(NÆSTEN) SOM I DEN VIRKELIGE VERDEN HVAD KAN MAN MED KROPPEN?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "(NÆSTEN) SOM I DEN VIRKELIGE VERDEN HVAD KAN MAN MED KROPPEN?"

Transkript

1

2 HVAD KAN MAN MED KROPPEN? BabyTummel Lene Madsen/LM fysioterapi, Gratis, App Store og Google Play Fysioterapeut Lene Madsen har udviklet denne app, der er en gave til forældre med små børn. Her er gode idéer til små lege med babyer. Legene er aldersopdelte, og de beskrives udførligt med en forklarende tekst og fine fotografier. Der er også forslag til sange, man kan synge samtidigt med øvelserne. Gratis Sport Puslespil Cartoon Spil for børn Banana Apps, Gratis, App Store Til små sportselskere er her et sjovt spil, hvor man på forskellige baner og steder skal matche sportsudøvere med deres silhuetter. Man kan også lægge små puslespil med en golfspiller, en fodboldspiller, en snowboarder, osv. Hvad kan kroppen? Lightstone Media, Gratis, App Store. Frisk og anderledes app, hvor man får hele kroppen i bevægelse og samtidig har det sjovt. Både forældre og børn kan være med, når fin- og grovmotorikken trænes gennem styrkeøvelser, brydelege og øvelser, der udforsker kroppen. Mindfulness for børn Jannik Holgersen, Betaling, App Store og Google Play I en travl hverdag med mange gøremål kan det være rart at sætte tempoet ned engang imellem. I app en her kan børn og voksne sammen styrke nærværet gennem forskellige guidede meditationer. Vær opmærksom på, at den samme app kan hedde noget forskelligt i App Store og Google Play. Gratis/Betaling betyder, at man kan få adgang til en del af app en gratis, men at den fulde version koster penge. (NÆSTEN) SOM I DEN VIRKELIGE VERDEN Dr. Pandas Lufthavn TribePlay, Betaling, App Store og Google Play Skal familien på ferie med fly, er det oplagt at lege med Dr. Panda i denne app, hvor almindelige lufthavnsprocedurer som check-in, sikkerheds- og paskontrol, bagage i det rette fly og en sikker landing indgår. Når man har klaret opgaverne, får man flotte mærker til sin kuffert. My PlayHome Stores PlayHome Software Ltd/Shimon Young, Betaling, App Store og Google Play I denne app kan et barn på egen hånd gå i byen og besøge butikker. I isbutikken kan man lave sin egen is og hælde slushice op sejt! Man kan også kigge ind i et supermarked, en grønthandel og en tøjbutik. Pengeby/Moneyville Danske Bank Group, Gratis, App Store. Penge vokser ikke på træerne. Hvordan lærer man sit barn det? I Pengeby skal man arbejde for at tjene penge til de ting, man vil købe i Karens butik. Man kan fx hjælpe bondemanden med at fodre dyr, samle æbler til æbleboden eller sortere pakker på postkontoret. Så tjener man guld- og sølvmønter og får en skat af troldmanden, hvis man har hjulpet alle steder i Pengeby. Toca Town Toca Boca AB, Betaling, App Store og Google Play Toca Town er byen, hvor man selv bestemmer, hvad der skal ske. Sammen med nogle af byens indbyggere kan man besøge politistationen, supermarkedet, restauranten, parken eller der, hvor menneskerne bor. Rundt omkring er der ting, der kan tændes, slukkes, sættes i gang, flyttes osv. Alt kan ske i Toca Town!

3 SJOV MED VENNER BØGER Hokus Pokus Alfons Åberg Hyper Games, Gratis/Betaling, App Store og Google Play Alfons bliver aldrig gammel og kedelig. Her skal man hjælpe ham med at bygge en træhytte for at få en gave af hans usynlige ven, Svipper, der hjælper og vejleder en gennem spillet. Undervejs er der sjove opgaver, som Alfons skal klare, og en sej Alfons-sang at lytte til. Hovsa og venner Egmont Kids Media Digital A/S, Betaling, App Store Danskproduceret app med Hovsa og hans fire venner. Her kan man skrive bogstaver, tælle, male, indrette et værelse, få et æg igennem labyrinter, spille vendespil, bygge en robot og skabe Hovsas legekammerat. Underholdning, leg og læring på samme tid. Monki Animal Builder Monkimun SL, Gratis, App Store og Google Play Monstre er måske lidt angstfremkaldende, men de kan nu også være nuttede og sjove at lege med. I hvert fald i denne app, hvor man først udklækker et monster af et æg og derefter sætter præg på dets udseende med en masse skøre kropsdele. Sago Mini Friends Sago Sago, Betaling, App Store Sago Mini-vennerne er nærmest ligesom små, levende tøjdyr. De leger, griner og hygger med dig i spillet, hvor de besøger hinanden i deres små huse. Man skal bl.a. hjælpe med at vande en blomst og hamre et fuglehus sammen. Charlies Eventyr Interaktivie børnebøger med verdens bedste fortællinger Two Popes ApS, Gratis/Betaling, App Store Magisk app med kendte eventyr, som skuespiller Lars Mikkelsen læser op samtidig med, at man ser flotte, levende tegninger. Fyrtøjet er gratis, og der er mulighed for at købe flere bøger. En stemningsfuld, smuk lydside går i gang, så snart man åbner app en. Den lille hindbærsnitte SørenKlok, Betaling, App Store og Google Play I Kagerup er der et bageri med masser af kager. Men bagermester Bo er ked af det, for han har spildt mælk på sin rosinbolleopskrift. Heldigvis kan Hindbærsnitten ved hjælp af Romkuglen Rolf finde frem til ingredienserne til de helt perfekte rosinboller. Man får også opskriften på Hindbærsnitten, Romkuglen Rolf og Cia-Berta, så man kan lege bageri derhjemme. Lydbøger for børn oplæste eventyr RIActivate ApS, Gratis/Betaling, App Store En rigtig nostalgisk app for forældre. Kendte eventyr læses op via en gammeldags båndoptager, som børnene selv sætter i gang. Man kan spole, sætte på pause, skrue ned for lyden og lave musestemmer. Det første bånd er gratis. Derefter kan man købe flere lydbøger og blanke bånd, som man selv kan optage på. Oscar og Olivia på rumeventyr Small Copenhagen/Storybird.dk, Betaling, App Store og Google Play Søskendeparret Oscar og Olivia tager på en farlig super tophemmelig rummission i Oscars hjemmebyggede rumskib. Ude i rummet følger grimme rumpirater efter dem, så der er masser af spænding i historien, der har flotte animerede tegninger, fin musik og en god fortællerstemme.

4 BØGER DYR Animal Muddle Busythings Ltd, Gratis, App Store og Google Play Skør og skæg app, hvor man kan sætte forskellige dele fra dyr sammen til fantasidyr, der siger sjove lyde. Dyrene kan befinde sig på månen, i junglen, på marken eller hoppende i sofaen. Pegebog for børn Tailmind, Betaling, App Store Sjov og lærerig app til de mindste børn med 75 forskellige ord i kategorierne Dyr, Køretøjer, Musik, Frugt, Tøj og Farver. Man trykker på de flotte billeder og hører navnet på tingene/dyrene. Der er også lyd til mange af billederne og en lille quiz i Gæt billedet. Troldeliv Lindhardt og Ringhof, Gratis/Betaling, App Store De populære billedbøger af Sissel Bøe og Peter Madsen kan opleves i denne app, hvor man gratis får adgang til to af bøgerne og derefter kan betale sig til de resterende. Det er fantastiske troldehistorier, som Ellen Hillingsø læser op om de to søde troldetvillinger, Paja og Pajko, og hele deres familie. Trunte Lunte børnebøger læs, spil og mal Anne Moulvad, Gratis/Betaling, App Store. Søde Trunte Lunte og hendes frække bamse finder på sjove ting i app en, der tager udgangspunkt i to af børnebøgerne om det fine makkerpar. Man kan få bøgerne læst op med tilhørende barnelatter og sætte gang i animationerne på siderne. Derudover kan man selv farvelægge siderne, lægge puslespil, tegne prik-til-prik-tegninger og lege tombola. Bug Art Little Bit Studio, LLC, Betaling, App Store Naturen er trods alt smukkere, men denne app er også en fryd for øjet. Små, farverige insekter kan designes og males med mange spændende farver og effekter. Man kan også afholde insektvæddeløb og få et indblik i, hvordan det er at være et insekt på en legeplads. Børnespil: Dyrene og tyngdekraften Tommy Hass / thas studios, Gratis/Betaling, App Store og Google Play Et fint dyrespil med varieret sværhedsgrad. Tyngdekraften leger med dyrene, så de falder ud af deres pladser. Mon de er til at få på plads igen? Børnezoo / Petting Zoo Fox and Sheep GmbH, Betaling, App Store og Google Play Fantastisk fin og kreativ app med tegnende dyr i alle former. Når man trækker i eller trykker på dem, sker der sjove ting. Se fx en hund, der danser breakdance, en krokodille, hvis tænder kan spille musik, og en giraf, der slikker skærmen. Fang hundene Tommy Hass / thas studios, Gratis, App Store og Google Play Hundene er løs! Man må se, om man kan nå at fange dem, når de dukker frem bag buskene. Sværhedsgrad/tempo kan indstilles alt efter, om man er langsom som en skildpadde eller hurtig som en hare.

5 DYR KREATIVITET, LEG OG LÆRING Lasso Kid Brug de små grå til at fange dyr for unge og gamle Kidcore Network AG, Gratis/Betaling, App Store og Google Play Åh nej, bondemandens dyr er løbet ud! Man skal hjælpe ham med at fange dyrene og binde dem sammen, så hver slags dyr er forbundet. Der løber flere og flere ud, så det bliver hele tiden sværere at styre dem. Sago Mini Forest Flyer Sago Sago, Betaling, App Store Den lille, charmerende fugl, Robin, bor i et fuglehus ude i en magisk skov. Man kan vælge mellem at flyve med hende ud i skoven en sommer- eller vinterdag. På begge dage sker der sjove, overraskende og hyggelige ting, når hun går på opdagelse sammen med skovens andre dyr. Labo Drawing Lessons Labo Lado Inc., Betaling, App Store Rigtig sød tegneapp, hvor man lærer at tegne ting fra bunden. Fra streg til streg tegner man dyr, biler, planter, monstre eller børn. Bagefter kan man farvelægge sin tegning og gemme den. Man kan også dyste mod hinanden i en tegnekonkurrence, hvor man hver især får point, eller tegne oven på sine fotos fra kamerarullen. Lolas ABC-fest BeiZ, Gratis/Betaling, App Store og Google Play Den lille panda, Lola, skal holde fest. Hun skal have hjælp til at pynte op og lave isdesserter, men inden festen for alvor går i gang, er der nogle opgaver, der skal løses. Man skal fx lytte til en bogstavlyd og derefter finde de rigtige bogstaver, og man skal lære at skrive forskellige bogstaver. Min allerførste app Egmont Kids Media Digital A/S, Betaling, App Store App med fine fotos af genkendelige ting for de allermindste børn. Der er fire kategorier: Babyansigter, Bondegården, Hverdagen og Ting, som siger brum brum. Der er lyd til alle billeder, og når man trykker et hvilket som helst sted på skærmen, dukker der flotte stjerner op. Puppet Pals Pocket Polished Play, LLC, Gratis/Betaling, App Store Her kan kreativiteten få frit spil, da man selv kan lege med dukker og lave sine egne små film. Man vælger nogle figurer og en baggrund, og så kan man trække rundt på figurerne og selv indtale en historie, replikker, og andre lyde. Egne billeder kan også bruges i den fulde version af app en.

6 MUSIK OG SANG REGN DEN UD Børneklaver med forskellige musikinstrument lyde / Dyrelyde klaver til små børn Kidstatic Apps, Gratis, App Store og Google Play Et klaver kan sige mange lyde, Især i denne app, hvor man kan skifte mellem forskellige instrumenter som fx xylofon, panfløjte og guitar. Klaveret spiller også kendte børnesange. Der er mulighed for at betale sig til flere instrumenter og sange. Sanglege - Børnesange med Fagter FAOX, Betaling, App Store og Google Play Hvordan er det nu, fagterne er til de kendte børnesange? En sangerinde synger og laver fagter til sangene, mens man selv kan følge med i teksterne. Så kan alle være med. Snuderik Tina Bjorneboe, Betaling, App Store Snuderiks bedste ven, Snip, er forsvundet, så han må ud at lede efter ham. Heldigvis er der mange, der gerne vil hjælpe med eftersøgningen. En rigtig sød app med en spændende historie og seje, sjove udgaver af populære børnesange på samme tid. App for børn gratis børnespil The Barn of Kinder Kids, Gratis, App Store Forskellige puslespil, hvor man får en brik ad gangen, der skal placeres rigtigt. Når et puslespil er lagt, forvandles det til et lille, sjovt spil. Monument Valley Ustwo, Betaling, App Store og Google Play En smuk og prisvindende app, hvor den lille prinsesse, Ida, ledes gennem en fantastisk og forunderlig verden. Det kræver tålmodighed og intelligens at gennemføre banerne. Måske har man brug for lidt voksenhjælp undervejs, men det vil kun være en gevinst for den voksne, der også får glæde af spillets magiske univers. Pettson s Inventions Filimundus AB, Gratis/Betaling, App Store og Google Play Selvom app en er på svensk, er den til at finde ud af. Her skal man have tænkehatten på og hjælpe Peddersen og Findus med at bygge geniale opfindelser. Løser du en opgave, låses der op for en ny. Tumlinge-labyrint 123 GiggleUp Kids Apps And Education Games Pty Ltd, Gratis/Betaling, App Store og Google Play Sød app til de helt små med charmerende dyr, der skal hjælpes gennem forskellige labyrinter. Her kan man træne koncentrationen på en sjov måde. Trykker man de rigtige steder på skærmen, kommer der lyde. Udarbejder: Marianne Agger Illustrator: Anders Arhøj Udgiver: Biblioteksmedier as, Ballerup 2014 Tryk: Nofoprint, Helsingør Varenr.:

Forord. God fornøjelse! Esbjerg Kommunes Børnebiblioteker

Forord. God fornøjelse! Esbjerg Kommunes Børnebiblioteker Gode apps til børn Forord I denne folder har vi forsøgt at samle en god blanding af sjove og lærerige apps til glæde for både børn og voksne. Folderen indeholder apps til både Android tablets (Google Play)

Læs mere

Forord. God fornøjelse! Esbjerg Kommunes Børnebiblioteker

Forord. God fornøjelse! Esbjerg Kommunes Børnebiblioteker Gode apps til børn Forord I denne folder har vi forsøgt at samle en god blanding af sjove og lærerige apps til glæde for både børn og voksne. Folderen indeholder apps til både Android tablets (Google Play)

Læs mere

IntoWords. Dansende bogstaver. Se bogstavlyde. Vokaljagt

IntoWords. Dansende bogstaver. Se bogstavlyde. Vokaljagt IntoWords Læse- og skriveværktøj med oplæsning og ordforslag til dansk og engelsk baseret på teknologien fra det kendte værktøj CD-ORD. Dansende bogstaver Se bogstavlyde Dansende Bogstaver giver barnet

Læs mere

Dit barns sprogudvikling år. et fælles ansvar

Dit barns sprogudvikling år. et fælles ansvar Dit barns sprogudvikling - 0-3 år et fælles ansvar Udviklende sprogmiljø Ved du, at dit barn ved fødslen: allerede har arbejdet med sprog i flere uger? kan skelne mellem forskellige sproglyde? Ved du,

Læs mere

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

Dyr Animal Captain Børnespil til babyer Hr. Bjørns børnespil i skoven Animal Zoom Quiz Insektastisk Lær via eventyr Børnespil med dyr i havet.

Dyr Animal Captain Børnespil til babyer Hr. Bjørns børnespil i skoven Animal Zoom Quiz Insektastisk Lær via eventyr Børnespil med dyr i havet. Dyr Animal Captain Italic ApS, App Store, Betaling I denne app er du kaptajnen, der transporter forskellige dyrearter på en lille færge. Aber, elefanter, slanger, tigere og mange andre dyr skal med færgen,

Læs mere

Katalog over apps. Anmeldelse af APPS, som vi bruger i vores pædagogiske praksis i Daginstitution Brædstrup.

Katalog over apps. Anmeldelse af APPS, som vi bruger i vores pædagogiske praksis i Daginstitution Brædstrup. Katalog over apps Anmeldelse af APPS, som vi bruger i vores pædagogiske praksis i Daginstitution Brædstrup. 1 Beskrivelse af katalog Dette katalog indeholder de apps vi arbejder med i hverdagen i Daginstitution

Læs mere

Flere gode bøger 6 måneder

Flere gode bøger 6 måneder Flere gode bøger 6 måneder Lån dem på biblioteket. Køb dem i boghandlen. På nettet. I supermarkedet. Børn elsker bøger Tre små kinesere - og fire andre børnesange Af Dina Gellert Denne bog er del af en

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 12 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge12_herborjeg.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 12 l Her bor jeg Hopp er på vej hen

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge24_superhelte_prinsesser.indd 1 06/07/10 11.41 Uge

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord?

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord? 1 LÆSEFIDUSENS ORDSKOV Som supplement til elevhæftet Læsefidusens Ordskov er her en række oplæg. Det er en del af idegrundlaget, at oplæg til nye ordtræer præsenteres gennem en lille fortælling. Her er

Læs mere

GUIDE. for børn og deres voksne

GUIDE. for børn og deres voksne åh velkommen mens kultur føle halvtreds os øv tale menneske vi wow kær en selvfølgelig fordi land fjorten og fjerde den mærke hos du kærlighed hvem hviske tvivl snart stor da fascinerende forunderlig af

Læs mere

Stav med professor X Lær de store og små bogstaver.

Stav med professor X Lær de store og små bogstaver. WriteReader Ny ipad- app for børn i alderen 4-10 år, lærer børn at læse gennem skrivning. App en er udviklet og testet af folkeskolelære i samarbejde med ledende danske forskere. WriteReader er en ipad-

Læs mere

Tema. Sprog og leg. 12 Apps. til Ipad for børn 0-11 år

Tema. Sprog og leg. 12 Apps. til Ipad for børn 0-11 år Tema Sprog og leg 12 Apps til Ipad for børn 0-11 år Apps til børn er en jungle, og det kniber ofte med kvaliteten. En god børne-app skal både være underholdende og enkel, ellers mister barnet hurtigt interessen.

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Snip, snap, snude, nu er den app ude.

Snip, snap, snude, nu er den app ude. Snip, snap, snude, nu er den app ude www.aakb.dk Garmanns sommer / Stian Hole En digital version af den prisbelønnede billedbog. Vi følger Garmann sommeren før han skal starte i skole, noget han ikke er

Læs mere

Stjernemanden Arthur. Storyline af Kate Vilstrup Petersen for 3-6 årig

Stjernemanden Arthur. Storyline af Kate Vilstrup Petersen for 3-6 årig Stjernemanden Arthur Storyline af Kate Vilstrup Petersen for 3-6 årig Indholdsfortegnelse Stjernemanden Arthur Historie Værksted Fokus spørgsmål Trylledej Dekoration Musik Fokus spørgsmål Arthur skal en

Læs mere

Apps er tænkt inddelt i en række mapper, så ipad'en bliver overskuelig i anvendelse

Apps er tænkt inddelt i en række mapper, så ipad'en bliver overskuelig i anvendelse Apps er tænkt inddelt i en række mapper, så ipad'en bliver overskuelig i anvendelse ipads anvendes ofte af både børn og voksne og til både voksen- og børneaktiviteter. Dette afspejles i udvalget/de foreslåede

Læs mere

Velkommen til Snowy s verden

Velkommen til Snowy s verden Velkommen til Snowy s verden Har du hørt om den glade ski-bæver Snowy og hans venner Izzy og Fnuggy? Snowy er en sjov og modig bæver, der aldrig kan få nok af action, leg og skæg ude i sneen. Han er ivrig

Læs mere

TEMA 1. På alt du vil vide, der finder vi svar Hør motoren starter - missionen er klar! Et eventyr venter, vi letter HURRA.

TEMA 1. På alt du vil vide, der finder vi svar Hør motoren starter - missionen er klar! Et eventyr venter, vi letter HURRA. 6 TEMA 1 Nu skal du høre om Hopzakken Zak som har en planet i Galaksen GaGak Han er glad, han er blå, han er fuld af humør Han elsker at hoppe når tankerne klør. Raketten FutFut passer på vores fyr Men

Læs mere

Eksempler på apps til børnebrug i Georgs Æske

Eksempler på apps til børnebrug i Georgs Æske Eksempler på apps til børnebrug i Georgs Æske App til at redigerer film. Man kan tilføje egne videoklip, billeder, tilføje lyd og tekst. Kan læres i samarbejde med en voksen og senere bruges på egen hånd.

Læs mere

Hvordan kan I som forældre støtte jeres barns sprogudvikling?

Hvordan kan I som forældre støtte jeres barns sprogudvikling? Hvordan kan I som forældre støtte jeres barns sprogudvikling? Som forældre er I de betydningsfulde voksne, der først og fremmest kan og skal støtte jeres barns sprogudvikling. Derfor er det vigtigt for

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Vi har dog arbejdet med hverdagslivstemaet Det rytmiske univers, der er en del af årshjulet i Valhalla.

Vi har dog arbejdet med hverdagslivstemaet Det rytmiske univers, der er en del af årshjulet i Valhalla. Valhalla 2013 I Valhalla har der været lederskifte i november 2012, derfor har vi ikke nået at arbejde så grundigt med læreplanen i år. Vi har dog arbejdet med hverdagslivstemaet Det rytmiske univers,

Læs mere

DE DIGITALE MEDIER SOM PÆDAGOGISK REDSKAB I BØRNEHAVEN TAARNBORG

DE DIGITALE MEDIER SOM PÆDAGOGISK REDSKAB I BØRNEHAVEN TAARNBORG 2 INDHOLD DE DIGITALE MEDIER ER KOMMET FOR AT BLIVE!... 4 PÆDAGOGISK REDSKAB... 5 DET INTERAKTIVE GULV... 5 IPAD'EN... 6 DE 6 LÆREPLANSTEMAER ift. DE DIGITALE MEDIER... 7 IT I DAGLIGDAGEN... 10 IPHONE...

Læs mere

Best Friends Forever! -6

Best Friends Forever! -6 Best Friends Forever! -6 Jeg lever med Jesus for altid. Mål: Vi fortæller børnene, at vi har fået evigt liv med Jesus, vores bedste ven. Det bliver ufattelig stort og fantastisk at være Guds venner i Himlen

Læs mere

Du må være med! -5. Den, der er lidt mærkelig

Du må være med! -5. Den, der er lidt mærkelig Du må være med! -5 Den, der er lidt mærkelig Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor, men Jesus holder ingen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Børnene må komme til den overbevisning,

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

Snip Snap Snude. mini. Fakta-bøger. Snip Snap Snude - mini Opgavebøger. Snip Snap Snude - mini Malebøger. Snip Snap Snude - mini Serie 7: Elmer m.fl.

Snip Snap Snude. mini. Fakta-bøger. Snip Snap Snude - mini Opgavebøger. Snip Snap Snude - mini Malebøger. Snip Snap Snude - mini Serie 7: Elmer m.fl. Snip Snap Snude mini Serie 10: Sange Snip Snap Snude mini Fakta-bøger Snip Snap Snude mini-bøger Snip Snap Snude - mini Opgavebøger Snip Snap Snude - mini Malebøger Snip Snap Snude - mini Serie 7: Elmer

Læs mere

Bøger til de voksne. Den første skoledag. Ideer til at skabe sammenhold i dit barns klasse.

Bøger til de voksne. Den første skoledag.   Ideer til at skabe sammenhold i dit barns klasse. Bøger til de voksne Forældre kan have mange overvejelser, når deres barn skal starte i skole. Hvad vil det sige at være skoleparat? Hvordan ruster jeg mit barn og støtter op om dets læring? Bare rolig

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

Skovkontrakten. Skovkontrakten lyder sådan:

Skovkontrakten. Skovkontrakten lyder sådan: Skovkontrakten Skovkontrakten, den er vigtig! Alle dyr og nisser har skrevet under på den, og har lovet at holde den. Hvis der er en eller anden der bryder den, vil ingen af de andre have noget med dem

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 26. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 26. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1 Uge 26 Emne: Eventyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge26_eventyr.indd 1 06/07/10 11.43 Uge 26 l Eventyr Hopp er øm i hele kroppen, da hun

Læs mere

Pædagogisk læreplan for Melita 2014

Pædagogisk læreplan for Melita 2014 Pædagogisk læreplan for Melita 2014 Værdier og menneskesyn: Vores pædagogiske arbejde tilrettelægges ud fra et værdigrundlag præget af det kristne menneskesyn og et socialt engagement. I børnehøjde betyder

Læs mere

Børnehavebarnets. Sprog. Ishøj Kommune. PPR Center Talepædagoerne

Børnehavebarnets. Sprog. Ishøj Kommune. PPR Center Talepædagoerne Børnehavebarnets Sprog Ishøj Kommune PPR Center Talepædagoerne 1 Forskning har vist, at allerede i de sidste måneder af svangerskabet kan barnet skelne mellem kendte og ukendte stemmer og reagere på forskellige

Læs mere

Undervisningsmaterialet er udviklet af Luna Christensen & Niels Erling. Med kyndig vejledning fra Mirjam Dyrgaard Hansen

Undervisningsmaterialet er udviklet af Luna Christensen & Niels Erling. Med kyndig vejledning fra Mirjam Dyrgaard Hansen Undervisningsmaterialet er udviklet af Luna Christensen & Niels Erling Med kyndig vejledning fra Mirjam Dyrgaard Hansen Layout & Tegninger: Kenneth Nytoft & Terese Skovhus www.teaterbloom.dk Dette materiale

Læs mere

Ti gode råd om dit barns sprog

Ti gode råd om dit barns sprog Ti gode råd om dit barns sprog Ishøj Kommune 1 2 Ti gode råd om dit barns sprog Barnets sprog er et fælles ansvar for både forældre og de voksne i daginstitutionerne. Har du talt med dit barn i dag? Sådan

Læs mere

Odense Centralbibliotek. Gode apps til børn

Odense Centralbibliotek. Gode apps til børn Odense Centralbibliotek Gode apps til børn Apps til de mindste skæg og ballede, men også læring Både AppStore og Google Play vrimler med apps til de mindste - lige fra de mindre gode apps til de helt fantastiske.

Læs mere

Ideer til IT og ipad i dagtilbud

Ideer til IT og ipad i dagtilbud Ideer til IT og ipad i dagtilbud Konkrete forløb sorteret efter læreplanstemaer Samlet og redigeret af Lone Adamsen, ITleg.dk Indhold Forord hvordan bruges denne publikation... 9 Del I Læreplanstemaerne...11

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Uge 10. Emne: Venner. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 10 Emne: Venner side 1 HIPPY. Uge10_venner.indd 1 06/07/10 11.

Uge 10. Emne: Venner. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 10 Emne: Venner side 1 HIPPY. Uge10_venner.indd 1 06/07/10 11. Uge 10 Emne: Venner Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 10 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge10_venner.indd 1 06/07/10 11.26 Uge 10 l Venner Det er en dejlig frostklar vinterdag, og der er ikke

Læs mere

Velkommen til denne indføring i Ordheltene, der giver et kort overblik over læremidlet og hvordan det anvendes.

Velkommen til denne indføring i Ordheltene, der giver et kort overblik over læremidlet og hvordan det anvendes. Velkommen til denne indføring i Ordheltene, der giver et kort overblik over læremidlet og hvordan det anvendes. Tryk på notesbogen for at åbne en oversigt over hvilke ord, som senest har udfordret barnet.

Læs mere

Luk op for Jesus -1. Jesus ønsker ikke, at du kommer væk fra ham.

Luk op for Jesus -1. Jesus ønsker ikke, at du kommer væk fra ham. Luk op for Jesus -1 Jesus ønsker ikke, at du kommer væk fra ham. Mål: Lær børnene, at Jesus ønsker, at vi lever tæt på ham, så han kan velsigne og bevare os. Tekst: Mat. 18, 10-14 (Lignelsen om det vildfarne

Læs mere

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret s. 2 DR SymfoniOrkestret Du skal til koncert med DR SymfoniOrkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere.

Læs mere

Artikel vedr. Ipad og computer som pædagogisk redskab til arbejdet med ressourcebørn. Pædagogisk tidsskrift 0-14 nr. 3/2012 Dansk Pædagogisk Forum:

Artikel vedr. Ipad og computer som pædagogisk redskab til arbejdet med ressourcebørn. Pædagogisk tidsskrift 0-14 nr. 3/2012 Dansk Pædagogisk Forum: Artikel vedr. Ipad og computer som pædagogisk redskab til arbejdet med ressourcebørn. Artiklen er publiceret i: Pædagogisk tidsskrift 0-14 nr. 3/2012 Dansk Pædagogisk Forum: Oliver spiller et af sine ynglings

Læs mere

Bøger Den Lille Blå Hest og Mariehønen H.C. Andersens Eventyr Hvad siger løven og andre vilde dyr Ellevilde Ellas Sommereventyr Mimbo Jimbo

Bøger Den Lille Blå Hest og Mariehønen H.C. Andersens Eventyr Hvad siger løven og andre vilde dyr Ellevilde Ellas Sommereventyr Mimbo Jimbo Bøger Den Lille Blå Hest og Mariehønen KaareTone, Betaling, App Store Sød, lille fortælling om en mariehøne, der besøger en blå hest. Mariehønen tegner en tegning, der hele tiden udvikler sig. Tegningen

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 20. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 20 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 20. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 20 Emne: Venner side 1 Kursusmappe Uge 20 Emne: Venner Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 20 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge20_venner.indd 1 06/07/10 12.11 Uge 20 l Venner Hopp er på vej hen til Hipp. Hun kan

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

Januar. Kære daginstitutioner i Ballerup Kommune TROLDEFEST I SKOVLUNDE BOGVOGTERKURSUS. Tirsdag d. 17. januar kl

Januar. Kære daginstitutioner i Ballerup Kommune TROLDEFEST I SKOVLUNDE BOGVOGTERKURSUS. Tirsdag d. 17. januar kl Kære daginstitutioner i Ballerup Kommune Kære Daginstitutioner i Ballerup Kommune Velkommen til Ballerup bibliotekernes institutionsprogram foråret 2017! Vi har igen fået lavet et spændende program fyldt

Læs mere

Spirens store ønske. - en tegnet fortælling om spirer. Martin Frøsig & Miriam Sasha Sommer Forlaget Friske Spirer

Spirens store ønske. - en tegnet fortælling om spirer. Martin Frøsig & Miriam Sasha Sommer Forlaget Friske Spirer Spirens store ønske - en tegnet fortælling om spirer Martin Frøsig & Miriam Sasha Sommer Forlaget Friske Spirer Spirens store Ønske Forlaget Friske Spirer info @ friskespirer.dk www.forlagetfriskespirer.dk

Læs mere

Best Friends Forever! -1

Best Friends Forever! -1 Best Friends Forever! -1 Jeg er tæt ved Jesus hjerte. Mål: Vi fortæller børnene, at vi kan være bedste venner med Jesus og leve tæt på ham - ligesom Johannes gjorde. Tekst: Joh. 13, 1-17 + 23 + 34-35 (Jesus

Læs mere

Ipad projekt Charlottehøj 2013

Ipad projekt Charlottehøj 2013 Ipad projekt Charlottehøj 2013 1. 8.00-8.30 Kaffe/Rundstykker 2. 8.30-9.30 Mediepædagogik og Digital Dannelse. Eksempel på Emnearbejde. 3. 9.30-10.30 Opsætning af IPADS 4. 10.45-11.45 Eksempler på sprogstimulerende

Læs mere

BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING

BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING På billedskole eller til maling og tegning kan du være kreativ og prøve at lave kunst på forskellige måder og med forskellige materialer. Tit

Læs mere

Vuggestue området. Bevægelse og leg. Muse workshop for de helt små

Vuggestue området. Bevægelse og leg. Muse workshop for de helt små Vuggestue området Vi har i år lavet et separat område kun for vuggestuer, så alle vuggestueaktiviteter r samlet et sted og de små ben ikke skal bruge al deres energi på at gå mellem de sjove aktiviteter.

Læs mere

Hvad er det du siger -1

Hvad er det du siger -1 Hvad er det du siger -1 Guds ord skaber Mål: Børn indser, hvor meget godt Gud har skabt ved sit ord. Når Gud taler, så sker det. Det bliver ligesom, han har sagt sikken en magt Gud har, og hvor er det

Læs mere

SPROG bruger vi. når vi vil meddele os til vores omgivelser. Sprog er ikke bare ord! Det er også gråd, latter, smil, mimik og bevægelser.

SPROG bruger vi. når vi vil meddele os til vores omgivelser. Sprog er ikke bare ord! Det er også gråd, latter, smil, mimik og bevægelser. SPROG bruger vi når vi vil meddele os til vores omgivelser Sprog er ikke bare ord! Det er også gråd, latter, smil, mimik og bevægelser. til at tænke med Det er vigtigt at holde sig for øje, at udvikling

Læs mere

Sommer Juni, Juli, August

Sommer Juni, Juli, August Sommer 2018 - Juni, Juli, August Tur ud til Bondemand Jens - Grønne Spirer Så er vi taget på en tur ud til Bondemand Jens, denne gang er vi alle sammen gået der ud i det dejlige sommervejr, glade børn

Læs mere

Målet med kampagnen er:

Målet med kampagnen er: SPROGKLOG MED BLE PÅ. KAMPAGNE I DAGPLEJEN 2016-2017 Målet med kampagnen er: - At styrke de små børns sproglige kompetencer gennem en systematisk og fokuseret sprogpædagogisk indsats i dagplejen. & - at

Læs mere

Flere gode bøger 18 måneder

Flere gode bøger 18 måneder Flere gode bøger 18 måneder Lån dem på biblioteket. Køb dem i boghandlen. På nettet. I supermarkedet. Børn elsker bøger En sandwich med 10 lag Af Annette Herzog og Kamilla Christiansen En tællebog med

Læs mere

DIN SPROGVERDEN I SYDSLESVIG

DIN SPROGVERDEN I SYDSLESVIG SPROGFOLDER 0-6 ÅR DIN SPROGVERDEN I SYDSLESVIG handler om glæden ved at tale, skrive, læse og fællesskabet, der udspringer af det Dansk Skoleforening for Sydslesvig e.v. Sprog & LÆSNING I DAGINSTITUTIONEN

Læs mere

Skriv de ord, du kan se på billederne:

Skriv de ord, du kan se på billederne: I skal se to film o o Den lille fugl og bladet Den lille fugl og egernet Skriv de ord, du kan se på billederne: Filmene til dette emne handler om naturen. Forklar eleverne, hvad begrebet natur betyder.

Læs mere

Indeni mig... og i de andre

Indeni mig... og i de andre KAREN GLISTRUP er forfatter, socialrådgiver, familie, par- og psyko t erapeut MPF. PIA OLSEN er freelance illustrator og tegner til bøger, web, magasiner, apps og reklame. Når børn får mulighed for at

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 9. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 9 Emne: Nørd side 1. Uge9_nørd.indd 1 06/07/10 11.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 9. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 9 Emne: Nørd side 1. Uge9_nørd.indd 1 06/07/10 11. Kursusmappe Uge 9 Emne: Nørd Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 9 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge9_nørd.indd 1 06/07/10 11.26 Uge 9 l Nørd Hopp øver sig i at fløjte. Hun spidser munden og

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

STØT BARNETS SPROGUDVIKLING IDEHÆFTE TIL FORÆLDRE, PÆDAGOGER & DAGPLEJEN

STØT BARNETS SPROGUDVIKLING IDEHÆFTE TIL FORÆLDRE, PÆDAGOGER & DAGPLEJEN STØT BARNETS SPROGUDVIKLING IDEHÆFTE TIL FORÆLDRE, PÆDAGOGER & DAGPLEJEN Tale-hørekonsulenterne PPR Brønderslev Tal med dit barn Børn lærer sprog, når de er sammen med vigtige personer i deres liv, især

Læs mere

Tema DIALOGISK LÆSNING. 12 billedbøger. der er gode at læse højt og tale om

Tema DIALOGISK LÆSNING. 12 billedbøger. der er gode at læse højt og tale om Tema DIALOGISK LÆSNING 12 billedbøger der er gode at læse højt og tale om w Når vi læser for vores børn er det ofte os der læser og barnet der lytter. Ved dialogisk læsning skaber du et samspil mellem

Læs mere

UDSALG GODE TILBUD 70 % rabat

UDSALG GODE TILBUD 70 % rabat UDSALG GODE TILBUD 70 % rabat PÆDAGOGISKE SPECIAL COMPUTERPROGRAMMER TIL BØRN OG UNGE Apps er ofte billige og let tilgængelige, men computerprogrammer rummer stadig langt flere muligheder for indstilling

Læs mere

dfluer/ Dansk spilråd: 23 anbefalinger af apps: http://www.danskspilraad.dk/2012/04/16/23-anbefalinger-af-apps-til-iphoneipad/

dfluer/ Dansk spilråd: 23 anbefalinger af apps: http://www.danskspilraad.dk/2012/04/16/23-anbefalinger-af-apps-til-iphoneipad/ Spil på din ipad. En del af jer må have det som jeg har haft det - elsker brætspil men har gået langt uden om pc-osv-spil. Det har min ipad lavet om på. Det sidste år har jeg spillet Wordfeud hver dag

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Min haves muld. Hun fortæller mig at jeg har en smuk have i mig i min krop at jeg ER en smuk have

Min haves muld. Hun fortæller mig at jeg har en smuk have i mig i min krop at jeg ER en smuk have Min haves muld Hendes dejlige stemme guider mig ind i mig Ligger på sofaen alene hjemme trygt og rart Med tæppet over mig Min egen fred og ro Kun for mig indeni mig Hun fortæller mig at jeg har en smuk

Læs mere

Opgave Eksempel: Hvor mange kager? 1. Hvornår starter filmen? 2. Hvor mange kilo håndbagage? 3. Hvor skal man skifte tog?

Opgave Eksempel: Hvor mange kager? 1. Hvornår starter filmen? 2. Hvor mange kilo håndbagage? 3. Hvor skal man skifte tog? Modul 2 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvor mange kager? 5 15 25 X 1. Hvornår starter filmen? Kl. 18.30 Kl. 21.00 Kl. 19.00 2. Hvor mange kilo håndbagage? 6 kg 8 kg 10 kg 3. Hvor skal man skifte tog?

Læs mere

Vær frisk og veludhvilet. Når du skal læse, er det vigtigt at du er frisk og har sovet nok, og at det ikke er blevet for sent på dagen.

Vær frisk og veludhvilet. Når du skal læse, er det vigtigt at du er frisk og har sovet nok, og at det ikke er blevet for sent på dagen. LÆSERÅD FOR BØRN Gennemgå de 26 læseråd med dit barn. Efter hvert punkt snakker I om hvordan det kan anvendes i forbindelse med læsning. Lyt til hinanden, og bliv enige før I går videre til næste punkt.

Læs mere

Du skal se to film. o De Fantastiske 3 o Orla Frøsnapper. Du skal lære

Du skal se to film. o De Fantastiske 3 o Orla Frøsnapper. Du skal lære Du skal se to film o De Fantastiske 3 o Orla Frøsnapper Du skal lære o o o o o At tale på dansk om karakterer i film. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmene. At læse og forstå korte tekster

Læs mere

SOLVENNERNE I ZOOLOGISK HAVE

SOLVENNERNE I ZOOLOGISK HAVE SOLVENNERNE I ZOOLOGISK HAVE Dette opgavehæfte tilhører: SOLVENNERNE I ZOOLOGISK HAVE Tegn dig selv: 2 3 Solvennerne har sommerferie og nyder, at de har fået lov til at spise pålægschokolademadder i sofaen,

Læs mere

Hvordan har du det i børnehaven?

Hvordan har du det i børnehaven? Børnehaven 44 børn 1. Kan du lide at gå i børnehave? Hvordan har du det i børnehaven? 44 børn svarer ja = 100 % 2. Har du det godt i din børnehave? 43 børn svarer ja og et barn nej =97,72 % 3. Hvad er

Læs mere

Afsluttende opgave for IT inspiratorer 2014-2015 Favrskov kommune

Afsluttende opgave for IT inspiratorer 2014-2015 Favrskov kommune Afsluttende opgave for IT inspiratorer 2014-2015 Favrskov kommune Skrevet af: Louise Frederiksen, Jens Tønnesen og Camilla Lyngbøl Vejleder: Line Skov Hansen Opgaven afleveret: 9/4-2015. Indhold Digital

Læs mere

Litterære børne-apps 2016

Litterære børne-apps 2016 Litterære børne-apps 2016 Her er årets liste med litterære børne-apps. De er udvalgt, fordi de har en handling og fortælling som omdrejningspunkt, og nogle har interaktive muligheder for at påvirke eller

Læs mere

It-inspirator afsluttende opgave. Betina og Helle Vejleder. Line Skov Hansen. Side 1 af 6

It-inspirator afsluttende opgave. Betina og Helle Vejleder. Line Skov Hansen. Side 1 af 6 It-inspirator afsluttende opgave Betina og Helle Vejleder. Line Skov Hansen Side 1 af 6 Indledning Den digitale medieverden er over os alle steder, om det er i dagtilbud, skoler eller fritidstilbud. Vi

Læs mere

Fortæl om din livret. Hvad er det? Hvordan ser det ud? Hvordan smager det? Hvordan mon man laver det? Fortæl, om en god film du har set.

Fortæl om din livret. Hvad er det? Hvordan ser det ud? Hvordan smager det? Hvordan mon man laver det? Fortæl, om en god film du har set. Fortæl om din livret. Hvad er det? Hvordan ser det ud? Hvordan smager det? Hvordan mon man laver det? 3 1 3 1 Fortæl, om en god film du har set. Hvorfor er den god? Hvem så du den sammen med? Hvad vil

Læs mere

Barnets alsidige personlighedsudvikling.

Barnets alsidige personlighedsudvikling. Barnets alsidige personlighedsudvikling. At barnet udvikler kompetencer, så det kan indgå i sociale fællesskaber, og at barnet oplever sig som en værdifuld deltager i de sociale og kulturelle fællesskaber.

Læs mere

COBOSTORIES OPLÆG TIL KURSUS

COBOSTORIES OPLÆG TIL KURSUS 1 OPLÆG TIL KURSUS 2 NÅR BØRN LEGER MED I BØRNEHAVER OG INDSKOLING Børn bruger oceaner af tid på tablets fordi de rummer sjove lege- og læreuniverser fyldt med fortællinger. De leger individuelt, udfordrer

Læs mere

MENS VI VENTER PÅ FORÅRET

MENS VI VENTER PÅ FORÅRET MENS VI VENTER PÅ FORÅRET Mens vi venter på foråret og lysere tider, er der mange hyggelige tilbud for børn i alle aldre og deres voksne. Fastelavn og påske markeres med maskeværksted og påskeklip med

Læs mere

at barnet forstår at: - man selv lærer mest, når man har det godt med andre - man selv kan gøre noget for at være en ven og for at få venner

at barnet forstår at: - man selv lærer mest, når man har det godt med andre - man selv kan gøre noget for at være en ven og for at få venner 30 Tema Rut råber og raser og kaster med sand Hun sprutter og taler så grimt som man kan Alle de griner og råber at Rut Er skolens trold og den sureste prut Når alle de leger, går Rut for sig selv For

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Den modige. Modig - niveau 1 - trin for trin. Modig Niveau 1

Den modige. Modig - niveau 1 - trin for trin. Modig Niveau 1 Årstid: Årstid: Forår, sommer og efterår Lokation: Forløbets varighed: Forløbets varighed: 2 trin + en eftermiddag - niveau 1 - trin for trin Med udfordringsmærket drager spirerne ind i Disneys magiske

Læs mere

Ild & vand. Billeder og historier i musikken

Ild & vand. Billeder og historier i musikken Ild & vand Billeder og historier i musikken m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Musikken er et flyvende tæppe Du skal høre et symfoniorkester spille to musikværker. Det ene musikværk hedder Roms

Læs mere

gren de skal vælge. Der er mange valg og et øget pres til at skulle præstere og gøre vores bedste. Vi har som mennesker en trang til at kontrollere

gren de skal vælge. Der er mange valg og et øget pres til at skulle præstere og gøre vores bedste. Vi har som mennesker en trang til at kontrollere 61 Slip kontrollen - Temaaften / TEEN EQUIP / Side 1 af 6 61 Slip kontrollen Introduktion til denne Temaaften Vi lever i et samfund, hvor der er mange muligheder Mange oplever, at der er mange ting at

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 3 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge3_minkrop.indd 1 06/07/10 11.21 Uge 3 l Min krop Det er begyndt at regne, og Hipp og

Læs mere

Professoren. -udforsker Skoven! Baseret på en (næsten) sand historie. STÆRKT FORKORTET DEMORVERSION (ORIGINALEN ER PÅ 66 SIDER) Særlig tak til:

Professoren. -udforsker Skoven! Baseret på en (næsten) sand historie. STÆRKT FORKORTET DEMORVERSION (ORIGINALEN ER PÅ 66 SIDER) Særlig tak til: 1 Professoren -udforsker Skoven! 2016 af Kim Christensen Baseret på en (næsten) sand historie. STÆRKT FORKORTET DEMORVERSION (ORIGINALEN ER PÅ 66 SIDER) Særlig tak til: Lars. Naturstyrelsen Til minde om

Læs mere

Apps anvendt i et rehabiliterende perspektiv til børn og unge

Apps anvendt i et rehabiliterende perspektiv til børn og unge Apps anvendt i et rehabiliterende perspektiv til børn og unge Teknologikonferencen 2013 1 Agenda Vigtige indstillinger Indstillingsmuligheder Nye muligheder med IOS 7 Gennemgang af apps Diverse apps til

Læs mere

KRUDTUGLERNE`S NYHEDSBREV

KRUDTUGLERNE`S NYHEDSBREV KRUDTUGLERNE`S NYHEDSBREV OKTOBER 2012 Så er sommeren over og dagligdagen kører igen på fuld skrue. Vi har fra sommeren og frem til nu, været så heldige at få syv nye børn ind på vores fløj. Så endnu engang

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30: Venner. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30: Venner. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Venner side 1 Uge 30: Venner Vejledning til HippHopp guider Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Venner side 1 HIPPY HippHopp uge_30_guidevejl_venner.indd 1 06/07/10 10.41 Denne vejledning er et

Læs mere