Danmarks civile Hundeførerforening Mariager afdeling. Hunde-times. 34. årgang oktober 2014 Nr. 2 - DE STØTTER OS!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Danmarks civile Hundeførerforening Mariager afdeling. Hunde-times. 34. årgang oktober 2014 Nr. 2 - DE STØTTER OS!"

Transkript

1 1 Danmarks civile Hundeførerforening Mariager afdeling Hunde-times 34. årgang oktober 2014 Nr. 2 - DE STØTTER OS!

2 2 A/S AAGE VESTERGAARD LARSEN STØT VORE ANNONCØRER -

3 Indholdsfortegnelse Formandens indlæg side 5 Opvisning i Assens side 6 Side 9 hunden side 9 Schæferhunden side 10 Tema aften: Hundeadfærd side 11 Sommerminder Side 14 Kursustest side 15 Tema aften: Førstehjælp til hunde side 17 Kursustest 11. oktober side 20 Aktivitetskalender side 22 Bladudvalget modtager meget gerne indlæg, artikler og billeder. Meget gerne skrevet på et elektronisk medium. Indlæg kan også sendes som til adressen: plasit@post12.tele.dk Næste blad (blad 3 årgang 34) udkommer december2014. Indlæg til næste blad skal være redaktionen i hænde senest 20. november Bestyrelsen Bent Pedersen, formand Tlf Sonja Karlsen, kasserer Tlf Hans B. Jensen, sekretær Tlf Jonna Jensen Tlf Ole Grøndahl Tlf Materialeforvalter Bent Pedersen Tlf Cafeteriabestyrere Birte Pedersen Tlf Jonna Jensen Tlf Bladudvalg Bent Pedersen Tlf Lisbeth Brinck Tlf Jytte Frost Tlf Aktivitetsudvalg Bent Pedersen Tlf Birte Pedersen Tlf Gitte Nielsen Tlf Jette Mørk Tlf Trænere Bent Pedersen Tlf Mob Hans B. Jensen Mob Stig Finstad Tlf Jonna Jensen (Agility) Mob Carl Reincke Tlf Randi Plesner Mob Dch Mariager s hjemmeside - DE STØTTER OS!

4 4 STØT VORE ANNONCØRER -

5 Formandens indlæg 5 Så er der endelig et nyt blad udsprunget fra redaktionen. Bedre sent end aldrig. Sommeren er gået på held, og vi er nu godt inde i efterårssæsonen. Men vi må nok sige, at vejret trods alt ikke har været så ringe endda. Vi har haft et meget lunt efterår, selvom den sidste tid har været noget våd. Der har været rimelig gang i træningen. På et tidspunkt kort efter sommerferien var der dog en periode, hvor antallet af hundeførere var meget svingende pr. træningsgang. Det forvirrede os som trænere, for nogle gange var der måske kun 8 hunde, men vi var 3 trænere, og andre gange lod vi den ene træner blive hjemme, og så kom der 20 hunde til 2 trænere. Det var svært at planlægge træningen, fordi folk glemte at melde afbud. Et indlæg af Randi på facebook, og en påtale på pladsen har heldigvis rettet op på dette. Vores august kursushold er kommet godt igennem kurset og de seks af hundene var oppe til test den 11. oktober. Det gik meget godt. Det sidste kursus hold i 2014 er allerede startet og der er pt. 5 hunde. Vi har haft 2 Tema aftner i efteråret. Den 11. september havde vi besøg af hundekonsulent Anette Barksman, som holdt et foredrag om racebestemt hundeadfærd. Og den 22. oktober havde vi besøg af Ole Berg fra beredskabet i Randers, som fortalte om førstehjælp til hunde. Begge foredrag var pænt besøgte, så vi må se, hvad vi kan finde på til næste år. Når bladet her udkommer, har vi været til lokalkonkurrence i Hadsund, men det må I vente med at få kommenteret til næste blad (jule nummeret), som kommer ud allerede om godt en måned. I Sommerferien døde landsforeningens forretningsfører, og der blev sat et rekruttering firma på at finde en ny forretningsfører. Det er der kommet et emne ud af, som Hovedbestyrelsen har sent til godkendelse. Den nye forretningsfører bliver Jan E. Nielsen, som bor i Bredsted ved Vejle. Han er 47 år, og har de kompetencer, som HB har ønsket. Der har også været kredsrådsmøde, hvor bl.a. konkurrencekalenderen for 2015 i kreds 3 er blevet lavet. Konkurrencekalenderen for kreds 3 bliver hængt op på opslagstavlen. Så mangler jeg vis kun at slå et slag for vores klubmesterskab og julefrokosten, der begge afholdes den 22. november. Det plejer at blive en hyggelig dag. Bent - DE STØTTER OS!

6 6 Opvisning i Assens Lørdag den 23. august havde vi en opvisning i Assens, i forbindelse med indvielsen af den nye bymidte. Optakten til opvisningen var en forespørgsel fra Assens Borgerforening til alle områdets foreninger, om foreningerne kunne lave en eller anden aktivitet ved indvielsen af den dyrt anlagte ny bymidte i Assens. Nu er det sådan, at mellem min bolig og det nye by anlæg ligger en kommunal grund med græs, kaldet Sigsgårds pladsen. Hvor vi så kunne lave en gang træning under helt andre forhold, end vi ellers har mulighed for. For ikke at overlappe andre aktivite- STØT VORE ANNONCØRER - ter havde vi sagt, at vi ville være på Sigsgårds pladsen fra til 14. Det passede også lige med, at så kunne vi lige nå at få en frokost på min terrasse. Kl gik vi så i gang. Der var 8 hunde med, og vi havde taget et springbræt og noget agility grej med, så vi kunne lavet en lille bane med det. Derudover viste vi noget lydighed og noget rundering. Efterhånden stimlede der da også en hel del mennesker sammen for at se på, og det var da helt rart at høre folk snakke sammen om, hvor dygtige hundene egentligt var. Kl. 14 sluttede vi og pak(fortsættes på side 7)

7 7 (Fortsat fra side 6) kede sammen, hvorefter vi samles på min terrasse til en kop eftermiddags kaffe. Under hele arrangementet havde der været et ganske fint vejr. Men lige som folk var kørt hjem begyndte det at regne, så man må sige at timingen var perfekt. Bent Mariager Fysioterapi Kirkegade Mariager Tidsbestilling på tlf DE STØTTER OS!

8 8 Mandag-torsdqg kl TØMMERHANDEL OG BYGGECENTER Fredag kl Himmelkol Mariager Tlf www. Vorupgruppen.dk Lørdag kl Søndag kl Tømmerh. åbner dog man-fre kl Meget mere discount! Åben hverdag 8 21 Gl. Hobrovej Mariager Tlf STØT VORE ANNONCØRER -

9 9 Side 9 hunden Jeg hedder Holly, og jeg en schæfer på 4 1/2 år. Jeg bor ved Hov skov sammen med mine mennesker og 2 andre hunde, som hedder Dea og Alba. Vi træner alle sammen dog lidt på skift, nogen af os. Hjemme hygger vi os med leg med kogler og bolde. Graver huller i bedene ( ildeset ) og jager skader ud af haven. Alba er min datter, og DEA er jeg ikke i familie med, men vi er fra samme kennel. Vi har vores egen vogn, som vi elsker at være i. Vi bruger den også som hundehus, hvis det regner meget, når vi er ude og lege. Vi går spor og ture i skoven, som næsten er vores baghave. Og når vi kommer hjem, sover vi godt i et par timer. Sommetider bader vi også nede i fjorden. Vores mennesker elsker at træner med os, og når vi er der, vil vi også gerne arbejde, og så gider' vi altså ikke at ' snakke' med de andre hunde. Hilsen Holly - DE STØTTER OS!

10 10 Schæferhunden Schæferhundens historie s o m h u n d e r a c e. Schæferhundens tyske navn er Deutscher Schäferhund, hvilket ved en bogstavelig oversættelse blev til det engelske navn German Shepherd Dog. Schæferhunden blev oprindeligt fremavlet som en fårehyrde hund, hvoraf navnet stammer. Schæferhunderacen opstod som et resultat af parring mellem forskellige tyske fårehunde og collie, som blev foretaget af Max von Stephanitz i sidste halvdel af 1800-tallet.Han ønskede at skabe en duelig arbejdshunderace, noget han må siges at have haft held til. Igennem årene er de specifikke arbejdshunde egenskaber i hunderacen, som f.eks. sporing, lydighed, beskyttelse, blevet styrket som følge af selektiv avl. Dette gør Schæferhunden meget egnet som professionel arbejdshund i et aktivt miljø. Schæferhunden blev brugt ekstensivt at de tyske styrker under første verdenskrig på vestfronten. En Anti-tysk stemning herskede i kølvandet på første verdenskrig ( ), og en ændring af de tyske navne i f.eks. England og USA blev ofte set, når de første Schæferhunde blev taget med til England og USA. I 1919 ændrede the English Kennel Club derfor hunderacens navn til Alsatian Wolf Dog. Wolf Dog delen af navnet blev dog hurtigt droppet efterfølgende, da man frygtede at denne del af navnet, ville danne grundlag for forkert kritik af hunderacen. Navnet Alsatian ses dog stadig brugt i f.eks. England, Italien og Irland. Schæferhunden som hunderace blev opfundet af Max von Stephanitz i 1899, hans første Schæferhund ved navn Horand von Stephanitz dannede den genetiske base for Schæferhunden, som vi kender hunderacen i dag. Schæferhundens fysiske f r e m t o n i n g o g a f a r t e r. Standarden for hunderacen Schæferhund varierer fra land til land og fra organisation til organisation. Generelt kan man sige om Schæferhunden, at det er en stor og stærk hund, typisk vejer den mellem 30 og 40 kg., men enkelte hunde har vejet meget mere. Hanhundens højde er mellem 60 til 65 cm og for hunhunden 55 til 60 cm. Pelsen har to lag, en ydre og indre pels. Nogle organisationer tillade langhårede Schæferhunde, men korthårede Schæferhunde er typisk normen o g m e s t h i s t o r i s k k o r r e k t. Schæferhunde er nemt genkedelige grundet deres store kileformede hoved, hvor ørerne står lige op. Schæferhunden har også kompakte og stærke ben. Schæferhunden har også en speciel gangart og en række andre racespecifikke egenskaber. En Schæferhundehvalps ører står ikke op før den er blevet flere uger eller måneder gammel, og ørerne går typisk igennem flere faser af et-øre-nede, begge-ører-nede, et-øre-nede etc. før begge ører forbliver oprejste. STØT VORE ANNONCØRER -

11 11 Tema aften: Hundeadfærd Torsdag den 11. september havde vi en Tema aften med overskriften "hundeadfærd", Vi havde besøg af DcH hundekonsulent Anette Barksman fra DcH Nørhald. Anette var blevet bedt om at holde et foredrag, med hovedvægten lagt på den race bestemte adfærd. Adfærd, der er bestemt af hvilken race hunden er af. Der er jo stor forskel på om vi har med en schæfer, en sibirisk hoskey eller en papillion. Det er ikke bare i størrelse, men også i hundenes mentale adfærd, der er meget forskelligt. Det drejer sig om, at hundene er lavet til vidt forskellige ting, og hvis man ikke prøver at tage hensyn til dette i den daglige omgang og træning, kan man få nogle forvirrede hunde og frustrerede hundeførere. For mange hundeejere ville livet have været meget lettere, hvis man inden man købte sin hund, havde sat sig ind i, hvad det er for en hund, man har tænkt sig at (Fortsættes på side 13) - DE STØTTER OS!

12 12 Din lokale håndværksbager Assens Bageri v. Bent og Hanne Søgaard Storegade 58 - Assens - Telefon Lukket mandag assensbageri@tele.mail.dk VVS HUSET A/S Flemming Munk Nielsen Aut. VVS INSTALLATØR Aut. KLOAKMESTER Industrivej 10. Assens 9550 Mariager Tlf Vand Varme Sanitet Skal der spares på varmeregningen Vitorond 200 højeffektiv oliekedel Stokerfyr Solvarme Varmepumper Smukke Buketter og Dekorationer i alle prisklasser Lækker Chokolade, vin, speciel øl og flotte gavekurve Fortovet er altid fyldt med flotte blomster og krukker til ude miljøet STØT VORE ANNONCØRER -

13 13 (Fortsat fra side 11) købe, og hvad man vil bruge den til. Bor man på 4. sal inde i byen, bør man ikke anskaffe sig en border collie hvalp eller en stor jagt hund race, med mindre man dagligt har mulighed for at komme ud og arbejde med hundene. Man risikerer at de bliver "tosset i hovedet". (Personlig mener jeg ikke, man bør have store hunde på 4. sal. Der vil både i deres første del af livet, og i den sidste del af livet være problemer med trapperne. Bent). "Slædehunde" hørere slet ikke til i en lejlighed. Der er meget stor forskel på hvilke metoder de forskellige racer skal trænes på. For nogle hunde falder det at hente en apport helt naturligt, mens det for andre racer er noget som skal indlæres, og det kan sommetider være op af bakke. Alle hunde kan lære DcH programmet, men det kan somme tider være noget af et detektiv arbejde, at bryde den enkelte hunds hemmelige kode. Til slut kom Anette ind på nogle af de problemer,vi af og til har med vores hunde. Og for at gøre en lang historie kort, må vi jo nok desværre konstaterer, at de fleste problemer med hundene er nogle vi selv har skabt (indirekte, ofte af uvidenhed, har lært hunden). Det kan godt være, at det er dejligt at have den lille hvalp liggende på sofaen eller i sengen, men 10 måneder efter vejer den måske 45 kilo, og mener at den selvfølgelig har ret til at være på sofaen eller i sengen, så kan det godt blive et problem. Mange synes, at deres hund er hyperaktiv. Det kan være at hunden er af en race, der er meget aktiv, men ofte er det et spørgsmål om hunden er under stimuleret eller over stimuleret, og her er det op til os at finde den gyldne middelvej. Efter foredraget var der selvfølgelig kaffe og brød og en livlig snak. Bent - DE STØTTER OS!

14 14 Sommerminder Hej! Jeg hedder Bølle. Jeg har haft en oplevelse, da vi skulle holde sommerferie. Den oplevelse vil jeg gerne fortælle om. Men den har ikke noget med hundetræning at gøre. En oplevelse der har sat sine spor hos mor- Jytte. Jeg havde nok glemt den, hvis jeg og Samson -min bror- fik hesteribben igen. Det gør vi ikke mere. Men hold op de smagte godt. I den weekend vi startede vores sommerferie, fik vi et hesteben. Det var kogt lidt- men det var godt. Jeg har det med at stjæle fra min storebror, mad altså. Lige så snart han forlod sit ben, og ikke kunne spise mere, var jeg der, som et bøjet søm. Jeg guffede i mig. Mums. Om natten fik jeg det bare så dårligt. Jeg kastede op. Jeg føler hele gulvet var overbrækket, og da far Jesper kom op om morgenen, brummede han noget. Han fik gjort rent, og morgenmaden blev serveret. Super godt. Jeg er altid god for et måltid mad. I løbet af eftermiddagen tog vi til Katbjerg odde. Har I været der? En perle af hundenatur, dvs dufte og vand. Min bror og jeg sprang i vandet. Svømmede efter pinde, tissede og havde det bare pragtfuldt. MEN så skulle jeg på toilet. Jeg pressede og pressede, men ud ville pølsen ikke. Jeg følte, noget var rivende gal med min numse. Jeg løb hen til mor-jytte. Min hale holdt jeg helt nede mellem mine bagben. Mor-Jytte kunne godt se, der var noget galt. Vi løb en rask tur, men lige lidt hjalp det. Intet kom ud af numsen. Ved I, hvad hun gjorde? Hun stak en finger op i numsen på STØT VORE ANNONCØRER - mig. Det gjorde ondt, men det var godt. Hun sagde noget med, at klumpen sad ca 10 cm inde (ved ikke hvad det betød). Hun fortsatte: vi skal hjem. Vi må prøve med noget madolie. (ved stadigvæk ikke hvad det betød?) Jeg havde det bare ikke godt. Vi kom hjem og mor-jytte fandt en øresprøjte, den fyldte hun med madolie, og så sprøjtede hun det ind i numsen på mig. Det var en god fornemmelse, men lige lidt hjalp det. Pølsen ville ikke ud. Der gik nogen tid. Mor-Jytte stak igen en finger ind i numsen på mig. Hun snakkede om, at det føltes som en sten. Men jeg havde da ikke spist sten, kun ben. Min hale havde jeg stadig nede imellem mine bagben. Puh ha det var hårdt og hyle, det kunne jeg den dag. Sådan rigtig hyle, ikke bare noget piveri. Så sagde far-jesper: Vi må ringe til dyrlægen. Mor-Jytte sagde: Jeg ringer med det samme. ( de snakkede noget om søndag, penge og det var dyrt. Ved stadigvæk ikke, hvad det betød) Samson og jeg var i vores gang, imens de snakkede med dyrlægen. Vi kunne høre, da samtalen med dyrlægen var forbi, at de snakkede noget om, at bedøvelse var nok en nødvendighed. Der gik lidt tid. Så lige pludselig mærkede jeg noget komme ud af numsen. En hård klump. Vi kunne stadigvæk høre, at mor- Jytte og far-jesper snakkede om penge, søndag, og hesteben. Jeg har set mor-jytte glad før, men da hun kom ud i gangen og så at min hale var i vejret igen og en mærkelig sten (Fortsættes på side 15)

15 15 (Fortsat fra side 14) ligge på gulvet, da blev hun meget glad. Hun råbte: Jesper kom og se. Jeg tror, at madolien virkede alligevel. Bølle er kommet af med en klump ben. Det gjorde, at mor-jytte igen ringede til dyrlægen og aflyste den der bedøvelse. Jeg var helt ovenpå igen, aftensmaden var i hus. Roen var genoprettet i vores lille hjem. MEN om natten gik det galt igen: Al den madolie mor-jytte sprøjtede ind i mig, gjorde at jeg nemt kom af med pølserne. Så meget at jeg oversk.. hele gangen. Mor-Jytte kom først op om morgenen, og så kom den store vandslange i brug, for at gøre gangen ren. Men det var ikke bare gangen, det gik ud over. Far-Jespers træsko fik også en ordentlig klat bæ. Han gik i sandaler den dag. I tror måske ikke på historien, men Samson var også lettere frustreret den dag. Han gøede vildt meget. Han fornemmede også, noget var rivende galt. Vi har alle tænkt meget på den dag. Så meget at mor-jytte ville skrive om vores oplevelser. Stort VOV fra Bølle Åbningstider: Alle dage DE STØTTER OS!

16 STØT VORE ANNONCØRER - 16

17 17 Tema aften: Førstehjælp til hunde Den 22. oktober havde vi nok en Tema aften. Denne gang var det med Ole Berg fra beredskabet i Randers. Ole Berg holdt et foredrag om førstehjælp til hunde. Det var et meget interessant foredrag. Ole lagde ud med, at hunde som flokdyr gjorde meget for ikke at virke svag eller dårlig. I naturen vil et sygt eller skadet dyr miste status i flokken. Derfor kan hunden "bide " mange også voldsomme smerter i sig. Det er derfor vores opgave at observer vores hund, for at se om den ændre karakter, eller når den ikke føler sig observeret, måske halter eller gir sig på en eller anden måde. Man kan næsten med sikkerhed være sikker på, at hvis den ved, at man kikker på den, så fejler den absolut ikke noget. Ole kom ind på hvordan man kunne tjekke sin hund. Man bør jævnlig tjekke dens poter for at konstaterer, om der er skader eller sidder fremmedlegemer i poterne. Man skal kikke dens tænder efter og lugte om den har dårlig ånde, hvilket ofte skyldes tandsten. Det er især et problem for små hunde. En rå okseknogle kan gøre underværker som tandrenser. Tjek hundens øre. Lugt i dem, sur lugt kan skyldes svamp eller øremider. Er de beskidte eller røde, så tag en stykke vat på en finger, fugt det med en øre rens uden sprit og kør fingeren godt rundt i øret. Undlad at bruge vatpinde, de har en tilbøjelighed til at knække inde i øret, desuden er der en risiko for at komme til at skade hundens trommehinde. Ole anbefalede, at man tjekker op på, hvad der er hundens normal temperatur, og hvad hundens hvile puls er. Hundens normal temperatur er omkring 38,5. Hundens puls vil normalt ligge mellem 80 og 120. Pulsen findes nemmest på indersiden af hundens lår oppe i nærheden af lysken. Under snakken om tæger nævnte Ole, at næsten alle hunde havde borelia bakterien i blodet. Det er ikke noget der normalt generer hunden. Hunden er yderst modstandsdygtig overfor borelia bakterien. Men i sjældne tilfælde kan hunden dog blive angrebet. Det ses oftest ved at hunden bliver halt. Men halt heden kan flytte sig rundt på forskellige ben. Boreliaen kan også påvirke hundens psykisk, så den ændre sig mentalt. Hvis hunden får en skade på fx. poterne, fx. et snitsår, kan man i mange tilfælde selv behandle det. Det er nemmest hvis man løfter hunden op på et bord. Og det gør man ved at lægge den ene arm under hundens mave, og den anden arm ind mellem hundens forben. På denne måde trykker man ikke hunden sammen, og den kan "sprælle" uden at man taber den. (Fortsættes på side 18) - DE STØTTER OS!

18 18 (Fortsat fra side 17) Før man pakker et sår ind skal det renses, her frarådes det at bruge vand, men brug sår rens. Det er nemlig ikke særlig hensigtsmæssigt at pakke en våd pels ind. På selve såret lægges derefter et stykke kompres, og derefter vikles der masser af gazebind omkring. Det er vigtigt at komme godt over næste led, ellers falder forbindingen af. Har hunden været ude for en påkørsel og et ben er brækket og stritter ud til siden, skal man ikke prøve at sætte det på plads. Kør straks hunden til dyrlægen og lad denne sætte benet op plads, ellers kan der ske alvorlige skader på nerver og blodkar. En bange forpint hund kan blive voldsomt aggressiv, her vil en snudelås være på sin plads. En snudelås er et dobbelt halsstik, der låses i nakken af hunden. For at kunne demonstrer alt dette havde Ole lånt en "demonstrations" (Fortsættes på side 20) Åbningstider: Torsdag fredag Lørdag og Søndag10 17 Industrivej 6, assens 9550 Mariager Tlf Velkommen til Dansk Factory Outlet Vi sælger kvalitets mærke- og modetøj til kvin- der, mænd og børn. Vi er en del af Dansk Factory Outlet hvilket be- tyder, at vi altid har de nye topaktuelle varer fra kendte mærkevareleverandører. I forretningen på kvm har vi et bredt ud- valg af sko og støvler til både mænd, kvinder og børn. Et kæmpe udvalg i store størrelser samt acces- sories, der fuldender det hele. STØT VORE ANNONCØRER -

19 19 - DE STØTTER OS!

20 20 (Fortsat fra side 18) hund. Oskar havde meldt sig "frivilligt". Og det var helt utroligt, så stille han var. Det var tydeligt, at han nød at være i centrum. Og så fik han også en sjælden chance for at tjekke hele klubhuset op. Dette var nogle af hovedpunkterne Ole kom igennem, der var selvfølgelig meget mere. Efter ca. 2 timer sluttede vi og gik over til kaffen. Der var mødt 30 op til denne meget interessante aften. Bent Hundens puls findes nemmest på baglåret i lysken Kursustest 11. oktober Lørdag den 11. oktober havde vi afslutning på vores kursushold. Og som vi plejer havde en lille uformel test af hunde og hundeførerne. Der var syv hunde på holdet, heraf var de seks med til afslutningen og testen. Det var et hold med mange forskellige hunde, og jeg synes, at de alle sammen havde udviklet sig meget i løbet af kurset. Det var meget unge hunde med et stort potentiale, og nogle af dem har en del "krudt i røven", men det gør nu ikke noget, så er der noget at arbejde med. Testen viste da også, at der var nogenlunde styr på øvelserne., og med fortsat træning vil det kunne blive rigtigt godt. Efter testen var der kaffe med blødt brød, og så gennemgik vi lige testen. Der er altid en lille anerkendelse til den hundefører, som har mødt op flest gange. På dette hold var det Jan Rasmussen med Nico, der ikke havde misset en eneste træningsgang, det er ret flot. Resultater af testen blev at Henriette Larsen med Eddie fik 93 point, Mette Thulsted Christensen med Marley fik 84 point, Jan Rasmussen med Nico fik 83 point, Jørgen Veith med Alma fik 56 point, Hanne Thygesen med Svend fik 56 point mens Rita Jensen med Pelle fik 55 point. Og der var selvfølgelig også en lille ekstra godbid til Henriette og Eddie. Bent STØT VORE ANNONCØRER -

21 21 - DE STØTTER OS!

22 22 Planlagte aktiviteter på pladsen og venskabskonkurrencer Lø. 22. nov. Klubmesterskab Julefrokost Sø. 28. nov. Juleafslutning kl. 10 Lø. 6. dec. og 13. dec. Fælles hyggetræning 2015 Aktivitetskalender Sø. 10. jan. Nytårsappel kl. 10 On. 21. jan. Generalforsamling i klubhuset kl. 19 Datoer og tider kan i sjældne tilfælde blive ændret. Se i øvrigt opslag i klubhuset. Konkurrencer 2014 Gå ind på DcH kreds 3 s hjemmeside: På forsiden står der : >Online konkurrencetilmelding< tryk på denne linje. Så kommer man ind på arrangements kalenderen med alle konkurrencer i Danmark. Trænings tider 2014: Agility : Mandag kl Træner: Jonna Jensen D, C hold 1: Søndag kl Torsdag kl Træner: Bent Pedersen Og Randi Plesner A, E hold : Lørdag kl Onsdag kl Træner: Bent Pedersen B hold : Lørdag kl Onsdag kl Træner: Carl Reincke Kursushold : Lørdag kl Tirsdag kl Træner: Randi Plesner og Bent Pedersen STØT VORE ANNONCØRER -

23 23 ALT I FODER, OGSÅ TIL HOBBYDYR, HUND OG KAT GODBIDDER, LINER, FODERSKÅLE, TILBEHØR SMØREOLIE, LANDBO-ISENKRAM, SLIDDELE PLANTEVÆRN SÅSÆD GØDNING BALGÅRDSVEJ 36 GASSUM 8981 SPENTRUP TLF ÅBNINGSTIDER: ALLE HVERDAGE Mandag onsdag 8 16 Torsdag 8 17 Fredag Happy dog premium & super premium Hunde & kattefoder - DE STØTTER OS!

24 24 Assens Mariager 9550 Mariager afdeling afdeling tlf. Storegade 98 Fjordgade A SPAREKASSEN KRONJYLLAND KRONBJYLLAND der der hvor hvor du du er er Opsætning af tekstsider: DcH Mariager. Tryk: DcH Mariager STØT VORE ANNONCØRER - STØT VORE ANNONCØRER -

Danmarks civile Hundeførerforening Mariager afdeling. Hunde-times. 34. årgang august 2014 Nr. 1 - DE STØTTER OS!

Danmarks civile Hundeførerforening Mariager afdeling. Hunde-times. 34. årgang august 2014 Nr. 1 - DE STØTTER OS! 1 Danmarks civile Hundeførerforening Mariager afdeling Hunde-times 34. årgang august 2014 Nr. 1 - DE STØTTER OS! 2 A/S AAGE VESTERGAARD LARSEN STØT VORE ANNONCØRER - Indholdsfortegnelse Formandens indlæg

Læs mere

Danmarks civile Hundeførerforening Mariager afdeling. Hunde-times. 34. årgang December 2014 Nr. 3 - DE STØTTER OS!

Danmarks civile Hundeførerforening Mariager afdeling. Hunde-times. 34. årgang December 2014 Nr. 3 - DE STØTTER OS! 1 Danmarks civile Hundeførerforening Mariager afdeling Hunde-times 34. årgang December 2014 Nr. 3 - DE STØTTER OS! 2 A/S AAGE VESTERGAARD LARSEN STØT VORE ANNONCØRER - Indholdsfortegnelse Formandens indlæg

Læs mere

Kiss er født d. 25. december 2015, en lille jule-prinsesse, og en smuk en af slagsen!

Kiss er født d. 25. december 2015, en lille jule-prinsesse, og en smuk en af slagsen! Gjerulff a Bonus for blitzen aka er født d. 25. december 2015, en lille jule-prinsesse, og en smuk en af slagsen! Brun tricolor mootled, lige som sin mor, men alligevel helt anden farve! Hun har en lækker

Læs mere

Tillykke med din nye kanin

Tillykke med din nye kanin Tillykke med din nye kanin Afkomsattest Født: Køn: Farve: Race: Opdrættet hos Opdrætters navn Højre øre Venstre øre Registreret Solgt d. Købers navn: Fuldmagt Garanti Far Farfar Farfars far Farfars mor

Læs mere

Månedens Hund - Fia. Vi takker Camilla og Cassie for titlen som månedens hund.

Månedens Hund - Fia. Vi takker Camilla og Cassie for titlen som månedens hund. Månedens Hund - Fia Vi takker Camilla og Cassie for titlen som månedens hund. Vanilla Joy Feeling Free, kaldenavn Fia er en engelsk Cocker Spaniel på 2 år og 3 mdr. Fia 7 uger gl. 1 Fia er en særdeles

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Foto: Sika - Engelsk Cocker spaniel

Foto: Sika - Engelsk Cocker spaniel Foto: Sika - Engelsk Cocker spaniel Maribo Civile Hundeførerforening Tilsluttet landsforeningen DcH McH s bestyrelse Formand Susanne Vorsaa Nørregårdsvej 32 4990 Sakskøbing Mob. 61 86 10 40 Næstformand

Læs mere

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ)

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Skrevet af Helle Heidi Jensen Jeg har lige været på lavinehundekursus med min hund Vanilla på 8½ år. Jeg ville helst have deltaget min hund Ginger,

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

Danmarks civile Hundeførerforening Mariager afdeling. Hunde-times. 33. årgang december 2013 Nr. 3

Danmarks civile Hundeførerforening Mariager afdeling. Hunde-times. 33. årgang december 2013 Nr. 3 Danmarks civile Hundeførerforening Mariager afdeling Hunde-times 33. årgang december 2013 Nr. 3 STØT VORE ANNONCØRER - 2 Indholdsfortegnelse Formandens indlæg side 5 Lokalkonkurrance i Hadsund side 6 Side

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Drikke Aloe Vera. Efter 10 år med gigtsmerter i begge knæ og podagra i storetåen.

Drikke Aloe Vera. Efter 10 år med gigtsmerter i begge knæ og podagra i storetåen. Drikke Aloe Vera Efter 10 år med gigtsmerter i begge knæ og podagra i storetåen. Da jeg er så heldig at arbejde med LR og vi i juli 2002 fik nyt vare sortiment indeholdende Aloe Vera gel. Havde jeg selvfølgelig

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Danmarks civile Hundeførerforening. Mariager afdeling. Hunde-times. 32. årgang April 2013 Nr. 4

Danmarks civile Hundeførerforening. Mariager afdeling. Hunde-times. 32. årgang April 2013 Nr. 4 Danmarks civile Hundeførerforening Mariager afdeling Hunde-times 32. årgang April 2013 Nr. 4 STØT VORE ANNONCØRER - 2 Indholdsfortegnelse Formandens indlæg side 5 Juleafslutning side 6 Kredsresultater

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Hele familiens nyhedsbrev

Hele familiens nyhedsbrev Hele familiens nyhedsbrev September 2014 Så er vi i fuld gang på alle hold og vejret er jo og har indtil nu vist sig fra en pragtfuld side. Vores fine nye klubhus kommer til sin ret, dejligt med et sted

Læs mere

43 hundetosser samlet til flatcoated sommertræf

43 hundetosser samlet til flatcoated sommertræf 43 hundetosser samlet til flatcoated sommertræf Årets flatcoated sommertræf blev afholdt ved Jens Peter og Anette Larsen, i Arden. Tilslutningen var i år rigtig høj, og trods mindre lovende vejrudsigter

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND

FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND Mine forventninger til opholdet var at prøve at blive kastet ud i en anden kultur, hvor kommunikationen foregår på engelsk. Da jeg altid har haft meget svært

Læs mere

Historien om en håndværksvirksomhed

Historien om en håndværksvirksomhed Velkommen til historien om Solvang VVS At det blev Solvang VVS som skulle blive omdrejningspunktet i denne historie var på ingen måde planlagt, idet den ligesågodt kunne være skrevet med udgangspunkt i

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 7 - juli 2013 Helenenyt Nr. 7 (juli - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email: mgr@ok-helenesminde.dk

Læs mere

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går.

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går. Kære Klubkammerater I tirsdags (d. 22/2) skulle jeg ha' været til Kalundborg med en arbejdskollega og sætte noget køkkenbord op, men da det blev aflyst i sidste øjeblik fik jeg mulighed for at tage tidligt

Læs mere

Speedy 27/06/06 12:57 Side 1. Historien om. Speedy. En beretning om hunden der ikke ville sidde stille

Speedy 27/06/06 12:57 Side 1. Historien om. Speedy. En beretning om hunden der ikke ville sidde stille Speedy 27/06/06 12:57 Side 1 Historien om Speedy En beretning om hunden der ikke ville sidde stille Speedy 27/06/06 12:57 Side 2 Hejsa Tamara. Ja, jeg synes lige jeg ville skrive og fortælle dig lidt om

Læs mere

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave.

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave. Sandheden om stress Ifølge Lars Lautrup-Larsen 1. Udgave. Copyright 2013 by Lars Lautrup-Larsen Alle rettigheder forbeholdes. Indholdet af dette hæfte må ikke gengives helt eller delvist uden forfatterens

Læs mere

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: 1 Professoren - flytter ind! 2015 af Kim Christensen Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: Shelley - for at bringe ideen på bane Professor - opdrætter - D. Materzok-Köppen

Læs mere

Da jeg var otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner som kælede mig på maven og på kussen.

Da jeg var otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner som kælede mig på maven og på kussen. Gartner Da jeg var otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner som kælede mig på maven og på kussen. En dag da jeg var omkring otte år gammel, gik jeg ned til vores gartner mens han arbejdede i haven.

Læs mere

Professoren. og Kattemor's Skattekort! FORKORTET LÆSEPRØVE - DEN RIGTIGE BOG HAR 66 SIDER. Skrevet ud fra virkelige hændelser.

Professoren. og Kattemor's Skattekort! FORKORTET LÆSEPRØVE - DEN RIGTIGE BOG HAR 66 SIDER. Skrevet ud fra virkelige hændelser. 1 Professoren og Kattemor's Skattekort! 2016 af Kim Christensen FORKORTET LÆSEPRØVE - DEN RIGTIGE BOG HAR 66 SIDER Skrevet ud fra virkelige hændelser. Særlig tak til: Janet. Elsebeth. Til minde om Kattemor.

Læs mere

Nyt fra Herskind Børnehus uge

Nyt fra Herskind Børnehus uge Fælles Nyt Herskind Børnehus Sommerferien 2017 Så står vi overfor dette års sommerferie, eller mere korrekt skolernes sommerferie, da det jo kun er børnene der har fri fra skole i 7 uger!! Børnehuset,

Læs mere

November 2010 22. ÅRGANG

November 2010 22. ÅRGANG November 2010 22. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Jesper Pedersen...61 39 88 69 Betina Harpsøe Andersen...28

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Foto: Fra unghunde træning forår 2016

Foto: Fra unghunde træning forår 2016 Foto: Fra unghunde træning forår 2016 Maribo Civile Hundeførerforening Tilsluttet landsforeningen DcH McH s bestyrelse Formand Susanne Vorsaa Nørregårdsvej 32 4990 Sakskøbing Mob. 61 86 10 40 Næstformand

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Velkommen tilbage til skolen!

Velkommen tilbage til skolen! ildeskolenyt! - f jo O Velkommen tilbage til skolen! Godt Nytår! En dejlig juleferie er overstået og vi skal i gang med anden halvdel af skoleåret 2007-2008. Januar 2008 8. årgang nummer 1 Kildeskolen

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2018 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Nyhedsbrev Okt. 2012.

Nyhedsbrev Okt. 2012. Nyhedsbrev Okt. 2012. Nyt fra Konkurrenceudvalget. DcH s DM den 22-23. september Artikel fra Års Avis. Den 22-23. september deltog DcH Vesthimmerland i DM i Grindsted/Billund med 4 deltagere; Karl Erik

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 3 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge3_minkrop.indd 1 06/07/10 11.21 Uge 3 l Min krop Det er begyndt at regne, og Hipp og

Læs mere

Artikel i MAN:D d. 17/8-2013.

Artikel i MAN:D d. 17/8-2013. Artikel i MAN:D d. 17/8-2013. Jørgen og Fie - et makkerpar 17. august 2013 Jørgen Madsen elsker hunde og kan slet ikke få nok. Halvdelen af hans liv har han arbejdet med hunde, og hans passion for at træne

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Efter at være kommen hjem igen og tænkt turen og kurset igennem, vil jeg skrive lidt om turen. Vi kørte derned sent tirsdag aften og var så i Pula ved 17

Læs mere

Havenisserne flytter ind

Havenisserne flytter ind Havenisserne flytter ind Om havenisserne flytter ind I løbet af de sidste par år er flygtningestrømmen fra krigshærgede- og katastrofeområder vokset støt. For os, der bor i den her del af verden, er det

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Pause fra mor. Kære Henny

Pause fra mor. Kære Henny Pause fra mor Kære Henny Jeg er kørt fuldstændig fast og ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg er har to voksne børn, en søn og en datter. Min søn, som er den ældste, har jeg et helt ukompliceret forhold til.

Læs mere

Foto: Labrador (hvalpehold 1 efterår 2017)

Foto: Labrador (hvalpehold 1 efterår 2017) Foto: Labrador (hvalpehold 1 efterår 2017) Maribo Civile Hundeførerforening Tilsluttet landsforeningen DcH McH s bestyrelse Formand Susanne Vorsaa Nørregårdsvej 32 4990 Sakskøbing Mob. 61 86 10 40 Næstformand

Læs mere

Jeg vil gerne starte med at oplyse jer om, hvad programmet er for i dag:

Jeg vil gerne starte med at oplyse jer om, hvad programmet er for i dag: Tale ved Standerhejsningen den 2. maj 2015. På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde jer alle velkommen her i dag på en meget flot forårsdag, hvor træerne står lysegrønne og banerne står klar til brug.

Læs mere

Aggerhusavisen. November 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00

Aggerhusavisen. November 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00 Aggerhusavisen Løssalg kr. 10.00 November 2015 Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90 Forsiden: Efterårsløv. Pedel Karl Speth kan i dagtimerne og på alle hverdage træffes på telefon: 30 53 02 37. I week-

Læs mere

Agility udvalget i kreds 6

Agility udvalget i kreds 6 Referat fra årsmødet i agility, kreds 6, onsdag, den 16. nov. 2011 i Fakse Ulla Vest bød velkommen til de godt 36 fremmødte. Deltagerne kom fra Maribo, Køge, Fakse, Holbæk, Guldborgsund, Vordingborg, Nykøbing

Læs mere

Agility udvalget i kreds 6

Agility udvalget i kreds 6 Referat fra årsmødet i agility, kreds 6, tirsdag, den 07. nov. 2012 i Køge Ulla Vest bød velkommen til de godt 30 fremmødte. Deltagerne kom fra Maribo, Køge, Fakse, Guldborgsund, Vordingborg, Næstved og

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

INTAGCH NOAGCH DKAGCH DKSPCH DKKDM13(guld) Shenaja Just an Illusion Og har kaldenavnet Primadonna

INTAGCH NOAGCH DKAGCH DKSPCH DKKDM13(guld) Shenaja Just an Illusion Og har kaldenavnet Primadonna INTAGCH NOAGCH DKAGCH DKSPCH DKKDM13(guld) Shenaja Just an Illusion Og har kaldenavnet Primadonna Primadonna er så heldig at være sponsoreret af KIG IN i Nysted og Farmi na Team Breeder Primadonna er nu

Læs mere

Foto: Bobo dansk/svensk gårdhund

Foto: Bobo dansk/svensk gårdhund Foto: Bobo dansk/svensk gårdhund Maribo Civile Hundeførerforening Tilsluttet landsforeningen DcH McH s bestyrelse Formand Susanne Vorsaa Nørregårdsvej 32 4990 Sakskøbing Mob. 61 86 10 40 Næstformand Vibeke

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Schweissudvalgets første tur til Tyskland 25. 26. Marts 2011

Schweissudvalgets første tur til Tyskland 25. 26. Marts 2011 Schweissudvalgets første tur til Tyskland 25. 26. Marts 2011 Af Lene Marie Seitzberg Som led i samarbejdet med andre udenlandske Beagle Klubber, har Kristian Paulsen, René Jensen og Brian Seitzberg fra

Læs mere

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang.

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang. Hungerbarnet I Da Larus var 11 år skulle han ud at arbejde. Hans far fik en plads til ham hos en bonde. Da de skulle gå derhen fik Larus en gave. Det var en kniv hans far havde lavet. Der var langt at

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013 Fælles info Dagen efter Kristihimmelfartsdag. Denne dag har vi lukket! Og når vi er ved det. Det har vi også grundlovsdag. Den 5. juni. Det er til gengæld de eneste 2 dage på et helt langt år vi har lukket.

Læs mere

Hundeførerdag. Uddannelsesudvalget Kreds 1 Søndag den 7. oktober Astrup-Sønderskov Friskole Skolestien 2, Astrup.

Hundeførerdag. Uddannelsesudvalget Kreds 1 Søndag den 7. oktober Astrup-Sønderskov Friskole Skolestien 2, Astrup. Hundeførerdag 2018 Uddannelsesudvalget Kreds 1 Søndag den 7. oktober 2018 Astrup-Sønderskov Friskole Skolestien 2, Astrup 9800 Hjørring Tidsplan for søndag 7. oktober 2018 Program for dagskurserne: 08.00-08.30

Læs mere

Tre måder at lyve på

Tre måder at lyve på Tre måder at lyve på Skrevet af Ghita Makowska Rasmussen Sted: Café Blomsten i Nyhavn Personer: Et forhold fra fortiden Tid: ns fødselsdag 1 Scene En mand ankommer på en café. Tjekker. Går igen. Kommer

Læs mere

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre.

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre. Det var midt på formiddagen. vinden havde heldigvis lagt sig jeg Mikkel og min ven og hjælper Bjarke stod i stævnen og så ind mod Byen Mombasa hvor vi skulle ligge til vi skulle ligge til. vi skulle Møde

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Skovnissen Kogle. Miljøministeriet, Skov- og Naturstyrelsen

Skovnissen Kogle. Miljøministeriet, Skov- og Naturstyrelsen Skovnissen Kogle Miljøministeriet, Skov- og Naturstyrelsen Udgiver: Skov- og Naturstyrelsen, Storstrøm Titel: Skovnissen Kogle Forfatter: Marie Roland Tarby Layouter: Mette Millner Hansen Fotos: Marie

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

Københavnerdrengen 1

Københavnerdrengen 1 18. DECEMBER Københavnerdrengen 1 Vi har fået en københavnerdreng og han hedder Frederik. Det var mors idé. Hun mente, det var synd for de mange børn i København, der slet ikke fik nogen sommerferie, men

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Notathæfte. D A N S K Trin 3-5

Notathæfte. D A N S K Trin 3-5 Notathæfte D A N S K Trin 3-5 Notathæfte Personoplysninger: Testpersonens navn: Fødselsdato: Testnorm: Skole/Institution: Klasse: Logostester: Dato: Bemærkninger: 1. Flydende læsning og læseforståelse

Læs mere

Juni - juli - august 2018

Juni - juli - august 2018 Juni - juli - august 2018 I dette nummer: Forstanderens hjørne Loppemarkedsfesten AC holder kaffehygge i gården Æggekast på Strandvejen AC på cykeltur AC på Moesgaard Strand Sner det om sommeren? Petanque

Læs mere

"Sådan spiser du lækkerier uden dårlig samvittighed"

Sådan spiser du lækkerier uden dårlig samvittighed GRATIS GUIDE "Sådan spiser du lækkerier uden dårlig samvittighed" TIL DIG FRA ANNE KNUDSEN NYDELSESCIRKLEN INTRODUKTION Mange af os har lært, at vejen til vægttab og sundhed handler om at holde sig fra

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt. Lørdag d. 6/12 2014 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle klubhus

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Ann R. Nielsen...40 54 05 61 Pilte

Læs mere

Der er nogle gode ting at vende tilbage til!

Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Artikel af Janick og Gitte Janick og jeg sidder over frokosten og taler, han fortæller lidt om, hvad hans tid på Parkvænget går med og hvordan han selv har

Læs mere

En lille tur. Helle Helle, 2000 (5,4 ns)

En lille tur. Helle Helle, 2000 (5,4 ns) En lille tur Helle Helle, 2000 (5,4 ns) Det er sommer, og min mor har lavet en aftale med mig. Vi skal mødes på banegården i min frokostpause, hun 5 ankommer med en rutebil lidt over tolv og skal først

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Formanden orienterer

Formanden orienterer Nummer 1 2013 - årgang 39. I dette nummer: Formanden orienterer Formanden orienterer 1 Ferie!!!! 2 Parkering ved klubhuset 3 Hjemmesiden får nyt udseende 4 Igennem de seneste år har der været faldende

Læs mere

Socialisering. - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt. Hunden har et medført socialt behov. Racens betydning for socialisering.

Socialisering. - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt. Hunden har et medført socialt behov. Racens betydning for socialisering. Socialisering - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt Skrevet af Eksamineret Hundeadfærdsinstruktør & -specialist Ane Weinkouff WEINKOUFF HUNDEADFÆRDSCENTER Hunden har et medført socialt behov Socialisering

Læs mere

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår.

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Nyhedsbrev Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Vi havde, i den travle december måned, bestyrelsesmøde hvor vi mødtes, og fik ordnet et par ting. Vi er ved at undersøge hvordan

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 11.marts 2013. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg

Læs mere

MIE. MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor. drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer

MIE. MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor. drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer MIE MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer om at møde ham en dag. Mie er 8lippet, har blåt hår og bruger mere mascara end de 8leste. Hun elsker

Læs mere

Naturdagpleje Stadil Vedersø. Fra spirende idé til naturlig hverdag. Af Lone Pedersen og Karin Krog Thornvig

Naturdagpleje Stadil Vedersø. Fra spirende idé til naturlig hverdag. Af Lone Pedersen og Karin Krog Thornvig Naturdagpleje Stadil Vedersø Fra spirende idé til naturlig hverdag Af Lone Pedersen og Karin Krog Thornvig Det er præcis ét år siden at idéen til Stadil Vedersø Natur Dagpleje opstod, og så er tiden vel

Læs mere

Til søskende. Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom. Hvorfor hedder det Prader-Willi Syndrom?

Til søskende. Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom. Hvorfor hedder det Prader-Willi Syndrom? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom Til søskende Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Der findes tusindvis af syndromer, som påvirker folk på mange forskellige måder. Nogle bliver man De, der

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere