Bilag 9 - Særlige krav til sikrings-dokumentation

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 9 - Særlige krav til sikrings-dokumentation"

Transkript

1 Bilag 9 - Sikring Særlige krav til sikrings-dokumentation Udarbejdet af: HMOH Kontrolleret af: BHAN Godkendt af: KSL Gyldig fra: Normniveau: BN2 side 1(8)

2 0. Ændrings- og godkendelseslog Udgave Side Ændring Ændret dato Kontrolleret Godkendt Udgavebetegnelse, afsnittet er delt op i to underafsnit, BHAN KSL for at tydeliggøre hvordan man laver version/revison på nye og gamle tegningshoveder og formularer Formularer, forklaring til formularer er flyttet til afsnit BHAN KSL Sidebetegnelse, afsnittet er strammet op mht BHAN KSL opmærkning af formularsider og hvornår der skal udfærdiges sidefortegnelse Indholdet i afsnit 3.8 Tegningsmedie/værktøjer er flyttet til BHAN KSL afsnit Aflevering af tekniske tegninger, det er nu tydeliggjort BHAN KSL hvordan aflevering skal foregå Afleveringsformater, det er nu tydeliggjort hvordan BHAN KSL aflevering skal foregå Aflevering af øvrige tekniske dokumenter, afsnittet er BHAN KSL tilføjet for at specificere filnavne på formularsæt. side 2(8)

3 1. Indledende bemærkninger Dette er særlige krav til sikringsteknisk dokumentation (inkl. Fjernstyring). For krav til dokumentation hørende til Signalprogrammet henvises til Bilag 8, Særlige krav til sikringsteknisk signaldokumentation. Hvis der i både hoveddokumentet (Krav til teknisk dokumentation i Banedanmark) og i bilag 9 findes et krav, så er det bilag 9, der er gældende. 2. Udlevering af teknisk dokumentation Ingen særlige krav. 3. Udformning af teknisk dokumentation Klasseoversigt kan findes i QN 900 Q nr. 0001, Klasseinddeling af sikrings- og teleteknisk system-, type- og komponentdokumentation. 3.1 Generelle krav til tegninger Symboler Symboler på eksisterende anlægstegninger for relæbaserede sikringsanlæg tegnes i overensstemmelse med Klasse samt Klasse 999 (overkørsler). For udseende af eventuelt manglende symboler, kontaktes Teknik, Sikring systemer. 3.4 Tegningsnummer System-, type- og komponentdokumentation (klasseoversigt) Eksempel: KN 844 Q nr KN: angiver dokumentationens type i henhold til Klasseoversigt. 844: angiver dokumentationens klasse i henhold til Klasseoversigt. Q: angiver dokumentets litra. 2230: angiver dokumentets løbenummer. Litra og løbenummer bestilles ved henvendelse til tekdok@bane.dk Anlægstegninger Eksempel: 16 nr : angiver dokumentationens gruppe nummer, kan være et litra på ældre planer. 1234: angiver dokumentationens løbenummer. side 3(8)

4 Litra og løbenummer bestilles ved henvendelse til: Hovedparten af tegningerne identificeres foruden tegningsnummer og sidenummer, også af et plannummer. Dette er et fortløbende nummer, som angiver hvilken rækkefølge tegningerne skal ordnes i inden for tegningssættet (Huller kan forekomme). Ved henvisninger fra den ene tegning til den anden, er det plannummeret, der skal anvendes. Plannummeret anføres over tegningshovedet inde i en cirkel, som vist i figur 1. Figur 1: Eksempel på plannummer Når der oprettes en ny anlægstegning skal denne altid være med nyt tegningshoved. Plannummerering kan også anvendes for enkeltsider i visse tegninger med flere sider. Den første side har stort tegningshoved, mens de efterfølgende sider har side 2 hoved (lavt tegningshoved). Eksempel: Anlægstegninger for overkørsler Formularer Et formularsæt består af flere formularsider med samme tegningsnummer. Til formularsider anvendes format A4. Når der oprettes en ny formularside eller sæt skal der altid benyttes lavt tegningshoved, side 2 tegningshoved. 3.5 Udgavebetegnelse Nye tegninger/formularer. Version: Første versionsnummer er 01 ved oprettelse. Versionsnummeret øges ved ny kravspecifikation, nyt projekt eller nyt stadie. Revision: Første revisionsnummer er 00 ved oprettelse. Revisionsnummeret øges ved rettelser. Udgavedato: Dette er datoen for seneste ændring af dokumentets faglige indhold. Udfyldelse af felter for kontrol og godkendelse giver ikke anledning til at ændre udgavedatoen. Udgavedato er identisk med udarbejdet dato. side 4(8)

5 3.5.2 Ældre tegninger/formularer. Rettelsesbogstaver (a, b, c...) benyttes ved rettelser på eksisterende tegninger, hvor denne metode allerede er i brug. I tegningernes venstre margen findes en række rettelsesfelter, som vist nedenfor. a b c.... n <dato> <initialer> Ved rettelser benyttes næste ledige felt og bogstav. Her angives dato for rettelsen og initialer for den, der har udført den. Version: Bogstav svarer til version. Revision Dato svarer til revision. Er alle bogstaver brugt, startes forfra med a1, og næste gang a2 osv.. Det efterfølgende slettes, således at der altid er et blankt felt mellem nyere og gamle rettelser (se nedenstående eksempel). Der skal anføres initialer på den der har udarbejdet rettelsen. a1 b c.... n NNN/ BBB PPP.... GGG 3.6 Sidebetegnelse Inden for sikring arbejders der med to sidebetegnelser; sidefortegnelse og tegningsfortegnelse. Et dokument, der består af flere sider med samme tegningsnummer, skal have en sidebetegnelse, som indeholder en forside, en ændrings- og godkendelseslog samt en sideliste. Skabelon for sidefortegnelse og tegningsfortegnelse findes sammen med Krav til teknisk dokumentation i Banedanmark på Sidefortegnelse Sidefortegnelsen nummereres med tegningsnummer og side nummer således: forside med normalt tegningshoved, 1a/n(x), (x = sidste sidenummer), eks:1a/c (16) ændrings- og godkendelseslog, 1b/n, (evt. 1b/n (-)) side 5(8)

6 sideliste, 1c..n/n formularsider, 2..x De enkelte formularsider har side 2 tegningshoved og de kan have hver sin udgave. De kan rettes og udgives individuelt, men altid sammen med forside, ændrings- og godkendelseslog samt sidelisten. Sidefortegnelse indeholder følgende oplysninger pr. side: Side Udgave Udgave dato Betegnelse Forside, ændrings- og godkendelseslog oplistes ikke i sidelisten. Af sidefortegnelsens ændringslog, skal det entydigt fremgå hvilke sider der er ændret hvornår og af hvem, da det ikke fremgår af de enkelte sider. Hvis en side udgår ændres sidenummeret før, så det indeholder den udgåede side. F.eks. hvis man har side 2, 3 og 4 og side 3 udgår, så kommer side 2 til at hedde side 2-3. Sidste sidenummer i parentes bibeholdes på side 1a, forside. Hvis der tilføjes en ny side ændres sidenummeret således; f.eks. hvis der indlægges en ny side mellem side 3 og 4, så omdøbes side 3 til 3a/b og den nye side 3b/b etc. Sidste sidenummer i parentes bibeholdes på side 1a, forside. Hvis et formularsæt ikke har en sidefortegnelse (gammelt sæt), så skal en sådan oprettes, hvis der oprettes nye sider, altså ikke ved rettelser på en allerede bestående side(r). Sidefortegnelsen skal have specifikt oplistning af alle rettede sider og loggen udfyldes. Side 1 og 2 i det gamle formularsæt omdøbes til henholdsvis side 2a/b og side 2b/b. Sider der ikke rettes, indskrives i intervaller, f.eks. Side n-nn, under betegnelse skrives ikke oplistet. Når et formularsæt uden sidefortegnelse skal oprettes med forside, ændrings- og godkendelseslog samt en sideliste, bibeholdes tegningsnummeret Tegningsfortegnelse Tegningsfortegnelser indeholder følgende oplysninger pr. plan: Tegningsnummer Udgave Udgavedato Plannummer Betegnelse side 6(8)

7 Forside, ændrings- og godkendelseslog oplistes ikke i tegningsfortegnelsen. For tilslutningsplaner (nabo sikringsanlægsplaner, f.eks. blok) som er oplistet i det tilhørende tegningssæt, udfyldes felterne udgave og udgavedato ikke. 4. Godkendelse af teknisk dokumentation Systemdokumentation: Den systemansvarlige for det pågældende område skal vurdere, om ændringen er signifikant og derfor skal godkendes af trafikstyrelsen, eller om ændringen kan godkendes internt i Banedanmark. 4.1 Godkendelsesforløb Dato for udarbejdelse, kontrol og godkendelse må gerne være identiske. Kontrol (felt 2 og 15): Validators initialer samt dato fra godkendt valideringsrapport. Godkendelse (felt 3 og 16): Initialer samt dato. Anlægstegning; projekteringsleder sikring eller andre af Teknisk drift godkendte personer, verificerer at det er en til anlægstypen godkendt validator der er benyttet samt at Banedanmarks regler generelt er fulgt. Normaltegning; kan kun udfyldes af Banedanmark. TSA, Teknisk drift teamleder eller sektionschef. Den systemansvarlige for det pågældende område skal vurdere, om ændringen er signifikant og derfor skal godkendes af trafikstyrelsen, eller om ændringen kan godkendes internt i BDK. 4.2 Underskrivning i tegningshoved Dato for udarbejdelse (felt 1 og 14) skal være identisk med udgave dato Første udgave Felterne 1, 2, 3 og 9 skal udfyldes. Udgavedatoen i felt 9 er identisk med datoen i felt Efterfølgende udgaver Felterne 14, 15, 16 og 9 skal udfyldes, mens felterne 1, 2 og 3 skal bevares. Udgavedatoen i felt 9 er identisk med datoen i felt Aflevering til Banedanmarks tekniske arkiv 5.1 Aflevering af tekniske tegninger Nye tegninger/formularer: side 7(8)

8 Sikringsteknisk dokumentation (plan/ formular/ tegningsfortegnelse/ sidefortegnelse/ normaltegning mv.) der afleveres til Banedanmarks tekniske arkiv for første gang (ved ny oprettelse), behøver kun at være udfyldt i felt 1, 2, 3 og 9. Dette gælder også hvis der afleveres i en revision højere end 00. Dvs. at dokumentation kan afleveres i eksempelvis 01.xx første gang den afleveres til arkiv. Når der afleveres i højere version end 01, så skal felterne 14, 15 og 16 også være udfyldt. Dvs. at dokumentation kan afleveres i eksempelvis yy.xx første gang den afleveres til arkiv. Dokumentation der er udlånt fra tegningsarkivet i eksempelvis udgave/revision kan afleveres tilbage som 02.xx eller ved eksempelvis flere projekt stadier som yy.xx. Dokumentation der er udlånt fra tegningsarkivet i eksempelvis udgave/revision b/ kan afleveres tilbage som c/dd.mm.åååå eller ved eksempelvis flere projekt stadier som x/dd.mm.åååå Afleveringsformater Formularer afleveres i et samlet formularsæt i tiff. format (side 2 og fremefter og ved mere end 100 sider, opdeles i flere filer med hver 100 sider). Sidefortegnelsen afleveres i Word format. Desuden udarbejdes et samlet sæt formularer inkl. sidefortegnelsen i pdf. format. For anlægstegninger, hvor der benyttes samme tegningsnummer (lavt tegningshoved på side 2 til side X), gælder ligeledes ovenstående. Tegningsfortegnelsen afleveres altid i Word format og pdf. Røde rettelser, se VN909 nr. R Aflevering af øvrige tekniske dokumenter Filnavne på opdelte formularsæt, skal have samme udgave som sidefortegnelsen på alle tilhørende filer. side 8(8)

Bilag 9 - Sikring. Særlige krav til dokumentation Bilag 9 - Sikring. side 1(10)

Bilag 9 - Sikring. Særlige krav til dokumentation Bilag 9 - Sikring. side 1(10) Bilag 9 - Sikring Særlige krav til dokumentation Udarbejdet af: KMIV og SBRG Kontrolleret af: MARO Godkendt af: EHCH Gyldig fra: 01.06.2018 Normniveau: BN2 side 1(10) 0. Ændrings- og godkendelseslog Udgave

Læs mere

Bilag 9 - Særlige krav til sikrings-dokumentation

Bilag 9 - Særlige krav til sikrings-dokumentation Bilag 9 - Sikring Særlige krav til sikrings-dokumentation Udarbejdet af: HMOH Kontrolleret af: STA Godkendt af: KSL Gyldig fra: 01.03.2015 Normniveau: BN2 side 1(6) 1. Indledende bemærkninger Dette er

Læs mere

Bilag 8 - Særlige krav til sikringsteknisk signaldokumentation

Bilag 8 - Særlige krav til sikringsteknisk signaldokumentation Bilag 8 - Signal Særlige krav til sikringsteknisk signaldokumentation Udarbejdet af: BIDY Kontrolleret af: PEWE Godkendt af: KRM Gyldig fra: 28.09.2016 Normniveau: BN2 side 1(6) 1. Indledende bemærkninger

Læs mere

Bilag 8 - Signal. Særlige krav til dokumentation Bilag 8 - Signal. side 1(7)

Bilag 8 - Signal. Særlige krav til dokumentation Bilag 8 - Signal. side 1(7) Bilag 8 - Signal Særlige krav til dokumentation Udarbejdet af: NIJA Kontrolleret af: MARO Godkendt af: EHCH Gyldig fra: 01.06.2018 Normniveau: BN2 side 1(7) 0. Ændrings- og godkendelseslog Udgave Afsnit

Læs mere

Bilag 5 - IT. Særlige krav til dokumentation Bilag 5 - IT. side 1(7)

Bilag 5 - IT. Særlige krav til dokumentation Bilag 5 - IT. side 1(7) Bilag 5 - IT Særlige krav til dokumentation Udarbejdet af: ANA, MKK og AELF Kontrolleret af: MARO Godkendt af: EHCH Gyldig fra: 01.06.2018 Normniveau: BN2 side 1(7) 0. Ændrings- og godkendelseslog Udgave

Læs mere

Bilag 10 - Spor og Ballastboringer. Særlige krav til dokumentation Bilag 10 - Spor og Ballastboringer. side 1(7)

Bilag 10 - Spor og Ballastboringer. Særlige krav til dokumentation Bilag 10 - Spor og Ballastboringer. side 1(7) Bilag 10 - Spor og Ballastboringer Særlige krav til dokumentation Udarbejdet af: GSS Kontrolleret af: MARO Godkendt af: EHCH Gyldig fra: 01.06.2018 Normniveau: BN2 side 1(7) 0. Ændrings- og godkendelseslog

Læs mere

Bilag 2 - Broer og Tunneler. Udarbejdet af: AMWL Kontrolleret af: MARO Godkendt af: EHCH Gyldig fra: Normniveau: BN2

Bilag 2 - Broer og Tunneler. Udarbejdet af: AMWL Kontrolleret af: MARO Godkendt af: EHCH Gyldig fra: Normniveau: BN2 01-06-2018 Bilag 2 - Broer og Tunneler Bilag 2 - Broer og Tunneler Særlige krav til dokumentation Udarbejdet af: AMWL Kontrolleret af: MARO Godkendt af: EHCH Gyldig fra: 01.06.2018 Normniveau: BN2 side

Læs mere

Bilag 10 Spor. Særlig Krav til Spor dokumentation. 01-02-2015 Bilag 10 Særlig Krav til Spor dokumentation. side 1(6)

Bilag 10 Spor. Særlig Krav til Spor dokumentation. 01-02-2015 Bilag 10 Særlig Krav til Spor dokumentation. side 1(6) Bilag 10 Spor Særlig Krav til Spor dokumentation Udarbejdet af: Kontrolleret af: Godkendt af: Jnis Gini Sobo Gyldig fra: 01.02.2015 Normniveau: BN2 side 1(6) 1. INDLEDENDE BEMÆRKNINGER Tegningstyper indenfor

Læs mere

Krav til teknisk dokumentation i Banedanmark

Krav til teknisk dokumentation i Banedanmark Krav til teknisk dokumentation i Udarbejdet af: Kontrolleret af: Godkendt af: Jnis Maro Sobo Gyldig fra: 01.02.2015 Normniveau: BN2 side 1(22) Indholdsfortegnelse 1 INDLEDENDE BEMÆRKNINGER... 3 1.1 IKRAFTTRÆDEN...

Læs mere

Bilag 6 - Særlige krav til kørestrøms-dokumentation

Bilag 6 - Særlige krav til kørestrøms-dokumentation Bilag 6 - Kørestrøm Særlige krav til kørestrøms-dokumentation Udarbejdet af: MWGR Kontrolleret af: MARO Godkendt af: RSKG Gyldig fra: 14.10.2016 Normniveau: BN2 side 1(5) 0. Ændrings- og godkendelseslog

Læs mere

Banenorm BN1-182-1. Retningslinjer for validering af relæanlæg. Sikring.

Banenorm BN1-182-1. Retningslinjer for validering af relæanlæg. Sikring. Udgivet 01.03.2013 Overordnet ansvar: VIMO Ansvar for indhold: BIDY/KVH/CASK/PDH/HMOH/STA/ECPN/SNJ Ansvar for fremstilling: MWJ Banenorm BN1-182-1 Retningslinjer for validering af relæanlæg. Sikring. Udgivet

Læs mere

Bilag 6 - Kørestrøm. Særlige krav til dokumentation Bilag 6 - Kørestrøm. side 1(12)

Bilag 6 - Kørestrøm. Særlige krav til dokumentation Bilag 6 - Kørestrøm. side 1(12) Bilag 6 - Kørestrøm Særlige krav til dokumentation Udarbejdet af: IMN og JSBI Kontrolleret af: MARO Godkendt af: BLTN Gyldig fra: 01.03.2019 Normniveau: BN2 side 1(12) 0. Ændrings- og godkendelseslog Udgave

Læs mere

Krav til teknisk dokumentation i Banedanmark

Krav til teknisk dokumentation i Banedanmark Krav til teknisk dokumentation i Banedanmark Udarbejdet af: MWGR Kontrolleret af: MARO Godkendt af: EHCH Gyldig fra: 01.06.2018 Normniveau: BN2 side 1(26) Indholdsfortegnelse 1. INDLEDENDE BEMÆRKNINGER...

Læs mere

Bilag 6 Kørestrøm. Særlig Krav til Kørestrøm dokumentation. 01-02-2015 Bilag 6 Særlig krav til Kørestrøm dokumentation. side 1(5)

Bilag 6 Kørestrøm. Særlig Krav til Kørestrøm dokumentation. 01-02-2015 Bilag 6 Særlig krav til Kørestrøm dokumentation. side 1(5) Bilag 6 Kørestrøm Særlig Krav til Kørestrøm dokumentation Udarbejdet af: Kontrolleret af: Godkendt af: Jnis Maro Sobo Gyldig fra: 01.02.2015 Normniveau: BN2 side 1(5) 1. INDLEDENDE BEMÆRKNINGER Ingen særlige

Læs mere

EPJ-Syd SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS

EPJ-Syd SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS 1. Spørgsmål & Svar i prækvalifikationsfasen... 1 1.Spørgsmål & Svar i prækvalifikationsfasen Ordregiver har modtaget nedenstående spørgsmål

Læs mere

Banenormer i Banedanmark

Banenormer i Banedanmark Banenormer i Banedanmark DGF-arrangement Baner og Geoteknik Odense den 08. marts 2012 08.03.2012 Præsenteret af Niels Fischer-Nielsen DGF Banenormer i BDK # 2 Indlæg af Niels Fischer-Nielsen Normkoordinator

Læs mere

Start opgaven via fløjmenuen i venstre side: Journaler >> Ny journal

Start opgaven via fløjmenuen i venstre side: Journaler >> Ny journal JOURNAL, OPRET En journalsag oprettes hver gang en person har givet noget til arkivet. Journalen giver oplysninger om hvem, der har afleveret hvad og hvornår, samt under hvilke betingelser. Start opgaven

Læs mere

Bilag 13 - Tegningsnummerering. Fælles krav til tegningsnummerering for en række fag i Teknisk Drift Bilag 13 - Tegningsnummerering

Bilag 13 - Tegningsnummerering. Fælles krav til tegningsnummerering for en række fag i Teknisk Drift Bilag 13 - Tegningsnummerering Bilag 13 - Tegningsnummerering Fælles krav til tegningsnummerering for en række fag i Teknisk Drift Udarbejdet af: GIMO/MWGR Kontrolleret af: MARO Godkendt af: RSKG Gyldig fra: 14.10.2016 Normniveau: BN2

Læs mere

Krav til teknisk dokumentation og tilhørende fagbilag vil senest 1. maj 2016 blive konsekvensrettet

Krav til teknisk dokumentation og tilhørende fagbilag vil senest 1. maj 2016 blive konsekvensrettet 18-04-2016 Bilag 13 - Tegningsnummerering Dette bilag er gældende fra 1. maj 2016 Krav til teknisk dokumentation og tilhørende fagbilag vil senest 1. maj 2016 blive konsekvensrettet sådan at fagbilagene

Læs mere

Dokumentation af sikrings kabler i GIS-, SAP og Proarc system

Dokumentation af sikrings kabler i GIS-, SAP og Proarc system Dokumentation af sikringskabler i GIS-, SAP- og Proarc system Indhold: Ændringslog... 2 Forkortelse:... 2 1. Indledning... 3 2. Dokumentation... 3 3. Krav til indmåling og dataliste til GIS... 3 3.1 Krav

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold:

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Brug af IT-udstyr ved skriftlig eksamen

Brug af IT-udstyr ved skriftlig eksamen Brug af IT-udstyr ved skriftlig eksamen Ved brug af skolens IT-udstyr til skriftlig eksamen skal du: Medbringe dit UNI-login Oprette sidehoved/-fod til dine dokumenter (skolen har en færdig skabelon, som

Læs mere

EPJ-Syd SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS

EPJ-Syd SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS SPØRGSMÅL OG SVAR I PRÆKVALIFIKATIONSFASEN FOR UDBUD VEDR. EPJ/PAS 1. Spørgsmål & Svar i prækvalifikationsfasen... 1 1.Spørgsmål & Svar i prækvalifikationsfasen Ordregiver har modtaget nedenstående spørgsmål

Læs mere

September 2013. Ibrugtagningsansvarlig Sikring og Fjernstyring Vejledning

September 2013. Ibrugtagningsansvarlig Sikring og Fjernstyring Vejledning September 2013 Ibrugtagningsansvarlig Sikring og Fjernstyring Vejledning INDHOLD Baggrund 3 Godkendelse 3 Involvering 3 Instrukstion 3-4 Proces 5 Nyttige links 5 Ibrugtagningsrapport 6 November 2013 Banedanmark

Læs mere

Forms Composer. Document Producer 1. Document Producer

Forms Composer. Document Producer 1. Document Producer 1 I Lexmark TM, version 3.1, kombineres softwaren til udformning af e-formularer med et serverprogram for e-formularer. Du kan nu oprette dine egne formularer og kombinere dem med scripts og på den måde

Læs mere

Anlægsdokumentation for Traction Power Supply

Anlægsdokumentation for Traction Power Supply Anlægsdokumentation for Traction Power Supply Krav for anvendelse af intelligente CAD-programmer Anlægsdokumentation for Traction Power Supply Krav for anvendelse af intelligente CAD-programmer Svend Brinch

Læs mere

Registrering af aviser i Arkibas (E-registrering) Valg af E-signatur. Aviser Afsnit 5.6

Registrering af aviser i Arkibas (E-registrering) Valg af E-signatur. Aviser Afsnit 5.6 Aviser Afsnit 5.6 Registrering af aviser i Arkibas (E-registrering) Her registreres hele aviser, eller serier og årgange af aviser. De enkelte artikler (udklip) registreres under Enkelte artikler Udklip.

Læs mere

Elektronisk signering manual 1.3

Elektronisk signering manual 1.3 Estatetool ApS support@systembolig.dk +45 70 20 11 90 ELEKTRONISK SIGNERING Elektronisk signering manual 1.3 Hvem har min. adgang til at styre denne funktion: Projektadmin Hvem har min. adgang til at benytte

Læs mere

Artikler Afsnit 5.2. Artikler registreres under hovedgruppen Enkelte artikler, og herefter vælges registrerings signaturen R:

Artikler Afsnit 5.2. Artikler registreres under hovedgruppen Enkelte artikler, og herefter vælges registrerings signaturen R: Artikler Afsnit 5.2 Registrering af artikel i Arkibas (R-signatur) Følgende artikler registreres i Arkibas under Enkelte artikler (R-signatur): Artikler i bøger, småtryk, tidsskrifter, blade osv. som arkivet

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

Banenorm BN1-175-1. Vedligeholdelse af køleanlæg i teknikrum

Banenorm BN1-175-1. Vedligeholdelse af køleanlæg i teknikrum Udgivet 01.01.2012 Overordnet ansvar: Søren Thrane Ansvar for indhold: Karsten Dupont Ansvar for fremstilling: Mette Weiglin Johansson Vedligeholdelse af køleanlæg i teknikrum Banenorm BN1-175-1 Udgivet

Læs mere

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Systemet tilbyder klubberne i Y s Men Danmark at have et sted hvor de kan dele filer f.eks. Word, pdf, billeder mv. mellem de medlemmer

Læs mere

TeamShare 2.1 Versionsnoter Oktober 2009

TeamShare 2.1 Versionsnoter Oktober 2009 TeamShare 2.1 Versionsnoter Oktober 2009 TeamShare version 2.1.292 Denne version af TeamShare har fået mange nye funktioner, samt forbedringer på eksisterende. Hver ny feature er gennemgået i hvert sit

Læs mere

DDElibra H Å N D B O G

DDElibra H Å N D B O G H Å N D B O G Axiell Danmark A/S 2016-10-12 Version 9.11.60 GUI Copyright 2016 2 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Introduktion... 3 3 Søgning i dokumentationen... 3 4 Åbning af ""...

Læs mere

Guide til VandData for kommuner

Guide til VandData for kommuner Guide til VandData for kommuner Januar 2017 Version 1.0 Indhold Kapitel 1 Indledning... 1 1.1 Link til VandData... 1 1.2 Baggrund... 1 1.3 Øvrige relevante guides... 1 1.4 Guidens struktur... 1 Kapitel

Læs mere

Indledning. MIO er optimeret til Internet Explorer. Læs endvidere under Ofte stillede spørgsmål.

Indledning. MIO er optimeret til Internet Explorer. Læs endvidere under Ofte stillede spørgsmål. Indhold Indledning... 3 Søgefunktioner... 4 Søgning fra forsiden... 5 Søgning under menupunktet Instrument... 6 Sådan får man vist instrumenterne i en bestemt afdeling... 7 Sådan ændrer man status på et

Læs mere

IKT TEKNISK KOMMUNIKATIONS- SPECIFIKATION

IKT TEKNISK KOMMUNIKATIONS- SPECIFIKATION DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 5. december 2016 16/10604-1 Tina Jonsen tjon@vd.dk +45 7244 2220 IKT TEKNISK KOMMUNIKATIONS- SPECIFIKATION Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg vd@vd.dk EAN

Læs mere

Drifts- og Arkivinstruks Drift-Locator

Drifts- og Arkivinstruks Drift-Locator Jour. Nr. A01-E1540-3 HEN/ILS Drifts- og Arkivinstruks Drift-Locator April 2013, ajourført november 2004 og maj 2006 Ver.: 1,20 Jour. Nr. A01-E1540-3 HEN/ILS Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Identifikation

Læs mere

Registrering af udklip i Arkibas (U-signatur)

Registrering af udklip i Arkibas (U-signatur) Udklip Afsnit 5.1 Registrering af udklip i Arkibas (U-signatur) Følgende udklip registreres i Arkibas under Enkelte artikler (U-signatur): Udklip fra aviser, blade bøger osv. som arkivet selv ejer. Udklip

Læs mere

Installation af webtrees på et webhotel ved webhosting.dk

Installation af webtrees på et webhotel ved webhosting.dk Installation af webtrees på et webhotel ved webhosting.dk Når du har fået bekræftelse på dit webhotel er blevet oprettet er du klar til at installere webtrees. En god idé er at installere et FTP program

Læs mere

Øresundsbro Konsortiet Jernbanedrift

Øresundsbro Konsortiet Jernbanedrift Øresundsbro Konsortiet Jernbanedrift SP 7-06 Sikkerhedsprocedure Triksikkerhedsforskrift (TF) Rev. : 14 Dato: 20.06.2011 Udarbejdet : Kvalitetssikret : : Torben Landler Mikael Lundgren Nils Blom Salmonsen

Læs mere

IKT-teknisk kommunikationsspecifikation

IKT-teknisk kommunikationsspecifikation Bilag til IKT Ydelsesspecifikation Dato 2012-10-01, Revisionsdato: 2013-04-15 Samarbejdsdokument for byggesagens parter Projekt: Byggesag: Projektledelse: IKT Koordinator: Dato: Revision: Revision dato:

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Skanderborg https://skanderborg.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg

cpos Online Quickguide Version Skanderborg https://skanderborg.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Quickguide Version 1.1.8 Skanderborg https://skanderborg.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4

Læs mere

Anklagemyndighedens Vidensbase

Anklagemyndighedens Vidensbase Anklagemyndighedens Vidensbase Indhold 1 OM DENNE VEJLEDNING... 2 2 LOGIN... 3 3 SØGNINGER... 5 3.1 SØG EFTER DOKUMENTER... 5 3.2 NAVIGÉR DIG FREM... 7 3.3 KOMBINÉR SØGNING OG NAVIGATION... 7 3.4 VISNING

Læs mere

Indhold. Produkter oprettelse og vedligehold v 2.0 23.5.2010 Side 2 af 20

Indhold. Produkter oprettelse og vedligehold v 2.0 23.5.2010 Side 2 af 20 Indhold Introduktion...3 Formål...3 Support...3 0. Systemkrav...4 0.1 Internet browser...4 0.2 PDF Reader...4 0.3 Hvordan tillades pop-up vinduer...4 0.4 Kompatibilitetsvisning i Internet Explorer 8...6

Læs mere

Arkivfond. Eksempel: Harald Madsen personarkiv

Arkivfond. Eksempel: Harald Madsen personarkiv Arkivfond Inden registreringen starter, skal arkivalierne opdeles efter arkivskaber (den forening, virksomhed eller privatperson, der er ophav til arkivalierne). HUSK altid at søg på arkivskaber, for at

Læs mere

Vejledning om ansøgning til introduktionsstilling i speciallægeuddannelsen i Almen medicin

Vejledning om ansøgning til introduktionsstilling i speciallægeuddannelsen i Almen medicin Vejledning om ansøgning til introduktionsstilling i speciallægeuddannelsen i Almen medicin I denne vejledning uddybes og præciseres ansøgningen til introduktionsstilling i speciallægeuddannelsen i Videreuddannelsesregion

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever Netprøver.dk Brugervejledning for elever 8. maj 2017 Indhold 1 Introduktion... 3 2 Dine forberedelser i Netprøver.dk før prøvedagen... 3 2.1 Sådan tjekker du dit it-udstyr... 3 2.2 Sådan logger du på Netprøver.dk...

Læs mere

Vejledning om ansøgning til introduktionsstilling i speciallægeuddannelsen i Almen Medicin

Vejledning om ansøgning til introduktionsstilling i speciallægeuddannelsen i Almen Medicin Vejledning om ansøgning til introduktionsstilling i speciallægeuddannelsen i Almen Medicin I denne vejledning uddybes og præciseres ansøgningen til introduktionsstillinger i speciallægeuddannelsen i Videreuddannelsesregion

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever ved studieretningsprojektet

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever ved studieretningsprojektet Netprøver.dk Brugervejledning for elever ved studieretningsprojektet (SRP) og større skriftlig opgave (SSO) 11. oktober 2017 Indhold 1 Dine forberedelser i Netprøver.dk før du skal aflevere... 3 1.1 Sådan

Læs mere

Vejledning til NIN, Grønlands arealregister, for ansøgere

Vejledning til NIN, Grønlands arealregister, for ansøgere Vejledning til NIN, Grønlands arealregister, for ansøgere Departement for Boliger, Infrastruktur og Trafik Grønlands Selvstyre Asiaq Grønlands Forundersøgelser Version 2 - april 2010 Version 2 april 2010

Læs mere

BN1 Banenorm 15.06.2004 BN1-18-1. Opmåling af genstande inden for profilgrænserne samt aflevering af data BN1-18-1 INTERN GODKENDELSE I BANEDANMARK

BN1 Banenorm 15.06.2004 BN1-18-1. Opmåling af genstande inden for profilgrænserne samt aflevering af data BN1-18-1 INTERN GODKENDELSE I BANEDANMARK Opmåling af genstande inden for profilgrænserne samt aflevering af data BN1-18-1 INTERN GODKENDELSE I BANEDANMARK Dato Underskrift Samlet 11.06.2004 Palle Reenberg Indhold 11.06.2004 Jette Hansen Fremstilling

Læs mere

Ansøgeren klikker på søg videregående uddannelse

Ansøgeren klikker på søg videregående uddannelse 1 Ansøgeren klikker på søg videregående uddannelse 2 Forsiden af KOT ansøgersiden. Her har ansøgeren de fire muligheder 1. Ansøg med login. Ansøgeren kan logge på med sit NemID og udfylde og sende sin

Læs mere

Skabelonfilen er udarbejdet i Word til Windows (Office 2010) og er også afprøvet i Word til Mac.

Skabelonfilen er udarbejdet i Word til Windows (Office 2010) og er også afprøvet i Word til Mac. Nordiske Studier i Leksikografi 13 (København 2015) Brug af stilark Vi vil gerne have at alle forfattere benytter den Word-fil som redaktionen har udarbejdet og sendt ud, både forfattere og redaktører

Læs mere

Banenorm BN3-191-1. Vejledning om svejsning i koldt vejr.

Banenorm BN3-191-1. Vejledning om svejsning i koldt vejr. Udgivet 05/12/2011 Overordnet ansvar: SPK Ansvar for indhold: CARA Ansvar for fremstilling: NFN Banenorm BN3-191-1 Vejledning om svejsning i koldt vejr. Udgivet 05/12/2011 Side 2 af 11 1. INDLEDNING Gældende

Læs mere

Anklagemyndighedens Vidensbase

Anklagemyndighedens Vidensbase Anklagemyndighedens Vidensbase Indhold 1 OM DENNE VEJLEDNING... 2 2 LOGIN... 3 3 SØGNINGER... 4 3.1 SØG EFTER DOKUMENTER... 4 3.2 NAVIGÉR DIG FREM... 5 3.3 KOMBINÉR SØGNING OG NAVIGATION... 6 3.4 VISNING

Læs mere

Eksport FI-indbetalinger i Netbanken

Eksport FI-indbetalinger i Netbanken -------------------------- Eksport FI-indbetalinger i Netbanken Indhold: side Generel information 2 Beskrivelse af layoutformat 3-7 Konceptafdelingen side 1 -------------------------- Generel information

Læs mere

Brug af IT-udstyr ved skriftlig eksamen

Brug af IT-udstyr ved skriftlig eksamen Brug af IT-udstyr ved skriftlig eksamen Ved brug af skolens IT-udstyr til skriftlig eksamen skal du: Medbringe dit UNI-login Oprette sidehoved/-fod til dine dokumenter (skolen har en færdig skabelon, som

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever Netprøver.dk Brugervejledning for elever 25. oktober 2017 Indhold 1 Dine forberedelser i Netprøver.dk før prøvedagen... 3 1.1 Sådan tjekker du dit it udstyr... 3 1.2 Sådan logger du på Netprøver.dk...

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever Netprøver.dk Brugervejledning for elever 14. maj 2018 Indhold 1 Dine forberedelser i Netprøver.dk før prøvedagen... 3 1.1 Sådan tjekker du dit it udstyr... 3 1.2 Sådan logger du på Netprøver.dk... 3 1.3

Læs mere

Hjemmeside manual. Indholdsfortegnelse. Noter: - 1 -

Hjemmeside manual. Indholdsfortegnelse. Noter: - 1 - Hjemmeside manual Indholdsfortegnelse Login... - 2 - Login på din hjemmeside... - 2 - Profil... - 3 - Opdatering af profil oplysninger... - 3 - Menu... - 3 - Menupunkter... - 3 - Medier... - 4 - Hjemmesidens

Læs mere

SDBF EN VEJLEDNING TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - VEJLEDNING EFTERUDDANNELSESKURSISTER

SDBF EN VEJLEDNING TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - VEJLEDNING EFTERUDDANNELSESKURSISTER SDBF EN VEJLEDNING TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - VEJLEDNING EFTERUDDANNELSESKURSISTER Ajourført okt. 2014 LOGIN SDBF er en webbaseret løsning, som du kan tilgå fra alle kendte browsere; Internet

Læs mere

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER 1.TILBUD Fanen Tilbud giver en oversigt over alle de tilbud, der ligger i din database. Det er også herfra, at du har mulighed for at oprette, kopiere eller redigere et eksisterende tilbud. Det følgende

Læs mere

Nyt i SkoleIntra 5.9. Sidst ændret den 25 05 2015. Adgang til at redigere elevplaner for elever med sekundær klassetilknytning

Nyt i SkoleIntra 5.9. Sidst ændret den 25 05 2015. Adgang til at redigere elevplaner for elever med sekundær klassetilknytning Nyt i SkoleIntra 5.9 Sidst ændret den 25 05 2015 Adgang til at redigere elevplaner for elever med sekundær klassetilknytning I SkoleIntra kan man tilknytte en elev til en anden klasse end normalklassen.

Læs mere

Vejledning: Dokumentation af visuelt (fag-)tilsyn på bygværker i totalentreprise

Vejledning: Dokumentation af visuelt (fag-)tilsyn på bygværker i totalentreprise Dato 22. maj 2017 Sagsbehandler Dorthe H. Hansen Mail dhh@vd.dk Telefon +45 7244 2461 Dokument 13/19297-15 Side 1/6 Vejledning: Dokumentation af visuelt (fag-)tilsyn på bygværker i totalentreprise Denne

Læs mere

Intranet anvendes til klubbens interne forhold, som kun skal kunne ses og betjenes af klubbens egne medlemmer.

Intranet anvendes til klubbens interne forhold, som kun skal kunne ses og betjenes af klubbens egne medlemmer. Y s Men s Club Nordstjernen Manual for anvendelse af Intranet Intranet anvendes til klubbens interne forhold, som kun skal kunne ses og betjenes af klubbens egne medlemmer. Intranet kan indeholde både

Læs mere

STANDARD FOR BACNET DEVICE ID OG DEVICE NAME

STANDARD FOR BACNET DEVICE ID OG DEVICE NAME STANDARD FOR BACNET DEVICE ID OG DEVICE NAME Ansvarlig: TOPL Side 1 af 6 STANDARD FOR BACNET DEVICE ID OG DEVICE NAME Gældende fra 03. november 2015 Version 2.5 TOPL Indhold Forord... 3 Definitioner...

Læs mere

Procedure for brug af S-FoUs Miljøvejledning

Procedure for brug af S-FoUs Miljøvejledning Procedure for brug af S-FoUs Miljøvejledning November 2004 Indholdsfortegnelse Kort beskrivelse af vejledning 3 Procedurebeskrivelse 4 Bilag: Teknisk vejledning 6 Procedure for brug af S-FoUs Miljøvejledning

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Lemvig Ungdomsgård Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg

cpos Online Quickguide Version Lemvig Ungdomsgård   Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Quickguide Version 1.1.5 Lemvig Ungdomsgård https://ug.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4 SÅDAN

Læs mere

Pensioneringsprocessen/Statens Administration

Pensioneringsprocessen/Statens Administration PENSAB Pensioneringsprocessen/Statens Administration Indhold 1. Overblik over den samlede proces... 2 2. Tildel pensionssag... 3 2.1 Søg i listen [Pensionssager]... 5 2.2 Tildel sag... 5 2.3 Afgiv sag...

Læs mere

Brugervejledning. for. ICAN Portalen

Brugervejledning. for. ICAN Portalen Brugervejledning for ICAN Portalen Generelt om systemet 1. Systemet er opbygget hirakisk. Eksempel: Foreninger - TGF - Bestyrelse - Udvalg - TIF - Bestyrelse - Udvalg - osv. Vedligeholdelse af ICAN Portalen

Læs mere

TÅRNBY GYMNASIUM & HF 2014-2015 DANSK/HISTORIE- OPGAVEN (DHO) 1.G. Vejledning til eleverne

TÅRNBY GYMNASIUM & HF 2014-2015 DANSK/HISTORIE- OPGAVEN (DHO) 1.G. Vejledning til eleverne TÅRNBY GYMNASIUM & HF 2014-2015 DANSK/HISTORIE- OPGAVEN (DHO) 1.G Vejledning til eleverne KÆRE ELEVER: Denne orientering indeholder følgende: 1. En kort orientering om rammerne for opgaven 2. En vejledning

Læs mere

Den danske Akkrediteringsfond. Brugervejledning til DANAK s kundeportal og afvigelsesdatabase

Den danske Akkrediteringsfond. Brugervejledning til DANAK s kundeportal og afvigelsesdatabase Den danske Akkrediteringsfond Brugervejledning til DANAK s kundeportal og afvigelsesdatabase Side 1 Brugervejledning til DANAK s kundeportal og afvigelsesdatabase DANAK s kundeportal og afvigelsesdatabase

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

Banenorm BN Vejledning til måling af skinneslid

Banenorm BN Vejledning til måling af skinneslid Udgivet 12/12/2014 Overordnet ansvar: Steen Kristensen Godkendt 07/11/2014 Ansvar for indhold: Carsten Jørn Rasmussen Ansvar for fremstilling: Mai Emcken Vejledning til måling af skinneslid Banenorm BN3-200-1

Læs mere

Start i cirklen med nummer 1 - følg derefter pilene:

Start i cirklen med nummer 1 - følg derefter pilene: Bogstaver Bogstavet a Skriv bogstavet a i skrivehusene: Farv den figur som starter med a: Bogstavet b Skriv bogstavet b i skrivehusene: Farv den figur som starter med b: Bogstavet c Skriv bogstavet c i

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Roskilde https://roskilde.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg

cpos Online Quickguide Version Roskilde https://roskilde.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Quickguide Version 1.1.4 Roskilde https://roskilde.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Portal vejledning Version 1.1.4 Roskilde SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Odense

cpos Online Quickguide Version Odense cpos Online Quickguide Version 1.1.8 Odense https://odense.cposonline.dk/ SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4 SÅDAN OPRETTER DU AUTOMATISK OPTANKNING PÅ ET KANTINEKORT...

Læs mere

Indlægning af aktiviteter

Indlægning af aktiviteter Indlægning af aktiviteter Denne vejledning vil gennemgå anvendelsen af aktivitetsmodulet Events Manager. Den version der som standard ligger på lokalforeningernes hjemmesider, er den gratis udgave. Denne

Læs mere

Vejledning regnskabsarkiv menighedsråd, 2015

Vejledning regnskabsarkiv menighedsråd, 2015 Vejledning DAP regnskabsarkiv, version 3 Vejledning regnskabsarkiv menighedsråd, 2015 Formålet med regnskabsarkivet er at understøtte processen omkring aflevering, revision, godkendelse og offentliggørelse

Læs mere

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater Dette dokument er en introduktion til Dansk Industris online løsning til oprettelse og bestilling af oprindelsescertifikater. Dokumentet

Læs mere

Generel vejledning om ansøgning til hoveduddannelsesforløb i speciallægeuddannelsen i Dermatologi

Generel vejledning om ansøgning til hoveduddannelsesforløb i speciallægeuddannelsen i Dermatologi Generel vejledning om ansøgning til hoveduddannelsesforløb i speciallægeuddannelsen i Dermatologi I denne vejledning uddybes og præciseres ansøgningen til hoveduddannelsesforløb i speciallægeuddannelsen

Læs mere

Hvordan kommer jeg i gang... side 2. Hvordan opretter jeg et svendeprøvehold?... side 3. Hvordan opretter jeg et A-certifikathold?...

Hvordan kommer jeg i gang... side 2. Hvordan opretter jeg et svendeprøvehold?... side 3. Hvordan opretter jeg et A-certifikathold?... BRUGERVEJLEDNING TIL EVU S PRØVEBANK EVU s prøvebank Indhold Hvordan kommer jeg i gang... side 2 Hvordan opretter jeg et svendeprøvehold?... side 3 Hvordan opretter jeg et A-certifikathold?... side 5 Vejledning

Læs mere

Vejledning - Hvordan sender jeg supplerende materiale til Aarhus Kommune via Byg og Miljø

Vejledning - Hvordan sender jeg supplerende materiale til Aarhus Kommune via Byg og Miljø Vejledning - Hvordan sender jeg supplerende materiale til Aarhus Kommune via Byg og Miljø Indhold Hvordan finder jeg mit igangværende projekt?... 2 Hvordan udfylder jeg dokumentationskrav, som er påkrævet?...

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Dannelse af PDF dokumenter

Dannelse af PDF dokumenter Dannelse af PDF dokumenter Indhold Dannelse af PDF-dokumenter i Phd Planner... 2 Valg af vedhæftninger i PDF dokumentet... 2 Valg af skabelon for PDF dokumentet... 3 Når PDF filen er dannet... 5 Gem PDF

Læs mere

Målgruppe Handicaphjælpere, ledsagere, aflastningsfamilier, kontakt og støttepersoner m.v. jf. Serviceloven.

Målgruppe Handicaphjælpere, ledsagere, aflastningsfamilier, kontakt og støttepersoner m.v. jf. Serviceloven. Målgruppe Handicaphjælpere, ledsagere, aflastningsfamilier, kontakt og støttepersoner m.v. jf. Serviceloven. Formål At give en grundlæggende vejledning i hvordan indberetning af timer, kørselsgodtgørelse,

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Stevns Kommune Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg

cpos Online Quickguide Version Stevns Kommune   Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Quickguide Version 1.1.5 Stevns Kommune https://stevns.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4 SÅDAN

Læs mere

cpos Online Quickguide Version https://betalingskort.aalborg.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg

cpos Online Quickguide Version https://betalingskort.aalborg.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Quickguide Version 1.1.5 https://betalingskort.aalborg.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4 SÅDAN UDBETALER

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Sct. Norberts Skole https://sctnorberts.cposonline.dk/

cpos Online Quickguide Version Sct. Norberts Skole https://sctnorberts.cposonline.dk/ cpos Online Quickguide Version 1.1.8 Sct. Norberts Skole https://sctnorberts.cposonline.dk/ SÅDAN OPRETTER DU EN BRUGER... 3 SÅDAN LOGGER DU IND... 5 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 6 SÅDAN

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Horsens Kommune https://horsens.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg

cpos Online Quickguide Version Horsens Kommune https://horsens.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Quickguide Version 1.1.5 Horsens Kommune https://horsens.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ EN KANTINECHIP... 4

Læs mere

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af Oprindelsescertifikater

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af Oprindelsescertifikater DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af Oprindelsescertifikater Dette dokument er en introduktion til Dansk Industris online løsning til oprettelse og bestilling af oprindelsescertifikater. Dokumentet

Læs mere

Fælles testmiljøer. Dato: 29.07.2014 Version: 1.2. - Vejledning til oprettelse og vedligehold af testcertifikater

Fælles testmiljøer. Dato: 29.07.2014 Version: 1.2. - Vejledning til oprettelse og vedligehold af testcertifikater Fælles testmiljøer National Sundheds-IT www.nsi.dk - Vejledning til oprettelse og vedligehold af testcertifikater Islandsbrygge 39 Dato: 29.07.2014 Version: 1.2 Udarbejdet af: NSI 2300 København S Version

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever

Netprøver.dk. Brugervejledning for elever Netprøver.dk Brugervejledning for elever 27. marts 2017 Indhold 1 Introduktion... 3 2 Dine forberedelser i Netprøver.dk før prøvedagen... 3 2.1 Sådan logger du på Netprøver.dk... 3 2.2 Sådan retter du

Læs mere

VEJLEDNING I AFLEVERING AF DV- DOKUMENTATION TIL DRIFT I DTU CAS FOR RÅDGIVER

VEJLEDNING I AFLEVERING AF DV- DOKUMENTATION TIL DRIFT I DTU CAS FOR RÅDGIVER VEJLEDNING I AFLEVERING AF DV- DOKUMENTATION TIL DRIFT I DTU CAS FOR RÅDGIVER Side 1 af 7 VEJLEDNING I AFLEVERING AF DV- DOKUMENTATION TIL DRIFT I DTU CAS FOR RÅDGIVERE Gældende fra 3. november 2016 Version

Læs mere

Vejledning På bordene ligger omslag til din besvarelse, med dit navn på. Sæt dig ved bordet med dit omslag.

Vejledning På bordene ligger omslag til din besvarelse, med dit navn på. Sæt dig ved bordet med dit omslag. Vejledning 2017 Eksamen Indhold: 1. Ved prøvens begyndelse 2. Under prøven 3. Aflevering af din besvarelse 4. Regler for eksamen generelt 5. Brug af computer 6. Brug af ordbøger 7. Udeblivelse og snyd

Læs mere

Opstarts guide Indhold:

Opstarts guide Indhold: 14.07.2016 QR Opstarts guide Indhold: Log-in første gang Oprettelse af projekt og projektdele Oprettelse af bukkeliste Udskrivning af lister Bestilling af lister Status på bestillinger Sammenhæng mellem

Læs mere

Vejledning 2015. På bordene ligger omslag til din besvarelse, med dit navn på. Sæt dig ved bordet med dit omslag.

Vejledning 2015. På bordene ligger omslag til din besvarelse, med dit navn på. Sæt dig ved bordet med dit omslag. Vejledning 2015 Eksamen Indhold: 1. Ved prøvens begyndelse 2. Under prøven 3. Aflevering af din besvarelse 4. Regler for eksamen generelt 5. Brug af computer 6. Brug af ordbøger 7. Udeblivelse og snyd

Læs mere

Brug SLS-guiden. Side 1 af 11

Brug SLS-guiden. Side 1 af 11 Brug SLS-guiden Side 1 af 11 I denne vejledning får du at vide, hvordan du kan bruge SLS-guiden til at fremsøge oplysninger, som kan hjælpe dig med at indberette til lønsystemet Indhold 1. Muligheder i

Læs mere