Assens Fjernvarme Amba. 53. ordinære generalforsamling. Torsdag d 20. september 2012 på Marcussens Hotel. Beretning for 2011 / 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Assens Fjernvarme Amba. 53. ordinære generalforsamling. Torsdag d 20. september 2012 på Marcussens Hotel. Beretning for 2011 / 2012"

Transkript

1 Assens Fjernvarme Amba 53. ordinære generalforsamling Torsdag d 20. september 2012 på Marcussens Hotel. Beretning for 2011 / 2012 Disposition: 1. Indledning. 2. Generelle forhold. 3. Produktion. 4. Distribution. 5. Administration og kunde forhold. 6. Øvrige forhold. 7. Holding og BaS. 8. Fremtiden. 9. Afslutning.

2 Ad 1) indledning Velkommen til Assens Fjernvarmes 53. ordinære Generalforsamling. Vi er nu i alt andelshavere ved Assens Fjernvarme. Sønderby, Ebberup og Kærum er blevet tilsluttet hvilket har givet en tilgang på 350 kunder og en merproduktion på værket på ca. 10 %. En stor velkomst til de mange nye ejere (andelshavere) ved Assens Fjernvarme Jeg vil som formand for Assens Fjernvarme aflægge bestyrelsens beretning for regnskabsåret Beretningen er bygget således op, at vi område for område bevæger os rundt i de begivenheder som værket har mødt gennem regnskabsåret. Når vi skal prioritere værkets forhold, er forsyningssikkerheden det væsentligste. Under området produktion og distribution vil jeg komme nærmere ind på dette forhold, men allerede nu kan jeg fortælle at såvel produktion som distribution er forløbet uden afbrydelser og med stor sikkerhed. Økonomien er et andet meget væsentligt forhold. Og det er med megen stolthed at jeg kan fortælle at værket i årets løb har præsteret et resultat meget bedre end budgetteret på en række punkter. Derfor kommer vi ud af regnskabsåret med et overskud på 4,7 mio. kr. Overskuddet er for størstedelen brugt til at nedsætte varmepriserne med tilbagevirkende kraft (3,4 mio. kr.), mens ca. 1,3 mio. kr. er overført til nedsættelse af priserne i denne fyringssæson. Med de anførte prisreguleringer var prisen sidste år under kr. for et standardhus. Kun et par håndfulde andre værker i Danmark kunne præstere så lave priser. I denne fyringssæson er varmeprisen lige knap kr. for et år. En pris som placerer os mellem de billigste varmeværker i Danmark Så jeg synes der er god grund til at vi alle kan være en lille smule stolte af vores gode varmeværk og vores dygtige driftspersonale.

3 Et tredje meget markant forhold var vores første år med fuldskala høst af Energi-Pil. Vi kunne konstatere at Energi-Pil som brændsel bare er rigtigt godt. Vi kunne desværre også konstatere at vores piledyrkere ikke helt levede op til forventningerne om udbytte. Jo, nogen af dem gjorde, men der var så sandelig også nogen der langt fra levede op til vore forventninger. Vi skal nu have fokus på at hæve udbyttet, og vi skal også blive bedre til at høste til fornuftige priser.

4 Ad 2) Generelle forhold Et af de mest markante forhold der er sket i dette regnskabsår har været tilkoblingen af Ebberup, Sønderby, og Kærum. I alt 431 har tegnet kontrakt om fjernvarmeforsyning, og vi tror på at antallet vil passere 460 nye kunder indenfor 5 år. Af de 431 kontrakter er 156 det vi kalder 5-års kontrakter. Det vil sige kunden underskriver en kontrakt om fjernvarmeforsyning, men må vente i op til 5 år med at lade sig fysisk tilsluttet. Denne kontrakttype har helt sikkert været med til at sikre den drønende succes med mere end 75% tilslutning. Vi har i øvrigt oplevet at næsten ½-delen af de 5-års kontrakter der blev tegnet, allerede er blevet tilsluttet. Tilgangen af de mange nye kunder har jo logisk nok medført en væsentlig større produktion af varme og et dertilhørende merkøb af brændsel. Varme og el-produktionen har forløbet gnidningsfrit. Ja, det har ligefrem været sådan at den meget milde vinter har passet perfekt til vores produktionsanlæg og antallet af kunder. Der var dog et par dage i februar hvor der virkeligt var koldt. Vi målte på værket 18 C frost. I de dage var vores produktionsanlæg virkelig spændt for, og selv om vi har reserveproduktionsanlæg stående klar til det værst tænkelige forhold, så var det da et par nervepirrende dage. Nu ved vi da at vi kan klare selv hård kulde, men vi ved også, at det er tid at tænke på yderligere produktions-kapacitet.

5 Ad 3) Produktion Produktionsanlæggene har kørt rigtigt godt i år. Dog var det usædvanligt våde brændsel noget af en udfordring. Året var som sagt meget mildt målt på graddage og det betød at KraftVarmeVærket kunne præsterer at producerer hele 91.5% af vores varme. Med andre ord, så blev produktionen på de noget dyrere spidslastanlæg de gamle kedler - stærkt reduceret i forhold til budgettet. Årets store produktion på KraftVarmeVærket betød også en rekord stor produktion af elektricitet, som jo sælges for en ganske fornuftig pris. Forholdet mellem varmeproduktion og el-produktion på Kraftvarmeværket satte i år også rekord med 1 Mwh el pr 2,34 Mwh varme Pileflisen var meget våd, og det var det øvrige brændsel vinteren igennem i øvrigt også. Det betød en overraskende produktionsbegrænsning på Røggassugeren, men samtidig en rekord stor produktion (16,5 %)på Røggaskondensatoren. Og netop Røggaskondensatoren er jo vores allerbilligste produktionsenhed. Ved sommerrevisionen observerede vi at røggasafgangen var delvist tilstoppet, og det har sikker været grunden til vores produktionsbegrænsning. Røggaskanalen er blevet renset og til vinter får vi at se om anlægget kan kører fuld produktion - også når brændselet er meget vådt. Vi har dog i år garderet os ved at købe noget tørt brændsel her i sommer som kan spæde op, når den våde pileflis kommer i hus til vinter. Jeg fortalte tidligere at vores produktionsanlæg var spændt godt for i februar. Jeg vil her gerne tilføje at vi har ekstra reserveanlæg klar hvis den største produktionsenhed (og det er Blok I) skulle bryde ned på det værst tænkelige tidspunkt.

6 En stor del af vores reserver er faktisk en aftalt adgang til EnergiFyns Regulerkraftværk, som jo er nabo til os. Vi er rigtigt glade for samarbejdet med EnergiFyn og forventer at det vil fortsætte i mange år frem.

7 Ad 4) Distribution. Distributionsafdelingen har i årets løb brugt alle kræfterne på nytilslutninger. Fra sommeren 2011 til december 2011 var det Ebberup og Sønderby som blev forsynet. Først transmissionsledningen fra Stejlebjergvej til Kirkebakken. I alt 4,5 km som blev udlagt i godt vejr og uden de store problemer. I hver ende af transmissionsledningen er der pumpecentraler og også disse blev opført helt efter planen. I alt kostede Transmissionsledningen inkl. pumpecentraler ca mio. kr. Vejrliget var ikke med os da vi tog hul på selve fordelingsnettet i Ebberup og Sønderby. Det blev nok det vådeste efterår i mands minde. Tidsplanen skred i flere omgange og forholdene var ofte særdeles utilfredsstillende for beboerne i Ebberup og Sønderby, hvor opgravninger, vejspærringer og materialer næsten druknede og var til stor gene for beboerne. På baggrund af det dårlige vejr fik vi faktisk en forsikringserstatning på ca. kr På trods af det dårlige vejr lykkedes det alligevel at forsyne de 409 nye kunder før det for alvor blev vinter. Den samlede pris for projektet blev i øvrigt helt som budgetteret på 45 mio. kr. Knap var Ebberup og Sønderby afsluttet før værkets personale tog hul på forsyning til Kærum. Her tegnede 22 ud af 25 kontrakt om fjernvarme. Arbejdet i Kærum blev afsluttet før 1. Juni 2012 af hensyn til Skrot dit oliefyr ordningen. Prisen blev 1,7 mio. kr. mod budgetteret 2,2 mio. kr.

8 Ad 5) Administration og kundeforhold. Administrationen har i årets løb kørt uden de store problemer. Indkøring af de mange nye kunder med a conto fastsættelse, den større omsætning mv har givet ekstra belastning som er klaret fint af personalet. Direktøren vil om et kort øjeblik fremlægge regnskabet, men jeg vil da gerne her nævne at vi kom ud af året med et overskud på 4,7 mio. kr. som sammenlagt med det mindre fjernvarmeforbrug der har været i den milde vinter, betød at der kunne tilbagebetales ikke mindre end 7,2 mio. kr. Dermed kunne et standardhus afregnes for under kr., hvilket kun lykkedes for ganske få andre varmeværker. Alle energiselskaber skal præstere energibesparelser. Kravet er steget med 75 % i år og vi skal nu præsterer ca Mwh hvert år. Alene tilslutningen af Ebberup og Sønderby har givet os ca Mwh og i alt i år har vi skaffet Mwh. Så vi har lidt i overskud som vi kan tære på de næste år. Vi må nok forvente at omkostningen til at skaffe alle disse energibesparelser vil stige i de kommende år.

9 Ad 6) Øvrige forhold. På denne generalforsamling fremlægges under pkt. 5 et sæt reviderede vedtægter til generalforsamlingens godkendelse. Der er i alt væsentlighed tale om sproglige ændringer og ændringer på grund af regelændringer fra Myndighederne. F. eks hedder det nu ikke længere regnskab men årsrapport. Der er dog 2 væsentlige forhold som jeg vil belyse nærmere under punktet. Det ene er den lovmæssige ændring af opsigelsesperioden ved udmeldelse fra Assens Fjernvarme. Det andet er begrebet indskudskapital men det kommer vi mere ind på under dagsordenens punkt 5.

10 MOTIVATIONSTARIF. Bestyrelsen har besluttet at indfører en ny tarifform fra 1. juni 2013 altså fra starten af næste regnskabsår. Vi kalder det en MOTIVATIONS tarif. Fordi den gerne skulle motiverer til at afkøle fjernvarmevandet mest muligt. En lavere returtemperatur betyder mindre ledningstab og mindre omkostninger til transport af fjernvarmevandet og dermed billigere fjernvarme for os alle. Den nye tarifform bruges af mange varmeværker blandt andet bruges den af Fjernvarme Fyns til deres kunder. Vi deler ganske enkelt Mwh-prisen således at ca. 80 % af de variable omkostninger stadig opkræves pr Mwh mens ca. 20 % overføres til kubikmeter-forbruget. Det vil betyde at Mwh prisen sænkes med ca. 85 kr./mwh mens den nye m3 tarif er fastsat til ca. 3 kr./kubikmeter. Men hvorfor gør vi nu det? Der er 3 gode grunde til indførelse af denne tarifform. 1. Energibesparelse: Vi skal alle være med til at spare på energien så også de kommende generationer har ressourcer. Regeringen har pålagt alle energiselskaber at præsterer energibesparelser på 2 % af produktionen. I vores tilfælde er kravet næsten Mwh. pr. år. For hver 1 grad returtemperaturen sænkes i vores fjernvarmenet, spares ca. 170 Mwh i ledningstab. 2.Omkostninger: En høj returtemperatur betyder omkostninger til ledningstab og pumpeenergi. Ved Assens Fjernvarme som i øvrigt har et godt ledningsnet i sammenligning med andre fjernvarmeværker beregnes

11 ledningstabet til ca. 4,6 mio. kr. hvert år. For hver grad vi kan sænke returtemperaturen spares ca kr. om året. 3.Retfærdighed: Endelig er der den mere retfærdige fordeling af omkostningerne. De som køler fjernvarmevandet med over 30 grader er med til at reducerer ledningstabet. En god afkøling betyder samtidig at der skal transporteres mindre fjernvarmevand rundt for hver Mwh varme huset skal bruge. Det belønner den nye tarif. Omvendt vil en afkøling dårligere end 30 grader medføre større ledningstab og større pumpeudgifter. Det må man med den nye tarif, betale for, indtil man har fået så meget styr på sit anlæg at man kan præsterer de krævede 30 grader i afkøling. Baggrund: Assens Fjernvarme har i sine Tekniske bestemmelser altid haft et krav om at fjernvarmevandet som årsgennemsnit skal afkøles med mindst 30 grader. Vi har gennem alle årene haft en god serviceordning, hvor man har kunnet få gratis hjælp til indstilling af sit fjernvarmeanlæg, så en god afkøling har kunnet opnås. Det er da også langt hovedparten af vores kunder som afkøler med mere end de krævede 30 grader, men ca. 1/3 af vores kunder overholder altså ikke disse bestemmelser. De med god afkøling har altså hidtil været med til at betale for kunder med dårlige afkøling. Med den nye tarif bliver fordelingen mere retfærdig. God afkøling belønnes. - De med dårlig afkøling må betale lidt ekstra indtil de får fjernvarmeanlægget indstillet eller vedligeholdt så den krævede afkøling kan opnås. På vores hjemmeside er der lagt en regnemodel ud, hvor man kan beregne effekten af den nye tarif, og allerede nu sikre en optimal drift af sit fjernvarmeanlæg til en afkøling bedre end 30 grader. Så får man en lidt billigere varmeregning i næste regnskabsår.

12 Ad 7) Holding og Biobrændsel assens A/S - datterselskaber Assens Fjernvarme har som bekendt et lille datterselskab som tager sig af primært Energi-pilen. Og her vil jeg lige et par ord om selskabet. Vi har i årets løb ikke fået tilplantet yderligere arealer. Lige nu har vi har samlet 213 Ha som selskabet har tilplantet med pil og 46 Ha som landmændene selv har tilplantet med kontrakt om afsætning til Assens Fjernvarme. Vores mål er egentlig ca. 500 Ha, men vi har besluttet at vi lige nu ikke selv vil tilplante flere arealer. Derimod vil vi meget gerne opfordre landmændene til selv at udlægge arealer med pil, hvorfra vi gerne aftager pileflisen. I vinters høstede vi i fuld skala 88 Ha. Vi havde håbet på et udbytte på ca Gj, men resultatet blev kun skuffende Gj. En del af vores piledyrkere var næsten oppe på det kontraktlige udbytte, medens en del faldt meget igennem med et lavt udbytte. Vi vil nu sammen med vores piledyrkere gøre en særlig indsats for at få et større udbytte fremover. Det lave udbytte betød i øvrigt også at høstarbejdet blev væsentligt dyrere pr. Gj end budgetteret. Et lavt udbytte betyder dårlig økonomi for piledyrkerne, men påvirker også økonomien i selskabet. Vi kom således ud af året med et underskud på kr. Der var egentlig budgetteret med et underskud på kr., men da selskabet i årets løb også har handlet med forskellige alternative brændsler, lykkedes det altså at få et bedre resultat end budgetteret. I den kommende vinter skal vi have høstet 126 Ha. Vi vil i tæt samarbejde med vores piledyrkere lede efter en høstmetode, som kan være billigere og mere effektiv end den metode vi anvendte i vores første høst. Det er stadig vores forventning at datterselskabet vil udvikle sig økonomisk fornuftigt. Og ideen med at have vores eget spisekammer lige uden for døren - er forsat rigtig god.

13 Ad 8) Fremtiden. Som sædvanligt vil jeg også gøre et forsøg på at se lidt ud i fremtiden. Vi vil fortsat undersøge mulighederne for at udbygge og forny vores produktions-kapacitet med CO 2 neutrale produktionsanlæg. I første omgang vil vi optimere og modernisere vores nuværende produktionsanlæg. Men på sigt vil vi bygge nye produktionsanlæg. Det er endnu ikke fastlagt hvordan og med hvilke brændsler. Behovet for yderligere biobrændsler er steget med regeringens nye Energihandlingsplan hvor al energi i fremtiden skal produceres med CO 2 neutrale metoder. Særligt vindenergi vil blive udbygget, men mange varmeværker og centrale el-værker vil i løbet af få år efterspørge netop de energikilder Assens Fjernvarme i de sidste 20 år har brugt som brændsler. Vi vil derfor arbejde for mere energipil og desuden sikre os gode relationer til import af flis og træpiller. Overgangen til vedvarende energiforsyning i Danmark vil desværre have den effekt at vores samfund kommer til at mangle indtægter fra energiafgifterne på fossile brændsler. Derfor vil vi helt sikkert se stigende afgifter på biobrændsler. I første omgang ser vi stigende NOx afgifter, men på sigt vil der også komme nye afgifter som f. eks Forsyningssikkerheds afgift. Disse afgifter vil ramme alle energiforbrugere og ikke kun fjernvarme-kunderne ved Assens Fjernvarme På forsyningssiden vil vi i løbet af efteråret undersøge mulighederne for at forsyne Saltofte med fjernvarme. Det er det sidste forsyningsområde som med den nuværende teknologi kan tilkobles til fjernvarmesystemet. Det vil dog kræve at stort set alle husene i Saltofte ønsker tilslutning til vores net, hvis det økonomisk skal hænge sammen. I min krystalkugle kan jeg med glæde se at vi fortsat vil have en god og sikker varmeforsyning i Assens og omegn til ganske fornuftige priser

14 Ad 9) Afslutning. Jeg er nu nået til afslutningen på bestyrelsens beretning. Igen i år kan jeg takke vores dygtige personale for et særdeles veludført arbejde. Mine bestyrelseskolleger vil jeg takke for et godt og positivt samarbejde i det afviklede år. Til sidst vil jeg konkludere at Assens Fjernvarme klarer sig ganske godt og fremtiden ser positiv ud. Og hermed vil jeg overlade beretningen til generalforsamlingens videre behandling.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014. Bestyrelsens beretning Indledning 2013 har været stille år for Hadsten Varmeværk uden de store udfordringer, dog med en meget

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013. Bestyrelsens beretning Indledning 2012 har ligesom 2011 har været et uforudsigeligt og udfordrende år for Hadsten Varmeværk.

Læs mere

Rask Mølle Varmeværk

Rask Mølle Varmeværk Rask Mølle Varmeværk Ordinær generalforsamling Tirsdag 11/6-2013 Formandens beretning om året der gik. Indledning: Det har hidtil været en tradition for mine forgængere at indlede formandsberetningen med

Læs mere

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for VARMEVÆRKETS skriftlige beretning for regnskabsåret 2014 Indholdsfortegnelse: Side Forbrugere ------------------------------------------------------------- 3 Regnskabet 2014 ------------------------------------------------------

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme!

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! Generalforsamlingen den 8. november 2016 3. november 2016 1 2 Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! I det forløbne regnskabsår har vi købt 195.225 MWh hos vore varmeleverandører, fordelt

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 25. marts 2015.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 25. marts 2015. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 25. marts 2015. Bestyrelsens beretning Indledning 2014 har generelt været et stille år for Hadsten Varmeværk. En kold kort vinter der ikke

Læs mere

Ny retfærdig tarif på fjernvarmen

Ny retfærdig tarif på fjernvarmen Ny retfærdig tarif på fjernvarmen Vil betyde Mindre varmeregning til kunderne Mindre varmetab i rørene Øget effektivitet i produktionen En lav returtemperatur giver en mindre varmeregning Billig fjernvarme

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 21. marts 2018.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 21. marts 2018. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 21. marts 2018. Bestyrelsens beretning Indledning 2017 blev desværre året, hvor vi måtte komme til en erkendelse af, at det heller ikke i

Læs mere

Investeringer. Driftsøkonomien

Investeringer. Driftsøkonomien Beretning 2015 Nørre Snede Varmeværk har nu i 2 år haft samarbejde med Ejstrupholm Varmeværk. Et samarbejde, som har vist sig som en god løsning for begge værker, hvor vi især samarbejder om maskinerne

Læs mere

Beretning til generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk 15. september 2014.

Beretning til generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk 15. september 2014. Beretning til generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk 15. september 2014. Emnerne: Det forløbne år Forsyningsområde og dækningsgrad Driftsøkonomi og brændselsomkostninger Varmepris og takstpolitik Drift

Læs mere

Ledelses beretning for 2012 2013. Velkommen til den årlige generalforsamling i Stoholm Fjernvarme. Hovedaktiviteter. Det er salg af EL og Varme.

Ledelses beretning for 2012 2013. Velkommen til den årlige generalforsamling i Stoholm Fjernvarme. Hovedaktiviteter. Det er salg af EL og Varme. Ledelses beretning for 2012 2013. Velkommen til den årlige generalforsamling i Stoholm Fjernvarme. Hovedaktiviteter. Det er salg af EL og Varme. Antallet af forbruger er pt. 754 Udviklingen i aktiviteter

Læs mere

Bedsted Fjernvarmes ordinære. Generalforsamling

Bedsted Fjernvarmes ordinære. Generalforsamling Bedsted Fjernvarmes ordinære Generalforsamling Torsdag, den 25. september 2014 Bestyrelsens mundtlige årsberetning v/ formand Jesper Abel Skovsted 1 Beretning Indledning Indledningsvis kan bestyrelsen

Læs mere

Rask Mølle Varmeværk

Rask Mølle Varmeværk Rask Mølle Varmeværk Ordinær generalforsamling Torsdag 26/6-2014 Formandens beretning om året der gik. Indledning: Regnskabsåret 2013/2014 har været et økonomisk rigtig godt år for Rask Mølle Varmeværk.

Læs mere

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for VARMEVÆRKETS skriftlige beretning for regnskabsåret 2018 Indholdsfortegnelse: Side Forbrugere ------------------------------------------------------------- 3 Regnskabet 2018 ------------------------------------------------------

Læs mere

Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015. Velkommen til Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015

Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015. Velkommen til Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015 Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015 Velkommen til Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015 1 Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015 Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme!

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! Generalforsamlingen den 14. november 2018 5. november 2018 1 2 Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! I det forløbne regnskabsår har vi købt 213.740 MWh hos vore varmeleverandører, fordelt

Læs mere

Assens Fjernvarme Amba. 55. ordinære generalforsamling. Torsdag den 18. september 2014 på Marcussens Hotel. Beretning for 2013 / 2014

Assens Fjernvarme Amba. 55. ordinære generalforsamling. Torsdag den 18. september 2014 på Marcussens Hotel. Beretning for 2013 / 2014 Assens Fjernvarme Amba 55. ordinære generalforsamling Torsdag den 18. september 2014 på Marcussens Hotel. Beretning for 2013 / 2014 Disposition: 1. Indledning. 2. Generelle forhold. 3. Produktion. 4. Distribution.

Læs mere

Uddrag af. Årsrapport. for 1. juni 2014-31. maj 2015. Forslag til. Budget. for regnskabsåret 2015/16. CVR-nr. 68 32 62 14

Uddrag af. Årsrapport. for 1. juni 2014-31. maj 2015. Forslag til. Budget. for regnskabsåret 2015/16. CVR-nr. 68 32 62 14 Uddrag af Årsrapport for 1. juni 2014-31. maj 2015 Forslag til Budget for regnskabsåret 2015/16 CVR-nr. 68 32 62 14 Indholdsfortegnelse Ledelsesberetning 2 Hoved- og nøgletal 4 Resultatopgørelse 5 Balance

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 28. marts 2012.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 28. marts 2012. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 28. marts 2012. Bestyrelsens beretning Indledning 2011 har været et underligt og udfordrende år for Hadsten Varmeværk. Et år, der har mindet

Læs mere

Assens Fjernvarme Amba. 56. ordinære generalforsamling. Torsdag den 17. september 2015 på Arena Assens. Beretning for 2014 / 2015

Assens Fjernvarme Amba. 56. ordinære generalforsamling. Torsdag den 17. september 2015 på Arena Assens. Beretning for 2014 / 2015 Assens Fjernvarme Amba 56. ordinære generalforsamling Torsdag den 17. september 2015 på Arena Assens. Beretning for 2014 / 2015 Indhold: 1. Indledning. 2. Generelle forhold. 3. Produktion. 4. Distribution.

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme!

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! 1 2 I det forløbne regnskabsår har vi købt 185.128 MWh hos vore varmeleverandører, fordelt med: ca. 0,9 % fra Vejle Spildevands rensningsanlæg og resten,

Læs mere

Jeg vil begynde beretningen med at oplyse, hvorledes bestyrelsen konstituerede sig efter sidste års generalforsamling.

Jeg vil begynde beretningen med at oplyse, hvorledes bestyrelsen konstituerede sig efter sidste års generalforsamling. 1 Beretning for året 2017/2018 generalforsamling den 25. september 2018. Indledning Jeg vil begynde beretningen med at oplyse, hvorledes bestyrelsen konstituerede sig efter sidste års generalforsamling.

Læs mere

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for VARMEVÆRKETS skriftlige beretning for regnskabsåret 2015 Indholdsfortegnelse: Side Forbrugere ------------------------------------------------------------- 3 Regnskabet 2015 ------------------------------------------------------

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2015/2016.

Bestyrelsens beretning for 2015/2016. Side 1 Nysted, den13. september 2016 Bestyrelsens beretning for 2015/2016. 1 Værket Regnskabsåret er meget tæt på et vejrmæssigt normalt år det vil sige et salg på 11.727 MWh. Det er kun 73 MWh mindre

Læs mere

Beretning for 2012-2013 Løgstrup Varmeværk

Beretning for 2012-2013 Løgstrup Varmeværk Beretning for 2012-2013 Løgstrup Varmeværk Prisen Vi har haft et varmesalg på i alt 12.197 MW mod 11.024 MW i det foregående år. Forbruget har dermed været godt 10 % højere end i 2011/12. De fleste kan

Læs mere

Ordinær Generalforsamling

Ordinær Generalforsamling Ordinær Generalforsamling Nørre Aaby Kraftvarmeværk a.m.b.a.. Tirsdag d. 8. april 2014 -kl. 18.00, Grønnegade 7, Nørre Aaby Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning. 3. Fremlæggelse af

Læs mere

Der var fremmødt 16 andelshavere, plus bestyrelsen, revisor samt medarbejdere fra værket.

Der var fremmødt 16 andelshavere, plus bestyrelsen, revisor samt medarbejdere fra værket. Brande Fjernvarme amba Referat af den ordinære generalforsamling 2012. Tirsdag, den 25. september 2012 kl. 19.30 på Hotel Dalgas. Der var fremmødt 16 andelshavere, plus bestyrelsen, revisor samt medarbejdere

Læs mere

Ringe Fjernvarmeselskab A.m.b.A.

Ringe Fjernvarmeselskab A.m.b.A. Beretning. Driftsåret 2016. 1. Nyudstykninger, nyanlæg, reparationer, ombygninger m.m. i 2016. Der var ingen byggeaktivitet i Golfparken i 2016. Der er bygget 2 huse på naboudstykningen. Området er udlagt

Læs mere

Notat 16. oktober 2006. Fjernvarmepriserne i Danmark - Resultatet af prisundersøgelsen 2006

Notat 16. oktober 2006. Fjernvarmepriserne i Danmark - Resultatet af prisundersøgelsen 2006 Notat 16. oktober 26 Fjernvarmepriserne i Danmark - Resultatet af prisundersøgelsen 26 Indledning Dansk Fjernvarmes undersøgelse af fjernvarmepriserne i Danmark viser, at priserne generelt er steget i

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme!

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! Generalforsamlingen den 10. november 2015 5. november 2015 1 2 Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! I det forløbne regnskabsår har vi købt 188.505 MWh hos vore varmeleverandører, fordelt

Læs mere

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst Generalforsamling onsdag den 21.11.2012, kl. 19,30 i Skovsgård Multihus Formandsberetning: Årets gang Det har været et specielt

Læs mere

Uddrag af. Årsrapport. for 1. juni maj Forslag til. Budget. for regnskabsåret 2016/17. CVR-nr

Uddrag af. Årsrapport. for 1. juni maj Forslag til. Budget. for regnskabsåret 2016/17. CVR-nr Uddrag af Årsrapport for 1. juni 2015-31. maj 2016 Forslag til Budget for regnskabsåret 2016/17 CVR-nr. 68 32 62 14 Indholdsfortegnelse Ledelsesberetning 2 Hoved- og nøgletal 4 Resultatopgørelse 5 Balance

Læs mere

Ledelsesberetning 2009/2010 for Sydlangeland Fjernvarme.

Ledelsesberetning 2009/2010 for Sydlangeland Fjernvarme. Ledelsesberetning 2009/2010 for Sydlangeland Fjernvarme. Velkommen. Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne byde velkommen til den 17. ordinære generalforsamling for Sydlangeland Fjernvarme. Første punkt på

Læs mere

Mølholm Varmeværk. REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING Afholdt onsdag den 8. okt. 2014 kl. 19.30

Mølholm Varmeværk. REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING Afholdt onsdag den 8. okt. 2014 kl. 19.30 Mølholm Varmeværk REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING Afholdt onsdag den 8. okt. 2014 kl. 19.30 j.nr. 43606002, LDN, 24.10.2014 År 2014, den 8. oktober kl. 19.30 afholdtes ordinær generalforsamling i

Læs mere

Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår

Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår Regnskabsåret 2014/2015 Vamdrup Fjernvarme fik i regnskabsåret 2014/2015 et resultat på 2.219.000 kr. i overskud. Det flotte resultat skyldes blandt

Læs mere

Ny fair afregning af din fjernvarme

Ny fair afregning af din fjernvarme Ny fair afregning af din fjernvarme Se bagsiden, hvad du kan gøre for at spare på varmeregningen. Din fjernvarmeregning bliver mere retfærdig Hidtil har vi afregnet den variable del af fjernvarmen udelukkende

Læs mere

De afkølingsmæssige udfordringer ved anvendelse af energimåling. Lars Rasmussen Afdelingsleder, Teknisk Service Fjernvarme Fyn A/S

De afkølingsmæssige udfordringer ved anvendelse af energimåling. Lars Rasmussen Afdelingsleder, Teknisk Service Fjernvarme Fyn A/S De afkølingsmæssige udfordringer ved anvendelse af energimåling Lars Rasmussen Afdelingsleder, Teknisk Service Fjernvarme Fyn A/S Organisation og omsætning Bestyrelse Direktør IT Koordinering Økonomi Distribution

Læs mere

effektiv afkøling er god økonomi udnyt fjernvarmen bedst muligt og få økonomisk bonus

effektiv afkøling er god økonomi udnyt fjernvarmen bedst muligt og få økonomisk bonus effektiv afkøling er god økonomi udnyt fjernvarmen bedst muligt og få økonomisk bonus www.ke.dk 2 udnyt fjernvarmen og spar penge Så godt som alle københavnske hjem er i dag forsynet med fjernvarme. Men

Læs mere

Velkommen til Generalforsamling i Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Torsdag d. 22. august 2013

Velkommen til Generalforsamling i Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Torsdag d. 22. august 2013 Velkommen til Generalforsamling i Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Torsdag d. 22. august 2013 Generalforsamling Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning for det forløbne

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 29. marts 2017.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 29. marts 2017. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 29. marts 2017. Bestyrelsens beretning Indledning 2016 har været et år med meget aktivitet på Hadsten Varmeværk. For en forsyningsvirksomhed

Læs mere

Fjernvarmepriserne i Danmark - Resultatet af prisundersøgelsen

Fjernvarmepriserne i Danmark - Resultatet af prisundersøgelsen Fjernvarmepriserne i Danmark - Resultatet af prisundersøgelsen Indledning Den undersøgelse af fjernvarmepriserne i Danmark, som DFF netop har gennemført, viser ikke overraskende, at der er en meget stor

Læs mere

Årsberetning og indkaldelse til ordinær generalforsamling

Årsberetning og indkaldelse til ordinær generalforsamling BRAMMING FJERNVARME August 2013 Årsberetning og indkaldelse til ordinær generalforsamling Der indkaldes herved til ordinær generalforsamling i BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE Gabelsvej 12 Tirsdag,

Læs mere

Grevinge varmeværk. Informationsmøde d. 28. oktober 2015

Grevinge varmeværk. Informationsmøde d. 28. oktober 2015 Grevinge varmeværk Informationsmøde d. 28. oktober 2015 Velkommen! Ved bestyrelsesformand Vagn Ytte Larsen Formål med mødet: Information og dialog Dagsorden Dagsorden Kl. 19.00 Velkommen - Bestyrelsesformand

Læs mere

Generalforsamling i Skovlund Varmeværk onsdag, den 14. juni 2006.

Generalforsamling i Skovlund Varmeværk onsdag, den 14. juni 2006. Generalforsamling i Skovlund Varmeværk onsdag, den 14. juni 2006. Sted: Skovlund Kro Deltagere: 11 personer inkl. bestyrelse og varmemester. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Beretning for det forløbne

Læs mere

Beretning for Ordinær generalforsamling den 24. april 2018 i Langå Varmeværk A.m.b.a.

Beretning for Ordinær generalforsamling den 24. april 2018 i Langå Varmeværk A.m.b.a. Beretning for Ordinær generalforsamling den 24. april 2018 i Langå Varmeværk A.m.b.a. 1. Indledning Jeg vil som tidligere år, byde alle velkommen og forsøge at give generalforsamlingens deltagere en fyldestgørende

Læs mere

Effektiv afkøling betaler sig

Effektiv afkøling betaler sig Effektiv afkøling betaler sig 2 Udnyt fjernvarmen Returvand skal være så koldt som muligt Så godt som alle hovedstadsområdets hjem er i dag forsynet med fjernvarme. Men det er desværre langt fra alle,

Læs mere

Beretning til generalforsamling Aalestrup-Nørager Energi 2018

Beretning til generalforsamling Aalestrup-Nørager Energi 2018 Beretning til generalforsamling Aalestrup-Nørager Energi 2018 Ting tager tid, og nogen ting tager bare længere tid end forventet. Da vi stod ved sidste års generalforsamling, havde vi netop vedtaget fusionen

Læs mere

Fra 1. januar 2019 følger vi kalenderåret, og dermed rykkes tidspunktet for generalforsamlinger til maj måned.

Fra 1. januar 2019 følger vi kalenderåret, og dermed rykkes tidspunktet for generalforsamlinger til maj måned. Generalforsamlingen den 9. maj 2019 6. maj 2019 1 Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! Denne generalforsamling er lidt speciel, da den holdes i maj måned. Tidligere har generalforsamlinger

Læs mere

Beretning for RVV a.m.b.a. Rønne Vand A/S og Rønne Varme A/S. Velkommen til RVV 's 18. ordinære generalforsamling.

Beretning for RVV a.m.b.a. Rønne Vand A/S og Rønne Varme A/S. Velkommen til RVV 's 18. ordinære generalforsamling. 1 Beretning 2017-18 for RVV a.m.b.a. Rønne Vand A/S og Rønne Varme A/S Velkomst / indledning. Velkommen til RVV 's 18. ordinære generalforsamling. Velkommen til forbrugernes og andelshavernes egne selskaber.

Læs mere

Der var fremmødt 20 andelshavere incl. bestyrelse, medarbejdere og revisor.

Der var fremmødt 20 andelshavere incl. bestyrelse, medarbejdere og revisor. Brande Fjernvarme amba Referat af den ordinære generalforsamling 2017. Torsdag, den 28. september 2017 kl. 19.30 på Hotel Dalgas. Der var fremmødt 20 andelshavere incl. bestyrelse, medarbejdere og revisor.

Læs mere

Men inden vi kommer så langt så lad os vende blikket på året der er gået på værket.

Men inden vi kommer så langt så lad os vende blikket på året der er gået på værket. Redigeret 09.09.13 Rønde Fjernvarmeværk Generalforsamlingsberetning for året 2012/13. Efter en særdeles varm og dejlig sommer melder efteråret sig atter vi begynder at skrue op for varmen i vores boliger.

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr /2016. Punkt 1: Referat fra seneste møde. Punkt 2: Meddelelser og orientering

Bestyrelsesmøde nr /2016. Punkt 1: Referat fra seneste møde. Punkt 2: Meddelelser og orientering Bestyrelsesmøde nr. 3. 2015/2016 Dato 10. februar 2016 kl. 15:00 på varmeværkets kontor Punkt 1: Referat fra seneste møde Referat fra møde nr. 2 2015/2016 blev underskrevet. Punkt 2: Meddelelser og orientering

Læs mere

Fjernvarmen er tæt på dig

Fjernvarmen er tæt på dig Fjernvarmen er tæt på dig Vordingborg Forsynings fjernvarmeanlæg kan snart levere miljørigtig fjernvarme til husejere i Kastrup og Neder Vindinge. fjernvarme for fremtiden 2 Vordingborg Kommune er klimakommune

Læs mere

Bedsted Fjernvarmes ordinære. Generalforsamling

Bedsted Fjernvarmes ordinære. Generalforsamling Bedsted Fjernvarmes ordinære Generalforsamling Onsdag, den 25. september 2013 Bestyrelsens mundtlige årsberetning v/ formand Jesper Abel Skovsted 1 Beretning Indledning Bedsted Fjernvarme A.m.b.A. (BFV)

Læs mere

Vil du gerne holde din varmepris i ro?

Vil du gerne holde din varmepris i ro? Vil du gerne holde din varmepris i ro? Ta din returtemperatur og følg din afkøling. Se indeni 1 LYSTRUP FJERNVARME Varmen fortsætter med at være billig - bare du bruger den fornuftigt I Lystrup, Elsted

Læs mere

Velkommen til Generalforsamling 2014 Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. 11. juni 2014

Velkommen til Generalforsamling 2014 Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. 11. juni 2014 Velkommen til Generalforsamling 2014 Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. 11. juni 2014 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Beretning for det forløbne regnskabsår 3. Det reviderede årsregnskab fremlægges til godkendelse

Læs mere

Hovedaktiviteter Udviklingen i aktiviteter og økonomiske forhold Efterfølgende begivenheder Den forventede udvikling

Hovedaktiviteter Udviklingen i aktiviteter og økonomiske forhold Efterfølgende begivenheder Den forventede udvikling Ledelses beretning for 2013-2014. Velkommen til den årlige generalforsamling i Stoholm Fjernvarme. Hovedaktiviteter Værkets hovedaktivitet har i lighed med tidligere år været produktion og salg af el og

Læs mere

Betaler du for meget for varmen?

Betaler du for meget for varmen? Betaler du for meget for varmen? Det kan der gøres noget ved Udnyt varmen bedre, og undgå tillæg Ny prissætning gør varmeregningen mere retfærdig Tidligere har varmeprisen kun været baseret på den mængde

Læs mere

Næstved Varmeværk A.m.b.a.

Næstved Varmeværk A.m.b.a. 1 2 Formand Lindy Nymark Christensen 3 Vision Næstved Varmeværk vil være Næstved bys fortrukne leverandør af varme. 4 Bestyrelsens motto Åbenhed Demokrati Billig og miljøvenlig fjernvarme 5 Varmeværkets

Læs mere

Skuldelev Energiselskab A.M.B.A Side 1 af 6

Skuldelev Energiselskab A.M.B.A Side 1 af 6 Side 1 af 6 Referat fra generalforsamlingen i Skuldelev Energi A.M.B.A. 27. september 2007 Referent: Hanne Normann Hansen Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning for det forløbne regnskabsår 3. Den

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme!

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! Generalforsamlingen den 1. november 2017 23. oktober 2017 1 2 Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! I det forløbne regnskabsår har vi købt 200.745 MWh hos vore varmeleverandører, fordelt

Læs mere

Beretning 2009/2010 for Løgstrup Varmeværk

Beretning 2009/2010 for Løgstrup Varmeværk Beretning 2009/2010 for Løgstrup Varmeværk Gas- og varmeprisen Vi har haft et varmesalg på i alt 11.843 MW mod 10.470 MW i det foregående år. Altså har varmesalget været noget større. Året har også haft

Læs mere

PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF 25 BOLIGER I KÆRUM

PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF 25 BOLIGER I KÆRUM Til Assens Fjenvarme Dokumenttype Rapport Dato februar 2012 PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF 25 BOLIGER I KÆRUM PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF 25 BOLIGER I KÆRUM Revision V01 Dato 2012-02-28

Læs mere

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012.

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012. Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012. Indledning Hjertelig velkommen til vores generalforsamling. Deltagere i vores generalforsamling kan kun være forbrugere,

Læs mere

Den 24. november 2014, Krudthuset kl. 19.00.

Den 24. november 2014, Krudthuset kl. 19.00. Den 24. november 2014, Krudthuset kl. 19.00. Program: Velkomst v. Borgerforeningen i Fandrup. Gennemgang af projektet v. Leo Munk og Børge Sørensen Plan & Grøn Energi. Farsø Varmeværk v. Formand Søren

Læs mere

HUNDESTED VARMEVÆRK A.m.b.a. Resultatopgørelse for tiden 1/6 2007-31/5-2008 samt Status pr. 31. maj 2008. Resultatbudget for tiden 1/6 2008-31/5-2009

HUNDESTED VARMEVÆRK A.m.b.a. Resultatopgørelse for tiden 1/6 2007-31/5-2008 samt Status pr. 31. maj 2008. Resultatbudget for tiden 1/6 2008-31/5-2009 Poststemplets dato, oktober 2008 HUNDESTED VARMEVÆRK A.m.b.a. Resultatopgørelse for tiden 1/6 2007-31/5-2008 samt Status pr. 31. maj 2008 Resultatbudget for tiden 1/6 2008-31/5-2009 O R D I N Æ R G E N

Læs mere

Ordinær generalforsamling 25. september 2012. Bestyrelsens beretning for varmeåret 2011/12

Ordinær generalforsamling 25. september 2012. Bestyrelsens beretning for varmeåret 2011/12 Ordinær generalforsamling 25. september 2012 Bestyrelsens beretning for varmeåret 2011/12 www.naestved-varme.dk e-mail: info@naestved-varme.dk 1 Medlem af Danske Fjernvarme Valg til bestyrelsen. Varmeåret

Læs mere

Bestyrelsens Beretning til generalforsamling 2019

Bestyrelsens Beretning til generalforsamling 2019 Tørring Kraftvarmeværk Bestyrelsens Beretning til generalforsamling 2019 Danmark er et foreningsland. Vi har i Danmark en lang tradition for at danne foreninger - med alle mulige forskellige formål. Det

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 30. marts 2016.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 30. marts 2016. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 30. marts 2016. Bestyrelsens beretning Indledning 2015 har generelt været et stille år for Hadsten Varmeværk. For en forsyningsvirksomhed

Læs mere

Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår

Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår Regnskabsåret 2015/2016 Det har været et mildt regnskabsår med kun 2.665 skygge-graddage mod 3.112 skygge-graddage i et normalt år. Vi har modtaget 13.356

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Bestyrelsen for Rødovre Kommunale Fjernvarmeforsyning ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 16-11-2010 Dato: 03-11-2010 Sag nr.: KB 233 Sagsbehandler: Jens Harald Munk Pedersen

Læs mere

VARMEPLAN. DANMARK2010 vejen til en CO 2. -neutral varmesektor

VARMEPLAN. DANMARK2010 vejen til en CO 2. -neutral varmesektor VARMEPLAN DANMARK2010 vejen til en CO 2 -neutral varmesektor CO 2 -udslippet fra opvarmningssektoren kan halveres inden 2020, og opvarmningssektoren kan blive stort set CO 2 -neutral allerede omkring 2030

Læs mere

Stoholm Fjernvarme a.m.b.a. Ekstraordinær generalforsamling den 29. januar 2014

Stoholm Fjernvarme a.m.b.a. Ekstraordinær generalforsamling den 29. januar 2014 Stoholm Fjernvarme a.m.b.a. Ekstraordinær generalforsamling den 29. januar 2014 Solvarme og varmepumpe 1 Oversigt 1. Baggrund for projektet 2. Solvarme 3. Varmepumpe 4. Nye produktionsenheder 5. Stabile

Læs mere

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 29.08.2013.

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 29.08.2013. Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 29.08.2013. Indledning Hjertelig velkommen til vores generalforsamling. Deltagere i vores generalforsamling kan kun være forbrugere,

Læs mere

Beretning for Dias: Indledning

Beretning for Dias: Indledning Beretning for 2016. : Indledning Grindsted El & Varmeværk A.m.b.A. Flowafgift Serviceordningen Engrosmodellen Forbrugerweb Blue idea Flexafregning Ændring i afregningsperioder Bortfald af grundbeløb Status

Læs mere

Hvalpsund Kraftvarmeværk. Generalforsamling. den 11. oktober 2006

Hvalpsund Kraftvarmeværk. Generalforsamling. den 11. oktober 2006 Hvalpsund Kraftvarmeværk rk Generalforsamling den 11. oktober 2006 Dagsorden Velkomst Valg af dirigent og stemmetællere Beretning for det forløbne regnskabsår Formandens beretning Bestyrelsens arbejde

Læs mere

BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE

BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE BRAMMING FJERNVARME Juli 2015 Indkaldelse til generalforsamling Der indkaldes herved til ordinær generalforsamling i BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE Gabelsvej 12 i auditoriet Tirsdag, den 25. august

Læs mere

Behov for flere varmepumper

Behov for flere varmepumper Behov for flere varmepumper Anbefaling til fremme af varmepumper Dansk Energi og Dansk Fjernvarme anbefaler i fælleskab: 1. At der hurtigt tages politisk initiativ til at give økonomisk hjælp til etablering

Læs mere

Bestyrelsens beretning for

Bestyrelsens beretning for Bestyrelsens beretning for Dybvad Varmeværk a.m.b.a. Generalforsamling torsdag den 29. juni 2017. Velkommen til varmeværkets generalforsamling. Bestyrelsens beretning for Dybvad varmeværks 57 ens 20ende

Læs mere

Ledelses beretning for Velkommen til den årlige generalforsamling i Stoholm Fjernvarme. Der er sket en rokering i bestyrelsen pga.

Ledelses beretning for Velkommen til den årlige generalforsamling i Stoholm Fjernvarme. Der er sket en rokering i bestyrelsen pga. Ledelses beretning for 2014-2015. Velkommen til den årlige generalforsamling i Stoholm Fjernvarme. Der er sket en rokering i bestyrelsen pga. Vagn Brogaard er blevet syg, og har derfor ønsket at blive

Læs mere

Produktion. Motor og generator. Forbrugsfoskelle

Produktion. Motor og generator. Forbrugsfoskelle Motor og generator Der er indlysende fordele ved at producere decentral kraftvarme. Hvis vi kun producerede varme eller hvis vi kun producerede elektricitet ville virkningsgraden hver især ligge på ca.:

Læs mere

Statskassepåvirkning ved omstilling til store varmepumper i fjernvarmen

Statskassepåvirkning ved omstilling til store varmepumper i fjernvarmen Statskassepåvirkning ved omstilling til store varmepumper i fjernvarmen FJERNVARMENS TÆNKETANK Dato: 15. september 2015 Udarbejdet af: Nina Detlefsen Kontrolleret af: Kasper Nagel og Jesper Koch Beskrivelse:

Læs mere

Vi skal være fælles om det! en mere retfærdig tarif på afkølingen

Vi skal være fælles om det! en mere retfærdig tarif på afkølingen Vi skal være fælles om det! en mere retfærdig tarif på afkølingen Rudkøbing Varmeværk A.m.b.a. Strandlystvej 123. 5900 Rudkøbing. Tel.: 6251 2142 www.rudkoebingfjernvarme.dk Sydlangeland Fjernvarme A.m.b.a.

Læs mere

Vedtægter for Brovst Fjernvarme FJERNVARME

Vedtægter for Brovst Fjernvarme FJERNVARME Vedtægter for Brovst Fjernvarme FJERNVARME 1 Navn og hjemsted. 1.1 Selskabets navn er Brovst Fjernvarme a.m.b.a. 1.2 Selskabets hjemsted er Brovst. 2. Formål og forsyningsområde. 2.1 Selskabets formål

Læs mere

Selskabsøkonomi for Assens Fjernvarme ved 460 nye forbrugere i Ebberup

Selskabsøkonomi for Assens Fjernvarme ved 460 nye forbrugere i Ebberup Selskabsøkonomi Selskabsøkonomi for Assens Fjernvarme ved 460 nye forbrugere i Ebberup Fjernvarme fra Assens til Ebberup Varmeproduktionspris ab værk, kr./mwh 155,00 Salgspris Assens Fjernvarme A.m.b.a.

Læs mere

Rønde Fjernvarmeværk A.m.b.a. Formandens beretning 2013/2014. Generalforsamling 18. september 2014

Rønde Fjernvarmeværk A.m.b.a. Formandens beretning 2013/2014. Generalforsamling 18. september 2014 Rønde Fjernvarmeværk A.m.b.a. Formandens beretning 2013/2014 Generalforsamling 18. september 2014 Sidste års beretning henviste til en særdeles varm og dejlig sommer, med dette års beretning kan vi se

Læs mere

- JA/th-711-14-10-2011

- JA/th-711-14-10-2011 Næstved Kommune Økonomiudvalget Rådmandshaven 20 4700 Næstved - JA/th-711-14-10-2011 Vedr.: Prisniveauet for fjernvarmepris i Næstved. I henhold til Økonomiudvalgets skrivelse af 24. august 2011 har den

Læs mere

Vil du også betale mindre for din fjernvarme?

Vil du også betale mindre for din fjernvarme? Vil du også betale mindre for din fjernvarme? Se hvad du kan gøre for at spare på varmeregningen Din fjernvarmeregning bliver mere retfærdig Hidtil har vi afregnet en del af fjernvarmen udelukkende efter

Læs mere

Beretning for Dias: Indledning. Mission og Vision Grøn omstilling Bortfald af grundbeløb Status på Dupont Medejerskaber. Afslutning.

Beretning for Dias: Indledning. Mission og Vision Grøn omstilling Bortfald af grundbeløb Status på Dupont Medejerskaber. Afslutning. Beretning for 2017. Dias: Indledning Mission og Vision Grøn omstilling Bortfald af grundbeløb Status på Dupont Medejerskaber Afslutning. Dias med Mission Vi har indenfor det seneste år arbejdet en del

Læs mere

Skuldelev Energiselskab A.M.B.A Side 1 af 5

Skuldelev Energiselskab A.M.B.A Side 1 af 5 Side 1 af 5 Referat fra generalforsamlingen i Skuldelev Energi A.M.B.A. 29. september 2005 Tilstede: 18 stemmeberettigede personer Referent: Hanne Normann Hansen Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning

Læs mere

Informationsmøde tirsdag den 29. november 2011 på Færgekroen Fjernvarme på Hadsund Syd

Informationsmøde tirsdag den 29. november 2011 på Færgekroen Fjernvarme på Hadsund Syd Informationsmøde tirsdag den 29. november 2011 på Færgekroen Fjernvarme på Hadsund Syd 1 Dagsorden Bestyrelsesformand Thorkild Løkke for Hadsund By's Fjernvarmeværk byder velkommen Præsentation af Hadsund

Læs mere

Generalforsamling 20.09.12. Velkommen

Generalforsamling 20.09.12. Velkommen Generalforsamling 20.09.12 Velkommen Generalforsamling 20.09.12 DAGSORDEN 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår. 3. Den reviderede årsrapport efter regnskabsloven

Læs mere

BILAG 4. Marginal selskabsøkonomi

BILAG 4. Marginal selskabsøkonomi BILAG 4 Marginal selskabsøkonomi Selskabsøkonomi For at kunne vurdere den økonomiske konsekvens af anlægsbudgettet er der udarbejdet en selskabsøkonomisk marginal betragtning for Næstved Varmeværk A.m.b.a.

Læs mere

Få den fulde værdi af jeres næste projekt. DFP Varmeværkernes eget rådgivende ingeniørfirma

Få den fulde værdi af jeres næste projekt. DFP Varmeværkernes eget rådgivende ingeniørfirma Få den fulde værdi af jeres næste projekt DFP Varmeværkernes eget rådgivende ingeniørfirma I sikrer hverdagens drift. Vi giver råd om fremtiden Overvejer I, hvordan I kan fremtidssikre værket i forhold

Læs mere

FJERNVARME. Hvad er det?

FJERNVARME. Hvad er det? 1 FJERNVARME Hvad er det? 2 Fjernvarmens tre led Fjernvarmekunde Ledningsnet Produktionsanlæg 3 Fjernvarme er nem varme derhjemme Radiator Varmvandsbeholder Varmeveksler Vand fra vandværket FJERNVARME

Læs mere

Tilbud. Vare Antal Enhedspris Beløb Moms Beløb i alt

Tilbud. Vare Antal Enhedspris Beløb Moms Beløb i alt Ebeltoft Fjernvarmeværk a.m.b.a. Hans Winthers Vej 9 8400 Ebeltoft CVR 22 70 37 14 Carl Th. Dreyers Vej 0 8400 Ebeltoft Ebeltoft, 09-06-2017 Tilbud Forbrugernr.: 82083 Vedr. ejendommen: Carl Th. Dreyers

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr /2017. Dagsorden. Punkt 1: Referat fra seneste møde.

Referat fra bestyrelsesmøde nr /2017. Dagsorden. Punkt 1: Referat fra seneste møde. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 5. 2016/2017 Dato 16. maj 2017, på kontoret Møllevej 9, bestyrelsen var mødt fuldtallig. Dagsorden. 1. Referat fra seneste møde. 2. Meddelelser og orientering. 3. Kvartalsregnskab.

Læs mere

Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne byde velkommen til den 19. ordinære generalforsamling for Sydlangeland Fjernvarme.

Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne byde velkommen til den 19. ordinære generalforsamling for Sydlangeland Fjernvarme. Ledelsesberetning 2011/2012 for Sydlangeland Fjernvarme. Velkommen. Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne byde velkommen til den 19. ordinære generalforsamling for Sydlangeland Fjernvarme. Første punkt på

Læs mere

Bornholms Forsyning. Projektforslag for ophævelse af tilslutnings- og forblivelsespligten i Lobbæk fjernvarmenet.

Bornholms Forsyning. Projektforslag for ophævelse af tilslutnings- og forblivelsespligten i Lobbæk fjernvarmenet. Bornholms Forsyning Projektforslag for ophævelse af tilslutnings- og forblivelsespligten i Lobbæk fjernvarmenet. Februar 2011 2 af 7 0 Indledning Nærværende projektforslag omhandler ophævelse af tilslutnings-

Læs mere

Din fjernvarmepris bliver mere fair

Din fjernvarmepris bliver mere fair Din fjernvarmepris bliver mere fair Nye tariffer: Mere retfærdige, mere moderne Fra 1. januar 2019 tager vi et langt skridt mod en mere retfærdig og moderne afregning. Samlet set forbliver varmeprisen

Læs mere