Adèles liv Kapitel 1 & 2

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Adèles liv Kapitel 1 & 2"

Transkript

1 Adèles liv Kapitel 1 & 2 La vie d Adèle Et undervisningsmateriale Fag: dansk og fransk Niveau: gymnasiale uddannelser, fransk fortsætter A Forfatter: Mimi Sørensen Se filmen for filmens skyld Synopsis Et menneskeligt drama De sociale miljøer Livskapitler De litterære referencer Tegneserieforlægget Elevark til dansk Elevark til fransk (på fransk)

2 Se filmen for filmens skyld Adèles liv spredte ringe i vandet ved lanceringen på filmfestivalen i Cannes i maj Et lesbisk drama? Lange scener med lesbisk sex? Skænderier mellem instruktøren og skuespillerne? Samme weekend, som filmen vandt guldpalmen i Cannes, gik pariserne på gaden i protest mod François Hollandes ægteskabsreform, der giver homoseksuelle lov til at gifte sig. I USA fik filmen kun premiere i fire biografer, men blev ikke desto det bedst sælgende fransksprogede drama nogensinde. Der var og har med andre ord været en del røre omkring Adèles liv. Men man skal selvfølgelig se filmen for filmens skyld, ikke for virakken omkring den. Cannesjuryen, som havde Steven Spielberg for bordenden, gangede filmens Guldpalme-pris med tre. Der blev altså helt exceptionelt uddelt hele tre priser: en til instruktøren Abdellatif Kechiche og en til hver af de blændende unge skuespillerinder, Adèle Exarchoupoulos og Léa Seydoux. Den fransk-tunesiske Instruktør Abdellatif Kechiche, Synopsis Adèle er en ung gymnasiepige, køn, følsom og intuitiv. Hun ånder, sover og spiser med åben mund og sluger de franske litterære klassikere. I starten er der ikke så meget at rafle om: En pige går ud med drenge, og Adèle gør et forsøg med 3g eren Thomas, der ifølge veninderne er ret tæt på Brad Pitt. På vej til en date med Thomas kommer Adèle for sent til toget. Det er derfor et rent tilfælde, at hun ser pigen med det blå hår, åndeløst vender sig og nær bliver kørt ned. Deres blikudveksling sætter noget i gang i Adèle. Hun afprøver, næsten pligtskyldigt, at gå i seng med Thomas, men noget mangler. Adèle har følelsen af at lade som om og slutter hurtigt forholdet. Hun har natlige fantasier om pigen med det blå hår og kysser akavet med en veninde fra klassen, mens den urovækkende, gradvise erkendelse af egen homoseksualitet langsomt indfinder sig. En aften bevæger hun sig forsigtigt og genert ind i en lesbisk bar og genfinder pigen med det blå hår. Emma, hedder hun. Her starter historien om en ung gymnasiepiges møde med en lidt ældre og erfaren kunststuderende. Det er en stormende forelskelse. Adèle opdager lysten og lærer sig selv bedre at kende som kvinde; hun leder efter sig selv, taber sig selv og finder sig selv igen. Et menneskeligt drama Adèles liv er ikke kun et lesbisk drama. Det er en menneskelig historie om at lære kærligheden at kende - og om smerten og tomheden ved at miste den igen. Nok er der minutlange, eksplicitte sexscener mellem Adèle og Emma, men scenerne er smukt filmet, næsten som kunststudier i kroppenes former og sammensmeltning. Hovedvægten i filmen er på Adèles transformation, fysisk og følelsesmæssigt. Livet som gymnasieelev med venindefnidder og følsomheden over for de andres blik er genkendelig og universel.

3 Genkendelig er også ungdommens coming-of-age på vejen mod det unge voksenliv. Ved filmens udgang er Adèle på vej, men hun har stadig meget at lære og opdage om sig selv. Et (ungt) menneske i Adèles situation vil kunne identificere sig med hendes tvivl, usikkerhed og lykke. Og samtidig bevæger filmen sig langt ud over temaet homoseksualitet det er ganske enkelt et drama om at være til, i parforhold og alene. De sociale miljøer Et vigtigt element i den passionerede kærligheds- og udviklingshistorie er de sociale miljøer. Den fransk-tunesiske instruktør har flair for at lade det sociale aspekt tale med i sine film. Adèle kommer fra en arbejderfamilie; man ser tv til maden, spiser slubrende pasta med tomatsovs og sætter en ære i at have et rigtigt arbejde, ikke bare være kunstner. Emmas miljø derimod er intellektuelt og kunstnerisk. Man spiser skaldyr, mens man konverserer om kunst og kærlighed. Adèles forældre ser ikke, hvad der foregår under næsen på dem og tror, at Emma hjælper deres datter med at få bedre karakterer i filosofi. I modsætning hertil står Emmas forældre, der fuldt ud accepterer deres datters seksualitet og ganske bramfrit byder på den spise, der typisk forbindes med potent seksualitet og lesbisk kærlighed: østers. Emmas forældre har (også) fordomme og spørger Adèle, om hun vil være lærer, fordi hun er bange for finanskrisen ; de forestiller sig slet ikke, at hun virkelig ser et livsmål i lærergerningen. Som årene går, åbner det sociale skel mellem de to kvinder sig mere og mere. Adèle og Emma bor nu sammen. Sammen med Emmas venner er Adèle den perfekte værtinde, men i deres samtaler om kunstnere og ferniseringer er Adèle en fremmed fugl. Hun føler sig ekskluderet og usynlig i denne kreative klasse. Da Emma foreslår hende at gøre noget mere med sit liv, skrive for eksempel, for rigtigt at udfolde sig, forstår Adèle hende ikke. Hun har ikke behovet for at udtrykke sig kunstnerisk. Det går ikke et sekund op for Emma, at Adèle faktisk er lykkelig i lige præcis det liv, hun har. Herefter er skellet tydeligt, og som seer mærker man mislyden. Filmen beskriver meget fint de subtile mekanismer i social og kulturel habitus, der kan skubbe mennesker fra hinanden. Livskapitler Filmens handling strækker sig over ca. ti år, fra Adèles unge gymnasieår, over samlivet med Emma og tiden efter, hvor hun finder identitet i lærerrollen. Filmens fulde titel er Adèles liv kapitel 1 & 2. Som seere får vi lov at bevidne de første to kapitler i Adèles liv, men livet er som en roman bestående af mange kapitler. Filmens åbne slutning understøtter tanken om de mange, endnu ulæste, kapitler. I den afsluttende scene går Adèle fra Emmas fernisering, før tid og alene. Vi ser hende gå med ryggen til, og hun vender sig ikke. Så hvad er hun nu, ti år efter det stormende kærlighedsmøde med Emma? Lesbisk? Lærer? En kvinde med et knust hjerte? Eller er hun nu klar til at kaste sig ud i kærligheden på ny? Det tredje kapitel er ganske åbent for fortolkning.

4 De litterære referencer Filmen deler generøst ud af den franske kultur. Vi er med ved spisebordet og smager på pastaen med de friske tomater, den gyldne hvidvin og de smukt anrettede østers. Vi er med på gaden til studenterdemonstrationer mod offentlige nedskæringer og i klasselokalerne, hvor der undervises i fransk litteratur. Adèle suger til sig på sin litterære studieretning i gymnasiet, og hun vil gerne give sin viden videre til de små skolebørn. Derudover får vi indirekte og direkte referencer til store, franske kunstnere og forfattere. Et af Emmas portrætter af Adèle er en smuk allusion til Manets Olympen. Læsehesten Adèle kaster sig over La vie de Marianne, en roman af Marivaux, der har en modig og determineret kvindelig helt. Ikke ulig Adèle. Og så er der naturligvis referencen til Jean-Paul Sartres eksistentialistiske tanker om valg, frihed og eksistens. Tegneserieforlægget Inspirationen til Adèles liv stammer fra en graphic novel (en tegneserie) af Julie Maroch med titlen Blå er den varmeste farve ( Le bleu est une couleur chaude ). En tegneserie, der i blå nuancer skildrer den følelsesmæssigt svære vej fra teenager til ung kvinde. Tegneserien udkom i 2010 og vandt året efter publikumsprisen på den prestigefylde Angoulêmetegneseriefestival. Det er interessant at undersøge, hvilke forandringer og tilpasninger, der sker i overgangen fra tegneserien til filmmediet, og her er det oplagt at sammenligne fx billeder fra de to visualiseringer af personerne. Tegneseriens cover: Le bleu est une couleur chaude af Julie Maroch, 2010.

5 Elevark til dansk Forløb 1. Placer filmens forløb i berettermodellen. Diskuter, om filmens point of no return er Adèles møde med Emma eller bruddet med Emma. Kan man argumentere for begge dele? Personerne og deres miljøer 2. Lav en personkarakteristik af Adèle og Emma. Filmen indeholder mange nærbilleder af hænder, kroppe og munde hvorfor? 3. På hvilke måder adskiller deres sociale miljøer sig fra hinanden? Hvis I kender Minerva-modellen og Pierre Bourdieus habitus-begreb fra samfundsfag, kan I bruge begreber herfra i jeres miljøkarakteristik. 4. På hvilken måde er miljøforskelle med til at påvirke Adèles og Emmas kærlighedsliv?

6 Eksistentialisme 5. Da Adèle og Emma første gang sidder sammen i parken, taler Emma om Sartre, den franske eksistentialist. Det er dine handlinger, der afgør hvem du er, siger Emma. Her fremlægger hun i en sætning eksistentialisternes livsfilosofi. Kernebegreberne for eksistentialismen er frihed, valg, ansvar, angst og skyld. Eksistentialismen beskæftiger sig med fundamentale, eksistentielle spørgsmål som: Hvem er jeg? Hvorfor er jeg her? Hvorfor handler jeg, som jeg gør? Den eksistentialistiske tænkemåde stiller store krav til mennesket, fordi disse tanker udfordrer os til at blive bevidst om, hvad vi gør og dermed blive os selv. Diskuter, i hvilke scener og situationer, de eksistentialistiske valg ses mest tydeligt. Eller søg oplysninger om den franske eksistentialist Jean-Paul Sartre, og forbind hans filosofi med filmens hovedpersoner. Skriftlig opgave 6. Find et billede fra Adèles liv, og beskriv det i konkrete detaljer. Forklar herefter, hvordan billedet kan opfattes abstrakt eller symbolsk for filmens handling eller temaer. Fortsæt evt. opgaven i en anmeldende stil, som afsluttes med en opfordring til at se filmen eller det modsatte. I kan finde billeder mm. på filmens hjemmeside: og Facebook-side:

7 Elevark til fransk Avant de visionner le film 1. Regardez l affiche du film à votre avis, quel genre de film allez-vous regarder? Quels sont les thèmes du film, à votre avis? 2. Formulez des hypothèses sur l action, par exemple : On va voir... Au début du film,... La vie d Adèle va changer quand... Dans le film, on va aussi rencontrer... Après le film Les personnages 1. Divisez la classe en quatre grupes : a) Adèle, b) Emma, c) les ami(e)s du lycée et d) les parents d Adèle. Puis, individuellement ou à deux, notez des mots et phrases sur votre / vos personnages du film. Ensuite, circulez dans la classe et parlez de ce / ces personnages aux camerades de classe. 2. Discutez ensemble : Comment caractériser Adèle? Comment réagit-elle face aux autres? Pourquoi ne parle-t-elle pas de sa sexsualité à ses parents, ni (plus tard) à ses collegues?

8 La courbe dramatique 3. Placez l action du film dans la courbe dramatique (berettermodellen). Vocabulaire pour la courbe dramatique : exposition f / accroche f anslag présentation f præsentation appronfondissement m uddybning point m de non-retour point of no return progression f du conflit konfliktoptrapning climax m klimaks conclusion f / dénouement m udtoning 4. Discutez ensemble : Est-ce que le point de non-retour corréspond au moment où Adèle rencontre Emma, ou est-ce que c est plutôt au moment où Adèle est jetée dehors par Emma? Essayez d argumenter les deux possibilités. 5. Comment trouvez-vous la fin du film? À votre avis, qu est-ce qu il va se passer dans la vie d Adèle dans le futur? Les thèmes 6. Individuellement, notez cinq substantifs qui représentent pour vous, les thèmes du film. Puis, discutez, à deux ou dans la classe : Est-ce que «La vie d Adèle» est un film sur l homosexualité? Quels sont les thèmes les plus essentiels à votre avis? Les milieux sociaux 7. Divisez la classe en deux moitiés. Une moitié décrit le milieu social d Adèle, l autre moitié le milieu social d Emma. Vous pouvez penser à leur niveau de formation (uddannelsesniveau), la classe sociale de leurs parents, la nourriture habituelle dans la famille...

9 8. Puis, discutez-en dans la classe. Quel est le rôle du milieu social dans ce film? Vous pouvez y inclure cette image : Citations 9. Voici quelques citations du film, donc des répliques des personnages. Choisissez la citation que vous trouvez la plus importante et expliquez le sens (meningen, indholdet) de la citation à une autre personne de la classe. a. Ce sont tes actes qui font (afgør) qui tu es. b. Mon plaisir n est pas le même que le tien. c. Je n ai pas à me justifier de qui je suis. d. Je n ai jamais voulu te faire de mal. e. J ai l impression de faire semblant (at lade som om). Comment se construire face aux normes? 10. Discutez d abord tous dans la classe et faites un mind-map au tableau : Quelles sont les normes pour une jeune fille comme Adèle? Vous pouvez penser à la vie au lycée, à la vie sociale, à la vie en famille, à la vie sexuelle... Comment Adèle fait-elle pour construire son identité au début et à la fin du film? À votre avis, qu est-ce qu Adèle comprend dans la dernière scène du film (au vernissage d Emma)?

10 Devoir écrit 11. Décrivez le développement de l identité d Adèle, du début du film, après la rencontre d avec Emma et à la fin du film. Incluez la symbolique de ces deux images dans votre devoir. Écrivez environ 200 mots Jeu de rôle : Dans votre groupe, écrivez une nouvelle scène pour le film qui se passe deux ans après la fin du film. Chacun du groupe joue un rôle avec des répliques. Jouez votre scène devant la classe. Du roman graphique au film 13. Le réalisateur de «La vie d Adèle», Abdellatif Kechiche, a trouvé de l inspiration pour son film dans un roman graphique (tegnet roman, tegneserie). Ce roman graphique «Le bleu est une couleur chaude» par Julie Maroch (2010) est aussi une historie d amour

11 entre deux filles. Allez sur Internet trouver plus d informations sur ce roman et / ou sur la réaction de Julie Maroch par rapport à ce film. 14. Comparez ces images du roman graphique et du film : 1 2 Les références littéraires 15. Dans «La vie d Adèle», il y a plusieurs références à la litterature et à la philosophie françaises. Faites un exposé sur un des sujets suivants :

12 Au lycée, Adèle lit «La vie de Marianne» par l auteur Marivaux. Cherchez des informations sur ce roman sur Internet, par exemple ici : omtesse_de%e2%80%a6/ Comparez «La vie de Marianne» au film «La vie d Adèle» Emma parle à Adèle du philosophe Jean-Paul Sartre. Trouvez plus d informations sur lui et sa philisophie existentialiste. Comparez cela au film «La vie d Adèle». Trouvez plus d images et d informations sur le film sur le site officiel : et la page Facebook : Le «mariage pour tous» et la «manif pour tous» 16. Au printemps 2013, François Hollande et son gouvernement ont voté une nouvelle loi, «le mariage pour tous». Suivez ce lien pour en lire plus : Décrivez ces deux images de la manifestation «la manif pour tous» en mai Faites le lien entre ces images et le film «La vie d Adèle». 1 2

TO DAGE, ÉN NAT. Deux jours, une nuit. Et undervisningsmateriale

TO DAGE, ÉN NAT. Deux jours, une nuit. Et undervisningsmateriale TO DAGE, ÉN NAT Deux jours, une nuit Et undervisningsmateriale Fag: fransk og historie Niveau: udskolingens 9.-10. klasse, samt gymnasiale uddannelser Forfatter: Mimi Sørensen Synopsis Et menneskeligt

Læs mere

DRENGEN MED CYKLEN - ELEVARK

DRENGEN MED CYKLEN - ELEVARK DRENGEN MED CYKLEN - ELEVARK Foto: Christine Plenus Opgaver til dansk Formålet med opgaverne er at analysere filmens fortællestruktur, at få viden om udsatte børn og unge og overveje, hvordan filmen Drengen

Læs mere

DE URØRLIGE - ELEVARK

DE URØRLIGE - ELEVARK DE URØRLIGE - ELEVARK Foto: Scanbox Entertainment A: Når I har set filmen i biografen Opgaver til fransk Formål At arbejde med ordforråd og sætningsopbygning, at deltage i samtale om nære emner og centrale

Læs mere

DE URØRLIGE - ELEVARK

DE URØRLIGE - ELEVARK DE URØRLIGE - ELEVARK Foto: Scanbox Entertainment B: Når I har adgang til filmen på DVD Opgaver til fransk Opgaverne til fransk er delt i tre. Først er der en avant de visionner le film som følges af en

Læs mere

Opgave 3 Gennemgå vocabulaire inden læsning alt efter elevernes niveau.

Opgave 3 Gennemgå vocabulaire inden læsning alt efter elevernes niveau. Foto: Angel Films Fag: Fransk Niveau: 7. klasse Formål: I opgaverne skal du Besvare spørgsmål i hele sætninger ud fra en filmplakat Arbejde mundtligt med personerne i en Quiz&Byt Lære hvordan man laver

Læs mere

Tendres agneaux épisodes 1 à 6 Mes premiers mots

Tendres agneaux épisodes 1 à 6 Mes premiers mots Tendres agneaux épisodes 1 à 6 Tema: Fag: Målgruppe: Mes premiers mots Fransk 5. klasse TV5MONDE Europe, 2014, 6 x 1 min. Tendres agneaux er en serie korte franske animationsfilm på hvert 1 minut. Titlen:

Læs mere

Ideer til undervisningen Idéerne er tænkt som inspiration til franskundervisningen og har fokus på ordforrådstilegnelse.

Ideer til undervisningen Idéerne er tænkt som inspiration til franskundervisningen og har fokus på ordforrådstilegnelse. Tendres agneaux épisodes 7 à 12 Tema: Fag: Målgruppe: Mes premiers mots Fransk 5. klasse TV5MONDE Europe, 2014, 1 min. Tendres agneaux er en serie korte franske animationsfilm på hvert 1 minut. Alle billeder

Læs mere

Jeanine. Pædagogisk vejledning www.mitcfu.dk/filmogtv. SVT2, 2011, 17 min.

Jeanine. Pædagogisk vejledning www.mitcfu.dk/filmogtv. SVT2, 2011, 17 min. Tema: Fag: Målgruppe: La Famille Fransk 5. til 6. klasse SVT2, 2011, 17 min. er en pige på ca. 10 år, der bor sammen med sin hippiefamilie, som kun tænker på at have det sjovt og more sig. er træt af det.

Læs mere

Helveticus épisodes 15 «Barry, le chien d avalanche» Mes premiers mots

Helveticus épisodes 15 «Barry, le chien d avalanche» Mes premiers mots Helveticus épisodes 15 «Barry, le chien d avalanche» Tema: Fag: Målgruppe: Mes premiers mots Fransk 6. klasse TV5MONDE Europe, 30.08.2014, 4 min. Helveticus er en serie korte schweiziske animationsfilm

Læs mere

J me sens poubelle. Titel

J me sens poubelle. Titel Titel Tema: Fag: Målgruppe: Kærlighed, familie Fransk 7. 10 kl. Kortfilm: Spilletid: 10 min. Produktionsår: 2016 Distributør/selskab: SVT 2 En mand ude på sin daglige skraldetur hører mærkelige lyde inde

Læs mere

Alors on danse de Stromae

Alors on danse de Stromae de Stromae http://www.youtube.com/watch?v=7pkrvb5f2w0&feature=related A. Les mots du texte Mål : at stifte bekendtskab til ordforrådet i teksten. 1. Trouve l intrus. Utilise un dictionnaire pour trouver

Læs mere

Fag: Fransk Niveau: klasse

Fag: Fransk Niveau: klasse Foto: Angel Films Fag: Fransk Niveau: 5.- 8. klasse Formål I opgaverne skal du: Lære at lytte efter bestemte ord i traileren Læse små tekster og besvare spørgsmål i hele sætninger Besvare spørgsmål og

Læs mere

Emne: At kunne beskrive filmens personer og deres indbyrdes forhold

Emne: At kunne beskrive filmens personer og deres indbyrdes forhold Foto: Angel Films Fag: Fransk Niveau: 6.-7. Klasse Emne: At kunne beskrive filmens personer og deres indbyrdes forhold Mål: Udvide ordforrådet til at kunne snakke og skrive om filmen Læse korte sætninger

Læs mere

Efter revolutionen. Et undervisningsmateriale

Efter revolutionen. Et undervisningsmateriale Efter revolutionen Et undervisningsmateriale Fag: historie og fransk Niveau: udskolingens 9.-10. klasse samt gymnasiale uddannelser Forfatter: Mimi Sørensen Håb, eufori og revolution og hvad så? Synopsis

Læs mere

Gi en fonetisk transkripsjon av ordene og forklar forskjellen mellom deres fonemiske og fonetiske transkripsjon med hensyn til fonemene /A, E, O/.

Gi en fonetisk transkripsjon av ordene og forklar forskjellen mellom deres fonemiske og fonetiske transkripsjon med hensyn til fonemene /A, E, O/. Informasjonsdokument Universitetet i Oslo Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk FRA1103 - Fonologi og muntlig fransk Høsten 2017 3 timers skriftlig eksamen Eksamen består av sju oppgaver

Læs mere

De urørlige, scene 1-14

De urørlige, scene 1-14 De urørlige, scene 1-14 Delprøve 1 Navn og klasse:.. Varighed: 1 time Ingen hjælpemidler 1. Tekstgenre a) une lettre personnelle b) un extrait de roman c) une nouvelle d) un scénario e) un article dans

Læs mere

Undervisningsforløb med sang Jean Petit qui danse

Undervisningsforløb med sang Jean Petit qui danse Find tekst og videoklip på denne side: http://comptine.free.fr/comptine/jean_petit_qui_danse.html Mål : - at kende navnene på kropsdele på fransk - at kunne spørge om et ords betydning på fransk - at kunne

Læs mere

Rejse Almen. Almen - Essentielle. Almen - Samtale. At spørge efter hjælp. At spørge efter om en person snakker engelsk

Rejse Almen. Almen - Essentielle. Almen - Samtale. At spørge efter hjælp. At spørge efter om en person snakker engelsk - Essentielle Vous pouvez m'aider, s'il vous plaît? At spørge efter hjælp Parlez-vous anglais? At spørge efter om en person snakker engelsk Kan du hjælpe mig, tak? Snakker du engelsk? Parlez-vous _[langue]_?

Læs mere

Kan du hjælpe mig, tak? Vous pouvez m'aider, s'il vous plaît? At spørge efter hjælp

Kan du hjælpe mig, tak? Vous pouvez m'aider, s'il vous plaît? At spørge efter hjælp - Essentielle Kan du hjælpe mig, tak? Vous pouvez m'aider, s'il vous plaît? At spørge efter hjælp Snakker du engelsk? Parlez-vous anglais? At spørge efter om en person snakker engelsk snakker du _[language]_?

Læs mere

9.klasses afgangsprøve i engelsk, tysk og fransk

9.klasses afgangsprøve i engelsk, tysk og fransk 9.klasses afgangsprøve i engelsk, tysk og fransk Engelsk Prøvens indhold Den mundtlige prøve i engelsk består af to dele: - Den første del er det selvvalgte emne (outline). - Den anden del er et lodtrukkent

Læs mere

Bedømmelse af de nye prøver

Bedømmelse af de nye prøver Bedømmelse af de nye prøver Delprøve 1 Vejledende opgave 1, fransk stx 6 multiple choice opgaver (opg. 1,2,3,5,6,9) 4 kombinationsopgaver (4,7,8,12) 3 formuleringsopgaver (10,11,13) 1 indsætning/bøjnings-opgave

Læs mere

Skriftlig produktion med adgang til internettet. UCC- CFU 16. marts 2017

Skriftlig produktion med adgang til internettet. UCC- CFU 16. marts 2017 Skriftlig produktion med adgang til internettet UCC- CFU 16. marts 2017 Objectifs Fokus på kompetenceområdet Skriftlig kommunikation i de forenklede Fælles Mål. at inddrage internet og it i sprogundervisningen

Læs mere

Dyrk sproget en kreativ sprogkonkurrence for gymnasieelever

Dyrk sproget en kreativ sprogkonkurrence for gymnasieelever Dyrk sproget en kreativ sprogkonkurrence for gymnasieelever Fransk - underemne 1 - Le repas du midi Læs nedenstående tekst (Bemærk, at der er gloser i parentes inde i teksten) Chaque lycée en France a

Læs mere

Fransk begyndersprog A

Fransk begyndersprog A Fransk begyndersprog A Studentereksamen Delprøve 1 1 time uden hjælpemidler Typeopgave 2 Der er kun ét rigtigt svar i hver opgave, medmindre andet er angivet Side 1 af 9 sider Side 2 af 10 sider L acteur

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2017 Institution Frederiksberg HF-Kursus Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf Fransk fortsættersprog

Læs mere

Fransk begyndersprog A

Fransk begyndersprog A Fransk begyndersprog A Studentereksamen Delprøve 1 1 time uden hjælpemidler Typeopgave 1 Der er kun ét rigtigt svar i hver opgave, medmindre andet er angivet Side 1 af 9 sider «Oui» au mariage homo? Le

Læs mere

Rejse Komme omkring. Komme omkring - Sted. Je suis perdu. Ikke at vide hvor du er

Rejse Komme omkring. Komme omkring - Sted. Je suis perdu. Ikke at vide hvor du er - Sted Je suis perdu. Ikke at vide hvor du er Vous pouvez me montrer où c'est sur le plan? At spørge efter et bestemt på et kort Où puis-je trouver? At spørge efter en bestemt... des toilettes?... une

Læs mere

BACCALAURÉAT GÉNÉRAL DANOIS. Langue vivante 1. Séries L, ES, S ÉPREUVE DU MERCREDI 20 JUIN Durée de l épreuve : 3 heures

BACCALAURÉAT GÉNÉRAL DANOIS. Langue vivante 1. Séries L, ES, S ÉPREUVE DU MERCREDI 20 JUIN Durée de l épreuve : 3 heures Session 2018 BACCALAURÉAT GÉNÉRAL DANOIS Langue vivante 1 Séries L, ES, S ÉPREUVE DU MERCREDI 20 JUIN 2018 Durée de l épreuve : 3 heures Séries ES/S coefficient : 3 Série L langue vivante obligatoire (LVO)

Læs mere

MARQUE: SCHNEIDER REFERENCE: THERMOSTAT WISER CODIC:

MARQUE: SCHNEIDER REFERENCE: THERMOSTAT WISER CODIC: MARQUE: SCHNEIDER REFERENCE: THERMOSTAT WISER CODIC: 4182219 NOTICE Wiser Thermostat 1 2 8 sec./sek. 3 mm 3 EER5100x 4 5 FRANÇAIS Dans le carton Wiser Thermostat 3 x piles AAA (LR03) 2 x bandes adhésives

Læs mere

Très formel, le destinataire a un titre particulier qui doit être utilisé à la place de son nom

Très formel, le destinataire a un titre particulier qui doit être utilisé à la place de son nom - Ouverture Kære Hr. Direktør, Kære Hr. Direktør, Très formel, le destinataire a un titre particulier qui doit être utilisé à la place de son nom Kære Hr., Formel, destinataire masculin, nom inconnu Kære

Læs mere

Årsplan for faget Fransk til 9AB - 2013-2014

Årsplan for faget Fransk til 9AB - 2013-2014 Årsplan for faget Fransk til 9AB - 2013-2014 Der tages udgangspunkt i Fælles Mål for faget Fransk. Faghæfte, udgivet af undervisningsministeriet. Signalement, formål, trinmål og slutmål for faget kan findes

Læs mere

Eksaminationsgrundlag for selvstuderende

Eksaminationsgrundlag for selvstuderende Eksaminationsgrundlag for selvstuderende Kære selvstuderende i fransk begyndersprog A! Herunder ser du et forslag til materiale, der kan udgøre dit eksaminationsgrundlag. Alle film bør være tilgængelig

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2013 Institution VoksenUddannelsescenter Frederiksberg Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Stx/Hf

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2015 Institution 414 Københavns VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF Enkeltfag Fransk begyndersprog

Læs mere

C est parti! 2.1 Mes réponses. Cahier Intro. Je sais déjà. Mes attentes pour cette année. C est parti! Intro. 1 Bingo! 7.

C est parti! 2.1 Mes réponses. Cahier Intro. Je sais déjà. Mes attentes pour cette année. C est parti! Intro. 1 Bingo! 7. Mes attentes pour cette année Kig hele bogen igennem. Skriv lidt om, hvad du glæder dig til at arbejde med. Je sais déjà Skriv nogle ord og udtryk, du kan huske fra 5. og 6. klasse. Vælg noget, som du

Læs mere

Rejse Logi. Logi - Resultat. Logi - Booking. Hvor kan jeg finde? Où puis-je trouver? At spørge efter vej til et logi

Rejse Logi. Logi - Resultat. Logi - Booking. Hvor kan jeg finde? Où puis-je trouver? At spørge efter vej til et logi - Resultat Hvor kan jeg finde? Où puis-je trouver? At spørge efter vej til et logi... et værelse som man kan leje?... une chambre à louer? type... et vandrehjem?... une auberge de jeunesse? type... et

Læs mere

BACCALAURÉAT GÉNÉRAL

BACCALAURÉAT GÉNÉRAL Session 2015 BACCALAURÉAT GÉNÉRAL DANOIS Vendredi 19 juin 2015 Langue vivante 1 Séries L, ES, S Durée de l épreuve : 3 heures Séries ES/S coefficient : 3 Série L langue vivante obligatoire (LVO) coefficient

Læs mere

Fag: Dansk Niveau: 6. 10. klasse Emne: Filmens temaer og filmfaglige vinkler

Fag: Dansk Niveau: 6. 10. klasse Emne: Filmens temaer og filmfaglige vinkler Foto: Scanbox Fag: Dansk Niveau: 6. 10. klasse Emne: Filmens temaer og filmfaglige vinkler Formål: Udvikle et nuanceret ord- og begrebsforråd Fremlægge og formidle stof Analysere og forstå brugen og betydningen

Læs mere

Prins Henriks Skole København REFERAT fra bestyrelsesmøde den 9. september 2015 kl. 17h30

Prins Henriks Skole København REFERAT fra bestyrelsesmøde den 9. september 2015 kl. 17h30 Prins Henriks Skole København REFERAT fra bestyrelsesmøde den 9. september 2015 kl. 17h30 Til stede : Skolens ledelse: Michel Chesne, Cédric Hartvick, Nicolas Hernandez de la Mano, Cherif Abdelmoumene

Læs mere

Rejse Almen. Almen - Essentielle. Almen - Samtale. At spørge efter hjælp. At spørge efter om en person snakker engelsk

Rejse Almen. Almen - Essentielle. Almen - Samtale. At spørge efter hjælp. At spørge efter om en person snakker engelsk - Essentielle Vous pouvez m'aider, s'il vous plaît? At spørge efter hjælp Parlez-vous anglais? At spørge efter om en person snakker engelsk Kan du vara snäll och hjälpa mig? Talar du engelska? Parlez-vous

Læs mere

Kan du vara snäll och hjälpa mig? Vous pouvez m'aider, s'il vous plaît? At spørge efter hjælp

Kan du vara snäll och hjälpa mig? Vous pouvez m'aider, s'il vous plaît? At spørge efter hjælp - Essentielle Kan du vara snäll och hjälpa mig? Vous pouvez m'aider, s'il vous plaît? At spørge efter hjælp Talar du engelska? Parlez-vous anglais? At spørge efter om en person snakker engelsk Talar du

Læs mere

Je sens le beat qui monte en moi

Je sens le beat qui monte en moi Je sens le beat qui monte en moi Tema: Fag: Målgruppe: TV5, 2012, 31 min. Et pudsigt kærlighedsmøde omkring musik Fransk 8. og 9. klasse Rosalda, en ung turistguide, lider af en sjælden sygdom: hver gang

Læs mere

BACCALAURÉAT GÉNÉRAL ET TECHNOLOGIQUE DANOIS. Mardi 23 juin 2015. Langue vivante 2

BACCALAURÉAT GÉNÉRAL ET TECHNOLOGIQUE DANOIS. Mardi 23 juin 2015. Langue vivante 2 Session 2015 BACCALAURÉAT GÉNÉRAL ET TECHNOLOGIQUE DANOIS Mardi 23 juin 2015 Langue vivante 2 Séries ES/S Durée de l épreuve : 2 heures coefficient : 2 Série L Langue vivante obligatoire (LVO) Durée de

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2013 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Fransk B fortsætter

Læs mere

BACCALAURÉAT GÉNÉRAL ET TECHNOLOGIQUE DANOIS. Langue vivante 2

BACCALAURÉAT GÉNÉRAL ET TECHNOLOGIQUE DANOIS. Langue vivante 2 Session 2019 BACCALAURÉAT GÉNÉRAL ET TECHNOLOGIQUE DANOIS Langue vivante 2 Séries ES/S Durée de l épreuve : 2 heures coefficient : 2 Série L langue vivante obligatoire (LVO) Durée de l épreuve : 3 heures

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Termin hvori undervisningen afsluttes maj-juni 2012 VoksenUddannelsescenter

Læs mere

Forløbet består af tre dele og et projekt. Arbejder man med alle dele af forløbet tager det ca. 12-16 lektioner.

Forløbet består af tre dele og et projekt. Arbejder man med alle dele af forløbet tager det ca. 12-16 lektioner. Vive les animaux! Niveau: 7.-8. klasse Varighed: 12-16 lektioner Om forløbet Forløbet henvender sig til elever i 7.-8. klasse, som allerede har et vist kendskab til fransk. Eleverne vil sandsynligvis allerede

Læs mere

Kære selvstuderende i: Fransk begynder A. Herunder ser du det materiale, der udgør dit eksaminationsgrundlag. Jeg træffes i tidsrummet: 9-15

Kære selvstuderende i: Fransk begynder A. Herunder ser du det materiale, der udgør dit eksaminationsgrundlag. Jeg træffes i tidsrummet: 9-15 Kære selvstuderende i: Fransk begynder A Herunder ser du det materiale, der udgør dit eksaminationsgrundlag. Jeg træffes i tidsrummet: 9-15 På mailadressen: dm@kvuc.dk Eller telefonnr.: 20130258 Med venlig

Læs mere

Daumier - Karikaturens mester 6. - 10. klasse. Introduktion

Daumier - Karikaturens mester 6. - 10. klasse. Introduktion Daumier - Karikaturens mester 6. - 10. klasse Introduktion Kunstneren og karikaturtegneren Honoré Daumier blev født i Frankrig i 1808 og døde i 1879. På Gl Holtegaard viser vi Daumiers karikaturtegninger

Læs mere

INTET Janne Teller SPØRGSMÅL TIL HELE ROMANEN FORTÆLLER: BUNKEN AF BETYDNING:

INTET Janne Teller SPØRGSMÅL TIL HELE ROMANEN FORTÆLLER: BUNKEN AF BETYDNING: SPØRGSMÅL TIL HELE ROMANEN FORTÆLLER: Hvilken type fortæller er Agnes? Agnes er en jeg-fortæller, som også er med i historien altså hun er med når det sker der er også kun hende vi ved hvad tænker Ville

Læs mere

LUMEAL GA NOTICE D UTILISATION

LUMEAL GA NOTICE D UTILISATION NOTICE D UTILISATION LUMEAL 1 er trimestre 2013 GA I. II. III. IV. V. VI. VII. Présentationdelamotorisation...2 A. Entraînement...2 B. Commande...2 Descriptiond uncyclecomplet...3 Ouverturemaximaleduvantail...5

Læs mere

1.OM AT TAGE STILLING

1.OM AT TAGE STILLING 1.OM AT TAGE STILLING Læringsmål Beskrivelse Underviseren introducerer klassen til arbejdsformen. Underviseren gør eleverne opmærksom på; Det handler om at tage stilling Der ikke er noget korrekt svar

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin December 2013 Institution VoksenUddannelsescenter Frederiksberg - 380 Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold

Læs mere

Evaluering af skriftlig eksamen i fransk på hhx maj 2009

Evaluering af skriftlig eksamen i fransk på hhx maj 2009 Evaluering af skriftlig eksamen i fransk på hhx maj 2009 Undervisningsministeriet Afdelingen for gymnasiale uddannelser 1. november 2009 Dorte Fristrup, Fagkonsulent Dorte.Fristrup@uvm.dk Tlf. 2565 9205

Læs mere

Prénom: Classe: NOËL EN FAMILLE CAHIER. Et juleforløb til 7.klasse Dea Jespersen

Prénom: Classe: NOËL EN FAMILLE CAHIER. Et juleforløb til 7.klasse Dea Jespersen Prénom: Classe: CAHIER NOËL EN FAMILLE Et juleforløb til 7.klasse Dea Jespersen Indhold Noël en famille - Intro... 1 Une chanson de Noël... 3 Moi et ma famille... 4 Les décorations de Noël... 6 La carte

Læs mere

HUL I HOVEDET UNDERVISNINGSMATERIALE. Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL KLASSE.

HUL I HOVEDET UNDERVISNINGSMATERIALE. Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL KLASSE. UNDERVISNINGSMATERIALE Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL 7.-9. KLASSE LÆRERVEJLEDNING Ungdomsromanen Hul i hovedet handler om, hvordan det er at være ung og ramt af afasi, som betyder, at man

Læs mere

- les possibilités et les problèmes dans les banlieues. Der er arbejdet med ordforråd og sprogproduktion

- les possibilités et les problèmes dans les banlieues. Der er arbejdet med ordforråd og sprogproduktion Undervisningsbeskrivelse for: 3g FRF Fag: Fransk fors. B->A, STX Niveau: A Institution: Marie Kruses Skole (207004) Hold: 3g FRF 12 Termin: Juni 2013 Uddannelse: STX Lærer(e): Forløboversigt (8): 1 21.08.12

Læs mere

INTET Janne Teller SPØRGSMÅL TIL HELE ROMANEN FORTÆLLER: BUNKEN AF BETYDNING:

INTET Janne Teller SPØRGSMÅL TIL HELE ROMANEN FORTÆLLER: BUNKEN AF BETYDNING: SPØRGSMÅL TIL HELE ROMANEN FORTÆLLER: Hvilken type fortæller er Agnes? Agnes er en jeg-fortæller, der beskriver noget der skete for 8 år siden. Agnes er en del af det der sker, men er stadig som en flue

Læs mere

La musique francophone - ça bouge!

La musique francophone - ça bouge! La musique francophone - ça bouge! Af Karin Rosenbom Lærer, Hellerup Skole Franskelever fandt melodien gennem et flere uger langt forløb med fransk musik. Måske kan det inspirere andre til at lave et forløb

Læs mere

Intouchables. Om forløbet. Niveau: 9.-10. klasse. Varighed: 16-18 lektioner

Intouchables. Om forløbet. Niveau: 9.-10. klasse. Varighed: 16-18 lektioner Intouchables Niveau: 9.-10. klasse Varighed: 16-18 lektioner Om forløbet Forløbet er målrettet 9. og 10. klasse. Med udgangspunkt i filmtraileren møder eleverne de to hovedpersoner fra filmen og skal lave

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2010 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Herning HF og VUC hf-enkeltfag Fransk fortsætter

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin December 2012 Institution VoksenUddannelsescenter Frederiksberg - 380 Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold

Læs mere

4. Berettermodellen:

4. Berettermodellen: 4. Berettermodellen: Buster har i forvejen lavet sin egen Motion Comic: Den Onde Vampyr (D.O.V.), så I kan se hvordan I kan bygge jeres egen Motion Comic op. Ligesom rigtig mange film er D.O.V. bygget

Læs mere

BACCALAURÉAT GÉNÉRAL

BACCALAURÉAT GÉNÉRAL Session 2016 BACCALAURÉAT GÉNÉRAL DANOIS Langue vivante 1 Séries L, ES, S Vendredi 17 juin 2016 Durée de l épreuve : 3 heures Séries ES/S coefficient : 3 Série L langue vivante obligatoire (LVO) coefficient

Læs mere

Synthèse Evolution (SE) Logiciel: SecurWave 1.1 SPD

Synthèse Evolution (SE) Logiciel: SecurWave 1.1 SPD 1. Installation Faire une installation standard ou les manipulations suivantes si vous êtes sous Windows 7. Aller dans le contrôle de compte utilisateur et sélectionner «Ne jamais m avertir» (vous pourrez

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2015 Institution Københavns VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Stx Fransk begyndersprog A

Læs mere

Motion Comic - 3. Handling. 3. Handling:

Motion Comic - 3. Handling. 3. Handling: 3. Handling: Buster har i forvejen lavet sin egen Motion Comic: Den Onde Vampyr (D.O.V.), så I kan se, hvordan I kan bygge jeres egen Motion Comic op. Ligesom rigtig mange film er D.O.V. bygget op ud fra

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2012 Institution Kts, Sukkertoppen, Valby Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold htx Fransk C Fortsætter

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

IdÉer til sundheds- og seksualundervisning

IdÉer til sundheds- og seksualundervisning IdÉer til sundheds- og seksualundervisning Du kan både som ny og erfaren underviser få viden og inspiration i denne idébank. Du kan frit benytte og kopiere idéerne. Har du selv gode erfaringer eller idéer,

Læs mere

LWU701i/LW751i/LX801i/LWU601i/LW651i Manuel d'utilisation (détaillé) Guide d empilement rapide

LWU701i/LW751i/LX801i/LWU601i/LW651i Manuel d'utilisation (détaillé) Guide d empilement rapide Manuel d'utilisation (détaillé) Guide d empilement rapide Projecteur LWU701i/LW751i/LX801i LWU601i/LW651i Manuel d'utilisation (détaillé) Guide d empilement rapide Caractéristiques AVERTISSEMENT ATTENTION

Læs mere

Kærlighed. Kærlighedstest Vælg de tre vigtigste egenskaber hos den, du bliver forelsket i:

Kærlighed. Kærlighedstest Vælg de tre vigtigste egenskaber hos den, du bliver forelsket i: Kærlighed Har du en favoritsang, der handler om kærlighed? Hvilken? Hvad skal man gøre, hvis man gerne vil være kærester med en? Kærlighedstest Vælg de tre vigtigste egenskaber hos den, du bliver forelsket

Læs mere

Д1Х3A vant-propos. Version Mac. Index

Д1Х3A vant-propos. Version Mac. Index Д1Х3 Д1Х3A vant-propos Ces polices ont t cr es pour les manuels d ѓenseignement de l ѓ criture, r pondant ainsi aux besoins exprim s par les diteurs. Elles conviennent galement tous travaux n cessitant

Læs mere

C O P E N H A G E N G A Y & L E S B I A N 2 0 0 8. Fucking Åmål. Et undervisningsmateriale af Karen Ewers, Bonnie Vittrup og Cecilie Nørgaard.

C O P E N H A G E N G A Y & L E S B I A N 2 0 0 8. Fucking Åmål. Et undervisningsmateriale af Karen Ewers, Bonnie Vittrup og Cecilie Nørgaard. C O P E N H A G E N G A Y & L E S B I A N FILMFESTIVAL 2 0 0 8 Fucking Åmål Et undervisningsmateriale af Karen Ewers, Bonnie Vittrup og Cecilie Nørgaard. TIL LÆREREN Lærervejledning til Fucking Åmål Undervisningsmaterialet

Læs mere

Premiers mots. Au revoir. Farvel

Premiers mots. Au revoir. Farvel Bonjour Premiers mots Au revoir Oui Hej Farvel Ja Non S'il vous plaît Merci beaucoup Nej Vær så venlig Mange tak Gauche Droite 8 toilettes femmes 9 venstre højre dametoilet toilettes hommes 0 Premiers

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2017 Institution Marie Kruse Gymnasium Uddannelse Fag og niveau STX Fransk fortsætterniveau B Lærer(e)

Læs mere

DET DRAMATISKE MÅSKE:

DET DRAMATISKE MÅSKE: DET DRAMATISKE MÅSKE: Det dramatiske tema Til læreren Som vejledende tidsforbrug er dette tema sat til at fylde 3 moduler á to lektioner det kan dog afhænge af fordybelsesgraden ved de forskellige opgaver.

Læs mere

Thème 4: Moi et mon école

Thème 4: Moi et mon école Thème 4: Moi et mon école Lærervejledning til undervisningsforløb 4 I dette fjerde forløb arbejder eleverne med afsæt i deres egen skoleverden og får et større indblik i en frankofon skoleverden. Eleverne

Læs mere

εi iid , Dérivez l estimateur des MCO du modèle en sommation (vous devez dériver le tout en sommation).

εi iid , Dérivez l estimateur des MCO du modèle en sommation (vous devez dériver le tout en sommation). Exo4 A v3 Q Avec le modèle suvant : y β + xβ + x3β3+ où d...(, σ, Dérvez l estmateur des MCO du modèle en sommaton (vous devez dérver le tout en sommaton. Q Avec le modèle suvanty β + xβ + où d...(, σ.

Læs mere

La touche française (la francophopnie) La nourriture (ikke eksamenstekst i dette emne) La chanson (ikke eksamenstekst i dette emne)

La touche française (la francophopnie) La nourriture (ikke eksamenstekst i dette emne) La chanson (ikke eksamenstekst i dette emne) Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 15 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold 414 Københavns VUC Stx Fransk C til B fortsætter

Læs mere

Gys og gru. Lærerark. Opgaverne er egnet til undervisning i faget dansk.

Gys og gru. Lærerark. Opgaverne er egnet til undervisning i faget dansk. Lærerark Gys og gru Om undervisningen i Tivoli: Undervisningen i Tivoli varer 90 min. og som udgangspunkt, vil der være en afklaring af emne og gennemgang af relevant teori i undervisningslokalet i ca.

Læs mere

Rollespil til filmen La Haine

Rollespil til filmen La Haine Rollespil til filmen La Haine Mål: - At fremme fri dialog og kommunikation - Glosetræning - Billedbeskrivelse Rollespil til filmen La Haine Plottet er at de skal finde en pistol som er gemt på skolen.

Læs mere

Protokollen har følgende ordlyd: BKI nr 2 af 08/01/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. september Senere ændringer til forskriften Ingen

Protokollen har følgende ordlyd: BKI nr 2 af 08/01/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. september Senere ændringer til forskriften Ingen BKI nr 2 af 08/01/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. september 2019 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 11-0296513 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse af protokol

Læs mere

Immigration Documents

Immigration Documents - Général Où se trouve le formulaire pour? Hvor kan jeg finde formularen til? Demander où trouver un formulaire Quand votre [document] a-t-il été délivré? Demander quand un document a été délivré Où votre

Læs mere

Fag: Dansk Niveau: klasse

Fag: Dansk Niveau: klasse Foto: SF Films Fag: Dansk Niveau: 6.-8. klasse Mål: I skal arbejde med og tale om filmens persongalleri og deres roller i klassens hierarki blive klogere på filmens opbygning og i den forbindelse anvende

Læs mere

KORTFILM. Logbog 25. NOVEMBER ANNA MARIE hammerumskole

KORTFILM. Logbog 25. NOVEMBER ANNA MARIE hammerumskole KORTFILM Logbog 25. NOVEMBER 2014 ANNA MARIE hammerumskole Analysemodel til kortfilm: min far er bokser 1) Filmens dramaturgi A. Filmens handling og fortalte tid - Hvor lang tid varer kortfilmen (fortælletiden)?

Læs mere

INTET Janne Teller SPØRGSMÅL TIL HELE ROMANEN FORTÆLLER: BUNKEN AF BETYDNING: Hvilken type fortæller er Agnes?

INTET Janne Teller SPØRGSMÅL TIL HELE ROMANEN FORTÆLLER: BUNKEN AF BETYDNING: Hvilken type fortæller er Agnes? SPØRGSMÅL TIL HELE ROMANEN FORTÆLLER: Hvilken type fortæller er Agnes? Ville det være blevet en anden fortælling, hvis Sofie var fortælleren? Hvorfor/hvorfor ikke? Hvis ja på hvilken måde? Hvordan er Agnes

Læs mere

SPURVEN - LA VIE EN ROSE ET UNDERVISNINGSMATERIALE

SPURVEN - LA VIE EN ROSE ET UNDERVISNINGSMATERIALE SPURVEN - LA VIE EN ROSE ET UNDERVISNINGSMATERIALE Niveau: 8.-10. klasse, gymnasiet og ungdomsuddannelserne Fag: Dansk, fransk INDHOLD: Til læreren... 2 Filmens handling... 4 Til brug i dansk om personer,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin juni 2012/13 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Marie Kruses Skole, Stavnsholtvej 29, 3520

Læs mere

LOGBOG KORTFILM. Hammerum-skole Marcus Juul Nielsen

LOGBOG KORTFILM. Hammerum-skole Marcus Juul Nielsen LOGBOG KORTFILM Hammerum-skole Marcus Juul Nielsen Analysemodel til kortfilm SKA' VI VÆRE KÆRESTER? 1) Filmens dramaturgi A. Filmens handling og fortalte tid - Hvor lang tid varer kortfilmen (fortælletiden)?

Læs mere

Kunst som selvbehandling - Baukje Zijlstra

Kunst som selvbehandling - Baukje Zijlstra Kunst som selvbehandling - Baukje Zijlstra Undervisningsmateriale 8.-10. klasse Når kunst gør en forskel Mange af de kunstnere, som udstiller på Museum Ovartaci, har fået det bedre af at male eller skabe

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for: 1g FrF

Undervisningsbeskrivelse for: 1g FrF Undervisningsbeskrivelse for: 1g FrF Fag: Fransk fors. B, STX Niveau: B Institution: Marie Kruses Skole (207004) Hold: 1g FrF Termin: Juni 2017 Uddannelse: STX Lærer(e): Anne Kirstine Frandsen (AKF) Forløbsoversigt

Læs mere

STANDBY UNDERVISNINGSMATERIALE. Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL KLASSE.

STANDBY UNDERVISNINGSMATERIALE. Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL KLASSE. UNDERVISNINGSMATERIALE Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL 7.-9. KLASSE LÆRERVEJLEDNING Hvordan er det at leve et almindeligt ungdomsliv med skoleopgaver, venner, fritidsjob og gymnasiefester, når

Læs mere

FA Ellesskab - hvad er det? -Definitioner på fa Ellesskab! O M

FA Ellesskab - hvad er det? -Definitioner på fa Ellesskab! O M FA Ellesskab - hvad er det? -Definitioner på fa Ellesskab! T D A O M K E R I Indhold En formidlingsøvelse, hvor eleverne, ud fra to definitioner af begrebet fællesskab, skal udarbejde en collage. Collagerne

Læs mere

Guide: Bevar gløden i forholdet - hele livet

Guide: Bevar gløden i forholdet - hele livet Guide: Bevar gløden i forholdet - hele livet Gløden er væk. Sommerfuglene i maven er fløjet bort. I sidder i hver jeres hjørne af sofaen uden at tale sammen. Skilsmissen er kun en underskrift væk. Et skrækscenarie

Læs mere

Forløbet består af fem dele og et projekt. Arbejder man med alle dele af forløbet tager det ca lektioner.

Forløbet består af fem dele og et projekt. Arbejder man med alle dele af forløbet tager det ca lektioner. En vacances au ski Af Jacob Chammon og Isabelle Salvé Nielsen Niveau: 6. klasse Varighed: 8-10 lektioner Om forløbet Undervisningsforløbet En vacances au ski tager udgangspunkt i Pierre fra Paris og hans

Læs mere

Pædagogisk vejledning QR-kode Fører til posten i mitcfu. Skole, Québec, sorg

Pædagogisk vejledning   QR-kode Fører til posten i mitcfu. Skole, Québec, sorg Titel Tema: Fag: Målgruppe: Skole, Québec, sorg Fransk 9. 10. klasse QR-kode Fører til posten i mitcfu Spillefilm: Spilletid: 94 min Produktionsår: 2011 Land: Québec Distributør/selskab: Angel Films Den

Læs mere

OS2-V. Agrafe de varisation. ST-OS2V-FR Version 02

OS2-V. Agrafe de varisation. ST-OS2V-FR Version 02 OS2-V Agrafe de varisation ST-OS2V-FR - 022016 - Version 02 2 ST-OS2V-FR-022016 - VERSION 02 OS2 -V - SOMMAIRE FICHE TECHNIQUE 3 INDICATIONS 5 TECHNIQUE OPÉRATOIRE 6 1 - PRÉPARATION DE L OS 7 2 - INSERTION

Læs mere

Færdigheds/ vidensmål

Færdigheds/ vidensmål Thème 1 Je m appelle 1 Bonjour! Præsentation (F1) Eleven kan med få sætninger præsentere sig selv ord og faste udtryk for præsentationsformer Præsentation Eleverne kan sige goddag og fortælle, hvad de

Læs mere

GUADELOUPE SARG EXPO 2019

GUADELOUPE SARG EXPO 2019 Valorisation Observation Collecte Suivi Stockage Dossier de SPONSORING L ÉVENEMENT SARG EXPO est le premier salon international des techniques innovantes de prévision, de suivi, de surveillance, de collecte

Læs mere