SAGS. ID LOKALPLAN for et område til centerformål ved Banegårdsgade og Gersdorffsgade i Odder By NR.1108

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SAGS. ID. 938960. LOKALPLAN for et område til centerformål ved Banegårdsgade og Gersdorffsgade i Odder By 09.06.08 NR.1108"

Transkript

1 SAGS. ID ODDER LOKALPLAN for et område til centerformål ved Banegårdsgade og Gersdorffsgade i Odder By KOMMUNE NR.1108

2

3 Odder Kommune Lokalplan nr Lokalplan for et område til centerformål ved Banegårdsgade og Gersdorffsgade i Odder By. Udarbejdet af Odder Kommune ved Teknisk Afdeling i samarbejde med NIRAS Konsulenterne A/S. Miljøvurderingen er udarbejdet i samarbejde med NIRAS Konsulenterne og Rambøll. Indholdsfortegnelse Bilag til lokalplanen Kort beskrivelse af lokalplanens indhold...a Lokalplanens forhold til anden planlægning...b Miljøvurdering...C Sammenfattende redegørelse efter 9 stk D Lokalplanens bestemmelser 1. Lokalplanens formål Områdets afgrænsning og zonestatus Områdets anvendelse Udstykninger Vej- og parkeringsforhold Tekniske anlæg og forsyning Bebyggelsens omfang og placering Bebyggelsens ydre fremtræden Ubebyggede arealer Støjforhold Forudsætning for ibrugtagning af ny bebyggelse Tilladelse fra andre myndigheder Beskrivelse af lokalplanens retsvirkninger Vedtagelsespåtegning...8 Kort nr. 1 Kort nr. 2 Kort nr. 3 Kort nr. 4 Matrikulære forhold Eksisterende forhold Fremtidige forhold Illustrationsplan

4

5 Bilag til lokalplanen

6 A Bilag Lokalplan nr Kort beskrivelse af lokalplanens indhold Lokalplanområdet set fra Gersdorffsgade Eksisterende forhold og beskrivelse af området Lokalplanen omfatter et areal på ca m 2 i Odder midtby ved Banegårdsgade og Gersdorffsgade. Langs områdets nordlige skel ligger Gersdorffsgade, som delvist indgår i lokalplanområdet, mens Banegårdsgade afgrænser området mod øst. Banegårdsgade er den primære trafikforbindelse igennem Odder by. Den sydlige afgrænsning af lokalplanområdet består af en nyere etageboligbebyggelse, og mod vest afgrænses området af to tilstødende villagrunde. Lokalplanområdet er beliggende i et område med en blandet bymæssig karakter. Nord for Gersdorffsgade ligger bl.a. en nyere boligbebyggelse i tre etager med udnyttet tagetage og et større åbent parkeringsareal. Umiddelbart syd for lokalplanområdet ligger et boligområde med en nyere bebyggelse i tre etager med udnyttet tagetage. Bebyggelsen langs Boulevarden består primært af parcelhuse. På den østlige side af Banegårdsgade er der netop opført en boligbebyggelse i henholdsvis tre og fire etager.

7 A Bilag Lokalplan nr Eksisterende erhvervsbygninger inden for erhvervsområdet Kig mod nord ad Banegårdsgade Inden for selve lokalplanområdet eksisterer der i dag flere ældre bolig- og erhvervsbygninger uden bevaringsværdi. Bygningerne har en spredt beliggenhed, og området fremstår ustruktureret og har ikke samme bymæssige karakter hvad angår omfang og tæthed som de nyere og tilstødende boligbebyggelser. Lokalplanområdet ligger i byzone og omfatter matriklerne nr. 31an, 31ao, 31fy og 31fv samt del af det umatrikulerede areal for Gersdorffsgade: 7000 be alle Odder by, Odder. Planens baggrund og formål Denne lokalplan udarbejdes på baggrund af et ønske fra en privat bygherre. Bygherren ønsker at opføre en dagligvarebutik på hjørnet af Gersdorffsgade og Banegårdsgade. Lokalplanen har derfor til formål at skabe det planmæssige grundlag for en dagligvarebutik i en etage samt kælder og tagparkering. Dagligvarebutikken har et samlet butiksareal på ca m 2. Det er hensigten, at lokalplanen skal give mulighed for at etablere et moderne supermarked med gode tilkørselsforhold. Det er samtidig lokalplanens formål, at bebyggelsen skal indgå i sammenhæng med den eksisterende bystruktur og bymæssige karakter, og at området samtidig skal tilføres en ny, klar og enkel arkitektur. Planens hovedtræk Bebyggelsens udformning og placering I lokalplanområdets vestlige del udlægges et byggefelt, inden for hvilket der gives mulighed for at opføre en bebyggelse i form af eksempelvis en dagligvarebutik. Byggefeltet er udlagt i overensstemmelse med en eksisterende vejbyggelinje 12,5 m fra midten af Banegårdsgade.

8 A Bilag Lokalplan nr Den vestlige del af lokalplanområdet udlægges til et større parkerings- og manøvreareal, svarende til knap halvdelen af lokalplanområdets areal. Fra parkeringsarealet er der via en rampe mulighed for opkørsel til endnu et parkeringsareal på bygningens tag. Bygningen opføres i rødt eller rødbrunt, blankt murstensværk med glasfacader ud mod Banegårdsgade og Gersdorffsgade, hvorved stueetagen fremstår åben og med mulighed for indkig. Hovedprincip for udformning af facaden ud mod Gersdorffsgade Tagparkeringen afskærmes visuelt over mod de tilstødende nabo-/boligbebyggelser med teglmure med samme karakter som den øvrige facade. Langs kørerampe etableres en støjafskærmning mod tilstødende nabobebyggelse. Udformning af støjafskærmning skal indgå i bebyggelsens arkitektoniske helhed. Hovedprincip for udformning af facaden ud mod Banegårdsgade. Hovedindgangen til dagligvarebutikken etableres i butikkens/bygningens nordøstlige hjørne ud mod hjørnet af Gersdorffsgade og Banegårdsgade. Skiltning vil blive indarbejdet som et arkitektonisk element med en mulig placering på glasarealerne samt på facaderne mod Banegårdsgade og Gersdorffsgade. Odder Kommune skal godkende skiltning. Der henvises i øvrigt til Odder Kommunes vejledning om skilte og facader.

9 A Bilag Lokalplan nr Lokalplanen fastsætter endvidere bestemmelser, der tillader en bygningshøjde på op til 12 m. Det bebyggede areal for lokalplanområdet må ikke overstige 50 %. Lokalplanområdet bebygges med ca m 2, hvilket svarer til, at 49 % af grundarealet bebygges. Bebyggelsesprocenten må være maks. 90. Den fremtidige bebyggelse set fra Banegårdsgade mod Gersdorffsgade (visualisering) Den fremtidige bebyggelse set fra Banegårdsgade (visualisering)

10 A Bilag Lokalplan nr Beplantning/Ubebyggede arealer Parkering I henhold til kommuneplanen skal der etableres én parkeringsplads pr. 25 m 2 etageareal til dagligvarebutik, discountbutik og pengeinstitut og én parkeringsplads pr. 50 m 2 erhvervsarealer i øvrigt til lager, depot og omklædning. Dette svarer til et mindstekrav på 76 parkeringspladser i alt inden for lokalplanområdet. Der udlægges parkeringsarealer for ca. 32 parkeringspladser i områdets vestlige del foruden 70 parkeringspladser på bebyggelsens tag. Lokalplanen udlægger endvidere arealer for cykelparkering langs en del af facaden ud mod Banegårdsgade. Langs naboskel mod vest og mod syd etableres en begrønnet støjskærm i to meters højde, der omkranser parkeringsarealerne. Herved minimeres trafikstøj samt støj ved vareindlevering over mod de tilstødende boliger fra vareindleveringen. Støjmuren udføres som facademur i samme sten som bygningens øvrige murværk. På dele af muren opsættes espalierlister til beplantning. Langs Gersdorffsgade og Banegårdsgade etableres en række højtstammede enkeltstående træer i form af platan (platanus acerfolia). Der etableres et ca. fire meter bredt bælte med bøgepur mellem bygningen og lokalplanområdets sydlige skel samt langs en del af det østlige skel. Det er hensigten, at dette sammen med de nyetablerede vejtræer langs begge gadeforløb skal skabe områdets grønne karakter mod omgivelserne. Forslag til ændring og etablering af fortovsarealerne langs Gersdorffsgade og Banegårdsgade skal godkendes af Odder Kommune, da fortovene er kommunalt ejede. Belysning i lokalplanområdet skal udføres i overensstemmelse med Odder Kommunes designmanual for byinventar. Med henblik på at få lokalplanområdet til at fremstå som en sammenhængende del af midtbyen foreslås der anvendt den samme type lamper som dem, der er anvendt ved Banegårdspladsen. Vejadgang Adgang til lokalplanområdet sker fra Gersdorffsgade. I forbindelse med projektet vil der ske anlæg af højre- og venstresvingsbane på Gersdorffsgade og anlæg af venstresvingsbane på Banegårdsgade for at sikre en hensigtsmæssig trafikafvikling. Udgifter til disse anlæg vil blive pålagt bygherren i henhold til lov om offentlig vej 70 stk. 3. Ved af- og pålæsning af varer må der ikke bakkes ind fra offentlig vej.

11 B Bilag Lokalplan nr Lokalplanens forhold til anden planlægning Planloven zonestatus Lokalplanområdet ligger i byzone og forbliver i byzone ved lokalplanens endelige vedtagelse. Lov om forurenet jord En del af matr. nr. 31fv er kortlagt som forurenet jord på vidensniveau 1 i henhold til Lov om forurenet jord. Kortlægningen er foretaget, da matriklen i perioden rummede et autoværksted. Som følge af de konstaterede jordforureninger er den sydlige del af matr. nr. 31ao, Odder by, Odder (Banegårdsgade 20) kortlagt på vidensniveau 2 i henhold til Lov om forurenet jord (se kort nr. 2, Eksisterende forhold, samt miljøvurdering bilag D). Desuden er de matrikler, som planen omfatter, helt eller delvist berørt af områdeklassificeringen i Odder kommune. Miljøbeskyttelsesloven støj Ved udlæg af arealer i kommune- og lokalplaner skal der sikres et tilfredsstillende støjniveau i støjfølsomme områder, jf. grænseværdier anført i Miljøstyrelsens vejledninger. Ved udlæg af arealer forstås planlægning af ny arealanvendelse. Støjfølsomme områder er først og fremmest boligområder og sommerhusområder med tilhørende udearealer. Med lokalplanen gives der mulighed for etablering af eksempelvis en dagligvarebutik i et centerområde eller område for blandet bolig og erhverv, der har ens grænseværdier. Det skal sikres, at støjniveauet fra lokalplanområdet ikke overskrider grænser for virksomhedsstøj, jf. Vejledning fra Miljøstyrelsen nr Ekstern støj fra virksomheder. De forventede støjgener fra virksomheden etableret i lokalplanområdet i forhold til naboarealer med støjfølsom anvendelse skønnes at være af et sådant omfang, at det nødvendiggør etablering af støjdæmpende byggetekniske foranstaltninger. (jf. miljøvurderingen for området. Bilag D) Disse støjgener kan primært henføres til støj fra varelevering og støj i forbindelse med kundeparkering. Støj fra tekniske installationer (ventilations- og køleanlæg) støjdæmpes i nødvendigt omfang med henblik på overholdelse af vejledende støjgrænser mod nabobebyggelse.

12 B Bilag Lokalplan nr Lokalplanen fastsætter derfor bestemmelser for etablering af støjskærm i skel mod tilstødende boligområder vest og syd for lokalplanområdet samt etablering af støjskærm på kørerampe mod den sydlige nabobebyggelse. Museumsloven Hvis der ved kommende anlægsarbejder påtræffes jordfaste fortidsminder (bopladser, gravpladser, kulturlag mv.), skal arbejdet indstilles og fundet meldes til Moesgaard Museum. Kommuneplanen Lokalplanen er i overensstemmelse med kommuneplanen og er omfattet af bestemmelserne for ramme 1C22. Bebyggelsesprocenten for området under ét må ikke overstige 90, og højst 50 procent af grundarealet må bebygges. Ny bebyggelse må opføres i to etager med udnyttelig tagetage. Bygningshøjden må ikke overstige 12 m over terræn. Fællesbestemmelser for centerområder i Odder by Lokalplanlægningen for centerområder skal sikre: At områdernes anvendelse fastlægges til centerformål, herunder butikker, ekspeditionslokaler, restauranter og andre forlystelser, hoteller, mindre værksteds, og lagervirksomheder, liberale erhverv, offentlige formål samt boliger At erhverv normalt kun må etableres i bebyggelsens kælder, stueetage og på 1. sal At områdernes særlige miljømæssige kvaliteter bevares ved, at ny bebyggelse gennem placering, udformning og materialevalg bringes i harmoni med det eksisterende miljø At eksisterende bevaringsværdig bebyggelse kun må nedrives eller ændres efter byrådets særlige tilladelse At eksisterende vejnet med torve og stier bevares, dog således at nye pladsdannelser skal kunne etableres, hvor dette er forbedrende for det eksisterende bybillede og centrets funktion At hvor særlige bestemmelser kræver sluttet bebyggelse, skal det være tilladt at etablere afbrydelser i husrækken, når dette tjener til at skabe adgang til karreens indre At der kan etableres stiforbindelse langs Odder Å At der i hver karré udlægges fornødne friarealer Lokalplanen opfylder de betingelser, der er relevante i lokalplanområdet.

13 B Bilag Lokalplan nr Lokalplanområdet er omfattet af Kommuneplantillæg nr. 35 til Kommuneplan nr detailhandel i Odder kommune. Kommuneplantillægget fastsætter en afgrænsning af centerområdet, inden for hvilket der må placeres detailhandel. Inden for centerafgrænsningen må der placeres dagligvarebutikker med en maksimal størrelse på m 2 bruttoetageareal. Inden for centerområdet er der en samlet, maksimal ramme på m 2 for udvidelser af eksisterende butikker og etablering af nye butikker. En mindre del af denne ramme udnyttes i lokalplanforslag 1105, hvor der må etableres en dagligvarebutik på maksimalt m 2 bruttoetageareal. Denne lokalplan fastlægger, at der må etableres en dagligvarebutik på maksimalt m 2 bruttoetageareal, hvilket dermed også er lokalplanens samlede, maksimale ramme. Lokalplanen er i overensstemmelse med kommuneplanens rammebestemmelser og detailhandelsbestemmelserne i kommuneplantillæg nr. 35. Det er Byrådets opfattelse, at man ved at skabe plangrundlag for en ny butik med denne placering lever op til planlovens formål om: At fremme et varieret butiksudbud i mindre og mellemstore byer At sikre, at arealer til butiksformål udlægges, hvor der er god tilgængelighed for alle trafikanter, herunder især den gående, cyklende og kollektive trafik At fremme en samfundsmæssig bæredygtig detailhandelsstruktur, hvor transportafstandene i forbindelse med indkøb er begrænsede Den nye dagligvarebutik placeres centralt i Odder og med kort afstand til offentlig transport i form af tog og bus. Lokalplan Der er ikke tidligere udarbejdet lokalplan for området. Varmeplan Området er omfattet af varmeplanen for Odder kommune og ligger inden for Odder Varmeværks forsyningsområde. Lokalplanen indeholder bestemmelse om, at ny bebyggelse skal tilsluttes fjernvarme. Der er forbud mod etablering af elvarme. Spildevandsplan I henhold til spildevandsplanen for Odder kommune skal området kloakeres med separat system, der tilsluttes offentlig kloak.

14 B Bilag Lokalplan nr Vandforsyningsplan Området er omfattet af Odder kommunes vandforsyningsplan. I vandforsyningsplanen er området medtaget i forsyningsområdet for Odder Vandværk. Bæredygtig udvikling Byrådet har en målsætning om, at gøre Odder kommune til en grøn kommune blandt andet ved at formindske energiforbruget. Målet gælder kommunens eget energiforbrug, men Byrådet vil herigennem gerne inspirere og motivere private til at arbejde for samme målsætning. Bygninger kan placeres og udformes, så solvarmen udnyttes som et supplement til opvarmning uden brug af komplicerede anlæg. Passiv solvarme kan reducere energiforbruget til opvarmning betydeligt. Såvel inde som ude kan der anvendes lavenergibelysning, og der kan anvendes hårde hvidevarer m.v., som har et lavt energiforbrug. Ikke kun varme og el, men også affald, vandforsyning og spildevandsrensning har betydning for den miljøbelastning, de enkelte bygninger medfører. Anvendelse af gode byggematerialer, der skaber sunde bygninger, har generel betydning for sundhedstilstanden. Mange former for foranstaltninger kan indarbejdes i bygninger og deres omgivelser som et led i en bæredygtig udvikling. Teknisk Afdeling har udarbejdet en vejledning om Boliger og byøkologi idéer og vejledning. I vejledningen informeres om en række af de grundlæggende miljøvenlige muligheder, som bygherren opfordres til at medtage i byggeri af sin virksomhed. De fleste borgere er med til at belaste miljøet. Ved at følge idéerne i vejledningen bringes udviklingen imidlertid nogle vigtige skridt i retning mod et mere miljøvenligt og bæredygtigt samfund. Vejledningen afleveres til interesserede ved henvendelse til Teknisk Afdeling. Tilgængelighed Den fysiske tilgængelighed er en nødvendig forudsætning for deltagelse i sociale, kulturelle og erhvervsmæssige aktiviteter i samfundet. Det er vigtigt at sikre, at gældende regler bliver overholdt, så der ikke fortsat sker en tilgang af nyt, ikke tilgængeligt byggeri og anlæg. Bygherre og rådgivere er forpligtet til at sikre, at alle byggelovgivningens krav om tilgængelighed for alle er opfyldt i det enkelte projekt. Forpligtelsen gælder også i ansøgninger om byggetilladelse og anmeldelser. Tilgængelighedskravene har samme juridiske gyldighed som f.eks. kravene til konstruktioner og brandsikkerhed. Det vil sige, at overholdelse af tilgængelighedskravene skal påses i byggesagsbehandlingen.

15 B Bilag Lokalplan nr Lovgivningens krav er minimumskrav. Bygherre og rådgivere opfordres til at gå endnu videre, f.eks. ved at benytte Dansk Standard 3028 Tilgængelighed for alle, Dansk Standard 105 Udearealer for alle og Vejdirektoratet Færdselsarealer for alle. Formålet med tilgængelighedskravene i lovgivningen er at sikre, at ingen medborgere udelukkes fra at kunne færdes ved egen hjælp. Det gælder ude på de ubebyggede arealer og adgangsarealerne, herunder veje og stier. Det gælder inde i bygninger mellem etager, rum m.m., og det gælder muligheden for at komme hurtigt ud af bygninger. Kemiske bekæmpelsesmidler Et stigende antal fund af pesticider i grundvand og drikkevand er en trussel for vandforsyningerne og grundvandet. Af hensyn til grundvandsbeskyttelse opfordrer Byrådet grundejeren til at undlade brug af kemiske bekæmpelsesmidler på udearealer i lokalplanområdet Teknisk forsyning (Pligtige) Elforsyning: Vandforsyning: Varmeforsyning: Kloakforsyning: Regnvand: Brandhaner: Elforsyningen kan ske fra Østjysk Energi Erhverv A/S. Der henvises i øvrigt til det liberaliserede el-marked I/S Odder Vandværk Odder Varmeværk A.m.b.A. Skal ske i henhold til gældende regler for afledning af spildevand inden for spildevandsplanens område efter aftale med Driftsafdelingen, Teknisk Afdeling Afledes separat gennem offentligt system Odder Kommune, Beredskabsafdelingen (Brandvæsenet)

16

17 Odder Kommune Føtex Food Gersdorffsgade Odder bymidte Miljøvurdering af lokalplan nr November 2007

18 Miljøvurdering Føtex Food i Gersdorffsgade, Odder bymidte Side 1 Bilag C 1. INDLEDNING Miljøvurdering Lovgrundlag Miljøvurderingens fem faser Afgrænsning og detaljeringsgrad Anbefalinger PLANENS KARAKTERISTIKA Planen i korte træk Planen i forhold til anden planlægning Planens mål for bæredygtighed og miljøbeskyttelse BESKRIVELSE AF PLANOMRÅDET Eksisterende forhold Nye perspektiver ALTERNATIVER MILJØMÆSSIGE KONSEKVENSER Jordforurening Eksisterende forhold Vurdering af planens konsekvenser Anbefalinger Støj Eksisterende forhold Vurdering af støj i forhold til naboer Vurdering af støj fra tekniske installationer Vurdering af støj fra varelevering Vurdering af støj fra parkeringsplads Anbefalinger Trafikafvikling Eksisterende forhold Fremtidig trafikmængde Vurdering af parkeringspladsbehovet Vurdering af trafikafviklingen for personbiler Anbefalinger vedr. trafikafvikling for personbiler Vurdering af trafikafvikling med sættevogne ved varelevering Anbefalinger vedr. trafikafvikling med sættevogne FORSLAG TIL OVERVÅGNING NIRAS Konsulenterne

19 Miljøvurdering Føtex Food i Gersdorffsgade, Odder bymidte Side 1 Bilag C 7. USIKKERHED I MATERIALET SAMMENFATNING REFERENCER NIRAS Konsulenterne

20 Miljøvurdering Føtex Food i Gersdorffsgade, Odder bymidte Side 1 Bilag C 1. INDLEDNING Projektet for Føtex Food på Gersdorffsgade i Odder by omfatter fire matrikler, 31 an, 31 ao, 31 fy og 31 fv alle Odder by, Odder, hvoraf to tidligere har været anvendt til erhverv. Området omfatter desuden en del af vejarealet for Gersdorffsgade 7000 be. Målet med projektet er at skabe grundlaget for etablering af en bebyggelse til detailhandel for Føtex Food med tilhørende kælder til lager og personale. Desuden fastlægger lokalplanen bl.a. omfang og placering af parkering. 1.1 Miljøvurdering Lovgrundlag Lov om miljøvurdering af planer og programmer trådte i kraft den 21. juli 2004 (Lov nr. 316 af ). Loven har til formål at fremme en bæredygtig udvikling og at bidrage til at integrere miljøhensyn ved udarbejdelsen og vedtagelsen af planer. Det indebærer, at offentlige myndigheder skal foretage en miljøvurdering af planer, der er tilvejebragt i medfør af lovgivningen, og som kan få en væsentlig indvirkning på miljøet. Visse planer er som udgangspunkt omfattet af krav om miljøvurdering, mens andre planer kun skal miljøvurderes, hvis de på baggrund af en screening antages at kunne påvirke miljøet væsentligt, jf. lovens 3, stk. 1. Er planen ikke umiddelbart omfattet af lovens krav om miljøvurdering, er det planmyndigheden, der jf. lovens 4 skal afgøre, om planen skal miljøvurderes. Beslutningsgrundlaget hertil er bl.a. den forudgående screening. Loven stiller mindstekrav til miljøvurderingens omfang og indhold, jf. lovens 7 og bilag 1. Kravet til kvalitet og omfang skal ses i lyset af, hvad der med rimelighed kan forlanges, og svarer til planens detaljeringsniveau. NIRAS Konsulenterne

21 Miljøvurdering Føtex Food i Gersdorffsgade, Odder bymidte Side 2 Bilag C Miljøvurderingens fem faser Når der er truffet afgørelse om, at der skal gennemføres miljøvurdering, indledes miljøvurderingen, der samlet set består af fem faser: Første fase bruges til at fastlægge indholdet af miljøvurderingen (scoping) og høre berørte myndigheder for at afdække relevant viden i arbejdet med miljøvurderingen. Anden fase består i selve miljøvurderingen og udarbejdelse af miljørapporten. Miljøvurderingen indeholder en beskrivelse og vurdering af planens sandsynlige indvirkning på de miljøparametre, der er afgrænset ved den forudgående scoping. Tredje fase er høringsfasen, hvor offentligheden og berørte parter får mulighed for at udtale sig om planforslaget og miljøvurderingen. Fjerde fase består i planens endelige godkendelse eller vedtagelse, planmyndighedens sammenfattende redegørelse og dennes offentliggørelse sammen med offentliggørelsen af den vedtagne plan. Femte fase er den opfølgende overvågning af planens miljømæssige konsekvenser i overensstemmelse med det overvågningsprogram, der er fastlagt i miljørapporten Afgrænsning og detaljeringsgrad Miljøvurderingen behandler lokalplan nr ud fra det brede miljøbegreb, jf. lovens bilag 1, punkt f. De miljøparametre, der behandles i miljøvurderingen, er identificeret og afgrænset ved den miljøscreening og -scoping, der er udarbejdet af Odder Kommune i august 2007 (dok nr ). Miljøvurderingen omfatter således følgende parametre: Jordforurening Støj Trafikafvikling Miljøvurderingen arbejder med en detaljeringsgrad, der er i overensstemmelse med lokalplanens planlægningsniveau og detaljeringsgrad. NIRAS Konsulenterne

22 Miljøvurdering Føtex Food i Gersdorffsgade, Odder bymidte Side 3 Bilag C Anbefalinger Formålet med miljøvurderingen er at sikre, at kommunen er bekendt med de forskellige miljøparametre, herunder de forskellige alternativer. Ved behandlingen af de enkelte parametre i miljøvurderingen vil der derfor blive opstillet forskellige anbefalinger med henblik på at undgå, minimere og/eller kompensere for negative påvirkninger af miljøet. Dette er vigtigt, da lokalplanen vil udgøre rammerne for den videre projektering for området. NIRAS Konsulenterne

23 Miljøvurdering Føtex Food i Gersdorffsgade, Odder bymidte Side 4 Bilag C 2. PLANENS KARAKTERISTIKA 2.1 Planen i korte træk Aarhus Arkitekterne har anmodet Odder Kommune om igangsætning af en lokalplan for det område i Odder bymidte, hvor detailhandelsprojektet ønskes gennemført. Anmodningen blev behandlet på mødet i Teknisk Udvalg den 5. september 2007, hvor det blev besluttet at igangsætte lokalplanarbejdet. Med planen sker der en ændret anvendelse af området. Fra at være et område med bl.a. erhverv bliver det et område med et moderne supermarkedskoncept i form af Føtex Food med tilhørende parkering. Planområdet er placeret centralt i Odder på hjørnet af Gersdorffsgade og Banegårdsgade. Fra Gersdorffsgade bliver der adgang for vareleverancer og til kundeparkering på terræn og som tagparkering. Adgang til forretningen sker fra facaden mod Gersdorffsgade og fra hjørnet af Gersdorffsgade og Banegårdsgade. Med projektet opføres et supermarkedsbyggeri med et samlet etageareal på m 2 inkl. kælder. Desuden etableres varegård og tagparkering. Arkitekturen er moderne med et klart aflæseligt udtryk, der er søgt tilpasset det øvrige gaderum. Facadehøjden er ca. 10 m og afskærmer således køleanlæg og ventilationsafkast m.m., mens der er indkig igennem et åbent bånd i facaden til tagparkeringen. Facaden udføres som blanke teglvægge i rødbrune nuancer med vinduespartier mod Gersdorffsgade og Banegårdsgade. Mod Gersdorffsgade og Banegårdsgade etableres en gadebeplantning af højstammede platantræer. Omkring parkeringspladser etableres en delvist begrønnet støjskærm med en højde af 2 m. Der etableres i alt 102 personvognsparkeringspladser, hvoraf 32 placeres i terræn, og 70 etableres som tagparkering. Lokalplanen stiller krav om mindst 76 parkeringspladser. NIRAS Konsulenterne

24 Miljøvurdering Føtex Food i Gersdorffsgade, Odder bymidte Side 5 Bilag C 2.2 Planen i forhold til anden planlægning Planområdet ligger i byzone og er omfattet af Kommuneplan for Odder kommune. Planområdet ligger inden for kommuneplanens rammeområde 1.C.22, centerområde. Projektet opfylder rammeområdets bestemmelser. Disse foreskriver, at bebyggelsesprocenten højst må være 90, og at højst 50 % af grundarealet må bebygges. I projektet lægges op til et bebygget areal på m 2 svarende til, at 49 % af grundarealet er bebygget. Desuden foreskriver rammebestemmelserne, at ny bebyggelse højst må opføres med to etager med udnyttelig tagetage, og at bygningshøjden ikke må overstige 12 m over terræn. Bebyggelsen i projektet er skitseret med én etage med kælder og tagparkering. Den samlede bygningshøjde bliver mellem 9,9 og 10,7 m. Jf. et beslutningsreferat fra Teknisk Udvalg, Odder Kommune, den 5. september 2007 udarbejdes der lokalplan for projektet i overensstemmelse med kommuneplanrammerne for område 1.C.22 i Kommuneplan Planens mål for bæredygtighed og miljøbeskyttelse Frem til kommuneplanens revision er planen omfattet af de målsætninger, der fremgår af Kommuneplan I lokalplanens formålsparagraf tilskyndes der til etablering af bæredygtigt byggeri. NIRAS Konsulenterne

25 Miljøvurdering Føtex Food i Gersdorffsgade, Odder bymidte Side 6 Bilag C 3. BESKRIVELSE AF PLANOMRÅDET 3.1 Eksisterende forhold Planområdet er centralt beliggende i Odder by i nærheden af Odder station. Området er i Kommuneplan udlagt til centerformål, herunder forskellige serviceerhverv og boliger. Området omfatter fire matrikler med spredt, ikke bevaringsværdig bebyggelse samt en del af vejarealet for Gersdorffsgade. Inden for planområdet har der været drevet serviceerhverv i form af autoværksted og servicestation. Dette har på forskellig vis forårsaget væsentlig jord- og grundvandsforurening. Figur 1: Planområdets eksisterende anvendelse er blandet bebyggelse med bl.a. servicerehverv. De nærmeste omgivelser er præget af andet etagebyggeri i op til fire etager samt erhverv omkring Banegårdsgade. Banegårdsgade er den centrale hovedgade i Odder og er præget af meget trafik. NIRAS Konsulenterne

26 Miljøvurdering Føtex Food i Gersdorffsgade, Odder bymidte Side 7 Bilag C 3.2 Nye perspektiver Ved realisering af planen vil planområdets anvendelse og udtryk ændres markant. Det er målet at etablere et moderne supermarked med gode tilkørselsforhold. Figur 2: Lokalplanforslaget giver mulighed for at opføre nyt supermarked med vægt på samspil med grønne strukturer og gademiljøet (visualisering set fra nordøst). Supermarkedet vil bidrage til kvarteret med et arkitektonisk moderne element, der med materialevalg og beliggenhed er søgt indpasset i de eksisterende omgivelser. Det er desuden et bærende element i planen, at der sikres et godt samspil mellem byggeriet og grønne elementer/strukturer inden for planområdet. Herunder etableres der mod hhv. Gersdorffsgade og Banegårdsgade en gadebeplantning i fortsættelse af den eksisterende. Det giver dels en god effekt i forhold til byggeriets arkitektoniske udtryk, dels bibringer det gadebilledet et grønt udtryk. Inden for planområdet vil områdets karakter blive præget af parkering omkranset af en delvist begrønnet støjskærm. Den øgede trafikmængde til supermarkedet afstedkommer etablering af separate højre- og venstresvingsbaner ved udkørslen fra Gersdorffsgade til Banegårdsgade. Desuden etableres venstresvingsbane fra syd på Banegårdsgade, ligesom hjørneafskæringerne ved Gersdorffsgades udmunding i Boulevarden udvides. NIRAS Konsulenterne

27 Miljøvurdering Føtex Food i Gersdorffsgade, Odder bymidte Side 8 Bilag C 4. ALTERNATIVER Lovens krav til alternativer er først og fremmest et krav om at beskrive 0-alternativet, dvs. den situation, hvor planen ikke besluttes at skulle gennemføres, og hvor den eksisterende lovlige anvendelse fortsættes. Det indebærer en fremskrivning af den udvikling, der må forventes i området uden den foreslåede plan, men inden for rammerne af eksisterende planlægning. Der er i forslaget til lokalplan nr ikke angivet andre alternativer til planen end 0-alternativet. Såfremt planen ikke gennemføres, må det på kort sigt forventes, at planområdet fastholder sin nuværende karakter og anvendelse. Området rummer en række ældre bolig- og erhvervsbygninger. Bygningerne ligger spredt, og området fremstår ustruktureret. Erhvervsbygningerne har været anvendt til benzinsalg og autoværksted, som har afstedkommet en jordforurening. Ændres anvendelsen ikke, vil området fortsat kunne anvendes til lignende blandede formål, og der vil ikke ske en strukturering af området og håndtering af jordforureningen. På længere sigt kan området fornys i overensstemmelse med gældende bestemmelser for rammeområde 1.C.22 i Kommuneplan , således at det kan anvendes til andre centerformål. Der vil således kunne etableres andre former for erhverv, butikker, boliger o. lign., der har en bymæssig funktion. Områdets beliggenhed løsrevet fra de centrale forretningsmæssige strøg gør en anvendelse til mindre udvalgsvarebutikker og caféer m.m. usandsynlig. Derimod giver beliggenheden ved Banegårdsgade god trafikal adgang, hvorfor det er velegnet til dagligvarebutikker. En anvendelse til boligformål er endvidere en mulighed, såfremt der foretages en indretning af området, således at boligerne skærmes mod støj fra Banegårdsgade. Samlet vurderes det derfor, at anvendelsen til dagligvarebutik er et positivt bidrag til bybilledet. Det visuelle indtryk af området forbedres, og ændringen bidrager til et bedre indtryk ved passage på Banegårdsgade. Desuden er den trafikale tilgængelighed god, ligesom der ved ændret anvendelse vil ske en håndtering af den forurenede jord. NIRAS Konsulenterne

28 Miljøvurdering Føtex Food i Gersdorffsgade, Odder bymidte Side 9 Bilag C 5. MILJØMÆSSIGE KONSEKVENSER Odder Kommune har udarbejdet en miljøscreening og -scoping af lokalplan nr. 1108, der danner grundlag for den videre vurdering af planens miljømæssige konsekvenser. Miljøvurderingen er i scopingen afgrænset til at omfatte forskellige forhold i relation til den kortlagte jordforurening på hhv. vidensniveau 1 og 2. Derudover skal der laves en vurdering af støjpåvirkninger af naboer samt en vurdering af forholdene i forbindelse med trafikafviklingen til og fra supermarkedet. 5.1 Jordforurening Eksisterende forhold Af planområdets fire matrikler (31 an, 31 ao, 31 fv og 31 fy alle Odder by, Odder) er der på to matrikler kortlagt jordforurening på hhv. vidensniveau 1 og 2. Matr. nr. 31 ao, Odder by, Odder: Dele af matriklen er kortlagt på vidensniveau 2 efter Bekendtgørelse af lov om forurenet jord (LBK nr. 282 af 2007) med lokalitetsnummer Detailsalg af brændstof samt drift af autoværksted på ejendommen har medført olie- og benzinforurening i jord og grundvand. Matr. nr. 31 fv, Odder by, Odder: Matriklen er kortlagt på Vidensniveau 1 efter Bekendtgørelse af lov om forurenet jord (LBK nr. 282 af 2007) med lokalitetsnummer Drift af autoværksted og en deraf følgende opbevaring af olie- og kemikalieaffald på ejendommen samt henstilling af skrotbiler på ubefæstet areal er grundlag for mistanken om jord- og grundvandsforurening. Øvrige matr. nr.: Det kan ikke afvises, at der på disse øvrige grunde er diffus forurening grundet ejendommenes bymæssige beliggenhed samt beliggenhed op til de forurenede grunde og tilhørende forureningskilder. Ejendommene er som minimum omfattet af Odder Kommunes områdeklassificering, hvilket medfører skærpede krav til bortskaffelse af jord NIRAS Konsulenterne

29 Miljøvurdering Føtex Food i Gersdorffsgade, Odder bymidte Side 10 Bilag C Vurdering af planens konsekvenser På ejendommen opføres en bygning, som udelukkende skal anvendes til erhvervsformål. Erhvervsbygningen forventes anvendt til salg af fødevarer. Ejendommen ligger i et område med almindelige drikkevandsinteresser og uden for indvindingsopland for et alment vandforsyningsanlæg. Jf. Bekendtgørelse af lov om forurenet jord (LBK nr. 282 af 2007) 6, stk. 1 er området derfor ikke indsatsområde, ligesom den kommende anvendelse til salg af fødevarer, jf. 6, stk. 2, ikke betegnes som følsom arealanvendelse. Området er derfor ikke omfattet af 8-pligten i Bekendtgørelse af lov om forurenet jord, og Odder Kommune skal ikke ansøges om tilladelse til ændring af arealanvendelsen i forbindelse med det kommende byggeprojekt, jf. Håndbog i Jordforureningslovens 8, Amternes Videncenter for Jordforurening, Der skal søges om tilladelse til flytning af jord fra matriklerne 31 ao samt 31 fv, idet disse er kortlagt på hhv. vidensniveau 1 og 2. Såfremt der under byggearbejdet påtræffes ny forurening, skal arbejdes endvidere stoppes, og Odder Kommune skal adviseres. Fra 1. januar 2008 vil alle matrikler ligeledes være omfattet af anmeldepligten for flytning af jord, idet området klassificeres som byzone og dermed klassificeres som lettere forurenet jord. Odder Kommune har i et regulativ for jordflytning foretaget en konkret udpegning af de områder, der klassificeres som lettere forurenet jord. Planområdet er omfattet af regulativet, hvilket betyder, at der er pligt til at anmelde flytning af mere end én kubikmeter jord Anbefalinger På tidspunktet for udarbejdelse af nærværende miljøvurdering af lokalplanforslaget er undersøgelserne af jordforureningens omfang inden for planområdet endnu ikke afsluttet. Forinden byggeprojektets opstart, anbefales der gennemført en forureningsundersøgelse, som kan danne grundlag for disponering af den muligt forurenede jord i planområdet. På baggrund heraf ansøges Odder Kommune om tilladelse til bortskaffelse af den muligt forurenede jord fra planområdet. Indeklima: Ved planens realisering bør det eftervises, at forureningen ikke kan medføre en uacceptabel afdampning til ude-/indeklimaet i bygninger opført på forurenede arealer. Ved den aktuelle anvendelse skal forureningen vurderes i forhold til, om afdampningen kan medføre en overskridelse af Arbejdstilsynets kriterier. Det vurderes dog ikke sandsynligt, at disse kriterier overskrides på ejendommen. NIRAS Konsulenterne

30 Miljøvurdering Føtex Food i Gersdorffsgade, Odder bymidte Side 11 Bilag C Såfremt det påvises, at afdampning fra jord- og grundvandsforurening vil overstige Arbejdstilsynets kriterier i bygningen, skal der ske en sikring af indeklimaet ved byggetekniske foranstaltninger. Det kan f.eks. være at indbygge en membran i bygningskonstruktionen. Udendørsarealer: Der er ingen krav til sikring af de øverste jordlag, så længe arealet anvendes til erhvervsformål. Dette er også gældende, hvis arealet anvendes til friarealer for personale. 5.2 Støj Eksisterende forhold Banegårdsgade har karakter af en hovedgade/gennemfartsvej, der genererer meget trafik. Desuden er der lokal trafik på Gersdorffsgade. Eksisterende støjkilder i området er således biltrafikken. Supermarkedet er ikke en støjfølsom anvendelse, hvorved støj fra trafik ikke er problematisk. Supermarkedet ligger i centerområde omgivet af en blanding af boliger og erhverv Vurdering af støj i forhold til naboer Eventuelle støjproblemer i forhold til naboerne i forbindelse med dagligvarebutikker kan som regel henføres til støj fra varelevering og støj fra tekniske installationer (ventilations- og køleanlæg). Herudover kan der være problemer med støj i forbindelse med kundeparkering. Rambøll har for Dansk Supermarked gennemført beregninger af støjpåvirkningen af naboerne med beregningsprogrammet SoundPlan. Dette støjafsnit er baseret på Rambølls notat. Notatet kan ses i sagen ved henvendelse til Teknisk Forvaltning. Føtex Food i Odder etableres i et centerområde eller område for blandet bolig og erhverv med følgende støjgrænser for virksomhedsstøj jf. Vejledning fra Miljøstyrelsen nr Ekstern støj fra virksomheder : Mandag-fredag kl Lørdag kl Mandag-fredag kl Lørdag kl Søndag kl Alle dage kl db(a) 45 db(a) 40 db(a) Ovenstående støjgrænser gælder for den midlede støj. Herudover findes en vejledende støjgrænse for støjens maksimalværdi om natten. Denne grænseværdi er for pågældende områdetype 55 db(a). Tabel 1: Vejledende støjgrænser NIRAS Konsulenterne

31 Miljøvurdering Føtex Food i Gersdorffsgade, Odder bymidte Side 12 Bilag C Vurdering af støj fra tekniske installationer Støj fra tekniske installationer er teknisk set ikke noget problem, da det er muligt for det første at placere anlæggene hensigtsmæssigt i forhold til naboerne (i størst mulig afstand og så vidt muligt således, at bygningsafskærmning udnyttes), og for det andet at støjdæmpe anlæggene i nødvendigt omfang. Konklusionen med hensyn til støj fra tekniske installationer er således, at disse vil blive indrettet og støjdæmpet i nødvendigt omfang med henblik på overholdelse af vejledende støjgrænser ved naboerne. Da tekniske installationer kan være i drift på alle tidspunkter, vil støjdæmpning blive projekteret med henblik på overholdelse af den lave støjgrænse om natten (40 db(a)) Vurdering af støj fra varelevering Støj fra varelevering kan være mere problematisk. Problemet er, at vareleveringer som udgangspunkt finder sted i de tidlige morgentimer typisk i tidspunktet kl til kl Indtil kl. 7 er det i forhold til støjgrænser endnu nat med lav støjgrænse ved naboerne (40 db(a)). Føtex Food har oplyst, at antallet af vareleveringer er op til otte om dagen. Der er på dette grundlag udført en støjanalyse, hvor der er taget udgangspunkt i en vareleverance inden for en halv time af natperioden (støjen skal om natten midles over en halv time). Analysen er udført på grundlag af rapporten Miljøprojekt Nr , Støj fra varelevering til butikker, Hans-Henrik Skaaning og Jens. K. Nørgaard, Carl Bro-Acoustica, Miljøstyrelsen, Miljø- og Energiministeriet. Rapporten indeholder dels en simpel metode for overslagsberegning, dels kildestyrker til brug for en detaljeret beregning i henhold til metoden beskrevet i Vejledning fra Miljøstyrelsen nr Beregning af ekstern støj fra virksomheder (metoden General Prediction Method). Der er aktuelt udført detaljeret beregning. Beregning er udført ved hjælp af pcprogrammet SoundPLAN. I forhold til varelevering er det naboer mod vest, som er mest udsatte. Der er også naboer mod syd, men disse er i forhold til varegården effektivt skærmet af rampe til parkeringsdæk på første sal. NIRAS Konsulenterne

32 Miljøvurdering Føtex Food i Gersdorffsgade, Odder bymidte Side 13 Bilag C Kildestyrke for en samlet aflæsning er angivet til 91 db(a) med et frekvensspektrum nr. 9. Kildestyrken for lastbilkørsel (fra indkørsel til varegård og retur) er angivet til 101, 5 db(a) med en hastighed på 2,5 km/t og et frekvensspektrum nr. 10. (oversigt over frekvensspektre fremgår af støjnotatet, der kan ses i sagen ved henvendelse til Teknisk Forvaltning) Kildehøjderne er 1,5 m. Kørevejen fra indkørsel til varegård og retur er ca. 130 m. Med en hastighed på 2,5 km/ter varigheden for kørsel ca. tre minutter. Fradrag for intermitterende drift bliver 10 log 3/30 = 10 db. Den tidskorrigerede kildestyrke bliver 101,5-10 = 91,5 db(a). Lastbilkørslen er regnet som en linjestøjkilde svarende til lastbilens indkørsel fra Gersdorffsgade, baglæns kørsel ind i varegården og forlæns udkørsel igen til Gersdorffsgade. Selve aflæsseoperationen forudsættes at tage resten af den halve time, dvs. 27 minutter. Fradrag for intermitterende drift bliver 10 log 27/30 = 0,5 db. Tidskorrigeret kildestyrke bliver 91-0,5 = 90,5 db(a). Aflæsseoperationen er regnet som en punktstøjkilde. Det forudsættes, at lastbilernes motor er standset under aflæsningen. NIRAS Konsulenterne

33 Miljøvurdering Føtex Food i Gersdorffsgade, Odder bymidte Side 14 Bilag C Figur 3: Placering af beregningspunkterne 1 og 2 på naboboligerne markeret med grøn prik. Kørselsrute for varelevering er markeret med rødt, ligesom en 2 m høj støjafskærmning er markeret med en magenta linje. Der er forudsat en 2 m høj ikke-reflekterende skærm omkring parkeringspladsen fra indkørsel til tilslutning ved rampe til parkeringsdæk som vist på nedenstående figur, som tillige viser placering af støjkilder og beregningspunkter. Beregningspunkterne er placeret på nabohusenes facader i højden 1,5 m over terræn og beregnet som fritfeltsværdier. Beregningsresultaterne er: Punkt 1: 51,6 db(a) Punkt 2: 50,4 db(a) De beregnede støjniveauer skal eventuelt korrigeres med plus 5 db for forekomst af tydeligt hørbare impulser. Afgørelse heraf beror på en subjektiv vurdering af støjen hos naboerne. Det vurderes for sandsynligt, at der om natten, hvor baggrundsstøjen er lav, er tydeligt hørbare impulser, som berettiger til et tillæg. NIRAS Konsulenterne

34 Miljøvurdering Føtex Food i Gersdorffsgade, Odder bymidte Side 15 Bilag C Med tillæg for tydeligt hørbare impulser bliver støjbelastningerne i de to beregningspunkter henholdsvis 56,6 og 55,4 db(a). Det skal præciseres, at disse støjbelastninger er beregnet under forudsætning af en 2 m høj støjskærm i skel mod naboerne. Det skal endvidere bemærkes, at der ikke er regnet med lukket port til varegård. Det må konstateres, at varelevering i natperioden med støjgrænse 40 db(a) vil medføre væsentlig overskridelse af støjgrænsen. På dette grundlag foreskrives, at varelevering kun finder sted i dagperioden dvs. efter kl. 7. I dagperioden kan der som oplyst af Føtex Food forekomme op til otte vareleveringer med en samlet driftstid på fire timer (en halv time pr. levering). Støjen skal i dagperioden midles over otte timer. I forhold til de beregnede støjniveauer for natperioden kan der ved beregning af støjniveau for dagperioden fratrækkes 10 log 4/8 = 3 db. Støjbelastningerne inklusive impulstillæg bliver herefter i de to punkter henholdsvis 53,6 og 52,4 db(a). Det er i øvrigt ikke sikkert, at støjen i dagperioden skal korrigeres for tydeligt hørbare impulser, da baggrundsstøjen eventuelt vil maskere impulserne. Såfremt der ikke skal korrigeres, bliver støjbelastningerne 5 db mindre. Det kan konstateres, at med otte vareleveringer inden for otte timer af dagperioden vil støjgrænsen på 55 db(a) ikke være overskredet. Lørdag formiddag (før kl. 14) vil der ligeledes kunne forekomme otte vareleveringer uden overskridelse af støjgrænse 55 db(a). Om aftenen (efter kl. 18), om lørdagen (efter kl. 14) og om søndagen vil der normalt ikke forekomme vareleveringer. Såfremt natperioden friholdes for vareleveringer, er grænseværdi for støjens maksimalværdi ikke aktuel Vurdering af støj fra parkeringsplads Det vurderes, at støjgener fra parkeringsoperationer på kundeparkeringspladserne kan begrænses som anført i afsnit om støj fra varelevering, ved at etablere en 2 m høj støjskærm omkring parkeringspladserne. Herudover foreslås rampen til parkeringsdækket udformet således, at der mod syd er en 2 m høj støjskærm på rampekanten, dette primært af hensyn til ejendommen umiddelbart syd for rampen Anbefalinger Mod naboskel til boliger etableres en 2 m høj støjafskærmning mod vest og syd omkring parkeringspladsen. Desuden etableres der en støjafskærmning på kanten af rampen til parkeringsdækket. NIRAS Konsulenterne

35 Miljøvurdering Føtex Food i Gersdorffsgade, Odder bymidte Side 16 Bilag C Støjskærmene sikrer overholdelse af støjgrænserne i forbindelse med parkering og vareleveringer i dagtimerne mandag til fredag kl og lørdag kl Derimod vil støj fra vareleveringer i nattetimerne ikke kunne dæmpes under grænseværdierne, hvorfor Odder Kommune vil stille krav om, at natperioden alle dage kl må friholdes for vareleveringer. Tekniske installationer som ventilation og køling afskærmes og dæmpes, således at grænseværdierne i natperioden overholdes. 5.3 Trafikafvikling Eksisterende forhold Den kommende trafik til Føtex Food skal køre ad Gersdorffsgade. Gersdorffsgade betjener i dag en begrænset mængde lokaltrafik. Overkørslerne til Gersdorffsgade fra Banegårdsgade og Boulevarden er således kun dimensioneret til lokaltrafik. Rambøll har for Dansk Supermarked udarbejdet en trafikal analyse af krydskapacitet, arealbehov og antal parkeringspladser. Afsnittet om trafikafvikling er baseret på dette notat Fremtidig trafikmængde Der regnes med, at kundegrundlaget kan beskrives ud fra generelle erfaringstal inden for trafikplanlægningsområdet. Antallet af bilture kan estimeres ud fra en turrate (antal biler som både kører ind og ud) på ca. 71 bilture pr. 100 m 2 byggeri af typen supermarked. Med ca m 2 supermarked giver det ca. 570 kunder i bil pr. hverdag. Det er oplyst fra Dansk Supermarked, at ca. 14 % af dagens kunder i en tilsvarende Føtex kommer mellem kl. 16 og 17. Denne time er valgt som grundlag for kapacitetsanalyserne af trafikanlæggene, da trafikken samtidig her er størst på Banegårdsgade. For at sikre en vist robusthed i analyserne er der også regnet på et scenarium, hvor der kommer 20 % af dagens kunder mellem kl. 16 og Vurdering af parkeringspladsbehovet På Aarhus Arkitekternes dispositionsplan er der optegnet ca. 100 parkeringspladser. Ved 14 % af en dags kunder på én time vil 80 % af alle pladser være belagt i et kortere eller længere tidsrum inden for denne time. Ved 20 % kunder på én time vil belægningen være omkring 110 %. I begge tilfælde vil pladsen opleves som tæt på fyldt, men de ca. 100 pladser er et tilstrækkeligt antal, idet alle biler ikke vil lægge beslag på én plads i en hel time. NIRAS Konsulenterne

36 Miljøvurdering Føtex Food i Gersdorffsgade, Odder bymidte Side 17 Bilag C Vurdering af trafikafviklingen for personbiler Forudsætninger Ud over de 80 (14 % af 570) biler til og fra Føtex på én time mellem kl. 16 og 17 betjener Gersdorffsgade også en begrænset mængde lokaltrafik. Over for indkørslen til Føtex parkeringsplads ligger en af flere adgange til en offentlig parkeringsplads med ca. 80 gratis pladser. Det er vurderet, at omkring 10 til 15 biler i dette tidsrum vil søge mod de offentlige parkeringspladser ad indkørslen over for Føtex. Den eksisterende gennemkørende trafik på Gersdorffsgade er stærkt begrænset og er vurderet til at være på omkring 20 biler mellem kl. 16 og 17. Det er vurderet, at den overvejende del af kunderne til og fra Føtex vil benytte en rute ad Banegårdsgade. På Banegårdsgade kører der i dag ca biler i døgnet. På denne baggrund fokuseres der kun på den trafikale (kapacitetsmæssige) afvikling i krydset Banegårdsgade/Gersdorffsgade. Trafikken på Banegårdsgade opskrives til hhv og videre frem til år Det forudsættes at butikken ikke udvides i samme periode. Der opstilles således fire scenarier for den trafikale afvikling: 1. I 2008 ved de normale 14 % kunder på en time 2. I 2008 ved 20 % kunder på en time 3. I 2020 hvor trafikken på Banegårdsgade er fremskrevet, og der er 14 % kunder på en time. 4. I 2020 hvor trafikken på Banegårdsgade er fremskrevet, og der er 20 % kunder på en time I hvert scenario undersøges effekten af at etablere svingspor til højre og venstre på Gersdorffsgade. NIRAS Konsulenterne

37 Miljøvurdering Føtex Food i Gersdorffsgade, Odder bymidte Side 18 Bilag C Figur 4: Skitsering af etablering af højre- og venstresvingsbaner fra Gersdorffsgade til Banegårdsgade samt etablering af venstresvingsbane på Banegårdsgade til Gersdorffsgade. Eksisterende vejkanter er markeret med sort streg, mens nye svingbaner er markeret med grå streg. I dag er der venstresving forbudt fra Gersdorffsgade og ud på Banegårdsgade. Forbuddet skyldes bl.a. en tidligere udkørsel til Banegårdsgade samt en eksisterende helle, der godt kan fjernes. Det anbefales meget kraftigt, for at sikre tilgængeligheden til den nye Føtex, at venstresving fra Gersdorffsgade fremover tillades. NIRAS Konsulenterne

38 Miljøvurdering Føtex Food i Gersdorffsgade, Odder bymidte Side 19 Bilag C Det er en forudsætning at der etableres et venstresvingsspor på Banegårdsgade i det eksisterende midterareal. Dele af strækningen til venstresvingssporet anvendes i dag til et venstresvingsspor der betjener den ene af to indkørsler til Statoil. Der er skitseret en løsning, der sikrer et 25 m svingbaneareal til hvert af de to kryds. Konklusion Resultaterne af beregningerne er opsummeret i nedenstående tabel, hvor der er angivet gennemsnitlig forsinkelse målt i sekunder med og uden separate svingspor på Gersdorffsgade. Der er regnet med, at trafikken fra Gersdorffsgade har ubetinget vigepligt. I 2008, ved etableringen af Føtex Food, er der ikke udtalte problemer hverken ved 14 eller 20 % af alle kunder inden for det givne tidsrum. Længst venter de køretøjer, som skal svinge ud fra Gersdorffsgade. Etableringen af venstresvingsspor på Gersdorffsgade gør ventetiden for de højresvingende ubetydelig. Ulempen ved at etablere de to svingspor er dels det øgede arealbehov, men også at trafikanterne kan skygge for hinanden, samt at der ikke vil være plads til allétræer på svingbanestrækningen. I 2020 forværres den trafikale afvikling for trafikanterne på Gersdorffsgade. Et venstresvingsspor kan reducere problemet til kun at ramme de venstresvingende bilister. De venstresvingende vil i teorien vente mellem 55 og 110 sek. (uden venstresvingsspor), inden de kan komme ud på Banegårdsgade. Det skal dog bemærkes, at i takt med øget ventetid vil nogle bilister i stedet anvende udkørsel via Boulevarden eller p-pladsen på nordsiden af Gersdorffsgade. Det er en mulighed i første omgang blot at etablere et vigepligtsreguleret kryds med venstresvingsspor på Banegårdsgade. NIRAS Konsulenterne

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ MILJØRAPPORT MILJØVURDERING AF LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Lov om Miljøvurdering Lov om miljøvurdering af planer

Læs mere

Vedtaget. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan

Vedtaget. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan Vedtaget Tillæg 52 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 13. juni 2016 Offentliggjort den 20. juni 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 52 til Kommuneplan 2013-2025.

Læs mere

Vedtaget. Tillæg 19. Silkeborg Kommuneplan

Vedtaget. Tillæg 19. Silkeborg Kommuneplan Vedtaget Tillæg 19 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 27.06.2016 Offentliggjort den 07.07.2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 19 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 54 Område ved Lunden 8 Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge en kommuneplan. Denne

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til centerformål, Nygade, Skjern

til Kommuneplan , for et område til centerformål, Nygade, Skjern Forslag til Tillæg nr. 74 til, for et område til centerformål, Nygade, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 28. september 2016 1 Forord Kommuneplantillægget fastlægger

Læs mere

FORSLAG. Tillæg 43. Silkeborg Kommuneplan

FORSLAG. Tillæg 43. Silkeborg Kommuneplan FORSLAG Tillæg 43 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring fra 2. november til 28. december 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til Tillæg 43 til Kommuneplan 2013-2025

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 42 til Kommuneplan for Otterup Kommune. Udvidelse af centerområde O-C3-04 i Otterup by

Kommuneplantillæg nr. 42 til Kommuneplan for Otterup Kommune. Udvidelse af centerområde O-C3-04 i Otterup by Kommuneplantillæg nr. 42 til Kommuneplan 1992-2004 for Otterup Kommune. Udvidelse af centerområde O-C3-04 i Otterup by Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

Bilag Lokalplan nr. 1091 ODDER KOMMUNE TILLÆG NR. 38 TIL KOMMUNEPLAN 1994-2006 PLANLÆGNINGSAFDELINGEN, APRIL 2006

Bilag Lokalplan nr. 1091 ODDER KOMMUNE TILLÆG NR. 38 TIL KOMMUNEPLAN 1994-2006 PLANLÆGNINGSAFDELINGEN, APRIL 2006 Bilag Lokalplan nr. 1091 OER KOMMUNE TILLÆG NR. 38 TIL KOMMUNEPLAN 1994-2006 PLANLÆGNINGSAFELINGEN, APRIL 2006 FOROR Forslag til tillæg nr. 38 til kommuneplan 1994-2006 er en mindre ændring af planens

Læs mere

Hadsten Kommune Lokalplan nr.

Hadsten Kommune Lokalplan nr. Hadsten Kommune Lokalplan nr. 134 For et område til erhvervsformål ved Højvangsvej i Hadbjerg August 2001 Hadsten Kommune Vesselbjergvej 18 8370 Hadsten Tlf.: 8761 4000 Fax: 8761 4040 E-mail: hadstenkommune@hadsten.dk

Læs mere

SUSÅ KOMMUNE LOKALPLAN GL.C.1.5. Udvidelse af butiksareal mv. Superbrugsen i Glumsø Østergade/Nødholmsvej.

SUSÅ KOMMUNE LOKALPLAN GL.C.1.5. Udvidelse af butiksareal mv. Superbrugsen i Glumsø Østergade/Nødholmsvej. SUSÅ KOMMUNE LOKALPLAN GL.C.1.5. Udvidelse af butiksareal mv. Superbrugsen i Glumsø Østergade/Nødholmsvej. Forslag til lokalplan vedtaget til fremlæggelse: 22.06.2006 Fremlæggelsesperiode: 27.06.2006 22.08.2006

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 18

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 18 Tillæg nr. 18 Marts 2016 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen skal tages op til vurdering i

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg - Ærø Kommune

Forslag til Kommuneplantillæg - Ærø Kommune Forslag til Kommuneplantillæg - Ærø Kommune Kommuneplantillæg nr. 8 Kommuneplanramme Ma. Bl3 2015 Offentlighedsperiode Forslag til Kommuneplantillæg nr. 8 var sammen med forslag til lokalplan 101-4 fremlagt

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 399A

Læs mere

LOKALPLANENS HENSIGT

LOKALPLANENS HENSIGT LOKALPLANENS HENSIGT Med vedtagelsen af Allerød Kommuneplan 1997-2009 blev det muligt at overføre et areal ved Bjergvej - Lyngevej fra landzone til byzone. Arealet kan udstykkes i 14 grunde til helårsboliger.

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 5 til Rammeområde Herning 11.C1, 11.C23 og 11.C31 Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15

Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15 04.01.C02 Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15 Copyright: Geodatastyrelsen, COWI, Varde Kommune RAMMEOMRÅDE 04.01.C02 Mål: 1: KOMMUNEPLAN 2017 4.000 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag

Læs mere

Tillæg 15. Silkeborg Kommuneplan Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret) 10,37 cm (lodret)

Tillæg 15. Silkeborg Kommuneplan Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret) 10,37 cm (lodret) Tillæg 15 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret) 10,37 cm (lodret) Endeligt vedtaget 8. august 2016 Offentliggjort 11. august 2016 Silkeborg

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15

Kommuneplantillæg nr. 15 Kommuneplantillæg nr. 15 Lokalcenter Kalundborgvej Status: Kladde Høringsperiode start: Høringsperiode slut: Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Lokalcenter Kalundborgvej - 15 Lokalcenter Kalundborgvej

Læs mere

LOKALPLAN NR. BE 51.13.01

LOKALPLAN NR. BE 51.13.01 LOKALPLAN NR. BE 51.13.01 BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE VED ØRBÆK TRÆLAST, NYBORGVEJ, ØRBÆK ØRBÆK KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING 2003 1 Lokalplan nr. BE.51.13.01 Ændring af anvendelse af en del af matr.

Læs mere

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05 HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05 INDHOLDSFORTEGNELSE Side LOKALPLAN NR. 2.05 1 Lokalplanens formål... 2 Lokalplanens område og zonestatus... 3 Områdets anvendelse... 4 Udstykninger... 5 Vej- og stiforhold...

Læs mere

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 3. juni 2019 til

Læs mere

Lokalplan nr. 147. Nyborg Kommune Teknisk Afdeling, marts 2007. Dagligvarebutik ved Frisengårdsvej

Lokalplan nr. 147. Nyborg Kommune Teknisk Afdeling, marts 2007. Dagligvarebutik ved Frisengårdsvej Lokalplan nr. 147 Nyborg Kommune Teknisk Afdeling, marts 2007 Dagligvarebutik ved Frisengårdsvej Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse Lokalplanens baggrund...4 Lokalplanens indhold...4 Forhold

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-25 Smedegården, Boliger i Hårlev Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004. 1 Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN,

Læs mere

Forslag T I L L Æ G N R. 2 5

Forslag T I L L Æ G N R. 2 5 Forslag T I L L Æ G N R. 2 5 Tillæg nr 25 Hører til lokalplan nr. 1276 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2017-2019 KOMMUNEPLAN 2017-2029 for Vejle Kommune og Trekantområdet Forslag vedtaget den 21. november 2018 Forslag

Læs mere

kladde Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring

kladde Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Offentlig fremlagt fra den xx.xx.xxxx til den xx.xx.xxxx kladde Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede politikker

Læs mere

VEDTAGET. Tillæg 39. Silkeborg Kommuneplan

VEDTAGET. Tillæg 39. Silkeborg Kommuneplan VEDTAGET Tillæg 39 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Plan-, Miljø- og Klimaudvalget 13. juni 2016 Offentliggjort 15. juni 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 39 til Silkeborg Kommuneplan

Læs mere

Lokalplan nr. 55.3 for et boligområde ved Nygade i Videbæk.

Lokalplan nr. 55.3 for et boligområde ved Nygade i Videbæk. Videbæk i januar 2003 D.nr. 28673 Rev. den 30. april 2003 Lokalplan nr. 55.3 for et boligområde ved Nygade i Videbæk. Videbæk Kommune Lokalplan nr. 55.3 med tilhørende tillæg nr. 13 til Videbæk Kommuneplan

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 340 for et rådhus ved Prinsens Allé i Viborg og tillæg nr. 5/2008 til Kommuneplan 2006 Rammebestemmelser for Viborg Kommune Sammenfattende miljøredegørelse

Læs mere

LOKALPLAN NR for et boligområde i Skovlunden, Thyregod.

LOKALPLAN NR for et boligområde i Skovlunden, Thyregod. LOKALPLAN NR. 080503 for et boligområde i Skovlunden, Thyregod. GIVE KOMMUNE 1 Hvad er en lokalplan Dette hæfte er en lokalplan for et boligområde i Skovlunden, Thyregod. En lokalplan er en fysisk plan,

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE. Lokalplan nr. 39. for et område ved Kinovej i Vamdrup

VAMDRUP KOMMUNE. Lokalplan nr. 39. for et område ved Kinovej i Vamdrup VAMDRUP KOMMUNE Lokalplan nr. 39 for et område ved Kinovej i Vamdrup R E D E G Ø R E L S E VAMDRUP KOMMUNE Del af centerområde ved Kinovej Beliggende: 2 Lokalplanen omfatter et område på 403 m, beliggende

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 56 Centerområde for Tarup Center Ændring af kommuneplanområde 8 Tarup Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune

Læs mere

Forslag. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan

Forslag. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan Forslag Tillæg 52 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring Fra 31. marts 2016 26. maj 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til tillæg 52 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg

Læs mere

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022 LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022 110 a 110 d 112 Restaurant-, hotel- og udstillingsformål oktober 2010 Lokalplanforslag 045 og forslag til regionkommuneplantillæg

Læs mere

BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER

BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER Ansøgninger Der foreligger følgende ansøgninger: Projekt Adresse Ansøgt A Vestervangsvej 12 1 dagligvarebutik på ca. 1.000 m² B Vævervej 1 2

Læs mere

041 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken 8 10

041 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken 8 10 041 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken 8 10 PlanID 3633872 Tillæg nr. 041 Plannavn Udvidelse af erhvervsområdet Perdersholmparken VVM Kommuneplantillæg uden VVM Dato for offentliggørelse af

Læs mere

24.01.O07. Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07

24.01.O07. Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07 24.01.O07 Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE 24.01.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag til denne lokalplan har været fremlagt i offentlig høring i perioden fra den

Læs mere

Plangrund forud for lokalplansforslag

Plangrund forud for lokalplansforslag Plangrund forud for lokalplansforslag Udstillingsbygning i tilknytning til Legoland Dato: 16. Januar 2017 Forvaltning Planafdeling Lokalplangrundlag Lokalplanområdets beliggenhed Lokalplanområdet er beliggende

Læs mere

NOTAT VEDR. FORSLAG TIL DAGLIGVAREBUTIK PÅ EJENDOMMEN BREDGADE 6 M.FL.

NOTAT VEDR. FORSLAG TIL DAGLIGVAREBUTIK PÅ EJENDOMMEN BREDGADE 6 M.FL. Erhvervs- og Borgerservice Plan og Ejendomsudvikling Dato: 16.04.2013 Sags nr.: 12/34166 Sagsbehandler: Jens Østergaard Larsen NOTAT VEDR. FORSLAG TIL DAGLIGVAREBUTIK PÅ EJENDOMMEN BREDGADE 6 M.FL. Firmaet

Læs mere

Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved.

Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved. Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved. Projektet omfatter bebyggelse i 3 etager i den sydlige del af ejendommen og rummer et mindre

Læs mere

Galten Kommune Forslag til Lokalplan nr. 3.BE1 5.06

Galten Kommune Forslag til Lokalplan nr. 3.BE1 5.06 Galten Kommune Forslag til Lokalplan nr. 3.BE1 5.06 For et område til blandet bolig- og erhverv i Stjær Brugsen Forslag, November 2006 LOKALPLAN NR. 3.BE1-5.06 LOKALPLAN NR. 3.BE1-5.06 for et område til

Læs mere

LOKALPLAN Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade

LOKALPLAN Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade LOKALPLAN 0-855 Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade Her skal ikke være fotos af marker, hegn o.lign, men gerne skråfotos, illustrationer eller fotos af eksisterende byggeri (Husk der er

Læs mere

Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj T: D: Åboulevarden 80. M: Postboks 615 F:

Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj T: D: Åboulevarden 80. M: Postboks 615 F: Notat Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj INDHOLD 21. april 2015 Projekt nr. 220419 Dokument nr. 1215493551 Version 1 Udarbejdet af HKD Kontrolleret af Godkendt af 1 Indledning...

Læs mere

forslag Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring

forslag Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Offentlig fremlagt fra den 3. februar 2017 forslag til den 4. april 2017 Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede

Læs mere

Lokalplan nr for et butiksområde vest for Klosterparkvej

Lokalplan nr for et butiksområde vest for Klosterparkvej Indhold Lokalplan nr. 1.4-4 for et butiksområde vest for Klosterparkvej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål

Læs mere

TILLÆG NR. 9 OVERFØRSEL AF BOLIGOMRÅDE TIL BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE I SKOVLUND ENKELTOMRÅDERNE B04 OG BL03

TILLÆG NR. 9 OVERFØRSEL AF BOLIGOMRÅDE TIL BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE I SKOVLUND ENKELTOMRÅDERNE B04 OG BL03 TILLÆG NR. 9 OVERFØRSEL AF BOLIGOMRÅDE TIL BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE I SKOVLUND ENKELTOMRÅDERNE 19.01.B04 OG 19.01.BL03 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2010-2022 - AUGUST 2012 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING

Læs mere

24.01.O07. Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07

24.01.O07. Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07 24.01.O07 Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE 24.01.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 17 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

HERLEV GENBRUGSSTA- TION MILJØMÅLING-EKSTERN STØJ

HERLEV GENBRUGSSTA- TION MILJØMÅLING-EKSTERN STØJ Til Herlev Kommune Dokumenttype Rapport: Miljømåling-ekstern støj Dato Maj 2016 Støjberegning til ansøgning om udvidet åbningstid for Herlev Genbrugsstation HERLEV GENBRUGSSTA- TION MILJØMÅLING-EKSTERN

Læs mere

Tillæg nr. 40 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 40 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 40 til Rammeområder 11.C1 og 11.C13 Centerområde Vestlige del af Bethaniagade og Bredgade i Herning og Centerområde ved Bredgade og Møllegade i Herning Fremlægges fra xx. måned 20xx

Læs mere

ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST. Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan

ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST. Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Endelig godkendt den 10. september 2012 Offentligt bekendtgjort den 19. september 2012 Udarbejdet

Læs mere

Lokalplan nr C. Bolig- og centerområde i Skævinge

Lokalplan nr C. Bolig- og centerområde i Skævinge Lokalplan nr. 01.53.C Bolig- og centerområde i Skævinge 25.08.2004 LOKALPLAN NR. 01.53.C Område til bolig- og centerformål i Skævinge Arkitektfirma Jørgen Groth & Max Brüel A/S i samarbejde med Teknisk

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Lokalplan nr. 1. E for et erhvervsområde i Galten syd for Århusvej

INDHOLDSFORTEGNELSE. Lokalplan nr. 1. E for et erhvervsområde i Galten syd for Århusvej INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplan nr. 1. E. 6-01 for et erhvervsområde i Galten syd for Århusvej REDEGØRELSEN...1 LOKALPLANENS INDHOLD...1 LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING...1 1 LOKALPLANENS FORMÅL:...3

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING 2 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Forandringer skal følge planen Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 66 Centerområde ved Elmegårdsvej Ændring af kommuneplanområde 6 Bellinge Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der

Læs mere

Forslag til tillæg 39. til Silkeborg Kommuneplan

Forslag til tillæg 39. til Silkeborg Kommuneplan Forslag til tillæg 39 til Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring fra 6. januar til 2. marts 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til Tillæg 39 til Silkeborg Kommuneplan

Læs mere

LOKALPLAN SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-0303 FOR PASSAGEN RÅDHUSTORVET - BJERGGADE

LOKALPLAN SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-0303 FOR PASSAGEN RÅDHUSTORVET - BJERGGADE LOKALPLAN SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-0303 FOR PASSAGEN RÅDHUSTORVET - BJERGGADE PLAN OG TEKNIK RÅDHUSET 6400 SØNDERBORG TLF 74126430 FAX 74126432 E-MAIL raadhus@sonderborg.dk I NDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 84 Jens Benzons Gade Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge en kommuneplan. Denne er grundlaget

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 53 Boliger Demantsvej Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge en kommuneplan. Denne

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej APRIL 2017 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 014

Kommuneplantillæg nr. 014 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 014 Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund Vedtaget af Frederikssund byråd den 21. marts 2012 til offentliggørelse i perioden fra den 27. marts 2012 til 22. maj 2012.

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej Forslag DECEMBER 2016 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen,

Læs mere

Om kommune- og lokalplaner

Om kommune- og lokalplaner Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som omfatter hele kommunen. Den fastlægger i grove træk, hvor der skal være boliger, erhverv, butikscentre, grønne områder osv. Kommuneplan

Læs mere

LOKALPLAN 11-9: Centerområde Rådhuscentret i Vojens LOKALPLANGRUNDLAG

LOKALPLAN 11-9: Centerområde Rådhuscentret i Vojens LOKALPLANGRUNDLAG Erhvervs- og Borgerservice Plan og Byg Dato: 28.11.2014 Sags nr.: 14/5340 Sagsbehandler: Anne Buur Ogilvie LOKALPLAN 11-9: Centerområde Rådhuscentret i Vojens LOKALPLANGRUNDLAG Indledning Haderslev Kommune

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle April, 2019 Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013 25 for Holbæk Kommune

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013 25 for Holbæk Kommune Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013 25 for Holbæk Kommune Ændring af rammeafgrænsning, bymidteafgrænsning og detailhandelsramme ved udvidelse af dagligvarebutik på Borgmester N. E. Hansensvej

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Forslag til til, for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Maj 2018 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden for

Læs mere

HISTORISK INDLEDNING

HISTORISK INDLEDNING HISTORISK INDLEDNING Den der i begrundet god tro indretter sig en havebolig på et grundstykke, bør ikke være udsat for, at (... ) der på en nabogrund indrettes et maskinværksted. Bemærkninger til byplanloven,

Læs mere

Forslag til lokalplan nr ejendommen Søby Nørremarksvej 2

Forslag til lokalplan nr ejendommen Søby Nørremarksvej 2 ÆRØ KOMMUNE Forslag til lokalplan nr. 19-9 ejendommen Søby Nørremarksvej 2 Kommuneplantillæg nr. 1 Kommuneplan 2009-2021 for Ærø Kommune Forord til lokalplanen Denne lokalplan omfatter ejendommen Søby

Læs mere

Kommuneplantillægget omfatter samme område som lokalplanen.

Kommuneplantillægget omfatter samme område som lokalplanen. Tillæg nr 7 - Blandet center og erhvervsområde ved Sprogøvej 2, Hjørring Kommuneplantillægget er udarbejdet i forbindelse med udarbejdelsen af lokalplan nr. 109.3160-L04 for centerområde ved Sprogøvej,

Læs mere

Blåvandvej. Hvidbjerg Strandvej TILLÆG 24 UDVIDELSE AF C06 ENKELTOMRÅDE C06 TIL BLÅVANDVEJ

Blåvandvej. Hvidbjerg Strandvej TILLÆG 24 UDVIDELSE AF C06 ENKELTOMRÅDE C06 TIL BLÅVANDVEJ Blåvandvej Hvidbjerg Strandvej TILLÆG 24 UDVIDELSE AF 05.01.C06 TIL BLÅVANDVEJ ENKELTOMRÅDE 05.01.C06 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - MARTS 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag til dette kommuneplantillæg

Læs mere

Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 11 til Kommuneplan

Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 11 til Kommuneplan TILLÆG 11 Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 11 til Kommuneplan 2009-2020. Silkeborg Byråd har 27. februar 2012 vedtaget tillæg 11 til Silkeborg Kommuneplan 2009-2020. Tillægget er udarbejdet

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr Tømrergården, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr Tømrergården, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-27 Tømrergården, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen d. 17. marts 2005 Lokalplan nr. 1-27 for Tømrergården, Boliger i Hårlev Indholdsfortegnelse Lokalplanens

Læs mere

Dette dokument behandler en lang række miljømæssige perspektiver:

Dette dokument behandler en lang række miljømæssige perspektiver: Sammenfattende redegørelse af miljørapport i forbindelse med lokalplan nr. 52.E1.1 med tillæg nr. 49 til Herning Kommuneplan 2013-2024 for et erhvervsområde ved Haunstrup Hovedgade, Haunstrup I forbindelse

Læs mere

BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST. FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021

BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST. FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Høringsperiode: 30. juni til 8. september 2010 2 Luftfoto forside - Copyright Aiolos Luftfoto

Læs mere

B æks tien. Område. Kommuneplantillæg

B æks tien. Område. Kommuneplantillæg H olbæ k moto pv e j K a ller u B æks tien Område 3831 r v e je n Kommuneplantillæg Tillæg nr 19 til Kommuneplan 2014 U Indledning Kommuneplanen revideres hvert fjerde år. Hvis der i den mellemliggende

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 51 Bolig- og serviceområde ved Faaborgvej 39 Ændring af kommuneplanområde 7 Sandrum-Dalum-Elmelund Hvad er en kommuneplan? I henhold til

Læs mere

FAABORG KOMMUNE Lokalplan 2.95

FAABORG KOMMUNE Lokalplan 2.95 FAABORG KOMMUNE Lokalplan 2.95 Erhvervsområde i Kaleko oktober 2002 Indholdsfortegnelse Offentlighedsperiode 1 Lokalplanens baggrund 2 Bestemmelser 3 Lokalplan 2.95 3 1 Lokalplanens formål 3 2 Område og

Læs mere

Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16

Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16 23.02.O07 Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16 RAMMEOMRÅDE 23.02.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til tillæg 16 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i

Læs mere

Lokalplanområdet. Lokalplan 202. Lokalplan for et boligområde ved Fabrikvej 2

Lokalplanområdet. Lokalplan 202. Lokalplan for et boligområde ved Fabrikvej 2 Lokalplanområdet Lokalplan 202 Lokalplan for et boligområde ved Fabrikvej 2 TEKNISK FORVALTNING Marts 2006 Lokalplan 202 Indhold Indhold Redegørelse Baggrund for lokalplanen 4 Formål med lokalplanen 4

Læs mere

Lokalplan nr. 3.07. Område til boligformål ved. Kløvermarken i Klovborg

Lokalplan nr. 3.07. Område til boligformål ved. Kløvermarken i Klovborg Lokalplan nr. 3.07 Område til boligformål ved Kløvermarken i Klovborg Nørre-Snede Kommune Lokalplan nr. 3.07 for et område til boligformål i Klovborg Indholdsfortegnelse Side Lokalplanområdets beliggenhed...4

Læs mere

Tillæg 40 til Kommuneplan Tæt-lav boliger og erhverv ved Skovboulevarden 6, Stevnstrup

Tillæg 40 til Kommuneplan Tæt-lav boliger og erhverv ved Skovboulevarden 6, Stevnstrup Tillæg 40 til Kommuneplan 2017 - Tæt-lav boliger og erhverv ved Skovboulevarden 6, Stevnstrup Status: Forslag Offentliggørelse af forslag start: 27. august 2019 Høringsperiode start: 27. august 2019 Høringsperiode

Læs mere

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej Indhold Lokalplan nr. 2.1-4 for et boligområde ved Klintedalsvej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

2 Områdes afgrænsning 2.1 Lokalplanen afgrænses som vist på kortbilag 1 og omfatter helt eller delvist følgende matrikelnumre:

2 Områdes afgrænsning 2.1 Lokalplanen afgrænses som vist på kortbilag 1 og omfatter helt eller delvist følgende matrikelnumre: 1 SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 11-9104 For et erhvervsområde ved Vaskilde, Dybbøl I henhold til kommuneplanloven, (miljøministeriets lovbekendtgørelse nr. 918 af 22. december 1989) fastsættes herved

Læs mere

FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE

FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE 11 - THYBORØN BY PLEJEHJEM I THYBORØN LOKALPLAN NR. 34 FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE Thyborøn-Harboøre kommune LOKALPLAN NR. 34 Plejehjem Godthåbs vej i Thyborøn Indholdsfortegnelse: Side REDEGØRELSE:...

Læs mere

Tillæg 4. Til Silkeborg Kommuneplan

Tillæg 4. Til Silkeborg Kommuneplan Tillæg 4 Til Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd 22. september 2014 Tillæg 4 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg Byråd har 22. september 2014 vedtaget tillæg 4 til Silkeborg Kommuneplan

Læs mere

Kommuneplantillæg Forslag. Juli 2010 FREMLAGT I OFFENTLIG HØRING I PERIODEN D. 14. JULI SEPTEMBER 2010.

Kommuneplantillæg Forslag. Juli 2010 FREMLAGT I OFFENTLIG HØRING I PERIODEN D. 14. JULI SEPTEMBER 2010. Kommuneplantillæg 9-2009 Juli 2010 Forslag FREMLAGT I OFFENTLIG HØRING I PERIODEN D. 14. JULI 2010-8. SEPTEMBER 2010. Forslag til Kommuneplantillæg 9-2009 for Haderslev Kommune. Udarbejdet af Haderslev

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 42 til Kommuneplan for Otterup Kommune. Udvidelse af centerområde O-C3-04 i Otterup by

Kommuneplantillæg nr. 42 til Kommuneplan for Otterup Kommune. Udvidelse af centerområde O-C3-04 i Otterup by Kommuneplantillæg nr. 42 til Kommuneplan 1992-2004 for Otterup Kommune. Udvidelse af centerområde O-C3-04 i Otterup by Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2009-2021 Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 392 og af forslag til

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 21 Ikast-Brande Kommuneplan Centerområde, Smallegade og Thorsgade, Ikast

Kommuneplantillæg nr. 21 Ikast-Brande Kommuneplan Centerområde, Smallegade og Thorsgade, Ikast Centerområde, Smallegade og Thorsgade, Ikast Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Hvis byrådet

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 45

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 45 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 45 Vibelundvej Ændring af kommuneplanområde 8 Bolbro Højstrup Tarup Paarup Åløkke - Villestofte Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan Boligområde og børneinstitution ved Valnøddevej. Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004.

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan Boligområde og børneinstitution ved Valnøddevej. Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004. VALLØ KOMMUNE Lokalplan 2-18 Boligområde og børneinstitution ved Valnøddevej Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004. Vallø Kommune Lokalplan 2-18 Boligområde og børneinstitution ved Valnøddevej

Læs mere

VEDTAGET. Tillæg 36. Til Silkeborg Kommuneplan

VEDTAGET. Tillæg 36. Til Silkeborg Kommuneplan VEDTAGET Tillæg 36 Til Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd 25. april 2016 Offentliggjort 2. maj 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 36 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

LOKALPLAN 3-41 Hotel Niels Juel

LOKALPLAN 3-41 Hotel Niels Juel LOKALPLAN 3-41 Hotel Niels Juel KØGE KOMMUNE 2002 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 3-41, Hotel Niels Juel INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund, formål og indhold........... 3 Lokalplanens

Læs mere

BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST. Tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan

BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST. Tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST Tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Endelig godkendt den 11. oktober 2010 Offentliggjort den 20. oktober 2010 2 Luftfoto forside - Copyright

Læs mere

LOKALPLAN BOLIGOMRÅDE, DRONNINGENS TVÆRGADE, NØRRESUNDBY AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING

LOKALPLAN BOLIGOMRÅDE, DRONNINGENS TVÆRGADE, NØRRESUNDBY AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING LOKALPLAN 12-017 BOLIGOMRÅDE, DRONNINGENS TVÆRGADE, NØRRESUNDBY AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING NOV 1982 Lokalplanens baggrund og område Nærværende lokalplan er udarbejdet på baggrund af Boligforeningen

Læs mere

Tillæg 25 til Kommuneplan Centererhverv ved Messingvej. Status: Vedtaget

Tillæg 25 til Kommuneplan Centererhverv ved Messingvej. Status: Vedtaget Tillæg 25 til Kommuneplan 2017 - Centererhverv ved Messingvej Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 18. marts 2019 Høringsperiode start: 18. marts 2019 Høringsperiode slut: 15. april 2019

Læs mere

VEDTAGET. Tillæg 5. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025

VEDTAGET. Tillæg 5. Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 VEDTAGET Tillæg 5 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 16. december 2013 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 5 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg Byråd har 16. august

Læs mere

Tillæg nr. 48 til Herning Kommuneplan 2009-2020

Tillæg nr. 48 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Tillæg nr. 48 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Rammeområde C2 Centerområde vest for Jyllandsgade 1. Tillæg nr. 48 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Da lokalplanen for et område udlagt til centerformål

Læs mere

SUSÅ KOMMUNE. Lokalplan LZ.13 Jordbrugsparceller øst for Spragelse.

SUSÅ KOMMUNE. Lokalplan LZ.13 Jordbrugsparceller øst for Spragelse. SUSÅ KOMMUNE Lokalplan LZ.13 Jordbrugsparceller øst for Spragelse. Forslag til lokalplan vedtaget til fremlæggelse: 22.06.2006 Fremlæggelsesperiode: 27.06.2006 22.08.2006 Lokalplan vedtaget endeligt: 21.09.2006

Læs mere