Etablering af ny institution på Høgevej 11. Forord. Målgruppe

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Etablering af ny institution på Høgevej 11. Forord. Målgruppe"

Transkript

1 Etablering af ny institution på Høgevej 11 Forord Det er besluttet at etablere en ny institution bestående af Kommunikationscentret og Hjælpemiddelcentralen. Institutionen skal etableres på Høgevej 11, som i dag huser Hjælpemiddelcentralen. Ved at samle de to institutioner i en organisatorisk og fysisk enhed sigtes der mod at høste følgende gevinster (synergier): Borgeren får en indgang Bedre muligheder for at udnytte de faglige kompetencer på tværs af fagområder (i en mere rehabiliterende retning) og lette den praktiske koordinering, samtidig med at den monofaglige ekspertise fastholdes Professionalisering af ledelsen, styringen/administration og markedsføring Institutionernes medarbejdere arbejder allerede i dag sammen (inden sammenlægningen), og det er et mål, at dette arbejde intensiveres, og at nogle af transaktionsomkostningerne herved, reduceres. Målgruppe Institutionens arbejdsopgaver retter sig mod borgere med funktionsnedsættelser, det vil sige borgere som har en eller anden form for handicap (fysisk, syns-, høre- eller talemæssigt). Det betyder, at der vil komme borgere på institutionen, som er dårligt gående, kørestolsbrugere, svagtseende eller på anden måde kan være begrænset i sine bevægelser eller orienteringsevne. Det betyder derfor, at der skal tages højde herfor i forhold til adgangsforhold, parkering, indretning af toiletter, gangarealer, dørtrin, lysforholdene, akustik og kontraster i farvevalg. Der er ikke tale om botilbud eller tilbud, der på anden måde kræver overnatning. Målgruppen er ikke fysisk udadreagerende, så der er ikke særlige krav til flugtveje eller lignende. Den eksisterende bygning på Høgevej 11 forventes at indgå i den samlede projektering/detailplanlægning. Bygningen består i dag af værksteder, udstillingslokaler/afprøvningsrum, sagsbehandlerkontorer, administration og personalekøkken. Bygningen areal udgør i alt m2 (brutto), Værksted Udstilling/afprøvning Personalekøkken

2 Organisation Institutionen er en selvstændig enhed i Rehabilitering i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune. Institutionen vil få i alt ca. 45 ansatte. Personale Personalets opgaver består af både administration, rådgivning, sagsbehandling og undervisning i større og mindre grupper. Udgangspunktet er at der er 2 mandskontorer, med mindre andet er nævnt under de enkelte funktionsområder nedenfor. De eksisterende 2 mandskontorer er meget små, hvorfor disses størrelse ønskes ændret. I det følgende er foretaget en oplistning af de krav og ønsker vi har til den samlede bygning. Forhold der skal tages hensyn til Under opførelsen af tilbygningen vil den eksisterende bygning skulle være funktionsdygtig. Det betyder, at medarbejderne skal kunne udføre deres opgaver, og borgerne med de begrænsninger de har skal kunne komme til og fra institutionen. Dette har betydning i forhold indretning af biler, hvor der skal være adgang til parkeringspladser og i forhold til, at støjgenerne begrænses mest muligt af hensyn til undervisningen i de eksisterende lokaler. Sidstnævnte forhold ønskes afklaret i forbindelse med detailplanlægningen af byggeriet. Økonomisk ramme Den samlede økonomiske ramme er ikke kendt på nuværende tidspunkt, men det forventes at ligge på mellem 7 7,5 mio. kr. I det følgende beskrives mere detaljeret de funktioner og krav i forbindelse hermed, som bygningerne og udenomsarealerne skal have. Det er i bilag 1 angivet i oversigtsform, hvilke krav/ønsker, der er til rummenes størrelse (m2). Udenomsfaciliteter Da borgerne er handicappede, skal der være gode tilkørselsforhold for borgere i bil og kørestol og taxa til indgangen. Der skal være niveaufri adgang. Fra parkeringspladserne skal gangbesværede, kørestolsbrugere og synshandicappede, have let adgang til bygningen, det vil for eksempel sige, kantsten skal udlignes, ledelinier, punktafmærkning og belysning skal være i orden.

3 Parkeringspladser Ca. 30 stk. til ansatte Mellem 7 10 til borgere, heraf 3 sammenhængende handicapparkeringer. Handicapparkeringen skal være tæt ved eller lige ved siden af indgangen. Prøveplads - mulighed for at afspærre 3 sammenhængende pladser i nærheden af indgangspartiet. Cykelparkering I det omfang det er muligt vil en udendørs, overdækket terrasse eller lignende være ønskelig (til brug for personalet i pauserne) Garage Nuværende trægarage og skur ønskes genplaceret et passende sted hermed menes, at den helt nyopførte garage ønskes genbrugt og placeret, hvor det er muligt. Andet Der skal være plads til at anlægge en gangsti med forskelligt underlag og niveauforskel, som den eksisterende gangsti (længde i meter), evt. i forbindelse med P pladsen. Der skal være fast køreunderlag fra gaden til garage. Fælles arealer/rum Reception, venteværelse, administration, kopirum, arkiv og lederkontor Disse lokaler bør ligge i umiddelbar nærhed af hinanden. Modtagelsen/recpetionen er det første borgeren og besøgende ser, når de træder ind i bygningen. Det er derfor vigtigt at modtagelsen fremstår åben, lys, venlig og imødekommende. Der skal være plads til 1 person med skranke og arbejdsplads. Ved siden af modtagelsen skal venteværelset placeres. Der skal være plads til 6 personer og 1 kørestol. I umiddelbar tilknytning til venteværelset bør der placeres et toilet, med håndvask. Der må ikke være trækgener i hverken reception eller venteværelse. Ved siden af receptionen skal placeres administrative arbejdspladser, 5 i alt. Kontorerne skal indrettes som 2 personers kontorer, med plads til hæve/sænkeborde og 2 reoler til hver arbejdsplads.

4 Administrativ hørearbejdsplads til 1 person i eget lydisoleret kontor til telefonbetjening af borgere med hørenedsættelse der skal være 1 arbejdsplads og et mindre samtale/mødebord til 4 personer, som kan bruges af øvrigt personale, når den administrative høremedarbejder ikke benytter lokalet. Dette lokale bør ligges i periferien af de øvrige administrative arbejdspladser. Lederkontoret skal rumme institutionens leder. Kontoret skal være isoleret, så der kan afholdes fortrolige samtaler. Der skal være plads til et mødebord med plads til 4 personer, reoler, hæve/sænke bord, stol m.v. Der påtænkes at være 2 faglig konsulenter, som hver skal have et kontor. Kopirummet skal anvendes til kopiering, print, kontorartikler, post og til fremstilling af undervisningsmateriale, ca. 25 m2. Arkivrummet skal kunne rumme arkivskabe, ca. 20 m2. Arkivskabene kan placeres på gangarealer i den borgerfri zone. Der skal være adgang for personalet i administrationen til toilet. Der bør være fliser i baderummet og omkring håndvask. Print og kopirum Som udgangspunkt skal der ikke forefindes printere og kopimaskiner på kontorerne. Derfor skal der i lokalet være plads til mindre print- og kopiopgaver, og lokalet/lokalerne skal placeres i en rimelig afstand af kontorerne. It rum Der vil formentlig skulle afsættes plads til it-serverrum der forefindes et sådan på Hjælpemiddelcentralen i dag og hvis afstanden ikke overskrider 90 m fra dette krydsfelt kan dette benyttes. Det er af Esbjerg Kommunes it-afdeling anslået at et yderligere krydsfelt vil koste ca kr. Service, personalekøkken og spiseplads Disse funktioner skal være borgerfrit område. Til ca. 35 personer det kunne være ønskeligt, at køkkenet er adskilt fra spiseplads. Spiseområdet skal kunne indrettes fleksibelt.

5 Personalekøkkenet (ikke til tilberedning) skal kunne anvendes til anretning i forbindelse med undervisningsforløb og andre mindre arrangementer. Personalekøkkenet skal derfor være udstyret med køkkenbord, normale hvidevarer og skabe og skuffer til service m.v., kaffeautomat (nuværende maskine på HMC), vandkøler (som på HMC). Garderobe, toilet og bad Hvis det praktisk er muligt vil det være hensigtsmæssigt at garderobe og bad er placeret i nærheden af køkkenet af hensyn til afskærmning fra borgere. Værksted, lager, garage og hjælpemiddelrengøringsrum Skal anvendes som i dag inkl. de kontorarbejdspladser, der er i tæt tilknytning hertil. Der skal være adgang til lager (pakkerum) med elektrisk palleløfter. Hjælpemiddelrengøringsrum og lager må gerne ligge tæt ved hinanden. Der skal være bad i tilknyt til værkstedet (som i dag). Rummene skal ikke nødvendigvis være placeret som i dag. Der skal være plads til bilafprøvning i garagen. Faglige områder I de faglige områder er der adgang for borgerne. Det skal være muligt for borgerne at koble sig på et sikkert, ikke kommunalt net. Da der er behov for opladning, test og anvendelse af mange hjælpemidler er det nødvendigt er der er rigelig adgang til el. Gangarealer Gangarealer skal på udvalgte steder kunne rumme større skabe med plads til forskellige mindre hjælpe- og undervisningsmidler (i dag er der behov for mindst 10 skabe hertil). I et stykke af gangarealet skal der være plads til opstilling af en mobil trappe (højde 1.25 m), dvs. med højere til loftet (afprøvning af indstigning i busser).

6 Der må gerne gøres plads til at der i gangarealerne kan indrettes små indhak (lommer) så der i forbindelse med undervisnings/mødelokaler er mulighed for 2 3 små, stående ad hoc møder, fx med cafeborde. Dette for at mindske trækket på mødelokaler. Mødelokale Der skal gerne være adgang til 1 større lokale (op til 50 personer), der kan deles i to mindre mødelokaler. Foldevæg i eksisterende lokale på HMC funger godt. Mødelokalet skal være forberedt til anvendelse af AV-udstyr. Generelt vedrørende undervisningslokalerne Det er nødvendigt, at der i alle undervisningslokaler gøres plads til opbevaring af forskelligt undervisningsmateriale i skabe eller lignende. Omfanget kan ses på Kommunikationscenteret. Der skal være it og netadgang i alle lokaler og lokalerne skal være forberedt til anvendelse af smartboards og andet it-udstyr. Der skal generelt ved detailplanlægningen tages højde for, at undervisningen af hensyn til borgerne skal foregå i rolige omgivelser, uden dog at være lydisoleret. Herudover er der til undervisningslokalerne behov for et depotrum (10 15 m2) til opbevaring af overskydende undervisningsmaterialer og større undervisningsting. Dette depotrums placering er ikke så væsentlig og kan ske i forbindelse med øvrig depotfaciliteter. Høreområdet Lokalerne skal anvendes til afprøvning og justering af høreteknisk udstyr og indstilling af høreapparater. Derfor skal lokalerne være lydisoleret og der stilles høje krav til akustikken. Afprøvningslokale med tilkobling af tv, radio, telefoner (høretekniske hjælpemidler), ca. 15 m2. Sammenhængende kontor til 3 personer (ikke krav til lydisolering og akustik) Adgang til 1 undervisningslokale til ca personer kan deles med andre, fx stemme, stamme og pårørende holdundervisning

7 Test- og samtalerum på ca. 15 m2. Dette rum kan anvendes til betjening af hørehæmmede borgere nævnt under afsnittet omkring reception, venteværelse. Der skal være teleslynge i alle lokaler. Stemmeområdet På stemmeområdet undervises borgere med dårlige stemmer. Da undervisningen blandt andet foregår ved højlydte stemmeøvelser er det nødvendigt at lokalerne er lydisolerede. 2 kontorer/undervisning i samme lokale. Skal også rumme en behandlingsbriks, ca. 20 m2 per stk. Undervisningslokale til personer kan deles med andre, fx høreområdet. Hjerneskadeområdet På dette område undervises hjerneskadede. Der skal være it-opkoblinger, kørestolsadgang og undervisningsmaterialer/hjælpemidler. Der skal derfor være skabsplads. 1 terapeutkontor 3 enkeltmands kontorer, hvor der er mulighed for individuel undervisning 1 kontor, der kan bruges fleksibelt af op til 3 personer (personale, der hovedparten af tiden befinder sig på sygehusene) Hvilerum/afslapningsrum for borgere (fx afatikere), med plads til 2 personer. Formålet med rummet er, at borgeren skal have mulighed for at komme til kræfter igen for at fortsætte undervisningen. Læseområdet Undervisningens målgruppe er voksne med skriftsproglige problemer. Undervisningen kræver it-udstyr, som oftest medbringes af borgeren selv, der skal dog være 3 stationære arbejdspladser. Der skal være trådløs adgang til internettet. 1 kontor med plads til 3 personer Adgang til undervisningslokaler, 2 stk. med plads 3 personer der skal dog være rigeligt med plads, da der medbringes en større mængde udstyr, ca. 18 m2 1 mindre samtale/testlokale. Funktionsområder med behov for udstillings/afprøvningslokaler Kan placeres i forbindelse med hinanden. Udstillingerne forefindes i dag, og vil kunne udnyttes mere effektivt, således at der evt. kan benyttes færre kvadratmeter hertil. Et skøn er, at ca. 60 m2 kan skæres af udstillingen.

8 Synsområdet PÅ synsområdet afprøves diverse synshjælpemidler individuelt. Synshjælpemidlerne skal kunne fremvises i et udstillingslokale, hvorfor selve afprøvningsrummet skal ligge i umiddelbar tilknytning hertil. Der skal være plads til en optikerklinik, som tester borgerens synsfunktion. Der er ligeledes tilknyttet en øjenprotesemager, som fremstiller kunstige øjne både optikerrum og øjenprotesemager forefindes på eksisterende institution. Disse funktioner skønnes at kunne rummes inden for ca. 85 m2, svarende til det vi har i dag. De 85m2 skal rumme Optikerklinik mindst 7,5 m. langt (rum eksisterer på HMC) Øjenprotesefremstilling med udsugning og vand. Afprøvning CCTV Generel udstilling (skal være fordelingsrum/gangareal, m2) Herudover vil det være hensigtsmæssigt, at der inden for rimelig afstand vil være adgang til et træningskøkken (afprøvning af ADL funktioner). Køkken med rindende vand, el og afløb. Plads til 3 5 elever, hvoraf 1 i kørestol (pladsen er her i dag, men det er ikke tilsluttet, el, vand og udsugning m.v.). ca. 40 m2. Dette køkken skal ligeledes benyttes af boligområdet. Undervisningslokale til ca. 5-6 personer da lokalet skal anvendes til at undervise i anvendelsen af it-udstyr skal der være adgang til 5 6 it-opkoblinger plus el. Lokalet kan også bruges af andre. Det kan overvejes at slå de to rum sammen til et fælles rum, hvor det er muligt at skærme computerdelen af. Kommunikationsområdet Udstilling/afprøvning af it-udstyr ca. 50 m2 bestående af 2-3 mindre rum. Udstillingsrummet skal være et fordelingsrum/gangareal, ca. 20 m2. Adgang for folk i kørestol. Evt. et mindre it-teknikerrum oveni. Boligområdet Udstillingslokaler m.h.p. afprøvning af boligindretningsmuligheder. Gerne med muligheder for fremtidig afprøvning af velfærdsteknologiske løsninger inden for køkken- og toiletter. Køkken funktion, med rindende vand, el og afløb. Plads til 3 5 elever, hvoraf 1 i kørestol (pladsen er her i dag, men det er ikke tilsluttet, el, vand og udsugning m.v.). ca. 40 m2. Køkkenet er fælles med synsområdet. Toilet tilsluttet vand og afløb, bad indrettet til den selvhjulpne bruger. Skal også kunne benyttes som borgertoilet. Døren skal være udadgående med god plads foran døren. Boligrum med henblik på afprøvning af pladsforhold/rumstørrelse (1:1 afprøvning), med flytbare vægge. Handicapbadeværelse til den plejekrævende borger.

9 Siddestilling og bilområdet Et mødelokale/undervisningslokale med briks, loftlift og kørestole, ca. 50 m2. Skal gerne placeres med nem adgang til handicapparkering. Børneområdet Udstillingslokale Børneværelse til afprøvning 50 m2 i alt. Øvrig udstilling Udstilling af rollatorer, el-kørestole, cykler m.v.

AREALSKEMA RUMKRAV 2015 Prælim. Budget 03.08.2015 side 1

AREALSKEMA RUMKRAV 2015 Prælim. Budget 03.08.2015 side 1 AREALSKEMA RUMKRAV Prælim. Budget 3.8. side 1 FUNKTIONER Lægehus Genoptræning Fælles Beskriver p.t. udelukkende Genoptræningens behov 1. UDENDØRSAREALER 1.1 PARKERINGSPLADSER 6 stk Tjenestebiler 15 stk

Læs mere

NOTAT. Lokaleoversigt Thorstedlund

NOTAT. Lokaleoversigt Thorstedlund NOTAT Lokaleoversigt Thorstedlund Indledning Lokaleoversigten er et dokument, der viser nogle af de bagvedliggende faglige, økonomiske og tekniske overvejelser ved en samling af familiehuset og familiekonsulenthuset

Læs mere

Spejderhytten Græstedgård, Græstedgårdsvej 1C, 2980 Kokkedal. 1. Parkeringspladser

Spejderhytten Græstedgård, Græstedgårdsvej 1C, 2980 Kokkedal. 1. Parkeringspladser Spejderhytten Græstedgård, Græstedgårdsvej 1C, 2980 Kokkedal 1.1 Hvor mange handicapparkeringsplad s-er er af 3,5 5 m findes der inden for en radius af ca. 30 meter fra hoveddøren? 1.2 Hvor mange handicapparkeringsplad

Læs mere

Humlebæk Tennisklub, Bjerrehus, Gl. Strandvej 77, 3050 Humlebæk. 1. Parkeringspladser

Humlebæk Tennisklub, Bjerrehus, Gl. Strandvej 77, 3050 Humlebæk. 1. Parkeringspladser Humlebæk Tennisklub, Bjerrehus, Gl. Strandvej 77, 3050 Humlebæk 1.1 Hvor mange handicapparkeringsplad s-er er af 3,5 5 m findes der inden for en radius af ca. 30 meter fra hoveddøren? 1.2 Hvor mange handicapparkeringsplad

Læs mere

Hjerterehabiliteringen Kardiologisk Klinik Y H:S Bispebjerg Hospital. Lokaleindretning version sommer 1999

Hjerterehabiliteringen Kardiologisk Klinik Y H:S Bispebjerg Hospital. Lokaleindretning version sommer 1999 Hjerterehabiliteringen Kardiologisk Klinik Y H:S Bispebjerg Hospital Lokaleindretning version sommer 1999 Ann-Dorthe Olsen Maj 1999 1 Rumoversigt Lokaler, bygning 11B 1. sal (4. Sal: ph.d. kontorer) 438

Læs mere

1. Parkeringspladser

1. Parkeringspladser Nivå Bibliotek, Nivå Center 30, 2990 Nivå 1.1 Hvor mange handicapparkeringsplad s-er er af 3,5 x 5 m findes der inden for en radius af ca. 30 meter fra hoveddøren? 1.2 Hvor mange handicapparkeringsplad

Læs mere

1. Parkeringspladser

1. Parkeringspladser Humlebæk Roklub, Havnevej 9, 3050 Humlebæk 1.1 Hvor mange handicapparkeringsplad s-er er af 3,5 5 m findes der inden for en radius af ca. 30 meter fra hoveddøren? 1.2 Hvor mange handicapparkeringsplad

Læs mere

1. Parkeringspladser

1. Parkeringspladser Teaterhuset, Kalvehaven 6, 2990 Nivå 1.1 Hvor mange handicapparkeringsplad s-er er af 3,5 5 m findes der inden for en radius af ca. 30 meter fra hoveddøren? 1.2 Hvor mange handicapparkeringsplad ser af

Læs mere

1. Parkeringspladser

1. Parkeringspladser Kokkedal CafeBibliotek, Holmegårdsvej 101, 2980 Kokkedal 1.1 Hvor mange handicapparkeringsplad s-er er af 3,5 x 5 m findes der inden for en radius af ca. 30 meter fra hoveddøren? 1. Parkeringspladser 1.2

Læs mere

Fredensborg-Humlebæk Motor Cross Klub, Humlebækvej 64 B, 3480 Fredensborg. 1. Parkeringspladser

Fredensborg-Humlebæk Motor Cross Klub, Humlebækvej 64 B, 3480 Fredensborg. 1. Parkeringspladser Fredensborg-Humlebæk Motor Cross Klub, Humlebækvej 64 B, 3480 Fredensborg 1.1 Hvor mange handicapparkeringsplad s-er er af 3,5 x 5 m findes der inden for en radius af ca. 30 meter fra hoveddøren? 1.2 Hvor

Læs mere

Ide/Forslag Prioritering Ide/forslag Prioritering Nye køkkener og bad 1 Mere afveksling 1 Både åbne og lukkede. 2 Mindst lige så meget.

Ide/Forslag Prioritering Ide/forslag Prioritering Nye køkkener og bad 1 Mere afveksling 1 Både åbne og lukkede. 2 Mindst lige så meget. Gruppe Ide/Forslag Prioritering Ide/forslag Prioritering Nye køkkener og bad Mere afveksling Både åbne og lukkede Mindst lige så meget køkkener grønt som nu Skabe med skydedøre Lyst byggeri Nye store vinduer

Læs mere

Mærkeordningen God Adgang

Mærkeordningen God Adgang Mærkeordningen God Adgang Farum Vejgård Anbefalinger vedrørende tilgængeligheden til institutionen 1 Opgavens formål Furesø Kommune har bedt God Adgang gennemgå Farum Vejgård med henblik på at afdække

Læs mere

1. Parkeringspladser

1. Parkeringspladser Fredensborg Bibliotek, Jernbanegade 3, 1. sal, 3480 Fredensborg 1.1 Hvor mange handicapparkeringsplad s-er er af 3,5 x 5 m findes der inden for en radius af ca. 30 meter fra hoveddøren? 1.2 Hvor mange

Læs mere

INFORMATION OM HELHEDSPLANEN

INFORMATION OM HELHEDSPLANEN INFORMATION OM HELHEDSPLANEN TRANEMOSEGÅRD AFD. 12 GILLESAGER/LINDAGER Kære beboer Der er blevet udarbejdet en helhedsplan for afdelingen. Helhedsplanen er udarbejdet i samarbejde med beboerne, byggeudvalget

Læs mere

Samling af værkstederne i Glamsbjerg medio 2009.

Samling af værkstederne i Glamsbjerg medio 2009. Samling af værkstederne i Glamsbjerg medio 2009. Indledning På baggrund af byrådets bevilling på kr. 10. mill. med henblik på samling af Værkstederne i Assens og Glamsbjerg til et værksted i Glamsbjerg,

Læs mere

ARBEJDSMILJØ INVENTAR OG RAMMER

ARBEJDSMILJØ INVENTAR OG RAMMER ARBEJDSMILJØ INVENTAR OG RAMMER April 2014 Fly-inn F Fritidsaktiviteter Understøttende Skærmbekendtgørelsens særlige bestemmelser De særlige bestemmelser gælder, når medarbejderen regelmæssigt og i en

Læs mere

18.2 VAMDRUP BØRNEHAVE

18.2 VAMDRUP BØRNEHAVE Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2014-2021 Bind III 18.2 VAMDRUP BØRNEHAVE Mindegade 2, 6580 Vamdrup Børnehaven er beliggende på Mindegade i Vamdrup by, og er normeret til 55 børnehavepladser.

Læs mere

1. Parkeringspladser

1. Parkeringspladser Foreningshus, Broengen 2 B, 2980 Kokkedal 1.1 Hvor mange handicapparkeringsplad s-er er af 3,5 x 5 m findes der inden for en radius af ca. 30 meter fra hoveddøren? 1.2 Hvor mange handicapparkeringsplad

Læs mere

BORNHOLMS SUNDHEDS- OG SYGEPLEJESKOLE

BORNHOLMS SUNDHEDS- OG SYGEPLEJESKOLE BORNHOLMS SUNDHEDS- OG SYGEPLEJESKOLE Gennemgang af det fysiske undervisningsmiljø tirsdag den 20. december 2011 Deltagere: Annette Jespersen (SOSU); Lene Folkmann Ipsen (LI), arbejdsmiljørepræsentant;

Læs mere

Center for Familie, Social & Beskæftigelse

Center for Familie, Social & Beskæftigelse Center for Familie, Social & Beskæftigelse Høringsvar til Ejendomsstrategiens 10. spor fra CenterMED, Center for Familie, social & Beskæftigelse Vi har i Center for Familie, Beskæftigelse valgt at indgive

Læs mere

Skolesvinget 10 og Høje Gladsaxe Torv 4, 2860 Søborg

Skolesvinget 10 og Høje Gladsaxe Torv 4, 2860 Søborg Grønnemose Skole Adresse Generel beskrivelse af bygningerne Parkeringsforhold Nøgler/adgangskort/alarm Adgang til skolen i aftentimerne Skolesvinget 10 og Høje Gladsaxe Torv 4, 2860 Søborg Skole bygget

Læs mere

Jeg modtog med brev af 6. marts 2006 kommunens udtalelser.

Jeg modtog med brev af 6. marts 2006 kommunens udtalelser. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 9. november 2005 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 15. september 2005 af handicaptilgængeligheden på Esbjerg Rådhus. I rapporten bad jeg kommunen om udtalelser

Læs mere

F O R S L A G T I L N Y T K I R K E - O G K U L T U R H U S I V I N D E R U P. Nyt Kirke- og kulturhus i Vinderup. Perspektiv set fra syd-vest

F O R S L A G T I L N Y T K I R K E - O G K U L T U R H U S I V I N D E R U P. Nyt Kirke- og kulturhus i Vinderup. Perspektiv set fra syd-vest F O R S L A G T I L N Y T K I R K E - O G K U L T U R H U S I V I N D E R U P Perspektiv set fra syd-vest N Y T K I R K E - O G K U L T U R H U S I V I N D E R U P - Denne skitsemappe indeholder et forslag

Læs mere

27. KONGEÅENS BØRNEHAVE

27. KONGEÅENS BØRNEHAVE 27. KONGEÅENS BØRNEHAVE Østergade 80, 6580 Vamdrup Børnehaven er beliggende i Vamdrup by i forbindelse med Kongeåskolen. Institutionen er normeret til og rummer 60 heldags børnehavepladser, 13 heldags

Læs mere

Hjælpemidler & Kommunikation. Vesterballevej 4-6 7000 Fredericia. Tlf.: 72107301. Kontaktoplysninger:

Hjælpemidler & Kommunikation. Vesterballevej 4-6 7000 Fredericia. Tlf.: 72107301. Kontaktoplysninger: Hjælpemidler & Kommunikation Vesterballevej 4-6 7000 Fredericia Tlf.: 72107301 Kontaktoplysninger: Afsnitsleder Mai-Britt Tingsager Tlf.: 7210 7305 mai-britt.tingsager@fredericia.dk Klinisk underviser

Læs mere

Idéprogram til etablering af 48 plejeboliger til udsatte borgere

Idéprogram til etablering af 48 plejeboliger til udsatte borgere KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Stabscenter SOF Bilag 4 til pjecen Udmøntning af grundkapital til almene boliger 2016 oktober Idéprogram til etablering af 48 plejeboliger til udsatte borgere Forord

Læs mere

PARKTEATRET FREDERIKSSUND

PARKTEATRET FREDERIKSSUND FREDERIKSSUND FREDERIKSSUND - MELLEM BY OG NATUR FREDERIKSSUND BYMIDTE NATUR-PARK FREDERIKSSUND STATION SKALA X EMNE DIAGRAM BYMIDTEN SILLEBRO Å FREDERIKSSUND STATION SKALA 1:2000 _ A3 EMNE SITUATIONSPLAN

Læs mere

borgeren. Fjernelse af dørtrin og udfyldning af hullet med en metalplade. Kommune.

borgeren. Fjernelse af dørtrin og udfyldning af hullet med en metalplade. Kommune. 5.1 Boligindretning: Fjernelse af dørtrin Hvad indgår i ydelsen? Hvad indgår ikke i ydelsen? Hvem bevilger ydelsen? Hvad koster ydelsen for modtageren? Hvordan følges op på ydelsen? Er der afledte forhold

Læs mere

Vadgård Skole. Hjemkundskab

Vadgård Skole. Hjemkundskab Vadgård Skole Adresse Kong Hans Allé 32, 2860 Søborg Generel beskrivelse af bygningerne Skole fra 1950erne bygget i et plan. Fine lokaler, flere er dog ikke blevet renoveret siden opførelsen. Nyt køkken

Læs mere

BRANCHEVEJLEDNING FRA BAR KONTOR OM. Hjemmearbejdspladser

BRANCHEVEJLEDNING FRA BAR KONTOR OM. Hjemmearbejdspladser BRANCHEVEJLEDNING FRA BAR KONTOR OM Hjemmearbejdspladser INDHOLD 3 EGNEDE OPGAVER 3 ARBEJDSMILJØ NÅR MAN ARBEJDER HJEMME 5 KRAV TIL INDRETNING ARBEJDSBORD STOL BELYSNING BÆRBAR PC PRINTER SKÆRMBRILLER

Læs mere

5.1 BØRNEHAVEN REGNBUEN

5.1 BØRNEHAVEN REGNBUEN Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2014-2021 Bind III 5.1 BØRNEHAVEN REGNBUEN Borgmestervej 3, 6070 Christiansfeld Institutionen er beliggende i Christiansfeld, og er normeret til 102

Læs mere

Byggeprogram for nye lokaler til Hjemmeplejen Vest i Glesborg

Byggeprogram for nye lokaler til Hjemmeplejen Vest i Glesborg Byggeprogram for nye lokaler til Hjemmeplejen Vest i Glesborg Den nye bygning placeres nordvest for plejecentret. Der er adgang til bygningen fra den eksisterende parkeringsplads. Området er afdækket af

Læs mere

N2.3 NATURBØRNEHAVEN HEJLSKOVGÅRD

N2.3 NATURBØRNEHAVEN HEJLSKOVGÅRD Skravad Møllevej 1, Roum - 9632 Møldrup Børnehaven er beliggende i Roum ved Møldrup nord for Viborg. Institutionen råder over 11 tdr. land og har attraktive udearealer hvor de tilbringer meget tid. Parkeringsforholdene

Læs mere

Strategi for fysisk tilgængelighed

Strategi for fysisk tilgængelighed Strategi for fysisk tilgængelighed Handicap-, psykiatriog udsatteområdet 1 Foto: Karen Dahlin Vi i Naturen Varde Kommunes vision Vi i Naturen skal naturligvis gælde for alle borgere også borgere med forskellige

Læs mere

Gennemgang Fredag den 25. Februar 2015, ved Handicaprådets repræsentanter Ella Frederiksen Alice Thulesen Solveig Staun Jens Rerup

Gennemgang Fredag den 25. Februar 2015, ved Handicaprådets repræsentanter Ella Frederiksen Alice Thulesen Solveig Staun Jens Rerup Rapport om bedre tilgængelighed på Forenings- og Frivilligcenter Tapeten Gennemgang Fredag den 25. Februar 2015, ved Handicaprådets repræsentanter Ella Frederiksen Alice Thulesen Solveig Staun Jens Rerup

Læs mere

Kravspecifikationer. Etablering af Samlet Aktivitetscenter I Damgårdsparken

Kravspecifikationer. Etablering af Samlet Aktivitetscenter I Damgårdsparken Kravspecifikationer Etablering af Samlet Aktivitetscenter I Damgårdsparken Oktober 2013 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Baggrund for etablering af aktivitetscenter i Damgårdsparken... 3

Læs mere

Resultat elevtrivsel Grundforløb alle december 2013 Frekvensanalyse (102 besvarelser svarende til 74 %)

Resultat elevtrivsel Grundforløb alle december 2013 Frekvensanalyse (102 besvarelser svarende til 74 %) Resultat elevtrivsel Grundforløb alle december 2013 Frekvensanalyse (102 besvarelser svarende til 74 %) 1. Er du kvinde eller mand? 2. Hvor gammel er du? - Skriv din alder... 33 28 19 19 28 17 23 23 34

Læs mere

Kravene er udarbejdet ud fra erfaringer fra ombygning af Rymarksvej, hvor der etableret 17 boliger i 2010, og 8 boliger i 2012 til samme målgruppe.

Kravene er udarbejdet ud fra erfaringer fra ombygning af Rymarksvej, hvor der etableret 17 boliger i 2010, og 8 boliger i 2012 til samme målgruppe. KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Kontoret for Byggeri og Kontrakt Særprogram til indretning af opgangsbofællesskab til 12 borgere med handicap i Nordhavnen I nedenstående gennemgås krav til indretning

Læs mere

2014 Undervisningsmiljøvurdering

2014 Undervisningsmiljøvurdering 2014 Undervisningsmiljøvurdering For erhvervsuddannelserne Tradium Svarprocent: 67% (1023 besvarelser ud af 1529 mulige) Vurdering af det sociale, fysiske og æstetiske miljø (hvis valgt i undersøgelsen)

Læs mere

14. BØRNEHAVEN REGNBUEN

14. BØRNEHAVEN REGNBUEN Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2010-2021 Bind III 14. BØRNEHAVEN REGNBUEN Borgmestervej 3, 6070 Christiansfeld Institutionen er beliggende i Christiansfeld, og er normeret til 102

Læs mere

Mærkeordningen God Adgang. Institut for Menneskerettigheder

Mærkeordningen God Adgang. Institut for Menneskerettigheder Mærkeordningen God Adgang Institut for Menneskerettigheder Frederiksberg, 07-05-2012 Indholdsfortegnelse 1. Velkommen 2. Tildeling af mærker 3. Sådan læser du rapporten 4. Krav, der forudsættes opfyldt

Læs mere

Arbejdspladsens indretning og inventar

Arbejdspladsens indretning og inventar 1.4 Tjekliste om arbejdsstedets indretning og udførelse til koordinator P i program- og i projektgranskningsfasen Arbejdspladsens indretning og inventar Overordnet om indretning og inventar 1 1 Er arbejdspladsen

Læs mere

F O R S L A G T I L K I R K E - O G K U L T U R H U S I V I N D E R U P. Vinderup Kirke- og kulturhus - rev.1d3. Perspektiv set fra syd-vest

F O R S L A G T I L K I R K E - O G K U L T U R H U S I V I N D E R U P. Vinderup Kirke- og kulturhus - rev.1d3. Perspektiv set fra syd-vest F O R S L A G T I L K I R K E - O G K U L T U R H U S I V I N D E R U P Perspektiv set fra syd-vest K I R K E - O G K U L T U R H U S I V I N D E R U P NORD - Nyt Kirke- og Kulturhus - KIRKEHAVE m. bålsted,

Læs mere

Fællesskabets Hus i Ry

Fællesskabets Hus i Ry Fællesskabets Hus i Ry 17.4 udvalg d. 6.12.2016 Dato 1.12.2016 Sagsnummer 301955 Fællesskabets hus i Ry - Dagsorden 17 stk 4 udvalget DAGSORDENSPUNKTER Boenhederne Fællesskabsområdet Tidplan for udbud

Læs mere

Vibevej 20, stuen 2400 København NV

Vibevej 20, stuen 2400 København NV Vibevej 20, stuen 2400 København NV Fra 231-539 m² lyse kontorer i NV Flot makant rødstensejendom i trekanten af Vibevej- Glentevej-Tranevej i blandet beboelses- og erhvervskvarter. Ejendommen ligger kun

Læs mere

Brug af møde og udstillingslokaler. på Humlebæk Bibliotek

Brug af møde og udstillingslokaler. på Humlebæk Bibliotek Brug af møde og udstillingslokaler på Humlebæk Bibliotek SALEN standardopstilling med 28 stole og 12 borde GRUPPERUM standardopstilling med 28 stole og 9 borde Mødelokaler Humlebæk Bibliotek har to mødelokaler,

Læs mere

værksted 1 og 2. Til alle lokaler bruges en nøglebrik samme brik anvendes desuden til alle skabe med musikanlæg og andet udstyr til fælles brug.

værksted 1 og 2. Til alle lokaler bruges en nøglebrik samme brik anvendes desuden til alle skabe med musikanlæg og andet udstyr til fælles brug. Telefonfabrikken Adresse Generel beskrivelse af bygningerne Telefonvej 8, 2860 Søborg Stor et-etagers bygning, der udover at være et mødested for foreninger, klubber og bands også rummer både Gladsaxe

Læs mere

Vejledning om indretning af ældreboliger for fysisk plejekrævende

Vejledning om indretning af ældreboliger for fysisk plejekrævende Bilag 1: Arbejdstilsynets uddrag af vejledningen: Indretning af ældreboliger for fysik plejekrævende m.fl. Vejledning om indretning af ældreboliger for fysisk plejekrævende At-cirkulæreskrivelse nr. 3-1997

Læs mere

Idéoplæg til. tilbygning og udvidelse af antal badeværelser med deraf følgende ændringer på Specialcenter Rabu Bøge Alle 5, 6760 Ribe

Idéoplæg til. tilbygning og udvidelse af antal badeværelser med deraf følgende ændringer på Specialcenter Rabu Bøge Alle 5, 6760 Ribe Idéoplæg til tilbygning og udvidelse af antal badeværelser med deraf følgende ændringer på Specialcenter Rabu Bøge Alle 5, 6760 Ribe Indholdsfortegnelse: Forord 3 Organisation 4 Målgruppen 4 Lovgrundlag

Læs mere

6. BØRNEHAVEN SEEST GL. SKOLE

6. BØRNEHAVEN SEEST GL. SKOLE 6. BØRNEHAVEN SEEST GL. SKOLE Bredevej 44, 6000 Kolding Børnehaven er beliggende i den vestlige del af Kolding, og er normeret til 50 heldags børnehavepladser med aftalt vip til 54. Sammenfattende vurdering

Læs mere

KÆRE BYGHERRE/RÅDGIVER

KÆRE BYGHERRE/RÅDGIVER KÆRE BYGHERRE/RÅDGIVER Tilgængeligt byggeri - hvordan? Handicaprådets Tilgængelighedsudvalg ved Hjørring Kommune VEJLEDNING I TILGÆNGELIGHED Kære ejer/bygherre/rådgiver Du har søgt byggetilladelse eller

Læs mere

Statens Byggeforskningsinstitut, SBiAalborg Universitet. Afd. for By, Bolig og Ejendom. Dr. Neergaardsvej 152970. Hørsholm+45 4586 5533. www.sbi.

Statens Byggeforskningsinstitut, SBiAalborg Universitet. Afd. for By, Bolig og Ejendom. Dr. Neergaardsvej 152970. Hørsholm+45 4586 5533. www.sbi. Statens Byggeforskningsinstitut, SBiAalborg Universitet Afd. for By, Bolig og Ejendom Dr. Neergaardsvej 152970 Hørsholm+45 4586 5533 www.sbi.dk Hvad er tilgængelighed? Begrebet er tæt forbundet med Design

Læs mere

Resultat elevtrivsel Landmand 2.H JMF2-11 februar 2012 Frekvensanalyse (9 besvarelser svarende til 45 %)

Resultat elevtrivsel Landmand 2.H JMF2-11 februar 2012 Frekvensanalyse (9 besvarelser svarende til 45 %) Resultat elevtrivsel Landmand 2.H JMF2-11 februar 2012 Frekvensanalyse (9 besvarelser svarende til 45 %) 1. Er du kvinde eller mand? 2. Hvor gammel er du? - Skriv din alder... 20.00 19.00 19.00 25.00 20.00

Læs mere

Idéoplæg til. tilbygning og udvidelse af antal badeværelser og deraf følgende ændringer på Specialcentret, Bøge Alle 1, 6760 Ribe

Idéoplæg til. tilbygning og udvidelse af antal badeværelser og deraf følgende ændringer på Specialcentret, Bøge Alle 1, 6760 Ribe Idéoplæg til tilbygning og udvidelse af antal badeværelser og deraf følgende ændringer på Specialcentret, Bøge Alle 1, 6760 Ribe Indholdsfortegnelse: Forord 3 Organisation 4 Målgruppen 4 Lovgrundlag 4

Læs mere

22.1 BØRNEHUSET VED ÅEN - Børnehaveafdeling

22.1 BØRNEHUSET VED ÅEN - Børnehaveafdeling 22.1 BØRNEHUSET VED ÅEN - Børnehaveafdeling Engstien 9, 6000 Kolding Børnehuset Ved Åen er beliggende i Kolding by og består af en børnehaveafdeling og en vuggestueafdeling. Institutionen er normeret til

Læs mere

Resultat elevtrivsel Landbrugsuddannelsen alle 2012 Frekvensanalyse (46 besvarelser svarende til 66,7 %)

Resultat elevtrivsel Landbrugsuddannelsen alle 2012 Frekvensanalyse (46 besvarelser svarende til 66,7 %) Resultat elevtrivsel Landbrugsuddannelsen alle 2012 Frekvensanalyse (46 besvarelser svarende til 66,7 %) 1. Er du kvinde eller mand? 2. Hvor gammel er du? - Skriv din alder... 20 19 19 25 20 19 20 20 20

Læs mere

Arbejdspladsvurdering for præster

Arbejdspladsvurdering for præster Arbejdspladsvurdering for præster En arbejdspladsvurdering (APV) er en skriftlig vurdering af en virksomheds eventuelle arbejdsmiljøproblemer og en stillingtagen til, hvordan de løses. Der skal ifølge

Læs mere

Bogdepot skal flyttes tættere på elevator i kælderen. Det skal være min. 200 m 2 bogdepot.

Bogdepot skal flyttes tættere på elevator i kælderen. Det skal være min. 200 m 2 bogdepot. Campusbyggeriet Nedenstående liste er en oversigt over de beslutninger, som er taget af projektgruppen efter modtagelse af dispositionsforslag (beslutninger pr. 10. april). Derefter følger en oversigt

Læs mere

Kortlægning af. Undervisningsmiljøet

Kortlægning af. Undervisningsmiljøet Kortlægning af Undervisningsmiljøet på Videnscenter for Specialpædagogik i Næstved August 2008 Sådan udfylder du skemaet: Spørgeskemaet handler om det psykiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø

Læs mere

Mærkeordningen God Adgang

Mærkeordningen God Adgang Mærkeordningen God Adgang FysioDanmark Gildhøj Fysioterapi v Lars Jensen Tilgængelighedsrapport 1 Tåstrup, 25-10-2016 Indholdsfortegnelse 1. Velkommen 2. Tildeling af mærker 3. Sådan læser du rapporten

Læs mere

Samlet resultat for elevtrivsel på hovedforløbet anlægsgartner 2014 Frekvensanalyse (120 besvarelser svarende til 83 %)

Samlet resultat for elevtrivsel på hovedforløbet anlægsgartner 2014 Frekvensanalyse (120 besvarelser svarende til 83 %) Samlet resultat for elevtrivsel på hovedforløbet anlægsgartner 2014 Frekvensanalyse (120 besvarelser svarende til 83 %) 1. Er du kvinde eller mand? Observeret minimum Observeret maksimum Gennemsnit Respondenter

Læs mere

Statens Byggeforskningsinstitut, SBi. Afd. for By, bolig og ejendom Dr. Neergaardsvej 15 2970 Hørsholm +45 4586 5533 www.sbi.dk

Statens Byggeforskningsinstitut, SBi. Afd. for By, bolig og ejendom Dr. Neergaardsvej 15 2970 Hørsholm +45 4586 5533 www.sbi.dk Statens Byggeforskningsinstitut, SBi Afd. for By, bolig og ejendom Dr. Neergaardsvej 15 2970 Hørsholm +45 4586 5533 www.sbi.dk Når byggeri skal gøres tilgængeligt Introduktion til tilgængelighed Nogle

Læs mere

Nyt Foreningshus: Kravs specifikation

Nyt Foreningshus: Kravs specifikation Nyt Foreningshus: Kravs specifikation 2019-03-19 Rev. 2019-03-28 Repræsentant for følgende musiske foreninger: Glostrup Byorkester, Glostrup Musikor, Visens Venner, Vestegnens Harmonika klub, Glostrup

Læs mere

Indhold. Overordnet beskrivelse af kravene Bofællesskabet etableres som en opgang med i alt 12 boliger samt fælles- og serviceareal.

Indhold. Overordnet beskrivelse af kravene Bofællesskabet etableres som en opgang med i alt 12 boliger samt fælles- og serviceareal. NOTAT 28-08-2013 Særprogram til etablering af 12 boliger til borgere med sindslidelse i Nordhavnen I nedenstående gennemgås krav til indretning af opgangsbofællesskab med 12 boliger, som udgør en specificering

Læs mere

Mærkeordningen God Adgang

Mærkeordningen God Adgang Mærkeordningen God Adgang Børnehaven Røde Sol Anbefalinger vedrørende tilgængeligheden til institutionen 1 Opgavens formål Furesø Kommune har bedt God Adgang gennemgå Børnehaven Røde Sol, som p.t. er tom

Læs mere

FÆLLESHUS I TISET skitseforslag Marts 2014

FÆLLESHUS I TISET skitseforslag Marts 2014 FÆLLESHUS I TISET skitseforslag Marts 2014 HANS LUND, Arkitekt maa, Tingvej 12, 6630 Rødding, 74841564, 20221073, arkilund@gmail.com 01 Vest for Landsbyen Tiset (6510 Gram) ligger der et anlæg eller stadion

Læs mere

Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej

Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 16. marts 2017 Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej 1. Resume Byrådet godkendte på sit møde den 13.

Læs mere

Børnemiljøvurdering 2016

Børnemiljøvurdering 2016 1/6 DF/MPS 12okt16 Børnemiljøvurdering 2016 Børnemiljøvurderingen, er et lovpligtigt offentligt dokument. Vurderingen udarbejdes af arbejdsmiljørepræsentanten, den revurderes hvert år i 4. kvartal. Børnemiljøvurderingen

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Idéoplæg til aflastningstilbud, botræningstilbud og faciliteter for Specialrådgivningens behandlende terapeuter på Bryndumvej 12, 6715 Esbjerg

Idéoplæg til aflastningstilbud, botræningstilbud og faciliteter for Specialrådgivningens behandlende terapeuter på Bryndumvej 12, 6715 Esbjerg Idéoplæg til aflastningstilbud, botræningstilbud og faciliteter for Specialrådgivningens behandlende terapeuter på Bryndumvej 12, 6715 Esbjerg Indholdsfortegnelse: Forord 3 Organisation 3 Målgruppen 3

Læs mere

Kommunernes opgaveløsning på området Opgaveløsningen er meget forskellig kommunerne i mellem.

Kommunernes opgaveløsning på området Opgaveløsningen er meget forskellig kommunerne i mellem. Baggrund om ViSP samarbejdet Videnscenter for Specialpædagogik (ViSP) er oprettet 1. august 2003 ved en sammenlægning af de hidtidige Specialskoler for Voksne i Næstved og i Nykøbing F. Borgerne har fri

Læs mere

11.4 DAGINSTITUTIONEN PETERSBJERGGÅRD

11.4 DAGINSTITUTIONEN PETERSBJERGGÅRD Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2014-2021 Bind III 11.4 DAGINSTITUTIONEN PETERSBJERGGÅRD Petersbjerggård 30, 6000 Kolding Petersbjerggård er beliggende i den nordlige del af Kolding.

Læs mere

Kulturhus Trommen. Dipositionsforslag 2 06.03.2013 rev. 13.03.2013 Arkitema Architects & Strunge Jensen

Kulturhus Trommen. Dipositionsforslag 2 06.03.2013 rev. 13.03.2013 Arkitema Architects & Strunge Jensen Kulturhus Trommen Dipositionsforslag 2 06.03.2013 rev. 13.03.2013 Arkitema Architects & Strunge Jensen Adgang til lejeplads Eventyrhulen e n Bibliotekar Børneafdeling Legeområde e Mulighed for udeservering

Læs mere

Indretning af arbejdspladser til undervisere AARHUS, DEN 15. SEP. 2011

Indretning af arbejdspladser til undervisere AARHUS, DEN 15. SEP. 2011 Indretning af arbejdspladser til undervisere AARHUS, DEN 15. SEP. 2011 Hvad er en attraktiv arbejdsplads? Ny reform Hvad har den af betydning for jeres forberedelse? Kulturændring Fra den traditionelle

Læs mere

Klinisk Undervisning på Center for Rehabilitering og Specialrådgivning Mobilitet & IKT - ergoterapi

Klinisk Undervisning på Center for Rehabilitering og Specialrådgivning Mobilitet & IKT - ergoterapi Klinisk Undervisning på Center for Rehabilitering og Specialrådgivning Mobilitet & IKT - ergoterapi Antal pladser pr. semestre 1 plads i modul 1 1 plads i modul 3 1 plads i modul 12 ORGANISATIONEN Center

Læs mere

Projektorganisation Side 2. Projektledelse Side 3. Vejledende lokaleprogram Side 5. Økonomi Side 6. Tidsplan Side 6

Projektorganisation Side 2. Projektledelse Side 3. Vejledende lokaleprogram Side 5. Økonomi Side 6. Tidsplan Side 6 Programforslag 19.09.16 Ombygning af rådhushal og borgerservice side 1 Indholdsfortegnelse: Indledning Side 2 Projektorganisation Side 2 Projektledelse Side 3 Grundlag Side 3 Bygninger Side 3 Vejledende

Læs mere

Fasanparken. Lækre familieboliger i Ishøj. Afdeling 950-0 Lejerbo Køge Bugt Udlejningsteam Syd Gammel Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 7012 1310

Fasanparken. Lækre familieboliger i Ishøj. Afdeling 950-0 Lejerbo Køge Bugt Udlejningsteam Syd Gammel Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 7012 1310 Fasanparken Lækre familieboliger i Ishøj 62 boliger med gode udearealer, parkeringsmuligheder og fælleshus Afdeling 950-0 Lejerbo Køge Bugt Udlejningsteam Syd Gammel Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Støj i storkontor skal man tænke over. Masse spildplads store højborde, bliver aldrig brugt. Det må kunne udnyttes bedre.

Støj i storkontor skal man tænke over. Masse spildplads store højborde, bliver aldrig brugt. Det må kunne udnyttes bedre. Kommentarer Beskæftigesles og Sundhed LMU Jobcenter Emner Aktivitetsbaseret arbejde og indretning (aktiviteter, der styrer, hvor man arbejder,ingen faste pladser og variation i indretningen, der afspejler

Læs mere

Tagensvej 86 2200 København N

Tagensvej 86 2200 København N Tagensvej 86 2200 København N 13.669 m 2 godt domicillejemål Ejendommen er præsentabel og særdeles markant beliggende på hjørnet af Tagensvej og Hermodsgade. Tagensvej 86 2200 København N Lejemålsoplysninger

Læs mere

22.2 BØRNEHUSET VED ÅEN - Vuggestueafdeling

22.2 BØRNEHUSET VED ÅEN - Vuggestueafdeling 22.2 BØRNEHUSET VED ÅEN - Vuggestueafdeling Engstien 5, 6000 Kolding Børnehuset Ved Åen er beliggende i Kolding by og består af en børnehaveafdeling og en vuggestueafdeling. Institutionen er normeret til

Læs mere

OPP Kalvebod Brygge. Bilag 1.D // Rumprogram

OPP Kalvebod Brygge. Bilag 1.D // Rumprogram OPP Kalvebod Brygge Bilag 1.D // Rumprogram Bilag D - Rumprogram Pos. Emne Antal m2 I alt Prioritet Bemærkninger 1 TRAFIKSTYRELSEN (TS) 1_1 Standard arbejdsplads (A) 250 2 1_2 Lederplads (B) 20 2 1_3 Chefplads

Læs mere

Borger & Arbejdsmarked: Støtte til bil til familier og voksne

Borger & Arbejdsmarked: Støtte til bil til familier og voksne Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard Lovgrundlag Visitation Hjælpemidler og Forbrugsgoder Midlertidige eller varige hjælpemidler Lov om Social Service 112 Hjælpemidler Lov om Social Service 113 Forbrugsgoder

Læs mere

Region Sjælland Platangårdens Ungdomscenter. Ungdomsboliger Glentevej, Næstved. Sag 11006 24.01.2012. White arkitekter A/S Næstved

Region Sjælland Platangårdens Ungdomscenter. Ungdomsboliger Glentevej, Næstved. Sag 11006 24.01.2012. White arkitekter A/S Næstved Region Sjælland Region Sjælland Skitseforslag 1:100 Eksist. tegninger Depot for havemøbler mm Cykler mm Depot for havemøbler mm Ny indgang Reng. Entré Depot Bad 1 Værelse 1 Bad 1 Værelse 1 Kontor Hall

Læs mere

Screeningsredskabet HOUSING ENABLER

Screeningsredskabet HOUSING ENABLER 113 Screeningsredskabet HOUSING ENABLER Kortlægningsskema Dato. Navn Boligens adresse...... Identifikationskode 114 Housing Enabler BOLIGENS STANDARD (ifølge Boverket, 2008) FØLGENDE NØDVENDIGE BOLIGFUNKTIONER

Læs mere

Til brug for min opfølgningsrapport (nr. 1) modtog jeg herefter amtets og sygehusets udtalelser.

Til brug for min opfølgningsrapport (nr. 1) modtog jeg herefter amtets og sygehusets udtalelser. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 6. august 2003 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 13. juni 2003 af Sygehus Vestsjælland, Ringsted Sygehus. I rapporten bad jeg amtet om udtalelser og om underretning

Læs mere

N Y T D O M I C I L F O R N N I T I G L A D S A X E

N Y T D O M I C I L F O R N N I T I G L A D S A X E Y T D O M I C I L F O R I T I G L A D S A X E CC / DesignGroup Architects 27.08.2009 0 BESKRIVELSE AF PROJEKTET BELIGGEHED Byggelsesen er beliggende på Østmarken i Gladsaxe med gode trafikale forbindelser

Læs mere

MUSIKSKOLEN HVIDOVRE KOMMUNE UDKAST TIL BYGGEPROGRAM AF OKTOBER

MUSIKSKOLEN HVIDOVRE KOMMUNE UDKAST TIL BYGGEPROGRAM AF OKTOBER MUSIKSKOLEN HVIDOVRE KOMMUNE UDKAST TIL BYGGEPROGRAM AF OKTOBER 2008 TOTALRÅDGIVER: RAMBØLL DANMARK A/S BAG HAVERNE 32 4600 KØGE ARKITEKT: ARKITEKTERNE KØGE A/S VESTERGADE 20 4600 KØGE Indholdsfortegnelse

Læs mere

Parkeringsnorm for Sorø Kommune

Parkeringsnorm for Sorø Kommune Parkeringsnorm for Sorø Kommune Forord P-normen indeholder retningslinjer for administration af bestemmelserne vedrørende parkeringsarealer. P-normen for Sorø Kommune er et vigtigt element til at sikre,

Læs mere

tilgængelighedsstandard

tilgængelighedsstandard Scandics tilgængelighedsstandard Her kan du læse vores tilgængelighedsstandard på 110 punkter. Vi har udarbejdet den ved nøje at have fulgt gæstens vej fra parkering og videre gennem hele hotellet. Vi

Læs mere

Idéprogram til botilbud med 35 plejeboliger til borgere med sindslidelser

Idéprogram til botilbud med 35 plejeboliger til borgere med sindslidelser KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Økonomi og Byggeri BILAG 1 22. juni 2018 Idéprogram til botilbud med 35 plejeboliger til borgere med sindslidelser - BILAG 1 til pjecen Grundkapital til almene boliger

Læs mere

13.1 DAGINSTITUTIONEN FIRKLØVERET - ENGLØKKE

13.1 DAGINSTITUTIONEN FIRKLØVERET - ENGLØKKE Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2014-2021 Bind III 13.1 DAGINSTITUTIONEN FIRKLØVERET - ENGLØKKE Engløkke 5-7, 6091 Sdr. Bjert Institutionen er opdelt i to afdelinger beliggende på

Læs mere

BAGGRUNDSNOTAT. Vurdering af hjemtagelse af tilbud fra Center for rehabilitering og specialrådgivning (CRS) Sidst revideret 20-02-2015

BAGGRUNDSNOTAT. Vurdering af hjemtagelse af tilbud fra Center for rehabilitering og specialrådgivning (CRS) Sidst revideret 20-02-2015 Sidst revideret 20-02-2015 Svendborg Kommune Social og Sundhed Myndighedsafdelingen Svinget 14 5700 Svendborg Telefon: 62 23 30 00 socmyn@svendborg.dk www.svendborg.dk BAGGRUNDSNOTAT Vurdering af hjemtagelse

Læs mere

Kirker, kirkelige bygninger og kirkegårde

Kirker, kirkelige bygninger og kirkegårde Checkliste Denne checkliste kan anvendes til at registrere tilgængelighedsæssige forhold i eksisterende bygninger og anlæg. Checklisten kan både anvendes i forbindelse ed enighedsrådenes årlige syn og

Læs mere

FREMTIDENS BADEVÆRELSE - TIL MENNESKER MED NEDSAT FUNKTIONSEVNE EN MERE TRYG OG SELVHJULPEN HVERDAG

FREMTIDENS BADEVÆRELSE - TIL MENNESKER MED NEDSAT FUNKTIONSEVNE EN MERE TRYG OG SELVHJULPEN HVERDAG FREMTIDENS BADEVÆRELSE - TIL MENNESKER MED NEDSAT FUNKTIONSEVNE EN MERE TRYG OG SELVHJULPEN HVERDAG INDHOLD 04 BADERUM INDRETTET EFTER BEHOV Den ideelle løsning for kørestolsbrugere og gangbesværede 06

Læs mere

Præsentation / Definition. Definition:en Arbejdsplads: Det geografiske sted Bygningen Arbejdsrummet Arbejdsbordet (-pladsen) Fælles-områderne.

Præsentation / Definition. Definition:en Arbejdsplads: Det geografiske sted Bygningen Arbejdsrummet Arbejdsbordet (-pladsen) Fælles-områderne. Udgangspunkt Kontorarbejdspladser Trivselsbegrebet Arbejdspladsen definition Need to have vs. Nice to have Spørgsmål og drøftelse Opgave: Trivsels-projekt Præsentation / Definition Anja Deltagerne Deltagernes

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering

Undervisningsmiljøvurdering Undervisningsmiljøvurdering Lovmæssigt er det besluttet, at der på alle undervisningsinstitutioner skal udarbejdes en plan for et godt undervisningsmiljø for eleverne. Undervisningsstedets ledelse skal

Læs mere

Program for Fuglekær. Ønsker til bygning, indgangspartier, legeplads og beliggenhed

Program for Fuglekær. Ønsker til bygning, indgangspartier, legeplads og beliggenhed NOTAT Center for Dagtilbud og Skole Program for Fuglekær Ønsker til bygning, indgangspartier, legeplads og beliggenhed 3. maj 2016 16/4079 Skabe fornemmelsen af det nære og trygge for børnene ved, at institutionen

Læs mere

Aarhus Projektnr Ref. SIE/Simon Enevoldsen Dato

Aarhus Projektnr Ref. SIE/Simon Enevoldsen  Dato 1. Administrative bestemmelser xx BR15 01.01.2016 UNDERSØGES 2. Bebyggelsesregulerende bestemmelser BR15 01.01.2016 2.1 Generelt Beregning af bebyggelsesregulerende forhold BR15 2.1 Kapitel 2 s gyldighed

Læs mere