OMDANNELSE AF SPRITTEN KAJANLÆG OG HØJ- VANDSSIKRING. LØS- NINGER OG ANLÆGS- OVERSLAG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "OMDANNELSE AF SPRITTEN KAJANLÆG OG HØJ- VANDSSIKRING. LØS- NINGER OG ANLÆGS- OVERSLAG"

Transkript

1 Til Aalborg Kommune Dokumenttype Notat Dato Marts 2017 OMDANNELSE AF SPRITTEN KAJANLÆG OG HØJ- VANDSSIKRING. LØS- NINGER OG ANLÆGS- OVERSLAG

2 OMDANNELSE AF SPRITTEN KAJANLÆG OG HØJVANDSSIKRING. LØSNINGER OG ANLÆGSOVERSLAG Revision 03 Dato Udarbejdet af NFC, MLE Kontrolleret af PBF Godkendt af PBF Beskrivelse Kajanlæg Ref Dokument ID Version 1.1 Rambøll Prinsensgade 11 DK-9000 Aalborg T F Documents/Notat - konstruktioner og anlægsoverslag rev. 03.docx

3 Kajanlæg og højvandssikring. løsninger og anlægsoverslag INDHOLD 1. INDLEDNING 1 2. FORUDSÆTNINGER Geoteknik Vanddybder Vandstand Laster 3 3. RENOVERING AF BOLVÆRK OG NY HØJVANDSSIKRING UDEN GENNEMFØRELSE AF LOKALPLANFORSLAG Renovering af eksisterende bolværk Højvandssikring 5 4. OMDANNELSE AF KAJOMRÅDE VED GENNEMFØRELSE AF LOKALPLANFORSLAG Højvandssikring Opholdstrin Strandpark Sandstrand Område vest for jernbanebro Bagland ANLÆGSOVERSLAG 14 BILAG Bilag 1 Geoteknisk rapport Bilag 2 Højvandsstatistikker 2012 Bilag 3 Renovering af bolværk ved jernbanebro Bilag 4 Tilstandsrapport, Vestre Bådehavn Bilag 5 Tilstandsrapport, Spritkajen Bilag 6 Anlægsoverslag

4 Kajanlæg og højvandssikring. løsninger og anlægsoverslag 1 af INDLEDNING I lokalplan er der lagt op til at den gamle spritgrund, Spritten, ved Limfjorden i Aalborg skal omdannes. Omdannelsen omfatter en ændring af området ud mod Limfjorden. Nærværende notat omhandler alene områder ud mod Limfjorden og beskriver egnede løsninger for kajområdet og højvandssikringen med baggrund i tekniske og vedligeholdsmæssige udfordringer. Kajområdet er vist i Figur 1. Stensætning Højvandssikring Strandpark Opholdstrin Figur 1 Plan over kajområdet ved Spritten. [Henning Larsen Architects A/S] I notatet er endvidere behandlet, hvorledes området kunne være renoveret og sikret mod højvande såfremt det i lokalplanen viste projekt ikke blev gennemført. På den vis kan det vurderes, hvilke ekstraudgifter, der er forbundet med gennemførelse af det viste projekt for det kajnære område. Renoveringsprojektet uden gennemførelse af lokalplanprojektet omfatter renovering af 168 m bolværk under jernbanebroen samt etablering af en simpel højvandssikring. Der er til sidst i notatet udarbejdet anlægsoverslag for de to situationer.

5 Kajanlæg og højvandssikring. løsninger og anlægsoverslag 2 af FORUDSÆTNINGER 2.1 Geoteknik Jordbundsforholdene på området er jf. geoteknisk rapport, ref. Bilag 1, bestående af fyldmaterialer fra terræn til kote +0,5 á -2,0 underlejret af postglacialt, dyndet sand. Fra kote -4,5 á -5,0 findes dyndet grovsilt til kote -7,8 á 11,6 underlejret af postglacialt, dyndet ler med områder af postglacialt silt/sand indtil kote -29,0 á -33,6, hvor der træffes yoldialer. 2.2 Vanddybder De nøjagtige vanddybder ud for området ved Spritten er ikke kendt. Derfor tages der udgangspunkt i vanddybderne beskrevet i tilstandsrapporterne for kajstrækningen (ref. Bilag 4 og Bilag 5). Jf. tilstandsrapporterne er fjordbunden i kote ca. -1,0 á -1,5 på strækningen under jernbanen. Herfra falder fjordbunden til kote ca. -7,0 á 7,5. I nærværende notat og anlægsoverslag anvendes de regningsmæssige fjordbundskoter angivet i Figur 2. Anlægsoverslaget vil dermed ændre sig i tilfælde af, at aktuelle vanddybder afviger fra de disse. Blå: kote -1,5 Grøn: kote -7,5 Figur 2 Angivelse af regningsmæssige fjordbundskoter. [Henning Larsen Architects A/S]

6 Kajanlæg og højvandssikring. løsninger og anlægsoverslag 3 af Vandstand Iht. Kystdirektoratets højvandsstatistikker 2012, ref. Bilag 2, er ekstrem vandstandene angivet i Tabel 1 gældende. Vandstandene er baseret på statistisk foretaget på over 40 års målinger i Nørresundby. Vandstandene i Tabel 1 er angivet som koter i henhold til DVR90. Tabel 1 Statistiske middelvandstande ift. DVR90. Returperiode [år] Vandspejl [m] , , ,30 9 ~+1, ,91 Returperioden er den periode imellem hvilke hændelsen sker. En returperiode på 50 år svarer til, at der i gennemsnit for hvert 50 år fremkommer det angivne højvande i dette tilfælde minimum +1,39 m. Med baggrund i klimaforandringer vil vandstanden generelt stige i fremtiden. Det er vanskeligt at forudsige hvor meget. Der findes en lang række vurderinger og beregninger af dette. Tages der baggrund i Kystdirektoratets beregninger vurderes det at vandstanden vil stige med ca. 0,30 m frem til Dette svarer til at en 100 års situation i 2050 vil svare til en vandstand i kote +1, Laster Der regnes med en overfladelast på 5,0 kn/m² svarende til nyttelast på parkerings- og trafikarealer i henhold til DS/EN 1991.

7 Kajanlæg og højvandssikring. løsninger og anlægsoverslag 4 af RENOVERING AF BOLVÆRK OG NY HØJVANDSSIKRING UDEN GENNEMFØRELSE AF LOKALPLANFORSLAG Dette afsnit beskriver hvorledes der kan gennemføres en simpel renovering af eksisterende bolværk på en strækning ved Limfjorden og hvorledes der kan etableres en simpel højvandssikring. Dette tager udgangspunkt i at projektet fra lokalplanforslaget ikke gennemføres, og kan derfor anvendes til at sammenligne merudgiften ved at gennemføre de kajnære konstruktioner i lokalplanforslaget. 3.1 Renovering af eksisterende bolværk Bolværket ved Spritten vist i Figur 3 er i dårlig stand jf. Renovering af bolværk ved jernbanebroen af Rambøll , ref. Bilag 3, hvilket resulterer i udskyl af materiale samt sætninger i baglandet. Figur 3 Oversigtsfoto af kajstrækning. [Krak.dk] Derfor anbefales det, at bolværket renoveres. Renoveringen kan gennemføres på mange forskellige måder. De mest oplagte løsninger vil være at installere en betonstøttemur eller en forankret stålspuns med betonhammer som beskrevet i Bilag 3 og vist i Figur 4. Disse nye konstruktioner kan placeres umiddelbart udenfor det nuværende bolværk. På den måde overtager den nye konstruktion funktionen som bolværk det nuværende bolværk vil således ikke længere have en funktion.

8 Kajanlæg og højvandssikring. løsninger og anlægsoverslag 5 af 27 Figur 4 Principsnit for renovering af bolværk med stålspuns. Ved renovering af bolværket vil det være oplagt samtidig at højvandssikre området ved at hæve toppen af den nye kajfront til kote ca. +1,90 (DVR 90). Det gør, at området er sikret mod oversvømmelse op til denne kote. Alternativt kan højvandssikringen beskrevet i afsnit 3.2 forlænges til at sikre et større område. Det nye område vil med de aktuelle jordbundsforhold overslagsmæssigt sætte sig op mod 1,0 m ved påfyldning af sandfyld til kote +1,9. For at bibeholde denne kote vil det derfor være nødvendigt at efterfylde området løbende. En sætning af området vil også betyde at kajfronten sætter sig. For at vedligeholde den samme topkote vil det således være nødvendigt enten at hæve konstruktionen eller at støbe ovenpå konstruktionen løbende, da sætningerne vil ske over flere år. Sætningerne på det nye område kan reduceres ved at indbygge f.eks. letklinker i stedet for sandfyld, for at reducere belastningen. Dette er dog en væsentlig dyrere løsning end at anvende sandfyld. I nærværende anlægsoverslag er der regnet med sandfyld op opfyld mellem den nye spuns og eksisterende kajfront. 3.2 Højvandssikring Området langs Limfjorden samt kajkanten er meget lavtliggende, specielt omkring jernbanebroen, hvor terrænet går ned til kote ca. +0,5. Dette resulterer i, at området oversvømmes hver gang vandstanden er højere. For at sikre området mod oversvømmelse foreslås en højvandssikring langs vejen som illustreret i Figur 5.

9 Kajanlæg og højvandssikring. løsninger og anlægsoverslag 6 af 27 Figur 5 Oversigtsfoto af kajområde med markering af højvandssikring. [Krak.dk] Højvandssikringen kan udføres som en betonstøttemur i aggressiv miljøklasse egnet til påvirkning af saltvand som illustreret på Figur 6. Betonstøttemur Figur 6 Principsnit for støttemur. På de lavere liggende områder vil der ind imellem ske oversvømmelser mellem kajkanten og højvandssikringen. I disse områder kan der samle sig tang og andet affald, som efterfølgende bør fjernes for at undgå lugtgener fra disse.

10 Kajanlæg og højvandssikring. løsninger og anlægsoverslag 7 af OMDANNELSE AF KAJOMRÅDE VED GENNEMFØRELSE AF LOKALPLANFORSLAG Dette afsnit beskriver egnede løsninger i forbindelse med omdannelse af det kajnære område beskrevet i lokalplan Generelt designes konstruktionerne i holdbare materialer og med en levetid på 50 år for kajkonstruktioner. På alle lodrette konstruktioner op mod Limfjorden er der i anlægsoverslaget indregnet redningsstiger pr. 30 m. 4.1 Højvandssikring For at sikre det nye område imod oversvømmelse ved højvande, etableres en højvandssikring med top i kote +1,9 (DVR90) langs den nye sti, som illustreret i Figur 7. Figur 7 Oversigt over omdannelse af område med markering af højvandssikring. [Henning Larsen Architects A/S] Højvandssikringen kan etableres som en støttemur i beton i aggressiv miljøklasse egnet til påvirkning af saltvand. Betonstøttemuren udføres som illustreret i Figur 8 og tilpasses terrænforskellen langs stien.

11 Kajanlæg og højvandssikring. løsninger og anlægsoverslag 8 af 27 Figur 8 Principsnit for betonstøttemur. Bag støttemuren indbygges sandfyld. Påfyldningen af sandfyld kan overslagsmæssigt give sætninger på op til ca. 0,6 m i dette område. For at reducere sætningerne kan der anvendes letklinker som opfyld. Dette er dog en væsentlig dyrere løsning. Alternativt kan området forbelastes, hvorved sætninger bliver fremskyndet og dermed overstået hurtigere. Det betyder dog, at arealet ikke vil kunne benyttes i den tid, hvor forbelastningen ligger. Til gengæld er merudgiften begrænset. Alternativ kan der fyldes supplerende sandmateriale på løbende. Dette vil kræve nye belægninger, og at etableringen af ledninger skal overvejes i forhold til sætningerne. Ved sætninger af støttevægen kan der laves en påstøbning for at opretholde den ønskede topkote. 4.2 Opholdstrin Fra havnepromenaden og ned til fjorden etableres et område med opholdstrin/trappe som vist i Figur 9. Figur 9 Markering af opholdstrin/trappe. [Henning Larsen Architects A/S]

12 Kajanlæg og højvandssikring. løsninger og anlægsoverslag 9 af 27 Kajfronten kan etableres ved at installere en stålspuns, der forankres til eksisterende kajfront som illustreret i Figur 10. Området mellem støttemur og eksisterende kajfront fyldes op med letklinker. Trappen udføres i 100 mm insitustøbt beton i ekstra aggressiv miljøklasse og beklædes enkelte steder med tropisk træ. Alternativt kan trappen beklædes med f.eks. asfalt eller granitfliser. Figur 10 Principsnit for opholdstrin. Ved højvande over +0,5, vil der stå vand på trappen, hvilket kan medføre glatte trin samt opsamling af tang. Derfor vil det være nødvendigt at rengøre trappen og opsamle tang efter højvande. Ved opfyldning med sandfyld vil der være risiko for sætninger i det nyopfyldte område op til overslagsmæssigt ca. 1,0 m ved opfyldning til kote +1,9. Derfor anbefales i stedet anvendt letklinker, som opfyld. Disse reducerer sætningerne betydeligt. Efter at området har sat sig, må det påregnes, at der fyldes op med supplerende letklinker/beton, etableres ny belægning, samt påstøbning af beton på hammeren. 4.3 Strandpark Strandparken udføres som en halvcirkel ude i fjorden, som illustreret på Figur 11.

13 Kajanlæg og højvandssikring. løsninger og anlægsoverslag 10 af 27 Figur 11 Strandpark. [Henning Larsen Architects A/S] Strandparken etableres med et græsområde i kote +1,9 samt et lavereliggende område i kote +1,2 med sandstrand. Området kan etableres ved at installere en forankret stålspuns med betonhammer i ekstra aggressiv miljøklasse. Som kant op til græsområdet kan anvendes en betonstøttemur. Opbygningen af strandparken er illustreret på Figur 12.

14 Kajanlæg og højvandssikring. løsninger og anlægsoverslag 11 af 27 Figur 12 Principsnit for strandpark. På det nye område fyldes der op med letklinker. Ved anvendelse af sandfyld må der forventes sætninger på op mod overslagsmæssigt 1,0 m ved opfyldning til kote +1,9, og der anvendes derfor letklinker som opfyld for at reducere disse. Der må påregnes efterfyldning af letklinker samt etablering af ny belægning og opretning af eller påstøbning af beton på hammeren for at opretholde den ønskede terrænkote. Alternativt kan området forbelastes, hvilket vil fremskynde sætningerne i baglandet Sandstrand Ud fra afsnit 2.3 ses det, at vandstanden står i kote 1,20 m ca. hvert 9 år, hvormed strandområdet beliggende i kote +1,20 vil være oversvømmet. Derudover vil lavere vandstande kombineret med bølger også give oversvømmelse af området. Ved oversvømmelse af området vil der være risiko for opskylning af tang, samt udskyl af sand. Derfor vil det kræve at området oprenses, og at der evt. fyldes ekstra sand på efter oversvømmelse. I perioder med kraftig vind vil der desuden være risiko for sandflugt, hvilket også vil kræve, at der påføres ekstra sand til området. 4.4 Område vest for jernbanebro På kajstrækningen vest for jernbanebroen vist på Figur 13 nedbrydes eksisterende kajfront og i stedet etableres en stensætning med top i kote +0,5. Bag ved stensætningen etableres græsbelægning med armering til kote ca. +1,0, som illustreret på Figur 14.

15 Kajanlæg og højvandssikring. løsninger og anlægsoverslag 12 af 27 Blå: Støttemur Rød: Stensætning Figur 13 Oversigt med markering af område vest for jernbanebroen. [Henning Larsen Architects A/S] Da området er lavt beliggende vil vandet stå op på græsset jf. afsnit 2.3 flere gange årligt. For at undgå lugtgener vil det være nødvendigt at fjerne tang og andet affald, som kan skylde op. Figur 14 Principsnit for stensætning. På grund af de bløde aflejringer vil der ske sætninger på områderne som bygges ud i fjorden. Der skal påregnes at tilføje ekstra jord og sten til området samt at retablere belægningen efter sætningerne for at opretholde den ønskede topkote. Alternativt kan området forbelastes som tidligere beskrevet. På strækningen vest for jernbanebroen er der i dag et udløbsbygværk i beton. Udløbsbygværket forlænges ud igennem den nye stensætning, og funderes på pæle for at undgå sætninger.

16 Kajanlæg og højvandssikring. løsninger og anlægsoverslag 13 af Bagland Forbindelsen under jernbanebroen bliver nedgraderet til alene at fungere som cykel- og gangsti. Det er derfor forudsat, at den eksisterende kørebane og fortov vest for jernbanebroen opbrydes fra indkørslen til Kloakforsyningen og videre mod øst, og at der etableres en sammenhængende asfaltbelægning svarende til belægningen på de nyindrettede arealer øst for Jernbanebroen. Dog skal stiforløbet vest for jernbanebroen indrettes således, at der sikres adgang for BaneDanmarks driftsfolks til jernbanen, ligesom stiforløbet skal tilpasses adgang til kulturbroen. For at sikre et ensartet udtryk for stiforbindelsen etableres belysningsanlæg langs stiforløbet gennem området fra trædækket mod øst til krydset Skudehavnsvej/Søsportsvej mod vest. Endvidere er der forudsat opsat pladsbelysning ved pladsen bag opholdstrinene samt effekt-/pullertbelysning i strandparken i kvalitetsniveau svarende til belysningsanlæg anvendt ved Nørresundby Havnefront. I baglandet forudsættes ligeledes et kvalitetsniveau for inventar tilsvarende materialer anvendt ved Nørresundby Havnefront. Eksempelvis er den lange udsigtsbænk ved strandkanten forudsat udført i kraftig azobé-planker i stil med bænkene opsat ved trædækkene ved Nørresundby Havnefront. Boldbanen ved strandparken er forudsat udført i kunstgræs eller gummibelægning.

17 Kajanlæg og højvandssikring. løsninger og anlægsoverslag 14 af ANLÆGSOVERSLAG I Tabel 2, Tabel 3, Tabel 4 og Tabel 5 er anlægsoverslag for hhv. renovering af eksisterende forhold samt omdannelse af området vest og øst for området angivet. Opdelingen i øst og vest for jernbanebroen henviser til hhv. udenfor og indenfor lokalplanområdet jf. Figur 15. Vest Vest Øst Øst Figur 15 Oversigt af lokalplanområde med markering af opdeling i øst og vest. [Henning Larsen Architects A/S] Anlægsoverslagene er baseret på prisniveau marts 2017 med udgangspunkt i erfaringspriser fra andre tilsvarende opgaver. Priser kan variere i forbindelse med en konkret licitation. Alle beløb er ekskl. moms. En mere detaljeret oversigt over anlægsoverslaget er angivet i Bilag 6. Tabel 2 Anlægsoverslag for renovering af bolværk og ny højvandssikring vest for jernbanebroen uden gennemførelse af lokalplanforslag. Beskrivelse - Område vest for jernbanebroen Pris Renovering af 104 m bolværk under jernbanebroen ,00 DKK 80 m højvandssikring ,00 DKK Arbejdsplads mv., 8 % af anlægsarbejder ,00 DKK Uforudsete udgifter, 10 % af anlægsarbejder ,00 DKK Forundersøgelser, geoteknik ,00 DKK Rådgiverhonorar (projektering, udbud og kontrahering), 6 % af anlægsarbejder ,00 DKK Rådgiverhonorar (tilsyn), 3 % af anlægsarbejder ,00 DKK I alt ,00 DKK Tabel 3 Anlægsoverslag for renovering af bolværk og ny højvandssikring øst for jernbanebroen uden gennemførelse af lokalplanforslag. Beskrivelse - Område øst for jernbanebroen Renovering af 64 m bolværk under jernbanebroen Arbejdsplads mv., 8 % af anlægsarbejder Uforudsete udgifter, 10 % af anlægsarbejder Forundersøgelser, geoteknik Rådgiverhonorar (projektering, udbud og kontrahering), 6 % af anlægsarbejder Rådgiverhonorar (tilsyn), 3 % af anlægsarbejder I alt Pris ,00 DKK ,00 DKK ,00 DKK ,00 DKK ,00 DKK ,00 DKK ,00 DKK

18 Kajanlæg og højvandssikring. løsninger og anlægsoverslag 15 af 27 Tabel 4 Anlægsoverslag for omdannelse af kajområde vest for jernbanebroen ved gennemførelse af lokalplanforslag. Beskrivelse - Område vest for jernbanebroen Pris 195 m højvandssikring ,00 DKK Etablering af 155 m stensætning samt 35 m støttemur ,00 DKK Belægning ,00 DKK Afvanding ,00 DKK Belysning ,00 DKK Beplantning ,00 DKK Arbejdsplads mv., 8 % af anlægsarbejder ,00 DKK Uforudsete udgifter, 10 % af anlægsarbejder ,00 DKK Forundersøgelser, geoteknik ,00 DKK Rådgiverhonorar (projektering, udbud og kontrah.), 6 % af anlægsarb ,00 DKK Rådgiverhonorar (tilsyn), 3 % af anlægsarbejder ,00 DKK I alt ,00 DKK Tabel 5 Anlægsoverslag for omdannelse af kajområde øst for jernbanebroen ved gennemførelse af lokalplanforslag. Beskrivelse - Område øst for jernbanebroen Pris 47 m højvandssikring ,00 DKK 720 m 2 opholdstrin ,00 DKK 104 m strandpark ,00 DKK Belægning ,00 DKK Afvanding ,00 DKK Belysning ,00 DKK Inventar ,00 DKK Beplantning ,00 DKK Arbejdsplads mv., 8 % af anlægsarbejder ,00 DKK Uforudsete udgifter, 10 % af anlægsarbejder ,00 DKK Forundersøgelser, geoteknik ,00 DKK Rådgiverhonorar (projektering, udbud og kontrah.), 6 % af anlægsarb ,00 DKK Rådgiverhonorar (tilsyn), 3 % af anlægsarbejder ,00 DKK I alt ,00 DKK Spunsvæg inkl. forankring ved opholdstrin udgør ca ,00 DKK af ovenstående anlægsoverslag. I anlægsoverslagene er der ikke inkluderet udgifter til vedligehold eller afhjælpningsmidler i forhold til sætninger eller oversvømmelser.

19 Kajanlæg og højvandssikring. løsninger og anlægsoverslag 1-1 BILAG 1 GEOTEKNISK RAPPORT

20 Kajanlæg og højvandssikring. løsninger og anlægsoverslag 1-2

21 Kajanlæg og højvandssikring. løsninger og anlægsoverslag 2-1 BILAG 2 HØJVANDSSTATISTIKKER 2012

22 Kajanlæg og højvandssikring. løsninger og anlægsoverslag 2-2

23 Kajanlæg og højvandssikring. løsninger og anlægsoverslag 3-1 BILAG 3 RENOVERING AF BOLVÆRK VED JERNBANEBRO

24 Kajanlæg og højvandssikring. løsninger og anlægsoverslag 3-2

25 Kajanlæg og højvandssikring. løsninger og anlægsoverslag 4-1 BILAG 4 TILSTANDSRAPPORT, VESTRE BÅDEHAVN

26 Kajanlæg og højvandssikring. løsninger og anlægsoverslag 4-2

27 Kajanlæg og højvandssikring. løsninger og anlægsoverslag 5-1 BILAG 5 TILSTANDSRAPPORT, SPRITKAJEN

28 Kajanlæg og højvandssikring. løsninger og anlægsoverslag 5-2

29 Kajanlæg og højvandssikring. løsninger og anlægsoverslag 6-1 BILAG 6 ANLÆGSOVERSLAG

30 Kajanlæg og højvandssikring. løsninger og anlægsoverslag 6-2

HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING

HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING 05. november 2015, opdateret 30. november 2015, opdateret 4. december 2015, opdateret 7-12-2015, 8-12-2015, 14-01-2016. HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING

Læs mere

FREDERICIA LYSTBÅDEHAVN ANLÆGSOVERSLAG FASE 1-4

FREDERICIA LYSTBÅDEHAVN ANLÆGSOVERSLAG FASE 1-4 Til Foreningen Fredericia Lystbådehavn Dokumenttype Rapport Dato Oktober, 2010 FREDERICIA LYSTBÅDEHAVN ANLÆGSOVERSLAG FASE 1-4 LYSTBÅDEHAVN FASE 1-4 Revision 00 Dato 2010-10-15 Udarbejdet af TOM Kontrolleret

Læs mere

På vegne af A. Enggaard fremsendes hermed: T: D: Østre Havnegade 12 F: M: Aalborg

På vegne af A. Enggaard fremsendes hermed: T: D: Østre Havnegade 12 F: M: Aalborg Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S 21-08-2017 Projekt nr. 225676 Dokument nr. 1220282479 Version 1 ANSØGNING OM TILLADELSE TIL UDVIDELSE AF EKSISTERENDE KAJ VED AALBORG

Læs mere

TEKNISK NOTAT. 1. Indledning

TEKNISK NOTAT. 1. Indledning TEKNISK NOTAT Projekt Ørumvej sideudvidelse og kantbaner Kunde Hedensted Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-08-26 Til Hedensted kommune - Michael Laursen Fra Rambøll Søren Bach Jensen Kopi til - 1. Indledning

Læs mere

SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI

SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI Til Allerød Kommune Dokumenttype Notat Dato August, 2012 SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI Revision Dato 2012-08-16 Udarbejdet af Jan Villumsen Kontrolleret af cw Godkendt af Beskrivelse

Læs mere

Notat. Randers kommune. Etablering af en stiforbindelse under Randersbro 1 INDLEDNING

Notat. Randers kommune. Etablering af en stiforbindelse under Randersbro 1 INDLEDNING Notat Randers kommune Etablering af en stiforbindelse under Randersbro 4. januar 2012 Projekt nr. 206.858 Udarbejdet af CRJ/CvS Kontrolleret af CVS Godkendt af CVS 1 INDLEDNING NIRAS er af Randers Kommune

Læs mere

FLÅDESTATION FREDERIKSHAVN OPGRADERING OG RENOVERING AF KAJANLÆG

FLÅDESTATION FREDERIKSHAVN OPGRADERING OG RENOVERING AF KAJANLÆG FLÅDESTATION FREDERIKSHAVN OPGRADERING OG RENOVERING AF KAJANLÆG HVOR ER VI? FLÅDESTATION FREDERIKSHAVN. LIDT INFO Flådestation Frederikshavn administreres af Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse (FES)

Læs mere

Veje fra Seden til Seden Strandby vil også oversvømmes allerede ved en vandstand på ca. + 1,50 m.

Veje fra Seden til Seden Strandby vil også oversvømmes allerede ved en vandstand på ca. + 1,50 m. NOTAT Projekt Risikostyringsplan for Odense Fjord Kunde Odense Kommune Notat nr. 05 Dato 2014-11-07 Til Fra Kopi til Carsten E. Jespersen Henrik Mørup-Petersen STVH 1. Vurdering af stormflodsrisiko for

Læs mere

Slagelse Kommune HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3 PROJEKT OG PARTSFORDELING Maj 2018

Slagelse Kommune HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3 PROJEKT OG PARTSFORDELING Maj 2018 Slagelse Kommune HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3 PROJEKT OG PARTSFORDELING Maj 2018 PROJEKT Projekt nr. 210916 Dokument nr. 1221280007 Version 2 Udarbejdet af JAD Kontrolleret af KBO Godkendt

Læs mere

MIKKELSBY NY BØLGEBRYDER

MIKKELSBY NY BØLGEBRYDER Til De bydende Dokumenttype Designbasis Dato Maj 2016 MIKKELSBY NY BØLGEBRYDER Ny bølgebryder Revision 0 Dato 2016-05-13 Udarbejdet af NFC Kontrolleret af KAPS Godkendt af TSTAES Beskrivelse Designbasis

Læs mere

NOTE: F-TV-1100 00 Koter er i meter i h.t. DVR 90 Ubenævnte mål er i meter Rev. Projektnr. Dato Konst./Tegn. Kontrol. Godk. 2013-07-31 KMN RJG MLE 10411001 Mål 1:1000 TEKNIK- OG MILJØFORVALTNINGEN NØRRESUNDBY

Læs mere

ÆNDRING AF VESTLIG DÆKMOLE I LEMVIG HAVN INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Tilstandsvurdering af vestlig dækmole 2

ÆNDRING AF VESTLIG DÆKMOLE I LEMVIG HAVN INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Tilstandsvurdering af vestlig dækmole 2 LEMVIG KOMMUNE ÆNDRING AF VESTLIG DÆKMOLE I LEMVIG HAVN ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OPDATERET REDEGØRESE FOR EFTERSYN, TILSTANDSVURDERING

Læs mere

Århus Kommune, Sport og Fritid

Århus Kommune, Sport og Fritid Århus Kommune, Sport og Fritid Århus Lystbådehavn Tilstand af havnekonstruktioner i Århus Lystbådehavn 17. juni 2008 Bygherrerådgiver Bascon A/S Åboulevarden 21 8100 Århus C Tlf.: 8731 4400 Århus Lystbådehavn

Læs mere

Dette notat omhandler forudsætninger for beregning af anlægsbudget i forbindelse med etablering af boligområde i Taulov Nord efter lokalplan 261.

Dette notat omhandler forudsætninger for beregning af anlægsbudget i forbindelse med etablering af boligområde i Taulov Nord efter lokalplan 261. FORUDSÆTNINGSNOTAT Projekt Byggemodning af LP 261 Kunde Fredericia Kommune Notat nr. 01 rev 02 Dato 28/02/2018 Til Jens Ole Andersen Fra Mads Linnet Kopi til - 1. Indledning Dette notat omhandler forudsætninger

Læs mere

KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 FAXE LADEPLADS INDHOLD. 1 Indledning 2

KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 FAXE LADEPLADS INDHOLD. 1 Indledning 2 ROSENDAL OG MARGRETHELUND GODSER A/S KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk KYSTTEKNISK NOTAT TIL KDI INDHOLD

Læs mere

KONGEVEJEN NEELS TORV DRAGØR DISPOSITIONSFORSLAG / AUGUST 2012 DRAGØR KOMMUNE

KONGEVEJEN NEELS TORV DRAGØR DISPOSITIONSFORSLAG / AUGUST 2012 DRAGØR KOMMUNE NEELS TORV DRAGØR DISPOSITIONSFORSLAG / AUGUST 2012 DRAGØR KOMMUNE skilt bænk punkt med kote 8.98 fliser 17 BE01 4 p-pladser op mod mur fliser Granitstele Juletræplacering 2.49 2.31 2.44 Cirkulær 'sladderbænk'

Læs mere

!"!##$%$%$%& ' )!. -.!/+" / # ##44$$,+' 3 "9 "!. 5)+. )!). / (.!.!/ +" /+ !"# $%&'()*%$$ &'()+,*%$$%-...

!!##$%$%$%& ' )!. -.!/+ / # ##44$$,+' 3 9 !. 5)+. )!). / (.!.!/ + /+ !# $%&'()*%$$ &'()+,*%$$%-... !"!##$%$%$%& ' ()!*)) "")+,- " )!. -.!/+" /+ 0/1+("+2 * 3"4 5 6 4# 0 7 0 ##44$$,+' ""+,8 3 "9 "!. 5)+. )!). / (.!.!/ +" /+ * 5 6 7 0!"# $%&'()*%$$ &'()+,*%$$%-... ! (..". /:* : (")+!.)"" *).."!.! /+" /+

Læs mere

1 Skråningsbeskyttelse langs Gl. Strandvej

1 Skråningsbeskyttelse langs Gl. Strandvej 27. august 2018 Notat Fredensborg Kommune Kystbeskyttelse, Gl Strandvej. Forslag til bidragsfordeling Projekt nr.:230145 230145 Dokument nr.: 1229469966 Version 1 Revision 1 Udarbejdet af SSC Kontrolleret

Læs mere

Rebild Kommune CYKELSTRÆKNINGER I REBILD KOMMUNE Teknisk notat, Gl. Viborgvej - Kommunegrænsen T: D: Vestre Havnepromenade 9

Rebild Kommune CYKELSTRÆKNINGER I REBILD KOMMUNE Teknisk notat, Gl. Viborgvej - Kommunegrænsen T: D: Vestre Havnepromenade 9 Notat Rebild Kommune CYKELSTRÆKNINGER I REBILD KOMMUNE Teknisk notat, Gl. Viborgvej - Kommunegrænsen INDHOLD 27. november 2015 Projekt nr. 221991 Dokument nr. 1217831540 Version 4 Udarbejdet af SKJ/GULD

Læs mere

Stitunnel i Karise under jernbanen forbindelse mellem Møllevej og Solagervej/ Solparken

Stitunnel i Karise under jernbanen forbindelse mellem Møllevej og Solagervej/ Solparken Faxe Kommune Stitunnel i Karise under jernbanen forbindelse mellem Møllevej og Solagervej/ Solparken 1012945 Stitunnel i Karise 26.04.2018 Stitunnel i Karise under jernbanen Projektnummer: 1012945 Dato:

Læs mere

Middelvandstanden om sommeren er ca. 0,0 m, som stiger lidt ved lukket sluse, men sjælden til mere end + 0,2 m ved normal nedbør.

Middelvandstanden om sommeren er ca. 0,0 m, som stiger lidt ved lukket sluse, men sjælden til mere end + 0,2 m ved normal nedbør. NOTAT Projekt Kunde Vådområde Enge ved Sidinge Fjord Naturstyrelsen Vestsjælland Notat nr. 01 Dato 2016-10-10 Til Fra Kopi til Olaf Gudmann Christiani Henrik Mørup-Petersen PML 1. Risiko for infiltration

Læs mere

Kolding lystbåde hav - Indledende anlægsoverslag

Kolding lystbåde hav - Indledende anlægsoverslag NOTAT Projekt Kolding Lystbådehavn Kunde Kolding kommune Notat nr. 08 Scenariebeskrivelser Dato 2015-07-16 Til Kolding kommune Fra Rambøll Kopi til - 1. Forudsætninger Nærværende notatbeskriver 7 forskellige

Læs mere

Anders Heilmann Jensen

Anders Heilmann Jensen Thomas Larsen (tla) Fra: 'Gitte Frøkjær Aarhus Kommune ' Sendt: 23. maj 2016 11:33 Til: $Kystdirektoratet (kdi); Ejler Kærvang (ejk) Emne: Ansøgning om Andet Kategorier: Rød Til Kystdirektoratet!

Læs mere

Helhedsplanen: Hotspots mv. ifm. beboerinvolvering; indgår ikke i udbudsmateriale til funktionsudbud

Helhedsplanen: Hotspots mv. ifm. beboerinvolvering; indgår ikke i udbudsmateriale til funktionsudbud Sags nr. 110 04.04.2014 Budget / prisoverslag ved skitseforslag iht. kommentarer fra styregruppe ved endelig godkendelse af skitseforslag 02.04.2014 Uderum Mængde Enhed Enhedspris Pris Helhedsplanen: Hotspots

Læs mere

Nordfyns Kommune ISTANDSÆTTELSE AF VEJE VED HASMARK STRAND Projektbeskrivelse. Vestre Strandvej. Østre Strandvej, kommunevej

Nordfyns Kommune ISTANDSÆTTELSE AF VEJE VED HASMARK STRAND Projektbeskrivelse. Vestre Strandvej. Østre Strandvej, kommunevej Notat Nordfyns Kommune ISTANDSÆTTELSE AF VEJE VED HASMARK STRAND Projektbeskrivelse 25. november 2015 Projekt nr. 222226 Dokument nr. 1217926148 Version 1 Udarbejdet af Kontrolleret af Godkendt af 1 INDLEDNING

Læs mere

Godkendelse af lokalplan Spritfabrikkens omdannelse, Strandvejen og Vestre Havnepromenade, Vestbyen - med miljørapport

Godkendelse af lokalplan Spritfabrikkens omdannelse, Strandvejen og Vestre Havnepromenade, Vestbyen - med miljørapport Punkt 2. Godkendelse af lokalplan 1-3-113 Spritfabrikkens omdannelse, Strandvejen og Vestre Havnepromenade, Vestbyen - med miljørapport 2013-33911 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

FAXE LADEPLADS, KYSTBESKYTTELSE

FAXE LADEPLADS, KYSTBESKYTTELSE MARTS 2014 FAXE KOMMUNE FAXE LADEPLADS, KYSTBESKYTTELSE SKITSEPROJEKT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MARTS 2014 FAXE KOMMUNE FAXE

Læs mere

NOTAT. 1. Indledning. Projekt Rundkørsel Grønnemose økonomi ved anlæg af signalreguleret kryds Kunde Assens Kommune Notat nr. 03

NOTAT. 1. Indledning. Projekt Rundkørsel Grønnemose økonomi ved anlæg af signalreguleret kryds Kunde Assens Kommune Notat nr. 03 NOTAT Projekt Rundkørsel Grønnemose økonomi ved anlæg af signalreguleret kryds Kunde Assens Kommune Notat nr. 03 Dato 2016-09-15 Til Mette Kaagh Fra Nils Malling Aaboer 1. Indledning Følgende notat er

Læs mere

1 Baggrund. 2 Hvidbrovej. Albertslund kommune Genopretning - Hvidbrovej Vejbump. Notat

1 Baggrund. 2 Hvidbrovej. Albertslund kommune Genopretning - Hvidbrovej Vejbump. Notat 30. oktober 2018 Notat Albertslund kommune Genopretning - Hvidbrovej Vejbump Projekt nr.: 10400746 Dokument nr.: 1230125828 Version 1 Udarbejdet af MARF Kontrolleret af ACH Godkendt af BRH 1 Baggrund Nærværende

Læs mere

Teknisk notat. Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej og krydset Kohavevej/Rundforbivej/Trørødvej

Teknisk notat. Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej og krydset Kohavevej/Rundforbivej/Trørødvej Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6660 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej

Læs mere

STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER

STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER MARIAGERFJORD KOMMUNE STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER ADRESSE COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Ny og eksisterende banes krydsning med Køgevej

Ny og eksisterende banes krydsning med Køgevej Ny og eksisterende banes krydsning med Køgevej Den nye bane København Ringsted Notat vedr. økonomiske konsekvenser ved en forøget frihøjde for Køgevej Dato: 15.februar 2013 Versionshistorie 1 Ver. nr.

Læs mere

Etablering af spunsvæg ved høfdedepot på Harboøre Tange

Etablering af spunsvæg ved høfdedepot på Harboøre Tange Ringkjøbing Amt, Teknik og Miljø Etablering af spunsvæg ved høfdedepot på Harboøre Tange Vurdering af Stenbeskyttelse Marts 2005 Udkast 16 marts 2005 Ringkjøbing Amt, Teknik og Miljø Etablering af spunsvæg

Læs mere

Teknisk notat BILAG 1 til screeningsskema

Teknisk notat BILAG 1 til screeningsskema Teknisk notat BILAG 1 til screeningsskema Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 St. Vejle Å Sammenfattende notat vedrørende projekter der bør udføres som

Læs mere

NOTAT. 1 Indledning. Rambøll har udarbejdet dette notat med forslag til 2 typer stibroer: - Stålbro - Kompositbro

NOTAT. 1 Indledning. Rambøll har udarbejdet dette notat med forslag til 2 typer stibroer: - Stålbro - Kompositbro NOTAT Projektnavn Projektnr. Kunde Bro ved Janderup Ladeplads Sales1102133 Varde Kommune Bjarne Fly Notat nr. 1 Version 1 Til Udarbejdet af Tine Gotthardsen Kontrolleret af Søren Duus Godkendt af Søren

Læs mere

Som en del af byudviklingsprojektet Tankefuld skal Johannes Jørgensens Vej forlænges.

Som en del af byudviklingsprojektet Tankefuld skal Johannes Jørgensens Vej forlænges. NOTAT Projekt Forlængelse af Johannes Jørgensens Vej Projektnummer 1331400089 Emne Til Fra Forprojekt Svendborg Kommune Orbicon/ Mie Haugsted Flindt Udgivet 21-01-2015 Revideret 1. Baggrund Som en del

Læs mere

Notat. Indledning Ballerup Kommune ønsker at udvide og modernisere Ballerup Genbrugsstation beliggende på Energivej i Ballerup.

Notat. Indledning Ballerup Kommune ønsker at udvide og modernisere Ballerup Genbrugsstation beliggende på Energivej i Ballerup. BALLERUP KOMMUNE Dato: 12. oktober 2016 Tlf. dir.: 4175 0131 E-mail: mt-miljo@balk.dk Kontakt: Heidi Erndal Notat Modernisering af Ballerup genbrugsstation Forudsætningsnotat for bygge- og anlægsoverslag

Læs mere

Slagelse Kommune HØJVANDSSIKRING I KORSØR Digegruppe 2 Bearbejdning af valgt løsning 3 T: D: Sortemosevej 19 F:

Slagelse Kommune HØJVANDSSIKRING I KORSØR Digegruppe 2 Bearbejdning af valgt løsning 3 T: D: Sortemosevej 19 F: Notat Slagelse Kommune HØJVANDSSIKRING I KORSØR Digegruppe 2 Bearbejdning af valgt løsning 3 INDHOLD 6. september 2016 Rev.: 9. september 2016 Rev.: 17. november 2016 Projekt nr. 210916 Dokument nr. 1220862328

Læs mere

FUNKTIONSBESKRIVELSE TIL UDBUDSMATERIALE NY VEJ, ROHOLMSPARKEN I ALBERTSLUND KOMMUNE

FUNKTIONSBESKRIVELSE TIL UDBUDSMATERIALE NY VEJ, ROHOLMSPARKEN I ALBERTSLUND KOMMUNE Bilag 6. FUNKTIONSBESKRIVELSE TIL UDBUDSMATERIALE NY VEJ, ROHOLMSPARKEN I ALBERTSLUND KOMMUNE Projektnavn Ny vej, Roholmsparken Projektnr. 1100036714 Modtager Albertslund Kommune Dokumenttype Beskrivelse

Læs mere

WORKSHOP PRÆSENTATION 31. JULI 2014 HØJVANDSSIKRING AF OMRÅDET VED NÆSBY STRAND

WORKSHOP PRÆSENTATION 31. JULI 2014 HØJVANDSSIKRING AF OMRÅDET VED NÆSBY STRAND WORKSHOP PRÆSENTATION 31. JULI 2014 HØJVANDSSIKRING AF OMRÅDET VED NÆSBY STRAND Status Udarbejdelse af skitseprojekt Formøde, Borgermøde og Projektmøde Planlægning og gennemførelse af geoteknisk boring

Læs mere

1 Skråningsbeskyttelse langs Gl. Strandvej

1 Skråningsbeskyttelse langs Gl. Strandvej 27. februar 2019 Notat Fredensborg Kommune Kystbeskyttelse, Gl. Strandvej. Fredensborg Kommune Bidragsfordeling Projekt nr.:230145 230145 Dokument nr.: 1229492403 Version 4 Revision 1 Udarbejdet af SSC

Læs mere

Fredensborg Kommune Kystbeskyttelse, Gl. Strandvej. Fredensborg Kommune Bidragsfordeling. Notat

Fredensborg Kommune Kystbeskyttelse, Gl. Strandvej. Fredensborg Kommune Bidragsfordeling. Notat 16. januar 2019 Notat Fredensborg Kommune Kystbeskyttelse, Gl. Strandvej. Fredensborg Kommune Bidragsfordeling Projekt nr.:230145 230145 Dokument nr.: 1229492403 Version 2 Revision 1 Udarbejdet af SSC

Læs mere

Fredensborg Kommune. oktober 2014 NIVÅ HAVN. Kystbeskyttelse

Fredensborg Kommune. oktober 2014 NIVÅ HAVN. Kystbeskyttelse Fredensborg Kommune oktober 2014 NIVÅ HAVN Kystbeskyttelse PROJEKT Kystbeskyttelse Fredensborg Kommune Projekt nr. 213629 Dokument nr. 1213055809 Version 2 Udarbejdet af JOS Kontrolleret af JAD Godkendt

Læs mere

Godkendelse af lokalplan Spritfabrikkens omdannelse, Strandvejen og Vestre Havnepromenade, Vestbyen - med miljørapport (1.

Godkendelse af lokalplan Spritfabrikkens omdannelse, Strandvejen og Vestre Havnepromenade, Vestbyen - med miljørapport (1. Punkt 4. Godkendelse af lokalplan 1-3-113 Spritfabrikkens omdannelse, Strandvejen og Vestre Havnepromenade, Vestbyen - med miljørapport (1. forelæggelse) 2013-33911 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

DRÆNPLAN FOR GOLFPARKEN, FREDERIKSHAVN INDHOLD. 1 Eksisterende forhold. 1 Eksisterende forhold 1 1.1 Status for vandløb 2

DRÆNPLAN FOR GOLFPARKEN, FREDERIKSHAVN INDHOLD. 1 Eksisterende forhold. 1 Eksisterende forhold 1 1.1 Status for vandløb 2 DRÆNPLAN FOR GOLFPARKEN, FREDERIKSHAVN ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Eksisterende forhold 1 1.1 Status for vandløb 2 2 Fremtidige

Læs mere

Grindsted. Kornelparken Udstykning af grunde Vurdering af ekstraomkostninger til fundering

Grindsted. Kornelparken Udstykning af grunde Vurdering af ekstraomkostninger til fundering Grindsted. Kornelparken 190-206 Udstykning af grunde Vurdering af ekstraomkostninger til fundering Geo projekt nr. 201635 Rapport 2, 2017-09-26 Sammenfatning Aalborg Kommune påtænker at sælge 9 grunde

Læs mere

VVM-anmeldelse af projekt i søterritoriet i forbindelse med ejendomsudvikling på den tidligere Spritfabrik og Estrella-grund Spritten, Aalborg

VVM-anmeldelse af projekt i søterritoriet i forbindelse med ejendomsudvikling på den tidligere Spritfabrik og Estrella-grund Spritten, Aalborg VVM-anmeldelse af projekt i søterritoriet i forbindelse med ejendomsudvikling på den tidligere Spritfabrik og Estrella-grund Spritten, Aalborg Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Tekst

Læs mere

Den nye bane København-Ringsted Amerika Plads København Ø. Version: 1.0

Den nye bane København-Ringsted Amerika Plads København Ø.  Version: 1.0 Tender Package 3 - Scope of Work Scope of Work Den nye bane København-Ringsted Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk/københavn-ringsted Version: 1.0 Scope of Work Indhold Side 1 Indledning 4 2

Læs mere

MIKKELSBY NY BØLGEBRYDER

MIKKELSBY NY BØLGEBRYDER Til De bydende Dokumenttype Funktionskrav Dato Maj 2016 MIKKELSBY NY BØLGEBRYDER MIKKELSBY NY BØLGEBRYDER Revision 0 Dato 2016-05-13 Udarbejdet af NFC Kontrolleret af KAPS Godkendt af TSTAES Beskrivelse

Læs mere

BYGGEMODNING AF YLLEBJERG, HODSAGER ORIENTERENDE GEOTEKNISK RAPPORT

BYGGEMODNING AF YLLEBJERG, HODSAGER ORIENTERENDE GEOTEKNISK RAPPORT Til Herning Kommune Dokumenttype Rapport Dato November 2010 BYGGEMODNING AF YLLEBJERG, HODSAGER ORIENTERENDE GEOTEKNISK RAPPORT BYGGEMODNING AF YLLEBJERG, HODSAGER ORIENTERENDE GEOTEKNISK RAPPORT Revision

Læs mere

Kystprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn

Kystprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn Kystprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn Fredensborg Kommune Forslag til kystbeskyttelse langs eroderet Gl. Strandvej Notat 6. februar 2014 PROJEKT Kystprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn Projekt

Læs mere

Stevns Kommune STEVNS KOMMUNE, EROSION AF KYSTSTRÆKNINGER Kysterosion. Figur 2-1 Besigtiget området, inddelt i 3 indsatszoner, rød, orange og grøn.

Stevns Kommune STEVNS KOMMUNE, EROSION AF KYSTSTRÆKNINGER Kysterosion. Figur 2-1 Besigtiget området, inddelt i 3 indsatszoner, rød, orange og grøn. Notat Stevns Kommune STEVNS KOMMUNE, EROSION AF KYSTSTRÆKNINGER Kysterosion 21. april 2016 Projekt nr. 223601 Dokument nr. 1219322745 Version 3 Udarbejdet af MRI Kontrolleret af PFKL Godkendt af PFKL 1

Læs mere

1 Digeløsninger. Vejle Kommune Klimatilpasning, Sommerhusomnråde Høll, Vejle Kommune [Enter subject] 1.1 Dige, løsning 1. Notat

1 Digeløsninger. Vejle Kommune Klimatilpasning, Sommerhusomnråde Høll, Vejle Kommune [Enter subject] 1.1 Dige, løsning 1. Notat 21. august 2017 Notat Vejle Kommune Klimatilpasning, Sommerhusomnråde Høll, Vejle Kommune [Enter subject] Projekt nr.: 229200 Dokument nr.: 1224825328 Version 1 Revision 140817 Udarbejdet af EJLU Kontrolleret

Læs mere

Højvandsdige ved Lungshave og Enø. Oplæg til højvandssikring

Højvandsdige ved Lungshave og Enø. Oplæg til højvandssikring Højvandsdige ved Lungshave og Enø Oplæg til højvandssikring April 2014 1 INDLEDNING Lodsejere på den højvandstruede Lungshave og vestlige del af Enø ønsker at sikre deres ejendomme mod oversvømmelser fra

Læs mere

Faxe cykelsti. Faxe Kommune. Projektforslag. Februar Faxe cykelsti Projektforslag. Udgivelsesdato : 4. marts 2015 Projekt :

Faxe cykelsti. Faxe Kommune. Projektforslag. Februar Faxe cykelsti Projektforslag. Udgivelsesdato : 4. marts 2015 Projekt : Side 1 Faxe Kommune Faxe cykelsti Februar 2015 Udgivelsesdato : 4. marts 2015 Projekt : 22.6007.00 Version 3 Udarbejdet : Jacob Rasmussen Kontrolleret : Anja Irene Bæk Godkendt : Anja Irene Bæk Side 2

Læs mere

UDBYGNING AF RAVNSBJERGVEJ SAMT TILSLUTNING TIL AARHUS SYD MOTORVEJEN

UDBYGNING AF RAVNSBJERGVEJ SAMT TILSLUTNING TIL AARHUS SYD MOTORVEJEN AARHUS KOMMUNE UDBYGNING AF RAVNSBJERGVEJ SAMT TILSLUTNING TIL AARHUS SYD MOTORVEJEN ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SAMMENFATNING,

Læs mere

OKTOBER 2016 AARHUS KOMMUNE GODSBANEN, AARHUS BYGGEGRUND 1 ORIENTERENDE GEOTEKNISK RAPPORT RAPPORT NR. 7

OKTOBER 2016 AARHUS KOMMUNE GODSBANEN, AARHUS BYGGEGRUND 1 ORIENTERENDE GEOTEKNISK RAPPORT RAPPORT NR. 7 OKTOBER 2016 AARHUS KOMMUNE GODSBANEN, AARHUS BYGGEGRUND 1 ORIENTERENDE GEOTEKNISK RAPPORT RAPPORT NR. 7 ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99

Læs mere

GEOTEKNISK RAPPORT NR. 1 ODDER LYSTGÅRDSPARKEN 36 BOULSTRUP

GEOTEKNISK RAPPORT NR. 1 ODDER LYSTGÅRDSPARKEN 36 BOULSTRUP GEOTEKNISK RAPPORT NR. 1 ODDER LYSTGÅRDSPARKEN 36 BOULSTRUP MAJ 2006 Sag 24.0682.71 Geoteknisk rapport nr. 1 Odder, Lystgårdsparken 36, Boulstrup Side 1 Orienterende jordbundsundersøgelse Klient : Odder

Læs mere

Information Løsninger til sikring af dige ved Dalbybugten.

Information Løsninger til sikring af dige ved Dalbybugten. 2015 Information Løsninger til sikring af dige ved Dalbybugten. Dige udvalget. Rev.2 Indledning: Dige udvalget er i samarbejde med bestyrelsen for grundejerforeningen blevet enige om, at udsende denne

Læs mere

Den ønskede løsning er scenarie 1. Der bedes derfor ses bort fra øvrige løsninger beskrevet i dette notat.

Den ønskede løsning er scenarie 1. Der bedes derfor ses bort fra øvrige løsninger beskrevet i dette notat. NOTAT Projekt Floodingberegninger til afhjælpning af oversvømmelser ved Gentofterenden Kunde Nordvand Notat nr. 2 Dato 13-06-2013 Til Fra Annette Kolte-Olsen, Nordvand Andreas Henriques, Rambøll Den ønskede

Læs mere

DGF - Dimensioneringshåndbog

DGF - Dimensioneringshåndbog DGF - Dimensioneringshåndbog Jordtryk Spunsvægge og støttemure Torben Thorsen, GEO trt@geo.dk DGF - Dimensioneringshåndbog Dimensioneringshåndbog bliver en håndbog for dimensionering af geotekniske konstruktioner

Læs mere

1.1 Vivaldihullet, Kanalen og Lystbådehavnen

1.1 Vivaldihullet, Kanalen og Lystbådehavnen 1.1 Vivaldihullet, Kanalen og Lystbådehavnen På denne strækning skal etableres en højvandsmur/-væg/-spuns. I denne fase arbejdes med en topkote på denne mur, på 2,5 m DVR90 ud til havsiden (Vivaldihullet)

Læs mere

Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse ved Kobæk Strand

Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse ved Kobæk Strand Grundejerforeningen Kobæk Sønderstrand Att. Kent Martinussen Kystdirektoratet J.nr. 16/06326-19 Ref. Britt Gadsbølle Larsen 31-05-2017 Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse

Læs mere

På vegne af projektejerne, Nordic Design Village A/S, Barsmark Bygade 163, 6200 Aabenraa, CVR-nr , ansøges hermed om følgende:

På vegne af projektejerne, Nordic Design Village A/S, Barsmark Bygade 163, 6200 Aabenraa, CVR-nr , ansøges hermed om følgende: ANSØGNING Sag: Holmstaden, Kolding Emne: Ansøgning om tilladelse til regulering af Kolding Å Dato: 28. maj 2015 Navn: Søren Nielsen, Tegnestuen Mejeriet Anders Lund Jensen, Grontmij På vegne af projektejerne,,

Læs mere

Page 1. Anlægsoverslag for Ringsted Torveprojekt 06. juni Anlægsudgifter. Område

Page 1. Anlægsoverslag for Ringsted Torveprojekt 06. juni Anlægsudgifter. Område Anlægsoverslag for Ringsted Torveprojekt 06. juni 2016 Område Anlægsudgifter Område 3b - Nørregade I alt 7.518.654 01. Arbejdsplads og trafikregulering 594.360 02. Rydning 1.327.600 03. Jordarbejder 630.000

Læs mere

Albertslund Kommune og HOFOR. Tilstandsvurdering af Kanalens boldværk ANLÆGSGENNEMGANG

Albertslund Kommune og HOFOR. Tilstandsvurdering af Kanalens boldværk ANLÆGSGENNEMGANG Albertslund Kommune og HOFOR Tilstandsvurdering af Kanalens boldværk ANLÆGSGENNEMGANG Albertslund Kommune og HOFOR Tilstandsvurdering af Kanalens bolværk ANLÆGSGENNEMGANG Rekvirent Albertslund Kommune

Læs mere

Bygningsgennemgang. IIIn. Ø.Hornum Børnehave. Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM

Bygningsgennemgang. IIIn. Ø.Hornum Børnehave. Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM Bygningsgennemgang Ø.Hornum Børnehave IIIn Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM Bygningsgennemgang, Øster, Hornum Børnehave Indhold INDLEDNING... 3 EJENDOMMENS DATA... 3 DOKUMENTER... 3 KONKLUSION...

Læs mere

NOVEMBER 2017 AARHUS KOMMUNE GODSBANEN, AARHUS ORIENTERENDE GEOTEKNISK RAPPORT BYGGEGRUND 3 RAPPORT NR. 1

NOVEMBER 2017 AARHUS KOMMUNE GODSBANEN, AARHUS ORIENTERENDE GEOTEKNISK RAPPORT BYGGEGRUND 3 RAPPORT NR. 1 NOVEMBER 2017 AARHUS KOMMUNE GODSBANEN, AARHUS ORIENTERENDE GEOTEKNISK RAPPORT BYGGEGRUND 3 RAPPORT NR. 1 ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40

Læs mere

NOTAT. Byggemodning ved Golfparken. Vurdering af opstuvningsforholdene. Frederikshavn Kommune. Golfparken A/S. Henrik Brødsgaard, COWI A059835

NOTAT. Byggemodning ved Golfparken. Vurdering af opstuvningsforholdene. Frederikshavn Kommune. Golfparken A/S. Henrik Brødsgaard, COWI A059835 NOTAT TITEL Byggemodning ved Golfparken. Vurdering af opstuvningsforholdene i Lerbækken. DATO 27. marts 2015 TIL Frederikshavn Kommune KOPI Golfparken A/S FRA Henrik Brødsgaard, COWI PROJEKTNR A059835

Læs mere

1 Baggrund. 2 Forudsætninger. Frederikssund Kommune Anlægsbro for Skjelskør Anlægsoverslag. Notat

1 Baggrund. 2 Forudsætninger. Frederikssund Kommune Anlægsbro for Skjelskør Anlægsoverslag. Notat 29. november 2017 Notat Frederikssund Kommune Anlægsbro for Skjelskør Anlægsoverslag Projekt nr.: 230149 Dokument nr.: 1226061406 Version 3 Revision 0 Udarbejdet af JKRU Kontrolleret af LUT Godkendt af

Læs mere

Sagsnr

Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Notat om prissætning af infrastruktur i Tingbjerg Københavns Kommune har med budget 2013 igangsat et arbejde med at analysere mulighederne

Læs mere

BYGGEMODNING OG PLANPROCES FOR NØRRE NYTOFT INDHOLD. 1 Introduktion. 2 Byggemodning. 1 Introduktion 1. 2 Byggemodning Byggemodningsproces 2

BYGGEMODNING OG PLANPROCES FOR NØRRE NYTOFT INDHOLD. 1 Introduktion. 2 Byggemodning. 1 Introduktion 1. 2 Byggemodning Byggemodningsproces 2 FANØ KOMMUNE Address BYGGEMODNING OG PLANPROCES FOR NØRRE NYTOFT INDHOLD 1 Introduktion 1 2 Byggemodning 1 2.1 Byggemodningsproces 2 3 Planproces 2 3.1 Forslag til optimeret tidsplan / planproces 3 3.2

Læs mere

Nedenfor vil forudsætninger, muligheder og prissætning bliver behandlet.

Nedenfor vil forudsætninger, muligheder og prissætning bliver behandlet. 14. august 2018 Notat Frederikssund Kommune Helhedsplan for Frederikssund Placering af Skjelskør Projekt nr.: 230149 Dokument nr.: 1229356954 Version 1 Revision 2 Udarbejdet af JKRU Kontrolleret af Godkendt

Læs mere

Udmyntning af midler under handlingsplanen for fodgængere og cyklister prioritering mellem fire strækninger

Udmyntning af midler under handlingsplanen for fodgængere og cyklister prioritering mellem fire strækninger Udmyntning af midler under handlingsplanen for fodgængere og cyklister prioritering mellem fire strækninger 15. april 2016 Teknik og Miljø Vej Tlf. 46 11 23 04 KITK@rudersdal.dk Sagsnr.: 2016-686 På Miljø-

Læs mere

Thyborøn Kanal - etablering og opretholdelse af 10 m vanddybde

Thyborøn Kanal - etablering og opretholdelse af 10 m vanddybde Thyborøn Kanal - etablering og opretholdelse af 10 m vanddybde Bilag 2 (Teknisk notat: 13. dec. 2011) Refereres som: Knudsen, S.B., og Ingvardsen, S.M., 2011. Thyborøn kanal etablering og opretholdelse

Læs mere

Notat. Begrønning af letbanens tracé. Hovedstadens Letbane. Gladsaxe Kommune. Kopi til: Dato:

Notat. Begrønning af letbanens tracé. Hovedstadens Letbane. Gladsaxe Kommune. Kopi til: Dato: Notat Emne: Fra: Til: Begrønning af letbanens tracé Hovedstadens Letbane Gladsaxe Kommune Kopi til: Dato: 2015-06-12 Dette papir har til formål at understøtte Gladsaxe Kommunes videre overvejelser om begrønning

Læs mere

GL. SKIVEHUS PALÆBYGNING OG BIN- DINGSVÆRKSBYGNING GEOTEKNISK OG STA- TISK VURDERING

GL. SKIVEHUS PALÆBYGNING OG BIN- DINGSVÆRKSBYGNING GEOTEKNISK OG STA- TISK VURDERING Til Skive Kommune, Att.: Justus Clemmensen Dokumenttype Notat Dato 2016-11-29 GL. SKIVEHUS PALÆBYGNING OG BIN- DINGSVÆRKSBYGNING GEOTEKNISK OG STA- TISK VURDERING PALÆBYGNING OG BINDINGSVÆRKSBYGNING GEOTEKNISK

Læs mere

Notat. 1. Formål. Allingvej rørbassin - forundersøgelser. : Bo Bonnerup. Til. : Jacob Goth, Charlotte Krohn

Notat. 1. Formål. Allingvej rørbassin - forundersøgelser. : Bo Bonnerup. Til. : Jacob Goth, Charlotte Krohn Notat Allingvej rørbassin - forundersøgelser Projekt: Allingvej rørbassin Udfærdiget af: Jacob Goth, Charlotte Krohn Projektnummer: 30.5228.41 Dato: 16. maj, 2018 Projektleder: Bo Bonnerup Kontrolleret

Læs mere

Godkendelse af lokalplan Spritfabrikkens omdannelse, Strandvejen og Vestre Havnepromenade, Vestbyen - med miljørapport (1.

Godkendelse af lokalplan Spritfabrikkens omdannelse, Strandvejen og Vestre Havnepromenade, Vestbyen - med miljørapport (1. Punkt 4. Godkendelse af lokalplan 1-3-113 Spritfabrikkens omdannelse, Strandvejen og Vestre Havnepromenade, Vestbyen - med miljørapport (1. forelæggelse) 2013-33911 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Vedr. Skitsescenarier for faunapassage ved Bindslev Elværk

Vedr. Skitsescenarier for faunapassage ved Bindslev Elværk NOTAT Dato: 05. maj 2019 Projektnavn: Bindslev Elværk Projekt nr.: 1180793 Udarbejdet af: Esben Astrup Kristensen Modtager: Hjørring Kommune Side: 1 af 8 Vedr. Skitsescenarier for faunapassage ved Bindslev

Læs mere

Ejendomsselskabet Kildevej ApS. November 2014. BYGGEMODNING KILDEBUEN, SVEJBÆK Geoteknisk undersøgelsesrapport

Ejendomsselskabet Kildevej ApS. November 2014. BYGGEMODNING KILDEBUEN, SVEJBÆK Geoteknisk undersøgelsesrapport Ejendomsselskabet Kildevej ApS November 2014 BYGGEMODNING KILDEBUEN, SVEJBÆK Geoteknisk undersøgelsesrapport PROJEKT Byggemodning Kildebuen, Svejbæk Geoteknisk undersøgelsesrapport Ejendomsselskabet Kildevej

Læs mere

Revideret projektforslag. til faunapassage ved spærring ved Tange Mølle i Tange Å, Svendborg Kommune

Revideret projektforslag. til faunapassage ved spærring ved Tange Mølle i Tange Å, Svendborg Kommune Revideret projektforslag til faunapassage ved spærring ved Tange Mølle i Tange Å, April 2015 Revideret projektforslag til faunapassage ved spærring ved Tange Mølle i Tange Å, Udarbejdet af: Natur og Klima

Læs mere

Valby idrætspark Forslag til lokalplan i supplerende høring fra den 3. til den 21. november 2014

Valby idrætspark Forslag til lokalplan i supplerende høring fra den 3. til den 21. november 2014 Valby idrætspark Forslag til lokalplan i supplerende høring fra den 3. til den 21. november 2014 I denne pjece kan du læse om forslag til ændringer af det tidligere offentliggjorte lokalplanforslag, og

Læs mere

NOTAT. Anlægsbeskrivelse. 1. Ikke teknisk resume

NOTAT. Anlægsbeskrivelse. 1. Ikke teknisk resume NOTAT Projekt Aarhus Letbane, Standsningssted ved Thorsager Kunde Aarhus Letbane Notat nr. 1 Dato 2015-11-19 Til Fra Henrik Scharling Bernberg Stine Baldus Gæmelke Anlægsbeskrivelse Dette notat giver en

Læs mere

Vi vedlægger tegningsmateriale, som hører til ansøgningen.

Vi vedlægger tegningsmateriale, som hører til ansøgningen. Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byggeri Til ejere og lejere i ejendommen 3. oktober 2013 edoc: 2013-0179424 Orientering Center for Byggeri har modtaget en ansøgning om dispensation til, i den

Læs mere

Teknisk notat. Råbylille Strand. Vedligeholdelsesplan Råbylille Dige-, Kystsikrings- og Afvandingslag 30. januar 2015 / 21.

Teknisk notat. Råbylille Strand. Vedligeholdelsesplan Råbylille Dige-, Kystsikrings- og Afvandingslag 30. januar 2015 / 21. Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6660 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Råbylille Strand Vedligeholdelsesplan 2015 2040 Råbylille Dige-, Kystsikrings- og Afvandingslag

Læs mere

VVM HERNING - HOLSTEBRO

VVM HERNING - HOLSTEBRO Til Vejdirektoratet Dokumenttype Grundlagsrapport VVM Dato Marts 2012 VVM HERNING - HOLSTEBRO BYGVÆRKER NORD FOR HERNING RUTE 18 (LØSNINGSFORSLAG A) BYGVÆRKER HERNING N (FORSLAG A) 1-1 Revision 1 Dato

Læs mere

HEJLSMINDE KYSTBESKYTTELSE

HEJLSMINDE KYSTBESKYTTELSE Kolding Kommune Marts 2017,opdateret 7. april 2017, 5. maj 2017 og 16. maj 2017 HEJLSMINDE KYSTBESKYTTELSE Drifts- og vedligeholdelsesplan PROJEKT Hejlsminde kystbeskyttelse Drifts- og vedligeholdelsesplan

Læs mere

HVIDOVRE KIRKEPLADS ETABLERING AF NY GANGVENLIG BELÆGNING

HVIDOVRE KIRKEPLADS ETABLERING AF NY GANGVENLIG BELÆGNING HVIDOVRE KIRKEPLADS ETABLERING AF NY GANGVENLIG BELÆGNING HOVEDFORSLAG /MARTS 2015 HVIDOVRE KOMMUNE 1100015209 HVIDOVRE KOMMUNE HVIDOVRE KIRKEFORPLADS ETABLERING AF NY GANGVENLIG BELÆGNING HOVEDFORSLAG

Læs mere

Under opførslen af pumpestationen vil grundvandet midlertidigt skulle sænkes for at kunne etablere byggegruben.

Under opførslen af pumpestationen vil grundvandet midlertidigt skulle sænkes for at kunne etablere byggegruben. Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6660 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Pumpestation Linderupvej Påvirkning af strandeng ved midlertidig grundvandssænkning under

Læs mere

Gladsaxe Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Indledning. Udvidelse af Høje Gladsaxe Center Trafikale konsekvenser og omlægninger

Gladsaxe Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Indledning. Udvidelse af Høje Gladsaxe Center Trafikale konsekvenser og omlægninger Gladsaxe Kommune Udvidelse af Høje Gladsaxe Center Trafikale konsekvenser og omlægninger NOTAT 16. februar 2006 jvl/uvh 0 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 0 Indholdsfortegnelse...1 1 Indledning...1 2 Ny

Læs mere

Vådområdeprojekt Sillerslev Kær, Å og Sø Notat om sætningsberegninger

Vådområdeprojekt Sillerslev Kær, Å og Sø Notat om sætningsberegninger Vådområdeprojekt Sillerslev Kær, Å og Sø Notat om sætningsberegninger juni 2012 Bilag 12.5 Notat om sætninger i og omkring projektområdet for Sillerslev Kær, Å og Sø Udarbejdet til brug for udarbejdelse

Læs mere

Københavns Kommune Helsingørruten, Ryvangs Allé Anlægsbudget og nedslagspunkter

Københavns Kommune Helsingørruten, Ryvangs Allé Anlægsbudget og nedslagspunkter Helsingørruten, Ryvangs Allé Anlægsbudget og nedslagspunkter 7. marts 2017 Indholdsfortegnelse 1 Indledning Indholdsfortegnelse... 2 1 Indledning... 2 2 Anlægsoverslag... 2 2.1 Forudsætninger for anlægsoverslag...

Læs mere

Reno Djurs I/S Feldballe Genbrugsstation Anlægsoverslag for etablering

Reno Djurs I/S Feldballe Genbrugsstation Anlægsoverslag for etablering Samleside Reno Djurs I/S for etablering September 2012/NWB er er fremskrevet til 2. kvartal 2012 Tilbudsarbejder. 12.625.508 Supplerende enhedspriser. 66.650 Projektering og tilsyn. 499.350 Samlet anlægsoverslag,

Læs mere

MEJRUP. Luren, Tværpilen og Skjoldet. 1. Indholdsfortegnelse

MEJRUP. Luren, Tværpilen og Skjoldet. 1. Indholdsfortegnelse MEJRUP. Luren, Tværpilen og Skjoldet. 1 Indholdsfortegnelse Side 1 Undersøgelsens formål 3 2 Tidligere undersøgelser 3 3 Mark- og laboratoriearbejde 3 4 Koter 4 5 Jordbunds- og vandspejlsforhold 5 6 Funderingsforhold

Læs mere

Notat. Anlægsoverslag for Egnsplanvej, Tilslutningsanlæg ved E45 og Ny Dallvej, samt udvidelse af Motorvejen til 6 spor. 1. Baggrund. 2.

Notat. Anlægsoverslag for Egnsplanvej, Tilslutningsanlæg ved E45 og Ny Dallvej, samt udvidelse af Motorvejen til 6 spor. 1. Baggrund. 2. Notat Projekt Kunde Fra Til VVM-redegørelse for Nye vejanlæg i Aalborg Syd Aalborg Kommune Rambøll Aalborg Kommune Rambøll Danmark A/S Prinsensgade 11 DK-9000 Aalborg Danmark Telefon +45 9935 7500 Direkte

Læs mere

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ Projekt Boligområde mellem Toftegårdsvej og Elgårdsmindestien Kunde Skanderborg Kommune Notat nr. 1 Dato 2017-06-12 Til Fra Skanderborg Kommune Michael Wolf

Læs mere

Det er valgt at undersøge to forskellige halkonstruktioner: 1. Traditionel stål-gitter overdækning med stålplade tag og sidevægge.

Det er valgt at undersøge to forskellige halkonstruktioner: 1. Traditionel stål-gitter overdækning med stålplade tag og sidevægge. NOTAT Projekt Overdækning af kunstgræsbane Kunde Fredericia Idrætscenter Notat nr. 01 Dato 2010-12-13 Til Fra Kopi til Fredericia Idrætscenter Henrik Ebdrup 1. Overdækning af kunstgræsbane På foranledning

Læs mere

GEOTEKNISK RAPPORT NR. 1 ODDER ØSTERLUNDEN 21 SAKSILD

GEOTEKNISK RAPPORT NR. 1 ODDER ØSTERLUNDEN 21 SAKSILD GEOTEKNISK RAPPORT NR. 1 ODDER ØSTERLUNDEN 21 SAKSILD JUNI 2006 Sag 24.0683.01 Geoteknisk rapport nr. 1 Odder, Østerlunden 21, Saksild Side 1 Orienterende jordbundsundersøgelse Klient : Odder Kommune Rådhusgade

Læs mere