HØNSEHUSET DET KØRER PÅ SKINNER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HØNSEHUSET DET KØRER PÅ SKINNER"

Transkript

1 Til kontorer HØNSEHUSET DET KØRER PÅ SKINNER SEPTEMBER 2001 Deutsche Bahn Deutsche Bahn i D a n m a r k Nyhedsbrev 1 Nyhedsbrev 2 Deutsche Bahn er med helt fremme i kapløbet om at vinde licitationen over seks jyske togstrækninger, som det danske trafikministerium står bag. Trafikministeriet har indbudt 10 transportselskaber til licitationen, deriblandt nogle af de største europæiske selskaber indenfor branchen. I den forbindelse har Tilsted Communication løst forskellige informationsopgaver for Deutsche Bahn i form af bl.a. nyhedsbreve, pressemeddelelser og en web-site, og samarbejdet har bogstaveligt talt kørt på skinner. Deutsche Bahn har i dag ca medarbejdere. Mere end 4,5 millioner mennesker kører dagligt med Deutsche Bahn. Økonomisk er der tale om en koncern med en omsætning på 116 mia. kr. og en egenkapital på 66 mia. kr. Den store koncern, DB har under samarbejdet med bureauet på landet ikke været i tvivl om deres kompetence.

2 PRESSEBEREDSKAB Visit fra udlandet Tilsted Communication fik et pust ude fra den store verden, da 12 erhvervsfolk fra Uzbekistan var på visit. Det skete som led i et ugelangt ophold i Danmark, som Erhvervskontoret i Struer havde tilrettelagt med udgangspunkt fra Folkeuniversitetscentret Skærum Mølle i Vemb. Udover besøget i Naur, hvor Sven Brixen præsenterede bureauet, besøgte de 12 erhvervsfolk en maskinfabrik i Skive og en tæppefabrik i Herning. Tilsted Communication har mange års erfaringer med, at pressemeddelelser ledsaget af et godt billede ofte er den korteste vej til avisernes spalter. Her ses journalist Flemming Hove med et udvalg af illustrationer. Er virksomheden klar, når journalisten ringer? Hvad er proceduren, hvis uheldet er ude, og medierne pludselig får øje på virksomheden? Hvem må sige noget til hvem og om hvad? Der er mange spørgsmål at tage stilling til i en moderne virksomhed. Tilsted Communication har den nødvendige kompetence til at opbygge virksomhedens presseberedskab. Vi gennemfører jævnligt PR-kurser for medarbejdere i virksomheder. Det gør pressekontakten meget mere afslappet, og man undgår den første panik, når journalisten er i røret. Det er i langt de fleste tilfælde også en fordel for journalisten, der så med det samme ved, hvem der kan give de nødvendige informationer. Samtidig vil oplysningerne være mere konkrete og forståelige.

3 ANBEFALING Verden er fuld af amatører, pralhalse og smarte bureau-drenge. Som journalist gennem 30 turbulente år har jeg skullet samarbejde med flere af dem, end jeg bryder mig om at tænke på. Et gammelt ordsprog siger:"præsten og hunden har det hele i munden". Ordsproget dækker også det højtråbende sammenrend af smarte bureau-drenge. Men... "Tilsted Communication os ude på landet" er anderledes. I de fire første måneder af 2001 har vi haft et top-professionelt samarbejde om et større bogprojekt. Bent Tilsted og hans team har leveret et meget flot produkt under svært pressede tidsforhold. De folk er ikke bare dygtige, fagligt begavede og fleksible over for nødvendige ændringer i sidste øjeblik, de er faktisk også ordentlige mennesker, som gjorde vores samarbejde til en glæde. Journalist og forfatter Ulla Dahlerup RØRE I DEN POLITISKE ANDEDAM Dansk Folkeparti har det med at lave røre i den politiske andedam. Partiet har rejst land og rige rundt og på ægte markedsgøgler vis præsenteret sit syn på danskernes Danmark. Partiet har også købt den tidligere grænsestation ved Sæd-grænseovergangen, og senest har partiet udgivet en tyk hvidbog. Hver gang har det vakt opsigt og skabt masser af debat både mellem politikere og menigmand imellem. Tilsted Communication har været med til at producere hvidbogen i tæt samarbejde med bl.a. journalisten og forfatteren Ulla Dahlerup. Hun er ikke nogen fru-hvem-som-helst og er kendt viden om for sin skarpe tunge, når hun argumenterer for sine synspunkter. Så meget desto mere er det rart at have netop hende som "anbefaler".

4 SÅDAN SET LIDT FRA OVEN Et billede af din virksomhed set fra luften kan bruges til mange ting. Det kan f.eks. pryde en væg, hvor alle medarbejdere kan se det. Det kan blive til et anderledes personligt firmapostkort eller måske et firmafrimærke. Det kan også indgå som en fast del af brevpapir og kuverter. Kun fantasien sætter grænser. Arla Foods A/S Pro tec A/S CC & Co A/S Tilsted Communications fotografer er parate til at stige ombord i en helikopter for at løse opgaver fra luften. Helikopteren giver fotograferne de ypperligste arbejdsbetingelser. Den kan stå stille i luften, flyve både lavt og højt, og den kan dirigeres til præcis den position, fotograferne ønsker. Måbjerg Kirke

5 HAVETS HEMMELIGHEDER den forunderlige verden under havets overflade er som en gigantisk historiebog. Ikke mindst Vesterhavet ud for den jyske vestkyst gemmer på mange hemmeligheder. På Strandingsmuseum St. George-Marinarkæologisk Center i Thorsminde kan du opleve havets hemmeligheder ". Sådan har det jævnligt lydt i TV2 s regionale reklameblok i sommer. Årsagen er, at strandingsmuseet midt i juni genåbnede efter en omfattende udvidelse til ca. 18 mio. kr. Tilsted Communication fik til opgave at producere et tv-spot, og vi valgte at sætte fokus på, at den jyske vestkyst er en gigantisk historiebog, der kan fortælle dramatiske beretninger om både enkeltpersoners og hele nationers krigsskæbner. Og heldigvis er turister i tusindtal valfartet til det genåbnede strandingsmuseum.

6 ROS TIL LÆGEBLAD Hvis et medlemsblad skal have succes, skal det fange læsernes interesse med det samme. Den grundregel har Lægekredsforeningen for Ringkjøbing Amt lært for flere år siden, og derfor bruger foreningen Tilsted Communications Solveig Sumborg til at layoute medlemsbladet Pro Necessitate. For nylig var foreningen til fælles redaktionsmøde i Sorø sammen med redaktionsgrupperne for de øvrige amters lægekredsforeningsblade. Journalist Klaus Laursen, der er kommunikationsrådgiver hos Jøp Ove & Myrthu A/S, kommenterede bl.a. Pro Necessitate, som han fremhævede for en flot opsætning. - Forsiden fanger interessen lige så godt som Dagens Medicin, mente han, og det kan vist kun opfattes som en stor ros. DET ENE TAGER DET ANDET Den ene gode idé tager den anden, når man er i godt selskab. Nogenlunde så præcist kan samarbejdet mellem Tilsted Communication og Hjemmeværnsdistrikt Herning beskrives og det skyldes ikke mindst en vis kaptajn Knud Nielsen og hans evne til at tage en beslutning i en fart og sige "Kør bare". Det hele begyndte med en hvervebrochure til det lokale hjemmeværn. Kort efter lød opgaven på en hvervebrochure til Hjemmeværnets nye 3000 mand store kampstyrke, og det blev efterfulgt af flere serier plakater og postkort. Nu har flere Hjemmeværnsdistrikter henvendt sig, for det materiale Knud Nielsen havde været med til at udarbejde, har skærpet nysgerrigheden og virkelysten hos hans kolleger. PRØV DET... Man kan ikke være specialist på alle områder, og det at begrænse sig er en kunst. Lad bageren bage brød og smeden sko heste Derfor valgte vi at bruge et professionelt kommunikationsfirma Tilsted Communication. Og vi er ikke blevet skuffet. Professionelle medarbejdere med kreative idéer stod klar til at virkeliggøre de behov, vi markedsføringsmæssigt havde brug for. Med en effektiv, realistisk og samarbejdsorienteret indstilling har vi sammen udviklet flere publikationer og plakater, som er blevet en succes. Som soldat er det vigtigt at kunne handle hurtigt, præcist og uden for store tab. Vi tror efter vores samarbejde med Tilsted Communication, at deres medarbejdere også kunne have en fremtid i grønt tøj, for kravene lever de op til. Kaptajn Knud Nielsen, Hjemmeværnsdistrikt Herning

7 ØJEBLIKKE... Pressefotograferne er øjeblikkets mestre. Deres fornemste opgave er at fange og fastholde netop den situation, de har fået besked på, uanset hvor slemt, sjovt, følelsesmæssigt, rutinepræget eller spændende den er. Pressefotograferne fastfryser brikker til virkelighedens puslespil, og derfor er hver opgave en udfordring, der ikke levner plads til at iscenesætte begivenhederne. Tilsted Communications pressefotograf, Gregers Kirdorf, har i tidens løb løst opgaver for både aviser, billedbureauer, uge- og fagblade. Togulykke ved Kølkær. Politikeren Ulla Tørnæs flytter på landet. En presset Tvind-talsmand, Poul Jørgensen. Bagmandspolitiet samler brikker til Tvind-puslespillet. 17-årig dræbt på sin første køretur. Redningsmand begraves i Thyborøn. Kat opholdt sig i motorrum i halvandet døgn. Kronprins Frederik til parade i Holstebro. Maiken med kræftsyge Tummas. DM-finale mellem Viborg og GOG.

8 ALT-MULIG-MANDEN Hvad laver en IT-chef i et kommunikationsbureau i grunden? I tilfældet Gert Pedersen, som er Tilsted Communications IT-chef, står der mange arbejdsopgaver på visitkortet. Foruden at styre bureauets netværk og serverpark med kyndig hånd er han manden, som besøger kunderne og giver dem råd og vejledning i, hvad de har brug for. Han er også den, der vedligeholder kundernes systemer, hvis de ønsker det og så er han for resten altid parat til springe til, hvis der opstår problemer. Forstander Kristian Andersen, Bøvling Idrætsefterskole, har senest brugt Gert til bl.a. opsætning af hjemmeside og web-hotel. - Hans faglige kompetence er indiskutabel, og han formåede at forklare os IT-analfabeter, som ikke er født med en IT-ordbog i hjernen, hvad vores samarbejde gik ud på, og hvad vi kunne bruge ham til. En meget vigtig del af et samarbejde er kemien mellem samarbejdsparterne, og den var på plads fra første håndtryk, siger han. På Hotel Schaumburg i Holstebro var man så uheldige at få en virus ind på computerne, og den gjorde det umuligt at arbejde videre. - Virussen forhindrede os bl.a. i at komme ind i vort bonuskort-system og den internationale booking, så derfor kontaktede vi Gert Pedersen. Han rykkede ud med det samme og gav os en venlig, hurtig og professionel support, som løste problemerne i vort computersystem, siger direktør Lars Taulbjerg, PÅ VAGT Opvakte unge mennesker er guld værd for et bureau, der som et af specialerne har web-design og IT-sikkerhed. Tag nu f.eks. Tilsted Communications web-designer Kristian Nørgaard. For nogen tid siden modtog han en e- mail med en vedhæftet fil, men han kendte ikke på forhånd afsenderen. Straks var han på vagt, for det skete i de dage, hvor den ondartede virus "Røde orm" bugtede sig ind og ud af computere verden over. Teksten på mailen lød: "Hi! How are you? I send you this file in order to have your advice. See you later. Thanks". Kristian advarede kolleger og kunder og bad dem lade være med at åbne mailen og det var klogt. Det VAR den frygtede virus!

9 Hvem siger, at fotografer kun skal have atelier hjemme hos sig selv? Når de skal løse omfattende og længerevarende opgaver for en virksomhed, kan det være en fordel at opbygge et atelier på stedet. Det sparer tid, og den kan fotografen i stedet bruge til at koncentrere sig om motiverne. Tilsted Communications fotograf Ole Mortensen har høstet mange gode erfaringer med at bygge atelier hos sine kunder. Først løste han en stor opgave for CC&CO i Holstebro, og siden har han og fotograf Maibritt Høj Clausen brugt metoden hos Tvis Køkkener og Marmorhuset i Tvis. Så begrebet "on location" er skam ikke kun forbeholdt filmbranchens folk FOTOSTUDIER HOS KUNDER

10 Er man gammel, når dåbsattesten siger, at man er et halvt hundrede år? Eller er man bare blevet lidt mere voksen? Alle, der kender manden bag Tilsted Communication, Bent Tilsted, ved, at så er man kun halvvejs i den disciplin, som nogen har valgt at kalde livet. Derfor var det heller ikke nogen helt almindelig reception, han havde kaldt sammen til i anledning af sin 50 års fødselsdag. Den skulle selvfølgelig holdes i den lokale børnehave med alt, hvad dertil hører: Kagemand, saftevand, opmærksomme pædagoger med lilla bleer på hovedet, musik og aktiviteter, som alle uanset alder kunne deltage i. MAN ER VEL KUNS ET BARN PS: Om aftenen fortsatte løjerne i den tilstødende sognegård. Masser af utroligt søde mennesker stimlede sammen. Unge som ældre. Tykke som tynde. Socialdemokrater (og dem var der skam mange af) som Venstre-folk. Alle i en skøn hob hyggede de sig gevaldigt sammen med fødselaren. Som én af dem dagen efter sagde: - Positivitet sætter nogle ting i gang i ens krop. Det gør, at man glæder sig til at tage favntag med en ny og jomfruelig dag Se billederne og giv os så ret i, at kreativitet, glæde og godt humør trives bedst, når de rigtige kulisser er tilstede. Man er vel kuns et barn!

11 meiniche I/S (Totalproduktion) 2. Vestjydsk Dental (Totalproduktion) 3. Vestjydsk Dental (Total produktion) 4. Kaupthing Bank Luxembourg (Totalproduktion) 5. Ølstrup Kirke (Layout) 6. Ølstrup Kirke (Layout) Don Plast A/S (Totalproduktion) 8. Ringkjøbing Amt Sundhedsfremmeafdelingen (Layout) 9. Ringkjøbing Amt (fotoopgave) 10. meiniche I/S (Totalproduktion) 11. KN Tagdækning A/S (Totalproduktion) 12. KN Tagdækning A/S (Totalproduktion) 13. KN Tagdækning A/S (Totalproduktion) KN Tagdækning A/S (Totalproduktion) 15. Dansk Folkeparti (Totalproduktion) 16. Valdemar Birn A/S (Totalproduktion) 17. Dansk Folkeparti (Totalproduktion) 18. Opelforhandler Knud Nielsen (Totalproduktion) 19. KN Tagdækning A/S (Totalproduktion) 20. Opelforhandler Knud Nielsen (Totalproduktion) 21. Dorthe Kollo (Homepage) KN Tagdækning (Layout) 23. Holstebro Friskole (Layout) 24. Holstebro Friskole (Layout) 25. Opel Danmark (Layout) 26. Opel Danmark (Layout) 27. Hjemmeværnet Distrikt Holstebro (Totalproduktion) 28. Hjemmeværnet Distrikt Holstebro og Distrikt Århus (Totalproduktion) Riis Rejser (Totalproduktion) 30. Riis Rejser (Totalproduktion) 31. Ringkjøbing Amt Sundhedsfremmeafdelingen (Layout) 32. Hjemmeværnet Distrikt Holstebro og Distrikt Århus (Totalproduktion) 33. Pro tec (Totalproduktion) 34. Pro tec (Totalproduktion) Hønsehuset september Udgivet af Tilsted Communication. Trykning: Kerteminde Tryk Odense A/S. Oplag Distribution: Post Danmark. Tekst: Journalist Flemming Hove. Foto: Fotograf Ole Mortensen, Fotograf Maibritt Høj Clausen, Pressefotograf Gregers Kirdorf. Ansvarshavende: Bent Tilsted.

12 Know-how, erfaring og ekspertise står bag hver eneste Internetløsning webkoncept Profil, katalog og handel med enkel og nem vedligeholdelse fra egen browser

13 Virksomheden på Internettet med både profil, katalog og handel - nemt og overskueligt! design: Inter Leather A/S 1 trin 1 design 1 design Et komplet webkoncept der kan få virksomheden på Internettet hurtigt og prisrigtigt. PROFF-e-WEB starter med opbygning af virksomhedens design til websiten. PROFF-e-WEB er et webkoncept, der på grundlag af en fuldt udbygget programmering kan tilpasses den enkelte virksomhed med meget få justeringer og dermed omkostninger. Virksomheden sørger selv for den daglige vedligeholdelse på en nem og overskuelig måde. Man skal ikke huske på en masse koder og lignende. Moduler skaber fremtid PROFF-e-WEB er en modulopbygget webløsning til virksomheden, der ønsker at komme på Internettet med lidt mere end et visitkort. PROFF-e-WEB er opbygget, så den kan forbedres og udvides i takt med virksomhedens behov og kundens stigende krav til webhandel og -kommunikation. 2 trin 2 profil 3 trin 3 katalog 4 trin 4 butik 5 trin 5 betal Med indbygget erfaring Programmet er udviklet på basis af de mange erfaringer, der er opsamlet gennem produktion af websites for en bred vifte af e-minded virksomheder. Erfaringerne er samlet i de udviklede moduler, som derfor er nemme at implementere til nye virksomhedsløsninger. Selvfølgelig kan der være behov for at skræddersy enkelte dele. Det kan som regel klares ved at gennemgå virksomhedens markedsføringsmaterialer og snakke med nøglepersonerne i virksomheden. Her på siden kan du se navnet på PROFF-e-WEBs moduler. design: Teko Center Danmark design: KM Rustfri, Skive design: Småøernes Netmarked Designet er virksomhedens ansigt på Internettet...! Websiten skal afspejle virksomheden i samme grad som resten af virksomhedens markedsføringsmateriale. Der findes ikke en fast måde at udføre designet på. De mest bestemmende faktorer er balancen mellem et stort og tungt design, kontra en hurtig load-tid (hastigheden hvormed websiten kommer op på brugerens skærm). PROFF-e-WEB er opbygget således, at der optræder en mindre mængde grafik, placeret på faste steder, hvilket gør, at vi kan forudsige load-tiden fra starten og dermed sikre at hastigheden er optimal. Kontakt os på telefon næste gang du tænker på webløsninger. 6 server trin 6 design: Vestjyllands Højskole

14 Totalstyring og overblik over virksomhedens produkter - både internt og eksternt 2 profil Efter fastlæggelse af designet opbygges virksomhedens profil via modulet PROFIL som kan rumme følgende punkter: Profil Kontakt Links Profil: Rummer en virksomhedsprofil på én side med tekst og 1-3 fotos. Tekst og foto kan udskiftes og redigeres via administrationsmodulet ADMIN. mailform links Kontakt: En side med en form, hvor følgende felter findes: Navn Adresse Firma Postnr. By Tlf. Fax Bemærk felt Afkrydsning af op til 10 emner Afsend knap Kvittering for afsendelse Links: En side med udvalgte links til f.eks. underleverandører. Denne side kan administreres via ADMIN uden brug af besværlige HTML koder. 3 katalog Modulet PROFIL kan senere tilkobles et produktmodul, hvor et katalog i 2 eller 3 lag opbygges. De nøjagtige antal felter aftales med kunden efter behov. KATALOG præsenterer typisk produkterne med følgende felter: Foto (1 stk.) Overskrift Beskrivelse Rubrik Bemærkning Variant Best.nr. Pris PROFF-e-WEB hjælpeside KATALOG rummer mulighed for oprettelse af kundespecifikke kataloger, hvor produkter kan lægges ind, så kun udvalgte kunder kan se produkterne. Alle oplysninger kan ændres særskilt, det vil sige, at f.eks. specialpriser kan ses her. Det kræver både brugernavn og password at få adgang til denne del. Skab virksomhedens egen profil - hurtigt og nemt Profilen kan evt. udbygges, som et tillæg til dette modul. Se eksemplerne på modsatte side. Man kan vælge at udelade de enkelte punkter, eller de kan omdøbes efter behov. Som tillæg til dette modul kan man tilkoble muligheden for at udvælge en vare, som derefter optræder særskilt på websitens forside under en funktion, der går under betegnelsen Tilbudsvare. KATALOG er beregnet til at rumme op til varenumre. Flere kan aftales efter behov. PROFF-e-WEB editeringsmodul bruges på samme måde, som et almindeligt tekstbehandlingprogram. Billed og tekst kan frit flyttes i forhold til hinanden. nærbillede af administrationsdelen Tekst og foto kan udskiftes og redigeres via ADMIN uden brug af besværlige HTML koder. PROFF-e-WEB editeringsmodul peg og klik dig frem i en overskuelig menustruktur. PROFF-e-WEB administration

15 Websiten følger med virksomhedens udvikling 4 butik priser PROFF-e-WEBs fjerde modul hedder BUTIK. BUTIK er en funktion med indkøbskurv, hvor man kan lægge sine varer i en indkøbskurv, se indholdet af indkøbskurven og redigere indholdet. Hvis det ønskes, kan modulet senere udbygges til at håndtere mere indviklede indkøbsstatistikker, som f.eks.: Sidste indkøb Top 10 indkøb Har du husket..? Personlig kundegenkendelse Indkøbskurven afsendes som en e- mailbestilling til ejeren af webstedet, der kvitteres for afsendelse til brugeren, og bestilling er foretaget. 5 betal 6 Hvis man ønsker betaling over Internetbutikken kan BETAL tilkobles. Denne funktion sørger for effektiv Dankort/Visa betaling efter SSL standarden, og dermed har man en fuld funktionsdygtig butik. Her anvendes software, der er godkendt af PBS. server Det hele skal ligge på en god server. Her tilbydes en pakkeløsning, hvor virksomheden får følgende: Mb serverplads Op til 10 adresser Adgang til diverse CGI scripts FTP adgang Webstatistik (Webtrendz) 1 design 2 profil 3 katalog 4 butik 5 betal 6 server Design ,- kr. Produktion ,- kr. Admin modul 6.000,- kr. Produktion ,- kr. Admin modul 6.000,- kr. Etablering ,- kr. Etablering ,- kr. Pakkeløsning 3.600,- kr. + Webstatistik 2.000,- kr. PROFF-e-WEB supportside Eksempler på løsninger: Komplet virksomhedsløsning med design, profil og katalog fra: ,- kr. Komplet virksomhedsløsning med design, profil og katalog inkl. administration fra: ,- kr. Komplet virksomhedsløsning med design, profil, katalog og butik med handel inkl. administration fra: ,- kr. Total virksomhedsløsning med design, profil, katalog og butik med handel inkl. administration og server med statistik fra: ,- kr. Kontakt os på telefon * Alle opgivne priser er ekskl. moms.

16 K O M P E T E N T C O M M U N I C A T I O N Grafisk design og layout Idé- og kampagneudvikling Presse- og informationsopgaver Reklamefoto Web-løsninger Salgs- og distributionsudvikling Kontakt os på post@tilsted.com eller telefon Rekvirér vor referenceliste. - ude på landet siden 1985 Naurvej Holstebro post@tilsted.com Landsnomineret bureau PR-virksomhed IT-bureau

Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING

Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING PR Målgruppe Officielt er PR en forkortelse af det engelske Public Relations, der fokuserer på forholdet

Læs mere

Vejledning til formularmodul

Vejledning til formularmodul Vejledning til formularmodul Side 1 af 25 Indledning Formularmodulet kan anvendes til bestilling af varer, booking af møder, indmeldelse - kun fantasien sætter grænser! Systemet er oprettet, så der er

Læs mere

2. Kommunikation og information

2. Kommunikation og information 2. Kommunikation og information Historier om Kommunikation livet om bord og information Kommunikation og information er en vigtig ledelsesopgave. Og på et skib er der nogle særlige udfordringer: skiftende

Læs mere

Guide. Administration af FDF.dk/Nyborg. 1. Udgave 2008. Ide og layout Christoffer S. Rasmussen

Guide. Administration af FDF.dk/Nyborg. 1. Udgave 2008. Ide og layout Christoffer S. Rasmussen Guide Administration af FDF.dk/Nyborg 1. Udgave 2008 Ide og layout Christoffer S. Rasmussen FDF.Dk/NyboRG Den nye hjemmeside for FDF Nyborg er baseret på et bloksystem. Det vil sige at det er super nemt

Læs mere

Rollespil it support Instruktioner til mødeleder

Rollespil it support Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i grundmodulet. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Henriette og Jesper, som er i konflikt med hinanden.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 9. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 9 Emne: Nørd side 1. Uge9_nørd.indd 1 06/07/10 11.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 9. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 9 Emne: Nørd side 1. Uge9_nørd.indd 1 06/07/10 11. Kursusmappe Uge 9 Emne: Nørd Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 9 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge9_nørd.indd 1 06/07/10 11.26 Uge 9 l Nørd Hopp øver sig i at fløjte. Hun spidser munden og

Læs mere

hjemmeside rediger selv din med få klik Professionel e-mail, som du kan se overalt Hvor mange besøger din side og hvem er de?

hjemmeside rediger selv din med få klik Professionel e-mail, som du kan se overalt Hvor mange besøger din side og hvem er de? Rediger selv din hjemmeside med få klik Hvor mange besøger din side og hvem er de? Professionel e-mail, som du kan se overalt rediger selv din hjemmeside med få klik + + Få en hjemmeside i et CMS system,

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

GRATIS FOR ABONNENTER:

GRATIS FOR ABONNENTER: GRATIS FOR ABONNENTER: Eksempel : Byg din egen Journalist Mathias Alsted Lund Flinck Som abonnent på Komputer for alle får du din egen hjemmeside helt gratis. Her hjælper journalist Mathias Alsted Lund

Læs mere

Få din egen hjemmeside

Få din egen hjemmeside I dette afsnit lærer du at bygge din egen hjemmeside tilføje tekst og billeder lave dit eget design lægge en baggrund på hjemmesiden I næste nummer får du hjælp til at bygge en større hjemmeside til en

Læs mere

men er tilfreds med TC

men er tilfreds med TC H Ø N S E H U S E T Til kontorer Navnet er Mortensen Ole Mortensen. I de seneste otte år har han med sine kameraer skudt løs på stort set alt, hvad der har bevæget sig, og det har Tilsted Communications

Læs mere

INTERN UDDANNELSE. Kommunikation og medier

INTERN UDDANNELSE. Kommunikation og medier INTERN UDDANNELSE Kommunikation og medier Kommunikation Kommunikation er en situation, hvor en afsender bringer et budskab videre til en modtager, som så i større eller mindre grad forventes at reagere

Læs mere

ZitePanel Infoskærme. ZitePanel produkt ark 2011. Alt hvad du skal vide om Zitemedia s infoskærm system ZitePanel!

ZitePanel Infoskærme. ZitePanel produkt ark 2011. Alt hvad du skal vide om Zitemedia s infoskærm system ZitePanel! ZitePanel Infoskærme ZitePanel produkt ark 2011 Alt hvad du skal vide om Zitemedia s infoskærm system ZitePanel! Tak for din interesse i ZitePanel. ZitePanel er Zitemedia s eget udviklede infoskærm system

Læs mere

Graphic House. Profilbrochure

Graphic House. Profilbrochure Graphic House Profilbrochure JYSK FIRMA MED FORSTAND Graphic House er kendt for deres gode service og ekspertise inden for deres fagområde, Vi laver mange forskellige cases, men brillierer bla. inden for

Læs mere

FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere.

FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere. IT-intro 9. august 2011 14:56 IT-introduktion på Risskov Gymnasium FC-intranet: FC-intranet er et fælles mail- og konferencesystem, hvor lærere og elever kan kommunikere. Før end man kan logge sig ind

Læs mere

Grafisk design. Ide. Designprocess. Målgruppe

Grafisk design. Ide. Designprocess. Målgruppe Ide Designprocess I denne opgave har jeg udviklet et website for et feriehus. Kunden ønsker et site, som både fungere privat, men også som offentlig hjemmeside. Hele site skal være på dansk, tysk og engelsk.

Læs mere

Få din egen hjemmeside

Få din egen hjemmeside I dette afsnit lærer du at bygge din egen hjemmeside tilføje tekst og billeder lave dit eget design lægge en baggrund på hjemmesiden I næste nummer får du hjælp til at bygge en større hjemmeside til en

Læs mere

Få optimeret dit firmas website til mobilen og styrk dit image ud af til.

Få optimeret dit firmas website til mobilen og styrk dit image ud af til. Få optimeret dit firmas website til mobilen og styrk dit image ud af til. Hvorfor? Vi danskere vil være på nettet overalt. Og det kan ses på mængden af datatrafik, vi henter og sender til og fra vores

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

SIDEN PÅ WORDPRESS.COM

SIDEN PÅ WORDPRESS.COM WordPress WordPress er et fantastisk program til blog og til hjemmesider, hvor du gerne vil kunne rette via din browser. WordPress er meget udbredt og det er derfor nemt at finde fora, templates og hjælp

Læs mere

Sådan får virksomheder succes med LinkedIn

Sådan får virksomheder succes med LinkedIn Sådan får virksomheder succes med LinkedIn Ny bog fyldt med præcise vejledninger giver tip til, hvordan virksomheder kan få noget kommercielt ud af LinkedIn. Af Ulla Bechsgaard, Ledersucces.dk Arbejd professionelt

Læs mere

Pinterest Kickstart din pinning

Pinterest Kickstart din pinning Pinterest Kickstart din pinning www.amnielsen.com Pinte- Det sociale netværk Pinterest er ikke voldsomt brugt i Danmark, men i USA har Pinterest de seneste par år været det nye sort i marketing og salgsøjemed

Læs mere

Instagram til virksomheder

Instagram til virksomheder Instagram til virksomheder Instagram har 1 mia. brugere og hvis jeres virksomhed ikke er aktiv på mediet, er det på tide at I bliver det. På kurset opretter vi en Instagram profil til jer, hvis I ikke

Læs mere

Regnskab for Mobile Storytelling. Poynter 24 januar 31 januar 2015 Marlene Zøllner

Regnskab for Mobile Storytelling. Poynter 24 januar 31 januar 2015 Marlene Zøllner Regnskab for Mobile Storytelling. Poynter 24 januar 31 januar 2015 Marlene Zøllner DR s EAN nr. er: 579 000 165 9905. Pris for kursus via DJMX: 29.500 Dette beløbdækker undervisning, flybillet og ophold.

Læs mere

Tidsplan og Synopsis Samt Spørgsmål

Tidsplan og Synopsis Samt Spørgsmål Tidsplan og Synopsis Samt Spørgsmål Af: Tommy Munk Thomsen TMT_Spørgsmål.indd 1 13/06/13 10.08 Synopsis Opgaven: Afsender: Målgruppe: Kommunikationsstrategi: Distribution af materialet: Farver Fremstilling

Læs mere

GRA DESIGN. HEARTS & MINDS

GRA DESIGN. HEARTS & MINDS GRA b DESIGN. HEARTS & MINDS HVAD, HVORFOR OG HVORDAN? HVAD GÅR OPGAVEN UD PÅ? Opgaven gik ud på at, udfra udleveret trykt materiale skulle lave et fuldt og responsivt hjemmeside design. Sitet er lavet

Læs mere

Media College Aalborg Side 1 af 11

Media College Aalborg Side 1 af 11 Media College Aalborg Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse Problemformulering... 3 Hvilket fjernsupport egner sig bedst af, eller Windows fjernskrivebord, når et firma skal supportere sine kunder?... 3 Hvorfor

Læs mere

trekantensplus Oplevelser i Kolding, Vejle, Fredericia og Middelfart

trekantensplus Oplevelser i Kolding, Vejle, Fredericia og Middelfart trekantensplus Oplevelser i Kolding, Vejle, Fredericia og Middelfart 2015 UNIK GUIDE i trekanten 2015 UNIK GUIDE i trekanten 2015 Unikke oplevelser i Vejle, Fredericia, Kolding og Middelfart I foråret

Læs mere

Charlotte Plenge. Kom/IT Projekt HTX Roskilde. Joachim K. Bodholdt 05-05-2009

Charlotte Plenge. Kom/IT Projekt HTX Roskilde. Joachim K. Bodholdt 05-05-2009 Charlotte Plenge Kom/IT Projekt HTX Roskilde Joachim K. Bodholdt 05-05-2009 Indholdsfortegnelse Målgruppe analyse... 3 Persona... 4 Scenariobeskrivelse... 4 Struktur for webside.... 5 Synopsis... 6 Hvem

Læs mere

INFLUENCERS. Nemt igang på internettet. Kom hurtigt igang med det du er god til. Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k

INFLUENCERS. Nemt igang på internettet. Kom hurtigt igang med det du er god til. Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k INFLUENCERS Nemt igang på internettet Kom hurtigt igang med det du er god til Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k STOR effekt - billig løsning Hej, jeg hedder Anders Søndergaard, og jeg er selvstændig

Læs mere

Pakke 1 En halv til en hel time on location 100 Redigeret digitale fotos i høj opløsning til fri afbenyttelse 2800,- spar 840,-

Pakke 1 En halv til en hel time on location 100 Redigeret digitale fotos i høj opløsning til fri afbenyttelse 2800,- spar 840,- Prisliste Foto, Tryk & Web Normal timepris 520,- ex. moms Foto oo Z MDESIGN Selvom der er meget man måske ikke syntes, man kan være bekendt at tage billeder af, fx en produktionshal, eller lignende, så

Læs mere

Kort forklaring på principperne i sms informationssystem til målgruppe med bærbare medier

Kort forklaring på principperne i sms informationssystem til målgruppe med bærbare medier Kort forklaring på principperne i sms informationssystem til målgruppe med bærbare medier tasti SMS INFORMATIONSSYSTEM KONG GULEROD Helmevej 4, Agger 7770 Vestervig T 4118 0688 michael@konggulerod.dk www.konggulerod.dk

Læs mere

Nyt fra Chicago NYHEDSBREV MARTS 2013

Nyt fra Chicago NYHEDSBREV MARTS 2013 Nyt fra Chicago NYHEDSBREV MARTS 2013 Så er der gået et godt stykke tid siden jeg forlod Danmark efter en dejlig lang sommer hjemme. Tiden flyver og jeg kan ikke forstå hvor dagene bliver af. Jeg ved,

Læs mere

TRYGHED, SIKKERHED & ARBEJDSMILJØ

TRYGHED, SIKKERHED & ARBEJDSMILJØ TRYGHED, SIKKERHED & ARBEJDSMILJØ Life2Save 360 Når vi siger 360 grader betyder det, at vi er med jer hele vejen rundt. Vores 360 cirkel er opbygget af moduler, der kan sammensættes og tilpasses, så det

Læs mere

20% TIL ARKITEKTFORBUNDETS MEDLEMMMER

20% TIL ARKITEKTFORBUNDETS MEDLEMMMER GRAFISKE KURSER SOFTWORLD KURSER 20% TIL ARKITEKTFORBUNDETS MEDLEMMMER Som medlem af Arkitektforbundet, får du 20% rabat på Adobe, Apple og Microsoft kurser hos Softworld. Arkitektforbundet har forhandlet

Læs mere

2D Barcodes Danske Specialmedier

2D Barcodes Danske Specialmedier 2D Barcodes Danske Specialmedier Denne præsentation kan du også se direkte fra din smartphone ved at gå ind på http://specialmedierne.mobillos.dk 2D Barcode Medlemmet får en 2D Barcode stillet til rådighed

Læs mere

BREV - kilden Brev fra Godsforvalter Eggers på Orupgård til sogneråd i Skelby Gedesby.

BREV - kilden Brev fra Godsforvalter Eggers på Orupgård til sogneråd i Skelby Gedesby. BREV - kilden Brev fra Godsforvalter Eggers på Orupgård til sogneråd i Skelby Gedesby. Renskrevet 16 marts 1881. Til Sognerådsformand J. P. Adrian i Skelby Sogn Jeppe Veje i Skjelby har talt med mig om

Læs mere

Opstart. I gang med Dreamweaver. Læs mere om... Generelle bemærkninger. Hvilken skærmopløsning? OBS

Opstart. I gang med Dreamweaver. Læs mere om... Generelle bemærkninger. Hvilken skærmopløsning? OBS Generelle bemærkninger Programmet Dreamweaver har været på markedet i nogle år efterhånden. Den seneste version hedder Dreamweaver CS4, og programmet er på engelsk. Dreamweaver er en såkaldt grafisk editor,

Læs mere

Vurdering af digitalt læringsmiddel:

Vurdering af digitalt læringsmiddel: Vurdering af digitalt læringsmiddel: Indholdsfortegnelse: 1) Beskrivelse af Photo Story 3.. 2 a. Trin 1.. 3 b. Trin 2.. 5 c. Trin 3.. 5 d. Trin 4.. 6 e. Trin 5.. 6 2) Konklusion. 7 Claus B. Jensen Side

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

MANUAL FORÆLDREINTRA TIL. Brøndenvej 3 9750 Østervrå Telefon 96 89 20 10 Telefax 98 95 19 97 E-mail: torslev.847007@torslev-skole.

MANUAL FORÆLDREINTRA TIL. Brøndenvej 3 9750 Østervrå Telefon 96 89 20 10 Telefax 98 95 19 97 E-mail: torslev.847007@torslev-skole. MANUAL TIL FORÆLDREINTRA Hvordan logger jeg på 1. gang? Når I har åbnet jeres computer og Internettet skriver du i din browser i adressefeltet www.torslev-skole.dk Derpå får I dette skærmbillede og klikker

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook.

FACEBOOK MARKETING. Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. FACEBOOK MARKETING Simple teknikker der kan booste virksomhedens salg og omsætning via Facebook. Hvorfor skal jeg bruge Facebook Marketing? Mange virksomheder spørger sig selv dette spørgsmål. Men de skal

Læs mere

Onlinebooking.dk. Book online nemt som 1 2 3

Onlinebooking.dk. Book online nemt som 1 2 3 Onlinebooking.dk Book online nemt som 1 2 3 Med onnlinebooking kan du tilbyde din kunder at booke deres ferie direkte hjemme fra deres stue. Derved slipper campingpladsen for al administration, og butikken

Læs mere

Opstart. I gang med Dreamweaver. Læs mere om...

Opstart. I gang med Dreamweaver. Læs mere om... Generelle bemærkninger Programmet Dreamweaver har været på markedet i nogle år efterhånden. Den seneste version hedder Dreamweaver CS5, og programmet er på engelsk. Dreamweaver er en såkaldt grafisk editor,

Læs mere

Sats & Tegn. Velkommen til. Sats & Tegn er et professionelt lille bureau med speciale indenfor det grafiske medie som udgangspunkt.

Sats & Tegn. Velkommen til. Sats & Tegn er et professionelt lille bureau med speciale indenfor det grafiske medie som udgangspunkt. Velkommen til Sats & Tegn Sats & Tegn er et professionelt lille bureau med speciale indenfor det grafiske medie som udgangspunkt. Med mere end 20 års erfaring, engagement og god service står vi klar til

Læs mere

har jeg hentet nedenstående anmeldelse af et godt program til

har jeg hentet nedenstående anmeldelse af et godt program til Software Fra design af hjemmesider: har jeg hentet nedenstående anmeldelse af et godt program til Wordpress er intet mindre end et genialt program til hjemmesider. For det første er det gratis, og for

Læs mere

Når man skal udfylde i feltet: branche, kan det være relevant, at se valgmulighederne lidt igennem for at finde den mest passende.

Når man skal udfylde i feltet: branche, kan det være relevant, at se valgmulighederne lidt igennem for at finde den mest passende. Sådan opretter du en LinkedIn profil: - Først starter man med at klikke ind på LinkedIn.com På forsiden ser man en boks til højre på skærmen. Her har man mulighed for at oprette sin profil ved hjælp af

Læs mere

Få flere anmeldelser på TripAdvisor

Få flere anmeldelser på TripAdvisor 70 71 KAPITEL 4 Få flere anmeldelser på TripAdvisor 72 Få flere anmeldelser via din hjemmeside Jo flere anmeldelser du får, jo bedre grundlag er der for en god placering på TripAdvisor. Og din hjemmeside

Læs mere

Tillæg til Libris-hæftet: WordPress. Temaredigering og sikkerhed m.m.

Tillæg til Libris-hæftet: WordPress. Temaredigering og sikkerhed m.m. Tillæg til Libris-hæftet: WordPress Temaredigering og sikkerhed m.m. 1. Temaopbygning og -redigering I det trykte hæfte gennemgår jeg, hvordan du installerer temaer i WordPress. Der findes tusindvis af

Læs mere

Kom flyvende fra start

Kom flyvende fra start Kom flyvende fra start Palmgren Marketing Ejer: Malene Palmgren Iværksætter her på Vækstfabrikken Kernekunderne: Lokale virksomheder eller mindre virksomheder uden egen marketingfunktion 10 års erfaring

Læs mere

Linket viser jer frem til billedet nedenfor, her skal du blot skrive jeres brugernavn og adgangskode. Indtast din adgangskode her:

Linket viser jer frem til billedet nedenfor, her skal du blot skrive jeres brugernavn og adgangskode. Indtast din adgangskode her: Brugervejledning til håndtering af respondenter til MUS i SurveyXact Indledning Denne manual beskriver, hvordan SurveyXact kan anvendes til forberedelse af MUS. Der tages udgangspunkt i handlinger, den

Læs mere

En introduktion til Tangora mini Web CMS

En introduktion til Tangora mini Web CMS En introduktion til Tangora mini Web CMS Få et professionelt website Nemt og billigt Det er nemmere at publicere og vedligeholde dit eget website end du tror. Med Tangora mini får du alle de redskaber,

Læs mere

Hvordan opretter jeg eller retter min profil i FreelanceNøglen

Hvordan opretter jeg eller retter min profil i FreelanceNøglen Hvordan opretter jeg eller retter min profil i FreelanceNøglen - sidst redigeret d. 13. november 2009 af Rikke Møller-Poulsen For at blive optaget i FreelanceNøglen eller ændre din profil skal du gøre

Læs mere

Tips & ideer om kommunikation

Tips & ideer om kommunikation Tips & ideer om kommunikation Hvis du gerne vil vide Hvad du er gået glip af de sidste mange måneder, så fortvivl ej. Her er et uddrag af de (helt gratis og ultra nyttige) nyhedsbreve, der hver måned lander

Læs mere

E-MAIL WINDOWS LIVE MAIL

E-MAIL WINDOWS LIVE MAIL E-MAIL WINDOWS LIVE MAIL Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: Live Mail Side 1 Windows Live Mail Hvordan skriver og sender jeg en e-mail? Det engelske ord mail betyder post. E står for elektronisk. E-mail

Læs mere

Pralemappen.dk Din online portfolio Brugerhåndbog til undervisere support@pralemappen.dk Brugerhåndbog til undervisere

Pralemappen.dk Din online portfolio Brugerhåndbog til undervisere support@pralemappen.dk Brugerhåndbog til undervisere www.pralemappen.dk v4 side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Velkommen til pralemappen.dk 1.1 Introduktion...side 3 1.2 Grundlæggende funktioner...side 3 1.3 Indstillinger der gælder hele skolen...side 4 1.4

Læs mere

Kom godt i gang med DanaShop

Kom godt i gang med DanaShop Kom godt i gang med DanaShop Tillykke med jeres nye webshop I din webshop fra DanaWeb findes der utroligt mange muligheder for at tilpasse den til lige netop jeres behov. DanaWeb har opsat alle shoppens

Læs mere

Tjek dine miljøvalg på nettet - når det gælder en tryksag. www.miljonet.org

Tjek dine miljøvalg på nettet - når det gælder en tryksag. www.miljonet.org Tjek dine miljøvalg på nettet - når det gælder en tryksag Kære læser, Du sidder med en brochure, der beskriver et nyt websted,. Det er et websted med rigtig mange oplysninger om de miljøpåvirkninger, der

Læs mere

Tips til Model og Fotograf

Tips til Model og Fotograf Tips til Model og Fotograf af Signe Mørkeberg Sjøstrøm Tips til modeller MÅL For at kunne leve som fashion model i Danmark, er der desværre nogle kropsmål man skal kunne leve op til. Det betyder IKKE,

Læs mere

Hvad du søgte efter Identiteten på det websted, du besøgte umiddelbart før vores websted (henvisende websted).

Hvad du søgte efter Identiteten på det websted, du besøgte umiddelbart før vores websted (henvisende websted). Brugervilkår og andre gode ting, som du bør vide for at være sikker online. Sikkerhed er alles ansvar En del af IKEA ånden er "jeg gør min del, du gør din del, og sammen gør vi en masse." Dette gælder

Læs mere

Mediegruppen bevæger mennesker

Mediegruppen bevæger mennesker Mediegruppen bevæger mennesker 03 Fra ide til færdig løsning Hos Mediegruppen har vi arbejdet med internettet siden bureauets start i 1997. Vi har været med fra de traditionelle løsninger i HTML og de

Læs mere

Brugerguide til FlexCMS

Brugerguide til FlexCMS Brugerguide til FlexCMS Kom i gang med at bruge din hjemmeside 1 VELKOMMEN TIL FLEXCMS... 3 1. LOGIN... 5 2. HJEMMESIDENS TERMINOLOGI... 6 3. LAYOUT... 7 4. OPRET OG TILPAS FORSIDEN... 8 4.1 OPRETTE SIDEEGENSKABER...

Læs mere

MONA MIKKELSEN Multimediedesigner

MONA MIKKELSEN Multimediedesigner PROFIL Kreativ, engageret, nysgerrig og positiv Det er de første ord jeg kommer i tanke om, når jeg skal beskrive mig selv og det er dem der beskriver mig bedst, både personligt og professionelt. Jeg har

Læs mere

Minecraft 3D printvejledning. Vejledning i 3D print

Minecraft 3D printvejledning. Vejledning i 3D print Vejledning i 3D print Indhold Indledning:... 3 Vejledning til oprettelse af konti til brug for løsningen:... 4 Log ind på Minecraft 3D serveren... 5 Sådan får du eksporteret din 3D model ud af Minecraft:...

Læs mere

TigerCMS Moduler. Oversigt. CMS modul. Nyhedsmodul. Brugermodul. Billede redigering. Billedsøgning. Hjemmeside Helbredstjek. Brugerdefinerede felter

TigerCMS Moduler. Oversigt. CMS modul. Nyhedsmodul. Brugermodul. Billede redigering. Billedsøgning. Hjemmeside Helbredstjek. Brugerdefinerede felter Oversigt CMS modul Nyhedsmodul Brugermodul Billede redigering Billedsøgning Hjemmeside Helbredstjek Brugerdefinerede felter Nyhedsbrev 49,- / mdr. Adgangsbegrænsning Søgning 49,- / mdr. 29,- / mdr. Tip

Læs mere

STOFA VEJLEDNING ONLINEDISK INSTALLATION

STOFA VEJLEDNING ONLINEDISK INSTALLATION STOFA VEJLEDNING ONLINEDISK INSTALLATION I denne vejledning gennemgås installation af Stofa OnlineDisk samt opsætning, brugerflade og OnlineDisk Webportalen. Trin 1 Information om Stofa OnlineDisk Stofa

Læs mere

Opstart. I gang med Dreamweaver. Læs mere om...

Opstart. I gang med Dreamweaver. Læs mere om... Generelle bemærkninger Programmet Dreamweaver har været på markedet i nogle år efterhånden. Den seneste version hedder Dreamweaver CS6, og programmet er på engelsk. Dreamweaver er en såkaldt grafisk editor,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 8

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Koster det noget at oprette sig som bruger på ALTdanmark?... 2 Hvordan opretter jeg mig som bruger på ALTdanmark?... 2 Hvordan ændre jeg mit kodeord.... 3 Hvad hvis jeg har glemt mit

Læs mere

KOMMUNIKATION Gode råd om basiskommunikation

KOMMUNIKATION Gode råd om basiskommunikation KOMMUNIKATION Gode råd om basiskommunikation Etape 0 Kommunikationen er en del af jeres ansigt udadtil. Sørg derfor for at den stemmer overens med jeres foreningsstrategi. Mission: Hvorfor findes foreningen?

Læs mere

Spilleregler. Selve spillet: En spillers tur starter. aktie som bevis for købet. Efter betaling modtager man firmaets

Spilleregler. Selve spillet: En spillers tur starter. aktie som bevis for købet. Efter betaling modtager man firmaets Spilleregler Du skal bruge: 1 spilleplade. 1 terning. Flyttebrikker. 22 aktier. 20 lottokort. Pengesedler. Inden spillets start: Vælg en spiller til at styre banken. Hver spiller skal have 1 mio. ved spillets

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 Uge 8 Emne: Familie og arbejde Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp Uge8_familie.indd 1 06/07/10 11.25 Uge 8 l Familie og arbejde Ved

Læs mere

Kom godt i gang med ImageDB programmet fra PetriSoft

Kom godt i gang med ImageDB programmet fra PetriSoft Kom godt i gang med ImageDB programmet fra PetriSoft Kort om ImageDB: ImageDB er et Windows (98/NT/2000/Me/Xp/Vista/Windows7) program, hvor du kan registrere alle dine film, musik, bøger, billeder, fotos,

Læs mere

E-MAIL G-MAIL (GOOGLE)

E-MAIL G-MAIL (GOOGLE) E-MAIL G-MAIL (GOOGLE) Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: G-mail Side 1 G-mail E-mail: Det engelske ord mail betyder post. E står for elektronisk. E-mail betyder altså elektronisk post. Elektronisk post

Læs mere

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag H - Søren 00.06 Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.11 Søren: En ganske almindelig hverdag? 0014

Læs mere

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i lektionen Hjælp en kollega i konflikt. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Christian og Bente, hvor

Læs mere

Brugervejledning til FOKUSpartnere

Brugervejledning til FOKUSpartnere Indholdsfortegnelse LOGIN 3 GENERELT 3 BRUGERVEJLEDNING 4 VIRKSOMHEDSPROFIL 4 1) Virksomhedsnavn 6 2) Beskrivelse af virksomheden 6 3) Generel information 6 4) Yderligere information 6 5) Kontaktpersoner

Læs mere

Region Midtjylland i en international verden

Region Midtjylland i en international verden 20. februar 2008 Region Midtjylland i en international verden Engelsk som hovedsprog i virksomhederne, industrier, der flytter til Asien, virksomheder, der vinder markeder i udlandet. Små og mellemstore

Læs mere

AFTENSKOLERNE I KØBENHAVN

AFTENSKOLERNE I KØBENHAVN AFTENSKOLERNE I KØBENHAVN Kurser Foredrag Debat WWW.KURSERKBH.DK Pjecen er udgivet af Aftenskolernes Samråd i København. Se mere på www.kurserkbh.dk Layout og tryk: Eks-Skolens Trykkeri ApS Tak til Københavns

Læs mere

Guldhvalpen. Dorte Marcussen

Guldhvalpen. Dorte Marcussen Guldhvalpen Dorte Marcussen GULDHVALPEN Tekst og tegning Dorte Marcussen Udgivet i ét eksemplar i 1981 Til Frida og Karla 2013 Forlaget Muffin Der var uro i hundekennelen Hundens Fryd. Freja havde været

Læs mere

Puljetryk Information og priser

Puljetryk Information og priser Puljetryk Information og priser >> Få kvalitetstryksager til en bedre pris! Hillerød Grafisk har valgt at tilbyde vore kunder muligheden for at få leveret nogle udvalgte produkter som puljetryk. Du får

Læs mere

Tjek-liste. Har du styr på dine digitale vaner og værktøjer? Tjeklisten er udarbejdet af Karin Høgh og Lisbeth Scharling

Tjek-liste. Har du styr på dine digitale vaner og værktøjer? Tjeklisten er udarbejdet af Karin Høgh og Lisbeth Scharling Tjek-liste Har du styr på dine digitale vaner og værktøjer? Det har jeg styr på Kan vente Haster Tjeklisten er udarbejdet af Karin Høgh og Lisbeth Scharling Sådan bruger du tjeklisten: Bruge en times tid

Læs mere

bedreweb.dk - Bolette Obbekær 2012 SÅDAN LÆGGER DU WORDPRESS PÅ DIT WEBHOTEL

bedreweb.dk - Bolette Obbekær 2012 SÅDAN LÆGGER DU WORDPRESS PÅ DIT WEBHOTEL SÅDAN LÆGGER DU WORDPRESS PÅ DIT WEBHOTEL TRIN 1: WORDPRESS MAPPEN WordPress er et gratis program, der bruges til at lave hjemmesider og blogs. Du skal downloade WordPress og bagefter lægge det på dit

Læs mere

Ny dansk startup bobler af glæde

Ny dansk startup bobler af glæde Online trends Start-ups Guides to Social Media Home About Linked In gruppen Trends Start-ups Guides Articles search... Home» Articles» Ny dansk startup bobler af glæde Ny dansk startup bobler af glæde

Læs mere

Oversigt trin 1 alle hovedområder

Oversigt trin 1 alle hovedområder Oversigt trin 1 alle hovedområder It- og mediestøttede læreprocesser...2 Informationsindsamling...3 Produktion og analyse...4...4 Kommunikation...5...5 Computere og netværk...6...6 It- og mediestøttede

Læs mere

Oprettelse og brug af E-mail i Jubii

Oprettelse og brug af E-mail i Jubii Side 1 af 11 Få din egen mailadresse Start Internettet. Skriv denne adresse i Adressefeltet: www.jubii.dk og tyk på Enterknappen. Du har nu forbindelse med søgemaskinen: Jubii Klik på punktet: E-mail Oprettelse

Læs mere

Emne: De gode gamle dage

Emne: De gode gamle dage Afsnit 1 Et uægte barn Emne: De gode gamle dage Folk siger tit, at alt var bedre i gamle dage. Men det kan jo ikke passe. Selvfølgelig er der nogen ting, der er bedre i dag. Men verden er ikke den samme

Læs mere

Nemt og enkelt udlejningsprogram! Tilgængeligt hvor som helst, når som helst gennem din browser!

Nemt og enkelt udlejningsprogram! Tilgængeligt hvor som helst, når som helst gennem din browser! Nemt og enkelt udlejningsprogram! Tilgængeligt hvor som helst, når som helst gennem din browser! Få overblik over din forretning, lav flotte kontrakter og få overblik over dit lager nemt og enkelt! WIOsoft

Læs mere

NewAngle Software ApS. Quick Guide. til. Version 1 Aug NewAngle Software

NewAngle Software ApS. Quick Guide. til. Version 1 Aug NewAngle Software NewAngle Software ApS Quick Guide til Version 1 Aug. 2014 Quick Guide til Hostedbooking Her er en quick guide til hvordan du hurtigt kommer i gang med hostedbooking, husk at du altid kan ringe til os på

Læs mere

GRAFISK PRODUKTION WORK- FLOW DREAMWEAVER CS5 DESIGN & KODNING AF LANDING PAGE. a.link, a.hover, a.visited. Wrapper. paragraph CSS. h1 h2.

GRAFISK PRODUKTION WORK- FLOW DREAMWEAVER CS5 DESIGN & KODNING AF LANDING PAGE. a.link, a.hover, a.visited. Wrapper. paragraph CSS. h1 h2. GRAFISK PRODUKTION OG WORK- FLOW CSS Wrapper paragraph h1 h2 DREAMWEAVER CS5 Class Tags Kodning Design a.link, a.hover, a.visited HTML Kundekontakt Komposition og modulopbygning Skelet Pixels Layout Usabillity

Læs mere

Guide til Danskmadogfestservice.dk (the back end)

Guide til Danskmadogfestservice.dk (the back end) Guide til Danskmadogfestservice.dk (the back end) Indhold Login... 2 Opdateringer... 4 Medier... 5 Sider... 6 Kontakt... 7 Newsletter... 9 Wocommerce... 10 Udseende... 11 Bruger... 13 Super Snow... 13

Læs mere

8997,- 9997,- HJEMMESIDE TILBUD. 4997,- Eller måndelig betaling på 425,- I en bindings periode på 12 månder, 14997,- spar 1000,-

8997,- 9997,- HJEMMESIDE TILBUD. 4997,- Eller måndelig betaling på 425,- I en bindings periode på 12 månder, 14997,- spar 1000,- HJEMMESIDE TILBUD Giv mig bare lige en Prof hjemmeside Jeg vil have en simpel & professionel hjemmeside, til at starte rigtig godt op på. (Billeder, tekster, Video, links) Finder eller fotograferer dine

Læs mere

Fleksibilitet og Sikkerhed

Fleksibilitet og Sikkerhed Fleksibilitet og Sikkerhed WPS - Web Publishing System er den perfekte marketings- og Kommunikationsplatform, idet systemet får det optimale ud af det hurtigste og mest dynamiske medie i dag - Internettet.

Læs mere

Kort fortalt. 1. Hvad får du ud af Værdiskabende MUS? 2. Hvordan komme i gang og oprette sig som firma?

Kort fortalt. 1. Hvad får du ud af Værdiskabende MUS? 2. Hvordan komme i gang og oprette sig som firma? Værdiskabende MUS Webbaseret MUS-koncept Systematiserer hele dit MUS-forløb Støtter udvikling og forbedring af performance Skaber sammenhængskraft i hele organisationen Kort fortalt 1. Hvad får du ud af

Læs mere

Med denne lille brochure tegner jeg kort,

Med denne lille brochure tegner jeg kort, Lise Andersen 2 Med denne lille brochure tegner jeg kort, med nogle eksempler, en profil af min kompetence inden for grafisk design og produktionsstyring. Min baggrund er opbygget på reklamebureauer og

Læs mere

paustian: MERA forstår vores forretning

paustian: MERA forstår vores forretning paustian: MERA forstår vores forretning Paustian er afhængig af et virksomhedssystem, der giver overblik og som er bygget af folk med forretningsforståelse og evne til at skræddersy de enkelte dele på

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere