Vi har 1 kortlæser der benytter magnetstriben og 2 der benytter stregkoden. Kortlæseren der benytter stregkoden fungere efter vores vurdering bedst.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vi har 1 kortlæser der benytter magnetstriben og 2 der benytter stregkoden. Kortlæseren der benytter stregkoden fungere efter vores vurdering bedst."

Transkript

1 Sådan har vi lavet åbne biblioteker i Vesthimmerland Kommune ( ) Tekniske løsninger: Ved det første åbne bibliotek valgte vi det lokale alarmfirma HP-alarm som leverandør af adgangskontrol og overvågning. Vi har siden valgt firmaet Cordura da de havde mulighed for at lave præcis den løsning vi ønskede mht. adgangskontrol, styring af lys, alarm og publikumspc er samt administration af systemet. Ved det første åbne bibliotek indkøbte vi højtalersystem der meddeler at biblioteket lukker. Det blev dog først monteret 1 måned efter åbningen og det viste sig at brugerne sagtens kunne finde ud af at komme ud af biblioteket inden lukketid. Vi har derfor ikke monteret højtalersystem på de 2 efterfølgende åbne biblioteker. Vi har 1 kortlæser der benytter magnetstriben og 2 der benytter stregkoden. Kortlæseren der benytter stregkoden fungere efter vores vurdering bedst. Vi bruger forskellige typer dørtællere som er installeret før etableringen af åbne biblioteker. Vi har ingen former for help-desk eller nødtelefon. Adgang og begrænsninger: Da vi i 2009 åbnede det første åbne bibliotek i Aalestrup valgte vi at alle uanset alder og bopælskommune skulle have adgang til den ubemandede åbningstid. I forbindelse med etableringen af 2 nye åbne biblioteker i 2010 har vi valgt at børn under 18 år skal have deres forældres tilladelse til at blive oprettet som bruger af det åbne bibliotek. Indretning: Samtidig med etableringen af åbne biblioteker er bibliotekerne også blevet nyindrettet. Grundlæggende har vi lagt stor vægt på at lokalerne fremtræder lyse og indbydende og indretningen åben og overskuelig. Derfor har vi bl.a. kasseret kraftigt i vores materialebestand så vi kunne smide nogle reoler ud, malet lokalerne og reolerne, købt nyt inventar og opstillet reolerne på en mere overskuelig måde. Åbningstider: Vi startede med at have åbent fra 9-21 alle ugens dage. Vi har siden udvidet åbningstiden fra 7-21 alle ugens dage. Ca. 30 % af vores udlån sker i den ubemandede åbningstid.

2 Sådan har vi lavet åbne biblioteker i Brønderslev Kommune ( ) Åbent bibliotek i Dronninglund. Etableringsfasen løb fra foråret 2010, hvor vi startede med at besøge allerede etablerede Åbne biblioteker, til den 9. februar 2011, hvor vi kunne byde velkommen til det åbne bibliotek i Dronninglund. Tilbuddet er en udvidelse af vores åbningstid og er ikke blevet til af sparehensyn. Den bemandende åbningstid er på 24 timer/uge. Biblioteket er tilgængeligt alle ugens dage fra kl Leverandør af vores løsning er en lokal elektriker. Da vi har Turistservice på biblioteket valgte vi en løsning, hvor alle har adgang via børnelånerkort eller sundhedsbevis det vil sige, at der ikke laves opslag i vores lånerdatabase, for at kontrollere kortnummer. Begge vores døre giver mulighed for adgang til det åbne bibliotek. Kortnummer gemmes i loggen, så vi altid kan se, hvem der har været inde. Vi har investeret i en dørtæller, der tæller for hver time det giver en god mulighed for at se, hvordan bruget fordeler sig. Der er installeret 13 overvågningskameraer på strategiske steder i biblioteket sådan at stort set hele biblioteket er overvåget. Overvågningen kører ikke i den bemandede åbningstid. Der er 1 telefon i ekspeditionsområdet, der kan bruges i nødstilfælde de 2 telefoner på bibliotekar-bordene i voksen og børn lukkes automatisk ned, når vi går hjem (styres af ur). Vi har opsat en informationsskærm med vejledninger til brugerne de samme vejledninger er sat op rundt omkring i biblioteket. Vi har en speciel kasse til aflevering af problemmaterialer og beskeder. Vi har en gæstebog, hvor vi opfordrer brugerne til at skrive kommentarer. Kopiering er ikke muligt i den ubemandede åbningstid. Vi slukker for kopimaskinen på en kontakt placeret uden for de lokaler, brugerne har adgang til. I voksenudlånet har vi placeret et såkaldt Bibskilt (se der hjælper brugerne til at finde materialernes placering i faglitteraturen. Aviser er som udgangspunkt tilgængelige ugens 5 første dage fra kl (lægges frem af rengøringshjælp). Lørdags- og søndagsaviser kan først ses fra mandag. En del brugere har udtrykt ønske om at kunne se de nye aviser i weekenden derfor overvejer vi at give nogle brugere nøgle til det rum, hvor vores postkasse er placeret, så de kan lægge aviserne frem. Pc er til publikum (3 stk. i alt) skal både i vores bemandede og ubemandede åbningstid bookes via systemet Pc book. Dette foregår via Kvik-pc placeret i ekspeditionsområdet. Voksne kan booke max 2 timer børn max 1 time. Vi har installeret bevægelsesfølere, sådan at der i den ubemandede åbningstid er en minimal belysning, der straks øges, når der er brugere i lokalet. Tidligere kunne en del af vores kontortid placeres i udlånet uden problemer. Nu bestræber vi os på ikke at vise os i udlånet i den ubemandede tid for ikke at vænne brugerne til, at de godt kan få hjælp alligevel (her i de 2 første måneder har vi dog opholdt os en del i udlånet for at finde ud af, om tingene fungerer, som vi har tænkt, de skal).

3 Sådan har vi lavet åbne biblioteker i Hjørring Kommune ( ) Hjørring Bibliotekerne har to åbne filialer: Vrå og Sindal. Vrå åbnede i marts 2010 og Sindal et halvt år senere. Teknik: Bibliotheca har leveret en samlet teknisk løsning incl. kortlæser og overvågningskamera er. Dansikring har leveret alarmerne. Kun Sindal har brandalarm, som er leveret af Strandby El- Teknik. Viametrics har leveret dørtællerne. Der er direkte adgang til Hovedbiblioteket via en telefon. Materialerne er tyverisikret, men kun Sindal har gates. Adgang: Vi diskuterede en aldersbegrænsning for brugere under 15 år, men besluttede at det åbne bibliotekstilbud skulle være for alle registrerede brugere. Borgere udenfor kommunen har kun adgang hvis de er registreret i vores bibliotekssystem. Det kan diskuteres om det er rimeligt når vi også fungerer som turistbureau. Der ligger ikke nogen principiel beslutning bag, vi var blot enige om at det var det rigtige på daværende tidspunkt. Højtaleren giver to gange besked om at bibliotek lukker. En venlig stemme siger: biblioteket lukker om xx-antal minutter, vær venlig at forlade lokalet, og lyser lukker trinvis ned i lokalerne. Åbningstider: Fra oktober harmoniseres åbningstiderne på de åbne biblioteker i Hjørring, så der udvides med søndagsåbning fra Det er besluttet, at holde lukket nytårsaftensdag + 1. nytårsdag. Juleaftensdag lukkes kl Der kommer flest i den betjente åbningstid. Den sidste time mellem kl er meget svagt besøgt. Efter et halvt år med åbent bibliotek udvidede vi lørdagsåbningstiden til kl og indførte samtidig søndagsåbning fra kl Det var helt klart en fejl, at der ikke var søndagsåbning fra begyndelsen. Indretning: Sindal Bibliotek blev totalskadet ved en brand og fremstår i dag som et smukt, lyst og overskueligt bibliotek med nyt inventar og nye materialer. Der er gjort meget ud af skiltning. Indretningen er indbydende og opfordrer til at slå sig ned selvom hjørner og gemmesteder er undgået. Indretningen i Vrå er anderledes. Biblioteket blev renoveret i forbindelse med projektet, men alt er genbrug. Indretningen er naturligvis styret af de eksisterende bygninger, så biblioteket er delt i tre afdelinger: 1) børnehjørne, 2) banegård med skranke, borgerservice, udstillingstårn, avmaterialer, pc ere, aviser et sted hvor der snakkes og larmes, 3) boghulen her er alle bøgerne samlet et mere stille sted med mulighed for fordybelse. Turistdelen findes fortrinsvis i forhallen. Reolopstillingen i boghulen er justeret i sommerens løb, så salen er mere overskuelig uden for mange hyggekroge. Flere brugere har udtrykt utryghed ved at gå ind når lokalet ikke kan overskues.

4 Reolopstilling: Vigtigt med en overskuelig reolopstilling, så lokalet kan overskues, når man kommer ind. For mange "hyggekroge" kan skabe utryghed en mørk vinteraften. Ligeledes er det vigtigt med et godt, oplyst indgangsparti. Udlån: Forventningen er ikke højere udlån, men gerne flere brugere. I Sindal er brugerantallet eksploderet, mens det er stagnerende, svagt stigende i Vrå. Kopimaskiner: I Sindal er der opsat en betalingsboks ved kopimaskinen/printeren. Betalingen bygger på tillid. I Vrå er der kun adgang til kopimaskinen i den betjente åbningstid. I selvbetjeningstiden kan der tages sort/hvide print her bygger betalingen også på tillid. Diverse: I forbindelse med overgang til åbent bibliotek sker der ofte nedskæringer i personalet. Også i Vrå hvor bibliotekaren nu er: bibliotekar, hk er og pedel. Det kan blive ensomt, men her opvejes det af, at borgerservice er bemandet med én person i stort set samme åbningstid som bibliotekets betjente åbningstid. I Sindal er der (endnu) 1½ bibliotekar og 3 hk timer/uge. Der er de selvhjulpne brugere og de ikke-selvhjulpne brugere. De ikke-selvhjulpne bruger biblioteket som de plejer. Se selvhjulpnes første udfordring er at komme ind, dernæst at bruge selvbetjeningsmaskinen og dernæst at finde nye materialer. En god skiltning og vejledning til alle områder er altafgørende, men så fungerer de selvhjulpne også fint og fra den gruppe hører vi kun rosende omtaler. Det tager lang tid at indarbejde en ny åbningstid løbesedler, annoncering samt naturligvis opslag på indgangsdøren skal bruges. Vigtigst er dog mund til mund. I øjeblikket arbejder vi på at lave folder med oplysninger om hvordan det åbne bibliotek bruges. Begge de to brugergrupper har reageret positivt, for de ikke-selvhjulpne er der jo stort set ikke sket nogen ændring. I den forbindelse skal man gøre sig klart, om man betjener brugerne i den ubetjente tid, når man nu alligevel er der. Det er i høj grad et spørgsmål om pli og fingerspidsfornemmelse. Ligeledes skal der tages højde for megen oprydning specielt efter personaleløse åbningsdage. Aviser fremlægges ikke på personaleløse dage til stor gene for brugerne. Vi har ikke fundet en løsning på det problem. Andre lavpraktiske ting så som ulæselige stregkoder løses via servicetelefonen til Hovedbiblioteket. Begge filialer har anskaffet en metalplade til beskyttelse af dørkortlæseren mod hærværk nytårsaften.

5 Sådan har vi lavet åbne biblioteker i Frederikshavn Kommune ( ) Lidt historie om Sæby Bibliotek: Da Sæby Bibliotek (indviet 2004) ligger sammen med Kulturhus/Musikskole (indviet 2005) og Svømmebad med wellness (indviet 2007), var det meget naturligt at tale om samarbejde på KULTURØEN. Det startede med et visionsmøde i foråret 2009, hvor alle interessenter gav deres bud på fremtidige udviklingsmuligheder. Her blev puljen til etablering af de åbne biblioteker, som netop var introduceret af Biblioteksstyrelsen, bragt i forslag, (Svømmebadet har det meste af året åbent fra kl. 6 21) og det endte med at vi sendte en ansøgning og til stor overraskelse for os selv, fik vi i august måned besked om at vi havde fået penge fra puljen (kr ). Vi gik i gang med forberedelserne, hvor vi var på besøg i Ålestrup, Vodskov og Haraldslund for at høre om deres erfaringer. Derefter skulle vi have valgt nogen, der kunne hjælpe os med det tekniske omkring det åbne bibliotek og valget faldt på Axiell og Biblioteca Vores bibliotek er et etrumsbibliotek, hvor det forholdsvis har været nemt at sikre: Vi har fået installeret 6 overvågningskameraer og gate ved vores indgangs-/udgangsdør. Vores vinduer er blevet sikret og i forhold til brandmyndighederne er vores branddøre blevet sikret, så de kan anvendes i en nødsituation. Vi fik i april måned 2009 opsat besøgstæller, som tæller alle besøg. Vi har indtil videre manuelt talt besøgene i det åbne bibliotek, men vi kan nu via systemet gå ind for at se tallene. For at gøre biblioteket klar til fremtiden fik vi ved forhandlinger med Axiell en pris på chipning af alle vore materialer i Sæby (ca materialer) og en selvbetjeningsmaskine. Vi har ikke tidligere haft selvbetjening i Sæby. I den første uge i november 2009 havde vi kampagneuge, hvor vi chippede ca materialer. Det var rigtig flot har vi senere fået at vide. Vi havde 4 arbejdsstationer, så vi lå ikke på den lade side. Vi havde en god chipsfest om fredagen. Frem til 1.marts 2010 havde sæbynitterne så mulighed for at øve sig i selvbejeningsautomaten og få kode tilknyttet deres lånerkort/sundhedskort. Vi har valgt en model, hvor man skal være oprettet som låner i Frederikshavn Kommunes Biblioteker, og at man skal være 15 år for at komme ind i det åbne bibliotek på egen hånd. Under 15 år må man være sammen med en voksen. Erfaringer efter det første års tid har været gode. Vi har ikke haft problemer med hærværk eller uorden på biblioteket. Vore lånere passer godt på deres lokale bibliotek. Åbningstider: Vi startede med at have åbnet på følgende måde: Med betjening: Mandag torsdag kl

6 Fredag kl Lørdag kl i alt 34 ½ timer Samlet åbningstid: Mandag fredag kl Lørdag søndag og helligdage kl i alt 84 timer Grunden til dette var at svømmebadet lukker kl. 15, og i starten regnede vi med at de måske skulle have en eller anden form for opsyn med biblioteket, når vi nu ikke var der. Det har i praksis vist sig ikke at være tilfældet. Så derfor har i på årsdagen for det åbne bibliotek udvidet åbningstiden til kl alle dage hele året rundt også juleaften og nytårsdag. I forhold til aviser om søndage og andre helligdage har vi endnu ikke fundet en løsning, så de kan leveres når vi ikke er her. Vi har ingen backup på tingene uden for den betjente tid, så der er enkelte gange, hvor personalet på vores hovedbibliotek i Frederikshavn har fået henvendelse på uregelmæssigheder bl.a andet at vores dør ikke ville lukke ( en fredag sidst på eftermiddagen). Nogen var kommet til at trykke på nødstopsknappen, så det fik vi løst. Nogen gange sker der også det at vore lånere glemmer at udlåne reserveret materiale, hvilket betyder at alarmen går i gang, når de forlader biblioteket. Når de kommer med materialet igen, giver gaten igen lyd fra sig. Så må vi forklare dem, at de skal huske at udlåne materialet på lånenummer. Indretning: Vi har ikke lavet væsentligt om på vores indretning i Sæby. I forhold til overskueligheden er vore hylder nok lige høje nok, men vi forsøger at skabe så meget luft på hylderne ved kassation, at det virker mere luftigt. Vi har flyttet vores bibliotekar-arbejdsplads hen i nærheden af skranken så vi nærmest har en fællesekspedition. Bogsalg og betaling for kopier: Vi har bibeholdt vores permanente bogsalgshylde i vores indgangsparti (efter at vi på et tidspunkt flyttede den ned i bunden af biblioteket med det resultat at vi ikke solgte noget). Vi har opsat en lille pengekasse og en ved vores kopimaskine og det virker som at vore lånere er lovlydige. Der er i hvert fald penge i kasserne, hver gang vi tømmer dem. Andre erfaringer: De første gange vi gik hjem kl. 17 til hverdag og kl.14 fredag og kl lørdag var det vildt underligt at gå rundt og sige at nu overlod vi biblioteket på vore lånere, men de klarer sig på fornem vis har vi indtryk af. Vi har haft en par smagsdommere til at anmelde vores bibliotek både i den betjente tid og i den ubetjente tid, og de har begge giver indtryk af, at de har været overraskede over mange der er på biblioteket både om aftenen og i weekenden. I påskedagene 2011 har der cirka været 1000 lånere inde på biblioteket trods sommervejr.

7 Sæby by har knapt 9000 indbyggere og vi har 12 kilometer til hovedbiblioteket i Frederikshavn. Frederikshavn Bibliotek og Skagen Bibliotek er i øjeblikket ved at chippe deres samlinger og Skagen Bibliotek bliver også åbent bibliotek, når de flytter ind i Kulturhuset Kappelborg efter sommerferien. Vi har købt Odherred biblioteks Bib-skilt, som er en elektronisk udgave af decimalklasse-systemet. Vi tror at vore lånere på den måde bedre kan finde frem til det emne de ønsker beskrevet. Vores overordnede erfaringer er at lånerne er glade for at kunne bruge biblioteket, når det passer dem. Så er det vores opgave med vores formidling at gøre opmærksom på de muligheder, der er på biblioteket både, både når vi er der og når vi ikke er der. Yderligere oplysninger kan rettes til Knud Hjørnholm knhj@frederikshavn.dk

Velkommen på Ulfborg Bibliotek. Brug dit bibliotek - også når personalet er gået hjem

Velkommen på Ulfborg Bibliotek. Brug dit bibliotek - også når personalet er gået hjem Velkommen på Ulfborg Bibliotek Brug dit bibliotek - også når personalet er gået hjem Velkommen til et bibliotek med både betjening og selvbetjening Det er os en stor glæde at byde dig velkommen på Ulfborg

Læs mere

Biblioteket er dit og mit bibliotek. Vi håber, du vil passe godt på det! Der er lukket: Nytårsaftensdag - Nytårsdag

Biblioteket er dit og mit bibliotek. Vi håber, du vil passe godt på det! Der er lukket: Nytårsaftensdag - Nytårsdag Avislæsning Hvis personalet ikke er til stede til at lægge dagens aviser frem, er du velkommen til selv at hente dem i avispostkassen udenfor biblioteket. Mødested Du er velkommen til at bruge biblioteket

Læs mere

Salgsklart bibliotek og indirekte værtskab - Hasseris

Salgsklart bibliotek og indirekte værtskab - Hasseris bilag 1 Salgsklart bibliotek og indirekte værtskab - Hasseris Life Cycle Stage Ansvarlig Touch Type Statisk Interaktiv Stickers "Drive-In"-bruger "Entusiast"-bruger Ankomst Velkomst Selvbetjening Shopping

Læs mere

Det Selvbetjente Bibliotek

Det Selvbetjente Bibliotek Det Selvbetjente Bibliotek Self Operated Library (SOL) Cordura A/S har udviklet en række software- og hardwareprodukter, der tilsammen gør det muligt for mindre biblioteksfilialer at have åbent uden fysisk

Læs mere

SERVICE & REGLER SÅDAN BRUGER DU ET ÅBENT BIBLIOTEK

SERVICE & REGLER SÅDAN BRUGER DU ET ÅBENT BIBLIOTEK SERVICE & REGLER SÅDAN BRUGER DU ET ÅBENT BIBLIOTEK 1 2 SERVICE & REGLER SÅDAN BRUGER DU ET ÅBENT BIBLIOTEK HVAD ER ET ÅBENT BIBLIOTEK? Det Åbne Bibliotek er en selvbetjeningsløsning, hvor du selv lukker

Læs mere

Dialog- og aftalestyring

Dialog- og aftalestyring Dialog- og aftalestyring Mariagerfjord Bibliotekerne Aftale 2012/13 Aftale for 2012/13 Side 1 af 7 INDHOLDSFORTEGNELSE BESKRIVELSE AF MARIAGERFJORD BIBLIOTEKERNE... 3 MÅLSÆTNINGER OG INDSATSOMRÅDER...

Læs mere

REGLER FOR BRUG AF BIBLIOTEKERNE TEMA

REGLER FOR BRUG AF BIBLIOTEKERNE TEMA REGLER FOR BRUG AF BIBLIOTEKERNE TEMA Velkommen til dig som ny bruger af Stevns Bibliotekerne! 2 REGLER FOR BRUG AF STEVNS BIBLIOTEKERNE - REV. OKTOBER 2016 Regler for brug af Stevns Bibliotekerne Alle,

Læs mere

SERVICE & REGLER SÅDAN BRUGER DU ET ÅBENT BIBLIOTEK

SERVICE & REGLER SÅDAN BRUGER DU ET ÅBENT BIBLIOTEK SERVICE & REGLER SÅDAN BRUGER DU ET ÅBENT BIBLIOTEK 1 2 SERVICE & REGLER SÅDAN BRUGER DU ET ÅBENT BIBLIOTEK HVAD ER ET ÅBENT BIBLIOTEK? Det Åbne Bibliotek er en selvbetjeningsløsning, hvor du selv lukker

Læs mere

Den følgende evaluering giver en status på brug af det åbne bibliotekstilbud på Hvidovre Hovedbibliotek.

Den følgende evaluering giver en status på brug af det åbne bibliotekstilbud på Hvidovre Hovedbibliotek. Evaluering af Åbent Bibliotek på Hvidovre Hovedbibliotek NOTAT HVIDOVREBIBLIOTEKERNE Center for Kultur og Fritid Kulturområdet Bibliotekschef: Rebekka Kinimond Carlson Dato: 22. juni 2018/rkc Baggrund

Læs mere

REGLER FOR BRUG AF BIBLIOTEKERNE REGLEMENT

REGLER FOR BRUG AF BIBLIOTEKERNE REGLEMENT REGLER FOR BRUG AF BIBLIOTEKERNE REGLEMENT Velkommen til dig som ny bruger af Stevns Bibliotekerne! 2 Regler for brug af Stevns Bibliotekerne Alle, der bor i Danmark, kan frit bruge biblioteket. Du kan

Læs mere

REGLER FOR BRUG AF BIBLIOTEKERNE

REGLER FOR BRUG AF BIBLIOTEKERNE REGLER FOR BRUG AF BIBLIOTEKERNE TEMA Velkommen til dig som ny bruger af Stevns Bibliotekerne! 2 Regler for brug af Stevns Bibliotekerne Alle, der bor i Danmark, kan frit bruge biblioteket. Du kan komme

Læs mere

Læs dansk på bibliotekerne

Læs dansk på bibliotekerne Læs dansk på bibliotekerne Undervisningsmateriale om biblioteket ved introduktion til kursister fra sprogskolen af Vibeke Nielsen og Tina Møller Kristensen Læs dansk på bibliotekerne Intro 5 råd til et

Læs mere

Åbne biblioteker i Aalborg

Åbne biblioteker i Aalborg Åbne biblioteker i Aalborg Bodil Have bibliotekschef Aalborg Bibliotekerne 1 hovedbibliotek 13 by- og lokalbiblioteker 3 bogbusser 155 medarbejdere 110 mio. kr. (95 mio. kr.) 1,7 mio. udlån 1,8 mio. besøgende

Læs mere

Velkommen til Borgernes Hus

Velkommen til Borgernes Hus Velkommen til Borgernes Hus VELKOMMEN TIL BORGERNES HUS Hvad kan vi? Borgernes Hus er din indgang til bibliotek, musik, borgerservice, frivillighed og foreningsliv i Odense. Her kan du mødes med andre

Læs mere

Gensidig respekt, omsorg, overbærenhed og forståelse er en forudsætning for alt frugtbart samarbejde og gælder uanset etnisk og religiøs baggrund.

Gensidig respekt, omsorg, overbærenhed og forståelse er en forudsætning for alt frugtbart samarbejde og gælder uanset etnisk og religiøs baggrund. Gensidig respekt, omsorg, overbærenhed og forståelse er en forudsætning for alt frugtbart samarbejde og gælder uanset etnisk og religiøs baggrund. Plejehjemmet Tårnbygård Løjtegårdsvej 100 2770 Kastrup

Læs mere

Velkommen til Gladsaxe Bibliotekerne. gladsaxe.dk/bibliotek

Velkommen til Gladsaxe Bibliotekerne. gladsaxe.dk/bibliotek Velkommen til Gladsaxe Bibliotekerne gladsaxe.dk/bibliotek Indhold Redaktion: Marie Engberg Eiriksson og Rikke Borup Layout: Stine Bang Iversen og Mette Edlers Fotos: Thomas Vilhelm/Photographic Nordic

Læs mere

Nørresundby Gamle Rådhus - Foreningernes Hus

Nørresundby Gamle Rådhus - Foreningernes Hus Nørresundby Gamle Rådhus - Foreningernes Hus Ordens- og Husregler 1. Brugerrådet Til at efterleve intentionerne med Foreningernes Hus er der nedsat et Brugerråd med repræsentanter fra de foreninger, som

Læs mere

Brug af møde og udstillingslokaler. på Humlebæk Bibliotek

Brug af møde og udstillingslokaler. på Humlebæk Bibliotek Brug af møde og udstillingslokaler på Humlebæk Bibliotek SALEN standardopstilling med 28 stole og 12 borde GRUPPERUM standardopstilling med 28 stole og 9 borde Mødelokaler Humlebæk Bibliotek har to mødelokaler,

Læs mere

Gensidig respekt, omsorg, overbærenhed og forståelse er en forudsætning for alt frugtbart samarbejde og gælder uanset etnisk og religiøs baggrund.

Gensidig respekt, omsorg, overbærenhed og forståelse er en forudsætning for alt frugtbart samarbejde og gælder uanset etnisk og religiøs baggrund. Gensidig respekt, omsorg, overbærenhed og forståelse er en forudsætning for alt frugtbart samarbejde og gælder uanset etnisk og religiøs baggrund. Plejehjemmet Løjtegårdsvej Løjtegårdsvej 100 2770 Kastrup

Læs mere

Udvalgsmødet den 13. marts 2017

Udvalgsmødet den 13. marts 2017 Udvalgsmødet den 13. marts 2017 3 projekter -og en eventyrrejse Kulturkufferter i Hjørring Kommune - 150 børnehavebørn i Hirtshals og deres familier. - Et vellykket projekt, som de involverende har lært

Læs mere

Indretning af åbne biblioteker Inspiration og eksempler

Indretning af åbne biblioteker Inspiration og eksempler Præsentation Generelle udfordringer Velkomst Indretning af åbne biblioteker Inspiration og eksempler Tryghed Selvbetjening Inspiration Nye aktiviteter og roller Spørgsmål Oplæg ved Gry Dinesen, møbelarkitekt

Læs mere

reglement & gebyr BIBLIOTEKERNE I FREDERIKSHAVN // SÆBY // SKAGEN // ÅLBÆK // ØSTERVRÅ

reglement & gebyr BIBLIOTEKERNE I FREDERIKSHAVN // SÆBY // SKAGEN // ÅLBÆK // ØSTERVRÅ reglement & gebyr BIBLIOTEKERNE I FREDERIKSHAVN // SÆBY // SKAGEN // ÅLBÆK // ØSTERVRÅ 1 2 OPRETTELSE OG LÅNERKORT Alle kan oprettes som bruger af biblioteket. Du kan oprette dig med dit NemID via bibl.frederikshavn.dk

Læs mere

Forslag til fremtidig organisering af borgerservice i Præstø, Stege & Vordingborg

Forslag til fremtidig organisering af borgerservice i Præstø, Stege & Vordingborg Forslag til fremtidig organisering af borgerservice i Præstø, Stege & Vordingborg Med etableringen af det nye Borgercenter i Vordingborg åbner der sig en mulighed for en ny og bedre organisering af borgerhenvendelser

Læs mere

REGLEMENT. for Egedal Bibliotekerne

REGLEMENT. for Egedal Bibliotekerne REGLEMENT for Egedal Bibliotekerne Hvem er Egedal Bibliotekerne? Egedal Bibliotekerne består af fire filialer. Smørum Bibliotek, Ølstykke Bibliotek, Ganløse Bibliotek og Biblioteket i Stenløse Kulturhus.

Læs mere

Budget 2019 drift Kultur- og Fritidsudvalget

Budget 2019 drift Kultur- og Fritidsudvalget 1000 kr. DRIFT Pol. Nr. Kultur og Fritid - Bidrag til finansieringskatalog 2019 2020 2021 2022 Org. budget 2019 og overslagsår 4.02.001 Biblioteket -840-840 -840-840 1 Reduceret åbningstid hovedbiblioteket

Læs mere

Nu åbner. Egebjerg Demokratek. Med indvielse. Onsdag den 1. december 2010 kl. 16.00 17.30

Nu åbner. Egebjerg Demokratek. Med indvielse. Onsdag den 1. december 2010 kl. 16.00 17.30 Nu åbner Egebjerg Demokratek Med indvielse Onsdag den 1. december 2010 kl. 16.00 17.30 Har du lyst til at låne bøger? Vil du debattere lokale forhold? Vil du debattere kommunale forhold? Vil du læse aviser?

Læs mere

De fysiske rammer: Fællesarealer på afdelingen:

De fysiske rammer: Fællesarealer på afdelingen: De fysiske rammer: Afdelingen består af 28 boliger, hvor hver bolig indeholder entré, bad, toilet, stue og lille altan eller have. Endvidere indbefatter hver bolig: El-seng Gardinstænger. Stuearealet er

Læs mere

Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek. April 2014. www.fkb.dk. Biblioteket Domus Vista Nordens Plads 4 2000 Frederiksberg

Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek. April 2014. www.fkb.dk. Biblioteket Domus Vista Nordens Plads 4 2000 Frederiksberg Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek April 2014 Hovedbiblioteket Falkoner Plads 3 2000 Frederiksberg Biblioteket Godthåbsvej Godthåbsvej 85A 2000 Frederiksberg Biblioteket Danasvej Danasvej 30B

Læs mere

Det åbne bibliotek i Lynge

Det åbne bibliotek i Lynge Allerød Kommune Det åbne bibliotek i Lynge Brugerundersøgelse Tekst og layout af Tine Schrøder Lunøe 1 Om undersøgelsen Antal udfyldte spørgeskemaer: 100 Derved svarer alle tal til %. I tolkningen af rapportens

Læs mere

Author: LSP. Låsning af PC HUSK at låse PC når du forlader din arbejdsplads til frokost, skal ud på lageret, køkkenet, toiletbesøg m.m.

Author: LSP. Låsning af PC HUSK at låse PC når du forlader din arbejdsplads til frokost, skal ud på lageret, køkkenet, toiletbesøg m.m. Document id: Version 05 Title: Guideline - kontor Author: LSP Approved by: HB Date: 04-04-2019 Guideline - kontor Formål Fælles standarder. Denne guideline henvender sig til alle medarbejdere på kontoret,

Læs mere

Rapporten er bestilt og finansieret af Slots og Kulturstyrelsen og er en rapport over de årige s brug af og tilfredshed med, de danske

Rapporten er bestilt og finansieret af Slots og Kulturstyrelsen og er en rapport over de årige s brug af og tilfredshed med, de danske Rapporten er bestilt og finansieret af Slots og Kulturstyrelsen og er en rapport over de 16-99 årige s brug af og tilfredshed med, de danske folkebiblioteker Er det ikke mere interessant at kigge på

Læs mere

Indgangslokale til udstillingerne

Indgangslokale til udstillingerne 12 Indgangslokale til udstillingerne Hals Museum Et selvbetjent museum ser dagens lys Af Inger K. Bladt og Tommy Jensen Med støtte fra Aalborg Kommunes Rum og Rammer -pulje har Nordjyllands Historiske

Læs mere

Hjælp Biblioteket til at blive bedre

Hjælp Biblioteket til at blive bedre Hjælp Biblioteket til at blive bedre Biblioteket vil gerne have din hjælp til at blive endnu bedre. Derfor gennemfører vi i øjeblikket en undersøgelse for at høre din mening om vores service og tilbud.

Læs mere

VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N

VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N Biblioteksloven 1. Folkebibliotekernes formål er at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet ved at stille bøger, tidsskrifter,

Læs mere

EFTERÅR/VINTER kurser

EFTERÅR/VINTER kurser EFTERÅR/VINTER kurser 2015 Nyheder: Digital post - avanceret brug og Sikkerhed Stevns Bibliotekerne Velkommen til endnu en sæson med Internemt! Stevns Kommune - og Stevns Bibliotekerne - byder i efteråret

Læs mere

Design Ure Smykker Messen Info

Design Ure Smykker Messen Info DESIGN URE SMYKKER MESSEN 2015 INFO Side 1 / 18 Design Ure Smykker Messen Info Side 2 Hvor og hvornår Side 3 Generelt om stande Side 4 Parkering Side 5 Opstilling og nedtagning Side 6 Priser, vilkår og

Læs mere

Brugerundersøgelse Undersøgelse af brugen og tilfredsheden med Aarhus Kommunes Biblioteker

Brugerundersøgelse Undersøgelse af brugen og tilfredsheden med Aarhus Kommunes Biblioteker Brugerundersøgelse 2017 Undersøgelse af brugen og tilfredsheden med Aarhus Kommunes Biblioteker Dagsorden Præsentation af undersøgelsen Processen fremadrettet Undersøgelsen 2017 Spørgeskemaet udsendt til

Læs mere

Der søges om Projektmidler til modning vedr. udvikling og design af værktøjer som muliggør selvbetjente filialer

Der søges om Projektmidler til modning vedr. udvikling og design af værktøjer som muliggør selvbetjente filialer Ansøgning om tilskud fra Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker Biblioteksstyrelsen Nyhavn 31 E 1051 København K ANSØGER Silkeborg Bibliotek Lars Bornæs / Mogens Larsen Hostrupsgade 41A, 8600

Læs mere

I en atmosfære af luksus i Odense

I en atmosfære af luksus i Odense I en atmosfære af luksus i Odense Stilen er enkel og minimalistisk, men Majse Hansen er en farverig pige, og det går igen på de multistribede vægge, der giver The Hair Company i Odense masser af personlighed.

Læs mere

Brugernes benyttelse af Ejby og Bjæverskov biblioteker. Bilag 4

Brugernes benyttelse af Ejby og Bjæverskov biblioteker. Bilag 4 Brugernes benyttelse af Ejby og Bjæverskov biblioteker Bilag 4 Profil Skal være målrettet småbørnsfamilier, børn og ældre Skal have en målrettet materialebestand og indkøbsramme med fokus på målgruppen

Læs mere

Fredensborg Kommune. Obligatorisk Tidsbestilling

Fredensborg Kommune. Obligatorisk Tidsbestilling Fredensborg Kommune Obligatorisk Tidsbestilling Plan for oplæget 1. Præsentation og Kontekst 2. Hvad er Obligatorisk Tidsbestilling 3. Mulig national besparelse 4. 3 gaver til dig og din organisation 5.

Læs mere

SKOLEN & BIBLIOTEKET

SKOLEN & BIBLIOTEKET SKOLEN & BIBLIOTEKET Skoleåret 2015/2016 Indholdsfortegnelse Velkommen side 4 Indskolingen Sprogfitness side 5 Mellemtrinnet Bibintro Databaser og Webetik side 6 side 7 Overbygningen Informationssøgning

Læs mere

Lær IT. Efterår 2014

Lær IT. Efterår 2014 Lær IT Efterår 2014 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til efterårets Lær Mere Om IT kurser Denne sæson har vi valgt at fokusere på, hvordan man får oprettet en Digital postkasse samtidig

Læs mere

Fælles faciliteter Cemtec, majsmarken 1, 9500 Hobro. Velkommen Cemtec, majsmarken 1, 9500 Hobro

Fælles faciliteter Cemtec, majsmarken 1, 9500 Hobro. Velkommen Cemtec, majsmarken 1, 9500 Hobro Velkommen Fælles faciliteter Velkommen til Cemtec. I denne bog finder du en række praktiske ting, der er gode at vide som bruger af huset. Bogen bliver løbende opdateret og når der kommer vigtige ændringer

Læs mere

Børnehaveafdelingen. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl.

Børnehaveafdelingen. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl. 6:30-8:00 Vores adresse: Kierulffsvej 2, 4200 Slagelse E-mail adresse: bhnord@slagelse.dk Børnehaveafdelingen:

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge Uge 42. Så er efterårsferien ved at være ovre. Dette Nyhedsbrev laves nemlig fredag i efterårsferien! så en god uge er ved at være godt brugt. Som altid så kører vi helt uden tilog framelding til vores

Læs mere

PÆDAGOGISK SERVICECENTER

PÆDAGOGISK SERVICECENTER PÆDAGOGISK SERVICECENTER Skoleåret 2010-2011 Mailadresse bib@sct-joseph.dk Telefonnummer 39641282-126 Åbningstider Alle hverdage fra 9.00-13.55 (inkl. frikvarterer) Mandag kl. 14.05-14.50 (STP) Tirsdag

Læs mere

www.odensebib.dk 1. udgave 2015

www.odensebib.dk 1. udgave 2015 www.odensebib.dk 1. udgave 2015 Regler Takster Åbningstider Odense Centralbibliotek www.odensebib.dk Information og omstilling Tlf.: 66 13 13 72 e-mail: teleservice-bib@odense.dk LÅNEREGLER Indmeldelse

Læs mere

Maj 2014. Biblioteket Danasvej Danasvej 30B 1910 Frederiksberg C

Maj 2014. Biblioteket Danasvej Danasvej 30B 1910 Frederiksberg C Maj 2014 Hovedbiblioteket Falkoner Plads 3 2000 Frederiksberg T 38 21 18 08 E biblioteket@frederiksberg.dk Biblioteket Godthåbsvej Godthåbsvej 85A 2000 Frederiksberg Biblioteket Danasvej Danasvej 30B 1910

Læs mere

Resultater af spørgeskemaundersøgelse i Svenstrup og Haraldslund uge 10 og 11 2010. Deltagere Køn Alder Antal 21-30 4 31-40 12 41-50 6 51-60 8 61-25

Resultater af spørgeskemaundersøgelse i Svenstrup og Haraldslund uge 10 og 11 2010. Deltagere Køn Alder Antal 21-30 4 31-40 12 41-50 6 51-60 8 61-25 Resultater af spørgeskemaundersøgelse i Svenstrup og Haraldslund uge 10 og 11 2010 Deltagere Køn Alder Antal Mand 14-20 3 21-30 4 31-40 12 41-50 6 51-60 8 61-25 Mænd 58 Kvinde 14-20 4 21-30 20 31-40 23

Læs mere

Nye tendenser i biblioteksrummet

Nye tendenser i biblioteksrummet Nye tendenser i biblioteksrummet Idékatalog udarbejdet af Signe Foght Hansen og Anne Pørksen Danmarks Biblioteksskole 2009 Introduktion Det senmoderne samfund er præget af en hastig udvikling forårsaget

Læs mere

Velkommen til Sølager HUSORDEN. Gældende for afdelingerne på Sølager: Buen, Spidsen og Udsigten

Velkommen til Sølager HUSORDEN. Gældende for afdelingerne på Sølager: Buen, Spidsen og Udsigten Velkommen til Sølager HUSORDEN Gældende for afdelingerne på Sølager: Buen, Spidsen og Udsigten På Sølager bor du ikke alene, derfor er der en husorden, der gør det nemmere at bo mange sammen. Medarbejderne

Læs mere

Rå og helt anderledes..

Rå og helt anderledes.. Rå og helt anderledes... Rå og helt anderledes.. Den er rå og meget spændende. Rikke Glerup har netop åbnet sin salon Glykkenheimer i Bjerringbro, og hendes mål er at henvende sig til de kunder, der tør

Læs mere

SKOLEN & BIBLIOTEKET

SKOLEN & BIBLIOTEKET SKOLEN & BIBLIOTEKET Skoleåret 2016/2017 Indholdsfortegnelse Velkommen side 4 Indskolingen Sprogfitness side 5 Mellemtrinnet Webetik side 6 Databaser side 7 Bibintro side 8 Booktalk side 9 Overbygningen

Læs mere

Brandforsikring Alle haver er med i foreningens kollektive brandforsikring. Årlig præmie opkræves med årsafregningen i januar (265 kr i 2019)

Brandforsikring Alle haver er med i foreningens kollektive brandforsikring. Årlig præmie opkræves med årsafregningen i januar (265 kr i 2019) Ørkilds ABC, 2019 En ufuldstændig samling af uskrevne regler og almen praksis. Gå ind på foreningens hjemmeside Vedtægter og lovstof for at se alle vedtægter. Badevognen Badevognen kan benyttes, hvis man

Læs mere

Lær IT. Forår 2016 GRATIS KURSER. -dog er tilmelding nødvendig

Lær IT. Forår 2016 GRATIS KURSER. -dog er tilmelding nødvendig Lær IT Forår 2016 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til forårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle, både for begyndere og øvede. Du kan tilmelde dig ét eller

Læs mere

Koncept 3, Skan og find det usete

Koncept 3, Skan og find det usete Koncept 3, Skan og find det usete Hvis en hjemmeside først optræder på side 10 i google søgeresultat er den praksis usynlig fordi meget få brugere bladrer om på side 10 i et søgeresultat. Tilsvarende er

Læs mere

Nyt fra Herskind Børnehus uge

Nyt fra Herskind Børnehus uge Fælles Nyt Herskind Børnehus Valg til Børnerådet. Vi startede som et forsøget Børneråd op på tværs af børnehave, SFO og klub for 1 år siden. Jeg har besluttet at videreføre rådet, da jeg syntes vi har

Læs mere

Til beboerne i Frøgården

Til beboerne i Frøgården Til beboerne i Frøgården EJENDOMSKONTOR Vedrørende vaskerier ---------------------------------------------------------------------------- Den 1. maj blev det nye betalingssystem til vaskerierne opsat og

Læs mere

24 timer du aldrig glemmer, stort arrangement for 4. 7. klasse

24 timer du aldrig glemmer, stort arrangement for 4. 7. klasse Nyhedsbrevet indeholder: Tyverier fra garderoben, og hvad vi gør ved det 24 timer du aldrig glemmer, stort arrangement for 4. 7. klasse Sommerferieaktiviteter Fremtiden for børnene fra Mørk skole Koloni

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TÆND-SLUK ENHED

BRUGERVEJLEDNING TÆND-SLUK ENHED BRUGERVEJLEDNING TÆND-SLUK ENHED Side 1 til tænd-sluk enheden Introduktion Med tænd-sluk enheden fra LOCKON kan du styre strømmen i din bolig. Du kender princippet fra de traditionelle tænd-sluk ure, der

Læs mere

odensebib.dk november 2015 REGLER ÅBNINGSTIDER

odensebib.dk november 2015 REGLER ÅBNINGSTIDER odensebib.dk november 2015 REGLER TAKSTER ÅBNINGSTIDER Odense Centralbibliotek www.odensebib.dk Information og omstilling Tlf.: 66 13 13 72 e-mail: teleservice-bib@odense.dk LÅNEREGLER Indmeldelse Alle,

Læs mere

Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN.

Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN. Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN. Vi er beliggende i et område med en blanding af ejer og lejeboliger. Der er mange grønne områder og stisystemer,

Læs mere

Aalborg Bibliotekerne 2011 - i en forandringstid

Aalborg Bibliotekerne 2011 - i en forandringstid Aalborg Bibliotekerne 2011 - i en forandringstid Aalborg Bibliotekerne Skaber det bedst mulige bibliotekstilbud inden for de politisk fastlagte prioriteringer og budgetrammer. Vision - vi vil: Udvikle

Læs mere

IT-VEJLEDNINGER TIL PC

IT-VEJLEDNINGER TIL PC IT-VEJLEDNINGER TIL PC IT-vejledninger Indhold Din konto Trådløst internet Mail Videresend din mail Fronter Print / kopi IT regler Selvbetjening Fjernskrivebord Studiekort Bibliotek Videoovervågning Kontakt

Læs mere

VELKOMMEN TIL BEREDSKABSSTYRELSEN TEKNISK SKOLE

VELKOMMEN TIL BEREDSKABSSTYRELSEN TEKNISK SKOLE Beredskabsstyrelsen Teknisk Skole Nørremarken 21 6360 Tinglev Telefon 45 90 69 00 Telefax 74 64 40 72 brts@brs.dk www.brs.dk VELKOMMEN TIL BEREDSKABSSTYRELSEN TEKNISK SKOLE Skolen og dens medarbejdere

Læs mere

Fredag i uge seks stod der fastelavn på programmet. Ved morgensamlingen hørte vi om fastelavn i et

Fredag i uge seks stod der fastelavn på programmet. Ved morgensamlingen hørte vi om fastelavn i et Nyhedsbrev uge 8-2013 Side 1 Besøg fra Skive Kaserne Side 4 Diverse INFO Side 2 Nyt fra Bestyrelsen Side 6 Kalender, kontakt mm. Side 3 Børnehaven Besøg fra Skive kaserne i børnehave og skole Fredag i

Læs mere

Spørgsmål til skriftlig besvarelse stillet den 13. juni 2016 af Jens Kjær Christensen og Rikke Lauritzen vedrørende Fremtidens biblioteker.

Spørgsmål til skriftlig besvarelse stillet den 13. juni 2016 af Jens Kjær Christensen og Rikke Lauritzen vedrørende Fremtidens biblioteker. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT 22-06-2016 Spørgsmål til skriftlig besvarelse stillet den 13. juni 2016 af Jens Kjær Christensen og Rikke Lauritzen vedrørende Fremtidens biblioteker. Spørgsmål Sagsnr. 2016-0257555

Læs mere

PRAKTISKE INFORMATIONER

PRAKTISKE INFORMATIONER POSTFUNKTIONÆRERNES ANDELS-BOLIGFORENING AFDELING 4 KAGSHUSENE ÅFLØJEN 3C 2700 BRØNSHØJ Tlf.: 44 91 60 03 September 2014 PRAKTISKE INFORMATIONER AFDELINGSBESTYRELSEN Afdelingsbestyrelsen træffes på afdelingskontoret,

Læs mere

December 2014. Biblioteket Danasvej Danasvej 30B 1910 Frederiksberg C

December 2014. Biblioteket Danasvej Danasvej 30B 1910 Frederiksberg C December 2014 Hovedbiblioteket Falkoner Plads 3 2000 Frederiksberg T 38 21 18 00 E biblioteket@frederiksberg.dk Biblioteket Godthåbsvej Godthåbsvej 85A 2000 Frederiksberg Biblioteket Danasvej Danasvej

Læs mere

Velkommen til. Børnehaven i D.I.I. Byleddet. Byleddet 22a, 8220 Brabrand. Telefon

Velkommen til. Børnehaven i D.I.I. Byleddet. Byleddet 22a, 8220 Brabrand. Telefon Velkommen til Børnehaven i D.I.I. Byleddet Byleddet 22a, 8220 Brabrand Telefon 87 13 83 28 Velkommen til børnehaven i Byleddet Med denne lille pjece vil vi gerne byde jeres barn og jer forældre velkommen

Læs mere

REGLER TAKSTER ÅBNINGSTIDER

REGLER TAKSTER ÅBNINGSTIDER odensebib.dk gældende fra 7. september 2017 odensebib.dk REGLER TAKSTER Odense Bibliotekerne odensebib.dk Information og omstilling Tlf.: 66 13 13 72 e-mail: adm-bib@odense.dk LÅNEREGLER 3 Indmeldelse

Læs mere

Vadgårdsparken Selskabslokaler

Vadgårdsparken Selskabslokaler Vadgårdsparken Selskabslokaler Betingelser for leje af selskabslokale Udlejning Gældende fra 1. juni 2009 Lokalerne kan lejes af beboere i ABG. Reservationer kan kun ske ved personlig fremmøde, hvor depositum

Læs mere

Velkommen til Alfehøjen

Velkommen til Alfehøjen Velkommen til Alfehøjen Lisbet Line Anja Ida Pædagog Pædagog Medhjælper Medhjælper (Barselsorlov) Troldebo Lonnie K Cecilia ------------------- Pædagog Pædagog Studerende Børnehuset Marievang Velkommen

Læs mere

RØNBJERGTUREN 2013 HYTTER!

RØNBJERGTUREN 2013 HYTTER! RØNBJERGTUREN 2013 HYTTER! Køkken: Der er køleskab og lille fryser i hvert hus. Der er opvaskemaskine, men I skal selv have sæbe/tabletter med til maskinen og evt. opvaskemiddel. Ovnen og opvaskemaskinen

Læs mere

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Tilsynsrapport af 23. oktober 2013 vedrørende anmeldt tilsyn på botilbuddet Stjerneskud i Hjørring kommune.

Læs mere

EVALUERING AF FORSØG MED DIREKTE GENBRUG I SAMARBEJDE MED ALMENNYTTIGE ORGANISATIONER PÅ BISPEENGEN GENBRUGSSTATION 2019

EVALUERING AF FORSØG MED DIREKTE GENBRUG I SAMARBEJDE MED ALMENNYTTIGE ORGANISATIONER PÅ BISPEENGEN GENBRUGSSTATION 2019 EVALUERING AF FORSØG MED DIREKTE GENBRUG I SAMARBEJDE MED ALMENNYTTIGE ORGANISATIONER PÅ BISPEENGEN GENBRUGSSTATION 2019 Den aflåste container, hvor genstande til almennyttige organisationer opbevares.

Læs mere

UniLock System 10 Skemaer og eksempler til adgangskontrol

UniLock System 10 Skemaer og eksempler til adgangskontrol UniLock System Skemaer og eksempler til adgangskontrol Formular 5 Version 1.0 Revision 60722 Inden der i PC-programmet oprettes nøgler, grupper, tabeller osv, kan det være en god ide at forberede det først.

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

Reduktionskatalog for Hjørring Bibliotekerne

Reduktionskatalog for Hjørring Bibliotekerne Reduktionskatalog for Hjørring Bibliotekerne Biblioteksvirksomhed er et lovbundet område og har til formål at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet. Hjørring Bibliotekerne har biblioteker

Læs mere

Sæsonstart 2014/2015

Sæsonstart 2014/2015 Sæsonstart 2014/2015 Kære tennisspiller, Bestyrelsen for Vejle Tennis Hal har hermed fornøjelsen af at byde velkommen til sæsonen 2014/2015 den 12. sæson i tennishallens historie. Vi har i den forgangne

Læs mere

Allé Salonen. Professionel salon i miniformat

Allé Salonen. Professionel salon i miniformat Allé Salonen Professionel salon i miniformat Allé Salonen i Herlev er lille 16 kvm og bygget i forbindelse med Michala Høghs private villa. Men den professionel og super opbygget, og den gør alle myter

Læs mere

På den baggrund foreligger her tre forslag til fortsat biblioteksbetjening af landdistrikterne.

På den baggrund foreligger her tre forslag til fortsat biblioteksbetjening af landdistrikterne. 1 of 5 BILAG 1 Fremstilling for PUK-udvalget Syddjurs Biblioteks betjening af landdistrikter Ved byrådets beslutning af budget 2016, blev der udtrykt bekymring for en nedlukning af bogbussen, samtidig

Læs mere

Projektplan: Virtuelt Dashboard Folkebibliotekernes nøgletal. (Dette dokument giver et kort overblik over projektet).

Projektplan: Virtuelt Dashboard Folkebibliotekernes nøgletal. (Dette dokument giver et kort overblik over projektet). Projektplan: Virtuelt Dashboard Folkebibliotekernes nøgletal. (Dette dokument giver et kort overblik over projektet). Titel: Virtuelt Dashboard (VD) Folkebibliotekernes nøgletal. Hovedaktør: Biblioteksfagligafdeling

Læs mere

Indretningen er salonens image

Indretningen er salonens image Indretningen er salonens image Stil og image er alfa og omega. Det mener Joan Faust, der har drevet Salon Faust igennem 22 år. Hver 4-5 år har hun derfor nyindrettet sin salon. For vil man bevare et eksklusivt

Læs mere

» Biblioteket er for mig i dag, hvad slikbutikken var, da jeg var barn«

» Biblioteket er for mig i dag, hvad slikbutikken var, da jeg var barn« » Biblioteket er for mig i dag, hvad slikbutikken var, da jeg var barn«bruger, Herning Bibliotekerne Velkommen til Herning Bibliotekerne 1 Bibliotekschef Pernille Schaltz byder dig velkommen til Herning

Læs mere

Nyhedsbrev uge 14 2015

Nyhedsbrev uge 14 2015 Nyhedsbrev uge 14 2015 Så er tiden sat til sommertid og de andre sikre forårstegn som bl.a. vibens komme og anemoner i skovbunden. Enkelte beboere har nydt de første dejlige solskins timer på terrassen

Læs mere

Guide - Sådan opretter du en backup

Guide - Sådan opretter du en backup Guide - Varighed: ca. 10 min Denne guide gennemgår hvordan en backup oprettes i Excovery. Guiden vil trinvist lede dig igennem processen og vil undervejs introducere de grundlæggende indstillingsmuligheder.

Læs mere

Velkommen til Beredskabsstyrelsen Teknisk Skole

Velkommen til Beredskabsstyrelsen Teknisk Skole Velkommen til Beredskabsstyrelsen Teknisk Skole Skolen og dens medarbejdere byder dig velkommen til Tinglev, vi ser frem til at kunne bidrage til, at du får nogle gode og udbytterige dage. Beredskabsstyrelsen

Læs mere

Erfaringer med Åbne Biblioteker. 1. Baggrund. Kulturudvalget. Aarhus Kommune. Dato 8. juni 2012. Borgerservice og Biblioteker. Fællessekretariatet

Erfaringer med Åbne Biblioteker. 1. Baggrund. Kulturudvalget. Aarhus Kommune. Dato 8. juni 2012. Borgerservice og Biblioteker. Fællessekretariatet Kulturudvalget Dato 8. juni 2012 Aarhus Kommune Kultur og Borgerservice Erfaringer med Åbne Biblioteker 1. Baggrund I 2009-2010 etablerede Aarhus Kommune såkaldt Åbne Biblioteker på to lokalbiblioteker,

Læs mere

GENBRUGSLOPPERNE SÅLEDES FUNGERER DET:

GENBRUGSLOPPERNE SÅLEDES FUNGERER DET: GENBRUGSLOPPERNE GENBRUGSLOPPERNE SÅLEDES FUNGERER DET: SORTERING AF INDLEVEREDE GENSTANDE PÅ GLADSAXE GENBRUGSSTATION SØNDAG KL. 12.00 15.00 og KL. 16.00 18.00 ONSDAG KL. 16.00 18.30 FREDAG KL. 16.00

Læs mere

Århus, d. 22. september 2014. Kære børn og forældre

Århus, d. 22. september 2014. Kære børn og forældre Århus, d. 22. september 2014 Kære børn og forældre Hermed et nyhedsbrev fra SFO, hvori jeg gerne vil give vores oplevelse af, hvordan vi oplever starten på vores nye samlede tiltag skole/sfo med det nye

Læs mere

Service i Vordingborg Bibliotekerne

Service i Vordingborg Bibliotekerne Service i Vordingborg Bibliotekerne 95 % af Vordingborg brugerne er enige eller meget enige i, at de får den hjælp, de har behov for 90 % er enige eller meget enige i, at personalet er synligt og opmærksomt

Læs mere

PRODUKT BIBLIOTEKS APPS BIBLIOTEKS APPS. rediaa s

PRODUKT BIBLIOTEKS APPS BIBLIOTEKS APPS. rediaa s PRODUKT BIBLIOTEKS APPS BIBLIOTEKS APPS rediaa s 2 BIBLIOTEKS APPS - PRODUKTKATALOG Introduktion Biblioteket og Bibliotekaren DET MOBILE BIBLIOTEK Én indgang til biblioteket på tværs af kommuner. Uanset

Læs mere

REGLER TAKSTER ÅBNINGSTIDER

REGLER TAKSTER ÅBNINGSTIDER odensebib.dk gældende fra 7. august 2019 odensebib.dk REGLER TAKSTER Odense Bibliotekerne odensebib.dk Information og omstilling Tlf.: 66 13 13 72 e-mail: adm-bib@odense.dk LÅNEREGLER 3 Indmeldelse Biblioteket

Læs mere

Velkommen i Overlundskole SFO Vi glæder os meget til en masse sjove timer med jeres børn.

Velkommen i Overlundskole SFO Vi glæder os meget til en masse sjove timer med jeres børn. Overlund Skole SFO Velkommen i Overlundskole SFO Vi glæder os meget til en masse sjove timer med jeres børn. I denne folder vil vi give praktisk info og indblik i forskellige aspekter af SFO en. Funktionsopdelt

Læs mere

på Lyreskovskolen i Mødedeltagere: mødelokalet (på 1.sal) ved biblioteket. Torsdag den 20. august 2015 kl Dagsorden & referat

på Lyreskovskolen i Mødedeltagere: mødelokalet (på 1.sal) ved biblioteket. Torsdag den 20. august 2015 kl Dagsorden & referat Lyreskovskolen Der indkaldes til møde i Skolebestyrelsen på Lyreskovskolen i mødelokalet (på 1.sal) ved biblioteket. Torsdag den 20. august 2015 kl. 17.00-19.00 Andre inviterede: Mødedeltagere: Ulla Nissen

Læs mere