Kapitel 10 Økonomiske krav Indledning Målsætning Dokumentation og vurderingsgrundlag

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kapitel 10 Økonomiske krav. 10.1 Indledning. 10.2 Målsætning. 10.4 Dokumentation og vurderingsgrundlag"

Transkript

1 Kapitel 10 Økonomiske krav 10.1 Indledning Dette kapitel indeholder en række økonomiske minimumskrav, som klubberne skal opfylde for at kunne deltage i Herre-DMs øverste række og UEFAs klubturneringer. De økonomiske krav er defineret på baggrund af de relevante: a) Historiske oplysninger om klubbens regnskabsresultat og finansielle stilling. b) Oplysninger om de økonomiske fremtidsudsigter. c) Væsentlige økonomiske forhold fremkommet efter licensudstedelsen. Regnskabsoplysningerne, herunder årsrapporten, skal udarbejdes i overensstemmelse med årsregnskabsloven. Der er stor forskel på niveauet for aflæggelse af regnskab i de forskellige europæiske medlemslande. UEFA tager hensyn til landenes nationale lovgivning. De økonomiske krav, som skal opfyldes for at opnå deltagelse i en kommende sæson (licensåret) baseres på regnskabsresultatet den 31. december året før hvad enten der på den skæringsdato er tale om en årsrapport eller en halvårsrapport. Men i DBUs vurdering af klubbens ansøgning skal også indgå en række oplysninger om klubbens økonomiske forventninger og finansielle stilling i det kommende år licensen søges for. De økonomiske krav skal, ligesom andre licenskrav, opfyldes løbende. Klubben har derfor pligt til at orientere DBU såfremt krav ikke længere opfyldes, eller der er indtruffet økonomiske forhold af væsentlig betydning for klubben Målsætning Formålet med de økonomiske krav er først og fremmest: * At forbedre klubbernes økonomiske og finansielle styrke. * At forbedre klubbernes gennemsigtighed og troværdighed. * At lægge vægt på beskyttelse af kreditorer. * At sikre kontinuiteten i forbindelse med nationale og internationale klubturneringer for mindst én sæson ad gangen. * At sikre økonomisk Fair Play i Herre-DMs øverste række og i UEFAs klubturneringer. Herre-DM Klubmanual 10.3 Fordele for klubberne De økonomiske krav skal bidrage til en kortsigtet og langsigtet holdbarhed hos klubberne. Klubberne vil opnå følgende fordele: * At forbedre standarder og kvalitet i økonomistyringen. * At øge sin økonomiske og forretningsmæssige troværdighed hos fodboldens interessenter og samarbejdspartnere via større gennemsigtighed. * Fokus på økonomisk stabilitet. * At indgå i benchmarking og analyser af alle klubber såvel nationalt som internationalt Dokumentation og vurderingsgrundlag Klubberne skal i sin licensansøgning kunne dokumentere opfyldelse af hvert enkelt licenskrav. Udover den seneste reviderede årsrapport skal også den samlede licensdokumentation fra klubben vurderes af klubbens uafhængige revisor.

2 Der er tre niveauer for revisorens gennemgang: a) revision, b) review og c) aftalte arbejdshandlinger. I forhold til kravene i denne manual skal klubbens årsrapport revideres, eventuelle perioderegnskaber skal undergå review, mens den øvrige licensdokumentation skal gennemgås af klubbens revisor i niveauet aftalte arbejdshandlinger. DBU skal som licensudsteder gennemlæse og vurdere ansøgningsmaterialet, herunder revisionspåtegninger og erklæringer udarbejdet af revisor. DBU kan pålægge klubben at fremkomme med supplerende oplysninger også oplysninger, der skal gennemgås af klubbens revisor i vurderingsprocessen Krav til klubberne I relation til klubbernes deltagelse i Herre-DMs øverste række og eventuel senere kvalifikation til UEFAs klubturneringer skal DBU sikre, at nedenstående økonomiske krav opfyldes. Herre-DM Klubmanual Beskrivelse af klubbens juridiske struktur A-krav Klubben skal i forbindelse med licensansøgningen indsende en grafisk oversigt og en beskrivelse af hvad det er for en juridisk enhed der repræsenterer licensansøgeren og dermed er den regnskabsrapporterende juridiske enhed, herunder på hvilken måde denne juridiske enhed indgår i en samlet koncernstruktur. Det skal fremgå i beskrivelsen af koncernstrukturen hvem der er hovedaktionær, den procentvise ejerandel samt hvad der er hovedaktiviteten i selskabet. Derudover skal der indgå oplysninger om evt. datterselskaber, kontrollerende virksomhed, associeret virksomhed m.v. Af den juridiske struktur skal det tydeligt fremgå på hvilken måde klubbens selskabsstruktur er sammensat. Såfremt klubbens selskab har datterselskab (er), skal der for hvert af disse selskab(er) oplyses følgende: a) Navnet på den juridiske enhed. b) Typen af den juridiske enhed, f. eks. et aktieselskab. c) Oplysning om hovedaktivitet og eventuel fodboldaktivitet. d) Procentvis ejerandel (og procentvis stemmeandel, hvis denne afviger fra ejerandelen). e) Selskabskapital. f) Samlede aktiver. g) Samlet omsætning. h) Samlet egenkapital. Oversigten og beskrivelsen skal være underskrevet af den ledelsesansvarlige. Klubben skal indsende til DBU en grafisk oversigt og beskrivelse af den samlede selskabsstruktur, som den licensansøgende juridiske enhed indgår i. I beskrivelsen af koncernstrukturen skal det fremgå hvem der er hovedaktionær, den procentvise ejerandel i selskaberne, hvad der er hovedaktiviteten i selskaberne og hvilke datterselskaber, der evt. indgår i koncernen Årsrapport i henhold til årsregnskabsloven A-krav Uanset klubbens juridiske struktur skal der udarbejdes en årsrapport i henhold til den nationale årsregnskabslov for aktieselskaber. Årsrapporten skal udarbejdes og revideres af en uafhængig revisor.

3 Klubben skal på grundlag af denne reviderede årsrapport opfylde de nødvendige oplysningskrav og regnskabspraksis, der er anvendt og defineret i denne erre-dm Klubmanual manual. Klubben skal i årsrapporten opfylde DBUs økonomiske mindstekrav, som er defineret i Kontraktfodboldudvalgets cirkulære nr. 45. Klubben skal indsende til DBU den seneste godkendte og reviderede årsrapport. Klubben skal medsende et udfyldt indberetningsskema om ansvarlig kapital og lønsum, jf. DBUs cirkulære 45 om økonomiske mindstekrav. Her overføres de relevante nøgletal fra årsrapporten således, at skemaets angivne ansvarlige kapital og lønsum er i overensstemmelse med årsrapporten. Skemaet kan printes fra under Turneringer/SAS ligaen og skal underskrives af klubbens tegningsberettigede samt påtegnes af klubbens revisor. Udover den revisorerklæring der naturligt indgår i klubbens årsrapport skal klubbens uafhængige revisor gennemse klubbens samlede økonomiske licensansøgningsmateriale - d.v.s. alt hvad der kan henføres til kravene fra pkt til pkt og i en særskilt revisorerklæring give sin samlede vurdering hvorvidt klubben opfylder alle krav beskrevet i manualens kapitel 10. I denne særskilte revisorerklæring skal revisor som minium tage stilling til følgende forhold: - om den til DBU indberettede samlede lønsum den 31. december er i overensstemmelse med årsrapporten og indberetninger til offentlige myndigheder. - om klubben har forfaldne skyldige beløb vedr. transferaktiviteter pr. 31. december det år der går forud for licensansøgningsåret. - om klubben har forfaldne skyldige beløb vedr. løn til ansatte og offentlige myndigheder pr. den 31. december det år der går forud for licensansøgningsåret. Bemærkninger til ovennævnte krav Klubben skal indsende den seneste reviderede årsrapport, i overensstemmelse med klubbens vedtægter. Rapporten baseres på de regnskabsstandarder, der til enhver tid er i overensstemmelse med årsregnskabsloven, og skal derfor som minimum indeholde: a) En balance. b) En resultatopgørelse. c) En pengestrømsopgørelse. d) Noter, der indeholder anvendt regnskabspraksis og andre forklarende noter. e) Ledelsens beretning. Kommentarer til kravene A) Balance Mindstekravene til indholdet med hensyn til balanceposter er angivet neden rre-dm Klubmanual for: Omsætningsaktiver 1) Likvider. 2) Tilgodehavender fra transfer af spillere. 3) Tilgodehavender fra koncernselskaber og nærtstående parter, jf. pkt. c) nedenfor. 4) Andre tilgodehavender. 5) Varebeholdninger. Anlægsaktiver 6) Materielle anlægsaktiver, jf. pkt. a) nedenfor. 7) Immaterielle aktiver spillere, jf. pkt. a) nedenfor. 8) Andre immaterielle aktiver, jf. pkt. a) nedenfor. 9) Finansielle anlægsaktiver, jf. pkt. b) nedenfor.

4 Kortfristede gældsforpligtelser 10) Kassekreditter og lån. 11) Gæld i forbindelse med køb af spillere. 12) Gæld til koncernvirksomheder og nærtstående parter, jf. pkt. c) nedenfor. 13) Anden gæld. 14) Skatteforpligtelser. 15) Kortfristede hensatte forpligtelser, jf. pkt. d) nedenfor. Langfristede forpligtelser 16) Banklån og andre lån. 17) Andre langfristede forpligtelser. 18) Skatteforpligtelser 19) Langfristede hensatte forpligtelser, jf. pkt. d) nedenfor. Nettoaktiver/-forpligtelser 20) Nettoaktiver/-forpligtelser, jf. pkt. e) nedenfor. Egenkapital 21) Egne aktier. 22) Udstedt kapital og reserver, jf. pkt. f) nedenfor. Ledelsen kan overveje, om det er mest hensigtsmæssigt at præsentere posterne 1) til 22) i balancen og de yderligere oplysninger (beskrevet nedenfor) i noterne. Visse balanceposter skal i overensstemmelse med mindstekravene til indholdet af oplysningerne også indeholde følgende: a) For hvert materielt og immaterielt anlægsaktiv, en afstemning af den regnskabsmæssige værdi ved starten og slutningen af perioden, der viser tilgange, afgange, opskrivninger, nedskrivning, afskrivning samt evt. anden ændring. b) Finansielle anlægsaktiver skal indeholde kapitalandele i datterselskaber,herre-dm Klubmanual fælles kontrollerede virksomheder og associerede virksomheder. Når det gælder kapitalandele i datterselskaber, fælles kontrollerede virksomheder og associerede virksomheder skal følgende som minimum oplyses for hver kapitalandel: 1) Navnet. 2) Indregistrerings- eller bopælsland. 3) Virksomhedens form/aktiviteter. 4) Ejerandel. 5) Procentvis stemmeandel, hvis denne afviger herfra. 6) En beskrivelse af den metode, der er anvendt ved den regnskabsmæssige behandling af kapitalandelene. c) Underklassificering af de samlede tilgodehavender til separat angivelse af tilgodehavender fra koncernvirksomheder og tilgodehavender fra andre nærtstående parter samt underklassificering af den samlede gæld til separat angivelse af gæld til koncernvirksomheder og gæld til andre nærtstående parter. d) For hver klasse af hensatte forpligtelser skal der gives oplysning om den regnskabsmæssige værdi ved starten og slutningen af perioden samt det udnyttede beløb og evt. udbetalt eller krediteret beløb i perioden. e) Beløbet for nettoaktiver/-forpligtelser, der er summen af de samlede aktiver fratrukket de samlede forpligtelser, bruges til at afgøre, om licensansøgeren har overtrådt Oplysninger om økonomiske fremtidsudsigter, som beskrevet i pkt , litra (c). f) Underklassificering af den samlede saldo for udstedt kapital og reserver til separat angivelse af selskabskapital, overkurs, andre reserver samt overført

5 resultat. B) Resultatopgørelsen Minimumskravene til indholdet med hensyn til resultatopgørelsen er angivet nedenfor: Omsætning 1) Billetsalg. 2) Sponsorer og reklamer. 3) TV-rettigheder. 4) Merchandisesalg. 5) Øvrige driftsindtægter. Omkostninger 6) Produktions-/materialeomkostninger. 7) Omkostninger til personaleydelser. 8) Afskrivninger, jf. pkt. a) nedenfor. 9) Nedskrivning af anlægsaktiver, jf. pkt. b) nedenfor.herre-dm Klubmanual 10) Andre driftsomkostninger. Øvrige 11) Gevinst/tab ved afhændelse af aktiver, jf. pkt. c) nedenfor. 12) Finansielle omkostninger. 13) Skatteomkostning. 14) Resultat efter skat. Visse poster i resultatopgørelsen skal i overensstemmelse med mindste oplysningskravene også indeholde følgende: a) Separat angivelse krævet for afskrivning af materielle anlægsaktiver, afskrivning af omkostninger ved erhvervelse af en spillerkontrakt og afskrivning af andre immaterielle aktiver. b) Separat angivelse krævet for nedskrivning af omkostninger til erhvervelse af en spillerkontrakt og nedskrivning af andre materielle eller immaterielle anlægsaktiver. c) Separat angivelse krævet for gevinst eller tab ved afhændelse af spillerkontrakter (eller indtægter eller omkostninger derved, hvor spillerkontrakterne ikke bliver aktiveret) og gevinst eller tab ved afhændelse af andre materielle eller immaterielle anlægsaktiver. C) Pengestrømsopgørelse Pengestrømsopgørelsen skal vise pengestrømme for regnskabsåret (og sammenligningstal for det sidste regnskabsår) opdelt på henholdsvis drifts-, investerings- og finansieringsaktiviteter på den måde, som ledelsen finder mest hensigtsmæssigt. Elementerne for likvider skal angives, og der skal medtages en afstemning af beløbene i pengestrømsopgørelsen med de tilsvarende poster, der er angivet i balancen. D) Noter til årsrapporten Noterne til årsrapporten skal præsenteres på en systematisk måde. Der skal for hver post i balancen, resultatopgørelsen og pengestrømsopgørelsen være krydshenvisning til evt. relevant information i noterne. Mindstekravene for noteoplysningerne er som følger: a) Anvendt regnskabspraksis. Grundlaget for udarbejdelse af årsrapporten og en oversigt over de væsentligste regnskabsprincipper, der er anvendt. b) Part med bestemmende indflydelse (kontrollerende part).

6 Når den regnskabsaflæggende virksomhed er under bestemmende indflydelse af en anden part, skal der oplyses om forholdet til den nærtstående part samt navnet på denne part. Hvis den regnskabsaflæggende virksommheds kontrollerende part eller øverste kontrollerende part ikke er kendt, skal dette oplyses. Denne information skal angives, uanset om der har fundet transaktioner fundet sted mellem de kontrollerende parter og den regnskabsaflæggende virksomhed. c) Transaktioner med nærtstående parter. Hvis der har været transaktioner mellem nærtstående parter i perioden, skal den regnskabsaflæggende virksomhed oplyse om arten af forholdet til den nærtstående part samt angive oplysninger om de transaktioner, der har fundet sted i løbet af perioden og mellemværender ved periodens slutning, som er nødvendige for at forstå den mulige indvirkning, som forholdet kan have på årsrapporten. Oplysningerne skal som minimum indeholde: 1) Transaktionernes beløbsmæssige størrelse. 2) Størrelsen af mellemværender, og * disses betingelser og vilkår, herunder om de er sikret, samt arten af det vederlag, der skal erlægges til afregning, og * nærmere oplysninger om evt. modtagne eller afgivne garantier 3) Debitorhensættelser i forhold til mellemværendernes størrelse og 4) De indregnede omkostninger i perioden vedrørende forventede tab fra nærtstående parter. d) Pantsatte aktiver og aktiver med ejendomsforbehold. Forekomsten og omfanget af begrænsninger i ejendomsretten samt materielle anlægsaktiver, der er pantsat som sikkerhed for forpligtelser eller garantier, skal oplyses. e) Eventualforpligtelser. Medmindre der er ringe sandsynlighed for et træk på virksomhedens økonomiske ressourcer, skal den regnskabsaflæggende virksomhed for hver gruppe af eventualforpligtelser på tidspunktet for den vedtægtsmæssige regnskabsafslutning give en kort beskrivelse af eventualforpligtelsens art og, hvor det er praktisk muligt, 1) Et skøn over dens finansielle indvirkning 2) En angivelse af de usikkerheder, der vedrører omfanget af eller tidspunktet for et evt. træk på de økonomiske ressourcer 3) Muligheden for evt. godtgørelse. f) Andre oplysninger. Alle yderligere oplysninger, der ikke er præsenteret i balancen, i resultatopgørelsen eller i pengestrømsopgørelsen, men som er relevante for forståelsen heraf, og/eller som påkræves for at opfylde mindstekravene for finansielle oplysninger. E) Ledelsens beretning Årsrapporten skal indeholde en beretning eller en finansiel kommentar fra Herre-DM Klubmanual ledelsen, der beskriver og forklarer hovedtrækkene i den regnskabsaflæggende virksomheds resultater, aktiver, passiver og finansielle stilling, herunder en beskrivelse af risici. Årsrapporten skal indeholde navnene på de personer, der var medlem af direktionen eller bestyrelsen samt den regnskabsaflæggende virksomheds styrende organer gennem hele året. Licensansøgeren skal vælge en uafhængig revisor, i overensstemmelse med

7 IFACs (International Federation of Accountants) etiske regler for revisorer. Licensansøgeren og revisor skal indgå aftale om revisionens udførelse. Det er et krav, at den udpegede uafhængige revisor er medlem af IFAC. Revisoren skal udfærdige en revisionspåtegning, som medtager en beskrivelse af revisionsopgaven, der omfatter revisionens art, samt en erklæring om, at revisionen er udarbejdet efter de internationale revisionsstandarder. Revisoren skal anføre og vurdere de konklusioner, der er draget på grundlag af den udførte revision af årsrapporten. Revisionspåtegningen skal indeholde en skriftlig og konkret revisionskonklusion om årsrapporten som helhed. En revisionspåtegning uden forbehold afgives, når revisor konkluderer, at årsrapporten giver et retvisende billede i overensstemmelse med årsregnskabsloven. Den afgivne revisionspåtegning vil have indflydelse på DBUs vurdering af klubbens reviderede årsrapport, herunder om kravet er opfyldt. En revisors forbehold vil automatisk medføre, at klubben uanset om licens tildeles - pålægges at rapportere budgetopfølgning løbende i licenssæsonen Perioderegnskab, men kun hvis årsrapport er forældet A-krav Kravet skal kun opfyldes, hvis afslutningsdagen for klubbens seneste reviderede årsrapport ligger mere end seks måneder forud for fristen for DBUs meddelelse om licens til UEFA. Derfor skal klubben indsende et perioderegnskab, med en afslutningsdato senest den 31. december forud for licensåret (kommende sæson). Det pågældende perioderegnskab skal gennemgås (review) af klubbens uafhængige revisor. Perioderegnskabet skal udarbejdes i henhold til årsregnskabsloven for aktieselskaber og være i overensstemmelse med de nødvendige oplysningskrav der er gældende for en årsrapport. Klubben skal i årsrapporten opfylde DBUs økonomiske mindstekrav, som er defineret i Kontraktfodboldudvalgets cirkulære nr. 45. Kun såfremt klubben har regnskabsår der afviger fra kalenderåret (31.12.XX) skal klubben, udover seneste godkendte årsrapport, jf.pkt , indsende til DBU et Herre-DM Klubmanual perioderegnskab (halvårsregnskab), der dækker perioden fra 1. juli til 31. december det år der går forud for licensansøgningsåret. Perioderegnskabet skal gennemgås i niveuet "Review" af klubbens revisor. Klubben skal medsende et udfyldt indberetningsskema om ansvarlig kapital og lønsum, jf. DBUs cirkulære 45 om økonomiske mindstekrav. Her overføres de relevante nøgletal fra perioderegnskabet således, at skemaets angivne ansvarlige kapital og lønsum er i overensstemmelse med perioderegnskabet. Skemaet kan printes fra under Turneringer/SAS ligaen, underskrives af klubbens tegningsberettigede og skal påtegnes af klubbens revisor. Bemærkninger til ovennævnte krav Dette krav gælder de klubber, der ikke har et regnskabsår der udløber den 31. december men typisk den 30. juni. Slutdatoen for klubbens seneste reviderede årsrapport må ikke ligge mere end 6 måneder tilbage i forhold til den dato hvor DBU skal meddele beslutning om licensudstedelser til UEFA hvilket sker den 31. maj. I praksis indebærer det, at klubber med f. eks. regnskabsafslutning den 30. juni, skal supplere den seneste reviderede årsrapport med et regnskab for den efterfølgende periode fra den 1. juli til den 31. december i det år der går forud for licensansøgningen (licensåret). Perioderegnskabet skal indholdsmæssigt svare til de krav der er til årsrapporten,

8 jf. pkt Det er dog ikke et krav at perioderegnskabet skal revideres som årsrapporten, men som minimum underkastes et review af en uafhængig revisor i overensstemmelse med enten International Standard on Review Engagements (ISRE) 2410 eller den gældende nationale standard for Review. Revisorens påtegning skal indeholde et afsnit om arbejdets omfang, der beskriver reviewets art samt en henvisning til ISRE 2410 eller den gældende relevante nationale standard for Review. Som led i reviewet skal revisor forespørge, om ledelsen har ændret sin vurdering af virksomhedens evne til at fortsætte (going concern). Hvis revisor som følge af denne forespørgsel eller andre review-procedurer bliver opmærksom på begivenheder eller forhold, der i væsentlig grad kan drage tvivl om virksomhedens evne til at fortsætte, skal dette indgå i revisorens bemærkninger til den samlede licensdokumentation fra klubben. Den afgivne revisionspåtegning vil have indflydelse på DBUs vurdering af klubbens reviderede årsrapport, herunder om kravet er opfyldt. En revisors forbehold vil automatisk medføre at klubben uanset at licens gives - pålægges at rapportere budgetopfølgning løbende i licenssæsonen. Herre-DM Klubmanual Ingen forfaldne skyldige beløb fra transferaktiviteter A-krav Klubben skal kunne dokumentere, at der ikke er overført forfaldne skyldige beløb vedrørende transferaktiviteter i forbindelse med andre klubber den 31. december i det år, der går forud for den sæson, som licensen skal gælde for, med mindre fristen er blevet udskudt i henhold til gensidig aftale med kreditor, eller er betinget af en ikke oplagt ubegrundet retstvist, der er forelagt en kompetent myndighed. Klubben skal indsende en ledelseserklæring til DBU, hvori klubbens tegningsberettigede skal oplyse hvorvidt klubben har forfaldne skyldige beløb vedr. transferaktiviteter pr. 31. december det år der går forud for licensansøgningsåret. Klubben skal også indsende en oversigt over sine transferaktiviteter, og afskrivninger på disse, som beskrevet i klubmanualen. Den skal kunne afstemmes med indholdet i årsrapporten. Klubben skal dokumentere ved et eller flere eksempler at betaling for køb af en eller flere spillere er sket til den anden klub. Det kan gøres ved medsendelse af et eller flere eksempler på transferaftaler samt kontoudtog, der dokumenterer, at pengene er overført. Bemærkninger til ovennævnte krav Dette krav skal sikre, at klubberne modtager de aftalte transfersummer. Kravet skal sikre beskyttelse af kreditorer samt øge klubbernes gennemsigtighed i relation til transferaktiviteter. Forfaldne skyldige beløb defineres som direkte omkostninger ved køb af spillere, der ikke er betalt på den dag der er aftalt med sælgende klub eller de klubber der i øvrigt måtte være berettiget til betaling for spilleren. Disse beløb omfatter også træningskompensation og solidaritetsbetaling, som beskrevet i FIFA Regulations for the Status and Transfer of Players samt klausuler om kommende præstationsafhængige beløb. Såfremt et transferbeløb har udmøntet sig i en tvist mellem klubberne, og som pr. den 1. marts er underlagt en afgørelse fra DBU, FIFA eller CAS, er et sådant beløb ikke at regne for et forfaldent skyldigt beløb. Klubben skal til DBU udarbejde og indsende en oversigt over transferudgifter. Oversigten skal udarbejdes, også selvom der ikke har fundet nogen spillerkøb/ lejeaftaler sted inden for den pågældende periode. Klubben skal særskilt

9 oplyse om sine transferudgifter for hvert spillerkøb (inklusive lejeaftale), for hvilken der var et mellemværende pr. seneste 31. december. Oversigten skal som minimum indeholde følgende oplysninger: a) Spiller (angivelse af navn eller nummer). b) Dato for kontrakttiltrædelse eller lejeaftale. c) Navnet på fodboldklubben, der tidligere besad spillerkontrakten. Herre-DM Klubmanual d) Betalte og/eller skyldige transferbeløb (eller lejebeløb), (inklusive erstatning for uddannelse af spillere). e) Andre direkte omkostninger i forbindelse med erhvervelse af spillerkontrakten, der er betalt og/eller skal betales. f) Afregnet beløb. g) Udestående saldo pr. 31. december for hvert spillerkøb med angivelse af forfaldsdag(e) for hver enkel ubetalt del af transferudgifterne. Klubben skal afstemme den samlede gældsforpligtelse i oversigten over skyldige transfersummer med den tilsvarende balancesum i årsrapporten, eller det perioderegnskab der måtte dække til den 31. december. Transferoversigten skal ledsages af en underskrevet ledelseserklæring, hvori det bekræftes at klubben på opgørelsesdagen 31. december ikke har forfaldne skyldige transferudgifter i relation til andre klubber og/eller spillere. En skabelon med Oversigt over transferudgifter er indsat som bilag i kapitel 11. For at klubberne kan udfylde dette skema på nemmeste måde vil det senere blive fremsendt i elektronisk form. DBUs vurderingsprocedure DBU skal kontrollere om der er overensstemmelse mellem saldooplysningerne i transferoversigten og klubbens årsrapport eller perioderegnskab, og * indhente stikprøver på transferaftaler, der skal være i overensstemmelse med transferoversigten, og * indhente en underskrevet ledelseserklæring, som oplyser hvorvidt klubben har forfaldne skyldige beløb overfor andre klubber. Endelig kan DBU indhente supplerende oplysninger, herunder bankudskrifter for at verificere om beløb fra transferoversigten er blevet betalt. DBU s vurderingsprocedure vil blive gennemført ud fra følgende foranstaltninger: DBU skal vurdere de oplysninger, der indsendes af klubben, navnlig oversigten over transferudgifter og de tilhørende underliggende dokumenter, som beskrevet nedenfor: a) Afstemme totalen i oversigten over transferudgifter med posten 'Gæld i forbindelse med spillerkøb' i årsrapporten eller perioderegnskabet pr. 31. december. b) Kontrollere, at oversigten over transferudgifter er beregnet korrekt. c) Foretage stikprøvevis kontrol af aftaler om spillerkøb/lejeaftaler, og sammenligne de pågældende aftaler med de oplysninger, der er indeholdt i oversigten og angive de udtagne spillerkøb/lejeaftaler.dm Klubmanual d) Foretage stikprøvevis kontrol af transferbetalinger, sammenholde dem med de oplysninger, der findes i oversigten over transferudgifter, og angive de udtagne betalinger. e) Hvis der ifølge oversigten over transferudgifter findes et udestående beløb pr. 31. december, skal det inden d. 31. marts undersøges: 1) om saldoen for hver forfalden gældspost pr. 31. december er blevet betalt fuldt ud, eller 2) om der er indgået aftale om betaling på kredit, eller 3) om der er opstået en tvist, som skal afklares af et kompetent nationalt

10 eller internationalt organ. f) Hvis relevant: Indhente og undersøge bankkontoudskrifter til underbyggelse af e-1) ovenfor. g) Hvis relevant: Indhente og undersøge dokumenter, herunder aftaler med de(n) relevante fodboldklub(ber) og/eller korrespondance med det kompetente organ til underbyggelse af e-2) og/eller e-3) ovenfor. Kriteriet anses ikke for opfyldt: a) hvis oplysningerne vedrørende de skyldige beløb i forbindelse med transferaktiviteter ikke er blevet indsendt til DBU. b) hvis klubbens indsendte oplysninger ikke opfylder oplysningskravene. c) hvis klubben har forfaldne skyldige beløb, der vedrører transferaktiviteterne pr. 31. december i det år, som går forud for den sæson, som licensen skal gælde for. Ifølge c) kan klubben opretholde muligheden for at opfylde kriteriet hvis man i perioden fra 31. december til 1. marts har betalt de udeståender der var indeholdt i opgørelsen pr. 31. december, eller hvis et ellers skyldigt beløb indgår i en tvist, der skal behandles af DBU, FIFA eller CAS Ingen forfaldne skyldige beløb til ansatte eller offentlige myndigheder A-krav Klubben skal dokumentere, at den i forhold til sine juridiske og kontraktlige forpligtelser over for sine ansatte ikke har forfaldne, skyldige beløb til ansatte og offentlige myndigheder pr. den 31. december i det år, der går forud for den sæson, som licensen skal gælde for, medmindre beløbene er fuldt afregnet og betalt pr. den efterfølgende 1. marts, eller fristen er blevet forlænget ifølge gensidig aftale med kreditor, eller de er genstand for en ikke oplagt ubegrundet tvist, der er forelagt en kompetent myndighed. Klubben skal indsende en ledelseserklæring til DBU, hvori klubbens tegningsberettigede skal oplyse hvorvidt klubben har forfaldne skyldige beløb vedr. løn til sine ansatte medarbejdere eller offentlige myndigheder den 31.december det år der går forud Herre-DM Klubmanual for licensansøgningsåret. Klubben skal indsende en liste (opgørelse) over de personers lønforhold, der kan henføres til manualens kapitel 8 (fra punkt til punkt ). Klubben skal dokumentere ved et eller flere eksempler at løn til ansatte er afregnet i overensstemmelse med den ansattes kontrakt. Dette skal ske ved indsendelse af eksempel på ansættelseskontrakt samt dokumentation (fx kontoudtog) for at pengene er overført til den/de pågældende ansatte. Bemærkninger til ovennævnte krav Dette krav skal hovedsagelig sikre, at de ansatte modtager de aftalte lønninger, herunder feriepenge og andre kontraktligt aftalte betalinger. Dette er med til beskytte de ansatte, og bidrage til Fair Play både på og uden for banen. Uanset klubbens vedtægtsmæssige regnskabsafslutningstidspunkt skal kravet dokumenteres opfyldt pr. 31. december i det år, der går forud for den sæson, som licensen skal gælde for. Dette krav omfatter følgende ansatte personer: * Alle professionelle spillere i overensstemmelse med FIFAs internationale regler om transfer af fodboldspillere. * Spillere, trænere og de nøglemedarbejdere, som klubben ifølge kapitel 8 i denne manual skal råde over. Klubben skal udarbejde en liste over ovenstående personers lønforhold den 31. december uanset hvornår disse personer er blevet ansat i løbet af det forgangne år. Denne liste skal indsendes til DBU.

11 Som minimum skal afgives følgende oplysninger om hver ansat person: a) Navn. b) Stillingsbetegnelse. c) Tiltrædelsesdato. d) Fratrædelsesdato (hvis relevant). e) Månedsløn og årsløn. f) Eventuelle forfaldne, skyldige beløb pr. 31. december med angivelse af forklaring. Medarbejderlisten skal ledsages af en underskrevet ledelseserklæring, hvori det bekræftes om klubben på opgørelsesdagen 31. december har forfaldne skyldige beløb i relation til sine medarbejdere og offentlige myndigheder. Klubben skal til DBU indsende den nødvendige dokumentation for evt. skyldige beløb til kompetente social-/skattemyndigheder i forbindelse med kontraktlige og juridiske aftaler indgået med dennes ansatte pr. 31. december i det år, der går forud for den sæson, som licensen skal gælde for. Herre-DM Klubmanual DBUs vurderingsprocedure DBU skal indhente en liste over løn til de nøglemedarbejdere, der er omfattet af kravet samt en tilhørende underskrevet ledelseserklæring. DBU skal stikprøvevis indhente kopi af en spillerkontrakt, en lønseddel og en bankkontoudskrift fra ansatte nøglemedarbejdere. DBU skal sikre, at eventuelle forfaldne skyldige beløb til enten ansatte eller offentlige myndigheder er blevet afregnet i perioden fra den 31. december til den 1. marts, idet en sådan efterbetaling vil kunne sikre opfyldelse af kravet. DBU s vurderingsprocedure vil blive gennemført ud fra følgende foranstaltninger: Vedrørende ansatte a) Indhente en liste over ansatte, der er udarbejdet af ledelsen. b) Indhente og kontrollere et tilfældigt udsnit af ansættelseskontrakter og sammenholde oplysningerne med de, der fremgår af listen over ansatte. c) Hvis der ifølge licensudstederen findes et udestående beløb pr. 31. december, skal det inden d. 31. marts undersøges: 1) om det udestående beløb, der vedrører den enkelte ansatte, er blevet betalt eller 2) om der er indgået aftale om betaling på kredit, eller 3) om der er opstået en tvist, som skal afklares af et kompetent nationalt eller internationalt organ. d) Hvis relevant: Undersøge bankkontoudskrifter til underbyggelse af betalingerne under c-1) ovenfor. e) Hvis relevant: Undersøge dokumenter, herunder aftaler med de(n) relevante ansatte og/eller korrespondance med det kompetente organ til underbyggelse af de meddelte oplysninger under c-2) og/eller c-3) ovenfor. Vedrørende offentlige myndigheder a) Kontrollere den bogførte saldo for lønskat pr. 31. december til klubbens lønningsbogholderi. b) Hvis der ifølge licensudstederen findes et udestående beløb pr. 31. december, skal det inden d. 31. marts undersøges: 1) om det udestående beløb er blevet betalt, eller 2) om der er indgået aftale om betaling på kredit, eller 3) om der er opstået en tvist, som skal afklares af et kompetent nationalt eller internationalt organ. c) Hvis relevant: Undersøge bankkontoudskrifter til underbyggelse af betalingerne under c-1) ovenfor

12 d) Hvis relevant: Undersøge dokumenter, herunder aftaler med offentlige myndigheder og/eller korrespondance med det kompetente organ til underbyggelse af de meddelte oplysninger under c-2) og/eller c-3) ovenfor. Herre-DM Klubmanual DBUs beslutning DBU skal, som en del af dennes vurdering, gennemlæse oplysningerne vedrørende skyldige beløb til ansatte og offentlige myndigheder samt revisors erklæring om faktiske resultater, såfremt en sådan erklæring er indsendt. DBU kan ikke udstede licens: a) hvis oplysningerne om skyldige beløb til offentlige myndigheder ikke er indsendt til DBU. b) hvis klubbens indsendte oplysninger ikke opfylder de nødvendige oplysningskrav, c) hvis klubben har forfaldne, skyldige beløb til offentlige myndigheder pr. 31. december i det år, der går forud for den sæson, som licensen skal gælde for. I henhold til litra (c) kan klubben opretholde muligheden for at opfylde kravet hvis man i perioden fra 31. december til 1. marts har betalt de udeståender der var indeholdt i opgørelsen pr. 31. december, eller disse udeståender er velbegrundet i form af en uafklaret retslig strid Skriftlig erklæring forud for beslutning tages om licensudstedelse A-krav Præcis syv dage før klublicensudvalget træffer sin beslutning om tildeling af licens, skal klubben afgive en underskrevet skriftlig ledelseserklæring til DBUs licensadministration. Af denne erklæring skal fremgå, om der er indtruffet begivenheder eller forhold, som har eller kan have væsentlig økonomisk betydning for og negativ indflydelse på klubbens økonomiske stilling siden aflæggelsen af den seneste reviderede årsrapport eller perioderegnskab. Syv dage inden DBU træffer afgørelse om udstedelse af klublicens skal klubben indsende en skriftlig ledelseserklæring. Af erklæringen skal fremgå om der i perioden fra 31. december til dags dato er indtruffet forhold af væsentlig økonomisk betydning for klubbben/selskabet. En sådan erklæring kan selvsagt ikke medsendes klubbens licensansøgning i første omgang. DBU vil særskilt informere klubberne om datofrist for denne erklærings indsendelse. Formentlig bliver fristen ultimo april måned. Bemærkninger til ovennævnte krav Formålet med dette krav er at sikre kontinuitet i turneringerne. Inden DBU træffer beslutning om licensudstedelse, har denne modtaget ajourførte oplysninger fra hver enkelt klub om, hvorvidt der er indtruffet eventuelle hændelser eller begivenheder af væsentlig økonomisk betydning siden aflæggelsen af den seneste reviderede årsrapport eller perioderegnskab, uanset hvilket dokument, der er indsendt sidst. Beslutningen om licensudstedelse kan således blive truffet på grundlag af ajourførte oplysninger. Indsendelsesfristen for denne erklæring fastsættes af DBU og meddeles klubrre-dm Klubmanual klubben i forbindelse med den licensansøgningspakke man modtager fra DBU. DBU kan anmode om yderligere oplysninger og/eller erklæringer fra ledelsen. Følgende er eksempler på begivenheder eller hændelser, som enkeltvis eller samlet kan anses for at være af væsentlig økonomisk betydning: a) Tidsbegrænset lån, som snart forfalder uden nogen realistisk mulighed for at blive fornyet eller indfriet. b) Indikation på inddragelse af finansiel støtte fra finansieringsudbyder og

13 andre kreditorer. c) Omfattende driftstab siden den sidste årsrapport. d) Manglende evne til at indfri kreditorer med forfaldsdag. e) Manglende evne til at overholde betingelserne i låneaftaler med finansieringsudbydere. f) Opdagelse og bekræftelse af væsentlige fejl i regnskabet. g) Verserende retssager mod klubben, som medfører krav, der skønnes ikke at kunne opfyldes. h) Klubbens ledelsesmæssige ansvar varetages af en eksternt udnævnt person eller personer, der i stedet for ledelsen varetager procedurer i forbindelse med insolvens eller lignende. i) Væsentlige ændringer i klubbens administrative og sportslige ansatte, jf. pkt til pkt j) Ledelsen beslutter, at den har til hensigt at lade virksomheden træde i likvidation, indstille driften eller søge beskyttelse mod kreditorer efter gældende regler, eller at den ikke har noget realistisk alternativ til at gøre således. Denne liste er ikke udtømmende, og en eller flere af de angivne punkter anses ikke altid at have en negativ indflydelse på klubbens økonomiske stilling. DBUs beslutning Det er en del af vurderingen, at DBU skal gennemlæse og overveje oplysninger om eventuelle begivenheder eller hændelser af væsentlig økonomisk betydning sammen med regnskabsoplysningerne for tidligere år, der er indsendt af klubben. Der kan ikke udstedes licens: a) hvis ledelsens regnskabserklæring ikke er indsendt til DBU inden for den fastlagte frist. b) hvis DBU på baggrund af oplysningerne om eventuelle begivenheder eller hændelser af væsentlig økonomisk betydning, historiske finansielle op Herre-DM Klubmanual lysninger og oplysningerne om økonomiske fremtidsudsigter har vurderet, at klubben ikke kan fortsætte som going concern frem til slutningen af den sæson, som licensen skal gælde for Oplysninger om økonomiske fremtidsudsigter A-krav Oplysninger om de økonomiske fremtidsudsigter skal afgives og indsendes af klubben og omfatte: a) driftsbudget b) likviditetsbudget c) forklarende noter, herunder forudsætninger, risici og budgetsammenligning med seneste realiserede tal. Oplysningerne om de økonomiske fremtidsudsigter skal være baseret på forudsætninger, der er rimelige, og som opfylder de nødvendige økonomiske krav, der er angivet i denne manual. Klubben skal indsende oplysninger til DBU om de økonomiske fremtidsudsigter jf. det i klubmanualen beskrevne under dette punkt, herunder: - et driftsbudget for perioden 1. januar i licensansøgningsåret til 30. juni det år licensåret afsluttes (18 måneders budgettal). - et likviditetsbudget for perioden 1. januar i licensansøgningsåret til 30. juni det år licensåret afsluttes(18 måneders budgettal). - forklarende noter, bemærkninger og forudsætninger hvor budgettal sammenholdes med seneste realiserede tal m.v. Budgettal skal som minimum have samme specifikationsgrad som er tilfældet med resultatopgørelsen i klubbens årsrapport.

14 Bemærkninger til ovennævnte krav Oplysningerne om de økonomiske fremtidsudsigter (driftsbudget, likviditetsbudget og bemærkninger/forudsætninger) skal dække perioden fra seneste afsluttede og reviderede årsrapport/perioderegnskab til hele den sæson, som licensen skal gælde for. Med andre ord skal budgetoplysningerne dække 18 måneder, nemlig perioden fra 1. januar til 30. juni i det halvår hvor vurderingsprocessen foregår samt i selve licenssæsonen som er fra den 1. juli til den 30. juni året efter. Oplysninger om de økonomiske fremtidsudsigter og de forudsætninger, de bygger på, skal godkendes af ledelsen, og dette skal dokumenteres i form af en skriftlig erklæring, der er underskrevet på vegne af klubbens ledelse. Oplysningerne skal indsendes på samme specifikationsniveau og efter samme regnskabspraksis, som var gældende for klubbens årsrapport (niveauet resultatopgørelse m.v.) og der skal sammenlignes med tallene fra den senest reviderede årsrapport. Herre-DM Klubmanual Oplysningerne om de økonomiske fremtidsudsigter skal omfatte en kort beskrivelse af hver væsentlig forudsætning (med sammenligning til seneste årsrapport), som er blevet afgivet og anvendt til udarbejdelsen af drifts- og likviditetsbudgettet samt indeholde en kort oversigt over nøgletallene og de dermed forbundne risici, som kan påvirke oplysningerne om de økonomiske fremtidsudsigter. Der skal ikke nødvendigvis udarbejdes en balance. Men det anses som god praksis, at klubben udarbejder en balance, der er opstillet sammen med en resultatopgørelse og pengestrømsopgørelse, der dækker samme periode. DBUs vurderingsprocedurer DBU udfører enhver rimelig vurderingsprocedure, som man anser som hensigtsmæssig. Hvis klubben har indsendt et i øvrigt fyldestgørende materiale kan DBU alene vurdere oplysningerne om de økonomiske fremtidsudsigter ud fra det foreliggende materiale. Hvis klubbens årsraport indeholder én af nedenanførte indikatorer: a) Revisionspåtegning på den reviderede årsrapport, der er indsendt i henhold til pkt , indeholder en supplerende oplysning eller et forbehold (med formuleringen 'bortset fra') vedrørende fortsat drift (going concern). b) For de klubber, som skal indsende et perioderegnskab, hvor der er udført review, jf. pkt , indeholder review-påtegningen en supplerende oplysning eller et forbehold vedrørende fortsat drift (going concern). c) Den reviderede årsrapport, der er indsendt i i henhold til pkt , viser en markant forværring af de samlede nettoforpligtelser sammenlignet med tallene ved seneste vedtægtsmæssige regnskabsafslutning. - skal oplysningerne om de økonomiske fremtidsudsigter underlægges en særskilt vurderingsprocedure, som gennemføres af DBU. Vurderingsprocedurerne skal som minimum: a) kontrollere om de fremtidige regnskabstal er opgjort korrekt. b) fastslå gennem drøftelser med ledelsen og gennemgang af de fremtidige regnskabstal, om regnskabstallene er blevet indregnet under hensyntagen til oplysninger om eventuelle væsentlige forudsætninger og risici. c) kontrollere, om det overførte resultat, der er indregnet i de fremtidige regnskabstal, er i overensstemmelse med balancen fra den seneste årsrapport eller perioderegnskab, som er blevet underlagt review (såfremt et sådant perioderegnskab er blevet indsendt) d) kontrollere, om oplysningerne om de økonomiske fremtidsudsigter er blevet formelt godkendt af ledelsesorganet hos klubben.

15 Herre-DM Klubmanual DBUs beslutning Der kan ikke udstedes licens hvis: a) Klubben ikke har indsendt oplysningerne om de økonomiske fremtidsudsigter, der opfylder minimumskravene for indholdet heri, inden for den angivne frist. b) Klubben på grundlag af oplysningerne om de økonomiske fremtidsudsigter ikke kan fortsætte som en going concern indtil slutningen af den sæson, som licensen gælder for. Hvis klubben efter DBUs vurdering ikke opfylder en af indikatorerne, efter beslutningen om licensudstedelsen er blevet truffet, skal klubben også opfylde de anførte krav i pkt (pligt til ajourføring af oplysningerne om de økonomiske fremtidsudsigter) Pligt til at oplyse om efterfølgende begivenheder B-krav Efter det beslutningstagende organ har truffet sin beslutning om udstedelse af licensen, skal klubben straks oplyse DBU skriftligt om eventuelle efterfølgende begivenheder, som kunne give anledning til væsentlig tvivl med hensyn til klubbens evne til at fortsætte som en going concern indtil mindst slutningen af den sæson, som licensen gælder for. Det er DBU, der vurderer, om det pågældende oplysningskrav er opfyldt for licensperioden Pligt til at opdatere oplysningerne om de økonomiske fremtidsudsigter B-krav Hvis klubben ikke opfylder en eller flere af indikatorerne, skal klubben indsende en ajourført version af oplysningerne om de økonomiske fremtidsudsigter, jf. pkt De pågældende oplysninger skal indeholde en sammenligning af budgettet med de realiserede tal samt forklaringer på evt. ændringer. Den ajourførte version af oplysningerne om de økonomiske fremtidsudsigter skal som minimum udarbejdes for en seksmåneders periode. Den ajourførte version af oplysningerne om de økonomiske fremtidsudsigter skal opfylde de oplysningskrav, der er defineret i denne manual. DBU skal vurdere, om de pågældende oplysningskrav er opfyldt for den efterkommende licenssæson. Bemærkninger til ovennævnte krav Begge krav der er gældende for klubben, efter at der er truffet beslutning om licensudstedelse. Herre-DM Klubmanual Kravet i pkt (pligt til at oplyse om efterfølgende begivenheder) er et løbende krav, som er gældende for alle klubber. Kravet i pkt (pligt til ajourføring af oplysningerne om de økonomiske fremtidsudsigter) er kun gældende for de klubber, som i deres seneste årsrapport/ perioderegnskab eller konstateret i anden sammenhæng har vist tegn på manglende opfyldelse af de indikatorer der er beskrevet i krav pkt Vedrørende kravet i pkt Efter at licensen er blevet udstedt, skal klubben frem til slutningen af den sæson, som licensen gælder for, straks skriftligt oplyse DBU om efterfølgende begivenheder, som kunne give anledning til tvivl om klubbens evne til at fortsætte som going concern indtil mindst slutningen af den sæson, som licensen

16 gælder for. DBU kan til enhver tid anmode om oplysninger og/eller ledelsens skriftlige erklæring om sådanne eventuelle begivenheder eller forhold. De oplysninger, der er udarbejdet af ledelsen, skal indeholde en beskrivelse af begivenhedens art og et skøn over begivenhedens finansielle effekt eller en erklæring (med underliggende årsager) om, at et sådan skøn ikke kan foretages. DBU kan anmode om yderligere supplerende oplysninger og/eller erklæring fra ledelsen. DBU gennemfører selv vurderingsprocedurerne. Det er Klublicensudvalget der vurderer om kravet i pkt er opfyldt for den følgende licensperiode. Klubben kan sanktioneres i tilfælde af eventuelle efterfølgende begivenheder, der giver anledning til tvivl om klubbens evne til at fortsætte som going concern indtil slutningen af den sæson, som licensen skal gælde for, og som ikke meddeles DBU uden angivelse af grunden hertil. Vedrørende kravet i pkt Som nævnt er det et advarselstegn i form af manglende opfyldelse af en eller flere indikatorer, der afstedkommer krav om ajourførte oplysninger om klubbens økonomiske fremtidsudsigter. Hvis klubben pålægges en sådan ajourføring og rapportering skal klubben udarbejde ajourførte oplysninger om de økonomiske fremtidsudsigter dækkende de samme 18 måneder som vedrører kravet i pkt , og på samme specifikationsniveau, som angivet i dette punkt. Oplysningerne skal bekræftes af klubbens ledelse i form af en underskrevet ledelseserklæring. De ajourførte oplysninger om de økonomiske fremtidsudsigter skal indsendes til DBU senest henholdsvis d. 15. september og 15. marts. Det er ikke et krav, at de ajourførte oplysninger om de økonomiske fremtidserre-dm Klubmanual udsigter, der er udarbejdet og indsendt af klubben, skal underkastes revision af en uafhængig revisor. DBU foretager en nødvendig vurderingsprocedure og kan anmode om yderligere oplysninger, såfremt dette anses for nødvendigt. Klublicensudvalget vurderer om kravet er opfyldt og kan indstille til sanktion hvis det skønnes, at klubben ikke opfylder kravet.

Annex lx. B. Vurdering af revisorerklæringen i årsrapporten og i perioderegnskabet

Annex lx. B. Vurdering af revisorerklæringen i årsrapporten og i perioderegnskabet UEFA Club Licensing and Financial Fair Play Regulations - Edition 2012 Annex lx DBUs vurderingsmæssige handlinger vedrørende økonomiske kriterier og krav ( Licensor s assessment procedures for the financial

Læs mere

Annex Vl. Mindsteoplysningskrav ( Minimum of disclosure requirements )

Annex Vl. Mindsteoplysningskrav ( Minimum of disclosure requirements ) UEFA Club Licensing and Financial Fair Play Regulations - Edition 2012 Annex Vl Mindsteoplysningskrav ( Minimum of disclosure requirements ) A. Princip 1. Hver bestanddel af årsrapporten skal kunne identificeres

Læs mere

Annex lx. DBU s vurderingsmæssige handlinger (Licensor s assessment procedures)

Annex lx. DBU s vurderingsmæssige handlinger (Licensor s assessment procedures) UEFA Club Licensing and Financial Fair Play Regulations - Edition 2015 Annex lx DBU s vurderingsmæssige handlinger (Licensor s assessment procedures) A. Metode De vurderingsmæssige handlinger, der udføres

Læs mere

Annex Vl. Mindsteoplysningskrav for årsrapporter (Minimum of disclosure requirements for the financial statements)

Annex Vl. Mindsteoplysningskrav for årsrapporter (Minimum of disclosure requirements for the financial statements) UEFA Club Licensing and Financial Fair Play Regulations - Edition 2015 Annex Vl Mindsteoplysningskrav for årsrapporter (Minimum of disclosure requirements for the financial statements) A. Princip 1. Hver

Læs mere

Selskab, årsrapport ekstern, minimalregnskab (C7)

Selskab, årsrapport ekstern, minimalregnskab (C7) Selskab, årsrapport ekstern, minimalregnskab (C7) Beskrivelse af rapporten: Denne rapport anvendes til at udarbejde den eksterne årsrapport for "mindre" selskaber. Rapporten er opstillet med udgangspunkt

Læs mere

Kapital 31/8 ApS. Sødalsparken 18, 8220 Brabrand. Årsrapport for 2016/17. (regnskabsår 28/ /8 2017) CVR-nr

Kapital 31/8 ApS. Sødalsparken 18, 8220 Brabrand. Årsrapport for 2016/17. (regnskabsår 28/ /8 2017) CVR-nr Kapital 31/8 ApS Sødalsparken 18, 8220 Brabrand CVR-nr. 37 77 72 85 Årsrapport for 2016/17 (regnskabsår 28/4 2016 31/8 2017) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

SU II ApS. Årsrapport for Langelinie 27, 5230 Odense M. CVR-nr

SU II ApS. Årsrapport for Langelinie 27, 5230 Odense M. CVR-nr SU II ApS Langelinie 27, 5230 Odense M Årsrapport for 2017 CVR-nr. 25 56 90 83 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 18/05 2018 Sune Uhrenholt Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ejendomsselskabet af 12. december 2013 IVS. Årsrapport for 2016

Ejendomsselskabet af 12. december 2013 IVS. Årsrapport for 2016 Ejendomsselskabet af 12. december 2013 IVS Mariane Thomsens Gade 1C, 3, 8000 Aarhus C Årsrapport for 2016 CVR-nr. 35 80 82 21 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

IA Invest ApS. Årsrapport for 2016/17

IA Invest ApS. Årsrapport for 2016/17 IA Invest ApS Vestervangen 6, Skt Klemens, 5260 Odense S Årsrapport for 2016/17 (regnskabsår 1/7-30/6) CVR-nr. 32 83 91 34 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

HIGH CLASS RACING ApS

HIGH CLASS RACING ApS HIGH CLASS RACING ApS Følfodvej 3 9310 Vodskov Årsrapport 1. juli 2016-30. juni 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 06/12/2017 Søren Fjorback Dirigent

Læs mere

LE AF 30. JUNI 2014 A/S under frivillig likvidation Lundvej 14, 8800 Viborg

LE AF 30. JUNI 2014 A/S under frivillig likvidation Lundvej 14, 8800 Viborg LE AF 30. JUNI 2014 A/S under frivillig likvidation Lundvej 14, 8800 Viborg CVR-nr. 27 40 98 73 Årsrapport 1. januar - 31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Mobile Support K/S. Strandboulevarden 151, 2., 2100 København. Årsrapport for. 1. januar december 2016

Mobile Support K/S. Strandboulevarden 151, 2., 2100 København. Årsrapport for. 1. januar december 2016 Mobile Support K/S Strandboulevarden 151, 2., 2100 København Årsrapport for 1. januar - 31. december 2016 CVR-nr. 36 54 16 28 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Chr. Olesen Finans ApS. Årsrapport for 2017/18

Chr. Olesen Finans ApS. Årsrapport for 2017/18 Chr. Olesen Finans ApS Fjerritslevvej 9, Aggersund, 9670 Løgstør Årsrapport for 2017/18 (regnskabsår 1/5-30/4) CVR-nr. 28 33 23 19 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Byhusene Holstebro ApS. Årsrapport for 2017/18

Byhusene Holstebro ApS. Årsrapport for 2017/18 Byhusene Holstebro ApS c/o Kris Andersen, Porsevej 5, 7500 Holstebro Årsrapport for 2017/18 (regnskabsår 19/11 2017-31/12 2018) CVR-nr. 39 09 83 26 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære

Læs mere

Blyde Holding ApS. Årsrapport for 2017

Blyde Holding ApS. Årsrapport for 2017 Blyde Holding ApS Sørupvej 72, 3480 Fredensborg Årsrapport for 2017 CVR-nr. 28 15 98 89 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 18/6 2018 Jørgen Nielsen Dirigent

Læs mere

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK Beretning nr. 1 Årsregnskab for 2006 Afsluttende beretning 108.300 Til Regionsrådet for Region Syddanmark Kommunernes Revision (KR) har afsluttet revisionen

Læs mere

Årsrapport Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, Esbjerg

Årsrapport Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, Esbjerg Årsrapport 2012 PHINI Invest ApS Mådevej 15 6700 Esbjerg CVR nr. 32833543 Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, 2. 6700 Esbjerg Fremlagt og godkendt på den

Læs mere

Brd. Klee A/S. CVR.nr Delårsrapport for perioden 1. oktober marts 2014

Brd. Klee A/S. CVR.nr Delårsrapport for perioden 1. oktober marts 2014 Brd. Klee A/S CVR.nr. 46 87 44 12 Delårsrapport for perioden 1. oktober 2013 31. marts 2014 For yderligere oplysninger kan direktør Lars Ejnar Jensen kontaktes på telefon 43 86 83 33 Brd. Klee A/S Delårsrapport

Læs mere

Årsrapport for CC Hornsyld ApS. Nørregade Hornsyld CVR-nr

Årsrapport for CC Hornsyld ApS. Nørregade Hornsyld CVR-nr Nørregade 28 8783 Hornsyld CVR-nr. 31 77 17 65 Årsrapport for 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 18. maj 2017 dirigent Årsrapporten indeholder 14 sider

Læs mere

HOLDINGSELSKABET HK ApS

HOLDINGSELSKABET HK ApS HOLDINGSELSKABET HK ApS Skovbrynet 8 8000 Aarhus C Årsrapport 1. oktober 2016-30. september 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 28/02/2018 Henrik Axel

Læs mere

GIKI HOLDING ApS. Amaliegade København K. Årsrapport 1. januar december 2017

GIKI HOLDING ApS. Amaliegade København K. Årsrapport 1. januar december 2017 GIKI HOLDING ApS Amaliegade 33 1256 København K Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 28/05/2018 Peter Lambert Dirigent

Læs mere

Johannes Andersen og Søn A/S Vognmandsforretning

Johannes Andersen og Søn A/S Vognmandsforretning Johannes Andersen og Søn A/S Vognmandsforretning CVR-nr. 15 12 44 07 Årsrapport for 2013/14 Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 24. februar 2015 Som dirigent:... Jens Chr. Andersen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Randers Int. Hestetransport ApS CVR-nr

Randers Int. Hestetransport ApS CVR-nr Randers Int. Hestetransport ApS CVR-nr. 27 42 99 04 Årsrapport 2012/13 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 24. februar 2014. Peter Brodersen Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kapitel 1 Pligt til at udarbejde halvårsrapport. gældsinstrumenter, der er optaget til handel i Grønland eller på et reguleret marked i et EU/EØS

Kapitel 1 Pligt til at udarbejde halvårsrapport. gældsinstrumenter, der er optaget til handel i Grønland eller på et reguleret marked i et EU/EØS UDKAST Bekendtgørelse for Grønland om udarbejdelse af delårsrapporter for virksomheder, der har værdipapirer optaget til handel på et reguleret marked, og hvor virksomheden er omfattet af årsregnskabsloven

Læs mere

CFH Holding ApS Skovagervej Charlottenlund CVR-nr Årsrapport 2016

CFH Holding ApS Skovagervej Charlottenlund CVR-nr Årsrapport 2016 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk CFH Holding ApS Skovagervej 6

Læs mere

OLSENS FACILITY ApS. Avedøreholmen Hvidovre. Årsrapport 1. januar december 2017

OLSENS FACILITY ApS. Avedøreholmen Hvidovre. Årsrapport 1. januar december 2017 OLSENS FACILITY ApS Avedøreholmen 82 2650 Hvidovre Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/01/2018 Hayder Abdulamir

Læs mere

Østermarie Vandværk Spurvevej 2 3751 Østermarie. CVR-nr.: 14 32 16 16

Østermarie Vandværk Spurvevej 2 3751 Østermarie. CVR-nr.: 14 32 16 16 Spurvevej 2 3751 Østermarie CVR-nr.: 14 32 16 16 Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Konklusion på revisionen af årsregnskabet for 2014... 3 3. Revisionen

Læs mere

CONCERTO COPENHAGEN, CVR-NR Til BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, København V LEDELSENS REGNSKA BSERKLÆRING VEDRØRENDE ÅRSREGNS

CONCERTO COPENHAGEN, CVR-NR Til BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, København V LEDELSENS REGNSKA BSERKLÆRING VEDRØRENDE ÅRSREGNS CONCERTO COPENHAGEN, CVR-NR. 14 28 00 30 Til BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, København V LEDELSENS REGNSKA BSERKLÆRING VEDRØRENDE ÅRSREGNSKA BET FOR 2017 OG OPGØRELSE AF SKATT EPLIGTIG INDKOMST

Læs mere

DLC Komplementarselskab ApS. Årsrapport for 2017

DLC Komplementarselskab ApS. Årsrapport for 2017 DLC Komplementarselskab ApS Åboulevarden 13, 8000 Aarhus C Årsrapport for 2017 CVR-nr. 33 36 46 95 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 9 /4 2018 Per Buttenschøn

Læs mere

CVR-nr Arkitekt-C ApS. Indholdsfortegnelse. Selskabsoplysninger 3. Ledelsespåtegning 4.

CVR-nr Arkitekt-C ApS. Indholdsfortegnelse. Selskabsoplysninger 3. Ledelsespåtegning 4. Indholdsfortegnelse SIDE Selskabsoplysninger 3. Ledelsespåtegning 4. Den uafhængige revisors påtegning på årsregnskabet 5. Selskabets hovedaktivitet 6. Årsregnskab Anvendt regnskabspraksis 7. Resultatopgørelse

Læs mere

LUCAFFÉ DANMARK ApS. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

LUCAFFÉ DANMARK ApS. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den LUCAFFÉ DANMARK ApS Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2013 Kurt Jeppson Dirigent Side 2 af 12 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

EV INVEST AF 1959 ApS

EV INVEST AF 1959 ApS EV INVEST AF 1959 ApS Skottevej 6 6600 Vejen Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2016 Erik Vestergaard Dirigent

Læs mere

NORDSJÆLLAND BYG ApS. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

NORDSJÆLLAND BYG ApS. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den NORDSJÆLLAND BYG ApS Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 28/03/2013 Peter Tyrrestrup Dirigent Side 2 af 13 Indhold

Læs mere

ApS KBUS 17 nr Vesterbrogade 33, 1620 København V. Årsrapport for

ApS KBUS 17 nr Vesterbrogade 33, 1620 København V. Årsrapport for ApS KBUS 17 nr. 3683 Vesterbrogade 33, 1620 København V Årsrapport for 2017 CVR-nr. 28 12 92 03 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 8. juni 2018. Michael Havemann

Læs mere

DANSK BRYGMESTER FORENING HJÆLPEFONDEN

DANSK BRYGMESTER FORENING HJÆLPEFONDEN - - - DANSK BRYGMESTER FORENING HJÆLPEFONDEN Ny Carlsberg Vej 100, 1799 København V. CVR nr. 11 62 99 97 Årsregnskab 2016 14. marts 2017 Dette regnskab indeholder 13 sider Indholdsfortegnelse Påtegninger

Læs mere

LTH Holding 1 ApS. Årsrapport for 2017

LTH Holding 1 ApS. Årsrapport for 2017 LTH Holding 1 ApS c/o Basisbank, Teglholm Allé 15, 2450 København SV Årsrapport for 2017 CVR-nr. 37 26 22 77 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/4 2018

Læs mere

ABL Biotec A/S Gemmavej 5, 8270 Højbjerg

ABL Biotec A/S Gemmavej 5, 8270 Højbjerg ABL Biotec A/S Gemmavej 5, 8270 Højbjerg CVR-nr. 50 81 10 18 Årsrapport 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31. marts 2016. Asger Bach-Larsen Dirigent

Læs mere

A.J. Aamund A/S Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

A.J. Aamund A/S Fruebjergvej 3, 2100 København Ø A.J. Aamund A/S Fruebjergvej 3, 2100 København Ø CVR-nr. 11 80 15 36 Årsrapport 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 10. maj 2016. Hans Christoffersen

Læs mere

Indhold. JUM-BO Consulting Group P/S Årsrapport 2018

Indhold. JUM-BO Consulting Group P/S Årsrapport 2018 Indhold Ledelsespåtegning 2 Den uafhængige revisors revisionspåtegning 3 Ledelsesberetning 5 Årsregnskab 1. januar - 31. december 7 Resultatopgørelse 7 Balance 8 Egenkapitalopgørelse 9 Noter 10 Ernst &

Læs mere

LNA Holding, Bramming ApS Mulvadparken Bramming CVR-nr Årsrapport 2017

LNA Holding, Bramming ApS Mulvadparken Bramming CVR-nr Årsrapport 2017 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Dokken 8 Postbox 200 6701 Esbjerg Telefon 79 12 84 44 Telefax 79 12 84 55 www.deloitte.dk LNA Holding, Bramming ApS Mulvadparken 10 6740

Læs mere

Foreningen Andelsgaarde. Sofievej Hellerup CVR Rapportering til selskabets øverste ledelse

Foreningen Andelsgaarde. Sofievej Hellerup CVR Rapportering til selskabets øverste ledelse Henningsens Alle 8 DK - 2900 Hellerup CVR.nr. 36 44 53 86 Tel. +45 60 80 60 90 Foreningen Andelsgaarde Sofievej 33 2900 Hellerup CVR 39432943 Rapportering til selskabets øverste ledelse 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Haslev-Hansen VVS & Kloak ApS

Haslev-Hansen VVS & Kloak ApS Haslev-Hansen VVS & Kloak ApS Håbets Allé 18 2700 Brønshøj CVR-nr.: 73 29 25 14 Årsrapport for året 2011/2012 (28. regnskabsår) 1 Årsrapport Indholdsfortegnelse: Selskabsoplysninger 2 Ledelsespåtegning

Læs mere

TØMRERMESTER TOMMY ANDERSEN ApS

TØMRERMESTER TOMMY ANDERSEN ApS TØMRERMESTER TOMMY ANDERSEN ApS Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 26/06/2015 Tommy Andersen Dirigent Side 2 af

Læs mere

Gylling Vandværk A.m.b.a. Gylling 8300 Odder. CVR-nr.:

Gylling Vandværk A.m.b.a. Gylling 8300 Odder. CVR-nr.: Gylling Vandværk A.m.b.a. Gylling 8300 Odder CVR-nr.: 33 44 01 03 Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2018 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 34 2. Konklusion på revisionen af årsregnskabet for 2018...

Læs mere

Murerfirmaet Jens M S.M.B.A. Årsrapport for 2013

Murerfirmaet Jens M S.M.B.A. Årsrapport for 2013 c/o Peter Esbensen, A.F. Beyers Vej 20 C 2720 Vanløse CVR-nr. 34617066 Årsrapport for 2013 2. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30. maj 2014

Læs mere

P.W. Hansen, VVS- Smede- og Maskinværksted Korsør ApS. Årsrapport for 2014/15

P.W. Hansen, VVS- Smede- og Maskinværksted Korsør ApS. Årsrapport for 2014/15 Korsør ApS Algade 12 4220 Korsør CVR-nr. 61113711 Årsrapport for 2014/15 34. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30-11-2015 Sten Stjerne Hansen

Læs mere

TREKANTOMRÅDETS BRANDVÆSEN I/S REVISIONSBERETNING NR. 1 SIDE 1-5 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016

TREKANTOMRÅDETS BRANDVÆSEN I/S REVISIONSBERETNING NR. 1 SIDE 1-5 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016 TREKANTOMRÅDETS BRANDVÆSEN I/S REVISIONSBERETNING NR. 1 SIDE 1-5 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016 CVR-NR. 37 24 29 85 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 IDENTIFIKATION AF DET REVIDEREDE ÅRSREGNSKAB FOR 2016... 1

Læs mere

MASTER I SKAT (LLM) UFFE BERG REGISTRERET REVISOR FSR. CVR nr Fremlagt og godkendt på den ordinære generalforsamling den 29.

MASTER I SKAT (LLM) UFFE BERG REGISTRERET REVISOR FSR. CVR nr Fremlagt og godkendt på den ordinære generalforsamling den 29. MASTER I SKAT (LLM) UFFE BERG REGISTRERET REVISOR FSR ÅRSRAPPORT 2014/15 A.A. Rustfri Kleinsmedie Holding ApS Klintegårdsvej 28 4736 Karrebæksminde CVR nr. 32783775 Indsender: Registreret revisor FSR &

Læs mere

acti-chem Finans ApS Birkemose Allé Kolding CVR-nr Årsrapport 2017

acti-chem Finans ApS Birkemose Allé Kolding CVR-nr Årsrapport 2017 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk acti-chem Finans ApS Birkemose

Læs mere

N. V. Holding af 18. juni 2008 A/S Overvænget 9, 8920 Randers NV

N. V. Holding af 18. juni 2008 A/S Overvænget 9, 8920 Randers NV N. V. Holding af 18. juni 2008 A/S Overvænget 9, 8920 Randers NV CVR-nr. 31 49 71 67 Årsrapport 1. oktober 2014-30. september 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

CAMOLA HOLDING ApS. Røde Banke Fredericia. Årsrapport 1. januar december 2015

CAMOLA HOLDING ApS. Røde Banke Fredericia. Årsrapport 1. januar december 2015 CAMOLA HOLDING ApS Røde Banke 99 7000 Fredericia Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/05/2016 Erling Christensen

Læs mere

SH 3-1 ApS Store Strandstræde København K CVR-nr Årsrapport

SH 3-1 ApS Store Strandstræde København K CVR-nr Årsrapport Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk SH 3-1 ApS Store Strandstræde

Læs mere

Akelius Domus Vista ApS

Akelius Domus Vista ApS Frederiksborggade 15, 2. 210 1360 København K CVR-nr. 38271458 Årsrapport for 2016 1. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 17. marts 2017 Peter

Læs mere

Brd. Klee A/S. CVR.nr Delårsrapport for perioden 1. oktober marts 2012

Brd. Klee A/S. CVR.nr Delårsrapport for perioden 1. oktober marts 2012 Brd. Klee A/S CVR.nr. 46 87 44 12 Delårsrapport for perioden 1. oktober 2011 31. marts 2012 For yderligere oplysninger kan direktør Lars Ejnar Jensen kontaktes på telefon 43 86 83 33 Brd. Klee A/S Delårsrapport

Læs mere

ÅRSRAPPORT 1. juli juni 2017

ÅRSRAPPORT 1. juli juni 2017 ÅRSRAPPORT 1. juli 2016-30. juni 2017 Elite Leasing ApS Solrød Strandvej 118 2680 Solrød Strand CVR nr. 35647236 Indsender: S. J. Revision Registreret Revisionsanpartsselskab Literbuen 9, 1. sal 2740 Skovlunde

Læs mere

Paradigme 2 Regnskaber omfattet af årsregnskabsloven både godkendt revisor og Rigsrevisionen. Standarderne. for offentlig

Paradigme 2 Regnskaber omfattet af årsregnskabsloven både godkendt revisor og Rigsrevisionen. Standarderne. for offentlig Paradigme 2 Regnskaber omfattet af årsregnskabsloven både godkendt revisor og Rigsrevisionen Standarderne for offentlig Vejledning til paradigmet Dette paradigme (paradigme 2) tager udgangspunkt i en situation,

Læs mere

P... ApS ÅRSRAPPORT 2016/2017

P... ApS ÅRSRAPPORT 2016/2017 P... ApS c/o Peder Lysgaard Larsbjørnsstræde 7 B 1454 København K CVR.nr.: 38 25 82 06 ÅRSRAPPORT 2016/2017 Regnskabsperiode: 15/12 2016-31/12 2017 (1. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt

Læs mere

Nordic Power Trading Fund A/S Kolding Åpark 2, 3., 6000 Kolding

Nordic Power Trading Fund A/S Kolding Åpark 2, 3., 6000 Kolding Nordic Power Trading Fund A/S Kolding Åpark 2, 3., 6000 Kolding CVR-nr. 36 53 94 96 Årsrapport 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 14. marts 2016. Kim

Læs mere

L&C af 1. februar 2012 A/S under frivillig likvidation. Årsrapport for 2016

L&C af 1. februar 2012 A/S under frivillig likvidation. Årsrapport for 2016 L&C af 1. februar 2012 A/S under frivillig likvidation c/o Plesner Advokatfirma, Amerika Plads 37, 2100 København Ø Årsrapport for 2016 CVR-nr. 16 99 94 90 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets

Læs mere

DLJ Holding ApS Årsrapport for 2013

DLJ Holding ApS Årsrapport for 2013 DLJ Holding ApS Årsrapport for 2013 (regnskabsår 1/7-31/12) CVR-nr. 31 18 25 73 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 11/06 2014 Jesper Schou Jørgensen Dirigent

Læs mere

RASK GRUPPEN ApS Årsrapport for 2014

RASK GRUPPEN ApS Årsrapport for 2014 RASK GRUPPEN ApS Årsrapport for 2014 CVR-nr. 29 83 48 73 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 18/6 2015 Niels Rask Dirigent Indholdsfortegnelse Side Påtegninger

Læs mere

Danbyggeri ApS Langebrogade København K. ÅRSRAPPORT 1. juli 2014 til 30. juni CVR-nr:

Danbyggeri ApS Langebrogade København K. ÅRSRAPPORT 1. juli 2014 til 30. juni CVR-nr: Danbyggeri ApS Langebrogade 5 1411 København K ÅRSRAPPORT 1. juli 2014 til 30. juni 2015 CVR-nr: 33585594 4. Regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets generalforsamling, den 29/12

Læs mere

Home Solrød og Greve I/S Hundige Strandvej 216, 2670 Greve

Home Solrød og Greve I/S Hundige Strandvej 216, 2670 Greve Home Solrød og Greve I/S Hundige Strandvej 216, 2670 Greve CVR-nr. 36 96 70 13 Årsrapport 1. januar - 31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

Læs mere

FLØE EJENDOMME ApS. Årsrapport 1. maj april Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

FLØE EJENDOMME ApS. Årsrapport 1. maj april Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den FLØE EJENDOMME ApS Årsrapport 1. maj 2011-30. april 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 09/10/2012 Peter Fløe Dirigent Side 2 af 14 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

Dansk Køkken Design A/S Lyngby Hovedgade 39, 2800 Kgs. Lyngby

Dansk Køkken Design A/S Lyngby Hovedgade 39, 2800 Kgs. Lyngby Grant Thornton Statsautoriseret Revisionspartnerselskab Stockholmsgade 45 2100 København Ø CVR-nr. 34209936 T (+45) 33 110 220 www.grantthornton.dk Dansk Køkken Design A/S Lyngby Hovedgade 39, 2800 Kgs.

Læs mere

Årsrapport Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, Esbjerg

Årsrapport Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, Esbjerg Årsrapport 2012 M. Sørensen Holding ApS Dyrehavevej 24 2930 Klampenborg CVR nr. 28866992 Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, 2. 6700 Esbjerg Fremlagt og

Læs mere

JA Holding 5 ApS. c/o Rødovre Centrum Rødovre Centrum 1R, Rødovre. CVR-nr Årsrapport for 2018 (21.

JA Holding 5 ApS. c/o Rødovre Centrum Rødovre Centrum 1R, Rødovre. CVR-nr Årsrapport for 2018 (21. Crowe Statsautoriseret Revisionsinteressentskab v.m.b.a. Rygårds Allé 104 DK-2900 Hellerup Telefon +45 39 29 25 00 www.crowe.dk JA Holding 5 ApS c/o Rødovre Centrum Rødovre Centrum 1R, 1 202 2610 Rødovre

Læs mere

RACELL POWER SYSTEMS A/S

RACELL POWER SYSTEMS A/S RACELL POWER SYSTEMS A/S Roskildevej 22 2620 Albertslund Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2018 Yakov Safir

Læs mere

ANDI EJENDOMME A/S. Årsrapport 1. juli juni Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

ANDI EJENDOMME A/S. Årsrapport 1. juli juni Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den ANDI EJENDOMME A/S Årsrapport 1. juli 2012-30. juni 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 17/10/2013 Anne-Helene Bagenkop Nielsen Dirigent Side 2 af 13

Læs mere

A/B Jægers Finansieringsselskab A/S under frivillig likvidation Gammel Strand 34, 1202 København K CVR-nr

A/B Jægers Finansieringsselskab A/S under frivillig likvidation Gammel Strand 34, 1202 København K CVR-nr A/B Jægers Finansieringsselskab A/S under frivillig likvidation Gammel Strand 34, 1202 København K CVR-nr. 30 79 93 72 Årsrapport for 2017 Årsrapporten er godkendt på den ordinære generalforsamling, d.

Læs mere

Nadoc 2015 ApS. Årsrapport for 2016

Nadoc 2015 ApS. Årsrapport for 2016 Borgbjergsvej 15-17 2450 København SV CVR-nr. 34705704 Årsrapport for 2016 4. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 29-06-2016 Cornel-Paul Oancia

Læs mere

Time Solution ApS. Industriparken Ballerup. Årsrapport 1. oktober september 2018

Time Solution ApS. Industriparken Ballerup. Årsrapport 1. oktober september 2018 Time Solution ApS Industriparken 12 2750 Ballerup Årsrapport 1. oktober 2017-30. september 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 21/03/2019 Johnni Hanson

Læs mere

HUNDSBÆK PLANTAGE ApS

HUNDSBÆK PLANTAGE ApS HUNDSBÆK PLANTAGE ApS Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 20/05/2015 Finn P. Nielsen Dirigent (Urevideret) Side

Læs mere

ENID INGEMANNS FOND. Årsrapport 1. april marts Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

ENID INGEMANNS FOND. Årsrapport 1. april marts Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den ENID INGEMANNS FOND Årsrapport 1. april 2013-31. marts 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 19/06/2014 Klaus Søgaard Dirigent Side 2 af 15 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

Thomas Pedersen, Viborg ApS Broparken 11, 2. th Viborg CVR-nr Årsrapport 2017

Thomas Pedersen, Viborg ApS Broparken 11, 2. th Viborg CVR-nr Årsrapport 2017 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 City Tower, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C Telefon 89 41 41 41 Telefax 89 41 42 43 www.deloitte.dk Thomas Pedersen, Viborg ApS Broparken

Læs mere

Thybo Biler ApS. Årsrapporten for 2017

Thybo Biler ApS. Årsrapporten for 2017 Hjulmagervej 2 7700 Thisted CVR-nr. 25 59 38 71 Årsrapporten for 2017 Vi er tættere på dig Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 06/06 2018 Henning Emil Mikkelsen

Læs mere

SYVSTEN KRO INVEST ApS

SYVSTEN KRO INVEST ApS SYVSTEN KRO INVEST ApS Ålborgvej 439, st tv 9352 Dybvad Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 11/06/2018 Liselotte

Læs mere

TAS Group ApS. Årsrapport for 2017

TAS Group ApS. Årsrapport for 2017 TAS Group ApS c/o Tonny Anker-Svendsen, Oslo Plads 12, 3., 2100 København Ø Årsrapport for 2017 CVR-nr. 32 89 02 29 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 3 /7

Læs mere

HOLDINGSELSKABET JMI AF 15/ ApS

HOLDINGSELSKABET JMI AF 15/ ApS HOLDINGSELSKABET JMI AF 15/1 2009 ApS Sitkagranvej 13 9800 Hjørring Årsrapport 1. oktober 2017-30. september 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 03/01/2019

Læs mere

MCS Invest Fond 1 K/S

MCS Invest Fond 1 K/S Navervej 16 C, 7000 Fredericia CVR-nr. 36 46 46 90 Årsrapport for perioden 1. januar til 31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 08/06 2018 Henrik

Læs mere

Niko Holding ApS CVR-nr

Niko Holding ApS CVR-nr Niko Holding ApS CVR-nr. 29 40 11 60 Årsrapport 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 24. juni 2013. Niels Korsbæk Kristensen Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ann Holding, Viborg ApS. Egeskovvej 19, 8800 Viborg. Årsrapport for

Ann Holding, Viborg ApS. Egeskovvej 19, 8800 Viborg. Årsrapport for Østergade 130 DK-6900 Skjern Tlf. 88 81 11 88 Fax 76 11 44 01 www.martinsen.dk CVR-nr. 36 56 05 09 Ann Holding, Viborg ApS Egeskovvej 19, 8800 Viborg Årsrapport for 2017 CVR-nr. 39 05 61 86 Årsrapporten

Læs mere

MB Biler Silkeborg A/S Borgdalsvej 1, 8600 Silkeborg. Årsrapport 2017/18

MB Biler Silkeborg A/S Borgdalsvej 1, 8600 Silkeborg. Årsrapport 2017/18 MB Biler Silkeborg A/S Borgdalsvej 1, 8600 Silkeborg CVR-nr. 20 77 39 79 Årsrapport 2017/18 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 17. august 2018 John Buchreitz

Læs mere

DANSK STÅL DESIGN ApS FREDERIKSHAVN

DANSK STÅL DESIGN ApS FREDERIKSHAVN DANSK STÅL DESIGN ApS FREDERIKSHAVN Årsrapport 3. januar 2011-30. juni 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 12/11/2012 Martin Engbjerg Dirigent Side 2

Læs mere

SEB Administration A/S

SEB Administration A/S SEB Administration A/S Halvårsrapport pr. 30. juni 2015 GENERELLE OPLYSNINGER Ledelse Bestyrelse Peder Natéus, formand Steen Winther Poulsen Alice Lykke (medarbejdervalgt) Doris Nielsen Markussen (medarbejdervalgt)

Læs mere

Diernæs Strands Vandværk a.m.b.a.

Diernæs Strands Vandværk a.m.b.a. Allan Nielsen Finn Diederichsen Registrerede revisorer CVR-nr. 27 49 24 87 Aabenraavej 1A 6100 Haderslev Telefon: 7453 4220 mail@rnd-partner.dk www.rnd-partner.dk Diernæs Strands Vandværk a.m.b.a. 6100

Læs mere

Inpay International Holding ApS. Årsrapport for 2016

Inpay International Holding ApS. Årsrapport for 2016 Inpay International Holding ApS Store Kongensgade 40 H, 1264 København K Årsrapport for 2016 CVR-nr. 36 03 40 68 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/5 2017

Læs mere

SSE Gruppen ApS Oldenborggade 14, 7000 Fredericia

SSE Gruppen ApS Oldenborggade 14, 7000 Fredericia SSE Gruppen ApS Oldenborggade 14, 7000 Fredericia CVR-nr. 30 56 41 54 Årsrapport 1. maj 2017-30. april 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 25. oktober

Læs mere

A-NET ApS. Pilekæret Holte. Årsrapport 1. januar december 2017

A-NET ApS. Pilekæret Holte. Årsrapport 1. januar december 2017 A-NET ApS Pilekæret 14 2840 Holte Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/05/2018 Annette Heick Dirigent Side 2

Læs mere

TOCH INVEST ApS. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

TOCH INVEST ApS. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den TOCH INVEST ApS Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 25/06/2014 René Abraham Dirigent Side 2 af 15 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

Ejendomsselskabet Slotsgården A/S

Ejendomsselskabet Slotsgården A/S Ejendomsselskabet Slotsgården A/S CVR-nr. 25 67 54 87 Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2015/16 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 71 2 Konklusion på revisionen af årsregnskabet for 2015/16 71 3 Revisionen

Læs mere

CARLSBERG FUNKTIONÆRERNES REPRÆSENTATIONSFORENING. Ny Carlsberg Vej 100, 1799 København V

CARLSBERG FUNKTIONÆRERNES REPRÆSENTATIONSFORENING. Ny Carlsberg Vej 100, 1799 København V CARLSBERG FUNKTIONÆRERNES REPRÆSENTATIONSFORENING Ny Carlsberg Vej 100, 1799 København V Årsregnskab 2017 Indholdsfortegnelse Påtegninger 2 Ledelsespåtegning 2 Den interne revisors påtegning 3 Den uafhængige

Læs mere

Kimco International ApS Miravej 10, 7100 Vejle. Årsrapport regnskabsår

Kimco International ApS Miravej 10, 7100 Vejle. Årsrapport regnskabsår Miravej 10, 7100 Vejle CVR-nr. 34802734 Årsrapport 2016 4. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 29. juni 2017 Flemming Kops Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

Dagens ApS. Årsrapport for 2016/17. Haslegårdsvej Aarhus V. CVR-nr Opstillet uden revision eller review

Dagens ApS. Årsrapport for 2016/17. Haslegårdsvej Aarhus V. CVR-nr Opstillet uden revision eller review Dagens ApS Haslegårdsvej 8-10 8210 Aarhus V CVR-nr. 38 24 29 70 Årsrapport for 2016/17 Opstillet uden revision eller review Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

DM BLOMST DIREKTE ApS

DM BLOMST DIREKTE ApS DM BLOMST DIREKTE ApS Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2013 Mogens Illum Hansen Dirigent Side 2 af 13

Læs mere

1. kvartalsrapport for Dantax A/S

1. kvartalsrapport for Dantax A/S 1. kvartalsrapport for Dantax A/S 36591528 25. oktober 2017 Per Mogensen Dirigent Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Indsendelsesoplysninger...3 Ledelsespåtegning...4 Resultatopgørelse 1. juli

Læs mere

NJ BOLIG ApS. Strandhusevej Juelsminde. Årsrapport 1. april marts 2015

NJ BOLIG ApS. Strandhusevej Juelsminde. Årsrapport 1. april marts 2015 NJ BOLIG ApS Strandhusevej 13 7130 Juelsminde Årsrapport 1. april 2014-31. marts 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 19/08/2015 JIMMI LILLELUND Dirigent

Læs mere

10. DECEMBER 2011 A/S

10. DECEMBER 2011 A/S 10. DECEMBER 2011 A/S Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 21/04/2015 Ibbi Kaas Dirigent Side 2 af 13 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

EVENTS FYN ApS. Sdr. Højrupvejen Ringe. Årsrapport 1. januar december 2017

EVENTS FYN ApS. Sdr. Højrupvejen Ringe. Årsrapport 1. januar december 2017 EVENTS FYN ApS Sdr. Højrupvejen 114 5750 Ringe Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 17/06/2018 Pia Vind Dirigent

Læs mere

WAGNER HOLDING AALBORG 2 ApS

WAGNER HOLDING AALBORG 2 ApS WAGNER HOLDING AALBORG 2 ApS Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/03/2015 Sven Wagner Pedersen Dirigent Side

Læs mere