Australien kalder Skrevet : 22. september 2008

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Australien kalder Skrevet : 22. september 2008"

Transkript

1 Australien Rundt 11. september 27. november 2008

2 Australien kalder Skrevet : 22. september 2008 Hanne og Heinz Rettig drog midt i september til Australien. Foran venter tre måneder med først bilferie, siden boligbytte og til sidst campertur gennem outbacken. Undervejs vil de sende små beretninger til Curious og dele nogle af deres mange indtryk og utallige billeder med medlemmerne. Planen for rejsen er: 11. september: Afrejse fra Danmark, fly via Singapore til Sydney september: Efter tre dage i Sydney går turen i udlejningsbil sydpå via Canberra til Ocean Grove, syd for Melbourne. 22. september-13. oktober: Boligbytte med en familie i Ocean Grove, lidt uden for Geelong. 13. oktober november: I en lille camper går turen fra Ocean Grove via Kangaroo Island ind i outbacken og nordpå til Uluru (Ayers Rock) og videre til Cairns og Brisbane. 27. november: Fly fra Brisbane til Bali. 5. december: Retur til Danmark. Her følger deres første indlæg: Lørdag morgen vågnede vi op i Sydney til strålende sol og i løbet af dagen op til 24 grader C. Vi købte nogle "Daytickets", som gav os mulighed for at køre i tog, bus eller sejle med færgerne som vi ville. Tog færgen til Manley, hvor vi så aussierne nyde strandlivet - nød selv en "fish and chips" før vi sejlede tilbage og rundede Utzons fantastiske operahus - der blev taget et hav af billeder. Tog en ny færge og sejlede til Darling Harbour, hvor vi så akvariet og bagefter på folk, der lige som os nød det gode forårsvejr. En perfekt og dejlig afslappende dag ovenpå 2 lange flyveture døgnet inden. Natten til søndag kunne vi høre regnen piske ned, og da vi vågnede så vi kun skyer og vand på ruden og træer der blev rusket voldsomt i stormen. I løbet af formiddagen klarede det lidt op og vi valgte en ny færgetur til Cremorne Point, hvorfra der er en utrolig flot udsigt over Sydneys skyline, operahuset og Harbourbridge. Vi gik en tur en times tid på den lille halvø til Mosman Bay. Meget flot med fantastiske huse med endnu flottere vandudsigter. Efter frokost gik vi tur i Botanisk Garden - lidt for tidlig efter årstiden, men alligevel en god oplevelse, sluttende med et besøg på NSW's kunstmuseum.

3 Mandag morgen hentede vi den lejede bil - en Ford Falcon 2,5 l med automatgear og alt moderne isenkram, motoren hører vi stort set aldrig, men køre det kan den - og kørte til Canberra i blandet vejr. Om natten stormede og regnede det voldsomt. Vågnede op til isnende kulde og en bil, der i nattens løb havde skiftet farve til rød p.g.a. sandet, der i nattens løb havde lagt sig på den, ligesom på alle andre biler i området. Vejret i dag? Sol og 14 grader samt en isnende kold blæst med vindstyrke på 8-10 m/s. Den kommende nat har de lovet -2 grader og i morgen 17 gr. Fredag den 19. sept. Tilbragte 3 døgn i Canberra, Australiens hovedstad. Det var et dejligt gensyn - vi boede her jo i 5 uger i Så nogle af de ting vi syntes godt om dengang, bl.a. deres kunstmuseum, som har en hel del franske og australske impressionister, som vi synes stort set er på højde med de franske. Men der er også en del nyere europæisk kunst af høj klasse.

4 Torsdag morgen kørte vi fra Canberra ud mod kysten. Det var en lidt deprimerende køretur, for selv om landskabet er smukt nok, lidt a la Toskana så manglede det i den grad vand. Alt, selv de stedsegrønne buske og træer, var bare brunt. Trist. Da vi så nærmede os kysten ændrede det sig heldigvis. Foråret var godt i gang. Masser af træer i blomst

5

6 Vi endte i en lille by ved havet: Bergamui. Masser af sandstrand og klipper. Masser af sol. Pelikaner, kormoraner, papegøjer, søløver. 24 grader. I morgen skal det blive op mod 27 gr. Vi tager en ekstra overnatning her og har gået en hel del km i dag, både i skov og på strand. I morgen går det videre sydpå. Vi har to overnatninger tilbage og mandag morgen mødes vi med de folk, som vi bytter hus og bil med. Vi får sendt dem af sted mod Danmark og overtager så deres hus de næste tre uger. Det glæder vi os til. Links: Sydney Busses (for at læse mere om Day tickets) National Gallery of Art

7 Boligbytte, en fantastisk ide Skrevet : 25. september 2008 Det er 6. gang vi bytter hus med en familie i udlandet. 6. gang vi bor nogle uger i en fremmed families hus og kører i deres bil. Sover i deres seng. Bruger deres køleskab. Og for 6. gang er det en fantastisk oplevelse. Efter gode oplevelser i Whangamata, New Zealand, i Canberra, Australien samt i Canada (tre gange i British Columbia) var vi klar igen. "Vores huse" i British Columbia,Canada. Vi tilmeldte os den verdensomspændende organisation Home Link (I Danmark kendt under navnet Dansk Boligbytte) og noterede tidspunkt vi ville bytte, hvilke lande, vi var interesserede i samt en række oplysninger om os selv og vores hus: Antal sovepladser, antal medlemmer i familien, delt op på voksne, unge og børn, ikke-ryger, samt utallige detaljer som flinke naboer, klaver, cykler etc. Alle oplysningerne blev derefter lagt ind på deres hjemmeside med et billede af vores hus, og så var vi klar. Som tilmeldt 'bytter' kan man gå ind på deres hjemmeside og se på alle de tusindvis af familier fra hele verden, der gerne vil bytte deres bolig for en given periode. Med gode søgemuligheder kom vi denne gang frem til en familie i Ocean Grove, Victoria, bestående af to voksne, der gerne ville bytte med Danmark. De havde egentlig kun brug for 8 dage, men da de var væk i længere tid, kunne vi blive tre uger i deres hus. Vores Honda blev byttet med deres Honda. For god ordens skyld blev vores forsikringsselskab orienteret om, at de ville køre i vores bil, og så var det på plads. Mange mails føg rundt om jorden i månederne op til, og vi kom næsten til at lære disse mennesker at kende.

8 "Vores hjem" i Ocean Grove, Australien. Når man vælger at bytte sin bolig med en fremmed familie bygger det hele på tillid. Der er ingen formel kontrakt, der skal underskrives. Ingen penge bytter hænder. I mange tilfælde ser man slet ikke sine byttere, da man ofte krydser hinanden i luften på vej frem og tilbage. Vi har altid valgt at hilse på dem, der skulle bo i vores hus. Vi har flere gange inviteret dem til at komme en dag eller to inden vi selv rejste, andre gange har vi mødt dem i deres hjem. I år kom det til at knibe lidt med tiden, men i sidste øjeblik fik vi det arrangeret, så vi troppede op i vores nye australske hjem en time inden de skulle af sted til lufthavnen. Selv om vi har været helt trygge ved at overlade vores hus til familien, var det utroligt rart at få sat ansigt på og snakket med dem. Vi fik en fornemmelse af, hvordan de vil behandle vores hus, og efter blot en time havde vi fået endnu et sæt venner i udlandet. Rent praktisk er det også lettest lige at mødes, så der kan udveksles nøgler og brugsanvisninger etc.

9 Selv om der ikke formelt er mange krav, er der nogle forventninger til hinanden. Vi sørger altid for, at der står en flaske vin fremme og at der i køleskabet står lidt mælk, ost og pålæg, brød og frugt, så man ikke skal styrte ud og handle med det samme. På samme måde overtog vi et køleskab med indhold. Derudover kan man bruge hvad der er af krydderier, mel, sukker med mere. Det man tømmer erstatter man. Man afleverer naturligvis også huset pænt rengjort, bilen fyldt op med benzin og nyvasket. Vi plejer desuden at efterlade brochurer på lokale seværdigheder, kort og rejseguides. Men først og fremmest er det også et spørgsmål om at have tillid til at vi passer på hinandens ting. At vi ikke roder i private papirer eller spilder chokolade i sofaen. At vi tager ansvar for vores handlinger, og f.eks. betaler for et smadret glas eller sørger for at få repareret et stenslag i forruden. Vi sidder i skrivende stund og nyder at vi i tre uger har et hjem i Australien. Ikke blot et sted at overnatte, men et sted vi kan tømme kufferterne, smide benene op, slappe af og lade op. I tre uger får vi lov til at være en del af et australsk lokalsamfund og kan fodre kakaduer i haven, samle eksotiske skaller på stranden og bruge rabatkuponer i det lokale supermarked. Bilen står klar til eventyr og selvom vi tager på længere ture med overnatninger, har vi stadig vores hus at komme hjem til. Praktiske oplysninger Link: Læs mere om boligbytte her Pris: Det koster fra ca. kr at blive tilmeldt Dansk Boligbytte, afhængig af om man ønsker billede, og om man vil være med i det trykte katalog også. Det gælder i 12 måneder og kan bruges til så mange boligbytter, man ønsker. Man kan således planlægge ud i tiden og få næste års ferie på plads også. Da går vores tur til Portland, Oregon.

10 Kolde huse og tørke Skrevet : 29. september 2008 Så har vi fået os indrettet i vores "byttehus" og fået orienteret os lidt i området. Huset er, som de fleste på disse kanter, bygget op omkring et træskelet og så er der i øvrigt sat vinduer og pap op i mellemrummene. Isolering er der ikke meget af, så om vinteren og her om foråret, når solen går ned, bliver der meget koldt i huset. Typisk er der så en form for opvarmning i stuen og på badeværelset. Resten af huset kan være meget koldt. Men så er der heldigvis noget, der hedder "electric blanket". Et stykke tid inden man går i seng, husker man lige at tænde for dem, så kommer man i en dejlig varm seng. Er man kuldskær har man dem tændt hele natten. De findes i øvrigt også på samtlige moteller på disse kanter. Ocean Grove som vi bor i, er en lille by som er omgivet af masser af vand med kilometervis af lækre badestrande og de sidste dage, hvor skolerne har fået forårsferie, vrimler det med børn, mødre og hunde på dem. Området er hårdt ramt af tørke. Der er sat skilte op langs med vejene og omdelt husstandsbrochurer, der fortæller, at vi ligger i "fase 4" mht. vandrestriktioner. Det betyder bl.a. at man ikke må vande have, ikke må vaske bil, ikke må vaske vinduer. Swimmingpoolen må ikke fyldes op med vand. 1. gangsovertrædelse giver en bøde på min AU $. Her i huset står der en spand under bruser og vandhaner. Når man skal bruge varmt vand, lader man vandet løbe ned i spanden, indtil det bliver varmt. Det vand bruger man så til at vande blomsterne med i haven. Geelong 15 min. kørsel fra byen ligger den lidt større by Geelong. En by med en fantastisk flot havnefront udsmykket med over 100 kunstværker, utroligt mange store butikker byens størrelse taget i betragtning.

11 En by, hvor de fleste butiksvinduer er udsmykket i anledning af årets største begivenhed og hvor masser af biler af samme grund kører rundt med flag hængende ud af vinduerne. Aussie Rules Football Årsagen?? "The Cats", byens fodboldhold, spillet efter aussie rules, er kommet i finalen om det australske mesterskab. For at forstå, hvor stort det er, skal I vide, at nogle af de landsdækkende TV-selskaber de sidste tre aftener før finaledagen har haft 3-4 timer lange underholdningsudsendelser/talkshows kun omhandlende finalen. På selve finaledagen, hvor finalen startes kl. 14,30, starter tv-udsendelserne kl. 06,00 om morgenen. Australsk fodbold har ikke meget med vores form for fodbold at gøre. Man må bruge både hænder og fødder. Der rives og flås, skubbes og slås. Indimellem bokses der lidt. Tacklingerne, der sættes ind, ville i

12 alm. fodbold ofte medføre bortvisning, her fløjtes der ikke engang af dommerne. Bliver en spiller hårdt ramt, og det sker meget ofte, bliver han aldrig liggende mere end højst 2-3 sekunder, for spillet kører stort set uden afbrydelser i et vanvittigt tempo i 4 x 30 minutter. De fleste spillere har i øvrigt tandbeskyttere på. Et spil for mænd. Publikum er meget levende og spænder fra små børn til oldemødre oppe i 80'erne. En herlig sport. Geelong tabte. Især fordi de andre var bedre til at gribe bolden!!! Vinderholdet, The Hawks. Foto: Great Ocean Road Vi er taget på en lille tredages tur langs med verdens uden tvivl smukkeste kystvej: Great Ocean Road. En vej med nogle fantastiske klippeformationer og frådende hav. Utrolig smukt. Eller "amaaazing", som de siger hernede, med meget fladt a. Undervejs på turen så vi også flere steder koalaer, der sad i eukalyptustræerne og nød det gode forårsvejr. Foråret er for alvor kommet i gang. Alt er grønt og blomstrende og temperaturen er kommet op i tyverne. Så vi nyder tilværelsen.

13 Links: Læs mere om Aussie Rules fodbold her Læs mere om Geelong her Læs mere om Great Ocean Road her

14 Billeder fra Geelong Skrevet : 3. oktober 2008 På havnen i Geelong findes ialt 104 fantastiske malede figurer. Her er et lille udpluk af dem, vi faldt for.

15 Links: Læs mere om de sjove figurer her

16 How ya going folks? Skrevet : 13. oktober 2008 Ja, så er vi hjemme i vores byttehus igen. Det væsentligste ved denne tur er selvfølgelig vores tur med campervanen op i gennem det indre af Australien, sluttende med Great Barrier Reef. Når man så, som vi har gjort, starter med at bo fast i et i øvrigt dejligt hus i et dejligt område, så bliver vi altså lidt rastløse. Hvornår starter eventyret? Skal vi ikke snart af sted? Vi var en tur i dejlige Geelong og kom forbi et travel-center og blev enige om, at vi da hellere måtte se, om ikke de lige havde en lille tur til Tasmanien, når nu vi havde tiden og det var lige i nærheden. No problem. Talya havde lige nogle billige flybilletter til os. 350 kr. hver vej. Hun kunne også lige lave et pakkearrangement til os: 4 overnatninger i en motelkæde som vi frit kunne vælge imellem + billeje. Var det noget?? Ja, det var det da. Så lørdag den 4. okt. om morgenen kørte vi til Melbourne, hvorfra vi fløj til Hobart. Bilen ventede i lufthavnen og vi tøffede glade af sted. Tasmanien er en dejlig ø. I 4 dage kørte vi øen rundt, 1300km, det meste af tiden var bjergkørsel. Nede i dalene var der landbrug og utallige varianter af den grønne farve. Oppe i højderne kunne der være skov af eukalyptus eller pinjer eller lavt buskads med et farvespil i nuancerne brun-grøn-gul. Et meget varieret landskab og en meget, meget smuk ø med det absolutte højdepunkt i de såkaldte Cradle Mountain, hvor vi blandt meget andet så en echidna (pattedyr, der lægger æg og udruger dem i pungen

17 og i øvrigt ligner et pindsvin) samt fem wombatter - søde og kære, man kan stå 1 meter fra dem, uden at de tager notits af en. Vejret var lige som en aprildag kan være hjemme i DK. Blæst, storm, vindstille, sol, regn, sne!! og temperaturer fra ca grader. Onsdag den 8. okt. fløj vi så "hjem" igen. En pragtfuld tur, som vi nød meget. Nu er vi så, som skrevet tidligere, hjemme igen. De næste 3 dage går med forberedelse til turen op igennem Australien, få vasket tøj, få købt lidt af den langtidsholdbare proviant til turen, lidt nødrationer til steder, hvor vi ikke kan købe ind, og afslapning i solen på stranden. Vejrudsigten for de kommende dage siger: Sol og grader. På mandag kører Heinz til Melbourne og henter vores camper-van, mens Hanne ordner hus og det sidste af tøjet. Mandag eftermiddag stuver vi tingene i vognen og tirsdag morgen starter eventyret!! Tre dejlige uger i "vores" hus slutter. 6½ uge i ca. 8 kvadratmeter starter. Det bliver spændende. Næste brev sandsynligvis fra et sted i South Australia. Fremover ved vi ikke, hvor vi kan komme på internettet. Så vi får se.

18 Nærkontakt med dyr Skrevet : 21. oktober 2008 Den verdensomspændende økonomiske krise har også holdt sit indtog i Australien. Den har betydet, at den australske dollarkurs er faldet ganske væsentligt og for tiden svinger en del op og ned. For os betyder det at alt er blevet billigere end beregnet hjemmefra. I det daglige kun små beløb, som dog summerer sig, men da Heinz hentede bobilen i Melbourne var det noget, der kunne mærkes. I forhold til dagskursen da vi planlagde turen, er der tale om en besparelse på 3500 kr. Det luner. Vi har haft en dejlig tid i Ocean Grove. Et dejligt hus og nogle virkelig dejlige områder med masser af muligheder for gåture i en smuk natur med mulighed for iagttagelse af et spændende dyreliv. Men siden sidste tirsdags er vi på farten igen i vores lille Toyota "Camper-van". Vi har meget hurtigt fået os indrettet så alt virker hensigtsmæssigt. Vi har jo lidt erfaring fra sidste tur. Der er både mikroovn, elkedel og toaster udover det sædvanlige med køleskab og gasblus. Den er både nyere og med større motor end den vi havde sidste gang og den er ganske behagelig at køre i. Kangaroo Island. Så fik vi da også hilst på politiet i Australien. Nej, nej bare rolig, ikke noget med at køre for hurtigt. Men på denne store ø er der så få biler, så alle vinker til hinanden, når man mødes. Og det gjorde politiet også.

19 Kangaroo Island er en fantastisk ø. Vil man opleve noget vild natur tæt på, er det et af de steder, det kan lade sig gøre. Vi fandt en naturcampingplads i den vestlige ende af øen, der er ca. 145 km lang og 45 km bred. Da vi havde sat bilen, opdagede vi, at i træet 10m fra os, sad der en koala med sin unge. På en 10 min. gåtur fra vores plads, så vi 7 andre koalaer. Papegøjer og andre store fugle susede rundt om ørerne på os. I skumringen kravlede koalaen med sin unge på ryggen ned ad træet og gik hen til træet 5 m fra vores stole og kravlede op i det. Halvvejs oppe sprang ungen fra ryggen og over på træet for nu selv at klatre rundt. De næste par timer kunne vi følge ungens klatreforsøg. Koala

20 Den sidste aften på pladsen sad vi ude i det fri med camperens svage udelys tændt. Vi kunne først høre, og da de kom nærmere også se Wallabies, der gik og nippede i græsset. Den ene satte sig en ½ meter fra vores stole, kiggede på os, hvorefter den gik ind under vores stole for at æde. En anden var ligeså tæt på, men her kunne vi se en unge i pungen på moren og hver gang moderen bøjede sig for at tage noget mad, gjorde ungen det samme. Der var vel en 8-10 stk. i alt. (Wallabies er små kænguruer, der rager ca. 50 cm op i luften når de sidder ned, dertil kommer deres hale på ca. samme længde. I skoven lige ved siden af campingpladsen fulgte vi i lang tid en echidna i dens forsøg på at finde noget føde. Den lod sig overhovedet ikke mærke med, at vi var der. Echidna Vi var en tur i "Flinders Chase National Park". Vi vidste fra sidste tur, at der var mange dejlige vandrestier. På nogle af disse stier kommer man til vandløb, hvor man kan være heldig at se næbdyret. Men det viste sig, at alle stier på nær en var afspærret. I december 2007 havde en voldsom brand raseret nationalparken og ca. 90% af den var brændt ned (den dækker vel ca. 1/6 af øen). Nu var stierne, på nær den ene, ufremkommelige og farlige at færdes på. Vi valgte så den tilbageværende sti, men så ingen næbdyr. Til gengæld mødte vi en "Black Tiger Snake". Blandt verdens giftigste slanger ligger den på en 5. plads. Vi stod et par meter fra den og så den lure på nogle frøer ved et lille vandløb. Vi overlevede.

21 Vi snakkede med flere parkrangers om branden. De var selvfølgelig kede af det, også fordi en hel del dyr døde, men som de sagde: Det er naturen, det er Australien. En gang imellem brænder naturen. Sådan har det altid været, og det giver os en enestående mulighed for at følge, hvordan naturen selv overvinder katastrofen. Bl.a. sagde de, at der var mange blomster, der rigtig kom frem nu, hvor de havde fået lys og luft, og som de aldrig havde set sådan før. Det er australierne: ukuelige og optimistiske. Og det var Kangaroo Island. Nu går turen nordpå. Først Adelaide, siden Uluru, Alice Springs m.m.

22 Støv, fluer, blæst og rødt sand Skrevet : 3. november 2008 How 'r you? Har nu bevæget os nogle 1000 km nordpå og siden ca. 750 km øst på og ændringerne både natur- og klimamæssigt er enorme. Turen op til Adelaide og Port Augusta var smuk med bjerge, vinmarker, skove og floder med vand i. Efter Port Augusta bevæger vi os ud i den såkaldte outback. Turen nordpå fra Port Augusta byder på varme, sol, blæst, støv, rødt sand, fluer, lidt buske, enkelte træer, en del rovfugle, flere fluer, mere støv. Et meget fladt landskab. I længden - flere 1000 km - meget ensformigt. Men turen skal køres for at komme op til Uluru - førhen Ayers Rock. Ca. halvvejs på strækningen tager vi et par overnatninger i Coober Pedy. Det er ikke bare et hul i jorden, men i tusindvis af huller i jorden. Her findes verdens største opalfelter, vistnok verdens dyreste ædelstene efter diamanter, men med den ulempe, at de kun kan bruges til at se pæne ud. Systemet med opalfelterne i Coober Pedy er såre enkelt. Har du lyst til at lede efter opaler, henvender du dig til de respektive myndigheder, fortæller hvilke 50 x 50 meter du gerne vil have rettighederne til, betaler et symbolsk beløb og får udleveret fire skelpæle, som du afmærker din grund med. Så har du et år, hvor du kan grave lige så tosset du vil. Det er der så i titusindvis, der har gjort gennem årene. Indtil

23 pengene slap op. Så forlader man bare stedet. Der er ingen pligt til at rydde op efter sig. Derfor er byen omgivet af tusindvis af huller, som man kan falde ned i. Selskaber kan ikke få gravetilladelse, men enkeltpersoner må gerne slå sig sammen. På turistkontoret så vi en avis med to billeder på forsiden. Det ene var fra Mars, det andet fra Coober Pedy. Det var umuligt at se forskel. Den halve by ligger under jorden. Der er en konstant temperatur på grader året rundt og næsten støvfrit. De dage vi var der, lå temperaturen på grader og det er ikke sommer endnu. Den anden nat vi var der, vågnede vi ved at campervanen blev rusket frem og tilbage i ca. 10 minutter. Det var en kortvarig meget kraftig storm. Vi havde vinduerne åbne i varmen, men myggenettene for. De var dog til ingen nytte mod den sandstorm, der anbragte rødt sand overalt i bilen. Vi skyndte os at forlade byen dagen efter. Uluru er der i grunden ikke så meget at skrive om. Verdens næststørste sten er flot og imponerende, især når den rammes af solens stråler ved solop- eller nedgang.

24 The Olgas, en gruppe på 36 store sten, der ligger ca. 40 km vestligere, syntes vi faktisk var flottere. Næste stop var Alice Springs. En glædelig overraskelse efter ørkenen. En flot by med brede gader med store grønne midterrabatter. Masser af palmer. Masser af blomstrende træer, bl.a. det smukke Jackarenda-træ. Men efter Alice igen den barske ørken. Vi har de sidste par dage haft temperaturer over 40 grader, og det er stadig kun forår. Om natten falder den til grader. Hvordan folk kan leve her, fatter vi ikke. Befinder os i Northern Territory ca. 100 m bag et såkaldt roadhouse (en blanding af benzintank, bar, restaurant, købmand, motel og campingplads). Kl. er 11 om aftenen. Nærmeste by er mange 100 km borte, så noget mørkere sted bliver det nok svært at finde. Temperaturen er behagelige 28 grader. Der er ingen fluer, der kravler i ørerne, munden, øjnene og næsen på en. Sidder og nyder stilheden og den

25 fantastiske stjernehimmel. Sydkorset ses langt nede i syd og over mod øst ligger Orion, han må vel snart kunne ses stående i DK. En fantastisk stjernehimmel. Vi hører det pusle omkring os. Ca m foran os kan vi se skygger af 2 kænguruer, der leder efter føde og vi kommer til at tænke på det vel nok mest skuffende på vores tur. På hele den lange tur gennem outback'en, har vi kun set en håndfuld emuer og kænguruer i levende live, men mange døde i vejkanten. Vi har fået forklaret, at det er normalt på den strækning ikke at se flere dyr, men at vi vil få mange dyr at se i Queensland. Det glæder vi os til. Ligesom vi glæder os til at komme videre til det "koldere" Queensland, hvor vejrudsigten taler om temperaturer omkring de 30 grader. Det lyder lækkert.

26

27 Regnskov og eksotiske fugle Skrevet : 10. november 2008 How going? Det holdt ikke helt stik med temperaturforudsigelserne. Det meste af tiden ligger dagtemperaturerne i den øverste del af 30'erne. Men ellers er vi godt nok kommet til et andet Australien nu. Grønt og frodigt. Store plantager med mangotræer, tebuske, bananer og sukkerrør. Sukkerrør alle steder. Og ind imellem den store, altdominerende tropiske regnskov, som er verdens ældste med sine 120 millioner år på bagen. Vi boede i nogle dage i byen Atherton i The Tableland, 60 km inde i landet fra Cairns. Et meget smukt område med masser søer, vandfald, floder og skov. Her findes også et fantastisk dyreliv. Bl.a. var vi på jagt efter Platypus - på dansk: næbdyret - og det lykkedes os at se 3-4 stykker. De var meget sky. Så snart de så os, dykkede de ned i floden, men vi var heldige og så dem en del gange. Den næste sjældenhed vi var/er på jagt efter er en Southern Cassowary. En fugl, der kan blive op til 2 m høj og som lever i regnskoven her i den nordøstlige del af Queensland. Desværre er der kun ca tilbage af den, så den er i stor fare for at uddø. Men det skulle være muligt at se den. Vi håber stadig. Efter Atherton tog vi op til Daintree Nationalpark og slog os ned på Cape Tribulation Camping. Et fantastisk sted omgivet af den frodige regnskov. Cassowaryen havde været inde på pladsen hver dag i

28 den forgangne uge og spist af nogle nedfaldsfrugter, som der nu ikke var flere af, så nu kom den ikke mere. Ærgerligt. Fra campingpladsen er der en 70 m lang sti gennem regnskoven og så står man på en lækker strand med palmer og alt hvad dertil hører. De farlige jellyfish var ikke kommet endnu, men desværre var vandet over 30 grader, så meget afkøling gav det ikke. Den ene dag tog vi med en stor katamaran ud til Great Barrier Reef. Snorklede et stykke tid, spiste lunch om bord, sejlede et andet sted hen, hørte en masse om fiskene og korallerne og snorklede igen, inden vi sejlede tilbage til Australien, som de sagde. Fiskene var flotte, men ikke så talrige som vi har set andre steder - skyldes årstiden - men korallerne var det flotteste, vi nogensinde har set. En meget, meget flot dag.

29 Tog en anden dag på sejltur på Daintree River for at se lidt dyreliv i regnskoven. Det er ofte den bedste måde at opleve dyrelivet i regnskoven på. Men varmen gjorde, at det ikke blev til så mange dyr. De skjulte sig i skyggen. Men enkelte saltvandskrokodiller blev det da til. Slangerne holdt sig helt væk, de ville dø af varmen, hvis de bevægede sig ud på træerne i den stærke sol. Men et par enkelte fantastisk flotte isfugle og nogle sunbirds så vi da. Sunbirden bygger nogle fantastiske hængende reder, så slanger eller andre fjender ikke kan nå dem. En interessant tur, hvor vi fik mange spændende oplysninger om, hvordan dyr og planter tilpasser sig omgivelserne for at overleve.

30 Nu er vi så i Cairns, hvorfra vi efter nogle dage bevæger os sydpå mod Brisbane, som ligger bare 1700 km mod syd, og om 17 dage er eventyret i Australien slut, men der ligger forhåbentligt nogle gode julefrokoster og venter på os derhjemme. Nogle gode skyer har ligget og skygget for solen det meste af dagen, så vi sidder ude i shorts i behagelige 25 grader og skriver dette, efter lige at have været en tur i poolen.

31 Kænguruer på stranden Skrevet : 18. november 2008 Så lykkedes det alligevel. På køreturen fra Cairns og sydpå, en i øvrigt ret ensformig tur med masser af sukkerrørsmarker, slog vi lige et sving ind gennem en nationalpark. Og der stod den sandelig. Southern Cassowary'en som vi havde været på jagt efter. Et flot eksemplar lige i et vejsving. Desværre kom der en bil i modsat retning med stor fart og det kunne den ikke lide. Så den spadserede lige så elegant op ad en lille skråning og forsvandt ind i regnskoven. Fantastisk at se så stor en fugl så tæt på, men vi nåede desværre ikke at få et billede af den. De sidste par dage har vi boet i en turistby der hedder Airlie Beach. Meget turistet og kedelig by, men den er udgangspunkt for bådture ud til de utrolig flotte: Whitsunday Islands. En øgruppe bestående af 74 øer som ikke er en del af Great Barrier Reef - det ligger længere væk fra fastlandet- men er en samling meget gamle vulkantoppe.

32 Vi valgte en dagstur med besøg på tre af øerne. Vi badede fra Whitehaven Island. Efter sigende en af verdens flotteste strande. Det specielle ved stranden er, at sandet er næsten lige så fint som mel. Vi er kommet i jellybox sæsonen, så derfor blev vi iført stinger-suite, så er man sikret mod de farlige dyr, samtidig er man sikret mod solforbrænding. Senere var vi ude at snorkle. Der var kun få koraller, men masser af fisk. Så det var meget flot. En rigtig dejlig dag på en lækker katamaran. Vi havde fået et tip om, at på vejen sydpå var der et par små nationalparker, der nok var værd at besøge. Den første var Cape Hillsborough N.P. lige nord for Mackey. Der skulle være et rigt dyreliv der. Og det er der da også. Der er en del walkingtracks, man kan følge, men det er simpelthen for varmt om dagen, og så snart solen er gået ned, bliver det mørkt. Men så kan man da bare stå op med solen og lige gå ned på stranden - campingpladsen ligger lige ned til vandet, 20 m fra vores bil - og dernede på stranden går der ca. 20 kænguruer og hygger sig.

33 Når de ser dig, kommer de hoppende og standser et par meter foran dig, kigger nysgerrigt på dig og fjerner sig så lidt igen. Hvad de skal på stranden efter, ved vi ikke. Men efter sigende, kommer de der hver morgen. En sjov oplevelse var det under alle omstændigheder. Om dagen kan man se dem hoppe rundt på campingpladsen og ved middagstid var der 4 af dem, som fandt en skyggefuld plads 15 meter fra vores camper, hvor de lagde sig til at holde siesta. Derudover er der et meget righoldigt fugleliv her på pladsen. Vi har en lille folder med de mest almindelige fugle i Australien og vi krydser af, hvilke vi har set. Den er ved at være godt fyldt op. Men

34 her på pladsen er der temmelig mange, der slet ikke er på listen. Vi er nået op på at have set i hvert fald over 100 fuglearter i alt, der slet ikke findes i Europa. Og hvor er de flotte de fleste af dem. Den anden nationalpark vi fik tip om var Eungella N.P. Den ligger ca. 80 km væk fra kysten oppe i bjergene. Her har vi fundet en lille lækker campingplads med en breathtaking udsigt. Har lige været ved en lille flod, der ligger 5 km herfra. Der skulle være platypus. Og det var der så sandelig. 3 styk der svømmede og dykkede lige foran os. Det var utroligt, at kunne stå så tæt på og se på så specielt et dyr. Det er ved at være mørkt, og da vi er i bjergene føles det lidt køligt, så vi skal for første gang i lang tid have en ekstra trøje på - tilvænning til Danmark!

35 Vi nærmer os enden på eventyret Skrevet : 24. november 2008 How going folks. På den fortsatte tur sydpå mod Brisbane er vi nu landet i Hervey Bay. Undervejs røg vi ind i periferien af et lavtryk, der havde centrum i Brisbane området. Og så skal vi da ellers love for at vejrguderne tog fat. Storm, tordenvejr og skybrudsagtig regn. I nyhederne kunne vi se, at Brisbane blev ramt meget hårdere end vi. Det værste uvejr i over 30 år. 3 gange blev byen ramt i løbet af en uge. Mellem huse er totalskadet. Tunneller i byens centrum fyldt med vand. Masser af veje oversvømmet. Og myndighederne mangler overblik og ved ikke hvornår de får styr på situationen. Vi har besluttet ikke at køre derned endnu, men vente til tirsdag, for så at flyve ud af Brisbane på torsdag. Men her i Hervey Bay er nu også ganske dejligt. Byen er udgangspunkt for ture til Fraser Island. Verdens største sandø. 123 km lang og 13 km bred. Vi tog på tur derover lørdag morgen. Den lille færge vi sejlede med var af den type, der har en forstavn, der kan vippes ned på stranden, og så kan man køre eller gå i land på stranden. På øen ventede en specialbygget 4 hjulstrukket bus til 40 personer på os. Vi var nu kun 11. Som sagt er det en sandø og det skal forstås bogstaveligt. Den består kun af sand. Men på trods af det, er der regnskov på øen med træer op til 70 m højde.

36 Vejene tværs over øen er opkørte hjulspor af løst sand. Nogle steder syntes vejene at være ½ m smallere end bussen, men det generede ikke buschaufføren, der tog svingene med fuld fart, km/t, selv om der kun var et par cm at give af mellem de tykke træstammer. På stranden på østsiden af øen bliver der kørt ræs, ligesom i Løkken og Blokhus. En lidt speciel ø og køre rundt på. På hjemturen var der lidt drama. En storm var på vej og færgen havde svært ved at lægge til på stranden. Stærk strøm og høj brænding. Færgen ville højst kunne holde positionen i et par minutter og fire busser skulle om bord. Det var umuligt. Man valgte så at samle passagererne fra de 4 busser i vores bus, som så holdt klar, da færgen kom. I samme øjeblik færgen rørte stranden med klappen nede gav chaufføren fuld gas. Ned ad stranden, igennem brændingen og op ad landsgangsklappen. Det lykkedes. Sejladsen hjem var ikke værre end udturen om morgenen. I morgen tirsdag, går turen så det sidste stykke til Brisbane, og så er eventyret slut for denne omgang. 11 spændende uger blev det til. Vi fik set mange nye spændende steder og fik genset meget fra tidligere ture. Vi fik snakket med mange interessante mennesker, både australiere og andre rejsende som os. Vi fik oplevet sydens kulde, ørkenens ubarmhjertige hede med over 40 grader og støv alle vegne, og vi fik oplevet det nordlige Queenslands fugtige hede, hvor ens tøj aldrig bliver rigtig tørt.

37 Derudover fik vi fantastiske oplevelser med dyrene. Echidnaen, cassowary'en, næbdyrene, wallabies, der hoppede rundt mellem benene på os, kænguruerne der kom på stranden om morgenen og gerne ville klappes, de utallige farvestrålende fugle og, her hvor vi bor nu, store flokke af kæmpestore flying foxes, der af uransagelige grunde på dansk hedder flyvende hunde. Jo, oplevelserne har været mange og store. Vi har nydt det og vi håber I har nydt at læse om vores tur. See yaa'

38 Tilbageblik på turen. Skrevet : 22. desember 2008 Det er koldt og vådt udenfor, og vi sidder foran computeren og prøver at få styr på flere tusinde billeder. Det går langsomt, for tankerne går på langfart hele tiden. Vi tænker på alle de dejlige oplevelser, vi har haft på turen. På de fantastiske landskaber vi har set, de spændende steder vi har besøgt, på alle de enestående dyr vi fik set, på "ozzierne" vi mødte undervejs samt andre turister vi kom i snak med. På vores camper-van som var vores hjem i 6½ uger, på de lange køreture, på det skiftende vejrlig og m.m.m. 11 uger blev det til i perioden 11. sept nov. 1 uge fra Sydney via Canberra til Ocean Grove km 3 uger i Ocean Grove med udflugter i området km I den periode 4 dage på Tasmanien km De sidste godt 6 uger i campervanen, langs med sydkysten, op igennem midten og ud til østkysten og fra Cape Tribulation til Brisbane km I alt godt og vel km eller i snit små 200 km om dagen. Der har været nogle lange køredage ind imellem, men der har også været hviledage og det har ikke føltes belastende at køre turen. Klik her for at se en oversigt over vores dagsmarcher. Overnatning Mens vi kørte rundt i personbil valgte vi at overnatte på moteller. De findes alle steder i mange forskellige prisklasser, men typisk omkring AU$. Alle motellerne havde elkedel og brødrister. De fleste steder havde de mikroovn, så vi kunne varme noget i den, hvis ikke vi i løbet af dagen havde fundet et "food-court" og spist der. De findes i alle indkøbscentre, selv i småbyerne, og der kunne man spise mad fra en af de mange fast-food kæder eller kinesisk, japansk, mexikansk m.m. På turen i camper-vanen overnattede vi på campingpladser. Pris typisk AU$ AU$ mere, hvis man boede "ensuite", d.v.s. man fik sit eget private bad og toilet lige ved siden af camperen. Transport Vi havde hjemmefra booket en udlejningsbil til den første uge og en campervan til rundturen. Begge køretøjer stod klar, da vi kom for at hente dem. Man skal lige tage stilling til, hvor meget selvrisiko man vil have på forsikringen - jo højere selvrisiko, jo lavere præmie - så skriver man under, betaler og kører. Det tager 5 minuter.

39 To ting man bør være opmærksom på: 1. Nogle rejseforsikringer dækker selvrisiko ved billeje op til et vist beløb. Så kan man nøjes med den billigere bilforsikring. 2. Hvis man betaler med et Visa/Dankort er der et max. beløb pr. løbende måned. Det kommer man hurtigt til at overskride ved leje af camper.van. Det er derfor en god ide at have flere kort med. Camper-vanens køkken indeholdt 2 gasblus, mikrobølgeovn, elkedel, brødrister og vask med rindende vand. Hanne og Heinz Rettig foran deres camper, der var deres hjem i 6½ uger i Australien. Benzinpriserne afhænger af, hvor i Australien man kører. Inde i landet er de væsentlig højere - op mod 50% - end ude ved kysten. Da vi forlod Australien var prisen omkring 1 AU$ pr. liter. Vores samlede benzinudgifter blev på 6700 kr. Ca. 47 øre pr. km. Hvis man ikke kører i campervan, men kun personbil kan det gøres væsentlig billigere. Hvis man ikke regner med at overnatte på rastepladser og lignende steder, men kun på campingpladser, ville vi nok foretrække at leje en almindelig personbil og leje os ind i hytterne på campingpladserne. Alle pladser vi boede på havde hytter af høj standard og uden for sæsonen var der ingen problemer med at finde ledige hytter.

40 Kørselskomforten i en personbil er væsentlig bedre, sengene i hytterne er bedre og den samlede pris for kørsel + logi vil blive billigere. Tips 1. Besøg turistinformationerne når I kommer til et nyt sted. Selv i de mindste byer var der turistinformationer og alle steder var de meget ivrige for at hjælpe - og de ved meget om lokalområdet, som man ikke finder i guidebøgerne. 2. Bibliotekerne i selv ganske små byer har computere stående til offentlig brug - gælder også turister - her kan man som oftest gratis komme på internettet. 3. Vil man ringe hjem til Danmark er det billigst ved at købe et telefonkort 4. Har man den bærbare PC med, bør man installere "Skype" - som er gratis - på den. Så kan man ringe gratis hjem, hvis modtageren også har "Skype". Ringer man til en almindelig telefon koster det ca. 13 øre pr. minut, til en mobiltelefon ca. 1,50 kr pr. minut. Vores rute i Australien:

Som backpacker i Australien

Som backpacker i Australien Som backpacker i Backpackere har som regel mere end fire uger til rådighed, når skal opleves. Til gengæld gælder det om at få pengene til at strække så langt som muligt, samtidig med at alle højdepunkterne

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

www.fijirejser.dk 86 20 45 20 Eksotiske tilbud Specialister i Stillehavsøerne

www.fijirejser.dk 86 20 45 20 Eksotiske tilbud Specialister i Stillehavsøerne Specialister i Stillehavsøerne Hos Fijirejser er vi specialister i at skræddersy rejser til Stillehavsøerne. Vi har rejst i landene og sidder klar til at hjælpe med at skræddersy din drømmerejse til paradisøerne

Læs mere

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins...

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... LØRDAG 9.JULI skrevet af Allan Rasmussen Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... Tidligt op og med flyveren til Hobart på Tasmanien. Vi

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming.

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming. KINA REJSE 2013 Tag med på en spændende og uforglemmelig rejse til YUNNAN PROVINSEN i det sydvestlige Kina fra den 20. juli til den 3. august 2013 Ved tilmelding senest den, 1. januar 2013 gives der kr.

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Australien rejse i forbindelse med Konvention i Melbourne den april 2018

Australien rejse i forbindelse med Konvention i Melbourne den april 2018 Australien rejse i forbindelse med Konvention i Melbourne den 11-14.april 2018 Afrejse København den 1.april 2018 til 21.april 2018 Hermed følger den endelige rejseplan og pris i forbindelse med Konvention

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN Dato: august 2015 Det samlede tilbud bliver på i alt godt 13.000 DKK for to personer for 13 dage. 12 overnatninger med morgenmad og med fem arrangerede ture. Tilbuddet er

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 New South Wales i autocamper 16 dage fra 11.698 kr pr. person når 2 voksne og 2 børn rejser sammen Bag vinmarker og kystbyer Denne korte tur tager jer med gennem det bedste af New South Wales. Med udgangspunkt

Læs mere

Simon og Viktoria på skovtur

Simon og Viktoria på skovtur Simon og Viktoria på skovtur En fantasihistorie tegnet og fortalt af eleverne i 3.klasse på Rønnebæk skole 2009 Simon og Viktoria gik en tur ud i skoven. Og så så de en giraf og de så også en løve. De

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Queensland i autocamper

Queensland i autocamper Queensland i autocamper Regnskov, strand og koraller Denne populære rejse gennem det frodige Queensland fører jer gennem verdens ældste regnskove og giver jer mulighed for en tur på verdens største koralrev,

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: 1 Professoren - flytter ind! 2015 af Kim Christensen Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: Shelley - for at bringe ideen på bane Professor - opdrætter - D. Materzok-Köppen

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

På Læsø 16. - 20. april 2007

På Læsø 16. - 20. april 2007 På Læsø 16. - 20. april 2007 Med Vicki Morten Nina Kasper Martin og Jytte, Alex og Peter Mandag Vi kørte i to busser, skolens røde og Mortens grå Transit, fra Limfjordsskolen klokken 9.15 over Aalborg

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

De 5 GTC er på togt i Norge.

De 5 GTC er på togt i Norge. De 5 GTC er på togt i Norge. Sidste år var vi på tur i Sverige/ Norge, og her blev jeg bedt om og køre den samme tur i år, bare modsat vej rundt. Det var jeg med på, men havde et par ændringer. Vi skulle

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Eksempler på historier:

Eksempler på historier: Eksempler på historier: Der var engang en mand Der havde en fisk Akvariet blev for gammelt Derfor skulle han købe et nyt Men han havde ikke noget at putte fisken i Derfor døde den og kom op i himlen Der

Læs mere

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum)

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Kære børn Jeg er dyrepasser i zoologisk have. Jeg elsker mit arbejde og dyrene er mine allerbedste venner. Er der nogen af jer, der har været i zoologisk

Læs mere

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum)

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Kære børn Jeg er dyrepasser i zoologisk have. Jeg elsker mit arbejde og dyrene er mine allerbedste venner. Er der nogen af jer, der har været i zoologisk

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går.

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går. Kære Klubkammerater I tirsdags (d. 22/2) skulle jeg ha' været til Kalundborg med en arbejdskollega og sætte noget køkkenbord op, men da det blev aflyst i sidste øjeblik fik jeg mulighed for at tage tidligt

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Denne tur starter og slutter i Brisbane, og du kommer til at opleve noget af det bedste, som det sydlige Queensland har at tilbyde.

Denne tur starter og slutter i Brisbane, og du kommer til at opleve noget af det bedste, som det sydlige Queensland har at tilbyde. Solskin, badestrande og regnskov 15 dage fra kr. 22.598,- p.p. når to rejser sammen En rundrejse i bil i det sydlige Queensland med nationalpark, 4WD safari på verdens største sand, smukke sandstrande,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 Uge 22 Emne: Her bor jeg Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge22_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.40 Uge 22 l Her bor jeg Dagene er begyndt at

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere

Australien rejse i forbindelse med Konvention i Melbourne den april 2018

Australien rejse i forbindelse med Konvention i Melbourne den april 2018 Australien rejse i forbindelse med Konvention i Melbourne den 11-14.april 2018 Afrejse København den 2.april 2018 til 21.april 2018 Jeg takker for opfordringen til at komme med nogle mulig forslag til

Læs mere

Mellem Himmel og Jord, Mellem Himmel og Jord, Mellem Himmel og Jord, Mellem Himmel og Jord, Mellem Himmel og Jord, 6-10

Mellem Himmel og Jord, Mellem Himmel og Jord, Mellem Himmel og Jord, Mellem Himmel og Jord, Mellem Himmel og Jord, 6-10 adresse afsender adressen afsendere adresser afsenderen adresserne afsenderne afstand aften afstande aftenen afstanden aftner afstandene aftnerne alder ballon alderen ballonen aske balloner asken ballonerne

Læs mere

FREDAG 4.MARTS LØRDAG 5.MARTS

FREDAG 4.MARTS LØRDAG 5.MARTS FREDAG 4.MARTS Vi besøger Rolf og Lone der har inviteret på aftensmad så vi kan se deres lejlighed og sammenligne den med vores. De har beklaget sig en smule over at de kom senere end os, så udbudet af

Læs mere

Dag 6 Island d. 7/8-2016

Dag 6 Island d. 7/8-2016 Dag 6 Island d. 7/8-2016 Vi vågnede op til en tør og flot morgen, dvs. nogle gange sover børnene længe, men de kommer også sent i seng. I stedet for at tage Ringvejen rundt, ville vi krydse via F-vejene,

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012

Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Turen til Berlin 13. juni 2012-24. juni 2012 Punkt... Side Onsdag den 13. juni 2012...3 Torsdag den 14. juni 2012...3 Fredag den 15. juni 2012...4 Lørdag den 16. juni 2012...6 Søndag den 17. juni 2012...7

Læs mere

FREDAG 3.JUNI LØRDAG 4.JUNI. skrevet af Allan

FREDAG 3.JUNI LØRDAG 4.JUNI. skrevet af Allan FREDAG 3.JUNI skrevet af Allan Efter arbejde mødes Anne Marie og jeg ved togstationen, og starter turen til Brisbane, hvor vi skal besøge Niels, som vi har studeret med på Aalborg Universitet. Aftensmaden

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Mauritius

Inspiration Rejsemål: Mauritius Inspiration Rejsemål: Mauritius Mauritius er en østat, der ligger i den vestlige del af det Indiske Ocean ca. 900 km øst for Madagaskar. Øen har et areal på ca. 1900 km². Store dele af øen er dækket af

Læs mere

Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle

Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle Dagens kørsel: 513 km fra Engvej i Hinnerup til Erholungspark Camping ved Irenensee nær Celle Dagens kørsel 744 km fra Erholungspark Camping til Chiemsee Camping nær den Østriske grænse Dagens kørsel:

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

Strandgården s Affalds-uge 2009

Strandgården s Affalds-uge 2009 Strandgården s Affalds-uge 2009 Sct. icolai Skoles SFO Strandgården Strandgården er en SFO under Sct. icolai Skole i Køge. Hos os er midtbyens børn efter skoletid, ca. 250 fra 5 til 13 år. Vi bor tæt ved

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

Nyhedsbrev Porsgaard

Nyhedsbrev Porsgaard Nyhedsbrev Porsgaard November 2012 Dato 26 november Teater Punkter af særlig interesse: Teater Igen i år var Juelsminde skolecenter med blandt de teaterstykker, der blev udvalgt til at gå videre. Vi skulle

Læs mere

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas Med til Tenerife lørdag den 24. februar 2007 til lørdag den 3. marts 2007. Rejsen: Fra Tirstrup lufthavn til Sydtenerife er der 3782 km. Flyvetid: 5 timer. SAS fløj turen for Aarhus Charter Vi boede i

Læs mere

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Morten Dürr SKADERNE Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Hvidt, sort og grønt Efter mor døde, ville far jage skaderne væk. Men sådan gik det ikke. Skaderne blev. Det var godt.

Læs mere

Australien & New Zealand specialister

Australien & New Zealand specialister Australien & New Zealand specialister Hos Australienrejser er vi specialister i at skræddersy rejser til Australien og New Zealand. Vi har alle rejst rigtig meget i landene og sidder klar til at hjælpe

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Pas cu pas,- et skridt ad gangen.

Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Udlandspraktik er en fantastisk måde at opleve et andet land. Man møder landets kultur, normer og historie på en helt anden måde, og man oplever det hele på tæt hold Derudover

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 17 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge17_sund og stµrk.indd 1 06/07/10 12.06 Uge 17 l Sund og stærk Det er en

Læs mere

Mathilde i Mellemamerika. Costa Rica og Nicaragua Af Per H. Jacobsen

Mathilde i Mellemamerika. Costa Rica og Nicaragua Af Per H. Jacobsen Mathilde i Mellemamerika Costa Rica og Nicaragua Af Per H. Jacobsen Indhold Mathildes dagbog fra Costa Rica Side 4 Costa Rica Side 18 Mathildes dagbog fra Nicaragua Side 38 Nicaragua Side 50 Stikord Side

Læs mere

ÆBLET. historien om Adam og Eva.

ÆBLET. historien om Adam og Eva. Side 3 ÆBLET historien om Adam og Eva 1 Dag og nat 4 2 Adam og Eva 6 3 Træet 8 4 En dejlig tid 10 5 Røde æbler 12 6 Slangen 14 7 Pluk det 16 8 Nøgne 20 9 Hvor er I? 22 10 Det var ikke mig 24 11 Guds straf

Læs mere

Østlige Canada i autocamper

Østlige Canada i autocamper Canadas Rocky Mountains i autocamper 16 dage fra 8.348 kr. pr. person når 2 voksne og 2 børn rejser sammen Tag med på et betagende eventyr i autocamper gennem Canada og Rocky Mountains imponerende natur

Læs mere

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls Tirsdag Afgang mod Niagara Falls De gamle kom og hentede mig på kollegiet kl. 09:30 hvorefter vi begav os på den lange køretur mod Niagara Falls. Selve turen føltes dog ikke særlig lang, da jeg sov lidt

Læs mere

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen Drømmekommunen Der var engang en familie, der ville tage på ferie langt væk fra København. De valgte en by, der hed Halsnæs, fordi de havde hørt hvor fantastisk og fortryllet den var blevet. De tog af

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Hendes opgave er at bevogte den gyldne skål. Da hun mistede den, blev hun forvist til jorden.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

den lille færge - en godnathistorie med tegninger, som du selv kan farvelægge

den lille færge - en godnathistorie med tegninger, som du selv kan farvelægge den lille færge - en godnathistorie med tegninger, som du selv kan farvelægge Historien om Den lille Færge Tøf - tøf, sagde færgen lystigt, da den lagde fra ved anløbsbroen ud for dens hvileplads på søen

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Benediktes dagbog. 23/01-2016 Der er noget uvirkeligt ved at se palmetræer, på samme måde som det er uvirkeligt at blive vækket af nogle andre fugle.

Benediktes dagbog. 23/01-2016 Der er noget uvirkeligt ved at se palmetræer, på samme måde som det er uvirkeligt at blive vækket af nogle andre fugle. Benediktes dagbog Australien var to fantastiske måneder. Jeg oplevede så meget også bare i de små ting at jeg hver aften var helt smadret når jeg gik i seng. Før jeg tog afsted kaldte folk det en oplevelse

Læs mere

Turen er designet til at blive oplevet i autocamper med naturskønne områder og vejstrækninger for øje.

Turen er designet til at blive oplevet i autocamper med naturskønne områder og vejstrækninger for øje. Australiens sydkyst i autocamper 23 dage fra 11.448 kr pr. person når 2 voksne og 2 børn rejser sammen På kant med naturen Denne spændende rundrejse i det sydlige Australien tager jer med til store natur-

Læs mere

Polen 2009. En tur til Gdansk Del 3

Polen 2009. En tur til Gdansk Del 3 Polen 2009 En tur til Gdansk Del 3 Portene fra havnefronten ind til byen Sanne på vej ind i byen Gdansk er en helt utrolig flot og velplejet by. Overalt er der rent og pænt, og alle slags butikker forefindes

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang.

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang. Hungerbarnet I Da Larus var 11 år skulle han ud at arbejde. Hans far fik en plads til ham hos en bonde. Da de skulle gå derhen fik Larus en gave. Det var en kniv hans far havde lavet. Der var langt at

Læs mere

Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst.

Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst. 2009 Sverige Lørdag den 1. august Kører hjemmefra ved 8-tiden, efter en tankning på Jet-stationen i Nørresundby. Vejret er fint med sol, men nogen blæst. Vi holder første kaffepause i Randers og kører

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Og i det at Hans sagde det, faldt der er en sten ud af Kates hjerte. Åh Hans! Jeg var blevet forhekset. En dag for mange år siden, kom der en heks og

Og i det at Hans sagde det, faldt der er en sten ud af Kates hjerte. Åh Hans! Jeg var blevet forhekset. En dag for mange år siden, kom der en heks og Tom og skønheden I den lille landsby var der mange goder man kunne tage på markedet og handle frugt og grønt og tage til slagteren og købe den lækreste flæskesteg. Eller man kunne gå en tur i det fri og

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Vi har haft en rigtig god tur og jeg har fået lidt farve men jeg vil ikke kalde mig brun hi hi, Maria er til gengæld negerbrun.

Vi har haft en rigtig god tur og jeg har fået lidt farve men jeg vil ikke kalde mig brun hi hi, Maria er til gengæld negerbrun. HejMor&Far Så kom vi hjem til Danmark igen... uha her er lidt koldt men også sol med mellemrum så det er ok og her er dejlig grønt over det hele, det har har jeg savnet. Viharhaftenrigtiggodturogjegharfåetlidtfarvemenjegvilikkekaldemig

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

1. rejsebrev fra London af Malene Dyhrman Flou Nielsen

1. rejsebrev fra London af Malene Dyhrman Flou Nielsen 2012 1. rejsebrev fra London af Malene Dyhrman Flou Nielsen 01-04-2012 Studerendes navn: Malene Dyhrman Flou Nielsen Studienummer: PS09727 E-mail.: malene1989@hotmail.com Praktikperiode: 2. el. 3. 3. praktikperiode

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Den gamle kone, der ville have en nisse

Den gamle kone, der ville have en nisse 1 Den gamle kone, der ville have en nisse Der var engang en gammel kone, der gerne ville have en nisse. Hun havde slidt og slæbt alle sine dage, og nu havde hun sparet sammen til at få sit eget hus. Det

Læs mere

REJSEAVISEN 2. Vandfald. En hel dag med vandfald (Jonas, 14. april 2010)

REJSEAVISEN 2. Vandfald. En hel dag med vandfald (Jonas, 14. april 2010) REJSEAVISEN 2 Familie Rask Hansen s rejseavis Vandfald En hel dag med vandfald (Jonas, 14. april 2010) En dag var vi ude og se på forskellige vandfald. Det første vi så var et, der hedder Cowley Falls.

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen.

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Så altså, Batman kedede sig. Hmm, tænkte han, jeg ringer da

Læs mere

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen.

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen. Steensgaard rundt Mød vores lokale guide Regnormen Steno der har boet på Steensgaard hele sit liv, og som vil tage dig og dine voksne med på en spændende rejse fra hans jord til vores bord. Derfor er hele

Læs mere

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Denne folder indeholder fem forslag til vandreture på Venø, hvoraf den ene også kan gennemføres

Læs mere

Østrig turen, september 2015.

Østrig turen, september 2015. Østrig turen, september 2015. Bjarne B sendte i vinteren en invitation ud til alle medlemmerne om at han ville lave en tur til Østrig sidst i August 2015 Der var hurtig udsolgt for det lille Berggasthof,

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet,

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, der anviste vejen. Siden så vi dem aldrig mere. 8 9 Dagen

Læs mere

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 FREDAGSNYT FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 Sidste skoledag Fredag den 24. juni fra kl. 8.05-11.15. Storegruppen møder allerede kl. 7.30 til morgenkaffe med lærerne. Efter morgensang

Læs mere

Første rejsebrev fra Brisbane, Australien 2. praktik periode Christina Bach Mølholt HS13046

Første rejsebrev fra Brisbane, Australien 2. praktik periode Christina Bach Mølholt HS13046 Lu Brisbane sign - skyline Første rejsebrev fra Brisbane, Australien 2. praktik periode Christina Bach Mølholt HS13046 Diving - Great Barrier Reef Kænguru Australia Zoo Så blev det tid til, at jeg skal

Læs mere

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere

LØRDAG 23.APRIL. skrevet af Allan

LØRDAG 23.APRIL. skrevet af Allan LØRDAG 23.APRIL skrevet af Allan Tidligt op og med flyet til Melbourne. Vi lander midt på formiddagen og finder den gratis turist-sporvogn som bringer os frem til hotellet hvor vi efterlader bagagen og

Læs mere

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ)

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Skrevet af Helle Heidi Jensen Jeg har lige været på lavinehundekursus med min hund Vanilla på 8½ år. Jeg ville helst have deltaget min hund Ginger,

Læs mere