Studiepraktik 2012, evaluerings-, udviklings- og erfa-møder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Studiepraktik 2012, evaluerings-, udviklings- og erfa-møder"

Transkript

1 Studiepraktik 2012, evaluerings-, udviklings- og erfa-møder Referat af møderne i hhv. Aarhus, København og Ålborg. (Mødet i Kolding blev aflyst). 1. Velkomst og præsentationsrunde Til møderne var der repræsentanter fra Health, AU Ingeniørhøjskolen AU VIA University College, Bioanalytikeruddannelsen Erhvervsakademi Aarhus Erhvervsakademi Dania VIA University College, TEKO Design + Business VIA BSS, AU Bioanalytikeruddannelsen Odense UCL Science and Technology, AU University College Sjælland DTU Ingeniørhøjskolen København UCN, Læreruddannelsen Aalborg UCN, Pædagoguddannelsen UCN Business + UCN Teknologi AAU Humaniora, AAU UCN, Hjørring Studievalg Sjælland Studievalg Sydjylland Studievalg Nordjylland Sekretariatet for Studiepraktik 2. Highlights fra evalueringer fra praktikanterne samt Studiepratik.nusystemet På møderne gav vi et kort overblik over evalueringsskemaet Studiepraktikanterne udfyldte efter endt praktik og tal fra Studiepraktik.nu-systemet. Slides med grafer og tabeller er vedhæftet mailen.

2 Desuden gav vi på mødet et lille overblik over gymnasiernes evaluering af Studiepraktik (se slides). Vi har desværre kun fået svar fra 21 gymnasier, men tendensen i besvarelserne stemmer nogenlunde overens med hvad sekretariatet oplever. 3. Info: Nye funktionaliteter og evalueringsdata Landkort over mobilitet Danmarkskortet giver et visuelt overblik over hvor praktikanterne kom fra (hvilke ungdomsuddannelser) og hvor de tog hen (på hvilke videregående uddannelser). Allerede nu tilgængelig via jeres Studiepraktik-login på under punktet Danmarkskort. Her er en kort guide til hvordan danmarkskortet bruges: Først vælges det årstal man ønsker at se på. Man kan få tal tilbage fra Det er dog først i 2011 at Studiepraktik blev landsdækkende. Derefter vælger man om man vil tage udgangspunkt i en videregående uddannelsesinstitution og se hvilke gymnasier praktikanterne på denne uddannelse kom fra: Hvor kom praktikanterne fra? (hvilke ungdomsuddannelser). Eller om man vil tage udgangspunkt i et gymnasium og se hvilke videregående uddannelser eleverne herfra tog i praktik på: Hvor tog de hen? (til hvilke videregående uddannelser). I højre side finder man nu den uddannelsesinstitution man er interesseret i. Man kan i feltet ovenover listen søge på uddannelsesinstitutionernes navne. Klik på Vis på kortet for at få den geografiske spredning vist. De røde cirkler er placeret i de byer hvor praktikanterne kom fra hhv. tog hen. Og arealet af cirklerne er proportional med antallet af praktikanter fra stedet hhv. på stedet. Hvis cirklerne er meget små eller meget store kan man ændre størrelsen på slideren øverst til højre den relative størrelse af cirklerne er selvfølgelig uforandret. Er man mere til tal end til grafik kan man klikke på Klik for mere under uddannelsesinstitutionen. Du kan zoome ind og ud på kortet. Endnu er det ikke muligt at se fordelingen over alle praktikanterne i Studiepraktik. Vi arbejder videre med denne feature. Danmarkskortet over Studiepraktik er nyt og under stadig udvikling. Kontakt os derfor gerne hvis du støder på fejl og mangler.

3 Evalueringsdata En generel evalueringsrapport over Studiepraktik kan findes under Tal og andre evalueringsdata for jeres uddannelse er ligeledes tilgængelige på 5. Feedback fra jer samt erfaringsudveksling/udvikling Bordet rundt med jeres input til følgende (og andet) Studiepraktik.nu-systemet Info fra sekretariatet/generel sekretariatshjælp Jeres Studiepraktikprogrammer for praktikanterne Transport og overnatning Afterstudy Udvikling Studiepraktik 2013 Studiepraktik.nu-systemet Generelt var der tilfredshed med Studiepraktik.nu-systemet. Et par små knaster og gode forslag til forbedringer er noteret, bl.a.: Der er ønsker til mail-systemet: At kunne vedhæfte flere filer, bedre editor-muligheder, mulighed for at sende test-mail til sig selv. I stedet håber vi næste år at programmer og anden information skal uploades til Studiepraktik.nu i stedet for at sendes som mails. Herved undgår vi formateringsproblemer og problemerne som mange har oplevet med at mail til praktikanterne lander i deres spam-filtre (et problem der ikke kan løses). Sekretariatet I er også godt tilfredse med hjælpen fra sekretariatet dejligt at høre. Og godt tilfredse med mængden af informationer fra os. Så vi vil bestræbe os på at holde informationsniveauet til næste år. Jeres Studiepraktikprogrammer for praktikanterne Et udpluk af de erfaringer der kom frem på møderne Gode erfaringer Brug af studentermedhjælpere som tovholdere, rundvisere mm. Praktikanterne er glade for at blive fulgt rundt. Studentermedhjælpere bliver dem praktikanterne snakker med om hvordan det er at være studerende. Programmerne for jeres praktikanter er en blanding af undervisningen med de rigtige studerende og specielt tilrettelagt forløb. Praktikanterne er glade for at være med i den rigtige undervisning, men kun hvis underviser og studerende er forberedt på at de kommer. Flere steder (især på professionshøjskolerne) er det et problem at der ikke er almindelig undervisning i uge 43, vi håber at man vha. vidensportalen (

4 studiepraktik.dk/koordinering-af-studiepraktik/videnportal/) kan dele sine ideer til hvordan man løser problemet med en tom uddannelsesinstitution. Andre steder gør lokalebegrænsninger at praktikanterne ikke kan følge den almindelige undervisning. Gode tilbagemeldinger på lektier til praktikanter. Det gør praktikken mere autentisk og det er lettere at følge med i undervisningen. Møde med færdiguddannede. Dette er der både gode og mindre gode erfaringer med. Nogle steder er praktikanterne uinteresserede i færdiguddannede, de kan bedre identificere sig med de studerende. Udfordringer Nogle steder er der en del praktikanter der ikke møder op især fredag. Nogle praktikanter er ikke motiverede. Der er dog store forskelle fra uddannelse til uddannelse på hvor mange praktikanter der udebliver. Hvorfor udebliver praktikanterne? o Fravær på skolen, bange for at gå glip af noget på gymnasiet o skal alene af sted, o se byen (især fredag), o Er det obligatorisk?, o synes ikke det er relevant Hvad kan vi gøre ved det? Ideer: o Studiepraktik-systemet skal gøre opmærksom på at man bør overveje ting som fravær, transport, overnatning, arbejde m.m. inden man bekræfter sin Studiepraktikplads, og at man hvis man melder fra Studiepraktik efter at have bekræftet pladsen tager en plads fra en ven der gerne ville have været af sted. o Jeg er indforstået med at jeg har mødepligt i det øjeblik jeg bekræfter den plads som er tilbudt mig -check-box der skal markeres før at man kan søge. o Studievalg (bliver ved med at) fremhæver vigtigheden af at Studiepraktikanterne tager et velovervejet valg og ikke optager en plads uden at benytte den. o Mht. fremmøde til transport, overnatning og afterstudy er der gode erfaringer med en symbolsk pris det forpligter. Afviste elever. Bliver et større problem hvis flere gymnasier gør Studiepraktik obligatorisk. Hvordan kan det løses? Transport og overnatning Transport Mange praktikanterne efterspørger tilskud til transport (hvor det ikke er en mulighed), og synes at transport-udbuddet er svært og gennemskue og uretfærdigt.

5 Overnatning Generelt lyder det til at Studiepraktikanter der har overnattet på uddannelsen har fået et andet indtryk af studiet end andre Studiepraktikanter. De har også fået et indblik i hvordan uddannelsen er efter lukketid. Der er blevet tilbudt overnatning i klasselokaler med studentermedhjælpere som brandvagter, og overnatning på hoteller/vandrehjem. Flere overvejer næste år couch-surfing som overnatningsmodel. Studerende på uddannelsen opfordres til at lade Studiepraktikanter overnatte på sofaen. Dette løser dels et overnatningsproblem, men giver også indblik i studielivet og evt. mulighed for at snakke med studerende fra andre fag. Betaling/motivation kunne fx være fælles gratis morgenmad. Overnatning fra tirsdag til onsdag er også efterspurgt idet programmerne starter tidligt. Afterstudy Mange holder ikke afterstudy på studiet, men henviser til fælles afterstudy-aktiviteter. Afterstudy kan ligges ind i dagens program. Selvom afterstudy-delen ikke er obligatorisk giver det et højere fremmøde. Fremmøderegistrering Mange af jer fremmøderegistrerer. Det tager lang tid hvis en administrator sidder med mange uddannelser og praktikanter. En model nogle institutioner benytter er at udlevere lister til manuel afkrydsning, hvorefter at koordinator får disse tilbage efter endt praktik og taster det ind i systemet. Det er jeres eget valg hvem i giver adgang til systemet. Fx kan studiemedhjælpere blive administratorer så de kan registrere fremmøde direkte i systemet. Flere giver eleverne diplomer efter endt studiepraktik i stedet/også. Det er sekretariatets indtryk at gymnasierne i høj grad bruger og efterspørger fremmøderegistrering idet mange gymnasier godskriver fravær hvis begrundelsen er Studiepraktik. Der bliver nævnt lidt knaster ved fremmøderegistrerings-systemet, såsom at man kun kan gemme en dag ad gangen. Vi ser på det til næste år, så det bliver så let som muligt for jer! Blandet Eleverne har svært ved at finde rundt i byen. I Aarhus er der snak om til næste år at arbejde på fælles Studiepraktik-vejvisere onsdag morgen ved banegården og relevante busser og vejkryds vil se på hvordan U-days gør.

6 6. Samarbejde mellem jer og styregruppen for Studiepraktik Til sidst snakkede vi kort om styregruppen for Studiepraktik for at øge dialogen fra jer til dem. Hvem er styregruppen Styregruppen er repræsentanter fra gymnasierne som afgiver undervisningstid til de elever som deltager Studiepraktikken, Studievalgscentrene som er med til at vejlede om Studiepraktikken, samt de videregående uddannelsesinstitutioner som udbyder Studiepraktikken. Læs mere på Af historiske grunde er der en overrepræsentation af medlemmer fra Vestdanmark i styregruppen. Det er fordi Studiepraktik er startet som knopskydninger rundt om i landet, og først blev samlet til et landsdækkende tilbud i Her kan i finde en liste over styregruppens medlemmer og hvem der er jeres repræsentant. Hvad beslutter styregruppen Styregruppen kommer med anbefalinger om - Hvornår Studiepraktik ligger (uge 43) - Hvor mange dage Studiepraktik skal vare - Gennemsigtighed om data - O.l. Har I fx udfordringer i forbindelse med tre dages Studiepraktik (det hører vi at der er nogle af jer der har) er det altså jeres repræsentant i styregruppen I skal kontakte. Så kan han/hun videregive jeres erfaringer på styregruppemøderne. Hvad gør styregruppen At forsøge at skaffe bedre og mere ens transportmuligheder og -vilkår til landets praktikanter er meget højt på styregruppens dagsorden. I foråret 2012 kontaktede styregruppen Danske Regioner for at høre om de ville støtte transport til Studiepraktik (en model var ikke fastsat). Desværre kunne der ikke opnås enighed/opbakning fra alle regioner. Styregruppen inviterede i år de to ministre Morten Østergaard og Christine Antorini til at åbne Studiepraktik på en vilkårlig uddannelse, for at gøre dem opmærksomme på Studiepraktik. De kunne desværre ikke den onsdag. Lars Scheibel fra Styregruppen har efterfølgende været til møde med Morten Østergaard og drøftet projektet og udfordringerne. Generelt arbejder styregruppen på at gøre politikere m.fl. opmærksomme på Studiepraktik.

7 Input til styregruppen Input til styregruppen skal videregives i løbet af december/januar, så de kan nå med på næste styregruppemøde der formentligt kommer til at ligge i januar. I finder kontaktoplysninger på jeres styregruppe-repræsentant på Tak for nogle rigtig gode evaluerings-, erfa-, og udviklingsmøder! Aarhus d. 5. december 2012, Sidse Damgaard

Studiepraktik Evaluerings, erfa, og udviklingsmøde

Studiepraktik Evaluerings, erfa, og udviklingsmøde Studiepraktik Evaluerings, erfa, og udviklingsmøde Referat fra møderne i København, Aarhus, Kolding og Aalborg i uge 48 1. Velkomst og runde med præsentation af deltagerne Der var til møderne i henholdsvis

Læs mere

Evaluering af Studiepraktik 2015. Evalueringsrapport: Studiepraktik 2015

Evaluering af Studiepraktik 2015. Evalueringsrapport: Studiepraktik 2015 Evalueringsrapport: Studiepraktik 2015 Praktikanternes evaluering af Studiepraktik 2015 1 Indhold Om evalueringsrapporten...3 Overordnede tal for Studiepraktik 2015...4 Institutioner og uddannelser...4

Læs mere

Beslutningsreferat af mødet i styregruppen for landsdækkende studiepraktik

Beslutningsreferat af mødet i styregruppen for landsdækkende studiepraktik Beslutningsreferat af mødet i styregruppen for landsdækkende studiepraktik Til stede: Repræsentant for stx/hf: rektor Lars Scheibel, Aarhus Katedralskole Repræsentant for erhvervsgymnasierne (htx og hhx):

Læs mere

Evaluering af Studiepraktik 2013

Evaluering af Studiepraktik 2013 Evaluering af Studiepraktik 2013 Indhold Overordnede tal for Studiepraktik 2013... 3 Uddannelser... 3 Ansøgere... 3 Prioriteter... 3 Fordeling af pladser... 4 Endelig fordeling af pladser... 4 Et danmarkskort

Læs mere

Praktikanternes evaluering af Studiepraktik 2012

Praktikanternes evaluering af Studiepraktik 2012 Praktikanternes evaluering af Studiepraktik 2012 Indhold Oversigt... 1 Fordeling af praktikanter... 2 Den typiske Studiepraktikant... 3 Hvorfor praktikanterne tager i praktik... 6 Hvor praktikanterne har

Læs mere

Evaluering af Studiepraktik 2014

Evaluering af Studiepraktik 2014 Evaluering af Studiepraktik 2014 Indhold Overordnede tal for Studiepraktik 2014... 1 Institutioner og uddannelser... 1 Ansøgere... 1 Hvor mange prioriteter søgte praktikanterne i 1. ansøgningsrunde?...

Læs mere

Møde i Styregruppen for Studiepraktik, torsdag den 15. maj 2014

Møde i Styregruppen for Studiepraktik, torsdag den 15. maj 2014 Møde i Styregruppen for Studiepraktik, torsdag den 15. maj 2014 2. version af beslutningsreferat, godkendt af den 12. juni 1) Præsentation af os alle Til stede: Charlotte Tanaka Henningsen, CBS, repræsentant

Læs mere

Beslutningsreferat af møde i styregruppen for Studiepraktik, den 8. maj 2015 Udgave af 10. juni 2015

Beslutningsreferat af møde i styregruppen for Studiepraktik, den 8. maj 2015 Udgave af 10. juni 2015 Beslutningsreferat af møde i styregruppen for Studiepraktik, den 8. maj 2015 Udgave af 10. juni 2015 A. Præsentation af os alle Til stede: Charlotte Rohde, AAU, repræsentant for universiteterne Christina

Læs mere

Beslutningsreferat fra møde i Styregruppen for Studiepraktik onsdag den 8. februar 2017

Beslutningsreferat fra møde i Styregruppen for Studiepraktik onsdag den 8. februar 2017 Udkast, den 10. februar 2017 Beslutningsreferat fra møde i Styregruppen for Studiepraktik onsdag den 8. februar 2017 Mødedeltagere Fra Studievalg: Martin Rovs Hansen (Studievalg Nordjylland) Fra ungdomsuddannelserne:

Læs mere

Evaluering - Studiepraktik 2012

Evaluering - Studiepraktik 2012 Evaluering - Studiepraktik 2012 Hjælp os og de videregående uddannelser med at gøre Studiepraktik bedre. Vi beder dig besvare følgende spørgsmål. Det tager 2-10 min. at svare på spørgsmålene, og din besvarelse

Læs mere

UDKAST! Evaluering Studiepraktik 2011. Introtekst til survey:

UDKAST! Evaluering Studiepraktik 2011. Introtekst til survey: UDKAST! Evaluering Studiepraktik 2011 Introtekst til survey: Hjælp os og de videregående uddannelser med at gøre Studiepraktik bedre. Vi beder dig besvare følgende spørgsmål, som tager 2-10 min. at besvare.

Læs mere

Deltagelse i Studiepraktik

Deltagelse i Studiepraktik Studiepraktik 2013: Evaluering Hjælp os og de videregående uddannelser med at gøre Studiepraktik bedre. Vi beder dig besvare følgende spørgsmål. Det tager 2-10 min. at svare på spørgsmålene, og din besvarelse

Læs mere

Bilag 1 Opsummering på Studiepraktik 2016 fra de enkelte områder

Bilag 1 Opsummering på Studiepraktik 2016 fra de enkelte områder Bilag 1 Opsummering på Studiepraktik 2016 fra de enkelte områder 5b) Overskrifter fra Studievalg Studiepraktik har i 2016 fungeret godt, og logistisk / forløbsmæssigt rigtig fint. Faktisk har jeg ikke

Læs mere

Omprioriteringsbidrag på de videregående uddannelser

Omprioriteringsbidrag på de videregående uddannelser Side 1 af 6 Omprioriteringsbidrag på de videregående uddannelser FAKTAARK OM UDDANNELSESBESPARELSER DECEMBER 218 Side 2 af 6 Indholdsfortegnelse 1. Omprioriteringsbidrag på de videregående uddannelser...

Læs mere

VELKOMMEN 3. KOM GODT I GANG 4 Log ind 5 Kontrolpanel 6 Tilpas profil 7 Tilknyt hold 8 Tilknyt fag 9

VELKOMMEN 3. KOM GODT I GANG 4 Log ind 5 Kontrolpanel 6 Tilpas profil 7 Tilknyt hold 8 Tilknyt fag 9 VEJLEDNING 1.0 Indhold VELKOMMEN 3 KOM GODT I GANG 4 Log ind 5 Kontrolpanel 6 Tilpas profil 7 Tilknyt hold 8 Tilknyt fag 9 SÅDAN OPRETTER DU EN QUIZ 10 Quiz info 11 Tilføj spørgsmål 12 Tilføj formel til

Læs mere

Resultater. LimeSurvey Hurtige statistikker Spørgeskema 46725 'Evaluering - Studiepraktik 2012' Spørgeskema 46725

Resultater. LimeSurvey Hurtige statistikker Spørgeskema 46725 'Evaluering - Studiepraktik 2012' Spørgeskema 46725 Resultater Spørgeskema 46725 Antal observationer i forespørgslen: Antal observationer i dette spørgeskema: Procent af i det samlede resultat: 6939 6939 100.00% page 1 / 94 page 2 / 94 Nøgletal for 0001

Læs mere

Vejledning til inddatering af afsluttende projekt i UC Viden

Vejledning til inddatering af afsluttende projekt i UC Viden Find vejen frem VIA University College Dato: 13. marts 2015 Vejledning til inddatering af afsluttende projekt i UC Viden Formålet med at registrere og uploade dit afsluttende projekt til UC Viden er, at

Læs mere

Evaluering - Studiepraktik 2012

Evaluering - Studiepraktik 2012 Evaluering - Studiepraktik 2012 Hjælp os og de videregående uddannelser med at gøre Studiepraktik bedre. Vi beder dig besvare følgende spørgsmål. Det tager 2-10 min. at svare på spørgsmålene, og din besvarelse

Læs mere

VELKOMMEN TIL DET RULLENDE UNIVERSITET

VELKOMMEN TIL DET RULLENDE UNIVERSITET VELKOMMEN TIL DET RULLENDE UNIVERSITET Velkomst og præsentation af Det rullende Universitet v. Jeppe Bergh Torp og 14 15.00: INTRODUKTION til DrU Konceptet: Universitetsstuderende overtager undervisning

Læs mere

Studiepraktik 2014: Evaluering

Studiepraktik 2014: Evaluering Studiepraktik 2014: Evaluering Hjælp os og de videregående uddannelser med at gøre Studiepraktik bedre. Vi beder dig besvare følgende spørgsmål. Det tager 2-10 min. at svare på spørgsmålene, og din besvarelse

Læs mere

Studievalg og optagelse. Skole Navn Vejleder Studievalg Nordjylland

Studievalg og optagelse. Skole Navn Vejleder Studievalg Nordjylland Studievalg og optagelse Skole Navn Vejleder Studievalg Nordjylland 3.g / htx /hhx 2.g / htx /hhx Indkredsning 1.g / htx /hhx Information Studievalg og videregående uddannelse Inspiration Studievalgsprocessen

Læs mere

Notat vedr. søgning til og optag på de videregående uddannelser i Nordjylland 2015

Notat vedr. søgning til og optag på de videregående uddannelser i Nordjylland 2015 Notat vedr. søgning til og optag på de videregående uddannelser i Nordjylland 215 Nordjylland har i de sidste 7 år oplevet en markant stigning i interessen for de videregående uddannelser i regionen. I

Læs mere

Studievalgsprocessen. Skole v. NN Vejleder Studievalg Nordjylland

Studievalgsprocessen. Skole v. NN Vejleder Studievalg Nordjylland Studievalgsprocessen Skole v. NN Vejleder Studievalg Nordjylland Program Studievalgs vejledningsprogram Uddannelsessystemet Dvs erhvervsakademi-, professionsbachelor- & universitetsuddannelser Hvordan

Læs mere

Aalborg Kommune, Danmarksgade 17, 9000 Aalborg, 2 sal (mødelokale 1)

Aalborg Kommune, Danmarksgade 17, 9000 Aalborg, 2 sal (mødelokale 1) Referat Møde Uddannelsesrådet Aalborg Kommune Tid 17-11-2015, kl. 12.30 15.30 Direktørens Sekretariat Sundheds- og Kulturforvaltningen Rantzausgade 4 9000 Aalborg Sted Aalborg Kommune, Danmarksgade 17,

Læs mere

Notat vedr. søgning til og optag på de videregående uddannelser i Nordjylland 2013

Notat vedr. søgning til og optag på de videregående uddannelser i Nordjylland 2013 Notat vedr. søgning til og optag på de videregående uddannelser i Nordjylland 2013 Nordjylland har i de sidste 5 år oplevet en markant stigning i interessen for de videregående uddannelser i regionen.

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalg Design

REFERAT Uddannelsesudvalg Design REFERAT Uddannelsesudvalg Design Mødetidspunkt: Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Onsdag den 15 februar Sofiendalsvej 60, 9200 Aalborg SV SD - 1.1.0.5 LBD Casper Sørensen Elsebeth Gabel

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2011

Tilfredshedsundersøgelse 2011 Tilfredshedsundersøgelse 11 Professionshøjskoler December 11 Svarprocent: 31% (317 besvarelser ud af 1.24 mulige) Uddannelsesrapport Introduktion Indhold 1. Introduktion, datagrundlag og Konklusion 2.

Læs mere

Studievalg og karrierevejledning #1 Uddannelsesguiden

Studievalg og karrierevejledning #1 Uddannelsesguiden Emne Hvad gør du? Skærmbillede Studievalg og karrierevejledning #1 www.ug.dk Introduktion til Studievalg Sjælland. Klik på Studievalg nederst på forsiden af UG i kolonnen med overskriften Vejledning. 1

Læs mere

At vove er at miste fodfæstet en stund ikke at vove er at miste sig selv Søren Kierkegaard

At vove er at miste fodfæstet en stund ikke at vove er at miste sig selv Søren Kierkegaard At vove er at miste fodfæstet en stund ikke at vove er at miste sig selv Søren Kierkegaard Karrierelæringsmodel Studievalg 1. g/1. HF 2. g/1. HF 3. g/2. HF - efterår 3. g/ 2. HF - forår Hvem er Studievalg?

Læs mere

Beslutningsreferat fra møde i Styregruppen for Studiepraktik onsdag d. 10. februar 2016

Beslutningsreferat fra møde i Styregruppen for Studiepraktik onsdag d. 10. februar 2016 2. udgave. 4. marts 2016 Beslutningsreferat fra møde i Styregruppen for Studiepraktik onsdag d. 10. februar 2016 Mødedeltagere: Fra Studievalg: Sidsel Overgaard (Studievalg Østjylland) Fra ungdomsuddannelserne:

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2009-10

Tilfredshedsundersøgelse 2009-10 Tilfredshedsundersøgelse 9-1 Erhvervsakademier, Professionshøjskoler og Erhvervsskoler Februar 1 Svarprocent: 22% (72 besvarelser ud af 328 mulige) Uddannelsesrapport Introduktion Indhold Indledning 1.

Læs mere

Notat vedr. søgning til og optag på de videregående uddannelser i Nordjylland 2015

Notat vedr. søgning til og optag på de videregående uddannelser i Nordjylland 2015 Notat vedr. søgning til og optag på de videregående uddannelser i Nordjylland 2015 Nordjylland har i de sidste 8 år oplevet en markant stigning i interessen for de videregående uddannelser i regionen.

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Mødetidspunkt: Tirsdag den 19. november 2013 kl. 13:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Selma Lagerløfs Vej 2, 9220 Aalborg Ø 3.79 Karina Juul Sundvall

Læs mere

Fakta om sygeplejerskeuddannelsen

Fakta om sygeplejerskeuddannelsen Januar 2019 Fakta om sygeplejerskeuddannelsen Generelt om uddannelsen Sygeplejersker uddannes på landets professionshøjskoler 1. Man kan uddanne sig til sygeplejerske 23 steder i Danmark fra Rønne til

Læs mere

REFERAT Uddannelseudvalgsmøde Energi & Miljø. Dagsorden. Mødet starter med frokost i kantinen. Side

REFERAT Uddannelseudvalgsmøde Energi & Miljø. Dagsorden. Mødet starter med frokost i kantinen. Side REFERAT Uddannelseudvalgsmøde Energi & Miljø Mødetidspunkt: Onsdag 25. april 2018 kl. 11:45-14:45 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Sofiendalsvej 60, 9200 Aalborg SV Mødelokale 1 Lene

Læs mere

MØDE I STYREGRUPPEN FOR STUDIEPRAKTIK. Februar 2017

MØDE I STYREGRUPPEN FOR STUDIEPRAKTIK. Februar 2017 1 MØDE I STYREGRUPPEN FOR STUDIEPRAKTIK Februar 2017 2 4. ULTRAKORT OMSUMMERING v. Jens Holbech 3 Holdet bag Studiepraktik anno 2016 Sekretariatet Line Keldorff Tvergaard (SDU) Line M. Skorstengaard (Studievalg

Læs mere

Vejledning til Praktikportalen

Vejledning til Praktikportalen Socialrådgiveruddannelsenddannelsen Vejledning til Praktikportalen Brugerguide for praktikstedet andre aktører Udarbejdet af Projektgruppen, september 2015 side 0/18 Support Hvis du oplever problemer ved

Læs mere

Vejledning til registrering af dit afsluttende projekt i UC SYD

Vejledning til registrering af dit afsluttende projekt i UC SYD Vejledning til registrering af dit afsluttende projekt i UC SYD Ud over at uploade dit afsluttende projekt i eksamensprogrammet Wiseflow, skal du registrere dit projekt i UC Viden Studenterportal, som

Læs mere

Evaluering af efterårssemestret 2011 på musikuddannelsen

Evaluering af efterårssemestret 2011 på musikuddannelsen Studienævnet for musik Evaluering af efterårssemestret 2011 på musikuddannelsen Generelt Nogle tal for Musikuddannelsen i efteråret 2011 11 aktive studerende på første studieår, 20 på andet og 20 på øvrige

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2013

Tilfredshedsundersøgelse 2013 Tilfredshedsundersøgelse 13 - April 13 Svarprocent: 85% (288/337) Fortroligt Introduktion Indhold 1. Introduktion, datagrundlag og Konklusion 2. Studieglæde, Udbytte og Loyalitet 3. Overordnede fokusområder

Læs mere

Vejledning til registrering af afsluttende bachelor- eller diplomopgave i UC Viden Studenterportal

Vejledning til registrering af afsluttende bachelor- eller diplomopgave i UC Viden Studenterportal Vejledning til registrering af afsluttende bachelor- eller diplomopgave i UC Viden Studenterportal Maj 2015 Læs vejledningen her igennem, inden du skal aflevere dit projekt/bacheloropgave, så du kan have

Læs mere

Fakta om sygeplejerskeuddannelsen Indhold

Fakta om sygeplejerskeuddannelsen Indhold Fakta om sygeplejerskeuddannelsen Indhold 1. Kort om sygeplejerskeuddannelsen 2. Søgning og studerende 3. Udvikling i optag i og uden for de fire store byer 4. Sygeplejersker har lav ledighed og flere

Læs mere

Evaluering af meritpraksis på erhvervsakademier og professionshøjskoler. Tabelrapport

Evaluering af meritpraksis på erhvervsakademier og professionshøjskoler. Tabelrapport Evaluering af meritpraksis på erhvervsakademier og professionshøjskoler Tabelrapport 1 DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT 2 Indhold Indledning s. 4 Indledende spørgsmål s. 5 Meritansøgningen s. 5 Resultat af

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalget

REFERAT Uddannelsesudvalget REFERAT Uddannelsesudvalget Mødetidspunkt: Tirsdag den 8. marts 2016 kl. 13:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Selma Lagerløfs Vej 2, 9220 Aalborg Ø C 3.31 Anja Kallestrup Mette

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2013

Tilfredshedsundersøgelse 2013 Tilfredshedsundersøgelse 213 - April 213 Svarprocent: 51% (27/53) Fortroligt Introduktion Indhold 1. Introduktion, datagrundlag og Konklusion 2. Studieglæde, Udbytte og Loyalitet 3. Overordnede fokusområder

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2014

Tilfredshedsundersøgelse 2014 Tilfredshedsundersøgelse 14 - Professionshøjskoler samlet December 14 - Svarprocent: 27% (245/892) Uddannelsesrapport Fortroligt Introduktion Indhold 1. Introduktion, konklusion og datagrundlag 2. Studieglæde,

Læs mere

Hvad er karriere? 2-3 personer i en gruppe Snak om, hvad I forstår ved Både jeres egen definition og andres. ordet

Hvad er karriere? 2-3 personer i en gruppe Snak om, hvad I forstår ved Både jeres egen definition og andres. ordet Hvad er karriere? 2-3 personer i en gruppe Snak om, hvad I forstår ved Både jeres egen definition og andres ordet Karriere konkurrence eller rejse? Hvad er karriere? Min kæreste og jeg er efterskolelærere.

Læs mere

Fakta om uddannelser til hele Danmark

Fakta om uddannelser til hele Danmark Fakta om uddannelser til hele Danmark Indhold 1. Professionsuddannelsernes placering i Danmark 2. Optag af studerende i og uden for de fire store byer 3. Tiltrækning og fastholdelse af dimittender 4. Uddannelsesudbud

Læs mere

ÅRSBERETNING FOR DET FÆLLES CENSORKORPS 2017

ÅRSBERETNING FOR DET FÆLLES CENSORKORPS 2017 ÅRSBERETNING FOR DET FÆLLES CENSORKORPS 2017 Side 1 af 5 Årsberetning 2017 Indledning Efter bekendtgørelse nr. 1526 af 16. december 2013 om eksamen og censur ved de videregående kunstneriske uddannelser

Læs mere

2

2 1 2 3 Husk at selvom det er nærmest programmeret i os, at vi gerne vil svare, når vi bliver stillet et spørgsmål, så er det ok ikke at vide det! Og det der sker hvis du svarer på spørgsmål om adgangskrav

Læs mere

Karriere konkurrence eller rejse?

Karriere konkurrence eller rejse? Karriere konkurrence eller rejse? Besøg af Studievalg 1. g/1.hf 2. g/1.hf 3. g/2.hf - efterår 3. g/2.hf - forår Studievalg Hvem er Studievalg Studieretning Valg og valgovervejelser Øvelse Uddannelsernes

Læs mere

Aftalereferat af planlægningsmødet på IBC International Business College, 27. juni Birgitte S. Madsen Haase, Lektor

Aftalereferat af planlægningsmødet på IBC International Business College, 27. juni Birgitte S. Madsen Haase, Lektor Aftalereferat af planlægningsmødet på IBC International Business College, 27. juni 2019. Tilstedeværende ved mødet Birgitte S. Madsen Haase, IBC Laura Munk Petersen, Kontaktperson Birgitte S. Madsen Haase,

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmødet Administrationsbachelor

REFERAT Uddannelsesudvalgsmødet Administrationsbachelor REFERAT Uddannelsesudvalgsmødet Administrationsbachelor Mødetidspunkt: Tirsdag den 7. februar 2017 kl. 13:30-15:30 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Hobrovej 85, 9000 Aalborg - Lokale 5.k.22 Julie

Læs mere

Vejledning til registrering af afsluttende bachelor- eller diplomopgave i UC Viden Studenterportal

Vejledning til registrering af afsluttende bachelor- eller diplomopgave i UC Viden Studenterportal Vejledning til registrering af afsluttende bachelor- eller diplomopgave i UC Viden Studenterportal Læs vejledningen her igennem, inden du skal aflevere dit projekt/bacheloropgave, så du kan have alle nødvendige

Læs mere

VELKOMMEN TIL MENTORMØDE

VELKOMMEN TIL MENTORMØDE December 2013 VELKOMMEN TIL MENTORMØDE præsen TATION Dagens program Velkomst og praktiske informationer Friendship Ambassador-initiativet Oplæg af en tidligere mentor Mentor-opgaven og cv et Underskrivning

Læs mere

Hjælp til at vælge. Lewis Carroll: Alice i Eventyrland

Hjælp til at vælge. Lewis Carroll: Alice i Eventyrland Hjælp til at vælge Vil du være venlig at fortælle mig, hvilken vej jeg skal gå herfra?, spurgte Alice. Det afhænger for en stor del af, hvor du ønsker at gå hen, svarede katten. Jeg er nærmest ligeglad

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2012

Tilfredshedsundersøgelse 2012 Tilfredshedsundersøgelse 12 - December 12 Svarprocent: 64% (245/381) Fortroligt Introduktion Indhold 1. Introduktion, datagrundlag og Konklusion 2. Studieglæde, Udbytte og Loyalitet 3. Overordnede fokusområder

Læs mere

At vove er at miste fodfæstet en stund ikke at vove er at miste sig selv Søren Kierkegaard

At vove er at miste fodfæstet en stund ikke at vove er at miste sig selv Søren Kierkegaard At vove er at miste fodfæstet en stund ikke at vove er at miste sig selv Søren Kierkegaard Tre typiske valgstrategier A: Det handler om at holde alle døre åbne B: Jeg ved, hvad jeg vil C: Jeg ser, hvor

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - VEJLEDNING EFTERUDDANNELSESKURSISTER

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - VEJLEDNING EFTERUDDANNELSESKURSISTER SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - VEJLEDNING EFTERUDDANNELSESKURSISTER Ajourført 14. august 2015 LOGIN SDBF er en webbaseret løsning, som du kan tilgå fra alle kendte browsere; Internet

Læs mere

3,94 4 3,42 3,29. uddannelsesinstitution. Kunstneriske. Martime

3,94 4 3,42 3,29. uddannelsesinstitution. Kunstneriske. Martime Notat Nyuddannedes vurdering af uddannelsernes relevans s- og Forskningsministeriet har bedt dimittender fra ordinære videregående uddannelser, der færdiggør deres uddannelse i perioden 1. oktober 2012

Læs mere

Ergoterapeutuddannelsen

Ergoterapeutuddannelsen Tillæg vedrørede klinisk undervisning Gældende januar 2015 Professionshøjskolen University College Nordjylland 1 1. Klinisk undervisning... 3 2. De kliniske undervisningssteder... 3 3. Fordeling af kliniske

Læs mere

Besøg af Studievalg. 2. HF - efterår. Uddannelses- og Karrierevalg

Besøg af Studievalg. 2. HF - efterår. Uddannelses- og Karrierevalg Besøg af Studievalg 1.HF 1. HF 2. HF - efterår 2. HF - forår Hvem er Studievalg Studieretning/ fagpakke Valg og valgovervejelser Uddannelses- og Karrierevalg Din karriere Karriereforløb Undersøg Uddannelser

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design Mødetidspunkt: Onsdag 14. februar 2018 kl. 14:00-16:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Norriq, Østre Havnepromenade 26, 1. sal, 9000 Aalborg Lena

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 3. marts Arts Videolink UVA/EKA båndmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 3. marts Arts Videolink UVA/EKA båndmøde Møde den: 3. marts 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Søren Anker Andersen (SAA), Theresa Albøge

Læs mere

Karin Lage, Afdelingsleder Odense Tekniske Gymnasium. Laura Munk Petersen, Projektleder DrU

Karin Lage, Afdelingsleder Odense Tekniske Gymnasium. Laura Munk Petersen, Projektleder DrU Aftalereferat af planlægningsmødet på Odense Tekniske Gymnasium, 24. juni 2019. Tilstedeværende ved mødet Karin Lage, Afdelingsleder Odense Tekniske Gymnasium Laura Munk Petersen, Projektleder Kontaktperson

Læs mere

Introduktion til logbog.net for KBU

Introduktion til logbog.net for KBU Udleveringsnoter til Introduktion til logbog.net for KBU KBU i logbog.net 1 Logbog.net forsiden. Alle brugere logger ind i øverste højre hjørne. Indhold Baggrund Brugere KBU Praktiske oplysninger Slide

Læs mere

Studietilfredshedsundersøgelse 2016

Studietilfredshedsundersøgelse 2016 Studietilfredshedsundersøgelse 16 December 16 Svarprocent: % (28/43) Uddannelsesrapport Introduktion Indhold 1. Introduktion, konklusion og datagrundlag 2. Studieglæde, Udbytte og Loyalitet 3. Overordnede

Læs mere

Bygningskonstruktøruddannelsen

Bygningskonstruktøruddannelsen Bygningskonstruktøruddannelsen 100% professionsbachelorvilkår ja tak, og gerne hurtigt Med loven om professionshøjskoler (2007) er rammerne skabt for de praksisnære videregående uddannelser. Et særligt

Læs mere

TOP-UP ENERGIMANAGEMENT FÅ EN STUDERENDE FRA ENERGIMANAGEMENT I PRAKTIK

TOP-UP ENERGIMANAGEMENT FÅ EN STUDERENDE FRA ENERGIMANAGEMENT I PRAKTIK TOP-UP ENERGIMANAGEMENT FÅ EN STUDERENDE FRA ENERGIMANAGEMENT I PRAKTIK Har du lyst til at få en veluddannet energimanagement-studerende i praktik? Om uddannelsen Uddannelsen i energimanagement er en direkte

Læs mere

Fakta om uddannelser til hele Danmark

Fakta om uddannelser til hele Danmark Fakta om uddannelser til hele Danmark Indhold 1. Professionsuddannelsernes placering i Danmark 2. Optag af studerende i og uden for de fire store byer 3. Tiltrækning og fastholdelse af dimittender 4. Uddannelsesudbud

Læs mere

EN QUICKGUIDE TIL PRAKTIKPORTALEN - BRUGERGUIDE FOR PRAKTIKSTEDER -

EN QUICKGUIDE TIL PRAKTIKPORTALEN - BRUGERGUIDE FOR PRAKTIKSTEDER - EN QUICKGUIDE TIL PRAKTIKPORTALEN - BRUGERGUIDE FOR PRAKTIKSTEDER - INTRODUKTION TIL PRAKTIKPORTALEN Praktikportalen er en landsdækkende portal, der bruges til alle uddannelser, der hører ind under De

Læs mere

Praktikportalen på Professionshøjskolen Absalon

Praktikportalen på Professionshøjskolen Absalon Praktikportalen på Professionshøjskolen Absalon Introduktion for studerende Pr. 15.11.2017 Jesper Meyer Ipsen Praktikteamet Slagelse Indholdsfortegnelse 3. Indledning 4. Praktikportalen adresse 5. Gem

Læs mere

Studievalg og videregående uddannelse

Studievalg og videregående uddannelse Studievalg og videregående uddannelse VUC v. Vejledernavn Vejleder, Studievalg Nordjylland Hvem er jeg? Charlotte Høygaard Hansen Vejleder, Studievalg Nordjylland Uddannelse: Student Hjørring Gymnasium

Læs mere

Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet

Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet 1 Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet 2 Find evt. et par gode billeder der passer til! Kort indledende præsentation 3 4

Læs mere

Praktikportalen på Professionshøjskolen Absalon

Praktikportalen på Professionshøjskolen Absalon Praktikportalen på Professionshøjskolen Absalon Vejledning for medarbejdere i hjemmeplejen og psykiatrien Pr. 07.11.2017 Jesper Meyer Ipsen Praktikteamet Slagelse Indholdsfortegnelse 3. Indledning 4. Sådan

Læs mere

TILBUD TIL DIG OG DINE ELEVER PÅ NATURVIDENSKAB

TILBUD TIL DIG OG DINE ELEVER PÅ NATURVIDENSKAB TILBUD TIL DIG OG DINE ELEVER PÅ NATURVIDENSKAB Annika B. Lindberg, ph.d. i biologi Kommunikationsafdelingen, Faculty of Science and Technology 1 INDHOLD Det nye Aarhus Universitet Tilbud til dig Samarbejde

Læs mere

ERHVERVSAKADEMIUDDANNELSEN AUTOMATIONSTEKNOLOG FÅ EN AUTOMATIONSTEKNOLOG I PRAKTIK

ERHVERVSAKADEMIUDDANNELSEN AUTOMATIONSTEKNOLOG FÅ EN AUTOMATIONSTEKNOLOG I PRAKTIK ERHVERVSAKADEMIUDDANNELSEN AUTOMATIONSTEKNOLOG FÅ EN AUTOMATIONSTEKNOLOG I PRAKTIK Automationsteknologer skal 3 måneder i praktik Stillinger de studerende vil kunne varetage efter studiet: Om uddannelsen

Læs mere

Guide. til frivilligværktøjer

Guide. til frivilligværktøjer Værktøj til frivilligledelse Guide til frivilligværktøjer // Kære frivilligledere I får her et kit med tre praktiske værktøjer, som I kan bruge sammen i lederteamet og med de engagerede frivillige i jeres

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra Studienævnsmøde Onsdag, den 22. januar 2014 kl. 11.00 14.30 Sted: Deltagere: Afbud: Aalborg Universitet, Kroghstræde 7, lokale 76a Lars Uggerhøj, Dorte

Læs mere

At vove er at miste fodfæstet en stund ikke at vove er at miste sig selv Søren Kirkegaard

At vove er at miste fodfæstet en stund ikke at vove er at miste sig selv Søren Kirkegaard At vove er at miste fodfæstet en stund ikke at vove er at miste sig selv Søren Kirkegaard Tre typiske valgstrategier A: Det handler om at holde alle døre åbne B: Jeg ved, hvad jeg vil C: Jeg ser, hvor

Læs mere

2012 Elevtrivselsundersøgelsen December 2012

2012 Elevtrivselsundersøgelsen December 2012 12 Elevtrivselsundersøgelsen December 12 For erhvervsuddannelserne Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Svarprocent: 91% (59 besvarelser ud af 646 mulige) Skolerapport Velkommen til Elevtrivselsundersøgelsen

Læs mere

Evaluering af censorordningen. Tabelrapport

Evaluering af censorordningen. Tabelrapport Evaluering af censorordningen Tabelrapport Evaluering af censorordningen Tabelrapport Evaluering af censorordningen 2013 Danmarks Evalueringsinstitut Citat med kildeangivelse er tilladt Publikationen er

Læs mere

Undersøgelse af nye studerende på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Aarhus Efterår 2013

Undersøgelse af nye studerende på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Aarhus Efterår 2013 Undersøgelse af nye studerende på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Aarhus 2013 November 2014 Alexander Clausen 1 1. Indholdsfortegnelse 2. INDLEDNING... 3 3. MARKANTE

Læs mere

Kommissorium for Studievalgsrådet

Kommissorium for Studievalgsrådet Dato 03. juni 2013 cheg Initialer Kommissorium for Studievalgsrådet Studieservice Koncernadministration Tagensvej 18 2200 København N Tlf. nr. 72 48 75 00 info@phmetropol.dk www.phmetropol.dk CVR. 3089

Læs mere

Undersøgelse af nye studerende på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Aarhus Efterår 2014

Undersøgelse af nye studerende på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Aarhus Efterår 2014 Undersøgelse af nye studerende på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Aarhus 2014 December 2014 Alexander Clausen 1 1. Indholdsfortegnelse 1. INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 2.

Læs mere

Rapport vedr. Studievalgs KOT - arrangementer på de gymnasiale uddannelser

Rapport vedr. Studievalgs KOT - arrangementer på de gymnasiale uddannelser Rapport vedr. Studievalgs KOT - arrangementer på de gymnasiale uddannelser I perioden februar til maj 2007 har Studievalgscentrene afholdt arrangementer om den Koordinerede Tilmelding (KOT) på gymnasiale

Læs mere

Sammenfattende undervisningsevalueringsrapport

Sammenfattende undervisningsevalueringsrapport K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Sammenfattende undervisningsevalueringsrapport Uddannelse/Uddannelser: Studieleder: Bachelor i

Læs mere

Analyse dimittenders bosætning efter endt uddannelse

Analyse dimittenders bosætning efter endt uddannelse NOTAT Analyse s bosætning efter endt uddannelse Danske er har på baggrund af registerdata fra Danmarks Statistik foretaget en analyse af, hvor fra årgang 2014 og 2015 fra de videregående uddannelser (erhvervsakademier,

Læs mere

DELTIDSSTUDIUM MED SEMINARER I AALBORG OG KØBENHAVN SPLIT MASTERUDDANNELSE I SPROGUNDERVISNING, LINGVISTIK OG IT SPLIT.AAU.DK

DELTIDSSTUDIUM MED SEMINARER I AALBORG OG KØBENHAVN SPLIT MASTERUDDANNELSE I SPROGUNDERVISNING, LINGVISTIK OG IT SPLIT.AAU.DK DELTIDSSTUDIUM MED SEMINARER I AALBORG OG KØBENHAVN SPLIT MASTERUDDANNELSE I SPROGUNDERVISNING, LINGVISTIK OG IT SPLIT.AAU.DK OPTIMER DIN SPROGUNDERVISNING Masteruddannelse i sprogundervisning, lingvistik

Læs mere

NY UDDANNELSESPOLITIK

NY UDDANNELSESPOLITIK NY UDDANNELSESPOLITIK Samlet rapport for undersøgelser i borgerog virksomhedspanelet 1. kvartal 2017. 29. Marts 2017 OM UNDERSØGELSERNE Undersøgelserne omhandler Odenses borgere og virksomheders syn på

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde, mandag d 18.1.16

Referat fra bestyrelsesmøde, mandag d 18.1.16 Referat fra bestyrelsesmøde, mandag d 18.1.16 Til stede: Bent Engelbrecht (BE), Lars Bluhme (BL), Jette Navntofte (JN), Erik Hygum (EH), Karsten Geertsen (KG), Hans Kjeldsen (HK), Mathias Egholm (ME),

Læs mere

Orientering om Analyse af ledige højtuddannede i Aalborg

Orientering om Analyse af ledige højtuddannede i Aalborg Punkt 7. Orientering om Analyse af ledige højtuddannede i Aalborg 2016-020374 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Beskæftigelsesudvalget orienteres om analysen af højtuddannede ledige

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse

Tilfredshedsundersøgelse Tilfredshedsundersøgelse 9-1 Erhvervsakademier, Professionshøjskoler og Erhvervsskoler Februar 1 Svarprocent: 28% (19 besvarelser ud af 69 mulige) Uddannelsesrapport Introduktion Indhold Indledning 1.

Læs mere

ERHVERVSAKADEMIUDDANNELSEN ENERGITEKNOLOG FÅ EN ENERGITEKNOLOG I PRAKTIK

ERHVERVSAKADEMIUDDANNELSEN ENERGITEKNOLOG FÅ EN ENERGITEKNOLOG I PRAKTIK ERHVERVSAKADEMIUDDANNELSEN ENERGITEKNOLOG FÅ EN ENERGITEKNOLOG I PRAKTIK Energiteknologer skal tre måneder i praktik Stillinger de studerende vil kunne varetage efter studiet: Om uddannelsen Energiteknologer

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2012

Tilfredshedsundersøgelse 2012 Tilfredshedsundersøgelse 12 - Professionshøjskoler samlet December 12 - Svarprocent: 21% (1/9) Fortroligt Introduktion Indhold 1. Introduktion, datagrundlag og Konklusion 2. Studieglæde, Udbytte og Loyalitet

Læs mere

Meritlæreres evaluring af praktik 2011-12 Hvilket år er du dimitteret? Kvalifikationer - Har du en praktiklæreruddannelse?

Meritlæreres evaluring af praktik 2011-12 Hvilket år er du dimitteret? Kvalifikationer - Har du en praktiklæreruddannelse? Meritlæreres evaluring af praktik 2011-12 Hvilket år er du dimitteret? 1969 1981 1984 1989 1984 1983 2002 2001 1998 1992 1996 2007 1987 1998 2002 1975 1970 1983 Kvalifikationer - Har du en praktiklæreruddannelse?

Læs mere

Uddannelsesudvalg, mødereferat

Uddannelsesudvalg, mødereferat Uddannelsesudvalg, mødereferat Dato: Den 3. september 2018 Deltagere: Pernille Østergaard Buhl HORESTA/Arp-Hansen, Michael Jørgensen 3F, Kristi Marie Ramno HK, Anders Wittenborg ISS, Maria-Dahl Petersen

Læs mere

Studievalg Sydjylland Merete Østergaard. Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere

Studievalg Sydjylland Merete Østergaard. Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere Studievalg Sydjylland Merete Østergaard Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere Hvem er Studievalg Sydjylland? 1 af 7 vejledningscentre under Uddannelsesministeriet Specialiseret i

Læs mere

Region Sjælland 2013/2014

Region Sjælland 2013/2014 Brobygning.NET i Region Sjælland 2013/2014 - en fælles koordinering for Ungdommens Uddannelsesvejledning uddannelsesinstitutioner, grund- og efterskoler Side 1 27-06-2013 1. Indledning... 3 2. Tidsplan...

Læs mere