Dybt betaget af denne forestilling bad Bryggeren billedhuggeren Edvard Eriksen ( ) om at skabe en statue af den smukke havfrue.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dybt betaget af denne forestilling bad Bryggeren billedhuggeren Edvard Eriksen (1876-1958) om at skabe en statue af den smukke havfrue."

Transkript

1 1.) Den Lille Havfrue 1.1. Hvor sidder statuen af Den lille havfrue? 1.2. Hvem skrev eventyret om Den lille havfrue? 1.3. Hvornår blev eventyret skrevet? en statue Statue at skrive, skriver, skrev, skrevet - schreiben en skulptur Skulptur I 1909 så brygger Carl Jacobsen balletten Den lille Havfrue, baseret på H. C. Andersens eventyr af samme navn. Dybt betaget af denne forestilling bad han billedhuggeren Edvard Eriksen om at skabe en statue af den smukke havfrue. Edvard Eriksen brugte sin kone Eline som model og skabte Københavns vartegn Den lille Havfrue, som blev afsløret på Langelinie 23. august 1913 som en gave til byen. Hvert år fejres hendes fødselsdag med balloner, musik og havfruer. Den lille Havfrue I 1909 så brygger Carl Jacobsen balletten 'Den lille Havfrue' af Hans Beck og Fini Henriques, der var baseret på H. C. Andersens eventyr af samme navn. Dybt betaget af denne forestilling bad Bryggeren billedhuggeren Edvard Eriksen ( ) om at skabe en statue af den smukke havfrue. Edvard Eriksen gik straks i gang med sin kone Eline som model. Bronzestatuen blev afsløret på Langelinie 23. august 1913 som en gave fra brygger Jacobsen til byen København. Udsat for lidt af hvert Men statuen har ikke fået lov til at stå i fred. Den 25. april 1964 fik hun skåret hovedet af som en del af en kunstnerisk provokation. Hun blev dog genopstillet med sit nye hoved allerede den 2. juni Den 21. juli 1984 savede to andre personer havfruens højre arm af, men leverede den tilbage næste dag. Siden er hun flere gange blevet overhældt med maling, som led i forskellige happenings. Den 23. august er Den lille Havfrues fødselsdag. Dagen fejres fra klokken 16 med svømmepiger (een for hvert år hun fylder) der giver opvisning i formations-svømning i vandet lige ved statuen. Balloner, musik og taler er med til hylde statuen, der er blevet Københavns og hele Danmarks vartegn.

2 2.) Rundetaarn (aa=å) 2.1. Hvor lang er Rundetaarns sneglegang? 2.2. Hvad snor sig omkring tårnets hule kerne? 2.3. Hvor højt er det runde tårn? en sneglegang Wendeltreppe det runde tårn der runde Turm Rundetaarn er Europas ældste fungerende observatorium. Her er der blevet studeret stjerner lige siden Rundt om observatoriet løber en udendørs platform med udsigt over Københavns latinerkvarter. Vejen til toppen går via en lang sneglegang, der er 268,5 meter lang i yderbanen og kun 85,5 m inde ved tårnets kerne. Christian IV og Tycho Brahe Rundetaarn er Europas ældste fungerende observatorium, og her er blevet kigget stjerner lige siden Da Christian IV byggede Rundetaarn var Danmark et kendt land i astronomernes verden takket være astronomen Tycho Brahe. Da Tycho Brahe døde i 1601, ville Christian IV videreføre Brahes forskning med et universitetsobservatorium, og det førte til opførelsen af Rundetaarn. I dag er det længe siden videnskabsmændene forlod den store stjernekikkert, men observatoriet bliver flittigt brugt af amatørastronomer og tårnets mange gæster. Ad sneglegangen op over byens tage Rundt om observatoriet løber en udendørs platform med udsigt over Københavns latinerkvarter. Vejen til toppen går via den hvilkalkede sneglegang, der er 268,5 meter lang i yderbanen og kun 85,5 m inde ved tårnets kerne. Denne finurlige gang fører også til den gamle bibliotekssal midt i tårnet, hvor hele universitetets bogsamling engang var samlet. I dag bruges salen til udstillinger, koncerter og særarrangementer. Indgangsportalen Portalen ved indgangen til Rundetaarn flankeres af to tavler med svulstige latinske tekster og hele indgangspartiet er desuden lidt skævt, fordi det oprindeligt var bygget ind i kirkegårdsmuren, der fulgte gadens forløb.

3 3.) Kronborg 3.1. Hvad er Kronborg i Helsingør? 3.2. Hvor ligger Kronborg? 3.3. Hvilket kendt skuespil forbinder man med Kronborg? kendt bekannt et skuespil ein Schauspiel Kronborg i Helsingør er et af Nordeuropas fornemmeste renæssanceslotte. Det ligger ved indsejlingen til Øresund og er fra Det er det mest berømte danske slot, kendt verden over fra Shakespeares Hamlet. Frederik II's Kronborg er på én gang et elegant slot og en monumental militær fæstning, omgivet af et betydeligt fæstningsværk med bastioner og raveliner. Slottet rummer samlinger af renæssance- og barokinteriører, og blandt de vigtigste attraktioner er den 62 meter lange Dansesal, den meget velbevarede slotskirke og statuen af Holger Danske i kasematterne under slottet. Slottet blev i 2000 optaget på UNESCO's verdenskulturarvliste.

4 4.) Tivoli 4.1. Hvor finder du Tivoli? 4.2. Hvad byder Tivoli på? 4.3. Hvad for en slags have er Tivoli? en slags Art en have - Garten Få minutters gang fra Rådhuspladsen i byens centrum finder du Tivoli.Tivoli åbnede i 1843 og er en af verdens ældste forlystelsesparker. Men Tivoli er meget mere end blot en forlystelsespark. Den traditionsrige eventyrhave er stemningsfuld bare at spadsere igennem. Hver en lille plet er som fortryllet, oplyst af kulørte lamper og plantet til med smukke blomster. Blandt de mange forlystelser er der noget både for vovehalsene og de mindre modige, samt koncerter, teater og restauranter. Få minutters gang fra Rådhuspladsen i byens centrum finder du Tivoli, hvorfra latter og hvin og duften af candyfloss og popcorn bølger ud i de lyse sommeraftener. En fortryllet have Den traditionsrige eventyrhave er fuld af stemning, og en spadseretur gennem er nok til at få tankerne væk fra den travle hverdag. Hver en lille plet er som fortryllet, oplyst af kulørte lamper og plantet til med smukke blomster. Blandt de mange forlystelser er der noget både for vovehalsene og de mindre modige. Haven er svær at komme udenom, når der er børn med på turen. Dæmonen, Det Gyldne Tårn og Vertigo kan udfordre de store, mens Den flyvende Kuffert, Den lille Flyver og Veteranbilerne er et hit hos de små. Alle 26 forlystelser åbner Forestillinger og musik Tivoli-Gardens optog gennem Haven og Pantomimeteatrets forestillinger er en hyggelig oplevelse for hele familien. Mød Rasmus Klump, som går rundt i Haven hver dag og hilser på børn i alle aldre. Tivoli har tre udendørs scener, hvor du kan opleve masser af live musik. Her spiller både danske og internationale kunstnere. Hver fredag hele sommersæsonen er der Fredagsrock på Plænen kl. 22. (undtagen d. 15. april). Halloween og jul Hvert år i efterårsferien forvandles Tivoli til et fortryllet efterårsunivers med hekse, græskarmænd og høstens afgrøder. Alle forlystelser kører, ligesom de gør fra midten af november og hele december måned, hvor Jul i Tivoli åbner dørene op, og hele Haven er pyntet på smukkeste vis.

5 5.) Strøget 5.1. Hvad er Strøget? 5.2. Hvad er centreret omkring Strøget? 5.3.For hvem er Strøget også en populær gade? et indkøbsområde Einkaufsbezirk en verden Welt en gågade Einkaufsstraße populær - populär omkring herum, um... at centrere, centrerer, centrerede, centreret zentrieren Københavns største indkøbsområde er centreret omkring Strøget i hjertet af København. Strøget er verdens længste gågade med et væld af butikker, fra budgetvenlige kæder til nogle af verdens dyreste mærkevarebutikker. Strækningen er 1,1 kilometer lang og går fra Rådhuspladsen til Kongens Nytorv. Strøget er et kælenavn fra 1800-tallet og dækker over gaderne Frederiksberggade, Nygade, Vimmelskaftet og Østergade samt torvene Nytorv, Gammeltorv og Amagertorv. Strækningen hed oprindelig Routen og blev først i 1962 og i årene efter omlagt til gågade. Både shopping og seværdigheder Strøget er mest berømt for shopping. Store internationale mærker som Prada, Max Mara, Louis Vuitton, Cerutti, Mulberry, Chanel, Marlboro, Karen Millen, Hermès og Boss er repræsenteret i den ende af Strøget, som vender op mod Kongens Nytorv. Hvis dit budget er mere begrænset, kan du forsætte ad Strøget ned mod Rådhuspladsen, hvor du undervejs finder butikker som Hennes og Mauritz, Vero Moda, Bik Bok, Only, Vila, Deres og Bianco sko. Strøget er dog ikke kun shopping. Kig op og ned ad sidegader en gang imellem under shoppingturen, og du vil se flere af Københavns smukke seværdigheder som for eksempel Helligåndskirken, der ofte holder bogudsalg, Vor Frue Kirke, hvor Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary blev gift, bag Gammeltorv, Domshuset, der huser Byretten, på Nytorv, Storkespringvandet på Amagertorv og Nikolaj Kirke tæt ved. Fra Amagertorv kan du også se over kanalen til Christiansborg. Og så må du ikke glemme Rådhuspladsen med Københavns Rådhustårn og smukke Kongens Nytorv med Det Kongelige Teater og Nyhavn i den anden ende. Og massee af underholdning Strøget er også et populært tilholdssted for byens gøglere og gademusikanter. Især på Amagertorv kan du ofte se optræden med blandt andet akrobatik, trylleri og musik. I den ende af Strøget, som støder op til Rådhuspladsen, bør du derimod tage dig i agt for plattenslagere, der tjener mange penge på såkaldte behændighedsspil, hvor forbigående bliver bedt om at finde en kugle under et af tre bægre.

6 6.) Kanalrundfart 6.1. Hvem kan godt lide en tur gennem Københavns gamle kanaler? 6.2. Hvad sejler de med? 6.3. Hvad passerer de? igennnem durch/hindurch at passere vorbeifahren En tur med en kanalbåd er en god måde at opleve København på. Turene tager ca. 1 time, og der er en guide med, der fortæller, hvad man ser på vejen. Turene guides på dansk og engelsk, desuden et tredje sprog, der varierer mellem tysk, italiensk, fransk og spansk. Blandt de ting, man ser undervejs, kan nævnes: Operaen, Amalienborg Slot, Christianborg Slot, Den Sorte Diamant og Den Lille Havfrue. Som noget nyt er der stop ved den Lille Havfrue og Christianshavns Torv. Nu kan du også tage på kanalrundfart med god samvittighed. DFDS Canaltours har nemlig i samarbejde med Københavns Havn valgt at sætte særligt fokus på klima og miljø dels ved at sænke farten på bådene dels ved at udskifte motorene til mere miljøvnlige.

7 7.) Nationalmuseet 7.1. Hvad er Nationalmuseet? 7.2. Hvad kan du opleve på museets rejse? 7.3. Hvad kan du komme tæt på i udstillingen Danmarkshistorie? at opleve erleben at komme tæt på in engem Kontakt kommen en tidsrejse Zeitreise en udstilling Ausstellung et museum, museet Museum Forklaringen på, hvem danskerne er På Nationalmuseet kan man følge hele Danmarks historie fra istidens rensdyrjægere, over vikingetiden, kristendommens indførelse og enevælden til nutidens samfund. Et væld af spændende samlinger I det kongelige 1700-tals palæ kan man se eller gense historiske klassikere som solvognen og Egtvedpigen og opleve udstillingen Danmarkshistorier Hvert år er der én stor og flere mindre særudstillinger samt en lang række omvisninger og arrangementer, så museet er altid fuldt af aktivitet. Nationalmuseet rummer en af verdens største etnografiske samlinger, en antiksamling, et legetøjsmuseum, en mønt- og medaljesamling og klunkehjemmet fra I Museets forhal er der café og museumsbutik. Udstillingen Danmarks Oldtid Udstillingen Danmarks Oldtid rummer highlights som Solvognen, Egtvedpigen, det store sølvkar fra Gundestrup og vikingernes skatte har fået en central placering midt i rummene. I denne nye udstilling er de seneste forskningsresultater er taget med. Se fx de velbevarede rester af Huldremosekvinden, der kom drabeligt af dage omkring år 100. Børnenes Museum Børnenes Museum er et kapitel for sig, hvor børn kan komme tæt på forskellige tidsaldre og kulturer: Sid på skolebænken i en skolestue fra oldemors tid, tag på fantasirejse i vikingeskibet, rør i gryderne i middelalderborgens køkken eller mærk på stofferne i butikken fra Pakistan. Selv-guidede ture på museet Nationalmuseet er hele Danmarks museum. Her kan du gå på opdagelse i Danmarks historie fra oldtiden og frem til idag. Du kan også komme hele verden rundt fra Sydamerika til Grønland. Her er verdens største samling af ting fra Grønland så som sælskindsdragter, magiske amuletter og slanke kajakker. Tag en af museets gå-selv-guider, og oplev museet på kun 60 minutter. Du kan vælge imellem 'Danmarkshistorien', 'Familietur' og 'Jorden rundt'.

8 8.) Vikingeskibsmuseet 8.1. Hvor ligger Vikingeskibsmuseet? 8.2. Hvor langt er museet fra København? 8.3. Hvad rummer museet? at rumme beinhalten, (in sich) bergen et museum Museum På Vikingeskibsmuseet i Roskilde kan du opleve de fem originale vikingeskibe fra 1000-tallet og Havhingsten fra Glendalough. Du får aktivitet og historie, atmosfære og et smukt havnemiljø med rekonstruktioner og efterkommere af vikingeskibe, som du kan komme ud at sejle i. De mange aktiviteter giver indblik i vikingernes liv og arbejde. Når du har betalt entreen, kan du deltage i en af de gratis rundvisninger alle dage i højsæsonen og i maj, juni og september i weekends og på helligdage. De fem originale vikingeskibe stammer fra en spærring ca. 20 km nord for Roskilde, der blev anlagt i sidste del af 1000-tallet som et værn mod fjendtlige flådeangreb på byen, der dengang var landets hovedstad. I Vikingeskibshallen får du indblik i alt omkring det imponerende projekt Fuldblod på Havet, som bragte Havhingsten til Dublin og retur i Her ligger også Anløbsbroen, hvor du kan gå om bord i et vikinge-handelsskib fyldt med varer og et vikinge-krigsskib udrustet til kamp! Klæd dig ud som viking og lad fantasien løbe tilbage til vikingetiden. På Tunet, vikingernes mødested, viser specialister vikingernes håndværk, f.eks. smedekunst, træskæring eller rebslagning, og du kan selv være møntslager, gå i smykkeværkstedet eller male dit eget skjold. Ved at deltage i en sejltur fra 1. maj til 30. september, kan du opleve, hvordan det var at være viking om bord på et vikingeskib. På Bådeværftet kan du følge rekonstruktionen af et vikingeskib. Værftet er åbent for publikum på hverdage året rundt og fra 1. maj til 30.september også i weekends.

9 9.) Amalienborg 9.1. Hvad er Amalienborg Slot for kongefamilien? 9.2. Hvad kalder man slottets arkitektur? 9.3. Hvornår gennemføres vagtskiftet? eksempel for Beispiel für et vagtskifte Wachablösung gennemføres durchgeführt werden at kalde nennen, bezeichnen Amalienborg blev bygget i 1700-tallet og er i dag betragtet som en af de mest imponerende rokokobygninger i Danmark. Den Kongelige Livgarde vogter Kongehusets vinterresidens Amalienborg Slot i København. Hver dag kl. 11:30 marcherer garden fra kasernen ved Rosenborg Slot gennem Københavns gader til Amalienborg Slot, hvor der er vagtskifte kl. 12:00. Når Dronningen er hjemme - se om flaget er hejst over Christian IX's Palæ, også kaldet Schacks Palæ - bliver Livgarden akkompagneret af musikkorpset. Et kongeligt hjem Slottet består af fire identiske bygninger - Christian VII s Palads, også kendt som Moltke s Palads, Christian VIII s Palads, også kendt som Levetzau s Palads, Frederik VIII s Palads/Brockdorff s Palads og Christian IX s Palads eller Schack s Palads - det er i denne bygning, at Dronningen bor. Når flaget er hejst betyder det, at hun er hjemme. Åbent for offentligheden Turister og andre interesserede kan besøge flere steder: Christian VIII's palads, der til dels er et museum over den royale Glücksburg familie, og Christian VII's palads, hvor Dronningen tager imod gæster og officielle repræsentanter. I midten af slotspladsen er der rejst en statue af Kong Frederik V fra Den Kongelige Livgarde Amalienborg er også kendt for Den Kongelige Livgarde. Hver dag kan man opleve gardernes vagtskifte. Klokken går de fra Rosenborg Slot og marcherer gennem Københavns gader for at ende ved Amelienborg, hvor vagtskiftet finder sted klokken 12.

10 10.) Statens Museum for Kunst Hvad rummer museet? Fra hvilken periode viser museet malerier og skulpturer? Hvad opbyggede det danske kongehus? et museum, museet Museum 1500-tallet 16. Jahrhundert at rumme beinhalten, (in sich) bergen en periode - Zeitabschnitt Statens Museum for Kunst er Danmarks nationalgalleri og hovedmuseum for billedkunst. Intet andet museum i Danmark kan vise et så fyldigt og varieret udvalg af kunstens historie - fra den tidlige renæssance til kunsten af i morgen. Her er det bedste af alt: malerier, skulpturer, tegninger, grafik, fotografi, videoværker og installationskunst. Kort sagt 700 års kunst i hjertet af København. Museet består overordnet af: Ét museum tre samlinger Samlingerne udspringer af de danske kongers kunstsamlinger og de kan føres tilbage til Christian II og midten af 1500-tallet. Den Kongelige Malerisamling: med sine værker omfatter samlingen dansk og udenlandsk maleri og skulptur fra 1300-tallet til i dag. Den Kongelige Kobberstiksamling: En af verdens fineste samlinger af tegninger, grafik og fotokunst. Den Kongelige Afstøbningssamling: Gipsafstøbninger af statuer og relieffer fra år 2500 f.kr. og frem til omkring år Den Kongelige maleri- og Skulptursamling og Den Kongelige Kobberstiksamling befinder sig i museet på Sølvgade, mens Den Kongelige Afstøbningssamling huses i Vestindisk Pakhus i Toldbodgade ved havnen. Udstillinger for børn og voksne Udstillinger: Museet byder på en vifte af udstillinger, der tager udgangspunkt i museets samlinger. x-rummet: Samtidskunsten udstilles i x-rummet, hvor man møder alt fra installationer til foto og mediekunst. To gange om året inviteres en dansk eller international kunstner til at skabe en udstillingh til x-rummet. Rummet er museets eksperimenterende scene for samtidskunst. Børnenes Museum for Kunst - Udstillinger i børnehøjde: Børnenes Museum for Kunst byder på udstillinger henvendt til børn. Med afsæt i kunsten kan hele familien sammen gå på opdagelse i udstillingerne, besøge Værkstederne og skabe egne kunstværker. Unges Laboratorier for Kunst: Her kan du opdage, bidrage, producere, dele og skabe ny viden og ny kunst sammen med andre unge. Mød også kunstnere og kunstforskere, der lytter til og udfordrer dine holdninger. Både virtuelt og fysisk er u.l.k. fyldt med workshops, udstillinger, kunstproduktion, værksteder, teknologi og events. Alt sammen fra unge til unge. Kunstbibliotek for alle: Danmarks Kunstbibliotek er åbent for alle interesserede. Her kan du læse, se, røre, bladre og browse dig igennem både billedkunstens og arkitekturens historie. Café: Museets café byder på en eksklusiv designoplevelse - den nye café er udarbejdet af Bjørn Nørgaard og Peter Lassen, indrettet med produkter fra Montana, borde designet af Arne Jakobsen og stole designet af Andreas Hansen og Peter Lassen. Fra cafeen har du god udsigt over parken Østre Anlæg.

Velkommen til Copenhagen GO Hotel.

Velkommen til Copenhagen GO Hotel. Copenhagen Go Hotel Velkommen til Copenhagen GO Hotel. Introduktion Copenhagen Go Hotel er lyst og moderne indrettet og tilbyder gode faciliteter til både par- og familieferie nær København. Hotellet tilbyder

Læs mere

Velkommen til Copenhagen GO Hotel.

Velkommen til Copenhagen GO Hotel. Copenhagen Go Hotel Velkommen til Copenhagen GO Hotel. Introduktion Copenhagen Go Hotel er lyst og moderne indrettet og tilbyder gode faciliteter til både par- og familieferie nær København. Hotellet tilbyder

Læs mere

Tæt på hotellet, kun få minutters gang, findes der en række gode restauranter og caféer, og i forlængelse af selve hotellet ligger Florentz Café og

Tæt på hotellet, kun få minutters gang, findes der en række gode restauranter og caféer, og i forlængelse af selve hotellet ligger Florentz Café og 0 år gammel renoveret bygning med smuk facade og rokoko indretning. Zleep Hotel Roskilde Introduktion Det klassiske hotel i Roskilde byder på en historisk overnatning i elegante omgivelser. Det traditionsrige

Læs mere

Grand Hotel. Stilfuld storbyferie i hjertet af København. Grand Hotel. Introduktion. Hotellet tilbyder

Grand Hotel. Stilfuld storbyferie i hjertet af København. Grand Hotel. Introduktion. Hotellet tilbyder Grand Hotel Introduktion København er kendt for sin cykelkultur og på Grand Hotel kan I leje nye cykler og nemt og bekvemt komme rundt til alle byens spændende seværdigheder. Hotellet tilbyder Start dagen

Læs mere

Quality Hotel Høje Taastrup Moderne hotel i rolig forstad til København. Tag på shoppingtur og spis godt.

Quality Hotel Høje Taastrup Moderne hotel i rolig forstad til København. Tag på shoppingtur og spis godt. Quality Hotel Høje Taastrup Velkommen til Quality Hotel Høje Taastrup Introduktion Quality Hotel Høje Taastrup ligger 20 km uden for København, og er let at komme til, uanset om I kommer i bil, med tog

Læs mere

Gentofte Hotel Nyd freden og atmosfæren på den nyrenoverede historiske kro i Gentofte

Gentofte Hotel Nyd freden og atmosfæren på den nyrenoverede historiske kro i Gentofte Gentofte Hotel Velkommen til Gentofte Hotel! Introduktion Velkommen til Gentofte Hotel i Nordsjælland.. Gentofte Hotels historie går tilbage til 1667. Restauranten Le Patron serverer dansk og fransk køkken.

Læs mere

Grand Hotel. Stilfuld storbyferie i hjertet af København. Grand Hotel. Introduktion. Hotellet tilbyder

Grand Hotel. Stilfuld storbyferie i hjertet af København. Grand Hotel. Introduktion. Hotellet tilbyder Grand Hotel Introduktion København er kendt for sin cykelkultur og på Grand Hotel kan I leje nye cykler og nemt og bekvemt komme rundt til alle byens spændende seværdigheder. Hotellet tilbyder Start dagen

Læs mere

Madam Sprunck Miniferie på Nordsjælland nær kunst og kulturelle seværdigheder

Madam Sprunck Miniferie på Nordsjælland nær kunst og kulturelle seværdigheder Madam Sprunck Velkommen til Madam Sprunck! Introduktion Midt i historiske Helsingør ligger det lille og traditionsrige Madam Sprunck. Den centrale beliggenhed gør hotellet til et attraktivt sted at overnatte,

Læs mere

Tivoli Hotel. Ophold på eventyrligt hotel med alle topmoderne bekvemmeligheder er en oplevelse i sig selv. Tivoli Hotel.

Tivoli Hotel. Ophold på eventyrligt hotel med alle topmoderne bekvemmeligheder er en oplevelse i sig selv. Tivoli Hotel. Tivoli Hotel Tivoli Hotel Introduktion Få den komplette Tivoli-oplevelse ved at kombinere den traditionelle Tivoli-tur med indkvartering på Tivoli Hotel. Et ophold på dette eventyrlige hotel med alle topmoderne

Læs mere

Velkommen til Copenhagen Island, hvor Kim Utzon Arkitekter har designet det fantastiske hotel.

Velkommen til Copenhagen Island, hvor Kim Utzon Arkitekter har designet det fantastiske hotel. Copenhagen Island Oplev en helt unik designperle, hvor kun en bro forbinder hotellet med resten af Københavns Havn. Det betagende lysindfald og det lækre interiør danner de perfekte rammer om jeres ophold.

Læs mere

Copenhagen Strand. Nyd et ophold ved den Københavnske havnefront. Copenhagen Strand. Hotellet tilbyder

Copenhagen Strand. Nyd et ophold ved den Københavnske havnefront. Copenhagen Strand. Hotellet tilbyder Copenhagen Strand Københavns havnefront har gennem det seneste årti gennemgået en stor forandring, og der bygges fortsat mange steder i havnen. I takt med at havnens oprindelige funktioner er blevet overflødige,

Læs mere

GuideTours. Guidede ture, byvandringer og rundvisninger i Kongernes Nordsjælland

GuideTours. Guidede ture, byvandringer og rundvisninger i Kongernes Nordsjælland GuideTours Guidede ture, byvandringer og rundvisninger i Kongernes Nordsjælland GuideTours i Kongernes Nordsjælland Det er ikke uden grund, at vi kalder Nordsjælland for Kongernes Nordsjælland. Her i det

Læs mere

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar.

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. Anmeldelse Marianne Grønnow Magasinet Kunst Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. WONDERWORLD 28. oktober 2014 Reportage

Læs mere

oplev kongens have Fra kongelig til folkelig lysthave

oplev kongens have Fra kongelig til folkelig lysthave oplev kongens have Fra kongelig til folkelig lysthave N DRONNINGEPORTEN SØLVGADE BOLDBANER ØSTER VOLDGADE ROSENBORG SLOT BOULESBANE KRONPRINSESSEGADE GOTHERSGADE KONGEPORTEN Rosenborg Slot 0 50 100 METER

Læs mere

First Hotel Mayfair. Moderne hotel centralt i København i gåafstand til byens seværdigheder. First Hotel Mayfair.

First Hotel Mayfair. Moderne hotel centralt i København i gåafstand til byens seværdigheder. First Hotel Mayfair. First Hotel Mayfair First Hotel Mayfair ligger på Vesterbro i hjertet af København, i gåafstand til byens mange seværdigheder, aktiviteter og attraktioner. Det 4-stjernede hotel byder, udover sin fantastiske

Læs mere

Natur, strande, slotte og fantastiske København

Natur, strande, slotte og fantastiske København CYKELFERIE I DANMARK NORDSJÆLLAND OG KØBENHAVN - STJERNERUTE Natur, strande, slotte og fantastiske København Det bedste af Danmark på cykel På denne tur er du bosat i København. Hver dag kan du vælge mellem

Læs mere

Borgmestergården. Håndværk og købmandsliv i renæssancen. Tilbud til skoler

Borgmestergården. Håndværk og købmandsliv i renæssancen. Tilbud til skoler Borgmestergården Håndværk og købmandsliv i renæssancen Tilbud til skoler Borgmestergården Borgmestergården i Nyborg byder på en fortælling om købmandsliv i renæssancen, om de danske købstæder, om søfart

Læs mere

Aalborg Airport Hotel

Aalborg Airport Hotel Aalborg Airport Hotel Velkommen til Aalborg Airport Hotel! Introduktion Aalborg Airport Hotel slog dørene op den 1. oktober 2014 til et helt nyt og top moderne hotel. Hotellet ligger tæt på Aalborg Lufthavn

Læs mere

Oplev universitetsbyen Lund og dens spændende historie. Good Morning Hotel Lund. Hotellet tilbyder

Oplev universitetsbyen Lund og dens spændende historie. Good Morning Hotel Lund. Hotellet tilbyder Good Morning Hotel Lund Good Morning Lund ligger kun 2,5 kilometer fra Lund centrum - en by med 1000 år gamle aner. Der er mange seværdigheder, restauranter og muligheder for shopping. Med tog tager det

Læs mere

oplev Koldinghus Mødet MelleM nyt og gammelt

oplev Koldinghus Mødet MelleM nyt og gammelt oplev Koldinghus Mødet mellem nyt og gammelt Kæmpetårnet Kirkesalen Riddersalen Bibliotekssalen Christian 3.s Kapel Ruinsalen Facade med moderne træbeklædning Det nye trappetårn INDGANG Kæmpetårnet De

Læs mere

Kong Frederik IX og dronning Ingrid, tidligere svensk prinsesse, blev den 24. maj 1935 også viet i Storkirken.

Kong Frederik IX og dronning Ingrid, tidligere svensk prinsesse, blev den 24. maj 1935 også viet i Storkirken. 63 år 30. april 2009 Kong Carl XVI Gustaf Tekst og fotos af Per Brunsgård, Tim. Den svenske konge, Carl Gustaf, født 30. april 1946 fyldte 30. april 2009, 63 år. Fødselaren blev fejret på det kongelige

Læs mere

OPERAEN TAKKELLOFTETS FOYER

OPERAEN TAKKELLOFTETS FOYER O P E RA E N OPERAEN STORE SCENE Operaens Store Scene er som centrum i denne mægtige bygning, dets glødende hjerte. Med guldbelagt loft, ahornbeklædte vægge og kongeblå stole skaber scenerummet en overdådig

Læs mere

KRONBORG. Find og gæt dig gennem salene og lær slottets hemmeligheder. Svarene findes i børnerummene

KRONBORG. Find og gæt dig gennem salene og lær slottets hemmeligheder. Svarene findes i børnerummene KRONBORG FR B RN Find og gæt dig gennem salene og lær slottets hemmeligheder at kende Svarene findes i børnerummene til sidst KONGENS KAMMER I Kongens Kammer finder du sporene af de to konger, der har

Læs mere

Roskilde Østsjællands smukkeste Jule by 2014

Roskilde Østsjællands smukkeste Jule by 2014 Roskilde Østsjællands smukkeste Jule by 2014 Baggrund for idéoplæg. Vi har, i vores forslag, arbejdet ud fra at, holde fast i den historiske tråd om den smukke gamle by med Danernes kongesæde og Vikingernes

Læs mere

Hotellet ligger centralt i Frederiksværk og er et godt udgangspunkt for oplevelser i Nordsjælland

Hotellet ligger centralt i Frederiksværk og er et godt udgangspunkt for oplevelser i Nordsjælland Hotel Frederiksværk Hotel Frederiksværk ligger midt i byen, omgivet af kanaler og smukke bygninger. Hotellet har eksisteret i over 200 år og er dermed bogstaveligt talt et pragtfuldt stykke danmarkshistorie.

Læs mere

Perfekt beliggenhed i Jylland tæt ved mange spændende seværdigheder. Zleep Hotel Kolding. Introduktion. Hotellet tilbyder

Perfekt beliggenhed i Jylland tæt ved mange spændende seværdigheder. Zleep Hotel Kolding. Introduktion. Hotellet tilbyder Zleep Hotel Kolding Introduktion Tag på ferie på Zleep Hotel Kolding og bo centralt i Danmark. Hotellet er lyst og hyggeligt indrettet, og ligger centralt i Kolding. Oplev designbyen Kolding eller tag

Læs mere

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013 En lærerguide ENTROPIA - en soloudstilling med Marianne Jørgensen 13. april 19. maj 2013 Introduktion I perioden 13. april til 19. maj 2013 kan du og din klasse opleve udstillingen ENTROPIA en soloudstilling

Læs mere

LOUISIANA LEJRSKOLE

LOUISIANA LEJRSKOLE LOUISIANA LEJRSKOLE 24.9 28.9.2018 FIRE DAGE PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR MED FOKUS PÅ KUNST, ARKITEKTUR OG KREATIVITET VIND ET GRATIS LEJRSKOLEOPHOLD MED LOUISIANA LEARNING Foto: Louisiana Learning Louisiana

Læs mere

Hotel Juelsminde Strand Tilbring nogle dejlige dage ved populære Juelsminde Strand

Hotel Juelsminde Strand Tilbring nogle dejlige dage ved populære Juelsminde Strand Hotel Juelsminde Strand Hotel Juelsminde Strand ligger dejligt i naturskønne omgivelser Introduktion Det 3-stjernede Hotel Juelsminde Strand har en skøn beliggenhed ved den hyggelige havneby Juelsminde,

Læs mere

Oplev den gamle middelalderby Køge med Danmarks største aktive handelstorv. Hotel Niels Juel. Hotellet tilbyder

Oplev den gamle middelalderby Køge med Danmarks største aktive handelstorv. Hotel Niels Juel. Hotellet tilbyder Hotel Niels Juel Besøg Køge og fyld dagen med spændende oplevelser. I kan f.eks. se Køge miniby, som er en tro kopi af Køge fra 1865. I kan også tage til det smukke Vallø Slot eller opleve den imponerende

Læs mere

EN UGE MED KUNST, KROP OG NATUR PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR

EN UGE MED KUNST, KROP OG NATUR PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR LOUISIANA LEJRSKOLE EN UGE MED KUNST, KROP OG NATUR PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR 19.8-23.8.2019 VIND ET GRATIS LEJRSKOLEOPHOLD MED LOUISIANA LEARNING Foto: Frederik Højfeldt Nielsen Med Louisiana Lejrskole

Læs mere

Dragør Kommune inviterer på pensionistskovtur.

Dragør Kommune inviterer på pensionistskovtur. Dragør Kommune inviterer på pensionistskovtur. Der er 5 spændende ture at vælge imellem. D. 10.6. kl. 12.30-18 Tur til Helsingørs Kulturværft m. Guidet rundvisning Pris: 100 kr. Der dækker turen, entre,

Læs mere

Kunst og Symboler kort udgave

Kunst og Symboler kort udgave 1 Gravsten som nabo til Rådhuset? Gravsten som nabo til Rådhuset? Den er god nok. Rådhuset og rådhusparken blev anlagt på den gamle Søndre Kirkegård, der havde eksisteret siden 1818. Her blev den sidste

Læs mere

Kunst, mindesmærker og arkitektur i Fredericia

Kunst, mindesmærker og arkitektur i Fredericia Kunst, mindesmærker og arkitektur i Fredericia Mål Målene med at læse teksten og tage på tur med museet er, at I skal: Lære noget om Fredericias historie Lære at se efter spor efter Fredericias historie

Læs mere

Flodkrydstogt på Donau - med fly

Flodkrydstogt på Donau - med fly Flodkrydstogt på Donau - med fly Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 9.145,- Højdepunkter Den gode mad om bord **** skib Stort udflugts inkluderet 3 smukke hovedstæder på ét og samme

Læs mere

Kursusprogram Kurser Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen

Kursusprogram Kurser Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen Kursusprogram 2017 Kurser 2017 Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen Være med til et spændende weekendkursus hvor vi vil eksperimentere med foto som kunstnerisk udtryksform

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Til grupper der vil besøge Vendsyssel Historiske Museum, har vi nogle helt specielle tilbud

Til grupper der vil besøge Vendsyssel Historiske Museum, har vi nogle helt specielle tilbud Til grupper der vil besøge Vendsyssel Historiske Museum, har vi nogle helt specielle tilbud Vendsyssel Historiske Museum har fem afdelinger, og alle steder er der mulighed for, at grupper kan bestille

Læs mere

En stor del af turen kommer til at foregå på Strøget den længste og mest befærdede gågade i det indre København.

En stor del af turen kommer til at foregå på Strøget den længste og mest befærdede gågade i det indre København. Gåtur i København Goddag og velkommen til København! Vi skal nu følges ad på en gåtur gennem det indre København. Du skal besøge nogle kendte og spændende steder i København, men et af formålene med turen

Læs mere

Restaurant Von Plessen Gyldensteen

Restaurant Von Plessen Gyldensteen Gyldensteen Phoenix Copenhagen byder dig velkommen til stilfulde omgivelser, præget af stemningsfuld atmosfære. Det 4-stjernede deluxe hotel er centralt beliggende i København, kun få minutters gang fra

Læs mere

Museet Ribes Vikinger Læringstilbud

Museet Ribes Vikinger Læringstilbud 2014-2015 Museet Ribes Vikinger Læringstilbud Museet Ribes Vikinger Oplev Ribes spændende historie fra år 700 til år 1700. Rundvisning Tilpasses den enkelte gruppe Museet Ribes Vikinger er placeret på

Læs mere

Velkommen til Comwell Kolding!

Velkommen til Comwell Kolding! Comwell Kolding Velkommen til Comwell Kolding! Introduktion Det 4-stjernede Comwell Kolding ligger centralt placeret og er bygget højt over vandet, så I har en flot udsigt over byen. Hotellet tilbyder

Læs mere

Unik. central. beliggenhed

Unik. central. beliggenhed Unik central beliggenhed Velkommen til Tivoli Congress Center Unik beliggenhed Downtown Copenhagen Vi er meget stolte af at kunne præsentere Tivoli Congress Center, Downtown Copenhagen. Tivoli Congress

Læs mere

Postillion Hotel Haren-Groningen

Postillion Hotel Haren-Groningen Postillion Hotel Haren-Groningen Tæt på universitetsbyen Groningen, ligger Postillion Hotel Haren-Groningen. I groningen kan I besøge Martinikirkens grå tårn fra 1400-tallet, spise frokost i guldkontoret

Læs mere

Velkommen til Hotel Tiffany's!

Velkommen til Hotel Tiffany's! Hotel Tiffany's Hotel Tiffany's ligger under 150 m. fra stranden og tilbyder privat strand med liggestole og parasol. Der er desuden en dejlig pool ved hotellet samt mange aktiviteter for børnene. Hotellet

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

CARLSBERG MUSEUM & BUSINESS CENTRE DET EKSKLUSIVE VENUE

CARLSBERG MUSEUM & BUSINESS CENTRE DET EKSKLUSIVE VENUE Carlsberg Venues CARLSBERG MUSEUM & BUSINESS CENTRE EN OPLEVELSE I SIG SELV Når jeres arrangement skal have format, er Carl Jacobsens private kunstsamling i forlængelse af hans hjem stedet at mødes. Det

Læs mere

GuideTours - i Kongernes Nordsjælland

GuideTours - i Kongernes Nordsjælland GuideTours - i Kongernes Nordsjælland Det er ikke uden grund, at vi kalder Nordsjælland for Kongernes Nordsjælland. Her i det skønne landskab mellem sø og hav, marker og skove byggede de danske konger

Læs mere

Vänersborg og omegn har oplevelser for hele familien og for enhver smag. Hotel Hehrne Kök & Konferens. Hotellet tilbyder

Vänersborg og omegn har oplevelser for hele familien og for enhver smag. Hotel Hehrne Kök & Konferens. Hotellet tilbyder Hotel Hehrne Kök & Konferens Dette hyggelige hotel ligger i fantastiske naturomgivelser, bare 5 minutter fra Vänersborgs centrum. Vänersborg og omegn har masser at byde på for enhver smag og alle aldre.

Læs mere

Prins Henriks dødsfald og bisættelse

Prins Henriks dødsfald og bisættelse Prins Henriks dødsfald og bisættelse 1934-2018 Prins Henriks sidste rejse torsdag den 15. februar 2018 klokken 10.00. Prins Henriks båre blev kørt i rustvogn fra Fredensborg Slot, efterfulgt af den nærmeste

Læs mere

Seniorjobberen. 30 juni Seniorjobberen Nyhedsbrev Nyhedsbrev. Nr. 6

Seniorjobberen. 30 juni Seniorjobberen Nyhedsbrev Nyhedsbrev. Nr. 6 30 juni 2016 Nr. 6-30. juni 2016. Nr. 6 ET JOB I OPLYSNINGENS TJENESTE har været på besøg på Københavns Rådhus og talt med to seniorjobbere om deres job i Rådhusoplysningen i stuen på det berømte og prægtige

Læs mere

KOM UD OG LÆR! - om Danmarkshistorien rundt om din skole

KOM UD OG LÆR! - om Danmarkshistorien rundt om din skole KOM UD OG LÆR! - om Danmarkshistorien rundt om din skole Forløb 10 HISTORIE Billedkunst 4-6 klasse Bondestenalder, Middelalder og Landboreformer kan godt virke lidt fjerne, men lige uden for skoledøren

Læs mere

Oplevelser i Ringsted

Oplevelser i Ringsted Oplevelser i Ringsted Ringsted indbyder til en perfekt weekend og anderledes oplevelser i særklasse. Ringsted er en af Sjællands ældste købstæder og ligger i hjertet af Sjælland. Tag motorvejen og afkørsel

Læs mere

SOMMERPROGRAM. FOR DAGENE - 16.juli til 26.juli. Program for sommerugerne 29 og 30.

SOMMERPROGRAM. FOR DAGENE - 16.juli til 26.juli. Program for sommerugerne 29 og 30. SOMMERPROGRAM FOR DAGENE - 16.juli til 26.juli Program for sommerugerne 29 og 30. Kolding kommune har besluttet at der skal laves et sommerprogram for dig som har familie og børn. Man vil give Jer mulighed

Læs mere

Skovshoved Hotel tilbyder et dejligt ophold i skønne omgivelser på Strandvejen nord for København og kun 200 meter fra Øresund.

Skovshoved Hotel tilbyder et dejligt ophold i skønne omgivelser på Strandvejen nord for København og kun 200 meter fra Øresund. Skovshoved Hotel Det 4-stjernede Skovshoved Hotel ligger rigtig godt placeret på den gamle Strandvej, og der er ikke langt ind til centrum af København eller Dyrehaven fra det lækre familiehotel. Nyd de

Læs mere

Velkommen til Hotel Odense, som ligger lige ved siden af Odense Congress Center!

Velkommen til Hotel Odense, som ligger lige ved siden af Odense Congress Center! Hotel Odense Velkommen til Hotel Odense, som ligger lige ved siden af Odense Congress Center! Introduktion På Hotel Odense er komfort og afslapning i centrum. Her kan I tage et afbræk fra hverdagen, nyde

Læs mere

Pas cu pas,- et skridt ad gangen.

Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Udlandspraktik er en fantastisk måde at opleve et andet land. Man møder landets kultur, normer og historie på en helt anden måde, og man oplever det hele på tæt hold Derudover

Læs mere

ROSKILDE DOMKIRKE OPLEV UNESCOS VERDENSARV OG KONGELIGE GRAVE I...

ROSKILDE DOMKIRKE OPLEV UNESCOS VERDENSARV OG KONGELIGE GRAVE I... OPLEV UNESCOS VERDENSARV OG KONGELIGE GRAVE I... ROSKILDE DOMKIRKE Siden 1995 har Roskilde Domkirke været optaget på UNESCOs verdensarvsliste - en liste som også tæller verdenskendte monumenter som Pyramiderne

Læs mere

Museet Ribes Vikinger

Museet Ribes Vikinger Museet Ribes Vikinger Læringstilbud 2014-2015 for lejrskoler Museet Ribes Vikinger Oplev Ribes spændende historie fra år 700 til år 1700. Rundvisning Museet Ribes Vikinger er placeret på netop det sted,

Læs mere

Foto Helenio Barbetta Styling Chiara dal Canto Tekst Mette Skjødt strandberg. Januar 2017 ELLE DECORATION side 82

Foto Helenio Barbetta Styling Chiara dal Canto Tekst Mette Skjødt strandberg. Januar 2017 ELLE DECORATION side 82 PÅ BJERGETS TOP For den italienske arkitekt Giovanna Cornelio bliver vinterens frirum tilbragt i de schweiziske bjerge, hvor hun har indrettet en idyllisk lejlighed i en gammel 1700-tals bygning i landsbyen

Læs mere

Nyhedsbrev. Streams of Culture. Fjerde projektmøde. København maj / juni 2011. I uge 22 var vi værter

Nyhedsbrev. Streams of Culture. Fjerde projektmøde. København maj / juni 2011. I uge 22 var vi værter S K O LEN V E D B Ü L OW S V E J Nyhedsbrev M A J 2 0 1 1 Streams of Culture I N D H O L D : Fjerde projektmøde. Referat fra mødet i København Resultater og produkter Traditionelle sange og danse København

Læs mere

Etableret med passion og ambition af en ung kok en aprilsdag i 1991

Etableret med passion og ambition af en ung kok en aprilsdag i 1991 Etableret med passion og ambition af en ung kok en aprilsdag i 1991 I dag står mange op hver morgen for sammen at hæve standarden for dialog, smag og sanselighed AXELBORG OSER AF STEMNING og inviterer

Læs mere

OPERAEN TAKKELLOFTETS FOYER

OPERAEN TAKKELLOFTETS FOYER O P E RA E N OPERAEN STORE SCENE Operaens Store Scene er som centrum i denne mægtige bygning, dets glødende hjerte. Med guldbelagt loft, ahornbeklædte vægge og kongeblå stole skaber scenerummet en overdådig

Læs mere

TURE & AKTIVITETER Med Skandinavisk talende guider. C o D a n T U R I S T O R T K O N

TURE & AKTIVITETER Med Skandinavisk talende guider. C o D a n T U R I S T O R T K O N C o D a n T U R I S T K O N T O R TURE & AKTIVITETER Med Skandinavisk talende guider CoDan Turistkontor Provaznická 11, CZ 110 00 Prague 1 Reservation: +420 251 019 360 Touristkontor: +420 602 185 124

Læs mere

Egon Hotel Hamburg City

Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City Egon Hotel Hamburg City har en central beliggenhed i Hamburg lige ved forlystelsesgaden Reeperbahn. Introduktion Hamburg er en af de mest populære storbyer i Europa. Den moderne

Læs mere

16. april 2015 Dronningens 75-års fødselsdag

16. april 2015 Dronningens 75-års fødselsdag 16. april 2015 Dronningens 75-års fødselsdag Trods kulden blev dronningen alligevel eskorteret af Gardehusarregimentets Hesteskadron i åben karet fra Amalienborg Slotsplads op til Rådhuspladsen, hvor alle

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen

Teknik- og Miljøforvaltningen Teknik- og Miljøforvaltningen Indre By Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K indrebylokaludvalg@okf.kk.d k Tlf. 60 37 80 58 Teknik- og Miljøforvaltningen har sendt et udkast til forskrift for udendørs

Læs mere

Best Western Nordic Hotel Lübecker Hof Nyd 4-stjernede omgivelser ved den populære hansestad Lübeck

Best Western Nordic Hotel Lübecker Hof Nyd 4-stjernede omgivelser ved den populære hansestad Lübeck Best Western Nordic Hotel Lübecker Hof BW Nordic Hotel Lübecker Hof er perfekt i forhold til at opleve Lübeck Introduktion Det 4-stjernede Nordic Hotel Lübecker Hof ligger lige udenfor den charmerende

Læs mere

Telefon- og Turtjenestens program for. Dragør

Telefon- og Turtjenestens program for. Dragør Telefon- og Turtjenestens program for Dragør marts - december 2016 Hvad er Turtjenesten? Turtjenesten tilbyder ældre hjemmeboende borgere med et lille socialt netværk mulighed for at få dejlige oplevelser

Læs mere

2013 et tilbud til alle ældre i Gentofte Kommune

2013 et tilbud til alle ældre i Gentofte Kommune Forårstur 2013 et tilbud til alle ældre i Gentofte Kommune tirsdag 30. april onsdag 1. maj torsdag 2. maj fredag 3. maj Invitation Gentofte Kommune byder for 18. gang alle kommunens ældre over 65 år på

Læs mere

1. Find skulpturen. Danserindebrønden

1. Find skulpturen. Danserindebrønden 1. Find skulpturen Danserindebrønden Mindre børn skal følges og vejledes af en voksen Opgaverne vil føre jer rundt på museet I skal også op på museets 1. sal Den finder du ved at gå op ad trappen i museumsbutikken

Læs mere

Forskningens Døgn - Vil du være med? Forskningens Døgn bringer viden videre

Forskningens Døgn - Vil du være med? Forskningens Døgn bringer viden videre Forskningens Døgn - Vil du være med? Forskningens Døgn bringer viden videre Hvad er Forskningens Døgn? Forskningens Døgn er en årlig landsdækkende videnskabsfestival, der har til formål at: Hylde forskningens

Læs mere

KULTURGAS. kul tur gas. i Brabrand

KULTURGAS. kul tur gas. i Brabrand KULTURGAS kul tur gas i Brabrand Generel information om KulturGas KulturGas har til formål at få kulturelle aktiviteter til Gasværket i Brabrand. De foredrag, der foregår på Gasværket, varer ca. 2 timer

Læs mere

Dekoration. Ballonkunstneren, Thomas Nissen

Dekoration. Ballonkunstneren, Thomas Nissen Dekoration i centret Det mest grundlæggende element i centerdekoration med balloner er guirlander. Lange ranker af farvestrålende balloner monteret vandret, lodret eller i buer skaber dybde og balance

Læs mere

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer I smukke omgivelser ligger det 4-stjernede hotel Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Hotellet er ideelt til miniferier og weekendophold i Holland. Det moderne

Læs mere

100-års Købstadsjubilæum 1. april 2013 Herning

100-års Købstadsjubilæum 1. april 2013 Herning 100-års Købstadsjubilæum 1. april 2013 Herning Borgmester Lars Krarup (V) ledsagede dronning Margrethe tværs over torvet, efter jubilæumsgudstjenesten i Herning Kirke, på vej til byens officielle frokost,

Læs mere

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer I smukke omgivelser ligger det 4-stjernede hotel Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Hotellet er ideelt til miniferier og weekendophold i Holland. Det moderne

Læs mere

Kongelig tvillingedåb

Kongelig tvillingedåb Kongelig tvillingedåb Tekst og fotos af Per Brunsgård, Tim. Fotos også lånt af servicefotograf Katrine, CPH. De kongelige tvillinger fik deres navne i Holmens Kirke. Prinsen født på Rigshospitalet den

Læs mere

Højbro Plads København K

Højbro Plads København K Når alle de fornuftige detaljer er på plads, står du tilbage med den vigtigste; Føles stedet rigtigt Højbro Plads 8-10 1200 København K Unik domicil midt i Københavns centrum Enestående udsigt Pulserende

Læs mere

Wien - Julerejse. Højdepunkter dage Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra:

Wien - Julerejse. Højdepunkter dage Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: Wien - Julerejse Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Fly): Pris fra: 6.445,- Højdepunkter Smukke, stolte og charmerende julepyntede Wien Julemarkeder og julestemning Stephansplatz med Stephansdom

Læs mere

Årsplan for indskolingen 2014-2015

Årsplan for indskolingen 2014-2015 Uge Emne Beskrivelse Formål Materialer m.m. Fag 33-34 Sommerferie Eleverne fortæller om deres sommerferie eventuelt med billeder. Vi ser på kort og snakker om de ting, de har oplevet. At kunne stå foran

Læs mere

Redegørelse om - og udbytte af mit ophold som Artist in residence, Nagoya University of Art i perioden maj/ juni 2010

Redegørelse om - og udbytte af mit ophold som Artist in residence, Nagoya University of Art i perioden maj/ juni 2010 Redegørelse om - og udbytte af mit ophold som Artist in residence, Nagoya University of Art i perioden maj/ juni 2010 Først og fremmest vil jeg gerne sige en stor tak til Scandinavia - Japan Sasakawa Foundation

Læs mere

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM Peter Hansen: Kai Nielsen modellerer Mads Rasmussen, 1913 UNDERVISNINGSMATERIALE FOR 4.-6. KLASSE MADS RASMUSSEN OG FAABORG MUSEUM I begyndelsen af 1910 fik konservesfabrikant

Læs mere

MOSEL & RHINEN 6 dages busrejse i 2017 til Rüdesheim, Bernkastel-Kues og Altenahr.

MOSEL & RHINEN 6 dages busrejse i 2017 til Rüdesheim, Bernkastel-Kues og Altenahr. MOSEL & RHINEN 6 dages busrejse i 2017 til Rüdesheim, Bernkastel-Kues og Altenahr. AFREJSE søndag den 24. september 2017 fra Horsens, Vejle og Kolding m.v. PRIS KR. 3900,- pr. person inklusive halvpension.

Læs mere

GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM

GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM Kære Børnehaver i Horsens Kommune, Hermed fremsendes et inspirationsmateriale, som henvender sig til børnehavebørn fra 3 års alderen

Læs mere

Oplevelser for hele familien i vinterferien

Oplevelser for hele familien i vinterferien Find alle oplevelser på oplev.odense.dk Oplevelser for hele familien i vinterferien Side 2 Besøg Vandkongens Dukkeværksted Side 3 Eventyrligt mange tog Side 4 Kamelen kom til sidst Side 5 Voksenfri Zone

Læs mere

oplev GRÅSTeN SloTSHAve BlomSTeRHAveN i landskabet

oplev GRÅSTeN SloTSHAve BlomSTeRHAveN i landskabet oplev GRÅSTEN SLOTSHAVE Blomsterhaven i landskabet N STORE DAM GARTNERIET ÅKANDEDAMMEN FELSTEDVEJ SLOTSSØEN BILLEDDAMMEN GRÅSTEN SLOT Slotsbakken SLOTSBAKKEN 0 50 100 METER Gråsten Slot Gråsten Slotskirke

Læs mere

Ophold PÅ HOTEL KOLDINGFJORD I AFSLAPPENDE OMGIVELSER. Let at finde, svært at forlade

Ophold PÅ HOTEL KOLDINGFJORD I AFSLAPPENDE OMGIVELSER. Let at finde, svært at forlade Ophold PÅ HOTEL KOLDINGFJORD I AFSLAPPENDE OMGIVELSER Let at finde, svært at forlade Smuk BELIGGENHED IMPONERENDE ARKITEKTUR Hotel Koldingfjord ligger midt i den smukkeste natur omkranset af 25 ha fredskov

Læs mere

Kongevagt på Amalienborg

Kongevagt på Amalienborg Kongevagt på Amalienborg Her kan du se, skridt for skridt, hvordan et vagtskifte på Amalienborg udføres, når regenten er på slottet. Se hele forløbet, lige fra gardernes påklædning kontrolleres på Livgardens

Læs mere

LOUISIANA LEJRSKOLE

LOUISIANA LEJRSKOLE LOUISIANA LEJRSKOLE 28.8 1.9.2017 FIRE DAGE PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR MED FOKUS PÅ KUNST, ARKITEKTUR OG KREATIVITET VIND ET GRATIS LEJRSKOLEOPHOLD MED LOUISIANA LEARNING Louisiana Lejrskole er Tid til

Læs mere

Campanile Zevenaar Arnhem Et rigtig godt udgangspunkt for udflugter i området

Campanile Zevenaar Arnhem Et rigtig godt udgangspunkt for udflugter i området Campanile Zevenaar Arnhem Campanile Zevenaar Arnhem ligger i Zevenaar, hvor I bl.a. kan besøge en af landets ældste møller, De Buitenmolen, hvor der stadig sælges mel. Hotellets unikke beliggenhed gør,

Læs mere

Postillion Hotel Dordrecht

Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht har en rolig beliggenhed i udkanten af den hyggelige kanalby Dordrecht. Introduktion I mellem Rotterdam og Breda i den smukke og historiske by Dordrecht,

Læs mere

Attraktionslisten Danmarks mest besøgte attraktioner

Attraktionslisten Danmarks mest besøgte attraktioner Attraktionslisten 2017 Danmarks mest besøgte attraktioner 1 Attraktionslisten 2017 Udgivet af VisitDenmark Juli 2018 ISSN: 1904-5794 Forside: DenmarkMediaCenter Adresse Islands Brygge, 43, 3. 2300 København

Læs mere

På opdagelse i Dansk Vestindien

På opdagelse i Dansk Vestindien På opdagelse i Dansk Vestindien Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien? Alle caribiske øer har aktiviteter på land og på vand, strande,

Læs mere

Unik central beliggenhed

Unik central beliggenhed Unik central beliggenhed Guldfarve: Pantone 871 - CMYK 20, 30, 60, 10 Rødt A: Pantone 187 - CMYK 0, 100, 100, 30 Guldfarve: Pantone 871 - CMYK 20, 30, 60, 10 Velkommen til Tivoli Congress Center Vi er

Læs mere

Best Western Hotel Mannheim City Oplevelser i naturskønne omgivelser og blandt gamle middelalderlevn.

Best Western Hotel Mannheim City Oplevelser i naturskønne omgivelser og blandt gamle middelalderlevn. Best Western Hotel Mannheim City Hotellet ligger centralt i Mannheim. Introduktion Best Western Hotel Mannheim City ligger i gåafstand fra de fleste attraktioner i byen, hvor havnen, shoppingområdet og

Læs mere

Kig materialet igennem og bliv inspireret til, hvilke elementer jeres næste Open by Night, Markedsdag eller Festuge skal indeholde.

Kig materialet igennem og bliv inspireret til, hvilke elementer jeres næste Open by Night, Markedsdag eller Festuge skal indeholde. Ballonkunst.dk tilbyder en række festlige oplevelser for city- og handelsstandsforeningen. På de kommende sider præsenterer vi nogle af dem under den samlede overskrift Fyld byen med balloner. Fyld byen

Læs mere

VÆRDIFULDE KULTURMILJØER I KØBENHAVN KØBENHAVN SOM HOVEDSTAD. Rosenborg Slot og Kongens Have 1.6

VÆRDIFULDE KULTURMILJØER I KØBENHAVN KØBENHAVN SOM HOVEDSTAD. Rosenborg Slot og Kongens Have 1.6 VÆRDIFULDE KULTURMILJØER I KØBENHAVN KØBENHAVN SOM HOVEDSTAD Rosenborg Slot og Kongens Have 1.6 1.6 ROSENBORG SLOT OG KONGENS HAVE Stedet Kulturmiljøet omfatter Kongens Have og Rosenborg Slot. Det afgrænses

Læs mere

Ophold. på hotel koldingfjord i afslappende omgivelser

Ophold. på hotel koldingfjord i afslappende omgivelser Ophold på hotel koldingfjord i afslappende omgivelser Smuk beliggenhed Imponerende arkitektur Hotel Koldingfjord ligger midt i den smukkeste natur omkranset af 25 ha fredskov og direkte ned til Kolding

Læs mere

Camping der passer... Horsens City Camping ved skov og strand. Beliggenheden. Beliggenheden der passer! Pladsen. Pladsen der passer! Shopping.

Camping der passer... Horsens City Camping ved skov og strand. Beliggenheden. Beliggenheden der passer! Pladsen. Pladsen der passer! Shopping. City Camping ved skov og strand Camping der passer... Shopping Kultur Natur Sport A Beliggenheden Beliggenheden der passer! Udsigt Pladsen Pladsen der passer! Børn Fred og ro Shopping Shopping Kultur Kultur

Læs mere