Referat 21. Kvalitetsrådsmøde Hospitalsenheden Vest Mandag 7. februar 2011 kl Vildbjerg, lokale M4 og M5

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat 21. Kvalitetsrådsmøde Hospitalsenheden Vest Mandag 7. februar 2011 kl Vildbjerg, lokale M4 og M5"

Transkript

1 Hospitalsenheden Vest Staben Kvalitet og Udvikling 21. Kvalitetsrådsmøde Hospitalsenheden Vest Mandag 7. februar 2011 kl Vildbjerg, lokale M4 og M5 Lægårdvej 12 N DK-7500 Holstebro Tel kvalitetogudvikling@vest.rm.dk Til stede: Karen Vilsgaard, Akutafdelingen, Jens Peder Østergaard, Serviceafdelingen, Else Folmer, Anæstesiologisk afdeling, Lone Geertsen, Gynækologisk-Obstetrisk afdeling, Margrethe Povlsgaard, Onkologisk afdeling, Hanne-Birgit Falkesgaard, Røntgenafdelingen, Birgitte Ostersen, KBA, Lisbeth Jensen, Ortopædkirurgisk afdeling, Thorkil Vandborg, Teknisk afdeling, Anders Knudsen, Apoteket, Hans- Jørgen Frederiksen, Kirurgisk afdeling, Bente Møller-Pedersen, Urinvejskirurgisk afdeling, Dagny Kloster, Børneafdelingen, Dorte Banner Pedersen, Øjenafdelingen, Else Cathrine Ladefoged, ØNH, Gitte Kjær Nielsen, Neurologisk afdeling, Jan Holm Rasmussen, SundhedsIT, Jens Oluf Bruun Pedersen, Medicinsk afdeling, Lone Viggers, Ernæringsenheden, Marianne Hedegaard Søndergård, KMA, Peter Seebach, Ergo- og fysioterapiafdelingen, Steen Jensen, Patologisk Institut, Ida Gøtke, HL, Peter Barner-Rasmussen, K&U, Henriette Fyhn, K&U, Jeanette Henriksen, K&U (punkt 4 og 8). Eva Glassou K&U, (referent) Dato 15. feb 2011 Kontaktperson Dorthe Hansen Tel Dorthe Hansen@vest.rm.dk Sagsnr Side 1 Fraværende Ida Robsøe, Nuklearmedicinsk afdeling, Kurt Rasmussen, Arbejdsmedicinsk klinik, Berit Andersen, Sekretærrådet, Jeanette Dent, EPJ 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordnen godkendes. Jeanette Dent, EPJ kontoret kunne desværre ikke deltage. 2. Godkendelse af referat Kvalitet og Udvikling understreger, at de enkelte afdelingsledelser skal sikre gennemførsel af handleplaner i eget regi og varetagelse af definerede opgaver på HEV-niveau. Opfølgning på sidste referat Undersøgelsen af patientoplevede fejl er publiceret i Sygeplejersken nr. 2. Undersøgelsen kan derfor frit distribueres. Det er planen, at undersøgelsen skal på programmet ved næstkommende Sygeplejefagdag (i efteråret 2011). Undersøgelsen dagsordensættes desuden på et afdelingsmøde i løbet af efteråret gerne sammen Patientombud og patientindrapporteringer. Patienttracere er udbudt i kirurgisk og medicinsk afdeling. et godkendes i øvrigt.

2 Status på HEV - Handleplaner Følgende handleplaner har overskredet deadline på tidspunkt for udarbejdelse af denne dagsorden. Karen Vilsgaard orienterer om status. Tages til efterretning Status på handleplaner, der har deadline før 26 jan 2011 Handleplan nr. 24. HEV, 2010 Dokument er tilsyneladende godkendt uden involvering af KBA. KBA tager selv kontakt til K&U Side 2 Handleplaner 2. HEV, 2010, 3. HEV, 2010 og 8 Akutafdelingen oplyser, at disse handleplaner er i proces. I forhold til handleplan nr. 2 (skala på observationsskema) oplyses, at det kardiologiske område foretrækker at anvende skemaet fra Århus, der oplyses at komme til at ligge i EPJ.(sidste oplysning er ukendt af Jeanette Dent, EPJ-kontoret, tilføjet senere) Punkter til drøftelse og beslutning 3. Surveyrapport fra Sygehus Sønderjylland Sygehus Sønderjylland har fået gennemført eksternt survey i 2010 og den afsluttende rapport er offentliggjort. Sygehusets akkrediteringsstatus blev Akkrediteret med bemærkninger. Surveyor kommer på fokuseret genbesøg, hvilket vil sige at der bliver set på specifikke områder. Dokumentstyring, patientjournalen, håndhygiejne mm. Er nogle af de områder, der vil blive fokuseret på i Sønderjylland. Alle kvalitetsudvalg læser surveyrapporten igennem med særlig fokus på kvalitetsbrist. Giver det anledning til at udarbejde handleplaner for lignende kvalitetsbrist i egen afdeling? Tovholderne og deltagere i de tværgående sessioner læser rapporten med fokus på sessionens akkrediteringsstandarder. Link til rapporten på IKAS hjemmeside Rapporten har været dagsordenssat på enkelte kvalitetsudvalgsmøder. Man har ved disse lejligheder fundet sammenfald mellem egne mangler og fundene fra Sønderjylland, og rapporten har derfor givet anledning til lokale handleplaner. På HEV-niveau giver fund vedr. printerpatroner anledning til handleplan. Jens Peter Østergaard tager sig af det.

3 4. Handleplaner for erkendte kvalitetsbrist på medicinområdet Medicinhåndteringsgruppen har drøftet resultaterne fra journalaudit og mønstre og tendenser for medicinområdet. Der er udarbejdet handleplaner for tværgående kvalitetsbrist. Kvalitetsrådet godkender handleplanerne. Handleplanerne nr.: 1. HEV, 2011 til 11. HEV, HEV, 2011 og 2. HEV, 2011 Medicinafstemning ved indlæggelse og udskrivelse. (EPJ-kontoret oplyser at det bliver muligt at krydse af for medicinafstemning, tilføjet efterfølgende) Handleplaner godkendes. Side 3 3. HEV, 2011 Manglende overensstemmelse ved ordination og mangelfuld identifikation af patient. 4. HEV, 2011 Mangelfuld effektuering af udmeldinger ved præparatskift. Apoteket oplever, at deres mails angående præparatskift ikke har gennemslagskraft. Problemet skyldes, at al beslutningsstøtte i medicinsystemet er fravalgt, og at der derfor ikke i systemet er hjælp at få til at finde alternative præparater. Ønsket om beslutningsstøtte i medicinsystemet er på EPJ-ønskelisten, men Kvalitetsrådet indstiller alligevel til regionen, at beslutningsstøtte implementeres i medicinsystemet. (EPJ oplyser, at sagen er forelagt Klinikergruppen, der skal prioritere ændringsønsker til EPJ, herunder MEM. Hans-Jørgen Frederiksen og Niels Thorsgaard er medlemmer af gruppen for HEV, tilføjet efterfølgende). Handleplanen godkendes i øvrigt. 5. HEV, 2011 Ukorrekte omordinationer. Kvalitetsrådet ønsker, at Apoteket aktivt opfordrer til undervisning. 6. HEV, 2011 Mangelfuld kommunikation ved overgange. Kvalitetsrådet indstiller, at medicingruppen overvejer, om handleplanen skal tilføjes en anbefaling om, at patienten fortsætter med egen medicin, og at HEV kun supplerer og ændre ved behov. Eller at alt patientens medicin seponeres, og der tages fornyet stilling til, hvad patienten skal have under indlæggelsen. 7. HEV, 2011 Fejl i ophældningen i doseringsæsker. 8. HEV, 2011 Dosisdispensering afmeldes. 9. HEV, 2011 Mangelfuld registrering af CAVE.

4 10. HEV, 2011 Ukorrekt ordination af Marevan. Handleplan godkendes. 11. HEV, 2011 Mangelfuld identifikation forud for medicingivning. Generelt havde Kvalitetsrådet et ønske om fælles medicinretningslinjer. Medicingruppen opfordrer til, at afdelingerne anvender deres sunde fornuft og kun ved særskilte behov udarbejder lokale instrukser. 5. Handleplan for udarbejdelse af stillings- og funktionsbeskrivelser På møde mellem personalechefer i regionen er det blevet klart, at der skal udarbejdes stillings- og funktionsbeskrivelser for alle medarbejdere. Kvalitetsrådet godkender handleplan. Handleplan nr.: 14. HEV, 2011 Side 4 Begrebsafklaring der skal som minimum være en funktionsbeskrivelse for alle medarbejdergrupper ikke alle medarbejdere. 6. Handleplan for B-Glucose udført uden for Diagnostisk Enhed. På nuværende tidspunkt lever vi ikke op til DDKM krav i akkrediteringsstandard Undersøgelser udført uden for Diagnostisk Enhed. Kvalitetsrådet godkender handleplan. Handleplan nr.: 15. HEV, 2011 Punkter om patientsikkerhed 7. Identifikation af Via arbejdet med at udarbejde rapporten Mønstre og tendenser omkring patientsikkerhed er der identificeret tværgående kvalitetsbrist på hospitalsniveau omkring: identifikation af patienter, mangelfuld sikring af patientdata forud for arkivering af journaldokumenter og

5 mangelfuld kontrol af patientdata i forbindelse med bestilling af og reaktion på diagnostiske prøver. Kvalitetsrådet godkender handleplanerne Handleplanerne nr.: 12. HEV 2011 og 13. HEV 2011 Kvalitetsrådet spørger: Hvad er status på stregkoder? Regionen har opgaven, men K&U undersøger status. Der følges op på dette punkt ved næste kvalitetsrådsmøde. 12. HEV, 2011 Handleplanen godkendes, for så vidt angår klargøring af journal, inden den går til arkivering. 13. HEV, 2011 Problemet er, at retningslinjen om korrekt mærkning ikke efterleves lokalt. KBA ser ingen effektiv løsning af problemet før stregkoder implementeres. KBA skønner, at Rekvisition-svar modulet ikke afhjælper problemet. Side 5 Punkter til orientering 8. Fra medicinhåndteringsgruppen Der er følgende punkter til orientering: 1. Der står anført i retningslinjen for opbevaring af medicin at narkotika skal være bag lås. Dette tolkes iflg. Anders Knudsen (og hele region Midtjylland), at narkotika skal opbevares bag lås indtil det er dispenseret til patienten. Når patienten har fået det ophældt og udleveret f.eks. i doseringsæske, er medicinen i patientens varetægt. Derfor skal man ikke indføre aflåste skabe/ bokse på sengestuerne til narkotikaopbevaring. Det er dog vigtigt at personalet foretager vurderingen af patientens evne til at administrere sin medicin. 2. IV vejledninger lægges i Apotekets dokumentsamling i løbet af de næste måneder. 3. EPJ kontoret udarbejder retningslinjen for nødprocedure ved nedbrud af medicinmodulet. 4. I retningslinje Lægemiddeldispensering, hospitalerne i Region Midtjylland, står der, at der skal udformes instrukser i afdelingerne. Dette ændres til kan, da retningslinjen findes dækkende for praksis i afdelingerne. 5. I retningslinje Medicinafstemning, hospitalerne i Region Midtjylland vil der blive indsat eksempel på flowchart for medicinafstemning. 6. Der skal opbevares logbog for medicinskabseftersyn, apoteket har en liste, men afdelingen skal have sin egen også. 7. Apoteket har retningslinje i deres e-dok for de fælles akutbakker, der er i HEV, hertil kan afdelingerne linke. 8. Forud for uge 13 planlægges at udsende en quick-guide til afdelinger, der håndterer medicin, med ideer og spørgsmål som kan medvirke til at afdelingerne kan forberede sig på surveyornes besøg.

6 Ad 7) Fælles akutbakker hedder fremover fælles akutkasser. Ad 8) Quick-guide ændres til en liste over mulige spørgsmål. Til orientering 9. Regionale handleplaner Regionen har udarbejdet retningslinje for Antidotbehandling den skal godkendes på SSLF s møde i februar. Regionen har udarbejdet handleplaner for de dokumenter de er ansvarlige for at udarbejde. Til orientering Handleplaner fra regionen angående udarbejdelse af regionale dokumenter. Side 6 Tages til efterretning. 10. Kommunikationsplan frem til uge 13 Kommunikation har udarbejdet vedhæftede kommunikationsplan. Kommunikationsstrategi og -plan er stadig under udarbejdelse. Det er således ikke sikkert at alle planlagte aktiviteter bliver gennemført. Kommunikationsstrategi_DDKM_jan2011 DDKMkommunikationsplan_jan2011 Til orientering. Kvalitetsrådet bifalder, at så mange som muligt af de eksisterende kanaler anvendes. Rådet opfordrer Kommunikation til at sikre koordinering mellem akkrediteringen og EPJ. Punktet tages i øvrigt til efterretning. 11. IT system til brug ved spørgeskemaundersøgelser Information om SurveyXact Region Midts It-afdeling har indgået en 3 årig aftale om anvendelse af Rambølls SurveyXact, der er et webbaseret værktøj til spørgeskemaundersøgelser. SurveyXact - værktøj til spørgeskemaundersøgelser Værktøjet kan benyttes til en række forskellige formål som f. eks.: Interne undersøgelser Medarbejdertilfredshed, ArbejdsPladsVurderinger, lederudvikling, møde- & kursusevalueringer, tilfredshed med anvendelse af interne services så som IT og kantiner m.m.

7 Eksterne undersøgelser Evalueringer af brugertilfredshed, behandlinger, ydelser, udbud med videre Diverse former for informationsindsamlinger F. eks. at dokumentere forskellige effekter eller til at indsamle viden indenfor alt lige fra ernæring og hygiejne til forskningsspecifikke data Til orientering Punktet tages til efterretning. Ved behov kan projektleder Ole Zielke kontaktes. Side Kvalitetsstrategien på sundhedsområdet i Region Midtjylland Region Midtjylland Kvalitet og Sundhedsdata - har udarbejdet en kvalitetsstrategi for de kommende fire år. Strategien og en foreløbig tidsplan drøftedes på det regionale kvalitetsråds møde den 15. december 2010 referat blev videresendt til kvalitetsrådet HEV s medlemmer den 11. januar Der er fire strategiske hovedspor: 1. Akkreditering gennem arbejdet med Den Danske Kvalitetsmodel 2. Implementering af det sammenhængende, dataunderstøttede patientforløb i samarbejdet mellem praksisområdet, hospital og kommune 3. Patienten som partner 4. Opfølgning, resultatopgørelse og rapportering Der er enighed om, at strategispor 1 er det væsentligste i 1. halvår af Når der kommer nye initiativer fra regionen, tager vi det op i Kvalitetsrådet. Til orientering HEV s kvalitetspolitik revideres med henblik på inddragelse af den nye strategi. Kvalitetsstrategien indarbejdes i BUA-2011 som i øvrigt efterspørges. Det oplyses, at sagen er på HLM den 8. februar. Punktet tages i øvrigt til efterretning. 13. Mødedatoer 2011 Tirsdag den 5. april kl.? (samme sted som afdelingsledelsesmøde) Maj måned - tid og sted oplyses senere Mandag den 20. juni kl , Udvalgsværelse 1 & 2, Herning Mandag den 5. sep. kl , Udvalgsværelse 1 & 2, Herning

8 Mandag den 14. nov. kl , Udvalgsværelse 1 & 2, Herning Rådet ønsker, at: der ved sidste møde i 2011 fastsættes mødedatoer for 2012 mødeindkaldelsen kommer via Outlook kalenderen til samtlige medlemmer. 14. Punkter til Hospitalsledelsens nyhedsbrev Intet 15. Eventuelt Røntgenafdelingen ønsker at relevante afdelinger anvender benævnelsen pakkeforløb i instrukser/retningslinjer frem for beskrivelser som 48-timers-patienter eller inden for 48 timer. K&U kontakter Hanne Ingeman i Staben med henblik på at få dette ændret. Side 8 Rengøring i medicinrummene. Kvalitetsrådet opfordrer til, at Serviceafdelingen sikrer, at fast service-personale varetager rengøring i medicinrummene også i perioder med afløsning. Dette for, at personale med adgang til medicinrum ikke ved rengøring skal åbne for serviceassistenter uden adgang. 16. Evaluering af mødet Intet

Rapport Internt survey Hospitalsenheden Vest Januar 2014

Rapport Internt survey Hospitalsenheden Vest Januar 2014 Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Rapport Internt survey Hospitalsenheden Vest

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Hospitalsenheden VEST Kvalitetstemadag 19. september 2013 www.regionmidtjylland.dk Programpunkter.. Velkomst v/kvalitets- og udviklingschef Birgitte Ostersen Erfaring fra en extern surveyor v/kvalitetschef

Læs mere

Kvalitetsudvalg Akutafdelingen

Kvalitetsudvalg Akutafdelingen Kvalitetsudvalg Akutafdelingen Akut afdelingen 18-08-2009 Første skridt Kommissorium og medlemmer Nøglepersoner Akkreditering E-dok Første skridt 1. Oprette Kvalitetsudvalg (styregruppe): formand i kvalitetsrådet

Læs mere

Referat Kvalitetsrådsmøde 7. april Sal 2 (Indgang U), Regionshospitalet Holstebro

Referat Kvalitetsrådsmøde 7. april Sal 2 (Indgang U), Regionshospitalet Holstebro Kvalitetsrådsmøde 7. april 2014 14.30 16.30 Sal 2 (Indgang U), Regionshospitalet Holstebro Hospitalsenheden Vest Regionshospitalet Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro

Læs mere

VELKOMMEN TIL TRIVSELSUNDERSØGELSE OG LEDELSESEVALUERING. Leder NN HR Hospitalsenheden Vest

VELKOMMEN TIL TRIVSELSUNDERSØGELSE OG LEDELSESEVALUERING. Leder NN HR Hospitalsenheden Vest VELKOMMEN TIL TRIVSELSUNDERSØGELSE OG LEDELSESEVALUERING Leder NN Program for TULE dialog Program for dialogmøde Kort præsentation af TULE Målsætning for dialogen Hvilke temaer er særlige vigtige at arbejde

Læs mere

Referat fra Kvalitetsudvalgsmøde i Akutafdelingen den 28. februar 2014 kl i mødelokale 1, kantinebygningen, Holstebro

Referat fra Kvalitetsudvalgsmøde i Akutafdelingen den 28. februar 2014 kl i mødelokale 1, kantinebygningen, Holstebro Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000 www.regionmidtjylland.dk Referat fra Kvalitetsudvalgsmøde i Akutafdelingen den 28. februar 2014 kl. 9-12 i mødelokale

Læs mere

Rapport fra Internt Survey november Medicinsk Afdeling, afsnit M1 og tilhørende ambulatorier. Regionshospitalet Holstebro

Rapport fra Internt Survey november Medicinsk Afdeling, afsnit M1 og tilhørende ambulatorier. Regionshospitalet Holstebro Rapport fra Internt Survey november 2010 Dato 9. november 2010 Værtsafdeling, afsnit og matrikel Navne på interne surveyere Særlige bemærkning fra surveyet Medicinsk Afdeling, afsnit M1 og tilhørende ambulatorier.

Læs mere

BUA2011 for Hospitalsapoteket Enhed Vest

BUA2011 for Hospitalsapoteket Enhed Vest FOKUSOMRÅDE: 1. Faglig kvalitet 1.1. Sikre patientforløb - medicinafstemning. 1.2. Implementering af EPJ. I mindst 80 % af alle journaler er der gennemført medicinafstemning ved indlæggelse og udskrivelse.

Læs mere

2. Journalaudit resultat forår 2010 og områder i forhold til audit 2010

2. Journalaudit resultat forår 2010 og områder i forhold til audit 2010 Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 7400 Herning www.regionmidtjylland.dk Referat fra kvalitetsudvalgsmøde i Akutafdelingen Den 22. september 2010 Dato 23. september 2010 Deltagere: Karen

Læs mere

Referat fra kvalitetsudvalgsmøde i Medicinsk Afdeling den 18. september 2013

Referat fra kvalitetsudvalgsmøde i Medicinsk Afdeling den 18. september 2013 Referat fra kvalitetsudvalgsmøde i Medicinsk Afdeling den 18. september 2013 Afbud: Bodil O, Else Hjortbak, Dorthe Hansen, Hanne Berg, Anne Birgitte Langsted, Troels Niemann Referent: Randi 1. Velkommen

Læs mere

Referat Det sygeplejefaglige Råd

Referat Det sygeplejefaglige Råd Hospitalsenheden Vest Det Sygeplejefaglige Råd Referat Det sygeplejefaglige Råd Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Tid: Fredag 13. september 2013 kl. 8.30

Læs mere

Referat: TULE undersøgelsesdelen er i øjeblikket til evaluering i regionen. Giver spørgsmålene mening.

Referat: TULE undersøgelsesdelen er i øjeblikket til evaluering i regionen. Giver spørgsmålene mening. Hospitalsenheden Vest Staben Mødedeltagere: Sekretær Annette S. Poulsen Kvalitets- og Udviklingschef Birgitte Ostersen Lønmedarbejder Dorthe Bach Økonomimedarbejder Dorthe Niewald Planlægger Henrik G.

Læs mere

Statusrapport Patientsikkerhed - utilsigtede hændelser Anæstesiologisk afdeling Hospitalsenheden Vest

Statusrapport Patientsikkerhed - utilsigtede hændelser Anæstesiologisk afdeling Hospitalsenheden Vest Statusrapport 2012-2013 Patientsikkerhed - utilsigtede hændelser Anæstesiologisk afdeling Hospitalsenheden Vest 1 Hermed foreligger årsrapport for patientsikkerhedsarbejdet i Anæstesiologisk afdeling -

Læs mere

Mødeplan for hospitalsledelsen 2013

Mødeplan for hospitalsledelsen 2013 Mødeplan for hospitalsledelsen 2013 Sidst revideret 13. maj 2013 = Hospitalsledelsen ( = Henning Vestergaard, = Ida Götke, JFB = Jens Friis Bak) AL = Afdelingsledelserne HMU = Hovedmedudvalgsmdlemmer FTR

Læs mere

Referat fra Kvalitetsudvalgsmøde i Akutafdelingen den 5. februar 2014 kl i mødelokale 5, Herning

Referat fra Kvalitetsudvalgsmøde i Akutafdelingen den 5. februar 2014 kl i mødelokale 5, Herning Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000 www.regionmidtjylland.dk Referat fra Kvalitetsudvalgsmøde i Akutafdelingen den 5. februar 2014 kl. 12.30-15.30 i

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden herunder tilføjelse af punkter til evt.

1. Godkendelse af dagsorden herunder tilføjelse af punkter til evt. Mødedeltagere: Ida Götke, chefsygeplejerske (formand og mødeleder) Steen Husted, ledende overlæge, Medicinsk Afdeling Niels Thorsgaard, overlæge, Medicinsk Afdeling Hanne Skytte, afdelingssygeplejerske,

Læs mere

Kvartalsstatus kvartal systematisk tilbud om henvisning til hjælp til rygestop (med VBA)

Kvartalsstatus kvartal systematisk tilbud om henvisning til hjælp til rygestop (med VBA) Kvartalsstatus 2018 1. kvartal systematisk tilbud om henvisning til hjælp til rygestop (med VBA) På de følgende sider ser i de foreløbige resultater for følgende mål og indikatorer: 1. Hospitalspersonalet

Læs mere

Organisering af patientsikkerhedsarbejdet på Aarhus Universitetshospital 2011-2012

Organisering af patientsikkerhedsarbejdet på Aarhus Universitetshospital 2011-2012 Organisering af patientsikkerhedsarbejdet på Aarhus Universitetshospital 2011-2012 Version 1, August 2011 Aarhus Universitetshospital Organisation af patientsikkerhedsarbejdet Patientsikkerhedsarbejdet

Læs mere

Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til 13.30. I kaffestuen i pavillonen i Herning.

Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til 13.30. I kaffestuen i pavillonen i Herning. Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til

Læs mere

Referat MVU 26. maj 2014 Mødelokale 1, Holstebro Kl. 12.30 15.30

Referat MVU 26. maj 2014 Mødelokale 1, Holstebro Kl. 12.30 15.30 Hospitalsenheden Vest Staben RH-HV HR Dorthe Thagaard, Uddannelsesansvarlig jordemoder Flemming Bandholm Jakobsen, Koordinator i Studieafsnittet (afbud) Gitte Østergaard Poulsen, Uddannelsesansvarlig ergoterapeut

Læs mere

Lene orienterede kort der er desværre ikke meget der tyder på at LÆ-blanketter i nærmeste fremtid kan

Lene orienterede kort der er desværre ikke meget der tyder på at LÆ-blanketter i nærmeste fremtid kan Til medlemmerne af Implementeringsgruppen Sundheds-IT og Digitale arbejdsgange Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk

Læs mere

Referat fra Stabens LMU-møde den 30. november 2012 kl , Udvalgsværelse 2, Herning. 1. Godkendelse af dagsorden.

Referat fra Stabens LMU-møde den 30. november 2012 kl , Udvalgsværelse 2, Herning. 1. Godkendelse af dagsorden. Mødedeltagere: Kvalitets- og Udviklingschef Birgitte Ostersen Økonomimedarbejder Dorthe Niewald Planlægger Henrik G. Iversen Lønmedarbejder Kate Gahner Larsen Sekretær Kirsten Klejnstrup (afbud) HR-chef

Læs mere

Kommentarer pkt. 6: Der er ikke mulighed for ændringer i forhold til de handleanvisninger, der er lagt ind i EPJ i forbindelse med TOKS.

Kommentarer pkt. 6: Der er ikke mulighed for ændringer i forhold til de handleanvisninger, der er lagt ind i EPJ i forbindelse med TOKS. Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 7400 Herning www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde i kvalitetsudvalget i Akutafdelingen Den 7. december kl. 12.30 15.30 i konferencelokalet, Akutafdelingen,

Læs mere

Referat fra 6. møde den 24. okt. 2013 i Kvalitetsudvalget Patologisk Institut

Referat fra 6. møde den 24. okt. 2013 i Kvalitetsudvalget Patologisk Institut Referat fra 6. møde den 24. okt. 2013 i Kvalitetsudvalget Patologisk Institut Tilstede: Fraværende: Karen Roed Larsen (KRL) Lillan Wagner (LW) Torsten Frederickson (TF) Steen Jensen (SJ) Gitte Møller (GM)

Læs mere

BUA 2010 for Akutafdelingen

BUA 2010 for Akutafdelingen for Akutafdelingen FOKUSOMRÅDE: 1. Faglig kvalitet 1.1. Dokumenteret faglig kvalitet, gennem monitorering af patientforløb og journalaudit Akutafdelingens primære undersøgelse, dvs. plan for det videre

Læs mere

Kvartalsrapport fra 1. december 2009 til 31. marts 2010 fra akkrediteringsnævnet

Kvartalsrapport fra 1. december 2009 til 31. marts 2010 fra akkrediteringsnævnet R E F E R A T Bestyrelsesmøde Sted: Sundhedsstyrelsen, mødelokale 502 Dato: 3. juni 2010 Tid: Kl. 9.30-12.00 (mødet afsluttes med frokost) Deltagere Jesper Fisker (formand) Jens Elkjær (næstformand) Lone

Læs mere

Referat fra møde i kvalitetsudvalget i Akutafdelingen. Den 29. februar 2012 kl I mødelokalet på 6. etage i Holstebro

Referat fra møde i kvalitetsudvalget i Akutafdelingen. Den 29. februar 2012 kl I mødelokalet på 6. etage i Holstebro Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 7400 Herning www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde i kvalitetsudvalget i Akutafdelingen Den 29. februar 2012 kl. 09.30 12.00 I mødelokalet på 6.

Læs mere

Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen den 29. maj 2012 kl

Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen den 29. maj 2012 kl Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 7400 Herning www.regionmidtjylland.dk Referat fra LMU-møde i Akutafdelingen den 29. maj 2012 kl. 12.30 15.00 Deltagere: Karen Vilsgaard, Anette Frahm,

Læs mere

Lederforum 25. oktober 2013 kl , Mødelokale 4, Regionshospitalet

Lederforum 25. oktober 2013 kl , Mødelokale 4, Regionshospitalet Hospitalsenheden Vest Staben RH-HV HR Deltagere: Økonomichef Preben L. Sørensen HR-chef Lasse P. Hansen Plan- og sekretariatschef Poul Michaelsen Kvalitets- og udviklingschef Birgitte Ostersen Koordinator

Læs mere

Formålet med det Fælles Medicinkort (FMK) Formålet med FMK er at. reducere medicineringsfejl. få bedre overblik over aktuel medicinering

Formålet med det Fælles Medicinkort (FMK) Formålet med FMK er at. reducere medicineringsfejl. få bedre overblik over aktuel medicinering KIT-nyt Særudgave om det Fælles Medicinkort På tærsklen til det Fælles Medicinkort Resten af 2011 kommer til at stå i det Fælles Medicinkorts tegn i Hospitalsenheden Vest: I løbet af november og december

Læs mere

Introduktion og formål

Introduktion og formål Introduktion og formål Kursus i internt survey 27. oktober 2010 www.regionmidtjylland.dk Velkommen 8.00 8.15 Morgenmad Introduktion og formål Anerkendende tilgang - om at skabe den gode stemning Øvelser

Læs mere

Referat fra møde i Ernæringsrådets Styregruppe, mandag den 1. oktober, 2012, kl. 16.00-17.00, Regionshospitalet Herning. Deltagere

Referat fra møde i Ernæringsrådets Styregruppe, mandag den 1. oktober, 2012, kl. 16.00-17.00, Regionshospitalet Herning. Deltagere Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat fra møde i Ernæringsrådets Styregruppe, mandag den 1. oktober, 2012, kl.

Læs mere

Referat Det sygeplejefaglige Råd

Referat Det sygeplejefaglige Råd Hospitalsenheden Vest Det Sygeplejefaglige Råd Referat Det sygeplejefaglige Råd Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Tid: Torsdag 14. marts 2013 kl. 8.30 11.00.

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel. I Almen Praksis. Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet 1

Den Danske Kvalitetsmodel. I Almen Praksis. Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet 1 Den Danske Kvalitetsmodel I Almen Praksis 1 Hvad siger overenskomsten? Ved overenskomsten af 1. september 2014 fremgår, at almen praksis skal indgå i og akkrediteres efter DDKM. Det er ét ydernummer og

Læs mere

Surveyrapport - Genoptræning

Surveyrapport - Genoptræning Surveyrapport - Genoptræning Sektor: Kommune Kolding Kommune - Org.: Genoptræning Type: Ekstern survey Startdato: 17.06.2013 Slutdato: 20.06.2013 Akkrediteringsstatus: Akkrediteret med bemærkninger Begrundelse:

Læs mere

Akkrediteret. Marianne Bille Wegmann Kirurgi Jægersborg Allé 16, Charlottenlund. har opnået følgende status:

Akkrediteret. Marianne Bille Wegmann Kirurgi Jægersborg Allé 16, Charlottenlund. har opnået følgende status: Marianne Bille Wegmann 201111 Kirurgi Jægersborg Allé 16,1 2920 Charlottenlund har opnået følgende status: Akkrediteret efter 1. version af DDKM for Praktiserende speciallæger og lever hermed op til det

Læs mere

Referat Kvalitetsrådsmøde 6. november 2013 14.00 16.00 Sal 2 (Indgang U), Regionshospitalet Holstebro

Referat Kvalitetsrådsmøde 6. november 2013 14.00 16.00 Sal 2 (Indgang U), Regionshospitalet Holstebro Referat Kvalitetsrådsmøde 6. november 14.00 16.00 Sal 2 (Indgang U), Regionshospitalet Holstebro Dato: 14. nov.13 Dorthe Hansen Mail: dorthe.hansen@vest.rm.dk Lokaltlf.: +45 7843 8707 Mobil: +45 3046 3671

Læs mere

Referat fra Ledelsesmøde 20. marts 2012 kl. 12.00 14.00, Pouls kontor, Ledelsessekretariatet, Regionshospitalet Herning. Referat

Referat fra Ledelsesmøde 20. marts 2012 kl. 12.00 14.00, Pouls kontor, Ledelsessekretariatet, Regionshospitalet Herning. Referat Hospitalsenheden Vest Staben HR HR-chef Lasse P. Hansen Plan- og sekretariatschef Poul Michaelsen Økonomichef Preben L. Sørensen Kvalitets- og udviklingschef Birgitte Ostersen Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro

Læs mere

Referat fra kvalitetsudvalgsmøde 7. september 2010

Referat fra kvalitetsudvalgsmøde 7. september 2010 Referat fra kvalitetsudvalgsmøde 7. september 2010 TID: Tirsdag d. 7. september 2010 STED: Medicinsk Konferencerum, RHL TIL STEDE: AFBUD REFERENT: Ledende oversygeplejerske Bodil Overgaard Ledende overlæge

Læs mere

BUA 2011 Kirurgisk Afdeling

BUA 2011 Kirurgisk Afdeling FOKUSOMRÅDE: 1. Faglig kvalitet 1.1. Dokumenteret faglig kvalitet gennem forbedring af indikatorer i NIP og kliniske kvalitetsdatabaser. NIP Kirurgisk afdeling (akut kirurgi): Databasekomplethed 90 % Målopfyldelse/fastholdelse

Læs mere

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Hospitalsenheden Vest Staben - HR Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 9912 5000 Fax. +45 9912 5090 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat

Læs mere

Referat fra 1. møde i spor 1 overbelægningsproblematikken i HEV:

Referat fra 1. møde i spor 1 overbelægningsproblematikken i HEV: Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat fra 1. møde i spor 1 overbelægningsproblematikken i HEV: Den akutte patient

Læs mere

Dagens program Eksternt survey i Hospitalsenheden Vest - surveyplanen for uge 13 - kvalitetsudvalgets roller og opgaver - de eksterne surveyors

Dagens program Eksternt survey i Hospitalsenheden Vest - surveyplanen for uge 13 - kvalitetsudvalgets roller og opgaver - de eksterne surveyors Dagens program 12.20 Eksternt survey i Hospitalsenheden Vest - surveyplanen for uge 13 - kvalitetsudvalgets roller og opgaver - de eksterne surveyors 13.15 Erfaringer fra Region Nordjylland v/ Dorthe Trabjerg,

Læs mere

Brug funktionspostkasserne

Brug funktionspostkasserne nyhedsbrev Nr. 1 24. januar 2013:Nyhedsbrev fra Stabens ledelse Brug funktionspostkasserne Medarbejderne i Regionen gør i højere grad brug af hospitalernes funktionspostkasser i outlook bl.a. af hensyn

Læs mere

Referat Pædagogisk Forum for Erhvervsuddannelser Onsdag den 21. maj 2014 kl. 12.30 15.00 Mødelokale 1, Holstebro

Referat Pædagogisk Forum for Erhvervsuddannelser Onsdag den 21. maj 2014 kl. 12.30 15.00 Mødelokale 1, Holstebro Hospitalsenheden Vest Staben RH-HV HR Birgit Meldgård Sangill - lægesekretærelever Erna Leth - social- og sundhedsassistentelever + redderelever Kate Gahner Larsen - elever med speciale i offentlig administration

Læs mere

Intern survey Survey-rapport Hospitalsenheden Vest. Klinisk Immunologisk Afdeling, Herning

Intern survey Survey-rapport Hospitalsenheden Vest. Klinisk Immunologisk Afdeling, Herning Dato Torsdag d. 11.11.10 Værtsafdeling, afsnit og matrikel Navne på interne surveyere Klinisk Immunologisk Afdeling, Herning Inge Merstrand + Charlotte Nygaard + Hanne Birgit Falkesgaard Særlige bemærkning

Læs mere

Referat fra Stabens LMU-møde den 30. november 2011 kl , videokonference - Udvalgsværelse 2, Herning og Mødelokale 3, Holstebro.

Referat fra Stabens LMU-møde den 30. november 2011 kl , videokonference - Udvalgsværelse 2, Herning og Mødelokale 3, Holstebro. Hospitalsenheden Vest Staben Kvalitets- og Udviklingschef Birgitte Ostersen Økonomimedarbejder Dorthe Niewald Planlægger Henrik G. Iversen (afbud) Kvalitetskonsulent Jeanette Henriksen Lønmedarbejder Kate

Læs mere

Referat fra KVALITETSUDVALGSMØDE. TID: Tirsdag den 8. maj 2012 kl

Referat fra KVALITETSUDVALGSMØDE. TID: Tirsdag den 8. maj 2012 kl Referat fra KVALITETSUDVALGSMØDE TID: Tirsdag den 8. maj 2012 kl. 14.00-15.30 STED: Medicinsk konferencerum, Medicinsk lægegang, Regionshospitalet Holstebro ORDSTYRER: Randi Bligaard (RB) REFERENT: Ilse

Læs mere

REFERAT. fra møde i Videreuddannelsesrådet for Det gamle Ringkjøbing Amt, tirsdag den 13. marts 2007.

REFERAT. fra møde i Videreuddannelsesrådet for Det gamle Ringkjøbing Amt, tirsdag den 13. marts 2007. Hospitalsenheden Vest Den: 21. marts 2007 Sags nr: 2007020028A Sagsbehandler: Birgit Ebbensgaard Direkte nr.: E-mail: subek Administrationen Løn- og personalefunktionen Lægårdvej 12 7500 Holstebro Tlf.:

Læs mere

TSN-Koordinationsgruppen

TSN-Koordinationsgruppen Regionshuset Viborg Koncern Kvalitet Strategisk Kvalitet TSN-Koordinationsgruppen (Koordinationsgruppen for det TværSektorielle Netværk for utilsigtede hændelser i sektorovergange) Skottenborg 26 DK-8800

Læs mere

Akkreditering af almen praksis - status pr

Akkreditering af almen praksis - status pr Akkreditering af almen praksis - status pr. 10.08.2018 Afvikling af nævnsmøder I perioden 1. januar 2016 til 10. august 2018 har Akkrediteringsnævnet behandlet 1257 surveyrapporter efter eksternt survey

Læs mere

Referat Det sygeplejefaglige Råd Torsdag 11. oktober Referat. Tid: Torsdag 11. oktober 2012 kl

Referat Det sygeplejefaglige Råd Torsdag 11. oktober Referat. Tid: Torsdag 11. oktober 2012 kl Det sygeplejefaglige Råd Torsdag 11. oktober 2012 Hospitalsenheden Vest Det Sygeplejefaglige Råd Tid: Torsdag 11. oktober 2012 kl. 8.30 11.00. Mødelokale: Mødelokale B, Anæstesiologisk Afdeling, Herning

Læs mere

Akkreditering af almen praksis - status pr

Akkreditering af almen praksis - status pr Akkreditering af almen praksis - status pr. 12.03.2018 Afvikling af nævnsmøder I perioden 1. januar 2016 til 12. marts 2018 har Akkrediteringsnævnet behandlet 980 surveyrapporter efter eksternt survey

Læs mere

Informationsbrev om TULE og APV

Informationsbrev om TULE og APV Hospitalsenheden Vest Staben HR Afdelingsledelser Arbejdsmiljøgrupper Tillidsrepræsentanter Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 0000 Fax. +45 7843 8609 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Informationsbrev

Læs mere

Referat Kvalitetsrådsmøde, HEV

Referat Kvalitetsrådsmøde, HEV Kvalitetsrådsmøde, HEV 27. okt 2014 14.00.00 Hospitalsenheden Vest Regionshospitalet Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk

Læs mere

Åreknudeklinikkerne Virksomhedsgrundlag og ledelsesgrundlag Planlægning af driften Kvalitetsudvikling

Åreknudeklinikkerne Virksomhedsgrundlag og ledelsesgrundlag Planlægning af driften Kvalitetsudvikling Åreknudeklinikkerne Standardsæt for Privathospitaler og klinikker Standardversion 1 Standardudgave 1 Gyldig fra 01-12-2016 Gyldig til 26-01-2020 Akkrediteringsstatus Midlertidig akkreditering Opfyldelse

Læs mere

Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 1 / 4. januar 2010 Kl til kl

Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 1 / 4. januar 2010 Kl til kl Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 1 / 4. januar 2010 Kl. 10.00 til kl. 12.00 Deltagere: (ref) Per Østergaard Jensen, Karen Vilsgaard, Ole

Læs mere

Indhold. Gert Sørensen Hospitalsdirektør

Indhold. Gert Sørensen Hospitalsdirektør Indhold Status på Afdeling S Hvad er egentlig SFI? Al begyndelse er svær - også MidtEPJ Cytostatika og Afd. D Trykknapsintegration til e-journal Århus Sygehus kan noget helt særligt når det kommer til

Læs mere

Introduktion til Den Danske Kvalitetsmodel og patientsikkerhed

Introduktion til Den Danske Kvalitetsmodel og patientsikkerhed Introduktion til Den Danske Kvalitetsmodel og patientsikkerhed Introduktion for nyansatte 2015 Vibeke Møller Pedersen, Kvalitetskonsulent Charlotte Vester, Kvalitetskonsulent og Risikomanager Når I går

Læs mere

Sygehus Thy-Mors. Standardsæt for Sygehuse Standardversion: 2 Standardudgave: 2 Gyldig fra: Gyldig til:

Sygehus Thy-Mors. Standardsæt for Sygehuse Standardversion: 2 Standardudgave: 2 Gyldig fra: Gyldig til: Offentlig, flettet surveyrapport - udskrevet den 23-04-2014 Sygehus Thy-Mors Standardsæt for Sygehuse Standardversion: 2 Standardudgave: 2 Gyldig fra: 28-11-2013 Gyldig til: 22-01-2017 Akkrediteringsstatus:

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Hospitalsenheden VEST 2. læringsseminar 10. maj 2017 www.regionmidtjylland.dk Hvilke mål og indsatsområder har vi arbejdet med i perioden? Afdelingen for Hjertesygdomme: Målsamtaler for patienter Klokketimen

Læs mere

DDKM i praksissektoren og parakliniske undersøgelser

DDKM i praksissektoren og parakliniske undersøgelser DDKM i praksissektoren og parakliniske undersøgelser Carsten Engel, vicedirektør IKAS DANAK s akkrediteringsdag 13.juni 2018 i Sundhedsvæsenet 1 IKAS Etableret 2005 for at udvikle og drive DDKM Første

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel

Den Danske Kvalitetsmodel Den Danske Kvalitetsmodel 1 08-03-2016 Eksternt survey Horsens Kommune, Sygepleje og træning Afsluttende feedback 09. december 2015 2 08-03-2016 Survey teamet Jeanette Hjermind, Plejecenterleder og risikomanager

Læs mere

Hospitalet Valdemar A/S. Andel af indikatorer som er helt opfyldt eller i betydelig grad opfyldt

Hospitalet Valdemar A/S. Andel af indikatorer som er helt opfyldt eller i betydelig grad opfyldt Offentlig surveyrapport - Udskrevet d. 15-01-2014 Hospitalet Valdemar A/S Standardsæt for Sygehuse Standardversion 2 Standardudgave 2 Gyldig fra 12-12-2013 Akkrediteringsstatus Akkrediteret Gyldig til

Læs mere

Medicinhåndteringsgruppen

Medicinhåndteringsgruppen Medicinhåndteringsgruppen Hospitalsenheden Vest Regionshospitalet Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk

Læs mere

BUA2010 for Ernæringsenheden

BUA2010 for Ernæringsenheden BUA2010 for Ernæringsenheden FOKUSOMRÅDE: 1. Faglig kvalitet 1.1. Dokumenteret faglig kvalitet Ensretning af Ernæringspjecer i Hospitalsenheden Vest. Èn fælles ernæringspjece implementeret på relevante

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Rapport

Hospitalsenheden Vest. Rapport Hospitalsenheden Vest Rapport Patientsikkerhedsrunde Røntgenafdelingen Regionshospitalet Holstebro Den 19. september Sammenfatning Denne rapport er udarbejdet som resultat af en patientsikkerhedsrunde

Læs mere

Referat Det sygeplejefaglige Råd. Dagsorden. Tid: Fredag den 17. april kl. 9.30 12.00. Mødelokale: Anæstesiologisk Afdeling, mødelokale B, Herning

Referat Det sygeplejefaglige Råd. Dagsorden. Tid: Fredag den 17. april kl. 9.30 12.00. Mødelokale: Anæstesiologisk Afdeling, mødelokale B, Herning Hospitalsenheden Vest Det Sygeplejefaglige Råd Referat Det sygeplejefaglige Råd Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Tid: Fredag den 17. april kl. 9.30 12.00.

Læs mere

Samarbejdsgruppens ny praksiskoordinator Anne Marie Rask blev budt velkommen

Samarbejdsgruppens ny praksiskoordinator Anne Marie Rask blev budt velkommen Samarbejdsgruppen for patientsikkerhed i sektorovergange Hospitalsenheden Vest Regionshospitalet Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 N DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk

Læs mere

Surveyrapport. Standard/Indikator

Surveyrapport. Standard/Indikator Surveyrapport Sektor: Kommune Org.: Horsens Kommune, Sundhed og Omsorg, Genoptræning Type: Ekstern survey Startdato: 05.11.2012 Slutdato: 08.11.2012 Akkrediteringsstatus: Akkrediteret med bemærkninger

Læs mere

Patienten i fokus set ud fra en kvalitetsvinkel. Regionshospitalet Randers

Patienten i fokus set ud fra en kvalitetsvinkel. Regionshospitalet Randers Patienten i fokus set ud fra en kvalitetsvinkel Regionshospitalet Kvalitetsstrategi i Region Midt Defineret af regionens lederforum for kvalitet med afsæt i regionens sundhedsplan 4 strategispor Akkreditering

Læs mere

Referat Det sygeplejefaglige Råd. Referat. Tid: Fredag den 1. april kl Mødelokale: Udvalgsværelse 2, Regionshospitalet Herning

Referat Det sygeplejefaglige Råd. Referat. Tid: Fredag den 1. april kl Mødelokale: Udvalgsværelse 2, Regionshospitalet Herning Hospitalsenheden Vest Det Sygeplejefaglige Råd Referat Det sygeplejefaglige Råd Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Tid: Fredag den 1. april kl. 9.30 12.00

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde Røntgenafdelingen Regionshospitalet Herning Den med opfølgning den

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde Røntgenafdelingen Regionshospitalet Herning Den med opfølgning den Hospitalsenheden Vest Rapport Patientsikkerhedsrunde Røntgenafdelingen Regionshospitalet Herning Den 01.10.12 med opfølgning den 20.02.13 Side3 Sammenfatning Denne rapport er udarbejdet som resultat af

Læs mere

Psykiatrisk Klinik for Børn & Unge. 1.1.1 Virksomhedsgrundlag (1/5) Vurdering af indikatorer og evt. krav om opfølgning

Psykiatrisk Klinik for Børn & Unge. 1.1.1 Virksomhedsgrundlag (1/5) Vurdering af indikatorer og evt. krav om opfølgning Psykiatrisk Klinik for Børn & Unge Standardsæt for Sygehuse Standardversion 2 Standardudgave 2 Gyldig fra 03-09-2015 Gyldig til 28-10-2018 Akkrediteringsstatus Midlertidig akkreditering Opfyldelse af de

Læs mere

Vurderingsprincipper i DDKM af 2019 for fysioterapipraksis

Vurderingsprincipper i DDKM af 2019 for fysioterapipraksis Vurderingsprincipper i DDKM af 2019 for fysioterapipraksis Vejledning for surveyors og Akkrediteringsnævn Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet Indholdsfortegnelse Vurderingsprincipper

Læs mere

Rehabiliteringscenter Strandgårdens lokale instruks for Medicinhåndtering

Rehabiliteringscenter Strandgårdens lokale instruks for Medicinhåndtering Rehabiliteringscenter Strandgårdens lokale instruks for Medicinhåndtering Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Dokumenttype: Lokal instruks Anvendelsesområde: Rehabiliteringscenter Strandgården Region

Læs mere

Udvalgte resultater fra patienttilfredshedsundersøgelsen på Hospitalsenheden Vest 2006

Udvalgte resultater fra patienttilfredshedsundersøgelsen på Hospitalsenheden Vest 2006 Udvalgte resultater fra patienttilfredshedsundersøgelsen på Hospitalsenheden Vest 2006 I 2006 er der for første gang gennemført en detaljeret tilfredshedsundersøgelse på Hospitalsenheden Vest ud fra et

Læs mere

Akkreditering af almen praksis - status pr. 15. marts 2017

Akkreditering af almen praksis - status pr. 15. marts 2017 Akkreditering af almen praksis - status pr. 15. marts 2017 Afvikling af nævnsmøder I perioden 1. januar 2016 til 15. marts 2017 har Akkrediteringsnævnet behandlet 483 surveyrapporter efter eksternt survey

Læs mere

3. Det fysisk aktive sygehus, v/ Leder af Sund Info Lise Søndergaard På grund af de mange afbud til dagens møde blev punktet udsat.

3. Det fysisk aktive sygehus, v/ Leder af Sund Info Lise Søndergaard På grund af de mange afbud til dagens møde blev punktet udsat. Vibeke Deding, Chefsygeplejerske (Formand) Lone Nørgaard, Oversygeplejerske, Akut- og Traumecentret Lis Bjerregaard Riahi, Oversygeplejerske, Ortopædkirurgisk Afdeling Lise Søndergaard, Sundhedskoordinator

Læs mere

Referat fra møde i Samarbejdsgruppen for indlæggelse og udskrivning torsdag den 29.august kl

Referat fra møde i Samarbejdsgruppen for indlæggelse og udskrivning torsdag den 29.august kl Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Referat fra møde i Samarbejdsgruppen for indlæggelse og udskrivning torsdag den 29.august kl. 13 15 Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk

Læs mere

Hospitalsenheden Horsens

Hospitalsenheden Horsens Offentlig, flettet surveyrapport - udskrevet den 03-12-2014 Hospitalsenheden Horsens Standardsæt for Sygehuse Standardversion: 2 Standardudgave: 2 Gyldig fra: 01-05-2014 Gyldig til: 25-06-2017 Akkrediteringsstatus:

Læs mere

Hospitalsenheden VEST.

Hospitalsenheden VEST. Hospitalsenheden VEST www.regionmidtjylland.dk Hvad er nu det for nogle bøger?? DDKM Den Danske Kvalitets Model Et nationalt og tværgående kvalitetsudviklingssystem for sundhedsvæsenet Version 2 indeholder

Læs mere

Referat af møde d. 4. februar i samarbejdsgruppen for patientsikkerhed i sektorovergange.

Referat af møde d. 4. februar i samarbejdsgruppen for patientsikkerhed i sektorovergange. Samarbejdsgruppen for patientsikkerhed i sektorovergange Hospitalsenheden Vest Regionshospitalet Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 N DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk

Læs mere

Aarhus Universitetshospital

Aarhus Universitetshospital Offentlig, flettet surveyrapport - udskrevet den 24-07-2014 Aarhus Universitetshospital Standardsæt for Sygehuse Standardversion: 2 Standardudgave: 2 Gyldig fra: 28-02-2014 Gyldig til: 24-04-2017 Akkrediteringsstatus:

Læs mere

Det sygeplejefaglige Råd Referat fra fredag d. 19. december Dagsorden. Mødeleder: Elsebeth Borg Esmarch. Referent: Mette Norup Frøjk.

Det sygeplejefaglige Råd Referat fra fredag d. 19. december Dagsorden. Mødeleder: Elsebeth Borg Esmarch. Referent: Mette Norup Frøjk. Hospitalsenheden Vest Det Sygeplejefaglige Råd Det sygeplejefaglige Råd Referat fra fredag d. 19. december 2014. Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Mødeleder:

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Hospitalsenheden VEST Patientsikkerhedstemadag 10. april 2014 10 år er gået, hva har vi nået? www.regionmidtjylland.dk Danskernes største sikkerhedsrisiko er hverken terror, vold, kriminalitet eller arbejdsløshed,

Læs mere

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland,

Jesper Poulsen, ledende overlæge, Gentofte Hospital, formand Ida Götke, sygeplejefaglig direktør, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland, REFERAT Mødetitel: Akkrediteringsnævn Mødedato/-tid: Onsdag den 16. september 2015 kl. 9.00 Akkrediteringsnævnet Olof Palmes Allé 13, 1. th. 8200 Aarhus N www.ikas.dk T: 8745 0050 Sted: Videomøde Nævnssekretær:

Læs mere

Referat af møde i LMU, den 15. juni Deltagere:

Referat af møde i LMU, den 15. juni Deltagere: Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i LMU, den 15. juni 2010. Deltagere: Mette Norup Frøjk Britta Glintborg

Læs mere

Vurderingsprincipper i DDKM af 2017 for kiropraktorer Vejledning for surveyors og Akkrediteringsnævn

Vurderingsprincipper i DDKM af 2017 for kiropraktorer Vejledning for surveyors og Akkrediteringsnævn Vurderingsprincipper i DDKM af 2017 for kiropraktorer Vejledning for surveyors og Akkrediteringsnævn Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet Indholdsfortegnelse Vurderingsprincipper i

Læs mere

Gildhøj Privathospital

Gildhøj Privathospital Offentlig, flettet surveyrapport - udskrevet den 11-06-2014 Gildhøj Privathospital Standardsæt for Sygehuse Standardversion: 2 Standardudgave: 2 Gyldig fra: 06-02-2014 Gyldig til: 02-04-2017 Akkrediteringsstatus:

Læs mere

nyhedsbrev Hospitalsenheden Vest Staben Herning og Holstebro HR, Kvalitet og Udvikling, Ledelsessekretariatet og Økonomi

nyhedsbrev Hospitalsenheden Vest Staben Herning og Holstebro HR, Kvalitet og Udvikling, Ledelsessekretariatet og Økonomi nyhedsbrev Nr. 7 21. august 2013:Nyhedsbrev fra Stabens ledelse Intern survey i Staben 18.9.13 I Staben har vi løbende haft fokus på forskellige områder af Den Danske Kvalitetsmodel både på den ene måde

Læs mere

Afbud: Charlotte Søndergaard. Referat af Genoplivningsrådets møde onsdag den 11. marts 2015

Afbud: Charlotte Søndergaard. Referat af Genoplivningsrådets møde onsdag den 11. marts 2015 Hospitalsenheden Vest Staben RH-HV Strategi og Plan Deltagere: Troels Niemann (TN) Tommy Jan-Gunnar Andersson (TA) Jørgen Ulrich Nielsen (JUN) Willem Gielen (WG) Edel Haislund (EH) Astrid Vestergaard Hindhede

Læs mere

Til medlemmer af Implementeringsgruppen BØRN & UNGE, SOMATIK

Til medlemmer af Implementeringsgruppen BØRN & UNGE, SOMATIK Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Til medlemmer af Implementeringsgruppen BØRN

Læs mere

Akkreditering af almen praksis - status pr. 14. juli 2017

Akkreditering af almen praksis - status pr. 14. juli 2017 Akkreditering af almen praksis - status pr. 14. juli 17 Afvikling af nævnsmøder I perioden 1. januar 16 til 14. juli 17 har Akkrediteringsnævnet behandlet 697 surveyrapporter efter eksternt survey i almen

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Hospitalsenheden VEST Et sundhedsvæsen på besøg i borgernes liv www.regionmidtjylland.dk Program for dagen Sygeplejefaglig direktør Ida Götke giver bolden op til dagens tema om et brugerstyret sundhedsvæsen

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Hospitalsenheden VEST Sådan bliver EPJ klinikernes kæreste eje EPJ-Messedag 07.11.13 Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Hvorfor nu lige Klinikernes kæreste eje? Hospitalsenheden VEST 2 www.vest.rm.dk

Læs mere

Liste over ikke relevante standarder og indikatorer

Liste over ikke relevante standarder og indikatorer Liste over ikke relevante standarder og indikatorer Hjælperedskab til Akkrediteringsstandarder for Privathospitaler og klinikker, 2016. Sæt kryds i kolonnen for at markere, at den/de pågældende indikatorer

Læs mere

Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 17 / 3. august 2010 Kl til kl

Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 17 / 3. august 2010 Kl til kl Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 17 / 3. august 2010 Kl. 09.00 til kl. 12.00 Deltagere: Tommy Andersson, Karen Vilsgaard og Holger Skott

Læs mere

Forventninger til rul 2. Afdelinger i rul 2 Børneafdelingen Neurologisk Afdeling Urinvejskirurgisk Afdeling Øjenafdelingen

Forventninger til rul 2. Afdelinger i rul 2 Børneafdelingen Neurologisk Afdeling Urinvejskirurgisk Afdeling Øjenafdelingen Nr. 17 14. april 2011 Åbningstider i påsken på EPJ-kontoret: Kontoret holder åbent som sædvanligt mandag, tirsdag og onsdag op til helligdagene. Afdelinger i rul 2 Børneafdelingen Neurologisk Afdeling

Læs mere

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Hospitalsenheden Vest Administrationen HR Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 9912 5000 Fax. +45 9912 5090 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk

Læs mere