Redegørelse til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget om opbremsning i anvendelse af eksterne leverandører

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Redegørelse til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget om opbremsning i anvendelse af eksterne leverandører"

Transkript

1 BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSFORVALTNINGEN Dato: Redegørelse til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget om opbremsning i anvendelse af eksterne leverandører Sagsnr.: Dok.nr.: Københavns Jobcenters budget til køb af vejledning og opkvalificeringsforløb for kontanthjælpsmodtagere i matchgruppe 4 og 5 (købsbudgettet) er forbrugt med udgangen af september måned. Budgettet, der finansierer køb af tilbud hos eksterne leverandører til både kontanthjælpsmodtagere og sygedagpengemodtagere, er på ca. 217 mio. kr., hvoraf ca. 188 mio. kr. er til kontanthjælpsmodtagere. Købsbudgettet indgår i den samlede driftsramme, men er ikke omfattet af den særlige ramme til serviceudgifter. Forvaltningen har gennemført en særlig fremskudt indsats for at øge aktiviteten for ny chance gruppen. Det har henover sommeren medført en stigende aktivitet. Hvis det forbrugsmønster fortsatte uhindret, ville det medføre et merforbrug på ca. 40 mio. kr., jf. tabel 1. Budget primo 2007 Aprilprognose Augustprognose Oktoberprognose uden stop Oktoberprognose med stop Berørte kontanthjælpsmodtagere Brutto enhedspris køb af tilbud ekstern kr kr kr kr kr. Brutto til ekstern køb match ,4 mio.kr. 179,9 mio.kr. 181,4 mio.kr. 222,4 mio.kr. 217,5 mio.kr. Afvigelse ift. budget (aug.prognose), eksternt køb match 4-5* ) 41,1 mio.kr. 36,2 mio.kr. Berørte sygedagpengemodtagere Brutto enhedspris køb af tilbud ekstern 794 kr. 920 kr. 920 kr. 920 kr. 789 kr. Brutto til ekstern køb sygedagpenge 28,8 mio.kr. 35,8 mio.kr. 35,8 mio.kr. 35,8 mio.kr. 30,7 mio.kr. Afvigelse ift. budget (aug.prognose) eksternt køb sygedagpenge* ) - -5,1 mio.kr. Køb af tilbud hos eksterne i alt 217,2 mio.kr. 215,7 mio.kr. 217,2 mio.kr. 258,2 mio.kr. 248,2 mio.kr. Afvigelse i forhold til budget i alt* ) -1,5 mio.kr. 0,0 mio.kr. 41,1 mio.kr 31,1 mio.kr. *) De anførte afvigelser afviger fra de anførte tal for budget fratrukket oktoberprognosen med 0,1 mio.kr. pga. afrunding. Anm.: Budgettet til eksterns køb til kontanthjælpsmodtagere er hen over året reguleret i takt med det faldende kontanthjælpsomfang og midlerne er omprioriteret til sygedagpengeindsatsen, jf. senere. Af hensyn til at forebygge et samlet merforbrug på driftsrammen fandt forvaltningen det derfor nødvendigt så snart regnskabstallene for september måned var kendte - at udmelde et stop for igangsættelse af nye tilbud hos de eksterne leverandører, herunder forlængelser, således at disse udskydes til efter nytår. Det forventes, at der på denne måde kan ske en reduktion af merforbruget med knap 5 mio. kr.

2 Side 2 af 15 Af hensyn til at mindske det samlede merforbrug fandt forvaltningen det samtidig nødvendigt at stille nye aftaler om tilbud til sygedagpengemodtagere hos de eksterne leverandører i bero til efter nytår. Det reducerer merforbruget med yderligere godt 5 mio. kr. Den samlede effekt af udskydelserne udgør dermed 10 mio. kr. Merforbruget på købsbudgettet skønnes dermed nu at udgøre ca. 30 mio. kr. Nogle borgere vil opleve, at aftalte tilbud vil blive udsat i 1-2 måneder som direkte følge af forvaltningens beslutning om udskydelserne. Forvaltningen vil dog tilbyde disse borgere særlige jobafklaringstilbud indtil de aftalte aktiviteter kan igangsættes. Forvaltningen har undersøgt mulighederne for mindreudgifter andre steder på driftsrammen. Forvaltningen har identificeret mulige mindreudgifter, der modsvarer merudgifterne på driftsrammen, jf. særskilt notat om Muligheder for inddækning af merforbrug på køb af tilbud til kontanthjælpsmodtagere. Mindreudgifterne er sammensat af dels reviderede skøn i medfør af oktoberprognosen, dels forslag til budgetforbedrende initiativer. De reviderede skøn har ikke nogen sammenhæng med merudgifterne på køb af tilbud til kontanthjælpsmodtagere, mens budgetforbedringerne i givet fald gennemføres af hensyn til at opnå balance på driftsrammen i lyset af disse merudgifter. Med de foreslåede budgetforbedringer finder forvaltningen, at den bedste prognose for den samlede situation på driftsrammen fortsat er balance ved åres udgang. Der vil derfor ikke være anledning til at varsle samlede merudgifter på driftsrammen i forbindelse med regnskabsprognosen for oktober, som behandles på BIU s møde den 15. november Som følge af forvaltningens dispositioner rejser der sig en række spørgsmål, som søges besvaret nedenfor: 1. Hvad er baggrunden for opbremsningen? 2. Hvilke konsekvenser har opbremsningen for borgeren? 3. Hvilke konsekvenser har omflytningen af midler fra kontanthjælpsområdet til sygedagpengeområdet i 2007 haft? 4. Kunne merforbruget have været varslet tidligere? 5. Hvilke konsekvenser vil forvaltningen drage af situationen? 6. Hvordan er de fundne mindreudgifter på den øvrige driftsramme sammensat?

3 Ad 1 Hvad er baggrunden for opbremsningen? Det høje forbrug på købsbudgettet afspejler et højt aktivitetsniveau igennem 2007 for ikke mindst de svageste kontanthjælpsmodtagere med henblik på at få det maksimale udbytte af den gunstige beskæftigelsessituation. Det gælder ikke mindst henover sommeren i forbindelse med forvaltningens styrkede indsats i forbindelse med Ny Chance for alle. Side 3 af 15 Således er aktiveringsomfanget for kontanthjælpsmodtagerne øget gennem hele 2007, og særligt henover sommeren. Mens antallet af aktiverede i matchgrupperne 1-3 har været forholdsvis stabilt, er aktiveringen af matchgrupperne 4-5 steget til det dobbelte fra 1. kvartal til 3. kvartal, jf. figur 1. Set i sammenhæng med det faldende kontanthjælpsomfang er aktiveringsgraden øget for alle matchgrupper. Det gælder især for matchgruppe 4, hvor aktiveringsgraden er steget fra 25 pct. til 40 pct. Det understreger, at der er lagt særlig vægt på de svageste ledige. Det er væsentligt at understrege, at de stigende udgifter skyldes øget aktivitet i forhold til det forudsatte og ikke stigende priser i det enkelte tilbud, jf. tabel 2. Budget primo 2007 April prognose Augustprognose Match aktivitet og enhedspriser Oktoberprognose uden stop Oktoberprognose med stop Enhedspris Antal helårspersoner i aktivering

4 Den stigende generelle aktiveringsgrad afspejler den massive indsats i forbindelse med Ny Chance for alle. Målgruppen for Ny Chance for alle omfatter kontanthjælpsmodtagere, der har været passive i mindst et år, og som dermed pr. definition har en aktiveringsgrad på 0 pct. i udgangspunktet. Side 4 af 15 Det er henover sommeren lykkedes at realisere en aktiveringsgrad for denne gruppe på mere end 35 pct., og kommunen er således godt på vej til at indfri regeringens målsætning om en aktiveringsgrad på 40 pct. for gruppen knap 1 år før udløbet af den midlertidige lov i sommeren 2008, jf. figur 2. " %&#' ()* ' $& $% # " Kommunen har samtidig allerede indfriet betingelserne for at hjemtage det fulde statstilskud til indsatsen, også selvom sidste rate på 20 mio. kr. først udbetales i Stigningen i aktiveringsgraden for Ny Chance målgruppen til og med august er for en fjerdedels vedkommende finansieret af det direkte statstilskud, der er modtaget indtil videre. Kommunen vil dog modtage yderligere 30 mio. kr., heraf 20 mio. kr. i 2008, jf. ovenfor. Det betyder, at tre fjerdedele er finansieret af de midler, kommunen har til rådighed til den generelle aktiveringsindsats, jf. figur 3.

5 #$ % Side 5 af 15 Statens tilskud til Ny Chance til og med august % 50 mio. kr. 153 mio. kr Det generelle aktiveringsbudget 75 % Der er også arbejdet hårdt på at sikre fuld rettidighed i kontaktforløbet med kontanthjælpsmodtagerne. Jobcenterenhederne har i den forbindelse sikret, at alle er indkaldt til samtaler, og langt de fleste har på nuværende tidspunkt fået en samtale. Målt på udviklingen i antal kontanthjælpsmodtagere ser den styrkede indsats ud til at have haft effekt. Der har således været et ekstra kraftigt fald i de senere måneder, og Københavns Kommune har under kontanthjælpsmodtagere. Det er historisk lavt og 12 pct. lavere end for et år siden, jf. figur 4. & '( ) *,-##$ + " ' $%.$/#$' Ad 2 Konsekvenser for borgeren Det skal understreges, at der ikke er tale om et stop af indsatsen. Der er alene tale om, at igangsættelse af nye tilbud og forlængelser hos eksterne leverandører udskydes til efter nytår, mens igangværende tilbud naturligvis fortsætter.

6 Københavns Kommune har i øjeblikket ca aktiveringsforløb i gang for de svageste kontanthjælpsmodtagere (matchgruppe 4 og 5) i jobcentrene, i beskæftigelsescentrene, i virksomhederne og hos de eksterne leverandører. Disse forløb vil fortsætte som planlagt. Side 6 af 15 Der vil være tale om udsættelse af dels tilbud, der er aftalt med borgerne som led i en jobplan, dels tilbud, der ville blive aftalt og igangsat resten af året i fravær af udskydelsen. Nogle borgere vil derfor opleve, at de ikke umiddelbart kan påbegynde et tilbud, der var stillet i udsigt. Det kan i nogle tilfælde indebære en midlertidig afbrydelse af en jobplan. Det gælder således der, hvor det pågældende forløb er en forudsætning for jobplanen. Det er dog indskærpet fra forvaltningens side, at jobcentrene skal understrege overfor borgerne, at der alene er tale om en udsættelse, og at alle aftalte tilbud skal gennemføres efter årsskiftet. Det er kun den del af en jobplan, som bliver købt af eksterne leverandører eller uddannelsesinstitutioner, der udskydes til næste år (dvs. udskydes i 2-3 måneder). Forløbene, der varetages af interne leverandører, vil fortsat være aktive. Jobcentrene er også blevet bedt om at tilbyde de borgere, der berøres af udskydelserne et særligt jobsøgningstilbud i mellemtiden. Samtidig kan en række andre tilbud igangsættes som hidtil resten af året, også for matchgruppe 4 og 5. Mulighederne omfatter praktik- og løntilskudsforløb på virksomhederne, særlige afklaringsforløb hos forvaltningens egne beskæftigelsescentre og særlige jobafklaringsforløb inden for jobcentret. Det er væsentligt at understrege, at forvaltningens beslutning om stop for igangsættelse af nye tilbud hos de eksterne leverandører ikke påvirker forvaltningens muligheder for at indfri borgernes retskrav. Dels er gruppen af kontanthjælpsmodtagere i matchgruppe 4 og 5 ikke omfattet af den ret og pligt til gentagen aktivering, der gælder for matchgrupperne 1-3, dels udmeldte forvaltningen i forbindelse med sit stop til jobcentercheferne, at de under alle omstændigheder har mulighed for at dispensere fra stoppet, hvis borgernes restkrav måtte tilsige det. For den gruppe der får stoppet iværksættelsen af et tilbud vil forpligtigelserne omkring kontaktforløb og matchkategorisering blive varetaget af jobcentrene, og denne proces vil fortsætte uafbrudt 1. 1 De opgaver eksterne leverandører varetager, er kun de opgaver som dækker under følgende kapitler i Loven om aktiv beskæftigelse (LAB-loven): Kapitel 10 -

7 Side 7 af 15 Forvaltningen har opgjort de centrale retskrav for kontanthjælpsmodtagere i matchgruppe 4-5, jf. boks 1. +, '( &-. Modtagere af kontant- og starthjælp deltager i et individuelt kontaktforløb. Det betyder som hovedregel, de pågældende skal have en individuel jobsamtale hver 3. måned. Senest efter en 13 ugers sammenhængende periode med kontant- eller starthjælp har personer under 30 år ret og pligt til at påbegynde tilbud på baggrund af en jobplan med en varighed på sammenhængende 18 mdr. Når det første tilbud er afsluttet har personer under 30 år ret til at påbegynde et nyt tilbud efter sammenhængende 6 måneder på hjælp. Senest efter en 9 måneders sammenhængende periode med kontant- eller starthjælp har personer over 30 år ret og pligt til at påbegynde tilbud på baggrund af en jobplan. Når en borger anmoder om en revalideringsindsats, fleksjob eller førtidspension vil den konkrete individuelle vurdering i jobcentret kunne munde ud i, at borgeren får et egentligt retskrav på et tilbud hos en leverandør. Her skal jobcentret inden for en rimelig frist iværksætte aktiviteten. Modtagere af ledighedsydelse i 12 måneder indenfor 18 måneder skal revurderes. Ved revurderingen har borgeren krav på et tilbud. Forvaltningen finder af samme grund ikke, at det udmeldte forbrugsstop påvirker muligheder for at hjemtage statsrefusion for indsatsen over for kontanthjælpsmodtagere i 2007, jf. boks 2, som sammenfatter de centrale refusionsregler. På sygedagpengeområdet er eksterne leverandører involveret på to områder. Dels hjælper eksterne leverandører med opfølgningsindsatsen for langvarige sygedagpengemodtagere. Denne indsats vil fortsætte uændret, idet finansieringen ligger på den administrative driftsramme og er kontraktligt bundet for resten af året. Dels købes der arbejdsprøvningsforløb. Disse udsættes til 1. januar 2008 på linie med andre beskæftigelsestilbud. Det kan principielt få den betydning, at nogle sager afsluttes senere, end det ellers ville have været muligt.. Der er i løbet af året omprioriteret midler fra indsatsen for kontanthjælpsmodtagere til indsatsen for sygedagpengemodtagere samlet set, jf. senere. Der er dog ikke iværksat mindre indsats for borgerne idet forvaltningens samlede køb af tilbud hos eksterne leverandører ikke er reduceret. Vejledning og opkvalificering, 11 -Virksomhedspraktik, 12 -Ansættelse med løntilskud og 78 i kapitel 14 (mentorordninger).

8 Der er omflyttet ressourcer mellem målgrupper, men midlerne anvendes fortsat hos de eksterne leverandører med rammeaftale. Side 8 af 15 +, '( - Staten refunderer 35 % af kommunens udgift til kontanthjælp m.v. Når personer er i revalidering, forrevalidering eller i aktivt tilbud refunderer dog staten 65 % af kontanthjælpsudgifterne. For at kommunen kan modtage refusion er det et krav, at betingelserne for tilbud er opfyldt, herunder at tilbuddet er på 10 timer ugentlig i gennemsnit. Fra den 1. januar 2008 skal et tilbud være på mindst 4 sammenhængende uger og mindst 25 timer ugentligt. Såfremt det individuelle kontaktforløb med jobsamtaler hver 3. måned ikke foretages korrekt og rettidigt, kan kommunen principielt miste refusionen på kontanthjælp m.v. Staten refunderer inden for et loft (rådighedsbeløbet) desuden 50 % af kommunens driftsudgifter i forbindelse med aktive tilbud. Staten refunderer 65 % af kommunens udgifter til løntilskud og tilskud til fleksjob. Staten refunderer som hovedregel 35 % af udgifterne til personer på ledighedsydelse. Statsrefusion på tilskud til fleksjob bortfalder, såfremt kommunen ikke har tilvejebragt grundlaget for afgørelsen, eller grundlaget for revurderingen af betingelserne for fleksjob, herunder ved en evt. nødvendig afprøvning ved en ekstern leverandør. Fra den 1. januar 2008 bortfalder statsrefusionen for kontanthjælp, særlige ydelser samt ledighedsydelse for borgere, der er visiteret til fleksjob og har været ledige i en periode på 18 måneder inden for 24 måneder Ad 3 Hvilke konsekvenser har omflytningen af midler fra kontanthjælpsområdet til sygedagpengeområdet i 2007 haft? Forvaltningen har indført en budgetmodel, der betyder, at udgifterne til sagsbehandling og aktivering af kontanthjælpsmodtagere eller sygedagpengemodtagere reduceres henover året, hvis det samlede antal modtagere af kontanthjælp eller sygedagpenge falder i forhold til det, der var forudsat i budgettet. Modellen hviler på den logik, at der er en sammenhæng mellem antal modtager og udgiftsbehov. Modellen betyder således, at udgifterne pr. kontanthjælpsmodtager i udgangspunktet fastholdes, når antallet af kontanthjælpsmodtagere falder. Det frigør midler, som herefter kan prioriteres politisk. Det er f.eks. en mulighed at prioritere, at udgifterne pr. kontanthjælpsmodtager kan stige eller at midlerne omprioriteres til andre områder.

9 Det indgik i regnskabsprognoserne for april (BIU 89/2007) og august (BIU 172/2007), at centrenes budgetter til indsatsen for kontanthjælpsmodtagere reduceres i 2007 i medfør af modellen. Det indgik samtidig, at der på den baggrund blev foretaget en omprioritering til fordel for sygedagpengeindsatsen, hvor et stigende sagsomfang lagde betydeligt pres på opfølgningsindsatsen. Side 9 af 15 Det seneste skøn i augustprognosen indebærer, at kontanthjælpsindsatsen reduceres med i alt knap 24 mio. kr. (samt 2 mio. kr. vedr. jobcenterenhedernes sagsbehandling), og at sygedagpengeindsatsen omvendt øges med i alt godt 24 mio. kr., heraf 17 mio. kr. til opfølgningssamtaler og 7 mio. kr. til køb af tilbud. Reduktionen af kontanthjælpsindsatsen indebar en reduktion af budgettet til køb af tilbud hos de eksterne leverandører til kontanthjælpsmodtagere i matchgruppe 4-5 med i alt 7 mio. kr., hvilket er lidt mindre end forudsat i aprilprognosen, jf. tabel 3. #/' '( Budget 2007 Aprilprognosen Augustprognosen Antal kontanthjælpsmodtagere (helårspersoner) Ændring (pct.) -5,8% -8,0% Indsats for kontanthjælpsmodtagere (mio. kr.) 489,5 470,5 465,7 Ændring (pct.) -3,9% -4,9% Ændring (mio. kr.) -19,0-23,8 Heraf: Tilbud til matchgruppe ,1-13,1 Tilbud til matchgruppe 4-5 (eksterne leverandører) -8,5-7,0 Administration (jobcentre og ydelsesservice) -1,4-3,7 Dermed kan der i sagens natur igangsættes færre tilbud i 2007 end uden en reduktion. Men det kan ikke forklare, at der nu kan konstateres et merforbrug på købsbudgettet. Det skal ses i sammenhæng med følgende forhold: Forvaltningens budgetmodel har været kendt i jobcentrene siden efteråret 2006, jf. boks. 3. Behovet for en reduktion af budgettet til kontanthjælpsindsatsen i 2007 har været kendt i jobcentrene hele året, idet det allerede tidligt var klart, at kontanthjælpsomfanget faldt mere end forudsat. Jobcentrenes budgetter justeres i øvrigt løbende, og ikke først i forbindelse med regnskabsprognoserne, jf. boks. 3.

10 Side 10 af 15 Budgetreduktionen er mindre, end faldet i antallet af kontanthjælpsmodtagere umiddelbart tilsiger, jf. tabel 3. Det skyldes, at forvaltningen har fået tilført ekstra midler som følge af Velfærdsreformen. Af samme grund er budgettet til køb hos de eksterne leverandører faktisk øget fra april- til augustprognosen. Merforbruget på budgettet til køb af aktiviteter for kontanthjælpsmodtagere hos de eksterne leverandører (ca. 35 mio. kr.) overstiger i øvrigt betydeligt den foretagne budgetreduktion (7 mio. kr.). +# " August 2006 Indledende workshop for centerchefer og nøglemedarbejdere om overvejelserne om en ny budgetmodel. November 2006 Den nye budgetmodel meldes ud til enhederne. December 2006 Workshop for centerchefer og nøglemedarbejdere om den nye budgetmodel og de styringsmæssige udfordringer. Turné på jobcentrene for at udbrede forståelsen for den nye budgetmodel og resultatkontraktstyring blandt medarbejderne. Budgetudmelding for 2007 med budgetter og budgetforudsætninger udsendes til centrene. Marts 2007 Økonomikontoret tager på besøgsrunde til centrene omkring den nye budgetmodel og for at understrege deres styringsansvar og -instrumenter. På møderne fremlægges nye reviderede tal for kontanthjælpsmodtagere og budgetkonsekvenser med henblik på, at jobcentrene kan starte en tilpasningsproces. April 2007 Besøgsrunden følges op af et brev fra den adm. direktør om centrenes styringsansvar og forventningen om, at jobcentrene styrer efter balance på budgettet. Juni 2007 Ny chance kampagnen går i gang. I den forbindelse informeres jobcentrene om de styringsmæssige udfordringer i kampagnen. Det indgår, at der ikke er råd til at udvide aktiviteten der skal være tale om omprioritering af aktiviteter, og der kan være behov for relativt korte tilbud. Juli 2007 Skønnet for antallet af kontanthjælpsmodtagere revideres med henblik på en fornyet budgetudmelding. Det nye skøn bekræfter martstallene. Jobcentrene får den nye budgetudmelding i høring. August 2007 Den reviderede budgetudmelding sendes til jobcentrene. Økonomikontoret tager på en fornyet besøgsrunde hos jobcentrene i forlængelse af regnskabstallene for juli. På møderne understreges styringsansvaret, og muligheder for at nedsætte forbruget resten af året drøftes. August-oktober 2007 På de ugentlige jobcenterledelsesmøder drøftes situationen på købsbudgettet og kravet om, at forbruget dæmpes med henblik på, at der opnås balance ved årets udgang.

11 Det skal for en ordens skyld bemærkes, at det reducerede budget til køb af tilbud hos de eksterne leverandører ikke har medført en samlet reduktion af forvaltningens køb hos samme leverandører. Således modsvares reduktionen (7 mio. kr.) fuldt ud af et forøget købsbudget i Sygedagpengecentret (7 mio. kr.), som anvendes i forhold til samme leverandørkreds. Side 11 af 15 Det er ikke umiddelbart muligt at opgøre konsekvenserne for de enkelte leverandører, men forvaltningen har lagt vægt på at holde kredsen af leverandører tæt orienteret. Leverandørerne har i den forbindelse udvist stor forståelse for forvaltningens behov for at udskyde aktiviteter. Det er dog af hensyn til leverandørernes planlægningsmuligheder - aftalt, at sådanne aktiviteter så vidt muligt allerede nu bookes til igangsættelse i det nye år. Det skal understreges, at den kontrakt Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen har indgået med de eksterne leverandører er en rammeaftale. I denne rammeaftale står, at kommunen har ret, men ikke pligt til køb af tilbud. Dvs. der er ingen krav om minimum køb af tilbud eller forløb. Derudover overholder kommunen naturligvis sine forpligtigelser i forhold til kompensation for udsættelse af aftalte aktiviteter, der hvor leverandøren måtte påberåbe sig sådan en kompensation. Hvis aftaler opsiges senest 4 uger før tilbudsstart kan aftalerne stoppes uden kompensation. Ad 4 Kunne merforbruget have været varslet tidligere? Der er to forhold, der har primær betydning i forhold til dette spørgsmål. Det gælder for det første, om merforbruget burde være forudset tidligere end medio oktober måned, og for det andet om BIU burde have været orienteret tidligere. Forbrugsprocenten det akkumulerede forbrug set i forhold til det samlede budget udgjorde 64 % efter juli, jf. tabel 4. Forvaltningen fandt, at dette ikke var hindrende for et samlet årsresultat inden for budgettet eller med en beskeden overskridelse. Forvaltningen tog dog på en besøgsrunde hos jobcentrene for at drøfte styringen af købsbudgettet og mulighederne for at dæmpe forbruget resten af året. Forvaltningen indarbejdede på den baggrund en forventning om samlet balance på driftsrammen i augustprognosen. Forvaltningen har i øvrigt fra sommerferien og frem drøftet behovet for at dæmpe forbruget på området løbende på de ugentlige jobcenterchefmøder, jf. boks 3.

12 Med regnskabstallene fra august udgjorde forbrugsprocenten 80 % og med regnskabstallene for september 92 %, jf. tabel 4. Side 12 af 15 &+0'- Mio. kr., 2007 PL Juli August September 2007 i alt Forbrug pr. måned 20,1 27,8 22,1 Forbrug, akkumuleret 116,8 144,6 166,7 Budget, lineært fremskrevet 105,8 120,9 136,0 181,4 Forbrugsprocent 64 % 80 % 92 % Forvaltningen må erkende, at regnskabstallene for august burde have givet anledning til særlig handlen i forhold til situationen på købsbudgettet. Det skal dog nævnes, at det samlede købsbudget inkl. køb af tilbud til sygedagpengemodtagere samt ordinære uddannelsesforløb til revalidender på det tidspunkt udviste en forbrugsprocent på 63 % af årsbudgettet. Der var samtidig på det tidspunkt fortsat en forventning om, at drøftelserne omkring styringen i august måned ville have et betydeligt gennemslag i resten af året. Det var således forventningen, at et eventuelt merforbrug kunne begrænses så meget, at det kunne dækkes ind på den samlede driftsramme. Med regnskabstallene for september bliver det klart, at jobcentrene ikke er i stand til at begrænse forbruget så meget, at der kan forventes et resultat, der ligger i nærheden af budgettet. Det er baggrunden for, at forvaltningen vælger rent administrativt at udmelde et forbrugsstop. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget behandlede augustprognosen på sit møde den 13. september, jf. boks 4. Augustprognosen var baseret på regnskabstal for juli måned og jobcentrenes forventninger til forbruget resten af året. Som beskrevet ovenfor fandt forvaltningen ikke, at der på det tidspunkt var anledning til at advare udvalget særskilt om situationen på købsbudgettet, idet forvaltningen dog selv tog visse initiativer til at dæmpe forbruget på købsbudgettet. +& '0-10. september: Regnskabstal for august foreligger 13. september: BIU-møde, behandling af augustprognosen 8. oktober: Regnskabstal for september foreligger 11. oktober: BIU-møde, behandling af ½-årsrapport om resultatkontrakter 12. oktober: Første udmelding af administrativt stop for yderligere køb 17. oktober: Skærpet udmelding af administrativt stop for yderligere køb

13 Forvaltningen havde på tidspunktet for udvalgets behandling af augustprognosen allerede fået regnskabstallene for august måned. Disse var dog under behandling i forvaltningen. Samtidig var det som nævnt ikke vurderingen i forvaltningen, at de gav anledning til særskilte handlinger, jf. ovenfor. Side 13 af 15 Den 8. oktober modtog forvaltningen regnskabstallene for september måned, som herefter blev behandlet i forvaltningen. På den baggrund blev der udmeldt et første administrativt stop for nye køb den 12. oktober, som blev fulgt op af den skærpet udmelding af administrativt stop den 17. oktober. Forvaltningen finder, at man burde have orienteret udvalget særskilt om situationen vedr. købsbudgettet i forbindelse med udvalgsmødet den 11. oktober. Det er dobbelt beklageligt for så vidt, at udvalget drøftede en figur om udviklingen på købsbudgettet til og med august i forbindelse med behandlingen af ½-årsrapporten vedr. forvaltningens resultatkontrakter. Forvaltningen kan kun beklage, at direktionen ikke var tilstrækkelig forberedt på at redegøre for problemstillingen i forbindelse med mødet den 11. oktober. Forvaltningen finder således sammenfattende, at der burde have været foretaget særskilte handlinger allerede på baggrund af regnskabstallene for august. Forvaltningen finder også, at udvalget burde have været orienteret om situationen på købsbudgettet i forbindelse med sit møde den 11. oktober. Begge dele er beklagelige. Ad 5 Hvilke konsekvenser vil forvaltningen drage af situationen? Det er væsentligt at holde sig for øje, at overskridelsen af købsbudgettet afspejler en betydelig aktivitetsstigning til gavn for borgere og virksomheder. Der er tale om aktiviteter, der skal gennemføres, og som der også er budgetmæssig dækning for i 2008, bl.a. i forbindelse med den sidste rate i relation til Ny Chance for alle. Det skal dog understreges, at overskridelsen af købsbudgettet også afslører alvorlige brister i forvaltningens økonomistyring. Det gælder både i jobcentrenes styring af de købsbudgetter, de har et klart budgetansvar for, og det gælder i forhold til centralforvaltningens løbende opfølgning og kontrol.

14 Det må konstateres, at risikoen for merforbrug på købsbudgettet har været undervurderet op til, at regnskabstallene for september måned forelå. Det har forringet direktionens handlemuligheder og givet sig udslag i en uacceptabel proces i forhold til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget. Side 14 af 15 Forvaltningen vil på den baggrund tage forskellige skridt: For det første vil forvaltningen nu skriftligt indskærpe jobcentrenes økonomistyringsmæssige ansvar meget tydeligt over for jobcentercheferne. For det andet vil forvaltningen omgående sætte yderligere kontrolprocedurer i værk, som kan sikre en bedre varsling af risici for merforbrug af centrenes budgetter. Der er som led i forvaltningens arbejde med at opbygge et ledelsesinformationssystem allerede igangsat et arbejde med at udvikle en rapport, der skaber et samlet overblik over udgiftsvirkningen af alle de aftaler, centrene har indgået med borgere og leverandører (et samlet disponeringsregnskab på tværs af jobcentrene). Dette arbejde fremskyndes nu yderligere, så det sikres, at rapporten er tilgængelig fra starten af For det tredje vil forvaltningen fremover bestræbe sig på i endnu større omfang at gøre Beskæftigelses- og Integrationsudvalget tidligt opmærksom på budgetmæssige risici samt omprioriteringsbehov og -muligheder. Det gælder også imellem de kvartalsvise regnskabsprognoser. I 2008 vil forvaltningen månedsvis forelægge udvalget en månedlig nøgletalsrapport over udviklingen på de kritiske områder i udvalgets budget ved siden af de eksisterende kvartalsvise regnskabsprognoser. Det omfatter bl.a. en oversigt over disponeringerne på budgettet til køb af tilbud hos de eksterne leverandører og om. Det bemærkes i øvrigt, at mulighederne for at iværksætte aktiviteter for kontanthjælpsmodtagere alt andet lige forbedres i 2008 i medfør af de ekstra 25 mio. kr. til aktivering, der er aftalt som led i budgetaftalen for Det bemærkes også, at budgettet til beskæftigelsestilbud næste år flyttes til en særskilt ramme sammen med bl.a. danskundervisning og integrationstilskud og dermed ikke længere indgår i udvalgets driftsramme. Det skyldes, at det er besluttet, at driftsrammen skal korrespondere fuldt ud med serviceudgifterne.

15 Af hensyn til at sikre en vis fleksibilitet vil den nye særskilte ramme imidlertid være omfattet af særlige budgetmæssige vilkår, hvor der tillades udsving på rammen på max. 6 %. Det betyder, at forvaltningen får mulighed for at hente et eventuelt merforbrug hjem i de efterfølgende år. Dette års merforbrug på køb af tilbud på 30 mio. kr. svarer til ca. 5 % af den ramme, der fremover bliver omfattet af udsvingsbåndet Side 15 af 15 Ad 6 Hvordan er de fundne mindreudgifter på den øvrige driftsramme sammensat? Der henvises til særskilt notat om Muligheder for inddækning af merforbrug på køb af tilbud.

STATUS PÅ ØKONOMI BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSUDVALGET 1. KVT. 2007

STATUS PÅ ØKONOMI BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSUDVALGET 1. KVT. 2007 1. De vigtigste tendenser Regnskabsprognosen efter 1. kvartal 27 peger på et merforbrug på 4,5 mill. kr. på driften. Det skal ses i sammenhæng med det overførte merforbrug fra regnskab 26. Forvaltningen

Læs mere

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget skal løbende følge op på økonomien og kvartalvist indberette et forventet regnskab til Økonomiudvalget.

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget skal løbende følge op på økonomien og kvartalvist indberette et forventet regnskab til Økonomiudvalget. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget skal løbende følge op på økonomien og kvartalvist indberette et forventet regnskab til Økonomiudvalget. INDSTILLING OG BESLUTNING Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Læs mere

Ved formand for Beskæftigelsesudvalget, Johannes Vesterby

Ved formand for Beskæftigelsesudvalget, Johannes Vesterby Tema: Overførselsindkomster Ved formand for, Johannes Vesterby Budgetteret udgift til overførselsindkomster i 2008 (1000 kr.) Kontanthjælp Sygedagpenge Revalidering Løntilskud Intro. ydelse Besk. ordninger

Læs mere

Resultatrevision for Varde

Resultatrevision for Varde Resultatrevision for Varde 2012 Område: Sammenligningsgrundlag: Varde Jobcentre med samme rammevilkår: Faxe, Køge, Lemvig, Thisted, Vejen Periode: 2012 Indhold Resultatrevision 2012 Jobcenter Varde har

Læs mere

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter 4.177 Egentlige tillægsbevillinger 4.202 10.01 Berigtigelser af refusionsopgørelse for 2012-25

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter 4.177 Egentlige tillægsbevillinger 4.202 10.01 Berigtigelser af refusionsopgørelse for 2012-25 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2013 Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Generelt: Forbrugsprocenten er på 44,53 %, lidt mindre end forventet på 50 % pr. 30.06.13. Note Område Beløb i 1.000 kr. Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Nøgletalsrapport for

Nøgletalsrapport for 1. UDGAVE Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland Nøgletalsrapport for gruppe 4 3. kvartal 2007 Side 1 af 32 Indhold Forord 4 Målinger vedrørende ministerens fokusområder Mål 1A* Arbejdskraftreserven:

Læs mere

Budgetopfølgning 30. september Ved budgetopfølgningen pr blev der givet en tillægsbevilling på i alt kr. 8,3 mio. kr.

Budgetopfølgning 30. september Ved budgetopfølgningen pr blev der givet en tillægsbevilling på i alt kr. 8,3 mio. kr. opfølgning 30. september tet indenfor består af følgende: Jobcenter Aktivering Ved opfølgningen pr. 30.06. blev der givet en tillægsbevilling på i alt kr. 8,3 mio. kr., total 30-09- Oprindeligt Tillægsbevilling

Læs mere

Resultatrevision for 2008

Resultatrevision for 2008 Resultatrevision for 2008 Notatet redegør for Resultatrevisionen for 2008. Resultatrevisionen består af fire dele, resultatoversigten, besparelsespotentiale, scorecard på ministermål og scorecard på rettidighed.

Læs mere

Aktiveringsstrategi 2011

Aktiveringsstrategi 2011 sstrategi 2011 Som konsekvens af aftalerne om finansloven for 2011, ændredes refusionssystemet således, at incitamentet til at oprette virksomhedsrettede aktiveringstilbud øgedes, samtidig med at vejlednings-

Læs mere

Notat. Job og Arbejdsmarked. Til: Sagsnr.: 2010/03452 Dato: Sag: Kommentarer til resultatrevision Sagsbehandler:

Notat. Job og Arbejdsmarked. Til: Sagsnr.: 2010/03452 Dato: Sag: Kommentarer til resultatrevision Sagsbehandler: Job og Arbejdsmarked Notat Til: Sagsnr.: 2010/03452 Dato: 19-03-2010 Sag: Kommentarer til resultatrevision 2009 Sagsbehandler: Martin Kristensen Arbejdsmarkedskonsulent Resultatrevision 2009 for Halsnæs

Læs mere

19. Arbejdsmarkedspolitik

19. Arbejdsmarkedspolitik 9. ( i kr..000) 2009 200 20 202 Overslagsår 0 - fremskrevet 55.753 54.24 54.24 54.24 Arbejdsskadeforsikring -945-945 -945-945 Indkøbsaftaler 0 0 0 0 Ny Løn 2 2 2 2 Besparelse godkendt i byrådet d. 26.02.08-373

Læs mere

Økonomi og Aktivitetsrapport 1/2011. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Økonomi og Aktivitetsrapport 1/2011. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Økonomi og Aktivitetsrapport 1/211 Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Forord... 3 Økonomirapport... 3... 3 Økonomirapport 1... 5 Økonomirapport 2... 6 Aktivitetsrapport... 7 1 - Kontanthjælp... 7 2 -

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget, budgetbemærkninger Indledning

Arbejdsmarkedsudvalget, budgetbemærkninger Indledning Arbejdsmarkedsudvalget, budgetbemærkninger 2015 Indledning erne på beskæftigelsesområdet er i høj grad afhængige af udviklingen på arbejdsmarkedet. Forventningerne til konjunkturudviklingen er ifølge Økonomisk

Læs mere

Resultatstatus Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Forelægges på BIU-møde den 3. oktober 2011

Resultatstatus Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Forelægges på BIU-møde den 3. oktober 2011 Vejledning til Mini-læsevejledning til : Denne statusrapport viser udviklingen i en række nøgletal på beskæftigelsesområdet. Hvert nøgletal er ledsaget af en farveboks, der indikerer, med hvilken sikkerhed

Læs mere

Notat vedrørende Arbejdsmarkedsudvalgets regnskab for 2015 og status på handleplan vedr. sygedagpenge til AMU

Notat vedrørende Arbejdsmarkedsudvalgets regnskab for 2015 og status på handleplan vedr. sygedagpenge til AMU Notat vedrørende Arbejdsmarkedsudvalgets regnskab for 2015 og status på handleplan vedr. sygedagpenge til AMU 07.03.16 Det foreløbige regnskabsresultatet i 2015 for Arbejdsmarkedsudvalget viser et merforbrug

Læs mere

Resultatrevision for 2010

Resultatrevision for 2010 Resultatrevision for 2010 7. april 2011 Notatet redegør for Resultatrevisionen for 2010. Resultatrevisionen består af tre dele, resultatoversigten, besparelsespotentiale og scorecard på ministermål. Resultaterne

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Januar 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland En væsentlig del af det samlede antal fuldtidspersoner på kommunal forsørgelse

Læs mere

Økonomivurdering. 3. kvartal 2014

Økonomivurdering. 3. kvartal 2014 Økonomivurdering 3. kvartal 2014 Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab Afv. ØKV3 ØKV1 ØKV2 ØKV3 Arbejdsmarked 140,8 138,6 137,8 136,7-4,1 UU-vejledning

Læs mere

1. Status på indsatsen - herunder de to strategiske tiltag

1. Status på indsatsen - herunder de to strategiske tiltag Notat Sagsnr.: 15.2.-P5-1-17 Dato: 14-12-217 Titel: Status Fleksjob og Ledighedsydelse Sagsbehandler: Borgerservice og Beskæftigelse Udvalget Vækst og Erhverv drøftede på møde i juni 217 udfordringer for

Læs mere

Bytorvet 25 2620 Albertslund. Resultatrevision 2013 Albertslund kommune

Bytorvet 25 2620 Albertslund. Resultatrevision 2013 Albertslund kommune Bytorvet 25 2620 Albertslund Resultatrevision 2013 Albertslund kommune Resultatrevision 2013 Det fremgår af Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, at jobcentrene årligt skal

Læs mere

Grundlaget for denne statistik udgøres af data fra Arbejdsmarkedsstyrelsens portal jobindsats.dk.

Grundlaget for denne statistik udgøres af data fra Arbejdsmarkedsstyrelsens portal jobindsats.dk. GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Arbejdsmarkedsafdelingen Beskæftigelses- og Integrationsudvalget kvartalsstatistik, 2. kvartal 21 NOTAT Dato 16. august 21 Af: Jesper Bøtker Mortensen

Læs mere

I 2010 udgjorde refusionen hhv. 75 % eller 65 % i aktive perioder og 50 % eller 35 % i passive periode.

I 2010 udgjorde refusionen hhv. 75 % eller 65 % i aktive perioder og 50 % eller 35 % i passive periode. Økonomi- og lønafdelingen Notat af 3. august 2011 Refusionsomlægning på beskæftigelsesområdet i 2011 I forbindelse med den samlede aftale om finansloven 2011 blev der i november 2010 indgået en række aftaler

Læs mere

Resultatrevision for året Jobcenter Allerød

Resultatrevision for året Jobcenter Allerød Resultatrevision for året 2010 Jobcenter Allerød April 2011 Resultatrevision 2010 for jobcenter Allerød Formålet med resultatrevisionen er at understøtte beskæftigelsesindsatsen i jobcenter Allerød. Resultatrevisionen

Læs mere

Ledelsesinformationsoversigt Arbejdsmarkedsområdet Område Side Fuldtidspersoner Udgifter

Ledelsesinformationsoversigt Arbejdsmarkedsområdet Område Side Fuldtidspersoner Udgifter Ledelsesinformationsoversigt Arbejdsmarkedsområdet Område Side Fuldtidspersoner Udgifter Initiativer A-dagpenge 3 1 0 Samlet har Jobcentret fortsat den proces, som der blev indstillet til i tidligere møde

Læs mere

Nærværende notat beskriver de mulige potentialer under området overførselsindkomster.

Nærværende notat beskriver de mulige potentialer under området overførselsindkomster. Sagsnr. 274223 Brevid. 2231646 NOTAT: Temaanalyse vedr. overførselsindkomster 20. november 2015 Konklusion Som en del af budgetforliget for 2016 indgår, at der skal frembringes et grundlag for en vurdering

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Oktober 2015, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland En væsentlig del af det samlede antal fuldtidspersoner på kommunal forsørgelse

Læs mere

Oprindeligt budget. Ny vurdering

Oprindeligt budget. Ny vurdering NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 1. Økonomisk Redegørelse 216. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger

Læs mere

STATUS PÅ INDSATSEN BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSUDVALGET 1. KVT. 2007

STATUS PÅ INDSATSEN BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSUDVALGET 1. KVT. 2007 1. De vigtigste tendenser STATUS PÅ INDSATSEN 1. KVT. 20 Det samlede antal kontanthjælpsmodtagere falder fortsat og er nu nede på ca. 21.500. Aktiveringsgraden er fra januar til februar 20 steget fra 36%

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg November 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland Beskæftigelsestilskuddet beregnes på baggrund af udviklingen i Aalborgs andel

Læs mere

Notat. Borger & Arbejdsmarked Jobcenter/Stab/Udvikling. Økonomiske konsekvenser af finansloven indenfor beskæftigelsesområdet

Notat. Borger & Arbejdsmarked Jobcenter/Stab/Udvikling. Økonomiske konsekvenser af finansloven indenfor beskæftigelsesområdet Postadresse Exnersgade 33. 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 18. januar 2011 Sagsbehandler Anette Thede Telefon direkte 76 16 73 55 Sagsid 2011-52 Notat Økonomiske konsekvenser af finansloven

Læs mere

Plan for tilpasning af aktiveringsindsatsen. Ekstraordinært møde i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget d. 30. oktober 2018

Plan for tilpasning af aktiveringsindsatsen. Ekstraordinært møde i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget d. 30. oktober 2018 Plan for tilpasning af aktiveringsindsatsen Ekstraordinært møde i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget d. 30. oktober 2018 Agenda Arbejdsgrundlagets ressourcesyn og politiske mål Finansieringsomlægning

Læs mere

Resultatrevision Ishøj Kommune

Resultatrevision Ishøj Kommune Resultatrevision 2010 Ishøj Kommune April 2011 Resultatrevision for Jobcenter Vallensbæk Ishøj kommune 2010 Indholdsfortegnelse 1. Opsummering om resultatrevision 2010... 3 2. Scorecard ministermål...

Læs mere

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. Arbejdsmarkedsudvalget Kvartalsregnskab - pr. 31. marts 2014 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag

Læs mere

ARBEJDSMARKEDET I TAL OKTOBER 2013

ARBEJDSMARKEDET I TAL OKTOBER 2013 ARBEJDSMARKEDET I TAL OKTOBER 2013 Nøgletal og ledelsesinformation Udviklingen på arbejdsmarkedet Vordingborg Kommune Jobcenter Vordingborg 21. oktober 2013 Indhold: Tabel 1 Modtagere af forsørgelsesydelser,

Læs mere

Forventet forbrug 2016 pr. 31. maj

Forventet forbrug 2016 pr. 31. maj NOTAT Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 3. Økonomisk Redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget. Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge I 3. økonomisk redegørelse på Erhvervs-

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning Marts 11 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune Denne rapport

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Maj 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland En væsentlig del af det samlede antal fuldtidspersoner på kommunal forsørgelse

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget Den samlede budgetramme 2013 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger: Hovedområde (1.000 kr.) Udgifter Indtægter Netto udgifter Beskæftigelsesindsats 496.191-172.911 323.280

Læs mere

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets NOTAT ØDC Økonomistyring 15-10- 1. bemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets - 20 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af ét politikområde: Arbejdsmarked og beskæftigelse Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Hjørring Kommune. Notat. Økonomifunktionen, Administration og Service. Notat vedr. trykprøvning af aktivitetsforudsætninger i Budget

Hjørring Kommune. Notat. Økonomifunktionen, Administration og Service. Notat vedr. trykprøvning af aktivitetsforudsætninger i Budget Hjørring Kommune Notat Økonomifunktionen, Administration og Service 15.maj 217 Side 1. Notat vedr. trykprøvning af aktivitetsforudsætninger i Budget 218-221 Økonomiudvalget godkendte d. 22. marts 217 principperne

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland Beskæftigelsestilskuddet beregnes på baggrund af udviklingen i Aalborgs

Læs mere

Notat. Status oktober 2007 på resultatmål i Resultatrevisionen

Notat. Status oktober 2007 på resultatmål i Resultatrevisionen Notat Arbejdsmarkedspolitisk Sekretariat Tolderlundsvej 3A, 1. sal 5000 Odense C Tlf. 6551 4965 Fax 6613 1590 E-mail JobcenterSAF@odense.dk Status oktober 2007 på resultatmål i Resultatrevisionen Dette

Læs mere

Resultatrevision for Helsingør 2011

Resultatrevision for Helsingør 2011 Resultatrevision for Helsingør 2011 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Resultatoversigt... 4 Beskæftigelsesministerens mål...4 Arbejdskraftreserven...4 Permanente forsørgelsesordninger...5 Unge under

Læs mere

Beskæftigelses- og Erhvervsudvalgets driftsområde omfatter følgende aktivitetsområder:

Beskæftigelses- og Erhvervsudvalgets driftsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Furesø Kommune Tabel 1 regnskab Opr. Hele 1.000 kr. Ompl. Till. bev. Korr. ift. opr. ift. korr. Forbr.% ift. korr. Udgifter - i alt U 298.756-12.906 17.135 302.986 316.698-17.942-13.712 104,53 Indtægter

Læs mere

Bruttoudgifter - Statsrefusion = Nettoudgift Arbejdsmarkedsudvalget - Statstilskud (budgetgaranti, beskæftigelsestilskud,

Bruttoudgifter - Statsrefusion = Nettoudgift Arbejdsmarkedsudvalget - Statstilskud (budgetgaranti, beskæftigelsestilskud, Økonomi- og indkøb Marts 2013 Statens finansiering af udgifter på arbejdsmarkedsområdet Den aktive beskæftigelsesindsats finansieres delvist af staten og delvist af kommunerne. Statens finansiering sker

Læs mere

Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 2017 på serviceudgifter og det lovbestemte område.

Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 2017 på serviceudgifter og det lovbestemte område. NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 1. Økonomisk Redegørelse 2017 - Erhvervs og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget: Beskæftigelsesindsats

Beskæftigelsesudvalget: Beskæftigelsesindsats DRIFTSBEVILLING Beskæftigelsesudvalget er tildelt en række nettorammer på funktion 3. niveau. Den samlede budgetramme for 2011 kan opgøres som følger: Hovedområde (1.000 kr.) Udgifter Indtægter Netto udgifter

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. maj 2019 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet

Budgetkontrol pr. 1. maj 2019 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Sagsnr.: 00.15.00-A00-16-19 Dato: 27.05.2019 Sagsbehandler: Lisbeth Geert Hansen (CAM) og Carina Andersen (CKO) Budgetkontrol pr. 1. maj 2019 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Der er godkendt nye

Læs mere

Økonomi og Aktivitetsrapport 2/2010. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Økonomi og Aktivitetsrapport 2/2010. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget > Økonomi og Aktivitetsrapport 2/21 Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget 3. maj 21 Side 2 af 17 Forord... 3 Økonomirapport... 3... 3 Økonomirapport 1... 4 Økonomirapport 2... 5 Aktivitetsrapport... 6 1

Læs mere

NOTAT. Økonomi og Analyse. 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

NOTAT. Økonomi og Analyse. 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget NOTAT Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Dato Sagsnummer Dokumentnummer 09-10-2014 2014-16891 2014-133798 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget (2. samling) AMU alm. del - Bilag 130 Offentligt. Ex. 1 Rødovre Et eksempel på organiseret spil af tid i Jobcentrene.

Arbejdsmarkedsudvalget (2. samling) AMU alm. del - Bilag 130 Offentligt. Ex. 1 Rødovre Et eksempel på organiseret spil af tid i Jobcentrene. Arbejdsmarkedsudvalget (2. samling) AMU alm. del - Bilag 130 Offentligt Ex. 1 Rødovre Et eksempel på organiseret spil af tid i Jobcentrene. Borgeren indkaldes rettidigt til jobsamtale/kontaktsamtale. Borgeren

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2017, data fra jobindsats.dk Målene i beskæftigelsesplanen for 2017 er opstillet ud fra budgettallene fra økonomisystemet for derved at koble beskæftigelsesplanens

Læs mere

Del 1 - seneste måned og generelle tendenser i de seneste 6 måneder

Del 1 - seneste måned og generelle tendenser i de seneste 6 måneder GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Arbejdsmarkedsafdelingen Notat vedr. udviklingen i kontaktforløb i Jobcenter Gladsaxe NOTAT Dato: 02.06.2009 Af: Jesper Bøtker Mortensen Indledning I dette

Læs mere

Grundlaget for denne statistik udgøres af data fra Arbejdsmarkedsstyrelsens portal jobindsats.dk.

Grundlaget for denne statistik udgøres af data fra Arbejdsmarkedsstyrelsens portal jobindsats.dk. GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Arbejdsmarkedsafdelingen Beskæftigelses- og Integrationsudvalget kvartalsstatistik 4. kvartal 29 NOTAT Dato 25. januar 21 Af: Morten Østergaard Christensen

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Maj 2017, data fra jobindsats.dk I forbindelse med udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2017 blev det besluttet, at måltallene i beskæftigelsesplanen skulle opstilles

Læs mere

Samlet set forventes et mindreforbrug på 45,1 mio. kr. i forhold til korrigeret budget for Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017

Samlet set forventes et mindreforbrug på 45,1 mio. kr. i forhold til korrigeret budget for Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017 NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 24. april -018524-8 2. Økonomisk redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget

Læs mere

Social- og arbejdsmarked

Social- og arbejdsmarked Social- og arbejdsmarked Social- og arbejdsmarked udgør 9,2 % af de kommunale nettodriftsudgifter og er opdelt på følgende områder: Beløb i hele tusinde kr. Budget 2010 Andel i pct. Faste ejendomme 223

Læs mere

Grundlaget for denne statistik udgøres af data fra Arbejdsmarkedsstyrelsens portal jobindsats.dk.

Grundlaget for denne statistik udgøres af data fra Arbejdsmarkedsstyrelsens portal jobindsats.dk. GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Arbejdsmarkedsafdelingen Beskæftigelses- og Integrationsudvalget kvartalsstatistik NOTAT Dato 19.1.29 Af: Morten Østergaard Christensen Grundlaget for

Læs mere

Grundlaget for denne statistik udgøres af data fra Arbejdsmarkedsstyrelsens portal jobindsats.dk.

Grundlaget for denne statistik udgøres af data fra Arbejdsmarkedsstyrelsens portal jobindsats.dk. GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Arbejdsmarkedsafdelingen Beskæftigelses- og Integrationsudvalget kvartalsstatistik, 1. kvartal 21 NOTAT Dato 27. april 21 Af: Jesper Bøtker Mortensen Grundlaget

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted. november 2010

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted. november 2010 OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted november Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. Dette gøres som udgangspunkt kvartalsvis. I denne rapport

Læs mere

Resultatrevisionen for 2011

Resultatrevisionen for 2011 Resultatrevisionen for 2011 Resume Samlet set har en fra december 2010 til december 2011 på Bornholm været positiv. En Arbejdskraftreserve som samlet set er faldet med 16 % og et kraftigt fald i sager

Læs mere

Udvalget for Arbejdsmarkedet Økonomi- og Aktivitetsopfølgning August 2015

Udvalget for Arbejdsmarkedet Økonomi- og Aktivitetsopfølgning August 2015 Udvalget for Arbejdsmarkedet Økonomi- og Aktivitetsopfølgning August Holbæk Kommune Det forventede resultat Pr. august forventer vi at kassetrækket bliver på 199,3 mio. kr. i år. Det er 124,7 mio.kr. mere

Læs mere

Indstilling: Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen

Indstilling: Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen Pkt.nr. 12 En ny chance til alle 527257 Indstilling: Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen 1. at statstilskuddet kroner 769.972 til gennemgang af sager i perioden

Læs mere

Mindst 30 pct. af alle. være i offentlige eller private virksomheder. I 2006 var den virksomhedsrettede. aktiveringer for kontanthjælpsmodtagere

Mindst 30 pct. af alle. være i offentlige eller private virksomheder. I 2006 var den virksomhedsrettede. aktiveringer for kontanthjælpsmodtagere GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Stab og Sekretariat BIU: Bilag c Budgetkontrol 3. kvartal 2008 (resultatkrav) NOTAT Dato: 11. november 2008 Af: Af: Claus Bager Jensen Tværgående målsætning

Læs mere

8. Arbejdsmarkedsudvalget

8. Arbejdsmarkedsudvalget 8. Arbejdsmarkedsudvalget 1.000 kr. 2013 p/l niveau Regnskab 2011 2012 overslag 2013 2014 2015 2016 Arbejdsmarkedsudvalget 411.035 452.895 454.512 461.616 469.910 477.569 Forsørgelsesydelser 299.150 313.250

Læs mere

Resultatrevision. Jobcenter Skive

Resultatrevision. Jobcenter Skive Resultatrevision Jobcenter Skive 2013 1 Indhold 1.0 Indledning... 3 1.1 Resumé... 3 2.0 Resultatoversigt... 5 2.1 Ministerens mål... 5 2.1.1 Unge i uddannelse... 5 2.1.2 Tilgang til førtidspension... 5

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 for arbejdsmarkedsudvalget

Halvårsregnskab 2014 for arbejdsmarkedsudvalget Halvårsregnskab 2014 for arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget samlet oversigt Korrigeret budget Forventet regnskab Afvigelse* (Mio. kr.) Drift ekskl. overførte midler 523,3 496,8-26,5 Overførte

Læs mere

Budgetopfølgning pr for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug ,1 652,2 1,0

Budgetopfølgning pr for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug ,1 652,2 1,0 Økonomisk styring opfølgning pr. 31.8. for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Udenfor rammen. Mio. kr. Forbrug 31.8. %-forbrug Forventet regnskab Forventet merforbrug Udvalget for Arbejdsmarked

Læs mere

Resultatrevision 2012 Jobcenter Vesthimmerland

Resultatrevision 2012 Jobcenter Vesthimmerland Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Opsummering... 4 3. Resultatoversigt... 5 3.1. Ministerens mål... 6 3.1.1. Arbejdskraftreserven... 6 3.1.2. Permanente forsørgelsesordninger... 7 3.1.3. Unge under

Læs mere

Reglerne om sygedagpenge skal afbureaukratiseres

Reglerne om sygedagpenge skal afbureaukratiseres NOTAT 13. juni 2008 Reglerne om sygedagpenge skal afbureaukratiseres Baggrund for afbureaukratiseringen Reglerne på beskæftigelsesområdet er over mange år blevet ændret og justeret gennem politiske aftaler.

Læs mere

Opfølgning på arbejdsmarkedsområdet

Opfølgning på arbejdsmarkedsområdet Beskæftigelses - og Integrationsforvaltningen Kontoret for Arbejdsmarkedspolitik og Strategi NOTAT Dato: 18-05-2006 Sagsnr.: 307388 Dok.nr.: 1845819 PKM Opfølgning på arbejdsmarkedsområdet 1. kvartal 2006

Læs mere

Resultatrevision. Jobcenter Skive

Resultatrevision. Jobcenter Skive Resultatrevision Jobcenter Skive 2010 1 Indhold 1.0 Indledning...3 2.0 Ministermål 2010...4 2.1 Scorecard...5 3.0 Resultatoversigt...6 3.1 Resultater (ministerens mål)...6 3.1.1 Arbejdskraftreserven...6

Læs mere

Aktuelle nøgletal på arbejdsmarkedsområdet

Aktuelle nøgletal på arbejdsmarkedsområdet Norddjurs kommune 7. juni 2008 Aktuelle nøgletal på arbejdsmarkedsområdet 1. Sygedagpenge Jobcenter Norddjurs har udarbejdet en række aktuelle nøgletal, der belyser forholdene på sygedagpengeområdet i

Læs mere

Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet

Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet Indledende kommentarer Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet Kvartalsvis opfølgning på investering i selvforsørgelse Resultatrapport 1/2015 Hermed følger resultatrapporten for effektstyring på arbejdsmarkedsområdet

Læs mere

RESULTATRAPPORT 3.KVARTAL 2017 FREMLÆGGES PÅ BIU-MØDE D. 18.DECEMBER 2017

RESULTATRAPPORT 3.KVARTAL 2017 FREMLÆGGES PÅ BIU-MØDE D. 18.DECEMBER 2017 .KVARTAL 7 FREMLÆGGES PÅ BIU-MØDE D..DECEMBER 7 INDHOLDSFORTEGNELSE Figur : Ydelsesmodtagere i pct. af befolkningen Figur a: Dagpengemodtagere i pct. af arbejdsløshedsforsikrede, akademikere Figur b: Dagpengemodtagere

Læs mere

Resultatrevision 2011. Ishøj Kommune

Resultatrevision 2011. Ishøj Kommune Resultatrevision 2011 Ishøj Kommune April 2012 Resultatrevision for Jobcenter Vallensbæk Ishøj kommune 2011 Indholdsfortegnelse 1. Opsummering om resultatrevision 2011... 3 2. Scorecard - ministermål...

Læs mere

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag 1 Ansættelse af borgere på ledighedsydelse... 2 Forslag 2 Intensiveret indsats for sygedagpengemodtagere... 5 Forslag 3 Intensiveret indsats

Læs mere

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn.

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Erhvervsog Beskæftigelsesudvalgets område. Beskæftigelse har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram, der indgår i aftalen

Læs mere

NOTAT Økonomisk Afdeling

NOTAT Økonomisk Afdeling NOTAT Økonomisk Afdeling På baggrund af udvikling i forbrug og aktivitetsniveau på arbejdsmarkedsområdet i første kvartal 2012, har Økonomistaben i samarbejde med Jobcentret udarbejdet nærværende kvartalsopfølgningsnotat,

Læs mere

Resultatrevision 2013

Resultatrevision 2013 Område: Jobcenter Brøndby Sammenligningsgrundlag: Jobcentre med samme rammevilkår: Albertslund, Fredericia, København, Odense, Svendborg, Aalborg, Århus Periode: 2013 indeholder: En resultatoversigt der

Læs mere

Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017

Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017 NOTAT Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 3. Økonomisk Redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget

Læs mere

1. Budgetbemærkninger på Arbejdsmarkedsudvalgets område

1. Budgetbemærkninger på Arbejdsmarkedsudvalgets område BUDGET 2014-2017 1. Budgetbemærkninger på Arbejdsmarkedsudvalgets område Udvalgets ansvarsområde og opgaver Arbejdsmarkedsudvalget har ansvaret for beskæftigelsesindsatsen overfor borgere, der står uden

Læs mere

RESULTATSTATUS 2. KVARTAL 2014

RESULTATSTATUS 2. KVARTAL 2014 Side 1 Læsevejledning til Resultatstatus: Denne statusrapport viser udviklingen i en række nøgletal vedrørende Københavns Kommunes beskæftigelsesindsats. I første del af resultatstatus (figur 1-3) følges

Læs mere

RESULTATRAPPORT 3. KVARTAL 2015 FREMLÆGGES PÅ BIU-MØDE D. 7. DECEMBER 2015

RESULTATRAPPORT 3. KVARTAL 2015 FREMLÆGGES PÅ BIU-MØDE D. 7. DECEMBER 2015 FREMLÆGGES PÅ BIU-MØDE D. 7. DECEMBER 215 INDHOLDSFORTEGNELSE Figur 1: Ydelsesmodtagere i pct. af befolkningen 3 Figur 2: Dagpengemodtagere i pct. af arbejdsstyrken 4 Figur 3: Jobparate kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende anden budgetopfølgning 2019 for bevillingsramme:

Bilagsnotat vedrørende anden budgetopfølgning 2019 for bevillingsramme: ARBEJDSMARKED Dato: 28. juni 2019 Tlf. dir.: 41750258 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Jakob Holtoug Bjældager Sagsid: 00.30.14-G01-3-19 Bilagsnotat vedrørende anden budgetopfølgning 2019 for bevillingsramme:

Læs mere

RESULTATRAPPORT 2. KVARTAL 2016 FREMLÆGGES PÅ BIU-MØDE D. 26. SEPTEMBER 2016

RESULTATRAPPORT 2. KVARTAL 2016 FREMLÆGGES PÅ BIU-MØDE D. 26. SEPTEMBER 2016 FREMLÆGGES PÅ BIU-MØDE D. 26. SEPTEMBER 216 INDHOLDSFORTEGNELSE Figur 1: Ydelsesmodtagere i pct. af befolkningen 3 Figur 2: Dagpengemodtagere i pct. af arbejdsstyrken 4 Figur 3: Jobparate kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Indledning. Resultatrevision Arbejdsmarkedsafdelingen

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Indledning. Resultatrevision Arbejdsmarkedsafdelingen GLADSAXE KOMMUNE Arbejdsmarkedsafdelingen Resultatrevision 2010 NOTAT Dato: 12. april 2011 Af: Jacob Benedictus Jørgensen & Peter Sidelmann Indledning Ifølge Bekendtgørelsen om ansvaret for og styringen

Læs mere

Omlægningen af refusionssystemet pr. 1. januar Oplæg, Jobcentre fra BREG Nordjylland, den 16. februar 2011

Omlægningen af refusionssystemet pr. 1. januar Oplæg, Jobcentre fra BREG Nordjylland, den 16. februar 2011 Omlægningen af refusionssystemet pr. 1. januar 2011 Oplæg, Jobcentre fra BREG Nordjylland, den 16. februar 2011 Refusionsomlægningen part II De økonomiske konsekvenser - 2011 De byrdefordelingsmæssige

Læs mere

Budgetopfølgning pr for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug ,2-2,0

Budgetopfølgning pr for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug ,2-2,0 Økonomisk styring opfølgning pr. 30.6. for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Udenfor rammen. Mio. kr. Forbrug 30.6. %-forbrug Forventet regnskab Forventet mindre forbrug Udvalget for Arbejdsmarked

Læs mere

UDKAST 14/08-12. Forslag. til

UDKAST 14/08-12. Forslag. til UDKAST 14/08-12 Forslag til Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og lov om aktiv socialpolitik (Suspension af kommunernes 100 pct. finansiering af arbejdsløshedsdagpenge og manglende

Læs mere

Resultatrevision 2011

Resultatrevision 2011 NOTAT JC - Fællesadministrationen 01-03-2012 Resultatrevision 2011 Sagsbehandler Doknr. Sagsnr. LouiseRas 67787/12 12/6116 1. Resultatrevisionens formål og indhold Følgende indeholder resultatrevisionen

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg September 2018 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Erhvervs-, beskæftigelses- og kulturudvalg og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Svendborg Kommune I denne

Læs mere

R E S U L T A T R E V I S I O N

R E S U L T A T R E V I S I O N Jobcenter Randers R E S U L T A T R E V I S I O N 2 0 1 0 Side 1 af 9 INDHOLD 1. INDLEDNING...3 2. SAMMENFATNING...3 3. MINISTERMÅL...3 3.1 Arbejdskraftreserven...3 3.2 Sygedagpengeforløb over 26 uger...4

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET ARBEJDSMARKEDSUDVALGET Generelt et indenfor Arbejdsmarkedsudvalgets område viser et samlet mindreforbrug på 0,9 mio. kr. Beløbene er inklusiv en bevillingsmæssig korrektion på 9,0 mio. kr. jf. seneste

Læs mere

RESULTATRAPPORT 4.KVARTAL 2016 FREMLÆGGES PÅ BIU-MØDE D. 7. MARTS 2017

RESULTATRAPPORT 4.KVARTAL 2016 FREMLÆGGES PÅ BIU-MØDE D. 7. MARTS 2017 RESULTATRAPPORT FREMLÆGGES PÅ BIU-MØDE D. 7. MARTS 217 INDHOLDSFORTEGNELSE Figur 1: Ydelsesmodtagere i pct. af befolkningen 3 Figur 2: Dagpengemodtagere i pct. af arbejdsstyrken 4 Figur 3: Jobparate kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

Status på mål og nøgletal pr. 1. kvartal 2017 Beskæftigelsesudvalget. Beskæftigelsesforvaltningen

Status på mål og nøgletal pr. 1. kvartal 2017 Beskæftigelsesudvalget. Beskæftigelsesforvaltningen Status på mål og nøgletal pr. 1. kvartal 2017 Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesforvaltningen Beskæftigelsesforvaltningen (på baggrund af seneste tilgængelige data) Indhold s Indholdsfortegnelse Nøgletal

Læs mere

Resultatrevision 2013 for Jobcenter Aarhus

Resultatrevision 2013 for Jobcenter Aarhus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 19. maj 2014 Resultatrevision 20 for Jobcenter Aarhus Resultaterne af jobcentrets indsats i 20. 1. Resume Landets

Læs mere

Resultatrevision Jobcenter Holbæk

Resultatrevision Jobcenter Holbæk Resultatrevision 20 Jobcenter Holbæk Område: Holbæk Sammenligningsgrundlag: Jobcentre med samme rammevilkår: Ballerup, Fredensborg, Frederikssund, Furesø, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Herning, Hillerød,

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg November 2017, data fra jobindsats.dk Målene i beskæftigelsesplanen for 2017 er opstillet ud fra budgettallene fra økonomisystemet for derved at koble beskæftigelsesplanens

Læs mere