Bliv blomsterhandler med diplom fra Chrysal. Vind en rejse til Amsterdam

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bliv blomsterhandler med diplom fra Chrysal. Vind en rejse til Amsterdam"

Transkript

1 Bliv blomsterhandler med diplom fra Chrysal Vind en rejse til Amsterdam

2 Lønsom viden Du sidder her med tolv sider, der kan gøre din blomsterforretning mere lønsom. Vi kalder det Chrysal Flower Care Diploma, og det hele er udarbejdet som et lille kursus i blomsters holdbarhed og alt det gode, du kan få ud af dem. Her kan du genopfriske din viden om alt, lige fra hvordan du effektivt håndterer snitblomsterne i butikken uden nogen større arbejdsindsats, til hvordan dine kunder kan få gavn af blomsterne så længe som muligt. Læs videre, deltag og få diplom Når du har læst brochuren igennem venter en række spørgsmål omkring indholdet. Dem kan du finde på Når du har bestået testen, så sender Chrysal et Chrysal Flower Care Diploma, som du kan hænge op i butikken. Og vind en rejse til Amsterdam Og ikke nok med det. Du deltager også i lodtrækningen om en rejse til tulipanernes Amsterdam i foråret Det eneste, du behøver gøre for at deltage i konkurrencen, er at bestå testen og løse en sidste udskilningsopgave. Konkurrencen afsluttes i februar Vinderen får personlig besked. Held og lykke!

3 Lønsom viden giver blomstrende forretning

4 At være i nærheden af blomster gør os lykkelige og harmoniske. Det gælder i lige så høj grad for blomsterhandleren, som for kunderne der køber en smuk buket blomster. Ingen glæde varer dog evigt. Men i dette tilfælde kan den forlænges. Det kan betyde en masse gode ting for dig i butikken. Som f.eks. smukkere blomster, tilfredse tilbagevendende kunder, mindre svind og en forbedret økonomi. Det kræver kun en beskeden indsats at opnå alt dette. Chrysal, som er verdensledende inden for blomsterpleje og forskning i blomsters holdbarhed, tilbyder dig her viden og gode råd. Vidste du for eksempel, at roser ikke skal stilles i varmt vand, og at du kan slippe for at omsnitte blomsterne og skifte vand hver dag? Eller at Chrysals holdbarhedsmiddel kan forøge levetiden i vasen med 100% og samtidig sikre blomsterne optimal farve og udvikling? Vi kalder det hele for Chrysal Flower Care Diploma. En kortfattet og enkel uddannelse i blomsternes forudsætninger og muligheder for et langt liv som de smukke og sarte skabninger de er. Læs dette igennem og lær mere. Så har du taget det første skridt til at blive blomsterhandler med diplom fra Chrysal. I tilgift får du et lavere svind og mere tilfredse kunder, som kommer igen og igen.

5 Blomsternes liv efter høsten En blomsts død begynder i samme øjeblik den høstes. Chrysals holdbarhedsmiddel modvirker denne negative udvikling og optimerer i stedet snitblomstens skønhed og levetid i vasen. Vandoptagelsesevnen Når blomsten høstes, afbrydes vandtilførslen. Når blomsterne sættes i vand, er der stor risiko for, at karrene i stilkene stoppes til af luftbobler og mikroorganismer. Chrysals holdbarhedsmiddel hjælper blomsten til at opnå bedre vandoptagelsesevne. ph-værdien i vasevandet påvirkes, så der ikke dannes bakterier, som hæmmer vandoptagelsesevnen og misfarver vasevandet. Mangel på vækstregulatorer Efter høst modtager blomsten ikke længere væksthormoner via rodsystemet. I denne stresstilstand reagerer visse blomster (f.eks. nelliker) med en overproduktion af væksthormoner, hvilket bl.a. kan føre til indskrumpede knopper. Andre blomster (f.eks. liljer) får underskud af væksthormoner, hvilket bl.a. kan føre til knopper, der ikke åbner sig. Næringen i Chrysals holdbarhedsmiddel hjælper blomster og blade med at udvikle sig optimalt med hensyn til farve og form. Mangel på næring Ved høst bliver næringstilførslen til blomsten desuden afbrudt. Blomsten har brug for tilførsel af næring for at opnå så lang levetid i vasen som muligt og en optimal udvikling. Chrysals holdbarhedsmiddel indeholder næring til snitblomsterne og forlænger levetiden i vasen betragteligt, samtidig med at det stimulerer en optimal udvikling.

6 Kunsten at købe de rigtige blomster Din fornemmelse for at vurdere de blomster, som du indkøber, er uvurderlig. Du har sikkert udviklet en sans for, hvad der er godt og skidt, og hvad du skal kigge efter, for at få den kvalitet du står for. Her kommer alligevel nogle gode råd, som kan være værd at skrive sig bag øret under indkøb. Holdbarhedsmiddel styrker Undersøg om blomsterne har fået behandling med Chrysals holdbarhedsmiddel efter høsten og under transporten. Blomster, som har fået det rigtige holdbarhedsmiddel, har højere kvalitet, kan udstilles længere i butikken og giver mere tilfredse kunder.

7 Udvikling og skader Kig omhyggeligt efter eventuelle transportskader, som f.eks. beskadigede kronblade, straks når blomsterne leveres. Vær endvidere opmærksom på blomster, som er for tidligt udviklede. De er mindre robuste og vil formentlig ikke udvikle sig på den rigtige måde. Vær særligt opmærksom på roser, som er høstet for tidligt. De har svage stilke og nikker, når stilken bøjes af vægten fra den voksende blomst. Mangel på vand kan have samme effekt. Hvis de allerede nikker, kan de ikke reddes. Botrytis Kig også efter spor af botrytisangreb (gråskimmel). Det første tegn er små brune pletter på blomsten. De kan også findes på stilken og løvet. En blomst, som er inficeret med botrytis, får en kort levetid i vasen.

8 Giv blomsterne et holdbart liv i butikken Hygiejne og et gunstigt miljø er en forudsætning for, at blomsterne skal trives. Lige så vigtigt er en korrekt anvendelse af holdbarhedsmiddel Det rigtige produkt Vælg det rigtige produkt til spande og vaser. Et produkt som øger vandoptagelsesevnen og forhindrer blomsten i at udvikle sig for tidligt i butikken: Chrysal Clear Professional 2 Concentrated. Chrysal Clear Professional 3 indeholder mere næring og stimulerer i højere grad udviklingen. Det er derfor bedst egnet til arrangementer i blomsterskum og vase. Korrekt dosering At dosere holdbarhedsmidlet korrekt er lige så vigtigt, som det er enkelt. Udmål vandet med et målebæger. Korrekt dosering er angivet på emballagen. Doseringen sker enkelt ved hjælp af en håndpumpe, en ske eller Chrysal Dosatron. God hygiejne Gør det til en vane at rengøre arbejdsflader, værktøj, spande, vaser og opbevaringsrum. Det forhindrer spredning af bakterier, som ellers kan tilstoppe karrene i stilken og hæmme vandoptagelsesevnen. En god hygiejne forlænger levetiden i vasen. Brug Chrysal Professional Cleaner for effektiv rengøring. Rengøringsskema Knive, værktøjer Spande, vaser Opbevaringsrum, kølerum Arbejdsflader Dagligt Efter hver anvendelse Hver uge Hver uge Frisk vand Du skal ikke genbruge vand, eftersom det indeholder bakterier. Det er en gylden regel altid at anvende helt frisk postevand til al opbevaring i butikken. En hyppig misforståelse er, at roser skal have varmt vand. Det er forkert, ingen blomster skal have varmt vand i vasen, eftersom det fremmer væksten af bakterier og botrytis.

9 Bland ikke gamle og nye blomster Sæt aldrig nye blomster sammemed gamle i vaser og spande, det afkorter levetiden. Undgå også at sætte gamle blomster på køl, kassér dem i stedet. Gamle blomster spreder ethylen, botrytis og bakterier, hvilket kan være skadeligt for de andre blomster. Korrekt opbevaring Hurtige temperatursvingninger i kølerummet fører til kondensdannelse, hvilket kan stimulere botrytisangreb. Sørg for at kølerummet åbnes og lukkes så lidt som muligt. Temperaturen i kølerummet bør ligge mellem 5-10 grader og være jævnt fordelt. At temperatuen ikke svinger er det vigtigste. Det er bedre, at den er lidt for høj men konstant, end at den er lavere og svinger ofte. De fleste blomster bør opbevares på køl, men det er ikke altid muligt, hvis de skal udstilles i butikken. Hvis du skal prioritere, hvilke blomster som skal stå køligt, så vælg sarte blomster som roser og tulipaner. Krysantemum har f.eks. ikke lige så stort behov for at stå koldt. For at undgå botrytisangreb bør blomsterne ikke stå ude i regnen. Træk, stærkt sollys og varme er heller ikke godt, da det øger fordampningen. Holdbarhedsmiddel Hvis du tilsætter Chrysal Clear Professional 2 Concentrated, behøver du ikke skifte vand eller omsnitte stilkene. Det sparer tid, besvær og omkostninger. Hvis du fordeler indkøbte blomster i flere spande eller forskellige vaser, bør du påfylde Chrysal næring. Undgå at sætte blomster i zinkspande, eftersom de afgiver skadelige metalioner. Chrysal Clear Professional 2 Concentrated reducerer dit svind med op til 60%. Det forøger endvidere kvaliteten og levetiden på blomsterne hjemme hos kunden. Desuden får du renere spande og vaser i butikken, og de bliver lettere at vaske op. Bryd ikke kæden En blomst opnår optimal levetid, når kæden for tilførsel af holdbarhedsmiddel aldrig brydes. Efter at avleren og blomsterleverandøren har tilført næring, er det nu din tur til at gøre det, samt at sørge for at kunden også gør det, når blomsterne er på plads i hjemmet.

10 Kundens glæde fordobles At lægge en pose Chrysal-næring i blomsteremballagen er mere end en smuk gestus. Blomsterne forbliver smukke dobbelt så længe hos kunden. Du får taknemmelighed og trofaste kunder for en minimal investering. Chrysal-næring og plejeråd er din mest omkostningseffektive markedsføring. Snit rigtigt Hvis blomsterne er uden vand i mere end en halv time, skal du bede kunden om at snitte dem derhjemme. En gammel snitflade stoppes til, og det forhindrer vandoptagelsen. Snittet bør udføres i en vinkel på cirka 45 grader, 2-3 cm oppe på stilken. Brug en skarp kniv eller en beskæresaks, og helst ikke en almindelig saks. Torne bør ikke fjernes, det skader blomsten og giver sår. Vand Almindeligt koldt postevand er bedst for snitblomsterne. Det behøver ikke blive skiftet, hvis kunden bruger den Chrysal-næring som følger med. Der må ikke komme blade under vandlinjen, når blomsterne sættes i vasen, det smitter vandet med bakterier. Næring Før blomsterne sættes i vasen, skal blomsternæringen hældes i. Understreg gerne betydningen af korrekt dosering over for kunden. Mange næringsposer er beregnet til 0,5 liter vasevand, hvilket sjældent er nok til en større buket. Store buketter kræver dobbelt dosis. En vase indeholder normalt mindst 1 liter vand. Underdosering af holdbarhedsmiddel giver en betydeligt ringere effekt. Simplere næringsmidler på markedet giver ikke klart vasevand, sådan som Chrysals produkter gør. De har heller ikke lige så god effekt på levetiden i vasen. Vasen Det er vigtigt at anvende en ren vase. Vaser bør opbevares på hovedet for ikke at samle støv. Også typen af vase påvirker blomsternes levetid. Den bør ikke være lavet af krystal eller metal. En krystalvase kan have ridser, hvor bakterier trives. Den kan desuden blive misfarvet af holdbarhedsmidlet. En metalvase kan udskille metalioner i vandet, så blomsterne tager skade.

11 sunde sig et mørkt, køligt sted i et par God placering timer med indpakningspapiret omkring Også i hjemmet skal blomsterne stå et sted, hvor de met, skal de ikke stilles for tæt på et sig. Når de derefter stilles frem i hjem- ikke udsættes for direkte frugtfad, eftersom frugt afgiver ethylen, sol, varme fra radiatorer der fremskynder blomsternes ældningsproces. Visnede og misfarvede blomster eller røg. Når blomsterne sættes i vand, er det en god idé at lade dem skal fjernes for at undgå spredning af botrytis, ethylen og bakterier. Gå ind på for at blive blomsterhandler med diplom fra Chrysal

12 Vejen til tilfredse kunder Chrysal Clear Professional 2 Concentrated TIL SPANDE OG VASER I BUTIK Reducerer svindet med op til 60% sammenlignet med vand Længere levetid i vasen hos kunden Stimulerer vandoptagelsesevnen Dobbelt så koncentreret Bedre end pulver til spande og vaser i butik Giver tilstrækkelig næring til blomstens naturlige udvikling Forhindrer for tidlig blomstring, og at blomsten nikker Mindsker behovet for rengøring af spande og vaser Klarere vand i spande og vaser Doseres med håndpumpe; 5 ml/liter vand eller automatisk med Chrysal Dosatron Bedre for miljøet; mindre emballage og mindre CO2- udslip under transport. Behandling: Kun vand. Dag 14. Behandling: Chrysal Clear Professional 2. Dag 14. Chrysal Clear Professional 3 TIL ARRANGEMENTER I VASE OG BLOMSTERSKUM Stimulerer blomstens fuldstændige udvikling og forlænger levetiden i vasen Bevarer farven på blomster, blade og stilke Blade og stilke holder sig grønne og faste Stimulerer vandoptagelsesevnen Klarere vand

13 Chrysal Professional Cleaner FOR EFFEKTIV RENGØRING AF VASER, SPANDE, VÆRKTØJ OG ARBEJDSFLADER Mere effektivt end klorbaserede rengøringsmidler Giver blomsterne optimale forudsætninger for udvikling og vandoptagelse God til rengøring af håndpumpe samt Chrysal Dosatron. Frisk, ikke-irriterende duft Ingen skadelig effekt på blomsterne Pletter ikke på tekstiler Chrysal Clear Universal Poser PULVERNÆRING TIL FORBRUGEREN Forlænger levetiden i vasen med op til 100% Giver tilfredse og trofaste kunder Stimulerer blomstens fulde udvikling Bevarer farven på blomster og stilke Eliminerer behovet for at skifte vand og omsnitte stilkene Opløses rent, klart og uden lugt i vand Chrysal Clear Universal Stick Pack FLYDENDE BLOMSTERNÆRING TIL FORBRUGEREN Mere moderne og elegant Nemt at anvende Forlænger levetiden i vasen med op til 100% Giver tilfredse og trofaste kunder Stimulerer blomstens fulde udvikling Bevarer farven på blomster og stilke Eliminerer behovet for at skifte vand og omsnitte stilkene Opløses rent, klart og uden lugt i vandet Behandling: Kun vand. Dag 14. Behandling: Chrysal Clear Universal Stick Pack flydende. Dag 14.

14 En lille indsats, der gør en stor forskel. Bliv blomsterhandler med diplom fra Chrysal. Gå ind på Chrysal Nordic AB. Bantorget 11, Lund, Sweden

15 A F B LOM S T E R H A N D L E R M E D DIPLOM F R A C H RY S A L E F T E R B E S T Å E T K U N D S K A B S T E S T Gå ind på :

16 Chrysal Nordic AB. Bantorget 11, Lund, Sweden

Råd om vedligeholdelse Følg disse nemme råd om vedligeholdelse for at få den optimale glæde af sengen.

Råd om vedligeholdelse Følg disse nemme råd om vedligeholdelse for at få den optimale glæde af sengen. Råd om vedligeholdelse Følg disse nemme råd om vedligeholdelse for at få den optimale glæde af sengen. Velkommen til en ny verden med din Hästens-seng Nyd din drømmeseng resten af dit liv begynder her.

Læs mere

Your reputation means everything

Your reputation means everything Your reputation means everything Tid er penge Hvem ønsker at vente? Fra 0 to 1.9 liter på ca. 50 sekunder OASIS FLORAL FOAM Maxlife har en klar rekord tid i perfekt vand sugning. Når tid er vigtig, er

Læs mere

Fodfil til batteri Model Nr: 2184

Fodfil til batteri Model Nr: 2184 Fodfil til batteri Model Nr: 2184 Opbevar denne vejledning til fremtidig brug. Indledning Tillykke med dit køb! Denne hårdhudsfjerner er et nyskabende produkt, der er beregnet til at blødgøre tør, ru og

Læs mere

(SKRIV GÅRDENS NAVN) Indhold

(SKRIV GÅRDENS NAVN) Indhold Indhold 1. Kalve - Råmælkstildeling... 1 2. Kalve - Der ikke drikker... 3 3. Kalve - Med lav temperatur eller feber... 4 4a. Kalve - Sødmælksfodring... 6 4b. Kalve - Fodring med mælkeerstatning... 8 5.

Læs mere

»Sådan får De bedre vand-vaner«

»Sådan får De bedre vand-vaner« »Sådan får De bedre vand-vaner«danske Vandværkers Forening Det forventer vi af drikkevandet: Det er billigt Det er ikke sundhedsfarligt at drikke Det smager godt Det er klart Det er køligt Det lugter ikke

Læs mere

Udvalg af Hydrangea macrophylla Magical

Udvalg af Hydrangea macrophylla Magical Udvalg af Hydrangea macrophylla Magical Magical Four Seasons Specielt udvalgt Ændrer farve med årstiden Pragtfuld gave De fire årstider med Magical Hydrangea macrophylla Magical er en fryd for øjet. Smuk

Læs mere

Sund fornuft - Sund forretning

Sund fornuft - Sund forretning Fugt Grønt? Sund fornuft - Sund forretning Luftbefugtning fra ML System Den grønne vej til mersalg og indtjening Hold frugt- og grøntafdelingen frisk på den grønne måde CO 2 Få fuld kontrol over klima,

Læs mere

Under en tur i Botantisk Have faldt jeg i snak med en plantebiolog, der gerne hjælper læserne med at blive klogere på planternes gøren og laden.

Under en tur i Botantisk Have faldt jeg i snak med en plantebiolog, der gerne hjælper læserne med at blive klogere på planternes gøren og laden. Det er blevet en vane og vi undrer os ikke over, hvorfor nogle træer og buske beholder deres blade, mens andre kaster dem af sig. Vi får et svar af en af en specialist som arbejder i Botanisk Have. Planter

Læs mere

Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem

Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Et ud af hver 10 ende hus har problemer med fugt og i de

Læs mere

En blomstrende hobby af Bomhusets Blomster. Side 1 af 16

En blomstrende hobby af Bomhusets Blomster. Side 1 af 16 En blomstrende hobby af Bomhusets Blomster Side 1 af 16 Side 2 af 16 Zonale Pelargonier: Zonale pelargonier er dem med den kraftigste vækst og er de mest almindelige sorter på markedet. De vokser hurtigt

Læs mere

1 ISMASKINE OXIRIA Sikkerhed og generel beskrivelse VIGTIGE SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER Ved brug af elektriske apparater, må der altid tages sikkerhedsforanstaltninger: 1. Læs denne vejledning omhyggeligt,

Læs mere

Opgave 1. Vand og vandforsyning (fase 1) Hvilke ting indeholder vand? Til dette forsøg skal du bruge:

Opgave 1. Vand og vandforsyning (fase 1) Hvilke ting indeholder vand? Til dette forsøg skal du bruge: Opgave 1 Hvilke ting indeholder vand? Ting Plasticposer 6 forskellige ting Gør som på billedet. Gæt om det indeholder vand Resultat af forsøg Jeg tror at tomaten indeholder vand Ja, tomater indeholder

Læs mere

http://www.foedevarestyrelsen.dk/_layouts/15/netcompany.fvs0001/pages/formvie...

http://www.foedevarestyrelsen.dk/_layouts/15/netcompany.fvs0001/pages/formvie... Side 1 af 12 Version: 15. januar 2014 Risikoanalyse for detailvirksomheder med begrænset behandling BLANKET 2 Virksomheder der modtager, opbevarer og evt. videresælger emballerede Skriv hvad du laver her:

Læs mere

Popcorngryde til grillen

Popcorngryde til grillen Popcorngryde til grillen Produktinformation Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 90421AS2X3VII 2016-12 340 225 Kære kunde! Din nye popcorngryde med emaljebelægning gør det nemt at lave lækre popcorn på grillen

Læs mere

Gødning med et PLUS! Organisk. -neutral CO 2. Også til økologiske. Fri for tungmetaller

Gødning med et PLUS! Organisk. -neutral CO 2. Også til økologiske. Fri for tungmetaller Gødning Gødning med et PLUS! Organisk CO 2 -neutral Også til økologiske arealer Fri for tungmetaller Indholdsfortegnelse Side Indhold 2 Indholdsfortegnelse 3 Om ECOstyle og gødningsplan 4-5 Om ECOstyle

Læs mere

Ryttermarken 21 5700 Svendborg Tlf. 63 21 55 15 post@vandogaffald.dk www.vandogaffald.dk

Ryttermarken 21 5700 Svendborg Tlf. 63 21 55 15 post@vandogaffald.dk www.vandogaffald.dk ÅBNINGSTIDER PÅ GENBRUGSSTATIONERNE Odensevej 230, 5700 Svendborg Mandag-fredag 10.00 18.00 Lørdag, søndag og helligdage 9.00-18.00 Lukket den 24., 25. og 31. december samt 1. januar Industrivænget 1,

Læs mere

AKTIV RENGØRING MED BIOTEKNOLOGI

AKTIV RENGØRING MED BIOTEKNOLOGI AktivE Bakterier & Enzymer AKTIV RENGØRING MED BIOTEKNOLOGI Nilfisk Biobact er et miljørigtigt rengøringsmiddel, som består af mikroorganismer og enzymer. Biobact Clean ALT-I-ET-RENGØRING Nilfisk Biobact

Læs mere

Produkter der fungerer. Produkter der holder. Det professionelle valg, siden 1983 SERVICEVEJLEDNING

Produkter der fungerer. Produkter der holder. Det professionelle valg, siden 1983 SERVICEVEJLEDNING Produkter der fungerer Produkter der holder Det professionelle valg, siden 1983 SERVICEVEJLEDNING BRUGSANVISNING SIS440 Nådden skal være ren og tør. Det omgivende træ skal indeholde mindre end 12% fugt.

Læs mere

Livet i hjemmet stiller store krav til køkkenknive hver dag. SLITBAR knive er fremstillet i høj kvalitet helt ned til den mindste detalje i et

Livet i hjemmet stiller store krav til køkkenknive hver dag. SLITBAR knive er fremstillet i høj kvalitet helt ned til den mindste detalje i et SLITBAR 02_014 Livet i hjemmet stiller store krav til køkkenknive hver dag. SLITBAR knive er fremstillet i høj kvalitet helt ned til den mindste detalje i et design, der giver ethvert køkken en helt speciel

Læs mere

mobil, praktisk, billig

mobil, praktisk, billig mobil, praktisk, billig Sådan fungerer det: til individuelle hytter, som følger det testede Igloo Veranda koncept. Igloerne og overdækningen flyttes. for ca. 2 x 5 enkelthytter og deres respektive løbegårde

Læs mere

AQUA DANMARK EN NY VERDEN

AQUA DANMARK EN NY VERDEN AQUA DANMARK Leyco SOFT EN NY VERDEN GOD KAFFE MILJØET AT SPARE PENGE GOD KVALITET MINDRE RENGØRING ET RENT HJEM BLØDT TØJ 1 2 Leyco SOFT SERIEN Leyco SOFT har med sit innovative design, gjort det endnu

Læs mere

Kabinen. Sådan gør du: Værktøjet skal være i orden

Kabinen. Sådan gør du: Værktøjet skal være i orden Kabinen Sådan gør du: Kabinen er et godt sted at starte når du vil gøre din bil ren, så kan den nemlig tørre, mens du vasker og polerer resten af bilen. Tørre! ja for der skal noget fugt til, for at få

Læs mere

VAND-VIDEN I Kongshvileparken

VAND-VIDEN I Kongshvileparken Spar VAND-VIDEN I Kongshvileparken SPARE-FORSLAG TIL REDUKTION AF KONGSHVILEPARKENS VANDFORBRUG. Grøn afdeling Spar på vandet Vi bruger meget vand i dagligdagen - når vi går i bad, børster tænder og går

Læs mere

PÅFØRINGSVEJLEDNING FOR TRUSTY STEP (nr. 1001) til klinkegulv, keramik porcelæn, terrazzo, granit, beton, marmor

PÅFØRINGSVEJLEDNING FOR TRUSTY STEP (nr. 1001) til klinkegulv, keramik porcelæn, terrazzo, granit, beton, marmor PÅFØRINGSVEJLEDNING FOR TRUSTY STEP (nr. 1001) til klinkegulv, keramik porcelæn, terrazzo, granit, beton, marmor Distributør: BUNDTRADE, Virum Stationsvej 107, 2830 Virum Tlf: 45 85 84 04 post@bundtrade.dk

Læs mere

Indendørs og udendørs spa

Indendørs og udendørs spa VejEN TIL VELVÆRE I DIN Indendørs Spa Scandinavian SpaCare INDENdørs spa Indendørs og udendørs spa Det er en totaloplevelse at gå i spabad. Når du tænder for vandet og lader dig sænke ned i det opvarmede

Læs mere

HYGIEJNE OG MADLAVNING

HYGIEJNE OG MADLAVNING HYGIEJNE OG MADLAVNING 2 Hygiejne og madlavning 02 // Hygiejne og madlavning 02 // Varm op 03 // Køl af 05 // Spred ikke bakterier 06 // Spred ikke virus 06 // Opbevaring af fødevarer 06 // Holdbarhed

Læs mere

Værd at vide om tørre øjne og øjendråber

Værd at vide om tørre øjne og øjendråber Værd at vide om tørre øjne og øjendråber Få de helt rigtige øjendråber hos os Faglig rådgivning God instruktion Stort udvalg Hvad er tørre øjne? Omkring en tredjedel af alle voksne har problemer med tørre

Læs mere

Grundlæggende binderiteori. Buket.

Grundlæggende binderiteori. Buket. Buket. Definition på en buket materialer der arrangeres i hånden og bindes for. Vi arbejder med buketter til forskellige formål derfor kan holdbarheds tid variere. Anvendes bl.a. til gave buket, båre buket

Læs mere

Når vand ikke er nok - skal der Ecoflex til

Når vand ikke er nok - skal der Ecoflex til Når vand ikke er nok - skal der Ecoflex til Når rent bliver grønt Rengøring med rengøringsmiddel eller grønt med rent vand? Hvorfor ikke begge dele - Nilfisk har tænkt fremadrettet og finpudset kunsten

Læs mere

Monterings- og brugsvejledning. Freshlife. automatisk spiremaskine

Monterings- og brugsvejledning. Freshlife. automatisk spiremaskine Monterings- og brugsvejledning Freshlife automatisk spiremaskine Kære kunde Tak, fordi du har købt den automatiske spiremaskine fra Freshlife. Vi håber, at du bliver glad for dit køb og bliver inspireret

Læs mere

Bæredygtig havepleje PRODUKTKATALOG 2016

Bæredygtig havepleje PRODUKTKATALOG 2016 PRODUKTKATALOG 2016 Bæredygtig havepleje 100 % organisk gødning Bladgødning giver sunde roser Grønt græs fri for muldvarpeskud Biologisk gødning og vandpleje Krukkegødning m/aqua Saver Miljøvenlig sneglefjerner

Læs mere

7 trin til den perfekte græsplæne

7 trin til den perfekte græsplæne 7 trin til den perfekte græsplæne Børnene spiller fodbold med bare tæer. Hyggelig picnic på den tætte græsplæne. Hunden løber glad og frisk. En flot grøn og mosfri græsplæne er meget værd. Ved at følge

Læs mere

AviPro IBD LC-75 vet.

AviPro IBD LC-75 vet. INDLÆGSSEDDEL AviPro IBD LC-75 vet. 10³ og maks. 10 4,5 EID 50 * levende IBD-virus, stamme LC 75, pulver til opløsning i drikkevand, til fjerkræ 1. NAVN OG ADRESSE PÅ INDEHAVEREN AF MARKEDSFØRINGSTILLADELSEN

Læs mere

SUNDT INDEKLIMA PAS GODT PÅ DIG SELV OG DIN BOLIG

SUNDT INDEKLIMA PAS GODT PÅ DIG SELV OG DIN BOLIG SUNDT INDEKLIMA PAS GODT PÅ DIG SELV OG DIN BOLIG INDHOLD Kære beboer Hvad betyder indeklimaet for dig? Hold din bolig fri for fugt og skimmelsvamp Luft ud flere gange dagligt Luk lyset ind Undlad at ryge

Læs mere

Denne spand vil frem i verden

Denne spand vil frem i verden Denne spand vil frem i verden Med sin store slidstyrke, mange anvendelsesmuligheder og sit hygiejniske design er denne 20-liter-spand en rigtig god investering. En alsidig problemløser, uanset hvordan

Læs mere

Hvilke planter er følsomme overfor hvad?

Hvilke planter er følsomme overfor hvad? Hvilke planter er følsomme overfor hvad? Seniorforsker Karen Koefoed Petersen Karenk.petersen@food.au.dk Indhold Temperatur Luftfugtighed Lys Ethylen Vand Vind Temperatur I distributionskæden udsættes

Læs mere

Vi præsenterer dig for de vigtige funktioner, som sikrer et frisk og naturligt mikroklima inde i køleskabet.

Vi præsenterer dig for de vigtige funktioner, som sikrer et frisk og naturligt mikroklima inde i køleskabet. KØLE-/FRYSESKABE Vi præsenterer dig for de vigtige funktioner, som sikrer et frisk og naturligt mikroklima inde i køleskabet. Enkle og praktiske løsninger for opbevaring af madvarer, som bevarer et ideelt

Læs mere

Mælkeskummer. Model Nr: 2137. Generel vejledning om pleje og sikkerhed

Mælkeskummer. Model Nr: 2137. Generel vejledning om pleje og sikkerhed Mælkeskummer Model Nr: 2137 Generel vejledning om pleje og sikkerhed Tak, fordi du har valgt en elektrisk mælkeskummer. Apparatet er designet og fremstillet efter høje standarder, og ved korrekt brug og

Læs mere

Rengøring af hjælpemidler. - så er alt i orden!

Rengøring af hjælpemidler. - så er alt i orden! Rengøring af hjælpemidler - så er alt i orden! Spar tid, plads og penge på rengøring af hjælpemidler Lad SSG klare rengøringen af hjælpemidler. Så slipper du for besværet, sparer tid, plads og penge. Vores

Læs mere

Klassisk skandinavisk design - med alle fordele

Klassisk skandinavisk design - med alle fordele NEW ClassicLine 2011 Klassisk skandinavisk design - med alle fordele GRAM har gennem generationer været kendt for at udvikle produkter, der gør hverdagen nemmere og bidrager til positive oplevelser i køkkenet.

Læs mere

LONO Glas-Wasserkocher 1,7 l

LONO Glas-Wasserkocher 1,7 l LONO Glas-Wasserkocher 1,7 l da Brugsanvisning 38 Brugsanvisning Vigtige sikkerhedsanvisninger Dette apparat kan benyttes af børn fra 8 år og personer med indskrænkede fysiske, berøringsmæssige eller sjælelige

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Sydvestjysk Sygehus - Lungemedicinsk Afdeling 651. Håndhygiejne-introduktion til patientstøtter

Sydvestjysk Sygehus - Lungemedicinsk Afdeling 651. Håndhygiejne-introduktion til patientstøtter Sydvestjysk Sygehus - Lungemedicinsk Afdeling 651 Håndhygiejne-introduktion til patientstøtter Fordi mikroorganismerne er overalt! Man kan ikke se dem, men de er over alt! Både i miljøet omkring os og

Læs mere

Vores Haveklub. Noget om roser (fra hjemmesiden www.rosenposten.dk )

Vores Haveklub. Noget om roser (fra hjemmesiden www.rosenposten.dk ) Vores Haveklub Noget om roser (fra hjemmesiden www.rosenposten.dk ) Plantning Ved plantning af roser er det vigtigste at få rosen sat så dybt, at podestedet er mindst 7 til 10 cm. under jorden, og at rødderne

Læs mere

Nominerede nyheder til Floradania Innovation Award 2014

Nominerede nyheder til Floradania Innovation Award 2014 INDOOR PLANTS 2014 Clematis hybrida x Tekla Garland Evipo069(N) Poulsen Roser A/S Poulsen Roser A/S har som de første forædlet en klematis med den nye egenskab, at den kan anvendes som indendørs potteplante

Læs mere

DANFUGESAND DANFUGESAND DANFUGESTENMEL DANFUGESTENMEL

DANFUGESAND DANFUGESAND DANFUGESTENMEL DANFUGESTENMEL DANFUGESAND DANFUGESTENMEL Skal opbevares tørt DANFUGESAND til betonstensbelægninger DANFUGESTENMEL til betonsten, chaussesten og brostensbelægninger www.danfugesand.dk DANFUGESAND Lug ud i kemikalierne

Læs mere

En grøn forretningsløsning

En grøn forretningsløsning En grøn forretningsløsning Miljøvenlig vådrensning med økonomiske muligheder electrolux professional lagoon-vådrensning 2 electrolux Electrolux professional Professional Cleaning lagoon-vådrensning Sector

Læs mere

Beer Machine Q/A. minutter. Herefter er monteringen nemmere Pensel evt. lidt madolie på indersiden af holderne

Beer Machine Q/A. minutter. Herefter er monteringen nemmere Pensel evt. lidt madolie på indersiden af holderne Beer Machine Q/A Samling og test Problem Den store firkantede pakning hopper op i hjørnerne Holderne kan være svære at montere efter pakningen er monteret Beer Machine holder ikke trykket Beer Machine

Læs mere

Bæredygtig havepleje PRODUKTKATALOG

Bæredygtig havepleje PRODUKTKATALOG PRODUKTKATALOG Bæredygtig havepleje 100 % organisk startgødning Grønt græs fri for muldvarpeskud Biologisk gødning og vandpleje Krukkegødning m/aqua Saver Miljøvenlig sneglefjerner Organisk gødning Granulat

Læs mere

Erfaringer fra 2011 og. strategier for planteværn 2012

Erfaringer fra 2011 og. strategier for planteværn 2012 Erfaringer fra 2011 og strategier for planteværn 2012 Ved Ditte Clausen Korn: Disposition Svampesprøjtning i hvede, inkl. hvedebladplet Sadelgalmyg Raps: Erfaringer med angreb af glimmerbøsser i 2011 Nye

Læs mere

Den hurtigste, mest hygiejniske håndtørrer.

Den hurtigste, mest hygiejniske håndtørrer. Den hurtigste, mest hygiejniske håndtørrer. Problemet med andre håndtørrere Andre håndtørrere har ikke forandret sig meget i de seneste 60 år. De bruger gammeldags og ineffektiv teknologi, er dyre i drift

Læs mere

INGENIØRENS ARBEJDSMETODE: ØV DIG I METODEN

INGENIØRENS ARBEJDSMETODE: ØV DIG I METODEN MODUL 7: INTRODUKTION TIL INNOVATION INGENIØRENS ARBEJDSMETODE ELEVVEJLEDNING INGENIØRENS ARBEJDSMETODE: ØV DIG I METODEN I denne aktivitet skal I øve jer i at bruge ingeniørens arbejdsmetode. Øvelsen

Læs mere

S A M L E M Æ R K E R SPAR OP TIL 75%

S A M L E M Æ R K E R SPAR OP TIL 75% S A M L E M Æ R K E R SPAR OP TIL 75% Kokkenes fore Passer til alle komfurtyper Praktisk glaslåg med silikonekant Ekstra stærk teflon-belægning Ergonomiske håndtag Teflon-serveringspande 28 cm. 25 X +

Læs mere

Information til patienten Flaskeernæring til børn

Information til patienten Flaskeernæring til børn Information til patienten Flaskeernæring til børn Børneafdelingen Hospitalsenheden Vest Flaskeernæring At skulle give sit barn modermælkserstatning på sutteflaske er for nogle det oplagte valg, for andre

Læs mere

Teknologisk Institut Side 1 af 11 30. April 2009 - HCN

Teknologisk Institut Side 1 af 11 30. April 2009 - HCN Teknologisk Institut Side 1 af 11 30. April 2009 - HCN Undersøgelse af drabseffekten overfor mikroorganismer ved hjælp af Clean Air Systemet til rensning af cirkulationsluften og overflader i en kølecontainer.

Læs mere

IKEA 365+ GNISTRA 26_012

IKEA 365+ GNISTRA 26_012 IKEA 365+ GNISTRA 26_012 Livet i hjemmet stiller store krav til køkkenknive. IKEA 365+ GNISTRA serien indeholder knive, du har brug for hver dag. Knivene har greb, der ligger godt i hånden, og er fremstillet

Læs mere

27_015 GYNNSAM. Knive

27_015 GYNNSAM. Knive 27_015 GYNNSAM Knive Livet i hjemmet stiller store krav til køkkenknive. GYNNSAM knive er designet til at blive brugt hver dag. Designet bygger på de krav, en professionel kok stiller, men er tilpasset

Læs mere

IKEA 365+ Knive 25_018

IKEA 365+ Knive 25_018 IKEA 365+ Knive 25_018 Livet i hjemmet stiller store krav til køkkenknive. IKEA 365+ serien indeholder knive, du har brug for hver dag. Knivene har greb, der ligger godt i hånden, og er fremstillet i en

Læs mere

Information til patienten Flaskeernæring til børn

Information til patienten Flaskeernæring til børn Information til patienten Flaskeernæring til børn Børneafdelingen Hospitalsenheden Vest Flaskeernæring At skulle give sit barn udmalket modermælk, og/eller modermælkserstatning på sutteflaske er for nogle

Læs mere

HN 2985 ULTRASONISK RENSER HB2818B BRUGERVEJLEDNING

HN 2985 ULTRASONISK RENSER HB2818B BRUGERVEJLEDNING HN 2985 ULTRASONISK RENSER HB2818B BRUGERVEJLEDNING Sørg for at læse og forstå denne vejledning inden brug af apparatet. Gem denne vejledning til senere reference VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIONER ADVARSEL

Læs mere

AKTIVITET 4: OPBEVAR FØDEVARER KORREKT

AKTIVITET 4: OPBEVAR FØDEVARER KORREKT AKTIVITET 4: OPBEVAR FØDEVARER KORREKT Læringsmål Du kan fortælle, hvordan forskellige fødevarer skal opbevares. Du kan tjekke en fødevares friskhed ved at bruge dine sanser. Fødevarer skal opbevares korrekt

Læs mere

11_015 SLITBAR. Knive

11_015 SLITBAR. Knive 11_015 SLITBAR Knive Livet i hjemmet stiller store krav til køkkenknive hver dag. SLITBAR knive er fremstillet i høj kvalitet helt ned til den mindste detalje i et design, der giver ethvert køkken en helt

Læs mere

Bryd vanen, bøj fisken og nå jeres mål

Bryd vanen, bøj fisken og nå jeres mål Bryd vanen, bøj fisken og nå jeres mål Kursus for kursusledere den 25. september 2013 Opgaver & værktøjer Tilmeld dig: Nå dine mål med Torben Wiese Få inspirationsmail på www.habitmanager.com 1 Værktøj:

Læs mere

Tid til haven. Havetips uge 43

Tid til haven. Havetips uge 43 Tid til haven Havetips uge 43 Af: Marianne Bachmann Andersen Hvad bruger man kvæder til? Billede: Kvaeder.jpg Lige nu er det tid til at få høstet kvæderne. De klart lysende frugter på de hårdt belastede

Læs mere

Spande med mange fordele til hygiejnisk fødevarehåndtering og rengøring

Spande med mange fordele til hygiejnisk fødevarehåndtering og rengøring Spande med mange fordele til hygiejnisk fødevarehåndtering og rengøring 12-liter-spand Nyt og forbedret design En ny og forbedret 12-liter-spand gør Vikans prisbelønnede sortiment af spande til en endnu

Læs mere

Sundt indeklima sådan gør du

Sundt indeklima sådan gør du Sundt indeklima sådan gør du Indeklimaet er vigtigt for din families sundhed Vi opholder os indendøre mange timer om dagen og derfor er indeklimaet vigtigt for vores sundhed. Rygning og fugt, men også

Læs mere

Mivita. Forhandles af: Læs denne brugsanvisning omhyggeligt, før du bruger din espresso-kaffemaskine

Mivita. Forhandles af: Læs denne brugsanvisning omhyggeligt, før du bruger din espresso-kaffemaskine Forhandles af: Mivita Læs denne brugsanvisning omhyggeligt, før du bruger din espresso-kaffemaskine VIGTIGT: Opbevar nedenstående serienummer på din kaffemaskine til eventuel senere brug. Kun til husholdningsbrug.

Læs mere

DAMPRENSERE. Helt rent uden kemi HOME & GARDEN DAMPRENSERE

DAMPRENSERE. Helt rent uden kemi HOME & GARDEN DAMPRENSERE DAMPRENSERE Helt rent uden kemi HOME & GARDEN DAMPRENSERE 6 DAMPRENSERE PT_LOREM IPSUM HVORDAN DOLOR SED VIRKER DE HELT RENT UDEN KEMI DAMP DRÆBER 99,99 % AF ALLE BAKTERIER* Hemmeligheden bag rengøring

Læs mere

NYT FRA PILOTFORSØGET

NYT FRA PILOTFORSØGET NYT FRA PILOTFORSØGET DECEMBER 2012 GODT I GANG! Kære pilotdeltager Du har nu været i gang med at sortere affald til genbrug i godt fire måneder, og vi håber, at det er blevet en del af din dagligdag.

Læs mere

madspild kræver en fælles indsats

madspild kræver en fælles indsats madspild kræver en fælles indsats Eksemplet med singlebananen står ikke alene. Madspild er et stort problem, som vi kun kan løse i fællesskab. Som del af dagligvarehandlen i Danmark har vi i Coop et særligt

Læs mere

Information til patienten. Udmalkning. Hospitalsenheden Vest Obstetrisk afdeling Herning og Holstebro

Information til patienten. Udmalkning. Hospitalsenheden Vest Obstetrisk afdeling Herning og Holstebro Information til patienten Udmalkning Hospitalsenheden Vest Obstetrisk afdeling Herning og Holstebro Udmalkning - hvornår og hvor ofte? Hvis dit barn ikke har suttet, indenfor de første 6 timer efter fødslen,

Læs mere

Kompost Gode råd og vejledning om kompost.

Kompost Gode råd og vejledning om kompost. Kompost Gode råd og vejledning om kompost. Hvad er kompost? Kompostering er en helt naturlig proces, der sker i naturen hele tiden. Alt organisk materiale bliver efterhånden omdannet til muld. Organisk

Læs mere

Brugermanual Model A110, version DK Interaktivt instrument til kommunikation m.v.

Brugermanual Model A110, version DK Interaktivt instrument til kommunikation m.v. Brugermanual Model A110, version 2016.11.DK Interaktivt instrument til kommunikation m.v. DA 2 CRDL brugermanual 3 CRDL brugermanual Indholdsfortegnelse Tak 2 Sikkerhedsforholdsregler 3 Ansvarsfraskrivelse

Læs mere

Udsigt til billigere mode på nettet

Udsigt til billigere mode på nettet LØRDAG 27. SEPTEMBER NR. 39 / 2014 LØRDAG Udsigt til billigere mode på nettet Onlinegiganten Boozt.com med Hermann Haraldsson i spidsen udfordrer konkurrenterne om det nordiske herredømme. Foreløbig kan

Læs mere

Den bedste omsætning i kompostbeholderen opnår man, hvis bioaffaldet blandes med haveaffald. Undgå at komme syge planter og frøukrudt i beholderen.

Den bedste omsætning i kompostbeholderen opnår man, hvis bioaffaldet blandes med haveaffald. Undgå at komme syge planter og frøukrudt i beholderen. Hjemmekompostering Det begynder i køkkenet... Hele komposteringsprocessen starter i køkkenet, hvor køkkenaffaldet sorteres i 2 fraktioner: bioaffald og restaffald. Bioaffald kan komposteres, og er som

Læs mere

TEFAL. Supergliss/Prima. Strygejern. Brugervejledning dansk

TEFAL. Supergliss/Prima. Strygejern. Brugervejledning dansk TEFAL Supergliss/Prima Strygejern Brugervejledning dansk 1 1. Apparatoversigt 1. Spraydyse 2. Vandpåfyldnings-studs anvend udelukkende vand fra hanen. 3. Ekstra-dampstøds-tast 4. Sprøjte-tast fugtning

Læs mere

X 2. Willab Garden AB forbeholder sig ret til at foretage ændringer i materialer, konstruktion og design.

X 2. Willab Garden AB forbeholder sig ret til at foretage ændringer i materialer, konstruktion og design. 7985DK Termotag 50 mm UV-bestandig polykarbonat med plastprofilsystem Willab Garden 2019-05 VIGTIGT! Læs hele monteringsanvisningen inden du påbegynder monteringen! Hvis anvisningerne ikke følges, fungerer

Læs mere

Hygiejne i kabyssen. - gode råd til skibets egenkontrol. En vejledning til rederi- og skibsledelse samt kabyspersonalet

Hygiejne i kabyssen. - gode råd til skibets egenkontrol. En vejledning til rederi- og skibsledelse samt kabyspersonalet Hygiejne i kabyssen - gode råd til skibets egenkontrol En vejledning til rederi- og skibsledelse samt kabyspersonalet God hygiejne er hele tiden at tænke sig om, når man laver mad til andre. For at begrænse

Læs mere

Hygiejne i kabyssen. - gode råd til skibets egenkontrol. En vejledning til rederi- og skibsledelse samt kabyspersonalet

Hygiejne i kabyssen. - gode råd til skibets egenkontrol. En vejledning til rederi- og skibsledelse samt kabyspersonalet Hygiejne i kabyssen - gode råd til skibets egenkontrol En vejledning til rederi- og skibsledelse samt kabyspersonalet God hygiejne er hele tiden at tænke sig om, når man laver mad til andre. For at begrænse

Læs mere

Planter påvirker dit velvære

Planter påvirker dit velvære 12 Planter påvirker dit velvære Planters betydning for indeklimaet Jeg vil her nævne nogle meget interessante undersøgelser. Rumforskningscentret NASA i USA har i mange år forsket i forbedring af luft

Læs mere

hodo bedet Rhododendron impeditum Azurika Rhododendron repens Scarlet Wonder

hodo bedet Rhododendron impeditum Azurika Rhododendron repens Scarlet Wonder R hodo bedet Få glæde af de fantastiske planter, der vokser i surbundsbede. Det tager kun en weekend at få gravet ud, fyldt jord i og få plantet et mellemstort rododendron bed til. Når først bedet er anlagt

Læs mere

SPAR VAND SPAR PENGE SÅ SKÅNER DU OGSÅ MILJØET

SPAR VAND SPAR PENGE SÅ SKÅNER DU OGSÅ MILJØET SPAR VAND SPAR PENGE SÅ SKÅNER DU OGSÅ MILJØET 2 l SPAR VAND SPAR PENGE l l SPAR VAND SPAR PENGE l 3 DET ER NEMT AT SPARE PÅ VANDET VI HAR TIDLIGERE VÆRET VANT TIL, AT DER VAR VAND NOK, OG AT VAND ER NÆSTEN

Læs mere

Model Brugsanvisning

Model Brugsanvisning Model 1225 DK Brugsanvisning TRYKKOGER Introduktion For at du kan få mest mulig glæde af din nye trykkoger, beder vi dig gennemlæse denne brugsanvisning, før du tager trykkogeren i brug. Vi anbefaler dig

Læs mere

1. Teak 2. Højtryks kompaktlaminat 3. Vejrbestandig flet 4. Vinteropbevaring af havemøbler

1. Teak 2. Højtryks kompaktlaminat 3. Vejrbestandig flet 4. Vinteropbevaring af havemøbler Vedligeholdelse 1. Teak 2. Højtryks kompaktlaminat 3. Vejrbestandig flet 4. Vinteropbevaring af havemøbler 2 Teak Teaktræ er særligt velegnet til udendørs brug, fordi det har et naturligt indhold af olie

Læs mere

Risikoanalyse for detailvirksomheder med begrænset. behandling

Risikoanalyse for detailvirksomheder med begrænset. behandling Page 1 of 5 Version: 1. oktober 2011 Risikoanalyse for detailvirksomheder med begrænset behandling BLANKET 1 Virksomheder der modtager, opbevarer og evt. videresælger emballerede fødevarer, som kan opbevares

Læs mere

Skab plads til det gode arbejdsliv!

Skab plads til det gode arbejdsliv! Skab plads til det gode arbejdsliv! Kære medlem! Vi ved det godt. Det talte ord har stor betydning. Vi ved også, at der findes gode og dårlige måder at håndtere for eksempel et problem eller travlhed på.

Læs mere

september 2018 PasningsGuide SVAMPESÆK

september 2018 PasningsGuide SVAMPESÆK september 2018 PasningsGuide SVAMPESÆK PasningsGuide SVAMPESÆK TagTomat ApS Husumgade 2, st. tv 2200 København N www.tagtomat.dk Udarbejdet september 2018. Billeder og illustrationer Billeder og illustrationer

Læs mere

Udnyt solens naturlige varme. Det er sund fornuft!

Udnyt solens naturlige varme. Det er sund fornuft! Udnyt solens naturlige varme. Det er sund fornuft! www.sonnenkraft.dk Derfor er solvarme genialt forever clever Der er masser af god energi i solen Solenergi og energireserver sat i forhold til jordens

Læs mere

Livet i hjemmet stiller store krav til køkkenudstyret hver dag. FAVORIT køkkenudstyr er testet i henhold til de højeste standarder for kvalitet og

Livet i hjemmet stiller store krav til køkkenudstyret hver dag. FAVORIT køkkenudstyr er testet i henhold til de højeste standarder for kvalitet og FAVORIT 26_012 Livet i hjemmet stiller store krav til køkkenudstyret hver dag. FAVORIT køkkenudstyr er testet i henhold til de højeste standarder for kvalitet og holdbarhed og er designet, så det opfylder

Læs mere

CUBE DESIGN. Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S. - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler

CUBE DESIGN. Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S. - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler CUBE DESIGN Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler Sådan passer du bedst på dit Cube Design produkt Denne vejledning giver dig mulighed for at pleje

Læs mere

Regler for hygiejne Når du arbejder med drikkevand

Regler for hygiejne Når du arbejder med drikkevand Regler for hygiejne Når du arbejder med drikkevand Version 01 december 2018 2 Hvor finder du hvad? Generelle regler for hygiejne... 4 Når du arbejder på produktionsanlæg... 6 Arbejde med vandledninger...

Læs mere

IKEA 365+ Gryder og pander

IKEA 365+ Gryder og pander 50_018 IKEA 365+ Gryder og pander En travl hverdag stiller store krav til køkkenudstyret. IKEA 365+ gryder og pander af rustfrit stål har gennemgået strenge test for at sikre, at de kan holde til at blive

Læs mere

Projekt MinimalSpild. Nyhedsbrev nr. 4 December 2015

Projekt MinimalSpild. Nyhedsbrev nr. 4 December 2015 Projekt MinimalSpild Nyhedsbrev nr. 4 December 2015............................................................................................. Indhold...............................................................................................................................................................................................................

Læs mere

Halmfyr er mest økonomisk ved stort varmebehov

Halmfyr er mest økonomisk ved stort varmebehov Halmfyr er mest økonomisk ved stort varmebehov Køb af et halmfyringsanlæg er en stor og langsigtet investering, og det er derfor vigtigt, at man på forhånd gør sig nogle overvejelser om størrelse og type

Læs mere

DIT BÆREDYGTIGE VASKERI

DIT BÆREDYGTIGE VASKERI DIT BÆREDYGTIGE VASKERI BÆREDYGTIGE LØSNINGER Vi har fokus på bæredygtige løsninger. Vores produktionsanlæg er optimeret, tekstilerne er nøje udvalgt og vaskeprocessen skånsom og PH-neutral. Vi vil gerne

Læs mere

Alle nyder godt af et rent og frisk toilet. Toilettet Verdens vigtigste rum

Alle nyder godt af et rent og frisk toilet. Toilettet Verdens vigtigste rum Alle nyder godt af et rent og frisk toilet Toilettet Verdens vigtigste rum Vi sørger for, at der altid er papir, når man har brug for det. Når hverdagen kører og der er fuld fart på den daglige drift,

Læs mere

Flaskeernæring til børn

Flaskeernæring til børn Flaskeernæring til børn Information til forældre Juliane Marie Centret Rigshospitalet At skulle give sit barn modermælkserstatning på sutteflaske er for nogle det oplagte valg, for andre er det en nødvendighed,

Læs mere

Lugter din opvaskemaskine? Er dine glas grimme? Vi giver dig løsningerne på dine problemer i denne guide med tips og tricks til din opvaskemaskine!

Lugter din opvaskemaskine? Er dine glas grimme? Vi giver dig løsningerne på dine problemer i denne guide med tips og tricks til din opvaskemaskine! Lugter din opvaskemaskine? Er dine glas grimme? Vi giver dig løsningerne på dine problemer i denne guide med tips og tricks til din opvaskemaskine! Vi er Danmarks største online hvidevareforhandler. Spørg

Læs mere

VIGTIGE SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER

VIGTIGE SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER ISMASKINE PRO 3000 Sikkerhed og generel beskrivelse VIGTIGE SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER Ved brug af elektriske apparater, må der altid tages sikkerhedsforanstaltninger: 1. Læs denne vejledning omhyggeligt,

Læs mere