HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 17. februar 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 17. februar 2015"

Transkript

1 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 17. februar 2015 Sag 300/2013 U (advokat Tyge Trier, beskikket) mod Rigspolitiet I tidligere instanser er afsagt kendelse af Københavns Byret den 26. juli 2013 og af Østre Landsrets 8. afdeling den 26. juli I påkendelsen har deltaget tre dommere: Niels Grubbe, Marianne Højgaard Pedersen og Jens Peter Christensen. Påstande Kærende, U, har nedlagt påstand om, at Københavns Byrets kendelse af 26. juli 2013 om opretholdelse af frihedsberøvelsen kendes ulovlig, og at han tilkendes kr. i erstatning. Subsidiært bør kæresagen hjemvises til Østre Landsret. Indkærede, Rigspolitiet, har påstået stadfæstelse. Supplerende sagsfremstilling Den 25. juli 2013 kl blev U anholdt i Folkets Park på Nørrebro, København, hvor han havde lagt sig til at sove. Han identificerede sig over for politiet med et nigeriansk kørekort og en spansk opholdstilladelse. Han var derudover i besiddelse af 440 kr. og en mobiltelefon, hvorpå der lå en mail med en bookingbekræftelse på en flybillet fra Kastrup til Alicante den 10. august 2013.

2 - 2 - U fortalte til politiet, at hans pas lå hos en ven ved navn V og oplyste dennes telefonnummer. En politibetjent forsøgte herefter forgæves at kontakte V. Under politiets visitation blev U fundet i besiddelse af 0,72 gram cannabis, og han vedtog udenretligt en bøde på 400 kr. for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. V indleverede senere samme dag Us pas og kr. til Københavns Politi. I politiets indleveringsrapport hedder det bl.a.: Han [V] oplyste ved den lejlighed, at han havde købt og betalt en billet til Spanien for sagens person [U] til d. 10/ Forespurgt oplyste han, at sagens person ikke havde yderligere effekter hos ham. Den 25. juli 2013 besluttede Udlændingestyrelsen at udvise U, som er nigeriansk statsborger, af Danmark med indrejseforbud i 2 år, jf. udlændingelovens 25 a, stk. 1, nr. 2, og 32, stk. 4, 2. pkt. I Udlændingestyrelsens begrundelse for udvisningen hedder det bl.a.: Det er til sagen oplyst, at du er indrejst i Danmark den 1. april 2013, samt at du har en opholdstilladelse i Spanien. Den 25. juli 2013 blev du antruffet af Københavns politi, Udlændingekontrolgruppen, i, 2200 København N. Du blev anholdt og fundet i besiddelse af 0,72 gram Cannabis. Vi har ved afgørelsen om udvisning lagt til grund, at du var i besiddelse af Cannabis. Vi har ved afgørelsen desuden lagt til grund, at du har erkendt forholdet og modtaget en bøde på 400 kr. herfor. Vi bemærker hertil, at udvisning af tredjelandsstatsborgere for ulovlig besiddelse eller brug af narkotika kan ske ved en hver form for besiddelse eller brug af stoffer, der er nævnt i bilag 1, liste A-E, til lov om euforiserende stoffer. Der foreligger ikke oplysninger om forhold som nævnt i udlændingelovens 26, der kan føre til, at vi ikke træffer afgørelse om udvisning. Den 26. juli 2013 blev U fremstillet i Københavns Byret. Anklageren påstod frihedsberøvelsen kendt lovlig og opretholdt indtil den 6. august 2013, hvilket Us beskikkede advokat protesterede imod. Under retsmødet forklarede U følgende:

3 - 3 - Udlændingen forklarede, at den billet, han har på sin telefon, er gyldig til den 10. august 2013 og købt til ham af V, i hvis hus også udlændingens pas og taske befandt sig. V er også kommet med kr. til udlændingen, mens udlændingen var på politistationen. Byretten besluttede, at frihedsberøvelse af U var lovlig og forlængede den med frist til den 6. august 2013, jf. udlændingelovens 37, jf. 36. U kærede kendelsen til landsretten, der tiltrådte, at betingelserne for frihedsberøvelse af U var opfyldt, idet mindre indgribende foranstaltninger ikke kunne anses for tilstrækkelige til at sikre gennemførelsen af udvisningen, jf. udlændingelovens 37, jf. 36, stk. 1. U blev udsendt til Spanien den 6. august Udlændingenævnet stadfæstede den 29. oktober 2013 Udlændingestyrelsens afgørelse om udvisning af U. For Højesteret har V forklaret følgende: Han mødte U godt et års tid før, at U blev sendt ud af landet. U havde opholdstilladelse i Spanien, og U undersøgte muligheden for at skabe sig et andet liv i Danmark. De havde et godt og nært venskab, og U kom så tit som han havde lyst i vidnets hjem. U lavede blandt andet mad sammen med vidnet og dennes kæreste, og han overnattede meget ofte. Vidnet vil anslå, at der var tale om 3-4 overnatninger pr. uge. U havde et fast sted i vidnets lejlighed, hvor han kunne sove. De havde indrettet en stue med en madras, og det var dér, han sov. Vidnet er ikke klar over, hvorfor U var i Folkets Park, da han blev anholdt. U overnattede nogle gange på herberg herunder herberget i Hillerødgade. Det er vidnets indtryk, at U gjorde det for at give vidnet og kæresten lidt fred. Der var ikke nætter, hvor U ikke kunne have sovet hos vidnet. I vidnets øjne havde U opholdssted hos vidnet og dennes kæreste. Vidnet ved, at U også havde andre steder, hvor han kunne overnatte, og vidnet har ikke hørt om, at U skulle overnatte på gaden. I medio juli 2013 blev vidnet telefonisk kontakt af politiet, der oplyste, at U var hos dem. Vidnet fik oplyst, at U havde bedt om at få nogle penge og sit pas, som lå i vidnets lejlighed. Vidnet fortalte politimanden, at U havde overnattet - og fortsat kunne overnatte - hos vidnet, og at vidnet havde Us penge og pas liggende. Efter aftale tog vidnet ud til stationen på Hørhusvej, hvor han afleverede nogle penge og Us pas til vagthavende, der registrerede modtagelsen. Vidnet afleverede kr., som var det beløb, U havde bedt om. U havde derudover kr. liggende i vidnets lejlighed. Pengene stammede fra opsparing og salg af flasker. Vidnet husker ikke, om politiet under sam-

4 - 4 - talen spurgte, hvor mange penge U havde. Vidnet oplyste ikke uopfordret om det yderligere beløb på kr. Under telefonsamtalen og ved mødet med vagthavende bad vidnet om at måtte tale med U, men det blev afvist. Vidnet fik ikke oplyst, hvorfor U var i politiets varetægt. Om anskaffelse af flybilletten til Allicante forklarede vidnet, at han købte den på nettet sammen med U. Billetten blev købt hos Norwegian. Købet fandt sted 3-4 uger før afrejsen. Vidnet tastede de nødvendige oplysninger om U ind, og købet foregik således i Us navn. Vidnet lagde ud for betalingen og benyttede sit kreditkort. U bekræftede, at han havde modtaget en bekræftelse på billetten på sin personlige . U fortalte, at han skulle rejse til for at ordne forskellige personlige ting. Vidnet husker i dag ikke hvilke. Det er vidnets indtryk, at U havde tilstrækkeligt med midler til et fortsat ophold i Danmark indtil afrejsen den 10. august Vidnet ved ikke, om U havde til hensigt at rejse tilbage til Danmark. U havde sociale relationer til vidnet, vidnets kæreste og deres venner. Det var i øvrigt vidnets kæreste, der introducerede U for vidnet. Hun havde mødt U på gaden, og dér lært ham at kende. Vidnet mødte ham første gang i hjemmet. U lavede ofte traditionel afrikansk mad i deres hjem og købte selv ind. Han var en ven på lige fod med deres andre venner. Han deltog i en fest i vidnets virksomhed, og han deltog i andre fester. U kunne komme uanmeldt i hjemmet, og på et tidspunkt havde han nøgle til lejligheden. U havde en taske stående i lejligheden. Vidnet ved ikke, hvad den indeholder. Vidnet tog den ikke med, da han tog ud til Hørhusvej, og tasken står fortsat i lejligheden. Vidnet har efterfølgende jævnligt haft kontakt med U pr. telefon, og SMS. Det ser ud som om, at U har fået arbejdstilladelse i Tyskland og bor i Frankfurt. Vidnet har fortalt U, at vidnet skulle afgive forklaring i retten. Vidnet har ikke fortalt om indholdet af forklaringen. Anbringender U har anført bl.a., at det efter Vs forklaring må lægges til grund, at U havde tilstrækkelige midler til sit ophold i landet, og at han havde fast gæstebopæl hos V. Det må endvidere lægges til grund, at politiet på intet tidspunkt i forløbet har udvist nogen interesse i at få undersøgt eller bekræftet disse forhold, selvom U havde oplyst til politiet, at han havde en sådan gæstebopæl hos vennen V, og selvom V mødte op hos politiet medbringende Us pas og kr. Det ville med enkle efterforskningstiltag have stået klart, at U opholdt sig fuldt lovligt i Danmark frem til den planlagte hjemrejse til Spanien, herunder med gæstebopæl på en oplyst adresse og med tilstrækkelige midler til det resterende ophold.

5 - 5 - Udlændingelovens 36, stk. 1, 1. pkt., angiver foranstaltningerne i 34 som det første, der skal tages i brug, og politiet kan i den henseende bestemme, at udlændingen enten skal deponere pas og billet hos politiet, stille sikkerhed, tage ophold efter politiets nærmere bestemmelse eller give møde hos politiet på nærmere angivne tidspunkter. I den foreliggende sag var der ikke grundlag for tvangsmæssig udsendelse eller fængsling af U. Den angivne procedure i 34 er ikke iagttaget, og foranstaltningerne i bestemmelsen ses ikke overholdt, bl.a. fordi politiet frihedsberøvede U uden at følge bestemmelsen i 36, stk. 1, 3. pkt., hvori det hedder, at har udlændingen fast bopæl her i landet, kan den pågældende alene frihedsberøves for at sikre muligheden for udvisning efter 25. U udgør åbenbart ikke en fare for statens sikkerhed, jf. udlændingelovens 25. Da de mindre indgribende foranstaltninger i 34 ikke er iagttaget, var frihedsberøvelsen af U i strid med 36, stk. 1, 3. pkt. Frihedsberøvelsen af U var også i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonventions artikel 5, jf. herved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstols dom af 25. september 2003 i sagen Vasileva mod Danmark og dom af 24. marts 2005 i sagen Epple mod Tyskland og de principper om proportionalitet, der fastslås heri. Menneskerettighedsdomstolens praksis angiver, at der i hver enkelt sag skal foretages en konkret og individuel vurdering af behovet for frihedsberøvelse. En sådan vurdering ses ikke at være foretaget i Us sag. Hvis politiet havde foretaget en konkret og individuel vurdering af Us ophold, ville det have stået klart, at frihedsberøvelsen af U var unødvendig og uproportional. Proportionalitetsvurderingen indebærer, at der skal være et rimeligt forhold mellem Us forseelse og varigheden af frihedsberøvelsen. Us bøde på 400 kr. for besiddelsen af en meget beskeden mængde hash falder på samme måde som i sagen Vasileva mod Danmark under tærsklen i Den Europæiske Menneskerettighedskonventions artikel 5. Udlændingelovens 25, 34 og 36 skal fortolkes i overensstemmelse med Rådets direktiv 2003/19/EF om fastboende udlændinge, hvor ophør med lovligt ophold/udvisning fra Danmark forudsætter en grov lovovertrædelse, jf. direktivets artikel 9, stk. 3, hvilket ikke er tilfældet i denne sag, jf. herved TfK Ø, UfR V og UfR H. Henset til sagens alvor og karakteren af og forløbet af den uberettigede frihedsberøvelse skal U tilkendes en erstatning på skønsmæssigt samlet kr., jf. retsplejelovens 469, stk. 6,

6 - 6 - sammenholdt med Den Europæiske Menneskerettighedskonventions artikel 13 og artikel 41. Kravet udgøres af godtgørelse for tort samt erstatning for den forspildte flybillet til Alicante, vekselgebyrer til overførsel af kontanter fra Danmark til udlandet samt unødvendige udgifter under tilbageholdelsen. Rigspolitiet har anført bl.a., at Udlændingestyrelsen den 25. juli 2013 traf afgørelse om udvisning af U med et indrejseforbud i 2 år, jf. udlændingelovens 25 a, stk. 1, nr. 2, og 32, stk. 4, 2. pkt., og afgørelsen blev stadfæstet af Udlændingenævnet den 29. oktober U var dermed omfattet af den persongruppe, der kunne frihedsberøves i medfør af udlændingelovens 36, stk. 1. Det fremgår af bl.a. Højesterets kendelse af 2. juli 2008 gengivet i UfR 2008, s. 2394, at domstolenes kontrol af frihedsberøvelse i medfør af udlændingelovens 37, skal indebære en vis prøvelse af grundlaget for udvisningen. Københavns Byret og Østre Landsret må også antages at have foretaget en sådan prøvelse. Østre Landsret henviser i sin kendelse således til Udlændingenævnets afgørelse, hvori det hedder, at udvisning af tredjelandsstatsborger for ulovlig besiddelse af eller brug af euforiserende stoffer kan ske ved enhver form for besiddelse eller brug af stoffer, der er nævnt i bilag 1, liste A-E, til bekendtgørelsen om euforiserende stoffer. Udlændingenævnet fandt endvidere, at der ikke forelå sådanne omstændigheder, at udvisningen måtte antages at virke særligt belastende for udlændingen, jf. udlændingelovens 26, stk. 1. Det er en forudsætning for iværksættelse og opretholdelse af en frihedsberøvelse efter udlændingelovens 36, stk. 1, at de i 34 nævnte foranstaltninger ikke er tilstrækkelige til at sikre udlændingens tilstedeværelse. En afgørelse om frihedsberøvelse må efter Rigspolitiets opfattelse træffes på baggrund af de oplysninger, der foreligger på tidspunktet for afgørelsen. Politiet har inden iværksættelse af enhver frihedsberøvelse af en udlænding pligt til at forsøge at oplyse sagen, herunder indsamle oplysninger om, hvorvidt anvendelse af de i 34 nævnte foranstaltninger vil være tilstrækkelige til at sikre udlændingens tilstedeværelse. En udlænding, der har oplysninger, som vil kunne medføre, at den pågældende ikke kan/skal frihedsberøves, bør dog også selv meddele disse til politiet.

7 - 7 - Det fremgår ikke af sagen, at U på noget tidspunkt hverken i forbindelse med afhøring hos politiet eller under retsmødet skulle have oplyst, at han havde overnatningsmulighed i København. Oplysningen om, at U havde overnattet hos og fortsat kunne overnatte hos V er først fremkommet i forbindelse med afhøringen for Højesteret af V. Københavns Politi, Københavns Byret eller Østre Landsret havde derfor ikke mulighed for at inddrage oplysningen om Us overnatningsmulighed ved vurderingen af, om foranstaltninger efter 34 var tilstrækkelige til at sikre dennes tilstedeværelse. U var ved anholdelsen kun i besiddelse af 440 kr., hvoraf 400 kr. blev brugt til at betale bøden for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. V oplyste endvidere til politiet ved afleveringen af beløbet på kr., at U ikke havde yderligere effekter hos ham. Rigspolitiet finder på den baggrund, at der ikke på tidspunktet for frihedsberøvelsen forelå oplysninger i sagen, der indikerede, at U havde tilstrækkelige midler til sit ophold i Danmark indtil den planlagte hjemrejse den 10. august Det bemærkes i øvrigt, at Rådets direktiv 2003/109/EF ikke er bindende for og ikke finder anvendelse i Danmark, jf. direktivets præambel nr. 26. U er ikke EU-borger, men tredjelandsstatsborger. Han har en opholdstilladelse i et EU-land uden en relevant familiemæssig relation til en EU-borger her i landet, og han er derfor heller ikke omfattet af Rådets direktiv 2004/38/EF (opholdsdirektivet). Det er sammenfattende Rigspolitiets opfattelse, at en udlænding, der er blevet udvist af Danmark på grund af besiddelse af euforiserende stoffer, som er blevet antruffet sovende på gaden, og som efter det oplyste kun er i besiddelse af kr. til sit fortsatte ophold i Danmark, bør frihedsberøves i medfør af udlændingelovens 36, stk. 1. Med hensyn til spørgsmålet om erstatning bør dette afvente Højesterets afgørelse i sagen, hvorefter kravet i givet fald skal behandles i en administrativ proces af Rigspolitiet med klageadgang til Justitsministeriet. Det bemærkes herudover, at spørgsmålet om erstatning for uberettiget frihedsberøvelse skal behandles efter dansk rets almindelig erstatningsregler. Politiet er herefter alene ansvarlig for skader og tab, der skyldes fejl eller forsømmelser fra politiets side. Da politiet ikke har handlet ansvarspådragende i denne sag, bør der ikke ydes erstatning til U. Hvis der skal ydes erstatning, har Rigspolitiet ikke bemærkninger til den beløbs-

8 - 8 - mæssige opgørelse af erstatningskravet på kr. vedrørende frihedsberøvelsen, hvorimod erstatningskravet på kr. for diverse udgifter i forbindelse med frihedsberøvelsen findes udokumenteret. Højesterets begrundelse og resultat Efter udlændingelovens 36 kan politiet bestemme, at en udlænding skal frihedsberøves for at sikre muligheden for udvisning, hvis de foranstaltninger, der er nævnt i 34, ikke er tilstrækkelige. Disse foranstaltninger omfatter bl.a. pasdeponering, sikkerhedsstillelse, ophold efter politiets nærmere bestemmelse og meldepligt. Hvis der ikke er sket løsladelse 3 døgn efter frihedsberøvelsens iværksættelse, skal retten tage stilling til spørgsmålet om frihedsberøvelsens lovlighed og fortsatte opretholdelse, jf. 37. Frihedsberøvelsens lovlighed og fortsatte opretholdelse Kontrol af frihedsberøvelse efter udlændingelovens 37 skal indebære en vis prøvelse af grundlaget for afgørelsen, selv om beslutningen om frihedsberøvelse sker for at sikre gennemførelsen af udvisningsafgørelsen, og selv om gyldigheden af denne afgørelse ikke kan prøves under en sag om frihedsberøvelse i henhold til 37. Prøvelsen efter 37 skal omfatte en rimelig sandsynliggørelse af, at det grundliggende faktum er fastslået med rette efter de foreliggende oplysninger. Endvidere indebærer prøvelsen, at retten skal tage stilling til, om betingelserne for at udvise på dette grundlag må anses for opfyldt, og herunder prøve den retlige subsumption, og om udvisningen er proportional. U indrejste efter det oplyste lovligt i Danmark den 1. april Da han den 25. juli 2013 blev antruffet, anholdt og visiteret af politiet i Folkets Park, blev han fundet i besiddelse af 0,72 gram cannabis, for hvilket han vedtog en bøde på 400 kr. for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Han var i besiddelse af et nigeriansk kørekort, spansk opholdstilladelse, 440 kr. og en mobiltelefon, hvorpå der lå en mail med bookingbekræftelse på en flybillet fra Kastrup til Alicante den 10. august Han fortalte til politiet, at hans pas lå hos en person ved navn V, og oplyste dennes telefonnummer, hvorefter politiet forgæves forsøgte at kontakte vedkommende. Højesteret finder det rimeligt sandsynliggjort, at det faktum, der ligger til grund for afgørelsen om udvisning, er fastslået med rette efter de foreliggende oplysninger. Betingelserne for at

9 - 9 - udvise efter udlændingelovens 25 a, stk. 1, nr. 2, på dette grundlag må anses for opfyldt, og udvisningen er proportional. Under fremstillingen i byretten den 26. juli 2013 forklarede U, at han på sin telefon havde en billet, der var gyldig til den 10. august 2013, at billetten var købt af V, hos hvem hans pas og taske lå, og at V på politistationen havde afleveret kr. til ham. Denne forklaring støttes i det væsentlige af det, som V oplyste til politiet den 25. juli 2013 i forbindelse med afleveringen af Us pas og kr. i kontanter. De anførte omstændigheder burde have givet byretten anledning til at søge sagen yderligere oplyst, herunder ved at udspørge U om forholdet til V, og om U havde logi hos denne. Om fornødent kunne V indkaldes som vidne. Det må antages, at de oplysninger, der kom frem ved Vs forklaring for Højesteret, ville være kommet frem på denne måde. Herefter måtte det være lagt til grund, at U under opholdet i Danmark havde logi hos V, hos hvem han bl.a. opbevarede sine legitimationspapirer, en kontantbeholdning på kr. samt øvrige personlige ejendele. Højesteret finder, at det under disse omstændigheder ikke var nødvendigt at frihedsberøve U for at sikre muligheden for udvisning, men at foranstaltninger efter udlændingelovens 34 var tilstrækkelige. Der burde derfor ved den retlige prøvelse efter udlændingelovens 37, jf. 36, ikke være truffet afgørelse om godkendelse af frihedsberøvelsens lovlighed og fortsatte opretholdelse. Erstatning mv. U har nedlagt påstand om erstatning mv. som følge af den ulovlige frihedsberøvelse. Det følger af udlændingelovens 37, stk. 6, at bestemmelserne i retsplejelovens kapitel 43 a om prøvelse af administrativt bestemt frihedsberøvelse finder tilsvarende anvendelse, herunder 469, stk. 6, 1. pkt., hvorefter krav om erstatning af det offentlige for ulovlig frihedsberøvelse efter begæring skal pådømmes under sagen om frihedsberøvelsens lovlighed. Eftersom det ikke var nødvendigt at frihedsberøve U for at sikre muligheden for udvisning, men at foranstaltninger efter udlændingelovens 34 havde været tilstrækkelige, finder Højesteret, at U er berettiget til en erstatning for den ulovlige frihedsberøvelse.

10 En sådan erstatning bør fastsættes med udgangspunkt i frihedsberøvelsens længde og under hensyntagen til niveauet for erstatning efter retsplejelovens kapitel 93 a om erstatning i anledning af strafferetlig forfølgning. Erstatningen kan herefter passende fastsættes til kr. U har derudover fremsat krav om erstatning for mistet flybillet, vekselgebyrer og unødvendige udgifter under tilbageholdelsen mv. Disse krav er udokumenterede, og Højesteret finder, at der ikke er grundlag for at erstatte disse poster. Thi bestemmes: Der burde ved den retlige prøvelse efter udlændingelovens 37, jf. 36, ikke være truffet afgørelse om godkendelse af lovligheden og den fortsatte opretholdelse af frihedsberøvelsen af U. Rigspolitiet skal i erstatning for ulovlig frihedsberøvelse betale kr. til U.

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 2. december 2011

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 2. december 2011 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 2. december 2011 Sag 76/2011 A (advokat Jens Bruhn-Petersen, beskikket) mod Rigspolitichefen (selv) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Københavns Byret den

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 15. februar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 15. februar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 15. februar 2019 Sag 173/2018 Anklagemyndigheden mod T (advokat Erbil Gökhan Edge Kaya) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Københavns Byret den 13. juni

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 14. august 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 14. august 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 14. august 2018 Sag 69/2018 Anklagemyndigheden mod U (advokat Gunnar Homann, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Københavns Byret den 16. januar

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 31. marts 2011

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 31. marts 2011 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 31. marts 2011 Sag 316/2010 A (advokat Michael Steffensen, beskikket) mod Rigspolitichefen (kammeradvokat K. Hagel-Sørensen) I tidligere instanser er afsagt kendelse

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 31. marts 2011

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 31. marts 2011 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 31. marts 2011 Sag 319/2010 A (advokat Poul Helmuth Petersen, beskikket) mod Rigspolitichefen (kammeradvokat K. Hagel-Sørensen) I tidligere instanser er afsagt kendelse

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 31. marts 2011

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 31. marts 2011 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 31. marts 2011 Sag 143/2009 A og B (advokat Michael Steffensen, beskikket) mod Rigspolitichefen (kammeradvokat K. Hagel-Sørensen) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 5. oktober 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 5. oktober 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 5. oktober 2018 Sag 107/2018 A (advokat Esben Skjernov, beskikket) mod Rigspolitiet (selv) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Hillerød den 12. april

Læs mere

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag.

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Retten i Hillerød D O M afsagt den 3. maj 2016 Rettens nr. 8-2528/2015 Politiets nr. 0900-84130-00684-12 Anklagemyndigheden mod T cpr-nummer 67 Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 20. januar 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 20. januar 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 20. januar 2014 Sag 224/2013 (2. afdeling) A (advokat Poul Helmuth Petersen, beskikket) mod Rigspolitiet (kammeradvokaten ved advokat Benedicte Galbo) I tidligere

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 12. juni 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 12. juni 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 12. juni 2015 Sag 57/2015 Anklagemyndigheden mod T1 og T2 (advokat Sysette Vinding Kruse, beskikket for begge) I tidligere instanser er afsagt kendelser af Københavns

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 30. maj 2011

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 30. maj 2011 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 30. maj 2011 194/2010 Anklagemyndigheden mod A (advokat Jens Bruhn-Petersen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Københavns Byret den 22. januar

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 19. januar 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 19. januar 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 19. januar 2016 Sag 258/2015 Anklagemyndigheden mod T (advokat Michael Juul Eriksen, beskikket) Sagen angår spørgsmålet om varetægtsfængsling af T under anke af

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 15. november 2012

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 15. november 2012 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 15. november 2012 Sag 188/2012 Anklagemyndigheden mod T1 (advokat Casper Andreasen, beskikket) og T2 (advokat Hanne Rahbæk, beskikket) I tidligere instans er afsagt

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 21. oktober 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 21. oktober 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 21. oktober 2016 Sag 140/2016 Anklagemyndigheden mod T (advokat Jakob Lund Poulsen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Qeqqata kredsret i Sisimiut

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 16. maj 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 16. maj 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 16. maj 2018 Sag 212/2017 A (advokat Stefan Reinel) mod Rigspolitiet (advokat Karsten Hagel-Sørensen) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Københavns Byret

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 22. februar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 22. februar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 22. februar 2019 Sag 101/2018 Anklagemyndigheden mod X-Bank A/S (advokat Lotte Eskesen) og T (advokat Jakob Lund Poulsen) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 24. august 2012

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 24. august 2012 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 24. august 2012 Sag 58/2012 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Niels Rex, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Århus den 13. juli 2011 og

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 15. november 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 15. november 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 15. november 2017 Sag 195/2017 A (advokat Mads Kjeldsted Jensen, beskikket) mod Flygtningenævnet (advokat Karsten Hagel-Sørensen) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 16. maj 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 16. maj 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 16. maj 2018 Sag 215/2017 D (advokat Stefan Reinel) mod Rigspolitiet (advokat Karsten Hagel-Sørensen) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Københavns Byret

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. juli 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. juli 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. juli 2016 Sag 66/2016 Anklagemyndigheden mod T (advokat Peter Giersing) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten på Frederiksberg den 6. februar 2016

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 17. februar 2010

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 17. februar 2010 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 17. februar 2010 Det forbydes ved offentlig gengivelse af kendelsen at gengive navn, stilling eller bopæl eller på anden måde offentliggøre pågældendes identitet.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 7. april 2011

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 7. april 2011 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 7. april 2011 Sag 364/2010 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Jacob Kiil, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Århus, 4. afdeling, den 13.

Læs mere

Lovforslaget sammenholdt med gældende lov. 1. I 10, stk. 3, 1. pkt., ændres til: eller 25.

Lovforslaget sammenholdt med gældende lov. 1. I 10, stk. 3, 1. pkt., ændres til: eller 25. Lovforslaget sammenholdt med gældende lov Gældende formulering Lovforslaget 1 I det følgende gengives de relevante dele af de relevante gældende bestemmelser i udlændingeloven, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 9. januar 2014

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 9. januar 2014 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 9. januar 2014 Sag 233/2013 (1. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Gunnar Homann, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Københavns Byret den 10. januar

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 462 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Udlændingeafdelingen Dato: 21. marts 2014 Kontor: Asyl- og Visumkontoret

Læs mere

Afsagt den 9. februar 2017 af Østre Landsrets 17. afdeling (landsdommerne Louise Saul, Arne Brandt og Peter Mortensen (kst.) med domsmænd).

Afsagt den 9. februar 2017 af Østre Landsrets 17. afdeling (landsdommerne Louise Saul, Arne Brandt og Peter Mortensen (kst.) med domsmænd). D O M Afsagt den 9. februar 2017 af Østre Landsrets 17. afdeling (landsdommerne Louise Saul, Arne Brandt og Peter Mortensen (kst.) med domsmænd). 17. afd. nr. S-2111-16: Anklagemyndigheden mod T (cpr.nr.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 16. maj 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 16. maj 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 16. maj 2018 Sag 213/2017 B (advokat Stefan Reinel) mod Rigspolitiet (advokat Karsten Hagel-Sørensen) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Københavns Byret

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 19. december 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 19. december 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 19. december 2017 Sag 168/2017 B (advokat Sysette Vinding Kruse, beskikket) mod Rigspolitiet (advokat Karsten Hagel-Sørensen) I tidligere instanser er afsagt kendelse

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 7. oktober 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 7. oktober 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 7. oktober 2016 Sag 152/2016 Anklagemyndigheden mod T (advokat Michael Juul Eriksen) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 23. afdeling den 14.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 22. marts 2018

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 22. marts 2018 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 22. marts 2018 Sag 236/2017 (1. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Søren Bech, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Glostrup den 28. april

Læs mere

Lov om ændring af udlændingeloven og retsafgiftsloven

Lov om ændring af udlændingeloven og retsafgiftsloven LOV nr 487 af 12/06/2009 (Historisk) Udskriftsdato: 25. januar 2017 Ministerium: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Journalnummer: Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration, j.nr.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 30. juni 2015

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 30. juni 2015 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 30. juni 2015 Sag 85/2015 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Peter Hjørne, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Helsingør den 23. juni

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 27. marts 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 27. marts 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 27. marts 2014 Sag 28/2014 Anklagemyndigheden mod T (advokat Michael Juul Eriksen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelser af Retten på Frederiksberg

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 17. februar 2012

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 17. februar 2012 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 17. februar 2012 Sag 194/2011 Anklagemyndigheden mod T (advokat Gunnar Homann, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Hillerød den 22. december

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B116800A - AJ UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 31. maj 2016 af Østre Landsrets 11. afdeling (landsdommerne Ole Græsbøll Olesen, Peter Mørk Thomsen og Peter Rostgaard Ahleson (kst.)).

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 12. juni 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 12. juni 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 12. juni 2019 Sag 5/2019 Anklagemyndigheden mod T (advokat Jakob Lund Poulsen) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Københavns Byret den 4. oktober 2018 og

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 4. oktober 2017

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 4. oktober 2017 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 4. oktober 2017 Sag 178/2017 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Mikael Skjødt, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Sønderborg den 5.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 25. marts 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 25. marts 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 25. marts 2014 Sag 291/2013 Tårnby Kommune (advokat René Offersen) mod Forenede Danske Motorejere som mandatar for A (advokat Lennart Fogh) I tidligere instanser

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 18. august 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 18. august 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 18. august 2015 Sag 182/2014 A (advokat Martin Cumberland) mod Den Uafhængige Politiklagemyndighed I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Aarhus den

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 6. oktober 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 6. oktober 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 6. oktober 2015 Sag 56/2015 Advokat A kærer Østre Landsrets kendelse om rejseforbehold i sagen: Anklagemyndigheden mod T (advokat A) I tidligere instans er afsagt

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 14. november 2017

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 14. november 2017 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 14. november 2017 Sag 119/2017 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Michael Juul Eriksen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Glostrup

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 5. januar 2018

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 5. januar 2018 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 5. januar 2018 Sag 122/2017 (1. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Gunnar Homann, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Hillerød den 3. maj

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 19. juli 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 19. juli 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 19. juli 2019 Sag 212/2018 og sag 8/2019 A (advokat Jytte Lindgård, beskikket) mod Nordsjællands Politi, Udlændingecenter Nordsjælland (advokat Karsten Hagel-Sørensen)

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 18. august 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 18. august 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 18. august 2015 Sag 183/2014 A (advokat Stine Gry Johannesen) mod Den Uafhængige Politiklagemyndighed I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Aarhus

Læs mere

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag.

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. D O M afsagt den 15. februar 2018 Rettens nr. 3-7209/2017 Politiets nr. 3700-84181-00030-17 Anklagemyndigheden mod T født den 1983 Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. Anklageskrift

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 24. juli 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 24. juli 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 24. juli 2017 Sag 110/2017 A (advokat Charlotte Castenschiold, beskikket) mod B I tidligere instanser er afsagt kendelser af Retten i Svendborg den 14. november 2016

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 13. februar 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 13. februar 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 13. februar 2018 Sag 205/2017 Anklagemyndigheden mod T (advokat Henrik Hougaard) I tidligere instans er afsagt kendelse af Vestre Landsrets 13. afdeling den 20.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. april 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. april 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. april 2016 Sag 41/2016 Anklagemyndigheden mod T (advokat Ole Schmidt) I tidligere instans er afsagt kendelse af Vestre Landsrets 10. afdeling den 16. december

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 7. juni 2017

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 7. juni 2017 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 7. juni 2017 Sag 56/2017 (1. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Henrik Stagetorn, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Horsens den 26. april

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 21. januar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 21. januar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 21. januar 2019 Sag 118/2018 A (tidligere Advokater ApS) (selv) og B (selv) mod Advokatnævnet (advokat Jakob S. Arrevad) I tidligere instanser er afsagt kendelse

Læs mere

Udlændings lovlige ophold her i landet

Udlændings lovlige ophold her i landet Udlændings lovlige ophold her i landet En udlænding, der - efter at være blevet meddelt en udrejsefrist - var blevet løsladt til sin bopæl efter fristens udløb, havde efterfølgende indgivet ansøgning om

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 26. februar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 26. februar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 26. februar 2019 Sag 68/2018 Anklagemyndigheden mod T (advokat Martin Cumberland) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Svendborg den 1. februar 2018

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 31. marts 2011

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 31. marts 2011 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 31. marts 2011 Sag 264/2010 A (advokat Gunnar Homann, beskikket) mod Rigspolitichefen (kammeradvokat K. Hagel-Sørensen) I tidligere instanser er afsagt kendelse

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. februar 2013

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. februar 2013 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 15. februar 2013 Sag 75/2011 (2. afdeling) A (advokat Finn Roger Nielsen, beskikket) mod Justitsministeriet (tidligere Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration)

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. februar 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. februar 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. februar 2014 Sag 275/2013 Anklagemyndigheden mod T (advokat Peter Ølholm, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Glostrup den 16. maj

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 19. februar 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 19. februar 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 19. februar 2015 Sag 209/2014 Anklagemyndigheden mod T (advokat Trygve S. Nielsen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Hillerød den 15.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 27. februar 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 27. februar 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 27. februar 2014 Sag 186/2013 Advokat Trine Nytrup kærer Vestre Landsrets kendelse om salærfastsættelse i sagen: Anklagemyndigheden mod T (advokat Trine Nytrup,

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 11. marts 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 11. marts 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 11. marts 2015 Sag 256/2014 Anklagemyndigheden mod T (advokat Tage Siboni, beskikket) I påkendelsen har deltaget tre dommere: Michael Rekling, Lars Hjortnæs og Oliver

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 12. marts 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 12. marts 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 12. marts 2015 Sag 196/2014 Munck Consult ved Helge Munck (advokat Mette Højberg) mod Golfbox A/S (advokat Dan Terkildsen) I tidligere instanser er truffet beslutning

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 3. februar 2012

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 3. februar 2012 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 3. februar 2012 Sag 178/2011 (1. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Poul Helmuth Petersen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Københavns Byret den 4.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 27. november 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 27. november 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 27. november 2017 Sag 164/2017 A (selv) mod B og C (advokat Bjarke Madsen for begge) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 21. afdeling den 27.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 10. maj 2016

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 10. maj 2016 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 10. maj 2016 Sag 257/2015 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Kåre Pihlmann, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Hillerød den 4. maj

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 22. november 2011

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 22. november 2011 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 22. november 2011 Sag 285/2008 (1. afdeling) Søren Theill Jensen og Anne Margrethe Heidner (advokat Preben Kønig, beskikket for begge) mod Miljøstyrelsen (kammeradvokaten

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 30. august 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 30. august 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 30. august 2016 Sag 192/2016 A kærer bortvisningen af ham fra et retsmøde i sagen: Anklagemyndigheden mod T Kæren angår bortvisningen af A fra et retsmøde i en straffesag

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 7. oktober 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 7. oktober 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 7. oktober 2015 Sag 46/2015 Advokat A kærer afgørelse i sagen: Advokat A (advokat Martin Lavesen) mod Boet efter B (advokat René Rasmussen) Biintervenient til støtte

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 31. august 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 31. august 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 31. august 2017 Sag 14/2017 A (advokat Jan Presfeldt) mod B (advokat Mathias Steinø) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 4. afdeling den 31.

Læs mere

D O M. Retten i Sønderborg har den 3. september 2015 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. K /2015).

D O M. Retten i Sønderborg har den 3. september 2015 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. K /2015). D O M afsagt den 12. februar 2016 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lisbeth Parbo, Thomas Jønler og Michael Klejs Pedersen (kst.) med domsmænd) i ankesag V.L. S 1750 15 Anklagemyndigheden mod E2

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 6. august 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 6. august 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 6. august 2015 Sag 139/2015 Advokat Mogens Olesen kærer Vestre Landsrets kendelse i sagen: A (advokat Mogens Olesen) mod B (advokat Hanne Louise Mikkelsen) I tidligere

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE

HØJESTERETS KENDELSE HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. april 2019 Sag BS 37557/2018 HJR (1. afdeling) A (advokat Flemming Jensen) mod Kurator for I/S X under konkurs, advokat Trine Hasselbalch (selv) og Sag BS 37560/2018

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 16. april 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 16. april 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 16. april 2019 Sag 155/2018 A (advokat Jytte Lindgård, beskikket) mod Nordsjællands Politi, Udlændingecenter Nordsjælland (advokat Karsten Hagel-Sørensen) I tidligere

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 24. januar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 24. januar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 24. januar 2019 Sag 39/2018 Anklagemyndigheden mod T1 og T2 (advokat Henrik Stagetorn, beskikket for begge) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 2. juli 2014

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 2. juli 2014 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 2. juli 2014 Sag 57/2014 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Tage Kragbak, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Holstebro den 6. juni

Læs mere

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag.

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. RETTEN I HERNING Udskrift af dombogen D O M afsagt den 11. januar 2018 Rettens nr. 99-3668/2017 Politiets nr. 4100-84149-00008-16 Anklagemyndigheden mod Sharvin Shojaei født den 03. juni 1984 Der har medvirket

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 24. oktober 2011

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 24. oktober 2011 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 24. oktober 2011 Sag 110/2011 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Gunnar Homann, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Helsingør den 28. juni

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 21. april 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 21. april 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 21. april 2015 Sag 220/2014 Anklagemyndigheden mod T1 (Advokat A) og T2 (Advokat B) T1 og T2 kærer Østre Landsrets kendelse om at tilbagekalde beskikkelsen af enten

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 8. oktober 2014

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 8. oktober 2014 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 8. oktober 2014 Sag 295/2013 (1. afdeling) A (advokat Ole Olsen, beskikket) mod Europark A/S (advokat Carsten Eriksen) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i

Læs mere

D O M. afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst.

D O M. afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst. D O M afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst.)) i ankesag V.L. B 3107 12 Sydøstjyllands Politi (Kammeradvokaten

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 21. december 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 21. december 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 21. december 2016 Sag 233/2016 A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N og O kærer Østre Landsrets kendelse om afslag på beskikkelse af bistandsadvokat (advokat Brian

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 29. november 2012

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 29. november 2012 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 29. november 2012 Sag 180/2012 Anklagemyndigheden mod T1 (advokat J. Korsø Jensen) T2 (advokat Niels Ulrik Heine) T3 (advokat Lars Kjeldsen) T4 (advokat Niels Forsby)

Læs mere

Rigsadvokaten Informerer Nr. 1/2009

Rigsadvokaten Informerer Nr. 1/2009 Til samtlige statsadvokater, samtlige politidirektører, Politimesteren i Grønland og Politimesteren på Færøerne DATO 08.01.2009 JOURNAL NR. RA-2009-131-0002 BEDES ANFØRT VED SVARSKRIVELSER FREDERIKSHOLMS

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. august 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. august 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. august 2014 Sag 79/2014 A og B (advokat Peter Vilsøe) kærer afgørelse om nægtelse af genoptagelse i sagen: C (advokat Lars Langkjær) mod D (selv) I tidligere

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 31. august 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 31. august 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 31. august 2015 Sag 150/2015 A (advokat Klaus Jensen, beskikket) mod B (advokat Karin Svenningsen, beskikket) I tidligere instanser er truffet afgørelse af Fogedretten

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 29. september 2017

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 29. september 2017 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 29. september 2017 Sag 161/2017 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Erbil Kaya, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Lyngby den 24. oktober

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 19. februar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 19. februar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 19. februar 2019 Sag 152/2018 Anklagemyndigheden mod T (advokat Knud Ole Ravn Meden) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 18. afdeling den 2.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 26. februar 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 26. februar 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 26. februar 2015 Sag 230/2014 Journalist Niels Northroup og DR (advokat Tyge Trier) kærer Østre Landsrets kendelse om navneforbud i sagen Anklagemyndigheden mod

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. juli 2016

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. juli 2016 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. juli 2016 Sag 120/2015 A (advokat Leo Jantzen) mod Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokat Steffen Sværke) I tidligere instanser er afsagt dom af Københavns

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. marts 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. marts 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. marts 2019 Sag 93/2018 A (advokat Henrik Ehlers) mod B (advokat Anne Broksø) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Lyngby den 26. oktober 2017

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 19. februar 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 19. februar 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 19. februar 2016 Sag 248/2015 A kærer landsrettens afvisning af at behandle en kæresag om afslag på fri proces i en sag om forældremyndighed mv. (advokat Henrik Ehlers)

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 1. april 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 1. april 2016 (Det forbydes offentligt at gengive navn, stilling eller bopæl eller på anden måde offentliggøre tiltaltes identitet) HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 1. april 2016 Sag 220/2015 Advokat Casper Andreasen

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 19. november 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 19. november 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 19. november 2014 Sag 135/2014 A (advokat Svend-Aage Dreist Hansen, beskikket) mod Faxe Vandforsyning A/S (advokat Sten Corfix Jensen) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 27. maj 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 27. maj 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 27. maj 2014 Sag 12/2014 A (advokat Maryla Rytter Wróblewski, beskikket) mod B (advokat Johan Hartmann Stæger, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelser

Læs mere

H Ø J E S T E R E T S K E N D E L S E

H Ø J E S T E R E T S K E N D E L S E H Ø J E S T E R E T S K E N D E L S E afsagt fredag den 29. marts 2019 Sag BS 30204/2018 HJR A (advokat Christina Neugebauer) mod B (advokat Poul Westergaard) I tidligere instanser er afsagt kendelse af

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 15. maj 2019

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 15. maj 2019 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 15. maj 2019 Sag 15/2019 (1. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Nils-Erik Kallmayer, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Kolding den 15.

Læs mere

D O M. Afsagt den 19. januar 2018 af Østre Landsrets 13. afdeling (landsdommerne Frosell, John Mosegaard og Agnete Ergarth Skouv (kst.) med domsmænd).

D O M. Afsagt den 19. januar 2018 af Østre Landsrets 13. afdeling (landsdommerne Frosell, John Mosegaard og Agnete Ergarth Skouv (kst.) med domsmænd). D O M Afsagt den 19. januar 2018 af Østre Landsrets 13. afdeling (landsdommerne Frosell, John Mosegaard og Agnete Ergarth Skouv (kst.) med domsmænd). 13. afd. nr. S-2518-17: Anklagemyndigheden mod T (cpr.nr.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 15. januar 2018

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 15. januar 2018 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 15. januar 2018 Sag 139/2017 Frese A/S (advokat Thea Præstmark) mod FlowCon International ApS (advokat Preben Kønig) I tidligere instanser er afsagt dom af Sø- og Handelsretten

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 16. november 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 16. november 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 16. november 2018 Sag 98/2018 Anklagemyndigheden mod T1 og T2 (for begge advokat Morten Knoth Knudsen) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Odense den

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 23. august 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 23. august 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 23. august 2017 Sag 20/2017 Anklagemyndigheden mod T (advokat Stig Lynghøj Nielsen, beskikket) I tidligere instans er afsagt kendelse af Vestre Landsrets 3. afdeling

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. februar 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. februar 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. februar 2015 Sag 219/2014 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Birger Hagstrøm, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten på Frederiksberg

Læs mere

Rigsadvokaten Informerer Nr. 2/2010

Rigsadvokaten Informerer Nr. 2/2010 Til samtlige statsadvokater, samtlige politidirektører, Politimesteren i Grønland og Politimesteren på Færøerne DATO 14. januar 2010 JOURNAL NR. RA-2010-131-0003 BEDES ANFØRT VED SVARSKRIVELSER + bilag

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. november 2013

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. november 2013 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. november 2013 Sag 187/2013 DR ved generaldirektør Maria Rørbye Rønn (advokat Peter Lambert) mod A (advokat Christian Harlang) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere