Projekt Pipaluk. Forhistorien

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projekt Pipaluk. Forhistorien"

Transkript

1 Projekt Pipaluk. Forhistorien Da vi tog på sommerferie i Freja i slutningen af juni var det planen at Freja skulle stå på land i sommeren 2015 og gennemgå en 30 års opdatering, så hun var klar til vores pensionist tilværelse om nogle år. Freja var jo løbende blevet opdateret med ny motor og hvad der ellers hørte til, men der var jo alligevel noget hist og pist der skulle laves mens vi har plads, råd og energi til store projekter. Der skulle et par nye vinduer i kahytten, nye hynder, ny navigator, lakering af alt træværk, nyt søgelænder etc. etc. I løbet af sommerferien måtte vi erkende at Freja simpelthen var for snæver til at vi ville kunne gøre det vi drømmer om, nemlig bo og sejle i flere måneder af gangen når vi bliver pensionister. Der var ikke plads til at vi begge to kunne sove i forrummet det kunne vi da vi var unge, men nu måtte vi erkende, at der simpelthen var for snævert, selv med trekanthynden i. Cockpittet var også lidt for snævert, og hvis en var i gang i pantryet kunne den anden ikke komme forbi kort sagt Freja, der for 30 år siden var et kæmpe skiw da vi kom fra folkebåden, hun var enten krympet eller også var vi blevet større og stivere i det hele!!!! Vi diskutere forskellige muligheder, bl.a. det at vi kunne lave en bredere køje i kahytten, så én kunne sove der, og en anden i forrummet, men vi ville jo også gerne have mulighed for at have børn og på et tidspunkt eventuelle børnebørn med ud på tur, og det var der bare ikke fornuftig plads til. Altså plan B vi har jo altid haft en svaghed for en Rasmus 35, og da vi i slutningen af ferien lå i Haderslev, så ville skæbnen, at der lå en Rasmus der var til salg. Jeg kom i snak med ejeren, og vi var ombord og se skuden for at gøre en lang snak kort, så bekræftede det os i, at det var løsningen for os, meeeen den var godt nok til salg, men kun i ren handel, og vi havde jo stadig Freja. Da vi kom hjem fra ferie var vi tændt og vi satte straks Freja til salg, med billeder og hele svineriet og hvad skete der så IKKE EN SKID!! Der var rigtig mange skiwe også B31 ere til salg, og til latterligt lave priser, så der var ingen seriøs interesse for verdens bedste B31 Freja. Så greb skæbnen ind igen, i Præstø lå en Rasmus, som havde været til salg i en periode, og hvor der heller ikke var sket noget, så det korte af det lange var, at vi fik en byttehandel i stand. Manana var ikke i så god stand som den vi havde set i Haderslev, men havde nogle værdier (ny bovpropel og et nyt storsejl), og resten kunne klares med en god gang knofedt og de penge vi alligevel havde planlagt at bruge på opdateringen af Freja.

2 Pipaluk Midt i august havde vi så et par hårde sejlads weekends, En del af handlesaftalen var at vi ville sejle Freja til Kalvehave, og der mødes med Manana og udveksle byttesummen, papirer etc. og så sejle hjem i Manana For at korte maratonturen lidt af sejlede vi Freja til Lohals weekenden før sammen med Kasper og Nadja en del af vejen, efterlod hende der i ugen, og kom så tilbage fredag aften sammen med Katrine. Fredag nat var superflot, med stjerneskud og svag medvind der blev brugt til at komme til Kalvehave, og efter 2 timers søvn for anker brugte vi 2 timer på at bytte, flytte personligt grej etc. og så var vi afsted igen.

3

4 Turen hjem startede med agten for tværs og fin sejlads, men ved enden af Knudshoved gik vinden i vest, friskede og så kom der regnbyger!!!! Det var op ad bakke, men motoren kørte og vi nød læen i cockpittet under halvtaget!! Klokken 23 landede vi uden på pælene i Troense og fik nogle timer velfortjent sammenhængende søvn. Klokken 10 gik vi til kaj i Svendborg lystbådehavn og fik besøg af farmor og farfar samt Arne og Lizzy til præsentation af skuden og dåb. Farmor forestod dåben, som hun har gjort ved alle de skiwe som skipperen har haft i de forløbne 58 år, og Manana blev nu til vores Pipaluk opkaldt efter polarforskeren Peter Freuchen s datter. Navnet er grønlandsk og betyder mit kæreste eje.

5

6 Efter dåben gik turen igen vestpå, og efter en barsk tur rundt Helnæs OP AD BAKKE ankom vi til Assens klokken søndag aften klokken 18 der havde vi pumpet det meste af Lillebælt ud af skuden vandet pissede ind gennem ankerbrønden hver gang vi satte stævnen i en sø, så der var godt fugtigt under dørken. Heldigvis havde vi fri mandag, så efter en god nats søvn tog vi den sidste etape og mandag klokken 16 var vi hjemme i Kolding og kunne lige med lidt vaseline klemme Pipaluk ind på Frejas plads der havde vi fået sejlet nok sådan lige for et par dage!!!. Resten af august og halvdelen af september brugte vi til at lære Pipaluk at kende og gøre hende til vores det føltes helt rigtigt og der var basis for noget seriøs rengøring og renovering blandt andet for at få den der våde hund fundet lugten var temmelig stram!!!!, Midt i september blev hun så sat på land og der blev gjort klar til den store opdatering. Arnold blev samtidig søsat og skulle nu fungere som sommerfartøj og som vinterfartøj de næste 1,5 år (20 måneder for at være helt præcis) mens opdateringen af Pipaluk stod på. Status fra oktober 2013 Da først Pipaluk var på land, så gik der en del tid med at få bygget et presennings stativ. Det skulle være enkelt, robust og kunne bruges de næste 20 år, også når vi ikke har de pladsforhold som vi har i dag. Resultatet blev et stativ i samme stil som Frejas, til placering i scepterfødderne og med lister til at holde presenningen, men da jeg ikke havde adgang til en valsemaskine, så blev det på knækspant i stedet for Freja s rundbue stil!!

7 Da stativet var klar blev hardtoppen afmonteret og motoren pillet ud, og så blev der lagt presenning på og omkring 1 november var alt klar til det store projekt hvor tre generationer af lystsejlerviden skal bruges på vores sidste bygning/ombygning.

8 Og hvad skal der så ske???? Pipaluk er som sådan i rimelig stand, hun er rimelig beskidt, og hun lugter af våd hund, men apteringen er i god stand, bortset fra ankerbrønden der er til at lukke op og skide i. Den er lavet af krydsfiner og IKKE støbt over med glasfiber. 40 års slid har mørnet fineren, og nu er der svamp i skottet det var tydeligt da vi købte hende, så det er ikke nogen overraskelse, mængden af vand der fandt vej ind gennem ankerbrønden og ned i bunden af skuden på turen hjem var dog mere end vi havde ventet!! Nå men planen for første etape var altså i store træk (forskibet) frem til marts 2014: ny større ankerbrønd med plads til elektrisk ankerspil, 50 m kæde og tovværk, gas, elkabel etc. Lågen renoveres og hængslerne flyttes over i siden i stedet for i forenden, ankerrulle og nyt 20 kg Rocna anker toiletrummet fuldstændig skilt ad, ny vask, ny bordplade, nyt toilet, ny vandhane trykvand i stedet for den meget underholdende håndpumpe hvem fanden finder på at anbringe en håndpumpe ved en håndvask?? Jeg mener man gør den ene hånd våd og kommer sæbe på og hvad så det er IKKE nemt at vaske en hånd af gangen. Ny dørk, nye kantlister, nye skrog gennemføringer og søventiler og selvfølgelig ny maling/lak overalt. Forrum, al garneringen ud, rengøring, isolering med 30 mm flamingo, opdeling af rummet under køjerne, pumpe til spulevand (til spuling af ankerkæde mens den kommer op, og inden den havner i ankerbrønden), bedre afstivning under køjebunde, hylder under køjer, ny dørk, de to gamle ekkolodstransducere ud og rummet under

9 dørken nymalet, søventil og skroggennemføring til toiletskyl udskiftet, alt træ lakeret, højtalere monteret i overhylderne. Mellemgang, alt malet og lakeret, ny dørk Klædeskab, garnering ud, rengøring, maling og lakering af alt, isolering og garnering genmonteret. Vinduerne skiftes og i stedet for den der PVC profil hun er født med, spartles op med glasfiber spartel og males. Motoren ud og en tur til Åbenrå cylinderservice for hovedrenovering Det gik så ikke så godt, den blev dømt DØD!!, så en ny 52 HK Vetus blev anskaffet. Det var godt nok en udgift, men hellere nu hvor jeg selv kan skifte den, end at ligge på f.eks. Ålandsøerne om 10 år med en død motor!! Nåh ja så fandt jeg et par brugte Lewmar 40 selftailing spil til en ganske fornuftig pris, de krævede bare lidt kærlighed J Pipaluk etape 2 Fra Marts 2014 til juni 2014 Efter en dyb indånding var det tid til næste etape: Pantrysiden; køleskabet smidt ud, der blev installeret køleboks med vandkøling (gennem afløbet fra vasken), skydelågerne pillet ud, hylder etc. demonteret. Komfuret pillet ud der trængte voldsomt til rengøring. Komfuret skal genbruges, men de der tåbelige låger foran komfuret er smidt ud, og komfuret rykkes lidt frem så det faktisk kan bevæge sig i de to ophæng!!! Ny teakdørk i kahytten, med lemme de relevante steder i stedet for de mange løse mahognilemme kortbord etc.; fjernsynet smidt ud, og hjørnet ryddet, der blev lavet nyt elpanel, med radio, VHF, amatørradio og antennetuner der i stedet for, og så blev hele elsystemet fornyet jeg har ALDRIG set så mange underlige forbindelser, og hovedparten af dem er ført uden om panelet og direkte til batterierne men på den anden side halvdelen af elpanelet er tilsyneladende uden forbindelse med omverdenen. Der blev desuden monteret niveaumåler i vandtank og dieseltank og højtalere i cockpit ligesom de der er monteret i forrummet bunden sandblæst, spartlet og malet med en masse epoxy primer og så lige en hurtig gang bundmaling Udskiftning af det vandsmurte gummileje i stævnrøret, dieseltank tømt, låget af og rengjort. Nye motorfundamenter, nye kobberrør til diesel frem og retur, filterarrangement til dieselfiltrering, ny skrueaksel, ny akseltætning, Hydradrive, ekstra lydisolering i motorrum Ny dørk i cockpit incl. ny samlet lem til motor uden den der smarte samling på midten. Trykvandsanlæg, cockpitbruser Ruftaget skåret op og mastefisken udskiftet, ruftaget malet Vinduerne skiftet ud med ny plexiglas to gange faktisk L Kasketskyggen over cockpittet malet og renoveret Løjgang til storsejlet, i stedet for den der tåbelige hanefod, der rasler, skramler og ikke kan justeres. Den støber jeg i glasfiber så den kommer til at hænge sammen med en

10 garage til skydekappen på agterkahytten, så den ikke længere kommer i klemme med barnevognskalechen når den er slået ned. Nyt kortbord i cockpit med tilhørende nyt instrumentpanel under Så var der gået 10 mdr. siden vi overtog hende og der er 10 mdr. tilbage til søsætning!! Pipaluk Etape 3 juli 2014 til dec Så kom vi ind i anden halvdel af renoveringen, og nu tæller tiden nedad ( ja ja ja det har den gjort hele tiden, men der er altså noget specielt ved at komme over halvvejs!!) Badeknast en nødvendighed i et ældrevenligt skiv det bliver ikke nemmere med alderen at komme op og ned af en badelejder og op og ned i gummibåden! Delvis demontering af presenningen og stativ så motor og kasketskygge kunne komme i/på igen Motormontage, incl. nyt udstødningssystem, nyt gear/gas håndtag, vandvarmer, ny stævnrørstætning, ny skrueaksel, CV aksel og trykleje, ny skrue. Genmontering af kasketskyggen Montering af nyt kortbord og instrumentpanel i cockpit Agterkahyt nye vinduer, ny dørk, alt pillet ud, gjort rent og lakeret, isolering bag garneringen, værdiboks monteret. De sidste af alle de gamle kobberrør til styrehydrauliken fjernet, den gamle autopilot pillet ud, oprydning og maling omkring styrecylinder. Nye speciallavede hydraulikslanger monteret etc. Indkøb af instrumenter, autopilot, og montering af dem i panelet etc. etc. Ny bund, nyt ledningstræk etc. i kistebænken i bb side, hvor vandvarmeren blev placeret under bunden. Med udgangen af oktober 2014 blev de sidste skruer i apteringen skruet i, alt var nu skilt ad, gjort rent, malet/lakeret og monteret igen der var desuden lavet barskab i ryglænet bag sofaen i BB side det var ligesom om der manglede et barskab det var helt klart en fejl fra starten J Etape 3 var dermed officielt afsluttet!!! startede derfor projekt el, hvor flere hundrede meter kabler skulle trækkes og forbindes i hele skuden. Montering af nye LEDlamper overalt undtagen de to i bb side i kahytten der fik lov at overleve, men nu med LED pærer i. Al el samlet, tilsluttet og afprøvet. Så blev det efterhånden 2015 En fornyelse af teak i cockpit havde jo hele tiden været på ønskelisten, men det var udskudt lidt til alle de nødvendige projekter var på plads, men med nytåret 2015 kunne vi se at der var tid i behold, så det projekt kom med. Vinteren til bød derfor på:

11 En renovering af masten, med nye falder, nye kabler, nye lanterner (LED), ny VHF antenne, vindmåler, masten kortet 4,5 cm af og forsynet med rør til falder og kabler. Bommen beslagene gennemgået, nyt nokbeslag, rebeliner til to reb trukket i. Nyt teak på alle cockpitsæder, nye låg på kistebænke og to taburetter til at give rorgængeren oversigt. Antennemast til montage agter Indkøb af solcelleanlæg til at supplere strømforsyningen Indkøb af stormfok Den 8 marts blev skilledagen mellem vinter og forår der blev presenningen og vinterstativet taget af 54 dage til søsætning!!!!

12 Fredag d Så kom dagen den fantastiske (men også spændende) dag hvor Pipaluk skulle søsættes efter 1.5 år hvor hun havde slugt al fritid og alle penge J Det var sol og det var stille!! Vi startede som sædvanligt med at hente Arnold hjem fra havnen, og så blev Pipaluk ellers læsset

13 Og afsted gik det til havnen, på vej mod sandhedens øjeblik, var hun tæt, ville riggen passe og kunne motoren starte???

14 Svaret på første spørgsmål var eneste utæthed var lidt dryppen ved den nye akseltætning, og det var forventet da det jo aldrig havde kørt rundt, alle skroggennemføringer og log gennemføringen var tætte!!!!! Så var der riggen Riggen PASSEDE så de 5 cm jeg skar under af masten passede med den ekstra højde som masteklodsen havde fået!!!!!, og motoren startede og spandt som en misskat, så ud på den allerførste prøvetur

15 Da det var St.bededag hun kom i vandet, så var det jo op til en weekend, så lørdag morgen var det afgang på den allerførste weekendtur. Det hele fungerede på nær lidt små nisser i det elektrisk en eller anden havde byttet om på etiketterne på afbryderpanelet så det at tænde ekkoloddet, det gav lys i dækslyset og omvendt, og så var der lidt bøvl med at få lanterner etc. i masten til at makke ret, men det bliver nok bedre når der lige bliver byttet om på plus og minus!!!! Konklusion renoveringen har været en stor succes, og det var tiden og pengene værd, nu skal hun så bare NYDES.

16

Projekt Pipaluk. Forhistorien

Projekt Pipaluk. Forhistorien Projekt Pipaluk. Forhistorien Da vi tog på sommerferie i Freja i slutningen af juni var det planen at Freja skulle stå på land i sommeren 2015 og gennemgå en 30 års opdatering, så hun var klar til vores

Læs mere

Diverse småting til Pipaluk

Diverse småting til Pipaluk Diverse småting til Pipaluk Pipaluk var fra starten af forsynet med de originale Lewmar 40 i forkromet bronze de var trætte og vi ville gerne have selftaling så dukkede der 2 spil op på DBA: De havde fået

Læs mere

Diverse småting til Pipaluk

Diverse småting til Pipaluk Diverse småting til Pipaluk Pipaluk var fra starten af forsynet med de originale Lewmar 40 i forkromet bronze de var trætte og vi ville gerne have selftaling så dukkede der 2 spil op på DBA: De havde fået

Læs mere

Pipaluk mast og cockpitteak.

Pipaluk mast og cockpitteak. Pipaluk mast og cockpitteak. I cockpittet var der jo allerede lavet ny dørk den bag ratsøjlen var knækket, og den over motoren var et must for at sikre at vandet ikke finder den vej ned over motoren. Kistebænkesæderne

Læs mere

Projekt vinduer og pantry siden af kahytten

Projekt vinduer og pantry siden af kahytten Projekt vinduer og pantry siden af kahytten Vinduerne var fra starten af forsynet med en PVC profil, den var imidlertid ødelagt af 40 år sollys og var derfor væk på de fleste vinduer. Derudover havde der

Læs mere

Vinterens opfindelse - Badeknasten!!

Vinterens opfindelse - Badeknasten!! Vinterens opfindelse - Badeknasten!! Freja er jo en rigtig selvbygger, der er altid projekter i gang, og hun bliver nok aldrig helt færdig. Forrige projekt var sprydet, det var jo en kæmpe succes, så nu

Læs mere

Projekt kasketskygge og ny motor.

Projekt kasketskygge og ny motor. Projekt kasketskygge og ny motor. En af de fantastiske ting ved en Rasmus, og noget af det vi glæder os vældig meget til er det delvis ovedækkede centercockpit. Halvtaget er hurtigt blevet døbt kasketskyggen,

Læs mere

NAJAD 390 årgang 1986 kr

NAJAD 390 årgang 1986 kr NAJAD 390 årgang 1986 kr. 1.295.000 Med Najad 390 har væftet konstrueret en båd til langturssejlads. Båden er stiv og hurtig. Det er en meget rummelig og populær model, og selv om den er 39 fod, er den

Læs mere

Nauticat 38 1983 byggenummer 158. Den nye type, med højere master, dybere køl, vinduer i agterspejl. (Kendes også på fri propelaksel med støtteleje)

Nauticat 38 1983 byggenummer 158. Den nye type, med højere master, dybere køl, vinduer i agterspejl. (Kendes også på fri propelaksel med støtteleje) Nauticat 38 1983 byggenummer 158 Den nye type, med højere master, dybere køl, vinduer i agterspejl. (Kendes også på fri propelaksel med støtteleje) bovspryd, med indfæld bar stige. Længe fra bov spryd

Læs mere

Lisbeth:. Rustfrie bagplader monteret (limet) under dæk som fæste for flag bøsning ( turflag) og stander bøsning.

Lisbeth:. Rustfrie bagplader monteret (limet) under dæk som fæste for flag bøsning ( turflag) og stander bøsning. Dagbog fra reparationsholdet, Tolo Roklub, marts 2019 Lørdag 16-3-2019 Temperatur 14 C Køreskinner og træafmonteret. Nye træ kiler lakkeret førstegang. Sæder afmonteret gammel kørevogn.. Rustfrie bagplader

Læs mere

Udstyrsliste Bavaria 32 "TALIS"

Udstyrsliste Bavaria 32 TALIS Udstyrsliste Bavaria 32 "TALIS" I forhold til f.eks Bavaria 31, 32, 36 er Bavaria 32 Holiday helt anderledes bygget. Skroget er i meget kraftig håndoplagt enkeltlaminat med forstærkning i kevlar fortil

Læs mere

Nem, rummelig og hurtig familiebåd

Nem, rummelig og hurtig familiebåd Brugtbåd Omega 30A Nem, rummelig og hurtig familiebåd Omega 30 er et glimrende bud på familiens første båd, fordi det er en velsejlende og hurtig båd, der er bygget i god kvalitet. Den holder sin brugtpris

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Poca IV 1978 sælges med eller uden Rig 115.000 Kr.

Poca IV 1978 sælges med eller uden Rig 115.000 Kr. Poca IV 1978 sælges med eller uden Rig 115.000 Kr. L.O.A.7,27 m. L.VL. 6,45 m. Bredde 2,50 m. Dybgang.1,05 m. Kølvægt..1 ton Deplacement...2,6 ton Køjepladser.4-5 Storsejl 12 m2 Fok..10 m2 Genua..15 m2

Læs mere

De mange fine billeder er fra FACEBOOK Nok flest af Olle Thorup og Nicolas Kjerulf

De mange fine billeder er fra FACEBOOK Nok flest af Olle Thorup og Nicolas Kjerulf Jeg har mødt en del Ballad er denne sommer - har stadig nogle fans, der læser her på nettet. Der var nogle nye ejere mellem dem, og alle var godt tilfreds med deres køb. Dem, som købte billigt, havde nogle

Læs mere

Så i løbet af den første vinter gik jeg i gang med diverse ændringer.

Så i løbet af den første vinter gik jeg i gang med diverse ændringer. OBS! Vær opmærksom på, at en ændring af masten med slæder og skinner på masten ikke er i overensstemmelse med klassereglerne. Båden er således ikke en klassebåd. Folkebåd til en singlehand hygge-sejler

Læs mere

Rorstammen brækkede 1 cm. nede i roret. Det er set før, men jeg troede, jeg havde sikret mig ved at reparere roret som foreskrevet af værftet.

Rorstammen brækkede 1 cm. nede i roret. Det er set før, men jeg troede, jeg havde sikret mig ved at reparere roret som foreskrevet af værftet. Fremstilling af ny form og ror til Contrast 33 I august 2009 brækkede rorstammen på vores Contrast 33. Det var under en kapsejlads, men heldigvis så langt væk fra andre, at vi ikke sejlede ind i nogen,

Læs mere

Fokus på tursejlads artikel nr. 11

Fokus på tursejlads artikel nr. 11 Fokus på tursejlads artikel nr. 11 En sommer går på hæld og mange af os har sejlet i vores dejlige både på tur- og kapsejlads. Dette år er et særligt år med fejringen af vores gamle Folkebåd. 75 år er

Læs mere

Skilsø 34 Panorama Ny båd Dkk. fra ,-

Skilsø 34 Panorama Ny båd Dkk. fra ,- Skilsø 34 Panorama Ny båd Dkk. fra 2.176.000,- Årgang 2019 Længde 10,25 Bredde 3,47 Dybgang 1,15 Vægt 6100 Ny Skilsø 34 Panorama har de klassiske Viknes-principper i skrog konstrukstion, med det halvplanende

Læs mere

Renovering af agterkahyt på Speedy.

Renovering af agterkahyt på Speedy. Renovering af agterkahyt på Speedy. Efter at forkahytten sidste år blev renoveret er turen nu kommet til agterkahytten, da denne også i høj grad trængte til en kærlig hånd. Jeg startede på projektet lige

Læs mere

Udlån af dommerbåd I Dragør Sejlklub

Udlån af dommerbåd I Dragør Sejlklub Udlån af dommerbåd I Dragør Sejlklub Dragør Sejlklub tilbyder medlemmer af klubben at låne klubbens dommerbåd til ture og arrangementer. Hvem kan låne dommerbåden. Medlemmer af Dragør Sejlklub, som af

Læs mere

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 9. april Så er sæsonen i gang! I det skønneste vejer fik vi Skærtorsdag sat sejlene på, og gjort klar til

Læs mere

En tur til det græske øhav.

En tur til det græske øhav. Maj 2015 En tur til det græske øhav. Mange har sikkert prøvet at gå på en havnekaj sydpå, og set ind i den ene lækre båd efter den anden og tænkt, det må være dejligt at sidde i sådan en båd og sejle rundt

Læs mere

Længde 8,05. Dybgang 1,55. Årgang Vægt ,77

Længde 8,05. Dybgang 1,55. Årgang Vægt ,77 Accent 26 VERONA Årgang 1979 Længde 8,05 Dkk. 69.000,Bredde 2,77 Dybgang 1,55 Vægt 2500 Accent 26 VERONA DEN 532 er til salg med hjemhavn i Helsingør. Accentens historie. Accenten blev tegnet i 1974 af

Læs mere

Nr. 12. Fokus på tursejlads

Nr. 12. Fokus på tursejlads Nr. 12. Fokus på tursejlads En ny sejlersæson lokker forude, og mange af jer har måske klargjort båden og bestilt vognmand. Det er altid dejligt at se båden glide ned i sit rette element og høre den velkendte

Læs mere

Riva Aquarama 1965 Skala 1/6

Riva Aquarama 1965 Skala 1/6 Riva Aquarama kom på markedet i 1963 som en viderudvikling af den dobbelt-motorede Tritone. Riva en er den seneste udgave af en lang og traditionsfyldt række mahogny speedbåde. Riva Aquarama 1965 Skala

Læs mere

Fokus på tursejlads. Artikel nr. 6

Fokus på tursejlads. Artikel nr. 6 Fokus på tursejlads Artikel nr. 6 Jeg går og glæder mig til den kommende sejlersæson og tænker på de mange muligheder, der ligger i kombinationen: En folkebåd og en hel sommer forude, det er en dejlig

Læs mere

Bavaria 34 Cruiser ,00. Ståhøjde i salon: 1,84 m. Nej Byttebåd mulig: Volvo Penta D1-30 Motor timer: Formidlingsbåd: Brændstoftank:

Bavaria 34 Cruiser ,00. Ståhøjde i salon: 1,84 m. Nej Byttebåd mulig: Volvo Penta D1-30 Motor timer: Formidlingsbåd: Brændstoftank: Bavaria 34 Cruiser 849.000,00 Katalognr: Beliggenhed: Søsat/Årgang: Længde: Bredde: Vægt: Dybgang: Sovepladser: Ståhøjde i salon: BK0003 I udstillingen Ej søsat 9,99 m 3,42 m 5.300 kg 1,58 / 2,02 m 2/4

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Film med Sebbe september 2006

Film med Sebbe september 2006 Film med Sebbe 1. - 3. september 2006 En skjalds rejse i Nordeuropa er temaet i en film hvor Sebbe fik en vigtig rolle - for rejse over havet i vikingetiden uden skib kunne jo ikke lade sig gøre. Planlægningen

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

SIDE 9 MANDEN. Kenneth Jensen. Alder: 42. Start i branchen: 1984. Stilladsudd.: ERFA 1

SIDE 9 MANDEN. Kenneth Jensen. Alder: 42. Start i branchen: 1984. Stilladsudd.: ERFA 1 SIDE 9 MANDEN Navn: Bopæl: Kenneth Jensen Esbjerg Alder: 42 Start i branchen: 1984 Nuværende firma: SUB.C. Partner Stilladsudd.: ERFA 1 - Allerførst et stort tillykke med dit 25 års jubilæum i stilladsbranchen,

Læs mere

Hoveddata: MRD 3. Hovedstruktur er glasfiberforstærket polyester opbygget på begge sider af en kerne af PVCskum.

Hoveddata: MRD 3. Hovedstruktur er glasfiberforstærket polyester opbygget på begge sider af en kerne af PVCskum. Hoveddata: MRD 3 Skibstype: MRD 3 Skrognummer Kendingssignal Byggeværft: DANYARD AALBORG A/S Nybygningsnummer: 2272 Søsat: 15. September 1995 Længde overalt: 18,25 meter Længde VL: 16,90 meter Bredde midtskibs:

Læs mere

Klassisk. Kom og mød de andre hurtige i Helsingør. 120 år Anakonda sejler endnu. Nr. 124 Maj 2015

Klassisk. Kom og mød de andre hurtige i Helsingør. 120 år Anakonda sejler endnu. Nr. 124 Maj 2015 Klassisk Nr. 124 Maj 2015 120 år Anakonda sejler endnu Kom og mød de andre hurtige i Helsingør 1 Gaffelriggeren Anakonda I sidste nummer sendte bestyrelsen en jubilæumshilsen til alle jubilerende medlemsbåde

Læs mere

mere info på telefon 62 22 01 17

mere info på telefon 62 22 01 17 RÅD - 10 Dette er et tilbud til nuværende og kommende Folkebådssejlere. Brug disse råd som et redskab til brug ved vedligehold og i en købesituation. Det er på ingen måde en tilkendegivelse af, at Folkebåden

Læs mere

2007 www.marinepower.com

2007 www.marinepower.com www.marinepower.com 2007 Hvis du er vild med at være på vandet, vil du elske Örnvik Lystfiskeri, vandsport, weekendtur med venner eller familie? Uanset hvilke behov og interesser du har, er der en Örnvik

Læs mere

Maxi 999 Dkk ,-

Maxi 999 Dkk ,- Maxi 999 Dkk. 298.000,- Årgang 1986 Længde 9,99 Bredde 3,25 Dybgang 1,70 Vægt 4000 Særdeles veludstyret Maxi 999 med agterkahyt og toiletrum, nyere motor fra 2011, bovpropel, ratstyring, ny holdingtank

Læs mere

Vi gik hurtig i gang med at skille Birden ad, ud med den gamle dæmper.

Vi gik hurtig i gang med at skille Birden ad, ud med den gamle dæmper. Sidder her den lørdag 13.7.13 kl ca. 5 og venter på at køre til Sjælland for at få monteret mine nye forfjedre og bagdæmper. Glæder mig for vildt til at køre hjemad igen, for at prøve om det bliver bedre

Læs mere

Gl. ager 14.4.59. Kære Brevduevenner.

Gl. ager 14.4.59. Kære Brevduevenner. Gl.ager14.4.59. KæreBrevduevenner. Ja,nuerjegvedatværeovredetmedinfluenzaen,iPåskenvarjegnuikkemangesure sildværd,jegholdtmigiroogkomingenstederihelepåsken. Jegharlavetmegetforskelligtsiden1.April,jegharjoværetløsarbejder:Jegharkørtfor

Læs mere

En opfinder bliver til.

En opfinder bliver til. En opfinder bliver til. Hvad er en opfinder, hvem er opfindere, hvordan bliver man opfinder, hvordan ser en opfinder ud? Det er nogle af de spørgsmål mange går og tænker på igennem livet. Der er ikke et

Læs mere

DEN 271. Kølprofil? Sådan gjorde vi på DEN 271!

DEN 271. Kølprofil? Sådan gjorde vi på DEN 271! DEN 271 Kølprofil? Sådan gjorde vi på DEN 271! Hvorfor lave kølen?? Vi har nok alle hørt det - men tror vi på det? Hvor stor er effekten i virkeligheden? Er det nødvendigt at afmontere kølen? Hvor meget

Læs mere

Vejledende udsalgspriser

Vejledende udsalgspriser 2018-2 Vejledende udsalgspriser www.mercurymarine.dk 2018 Længde: 4,89m/5,41m* Bredde: 2,22m Vægt: 712kg Bayliner E5 16,1 / 17,8* FOD Båd uden motor, pre- rigged kr. 74990 F60ELPT- EFI 60 HK kr. 126240

Læs mere

Perfekt familiebåd. Brugtbåd Mamba 33

Perfekt familiebåd. Brugtbåd Mamba 33 Brugtbåd Perfekt familiebåd De svenske Mamba både er kendte for høj kvalitet og gode sejlegenskaber. er et glimrende valg som familiens første båd, med høj værdi til prisen, der typisk ligger mellem 250.000

Læs mere

Rungsted Havn Efterår 2005 55 53,2N 12 33,2E. Optagning og søsætning

Rungsted Havn Efterår 2005 55 53,2N 12 33,2E. Optagning og søsætning Rungsted Havn Efterår 2005 Optagning og søsætning 55 53,2N 12 33,2E 1 Bådoptagning 2005 og Søsætning 2006 På tegningen kan det ses hvilke områder af p-pladserne der fyldes op i de angivne tidsperioder,

Læs mere

2016 Sidste tur. en halv time foran og ARGO var også på vej. 24 sømil blev logget.

2016 Sidste tur. en halv time foran og ARGO var også på vej. 24 sømil blev logget. 2016 Sidste tur Fredag Så er vi startet på årets sidste tur. Efter et laaangt kryds til Oddesundbroen, hvor vi ventede et kvarter, krydsede vi videre til Jegind Tap, hvor vinden nu var øget fra 7-9 til

Læs mere

Olsen370 Week-End Cruiser

Olsen370 Week-End Cruiser Olsen370 Week-End Cruiser Dimensioner: LOA LVL B Dybgang Depl. (let) Ballast I J P E 11,50 m 10,00 m 3,20 m 1,80 m 4.950 kg 2.005 kg 14,30 m 4,06 m 14,00 m 4,80 m Skrogopbygning: Produktionsmetode: Injekseret

Læs mere

Vejledende udsalgspriser

Vejledende udsalgspriser 2019 Vejledende udsalgspriser Bayliner E5 16,1 / 17,8* FOD Båd uden motor, pre-rigged kr. 83.990 F60ELPT-EFI 60 HK kr. 132.960 F60ELPT-EFI CT 60 HK kr. 136.010 F80ELPT-EFI 80 HK kr. 147.810 Standardudstyr:

Læs mere

SOLSEJL / AWNINGS SOLSEJL / SUNSHADE SOLSEJL HÆNGENDE SUNSHADES FREE HANGING SOLSEJL STÅENDE SUNSHADES FREE STANDING

SOLSEJL / AWNINGS SOLSEJL / SUNSHADE SOLSEJL HÆNGENDE SUNSHADES FREE HANGING SOLSEJL STÅENDE SUNSHADES FREE STANDING BLUE PERFORMANCE programmet omfatter tovposer til fald og skøder, solsejl i forskellige versioner, lugecovers med myggenet, en række forskellige afdækninger samt en serie tasker. Alle produkter er professionelt

Læs mere

Projekt Restaurering af sejlpaketten Carla af Svendborg

Projekt Restaurering af sejlpaketten Carla af Svendborg SejlforeningenCarla Strandhuse 43. 5700 Svendborg tlf.: 4075 8703 mail. haagenfrederiksen@yahoo.com Cvr.nr. 35374388 Bankkonto Reg.nr. 6840 Kontonr. 1426769 Projekt Restaurering af sejlpaketten Carla af

Læs mere

BMW E60 / E61 Blæsermotor / Pindsvin. Indsendt af kenn Dec :32

BMW E60 / E61 Blæsermotor / Pindsvin. Indsendt af kenn Dec :32 BMW E60 / E61 Blæsermotor / Pindsvin. Indsendt af kenn - 09. Dec 2013 07:32 BMW E60 / E61 Blæsermotor / Pindsvin. Denne BMW kunde som skal have skiftet sin Blæsermotor og det såkaldte pindsvin, har i et

Læs mere

Sejlklubben Sundet. Ordensreglement og Information. for. Landpladsen

Sejlklubben Sundet. Ordensreglement og Information. for. Landpladsen Sejlklubben Sundet Ordensreglement og Information for Landpladsen Version 1.1 1. juli 2008 Indhold 1. Indledning.... 4 2. Generelt... 4 Vedligeholdelse af din båd.... 4 2.1. Slibning og skrabning.... 4

Læs mere

KONSTRUKTION OG KONCEPT

KONSTRUKTION OG KONCEPT TEKST & FOTO TROELS LYKKE Smarteste cockpit på markedet Jeanneau har tænkt ud af boksen med denne Sun Odyssey 440. Innovativ, kaldte vi båden i den internationale jury i European Boat of the Year, hvor

Læs mere

Yamaha FS1 Spændingsregulator.

Yamaha FS1 Spændingsregulator. Yamaha FS1 Spændingsregulator. Denne spændingsregulator kan begrænse spændingen til for/bag og instrument lyste så pærerne ikke springer. Selv om man køre tunet og eventuelt uden batteri. (hvilket bestemt

Læs mere

Dansk Marine Center a/s

Dansk Marine Center a/s Dansk Marine Center a/s Stokagervej 23-8240 Risskov - Tlf 87 10 70 10 - Fax 87 10 70 11 - CVR 31 89 41 31 Bavaria 37 Cruiser KR. 980.000,00 Katalognr: Beliggenhed: Søsat/Årgang: Længde: Bredde: Vægt: BK0075

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013 Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg Ansøgt om beløb 0 Lei pr. måned Bevilget beløb 2012 400 Lei i alt Bevilget beløb Apr. 2013 500 Lei Bevilget beløb Sep. 2013 500 Lei

Læs mere

Den nye lystbådehavn i Fredericia

Den nye lystbådehavn i Fredericia Den nye lystbådehavn i Fredericia Dette er den sjette informationsskrivelse fra ungdomsafdelingen i Fredericia Sejlklub om den nye lystbådehavn. Udgravning af havnebassinet er nu afsluttet, alle flydebroer

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Dufour 36 Performance ,00. Sovepladser: Formidlingsbåd: Volvo Penta 30 cv HK/PS/KW: Pris, standard båd ab værft

Dufour 36 Performance ,00. Sovepladser: Formidlingsbåd: Volvo Penta 30 cv HK/PS/KW: Pris, standard båd ab værft Dufour 36 Performance 999.000,00 Pris, standard båd ab værft Katalognr: Beliggenhed: Søsat/Årgang: Længde: Bredde: Vægt: Dybgang: Sovepladser: Formidlingsbåd: Motor: HK/PS/KW: BK0006 I vores udstilling

Læs mere

D. 20. juni 1997 Trimanvisninger for Tejsten Let vind: Frisk vind: Mellemvind: Læns: Hold stor krumning i sejlene. Slæk på bomudhal, Cunningham og hækstag. Skødepunkter for forsejl sættes forud. Der må

Læs mere

HMIs gummibåde har fastmonteret VHF, ligesom stationær VHF altid står tændt på lærerværelset ved sejlads.

HMIs gummibåde har fastmonteret VHF, ligesom stationær VHF altid står tændt på lærerværelset ved sejlads. Kølbådsejlads Sejladsområde (perioden fra søsætning sidst i marts til bådoptagning midt oktober). 1. Sejlads i synlig afstand fra havnen eller stranden ved HMI. 2. Sejlads efter aftale rundt om Hou Røn

Læs mere

Lillebælt Bådservice IMPORT & MONTAGE TEAK KUNSTSTOFDÆK. Specielle opgaver Forsikringsskader Istandsættelser Reparationer Klargøring

Lillebælt Bådservice IMPORT & MONTAGE TEAK KUNSTSTOFDÆK. Specielle opgaver Forsikringsskader Istandsættelser Reparationer Klargøring Lillebælt Bådservice Specielle opgaver Forsikringsskader Istandsættelser Reparationer Klargøring IMPORT & MONTAGE TEAK KUNSTSTOFDÆK Lillebælt Bådservice er autoriseret importør og montør af de verdenskendte

Læs mere

Vordingborg Bad. plejeanvisninger

Vordingborg Bad. plejeanvisninger Vordingborg Bad Montage og plejeanvisninger Montagevejledning af dit bad arrangement. Før du påbegynder montage af dine bad skabe, så pak dem ud og gå for synlige skader. Skader på allerede monterede skabe

Læs mere

10. juni Søsætning med båddåb

10. juni Søsætning med båddåb 10. juni 1978 - Søsætning med båddåb "" var apteret, klar til søsætning. Vi skal have båddåb lørdag d. 10. juni. Vi er sent på den. Indbydelserne er ikke færdige, de skal senest være ude på mandag, for

Læs mere

Bavaria S33 Open ,00. Søsat/Årgang: Ståhøjde i salon: Formidlingsbåd: Byttebåd mulig: 1,90 m. Nej

Bavaria S33 Open ,00. Søsat/Årgang: Ståhøjde i salon: Formidlingsbåd: Byttebåd mulig: 1,90 m. Nej Bavaria S33 Open 1.245.900,00 Pris DKK standard båd ab værft Katalognr: BK0358 Beliggenhed: Ab værft Søsat/Årgang: Ny Længde: 10,94 m Bredde: 3,31 m Vægt: Dybgang: Sovepladser: Ståhøjde i salon: Formidlingsbåd:

Læs mere

Dansk Marine Center a/s

Dansk Marine Center a/s Dansk Marine Center a/s Stokagervej 23-8240 Risskov - Tlf 87 10 70 10 - Fax 87 10 70 11 - CVR 31 89 41 31 Bavaria 41 Cruiser KR. 1.308.000,00 Katalognr: Beliggenhed: Søsat/Årgang: Længde: Bredde: Vægt:

Læs mere

Bavaria S32 Open ,00. Søsat/Årgang: Ståhøjde i salon: 1,90 m. Nej Byttebåd mulig: Flere alternativer Motor timer: Brændstoftank:

Bavaria S32 Open ,00. Søsat/Årgang: Ståhøjde i salon: 1,90 m. Nej Byttebåd mulig: Flere alternativer Motor timer: Brændstoftank: Bavaria S32 Open 1.180.300,00 Katalognr: Beliggenhed: Søsat/Årgang: Længde: Bredde: Vægt: Dybgang: Sovepladser: Ståhøjde i salon: BK0100 Ab. værft Ny 10,06 m 3,31 m 6.000 kg 0,75-1,23 m 2/4 1,90 m Formidlingsbåd:

Læs mere

TEKNISKE KRAV TIL SHIPMAN 28 SOM STANDARDBÅD. Båden skal opfylde følgende tegninger og specifikationer:

TEKNISKE KRAV TIL SHIPMAN 28 SOM STANDARDBÅD. Båden skal opfylde følgende tegninger og specifikationer: TEKNISKE KRAV TIL SHIPMAN 28 SOM STANDARDBÅD Båden skal opfylde følgende tegninger og specifikationer: Linietegning Olle Enderleins konstruktion nr. 395-1 (17/9-1969) eller modificeret udgave dateret d.

Læs mere

Plettens historie. Billedet må være fra 1965, bindingsværket er malet på.

Plettens historie. Billedet må være fra 1965, bindingsværket er malet på. Plettens historie Jeg har fundet et kladdehæfte hvor Karl Haahr har skrevet plettens historie Parenteserne er nogle jeg har sat. Billederne er med mine tekster. Ellers er teksten som i kladdehæftet: Førerne

Læs mere

AFRIGGERGILDE. Lørdag den 1. november 2003 kl. 18.30 i klubhuset Levende musik Menu : 3 retters menu er hemmelig endnu Kaffe Kuvertpris 150 kr

AFRIGGERGILDE. Lørdag den 1. november 2003 kl. 18.30 i klubhuset Levende musik Menu : 3 retters menu er hemmelig endnu Kaffe Kuvertpris 150 kr Formanden har ordet Det kan være en lidt trist årstid, vi netop nu går i møde. Træernes blade bliver brune, luften koldere, og snart skal vi også tænke på at få bådene op, hvilket jo bliver ekstra spændende

Læs mere

Pakkepriser E-series. E-series. Længde: 5,49m Bredde: 2,20m Personer: 8 Vægt: 907kg

Pakkepriser E-series. E-series.  Længde: 5,49m Bredde: 2,20m Personer: 8 Vægt: 907kg er 2017 er 2017 E5 Længde: 4,92m Bredde: 2,20m Personer: 5 Vægt: 712kg Båd uden motor 77.990,00 F60ELPT-EFI 60 HK 127.990,00 F60ELPT-EFI CT 60 HK 131.990,00 F80ELPT-EFI 80 HK 143.990,00 Standardudstyr:

Læs mere

Prisliste.

Prisliste. www.finnmasterboats.dk Prisliste 2017 52 S Yamaha F50HETL 144.500,- Inkl. hynde Yamaha F60FETL 154.600,- Yamaha F70AETL 161.400- (Max motor 70 Hk) Yamaha Edition inkl: 26.800,- Vandskistang, fasttank 60

Læs mere

Bavaria E34 Sedan ,00. Sovepladser: Ståhøjde i salon: Formidlingsbåd: Byttebåd mulig: 2,05. Nej HK/PS/KW: Brændstoftank: Vandtank:

Bavaria E34 Sedan ,00. Sovepladser: Ståhøjde i salon: Formidlingsbåd: Byttebåd mulig: 2,05. Nej HK/PS/KW: Brændstoftank: Vandtank: Bavaria E34 Sedan 1.833.000,00 Katalognr: BK0578 Beliggenhed: Ab værft Længde: 10,30 Bredde: 3,49 Vægt: 7550 Dybgang: 1,0 Sovepladser: 2/2 Ståhøjde i salon: Formidlingsbåd: Byttebåd mulig: Motor: HK/PS/KW:

Læs mere

Ålborg tur-retur 1990

Ålborg tur-retur 1990 Ålborg tur-retur 1990 Af: Jens Lausten Hansen (SCK-Nyt 4/1990). Lille forhistorie: Fem ryttere som ikke kendte hinanden inden de 1000 km. Pause i Vildbjerg. Fra venstre Jens Lausten Hansen, Kurt, Helge

Læs mere

Et fritidsliv med sejlads 8 af Hans "Kringle" Nielsen, Toldbodgade Nyborg

Et fritidsliv med sejlads 8 af Hans Kringle Nielsen, Toldbodgade Nyborg Et fritidsliv med sejlads 8 af Hans "Kringle" Nielsen, Toldbodgade Nyborg I sidste halvdel af 1960erne opstod et stærkt ønske hos børnene om også at komme med ud at sejle, især hos de to ældste på 5 og

Læs mere

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre.

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre. Det var midt på formiddagen. vinden havde heldigvis lagt sig jeg Mikkel og min ven og hjælper Bjarke stod i stævnen og så ind mod Byen Mombasa hvor vi skulle ligge til vi skulle ligge til. vi skulle Møde

Læs mere

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var Surf symposium 2013 Fredag den 18. oktober, drog to kajakroere fra HTN (Jacob Jensen & Kristian Balslev ) afsted mod Klitmøller. Med en vis portion spænding i maven, masser af grej i bagagerummet og to

Læs mere

Motor udskiftning i sejlbåd

Motor udskiftning i sejlbåd 2010 [Skriv Motor udskiftning i sejlbåd dokumentets titel] Motor skift af Volvo Penta MD5B til D1-30F Dokumentet indeholder tekst og billeder fra projektet, i perioden, oktober 2009 til maj 2010. [Skriv

Læs mere

Monitor toiletstol. Brugsanvisning. Udgave 02/2013 1/5 Monitor

Monitor toiletstol. Brugsanvisning. Udgave 02/2013 1/5 Monitor Monitor toiletstol Brugsanvisning Udgave 02/2013 1/5 Monitor 1 Monitor Grundlæggende oplysninger Kære Bruger, Tak for at du har valgt vores medicinsk produkt. I denne brugsanvisning finder du alle oplysniger

Læs mere

Klik for at tilføje et foto. En uge I juni 2016

Klik for at tilføje et foto. En uge I juni 2016 En uge I juni 2016 I uge 25, var det lykkedes os at skrabe fridage sammen til en uges fri, som vi ville bruge på den store blå hylde. Laura og Mikael venter deres første barn omkring den 26. juni, så vi

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

LANGTURSSEJLER. Beneteau Swift Trawler 35

LANGTURSSEJLER. Beneteau Swift Trawler 35 TEKST & FOTO HENRIK HANSEN Der er lagt stor vægt på, at man skal kunne leve om bord på langtur i franske Beneteaus nye 35 fods trawler i Swift-serien. Vi har været på vandet med den kompakte halvplanende

Læs mere

Artikel om istandsættelsen til Luksus tursejlbåd

Artikel om istandsættelsen til Luksus tursejlbåd L23 Lilleput D217 købt i sommeren 2012 som afhentningstilbud for kr. 30.000 Artikel om istandsættelsen til Luksus tursejlbåd Her følger en artikel om mit seneste projekt. Jeg er 57 år, og har haft båd

Læs mere

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave.

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave. Sandheden om stress Ifølge Lars Lautrup-Larsen 1. Udgave. Copyright 2013 by Lars Lautrup-Larsen Alle rettigheder forbeholdes. Indholdet af dette hæfte må ikke gengives helt eller delvist uden forfatterens

Læs mere

Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter

Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter Sejlads er en sjov, udfordrende og afstressende aktivitet, som du kan dele med familien og dyrke på dine rejser. Vi tilbyder praktisk

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

Manual til sirener til Miracas ST-3 868MHz alarm

Manual til sirener til Miracas ST-3 868MHz alarm Indhold Forord... 3 Modtagelse af sirenen... 4 Indendørs sirene... 5 Sirenens dele... 5 Sirenen inden i... 6 Montering af sirenen... 7 Udendørs sirene... 8 Udendørs sirene - solar... 9 Sammenkobling af

Læs mere

Gedser Fjernvarmes gode råd om opvarmning

Gedser Fjernvarmes gode råd om opvarmning Gedser Fjernvarmes gode råd om opvarmning FJERNVARME ET GENBRUGSSYSTEM BOLIGENS RUM BRUG ALLE RADIATORER Princippet i en fjernvarmeforsyning er enkelt. Fra varmeværket pumper man opvarmet fjernvarmevand

Læs mere

Nr. 94 december 2007. Tre piger p togt 6 rs fors g med linolieprimer Sommerst vne i Assens 2008

Nr. 94 december 2007. Tre piger p togt 6 rs fors g med linolieprimer Sommerst vne i Assens 2008 Nr. 94 december 2007 Tre piger p togt 6 rs fors g med linolieprimer Sommerst vne i Assens 2008 De dejlige Mƒlarb de Tekst: Simon Hansen Det ser dejligt ud, her hvor Anna, en Mˆlar 25, ejet af Per Carstens

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Frederikshavn Sportsdykker Klub. Læsø, pinsen 2007

Frederikshavn Sportsdykker Klub. Læsø, pinsen 2007 Frederikshavn Sportsdykker Klub Læsø, pinsen 2007 Det er fredag d. 25. maj 2007. Vi skal på dykkertur til Læsø. 11 parate dykkere, mad i lange baner og skulle vi snart finde ud af en blind passager: Murphy!

Læs mere

Håndbog i Meginjollen

Håndbog i Meginjollen Et nyt Sprog Håndbog i Meginjollen af Finn R. Andersen (Megin 443) Et nyt sprog En god ven af mig bor i Mexico City langt fra havet og sejlbare søer. I forbindelse med sin uddannelse skulle han tilbringe

Læs mere

Lotus 40 s rorkonstruktion er som de fleste tidlige 70ér både simpel og relativ stærk med nederste rorleje placeret i bunden af skægget.

Lotus 40 s rorkonstruktion er som de fleste tidlige 70ér både simpel og relativ stærk med nederste rorleje placeret i bunden af skægget. Beskrivelse og billeder Ror forandring. Lotus 40 s rorkonstruktion er som de fleste tidlige 70ér både simpel og relativ stærk med nederste rorleje placeret i bunden af skægget. Konstruktionen med skæg

Læs mere

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng Projekt Godnat CD Se jeg ligger i min seng Se mig jeg ligger i min seng x 2 Og tænker på alle de skøre ting som jeg så ud-i-haven her idag Uh-ha - Jeg tror - jeg så en stor giraf, men dens prikker de var

Læs mere

Når din båd skal måles:

Når din båd skal måles: Side 1 af 5 Når din båd skal måles: Til alle stævner, hvor du deltager med din Folkebåd, er du underlagt klassereglerne (I det følgende CR =Class Rules). Hvis du har et gyldigt klassebevis, har du også

Læs mere

Fokus på tursejlads - nr. 13

Fokus på tursejlads - nr. 13 Fokus på tursejlads - nr. 13 Efter en helt igennem fantastisk sommer med mange solskinstimer og mange gode timer på vandet, må jeg sige, at denne sommer bliver husket i mange år frem. Det gode og stabile

Læs mere

Bavaria E40 Fly ,00. Søsat/Årgang: Ståhøjde i salon: Formidlingsbåd: 2,05 m. Nej. Motor timer: Brændstoftank:

Bavaria E40 Fly ,00. Søsat/Årgang: Ståhøjde i salon: Formidlingsbåd: 2,05 m. Nej. Motor timer: Brændstoftank: Bavaria E40 Fly 2.699.000,00 Katalognr: BK0345 Beliggenhed: Ab værft Søsat/Årgang: Længde: Bredde: Vægt: Dybgang: Sovepladser: Ståhøjde i salon: Formidlingsbåd: Motor: Ny 12,29 m 4,2 m 11.500 kg 1,16 m

Læs mere

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT 1. EXT TOGPERRON MIDDAG Vi ser en tom togperron. Der er klip mellem titelskilte og billeder af den tomme perron. Der er helt stille. En svag baggrundsstøj er det eneste

Læs mere

SPORT SERIES. Pris- & Udstyrsliste 2015/ 1

SPORT SERIES. Pris- & Udstyrsliste 2015/ 1 SPORT SERIES 29 32 Pris- & Udstyrsliste 2015/ 1 Længde total Bredde Dybgang (drev oppe) Dybgang (drev nede) Vægt Personer ombord/ CE godkendt B Højde Kabiner/køjer Kabiner/køjer II Vandtank Brændstoftank

Læs mere

Fiskeskib TINA ROSENGREN arbejdsulykke 23. august 2007

Fiskeskib TINA ROSENGREN arbejdsulykke 23. august 2007 Redegørelse fra Opklaringsenheden Fiskeskib TINA ROSENGREN arbejdsulykke 23. august 2007 TINA ROSENGREN ved kaj, billedet viser agterskibet med muslingeskrabere og rejste bomme Faktuel information TINA

Læs mere