Frederiksberg Kommunelærerforening

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Frederiksberg Kommunelærerforening"

Transkript

1 Frederiksberg Kommunelærerforening Frydendalsvej Frederiksberg C Telefon: @dlf.org Telefontid Marts 2012 FKF-NYT Drop partnerskabet med KL vi ønsker ligeværdig dialog om folkeskolen * Så er det tid til generalforsamling! * KL-partnerskab * Randers fortsætter på mødeplan til næste år * FAKTA om KL s partnerskab * Tanker fra en lærers hverdag * FKF-Kalenderen Mandag - torsdag: 10:00-15:00 Fredag: 10:00-13:00 Ane Søegaard: Formand Annette Juhl: Næstformand og formand for organisations- og arbejdsmiljøudvalget. Helen Zachariassen: Medlem af organisationsog arbejdsmiljøudvalget. Anja Hyldgaard Løgtholt : Formand for skole- og uddannelsespolitisk udvalg Rasmus Borup Christiansen: Medlem af organisations- og arbejdsmiljøudvalget. Anne Martiny: Medlem af skole- og uddannelsespolitisk udvalg Mette Bache Medlem af organisationsog arbejdsmiljøudvalget. Jørgen Thyregod Kasserer og medlem af skole- og uddannelsespolitisk udvalg Nummer 23 HUSK HUSK HUSK Frederiksberg Kommunelærerforenings Generalforsamling 2012 afholdes torsdag den 15. marts kl på Nyhollænderskolen. Set stort kryds i kalenderen! På programmet er blandt andet valg af formand og valg til bestyrelsen. Mød op og få indflydelse på foreningens fremtid. Vi glæder os til at se dig

2 FKF-NYT Side 2 Drop partnerskabet med KL vi ønsker ligeværdig dialog om folkeskolen Lad os komme i arbejdstøjet og gå i dialog om, hvordan vi fremtidssikrer den frederiksbergske folkeskole. Det kan vi sagtens klare uden KL s hjælp! Mandag den 27. februar besluttede kommunalbestyrelsen på Frederiksberg som ventet at indgå et såkaldt partnerskab med Kommunernes Landsforening (KL) om Effektivisering af lærernes arbejdstid. SF og Enhedslisten stemte som de eneste partier imod forslaget. Af Ane Søegaard Formand for FKF deen til partnerskabet har politikerne I fået efter afholdelsen af det Kommunaløkonomiske Forum i Århus i begyndelsen af januar. Her beskriver bl.a. Vordingborgs borgmester med begejstring at Vordingborg kommune har fyret 40 lærere uden at sætte undervisningstimetallet for eleverne ned. Vordingborgborgmesteren kan knap få armene ned: 20 mio. kr. er sparet ved at fyre 40 lærere. Og tilsyneladende konsekvensfrit. Det er jo forjættende! Tilbage står så spørgsmålet om, hvad de 40 lærere egentlig har lavet på skolerne, hvis deres arbejdsindsats kan undværes uden at eleverne går ned i undervisningstimetal. Hvordan gør man så det? Jo, det gøres ved at sætte lærernes undervisningstimetal op og skære i pausetiden, på teamsamarbejdet, på læsevejledernes timer, på tilsyn osv. Er det så enkelt og konsekvensfrit at spare 20 mio. kr.? Det ved vi, skolens professio- nelle ledere, lærere og børnehaveklasseledere, at det ikke er. Hvis vi fjerner læsevejledernes tid til at gennemføre og evaluere læsetest eller skærer i tiden til lærerrådsmøder (opgaver som på mange skoler allerede er skåret til benet), så skal vi løse opgaverne på anden vis på faktoren. Det betyder, at vores tid til at forberede og efterbehandle vores daglige undervisning bliver endnu mere trængt og at elevernes undervisning risikerer at lide under det. Vi ved, at vores arbejdsmiljø er afhængigt at, om vi kan gøre vores arbejde ordentligt. Det er altafgørende for os som lærere, at vi kan sikre klassens fællesskab og sammenhængskraft. Og lærerstanden er et relativt lovlydigt folkefærd som genre vil leve op til Folkeskolelovens 13 og 18 som siger, at vi skal tilrettelægge undervisningen ud fra den enkelte elevs behov. Derfor bruger vi vores primære arbejdstid på at forberede, gennemføre og evaluere vores kerneydelse: undervisningen. Tiden er inde til at vi - lærerne - går sammen med forældre, skoleledere, elever og politikere for at drøfte, hvilken folkeskole vi vil have på Frederiksberg. For er der én ting, vi er fælles om, så er det, at vi vil have en folkeskole med høj faglighed og med plads til udvikling for den enkelte og for fællesskabet. Lad os komme i arbejdstøjet og gå i dialog om, hvordan vi fremtidssikrer den frederiksbergske folkeskole. Det kan vi sagtens klare uden KL s hjælp!

3 Nummer 23 Side 3 Så er det tid til generalforsamling! Årets generalforsamling i Frederiksberg Kommunelærerforening finder sted torsdag den 15. marts kl (spisning fra kl. 17) på Ny Hollænderskolen. Foreløbig dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretninger 3. Regnskab for FKF, herunder delregnskab for understøttelseskassen og for FKF s særlige fond for sidste regnskabsår 4. Vedtægtsændringer 5. Indkomne forslag 6. Budget for FKF og fastsættelse af almindeligt kontingent til FKF og særlige kontingenter til FKF til de formål, der er beskrevet under 2, pkt. e) og g) i vedtægterne 7. Valg i henhold til Valg af 2 revisorer og 2 suppleanter til revision af de i punkt 3 nævnte regnskaber 9. Eventuelt Vi skal vælge! Der er valg til formandsposten, hvor Ane Søegaard genopstiller. Derudover er der også valg til bestyrelsen der skal vælges syv medlemmer og to suppleanter. Man kan stille op helt frem til selve generalforsamlingen. Er du interesseret i at vide mere om bestyrelsesarbejdet er du altid velkommen til at kontakte formand Ane Søegaard, næstformand Annette Juhl eller øvrige bestyrelsesmedlemmer. Selv om du måske ikke lige selv stiller op til valg, er din deltagelse i generalforsamlingen en vigtig markering og et stærkt mandat til den kommende bestyrelse. Vi vil derfor opfor- dre dig og dine kolleger til at gøre jeres stemme synlig torsdag den 15. marts kl. 17 på Ny Hollænderskolen. Vi starter med lækker mad og byder herefter dig og dine kolleger mulighed for at få indflydelse på foreningens politik og på hvem der skal sidde i bestyrelsen. Vi ses! Læs mere om generalforsamlingen og læs materialerne på Tilmeld dig hos din TR.

4 FKF-NYT Side 4 rederiksberg Kommune har valgt at F indgå et såkaldt "partnerskab" med KL. Det kan få meget alvorlige konsekvenser for lærernes arbejdstid og -miljø. KL's mission er at finde besparelser ved at få lærerne til at undervise mere. Det gøres enten ved at forringe forberedelsestiden eller ved at fjerne tid til andre opgaver (eller en kombination af de to). Derfor have Frederiksberg Kommunelærerforening indkaldt til fagligt stormøde tirsdag den 7. februar. Mere end 150 lærere og KL-partnerskab "De kalder det partnerskab med KL. Jeg kalder det besparelser på lærernes arbejdstid og på undervisningens kvalitet," siger Frederiksberg Kommunelærerforenings formand Ane Søegaard. børnehaveklasseledere mødte op til stormødet og hørte bl.a. oplæg fra formand Ane Søegaard, fra formand for DLF s overenskomstudvalg Gordon Ørskov Madsen og fra Yoa Piczenik, som er tillidsrepræsentant på Rugvængets Skole i Ballerup. Du kan læse uddrag fra deres oplæg herunder. Frederiksberg Kommunelærerforening følger udviklingen i forhold til partnerskabet tæt hold dig orienteret visa vores ugentlige nyhedsbreve og på GORDON ØRSKOV MADSEN, formand for DLF s overenskomstudvalg, om DLF s oplevelse af KL s partnerskaber: Gordon Ørskov Madsen fra DLF holder oplæg KL har to hovedteser 1: eleverne skal være mere sammen med lærerne, for så lærer de mere og 2: lærerne skal undervise mere. Men at lærerne underviser mere giver ikke nødvendigvis mere undervisning til eleverne, i hvert fald ikke i KL s regnskab. For KL handler det i virkeligheden kun om bundlinjen og ikke om at skabe mere eller bedre undervisning. DLF vil i dialog med KL om kvaliteten af undervisningen. Det er en vigtig dagsorden for organisationen. Vi skal blive skarpe på at definere, hvad kvalitet er for os! Det er torskedumt at KL i en tid, hvor der er behov for samarbejde for at finde løsninger, melder ud, at de vil have lærerne til at undervise mere og oveni købet mistænkeliggør lærernes arbejdstid.

5 Nummer 23 Side 5 YOA PICZENIK, tillidsrepræsentant på Rugvængets Skole i Ballerup, om at være på mødeplan som følge af KL-partnerskabet: Tak for opmuntring og opbakning fra Frederiksberg det er rart at vide, at man ikke er alene, når man er presset af at være på mødeplan. I Ballerup valgte kommunen at udskifte sit partnerskab med kredsen til partnerskab med KL. Lederne var på kursus i mødeplan for at kunne gøre det rigtigt. På nogle skoler har mødeplanen givet stort sygefravær blandt lærere og ledere. Mødeplanen fratager lærerne fleksibilitet et ikke enestående eksempel far den virkelige verden: Kollega Lasse møder ifølge sin plan torsdag inden efterårsferien kl uden frikvarter, men har fri kl Han skal møde igen kl for at planlægge fredagens motionsdag, der starter kl Det er hårdt at være på mødeplan, og opbakningen undervejs er vigtig. Derfor har vi i Ballerup holdt mange møder blandt lærerne både lokalt og i kredsen, og skrevet mange læserbreve i lokalaviserne. Vores kamp har medført, at en ny aftale nu er forhandlet på plads pr. 1.august det er en sejr for både Ballerup Lærerforening og Ballerup Kommune, at vi ikke skal på mødeplan igen i næste skoleår. Det nytter at stå sammen! Kampen kan kun vindes, hvis medlemmerne står sammen! Randers fortsætter på mødeplan til næste år Lærerne i Randers arbejder pt. på mødeplan, og det skal de fortsætte med i skoleåret 12/13. Derfor vedtog de fremmødte på FKF s stormøde at sende en støtteudtalelse til lærerne i Randers i den står bl.a.: I Randers har lærerne i dette skoleår været tvunget på mødeplan med alt for god hjælp fra KL. Dette bliver også virkeligheden for lærere og elever i Randers Kommune næste skoleår. Randers Kommune fastholder, at lærerne i Randers skal undervise 2 lektioner mere om ugen ud at andre opgaver reduceres. Disse krav vil lærerne i Randers selvsagt ikke acceptere. Læs hele udtalelsen på Hvad gør Frederiksberg Kommunelærerforening ved partnerskabet? FKF følger udviklingen omkring partnerskabet mellem Frederiksberg Kommune og KL tæt: - Vi holder løbende møder med lokalpolitikere og med forvaltningen for at forklare, hvilke bekymringer vi har i forbindelse med partnerskabet - Vi udsender ugentlige nyhedsbreve med de seneste opdateringer og informationer - Vi har afholdt fagligt stormøde samt aktioneret i forbindelse med kommunalbestyrelsesmøde 27. februar, hvor partnerskabet blev debatteret og vedtaget - Vi skriver læserbreve til lokale og nationale medier og opfordrer alle medlemmer til at gøre det samme Vi opfordrer alle medlemmer til at holde sig orienteret via hjemmeside, facebook, nyhedsbreve og tillidsrepræsentanterne. Partnerskab udenom KL Man kan godt lave et partnerskab om udvikling af folkeskolen uden at involvere KL. Det har man fx gjort i Århus, hvor et samarbejde mellem kommunalpolitikere, lærerforeningen, skolelederne og forældrene skal sikre en alsidig debat om sikring af kvalitet i undervisningen. "Der er en risiko for, at debatten om folkeskolens kvalitet bliver reduceret til et spørgsmål om, hvor stor en del af arbejdstiden, lærerne bruger på undervisning og afgangselevernes gennemsnit. Det er en alt for snæver definition på, hvad der er kvalitet i folkeskolen. Den diskussion vil vi gerne brede ud, siger rådmand for børn og unge i Århus Kristian Würtz.

6 FKF-NYT Side 6 FAKTA om KL s partnerskab Yoa fra Ballerup fortæller om erfaringer med partnerskab og mødeplan KL s såkaldte partnerskab betyder, at KL kortlægger hvor meget tid, lærerne på Frederiksberg bruger på: 1. undervisning, 2. opgaver i tilknytning til undervisning (faktoren) og 3. andre opgaver Tallene skal bruges til at sammenligne undervisningstimetal mellem kommunens skoler og mellem andre kommuner. Vi underviser lidt mere end gennemsnitligt på FRB (39,1%, landsgennemsnittet er 39%). I 2011 gennemførte KL partnerskaber med 20 danske kommuner. I en stor del af disse har partnerskabet betydet, at kommunalpolitikerne har fyret lærere eller nedlagt lærerstillinger som en konsekvens af anbefalingerne fra KL. Andre steder er skolesammenlægninger gennemført, arbejdstidsaftaler er opsagt eller ikke genforhandlet. I Ballerup og i Randers har kommunernes partnerskab med KL betydet at lærerne har været tvunget på mødeplan i dette skoleår. I mange af de 20 kommuner er dialogen med lærerne og forhandlingerne om lærernes arbejdstid blevet vanskeliggjort, fordi KL har siddet med ved forhandlingsbordet. FKF ønsker fortsat at have en ligeværdig dialog om udvikling af den frederiksbergske folkeskole og om lærerne og børnehaveklasseledernes arbejdstid og frygter at KLpartnerskabet kan birke obstruerende på et sådant forløb. Lærerne på Frederiksberg arbejder i dag efter den såkaldte A08-arbejdstidsaftale. Den bygger på et professionelt råderum som betyder, at lærerne og lærerteamet selvstændigt disponerer og prioriterer forberedelse og efterbehandling af undervisning i respekt for de opsatte mål og rammer. Deltagere på fagligt stormøde tirsdag d. 7. februar hos BJMF København i Trekronergade. I sidste nummer af FKF Nyt lovede vi, at vi i dette nummer ville fortsætte vores serie med indlæg fra de politiske partier repræsenteret i kommunalbestyrelsen på Frederiksberg (Enhedslisten, SF, Socialdemokraterne, Radikale Venstre, Konservative Folkeparti og Venstre). Da partnerskabet med KL meget pludseligt er kommet på dagsordenen, er der desværre ikke plads til indlæg fra partierne. De kan i stedet kunne læses på

7 Nummer 23 Side 7 TANKER FRA EN LÆRERS HVERDAG AF ANNE MARTINY, BESTYRELSESMEDLEM OG TILLIDSREPRÆSENTANT PÅ DUEVEJ Nu forstår jeg det - endelig! I mange år har det været god latin, at lærerne tager sig af alle samfundsproblemer og samtidig leverer god undervisning. Men lige nu, hvor der køres en massiv hetz mod lærerne i medierne, er jeg usikker på, hvor vi er på vej hen. For mange unge bliver narkomaner, kriminelle, magter ikke at indgå i det demokratiske samfund, bliver tidligt gravide, står uden uddannelse, går over for rødt osv., og det skyldes ifølge medier og politikere, at lærerne ikke har gjort deres arbejde ordentligt. Det skal der gøres noget ved. Hvordan?, spørger jeg. Jo, du skal på kurser, så du ved, hvordan man underviser i bandemiljøer, stoffer, færdselslære, sexundervisning, demokrati, sundhedslære, miljø, antimobning, førstehjælp osv. Jeg får ti timers kursus. Det er, hvad kommunen har valgt at prioritere, men listen er jo uendelig. Det er ikke nemt, men jeg prøver at klemme lidt danskundervisning ind undervejs, for jeg har jo også en kanon og nationale tests, jeg skal nå. Det hele er lige vigtigt. Pisa! Ja, det går heller ikke godt. Det er de danske læreres skyld, at vores samfund synker agterud. Se bare diktaturstaten Singapore! De kan! På det seneste, er lærerne blevet godt svinet til i medierne og bombarderet med, at de skal undervise mere. De underviser mindre end 40 %, siger politikerne. Sjovt nok laver lærerne lige nøjagtigt det, de er blevet bedt om af kommunen, men hvem gider høre om det? Det er jo ikke breaking news! Aviserne er fulde af artikler, der kan berette om, hvor vigtig undervisningen er for det enkelte barn, og hvis lærerne leverede en smule mere, ville alt blive meget bedre. Den øvelse har man lavet i 20 kommuner, hvor man har indgået partnerskab med Kommunernes Landsforening, og det har det ikke givet mere undervisning til den enkelte elev. Tværtimod har eleverne fået dårligere vilkår, og en masse lærere har fået en fyreseddel. Men efterhånden er det gået op for mig, hvorfor journalisterne sviner lærerne til. Jeg ved selvfølgelig godt, at de fravælger lærernes læserbreve, artikler og lignende, de orker ikke den sædvanlige klynken, så i stedet er de fokuseret på de ansvarlige i samfundet som fx Kommunernes Landsforening. Kort fortalt handler det om, at journalisterne har været udsat for den samme spareøvelse, som lærerne er i gang med. Man har skåret i deres forberedelsestid, så de ikke længere har tid til research, inden de skriver artiklerne. Nu skal der skrives hele tiden, så de kan fyre nogle af dem og spare penge, og det betyder, at de ukritisk er nødt til at tage imod alt materiale fra KL og politikerne. Men den spareøvelse giver vel ikke mere kvalitet i avisen - eller hvad!

8 FKF-Kalenderen: Side 8 Februar - marts 15. marts Kl. 17- Klubmøder med besøg fra bestyrelsen På skolerne GENERALFORSAMLING I FKF Ny Hollænderskolen Ny Hollændervej Frederiksberg C 21. marts kl Forhandlingskursus for TR og TR-suppleant med Kåre Thomsen 21. marts kl Regionalt møde om OK13 (for TR-kommunalt) 19. april kl Regionalt møde om OK13 (for TR-privat) ITU, Rued Langgaards Vej 7, 2300 København Radisson Blu Scandinavia Hotel, Amager Boulevard 70, 2300 København S Axelborg Bojesen, Vesterbrogade 4A, 1620 København V DEADLINE FOR NÆSTE NUMMER ER TIRSDAG D. 30. MARTS Indlæg (artikler, billeder osv.) sendes til anja.hyldgaard.pedersen@skolekom.dk Mere end 150 lærere og børnehaveklasseledere var mødt frem til fagligt stormøde tirsdag d. 7. februar. Ansvarshavende redaktør: Ane Søegaard Billeder: FKF, stock.xchng,

I dette forår indsamles krav til næste års overenskomstforhandlinger, og også her skal vi fortsat arbejde fokuseret.

I dette forår indsamles krav til næste års overenskomstforhandlinger, og også her skal vi fortsat arbejde fokuseret. 1 Ane Søegaard Formand I de 2 år, jeg har været formand for Frederiksberg Kommunelærerforening, har jeg haft som mål at styrke foreningens position og indflydelse overalt, hvor vi færdes. Vi er som faggruppe

Læs mere

FKF-NYT. Frederiksberg Kommunelærerforening. Frydendalsvej 24 1809 Frederiksberg C. Telefon: 3329 7811 012@dlf.org. Telefontid

FKF-NYT. Frederiksberg Kommunelærerforening. Frydendalsvej 24 1809 Frederiksberg C. Telefon: 3329 7811 012@dlf.org. Telefontid Marts 2011 Frederiksberg Kommunelærerforening FKF-NYT Frydendalsvej 24 1809 Frederiksberg C. Telefon: 3329 7811 012@dlf.org Telefontid Mandag - torsdag: 09:00-15:00 Fredag: 9:00-13:00 www.fkf.dk Ane Søegaard:

Læs mere

FKF-NYT. Frederiksberg Kommunelærerforening

FKF-NYT. Frederiksberg Kommunelærerforening Frederiksberg Kommunelærerforening Frydendalsvej 24 1809 Frederiksberg C Telefon: 3329 7811 012@dlf.org Telefontid Maj 2012 FKF-NYT Lærerne skyder kr. 100.000 i den frederiksbergske folkeskole * Generalforsamling

Læs mere

Referat af TR-møde d. 23. februar.

Referat af TR-møde d. 23. februar. Referat af TR-møde d. 23. februar. Dagsordenspunkt Tid Referat 1) Orientering fra bestyrelsen om: a) Temadag med skoleledere og forvaltning d. 24. marts kl. 12-16 v. Ane. Temadag på Mødecenter Frb.d.24.

Læs mere

FKF-NYT. Frederiksberg Kommunelærerforening

FKF-NYT. Frederiksberg Kommunelærerforening Frederiksberg Kommunelærerforening Frydendalsvej 24 1809 Frederiksberg C Telefon: 3329 7811 012@dlf.org Telefond Januar 2012 Mandag - torsdag: 10:00-15:00 Fredag: 10:00-13:00 FKF-NYT At inkludere er lærernes

Læs mere

Generalforsamling 2014

Generalforsamling 2014 Generalforsamling 2014 ONSDAG DEN 12. MARTS KL. 17.30 TRE FALKE SKOLEN SØNDERJYLLANDS ALLÉ 4 2000 FREDERIKSBERG DET HANDLER OM DIN HVERDAG Indholdsfortegnelse: Dagsorden Fastlæggelse af forretningsorden

Læs mere

FKF-NYT. Medlemskursus- og fest fredag d. 23. november - du kan na det endnu! Frederiksberg Kommunelærerforening

FKF-NYT. Medlemskursus- og fest fredag d. 23. november - du kan na det endnu! Frederiksberg Kommunelærerforening November 2012 Frederiksberg Kommunelærerforening Frydendalsvej 24 1809 Frederiksberg C Telefon: 3329 7811 012@dlf.org Telefontid Mandag - torsdag: 10:00-15:00 Fredag: 10:00-13:00 www.fkf.dk Ane Søegaard:

Læs mere

FKF-NYT. Frederiksberg Kommunelærerforening

FKF-NYT. Frederiksberg Kommunelærerforening Frederiksberg Kommunelærerforening Frydendalsvej 24 1809 Frederiksberg C Telefon: 3329 7811 012@dlf.org Telefontid Juni 2012 FKF-NYT Vi vil have den bedste folkeskole * Dimittendforslaget * Go e ting *

Læs mere

Generalforsamling d. 23. april 2013

Generalforsamling d. 23. april 2013 Generalforsamling d. 23. april 2013 Det har været en lidt mærkelig oplevelse at skulle skrive dette års beretning, og jeg har prøvet at udskyde den så længe som muligt, for tidligere år er jeg kommet ind

Læs mere

Nyhedsbrev nr Særnummer om Generalforsamling

Nyhedsbrev nr Særnummer om Generalforsamling Nyhedsbrev nr. 2 2016 Særnummer om Generalforsamling Holbæk Lærerkreds afholder generalforsamling med valg til ny kredsstyrelse torsdag den 31. marts 2016 kl. 17 på Isefjordskolen, Holbæk Du kan stille

Læs mere

Frederiksberg Kommunelærerforening

Frederiksberg Kommunelærerforening Notat vedr. Partnerskab om effektiv anvendelse af lærernes arbejdstid Efter at have læst KL s rapport Partnerskab om effektiv anvendelse af lærernes arbejdstid Frederiksberg Kommune har vi i Frederiksberg

Læs mere

Kandidater til bestyrelsen DET HANDLER OM DIN HVERDAG. 1. april 2014 31. marts 2016

Kandidater til bestyrelsen DET HANDLER OM DIN HVERDAG. 1. april 2014 31. marts 2016 Kandidater til bestyrelsen 1. april 2014 31. marts 2016 DET HANDLER OM DIN HVERDAG GENERALFORSAMLING ONSDAG DEN 12. MARTS KL. 17.30 TRE FALKE SKOLEN SØNDERJYLLANDS ALLÉ 4 2000 FREDERIKSBERG ANE SØEGAARD

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d.18/5 2010.

Referat af bestyrelsesmøde d.18/5 2010. Referat af bestyrelsesmøde d.18/5 2010. Dagsordenspunkt Tid Referat 1) Godkendelse af referater. TR 26/4, 4/5 og 11/5 Best. 4/5 og 11/5 /B 2) A) Orientering fra formanden - Implementeringsmøde med forvaltning

Læs mere

En stærk krydret ret! Af Lene H. Nielsen

En stærk krydret ret! Af Lene H. Nielsen KREDS 60 NYT En stærk krydret ret! Af Lene H. Nielsen Så blev det virkelighed. Her, to måneder inde i skoleåret, må jeg konstatere, at folkeskolereformen, krydret med Lov 409, er en stærk ret med en til

Læs mere

FKF-NYT. Folkestingsvalg 15. september: Stem på et parti, der styrker folkeskolen! Frederiksberg Kommunelærerforening

FKF-NYT. Folkestingsvalg 15. september: Stem på et parti, der styrker folkeskolen! Frederiksberg Kommunelærerforening September 2011 Frederiksberg Kommunelærerforening Frydendalsvej 24 1809 Frederiksberg C Telefon: 3329 7811 012@dlf.org FKF-NYT Én lærer til to klasser det bliver dyrt! Økonomiaftale: Færre penge = øget

Læs mere

Nyhedsbrev 24.5.13 Årgang 8 nr. 5. Nyhedsbrevet. Ekstraordinær generalforsamling. Tirsdag den 11. juni kl. 15.30. Kontingentnedsættelse!

Nyhedsbrev 24.5.13 Årgang 8 nr. 5. Nyhedsbrevet. Ekstraordinær generalforsamling. Tirsdag den 11. juni kl. 15.30. Kontingentnedsættelse! Årgang 8 nr. 5 Nu er der gået en måned siden konflikten sluttede med et lovovergreb. Jeg kan mærke, at jeg stadig er meget vred over den måde KL (kommunen) og regeringen har handlet på. Vi var til kongres

Læs mere

Frederiksberg Kommunelærerforening

Frederiksberg Kommunelærerforening Frederiksberg Kommunelærerforening Generalforsamling Torsdag d. 21. marts 2013 kl. 17.30 Skolen ved Nordens Plads 1 Indholdsfortegnelse Dagsorden Side 2 Fastlæggelse af forretningsorden for FKF s generalforsamling

Læs mere

1. Godkendelse af referater fra den 17. juni og 12. august 2015 Referater fra den 17.juni og 12. august 2015 Referaterne blev godkendt.

1. Godkendelse af referater fra den 17. juni og 12. august 2015 Referater fra den 17.juni og 12. august 2015 Referaterne blev godkendt. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 20. august 2015 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Indkaldelse til generalforsamling i HK-klubben Tirsdag den 27. november kl

Indkaldelse til generalforsamling i HK-klubben Tirsdag den 27. november kl Indkaldelse til generalforsamling i HK-klubben Tirsdag den 27. november kl. 11 13.45 Sted: Hovedbygningen, Aulaen, Ndr. Ringgade 4, 8000 Aarhus C Dagsorden: Velkommen 1) Valg af dirigent 2) Godkendelse

Læs mere

Niels erklærer under de givne regler at generalforsamlingen var lovligt indvarslet og beslutningsdygtig.

Niels erklærer under de givne regler at generalforsamlingen var lovligt indvarslet og beslutningsdygtig. Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling i Vejen Lærerkreds torsdag den 20. juni 2013 kl.17.00 på Kredskontoret Vejen lærerkreds, Nørregade 58B, 6600 Vejen Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Forretningsorden

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 15. september 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Referat af TR-møde d.13/

Referat af TR-møde d.13/ Referat af TR-møde d.13/4 2010. Dagsordenspunkt Tid Referat 1) Orientering fra bestyrelsen om:. AMR får lagt 20 timer oveni i år. De a) AMR-akkord v. Ane får 70 timer næste år. b) Timer til suppleanten

Læs mere

OK 15 Arbejdstid. En tidlig status april 2015

OK 15 Arbejdstid. En tidlig status april 2015 OK 15 Arbejdstid En tidlig status april 2015 Michael Ziegler: En speciel aftale Aftaler eller ej?! "Vi vil bakke loyalt op om den aftale, vi har lavet og bakke loyalt op om de 15 punkter, vi har aftalt

Læs mere

Generalforsamling 2015

Generalforsamling 2015 Generalforsamling 2015 Fredag den 13. marts kl. 16.00 Koncerthuset, H.C. Andersen Hotel Endelig dagsorden Kl. 16.00: Gæstetaler: Start m/velkomst, fællessang, formalia, valg af dirigent mv. Dorte Lange,

Læs mere

Referat af TR-møde d. 21/

Referat af TR-møde d. 21/ Referat af TR-møde d. 21/9 2011. Til stede: Jørgen, Rasmus, Hans, Mette, Torben, Henrik Kragh, Ane, Enrico, Montse, Leif, Morten, Helen, Mads og Christine (fra kl.14). Afbud: Anne, Tine, Henrik D., Anja,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 17/8 2011. Dagsordenspunkt Tid Referat

Referat af bestyrelsesmøde d. 17/8 2011. Dagsordenspunkt Tid Referat Referat af bestyrelsesmøde d. 17/8 2011. Dagsordenspunkt Tid Referat 1) Godkendelse af referat fra Bestyrelsesmødet 10/5 TR-møde 17/5 /B 2) Godkendelse af forretningsorden for FKF s bestyrelse. (Bilag)

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 1. juni 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den

Læs mere

Frederiksberg Kommunelærerforening. Frydendalsvej 24 1809 Frederiksberg C Telefon: 3329 7811 012@dlf.org. Telefontid

Frederiksberg Kommunelærerforening. Frydendalsvej 24 1809 Frederiksberg C Telefon: 3329 7811 012@dlf.org. Telefontid September 2012 Frederiksberg Kommunelærerforening Frydendalsvej 24 1809 Frederiksberg C Telefon: 3329 7811 012@dlf.org Telefontid FKF-NYT Et godt arbejdsmiljø er en gratis øvelse! * Opslagstavle * Fælles

Læs mere

Generalforsamling i DLF - kreds 9, Vallensbæk Lærerkreds

Generalforsamling i DLF - kreds 9, Vallensbæk Lærerkreds Generalforsamling i DLF - kreds 9, Vallensbæk Lærerkreds Tirsdag den 24. marts 2015 kl. 16.00 18.00 på Pilehaveskolen Derefter spisning for tilmeldte. Endelig dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Beretning.

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36777014 014@dlf.org www.dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 2. november 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 18. februar 2015 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre.

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 18. februar 2015 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36777014 email: 014@dlf.org www.dlfkreds14.dk 19. februar 2015 Til Kredsstyrelsen Referat af kredsstyrelsesmøde

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d.4/1 2012. Afbud: Mette og Jørgen. Dagsordenspunkt Tid Referat

Referat af bestyrelsesmøde d.4/1 2012. Afbud: Mette og Jørgen. Dagsordenspunkt Tid Referat Afbud: Mette og Jørgen Referat af bestyrelsesmøde d.4/1 2012. Dagsordenspunkt Tid Referat 1) Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet 7/12 og TR-møde 14/12 2) TR-kurset. Program.(bilag) Hvem gør hvad?

Læs mere

Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn.

Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn. Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn. 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 FYN Hjemsted: Fyn og Øerne 2. Medlemskab af organisationer

Læs mere

Lederforeningen Lokalafdelingen

Lederforeningen Lokalafdelingen Lederforeningen Lokalafdelingen Vends Herreds Lærerkreds Nyhedsbrev 1 Februar 2005 OK 05 Lederdag og generalforsamling Fællesskrivelse tjenstlige sager Samarbejdsaftale mellem Vends Herreds Lærerkreds

Læs mere

Generalforsamling Varde Lærerkreds den 11. marts 2016 i Helle Hallen 55 deltagere

Generalforsamling Varde Lærerkreds den 11. marts 2016 i Helle Hallen 55 deltagere Generalforsamling Varde Lærerkreds den 11. marts 2016 i Helle Hallen 55 deltagere Velkomst ved formanden Foreningssangen 1. Valg af dirigent og fastsættelse af forretningsorden 2. Beretning Helge Højstrup

Læs mere

Sommerhilsen fra RLF Introduktion for nye medlemmer Ferie og sygdom Husk datoer Info om Kredskontoret

Sommerhilsen fra RLF Introduktion for nye medlemmer Ferie og sygdom Husk datoer Info om Kredskontoret Nr. 2, juni 2019 Sommerhilsen fra RLF Introduktion for nye medlemmer Ferie og sygdom Husk datoer Info om Kredskontoret Nr. 2, Juni 2019 Sommerhilsen fra RLF Så kom varmen skyllende hen over Rødovre, og

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 16. marts 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Ole Sørensen blev valgt som dirigent og Annette Støckel som referant. 2. Forelæggelse af bestyrelsens beretning v. Annette Støckel, Elbæk Efterskole

Ole Sørensen blev valgt som dirigent og Annette Støckel som referant. 2. Forelæggelse af bestyrelsens beretning v. Annette Støckel, Elbæk Efterskole Generalforsamling i Efterskolerne i Sydøstjylland (EIS) Tirsdag den 1.10.2013 på Elbæk Efterskole 1. Valg af dirigent og referant Ole Sørensen blev valgt som dirigent og Annette Støckel som referant 2.

Læs mere

VEDTÆGTER for vælgerforeningen Det Konservative Folkeparti i Helsingør

VEDTÆGTER for vælgerforeningen Det Konservative Folkeparti i Helsingør VEDTÆGTER for vælgerforeningen Det Konservative Folkeparti i Helsingør Foreningens navn er: Det Konservative Folkeparti i Helsingør Kommune, i daglig tale Konservative i Helsingør. Herefter benævnt vælgerforeningen.

Læs mere

Lederforeningen Lokalafdelingen

Lederforeningen Lokalafdelingen Lederforeningen Lokalafdelingen Vends Herreds Lærerkreds Nyhedsbrev 2. Marts 2005 Afstemning OK 05 Referat generalforsamling d. 7/3 05 Beretning Kommentarer til beretningen. Ansvarshavende: Jørgen Troelsen

Læs mere

Yngre Retsmedicinere Indkaldelse til generalforsamling Logo Kontingent Valg

Yngre Retsmedicinere Indkaldelse til generalforsamling Logo Kontingent Valg Yngre Retsmedicinere Indkaldelse til generalforsamling Du indkaldes hermed til Yngre retsmedicineres første ordinære generalforsamling den 4. november 2010 klokken 17-19 på Radisson Blue H.C. Andersen

Læs mere

Jeg hedder Leif Jensen og er næstformand for SAND.

Jeg hedder Leif Jensen og er næstformand for SAND. Bestyrelsens beretning for 2011 Kære hjemløse venner Jeg hedder Leif Jensen og er næstformand for SAND. Det plejer at være formanden, der får lov at stå her og fortælle hvad der er sket i løbet af året.

Læs mere

Bilag til pkt. 5a på Skole og Forældre Københavns Generalforsamling 2018: Forslag til vedtægtsændringer

Bilag til pkt. 5a på Skole og Forældre Københavns Generalforsamling 2018: Forslag til vedtægtsændringer Bilag til pkt. 5a på Skole og Forældre Københavns Generalforsamling 2018: Forslag til vedtægtsændringer Forslaget er stillet af bestyrelsen. Begrundelse: Landsforeningen Skole og Forældre har ændret deres

Læs mere

Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet

Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Side 1/5 Referat af DK-TUG Generalforsamling lørdag den 28. september 2002, Datalogisk Institut, Aarhus Universitet Før selve referatet

Læs mere

Ø-posten, 1. udgave juli 2013. Leder... 1. Regionsrådsvalg... 2. Støtte til valgkamp i Aalborg... 3

Ø-posten, 1. udgave juli 2013. Leder... 1. Regionsrådsvalg... 2. Støtte til valgkamp i Aalborg... 3 Indholdsfortegnelse Leder... 1 Regionsrådsvalg... 2 Støtte til valgkamp i Aalborg... 3 Deltag i næste folketingsvalgkamp med Enhedslisten Aalborg... 4 Bliv kandidat til kommunalvalget... 4 Kalenderen...

Læs mere

DLF for alle medlemmer

DLF for alle medlemmer DLF for alle medlemmer Øget fokus på de mindre medlemsgrupper Mit navn er Erik Cloyd Ebsen og jeg er kandidat til Hovedstyrelsen. Jeg er medlem af Aarhus Lærerforenings styrelse samt formand for Foreningen

Læs mere

FREDERIKSBERG KOMMUNELÆRERFORENING. Gammel Kongevej 164, 4. th., 1850 Frederiksberg C. CVR nr. 73 96 78 13

FREDERIKSBERG KOMMUNELÆRERFORENING. Gammel Kongevej 164, 4. th., 1850 Frederiksberg C. CVR nr. 73 96 78 13 FREDERIKSBERG KOMMUNELÆRERFORENING Gammel Kongevej 164, 4. th., 1850 Frederiksberg C. CVR nr. 73 96 78 13 Årsregnskab for 2007 I N D H O L D S F O R T E G N E L S E Side Resultatopgørelse for 2007... 1

Læs mere

Vedtægter Lokalforeningens vedtægter sætter rammerne for lokalforeningens arbejde.

Vedtægter Lokalforeningens vedtægter sætter rammerne for lokalforeningens arbejde. 1 Vedtægter Lokalforeningens vedtægter sætter rammerne for lokalforeningens arbejde. På de følgende sider er der en beskrivelse af, hvad vedtægterne kan/skal indeholde og kommentarer til de enkelte punkter.

Læs mere

6. Fremlæggelse af budget og fastsættelse af kredskontingent. 7. Valg Det er ikke valgår, men vi skal have valgt nye suppleanter.

6. Fremlæggelse af budget og fastsættelse af kredskontingent. 7. Valg Det er ikke valgår, men vi skal have valgt nye suppleanter. GENERALFORSAMLING Fredag den 20. marts 2015 kl. 16.30 på UCSJ, Vordingborg Seminarium, Kuskevej 1, Vordingborg DAGSORDEN 1. Valg af dirigent Forslag til forretningsorden 2. Beretning 3. Regnskab (se særskilt

Læs mere

2. Fastlæggelse af dagsorden Den udsendte dagsorden følges, der tilføjes dog et nyt punkt 3 e: Beslutning i Skole- og Undervisningsudvalget.

2. Fastlæggelse af dagsorden Den udsendte dagsorden følges, der tilføjes dog et nyt punkt 3 e: Beslutning i Skole- og Undervisningsudvalget. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk 8. oktober 2015 Til Kredsstyrelsen Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune. Vedtægter

Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune. Vedtægter Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune Vedtægter VEDTÆGTER for Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune 1 Foreningens navn er: Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune,

Læs mere

Generalforsamling Egå Sejlklub 2015-11-03. 1. Valg af dirigent Per Selmose. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år

Generalforsamling Egå Sejlklub 2015-11-03. 1. Valg af dirigent Per Selmose. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år Generalforsamling Egå Sejlklub 2015-11-03 1. Valg af dirigent Per Selmose 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år Storjolle udvalg. Evt. link til film fra Youtube. Kapsejladsudvalg Optimist afdeling

Læs mere

Referat af TR-møde d.25/8-09.

Referat af TR-møde d.25/8-09. Referat af TR-møde d.25/8-09. Dagsordenspunkt Tid Referat 1) Orientering fra bestyrelsen: medlemskursus d. 11. september v. Annette Paneldebat med politikerne kl. 16-18 om rummelighed, middag 18.30. Afholdes

Læs mere

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 24. oktober 2018 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre.

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 24. oktober 2018 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36777014 email: 014@dlf.org www.dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 25. oktober 2018 Referat af kredsstyrelsesmøde

Læs mere

Velkommen til FORSA generalforsamling 2015

Velkommen til FORSA generalforsamling 2015 Velkommen til FORSA generalforsamling 2015 FORSA Generalforsamling 2015 (Kl. 16.15-18.00) Dagsorden Valg af dirigent og referent Bestyrelsens beretning Indkomne forslag Regnskab 2014 Kommentarer fra kritisk

Læs mere

Referat af TR-møde d. 24/8 2011. Afbud : Lars IJG, Enrico JS, Henrik TFS. (Annette delvist), Rasmus NY, Jørgen, Anja, Morten S. (NSG).

Referat af TR-møde d. 24/8 2011. Afbud : Lars IJG, Enrico JS, Henrik TFS. (Annette delvist), Rasmus NY, Jørgen, Anja, Morten S. (NSG). Referat af TR-møde d. 24/8 2011. Afbud : Lars IJG, Enrico JS, Henrik TFS. (Annette delvist), Rasmus NY, Jørgen, Anja, Morten S. (NSG). Til stede: Henrik D, Mads, Karla, Helle L, Torben, Peter, Tine F,

Læs mere

I dette nummer: Gode medlemstilbud: Formanden har ordet; - Lysene tændes - År 2018 er ved at være gået - Lukkedage i december og januar

I dette nummer: Gode medlemstilbud: Formanden har ordet; - Lysene tændes - År 2018 er ved at være gået - Lukkedage i december og januar Afdelingsformand Lissi Lund er kommet i julestemning, og her fotograferet med den flotte juledekoration, der er i receptionen i afdelingshuset på Bataljonsvej i Næstved 19. årgang, december 2018, nr. 6

Læs mere

Referat af KS-møde tirsdag den 16. januar 2018 kl på kredskontoret Til stede: Fraværende: Line, Kristoffer

Referat af KS-møde tirsdag den 16. januar 2018 kl på kredskontoret Til stede: Fraværende: Line, Kristoffer Referat af KS-møde tirsdag den 16. januar 2018 kl. 12.15 på kredskontoret Til stede: Fraværende: Line, Kristoffer 16. januar 2018 Pkt. Emne DLF InSite (David) DLF InSite tilgås via stien: dlfinsite.dlf.org

Læs mere

Referat af ekstraordinær generalforsamling lørdag d. 26/ Fangel Kro og Hotel v. Odense.

Referat af ekstraordinær generalforsamling lørdag d. 26/ Fangel Kro og Hotel v. Odense. Referat af ekstraordinær generalforsamling lørdag d. 26/1 2008 Fangel Kro og Hotel v. Odense. Der var 20 fremmødte medlemmer. Dagsorden: 1. Velkomst 2. Valg af dirigent 3. Afstemning om vedtægtsændringer,

Læs mere

MedlemsNyt. Forståelsespapiret Fra Slagelse Lærerkreds - kreds 54. Maj Der skal være en klar forventningsafstemning

MedlemsNyt. Forståelsespapiret Fra Slagelse Lærerkreds - kreds 54. Maj Der skal være en klar forventningsafstemning Side 1 af 4 Forståelsespapiret 2019 Det blev ikke til en arbejdstidsaftale for lærerne i Slagelse Kommune. Vi har afholdt 6 forhandlingsmøder, men hovedparten af vores forslag blev mødt med, at det var

Læs mere

GENERALFORSAMLING I ISHØJ LÆRERKREDS TORSDAG DEN 20 MARTS 2014 KL

GENERALFORSAMLING I ISHØJ LÆRERKREDS TORSDAG DEN 20 MARTS 2014 KL REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING DEN 20. MARTS 2014 GENERALFORSAMLING I ISHØJ LÆRERKREDS TORSDAG DEN 20 MARTS 2014 KL. 16.15 Punkt 1: Valg af dirigent valg af stemmetællere og godkendelse af forretningsorden

Læs mere

Vedtægter for Det Konservative Folkeparti i Middelfart

Vedtægter for Det Konservative Folkeparti i Middelfart Vedtægter for Det Konservative Folkeparti i Middelfart 1 Foreningens navn er: Det Konservative Folkeparti i Middelfart Kommune, i daglig tale Konservative i Middelfart. Herefter benævnt vælgerforeningen.

Læs mere

Lokal arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Hillerød Kommune

Lokal arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Hillerød Kommune Lokal arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Hillerød Kommune Afgrænsning Aftalen omfatter lærere og børnehaveklasseledere (herefter lærere) omfattet af Overenskomst for lærere med flere

Læs mere

Referat at TR-mødet d. 11/5 2010

Referat at TR-mødet d. 11/5 2010 Referat at TR-mødet d. 11/5 2010 Mødeleder: Mette Referent: Annette Dagsordenspunkt Tid Referat 1) Orientering fra bestyrelsen Lokal løn 20 Rasmus orienterede om kampagnekortene, som skal lægges ud på

Læs mere

GENERALFORSAMLING DAGSORDEN. Praktiske oplysninger: 1. Valg af dirigent Forslag til forretningsorden. 2. Beretning. 3. Regnskab Støttetildeling 2018

GENERALFORSAMLING DAGSORDEN. Praktiske oplysninger: 1. Valg af dirigent Forslag til forretningsorden. 2. Beretning. 3. Regnskab Støttetildeling 2018 GENERALFORSAMLING Torsdag den 8. marts 2018 kl. 17.00 på Absalon, Vordingborg Seminarium, Kuskevej 1, Vordingborg DAGSORDEN 1. Valg af dirigent Forslag til forretningsorden 2. Beretning 3. Regnskab Støttetildeling

Læs mere

Under dette punkt drøfter kongressen forholdene omkring arbejdstidsaftalen.

Under dette punkt drøfter kongressen forholdene omkring arbejdstidsaftalen. Den 2. september 2011 Rammesætning af punkt 5 E Det lokale og centrale arbejde med arbejdstidsaftalen Det lokale og centrale arbejde med arbejdstidsaftalen Under dette punkt drøfter kongressen forholdene

Læs mere

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets Dirigent. Lasse takkede for valget og satte mødet i gang med at konstatere

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i VTK

Referat fra Generalforsamling i VTK Referat fra Generalforsamling i VTK Dato Tirsdag d. 13. marts 2014 Indkaldt af Sted Palle Klubbens lokaler Deltagere Antal stemme berettigede 12 Referent Palle Punkt 1.Valg af dirigent Dirigent Indkaldelse

Læs mere

Februar 2011. Der deltog i alt ca. 20 medlemmer i generalforsamlingen

Februar 2011. Der deltog i alt ca. 20 medlemmer i generalforsamlingen Februar 2011 REFERAT AF GENERALFORSAMLING I FORBINDELSE MED SELSKABETS ÅRSKURSUS Fredag den 28. januar 2011, kl. 16.30 Hotel Nyborg Strand, Østerøvej 2, 5800 Nyborg Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens

Læs mere

Vi satser på mennesker. Hvad brænder du for?

Vi satser på mennesker. Hvad brænder du for? Vi satser på mennesker Hvad brænder du for? Pjece.indd 1 5/27/08 5:28:21 PM Vi brænder for lokalpolitik - kunne du? Pjece.indd 2 5/27/08 5:28:23 PM Fokus på lokalpolitik I samarbejde med partiforeningerne

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Enhedslisten Varde. Foreningen er en lokalafdeling af foreningen Enhedslisten De Rød-Grønne. Foreningens hjemsted er Varde

Læs mere

FKF-NYT. Frederiksberg Kommunelærerforening. Frydendalsvej 24 1809 Frederiksberg C. Telefon: 3329 7811 012@dlf.org

FKF-NYT. Frederiksberg Kommunelærerforening. Frydendalsvej 24 1809 Frederiksberg C. Telefon: 3329 7811 012@dlf.org Juni 2011 Frederiksberg Kommunelærerforening FKF-NYT Frydendalsvej 24 1809 Frederiksberg C. Telefon: 3329 7811 012@dlf.org Telefon d i sommerferien (aku e henvendelser) Mandag - fredag: 10:00-12:00 www.fkf.dk

Læs mere

Referat af N. Kochs Skoles ÅRSMØDE den 14. oktober 2010

Referat af N. Kochs Skoles ÅRSMØDE den 14. oktober 2010 - vi vil være verdens bedste skole for børn Referat af N. Kochs Skoles ÅRSMØDE den 14. oktober 2010 Skoleleder Lisbeth Qvortrup bød alle velkommen til N. Kochs Skoles årsmøde torsdag den 14. oktober 2010

Læs mere

FKF-NYT. Frederiksberg Kommunelærerforening

FKF-NYT. Frederiksberg Kommunelærerforening November 2011 Frederiksberg Kommunelærerforening Frydendalsvej 24 1809 Frederiksberg C Telefon: 3329 7811 012@dlf.org Telefond FKF-NYT Er DU arbejdsgiver, kollega? Lærerne blev hørt i budget 2012 Lærerne

Læs mere

Vedtægter for Islandshesteklubben Forsæti.

Vedtægter for Islandshesteklubben Forsæti. Vedtægter for Islandshesteklubben Forsæti. 1. Navn.. Klubbens navn er Forsæti, udtales fårsaiti. Forsæti var balders søn og den som guderne gik til når de var uenige og skulle have tvister løst.. Foreningens

Læs mere

Vedtægter. for. Frederikshavn Træskibslaug.

Vedtægter. for. Frederikshavn Træskibslaug. Vedtægter for Frederikshavn Træskibslaug. 1 Navn og hjemsted. Laugets navn er Frederikshavn Træskibslaug. Laugets hjemsted er Frederikshavn Kommune. 2 Formål. Laugets formål er at opbygge og bevare træskibsmiljøet

Læs mere

Referat af generalforsamling i Venskabsforeningen Danmark- Mali.

Referat af generalforsamling i Venskabsforeningen Danmark- Mali. Referat af generalforsamling i Venskabsforeningen Danmark- Mali. Mandag den 26. maj 2014 kl 19.00 i Danafrika Kultur, Ndr. fasanvej 192-194. kld. 2000 Frederiksberg med dagsordenen: 1) Valg af dirigent

Læs mere

Vedtægter. 1. Navn og hjemsted

Vedtægter. 1. Navn og hjemsted Vedtægter 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Hundested By & Erhverv. 1.2 Foreningens hjemsted er 3390 Hundested, og foreningens adresse er formandens bopæl. 2.1 Foreningens formål er: 2. Formål

Læs mere

1. Ordinær generalforsamling d. 30. april 2014 for Kano og Kajakklubben S8

1. Ordinær generalforsamling d. 30. april 2014 for Kano og Kajakklubben S8 1. Ordinær generalforsamling d. 30. april 2014 for Kano og Kajakklubben S8 Der er 65 medlemmer til stede Formanden Ole Lyd Nielsen byder velkommen 1) valg af dirigent og referent - Kristian (Kiks) er dirigent.

Læs mere

Vedtægter. Partiforeningens navn er Socialistisk Folkeparti, Aalborg. Foreningen er hjemmehørende i Aalborg Kommune.

Vedtægter. Partiforeningens navn er Socialistisk Folkeparti, Aalborg. Foreningen er hjemmehørende i Aalborg Kommune. Vedtægter 1 Navn og hjemsted Partiforeningens navn er Socialistisk Folkeparti, Aalborg. Foreningen er hjemmehørende i Aalborg Kommune. 2 Formål Foreningens formål er at arbejde for tilslutning til Socialistisk

Læs mere

C) Spørgsmål 1: Er ALF gearet til fremtiden?

C) Spørgsmål 1: Er ALF gearet til fremtiden? Møde: KS Dato: 4. april 2019 Sted: Ryesgade 62 A Tidspunkt:8.30-15.00 Referent: Mødeleder: Fraværende: UKS, LDV, CK Forkortelser: Karsten Lynge Simonsen (KLS), Jan Knærkegaard (JK), Ulla Koch Sørensen

Læs mere

Midtvendsyssels Lærerkreds

Midtvendsyssels Lærerkreds Midtvendsyssels Lærerkreds VALG TIL KREDSSTYRELSEN Generalforsamling den 15.marts 2016 på Hotel Søparken, Aabybro På kredsens generalforsamling tirsdag den 15. marts 2016 skal der ifølge kredsens vedtægter

Læs mere

Administrationsgrundlag for skolernes planlægning af lærernes og børnehaveklasseledernes tjenestetid i skoleåret 2016/17

Administrationsgrundlag for skolernes planlægning af lærernes og børnehaveklasseledernes tjenestetid i skoleåret 2016/17 Administrationsgrundlag for skolernes planlægning af lærernes og børnehaveklasseledernes tjenestetid i skoleåret 2016/17 Med det formål at understøtte den kommunale indsats for at implementere folkeskolereformen,

Læs mere

LÆRLINGE KLUB Sådan starter du en lærlingeklub

LÆRLINGE KLUB Sådan starter du en lærlingeklub LÆRLINGE KLUB Sådan starter du en lærlingeklub FÅ INDFLYDELSE PÅ DIN PRAKTIKPLADS LÆRLINGEKLUB DANSK METAL 1 INDHOLD 3 Hvad er en lærlingeklub? 4 Sådan starter I 4 Det kan I lave i lærlingeklubben 5 Kontingent

Læs mere

Allerød Lærerforening

Allerød Lærerforening Allerød Lærerforening Evaluering af Arbejdstidsaftale 08 Beskrivelse af udvalgte punkter på baggrund af spørgeskemaundersøgelse i december 2010 blandt lærere og børnehaveklasseledere på Allerød Kommunes

Læs mere

STANDARDVEDTÆGTER for Det Konservative Folkepartis. Vælgerforeninger

STANDARDVEDTÆGTER for Det Konservative Folkepartis. Vælgerforeninger STANDARDVEDTÆGTER for Det Konservative Folkepartis Vælgerforeninger Foreningens navn er: Det Konservative Folkeparti i Ringkøbing-Skjern kommune, i daglig tale Konservative Ringkøbing Fjord. Herefter benævnt

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i PLØKS, Skovlunde klatreklub 6. februar 2011

Referat af ordinær generalforsamling i PLØKS, Skovlunde klatreklub 6. februar 2011 Referat af ordinær generalforsamling i PLØKS, Skovlunde klatreklub 6. februar 2011 Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent 2. Formandens beretning 3. Forslag til vedtægtsændring 4. Forslag fra bestyrelsen

Læs mere

Referat fra Industrigruppens Generalforsamlingen

Referat fra Industrigruppens Generalforsamlingen Referat fra Industrigruppens Generalforsamlingen Onsdag d. 25. marts 2015, kl. 17.00 UCH, Døesvej, 7500 Holstebro Dagsorden: 1. Velkomst 2. Valg af dirigenter 3. Valg af stemmeudvalg 4. Bestyrelsens beretning

Læs mere

Referat medlemsmøde 27. marts 2008 Færdselshuset. Der var mødt 15 medlemmer op til starten af mødet og der kom yderligere 3 i løbet af mødet.

Referat medlemsmøde 27. marts 2008 Færdselshuset. Der var mødt 15 medlemmer op til starten af mødet og der kom yderligere 3 i løbet af mødet. Referat medlemsmøde 27. marts 2008 Færdselshuset Der var mødt 15 medlemmer op til starten af mødet og der kom yderligere 3 i løbet af mødet. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmeudvalg 3. Formandens

Læs mere

Baggrund for dette indlæg

Baggrund for dette indlæg Baggrund for dette indlæg For nogle år siden skrev jeg op til et valg nogle læserbreve; mest om de ideologiske forskelle mellem Socialdemokraterne og Venstre. Jeg skrev en hel serie af læserbreve om dette

Læs mere

REFERAT FRA REPRÆSENTANTSKABSMØDE I NÆSTVED IDRÆTSUNION TIRSDAG DEN 20. MARTS 2012. I TEATERSALEN PÅ LILLE NÆSTVED SKOLE.

REFERAT FRA REPRÆSENTANTSKABSMØDE I NÆSTVED IDRÆTSUNION TIRSDAG DEN 20. MARTS 2012. I TEATERSALEN PÅ LILLE NÆSTVED SKOLE. REFERAT FRA REPRÆSENTANTSKABSMØDE I NÆSTVED IDRÆTSUNION TIRSDAG DEN 20. MARTS 2012. I TEATERSALEN PÅ LILLE NÆSTVED SKOLE. Deltagere: Jesper Poulsen (niu) Torben Søholt Pedersen (niu) Anne Zachariassen

Læs mere

Aftale om principper og rammer for lærernes arbejde og samarbejde som følge af folkeskolereformen - forhandlingsmandat

Aftale om principper og rammer for lærernes arbejde og samarbejde som følge af folkeskolereformen - forhandlingsmandat Pkt. 64 Aftale om principper og rammer for lærernes arbejde og samarbejde som følge af folkeskolereformen - forhandlingsmandat Sagsnr. 243463 Økonomiudvalget Lukket punkt Resume Byrådet besluttede den

Læs mere

Lokalvalg i Skolelederforeningen STILLER DU OP?

Lokalvalg i Skolelederforeningen STILLER DU OP? Lokalvalg i Skolelederforeningen STILLER DU OP? Indhold Din rolle og funktion som tillidsrepræsentant... Side 4 Din rolle og funktion som formand eller medlem af lokalbestyrelsen... Side 5 Sådan stiller

Læs mere

Referat af ordinær Generalforsamling

Referat af ordinær Generalforsamling Referat af ordinær Generalforsamling I EDR Ballerup Afdeling torsdag d. 08-03-2018 Kl.19:45 Afholdes i klubbens lokaler på: Foreningscenteret TAPETEN. Magleparken 5, 1.sal. 2750 Ballerup. Hermed indkalder

Læs mere

Landsbylauget Fløng Sogn

Landsbylauget Fløng Sogn GENERALFORSAMLING 2019 Afholdt 9. maj 2018 kl. 19:00 20:30 i Fløng Forsamlingshus Fremmødt var ca. 40 deltagere. Fra bestyrelsen var fremmødt: Afbud var meddelt af: Søren E. Sørensen, formand Jeppe Uldall

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling 2015

Referat af ordinær generalforsamling 2015 Side 1 af 5 Referat af ordinær generalforsamling 2015 Dato: Torsdag den 30. april 2015, kl. 19.30 til 20.25. Sted: Formål: Auditoriet på Østerhøjskolen Grundejerforeningen Fuglehavens årlige ordinære generalforsamling

Læs mere

Mødereferat. Møde: Styrelsesmøde Dato: 5. marts 2015. Sted: ÅLF s mødelokale Kl.: 12.00 14.00

Mødereferat. Møde: Styrelsesmøde Dato: 5. marts 2015. Sted: ÅLF s mødelokale Kl.: 12.00 14.00 Aarhus, den 10. marts 2015 Mødereferat Møde: Styrelsesmøde Dato: 5. marts 2015 Sted: ÅLF s mødelokale Kl.: 12.00 14.00 Referent: Fraværende: Mødeleder: Forkortelser: EE DRF FP Jesper Skorstengaard JWS,

Læs mere

TR-MØDE 04.06.15 (14.00-15.30) Afbud: Referent: Dagsorden Form Referat (konklusion/beslutning)

TR-MØDE 04.06.15 (14.00-15.30) Afbud: Referent: Dagsorden Form Referat (konklusion/beslutning) Varde Lærerkreds TR-møder 2015/2016 Dagsordener og referater TR-MØDE 04.06.15 (14.00-15.30) Afbud: Referent: Dagsorden Form Referat (konklusion/beslutning) 77 Godkendelse af referat fra TR-møde 11.05.15

Læs mere

Vedtægter for SmerteDanmark

Vedtægter for SmerteDanmark Vedtægter for SmerteDanmark Indhold Vedtægter for... 1 1 Navn og hjemsted... 2 2 Formål... 2 3 Medlemskab... 2 4 Organisation... 3 5 Bestyrelsens kompetence... 3 6 Generalforsamlingen... 3 7 Regnskab og

Læs mere

Vedtægter for Islandshesteklubben Forsæti.

Vedtægter for Islandshesteklubben Forsæti. Vedtægter for Islandshesteklubben Forsæti. 1. Navn.. Klubbens navn er Forsæti, udtales fårsaiti. Forsæti var balders søn og den som guderne gik til når de var uenige og skulle have tvister løst.. Foreningen

Læs mere