Er butikslivet noget for dig?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Er butikslivet noget for dig?"

Transkript

1 Butik i Bazar Vest Danskerne har mange penge til forbrug, også selvom den økonomiske udvikling går op og ned. Har du butik i et center som Bazar Vest, har du den fordel, at de kunder, der kommer for at købe grøntsager også lige køber en ny hat, et smykke eller noget at spise. Selv om du har butik i et center skal du alligevel selv gøre en stor indsats for at få solgt dine varer. Som butiksejer skal man altid have fokus på kunder og få dem ind i sin butik og få dem til at købe sine varer. Det er lige præcis det, der gør det sjovt at have en butik: Glade kunder der køber varer og du kan tjene penge.

2 Er butikslivet noget for dig? Test dig selv: Helt sikkert Som regel I tvivl 1 Jeg kan lide at snakke med folk 2 Jeg har masser af energi 3 Jeg kan lide at tage initiativ 4 Jeg ved, hvad der er moderne og holder øje med nye trends og tendenser 5 Jeg er god til at holde orden og holde rent 6 Jeg kan holde ud at stå og gå meget 7 Jeg har ikke noget imod at arbejde, når andre har fri 8 Jeg smiler og er oftest i godt humør 9 Jeg kan leve med, at indtjeningen svinger 10 Min familie er med på ideen 11 Jeg er god til at planlægge og organisere 12 Jeg elsker at sælge og snakke med kunder 13 Jeg er nysgerrig og parat til forandringer 14 Jeg kender nogen i branchen, som kan hjælpe mig, hvis det skulle være 15 Jeg kan skaffe kr Hvis du har mindst 10 krydser i helt sikkert, så er der et godt grundlag at gå videre på. Hvordan vil du starte? Der er flere måder at starte en butik på. Der er fordele og ulemper ved alle måder. Starte en uafhængig butik fra bunden Når du selv bygger op fra bunden, kan du selv bestemme, hvordan butikken skal se ud. Du kan prøve ideer af og være kreativ.

3 Men det er også usikkert kun at være sig selv. Du vil få svært ved at få rabat på dine varekøb. Det er dyrt at lave markedsføring, når man kun har én butik. Du kommer til at lave mange fejl, fordi du oplever, at det er første gang du laver en ting. Overtage en eksisterende butik Når man overtager en butik, er mange ting på plads. Lokalerne er indrettet. Kunderne kender stedet. Arbejdsgangen ligger fast. Den tidligere ejer vil måske hjælpe med gode råd. Du kan siden hen ændre, så butikken bliver efter dit hoved. Det koster ofte mere at overtage en eksisterende butik, men det kan være en god investering. Du kan også risikere at overtage en butik med et dårligt ry. Du kan komme til at betale for noget, du ikke ønsker at overtage, fx et varelager af ældre varer. Tilslutte sig en frivillig kæde Kæderne giver de små butikker nogle fordele, ved at man er mange butikker sammen. I fællesskab kan I opnå bedre indkøbspriser. Markedsføring kan være fælles, men administration får I hjælp til andre steder. Du kan som ejer af butikken koncentrere dig om at udvikle din butik og holde den pæn. Ulempen er, at du bliver bundet til at aftage nogle eller alle varer. Du mister noget af din selvstændighed. Starte i en franchisekæde I en franchisekæde køber du adgang til et samlet forretningskoncept. Det skal følges til punkt og prikke. Du skal først og fremmest passe butikken og lede dine medarbejdere. Markedsføring og leverandører skal du ikke spekulere særlig meget på. Det er lagt i faste rammer for dig. Der er også ofte faste eller vejledende priser på varerne. Det dæmmer op for konkurrence. Det negative er, at du mere bliver en bestyrer end en iværksætter. Du kan ikke påvirke konceptet du skal blot følge det. Hvad er din butiksidé? Shopping er blevet en yndet fritidsbeskæftigelse. Når folk handler, søger de ofte meget mere end en bestemt vare. Det kan godt ske du sælger orientalske kjoler, men kunderne kommer også efter oplevelser. Måske kommer de i din butik: For at vise deres venner og bekendte, at de kan lide Bazar Vest For at samle viden og få inspiration til senere køb For at være sammen med venner/veninder om noget For at få inspiration til samtaleemner For at forkæle eller trøste sig selv eller andre For at iagttage andre kunder For at have det sjovt For at få tiden til at gå For at drømme sig væk fra virkeligheden. Din butik skal selvfølgelig være baseret på et behov og en købelyst. Men der skal ofte mere til end en god butiksidé. Stemning, indretning, tiltaleform og meget andet gør, at

4 kunder føler sig godt tilpas. Det er DIN opgave, at kunderne ikke bare får en vare, men også en god oplevelse. Så kommer de igen og fortæller det til gode venner. Små butikkers værste konkurrenter er ofte supermarkederne og varehusene. Din forretning skal gøre noget af det, som de store butikker ikke kan. For eksempel: Kombinere din butik med web shop Udnytte et hul i varesortimentet hvad kan man ikke købe i dag? Sælge varer brugt, som folk normalt køber som nyt Sælge specielle varer til en lille kundegruppe som så kommer fra et stort område Sælge serviceydelser sammen med produktet Føre mange forskellige produkter inden for et snævert område Sælge overskudsvarer til spotpris Have et etisk vareudvalg, for eksempel Fair Trade og økologi Have et tydeligt etnisk præg, fx afrikanske varer eller indiske smykker Importere varer selv Eller.? Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed Beliggenheden er det allervigtigste for en butik. Beliggenheden bestemmer hvor mange kunder, der kommer forbi din butik. Beliggenhed er en vigtig grund til at vælge Bazar Vest. Bazar Vest og alle lejerne reklamerer i hele Aarhus og i resten af Danmark. Bazar Vest er En verden af smag og oplevelser og det får kunderne til at komme. Med andre ord så sørger Bazar Vest og de nuværende butiksejere for, at du har mange kunder, der kommer forbi din butik hver dag. Konkurrent og kollega Det er også vigtigt at se på de andre butikker i Bazaren. Når du skal starte en ny butik, skal du ikke sælge det samme som alle de andre butikker. Det er sjældent en god idé at være butik nummer tre eller fire inden for samme område, der sælger det samme. Besøg de andre forretninger og vurder, hvilke varer kunderne mangler. Tænk nyt og være den første til at se et produkt, som kunderne i Bazar Vest mangler. Bazar Vest sørger for, at der er få butikker af den samme type. For eksempel kan du ikke få lov til at åbne en frisørsalon, hvis der er to i forvejen. Bazar Vest forsøger at gøre Bazaren så spændende som muligt for kunderne bl.a. ved at sikre et bredt udbud af forskellige butikker. Kom i kontakt med kunderne Selvom du har valgt din butik i Bazar Vest, skal du sørge for kunderne kommer ind i din butik. Du kan sørge for flotte skilte, gadeudstilling, blomster, fakler og andet. Butikkens ydre skal sende de rigtige signaler. En butik med dyre varer skal også se eksklusiv ud.

5 En butik med lave priser skal med sine skilte og vareudstilling fortælle kunderne, at her kan de gøre et kup. Mange butikker gør meget ud af indretningen. Udstilling, belysning og farver er nemlig af stor psykologisk betydning. Der findes indretningsfirmaer, som specialiserer sig i indretning af butikker. 11 måder at skabe mere salg i din butik Målet med din markedsføring og salgstiltag er at flere mennesker lærer din butik at kende og at du får solgt flere varer til den rigtige pris. Din markedsføring skal ligesom dine produkter og din service være af ordentlig kvalitet. Det kan du sikre ved at følge disse 11 forslag: Det personlige salg udenfor butikken Forsøg altid at få kunderne ind i butikken. Find måder at lokke kunder ind i butikken. Fx smagsprøver, tilbud eller en kop kaffe. Det personlige salg i butikken - Personlig betjening er altafgørende for, at din butik skiller sig positivt ud fra mængden. God, venlig og imødekommende betjening husker kunden og fortæller til andre potentielle kunder. Logo Få lavet et pænt logo, der signalerer kvalitet og ordentlighed til det du sælger. Det er to ting, som er meget vigtige i forhold til dit salg. Visitkort - Dem uddeler du, alle de steder du kan komme til. I butikken, i venners butikker, til møder og når du er sammen med vennerne. Flyers - En flot flyer/brochure kan øge dit salg til kunderne. Du uddeler dine flyers til kunder i butikken, putter dem i brevsprækker mv. Reklameskilt Få dig et flot reklameskilt til facaden eller til gangarealet. Her skal du skrive dine gode tilbud, så de folk der kommer forbi får lyst til at gå ind i din butik. Lys Sørg for at der er ordentligt lys i din butik. Er der halvmørkt tror kunderne der er lukket, og varerne ser også kedelige ud. Hjemmeside - Kunder skal finde dig på internettet. Her vil kunderne tjekke din butik og kigge efter gode tilbud. Elektronisk nyhedsbrev Få dine kunder i butikken til at skrive sig op til dit elektroniske nyhedsbrev, så du kan sende en mail til dem, når du har et godt tilbud. Annoncer - Skaf flere kunder via gode tilbud som du markedsfører igennem ugeaviserne eller fælles Bazar Vest tilbudsaviser. Events - Events kan også øge dit salg. Det kan være modeopvisning, orientalsk madlavning eller foredrag om butikkens varer. En butik skal hele tiden udvikle sig og blive bedre. Det er måden at få nye kunder på og beholde de gamle.

6 Lyt til kunderne Måske spørger de efter varer, du ikke har Vurder om de bør skaffes hjem Kritiserer de, at varerne ikke er friske eller umoderne At butikken er dårligt indrettet Kan du mærke, at de synes butikken er kedelig Så gør noget ved det. Økonomi Mange selvstændige butikker drives med en ret lille indtjening. Timelønnen er ofte lav. Større butikker tjener som hovedregel mere end små. Butikker, som er med i en kæde, går i gennemsnit bedre økonomisk end individuelt ejede. Det er en god ide at undersøge økonomien meget omhyggeligt. Du skal lave et driftsbudget for at få et overblik. Du skal undersøge priser på dine varer og andre omkostninger som husleje, forsikring, revisor og lønnet hjælp i butikken. Tag kontakt til dine leverandører og få priser. Tænk igennem, hvor meget du kan sælge på en dag, en uge, en måned. Hvor mange kunder kommer i butikken, og hvor meget køber de for i gennemsnit? Driftsbudget Du skal lave et driftsbudget. Kort fortalt ser et driftsbudget sådan ud: Salg/omsætning af varer - Vareforbrug = Bruttofortjeneste -Faste omkostninger -Renter - Afskrivninger = Overskud (din løn) Se eksempel på et driftsbudget på næste side. Dækningsbidrag det vigtigste tal i din butik 1. For at kunne vurdere om du er i stand til at tjene penge på din virksomhed, skal du vide, hvor meget kunden vil betale for din vare din salgspris 2. Du skal også finde ud af, hvor meget varen har kostet dig at købe og eventuelt importere din købspris

7 Forskellen mellem de to beløb viser dig, hvor mange penge, du har tilbage til at kunne b e Pr. år eks. moms t a Omsætning l Salg: kr. x 300 dage e d i n h u s l e je, telefon, internetopkobling, markedsføring og din egen løn. Sælger du f.eks. parfume i din butik til 125 kr. pr flaske udregner du dit dækningsbidrag på denne måde: Salgspris, uden. moms: 100 kr. (med. moms 125 kr.) - Købspris hos grossist: 40 kr. = Dækningsbidrag: 60 kr. (60 %) Dette regnestykke fortæller dig, at for hver gang du sælger én flaske parfume til 125 kr., har du 60 kr. tilbage til at betale alle andre udgifter end lige dem, der er gået direkte til at købe parfumen. Driftsbudget det første år et eksempel Du ønsker at starte en butik. Denne butik kunne sælge tøj, sko, børnetøj, boligudstyr, parfume eller gaveartikler. Hver dag sælger butikken gennemsnitlig for kr. (3.125 kr. inklusiv moms) til kunder i butikken. 60 % af omsætningen bruges til at købe nye varer. Men også til at dække det svind, der er i butikken fx tyveri og gaver til familie og venner. Og til prisnedsættelser ved udsalg.

8 S e r b u d g e t t e t s å d a n u d, o g s æ l g e r Direkte udgifter ved salg Varekøb, udsalg og svind: 60 % af salget Bruttofortjeneste: (Omsætning Direkte udgifter) Dækningsgrad Faste omkostninger Løn til 1/4 medarbejder Husleje - 25m2 af 250 kr. alt inklusive El, varme, lys Forsikringer Uddannelse og rejser til fx. messe Revisor og administration Telefon, internet Markedsføring og salgsaktiviteter Renter og gebyr til bank Udgifter i alt Overskud (Bruttofortjeneste Faste omkostninger) % d Tilbagebetaling af lån til u familie skal ske ud af dit overskud. e n vare der koster 100 kr. (125 kr. inklusiv moms) så skal du sælge så mange stk. af varen: Salg pr. år: enheder Salg pr måned: 682 enheder (11 mdr.) Salg pr. uge: 160 enheder (47 uger) Salg pr. dag: 25 enheder (300 dage)

9 Lav dit eget budget. Er beløbet på bundlinjen stort nok? Hvis ikke, må du igennem budgettet igen. Hvordan kan du øge din omsætning? Eller hvordan kan du få udgifterne ned? Lav herefter budget for de enkelte måneder i året og gerne for flere år. På kan du finde et regneark, hvor tallene kan skrives ind. Her kan du nemt ændre, og se hvad der sker. Budget for etablering Før du starter er det en god ide at lave et etableringsbudget. Det viser, hvor mange penge du skal have fat i, før du kan begynde at sælge noget i din butik. Det kan for eksempel se sådan ud: Butik - etablering Overtagelse: 0 Istandsættelse af lokaler: 0 Inventar mv.: Oprettelse af telefon: Logo og skilte: IT - kasse og computer: Startudgifter til revisor: Varelager: I alt: Få dig en revisor eller bogholder Som butiksejer skal du bruge din tid på at sælge varer i butikken. Det er derfor en meget god ide at købe en bogholder eller revisor til at håndtere dit regnskab. Det bliver meget nemmere at have en butik, når du ved, at dit regnskab er i gode hænder. Hvor kommer pengene fra? Hvis du vil starte virksomhed, er det en stor fordel, hvis du har sparet penge op. Måske kan du tage lån i hus eller lejlighed for dække etableringen og de første måneder? Nogle iværksættere kan låne penge i familien. Bank Det er meget svært at låne penge i banken for at starte en butik. Banken låner dig kun penge, hvis de ved, der er dækning, for de penge de låner dig. Det vil sige, at der skal være pant i et hus, en lejlighed eller en bil. Kan du få en anden person til at kautionere for dig, er det også en mulighed. Alle banker beder om at få detaljerede budgetter og planer. Det offentlige Der findes ikke offentlige tilskud til investeringer og drift af butikker i Bazar Vest. Virksomhedens økonomiske system De fleste problemer i butikken opstår fordi indehaveren ikke følger nedenstående fem trin. Følger du dem, vil 98 % af dine administrative problemer forsvinde. Illustrationen herunder viser de punkter, du skal kende til for at kunne lave regnskab i butikken. Punkt 1 og 2 skal du selv lave. Punkt 3 og 4 kan du selv lave, men det er bedre at få en revisor/bogholder til det

10 Punkt 5 er dit ansvar gerne sammen med revisor/bogholder Moms Alle butikker og virksomheder samler moms ind til den danske stat. Alle virksomheder er en form for moms-indsamlere. De indsamlede moms-penge skal du gemme. Hver 3. måned skal de indsamlede moms-penge afleveres til SKAT. Du skal dog kun aflevere forskellen mellem de moms-penge du samler ind og dem du selv lægger ud i moms. Her er et eksempel på en momsafregning, hvor der er solgt én ting og købt en anden. Husk, du kan få din revisor/bogholder til at indbetale momsen.

11 Skat Du skal betale skat af virksomhedens overskud. Når du har trukket alle virksomhedens udgifter fra virksomhedens indtægter, finder du ud af din skattepligtige indkomst. Du ved sjældent på forhånd, hvor stort et overskud din butik vil få. Du bliver derfor nødt til at komme med dit bedste bud. Brug dit budget til at udarbejde det bedste bud på butikkens overskud. Overskuddet skal du indberette til SKAT. SKAT vil sende dig indbetalingskort, så du i løbet af året får betalt den forventede skat. Når året er omme, får du en udvidet selvangivelse. Heri skal du oplyse det realiserede overskud af din virksomhed. Har du tjent mere, end du forventede i dit budget, kommer du til at betale ekstra skat. Hvis du har tjent mindre, får du penge tilbage. En revisor vil kunne hjælpe med andre detaljer, så du betaler mindst muligt i skat. Personale Mange butikker har personale ansat. Du skal regne med, at du skal bruge tid på at lede dine medarbejdere. Dine ansatte er i kontakt med kunderne så de ansattes måde at være på er meget vigtig. De skal levere den rette service og stemning i butikken. Medarbejderne er garanter for, at kunderne får de rigtige oplevelser. Du skal tænke nøje over, hvad der skal til for at være en god leder. Ansættelsesbrev Når du ansætter medarbejdere, skal de have et ansættelsesbrev. Det gælder også medarbejdere på deltid. Brevet skal indeholde alle væsentlige vilkår. For eksempel arbejdssted, løn, arbejdstid, ferie, pension, opsigelse m.v. Læs om ansættelsesbrev på: Jobcenter Du kan være heldig at få en person i praktik i butikken og derved få hjælp til den daglige drift. Kontakt Jobcentret for yderligere oplysninger om praktik, jobtræning mv. Sort arbejde Sort arbejde hvor omsætning og betaling til de ansatte holdes uden for regnskabet er ulovligt og strafbart. Du må ikke selv modtage dagpenge, efter du har startet din virksomhed. Du må heller ikke få hjælp i butikken fra nogen, der modtager dagpenge fra det offentlige. Det gælder, uanset om de får eller ikke får betaling for deres arbejde. Arbejdstilladelse Du skal sikre dig, at dine ansatte har arbejdstilladelse til at arbejde i Danmark. Har de ikke det, kan du få en bøde. Registrering af virksomhed Når du har besluttet dig for at åbne butikken, skal du registrere din virksomhed få et CVR nummer/blive momsregistreret. Det er meget nemt at starte en enkeltmandsvirksomhed i Danmark. Der er tre ting, der skal være i orden, når du starter virksomhed:

12 1) Registrering Du skal registrere butikken direkte via internettet på Du skal downloade Startblanketten, hvor du skal skrive alle dine personoplysninger, din driftsform og hvilken branche din virksomhed er indenfor. Det er alt, og det er gratis. 2) Tilladelser Hvis du sælger fødevarer, skal din virksomhed optages i Næringsbasen. Der er oplysninger på Indehaveren af en fødevarebutik skal enten have en relevant erhvervsuddannelse eller bestå en næringsprøve. 3) Regnskabspligt Det at føre regnskab et vigtigt styringsredskab i din virksomhed, men det skal også bruges til at opfylde statens regler om regnskabspligt og momsafregning. Reglerne gælder både for virksomheder der drives på fuldtid og på deltid. Det er dog ikke et krav at registrere virksomheden, med mindre der er en omsætning på over kr. om året. Virksomhedsformer Når du starter virksomhed, skal du vælge, hvilken virksomhedsform du vil starte under. De almindeligste er: Enkeltmandsvirksomhed Personligt ejet enkeltmandsvirksomhed - dette er den mest enkle virksomhedsform. Der er ingen kapitalkrav, og som ejer hæfter du personligt med alt, hvad du ejer. Interessentskab (I/S) Interessentskab (I/S) - dette er en personligt ejet virksomhed blot med flere ejere. Der er ingen kapitalkrav og ejerne hæfter hver især personligt og solidarisk. Det anbefales at få udarbejdet en interessentskabs-kontrakt. Læs mere på Anpartsselskab (ApS) Anpartsselskab (ApS) - ApS'et kan stiftes af en eller flere personer og selskabet skal anmeldes til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Der er et kapitalkrav på min. kr , og man hæfter med den indskudte kapital. Når du skal starte fødevarebutik At starte en fødevare butik er noget mere besværligt at starte end fx en tøjbutik. Ejeren af fødevarebutikken skal overholde en masse regler i forhold til hygiejne, egenkontrol og butiksindretning. Desuden skal man også bestå en lille eksamen næringsprøven. Næringsbasen Hvis du sælger fødevarer, skal virksomhed optages i Næringsbasen. Der er oplysninger på Næringsprøve Indehavere af fødevarebutikker skal enten have en relevant erhvervsuddannelse eller

13 bestå en næringsprøve. Prøven tilbydes på en række uddannelsesinstitutioner rundt omkring i landet. Prøven koster 600 kr. Der vil være gratis forberedelsesmateriale på internettet på Også på engelsk. Fødevarekontrol Hvis du sælger fødevarer, skal du anmelde din virksomheds aktiviteter til fødevareregionen og søge om tilladelse og godkendelse. Blanketter findes på Myndighederne kommer på besøg for at kontrollere, at fødevarereglerne er overholdt. Myndighederne kommer herefter på anmeldte eller uanmeldte besøg med jævne mellemrum. De ser især på hygiejne og opbevaringsforhold. De udsteder smileys, som skal hænge synligt. Hvis forholdene ikke er i orden, får du besked på at gøre noget ved det. I værste tilfælde kan virksomheden beordres lukket. Du skal gennemføre en systematisk egenkontrol, hvor du hver dag tjekker alle kritiske punkter. Fødevarestyrelsens folk kan hjælpe på vej. Se et eksempel på + søg på Egenkontrol. Næringsbrev Hvis du vil servere mad og drikkevarer, skal der et næringsbrev til. Det gælder også, hvis du har kaffebar i forbindelse med salg af delikatesser. Næringsbrevet udstedes af politiet. Hvis du har en større gæld til det offentlige, vil du normalt ikke kunne få et næringsbrev. Love og regler Oplysninger om told og skat findes på Man kan også henvende sig på SKATs kontorer. Forsikring mod ulykker, arbejdsskader og erhvervssygdomme Man er forpligtet til at forsikre sine ansatte mod ulykker, arbejdsskader og sygdom. Som selvstændig kan du forsikre dig selv mod sygdom og skader, men du har ikke pligt til det. Se og Arbejdsmiljøloven Butikker er som alle andre virksomheder omfattet af arbejdsmiljøloven. Der kan være tunge løft og andet farligt arbejde. Derfor er det en god ide at kende arbejdsmiljøloven, som du kan finde her: Hvis du indretter butik udenfor Bazar Vest, så kontakt Teknisk Forvaltning i din kommune. Det er ikke alle steder, du må indrette butik. Der kan også være begrænsninger på de varetyper, som du må føre. Nogle kommuner har en detailhandelsplan. Spørg i Teknisk Forvaltning. Uddannelse Handelsskolerne og AMU-centrene udbyder mange forskellige korte kurser inden for butiksfaget. Du kan finde dem ved at slå op på hvor du søger på detailhandel. Du kan lære om for eksempel indkøb, driftsøkonomi, butikkens indretning og meget andet.

14 Hvis du starter virksomhed i en kæde, vil du formentlig blive tilbudt træning i forbindelse med start. Der er ofte også løbende kurser. Branchens organisationer Dansk Erhverv er en arbejdsgiverorganisation med mange medlemmer inden for detail- og engroshandel. Dansk Erhverv rådgiver, arrangerer kurser og foredrag og meget andet. Dansk Erhverv, Børsen, 1217 København K, Tlf: , Dansk Erhverv er paraply for mange specialiserede brancheforeninger. For eksempel for cykelhandlere, guldsmede, forhandlere af møbler, køkkenudstyr, tekstiler, fotoudstyr og meget andet. Disse organisationer har ofte egne tilbud til medlemmer. De har også gode fagblade. De lokale handelsstandsforeninger er et mødested for de handlende. De afholder ofte gode arrangementer. Hvis man er med i en kæde, er kædens hovedkvarter eller grossisten en af de vigtigste sparringspartnere. De holder ofte øje med nye trends og tendenser. De forsyner dig med information, som er vigtig for din planlægning. Flere oplysninger er et online iværksætterforum, hvor iværksættere diskuterer og hjælper hinanden med praktiske problemer. Der er messer både i Danmark og i udlandet. Her kan man få indtryk af nye tendenser. På specialmesserne finder mindre forretningsdrivende deres leverandører. kan give overblik over internationale messer. Din butik hvordan? Der er mange valg, før du starter. Det er vigtigt at gå grundigt ind i alle spørgsmål: Hvad vil du sælge? Hvad er dine produkter? Andre varer? Hvilke? Andre tjenesteydelser? Hvilke? Andet? Hvad? Hvad skal kunderne især huske om din butik Kendt forretningskoncept? Venlig betjening? En god følelse i butikken, hvilken? Varer man ikke kan få andre steder? Friske varer? Fordelagtige priser? Godt vareudbud?

15 Rare lokaler? Rent og pænt? Bekvemmelighed? Andet? Hvem er dine kunder? Beboere i nabolaget? Shoppere fra et større område? Turister? Bestemte aldersgrupper? Bestemte indkomstgrupper? Bestemte livsstilsgrupper? Hvem er konkurrenterne? Andre butikker i nabolaget? Supermarkeder og varehuse? Kædebutikker? Andre? Hvor skal butikken ligge? På hovedstrøg? På sidestrøg? I indkøbscenter? Hvilke nabobutikker vil fremme din butik? Hvilke vil øge konkurrencen? Hvordan får folk øje på din butik? Beliggenhed, hvor der kommer mange folk? Skilte og facader? Varer på gaden? Egne annoncer? Kædemarkedsføring? Hvordan indretter du lokalerne? Butikkens indretning? Stil og atmosfære? Selvbetjening eller diskbetjening? Tyverisikring? Bagbutik og lager? Selvbetjening eller diskbetjening? Gadeudstilling? Parkering eller cykelparkering? Forsyning med varer? Hvor køber du ind? Hvilke betingelser vil du acceptere for at tilslutte dig en kæde? Hvordan leveres varerne til butikken? Kan du få rabatter?

16 Hvor meget spild og svind skal du regne med? Personale? Enmandsforetagende? Partnerskab? Medarbejdere hvor mange? Hvad skal medarbejdere eller partner kunne? Hvilken personlighed eller baggrund skal de have? Løst ansatte eller fast ansatte? Hvordan ser dagen ud i din butik? Åbningstider? Hvordan deler du og personalet arbejdsopgaverne? Hvornår gøres der rent og købes ind? Hvornår laver du regnskaber? Prøv at lave en vagtplan for en uge. Kender du nogen, der kan hjælpe? Hvem kan du gå til, hvis du har brug for hjælp til økonomiske spørgsmål? Hvem kan du gå til, hvis du har brug for at finde leverandører? Hvem kan du gå til, når du skal markedsføre? Hvem kan hjælpe med praktiske opgaver? Få en butik i Bazar Vest Kontakt Bazar Vest, Bazarchef Ahmet Øcalan,

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Kunne du godt tænke dig at have din egen butik, men samtidig være del af et fællesskab? Synes du, det er spændende at være en del af et multikulturelt indkøbscenter, hvor man kan få produkter fra hele

Læs mere

Butik. Har du fingeren på pulsen, og kan du gennemskue, hvad danskeren vil købe i dag, så har du en stor fremtid i butikshandlen.

Butik. Har du fingeren på pulsen, og kan du gennemskue, hvad danskeren vil købe i dag, så har du en stor fremtid i butikshandlen. Butik Danskerne har mange penge til forbrug, også selvom den økonomiske udvikling går op og ned. Man ser ofte nye, sjove og smarte butikker. Udenlandske kædebutikker skyder også op. Det er med til at gøre

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Kan du lide at have fingeren på pulsen, og kan du forudsige, hvad danskerne vil købe i dag, i morgen og i næste sæson? Er du nysgerrig, forandringsparat og kan du godt lide at have kundekontakt? Og har

Læs mere

Frisør. - start af frisørsalon

Frisør. - start af frisørsalon Frisør - start af frisørsalon Alle vil gerne se godt ud, og mange interesserer sig for mode. Næsten uanset alder. Markedet for skønhed er i vækst. Mange synes, at de har råd til at forkæle sig selv. At

Læs mere

Hvis du sætter mindst 10 krydser i helt sikkert, så er der et godt grundlag at gå videre på.

Hvis du sætter mindst 10 krydser i helt sikkert, så er der et godt grundlag at gå videre på. Frisør Alle vil gerne se godt ud, og mange interesserer sig for mode. Næsten uanset alder. Markedet for skønhed er i vækst. Mange synes, at de har råd til at forkæle sig selv. At det styrker deres selvtillid.

Læs mere

Er en kiosk noget for dig?

Er en kiosk noget for dig? Kiosk Kioskerne har spillet en stor rolle i danskernes dagligdag. Man går lige ind efter en pakke smøger og en cola. Eller spiller sin ugentlige lottokupon. Kioskerne gør det nemt og hurtigt at købe småting.

Læs mere

Er Fair Trade butikslivet noget for dig?

Er Fair Trade butikslivet noget for dig? Fair Trade Butik Mange har lyst til at starte egen butik. Sælge noget man holder af og glæde andre mennesker. Det kan være svært at finde de rigtige varer at sælge, da der er så mange muligheder. Som selvstændig

Læs mere

Blomsterbutik. Der er muligheder for at prøve ideer af. Det er en livsstil med stor frihed, som tiltaler mange mennesker.

Blomsterbutik. Der er muligheder for at prøve ideer af. Det er en livsstil med stor frihed, som tiltaler mange mennesker. Blomsterbutik Der er en rivende udvikling i detailhandlen. Det kommer kunderne til gode. De præsenteres for masser af nye varer i spændende butikker. Blomsterbutikkerne er med på denne bølge. At være indehaver

Læs mere

Grønthandler. En grønthandler, der kan tilbyde de varer de lokale kunder ønsker, kan få sig et spændende arbejdsliv.

Grønthandler. En grønthandler, der kan tilbyde de varer de lokale kunder ønsker, kan få sig et spændende arbejdsliv. Grønthandler Der er en rivende udvikling i detailhandlen. Det kommer kunderne til gode. De præsenteres for masser af nye varer i spændende butikker. At være detailhandler giver mange udfordringer. Der

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Kioskerne har altid spillet en stor rolle i danskernes dagligdag. Det er i kiosken, man lige hurtigt køber en liter mælk, en pakke smøger eller en cola til at holde blodsukkeret oppe. Det er også i kiosken,

Læs mere

Er vinduespolering noget for dig?

Er vinduespolering noget for dig? Vinduespolering Blanke vinduer er en betingelse for, at butikker kan trække køberne ind. Mange mennesker synes, at rene vinduer får humøret til at stige. De, som polerer vinduer, løser en vigtig opgave.

Læs mere

Er du den fødte restauratør?

Er du den fødte restauratør? Restaurant Danskerne spiser mere og mere ude. I gennemsnit bliver det til 50 gange om året. Især de unge kan lide det. De falder også for de nye, smarte og anderledes restauranter. Udbuddet af etnisk mad

Læs mere

Rengøring. Der er gode muligheder for at starte egen virksomhed i branchen, fordi der er en stor og stigende efterspørgsel.

Rengøring. Der er gode muligheder for at starte egen virksomhed i branchen, fordi der er en stor og stigende efterspørgsel. Rengøring Rene omgivelser er en livsbetingelse for de fleste. Men mange vil gerne have hjælp til arbejdet. Enten fordi de ikke kan selv, eller fordi de vil bruge deres tid på noget andet. God rengøring

Læs mere

Haveservice. Det er chancen for iværksættere inden for haveservice.

Haveservice. Det er chancen for iværksættere inden for haveservice. Haveservice Masser af TV-udsendelser viser dejlige og velholdte haver. Der er tips og ideer til at skabe rigtige oaser. Haver er symboler på livsstil og på drømme. De grønne omgivelser er populære, men

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Elsker du at køre rundt i byens små gader? Vil du gerne kunne hjælpe folk fra A til B og give dem et smil med på vejen? Så er taxakørsel måske noget for dig. I modsætning til de fleste andre erhverv kan

Læs mere

- start som selvstændig konsulent

- start som selvstændig konsulent Konsulent - start som selvstændig konsulent Danmark skal overleve på at være et videnssamfund, siger de økonomiske spåmænd. Der handles da også med viden som aldrig før. Viden er faktisk én af de vigtigste

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Nyder du at kunne se resultater af dit arbejde med det samme? Finder du glæde i at holde dine omgivelser rene? Rene og pæne rammer er en nødvendighed inden for de fleste brancher, men mange har ikke tid

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Du har måske aldrig tænkt over det før, men rene og blanke vinduer er en meget vigtig forudsætning for at få kunderne ind i en butik. Blanke vinduer er faktisk en af betingelserne for, at butikker overhovedet

Læs mere

Hvis du har mindst 12 krydser i helt sikkert, så er der et godt grundlag at gå videre på.

Hvis du har mindst 12 krydser i helt sikkert, så er der et godt grundlag at gå videre på. Start med at teste dig selv: 1 Jeg er god til at lytte til folk og forstå deres behov 2 Jeg har en god faglig ballast 3 Jeg har solid erfaring fra tidligere jobs 4 Komplekse problemer tiltaler mig 5 Jeg

Læs mere

Om at starte som freelance / blive selvforsørgende

Om at starte som freelance / blive selvforsørgende Om at starte som freelance / blive selvforsørgende Om registrering, virksomhedsform, regnskab, moms og forsikring og forretningsplan Mogens Thomsen, Iværksætterkonsulent mt@startvaekst-aarhus.dk www.startvaekst-aarhus.dk

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Har du grønne fingre, og kan du lide at arbejde med friske fødevarer? Er du serviceminded, initiativrig og har det store overblik? Så er det måske noget for dig at åbne en grønthandler. Frugt og grønt

Læs mere

Forretningsplan for. [Specialbutik]

Forretningsplan for. [Specialbutik] Forretningsplan for [Specialbutik] Nærværende skabelon for Forretningsplan for [Specialbutik] har været anvendt i praksis i forbindelse med ansøgning om banklån og kassekredit på i alt kr. 550.000 Enhver

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Føler du, at du besidder en masse viden, der ville kunne hjælpe andre på rette vej? Er du god til at lære fra dig og snakke med mange forskellige typer af mennesker? Så er konsulentbranchen måske noget

Læs mere

Dialog og vejledning ved start. - Sparring og dialog med virksomhedskonsulent fra Væksthus Midtjylland

Dialog og vejledning ved start. - Sparring og dialog med virksomhedskonsulent fra Væksthus Midtjylland Dialog og vejledning ved start - Sparring og dialog med virksomhedskonsulent fra Væksthus Midtjylland Vejledning til iværksættere og små virksomheder Vejledning tilbydes; Iværksættere (inden CVR-registrering)

Læs mere

Er taxikørsel noget for dig?

Er taxikørsel noget for dig? Taxa I modsætning til de fleste andre erhverv kan du ikke uden videre starte en taxiforretning. Du skal have en tilladelse. Antallet af tilladelser til taxikørsel fastsættes af kommunerne og af Storkøbenhavns

Læs mere

Iværksætter så nemt er det. V/juridisk rådgiver og virksomhedskonsulent Charlotte Frimann-Pedersen

Iværksætter så nemt er det. V/juridisk rådgiver og virksomhedskonsulent Charlotte Frimann-Pedersen Iværksætter så nemt er det V/juridisk rådgiver og virksomhedskonsulent charlotte@businessakademiet.dk Iværksætter Hvem er jeg? Baggrund som erhvervsadvokat Business Akademiet Udfordringer omkring det formelle

Læs mere

Vil du være god til IT-service?

Vil du være god til IT-service? IT-service Der er ikke ret mange hjem eller virksomheder uden computer. Næsten alle har taget IT og internet til sig. Udstyret er nemt at bruge. Men det er ofte besværligt at få det til at fungere. Derfor

Læs mere

- start som selvstændig konsulent

- start som selvstændig konsulent Konsulent - start som selvstændig konsulent Danmark skal overleve på at være et videnssamfund, siger de økonomiske spåmænd. Der handles da også med viden som aldrig før. Viden er faktisk en af de vigtigste

Læs mere

Denne startvejledning er til dig, der overvejer, om det helt rigtige er at få sin egen bagerbutik.

Denne startvejledning er til dig, der overvejer, om det helt rigtige er at få sin egen bagerbutik. Kan du lide at have kundekontakt, sælge et produkt, du selv har bagt og stå med fingrene i bolledejen? Og kunne du forestille dig at arbejde i en branche i rivende udvikling, hvor dit job er en livsstil

Læs mere

Butik i Bazar Vest. - start butik med tøj, parfume, mad, fødevarer.

Butik i Bazar Vest. - start butik med tøj, parfume, mad, fødevarer. Butik i Bazar Vest - start butik med tøj, parfume, mad, fødevarer. Danskerne har mange penge til forbrug, også selvom den økonomiske udvikling går op og ned. Har du butik i et center som Bazar Vest, har

Læs mere

Vil du være god til at lave hjemmesider?

Vil du være god til at lave hjemmesider? Webbureau En virksomhed uden en hjemmeside er et særsyn i dag. Organisationer, foreninger og projekter af enhver størrelse har deres eget website. Og nogle familier har deres egen familiehjemmeside. Teknologien

Læs mere

Fastfood. Fastfood er en branche i fremgang.

Fastfood. Fastfood er en branche i fremgang. Fastfood Danskerne får flere penge til forbrug. De spenderer mere og mere på at spise og drikke ude. Folk får også mere travlt, og de har brug for at spise på vej til og fra arbejdet. Mange kan ikke eller

Læs mere

Er du en god gulvmand?

Er du en god gulvmand? Gulvservice Mange virksomheder opstår ved, at en iværksætter køber en eller flere maskiner, som andre ikke har, og derefter tilbyder sine tjenester med sin storartede maskinpark i ryggen. Gulvservice er

Læs mere

FORRETNINGSPLAN FOR IVÆRKSÆTTERNE

FORRETNINGSPLAN FOR IVÆRKSÆTTERNE FORRETNINGSPLAN FOR IVÆRKSÆTTERNE Vejledning for udarbejdelse Kommuneqarfik Sermersooq, Erhvervsudviklingsafdelingen Udarbejdelse af en forretningsplan. En forretningsplan er en beskrivelse af den virksomhed,

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Synes du, det er spændende at arbejde med computere og er du glad for at kunne løse andre menneskers IT-problemer? I dag hvor både private og virksomheder er afhængige af et velfungerende IT-system, er

Læs mere

Økonomi, når du starter virksomhed

Økonomi, når du starter virksomhed Økonomi, når du starter virksomhed 7 ting, du skal vide og 4 ting, du skal gøre Ejerforhold PMV Personligt ejet mindre virksomhed IVS Iværksætterselskab EMV Enkeltmandsvirksomhed ApS Anpartsselskab I/S

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Elsker du at nørde med hjemmesider og IT? Vil du gerne hjælpe andre virksomheder til at fremstå præcis som de ønsker på deres online platform? Så skulle du måske starte dit eget webbureau. I dag har stort

Læs mere

Pro Start Forretningsplan

Pro Start Forretningsplan Pro Start Forretningsplan Dato A. Baggrundsoplysninger om dig og din kommende virksomhed Navn CPR nr. E-mail Adresse Postnr./by Fastnet tlf. Mobilnr. Virksomhedens forventede navn Adresse Postnr /by Tlf.

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Holder du af at arbejde uden for året rundt? Er du i god fysisk form, kan lide at bruge din krop, og ved du meget om planter? Så er det måske noget for dig at have en haveservice. Haven har fået stor opmærksomhed

Læs mere

Økonomi, når du starter virksomhed

Økonomi, når du starter virksomhed Økonomi, når du starter virksomhed 7 ting, du skal vide og 4 ting, du skal gøre 1 Ejerforhold PMV Personligt ejet mindre virksomhed IVS Iværksætterselskab EMV Enkeltmandsvirksomhed ApS Anpartsselskab I/S

Læs mere

Er det overhovedet noget for dig at have en gulvservice? Tag testen herunder og se efter.

Er det overhovedet noget for dig at have en gulvservice? Tag testen herunder og se efter. Ved du meget om bygninger og gulvmaterialer? Kan du lide fysisk arbejde, og har du indsigt i arbejdsmetoder og værktøjer? Så er det måske noget for dig at have en gulvservice. Der er mange, der ser et

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Kan du lide at kræse om dine gæster og give dem en speciel oplevelse i form af mad, drikke og hyggelige omgivelser? Er du samtidig et meget socialt væsen, der bedst fungere ved at være omgivet af andre

Læs mere

Er stadesalg noget for dig?

Er stadesalg noget for dig? Stand på marked Alle dage har der været handlende, som solgte varer fra stader, telte og vogne. Engang var det mælkemanden, fiskehandleren, brødudsalget og børstenbinderen. De sørgede for, at folk langt

Læs mere

Tjekliste ved start af virksomhed. krifaerhverv.dk

Tjekliste ved start af virksomhed. krifaerhverv.dk Tjekliste ved start af virksomhed krifaerhverv.dk Tjekliste ved start af virksomhed Husk, du hæfter personligt for en enkeltmandsvirksomhed Du skal være minimum 18 år Du skal have et CPR-nummer Du skal

Læs mere

Fig. 1.1 Virksomheder i byen.

Fig. 1.1 Virksomheder i byen. Fig. 1.1 Virksomheder i byen. Distributionskæden Produktionsvirksomhed Engroshandelsvirksomhed Detailhandelsvirksomhed Forbruger Fig. 1.2 Distributionskæden. 28/04/09 1 10:22 Side 20 Virksomheder og ejerformer

Læs mere

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk Udviklingspark Aabenraa. Her kan du som iværksætter få sparring, inspiration, gode råd og vejledning eller leje kontorer og danne netværk med husets mange andre nystartede virksomheder indenfor mange forskellige

Læs mere

KickStart din restaurant. KickStart Guide

KickStart din restaurant. KickStart Guide KickStart din restaurant KickStart Guide 170 KickStart Guide KickStart Guide Den komplet uundværlige KickStart-Guide giver dig et overblik over de spørgsmål du med fordel kan overveje, mens du planlægger

Læs mere

Arbejdet med forretningsplanen kan mindske den store risiko, der er ved at starte egen virksomhed.

Arbejdet med forretningsplanen kan mindske den store risiko, der er ved at starte egen virksomhed. Vejledning til forretningsplan for Nordjysk Iværksætter Netværk. En forretningsplan er en beskrivelse af din virksomhed på papir. En forretningsplan er et godt beslutningsgrundlag, hvor du kan vurdere,

Læs mere

Café. - om at starte en café

Café. - om at starte en café Café - om at starte en café Danskerne har penge til forbrug. De spenderer mere og mere på at spise og drikke ude. Caféerne er meget populære. De er uhøjtidelige mødesteder. Man ser ofte nye, sjove og smarte

Læs mere

Velkommen til startmøde

Velkommen til startmøde Velkommen til startmøde - en kort introduktion til opstart af egen virksomhed Betina Møller Konsulent STARTVÆKST Aarhus www.startvaekst-aarhus.dk bem@startvaekst-aarhus.dk Tlf 2022 2801 www.startvaekst-aarhus.dk

Læs mere

Helt sikkert. Hvis du har mindst 11-12 krydser i helt sikkert, så er der et godt grundlag at gå videre på.

Helt sikkert. Hvis du har mindst 11-12 krydser i helt sikkert, så er der et godt grundlag at gå videre på. Sprogservice Globaliseringen buldrer frem, og Danmark er ved at blive et multikulturelt samfund. Forståelse for sprog og kultur bliver vigtigere og vigtigere. Ganske vist behersker mange mennesker engelsk.

Læs mere

Den virtuelle og illustrative FORRETNINGSPLAN

Den virtuelle og illustrative FORRETNINGSPLAN Den virtuelle og illustrative FORRETNINGSPLAN Må kun gengives med kildehenvisning Copyright 1. udgave. Idéen Produktet Kunder Kompetencer Netværk Konkurrenter Markedsføring Fremtidige mål Handlingsplan

Læs mere

Oversigt over forskellige ejerformer

Oversigt over forskellige ejerformer Oversigt over forskellige ejerformer Juridisk enhed og antal ejere Oprettelse Krav til indskud Enkeltmandsvirksomhed I/S ApS A/S 1 person 2 eller flere 1 selskab, personer som ejes af 1 eller flere anpartshavere

Læs mere

Intro til Iværksætteri

Intro til Iværksætteri Intro til Iværksætteri - en kort introduktion til opstart af egen virksomhed Klavs Dahlgaard Hansen Konsulent STARTVÆKST Aarhus www.startvaekst-aarhus.dk kdh@startvaekst-aarhus.dk Tlf 29616988 Hvem og

Læs mere

Velkommen til startmøde

Velkommen til startmøde Velkommen til startmøde - en basis-introduktion til opstart af egen virksomhed Klavs Dahlgaard Hansen. Konsulent. STARTVÆKST Aarhus www.startaarhus.dk. kdh@startaarhus.dk. Tlf 41 83 13 39 www.startaarhus.dk

Læs mere

Velkommen til startmøde

Velkommen til startmøde Velkommen til startmøde - en kort introduktion til opstart af egen virksomhed Betina Møller Konsulent STARTVÆKST Aarhus www.startvaekst-aarhus.dk bem@startvaekst-aarhus.dk Tlf 2022 2801 FORBES: DENMARK

Læs mere

OPSTART VIRKSOMHEDSFORM

OPSTART VIRKSOMHEDSFORM OPSTART VIRKSOMHEDSFORM Der findes flere forskellige typer af virksomhedsformer, der hver især har både fordele og ulemper. Det vigtigste er, at den type du vælger passer til dig og det du laver i virksomheden.

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Får du et kick ud af en god omgang prutten om prisen? Nyder du at arbejde udendørs og møde dine kunder i øjenhøjde og med direkte kontakt? Så er stadesalg måske noget for dig. Der har altid været handlende,

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Er du god til sprog og elsker du at lege med ord og oversættelser? Så er sprogservice måske noget for dig. I vores meget globaliserede og multikulturelle samfund, er forståelse for sprog og kultur vigtigere

Læs mere

Iværksætterguide. Det har vist sig at jo mere gennemarbejdet din ide er, desto større chance er der for, at netop din virksomhed overlever.

Iværksætterguide. Det har vist sig at jo mere gennemarbejdet din ide er, desto større chance er der for, at netop din virksomhed overlever. Iværksætterguide Forretningsplan Når du går i gang med at overveje mulighederne for at starte egen virksomhed, er der en masse spørgsmål, som du gerne må forholde dig til. Det har vist sig at jo mere gennemarbejdet

Læs mere

Velkommen til startmøde

Velkommen til startmøde Velkommen til startmøde - en kort introduktion til opstart af egen virksomhed Klavs Dahlgaard Hansen Konsulent STARTVÆKST Aarhus www.startvaekst-aarhus.dk kdh@startvaekst-aarhus.dk Tlf 29616988 www.startvaekst-aarhus.dk

Læs mere

Foto: Jakob Carlsen. GUIDE Når du vil starte selvstændig virksomhed

Foto: Jakob Carlsen. GUIDE Når du vil starte selvstændig virksomhed Foto: Jakob Carlsen GUIDE Når du vil starte selvstændig virksomhed INDHOLD: Jeg vil starte selvstændig virksomhed.. 3 Er din virksomhed din hovedeller bibeskæftigelse?.6 Fordele og ulemper ved selvstændig

Læs mere

Iværksætterkursus. 29. oktober 2013. John Merkelsen. Vækstkonsulent 5121 5801. John.merkelsen@gmail.com

Iværksætterkursus. 29. oktober 2013. John Merkelsen. Vækstkonsulent 5121 5801. John.merkelsen@gmail.com Iværksætterkursus 29. oktober 2013 John Merkelsen John.merkelsen@gmail.com Vækstkonsulent 5121 5801 Hvem har brug for en forretningsplan - iværksætteren - den nyetablerede virksomhed - værktøj for virksomheden

Læs mere

START UP: VIRKSOMHEDSTYPER

START UP: VIRKSOMHEDSTYPER START UP: VIRKSOMHEDSTYPER Det er nemt og hurtigt at registre en virksomhed og få et CVR-nummer I Erhvervsstyrelsen. Det gøres online og tager ca. 15 min, når du ved, hvilken virksomhedstype du gerne vil

Læs mere

Start virksomhed / Momsregistrering - sådan udfyldes den

Start virksomhed / Momsregistrering - sådan udfyldes den Start virksomhed / Momsregistrering - sådan udfyldes den http://webregforum.pro.dir.dk/log/eogs/library/startblanket-revideret2-prod-maj06.pdf I denne artikel gennemgår vi - rubrik for rubrik - blanketten

Læs mere

Kapitel 16 Pris. Kalkulationer Opgave 16.1. 1. Forklar, hvilke af udtalelserne, der er rigtige.

Kapitel 16 Pris. Kalkulationer Opgave 16.1. 1. Forklar, hvilke af udtalelserne, der er rigtige. Kapitel 16 Pris Kalkulationer Opgave 16.1 1. Forklar, hvilke af udtalelserne, der er rigtige. Nr. Udtalelser Rigtig/forkert 1. Kunderne signalerer om prisen er OK ved at købe eller lade være at Rigtig

Læs mere

Få styr på dine penge

Få styr på dine penge DINE PENGE 1 Få styr på dine penge Alle har brug for en bankkonto. De fleste banker tilbyder en ungdomskonto. Du kan prøve at søge på ungdomskonto på nettet for at se mere. Når du har en bankkonto, kan

Læs mere

Velkommen til startmøde

Velkommen til startmøde Velkommen til startmøde - en kort introduktion til opstart af egen virksomhed Betina Møller Konsulent STARTVÆKST Aarhus www.startvaekst-aarhus.dk bem@startvaekst-aarhus.dk Tlf 2022 2801 www.startvaekst-aarhus.dk

Læs mere

FORRETNINGSPLAN FOR. Ung Kultur

FORRETNINGSPLAN FOR. Ung Kultur FORRETNINGSPLAN FOR Ung Kultur 2 Indholdsfortegnelse Side Resume... 3 Virksomhedens navn... 4 Virksomhedens idégrundlag... 5 Styrkeprofil... 6 Markedet Produkter... 7 Kunder... 8 Konkurrenter... 9 Organisation...

Læs mere

KOM GODT I GANG MED DIT BOGHOLDERI

KOM GODT I GANG MED DIT BOGHOLDERI KOM GODT I GANG MED DIT BOGHOLDERI OM MIG Jonas Martinsen Uddannet revisor Arbejdet i EY JM Regnskabsservice startede maj 2015 Kontakt: Tlf. 60535492 Mail: jm@jmregnskabsservice.dk www.jmregnskabsservice.dk

Læs mere

Budget. Privatbudget. Etableringsbudget. Likviditetsbudget. Driftsbudget. er dine ønsker til fremtiden, omsat til tal

Budget. Privatbudget. Etableringsbudget. Likviditetsbudget. Driftsbudget. er dine ønsker til fremtiden, omsat til tal Budget er dine ønsker til fremtiden, omsat til tal Privatbudget Få skabelon fra din bank Etableringsbudget Startudgifter før egentlig drift Driftsbudget Virksomhedens resultater, f.eks. månedligt Likviditetsbudget

Læs mere

Tjekliste. for. [indsæt virksomhedsnavn]

Tjekliste. for. [indsæt virksomhedsnavn] Tjekliste for [indsæt virksomhedsnavn] Tjekliste Indholdsfortegnelse Første skridt...3 Økonomi...7 Geografisk placering...9 Virksomhedens profil...11 Administration...13 Markedsføring...15 Salg...17 Ansatte...19

Læs mere

Velkommen som ung i Nykredit

Velkommen som ung i Nykredit Dig og dine penge Velkommen som ung i Nykredit Som ung i Nykredit har du en Ung Konto, som du kan beholde, indtil du fylder 36 år. Med den kan du få hjælp til at holde styr på økonomien, mens du er ung,

Læs mere

Velkommen til Claus Tingstrøm A/S

Velkommen til Claus Tingstrøm A/S Velkommen til Claus Tingstrøm A/S Er jeres kantineløsning den bedste? Der var en gang, hvor maden i kantinen kom fra frostposer, dåser og halvfabrikata. Sådan er det heldigvis sjældent i dag. Nu forventer

Læs mere

Denne guide er til alle der drømmer om at drive egen virksomhed men specielt målrettet dem der starter en enkeltmandsvirksomhed.

Denne guide er til alle der drømmer om at drive egen virksomhed men specielt målrettet dem der starter en enkeltmandsvirksomhed. Iværksætter guide Denne guide er til alle der drømmer om at drive egen virksomhed men specielt målrettet dem der starter en enkeltmandsvirksomhed. Det skyldes at jeg som udgangspunkt altid anbefaler personer

Læs mere

Step by Step - en faseopdelt tilgang til forretningsudvikling

Step by Step - en faseopdelt tilgang til forretningsudvikling EPI-center Danmark er et dynamisk og udviklende branchekontorfællesskab for iværksætter- og mikrovirksomheder, der arbejder inden for online salg og markedsføring. Vores kontorfællesskab strækker sig over

Læs mere

FORRETNINGSPLAN FOR. Fr.havn Idébank

FORRETNINGSPLAN FOR. Fr.havn Idébank FORRETNINGSPLAN FOR Fr.havn Idébank 2 Indholdsfortegnelse Side Resume... 3 Virksomhedens navn... 4 Virksomhedens idégrundlag... 5 Styrkeprofil... 6 Markedet Produkter... 7 Kunder... 8 Konkurrenter... 9

Læs mere

Få svar på dine spørgsmål om opstart

Få svar på dine spørgsmål om opstart Er du interesseret i mad? Kunne du tænke dig at gøre hverdagen lidt nemmere for den danske forbruger, og har du blik for tidens madtrends? Kan du lide at arbejde med alle slags mennesker, er du organiseret

Læs mere

Bliv franchisetager. Køb din egen food truck og bliv en del af en kæde i vækst FOOD TRUCK

Bliv franchisetager. Køb din egen food truck og bliv en del af en kæde i vækst FOOD TRUCK Bliv franchisetager Køb din egen food truck og bliv en del af en kæde i vækst FOOD TRUCK Salg af spydstegte BBQ kyllinger, sandwich og tilbehør Salg af frisksmurte sandwich, friskbrygget kaffe og kage

Læs mere

Få mere ud af det du allerede har. Sammen kan vi blomstre

Få mere ud af det du allerede har. Sammen kan vi blomstre Få mere ud af det du allerede har Sammen kan vi blomstre Vækst vokser indefra I en tid, hvor bankerne er lukkede, selvom de har åbent, og kunderne kigger mere på prisskiltene end på brødene, er det tid

Læs mere

KUNDEN I CENTRUM RØDE1 KORS

KUNDEN I CENTRUM RØDE1 KORS KUNDEN I CENTRUM RØDE1 KORS GENBRUGSKUNDEN I CENTRUM I Røde Kors tjener vi mange penge på at sælge genbrug. Penge som vi bruger på at hjælpe både i Danmark og ude i verden. Og behovet for Røde Kors indsats

Læs mere

FORRETNINGSPLAN FOR TURISTFABRIKKEN

FORRETNINGSPLAN FOR TURISTFABRIKKEN FORRETNINGSPLAN FOR TURISTFABRIKKEN 2 Indholdsfortegnelse Side Resume... 3 Virksomhedens navn... 4 Virksomhedens idégrundlag... 5 Styrkeprofil... 6 Markedet Produkter... 7 Kunder... 8 Konkurrenter... 9

Læs mere

Hvordan får jeg penge til fartøjet?

Hvordan får jeg penge til fartøjet? Kapitel 3 side 35 Hvordan får jeg penge til fartøjet? Der skal bruges penge til at købe et fartøj. Og der skal bruges penge i det daglige - til driften. I det her afsnit skal vi se på, hvordan man kan

Læs mere

VIRKSOMHEDSFORMER KAPITALSELSKABER OG PERSONSELSKABER

VIRKSOMHEDSFORMER KAPITALSELSKABER OG PERSONSELSKABER VIRKSOMHEDSFORMER KAPITALSELSKABER OG PERSONSELSKABER Indledning Valget af virksomhedsform bør være en velovervejet beslutning, hvor alle aspekter løbende bliver overvejet og vurderet. For mange virksomheder

Læs mere

1. Praktiske oplysninger om dig og din virksomhed

1. Praktiske oplysninger om dig og din virksomhed Indholdsfortegnelse 1. Praktiske oplysninger om dig og din virksomhed 2. Virksomhedsidéen 3. Produktet eller ydelsen 4. Markedet 5. Salg og markedsføring 6. Personlige ressourcer og kompetencer 7. Netværk

Læs mere

Her finder du også vejledningen På vej mod egen virksomhed, som indeholder vigtige informationer til dig, der vil starte egen virksomhed.

Her finder du også vejledningen På vej mod egen virksomhed, som indeholder vigtige informationer til dig, der vil starte egen virksomhed. Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Bilag 49 Offentligt Hvis du vil vide mere Læs mere på nettet På www.skat.dk finder du en guide, der kan give dig en ide om, hvorvidt din virksomhed er erhvervsmæssig

Læs mere

CASEEKSAMEN IT NIVEAU: D. 22. maj 2015

CASEEKSAMEN IT NIVEAU: D. 22. maj 2015 CASEEKSAMEN IT NIVEAU: D 22. maj 2015 OPGAVE På adr. http://ekstranet.learnmark.dk/eud-eksamen2015/ finder du Opgaven elektronisk Eksamensplan 2.doc - skal afleveres i 1 eksemplar på case arbejdsdagen

Læs mere

Modul 2: Motivation for ældre til at lære om teknologi

Modul 2: Motivation for ældre til at lære om teknologi Modul 2: Motivation for ældre til at lære om teknologi Introduktion og overblik Den voksende ældre-andel (den berygtede demografiske ændring) Den økonomiske krise der påvirkede Europa Betydelige besparelser

Læs mere

Ejer af FanFabrikken Video og sociale medier Soloselvstændig

Ejer af FanFabrikken Video og sociale medier Soloselvstændig Ejer af FanFabrikken Video og sociale medier Soloselvstændig Skal jeg? Jeg gjorde det sgu Fuck! Det kører Øh Jeg lærer Find nogle i samme båd Opsøg alt den hjælp du kan få LinkedIn: Mikkel Andersen www.fanfabrikken.dk

Læs mere

STYRK BUNDLINJEN - 6 gode spørgsmål til din revisor

STYRK BUNDLINJEN - 6 gode spørgsmål til din revisor STYRK BUNDLINJEN - 6 gode spørgsmål til din revisor Din revisor er en mulighed for at få råd og vejledning om, hvordan du optimerer din virksomhed. Det betaler sig. Din revisor er meget mere end revision

Læs mere

Varebiler på gule plader

Varebiler på gule plader Varebiler på gule plader Vejledningen beskriver en række regler for varebiler på gule nummerplader med en tilladt totalvægt på højst 4 tons, der ikke er fritaget for registreringsafgift. Vi har lagt vægt

Læs mere

[Introduction] [A. Kendskab] [B. Forståelse] [Info]

[Introduction] [A. Kendskab] [B. Forståelse] [Info] [Introduction] Goddag mit navn er, og jeg ringer fra Epinion. Vi er i øjeblikket i gang med en undersøgelse blandt danske virksomheder for Konkurrence og Forbrugerstyrelsen. Må jeg i den forbindelse have

Læs mere

Varebiler på gule plader. Til dig, der ejer eller bruger en vare- eller lastbil til erhverv

Varebiler på gule plader. Til dig, der ejer eller bruger en vare- eller lastbil til erhverv Varebiler på gule plader Til dig, der ejer eller bruger en vare- eller lastbil til erhverv AUGUST 2007 Indhold Få godt styr på reglerne 4 Har du trukket momsen fra, da du købte varebilen? 5 Bruger du eller

Læs mere

Lidt om baggrunden for at svare på spørgsmål om selvstændig virksomhed

Lidt om baggrunden for at svare på spørgsmål om selvstændig virksomhed Lidt om baggrunden for at svare på spørgsmål om selvstændig virksomhed Hvorfor skal jeg svare på så mange spørgsmål? Hvorfor hænger A-kassen sig i detaljer? Hvorfor spørger A-kassen om noget, der virker

Læs mere

FORRETNINGSPLAN FOR. Nordlys.dk

FORRETNINGSPLAN FOR. Nordlys.dk FORRETNINGSPLAN FOR Nordlys.dk 2 Indholdsfortegnelse Side Resume... 3 Virksomhedens navn... 4 Virksomhedens idégrundlag... 5 Styrkeprofil... 6 Markedet Produkter... 7 Kunder... 8 Konkurrenter... 9 Organisation...

Læs mere

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi 10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi -følg guiden trin for trin og kom i mål 1. Find ud af, hvor du befinder dig At kende sit udgangspunkt er en vigtig forudsætning for at igangsætte en succesfuld

Læs mere

Selvstændig i CA. En undersøgelse fra CA a-kasse, november 2010 1/10

Selvstændig i CA. En undersøgelse fra CA a-kasse, november 2010 1/10 Selvstændig i CA En undersøgelse fra CA a-kasse, november 2010 1/10 5 % er selvstændige 20 % vil gerne I øjeblikket er 3,3 % af CAs medlemmer selvstændige erhvervsdrivende. 1,7 % har en selvstændig bibeskæftigelse.

Læs mere

Prisreklame 2005. Gode råd om. Prisreklame. Kend reglerne for prisreklame og undgå utilfredse kunder! Udgivet af Dansk Handel & Service

Prisreklame 2005. Gode råd om. Prisreklame. Kend reglerne for prisreklame og undgå utilfredse kunder! Udgivet af Dansk Handel & Service Gode råd om Prisreklame Kend reglerne for prisreklame og undgå utilfredse kunder! Udgivet af Dansk Handel & Service Prisreklame 2005 Kend reglerne for prisreklame Unøjagtighed i prismarkedsføringen giver

Læs mere

Tolk: Hvad med dagpenge og efterløn

Tolk: Hvad med dagpenge og efterløn Tolk: Hvad med dagpenge og efterløn Mange af vores medlemmer er i tvivl om, hvorledes de er stillet omkring dagpenge og efterløn, når de samtidig har tolkearbejde. Med denne pjece ønsker vi at give et

Læs mere

Rå og helt anderledes..

Rå og helt anderledes.. Rå og helt anderledes... Rå og helt anderledes.. Den er rå og meget spændende. Rikke Glerup har netop åbnet sin salon Glykkenheimer i Bjerringbro, og hendes mål er at henvende sig til de kunder, der tør

Læs mere