Vejledning om. Køberetsordningen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejledning om. Køberetsordningen"

Transkript

1 Vejledning om Køberetsordningen

2 Indhold 1. Om køberetsordningen generelt Vindmølleprojekter omfattet af køberetsordningen Tidspunkt for udbuddet Udbudsperioden Information om udbuddet Annoncering Offentligt møde Vedtægterne Anlægsbudgettet Oplysninger om finansiering Revisorerklæringen Ansvarserklæringen Energinet.dk's godkendelse Fremhævelse af oplysninger i udbudsmaterialet Udbudsmaterialet og EU's prospektregler Købsberettigede IKKE købsberettigede Beregning og placering af de 20 % Placering af de 20 % Beregning af de 20 % Øvrige krav til de udbudte andele Fastsættelse af andelsprisen Generelle vilkår for andelsprisen Krav er der til virksomhedsorganisering af udbudte møller Fordeling af andele, hvis der er færre andele end købere Fordeling af andele, hvis der er flere andele end købere Overdragelse af andelsmøller overdrages Konsekvensen af manglende overholdelse af køberetsordningen Klagemuligheder Energinet.dk's rolle Energinet.dk s godkendelse... 16

3 1. Om køberetsordningen generelt Køberetsordningen er en af fire ordninger i lov om fremme af vedvarende energi (VE-loven), som har til hensigt at fremme lokalbefolkningens accept af og engagement i udbygningen med vindmøller på land. Køberetsordningen har til formål at øge den lokale interesse og opbakning til opstilling af nye, moderne vindmøller ved at sikre lokale borgere retten til at købe ejerandele i vindmøller i borgernes nærområde. Køberetsordningen forpligter opstillere af nye vindmølleprojekter til at udbyde minimum 20 % af projektet til lokale borgere inden nettilslutning af møllerne. Det er opstilleren, som står for udbuddet af andelene, men i forbindelse med udbuddet skal opstilleren overholde en række lovkrav. Reglerne for køberetsordningen findes i lov om fremme af vedvarende energi (VE-loven) og administreres af Energinet.dk, De Fire Vindmølleordninger. Du kan læse mere om Energinet.dk's rolle her. 2. Vindmølleprojekter omfattet af køberetsordningen (VE-lovens 13, stk. 1 og 2) Som udgangspunkt er alle vindmøller på mindst 25 m omfattet af køberetsordningen. Det betyder, at minimøller og husstandsvindmøller, der normalt er under 25 meter høje, som udgangspunkt ikke vil være omfattet. Derudover er følgende vindmølleprojekter undtaget fra køberetsordningen: Vindmøller, der etableres efter udbud i et område, som er udpeget til store havvindmølleparker, jf. VE-lovens 22, stk. 3, nr. 1, og 23. Vindmøller, der indgår i en havvindmøllepark, der etableres mere end 16 km fra kystlinjen på enten søterritoriet eller i den eksklusive økonomiske zone. Vindmøller, som er tilsluttet i egen forbrugsinstallation omfattet af VE-lovens 41. Vindmøller, som er prototypecertificeret efter regler fastsat af energi-, forsynings- og klimaministeren. Vindmøller, som efter energi-, forsynings- og klimaministeren afgørelse må betegnes som prototypemøller.

4 Bemærk, at ovennævnte undtagelser ikke indbefatter de nye kystnære havvindmøller, som etableres efter udbud, havvindmøller (herunder kystnære vindmøller), som etableres uden udbud, samt serie 0-møller (dvs. møller fra første produktionsserie), som således alle ER omfattet af køberetsordningen. 3. Tidspunkt for udbuddet (VE-lovens 13, stk. 6) Hvis der er tale om landvindmøller, må opstiller først udbyde ejerandelene, EFTER at have sikret sig at vindmøllerne lovligt kan opføres efter byggeloven samt regler udstedt i medfør heraf. Dvs., at der enten skal foreligge en byggetilladelse (hvor dette er påkrævet), eller der skal foreligge en korrekt anmeldelse til kommunen (hvor dette er tilstrækkeligt). Da kommunen skal reagere på en ikke korrekt anmeldelse inden for 2 uger, kan udbuddet i praksis iværksættes 2 uger efter anmeldelse, hvis ikke opstiller er blevet kontaktet af kommunen. Er der tale om havvindmøller må andelene først udbydes, EFTER at der foreligger en etableringstilladelse. Udbuddet (både i forbindelse med land- og havvindmøller) skal i øvrigt ske INDEN nettilslutning af vindmøllerne. Dette betyder, at udbuddet skal være afsluttet (ved accept af købstilbud fra købsberettigede personer), inden møllerne nettilsluttes. Det bemærkes, at nettilslutningstidspunktet går på det samlede vindmølleprojekt, uanset om en opstiller af vindmøller på land måtte vælge at udbyde ejerandele i enkelte møller i selvstændige juridiske enheder, jf. 13, stk. 3. Nettilslutningstidspunktet skal således ses i forhold til den første mølle i det samlede projekt. 4. Udbudsperioden (VE-lovens 15, stk. 7) Udbudsperioden skal påbegyndes ved annonceringen og skal vare mindst 8 uger. Hvis annoncen indsættes på forskellige tidspunkter i forskellige aviser, skal fristen være mindst 8 uger fra indsættelse af den seneste annonce. Hvis udbudsperioden forlænges, skal en forlængelse af fristen annonceres på samme måde som den oprindelige annoncering. 5. Information om udbuddet (VE-lovens 13, stk. 6, 7 og 8, 14, stk. 1, 2 og 3, 5, 6 og 7, 14a, 15, stk. 5, 6 og 8) Inden udbuddet gennemføres, skal opstiller via annoncer, udbudsmateriale og et offentligt møde orientere lokalbefolkningen om muligheden for at købe andele i vindmølleprojektet.

5 Både annoncerne og udbudsmaterialet skal godkendes af Energinet.dk, De Fire Vindmølleordninger, og som udgangspunkt bedes det samlede materiale sendt til godkendelse senest 4 uger inden, annoncerne skal afleveres til aviserne. 5.1 Annoncering Opstiller skal foretage tydelig annoncering af udbuddet i mindst to lokale aviser eller en lokal og en regional avis. Opstiller skal samtidig sikre sig, at annonceringen geografisk dækker alle købsberettigede. Annoncen skal indeholde oplysninger om: Antal og pris på de ejerandele, der skal udbydes. Virksomhedsform (for den virksomhed, som skal eje og drive andelsmøllen/-erne) samt omfanget af hæftelsen pr. andel. Frister og betingelser for afgivelse af købstilbud (her tænkes bl.a. på de frister og betingelser, som er nævnt i VE-lovens 15). Tid og sted for afholdelse af møde om udbuddet. Hvor købsberettigede skal henvende sig for at få tilsendt eller udleveret udbudsmaterialet. * En henvisning til * I forbindelse med kravet om, at annoncen skal indeholde en henvisning til, hvor købsberettigede kan henvende sig for at få tilsendt eller udleveret udbudsmaterialet, skal det bemærkes, at opstiller er forpligtet til at fremsende udbudsmaterialet til borgere, som ønsker dette. Det er altså ikke nok at henvise til hjemmesiden om køberetsordningen eller anden hjemmeside, hvis borgeren ønsker udbudsmaterialet tilsendt. 5.2 Offentligt møde På det offentlige møde skal der informeres om udbuddet af ejerandelene. Mødet skal afholdes i udbudsperioden - tidligst 2 uger efter, at annoncen om udbuddet er indsat i avisen, og senest 4 uger inden fristen for afgivelse af købstilbud. Tid og sted for mødet skal aftales med Energinet.dk, De Fire Vindmølleordninger. I forbindelse med udbud i havvindmøller skal Energinet.dk desuden anvise lokaliteten for mødet.

6 5.3 Udbudsmateriale Inden udbuddet af andele kan finde sted, skal vindmølleopstilleren udarbejde et udbudsmateriale. Dette gælder uanset, om udbuddet er omfattet af prospektpligten efter lov om værdipapirhandel, jf. lovbekendtgørelse nr. 855 af 17. august Udbudsmaterialet skal som minimum indeholde følgende oplysninger: En beskrivelse af vindmølleprojektet. Vedtægter for den virksomhed, som skal eje og drive møllen/møllerne, som der udbydes andele i. Et specificeret anlægs- og driftsbudget. Oplysninger om finansiering. Hæftelsens omfang pr. andel. Antal og pris på de udbudte ejerandele. Frister og betingelser for at afgive købstilbud (her tænkes bl.a. på de frister og betingelser, som er nævnt i VE-lovens 15). En revisorerklæring fra en statsautoriseret revisor. En ansvarserklæring med oplysninger om de ansvarlige for udbudsmaterialet. Energinet.dk's afgørelse om godkendelse af udbuddet og udbudsmaterialet, jf. 13, stk. 8. Det vil være en betingelse for opnåelse af pristillæg, at de fastsatte krav til udbudsmaterialet er fulgt, jf. VE-lovens 54, stk. 1, nr.3. I de følgende afsnit er kravene til nogle af de enkelte elementer i udbudsmaterialet uddybet nærmere Vedtægterne Hvis der er tale om en virksomhed med personlig hæftelse (I/S), skal det fremgå af vedtægterne, i hvilket omfang selskabet kan stifte gæld. Hvis der er tale om et aktieselskab, skal fremgå af selskabets vedtægter, at der ikke er tale om omsætningspapirer Anlægsbudgettet Anlægsbudgettet skal bl.a. indeholde oplysninger om omkostninger til møller inkl. fundament, nettilslutning, projektering, køb/leje af grund, evt. opkøb og fjernelse af ældre møller, forventet værditabsbetaling til naboer for værditab, udarbejdelse af projekt- og udbudsmateriale samt gennemførelse af udbud Oplysninger om finansiering Såfremt der stiftes gæld i virksomheden, skal det af materialet fremgå hvilken type finansiering, der er valgt, herunder om der er tale om lån med variabel rente Revisorerklæringen Udbudsmaterialet skal ledsages af en erklæring fra en statsautoriseret revisor om:

7 at projektet opfylder betingelserne i 13, stk. 5, (herunder at projektet er organiseret i en selvstændig juridisk enhed), at omfanget af hæftelsen pr. andel er oplyst, jf. stk. 1, at prisen på ejerandelene er fastsat som angivet i 14, stk. 4 eller som angivet i modellen efter 14, stk. 6, at andele afsat gennem udbuddet ikke stilles dårligere end andre andele i virksomheden, jf. 17, stk. 1, og økonomiske forhold i øvrigt. Udbyders forventninger og forudsætninger skal også omfattes af revisorens gennemgang og indgår i erklæringen efter gældende standarder. Kravet om revisorerklæring gælder, uanset om virksomheden er underlagt revisionspligt i henhold til årsregnskabsloven eller anden lovgivning. Erklæringen skal give investorerne sikkerhed for, at projektets økonomiske forhold er korrekt beskrevet i udbudsmaterialet. Udgifterne til revisorbistand indgår i projektets omkostninger. Revisoren skal udforme sin revisorerklæring på baggrund af de til enhver tid gældende og relevante revisorstandarder, herunder den gældende ISAE 3000 om andre erklæringsopgaver og ISAE 3400 om undersøgelser af fremadrettede finansielle oplysninger (budgetter og fremskrivninger). Med kravet om afgivelse af erklæring fra de ansvarlige for udbudsmaterialet og en uafhængig revisorerklæring, præciseres fordelingen af ansvaret for udbudsmaterialet herunder, at det ikke kan være den erklæringsafgivende revisor, der fastsætter forudsætningerne og forventningerne til fremtiden. Erklæringen skal afgives i overensstemmelse med de generelle krav om forbud mod selvrevision i revisorloven og bekendtgørelse nr. 663 af 26. juni 2008 om godkendte revisorers og revisionsvirksomheders uafhængighed Ansvarserklæringen Ansvarserklæringen skal indeholde oplysninger om de ansvarlige for udbudsmaterialet, dvs. fulde navn, stilling, bopæl og eventuel forretningsadresse. Ved "de ansvarlige" forstås i denne forbindelse de fysiske og juridiske personer, der står bag udarbejdelsen af udbudsmateriale og dermed er ansvarlige for indholdet. Det kan være opstilleren, men også en tredjemand, der optræder på opstillers vegne ved at bistå med gennemførelse af køberetsordningen, f.eks. ved at udbyde standardprægede løsninger til en selskabsmodel, vedtægter for selskabet, finansiering m.v., vil være ansvarlig. Hvis en person kun er ansvarlig for dele af udbudsmaterialet, vil personen skulle afgive en erklæring vedrørende de relevante dele.

8 Ansvarserklæringen svarer til den erklæring, som skal afgives for prospekter omfattet af bekendtgørelse om prospekter ved offentlige udbud mellem euro og euro af visse værdipapirer, jf. bekendtgørelsens 4, stk. 2. For prospekter omfattet af Kommissionens forordning (EF) nr. 809/2004 af 29. april 2004 om gennemførelse af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2003/71/EC for så vidt angår oplysninger i prospekter samt disses format, integration af oplysninger ved henvisning og offentliggørelse af sådanne prospekter samt annoncering, skal der afgives erklæring i overensstemmelse med forordningen, herunder bilag 1, pkt og 1.2. Hvis udbuddet af ejerandele således er omfattet af disse regler, vil det være erklæringen efter prospektreglerne, som anvendes. Der skal således ikke afgives to parallelle erklæringer Energinet.dk's godkendelse Udbudsmaterialet skal indeholde oplysninger om Energinet.dk s afgørelse om godkendelse af udbuddet og udbudsmaterialet efter 13, stk. 8. Dette gælder uanset, at Energinet.dk s godkendelse på dette tidspunkt nødvendigvis må gives under den betingelse, at udbuddet faktisk gennemføres efter reglerne. Læs evt. mere om Energinet.dk's godkendelse her Fremhævelse af oplysninger i udbudsmaterialet Efter bestemmelsen i 14, stk. 3, skal følgende oplysninger særligt fremhæves i udbudsmaterialet: hæftelsens omfang pr. andel antal og pris på de ejerandele, der udbydes frister og betingelser for afgivelse af købstilbud Hvis vindmøllen skal drives i en virksomhed med personlig hæftelse, skal det i udbudsmaterialet fremhæves, at vedtægterne giver mulighed for, at der stiftes gæld i virksomheden, og at investor kan komme til at hæfte med hele sin formue Udbudsmaterialet og EU's prospektregler Det bemærkes, at udbudsmaterialet i nogle tilfælde også vil være omfattet af prospektreglerne i lov om værdipapirhandel, der er ufravigelige. Hvis udbuddet er omfattet af reglerne i værdipapirhandelsloven, er det størrelsen på udbuddet, der afgør, hvilke regler, der gælder for prospektet. Det er størrelsen af det faktiske udbud, der er afgørende. Det er kun den del af projektet, som faktisk skal udbydes, der medregnes ved fastsættelsen af udbuddets størrelse, dvs. værdien af de 20 % af ejerandelene, som efter forslagets 13 skal i udbud. Kapitel 12 i lov om værdipapirhandel samt bekendtgørelse nr. 644 af 19. juni 2012 om prospekter ved offentlige udbud mellem euro og euro af visse værdipapirer regulerer udbud mellem euro og euro.

9 Udbud over euro reguleres af kapitel 6 i lov om værdipapirhandel samt bekendtgørelse om prospekter for værdipapirer, der optages til handel på et reguleret marked, og ved offentlige udbud af værdipapirer over euro. Ifølge Finanstilsynet kan udbud af andele i interessentskaber og kommanditselskaber være omfattet af prospektreglerne i lov om værdipapirhandel m.v. Dette forudsætter, at instrumenterne primært har et finansielt sigte, at instrumenterne er omsættelige, og at de handles på kapitalmarkedet. Hvorvidt de pågældende andele i vindmøllevirksomhederne vil være omfattet af prospektreglerne afhænger i høj grad af andelenes udformning, herunder hvilke omsættelighedsbegrænsninger, der er knyttet til andelene, og hvorvidt andelene er egnet til efterfølgende handel. Det vil bero på en konkret vurdering, om andelene i interessentskaber og kommanditselskaber er omfattet af prospektreglerne i lov om værdipapirhandel m.v. En sådan vurdering vil bero på en fortolkning af lov om værdipapirhandel m.v. og henhører under Fondsrådet. 6. Købsberettigede (VE-lovens 15, stk. 1, 2 og 3) Retten til at købe andele gælder alle personer, som er over 18 år, og som: ENTEN er bopælsregistreret i CPR-registret i en afstand af højest 4,5 km fra opstillingsstedet i den periode, hvor udbuddet afholdes. ELLER er bopælsregistreret i CPR-registret længere væk fra opstillingsstedet end 4,5 km, men i den/de kommune(r), hvori vindmølleprojektet opstilles, i den periode, hvor udbuddet afholdes (når udbuddet vedrører landvindmøller). ELLER er bopælsregistreret i CPR-registret længere væk fra opstillingsstedet end 4,5 km, men i en kommune, som har en kyststrækning, der ligger inden for 16 km fra opstillingsstedet, i den periode, hvor udbuddet afholdes (når udbuddet vedrører havvindmøller). Personer, der tilhører den første gruppe, har fortrinsret til køb af op til 50 andele. De to sidste grupper derimod har 2.-prioritet og kan først få tildelt andele, når gruppen med fortrinsret har fået tildelt op til 50 andele hver.

10 Det er vigtigt at være opmærksom på, at der ikke er tale om, at de nærmeste naboer maksimalt kan købe 50 andele hver. Der er alene tale om et loft for en fortrinsret. Antallet af andele, som borgere inden for 4,5 km-grænsen kan købe, vil afhænge af efterspørgslen, men borgerne er sikret op til 50 andele hver i forhold til borgere uden for 4,5 km-grænsen. Hvis en borger inden for 4,5 km-grænsen således har budt på mere end 50 andele, vil buddene på andel 51 og opefter blive fordelt sammen med buddene fra købsberettigede borgere uden for 4,5 km-grænsen. Opstilleren kan ikke fastsætte krav om køb af et bestemt antal ejerandele. Der findes mere information om fordelingen af andele her. 6.1 IKKE købsberettigede (VE-lovens 15, stk. 1, 2 og 3) Ovennævnte krav om bopælsregistrering i CPR-registret betyder, at ejere af fritidsboliger, ikke er købsberettigede, selvom fritidsboligen er beliggende som angivet ovenfor, medmindre ejerne har lovlig folkeregistreret fast bopæl på adressen, og samtidig opfylder alderskravet. Samtidig gælder også, at hverken virksomheder eller kommuner kan købe andele under køberetsordningen.

11 Og endelig gælder det, at personer, som direkte eller indirekte ejer andele i hele eller dele af vindmølleprojektet, ikke er berettiget til at afgive købstilbud. Hvis en person har indgået aftale med en opstiller om option på (forkøbsret til) køb af ejerandele, vil dette forhold være at sidestille med ejerskab, og disse personer vil ikke efterfølgende også kunne købe andele efter køberetsordningen. De vil til gengæld kunne eje andele i de øvrige 80 % af vindmølleprojektet. 7. Beregning og placering af de 20 % ( 13, stk. 3 og 4, 14, stk. 4) 7. 1 Placering af de 20 % Vindmølleopstilleren kan vælge at opfylde kravet om udbud af mindst 20 % af ejerandelene i vindmøllerne ved enten at udbyde en del af det samlede projekt eller ved at udskille en del af projektet til udbud af ejerandele. Hvis mølleprojektet f.eks. består af tre møller, kan der enten udbydes andele fordelt på alle tre møller, eller der kan udbydes det krævede antal andele i én af møllerne. Valgmuligheden gælder dog kun ved vindmøller på land, mens der ved havvindmøller altid skal udbyde en del af det samlede projekt. Den vindmølle, der udbydes andele i, skal som minimum have en produktion, der er lig med eller ligger lidt over gennemsnitsproduktionen for alle møllerne i projektet. 7.2 Beregning af de 20 % De 20 % af vindmølleprojektet, som skal udbydes, skal beregnes på baggrund af den samlede beregnede gennemsnitlige elproduktion i en 20-årig periode, og ikke på baggrund af den installerede effekt. 8. Øvrige krav til de udbudte andele ( 17, stk. 1) Ejerandele afsat gennem udbuddet må ikke stilles dårligere end andre andele i den juridiske enhed, der udbydes andele i. Dette medfører eksempelvis, at der ikke må laves aktieklasser, hvorefter andele afsat gennem udbuddet stilles dårligere end andre andele i virksomheden, herunder med hensyn til ret til udbytte, udbyttets størrelse samt stemmeret. Det samme gælder for andre selskabskonstruktioner, herunder I/S og K/S. Derudover kan ejerandele ikke tvangsindløses, hvorved selskabslovens regel om tvangsindløsning af mindretalsaktionærer er fraveget. Dette er nødvendigt for at beskytte den ret til medejerskab af en

12 vindmølle, som køberetsordningen skal sikre de lokale borgere. I tilfælde af at lokale borgere ejer under 10 pct. af aktiekapitalen, vil opstiller således ikke kunne tvangsindløse dem. Det bemærkes i den forbindelse, at den ret en minoritet efter selskabsloven har til at blive indløst af en aktionær, der ejer mere end 90 pct. af aktierne ikke er fraveget og således gælder ved siden af reglerne i VE-loven. 9. Fastsættelse af andelsprisen (VE-lovens 14, stk. 4) Prisen på de enkelte ejerandele fastsættes ud fra en beregnet produktion på kwh pr. år. Sagt på en anden måde beregnes størrelsen af en andel sådan, at én andel forventeligt producerer kwh årligt. Udregningen ser ud som følger: [samlet projektpris i DKK] x = [pris pr. andel i DKK] [samlet beregnet produktion for projektet i kwh] Den beskrevne prisfastsættelse er begrundet i et ønske om at gøre ordningen så gennemsigtig og overskuelig som muligt for køberne. Det er desuden hensigten med kravet at sikre, at andelene har en størrelse, så selv mindre investorer kan være med. Den valgte metode til prisfastsættelse af andelene har været brugt i branchen i mange år, og gør det muligt at sammenligne økonomien i forskellige projekter. 8.1 Generelle vilkår for andelsprisen Provenuet fra udbuddet skal dække en forholdsmæssig andel af opstillerens omkostninger til projektet, således at opstilleren og køberen indskyder samme beløb pr. ejerandel. Hvis opstiller vælger at udbyde ejerandele i vindmøller på land, som mindst udgør 20 % af det samlede vindmølleprojekt, jf. 13, stk. 3, 2. pkt., må prisen på ejerandelene ikke være højere, end hvis opstiller havde valgt at udbyde ejerandelene i det samlede vindmølleprojekt. Andelsprisen er bindende for udbyderen, og andele afsat gennem udbuddet må ikke stilles dårligere end andre andele i selskabet. 10. Krav er der til virksomhedsorganisering af udbudte møller (VE-lovens 13, stk. 5)

13 Der stilles krav om, at de vindmøller, der er omfattet af udbudspligten, skal ejes og drives af en selvstændig juridisk enhed. Udgangspunktet er, at det er opstilleren, der træffer beslutning om den organisatoriske og virksomhedsmæssige ramme for etablering af møllen eller mølleparken. Det afgørende er, at køberne efter køberetsordningen får indflydelse, udbytte og risiko svarende til deres investering. Dette krav kan imidlertid ikke opfyldes, hvis investeringen placeres i en større virksomhed med en række andre aktiviteter. Her vil tab eller gevinst på andre aktiviteter kunne have indflydelse på økonomien for de små investorer efter køberetsordningen, ligesom medindflydelsen fra de lokale borgere kan blive meget lille. Derfor stilles der krav om, at det konkrete vindmølleprojekt ejes og drives af en særlig juridisk enhed, hvis formål er at drive projektet. Køberne under køberetsordningen køber således andele i den virksomhed, som ejer vindmøllen eller vindmøllerne. For havvindmøller er der restriktioner i forhold til, hvilken virksomhedsform de udbudte møller må drives som. I forbindelse med udbud af andele i havvindmøller må der således ikke være knyttet personlig hæftelse til de udbudte andele. Dette betyder, at havvindmølleprojekter ikke kan anvende interessentskabsformen (I/S). Da forbuddet mod personlig hæftelse er knyttet til de udbudte andele, vil det derimod være muligt at anvende kommanditselskabet (K/S) eller evt. partnerselskabet (P/S), hvor alene komplementaren hæfter fuldt ud. For både havvindmøller og landvindmøller gælder, at der ikke er mulighed for at udbyde ejerandelene som anparter fra et anpartsselskab, idet anpartsselskaber ikke kan udbyde selskabets kapitalandele til offentligheden, jf. selskabslovens 1, stk Fordeling af andele, hvis der er færre andele end købere (VE-lovens 15a, 16) Hvis antallet af udbudte andele er lavere end det samlede antal købstilbud, så tildeles der i første omgang ejerandele til de personer, som har afgivet købstilbud, og som er bosiddende inden for 4,5 km fra møllerne. Denne persongruppe har fortrinsret til op til 50 andele hver, hvorfor der i første omgang vil blive fordelt maksimalt 50 andele til hver person i denne købergruppe. Fordelingen af andele blandt personer i gruppen med fortrinsret foregår sådan, at alle, der har afgivet bud på mindst én ejerandel, først får tildelt en ejerandel. Herefter imødekommes alle, der har afgivet bud på mindst to ejerandele, med yderligere en ejerandel osv., indtil alle bud på et givet antal ejerandele eventuelt ikke kan imødekommes, eller indtil loftet på 50 andele pr. købsberettiget er nået.

14 Hvis der er andele, der ikke kan fordeles efter det beskrevne princip inden for gruppen med fortrinsret, så fordeles de resterende andele efter lodtrækning, som foretages af Energinet.dk. Et eksempel kunne være, at der er én andel, som mangler at blive fordelt, men fortsat tre købere, som ikke har fået deres købsønsker imødekommet, uden at loftet på 50 andele er nået. Hvis der efter den beskrevne fordeling af andele inden for gruppen med fortrinsret ikke er flere andele tilbage, vil købsberettigede personer uden fortrinsret ikke få tildelt andele - dvs. at personer bosiddende længere væk fra opstillingsstedet end 4,5 km, men i den/de kommune(r), hvori vindmølleprojektet opstilles (hvis der er tale om landvindmøller), eller personer bosiddende længere væk fra opstillingsstedet end 4,5 km, men i en kommune, som har en kyststrækning, der ligger inden for 16 km fra opstillingsstedet (hvis der er tale om havvindmøller) vil ikke få andele tildelt. Hvis der derimod er flere andele tilbage, efter at fordelingen inden for gruppen med fortrinsret er foretaget, vil disse andele i anden omgang blive fordelt blandt de personer omfattet af fortrinsretten, som har afgivet købsbud på mere end 50 andele samt de personer, som har afgivet købstilbud, og som er købsberettigede uden fortrinsret. Der benyttes samme fordelingsprincip, som beskrevet før, blot uden loftet på de 50 andele. Dvs. først får alle, der har afgivet bud på mindst én ejerandel, tildelt en ejerandel. Herefter imødekommes alle, der har afgivet bud på mindst to ejerandele, med yderligere en ejerandel osv., indtil alle bud på et givet antal ejerandele eventuelt ikke kan imødekommes. Hvis der herefter er resterende andele, der ikke kan fordeles efter det beskrevne princip, fordeles disse efter lodtrækning, som foretages af Energinet.dk. 12. Fordeling af andele, hvis der er flere andele end købere (VE-lovens 16, stk. 3) Hvis antallet af indkomne bud ved budfristens udløb er lavere end antallet af udbudte ejerandele, kan vindmølleopstilleren frit råde over de ikke-afsatte ejerandele. 13. Overdragelse af andelsmøller overdrages (VE-lovens 17, stk. 2) En virksomhed, som ejer en eller flere vindmøller, hvori der er solgt andele gennem udbuddet, kun kan overdrage vindmøllerne efter forudgående godkendelse fra energi-, forsynings- og klimaministeren. En sådan godkendelse vil alene kunne gives under særlige omstændigheder. 14. Konsekvensen af manglende overholdelse af køberetsordningen (VE-lovens 54)

15 Hvis reglerne om udbud af ejerandele under køberetsordningen ikke følges, kan det indebære, at opstilleren mister retten til pristillæg, jf. bestemmelsen i VE-lovens 54 om betingelserne for at modtage pristillæg. Da udbuddet skal finde sted inden nettilslutning af mølleprojektet, er konsekvensen af manglende overholdelse af køberetsreglerne, at opstilleren, eller en senere erhverver af mølleprojektet, aldrig vil kunne modtage pristillæg for møllernes elproduktion. Efter bestemmelsen i 54, stk. 2, har Energinet.dk dog mulighed for at se bort fra mindre væsentlige overtrædelser af reglerne. Sådanne fejl kunne eksempelvis være mindre væsentlige fejl i udbudsmaterialet, mindre fristoverskridelser eller lign. Efter 54, stk. 3 har Energinet.dk mulighed for i første omgang at tilbageholde udbetalingen af pristillæg eller andre ydelser efter loven i omgåelsessituationer. Den første situation er den, hvor opstiller efter påbud fra Energinet.dk efter 15 a, stk. 4, fortsat ikke accepterer købstilbud fra købsberettigede personer. Den anden situation er den, hvor en virksomhed, som ejer en eller flere vindmøller, hvori der er afsat andele gennem udbuddet af køberetsordningen, uden forudgående godkendelse fra energi-, forsynings- og klimaministeren vælger at overdrage vindmøllerne til tredjemand. Tilbageholdelse af udbetalingen sker, indtil forholdet er bragt i orden. Hvis forholdet aldrig bringes i orden, vil pristillægget eller den anden ydelse aldrig komme til udbetaling Klagemuligheder (VE-loven 66, stk. 2) Klager over Energinet.dk s afgørelser i henhold til VE-lovens 13, stk. 8 (vedr. udbuddet og udbudsmaterialet), 15 a, stk. 3 (vedr. påbud om accept af købstilbud), 54, stk. 3 (vedr. tilbageholdelse af pristillæg som følge af manglende overholdelse af køberetsordningen) samt regler fastsat i medfør heraf kan indbringes for Energiklagenævnet. Afgørelser i henhold til VE-lovens 13, stk. 8 (vedr. udbuddet og udbudsmaterialet), som Energinet.dk træffer inden udløbet af udbudsperioden, kan dog ikke indbringes for Energiklagenævnet eller anden administrativ myndighed. 15. Energinet.dk's rolle (VE-lovens 13, stk. 8, 14 a, stk. 1 og 2) Energinet.dk, De Fire Vindmølleordninger, varetager følgende opgaver i forbindelse med køberetsordningen: Rådgiver om reglerne for køberetsordningen. Driver denne hjemmeside, som informerer om køberetsordningen og indeholder oplysninger om de konkrete udbud af ejerandele.

16 Godkender, at udbudsmaterialet er udarbejdet og udbuddet af ejerandele er sket i overensstemmelse med bestemmelserne i VE-loven Energinet.dk s godkendelse (VE-lovens 13, stk. 8) Energinet.dk godkender, at udbudsmaterialet er udarbejdet og udbud af ejerandele er sket i overensstemmelse med 13, stk. 1-7, 14 og 15 og 17, stk. 1, og regler fastsat i medfør heraf. I forbindelse med godkendelsen godkender Energinet.dk også, at der kan ydes pristillæg efter 54. Energinet.dk skal træffe en afgørelse inden udbuddet, således at afgørelsen kan gengives i udbudsmaterialet, jf. 14, stk. 1, nr. 8. Da udbuddet ikke er gennemført på godkendelsestidspunktet, må Energinet.dk s afgørelse nødvendigvis gives med vilkår om, at udbuddet faktisk gennemføres efter reglerne. Opstiller vil til enhver tid kunne anmode Energinet.dk om yderligere godkendelser af, at vilkårene i den oprindelige godkendelse er overholdt. På den måde kan opstiller løbende sikre sig, at ordningen overholdes. En fuldstændig godkendelse efter 13, stk. 8, foreligger imidlertid først, når udbuddet er foretaget, og alle vilkår er overholdt.

Vejledning om køberet til vindmølleandele for lokale borgere

Vejledning om køberet til vindmølleandele for lokale borgere Vejledning om køberet til vindmølleandele for lokale borgere Indhold 1. Indledning 2. Køberetsordningen kort 3. Der skal udbydes mindst 20 pct. af ejerskabet til nyopførte vindmøller 3.1. Hvilke vindmøller

Læs mere

Køberetsordningen for kystnære havmøller

Køberetsordningen for kystnære havmøller Køberetsordningen for kystnære havmøller 29. Oktober kl. 14-16 450 MW kystnære havmøller Program Velkomst v/ Hanne Windemuller, ENS 14.10: 1-øres incitamentsmodellen og generelle spørgsmål v/lisbeth Nielsen,

Læs mere

Køberets- og værditabsordning for kystnære havmøller

Køberets- og værditabsordning for kystnære havmøller AARHUS UNIVERSITET Køberets- og værditabsordning for kystnære havmøller Dansk Energi s og Vindmølleindustrien s seminar den 27. maj 2013 Professor, dr.jur. Ellen Margrethe Basse, Juridisk Institut, School

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi, lov om elforsyning og ligningsloven 1) Til lovforslag nr. L 135 Folketinget 2012-13

Forslag. Lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi, lov om elforsyning og ligningsloven 1) Til lovforslag nr. L 135 Folketinget 2012-13 Til lovforslag nr. L 135 Folketinget 2012-13 Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 28. maj 2013 Forslag til Lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi, lov om elforsyning og

Læs mere

VE-loven vedtaget 30. maj 2013

VE-loven vedtaget 30. maj 2013 VE-loven vedtaget 30. maj 2013 De fire ordninger: Værditabsordning Forkøbsret for lokale Lokal grøn ordning Garantifond v. oprettelse af møllelav Nye regler i VE-loven Værditabsordning: Kun værditab ved

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi, lov om elforsyning og ligningsloven 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi, lov om elforsyning og ligningsloven 1) 2012/1 LSF 135 (Gældende) Udskriftsdato: 30. december 2018 Ministerium: Klima-, Energi- og Bygningsministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2203/1190-0125 Fremsat

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi, lov om elforsyning og ligningsloven 1) Lovforslag nr. L 135 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi, lov om elforsyning og ligningsloven 1) Lovforslag nr. L 135 Folketinget Lovforslag nr. L 135 Folketinget 2012-13 Fremsat den 6. februar 2013 af Klima, Energi og Bygningsministeren Martin Lidegaard Forslag til Lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi, lov om elforsyning

Læs mere

K/S H-H F Mølle I (laugmølle) Udbudsmateriale i henhold til køberetsordningen i VE-loven

K/S H-H F Mølle I (laugmølle) Udbudsmateriale i henhold til køberetsordningen i VE-loven K/S H-H F Mølle I (laugmølle) Udbudsmateriale i henhold til køberetsordningen i VE-loven Indholdsfortegnelse 1. Generel information...3 2. Opstiller og udbyder af kommanditandele iht. køberetsordningen

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi og forskellige

Forslag. Lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi og forskellige Ændret høringsudkast 28. november 2012 Fremsat den {FREMSAT} af Klima-, Energi- og Bygningsministeren Forslag til Lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi og forskellige andre love (Rammer

Læs mere

Høringsudkast. Fremsat den {FREMSAT} af Klima-, Energi- og Bygningsministeren. Forslag. til

Høringsudkast. Fremsat den {FREMSAT} af Klima-, Energi- og Bygningsministeren. Forslag. til Høringsudkast Fremsat den {FREMSAT} af Klima-, Energi- og Bygningsministeren Forslag til Lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi, lov om elforsyning, ligningsloven og lov om ændring af lov

Læs mere

Vilkår for kystnære havmølleparker. Dansk Energi 27. maj 2013

Vilkår for kystnære havmølleparker. Dansk Energi 27. maj 2013 Vilkår for kystnære havmølleparker Dansk Energi 27. maj 2013 Kystnære områder i udbud I alt 450 MW Vesterhav Nord Sæby Hver park max. 200 MW Vesterhav Syd Sejerøbugten Bornholm Smålandsfarvandet To grundprincipper

Læs mere

Lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi

Lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi LOV nr 1705 af 23/12/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. marts 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2015-5549

Læs mere

Vindmølle-ordninger. Køge Bugt området. 5. September 2011. Joachim Holten Palvig Vindmøllesekretariatet

Vindmølle-ordninger. Køge Bugt området. 5. September 2011. Joachim Holten Palvig Vindmøllesekretariatet Vindmølle-ordninger Køge Bugt området 5. September 2011 Joachim Holten Palvig Vindmøllesekretariatet VE-lovens 4 ordninger Garantifond Værditabsordning Køberetsordning Grøn ordning Garantifond Der kan

Læs mere

Værditabsordningen. Vindmøller ved Sønder Rubjerg og Vejby II Hjørring Kommune

Værditabsordningen. Vindmøller ved Sønder Rubjerg og Vejby II Hjørring Kommune Værditabsordningen Vindmøller ved Sønder Rubjerg og Vejby II Hjørring Kommune 1 Energistyrelsen Energistyrelsen Arbejder på at sikre Danske Borgere og virksomheder omkostningseffektiv og stabil forsyning

Læs mere

Evaluering af køberetsordningen. i lov om fremme af vedvarende energi

Evaluering af køberetsordningen. i lov om fremme af vedvarende energi Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2011-12 KEB alm. del Bilag 68 Offentligt N O T AT Evaluering af køberetsordningen i i lov om fremme af vedvarende energi 28. oktober 2011 J.nr. 2110/1181-0241 Ref. bgi/jbe/hw

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om fremme af vedvarende energi 1)

Bekendtgørelse af lov om fremme af vedvarende energi 1) LBK nr 122 af 06/02/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 3. marts 2015 Ministerium: Klima-, Energi- og Bygningsministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 6004/6018-0011

Læs mere

Værditabsordningen. Vindmøller ved Nørrekær Enge II Vesthimmerland og Aalborg Kommune. Dato - Dok.nr. 1

Værditabsordningen. Vindmøller ved Nørrekær Enge II Vesthimmerland og Aalborg Kommune. Dato - Dok.nr. 1 Værditabsordningen Vindmøller ved Nørrekær Enge II Vesthimmerland og Aalborg Kommune Dato - Dok.nr. 1 1 Energinet.dk Selvstændig, offentlig virksomhed ejet af den danske stat ved energi-, forsynings- og

Læs mere

Værditabsordningen. Vindmøller ved Overgaard Randers Kommune

Værditabsordningen. Vindmøller ved Overgaard Randers Kommune Værditabsordningen Vindmøller ved Overgaard Randers Kommune 1 1 Energinet.dk Selvstændig, offentlig virksomhed ejet af den danske stat ved energi-, forsynings- og klimaministeriet Ejer og driver energiens

Læs mere

Erfaringer med VE-loven og de 4 ordninger. 30. september 2009

Erfaringer med VE-loven og de 4 ordninger. 30. september 2009 Erfaringer med VE-loven og de 4 ordninger 30. september 2009 1 Erfaringer med VE-loven og de 4 ordninger De 4 ordninger overordnet Garantifonden Grøn Ordning Værditabsordningen Køberetsordningen 2 Fire

Læs mere

Kap. 6 i værdipapirhandelsloven, jf. bekendtgørelse nr. 479 af 1. juni 2006 af lov om værdipapirhandel m.v.

Kap. 6 i værdipapirhandelsloven, jf. bekendtgørelse nr. 479 af 1. juni 2006 af lov om værdipapirhandel m.v. Vejledning for behandling af prospekter for værdipapirer, der optages til notering eller handel på en fondsbørs eller en autoriseret markedsplads. Finanstilsynet 5. september 2006 1. Indledning 2. Retsgrundlag

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om fremme af vedvarende energi 1)

Bekendtgørelse af lov om fremme af vedvarende energi 1) LBK nr 1288 af 27/10/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 1. marts 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2016-7994

Læs mere

Praktisk information hvis du overvejer optagelse til handel på et reguleret marked og offentligt udbud af værdipapirer over

Praktisk information hvis du overvejer optagelse til handel på et reguleret marked og offentligt udbud af værdipapirer over 15. juli 2015 Praktisk information hvis du overvejer optagelse til handel på et reguleret marked og offentligt udbud af værdipapirer over 5.000.000 euro I dette notat er samlet praktisk information om

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om fremme af vedvarende energi 1)2)

Bekendtgørelse af lov om fremme af vedvarende energi 1)2) LBK nr 119 af 09/02/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 6. marts 2018 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2018-1485

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget L 91 Bilag 1 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget L 91 Bilag 1 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2016-17 L 91 Bilag 1 Offentligt 1 UDKAST til Forslag til Lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi m.v. (Midlertidig suspension af støtteordninger og indsættelse

Læs mere

Værditabsordningen. - ændringer til VE-loven. v/signe Maj Holm og Janine Lindberg

Værditabsordningen. - ændringer til VE-loven. v/signe Maj Holm og Janine Lindberg Værditabsordningen - ændringer til VE-loven v/signe Maj Holm og Janine Lindberg 1 Grundlag for værditab ( 6, stk. 1) En eller flere vindmøller Tilknyttede lysmarkeringsmaster Vindmøller ved Kragerup Gods

Læs mere

Ændringsforslag. Lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi, lov om elforsyning og ligningsloven

Ændringsforslag. Lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi, lov om elforsyning og ligningsloven Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2012-13 L 135 Bilag 11 Offentligt Ændringsforslag til Lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi, lov om elforsyning og ligningsloven (Rammer for kystnære

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi

Forslag. Lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi Til lovforslag nr. L 199 Folketinget 2012-13 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 28. juni 2013 Forslag til Lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi (Ændring af støtte til visse solcelleanlæg)

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om fremme af vedvarende energi 1)2)

Bekendtgørelse af lov om fremme af vedvarende energi 1)2) LBK nr 1194 af 28/09/2018 Udskriftsdato: 16. juli 2019 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2018-1485 Senere ændringer

Læs mere

Kommunen som investor i vindmølleprojekter. www.energiogmiljo.dk

Kommunen som investor i vindmølleprojekter. www.energiogmiljo.dk Kommunen som investor i vindmølleprojekter 1 Det vil jeg tale om Hjemmelsgrundlaget for kommunen som deltager i elproduktion Låneoptagelse og garantistillelse Modregningsreglerne Risikoafdækning Anvendelse

Læs mere

Praktisk information hvis du overvejer optagelse til handel på et reguleret marked og offentligt udbud af værdipapirer over

Praktisk information hvis du overvejer optagelse til handel på et reguleret marked og offentligt udbud af værdipapirer over 12. januar 2017 Praktisk information hvis du overvejer optagelse til handel på et reguleret marked og offentligt udbud af værdipapirer over 5.000.000 euro I dette notat er samlet praktisk information om

Læs mere

Vindmølleordninger. Dato - Dok.nr. Titel. Økonomiske ordninger der eksisterer i forbindelse med opsætning af vindmøller

Vindmølleordninger. Dato - Dok.nr. Titel. Økonomiske ordninger der eksisterer i forbindelse med opsætning af vindmøller Vindmølleordninger 1 Økonomiske ordninger der eksisterer i forbindelse med opsætning af vindmøller Ordningernes formål er at øge den lokale forankring og accept af nye vindmøller. Vindmølleordningerne

Læs mere

Tiltag til at fremme vedvarende energi

Tiltag til at fremme vedvarende energi Tiltag til at fremme vedvarende energi Lov om fremme af vedvarende energi (også kaldet VE-loven) indeholder 4 ordninger, som administreres af Energinet.dk: Garantiordning som garanterer lån til finansiering

Læs mere

Bekendtgørelse om prospekter ved første offentlige udbud mellem 100.000 euro og 2.500.000 euro af visse værdipapirer

Bekendtgørelse om prospekter ved første offentlige udbud mellem 100.000 euro og 2.500.000 euro af visse værdipapirer Bekendtgørelse om prospekter ved første offentlige udbud mellem 100.000 euro og 2.500.000 euro af visse værdipapirer I medfør af 43, stk. 3, 44, stk. 6, 46, stk. 2, og 93, stk. 3, i lov om værdipapirhandel

Læs mere

Frederiksborggade København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf Fax

Frederiksborggade København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf Fax (Vedvarende energi) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Siemens Wind Power A/S OVER Energinet.dk

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 5. november 2012 (J.nr. 2012-0031859) Udøvede

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 17. august 2015 afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 17. august 2015 afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg (Vedvarende energi) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Vindpark Thorup-Sletten. Bilag 2 Vedtægter for K/S Vindpark Thorup-Sletten Laug

Vindpark Thorup-Sletten. Bilag 2 Vedtægter for K/S Vindpark Thorup-Sletten Laug Vindpark Thorup-Sletten Bilag 2 Vedtægter for K/S Vindpark Thorup-Sletten Laug Vedtægter for K/S VINDPARK THORUP- SLETTEN LAUG CVR-nr. 39978563 ooo000ooo 1.0. NAVN 1.1. Selskabets navn er K/S Vindpark

Læs mere

Høringsudkast

Høringsudkast Høringsudkast 12-03-14 Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på visse solcelleanlæg nettilsluttet den 20. november 2012 eller senere I medfør af 47, stk. 8, 50, stk. 2 og 5, 53, stk.

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på forsøgsvindmøller på land inden for de to nationale testcentre

UDKAST. Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på forsøgsvindmøller på land inden for de to nationale testcentre UDKAST Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på forsøgsvindmøller på land inden for de to nationale testcentre I medfør af 35 c, stk. 3 og 4, 43, stk. 2, 55, stk. 4, 61, 65, stk. 3,

Læs mere

Bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og solcelleanlæg 1)

Bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og solcelleanlæg 1) BEK nr 1128 af 07/09/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 6. marts 2019 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2017-3633

Læs mere

Ændringsforslag stillet den 27. juni 2013 uden for tilføjelsen til tillægsbetænkning. Ændringsforslag. til 3. behandling af

Ændringsforslag stillet den 27. juni 2013 uden for tilføjelsen til tillægsbetænkning. Ændringsforslag. til 3. behandling af Til lovforslag nr. L 199 Folketinget 2012-13 Ændringsforslag stillet den 27. juni 2013 uden for tilføjelsen til tillægsbetænkning Ændringsforslag til 3. behandling af Forslag til lov om ændring af lov

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi, lov om elforsyning og lov om Energinet. Lovforslag nr. L 190 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi, lov om elforsyning og lov om Energinet. Lovforslag nr. L 190 Folketinget Lovforslag nr. L 190 Folketinget 2017-18 Fremsat den 21. marts 2018 af energi-, forsynings- og kliministeren (Lars Christian Lilleholt) Forslag til Lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi,

Læs mere

Værditabsordningen. Vindmøller ved Øster Hassing Kær Aalborg Kommune. Dato - Dok.nr. 1

Værditabsordningen. Vindmøller ved Øster Hassing Kær Aalborg Kommune. Dato - Dok.nr. 1 Værditabsordningen Vindmøller ved Øster Hassing Kær Aalborg Kommune Dato - Dok.nr. 1 Energinet.dk Selvstændig, offentlig virksomhed ejet af den danske stat ved klima-, energi- og bygningsministeriet Ejer

Læs mere

Tønder kommune. Overbliksnotat om strukturering af lokalt medejerskab af vindmølleparker

Tønder kommune. Overbliksnotat om strukturering af lokalt medejerskab af vindmølleparker Tønder kommune Overbliksnotat om strukturering af lokalt medejerskab af vindmølleparker 22. maj 2013 Chefrevisor Erik Bendtsen, BDO Kommunernes revision Skattepartner Ole Sørensen, BDO skatteafdeling Introduktion

Læs mere

Bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og solcelleanlæg 1

Bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og solcelleanlæg 1 Bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og solcelleanlæg 1 I medfør af 3, stk. 2, 30, 57, stk. 1, 61, 65, stk. 3, 68, nr. 1 og 73, stk. 1, i lov om fremme af vedvarende energi, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Nyhedsbrev. Capital Markets. Juli 2012

Nyhedsbrev. Capital Markets. Juli 2012 Juli 2012 Nyhedsbrev Capital Markets Nye prospektbekendtgørelser Den 1. juli 2012 blev væsentlige ændringer til prospektdirektivet implementeret i dansk ret gennem udstedelsen af nye prospektbekendtgørelser.

Læs mere

[...] over Energistyrelsen af 6. juli 2009 Afslag på ansøgning om dispensation fra tidsfristen i 42, stk. 4 i lov om fremme af vedvarende energi.

[...] over Energistyrelsen af 6. juli 2009 Afslag på ansøgning om dispensation fra tidsfristen i 42, stk. 4 i lov om fremme af vedvarende energi. (Vedvarende energi) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelserne for officiel notering 1)

Bekendtgørelse om betingelserne for officiel notering 1) BEK nr 1170 af 31/10/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 26. januar 2018 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 132-0008 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget L 91 Bilag 14 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget L 91 Bilag 14 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2016-17 L 91 Bilag 14 Offentligt Ændringsforslag stillet den 19. december 2016 Ændringsforslag til Forslag til lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi

Læs mere

Praktisk information hvis du overvejer et offentligt udbud af værdipapirer mellem euro og euro.

Praktisk information hvis du overvejer et offentligt udbud af værdipapirer mellem euro og euro. 15. juli 2014 Praktisk information hvis du overvejer et offentligt udbud af værdipapirer mellem 1.000.000 euro og 5.000.000 euro. I det følgende bliver der givet gode råd og vejledning til den praktiske

Læs mere

Energiaftalen - Vind. Nye højere pristillæg til bl.a. vind. Den nye VE-lov

Energiaftalen - Vind. Nye højere pristillæg til bl.a. vind. Den nye VE-lov Energiaftalen - Vind Den nye VE-lov Nye højere pristillæg til bl.a. vind - 25 øre oven i markedsprisen i 22.000 fuldlasttimer+ 2,3 øre i ballanceomkostninger Fire nye ordninger til fremme af udbygningen

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelserne for officiel notering af værdipapirer 1)

Bekendtgørelse om betingelserne for officiel notering af værdipapirer 1) Bekendtgørelse nr. 1069 af 4. september 2007 Bekendtgørelse om betingelserne for officiel af værdipapirer 1) I medfør af 22, stk. 2, og 93, stk. 3, i lov om værdipapirhandel m.v., jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Bilag 1. Den 24. april Aarhus Kommune GENERELT OM KOMMUNAL DELTAGELSE I HAVVINDMØLLEPRO- JEKTER

Bilag 1. Den 24. april Aarhus Kommune GENERELT OM KOMMUNAL DELTAGELSE I HAVVINDMØLLEPRO- JEKTER Bilag 1 Den 24. april 2014 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling GENERELT OM KOMMUNAL DELTAGELSE I HAVVINDMØLLEPRO- JEKTER BAGGRUND OG FORMÅL I udtalelsen fra Borgmesterens Afdeling af 24. april 2014 er

Læs mere

Bekendtgørelse om prospekter ved første offentlige udbud af visse værdipapirer

Bekendtgørelse om prospekter ved første offentlige udbud af visse værdipapirer Bekendtgørelse nr. 1207 af 15. december 2000 Bekendtgørelse om prospekter ved første offentlige udbud af visse værdipapirer I medfør af 43, stk. 3, 44, stk. 5, 45, stk. 4, 46, stk. 2, og 93, stk. 4, i

Læs mere

Bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer 1)

Bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer 1) BEK nr 797 af 26/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 13. marts 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr.142-0008 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

VEDTÆGTER. For. Aktiv Formue Forvaltning Stratego A/S

VEDTÆGTER. For. Aktiv Formue Forvaltning Stratego A/S VEDTÆGTER For Aktiv Formue Forvaltning Stratego A/S VEDTÆGTER 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Aktiv Formue Forvaltning Stratego A/S. 2. FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at udøve investeringsvirksomhed for

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget L 91 Bilag 5 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget L 91 Bilag 5 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2016-17 L 91 Bilag 5 Offentligt Ændringsforslag stillet den xx. december 2016 Ændringsforslag til Forslag til lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi

Læs mere

Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1)

Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1) Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1) I medfør af 27, stk. 12, 30 og 93, stk. 4, i lov om værdipapirhandel m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 831 af 12. juni 2014, som ændret ved 1 i lov

Læs mere

Selskabsreformen. særlige regler for finansielle virksomheder

Selskabsreformen. særlige regler for finansielle virksomheder Selskabsreformen særlige regler for finansielle virksomheder Lov om aktie- og anpartsselskaber (selskabsloven) 1 trådte for hoveddelens vedkommende i kraft den 1. marts 2010. Den resterende del af loven

Læs mere

N Y E B E K E N D T G Ø R E L S E R F O R P R O S P E K T E R

N Y E B E K E N D T G Ø R E L S E R F O R P R O S P E K T E R N Y E B E K E N D T G Ø R E L S E R F O R P R O S P E K T E R Som en konsekvens af de seneste års ændringer til Prospektdirektivet 1 ( Ændringsdirektivet ) og Prospektforordningen 2 ( Ændringsforordningen

Læs mere

Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet

Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet I medfør af 8 a og 8 b, 28, stk. 3, 85 a, 88, stk. 1, og 90 i lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 418 af 25. april 2016, fastsættes

Læs mere

Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på visse solcelleanlæg nettilsluttet den 20. november 2012 eller senere

Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på visse solcelleanlæg nettilsluttet den 20. november 2012 eller senere BEK nr 125 af 06/02/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 8. marts 2015 Ministerium: Klima-, Energi- og Bygningsministeriet Journalnummer: Klima-, Energi-og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2006/2012-0011

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse af 26. november 2015 om afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse af 26. november 2015 om afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Vedrørende anmodning om forhøjet pristillæg til solcelleanlæg på adressen xxx, GSRN-nr. xxx

Vedrørende anmodning om forhøjet pristillæg til solcelleanlæg på adressen xxx, GSRN-nr. xxx Syd Energi Service A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N Vedrørende anmodning om forhøjet pristillæg til solcelleanlæg på adressen xxx, GSRN-nr. xxx Energinet.dk har behandlet din ansøgning om, hvorvidt solcelleanlægget

Læs mere

Ændringsforslag stillet den 11. juni 2013 uden for tillægsbetænkningen. Ændringsforslag. til 3. behandling af

Ændringsforslag stillet den 11. juni 2013 uden for tillægsbetænkningen. Ændringsforslag. til 3. behandling af Til lovforslag nr. L 199 Folketinget 2012-13 Ændringsforslag stillet den 11. juni 2013 uden for tillægsbetænkningen Ændringsforslag til 3. behandling af Forslag til lov om ændring af lov om fremme af vedvarende

Læs mere

Bekendtgørelse om registrering og offentliggørelse af oplysninger om ejere i Erhvervsstyrelsen

Bekendtgørelse om registrering og offentliggørelse af oplysninger om ejere i Erhvervsstyrelsen Bekendtgørelse om registrering og offentliggørelse af oplysninger om ejere i Erhvervsstyrelsen I medfør af 12, stk. 1 og 2, 55, stk. 3, 56, stk. 2, 3. pkt., 57 a, stk. 6, og 367, stk. 4, i lov om aktie-

Læs mere

Æ n d r i n g s f o r s l a g. til. Forslag til lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. Til 1

Æ n d r i n g s f o r s l a g. til. Forslag til lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. Til 1 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 L 175 Bilag 6 Offentligt Æ n d r i n g s f o r s l a g til Forslag til lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. Af erhvervs- og vækstministeren

Læs mere

Kapitel 1. Anvendelsesområde og definitioner

Kapitel 1. Anvendelsesområde og definitioner Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet I medfør af 8 a og 8 b, 28, stk. 3, 85 a, 88, stk. 1, 90 i lov om elforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 279 af 21. marts 2012, som

Læs mere

Finanstilsynet Juridisk Kontor Gl. Kongevej 74 A 1850 Frederiksberg C. Holte, den 19. februar 2008

Finanstilsynet Juridisk Kontor Gl. Kongevej 74 A 1850 Frederiksberg C. Holte, den 19. februar 2008 Finanstilsynet Juridisk Kontor Gl. Kongevej 74 A 1850 Frederiksberg C. ministerbetjening@ftnet.dk Holte, den 19. februar 2008 Udkast til forslag til lov om ændring af lov om værdipapirhandel m.v. og forskellige

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på forsøgsvindmøller på land

UDKAST. Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på forsøgsvindmøller på land UDKAST Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på forsøgsvindmøller på land I medfør af 35 c, stk. 3 og 4, 43, stk. 2, 55, stk. 4, 61, 65, stk. 3, 68, nr. 1 og 73, stk. 1, i lov om fremme

Læs mere

VEDTÆGTER. For. Aktiv Formue Forvaltning Stratego A/S

VEDTÆGTER. For. Aktiv Formue Forvaltning Stratego A/S VEDTÆGTER For Aktiv Formue Forvaltning Stratego A/S VEDTÆGTER 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Aktiv Formue Forvaltning Stratego A/S. 2. FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at udøve investeringsvirksomhed for

Læs mere

OFFENTLIGHEDSMØDE 14. AUGUST 2019 VINDMØLLER PÅ HIRTSHALS HAVN

OFFENTLIGHEDSMØDE 14. AUGUST 2019 VINDMØLLER PÅ HIRTSHALS HAVN OFFENTLIGHEDSMØDE 14. AUGUST 2019 VINDMØLLER PÅ HIRTSHALS HAVN 2 DAGSORDEN Velkomst v/jens Peter Lunden, formand for Hirtshals Havnefond Søren Nørgaard Sørensen, HjulmandKaptain, orienterer om de generelle

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 13. december Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1) 9. december Nr

Lovtidende A Udgivet den 13. december Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1) 9. december Nr Lovtidende A 2016 Udgivet den 13. december 2016 9. december 2016. Nr. 1526. Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1) I medfør af 27, stk. 6, 30 og 93, stk. 4, i lov om værdipapirhandel m.v.,

Læs mere

Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 20. december Forslag. til

Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 20. december Forslag. til Til lovforslag nr. L 66 Folketinget 2017-18 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 20. december 2017 Forslag til Lov om ændring af lov om elforsyning, lov om fremme af vedvarende energi, lov om

Læs mere

Bekendtgørelse om registrering og offentliggørelse af oplysninger om ejere i Erhvervsstyrelsen

Bekendtgørelse om registrering og offentliggørelse af oplysninger om ejere i Erhvervsstyrelsen BEK nr 488 af 18/05/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 25. juli 2017 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2016-12208 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) L 256/4 Den Europæiske Unions Tidende 22.9.2012 FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. 862/2012 af 4. juni 2012 om ændring af forordning (EF) nr. 809/2004 for så vidt angår oplysninger

Læs mere

Vedtægter. FastPassCorp A/S CVR-NR. 25 53 66 06. 1. Selskabets navn er FastPassCorp A/S med binavnet IT InterGroup A/S (FastPassCorp A/S).

Vedtægter. FastPassCorp A/S CVR-NR. 25 53 66 06. 1. Selskabets navn er FastPassCorp A/S med binavnet IT InterGroup A/S (FastPassCorp A/S). Vedtægter FastPassCorp A/S CVR-NR. 25 53 66 06 Navn 1. Selskabets navn er FastPassCorp A/S med binavnet IT InterGroup A/S (FastPassCorp A/S). Hjemsted 2. Selskabet er hjemmehørende i Danmark. Formål 3.

Læs mere

Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1)

Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1) BEK nr 1173 af 31/10/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 26. januar 2018 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 132-0002 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Fuldstændige forslag til fremsættelse på den ordinære generalforsamling i Netop Solutions A/S. tirsdag den 27. april 2010 kl. 14.

Fuldstændige forslag til fremsættelse på den ordinære generalforsamling i Netop Solutions A/S. tirsdag den 27. april 2010 kl. 14. Fuldstændige forslag til fremsættelse på den ordinære generalforsamling i Netop Solutions A/S tirsdag den 27. april 2010 kl. 14.00 Ad 3: Ad 6.a: Bestyrelsen foreslår, at der ikke udbetales udbytte til

Læs mere

Bekendtgørelse om registrering og offentliggørelse af oplysninger om ejere i Erhvervsstyrelsen

Bekendtgørelse om registrering og offentliggørelse af oplysninger om ejere i Erhvervsstyrelsen Bekendtgørelse om registrering og offentliggørelse af oplysninger om ejere i Erhvervsstyrelsen I medfør af 12, stk. 1 og 2, 55, stk. 3, 56, stk. 2, 3. pkt., 57 a, stk. 6, 58 a og 367, stk. 4, i lov om

Læs mere

Kapitel 2. Udførelse af revisionen Kapitel 3. Tjekliste ved revision Indhente beskrivelse mv. fra selskabet... 3

Kapitel 2. Udførelse af revisionen Kapitel 3. Tjekliste ved revision Indhente beskrivelse mv. fra selskabet... 3 Revisorinstruks om erklæring for vandselskabers deltagelse i tilknyttet virksomhed Indhold Kapitel 1. Formål med instruksen... 1 Kapitel 2. Udførelse af revisionen... 2 Kapitel 3. Tjekliste ved revision...

Læs mere

Sagens baggrund Klager har den 16. og 17. marts 2015 ansøgt om tilsagn om muligheden for forhøjet pristillæg i henholdsvis underpulje 1 og 2.

Sagens baggrund Klager har den 16. og 17. marts 2015 ansøgt om tilsagn om muligheden for forhøjet pristillæg i henholdsvis underpulje 1 og 2. Til: XXX Energinet.dk Energiklagenævnet Toldboden 2 8800 Viborg Nævnenes Hus ekn@naevneneshus.dk www.ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Ophævelse og hjemvisning af Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

VEDTÆGTER. For. European Wind Investment A/S CVR-nr. 31088658 KØBENHAVN ÅRHUS LONDON BRUXELLES

VEDTÆGTER. For. European Wind Investment A/S CVR-nr. 31088658 KØBENHAVN ÅRHUS LONDON BRUXELLES VEDTÆGTER For European Wind Investment A/S CVR-nr. 31088658 KØBENHAVN ÅRHUS LONDON BRUXELLES KROMANN REUMERT, ADVOKATFIRMA SUNDKROGSGADE 5, DK- 2100 KØBENHAVN Ø, TELEFON +45 70 12 12 11 FAX +45 70 12 13

Læs mere

Værditabsordningen. Vindmølleprojekt Køge Havn, Køge Kommune. Dato - Dok.nr. 1

Værditabsordningen. Vindmølleprojekt Køge Havn, Køge Kommune. Dato - Dok.nr. 1 Værditabsordningen Vindmølleprojekt Køge Havn, Køge Kommune Dato - Dok.nr. 1 Energinet.dk Selvstændig, offentlig virksomhed ejet af den danske stat ved Klima-, energiog bygningsministeriet Ejer og driver

Læs mere

2017/1 LSV 66 (Gældende) Udskriftsdato: 8. april Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 20. december Forslag.

2017/1 LSV 66 (Gældende) Udskriftsdato: 8. april Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 20. december Forslag. 2017/1 LSV 66 (Gældende) Udskriftsdato: 8. april 2019 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2017-1237 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling

Læs mere

Forslag. Lov om finansiel stabilitet

Forslag. Lov om finansiel stabilitet L 33 (som vedtaget): Forslag til lov om finansiel stabilitet. Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 10. oktober 2008 Forslag til Lov om finansiel stabilitet Kapitel 1 Lovens anvendelsesområde m.v.

Læs mere

Vindmøller ved Lyngbygård Medejerskab, værditab og grøn pulje

Vindmøller ved Lyngbygård Medejerskab, værditab og grøn pulje Vindmøller ved Lyngbygård Medejerskab, værditab og grøn pulje 13. August 2013 Aftenens emner Vindmølleområdet Værditab Grøn pulje Vindmølleanparter - køberetsordningen Økonomi i en vindmølleanpart Vedtægter

Læs mere

Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på visse solcelleanlæg nettilsluttet den 20. november 2012 eller senere

Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på visse solcelleanlæg nettilsluttet den 20. november 2012 eller senere Bekendtgørelse om pristillæg til elektricitet fremstillet på visse solcelleanlæg nettilsluttet den 20. november 2012 eller senere I medfør af 47, stk. 9, 50, stk. 2, 5 og 6, 53, stk. 1, 57, stk. 1, 68,

Læs mere

Bekendtgørelse om tilbudspligt, om frivillige overtagelsestilbud samt om aktionærers oplysningsforpligtelser

Bekendtgørelse om tilbudspligt, om frivillige overtagelsestilbud samt om aktionærers oplysningsforpligtelser Bekendtgørelse nr. 827 af 10. november 1999 Bekendtgørelse om tilbudspligt, om frivillige overtagelsestilbud samt om aktionærers oplysningsforpligtelser I medfør af 30, stk. 1, 32 stk. 3, og 93, stk. 4,

Læs mere

Lov om ændring af lov om elforsyning

Lov om ændring af lov om elforsyning LOV nr 505 af 17/06/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 24. februar 2019 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Klima- og Energimin., Energistyrelsen, j.nr. 020210/20007-0020 Senere

Læs mere

Bekendtgørelse om udenlandske investeringsinstitutters markedsføring

Bekendtgørelse om udenlandske investeringsinstitutters markedsføring Bekendtgørelse om udenlandske investeringsinstitutters markedsføring i Danmark1) I medfør af 18, stk. 2, 19, stk. 3 og 221, stk. 3, i lovbekendtgørelse nr. 935 af 17. september 2012 om investeringsforeninger

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om annullation af godkendt ansøgning om nettoafregning gruppe 1

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om annullation af godkendt ansøgning om nettoafregning gruppe 1 Til: Advokat Thomas Jensen Energinet.dk Goul 2011 ApS Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Forslag. Lov om fremme af vedvarende energi 1)

Forslag. Lov om fremme af vedvarende energi 1) 2008/1 LSF 55 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2016 Ministerium: Klima- og Energiministeriet Journalnummer: Klima- og Energimin., Energistyrelsen Fremsat den 5. november 2008 af klima og energiministeren

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del Bilag 41 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del Bilag 41 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2017-18 EFK Alm.del Bilag 41 Offentligt 1 Forslag til Lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi og lov om elforsyning (Bemyndigelse til afholdelse af teknologineutrale

Læs mere

V E D T Æ G T E R FOR VATTENFALL VINDKRAFT HAGESHOLM A/S

V E D T Æ G T E R FOR VATTENFALL VINDKRAFT HAGESHOLM A/S BILAG 1 TIL PROSPEKT V E D T Æ G T E R FOR VATTENFALL VINDKRAFT HAGESHOLM A/S SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1. Selskabets navn er Vattenfall Vindkraft Hagesholm A/S. Selskabets hjemstedskommune er

Læs mere

Bekendtgørelse om opgørelse af kvalificerede andele 1)

Bekendtgørelse om opgørelse af kvalificerede andele 1) BEK nr 277 af 03/04/2009 (Gældende) Udskriftsdato: 4. marts 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 1912-0006 Senere ændringer til

Læs mere

Energistyrelsen Att.: Birgit Gilland Amaliegade 44 1256 København K ens@ens.dk. Høringssvar vedr. revision af værditabs- og køberetsordningerne m.v.

Energistyrelsen Att.: Birgit Gilland Amaliegade 44 1256 København K ens@ens.dk. Høringssvar vedr. revision af værditabs- og køberetsordningerne m.v. Energistyrelsen Att.: Birgit Gilland Amaliegade 44 1256 København K ens@ens.dk Høringssvar vedr. revision af værditabs- og køberetsordningerne m.v. Dato: 22-10-2012 Dansk Energi, Dansk Industri og Vindmølleindustrien

Læs mere

BILAG E PROJEKTKONTRAKT. mellem. Solar Park Næssundvej ApS. Næssundvej Køberetsselskab I/S

BILAG E PROJEKTKONTRAKT. mellem. Solar Park Næssundvej ApS. Næssundvej Køberetsselskab I/S BILAG E PROJEKTKONTRAKT mellem Solar Park Næssundvej ApS og Næssundvej Køberetsselskab I/S INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Formål... 3 2. Definitioner... 3 3. Projektstyring... 4 4. Gennemførelse af Projektet...

Læs mere

Bekendtgørelse om storaktionærer 1

Bekendtgørelse om storaktionærer 1 Bekendtgørelse om storaktionærer 1 I medfør af 29, stk. 7, og 93, stk. 4, i lov om værdipapirhandel m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 831 af 12. juni 2014, som ændret ved lov nr. 532 af 29. april 2015, fastsættes:

Læs mere

Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet

Bekendtgørelse om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet BEK nr 1032 af 26/08/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 2. juli 2016 Ministerium: Klima-, Energi- og Bygningsministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2203/1190-0146

Læs mere