Australien kalder Skrevet : 22. september 2008

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Australien kalder Skrevet : 22. september 2008"

Transkript

1 Australien Rundt 11. september 27. november 2008

2 Australien kalder Skrevet : 22. september 2008 Hanne og Heinz Rettig drog midt i september til Australien. Foran venter tre måneder med først bilferie, siden boligbytte og til sidst campertur gennem outbacken. Undervejs vil de sende små beretninger til Curious og dele nogle af deres mange indtryk og utallige billeder med medlemmerne. Planen for rejsen er: 11. september: Afrejse fra Danmark, fly via Singapore til Sydney september: Efter tre dage i Sydney går turen i udlejningsbil sydpå via Canberra til Ocean Grove, syd for Melbourne. 22. september-13. oktober: Boligbytte med en familie i Ocean Grove, lidt uden for Geelong. 13. oktober november: I en lille camper går turen fra Ocean Grove via Kangaroo Island ind i outbacken og nordpå til Uluru (Ayers Rock) og videre til Cairns og Brisbane. 27. november: Fly fra Brisbane til Bali. 5. december: Retur til Danmark. Her følger deres første indlæg: Lørdag morgen vågnede vi op i Sydney til strålende sol og i løbet af dagen op til 24 grader C. Vi købte nogle "Daytickets", som gav os mulighed for at køre i tog, bus eller sejle med færgerne som vi ville. Tog færgen til Manley, hvor vi så aussierne nyde strandlivet - nød selv en "fish and chips" før vi sejlede tilbage og rundede Utzons fantastiske operahus - der blev taget et hav af billeder. Tog en ny færge og sejlede til Darling Harbour, hvor vi så akvariet og bagefter på folk, der lige som os nød det gode forårsvejr. En perfekt og dejlig afslappende dag ovenpå 2 lange flyveture døgnet inden. Natten til søndag kunne vi høre regnen piske ned, og da vi vågnede så vi kun skyer og vand på ruden og træer der blev rusket voldsomt i stormen. I løbet af formiddagen klarede det lidt op og vi valgte en ny færgetur til Cremorne Point, hvorfra der er en utrolig flot udsigt over Sydneys skyline, operahuset og Harbourbridge. Vi gik en tur en times tid på den lille halvø til Mosman Bay. Meget flot med fantastiske huse med endnu flottere vandudsigter. Efter frokost gik vi tur i Botanisk Garden - lidt for tidlig efter årstiden, men alligevel en god oplevelse, sluttende med et besøg på NSW's kunstmuseum.

3 Mandag morgen hentede vi den lejede bil - en Ford Falcon 2,5 l med automatgear og alt moderne isenkram, motoren hører vi stort set aldrig, men køre det kan den - og kørte til Canberra i blandet vejr. Om natten stormede og regnede det voldsomt. Vågnede op til isnende kulde og en bil, der i nattens løb havde skiftet farve til rød p.g.a. sandet, der i nattens løb havde lagt sig på den, ligesom på alle andre biler i området. Vejret i dag? Sol og 14 grader samt en isnende kold blæst med vindstyrke på 8-10 m/s. Den kommende nat har de lovet -2 grader og i morgen 17 gr. Fredag den 19. sept. Tilbragte 3 døgn i Canberra, Australiens hovedstad. Det var et dejligt gensyn - vi boede her jo i 5 uger i Så nogle af de ting vi syntes godt om dengang, bl.a. deres kunstmuseum, som har en hel del franske og australske impressionister, som vi synes stort set er på højde med de franske. Men der er også en del nyere europæisk kunst af høj klasse.

4 Torsdag morgen kørte vi fra Canberra ud mod kysten. Det var en lidt deprimerende køretur, for selv om landskabet er smukt nok, lidt a la Toskana så manglede det i den grad vand. Alt, selv de stedsegrønne buske og træer, var bare brunt. Trist. Da vi så nærmede os kysten ændrede det sig heldigvis. Foråret var godt i gang. Masser af træer i blomst

5

6 Vi endte i en lille by ved havet: Bergamui. Masser af sandstrand og klipper. Masser af sol. Pelikaner, kormoraner, papegøjer, søløver. 24 grader. I morgen skal det blive op mod 27 gr. Vi tager en ekstra overnatning her og har gået en hel del km i dag, både i skov og på strand. I morgen går det videre sydpå. Vi har to overnatninger tilbage og mandag morgen mødes vi med de folk, som vi bytter hus og bil med. Vi får sendt dem af sted mod Danmark og overtager så deres hus de næste tre uger. Det glæder vi os til. Links: Sydney Busses (for at læse mere om Day tickets) National Gallery of Art

7 Boligbytte, en fantastisk ide Skrevet : 25. september 2008 Det er 6. gang vi bytter hus med en familie i udlandet. 6. gang vi bor nogle uger i en fremmed families hus og kører i deres bil. Sover i deres seng. Bruger deres køleskab. Og for 6. gang er det en fantastisk oplevelse. Efter gode oplevelser i Whangamata, New Zealand, i Canberra, Australien samt i Canada (tre gange i British Columbia) var vi klar igen. "Vores huse" i British Columbia,Canada. Vi tilmeldte os den verdensomspændende organisation Home Link (I Danmark kendt under navnet Dansk Boligbytte) og noterede tidspunkt vi ville bytte, hvilke lande, vi var interesserede i samt en række oplysninger om os selv og vores hus: Antal sovepladser, antal medlemmer i familien, delt op på voksne, unge og børn, ikke-ryger, samt utallige detaljer som flinke naboer, klaver, cykler etc. Alle oplysningerne blev derefter lagt ind på deres hjemmeside med et billede af vores hus, og så var vi klar. Som tilmeldt 'bytter' kan man gå ind på deres hjemmeside og se på alle de tusindvis af familier fra hele verden, der gerne vil bytte deres bolig for en given periode. Med gode søgemuligheder kom vi denne gang frem til en familie i Ocean Grove, Victoria, bestående af to voksne, der gerne ville bytte med Danmark. De havde egentlig kun brug for 8 dage, men da de var væk i længere tid, kunne vi blive tre uger i deres hus. Vores Honda blev byttet med deres Honda. For god ordens skyld blev vores forsikringsselskab orienteret om, at de ville køre i vores bil, og så var det på plads. Mange mails føg rundt om jorden i månederne op til, og vi kom næsten til at lære disse mennesker at kende.

8 "Vores hjem" i Ocean Grove, Australien. Når man vælger at bytte sin bolig med en fremmed familie bygger det hele på tillid. Der er ingen formel kontrakt, der skal underskrives. Ingen penge bytter hænder. I mange tilfælde ser man slet ikke sine byttere, da man ofte krydser hinanden i luften på vej frem og tilbage. Vi har altid valgt at hilse på dem, der skulle bo i vores hus. Vi har flere gange inviteret dem til at komme en dag eller to inden vi selv rejste, andre gange har vi mødt dem i deres hjem. I år kom det til at knibe lidt med tiden, men i sidste øjeblik fik vi det arrangeret, så vi troppede op i vores nye australske hjem en time inden de skulle af sted til lufthavnen. Selv om vi har været helt trygge ved at overlade vores hus til familien, var det utroligt rart at få sat ansigt på og snakket med dem. Vi fik en fornemmelse af, hvordan de vil behandle vores hus, og efter blot en time havde vi fået endnu et sæt venner i udlandet. Rent praktisk er det også lettest lige at mødes, så der kan udveksles nøgler og brugsanvisninger etc.

9 Selv om der ikke formelt er mange krav, er der nogle forventninger til hinanden. Vi sørger altid for, at der står en flaske vin fremme og at der i køleskabet står lidt mælk, ost og pålæg, brød og frugt, så man ikke skal styrte ud og handle med det samme. På samme måde overtog vi et køleskab med indhold. Derudover kan man bruge hvad der er af krydderier, mel, sukker med mere. Det man tømmer erstatter man. Man afleverer naturligvis også huset pænt rengjort, bilen fyldt op med benzin og nyvasket. Vi plejer desuden at efterlade brochurer på lokale seværdigheder, kort og rejseguides. Men først og fremmest er det også et spørgsmål om at have tillid til at vi passer på hinandens ting. At vi ikke roder i private papirer eller spilder chokolade i sofaen. At vi tager ansvar for vores handlinger, og f.eks. betaler for et smadret glas eller sørger for at få repareret et stenslag i forruden. Vi sidder i skrivende stund og nyder at vi i tre uger har et hjem i Australien. Ikke blot et sted at overnatte, men et sted vi kan tømme kufferterne, smide benene op, slappe af og lade op. I tre uger får vi lov til at være en del af et australsk lokalsamfund og kan fodre kakaduer i haven, samle eksotiske skaller på stranden og bruge rabatkuponer i det lokale supermarked. Bilen står klar til eventyr og selvom vi tager på længere ture med overnatninger, har vi stadig vores hus at komme hjem til. Praktiske oplysninger Link: Læs mere om boligbytte her Pris: Det koster fra ca. kr at blive tilmeldt Dansk Boligbytte, afhængig af om man ønsker billede, og om man vil være med i det trykte katalog også. Det gælder i 12 måneder og kan bruges til så mange boligbytter, man ønsker. Man kan således planlægge ud i tiden og få næste års ferie på plads også. Da går vores tur til Portland, Oregon.

10 Kolde huse og tørke Skrevet : 29. september 2008 Så har vi fået os indrettet i vores "byttehus" og fået orienteret os lidt i området. Huset er, som de fleste på disse kanter, bygget op omkring et træskelet og så er der i øvrigt sat vinduer og pap op i mellemrummene. Isolering er der ikke meget af, så om vinteren og her om foråret, når solen går ned, bliver der meget koldt i huset. Typisk er der så en form for opvarmning i stuen og på badeværelset. Resten af huset kan være meget koldt. Men så er der heldigvis noget, der hedder "electric blanket". Et stykke tid inden man går i seng, husker man lige at tænde for dem, så kommer man i en dejlig varm seng. Er man kuldskær har man dem tændt hele natten. De findes i øvrigt også på samtlige moteller på disse kanter. Ocean Grove som vi bor i, er en lille by som er omgivet af masser af vand med kilometervis af lækre badestrande og de sidste dage, hvor skolerne har fået forårsferie, vrimler det med børn, mødre og hunde på dem. Området er hårdt ramt af tørke. Der er sat skilte op langs med vejene og omdelt husstandsbrochurer, der fortæller, at vi ligger i "fase 4" mht. vandrestriktioner. Det betyder bl.a. at man ikke må vande have, ikke må vaske bil, ikke må vaske vinduer. Swimmingpoolen må ikke fyldes op med vand. 1. gangsovertrædelse giver en bøde på min AU $. Her i huset står der en spand under bruser og vandhaner. Når man skal bruge varmt vand, lader man vandet løbe ned i spanden, indtil det bliver varmt. Det vand bruger man så til at vande blomsterne med i haven. Geelong 15 min. kørsel fra byen ligger den lidt større by Geelong. En by med en fantastisk flot havnefront udsmykket med over 100 kunstværker, utroligt mange store butikker byens størrelse taget i betragtning.

11 En by, hvor de fleste butiksvinduer er udsmykket i anledning af årets største begivenhed og hvor masser af biler af samme grund kører rundt med flag hængende ud af vinduerne. Aussie Rules Football Årsagen?? "The Cats", byens fodboldhold, spillet efter aussie rules, er kommet i finalen om det australske mesterskab. For at forstå, hvor stort det er, skal I vide, at nogle af de landsdækkende TV-selskaber de sidste tre aftener før finaledagen har haft 3-4 timer lange underholdningsudsendelser/talkshows kun omhandlende finalen. På selve finaledagen, hvor finalen startes kl. 14,30, starter tv-udsendelserne kl. 06,00 om morgenen. Australsk fodbold har ikke meget med vores form for fodbold at gøre. Man må bruge både hænder og fødder. Der rives og flås, skubbes og slås. Indimellem bokses der lidt. Tacklingerne, der sættes ind, ville i

12 alm. fodbold ofte medføre bortvisning, her fløjtes der ikke engang af dommerne. Bliver en spiller hårdt ramt, og det sker meget ofte, bliver han aldrig liggende mere end højst 2-3 sekunder, for spillet kører stort set uden afbrydelser i et vanvittigt tempo i 4 x 30 minutter. De fleste spillere har i øvrigt tandbeskyttere på. Et spil for mænd. Publikum er meget levende og spænder fra små børn til oldemødre oppe i 80'erne. En herlig sport. Geelong tabte. Især fordi de andre var bedre til at gribe bolden!!! Vinderholdet, The Hawks. Foto: Great Ocean Road Vi er taget på en lille tredages tur langs med verdens uden tvivl smukkeste kystvej: Great Ocean Road. En vej med nogle fantastiske klippeformationer og frådende hav. Utrolig smukt. Eller "amaaazing", som de siger hernede, med meget fladt a. Undervejs på turen så vi også flere steder koalaer, der sad i eukalyptustræerne og nød det gode forårsvejr. Foråret er for alvor kommet i gang. Alt er grønt og blomstrende og temperaturen er kommet op i tyverne. Så vi nyder tilværelsen.

13 Links: Læs mere om Aussie Rules fodbold her Læs mere om Geelong her Læs mere om Great Ocean Road her

14 Billeder fra Geelong Skrevet : 3. oktober 2008 På havnen i Geelong findes ialt 104 fantastiske malede figurer. Her er et lille udpluk af dem, vi faldt for.

15 Links: Læs mere om de sjove figurer her

16 How ya going folks? Skrevet : 13. oktober 2008 Ja, så er vi hjemme i vores byttehus igen. Det væsentligste ved denne tur er selvfølgelig vores tur med campervanen op i gennem det indre af Australien, sluttende med Great Barrier Reef. Når man så, som vi har gjort, starter med at bo fast i et i øvrigt dejligt hus i et dejligt område, så bliver vi altså lidt rastløse. Hvornår starter eventyret? Skal vi ikke snart af sted? Vi var en tur i dejlige Geelong og kom forbi et travel-center og blev enige om, at vi da hellere måtte se, om ikke de lige havde en lille tur til Tasmanien, når nu vi havde tiden og det var lige i nærheden. No problem. Talya havde lige nogle billige flybilletter til os. 350 kr. hver vej. Hun kunne også lige lave et pakkearrangement til os: 4 overnatninger i en motelkæde som vi frit kunne vælge imellem + billeje. Var det noget?? Ja, det var det da. Så lørdag den 4. okt. om morgenen kørte vi til Melbourne, hvorfra vi fløj til Hobart. Bilen ventede i lufthavnen og vi tøffede glade af sted. Tasmanien er en dejlig ø. I 4 dage kørte vi øen rundt, 1300km, det meste af tiden var bjergkørsel. Nede i dalene var der landbrug og utallige varianter af den grønne farve. Oppe i højderne kunne der være skov af eukalyptus eller pinjer eller lavt buskads med et farvespil i nuancerne brun-grøn-gul. Et meget varieret landskab og en meget, meget smuk ø med det absolutte højdepunkt i de såkaldte Cradle Mountain, hvor vi blandt meget andet så en echidna (pattedyr, der lægger æg og udruger dem i pungen

17 og i øvrigt ligner et pindsvin) samt fem wombatter - søde og kære, man kan stå 1 meter fra dem, uden at de tager notits af en. Vejret var lige som en aprildag kan være hjemme i DK. Blæst, storm, vindstille, sol, regn, sne!! og temperaturer fra ca grader. Onsdag den 8. okt. fløj vi så "hjem" igen. En pragtfuld tur, som vi nød meget. Nu er vi så, som skrevet tidligere, hjemme igen. De næste 3 dage går med forberedelse til turen op igennem Australien, få vasket tøj, få købt lidt af den langtidsholdbare proviant til turen, lidt nødrationer til steder, hvor vi ikke kan købe ind, og afslapning i solen på stranden. Vejrudsigten for de kommende dage siger: Sol og grader. På mandag kører Heinz til Melbourne og henter vores camper-van, mens Hanne ordner hus og det sidste af tøjet. Mandag eftermiddag stuver vi tingene i vognen og tirsdag morgen starter eventyret!! Tre dejlige uger i "vores" hus slutter. 6½ uge i ca. 8 kvadratmeter starter. Det bliver spændende. Næste brev sandsynligvis fra et sted i South Australia. Fremover ved vi ikke, hvor vi kan komme på internettet. Så vi får se.

18 Nærkontakt med dyr Skrevet : 21. oktober 2008 Den verdensomspændende økonomiske krise har også holdt sit indtog i Australien. Den har betydet, at den australske dollarkurs er faldet ganske væsentligt og for tiden svinger en del op og ned. For os betyder det at alt er blevet billigere end beregnet hjemmefra. I det daglige kun små beløb, som dog summerer sig, men da Heinz hentede bobilen i Melbourne var det noget, der kunne mærkes. I forhold til dagskursen da vi planlagde turen, er der tale om en besparelse på 3500 kr. Det luner. Vi har haft en dejlig tid i Ocean Grove. Et dejligt hus og nogle virkelig dejlige områder med masser af muligheder for gåture i en smuk natur med mulighed for iagttagelse af et spændende dyreliv. Men siden sidste tirsdags er vi på farten igen i vores lille Toyota "Camper-van". Vi har meget hurtigt fået os indrettet så alt virker hensigtsmæssigt. Vi har jo lidt erfaring fra sidste tur. Der er både mikroovn, elkedel og toaster udover det sædvanlige med køleskab og gasblus. Den er både nyere og med større motor end den vi havde sidste gang og den er ganske behagelig at køre i. Kangaroo Island. Så fik vi da også hilst på politiet i Australien. Nej, nej bare rolig, ikke noget med at køre for hurtigt. Men på denne store ø er der så få biler, så alle vinker til hinanden, når man mødes. Og det gjorde politiet også.

19 Kangaroo Island er en fantastisk ø. Vil man opleve noget vild natur tæt på, er det et af de steder, det kan lade sig gøre. Vi fandt en naturcampingplads i den vestlige ende af øen, der er ca. 145 km lang og 45 km bred. Da vi havde sat bilen, opdagede vi, at i træet 10m fra os, sad der en koala med sin unge. På en 10 min. gåtur fra vores plads, så vi 7 andre koalaer. Papegøjer og andre store fugle susede rundt om ørerne på os. I skumringen kravlede koalaen med sin unge på ryggen ned ad træet og gik hen til træet 5 m fra vores stole og kravlede op i det. Halvvejs oppe sprang ungen fra ryggen og over på træet for nu selv at klatre rundt. De næste par timer kunne vi følge ungens klatreforsøg. Koala

20 Den sidste aften på pladsen sad vi ude i det fri med camperens svage udelys tændt. Vi kunne først høre, og da de kom nærmere også se Wallabies, der gik og nippede i græsset. Den ene satte sig en ½ meter fra vores stole, kiggede på os, hvorefter den gik ind under vores stole for at æde. En anden var ligeså tæt på, men her kunne vi se en unge i pungen på moren og hver gang moderen bøjede sig for at tage noget mad, gjorde ungen det samme. Der var vel en 8-10 stk. i alt. (Wallabies er små kænguruer, der rager ca. 50 cm op i luften når de sidder ned, dertil kommer deres hale på ca. samme længde. I skoven lige ved siden af campingpladsen fulgte vi i lang tid en echidna i dens forsøg på at finde noget føde. Den lod sig overhovedet ikke mærke med, at vi var der. Echidna Vi var en tur i "Flinders Chase National Park". Vi vidste fra sidste tur, at der var mange dejlige vandrestier. På nogle af disse stier kommer man til vandløb, hvor man kan være heldig at se næbdyret. Men det viste sig, at alle stier på nær en var afspærret. I december 2007 havde en voldsom brand raseret nationalparken og ca. 90% af den var brændt ned (den dækker vel ca. 1/6 af øen). Nu var stierne, på nær den ene, ufremkommelige og farlige at færdes på. Vi valgte så den tilbageværende sti, men så ingen næbdyr. Til gengæld mødte vi en "Black Tiger Snake". Blandt verdens giftigste slanger ligger den på en 5. plads. Vi stod et par meter fra den og så den lure på nogle frøer ved et lille vandløb. Vi overlevede.

21 Vi snakkede med flere parkrangers om branden. De var selvfølgelig kede af det, også fordi en hel del dyr døde, men som de sagde: Det er naturen, det er Australien. En gang imellem brænder naturen. Sådan har det altid været, og det giver os en enestående mulighed for at følge, hvordan naturen selv overvinder katastrofen. Bl.a. sagde de, at der var mange blomster, der rigtig kom frem nu, hvor de havde fået lys og luft, og som de aldrig havde set sådan før. Det er australierne: ukuelige og optimistiske. Og det var Kangaroo Island. Nu går turen nordpå. Først Adelaide, siden Uluru, Alice Springs m.m.

22 Støv, fluer, blæst og rødt sand Skrevet : 3. november 2008 How 'r you? Har nu bevæget os nogle 1000 km nordpå og siden ca. 750 km øst på og ændringerne både natur- og klimamæssigt er enorme. Turen op til Adelaide og Port Augusta var smuk med bjerge, vinmarker, skove og floder med vand i. Efter Port Augusta bevæger vi os ud i den såkaldte outback. Turen nordpå fra Port Augusta byder på varme, sol, blæst, støv, rødt sand, fluer, lidt buske, enkelte træer, en del rovfugle, flere fluer, mere støv. Et meget fladt landskab. I længden - flere 1000 km - meget ensformigt. Men turen skal køres for at komme op til Uluru - førhen Ayers Rock. Ca. halvvejs på strækningen tager vi et par overnatninger i Coober Pedy. Det er ikke bare et hul i jorden, men i tusindvis af huller i jorden. Her findes verdens største opalfelter, vistnok verdens dyreste ædelstene efter diamanter, men med den ulempe, at de kun kan bruges til at se pæne ud. Systemet med opalfelterne i Coober Pedy er såre enkelt. Har du lyst til at lede efter opaler, henvender du dig til de respektive myndigheder, fortæller hvilke 50 x 50 meter du gerne vil have rettighederne til, betaler et symbolsk beløb og får udleveret fire skelpæle, som du afmærker din grund med. Så har du et år, hvor du kan grave lige så tosset du vil. Det er der så i titusindvis, der har gjort gennem årene. Indtil

23 pengene slap op. Så forlader man bare stedet. Der er ingen pligt til at rydde op efter sig. Derfor er byen omgivet af tusindvis af huller, som man kan falde ned i. Selskaber kan ikke få gravetilladelse, men enkeltpersoner må gerne slå sig sammen. På turistkontoret så vi en avis med to billeder på forsiden. Det ene var fra Mars, det andet fra Coober Pedy. Det var umuligt at se forskel. Den halve by ligger under jorden. Der er en konstant temperatur på grader året rundt og næsten støvfrit. De dage vi var der, lå temperaturen på grader og det er ikke sommer endnu. Den anden nat vi var der, vågnede vi ved at campervanen blev rusket frem og tilbage i ca. 10 minutter. Det var en kortvarig meget kraftig storm. Vi havde vinduerne åbne i varmen, men myggenettene for. De var dog til ingen nytte mod den sandstorm, der anbragte rødt sand overalt i bilen. Vi skyndte os at forlade byen dagen efter. Uluru er der i grunden ikke så meget at skrive om. Verdens næststørste sten er flot og imponerende, især når den rammes af solens stråler ved solop- eller nedgang.

24 The Olgas, en gruppe på 36 store sten, der ligger ca. 40 km vestligere, syntes vi faktisk var flottere. Næste stop var Alice Springs. En glædelig overraskelse efter ørkenen. En flot by med brede gader med store grønne midterrabatter. Masser af palmer. Masser af blomstrende træer, bl.a. det smukke Jackarenda-træ. Men efter Alice igen den barske ørken. Vi har de sidste par dage haft temperaturer over 40 grader, og det er stadig kun forår. Om natten falder den til grader. Hvordan folk kan leve her, fatter vi ikke. Befinder os i Northern Territory ca. 100 m bag et såkaldt roadhouse (en blanding af benzintank, bar, restaurant, købmand, motel og campingplads). Kl. er 11 om aftenen. Nærmeste by er mange 100 km borte, så noget mørkere sted bliver det nok svært at finde. Temperaturen er behagelige 28 grader. Der er ingen fluer, der kravler i ørerne, munden, øjnene og næsen på en. Sidder og nyder stilheden og den

25 fantastiske stjernehimmel. Sydkorset ses langt nede i syd og over mod øst ligger Orion, han må vel snart kunne ses stående i DK. En fantastisk stjernehimmel. Vi hører det pusle omkring os. Ca m foran os kan vi se skygger af 2 kænguruer, der leder efter føde og vi kommer til at tænke på det vel nok mest skuffende på vores tur. På hele den lange tur gennem outback'en, har vi kun set en håndfuld emuer og kænguruer i levende live, men mange døde i vejkanten. Vi har fået forklaret, at det er normalt på den strækning ikke at se flere dyr, men at vi vil få mange dyr at se i Queensland. Det glæder vi os til. Ligesom vi glæder os til at komme videre til det "koldere" Queensland, hvor vejrudsigten taler om temperaturer omkring de 30 grader. Det lyder lækkert.

26

27 Regnskov og eksotiske fugle Skrevet : 10. november 2008 How going? Det holdt ikke helt stik med temperaturforudsigelserne. Det meste af tiden ligger dagtemperaturerne i den øverste del af 30'erne. Men ellers er vi godt nok kommet til et andet Australien nu. Grønt og frodigt. Store plantager med mangotræer, tebuske, bananer og sukkerrør. Sukkerrør alle steder. Og ind imellem den store, altdominerende tropiske regnskov, som er verdens ældste med sine 120 millioner år på bagen. Vi boede i nogle dage i byen Atherton i The Tableland, 60 km inde i landet fra Cairns. Et meget smukt område med masser søer, vandfald, floder og skov. Her findes også et fantastisk dyreliv. Bl.a. var vi på jagt efter Platypus - på dansk: næbdyret - og det lykkedes os at se 3-4 stykker. De var meget sky. Så snart de så os, dykkede de ned i floden, men vi var heldige og så dem en del gange. Den næste sjældenhed vi var/er på jagt efter er en Southern Cassowary. En fugl, der kan blive op til 2 m høj og som lever i regnskoven her i den nordøstlige del af Queensland. Desværre er der kun ca tilbage af den, så den er i stor fare for at uddø. Men det skulle være muligt at se den. Vi håber stadig. Efter Atherton tog vi op til Daintree Nationalpark og slog os ned på Cape Tribulation Camping. Et fantastisk sted omgivet af den frodige regnskov. Cassowaryen havde været inde på pladsen hver dag i

28 den forgangne uge og spist af nogle nedfaldsfrugter, som der nu ikke var flere af, så nu kom den ikke mere. Ærgerligt. Fra campingpladsen er der en 70 m lang sti gennem regnskoven og så står man på en lækker strand med palmer og alt hvad dertil hører. De farlige jellyfish var ikke kommet endnu, men desværre var vandet over 30 grader, så meget afkøling gav det ikke. Den ene dag tog vi med en stor katamaran ud til Great Barrier Reef. Snorklede et stykke tid, spiste lunch om bord, sejlede et andet sted hen, hørte en masse om fiskene og korallerne og snorklede igen, inden vi sejlede tilbage til Australien, som de sagde. Fiskene var flotte, men ikke så talrige som vi har set andre steder - skyldes årstiden - men korallerne var det flotteste, vi nogensinde har set. En meget, meget flot dag.

29 Tog en anden dag på sejltur på Daintree River for at se lidt dyreliv i regnskoven. Det er ofte den bedste måde at opleve dyrelivet i regnskoven på. Men varmen gjorde, at det ikke blev til så mange dyr. De skjulte sig i skyggen. Men enkelte saltvandskrokodiller blev det da til. Slangerne holdt sig helt væk, de ville dø af varmen, hvis de bevægede sig ud på træerne i den stærke sol. Men et par enkelte fantastisk flotte isfugle og nogle sunbirds så vi da. Sunbirden bygger nogle fantastiske hængende reder, så slanger eller andre fjender ikke kan nå dem. En interessant tur, hvor vi fik mange spændende oplysninger om, hvordan dyr og planter tilpasser sig omgivelserne for at overleve.

30 Nu er vi så i Cairns, hvorfra vi efter nogle dage bevæger os sydpå mod Brisbane, som ligger bare 1700 km mod syd, og om 17 dage er eventyret i Australien slut, men der ligger forhåbentligt nogle gode julefrokoster og venter på os derhjemme. Nogle gode skyer har ligget og skygget for solen det meste af dagen, så vi sidder ude i shorts i behagelige 25 grader og skriver dette, efter lige at have været en tur i poolen.

31 Kænguruer på stranden Skrevet : 18. november 2008 Så lykkedes det alligevel. På køreturen fra Cairns og sydpå, en i øvrigt ret ensformig tur med masser af sukkerrørsmarker, slog vi lige et sving ind gennem en nationalpark. Og der stod den sandelig. Southern Cassowary'en som vi havde været på jagt efter. Et flot eksemplar lige i et vejsving. Desværre kom der en bil i modsat retning med stor fart og det kunne den ikke lide. Så den spadserede lige så elegant op ad en lille skråning og forsvandt ind i regnskoven. Fantastisk at se så stor en fugl så tæt på, men vi nåede desværre ikke at få et billede af den. De sidste par dage har vi boet i en turistby der hedder Airlie Beach. Meget turistet og kedelig by, men den er udgangspunkt for bådture ud til de utrolig flotte: Whitsunday Islands. En øgruppe bestående af 74 øer som ikke er en del af Great Barrier Reef - det ligger længere væk fra fastlandet- men er en samling meget gamle vulkantoppe.

32 Vi valgte en dagstur med besøg på tre af øerne. Vi badede fra Whitehaven Island. Efter sigende en af verdens flotteste strande. Det specielle ved stranden er, at sandet er næsten lige så fint som mel. Vi er kommet i jellybox sæsonen, så derfor blev vi iført stinger-suite, så er man sikret mod de farlige dyr, samtidig er man sikret mod solforbrænding. Senere var vi ude at snorkle. Der var kun få koraller, men masser af fisk. Så det var meget flot. En rigtig dejlig dag på en lækker katamaran. Vi havde fået et tip om, at på vejen sydpå var der et par små nationalparker, der nok var værd at besøge. Den første var Cape Hillsborough N.P. lige nord for Mackey. Der skulle være et rigt dyreliv der. Og det er der da også. Der er en del walkingtracks, man kan følge, men det er simpelthen for varmt om dagen, og så snart solen er gået ned, bliver det mørkt. Men så kan man da bare stå op med solen og lige gå ned på stranden - campingpladsen ligger lige ned til vandet, 20 m fra vores bil - og dernede på stranden går der ca. 20 kænguruer og hygger sig.

33 Når de ser dig, kommer de hoppende og standser et par meter foran dig, kigger nysgerrigt på dig og fjerner sig så lidt igen. Hvad de skal på stranden efter, ved vi ikke. Men efter sigende, kommer de der hver morgen. En sjov oplevelse var det under alle omstændigheder. Om dagen kan man se dem hoppe rundt på campingpladsen og ved middagstid var der 4 af dem, som fandt en skyggefuld plads 15 meter fra vores camper, hvor de lagde sig til at holde siesta. Derudover er der et meget righoldigt fugleliv her på pladsen. Vi har en lille folder med de mest almindelige fugle i Australien og vi krydser af, hvilke vi har set. Den er ved at være godt fyldt op. Men

34 her på pladsen er der temmelig mange, der slet ikke er på listen. Vi er nået op på at have set i hvert fald over 100 fuglearter i alt, der slet ikke findes i Europa. Og hvor er de flotte de fleste af dem. Den anden nationalpark vi fik tip om var Eungella N.P. Den ligger ca. 80 km væk fra kysten oppe i bjergene. Her har vi fundet en lille lækker campingplads med en breathtaking udsigt. Har lige været ved en lille flod, der ligger 5 km herfra. Der skulle være platypus. Og det var der så sandelig. 3 styk der svømmede og dykkede lige foran os. Det var utroligt, at kunne stå så tæt på og se på så specielt et dyr. Det er ved at være mørkt, og da vi er i bjergene føles det lidt køligt, så vi skal for første gang i lang tid have en ekstra trøje på - tilvænning til Danmark!

35 Vi nærmer os enden på eventyret Skrevet : 24. november 2008 How going folks. På den fortsatte tur sydpå mod Brisbane er vi nu landet i Hervey Bay. Undervejs røg vi ind i periferien af et lavtryk, der havde centrum i Brisbane området. Og så skal vi da ellers love for at vejrguderne tog fat. Storm, tordenvejr og skybrudsagtig regn. I nyhederne kunne vi se, at Brisbane blev ramt meget hårdere end vi. Det værste uvejr i over 30 år. 3 gange blev byen ramt i løbet af en uge. Mellem huse er totalskadet. Tunneller i byens centrum fyldt med vand. Masser af veje oversvømmet. Og myndighederne mangler overblik og ved ikke hvornår de får styr på situationen. Vi har besluttet ikke at køre derned endnu, men vente til tirsdag, for så at flyve ud af Brisbane på torsdag. Men her i Hervey Bay er nu også ganske dejligt. Byen er udgangspunkt for ture til Fraser Island. Verdens største sandø. 123 km lang og 13 km bred. Vi tog på tur derover lørdag morgen. Den lille færge vi sejlede med var af den type, der har en forstavn, der kan vippes ned på stranden, og så kan man køre eller gå i land på stranden. På øen ventede en specialbygget 4 hjulstrukket bus til 40 personer på os. Vi var nu kun 11. Som sagt er det en sandø og det skal forstås bogstaveligt. Den består kun af sand. Men på trods af det, er der regnskov på øen med træer op til 70 m højde.

36 Vejene tværs over øen er opkørte hjulspor af løst sand. Nogle steder syntes vejene at være ½ m smallere end bussen, men det generede ikke buschaufføren, der tog svingene med fuld fart, km/t, selv om der kun var et par cm at give af mellem de tykke træstammer. På stranden på østsiden af øen bliver der kørt ræs, ligesom i Løkken og Blokhus. En lidt speciel ø og køre rundt på. På hjemturen var der lidt drama. En storm var på vej og færgen havde svært ved at lægge til på stranden. Stærk strøm og høj brænding. Færgen ville højst kunne holde positionen i et par minutter og fire busser skulle om bord. Det var umuligt. Man valgte så at samle passagererne fra de 4 busser i vores bus, som så holdt klar, da færgen kom. I samme øjeblik færgen rørte stranden med klappen nede gav chaufføren fuld gas. Ned ad stranden, igennem brændingen og op ad landsgangsklappen. Det lykkedes. Sejladsen hjem var ikke værre end udturen om morgenen. I morgen tirsdag, går turen så det sidste stykke til Brisbane, og så er eventyret slut for denne omgang. 11 spændende uger blev det til. Vi fik set mange nye spændende steder og fik genset meget fra tidligere ture. Vi fik snakket med mange interessante mennesker, både australiere og andre rejsende som os. Vi fik oplevet sydens kulde, ørkenens ubarmhjertige hede med over 40 grader og støv alle vegne, og vi fik oplevet det nordlige Queenslands fugtige hede, hvor ens tøj aldrig bliver rigtig tørt.

37 Derudover fik vi fantastiske oplevelser med dyrene. Echidnaen, cassowary'en, næbdyrene, wallabies, der hoppede rundt mellem benene på os, kænguruerne der kom på stranden om morgenen og gerne ville klappes, de utallige farvestrålende fugle og, her hvor vi bor nu, store flokke af kæmpestore flying foxes, der af uransagelige grunde på dansk hedder flyvende hunde. Jo, oplevelserne har været mange og store. Vi har nydt det og vi håber I har nydt at læse om vores tur. See yaa'

38 Tilbageblik på turen. Skrevet : 22. desember 2008 Det er koldt og vådt udenfor, og vi sidder foran computeren og prøver at få styr på flere tusinde billeder. Det går langsomt, for tankerne går på langfart hele tiden. Vi tænker på alle de dejlige oplevelser, vi har haft på turen. På de fantastiske landskaber vi har set, de spændende steder vi har besøgt, på alle de enestående dyr vi fik set, på "ozzierne" vi mødte undervejs samt andre turister vi kom i snak med. På vores camper-van som var vores hjem i 6½ uger, på de lange køreture, på det skiftende vejrlig og m.m.m. 11 uger blev det til i perioden 11. sept nov. 1 uge fra Sydney via Canberra til Ocean Grove km 3 uger i Ocean Grove med udflugter i området km I den periode 4 dage på Tasmanien km De sidste godt 6 uger i campervanen, langs med sydkysten, op igennem midten og ud til østkysten og fra Cape Tribulation til Brisbane km I alt godt og vel km eller i snit små 200 km om dagen. Der har været nogle lange køredage ind imellem, men der har også været hviledage og det har ikke føltes belastende at køre turen. Klik her for at se en oversigt over vores dagsmarcher. Overnatning Mens vi kørte rundt i personbil valgte vi at overnatte på moteller. De findes alle steder i mange forskellige prisklasser, men typisk omkring AU$. Alle motellerne havde elkedel og brødrister. De fleste steder havde de mikroovn, så vi kunne varme noget i den, hvis ikke vi i løbet af dagen havde fundet et "food-court" og spist der. De findes i alle indkøbscentre, selv i småbyerne, og der kunne man spise mad fra en af de mange fast-food kæder eller kinesisk, japansk, mexikansk m.m. På turen i camper-vanen overnattede vi på campingpladser. Pris typisk AU$ AU$ mere, hvis man boede "ensuite", d.v.s. man fik sit eget private bad og toilet lige ved siden af camperen. Transport Vi havde hjemmefra booket en udlejningsbil til den første uge og en campervan til rundturen. Begge køretøjer stod klar, da vi kom for at hente dem. Man skal lige tage stilling til, hvor meget selvrisiko man vil have på forsikringen - jo højere selvrisiko, jo lavere præmie - så skriver man under, betaler og kører. Det tager 5 minuter.

39 To ting man bør være opmærksom på: 1. Nogle rejseforsikringer dækker selvrisiko ved billeje op til et vist beløb. Så kan man nøjes med den billigere bilforsikring. 2. Hvis man betaler med et Visa/Dankort er der et max. beløb pr. løbende måned. Det kommer man hurtigt til at overskride ved leje af camper.van. Det er derfor en god ide at have flere kort med. Camper-vanens køkken indeholdt 2 gasblus, mikrobølgeovn, elkedel, brødrister og vask med rindende vand. Hanne og Heinz Rettig foran deres camper, der var deres hjem i 6½ uger i Australien. Benzinpriserne afhænger af, hvor i Australien man kører. Inde i landet er de væsentlig højere - op mod 50% - end ude ved kysten. Da vi forlod Australien var prisen omkring 1 AU$ pr. liter. Vores samlede benzinudgifter blev på 6700 kr. Ca. 47 øre pr. km. Hvis man ikke kører i campervan, men kun personbil kan det gøres væsentlig billigere. Hvis man ikke regner med at overnatte på rastepladser og lignende steder, men kun på campingpladser, ville vi nok foretrække at leje en almindelig personbil og leje os ind i hytterne på campingpladserne. Alle pladser vi boede på havde hytter af høj standard og uden for sæsonen var der ingen problemer med at finde ledige hytter.

40 Kørselskomforten i en personbil er væsentlig bedre, sengene i hytterne er bedre og den samlede pris for kørsel + logi vil blive billigere. Tips 1. Besøg turistinformationerne når I kommer til et nyt sted. Selv i de mindste byer var der turistinformationer og alle steder var de meget ivrige for at hjælpe - og de ved meget om lokalområdet, som man ikke finder i guidebøgerne. 2. Bibliotekerne i selv ganske små byer har computere stående til offentlig brug - gælder også turister - her kan man som oftest gratis komme på internettet. 3. Vil man ringe hjem til Danmark er det billigst ved at købe et telefonkort 4. Har man den bærbare PC med, bør man installere "Skype" - som er gratis - på den. Så kan man ringe gratis hjem, hvis modtageren også har "Skype". Ringer man til en almindelig telefon koster det ca. 13 øre pr. minut, til en mobiltelefon ca. 1,50 kr pr. minut. Vores rute i Australien:

Som backpacker i Australien

Som backpacker i Australien Som backpacker i Backpackere har som regel mere end fire uger til rådighed, når skal opleves. Til gengæld gælder det om at få pengene til at strække så langt som muligt, samtidig med at alle højdepunkterne

Læs mere

www.fijirejser.dk 86 20 45 20 Eksotiske tilbud Specialister i Stillehavsøerne

www.fijirejser.dk 86 20 45 20 Eksotiske tilbud Specialister i Stillehavsøerne Specialister i Stillehavsøerne Hos Fijirejser er vi specialister i at skræddersy rejser til Stillehavsøerne. Vi har rejst i landene og sidder klar til at hjælpe med at skræddersy din drømmerejse til paradisøerne

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Således havde jeg et kursus i transportplanlægning, hvor fokus var på at

Således havde jeg et kursus i transportplanlægning, hvor fokus var på at UDVEKSLING TIL AUSTRALIEN EN REJSERAPPORT Denne rejserapport er udarbejdet i forbindelse med mit udvekslingsophold til Monash University, Melbourne i perioden februar-august 2014. Udvekslingsopholdet er

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Mauritius

Inspiration Rejsemål: Mauritius Inspiration Rejsemål: Mauritius Mauritius er en østat, der ligger i den vestlige del af det Indiske Ocean ca. 900 km øst for Madagaskar. Øen har et areal på ca. 1900 km². Store dele af øen er dækket af

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Eksempler på historier:

Eksempler på historier: Eksempler på historier: Der var engang en mand Der havde en fisk Akvariet blev for gammelt Derfor skulle han købe et nyt Men han havde ikke noget at putte fisken i Derfor døde den og kom op i himlen Der

Læs mere

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Min tur til Sydafrika startede allerede fredag d. 3/4. Jeg holdt fri fra skole fredag for at køre til København. Der boede vi på Hotel Admiral til lørdag.

Læs mere

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN Dato: august 2015 Det samlede tilbud bliver på i alt godt 13.000 DKK for to personer for 13 dage. 12 overnatninger med morgenmad og med fem arrangerede ture. Tilbuddet er

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015 Thailand & Laos 2015 Fra Bogense til Thailand og videre til Laos er en rejse på 24.000 km. Laos er det eneste land i Sydøstasien omgivet af lande til alle sider og et af de sidste kommunistiske lande tilbage.

Læs mere

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008

Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008 Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008 Megali Ammos Stranden Vores tur til Skiathos startede den 19. Maj fra Billund, og vi boede på Hotel Mario ved Megali Ammos stranden lidt uden for Skiathos by. Vi rejste med

Læs mere

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum)

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Kære børn Jeg er dyrepasser i zoologisk have. Jeg elsker mit arbejde og dyrene er mine allerbedste venner. Er der nogen af jer, der har været i zoologisk

Læs mere

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet 14 dages kontrast- og actionfyldt program 14 28. Juni 2009 Følg med på en unik og meget varieret rejse, der byder på forskelligartede

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas

Vi boede i en 2-værelses lejlighed på hotel Jardin Caleta i byen La Caleta, nordøst for Palya de las Americas Med til Tenerife lørdag den 24. februar 2007 til lørdag den 3. marts 2007. Rejsen: Fra Tirstrup lufthavn til Sydtenerife er der 3782 km. Flyvetid: 5 timer. SAS fløj turen for Aarhus Charter Vi boede i

Læs mere

RACGP CONFERENCE FOR GENERAL PRACTICE MELBOURNE / 21.-23.september 2015

RACGP CONFERENCE FOR GENERAL PRACTICE MELBOURNE / 21.-23.september 2015 RACGP CONFERENCE FOR GENERAL PRACTICE MELBOURNE / 21.-23.september 2015 - med The Scandinavian Delegation of Family Physicians Teknisk arrangør: Rejsebureauet Jesper Hannibal ApS * Fredensgade 36B * 8000

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere

Herunder får du tre forslag til, hvordan din rejse kan se ud. Men ring til os med dine ønsker. Der er mange flere muligheder end de her nævnte!

Herunder får du tre forslag til, hvordan din rejse kan se ud. Men ring til os med dine ønsker. Der er mange flere muligheder end de her nævnte! på tilbud på tilbud Rejser til på tilbud. Netop nu kan du flyve Down Under med Singapore Airlines til historisk lav pris. Kun et stop undervejs og mulighed for gratis stop over. Oplev med et af verdens

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009.

Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009. Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009. Så sidder vi igen i Afrika og skriver dagbog, denne gang sidder vi på terrassen foran vores telt på Vuma Hill Tented Camp i Mikumi

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Dagsprogrammet. Dag 3 Efter morgenmaden forlader vi Ajloun for at køre videre til Madaba, hvor vi skal bo en nat på Mosaic City Hotel.

Dagsprogrammet. Dag 3 Efter morgenmaden forlader vi Ajloun for at køre videre til Madaba, hvor vi skal bo en nat på Mosaic City Hotel. Dagsprogrammet Dag 1 København Amman og bustransport til Ajloun, hvor vi skal have 2 overnatninger i den private Mount Birgish Camp. Vi ankommer sidst på eftermiddagen og får tid til at stifte bekendtskab

Læs mere

AaCRM på hjul af Contador & Co.

AaCRM på hjul af Contador & Co. AaCRM på hjul af Contador & Co. Figur 1 AaCRM foran hotellet er klar til første tur Costa Blanca, Alicante og den spanske østkyst det må være grisefester, betonhoteller og badedyr! Sådan var min klare

Læs mere

Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010

Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010 Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010 I egen bil fra Engvej 2 til Hamburg lufthavn. Herefter med Air Berlin til Palma de Mallorca. Til slut i lejet bil fra lufthavnen til Club Martha

Læs mere

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September Sjælsro på Samos Den 29/8-5/9 2015 Den 29. August 5. September Oplev 8 dage Med Sjælsro til Samos med direkte fly til det dejlige familiedrevne Anema Hotel I Karlowasi. September en den perfekte måned

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

Vores vinterferie februar 2011. Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski.

Vores vinterferie februar 2011. Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski. Vores vinterferie februar 2011 Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski. Vi snakkede lidt om at tage personbilen og booke os ind på et hotel. Denne ide blev hurtig skrottet.

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage 1 dag. Afrejse Kastrup onsdag den 8. juli kl. 0.40. Alle tider er lokale tider. Tidsforskel +9 timer. 2 dag torsdag

Læs mere

Kære Make-A-Wish. Rejsen

Kære Make-A-Wish. Rejsen Kære Make-A-Wish Tak fordi I gav mig mit livs rejse. Nu vil jeg fortælle om mit eventyr. Tirsdag d. 14. august ringede det på min dør og der stod Lone og Morten. Jeg blev rigtig glad og vidste næsten ikke

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

Nyhedsbrev SUPERDIVE. Årgang 3 Udgave 4

Nyhedsbrev SUPERDIVE. Årgang 3 Udgave 4 Nyhedsbrev Årgang 3 Udgave 4 SUPERDIVE Hermed har SuperDive Aps. fornøjelsen af, at udgive sit syvende nyhedsbrev. Siden vi startede i april 2000 har SuperDive været gennem en løbende udvikling mod målet

Læs mere

Seattle til Anchorage 24 dage med fantastiske naturoplevelser

Seattle til Anchorage 24 dage med fantastiske naturoplevelser Seattle til Anchorage 24 dage med fantastiske naturoplevelser I foråret 2008 havde vi 32 eventyrlystne gæster der kørte denne tur i 16 autocampere. Rejsen fra Seattle til Anchorage kan primært gennemføres

Læs mere

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Det var et vildt år Foto: Sanne Agatz - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Ansvarlighed, demokrati og godt bomiljø Siden 2012 har vi i boligforeningen arbejdet målrettet med vores

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Rejsebrev fra Australien

Rejsebrev fra Australien Rejsebrev fra Australien Udvekslingsperiode: 3. februar 2014 26. april 2014 Udveksling til: Australien, Sydney Navn: Sabrina Bjørch Christensen Hjem-institution: Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle Holdnummer:

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

DANSK STUDIE CENTER AUSTRALIEN & (FIJI)

DANSK STUDIE CENTER AUSTRALIEN & (FIJI) DANSK STUDIE CENTER AUSTRALIEN & (FIJI) Højskole i udlandet NYHED I 2013: NU MED FIJI 2 C SHØJSKOLE I UDLANDET UDNYT DIT SABBATÅR PÅ BEDSTE VIS! Dansk Studie Center har specialiseret sig i højskoleophold

Læs mere

Her er plads til hele familien. Alt er inkluderet i prisen - også forsikringen. Gode campingpladser og store oplevelser venter forude.

Her er plads til hele familien. Alt er inkluderet i prisen - også forsikringen. Gode campingpladser og store oplevelser venter forude. Leje af autocamper Vil du kun pakke ud én gang? Og selv bestemme, hvornår du spise ude på restaurant? Så lej en autocamper, når rejsen går til. I en autocamper får du 100% frihed og fleksibilitet til at

Læs mere

Turen til. Alanya, Tyrkiet

Turen til. Alanya, Tyrkiet Turen til Alanya, Tyrkiet 25. april 2010-2. maj 2010 Punkt... Side Søndag den 25. april 2010...3 Mandag den 26. april 2010...4 Tirsdag den 27. april 2010...5 Onsdag den 28. april 2010...6 Torsdag den 29.

Læs mere

Sydafrika for livsnydere

Sydafrika for livsnydere for livsnydere for livsnydere Denne rejse er for dig, som vil have det bedste af det bedste. Du starter med 4 dage i Cape Town, hvor du bor på et lækkert B&B. Vi har inkluderet en dagstur - du kan frit

Læs mere

1. rejsebrev fra London af Malene Dyhrman Flou Nielsen

1. rejsebrev fra London af Malene Dyhrman Flou Nielsen 2012 1. rejsebrev fra London af Malene Dyhrman Flou Nielsen 01-04-2012 Studerendes navn: Malene Dyhrman Flou Nielsen Studienummer: PS09727 E-mail.: malene1989@hotmail.com Praktikperiode: 2. el. 3. 3. praktikperiode

Læs mere

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 1 Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 2 Forord Fra oktober 2007 til januar 2008 foretog jeg sammen med min daværende kone, Susanne Høegh, en

Læs mere

San Francisco og Hawaii

San Francisco og Hawaii San Francisco og Hawaii Denne rejse kombinerer storbyliv i San Francisco med natur og badeferie på den billeskønne Hawaii-ø Maui. Med tre dage i San Francisco har du god tid til at nyde byens mange seværdigheder.

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Helle Helle: Fra novellesamlingen Rester, 1996

Helle Helle: Fra novellesamlingen Rester, 1996 Helle Helle: Fra novellesamlingen Rester, 1996 Rester Min gamle klassekammerat Thomas ringer og fortæller mig, at hans kone er død. Det er sket pludseligt og uden sygdom; han vågnede en morgen for ni uger

Læs mere

Den gamle kone, der ville have en nisse

Den gamle kone, der ville have en nisse 1 Den gamle kone, der ville have en nisse Der var engang en gammel kone, der gerne ville have en nisse. Hun havde slidt og slæbt alle sine dage, og nu havde hun sparet sammen til at få sit eget hus. Det

Læs mere

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet,

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, der anviste vejen. Siden så vi dem aldrig mere. 8 9 Dagen

Læs mere

Den lille dreng og den kloge minister.

Den lille dreng og den kloge minister. Den lille dreng og den kloge minister. Der var engang en minister som var så klog at han kunne undvære hovedet. Han beholdt det dog alligevel, men det havde gjort ingen forskel om han havde mistet det,

Læs mere

TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL

TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL THAILAND Eventyrlig og fabelagtig rundrejse i 12 dage inklusiv tre dages afslapning på bountyøen Koh Chang. Et overflødighedshorn af oplevelser i Bangkok, Chiang

Læs mere

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner Club 25 på vulkaner Golf på Island? Ikke alle ved at der er mange golfbaner på sagaøen. 9 herrer fra Club 25 tog chancen fra mandag til fredag i første uge af juli. Arni mødte os i Keflavik og vi entrede

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Denne folder indeholder fem forslag til vandreture på Venø, hvoraf den ene også kan gennemføres

Læs mere

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg?

Nå, hjem kom vi, på 3 forsøg, og vi gik aftentur og så byen fra den ene ende til den anden, lidt spil, tegning og hygge derefter i seng. Hvem er jeg? Søndag d.28.06.09 Endelig er det søndag og sommerferien begyndt, og vi skal på lejr. Vi er særligt heldige, for vi skal til POLEN. I løbet af formiddagen bliver vi samlet, nogle kommer til Løgstør og resten

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

Har du været på sol-ferie? Nævn 3 sammen-satte ord, som starter med sol! Fx sol-hat. Er en kasket god i solen? Hvorfor? Hvorfor ikke?

Har du været på sol-ferie? Nævn 3 sammen-satte ord, som starter med sol! Fx sol-hat. Er en kasket god i solen? Hvorfor? Hvorfor ikke? Opgave 1 Quiz og byt Klip langs de stiplede linier Modul 1 Hvad får du lyst til, når det er sommer? Har du været på sol-ferie? Hvad gør solen ved dit humør? Tæl til 10, men skift alle ulige tal ud med

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Mountain biking, hiking og kajak i den vilde natur

Mountain biking, hiking og kajak i den vilde natur Mountain biking, hiking og kajak i den vilde natur Indhold i den vilde natur... 3 Turens højdepunkter... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Med fly til Narsarsuaq og bådtransfer

Læs mere

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder.

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Vi er lige ankommet til camping William i byen Markelfingen helt nede i bunden af Tyskland, vi kigger lige over på Schweiz på den anden side af søen som campingpladsen

Læs mere

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen.

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen. Steensgaard rundt Mød vores lokale guide Regnormen Steno der har boet på Steensgaard hele sit liv, og som vil tage dig og dine voksne med på en spændende rejse fra hans jord til vores bord. Derfor er hele

Læs mere

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål

Navneord. Spørgsmål Pigerne løb hen over vejen. Spørgsmål Navneord Pigerne løb hen over vejen. Hvilket ord er navneord, og hvilken tid står de i? Pigerne, bestemt flertal. Vejen, ubestemt ental. Der var engang en dreng, som godt kunne lide at spise æbler. Der

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Australian Open 2014 med

Australian Open 2014 med Australian Open 2014 med Fra 8995,- pr. person Eksklusiv og unik tennisoplevelse Fantastiske Melbourne og Australien Se de største tennisstjerner i aktion Egne tenniseksperter guider dig gennem turneringen

Læs mere

Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb

Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb Følg en vanddråbes rejse fra vandhanen, gennem kloakken, renseanlægget og naturens eget renseproces. DANSKE

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Dyrespecialisten Sådan får du succes med din hund nemt og enkelt

Dyrespecialisten Sådan får du succes med din hund nemt og enkelt Aktiveringsplan Vi har lavet en aktiveringsplan for Vovse idet vi ønsker at stimulere Vovse s behov som hund således at Vovse ikke lider afsavn i forhold til de grundlæggende behov hunde har. Dette vil

Læs mere

Pilgrimsvandring 2010. Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel

Pilgrimsvandring 2010. Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel Pilgrimsvandring 2010 Ole Førster Petersen Ellen og Arne Gundel 1 Vi vil, vi kan og vi gør det Vi er tre unge mennesker, på tilsammen 200 år, som valgte at gå den 800 km lange Pilgrimsvandring. De 800

Læs mere

Er du klar, det ser sådan ud på det praktiske Hvad koster det at komme i himlen? Bormio?

Er du klar, det ser sådan ud på det praktiske Hvad koster det at komme i himlen? Bormio? Her er dit års absolut hårdeste, sjoveste, bedste og helt igennem fantastiske cykel weekend! Dig, din cykel, og dine bedste træningskammerater sammen med andre gode cykelmennesker, der virkelig elsker

Læs mere

Strøm 1 for 6 timer og parkering næsten et døgn 1

Strøm 1 for 6 timer og parkering næsten et døgn 1 Tirsdag 04-09-2012 Kørte hjemme fra over middag og var i Flensborg kl16, her snakkede vi med Tina omkring vores køleskab, hun havde fundet ud af det samme som jeg selv havde fundet ud af at køleskabet

Læs mere

S T U D I E R E J S E N. Den store rejse 2014. St. Vincent 2015

S T U D I E R E J S E N. Den store rejse 2014. St. Vincent 2015 S T U D I E R E J S E N Den store rejse 2014 St. Vincent 2015 Fra Bogense til Saint Vincent, en rejse på 20.000 km. Saint Vincent er en lille ø i Det caribiske Øhav, 150 sømil fra Venezuela. Vi er en gruppe

Læs mere

Materialer. Vis, hvad du kan. Sprogscreening af skoleskiftere 3. 10. klasse

Materialer. Vis, hvad du kan. Sprogscreening af skoleskiftere 3. 10. klasse Materialer Vis, hvad du kan Sprogscreening af skoleskiftere 3. 10. klasse INDHOLD Aktivitet 1, 2 og 3 Samtalebillede: Idrætslektion Aktivitet 4. Skønlitterær tekst 3.-4. klasse: Fablen Løven og musen (version

Læs mere

Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren.

Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren. Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren. I sommerferien 2008 tog Inger Marie og jeg færgen fra Frederikshavn til Gøteborg. Krydsede (med bil ) østover og ramte den sydsvenske skærgård med

Læs mere

Medlemsbladet. Før du køber telt... Globetrottere rejser trods sygdom. Sprite Cruzer. - årets campingvogn 2012 KANDIS, kærlighed og camping

Medlemsbladet. Før du køber telt... Globetrottere rejser trods sygdom. Sprite Cruzer. - årets campingvogn 2012 KANDIS, kærlighed og camping Medlemsbladet # 05/2012 Før du køber telt... Globetrottere rejser trods sygdom Sprite Cruzer - årets campingvogn 2012 KANDIS, kærlighed og camping EKSTRA: Stort kør selv tillæg 38 Camping-fritid 05/2012

Læs mere

Reykjavik Marathon 2014

Reykjavik Marathon 2014 Reykjavik Marathon 2014 Af Henriette Lau og Lasse Andersen Den 22. august satte vi os i flyet for at rejse til Island, hvor Reykjavik marathon ventede. Løbet i Reykjavik bød både på 10km, halvmarathon,

Læs mere

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours FIRMAREJSER I SPANIEN citytours arcelona Introduktion Spanien er et oplagt valg til firmarejsen! City Tours Barcelona har base i Barcelona - en destination der har et bredt udvalg af tilbud og giver mulighed

Læs mere

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis fredag 13. juli 2012 Hun indretter med indføling: Stylet orden Side X 70 23 15 23 jna.dk energivinduer Spar op til 35% nu kontakt os for mere info udstilling: Kratholmvej

Læs mere

Et pædagogisk eventyr

Et pædagogisk eventyr Et pædagogisk eventyr af Ib Goldbach KISII 1. Udgave 2012 KISII & Ib Goldbach Et pædagogisk eventyr er fortællingen om Nerpik og Neqi Der var en gang en bygd. Den hed Eqaluit. Og en gang for mange, mange

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst.

Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst. Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst. Under optimale vejrforhold gik vi efter Fjällbacka skærgården, Väderöarna uden for, og Kosterøerne i nord ud for Strømstad. Start og slut: Heestrand,

Læs mere

Der er aircondition, trådløs Internetadgang og telefon. Huset er lyst og venligt med dobbelt garage. Desuden er der vaskemaskine og tørretumbler.

Der er aircondition, trådløs Internetadgang og telefon. Huset er lyst og venligt med dobbelt garage. Desuden er der vaskemaskine og tørretumbler. Vores Summerhome er beliggende i Highland Reserve, Davenport, 15 min. kørsel syd for Orlando og lige midt i Florida. Perfekt beliggenhed, hvis man vil opleve Floridas mangfoldighed. Det er dejligt bolig/ferie

Læs mere

Familieorlov i Australien

Familieorlov i Australien Familieorlov i Drømmer du om at tage familien med på orlov i? Lad os hjælpe med de store linjer i rejsen, så I ved, at jeres drømme bliver opfyldt! Dette turforslag varer 2½ måned, og der er afsat rigeligt

Læs mere

Finlands vildmark 5 dage 2016

Finlands vildmark 5 dage 2016 Scanbird 2016 Side 1 Finlands vildmark 5 dage 2016 Det er med stor fornøjelse, at Scanbird kan tilbyde denne spændende tur til de nordiske rovdyr. Turen går dybt ind i de finske skove tæt ved den russiske

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015.

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015. Rejsebrev 1. Kadet recurve: Kirstine Andersen, Jonathan Ørsted Kadet compound: Katja Møller Lørdag den 6. juni, rejsedag: Foran os var en lang rejse som for f.eks. Askes vedkommende startede i Silkeborg

Læs mere

Victoria Falls - David Livingstone fortæller om en spændende tur i kano til en lille ø meget tæt på vandfaldets kant.

Victoria Falls - David Livingstone fortæller om en spændende tur i kano til en lille ø meget tæt på vandfaldets kant. Victoria Falls - David Livingstone fortæller om en spændende tur i kano til en lille ø meget tæt på vandfaldets kant. 1 David Livingstone fortæller om farlig tur i kano ved Victoria Falls David Livingstone

Læs mere

DANSK STUDIE CENTER CARIBIEN: DANSK VESTINDIEN & MEXICO

DANSK STUDIE CENTER CARIBIEN: DANSK VESTINDIEN & MEXICO DANSK STUDIE CENTER CARIBIEN: DANSK VESTINDIEN & MEXICO Højskole i udlandet TILFREDSHED I 2012: 9,2 UD AF 10 C SHØJSKOLE I UDLANDET UDNYT DIT SABBATÅR PÅ BEDSTE VIS! Dansk Studie Center har specialiseret

Læs mere

rejsen til australien

rejsen til australien australien rejsen til australien Australien er verdens største ø og udgør næsten et helt kontinent, så her er flere seværdigheder, end hvad der kan opleves på én rejse. I denne brochure kommer vi derfor

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13 Temarejse 28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. Natur & kultur Oplev et lille samfund i det skotske højland tæt på stor natur. Fly til Edinburgh,

Læs mere

Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE, EFTERÅRSFERIEN 2014

Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE, EFTERÅRSFERIEN 2014 Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE, EFTERÅRSFERIEN 2014 Afrejse: 9. - 21. oktober 2014-13 dage Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE

Læs mere

The Once in a lifetime Viking Golden Oldies Cricket & Kultur tur til Sydney & Melbourne Australien. Afrejse fx 11. februar til 28. februar 2016.

The Once in a lifetime Viking Golden Oldies Cricket & Kultur tur til Sydney & Melbourne Australien. Afrejse fx 11. februar til 28. februar 2016. The Once in a lifetime Viking Golden Oldies Cricket & Kultur tur til Sydney & Melbourne Australien. Afrejse fx 11. februar til 28. februar 2016. Se venligst Sydney Harbour Bridge, Blue Mountains og Operahuset

Læs mere

Det ægte Australien. 26 dage 6.-31. oktober 2012

Det ægte Australien. 26 dage 6.-31. oktober 2012 Kontakt: Tlf.: 65 65 65 67 australien@team-benns.com www.team-benns.com/australien med dansk rejseleder Det ægte Australien 26 dage 6.-31. oktober 2012 Med autocamper i Australien Oplev Australiens store

Læs mere

Mogo ZOOm foto kursus i Mogo Zoo 15-16. marts 2014

Mogo ZOOm foto kursus i Mogo Zoo 15-16. marts 2014 Mogo ZOOm foto kursus i Mogo Zoo 15-16. marts 2014 Kurset var min fødselsdags gave fra Tom sidste år. De har tidligere kun kørt begynder kursus, men jeg mente det ville være for nemt så jeg blev glædeligt

Læs mere