Wise Happiness En undersøgelse om hvad der gør mennesker lykkelige. Sandra Szepesi, Sales Only

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Wise Happiness 2013. En undersøgelse om hvad der gør mennesker lykkelige. Sandra Szepesi, Sales Only"

Transkript

1 Wise Happiness 2013 En undersøgelse om hvad der gør mennesker lykkelige Sandra Szepesi, Sales Only

2 Hvad gør os lykkelige? Alle stræber efter at være lykkelige. Men lykke kan af og til føles som et abstrakt begreb, som vi ikke er herre over. Sådan er det ikke. Der findes en række konkrete, grundlæggende faktorer, som i stor udstrækning afgør, om vi føler os lykkelige eller ej. Mange kan vi påvirke selv, andre kan vores arbejdsgivere hjælpe os med. Wise Happiness er en undersøgelse, som ser på, hvad der gør mennesker lykkelige generelt og på arbejdet. Vi identificerer de positive drivkræfter, som alle har brug for for at have det godt. På den måde kan vi også hjælpe vores egne kunder til at forstærke dem hos sig selv, som arbejdsgivere, hos deres medarbejdere og deres egne kunder. Det tjener alle på. Vi i Wise Group er nemlig overbevist om, at glade og lykkelige mennesker skaber bedre relationer og laver bedre forretninger. Karl Lehmann, Wise IT

3 Det psykiske helbred er vigtigst for at kunne opleve lykke Lykkens top 5 1. Godt psykisk helbred 2. Acceptabelt stressniveau i privatlivet 3. Tilstrækkelig god økonomi i husholdningen * 4. Godt fysisk helbred * 5. Sjov på arbejdet * * Delt tredjeplads Tilsammen forklarer disse områder hele 42 % af vores oplevede lykke. De 16 % af befolkningen, der opfatter sig selv som meget lykkelige, har alle fem faktorer med. Årets vigtigste indsigt om lykke Generelt set, hvor lykkelig synes du, at du er? Lykken påvirkes blandt andet af vores helbred, arbejdet og familien. Vigtigst af alt er helbredet, det fik vi at vide allerede sidste år. Årets mest interessante nyhed er, at det er det psykiske helbred, som er vigtigst for at kunne opleve lykke, ikke det fysiske. De, som ikke har det godt psykisk, bliver allermest påvirket af, hvordan de oplever situationen på arbejdet. Et dårligt psykisk helbred fører til sygemeldinger, som koster mange milliarder her kan vi arbejdsgivere gøre en vigtig indsats. Vi i Wise Group vil anvende undersøgelsens indsigter til at skabe forudsætninger for at gøre vores medarbejdere så lykkelige som muligt. Så har de al den energi, der skal til, for at kunne give vores kunder rigtig gode råd om, hvordan vi alle kan udvikle os til mere attraktive arbejdsgivere. For vejen til succes går via glade og lykkelige medarbejdere! 70 % 60 % 10 % 0 % 61 % 16 % 2 % Slet ikke lykkelig Ikke særlig lykkelig Ret lykkelig Meget lykkelig 3.

4 Arbetsmiljøet er vigtigt for mental sundhed Det psykiske helbred er vigtigst for os for at føle os lykkelige. Det, der påvirker det psykiske helbred generelt, er blandt andet balance mellem arbejde og fritid sammen med et acceptabelt stressniveau i privatlivet. Også på et generelt niveau kan vi øge muligheden for at føle os lykkelige ved som arbejdsgivere ikke kun at fokusere på præstationen, men også på at medarbejderne trives godt og har en langsigtet, holdbar arbejdsmåde. Skab en bevidsthed i organisationen om (dårligt) psykisk helbred og problematisér situationen. Der er utrolig meget, vi som arbejdsgivere kan gøre for at hjælpe medarbejdere, der har et dårligt psykisk helbred. Denne gruppe har arbejdsrelaterede faktorer, som påvirker dem allermest. Det handler om at føle sig respekteret af sin nærmeste chef og at føle stolthed over virksomheden. Ifølge tidligere studier får vi stolthed over en virksomhed ved at have en ledelse, som er åben og ærlig over for sine medarbejdere også i dårlige tider. Hvordan vil du beskrive dit psykiske helbred? 70 % 60 % 10 % 0 % 3 % 17 % Slet ikke godt Ikke særlig godt Ret godt Meget godt De, der beskriver deres psykiske helbred som slet ikke godt eller ikke så godt, viser tydeligt, at arbejdet påvirker dem mest negativt: 1. (Ikke) respekt fra chefen 2. (Ikke) stolthed over at arbejde i virksomheden 3. (Ikke) sjov på arbejdet 4. (Ikke) balance mellem arbejde og fritid For de 80 %, som oplever, at de har et godt psykisk helbred, er helt andre faktorer vigtigst: 1. Husholdningens økonomiske situation 2. Fysisk helbred 3. Sjov på arbejdet 4. Balance mellem arbejde og fritid 80 % af befolkningen oplever, at de har et godt psykisk helbred, hvilket indebærer, at de også har mulighed for at føle sig lykkelige ifølge studiet. De, der beskriver deres psykiske helbred som mindre godt, betragter arbejdet som det største problem. 4.

5 Træning i arbejds- tiden giver lykkeligere medarbejdere 21 % af befolkningen har mulighed for at træne i arbejdstiden. De træner også oftere og oplever, at de har et noget bedre fysisk helbred end andre. Det fysiske helbred er blandt de fem faktorer, som påvirker vores oplevede lykke med over. Har du det psykisk godt, er det fysiske helbred vigtigere, end hvis du har det mindre psykisk godt men at et godt fysisk helbred påvirker os positivt, er jo ikke nogen overraskelse i dag. At have det fysisk godt kan man opnå med motion men også her er det individuelt. Sådan ser vores motionsvaner ud: Hvor ofte træner du? 60 % 10 % 0 % 46 % Mindre end en gang om ugen 54 % 1-6 gange om ugen eller mere 46 % af befolkningen træner slet ikke eller mindre end en gang om ugen. 54 % træner 1-6 gange om ugen, hvoraf de allerfleste træner 1-2 gange om ugen. Personer, som har mulighed for at træne i arbejdstiden træner oftere 100 % 90 % 80 % 70 % 60 % 10 % 0 % Op til 2 gange om ugen 62 % 38 % Personer, som har mulighed for at træne i arbejdstiden Mere end 2 gange om ugen 76 % 24 % Personer, som ikke har mulighed for at træne i arbejdstiden 21 % af befolkningen har mulighed for at træne i arbejdstiden, og af dem træner næsten 4 af 10 mindst to gange om ugen. Af de, der ikke har mulighed for at træne i arbejdstiden, er det kun 2,5 af 10 personer, der træner mere end 2 gange om ugen. Hvad kan arbejdsgivere gøre for at støtte medarbejdere i at forbedre det fysiske helbred? Fysisk helbred kan være en del af kulturen på arbejdet. Her er nogle gennemprøvede metoder, men også nye idéer: Fradragsberettiget sundhed, som for eksempel kort til træningscenter. Tillad træning i arbejdstiden, fx en time om ugen. Tilbyd frugt eller sunde frokostalternativer. Indgå samarbejdsaftale med trænings- eller motionscenter tæt på arbejdspladsen. Start grupper, som altid tager trappen, som har gangkonkurrencer, som spiller fodbold eller lignende mod hinanden. Tag det fysiske helbred med i udviklingssamtalen. Se på lederskabet hvem motionerer og trækker medarbejdere med sig? Fremhæv dem! 5.

6 Arbejde er en stor del af livet = en stor del af lykken Arbejdet har stor indflydelse på, hvor lykkelige vi oplever, at vi er. I stedet for at se på arbejdet som et angreb på vores lykke burde vi derfor betragte det som en stor og vigtig del af vores liv. Det, der er vigtigst for lykke på arbejdet, er : 1. Sjov på arbejdet 2. Meningsfuldt arbejde 3. Udviklingsmuligheder 4. Stolthed 5. Være tilfreds med sin arbejdsindsats Der er et par interessante ting, som er værd at tænke nærmere over i denne sammenhæng. Den ene er, at vi som mennesker har en iboende drivkraft til at ville udføre vores opgaver godt. Det viser et fordybet studie i udvikling på arbejdet fra datterselskabet Netsurvey. Grundlæggende indebærer det at ville yde en god indsats, at udviklingsmuligheder ikke altid betyder at avancere i karrieren eller at skifte arbejdsgiver. Det kan indebære, at vi fordyber vores kompetence i det, vi laver så vi bliver endnu dygtigere inden for vores arbejdsområde. Det andet er, at vi med alderen mener, at vi får reducerede muligheder for at udvikle os. Unge synes, at de har gode udviklingsmuligheder, mens personer over 50 år ikke synes, at de har samme muligheder for at udvikle sig længere. Alligevel er udviklingsmuligheder lige vigtige for både ældre og yngre. Som arbejdsgivere kan vi altså vinde på også at udvikle medarbejdere, der befinder sig i den øverste midalder. 6.

7 At have det sjovt på arbejdet er ingen bonus - det er en forudsætning Af de jobrelaterede spørgsmål er det at have det sjovt på arbejdet vigtigst for os for at føle os lykkelige. Sjov på arbejdet handler naturligvis om for eksempel at kunne grine med og synes om sine kolleger. Men undersøgelsen viser også, at sjov på arbejdet bliver påvirket af, om man kan udvikle sig, om jobbet er meningsfuldt, og at kunne påvirke sin arbejdssituation. Sjov på arbejdet er vigtigt for alle, der arbejder, men vigtigst for dem, som er mellem 35 og 49 år dvs. de, der er midt i karrieren. Et fordybet studie i sjov på arbejdet viser også, at medarbejdere har det sjovere på arbejdet, når de arbejder i en blandet arbejdsgruppe, som er fri for stress, hvor der er gode muligheder for at skifte job hvert tredje år. Så præsterer vi bedre, og virksomhedens lønsomhed stiger. De, der ikke har sjov på arbejdet, er sjældent lykkelige i livet som helhed, mens de, der har sjov på arbejdet, enten er meget eller ret lykkelige. Men hvad der er hønen, og hvad der er ægget, er svært at sige. Har du det sjovt på arbejdet? 70 % 60 % 10 % 0 % 4 % Nej, der må bestemt gøres noget 8 % Nej, der bør gøres noget 23 % Hverken ja eller nej Ja, det går fint 16 % Ja, det går glimrende 66 % har det sjovt på arbejdet! 12 % har det IKKE sjovt, og de 23 %, som er neutrale, regnes sædvanligvis som mere negative end positive, eftersom de ikke ville svare neutralt, hvis alt fungerede godt. Hvad kan arbejdsgivere gøre for at gøre det sjovere på arbejdspladsen? Rekruttére rette personer med rette indstilling. Arbejde med kulturen, hver dag. Opmuntre til at have det sjovt sammen. Fejre succeser. Gøre noget sjovt sammen før, under og efter barske udfordringer. Fremhæve enkeltpersoner. Være et godt forbillede som chef, byd på dig selv. Latter smitter, find personer at grine sammen med og få endnu flere til at grine med jer. Skabe nye opgaver eller udfordringer til medarbejderne senest efter tre år! Efter tre år på samme post begynder medarbejderen at kede sig, men hvis han eller hun får et nyt job eller nye udfordringer internt eller eksternt - bliver det sjovt igen. 7.

8 Alle får det bedre af at udvikle sig At udvikle sig er afgørende for medarbejdernes motivation, engagement og præstation. Det er lige vigtigt inden for alle brancher, erhverv og aldersgrupper. Udvikling indebærer egentlig, at der tages vare på medarbejderens kompetence. Andel Andel positive positiva svar svar 80 % Andel positiva svar 70 % 80 % % 60 % Hvert menneske vil i grunden gøre sit bedste. Et studie i udvikling fra Netsurvey viser tydeligt, at udviklingsmuligheder på jobbet kan indebære fordybelse inden for et område i stedet for at skifte arbejdsopgaver. Den iboende drivkraft til helt enkelt at være gode til det, vi gør, og være trygge i vores arbejdsroller, gør, at arbejdsgiveren kan gennemgå kompetenceudvikling på eksisterende arbejdsopgaver måske for dem, som er 50+. Udvikling handler om at blive mere kompetent til det, man laver. Hvad kan arbejdsgivere gøre, for at medarbejderne skal udvikle sig på arbejdet? Give regelmæssig tilbagemelding. Skabe øget delagtighed i beslutningstagning. Give mulighed for nye arbejdsopgaver eller andre ansvarsområder, i eller uden for arbejdsgruppen. Sørge for at arbejdsgrupper er blandede med hensyn til køn, alder og kulturel baggrund. Skabe mulighed for at udvikle sig i bredden. Hjælpe medarbejdere med at øge deres kompetence inden for eget område. At øge kundskaben og erfaringen inden for et erhverv eller en særlig arbejdsopgave stimulerer også udvikling år år år år år år Kul Sjov på arbejdet jobbet Meningsfuldt Meningsfullt arbejdearbete Udviklingsmuligheder Utvecklingsmöjligheter Vi oplever, at vores udviklingsmuligheder mindskes, jo ældre vi bliver. Derimod bliver arbejdet mere meningsfuldt med årene. 8.

9 Økonomien kommer Stress på arbejdet og i privatlivet først - i en vis 27 % Kvinder Mænd udstrækning 10 % 19 % 14 % Af de spørgsmål, vi har stillet med hensyn til privatlivet, havner spørgsmålet om husholdningens økonomiske situation på førstepladsen. Lønniveauer eller antal børn har ikke nævneværdig indvirkning på, hvordan vi oplever lykke. At føle, at vi har tid til både fritid og arbejde, er også vigtigt, ligesom at slippe for stress i privatlivet. Kvinder føler sig generelt mere stressede end mænd, hvilket er noget, arbejdsgivere ville kunne tage mere hensyn til. Som arbejdsgivere kan vi på mange måder bidrage til at mindske stress. 0 % Har stresset på arbejdet et acceptabelt niveau? Det, der stresser os i privatlivet, er 1. (Mangel på) balance mellem arbejde og fritid 2. Husholdningens økonomiske situation 3. Fysisk (dårligt) helbred 4. Jobrelaterede faktorer (meningsfuldt arbejde, sjov på arbejdet, tydelige mål) Har stresset i dit privatliv et acceptabelt niveau? 9.

10 Husholdningens økonomiske situation Lykke som en funktion af husholdningens årsindkomst Husholdningens økonomiske situation skal være i orden, for at vi kan føle os lykkelige. At svare ret god eller meget god på spørgsmålet om husholdningens økonomiske situation, handler ikke om, at vi lever et liv i luksus, men om at slippe for bekymring over, hvordan vi skal få hverdagen til at hænge sammen. At have orden på og overblik over husholdningens økonomiske situation skaber ro hos mennesker. 3,25 3,0 2,75 2,50 Lykke 2,7 2,7 2,8 2,8 2,9 3,0 3,1 3,1 3,0 2,9 3,1 2,9 2,25 Burde en højere løn ikke gøre os lykkeligere? 2,0 A B C D E F G H I J K L Indkomst Lønniveauet holder op med at påvirke den oplevede lykke, når vi synes, at vi har penge nok til at klare os. Ifølge lykkeforskeren professor Bengt Brülde (Gøteborgs Universitet) ligger brydningspunktet ved omkring svenske kroner om måneden (2010). 1 Slet ikke lykkelig 4 Meget lykkelig A Mindre end kr E til kr B til kr F til kr C til kr G til kr D til kr H til kr I J K L til kr til kr kr eller mere Vil ikke oplyse Når vi først har opnået et lønniveau, som ligger på et hygiejneniveau, er lønnens størrelse næsten uvæsentlig, når det gælder oplevet lykke. Det afgørende er, at lønnen opleves retfærdig og svarer til, hvordan medarbejderen oplever sin præstation på arbejdet. Samspillet mellem den oplevede lykke og husholdningens årsindkomst viser, at den oplevede lykke stiger til svenske kroner i årsindkomst, dvs. i snit 2 gange kroner i årsindkomst. Ifølge vores undersøgelse stemmer Bengt Brüldes teori om, at grænsen for, hvornår lønnen ikke længere påvirker vores oplevede lykke, ligger på ca kroner om måneden. 10.

11 Opsummering Det psykiske helbred er klart vigtigst for, at vi skal føle os lykkelige. Og den følelse er tæt forbundet med balancen mellem fritid og arbejde, og om vi oplever, at vi er stressede i privatlivet eller ej. Som arbejdsgiver er der meget, man kan gøre for at støtte sine medarbejdere i at reducere stresset blandt medarbejderne, så de oplever bedre balance og føler sig lykkeligere. Og også som medarbejder er der mange ting, som kan påvirke en til at føle større sindsro. Det, vi ikke havde forventet, var, at arbejdet har større indvirkning på mennesker, som oplever, at de ikke har det psykisk godt. I denne analyse har vi valgt at skrive om faktorer, vi kan påvirke. Områder, vi ikke kan påvirke, som køn, alder, hvor vi er født, eller om vi er enlige eller ej, kommer vi ikke ind på. Anette Bergman, Wise IT 11.

12 Fakta om undersøgelsen Sveriges og måske Danmarks største lykkeundersøgelse Formål Forskningen viser, at vi mennesker både har det bedre og præsterer bedre med positiv tilbagemelding. I en verden fuld af krav og barske udfordringer er det ikke altid så nemt at finde det positive frem, og det er netop af den grund, vi vil identificere og forstærke det positive i livet med Wise Happiness. Et par gange om året vil vi rapportere, hvad der gør os lykkelige, både privat og på arbejdet. Vi tror, at en del drivkræfter er indlysende, selv om vi måske skal mindes om dem, andre er der uden at være lige så synlige. Med Wise Happiness vil vi uafhængigt af konjunkturerne pege på nogle af de positive drivkræfter, vi mennesker har så meget brug for, for at få energi til alt det, som livet indeholder. Vi vil anvende vores viden fra denne undersøgelse til at lære, så vi kan blive endnu bedre til at rådgive vores kunder og give vores medarbejdere bedre forudsætninger. Vejen til succes går gennem medarbejderne. Hvis vi kan blive bedre til at finde lykke, er det godt for alle ansatte i Wise, for Wise-kunder og for Wise-aktionærer. Deltagere Det her er det andet år, vi gennemfører undersøgelsen. Undersøgelsen er gennemført blandt mænd og kvinder i alderen år i Sverige og Danmark i perioden februar 2013 via YouGov Sveriges Internetpanel et såkaldt accesspanel med forrekrutterede respondenter. En invitation til undersøgelsen blev udsendt via til personer, som lever op til beskrivelsen. Disse udgør et repræsentativt udvalg af svensk och dansk befolkning med hensyn til køn, alder og region. I alt har 5017 personer deltaget, halvdelen danskere og halvdelen svenskere. Undersøgelsen blev ledet af en gruppe medarbejdere, som repræsenterer samtlige selskaber inden for Wise Group. Datterselskabet Netsurvey, med analytiker dr. Jana Janssen, har stået for sagkyndighed og analyse. Sverige og Danmark Eftersom tre af Wise Groups datterselskaber etablerede sig i Danmark i januar 2013 Wise Consulting, K2 Search og Sales Only inkluderede vi også Danmark i studiet. Det viser sig, at begge vores folk svarer meget ensartet på spørgsmål om lykke. Den eneste forskel er, at danskerne svarer lidt højere på det generelle spørgsmål Hvordan har du det lige nu?. Fordybet studie i at have det sjovt på arbejdet Vi foretog et fordybet studie af spørgsmålet om sjov på arbejdet sammen med vores datterselskab Netsurvey i december Vi ville undersøge, hvad der hindrer og fremmer, at en arbejdsgruppe har det sjovt. Vi gik ud fra svar i Netsurveys database og supplerede med Happiness-undersøgelsen fra 2012, som havde deltagere. 12.

13 Om Wise Group Wise (Wise Group AB publ.) er en koncern, som ejer, starter og udvikler specialistselskaber inden for rekruttering, konsulentudlejning og HR/personaleområdet. Vi tilbyder en heldækkende portefølje af tjenester til såvel operativ som strategisk HR. Ved at forstå vores kunders forretninger og se hele HR-processen som et værktøj til at nå opsatte forretningsmål gør vi vores kunder mere lønsomme. Vil du vide mere? Det her er en sammenfatning af vores undersøgelse om lykke. Du er velkommen til at kontakte din kontakt i Wise Group, hvis du har spørgsmål eller er nysgerrig efter mere indgående information. Du kan også ringe til vores direktør Roland Gustavsson eller Elisabet Wohlfahrt, som arbejder med kultur og kommunikation. Wise er noteret på OMX First North med symbolet WISE. Vi er repræsenteret i Stockholm, København, Malmø, Gøteborg, Linköping og Borås. Vores datterselskaber: Wise Consulting - HR Consulting, Erhvervsstrategisk HR, Development, Outplacement Wise Professionals personaleudvælgelse og konsulentudlejning Kimm et forretningsområde inden for Wise Professionals, som tilbyder rekruttering inden for kommunikation, information, marked og medier Wise IT Rekruttering, konsulentudlejning inden for IT Egde HR HR webtjenester, seminarer og uddannelser inden for HR og arbejdsret K2 Search Executive Search chefer, specialister og kvalificerede sælgere Sales Only rekruttering af sælgere og salgsledelse Forte Executives executive search, interim management, human due diligence Netsurvey kunde- og medarbejderundersøgelser, analyse og forandringssupport Foto: Anna Thorbjörnsson. Grafisk Produktion: Enestedt Reklambyrå 13.

Wise Happiness 2014. En undersøgelse af, hvad der gør mennesker lykkelige. Linda Frej, Wise IT

Wise Happiness 2014. En undersøgelse af, hvad der gør mennesker lykkelige. Linda Frej, Wise IT Wise Happiness 2014 En undersøgelse af, hvad der gør mennesker lykkelige Linda Frej, Wise IT Hvad gør mennesker lykkelige? Pensionister, mænd og danskere trækker rent statistisk vinderloddet i årets undersøgelse

Læs mere

2013 Dit Arbejdsliv. en undersøgelse fra CA a-kasse

2013 Dit Arbejdsliv. en undersøgelse fra CA a-kasse 2013 Dit Arbejdsliv en undersøgelse fra CA a-kasse Er du i balance? Er du stresset? Arbejder du for meget? Er du klædt på til morgendagens udfordringer? Hvad er vigtigt for dig i jobbet? Føler du dig sikker

Læs mere

Positiv psykologi og lederskab

Positiv psykologi og lederskab Positiv psykologi og lederskab Trivsel, arbejdsglæde og bedre præstationer Positiv psykologi skyller i disse år ind over landet. Den lærende organisation, systemisk tænkning, Neuro Linqvistisk Programmering,

Læs mere

Sygefravær Køn Alder Hjemmeboende børn Sektor Stillingsniveau Balancen mellem arbejde og privatliv...

Sygefravær Køn Alder Hjemmeboende børn Sektor Stillingsniveau Balancen mellem arbejde og privatliv... 1 Indhold Sygefravær... 3 Køn... 4 Alder... 4 Hjemmeboende børn... 4 Sektor... 5 Stillingsniveau... 5 Balancen mellem arbejde og privatliv... 6 God nærmeste leder... 6 Trivsel... 7 Psykisk arbejdsmiljø...

Læs mere

Thermometer. Udvalget 1: (Deltagere i udvalget: 28) Køn Mand Udvalget 2: (Deltagere i udvalget: 8) Køn Kvinde

Thermometer. Udvalget 1: (Deltagere i udvalget: 28) Køn Mand Udvalget 2: (Deltagere i udvalget: 8) Køn Kvinde Thermometer Udvalget 1: (Deltagere i udvalget: 28) Køn Mand Udvalget 2: (Deltagere i udvalget: 8) Køn Kvinde 36 af 44 har gennemført analysen (82 %) Analyse dato: 11-10-2011 Udskriftsdato: 01-02-2018 Sofielundsvägen

Læs mere

Thermometer. Udvalget 1: (Deltagere i udvalget: 28) Køn Mand Udvalget 2: (Deltagere i udvalget: 8) Køn Kvinde

Thermometer. Udvalget 1: (Deltagere i udvalget: 28) Køn Mand Udvalget 2: (Deltagere i udvalget: 8) Køn Kvinde Thermometer Udvalget 1: (Deltagere i udvalget: 28) Køn Mand Udvalget 2: (Deltagere i udvalget: 8) Køn Kvinde 36 af 44 har gennemført analysen (82 %) Analyse dato: 11-10-2011 Udskriftsdato: 25-01-2017 Sofielundsvägen

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø

Psykisk arbejdsmiljø Kære deltager Dette spørgeskema handler om psykisk arbejdsmiljø og trivsel på arbejdspladsen. Spørgeskemaet berører en lang række forskellige temaer, som fx samarbejde, ledelse, arbejdets organisering

Læs mere

Hovedresultater: Sygefravær Køn Alder Hjemmeboende børn Sektor Stillingsniveau... 6

Hovedresultater: Sygefravær Køn Alder Hjemmeboende børn Sektor Stillingsniveau... 6 1 Indholdsfortegnelse Hovedresultater:... 3 Sygefravær... 4 Køn... 5 Alder... 5 Hjemmeboende børn... 5 Sektor... 6 Stillingsniveau... 6 Balancen mellem arbejde og privatliv... 7 God nærmeste leder... 7

Læs mere

Sygefravær Køn Alder Hjemmeboende børn Sektor Stillingsniveau Balancen mellem arbejde og privatliv...

Sygefravær Køn Alder Hjemmeboende børn Sektor Stillingsniveau Balancen mellem arbejde og privatliv... 1 Indhold Sygefravær... 3 Køn... 4 Alder... 4 Hjemmeboende børn... 4 Sektor... 5 Stillingsniveau... 5 Balancen mellem arbejde og privatliv... 6 God nærmeste leder... 6 Trivsel... 7 Psykisk arbejdsmiljø...

Læs mere

1/7. Ledere og ledelse. En medlemsundersøgelse fra CA a-kasse

1/7. Ledere og ledelse. En medlemsundersøgelse fra CA a-kasse 1/7 Ledere og ledelse En medlemsundersøgelse fra CA a-kasse Oktober 2008 2/7 Hovedresultater Færre kvinder i toppen flere i bunden 21 % af mandlige ledere arbejder med overordnet virksomhedsledelse eller

Læs mere

wise happiness 2015 En undersøgelse af, hvad der gør os lykkelige

wise happiness 2015 En undersøgelse af, hvad der gør os lykkelige wise happiness 2015 En undersøgelse af, hvad der gør os lykkelige wise happiness 2015 Hvad er lykke? Årets undersøgelse viser, at en god latter sammen med kollegerne gør os glade. Den viser også, at trivsel

Læs mere

Sygefravær Køn Alder Hjemmeboende børn Sektor Stillingsniveau Balancen mellem arbejde og privatliv...

Sygefravær Køn Alder Hjemmeboende børn Sektor Stillingsniveau Balancen mellem arbejde og privatliv... 1 Indhold Sygefravær... 3 Køn... 4 Alder... 4 Hjemmeboende børn... 4 Sektor... 5 Stillingsniveau... 5 Balancen mellem arbejde og privatliv... 6 God nærmeste leder... 6 Trivsel... 7 Stress... 7 Sygenærvær...

Læs mere

Dette faktaark omhandler djøfernes oplevelse af stress på arbejdspladsen og deres oplevelse af stress i hverdagen.

Dette faktaark omhandler djøfernes oplevelse af stress på arbejdspladsen og deres oplevelse af stress i hverdagen. Faktaark: Stress Dette faktaark omhandler djøfernes oplevelse af stress på arbejdspladsen og deres oplevelse af stress i hverdagen. Resultaterne stammer fra ACs arbejdsmiljøundersøgelse 2014. Undersøgelsen

Læs mere

https://online4.safetynet.dk/odensekommune/questionnaire/questionnaireinternal.as...

https://online4.safetynet.dk/odensekommune/questionnaire/questionnaireinternal.as... Spørgeramme 01 Side 1 af 1 1-0-01 Arbejdets organisering og indhold De følgende spørgsmål handler om indhold og organisering af dine arbejdsopgaver Spørgeramme 01 Anonym Trivselsundersøgelse i Odense Kommune

Læs mere

KØBENHAVNS UNIVERSITET TRIVSEL PÅ ARBEJDSPLADSEN

KØBENHAVNS UNIVERSITET TRIVSEL PÅ ARBEJDSPLADSEN KØBENHAVNS UNIVERSITET TRIVSEL PÅ ARBEJDSPLADSEN Trivsel på arbejdspladsen er en måling, der skal bidrage til en god og konstruktiv opfølgende dialog om jeres trivsel, samarbejde og fællesskab. Det er

Læs mere

Faktaark om jobtilfredshed, stress og psykisk arbejdsmiljø 2016

Faktaark om jobtilfredshed, stress og psykisk arbejdsmiljø 2016 Ref. KAB/- Faktaark om jobtilfredshed, stress og psykisk arbejdsmiljø 2016 27.01.2017 Indhold Baggrund...1 Hovedresultater...2 Motivation og jobtilfredshed...3 Stressniveau på arbejdspladsen...5 Individuelt

Læs mere

Forskerundersøgelsen. Resultater for Sektorforskere ved universitetet Spor 2

Forskerundersøgelsen. Resultater for Sektorforskere ved universitetet Spor 2 Forskerundersøgelsen Resultater for Sektorforskere ved universitetet Spor 2 Indholdsfortegnelse 1. Arbejdstid 2. Løn 3. Belastning og stress 4. Forskning og forskningsfinansiering 5. Arbejdspålæg 6. Forskningsfrihed

Læs mere

Resultater af succes-undersøgelsen via Internettet

Resultater af succes-undersøgelsen via Internettet Resultater af succes-undersøgelsen via Internettet Hvem har svaret Profil af de 1801 respondenter som har svaret på succes -skemaet via internettet. Køn Alder Mand Kvinde 13-20 20-29 30-39 40-49 50-59

Læs mere

Vision - Formål. Politikken har til formål: Definition

Vision - Formål. Politikken har til formål: Definition Trivselspolitik Indledning Vores hverdag byder på høje krav, komplekse opgaver og løbende forandringer, som kan påvirke vores velbefindende, trivsel og helbred. Det er Silkeborg Kommunes klare mål, at

Læs mere

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har i samarbejde med jobportalen StepStone A/S taget temperaturen på vores arbejdspladser.

Læs mere

Danske og svenske tandlægers opfattelse af. Det Gode Arbejde. Det gode arbejde_malmø højskole_1 1 12/10/08 19:41:07

Danske og svenske tandlægers opfattelse af. Det Gode Arbejde. Det gode arbejde_malmø højskole_1 1 12/10/08 19:41:07 Danske og svenske tandlægers opfattelse af Det gode arbejde_malmø højskole_1 1 12/10/08 19:41:07 Danske og svenske tandlægers opfattelse af et godt arbejdsliv Vi har i dag stor viden om stressende og nedslidende

Læs mere

Trivsel og Psykisk arbejdsmiljø

Trivsel og Psykisk arbejdsmiljø Trivsel og Psykisk arbejdsmiljø 22. september 2014 Trivsel og psykisk arbejdsmiljø Program mandag den 22. september 10.00 Velkomst - Ugens program, fællesaktiviteter og præsentation 10.35 Gruppearbejde:

Læs mere

Politikker. Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING PERSONALEPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI

Politikker. Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING PERSONALEPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI Politikker Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING PERSONALEPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI KÆRE KOLLEGA Du sidder nu med personalepolitikken for Region Hovedstadens Psykiatri. Den bygger

Læs mere

Selvledelse. Selvledelse blandt akademikere

Selvledelse. Selvledelse blandt akademikere Indholdsfortegnelse Selvledelse blandt akademikere... 1 Baggrundsvariable... 2 Indflydelse... 5 Klare mål og forventninger... 7 Psykisk arbejdsmiljø og selvledelse... 9 Stress og selvledelse... 10 Balance

Læs mere

Skanderborg Kommune. Trivselsmåling Rapportspecifikationer. Jeksendal skolen Gennemførte 11 Inviterede 20 Svarprocent 55%

Skanderborg Kommune. Trivselsmåling Rapportspecifikationer. Jeksendal skolen Gennemførte 11 Inviterede 20 Svarprocent 55% Skanderborg Kommune Trivselsmåling 2018 Rapportspecifikationer Gennemførte 11 Inviterede 20 Svarprocent 55% INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse Info om undersøgelsen 3 Overblik 4 Omdømme 6 Rammer for

Læs mere

Skanderborg Kommune. Trivselsmåling Rapportspecifikationer. Skanderborg Kommune - Total Gennemførte 3810 Inviterede 5106 Svarprocent 75%

Skanderborg Kommune. Trivselsmåling Rapportspecifikationer. Skanderborg Kommune - Total Gennemførte 3810 Inviterede 5106 Svarprocent 75% Skanderborg Kommune Trivselsmåling 2018 Rapportspecifikationer Gennemførte 3810 Inviterede 5106 Svarprocent 75% INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse Info om undersøgelsen 3 Overblik 4 Omdømme 6 Rammer

Læs mere

Kan jeg være min egen arbejdsmiljøleder?

Kan jeg være min egen arbejdsmiljøleder? Kan jeg være min egen arbejdsmiljøleder? Min egen arbejdsmiljøleder Hvordan skaber jeg fundamentet for, at lede mig selv hen imod den gode trivsel og tilfredshed? Gennem de senere år er der sat øget fokus

Læs mere

Roskilde Kommune Trivselsundersøgelse 2011/12

Roskilde Kommune Trivselsundersøgelse 2011/12 Trivselsundersøgelse 2011/12 Resultat for: Antal udsendte: Antal gennemførte: Svarprocent: - Total 57 4862 84 % INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLD Info om undersøgelsen 1 Overblik 2 Temaoversigt Tema 1 - Din

Læs mere

Women in Progress. Kønsbalance i finanssektoren 12. marts 2010. erfaringer og udfordringer. Bent Jespersen SVP, Group HR

Women in Progress. Kønsbalance i finanssektoren 12. marts 2010. erfaringer og udfordringer. Bent Jespersen SVP, Group HR Women in Progress erfaringer og udfordringer Kønsbalance i finanssektoren 12. marts 2010 Bent Jespersen SVP, Group HR Agenda Baggrund HR strategien og talentudviklingen Talentudvikling for kvindelige før-ledere

Læs mere

Faktaark om psykisk arbejdsmiljø og jobtilfredshed 2014

Faktaark om psykisk arbejdsmiljø og jobtilfredshed 2014 Faktaark om psykisk og jobtilfredshed 2014 Ref. KAB/- 12.06.2015 Indhold Hovedresultater... 2 Jobtilfredshed... 3 Trivsel... 5 Psykisk... 5 Tale åbnet om psykisk... 7 Forbedring af det psykiske... 8 Dette

Læs mere

SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER TÆLL3R OGSÅ! OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ I DETAILHANDLEN LEDER/ARBEJDSGIVER

SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER TÆLL3R OGSÅ! OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ I DETAILHANDLEN LEDER/ARBEJDSGIVER OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ I DETAILHANDLEN Læs mere på www.detdumærker.dk TÆLL3R OGSÅ! LEDER/ARBEJDSGIVER SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER Årets store udsalg skal forberedes, men da medarbejderne

Læs mere

Selvstændiges arbejdsmiljø De selvstændige i undersøgelsen Jobtilfredshed og stress Selvstændige ledere og arbejdsmiljø...

Selvstændiges arbejdsmiljø De selvstændige i undersøgelsen Jobtilfredshed og stress Selvstændige ledere og arbejdsmiljø... 1 Indhold Selvstændiges arbejdsmiljø... 3 De selvstændige i undersøgelsen... 3 Jobtilfredshed og stress... 5 Selvstændige ledere og arbejdsmiljø... 9 Selvstændige lederes fokus på arbejdsmiljø... 9 De

Læs mere

SPØRGERAMME FOR TRIVSELSUNDERSØGELSEN

SPØRGERAMME FOR TRIVSELSUNDERSØGELSEN SPØRGERAMME FOR TRIVSELSUNDERSØGELSEN ARBEJDETS ORGANISERING OG INDHOLD* Ved du klart, hvad der er dine ansvarsområder? Ved du hvad der forventes af dig i dit arbejde? Er dine arbejdsopgaver meningsfulde?

Læs mere

Rapportering (undersøgelsens resultater)

Rapportering (undersøgelsens resultater) Rapportering (undersøgelsens resultater) Tilbage Vis spørgeskema Rediger spørgeskema Spørgeskemaoplysninger Titel: Ejer: APV 2013 - Det frie Gymnasium Morten Ladefoged Nichum (MNI) Udløbsdato: 22/10-2013

Læs mere

DGI - Kulturmåling 2015 (DGI - Kulturmåling 2013)

DGI - Kulturmåling 2015 (DGI - Kulturmåling 2013) Performance : 3,84 (3,79) Importance : 3,90 (3,94) Respondenter : 414 (360) Organisation 3,53 (3,38) 5.0 Økonomi 3,84 (3,68) 4.5 4.0 3.5 Ledelse 4,03 (3,98) 3.0 Kunder / Foreninger / Samarbejdspa 3,66

Læs mere

Trivsel og stress blandt ledere i den private sektor

Trivsel og stress blandt ledere i den private sektor Trivsel og stress blandt ledere i den private sektor Lederne Oktober 2013 Indledning Undersøgelsen belyser privatansatte lederes trivsel, i hvilket omfang de føler sig stressede, årsagerne hertil, samt

Læs mere

Akademikernes psykiske arbejdsmiljø. tendenser og anbefalinger Ved Minna Melgaard og Berit Krøyer Rasmussen

Akademikernes psykiske arbejdsmiljø. tendenser og anbefalinger Ved Minna Melgaard og Berit Krøyer Rasmussen Akademikernes psykiske arbejdsmiljø tendenser og anbefalinger Ved Minna Melgaard og Berit Krøyer Rasmussen 2 Akademikernes undersøgelse 2015 - I Fokus på akademikeres psykiske arbejdsmiljø delrapporter

Læs mere

Selvledelse. Selvledelse blandt bibliotekarer

Selvledelse. Selvledelse blandt bibliotekarer Indholdsfortegnelse Forside... 1 Selvledelse... 1 Selvledelse blandt bibliotekarer... 1 Baggrundsvariable... 2 Indflydelse... 5 Klare mål og forventninger... 7 Psykisk arbejdsmiljø og selvledelse... 9

Læs mere

Spørgeskema om psykisk arbejdsmiljø. Her er gjort plads til institutionens/firmaets eget logo og navn

Spørgeskema om psykisk arbejdsmiljø. Her er gjort plads til institutionens/firmaets eget logo og navn Spørgeskema om psykisk arbejdsmiljø Her er gjort plads til institutionens/firmaets eget logo og navn Hvilken afdeling arbejder du i? Hvad er din stilling? Psykisk arbejdsmiljø De følgende spørgsmål handler

Læs mere

Denne bog er tilegnet personalet i alle Sparekassen Faaborgs afdelinger.

Denne bog er tilegnet personalet i alle Sparekassen Faaborgs afdelinger. Vi tror på dig Denne bog er tilegnet personalet i alle Sparekassen Faaborgs afdelinger. Om at være stolt af sin arbejdsplads Sparekassen Faaborg er et moderne pengeinstitut med succes. Den succes skal

Læs mere

DIN ARBEJDSSITUATION. Din samlede tilfredshed: 1. Hvor tilfreds er du med dit job som helhed, alt taget i betragtning?

DIN ARBEJDSSITUATION. Din samlede tilfredshed: 1. Hvor tilfreds er du med dit job som helhed, alt taget i betragtning? DIN ARBEJDSSITUATION De følgende spørgsmål omhandler din daglige arbejdssituation. Vi ønsker din oplevelse af forholdene, og der er ikke rigtige og forkerte svar. Prøv så vidt muligt at forholde dig til

Læs mere

Custom title slide Click on the picture icon to change photo Awareness Day

Custom title slide Click on the picture icon to change photo Awareness Day Awareness Day 2017 1 Dagsorden for Awareness Day 2017 Introduktion til Awareness Day Organisatorisk og socialt arbejdsmiljø Fotokonkurrence Næste år 2 Arbejde handler om meget mere end bare at udføre sine

Læs mere

Forslag til Virksomhedsskema for Aarhus Kommune

Forslag til Virksomhedsskema for Aarhus Kommune Forslag til Virksomhedsskema for Aarhus Kommune Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) har udviklet et nyt spørgeskema om psykisk arbejdsmiljø Dansk Psykosocialt Spørgeskema. I den forbindelse

Læs mere

Hovedresultater: Delrapport om selvstændige

Hovedresultater: Delrapport om selvstændige 1 Hovedresultater: Delrapport om selvstændige 93 pct. af de selvstændige akademikere er tilfredse eller meget tilfredse med deres job, og kun 2 pct. tilkendegiver utilfredshed De selvstændige forventer

Læs mere

BORGER- PANEL. Tilfredse medarbejdere styrker virksomhedernes bundlinje. Januar 2014

BORGER- PANEL. Tilfredse medarbejdere styrker virksomhedernes bundlinje. Januar 2014 BORGER- PANEL Januar 014 Tilfredse medarbejdere styrker virksomhedernes bundlinje Der er bundlinje for virksomhederne i at arbejde med det gode liv. Langt de fleste i Region Syddanmark er godt tilfredse

Læs mere

Vores arbejdsmetoder

Vores arbejdsmetoder Vores arbejdsmetoder Vores forretningsprincipper og Vores værdier udgør sammen kernen i vores virksomhed. I Vores arbejdsmåde beskrives det, hvordan vi omsætter vores ressourcer til resultater. Vi vil

Læs mere

TRIVSELSUNDERSØGELSE 2014

TRIVSELSUNDERSØGELSE 2014 TRIVSELSUNDERSØGELSE 2014 ENERGISTYRELSEN rapport Marts 2014 Antal besvarelser: Svarprocent: 28 88% INDHOLD 3 OM DENNE RAPPORT 4 OPBYGNINGEN AF RAPPORTEN 5 DEL 1: OVERORDNEDE RESULTATER 5 GENNEMSNIT, EMNEOMRÅDERNE

Læs mere

Udvalgte dele af resultaterne af undersøgelsen fremlægges her generelt i form af ukommenterede tabeller.

Udvalgte dele af resultaterne af undersøgelsen fremlægges her generelt i form af ukommenterede tabeller. Undersøgelse om kompetenceudvikling IDAs Kompetence- og Uddannelsesudvalg har gennemført en spørgeundersøgelse om kompetenceudvikling blandt foreningens medlemmer. Undersøgelsen er gennemført via IDAs

Læs mere

Pressemeddelelse Det er arbejdsgivernes ansvar at forebygge stress

Pressemeddelelse Det er arbejdsgivernes ansvar at forebygge stress Dato 6. juli 2018 Pressemeddelelse Det er arbejdsgivernes ansvar at forebygge stress Det mener 8 ud af 10 danskere. Men mange oplever ikke, at ledelsen er gode nok til at gribe ind, når en medarbejder

Læs mere

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Side 1 af 9 Personalepolitik POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Indhold 1. INDLEDNING: GENTOFTE KOMMUNE LANDETS MEST ATTRAKTIVE KOMMUNALE ARBEJDSPLADS...2 1.1. FORANKRING

Læs mere

Selvledelse blandt akademikere Baggrundsvariable Indflydelse Klare mål og forventninger... 8

Selvledelse blandt akademikere Baggrundsvariable Indflydelse Klare mål og forventninger... 8 Indholdsfortegnelse Selvledelse blandt akademikere... 3 Baggrundsvariable... 4 Indflydelse... 6 Klare mål og forventninger... 8 Psykisk arbejdsmiljø og selvledelse... 10 Stress og selvledelse... 11 Balance

Læs mere

Koncern Personalepolitik

Koncern Personalepolitik Koncern Personalepolitik Personalepolitik med omtanke Et menneske er skabt ej for sig selv alene. Sådan lyder de allerførste ord i den første udgave af den avis, der 2. januar 1767 blev begyndelsen til

Læs mere

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Stress af! - Få energien tilbage Dette er en light version Indholdet og indholdsfortegnelsen er STÆRKT begrænset Køb den fulde version her: http://stress.mind-set.dk 2 Stress af! - Få energien tilbage

Læs mere

Skanderborg Kommune. Trivselsmåling Rapportspecifikationer. Skanderborg Kommune - Total Gennemførte 3553 Inviterede 4851 Svarprocent 73%

Skanderborg Kommune. Trivselsmåling Rapportspecifikationer. Skanderborg Kommune - Total Gennemførte 3553 Inviterede 4851 Svarprocent 73% Skanderborg Kommune Trivselsmåling 2015 Rapportspecifikationer Gennemførte 3553 Inviterede 4851 Svarprocent 73% INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse Info om undersøgelsen 3 Overblik 4 Omdømme 6 Arbejdsopgaver

Læs mere

Trivselsundersøgelse 2010

Trivselsundersøgelse 2010 Aabenraa Kommune Trivselsundersøgelse 2010 Rapportspecifikationer Antal gennemførte 2834 Antal udsendte 4807 Svarprocent 59% INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse Info om undersøgelsen 3 Overblik 4 Tema

Læs mere

HELSINGØR KOMMNE TRIVSELSUNDERSØGELSE 2015

HELSINGØR KOMMNE TRIVSELSUNDERSØGELSE 2015 1 HELSINGØR KOMMNE TRIVSELSUNDERSØGELSE 2015 Som en del af Trivselsundersøgelsen 2015 i Helsingør Kommune inviteres du hermed til at besvare et spørgeskema om din trivsel. Vi håber, at du vil give din

Læs mere

Roskilde Kommune. Trivselsundersøgelse 2007/2008 TEKNISK FORVALTNING. Resultat for: Antal udsendte: Antal gennemførte: 79% Svarprocent:

Roskilde Kommune. Trivselsundersøgelse 2007/2008 TEKNISK FORVALTNING. Resultat for: Antal udsendte: Antal gennemførte: 79% Svarprocent: Trivselsundersøgelse 2007/2008 TEKNISK FORVALTNING Resultat for: Antal udsendte: Antal gennemførte: Svarprocent: 462 366 79% INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLD Info om undersøgelsen 1 Overblik 2 Temaoversigt

Læs mere

Stress og psykisk arbejdsmiljø

Stress og psykisk arbejdsmiljø Stress og psykisk arbejdsmiljø - Hvilke faktorer har indflydelse på det psykiske arbejdsmiljø og stress? Juliane Marie Neiiendam Formand for Ansattes Råd i IDA Definitioner Psykisk arbejdsmiljø arbejdets

Læs mere

Psykisk APV 2018 Side 1 af 17

Psykisk APV 2018 Side 1 af 17 PSYKISK APV 2018 Totalrapport Svarprocent: 87% beelser: 3.022 INDLEDNING Kære MED-udvalg I september måned gennemførte alle arbejdspladser i Varde Kommune APV- og Trivselsundersøgelsen 2018. Denne rapport

Læs mere

Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard

Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard Herunder kan du læse de spørgsmål, som stilles i forbindelse med undersøgelsen. Både medarbejdere og ledere bliver stillet 88 spørgsmål. Herudover vil ledergruppen blive

Læs mere

Min arbejdssituation - Jeg har en passende indflydelse på mit arbejde

Min arbejdssituation - Jeg har en passende indflydelse på mit arbejde Februar April JUNI August Min arbejdssituation - Mine arbejdsopgaver er meningsfulde Respondenter Procent Meget enig 16 32,0% 24 42,9% 23 43,4% 18 34,0% Enig 27 54,0% 29 51,8% 29 54,7% 32 60,4% Hverken

Læs mere

Nej Ja, leder af ledere Ja, leder af ledere og medarbejdere Ja, leder af medarbejdere

Nej Ja, leder af ledere Ja, leder af ledere og medarbejdere Ja, leder af medarbejdere BILAG 2 VIP SPØRGESKEMA ÅRLIG MÅLING AF TRIVSEL OG TILFREDSHED KU ønsker at være en arbejdsplads, hvor medarbejderne trives og hvor den administrative understøttelse fungerer godt. I forlængelse af strategi

Læs mere

Nr. Tema 1 Motivation & Tilfredshed 2 Motivation & Tilfredshed 3 Motivation & Tilfredshed. 4 Engagement 5 Engagement 6 Engagement 7 Engagement

Nr. Tema 1 Motivation & Tilfredshed 2 Motivation & Tilfredshed 3 Motivation & Tilfredshed. 4 Engagement 5 Engagement 6 Engagement 7 Engagement Nr. Tema 1 Motivation & Tilfredshed 2 Motivation & Tilfredshed 3 Motivation & Tilfredshed 4 Engagement 5 Engagement 6 Engagement 7 Engagement 8 Omdømme 9 Omdømme 10 Rammer for arbejdet 11 Rammer for arbejdet

Læs mere

Sundhedsundersøgelse

Sundhedsundersøgelse Sundhedsundersøgelse Hovedkonklusioner Virksomhedens kostordninger: 73 af deltagerne har en kostordning gennem arbejdspladsen. Frugt- og kantineordning er de mest benyttede. Jo flere ansatte virksomheden

Læs mere

Modul 2: Systemisk tilgang til ledelse af den indre balance og mentale sundhed

Modul 2: Systemisk tilgang til ledelse af den indre balance og mentale sundhed Modul 2: Systemisk tilgang til ledelse af den indre balance og mentale sundhed Gør det komplicerede enkelt og operationelt I Modul 2 får du en grundig og praktisk indføring i systemisk ledelse. Du lærer

Læs mere

23. mart s 2015. Afdækning af Professionel Kapital 2015

23. mart s 2015. Afdækning af Professionel Kapital 2015 23. mart s 2015 Afdækning af Professionel Kapital 2015 Dig og dit arbejde I meget høj grad I høj grad Delvist I ringe grad I meget ringe grad 1.1) I hvor høj grad føler du, at du yder en vigtig arbejdsindsats?

Læs mere

Faktaark 4 - Tillykke med huen: Lykke

Faktaark 4 - Tillykke med huen: Lykke Juni 2015 Faktaark 4 - Tillykke med huen: Lykke Med databaggrund i en registeranalyse og en survey beskrives typiske livsforløb med udgangspunkt i forskellige uddannelseslængder Hvilket socialt, økonomisk

Læs mere

Den menneskelige vej til god, stabil og lønsom arbejdskraft

Den menneskelige vej til god, stabil og lønsom arbejdskraft Den menneskelige vej til god, stabil og lønsom arbejdskraft I en moderne industrivirksomhed skal der være plads til medarbejdere, der har et handicap hvis de selv er interesserede og motiverede. Der kan

Læs mere

Roskilde Kommune. Trivselsundersøgelse 2013/2014. Resultat for: Roskilde Kommune - Total. Antal udsendte: Antal gennemførte: Svarprocent:

Roskilde Kommune. Trivselsundersøgelse 2013/2014. Resultat for: Roskilde Kommune - Total. Antal udsendte: Antal gennemførte: Svarprocent: Trivselsundersøgelse 2013/2014 Resultat for: Antal udsendte: Antal gennemførte: Svarprocent: - Total 5536 4762 86% INDHOLDSFORTEGNELSE Resultater - - Total INDHOLD Information om undersøgelsen Overblik

Læs mere

Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Ledelse)

Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Ledelse) Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Ledelse) Undersøgelsen er foretaget som en spørgeskemaundersøgelse sendt ud til et tilfældigt udtræk af Djøfs erhvervsaktive medlemmer i maj/juni måned 2016. Der er

Læs mere

Roskilde Kommune. Trivselsundersøgelse 2013/2014. Roskilde Musiske skole. Resultat for: Antal udsendte: Antal gennemførte: Svarprocent: 46 39 85%

Roskilde Kommune. Trivselsundersøgelse 2013/2014. Roskilde Musiske skole. Resultat for: Antal udsendte: Antal gennemførte: Svarprocent: 46 39 85% Trivselsundersøgelse 2013/2014 Resultat for: Roskilde Musiske skole Antal udsendte: Antal gennemførte: Svarprocent: 46 39 85% INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLD Information om undersøgelsen Overblik Temaoversigt

Læs mere

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap Skab det bedste hold Hos LADEGAARD A/S kan vi ikke understrege for mange gange, at samarbejde er nøglen til at frigøre energi og talent i virksomheden. Alt for meget talent går til spilde på grund af dårlig

Læs mere

Kommunikation at gøre fælles

Kommunikation at gøre fælles Kommunikation at gøre fælles Ordet kommunikation kommer af latin, communicare, og betyder "at gøre fælles". Kommunikation er altså en grundlæggende forudsætning for alt socialt fællesskab ingen sociale

Læs mere

Trivselsmåling eget resultat og benchmark

Trivselsmåling eget resultat og benchmark Denne rapport er Region Sjællands standardrapport på baggrund af trivselsmålingen. Rapporten viser en opgørelse af arbejdspladsens score delt på dimensionerne og spørgsmålene sammenholdt med benchmark

Læs mere

Trivselsrapport for 2 BKF - By- og Kulturforvaltningen

Trivselsrapport for 2 BKF - By- og Kulturforvaltningen TRIVSELSUNDERSØGELSEN En måling af trivslen i Odense Kommune Trivselsrapport for 2 BKF - By- og Kulturforvaltningen Antal inviterede: 1306 Antal besvarelser: 1022 Besvarelses procent: 78.25 % 23-09-2016

Læs mere

TRIVSELSMÅLING OG PSYKISK APV Svarprocent: 87,5% Antal besvarelser: 63 Søndervangsskolen

TRIVSELSMÅLING OG PSYKISK APV Svarprocent: 87,5% Antal besvarelser: 63 Søndervangsskolen TRIVSELSMÅLING OG PSYKISK APV 8 Svarprocent: 87,% Antal besvarelser: 6 Søndervangsskolen SÅDAN BRUGES RAPPORTEN Modtagelse af rapport Rapporten indeholder resultater fra Trivsels og psykisk APV 8 i, der

Læs mere

Sociale medier. Undersøgelse om lederes og virksomheders brug af sociale medier

Sociale medier. Undersøgelse om lederes og virksomheders brug af sociale medier Sociale medier Undersøgelse om lederes og virksomheders brug af sociale medier Lederne April 2014 Indledning Undersøgelsen belyser i hvilket omfang ledere bruger de sociale medier, og hvilke sociale medier

Læs mere

Tilfredshed 2010/11. Sygehusapoteket. Januar Fortroligt. Region Nordjylland. Gitte Søndergaard Nielsen Svarprocent: 94% (129/137)

Tilfredshed 2010/11. Sygehusapoteket. Januar Fortroligt. Region Nordjylland. Gitte Søndergaard Nielsen Svarprocent: 94% (129/137) Tilfredshed 21/11 Region Nordjylland Januar 211 Gitte Søndergaard Nielsen Svarprocent: 94% (129/137) Fortroligt Indhold Indhold Introduktion Information om undersøgelsen og resultatforklaring 3 Strategi

Læs mere

Motivation, værdier og optimisme

Motivation, værdier og optimisme Motivation, værdier og optimisme AS3 2 Man kan definere ordet motivation som den mentale proces, der aktiverer vores handlinger, og som derfor har direkte indflydelse på vores resultater. Med andre ord

Læs mere

Familievenlig chef. Hvad betyder dette, og hvorfor taler vi om den familievenlige chef?

Familievenlig chef. Hvad betyder dette, og hvorfor taler vi om den familievenlige chef? Familievenlig chef Hvad betyder dette, og hvorfor taler vi om den familievenlige chef? Udarbejdet af: Kilde: Image courtesy of digital art at FreeDigitalPhotos.net Helle Rosdahl Lund Center for Balance

Læs mere

Oversigt over dimensioner i GL s spørgeskema om professionel kapital, 2015

Oversigt over dimensioner i GL s spørgeskema om professionel kapital, 2015 Oversigt over dimensioner i GL s spørgeskema om professionel kapital, 2015 Spørgsmålene er i videst muligt omfang hentet fra nyeste nationale undersøgelser gennemført af NFA, Det Nationale Forskningscenter

Læs mere

VÆ R D S Æ T T E A F I V E R E T L S E M O T H U M A N U N I V E R Z

VÆ R D S Æ T T E A F I V E R E T L S E M O T H U M A N U N I V E R Z I V E R E T A F VÆ R D S Æ T T E M O T L S E H U M A N U N I V E R Z 20 1 MEDARBEJDERES STØRSTE BEHOV Jeg (Gary) spiste middag med en ven, som er leder i en stor, frivillig organisation. Jeg gav ham en

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø

Psykisk arbejdsmiljø Psykisk arbejdsmiljø Indhold Hvorfor arbejde med psykisk arbejdsmiljø? 3 Kom godt fra start med det psykisk arbejdsmiljø 4 Virksomhedens tre diamanter 5 Virksomhedens seks guldkorn 6 Sæt klare mål 8 Hvad

Læs mere

Det siger FOA-medlemmer om sociale aktiviteter med kollegerne

Det siger FOA-medlemmer om sociale aktiviteter med kollegerne Det siger FOA-medlemmer om sociale aktiviteter med kollegerne FOA Kampagne og Analyse Juni 2012 FOA har i perioden fra 1.-12. juni 2012 gennemført en undersøgelse via forbundets elektroniske medlemspanel

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø. Kort spørgeskema til vurderingen af det psykiske arbejdsmiljø. 2. Udgave

Psykisk arbejdsmiljø. Kort spørgeskema til vurderingen af det psykiske arbejdsmiljø. 2. Udgave Psykisk arbejdsmiljø Kort spørgeskema til vurderingen af det psykiske arbejdsmiljø. Udgave Spørgeskemaet Dette spørgeskema kan anvendes som et redskab til at kortlægge og vurdere det psykiske arbejdsmiljø.

Læs mere

Konstruktion af skalaer De numre, der står ud for de enkelte spørgsmål markerer de numre, spørgsmålene har i virksomhedsskemaet.

Konstruktion af skalaer De numre, der står ud for de enkelte spørgsmål markerer de numre, spørgsmålene har i virksomhedsskemaet. Uddybende vejledning til NFAs virksomhedsskema og psykisk arbejdsmiljø Konstruktion af skalaer og beregning af skalaværdier Når vi skal måle psykisk arbejdsmiljø ved hjælp af spørgeskemaer, har vi den

Læs mere

Sådan skaber vi et bedre og længere seniorarbejdsliv

Sådan skaber vi et bedre og længere seniorarbejdsliv Side 1 af 9 Sådan skaber vi et bedre og længere seniorarbejdsliv UNDERSØGELSE AF SENIORARBEJDSLIVET NOVEMBER 2018 Side 2 af 9 Indholdsfortegnelse 1. Hvad har betydning for at blive på arbejdsmarkedet efter

Læs mere

Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden!

Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden! idéer for livet Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden! 38 Idéer for livet Ambassadører ved IFL jubilæumsarrangement i sept. 2008. Evaluering af Skandia Idéer for livet Ambassadører 2008 Denne rapport

Læs mere

Kvinder, mænd og karriere

Kvinder, mænd og karriere Kvinder, mænd og karriere Lederne Oktober 17 Indledning Undersøgelsen belyser blandt andet: Lederkarrieren, herunder hvordan lederne fik deres første lederjob, hvad der var deres væsentligste motiver til

Læs mere

BRK 2014. Sådan læses rapporten

BRK 2014. Sådan læses rapporten BRK 2014 Denne rapport sammenfatter resultaterne af BRK's trivselsmåling. Den omfatter BRK's standardspørgeskema om trivsel og psykisk arbejdsmiljø. Respondenter: 3203 Nogen svar: 29 Gennemført: 2500 Procent:

Læs mere

TRIVSELSUNDERSØGELSE 2013

TRIVSELSUNDERSØGELSE 2013 TRIVSELSUNDERSØGELSE 2013 Samlet for hele Kommunen ForebyggelsesCentret Rapporten er udarbejdet af Mette Christiansen og Mikael B. Ernstsen for Langeland Kommune. Eventuelle spørgsmål bedes rettet til

Læs mere

Tak for din tilmelding til mit Nyhedsbrev. Her har du 3 gode råd til at skabe balance for dig selv Og 3 gode råd til virksomheden

Tak for din tilmelding til mit Nyhedsbrev. Her har du 3 gode råd til at skabe balance for dig selv Og 3 gode råd til virksomheden Tak for din tilmelding til mit Nyhedsbrev Her har du 3 gode råd til at skabe balance for dig selv Og 3 gode råd til virksomheden Rigtig god fornøjelse! Helle www.cbaf.dk Center for Balance mellem Arbejdsliv

Læs mere

Er det vi stræber efter! Vi ved vores vision er ambitiøs, men vi er overbeviste om, at vores store kundefokus i fremtiden vil blive en afgørende fakto

Er det vi stræber efter! Vi ved vores vision er ambitiøs, men vi er overbeviste om, at vores store kundefokus i fremtiden vil blive en afgørende fakto 1 Er det vi stræber efter! Vi ved vores vision er ambitiøs, men vi er overbeviste om, at vores store kundefokus i fremtiden vil blive en afgørende faktor. Vi skal sammen sikre, at det netop er Elgiganten

Læs mere

Tiltrækning og fastholdelse af high performere i en foranderlig verden

Tiltrækning og fastholdelse af high performere i en foranderlig verden Tiltrækning og fastholdelse af high performere i en foranderlig verden - en undersøgelse af high performeres præferencer og forventninger til job og karriere Baggrund Rapporten bygger på en undersøgelse

Læs mere

TRIVSELSUNDERSØGELSEN

TRIVSELSUNDERSØGELSEN TRIVSELSUNDERSØGELSEN En måling af trivslen i Odense Kommune Trivselsrapport for Fritidsundervisning Antal inviterede: 8 Antal besvarelser: 4 Besvarelses procent: 50.00 % 01-10-2015 Den årlige trivselsundersøgelse

Læs mere

Form din karriere. Projektleder Pia Ravn Dyhr

Form din karriere. Projektleder Pia Ravn Dyhr Form din karriere Projektleder Pia Ravn Dyhr Dagens program Velkomst & runde med præsentation af jer: Hvem er du? Karriereforståelser Hvem er du? Hvad kan du? Hvad vil du? Dine grundlæggende værdier øvelse:

Læs mere

Antal besvarelser: I-1 MÅLING Dragør Kommune Svarprocent: 75,5% Totalrapport

Antal besvarelser: I-1 MÅLING Dragør Kommune Svarprocent: 75,5% Totalrapport beelser: 83 3-I-1 MÅLING 217 Svarprocent: 75,5% LÆSEVEJLEDNING 1 INDHOLDSFORTEGNELSE RESULTATER FOR HOVEDOMRÅDER RESULTATER FOR HOVEDOMRÅDER TOP OG BUND RESULTATER STØRSTE AFVIGELSER DIN ARBEJDSSITUATION

Læs mere

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig Vores værdier er skabt af medarbejderne. Værdisangen er blevet til på et seminar den 15. januar 2005, hvor alle medarbejdere var med til at udarbejde Frøs Værdier. Denne folder er bl.a. udarbejdet på grundlag

Læs mere

Antal besvarelser: Svarprocent: 74 Haderslev Kommune Medarbejder. Colourbox.com

Antal besvarelser: Svarprocent: 74 Haderslev Kommune Medarbejder. Colourbox.com Antal besvarelser: 2.840 Svarprocent: 74 Haderslev Kommune Medarbejder Colourbox.com RESULTATER PÅ HOVEDOMRÅDER 01 Nedenfor fremgår resultatet af trivselsundersøgelsens hovedområder. Hvert hovedområde

Læs mere