1 af :51 Bachs side

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "http://www.skovvangskolen.dk/skoleblad0012/december.htm 1 af 14 10-08-2007 14:51 Bachs side"

Transkript

1 1 af :51 Bachs side

2 2 af :51 Dette arbejde er for hele lærergruppen og ledes også af DPU. Lærernes videreuddannelse. Målet er at inddrage den praktisk musiske dimension i alle fag i skolen. Det drejer sig om, at lærerne kan inddrage en bred vifte af oplevelses-, udtryks-, arbejds- og fortolkningsmåder i undervisningen. Ikke så meget af hensyn til indholdet i det enkelte fag, men mere af hensyn til det enkelte barns optimale udbytte af undervisningen. Målet er jo at give det enkelte barn de bedste muligheder for indlæring. Derfor skal der være passende udfordringer og udfoldelsesmuligheder for alle børn af den simple grund, at børn er forskellige, har forskellige forudsætninger og lærer i forskellig takt. Hvert år aftaler vi på skolen i hvilken retning lærernes videreuddannelse skal gå. I de seneste to år har vi arbejdet i hele lærergruppen med: Evaluering. Evaluering er den metode, som anvendes for at sikre, at eleverne har nået de mål, som er sat for klassen eller for den enkelte elev. I Folkeskoleloven tales om løbende evaluering, der skal indgå i alle fag og på alle klassetrin. Julehilsen til elever og forældre. Jeg vil gerne benytte lejligheden her til at ønske alle elever og forældre en rigtig glædelig jul samt et godt nytår. Tak for behageligt godt samarbejde i år Venlig hilsen Anders Bach I oktobernummeret af dette blad skrev jeg om to forhold, som er vigtige i dagens skole. Det er skoleplanen og klassens årsplan. I den sidste plan, klassens årsplan, skal eleverne tages med på råd, så planen beskriver, hvordan arbejdet i klassen skal forme sig både på de faglige og på de sociale områder. Hvordan vurderer vi så, om indholdet i klassens årsplan er nået. Hvilke metoder skal bruges eller kan bruges i dette arbejde? Det har vi haft DPU, Danmarks Pædagogiske Universitet, til at hjælpe os med. I fredags blev dette arbejde afsluttet ved et eftermiddagsmøde for alle skolens lærere. Det er så op til den enkelte lærer at vælge og anvende de værktøjer, der passer bedst med klassens elev- og forældrekreds. Redaktionen: Torben Størner (Skolebestyrelsen) Peter Alstrup Sørensen (Skolebestyrelsen) Thomas K. Pedersen (7.b.) Else marie Johnsen (Forældre) Lars Bollerup (Lærer) Deadline før næste nummer 1/ Stof til bladet kan afleveres på kontoret gerne på diskette eller sendes til Lars Bollerup på Værktøjerne kan være dagbøger, porteføljer, spørgeskemaer, samtaler med klassen eller samtaler med den enkelte elev.

3 3 af :51 I den resterende del af dette skoleår tager vi fat på Den Praktisk Musiske Dimension i undervisningen. Skolebiblioteket Af Elsa Højbjerg og Birgitte Bjerg Hansen DanKatalog På alle Skovvangskolens computere er det nu muligt at gå ind på DanKatalog. Her kan man se hvilke bøger, skolebiblioteket har, om en ønsket bog er hjemme og få gode ideer, hvis man søger på et bestemt emne. Udvidet service. Harry Potter. Mange børn er _ ikke uden grund _ meget optagede af at låne og læse Harry Potter-bøgerne. Alle eksemplarer er konstant udlånt, og vi håber, at vi snart får et par eksemplarer af nummer fire i serien: Flammernes pokal. Det sker af og til at børn afleverer bøger, der tilhører Århus Kommunes Biblioteker. Det er meget svært at finde ud af, hvem der har afleveret en sådan bog. Men cirka en gang om ugen, er jeg selv på et af kommunens biblioteker, så jeg afleverer bogen her. På den måde undgår I forhåbentlig at få bøder for for sent afleveret materiale. I må gerne ringe/skrive til os, hvis I har mistanke om, at I er kommet til at aflevere en "forkert" bog til os.

4 4 af :51 Jeg håber, at børnene på Skovvangskolen husker at låne nogle spændende bøger med hjem i juleferien. Venlig julehilsen Er det ikke nok at læse bøgerne, er der interessante oplysninger om Harry Potter og hans finurlige verden på Internettet. Adressen er: Siden er på engelsk. Der findes selvfølgelig også mange andre gode bøger, man kan hygge sig med i den kolde vintertid. Der er en god hjemmeside med masser af anmeldelser af danske og udenlandske børnebøger: Desuden kan anbefales siden hvis man vil læse om børnelitteratur. Praktik for 9B Skrevet af. Mette B, Selma og Anne. Vi var alle i praktik i 9.B med både gode og dårlige oplevelser. Alle overlevede da, så det var godt nok. Der var 3 der var i militæret, for at udfordre sig selv. Mette V sprang på chancen til, at prøve en hverdag som fysioterapeut hos de ældre mennesker, som hun jo holder så meget af. Vores kære Morten var i praktik som tømrer, men han fik ikke lov til at svinge med hammeren, som han jo plejer. Salman kom for sent, men blev afleveret på Varde kaserne, hvor han blev modtaget af en soldat i fuld kampuniform, og startede med løb gennem hele kasernen med al sin bagage. Jesper har haft en dejlig oplevelse som Kenni som også var i militæret, er kommet hjem med indre kvæstelser og en del skrammer. Nasih var meget interessere i militærets verden, og var både blevet gruppeleder og sergent. Han oplevede det meget udfordrende, og blev der i en ekstra uge. Der var også nogle der fik job, der

5 5 af :51 kok, da han fik lov til at HJÆLPE med at tø fryse-varer op. Malt(h)e fik lov til at spille ost uden skorpe i et teaterstykke, så han var glad. Lea var i fjernsynet, men ikke videre med stor succes... Rasmus var til stor hjælp hos teledanmark, hvor han kun var skyld i 20 computers sammenbrud. Emil var på laboratorium hvor han opfandt den gensplejsede cola, så han er glad. hvor de var i praktik. Vi snakker Bl.a. om Louise H som blev opdaget som sangerinde, og har både udgivet en CD, og er ved at lave en kontrakt det samme sted som Creamy. Michael har forsøgt sig som Bill Gates, men det kan man jo gætte sig til hvor godt det gik... Han blev i hvert til fald ikke masse millionær. Martins største drøm gik i opfyldelse i denne uge, da han fik sit drømme job i butikken, hvor han var ( flaskedreng i Jaco) så bare besøg ham det vil han sætte stor pris på. Så I kan selv høre hvor fedt det var. For nogen var det nok en oplevelse for livet, og vi bliver ikke lige glem på praktikstederne. Maria og Tita var på besøg hos H&M, og endte i afdelingen XXXXL og + 70 år. Resten er i velkommen til at spørge om hvor de var henne. ERHVERVSPRAKTIK Af Else Eriksen I uge 47 var mere end 60 elever fra Inden praktikugen har man i klasserne forberedt sig grundigt, og når eleverne vender tibage, er det altid spændende at høre, hvad de forskellige har oplevet. Der evalueres skriftligt, dels for elevernes egen skyld, men naturligvis også for praktikværternes.det er vigtigt at kende hinandens forventninger. I 8.b var eleverne også i praktik i 3 dage. Det er noget klassen selv har arrangeret. Denne form for praktik kalder vi forældrepraktik, da det er forældrene selv, som stort set tilbyder praktikpladserne på deres egne arbejdspladser.man tager hinandens børn i praktik. I 10. klasserne tilbydes eleverne individuel praktik. Her arrangerer skolevejlederen i samarbejde med den enkelte elev den ønskede praktik.

6 6 af :51 Skovvangskolen i praktik i en virksomhed, en butik eller en institution. Ca 40 af dem, nemlig 9. klasserne var i den såkaldte "Ønskepraktik". Hvad er så det? Som et led i skolens undervisning i uddannelses- erhvervs- og arbejdsmarkedsorientering tilbydes alle elever i 9. klasse et erhvervspraktikophold. Formålet med denne praktik er bl.a., at få en række erfaringer om arbejdslivet, som kan danne basis for undervisningen i dette fagområde. Denne erhvervspraktik administreres centralt. Det er således ikke skolevejlederen, der finder praktikpladsen til eleven. Skolevejlederen er kontaktled mellem eleven og praktikkontoret i Århus Kommune, og har således ingen indflydelse på hvilken praktikplads, den enkelte elev tildeles. Dette bestemmes alene af udbud og efterspørgsel. Set og sket i børnehaveklasserne i efteråret. Af Britta, Anne, Gitte og Marianne. I studieugen arbejdede vi med emnet eventyr, som afslutning på ugen havde vi besøg af Pin Pon teatret. Sammen med 1. klasserne så vi stykket om Aladdin, et meget flot dukketeater. Den 9. Oktober fik SFO og børnehaveklasserne sat et skilt op over indgangsdøren. Skiltet blev afsløret af Anders Bach sammen med 1. klasserne og børnehaveklasserne. Bagefter blev der hygget med saftevand, popcorn og leg.

7 7 af :51 Uhmm! de popcorn ser gode ud! Den 1. December fik O.B. besøg af deres venskabsklasse 5.B. 5.B. havde hver en bog med, som de læste for et børnehaveklassebarn. Dette barn havde de ansvaret for resten af dagen. Der blev arbejdet i forskellige værksteder, spillet Mus og bagt pebernødder. Dagen sluttede af med hjemmebagte kager, Halfdan Rasmussen's juledigte og børnehaveklassen fik lovning på, at 5 klasse snart kom igen. Både børn og voksne havde haft en dejlig dag. Den 5. December, våd og mørk, men hvad gør det, når man bliver mødt med masser af stearinlys, julemusik og lys i juletræet. Vi håber alle følte sig budt særlig velkommen denne morgen, i hvert fald kunne det mærkes på børnene, at dagen startede anderledes. Den forløb i en hyggelig, stille atmosfære resten af dagen for de 70 børnehaveklassebørn, der samledes til fælles nissehistorie, hvorefter der blev klippet, lyttet, tegnet, leget og spist hjemmebagte boller. Vi ønsker alle børn og forældre en Glædelig Jul.

8 8 af :51 Egen. Af Søren Hviid, Jeres pedel. Onsdag d. 1 nov. kl. 10 plantede 5b. en ny 2000 års eg. Det er så nr. tre der bliver plantet, de to foregående egetræer blev der fordrevet hærværk på, ved at de blev knækket midt over. Den eller dem, som gjorde dette har måske ikke tænkt videre over, hvad de har gjort og hvad det har forårsaget, men jeg har hørt fra rigtige mange elever og læreres side, at de blev meget kede af det og gav udtryk for at det var en tankeløs handling disse mennesker havde lavet. med tiden nogle få vildskud ud, men hovedstammen på træet har samme mål fra sin spæde begyndelse til det sidste suk. Det træ som 5b. med lærere og med naturforvaltningens hjælp nu har sat i jorden, er et træ på 15 år som er plejet og passet inden for skovbruget, fra et lille agern og til nu _ så mange mennesker og mange tanker er repræsenteret i sådan en 1000 år eg. Bare det nu kunne få lov til at være i fred. Men nu da vi har prøvet for 3 gang, som bekendt er det lykkens gang, vil jeg også lige fortælle hvad et egetræ symboliserer for mange af os her på skolen. Det er jo ikke tilfældigt at Skovvangskolen har et egetræ som logo på skolens brevpapir og også et i skolens aula. Et egetræ symboliserer den danske kultur når den er pære dansk, der er nemlig groet egetræer her i Danmark siden landet dukkede op af havet, ja så langt tilbage i tiden så ingen rigtig kan huske det. En eg er et helt specielt træ med mange gode egenskaber. Det vokser ikke lige op af jorden og bliver klar til at blive fældet på et par hundrede år! Nej det tager sig tid, dets véd er sejt og elastisk og meget holdbart og stærkt. I en storm er det sjældent at et egetræ vælter, selv om det blæser rigtig meget, det er nemlig solidt plantet med sit stærke rodnet og sin evne til at bøje af. Det fandt vikingerne hurtigt ud af og derfor byggede de deres skibe af dette træ, i køl og spant. Som jeg tidligere nævnede er det ikke nogen tilfældighed at skolen har valgt egetræet som symbol, det repræsenterer den danske folkeskoles stabilitet igennem de 186 år den danske folkeskole har eksisteret og 186 år er kun et lille tids spænd i forhold til et egetræs levealder på ca år. Det sender måske Derfor er det, at 5b. m.fl. tror på det bedste i mennesker. Med de bedste tanker og forhåbninger omkring egen. TUSIND TAK

9 9 af :51 Skrevet af Sofie og Rikke Vi i 5.B siger "TUSIND TAK". Det gør vi fordi, vores nye træ har fået lov til at blive stående. Vi er glade for at kunne se på et træ, som forhåbentlig skal vokse sig stort. Vi er meget glade for vores nye træ og I må godt se- MEN IKKE ØDELÆGGE!!! Husk nu på det. Vi håber at træet bliver over 100 år gammelt. Det kan I hjælpe os med - altså lidt. Det kræver, at I kan lade være med at ødelægge træet. Vi er meget taknemlige overfor jer som har holdt fingrene for sig selv. JA, vi er ligeså glade som den mand der! Vi er alle glade for kunne gå forbi træet sammen med vores venner, og kunne sige: "det har jeg været med til at plante!". Hvis I vil være søde og lade vores træ stå- kan vi om år måske, vise vores børn det træ som vi har plantet. Glædelig jul, og godt nytår. Om respekt for skolens værdier. Af Anders Bach I oktobernummeret af dette skoleblad skrev en forældre om det, der blev kaldt skolens manglende reaktion på hærværk, ødelæggelser m.m. Der blev nævnt et eksempel om det nyindrettede drivhus. I det følgende skal jeg i mere generelle vendinger redegøre for skolens og dermed personalets holdning og arbejdet med opgaven. hvad man kunne kalde forhold til hinanden og i forhold til de fysiske rammer fortsætter derfor. Det er en løbende proces, der starter igen hvert år, når skolen modtager nye elever. Der finder således et solidt og vedholdende arbejde sted i alle klasser med det klare mål, at skabe respekt for hinanden og for skolens bygninger.

10 10 af :51 Jeg vil gerne først sige, at det er min opfattelse, at der begås meget lidt hærværk på Skovvangskolen. I betragtning af skolens størrelse og dens placering i midtbyen kunne man tro, at der ofte blev ødelagt ting og sager især i forbindelse med weekends, hvor skolens bygninger er tomme, men hvor børn og unge i kvarteret benytter skolens arealer til boldspil og anden god fritidsbeskæftigelse. Der ødelægges meget lidt. Vores indsats på området har været følgende: I tre år har vi haft begrebet: Respekt som et særligt indsatsområde. Det har betydet, at lærerne og pædagogerne har arbejdet med strategier og handlinger, der kunne understøtte, at eleverne skal vise respekt for hinanden, for forskelligheden i kammeratskabsgrupppen og for skolens inventar og bygninger. Det har i praksis betydet, at vi har oprettet gangråd, og at vi afholder fællessamlinger i skolens aula for alle skolens elever. Gangrådene drøfter ordensregler for eget gangafsnit, de fastlægger udsmykningen, de aftaler fælles arrangementer, og de aftaler sanktioner ved overtrædelser. Dette arbejde fortsætter og har allerede givet mærkbare forbedringer. Fællessamlingerne i skolens aula er primært for at skabe et grundlagt for et værdifuldt fællesskab om det, der er vores skole. Dog benytter vi også her muligheden for at rose og rise. Arbejdet i den enkelte klasse med at skabe Skovhuset Er julemanden blevet kørt over af et rensdyr eller er hans kane bare punkteret?. Dette spørgsmål blev meget aktuelt for både børn og voksne søndag d. 3. december 140 tilmeldt børn og voksne havde sat hinanden i stævne på Ferdinansplads i Risskov. Her skulle Skovhuset nemlig havde den traditionelle julehyggedag i Børnene var som altid upåvirket af vejret, de legede af det bedste de havde lært. De løb op og ned af skrænterne, svingede sig i slyngen og gyngede på grenene. Imens stod forældrene og kiggede meget bekymret på det tiltagende beskidte tøj. Nogle af dem var nok allerede begyndt, at overveje hvordan de skulle få børnene ind i bilen, uden den skulle have den helt store julerengøring efterfølgende.

11 11 af :51 skoven. Nogle har forhåbentlig glemt hvordan vejret var denne dag, men de ca. 70 fremmødte glemmer det nok ikke lige med det samme. Dagen startede ellers rigtig godt, SFO-bussen fik lavet 2 meget dybe og lange ridser i græsplænen udenfor Skovhuset. Måske skal vi købe en god cigar til gartneren, så han ikke kigger den vej, ellers må vi til at dyrke græs i vindueskarmen for at udbedre skaderne. Bussen slap kun løs af pløret på grund af kvindelist og Hassan fra 3. D`s maskuline styrke. Vel ankommet til skoven, var der mange villige hænder til at hjælpe med at få bygget bålet op, så vi kunne få varmet gløggen. Om det var fordi de voksne frøs eller de var helt vilde med gløgg står hen i det uvisse. Men ikke lang tid efter at materialet var ankommet, var bålet bygget og ilden spredte sin dejlige varme og sit lys ud over skoven. Gløggen var nu sat over og begyndte så småt at syde og så er det her at overskriften får betydning. Nogle af børnene kom og spurgte, om jeg var helt sikker på at julemanden kom idag, fordi de havde hørt, at han måske var blevet kørt over af et rensdyr og en anden havde hørt, at hans kane var punkteret. Men til alt held var det ikke vores julemand, der havde været udsat for uheld. For pludselig var der en voksen, der havde set noget rødt og hvidt inde i skoven. Børnene blev sendt af sted i flere forskellige retninger. Efter et godt stykke tid kom den søde og rare julemand, med sækken på ryggen tilbage til pladsen. Han havde de fleste af børnene med sig. I julemandens sæk var der små godteposer og på grund af hans mange års slid havde han fået dårlig ryg, så juicen og frugten havde han sendt i forvejen. Børnene gik nu resolut igang med at undersøge indholdet i poserne. Samtidig gik de voksne igang med at få den indre varme ved hjælp af gløggen.både børn og voksne fik æbleskiver. Men nu manglede der nogle af de store drenge, de havde været på jagt efter julemanden. Men var blevet optaget af skovens herligheder eller for mange timer med Natur og Teknik, for de var ikke kommet tilbage endnu. Nogle mente selvfølgelig, at de var faldet i rævegraven eller var blevet spist af Risskovs eneste heksemutter. Efter en lidt længere eftersøgning og et par hurtige og knap så pæne ord, kunne de så også få godteposen og æbleskiver. Dagen var faktisk gået på hæld og mørket havde så småt sænket sig over skoven, da alle børn og voksne forlod skoven efter endt oprydning. Dans i skolen Atter et hyggeligt og godt arrangement

12 12 af :51 med pæn tilslutning, på trods af vejret, var slut. De fleste børn skulle hjem os se julekalenderen og de voksne skulle hjem og vaske børnenes flyverdragte. Vi glæder os til at julemanden kommer på besøg næste år, hvis han da ikke er blevet kørt over af et rensdyr eller hans kane er punkteret. God jul og et godt og lykkebringende nytår 6d laver by i studieugen Som i kan se af billederne, er det en flot by 6d har lavet. Den har ovenikøbet lygtepæle med rigtig lys! Tre specialklasser har siden skoleårets start haft et nyt fag på skemaet. To timer om ugen har 3, 5 og 6.d haft dans på skemaet. Det er ikke dans" som vi normalt tænker på det, men eleverne arbejder med bevægelser og rytmer, som de i høj grad selv finder på. Det kan f.eks være, at temaet for en time er kantede og bløde" bevægelser. Børnene viser for hinanden eksempler på bevægelser, danselæreren kan udvælge 3-4 af disse bevægelser, sætte musik på og dansen er igang! Her er et par billeder fra en dansetime med Maria og 5d. Ungdomsskolen Af Lars Ejby Efter et godt og aktivt efterår holder ungdomsskolen nu juleferie og starter op igen i uge 2. Vi har siden sæsonstart haft en stor elevfremgang, hvilket man har kunnet mærke på såvel holdene som i klubregi. Der har vist sig en stadig stigende interesse for datalære, hvor det i høj grad har været drengene som har tilmeldt sig. Som noget nyt vil vi prøve at oprette et datahold for piger om mandagen eller onsdagen. Smykkeværksted har været nævnt som et fagtilbud i brochuren, så jeg håber meget på en tilmelding til nogle godt i gang, men man kan stadig tilmelde sig holdet. Er der andre ønsker ud over de her nævnte, kan vi altid oprette nye hold i forårssæsonen. Værestedet (klubben) er blevet omdøbt til Metroen efter en lille konkurrence blandt de aktive elever. Her har vi fået gang i vore nye aktiviteter, elektronisk dart og play-stationspil.vi har endvidere indkøbt en storskærmsprojektor, så vi planlægger en del spændende arrangementer efter jul. Jeg vil slutte med at ønske elever og forældre en god jul og et godt nytår.

13 13 af :51 spændende weekends i dette fag i foråret. Efter at have søgt i flere måneder efter en lærer til faget Show-dance er det nu lykkedes at få fat på en, så holdet er lige startet om mandagen, men der er stadig mulighed for at komme med. Selvforsvar holder en kort pause, da fremmødet har været noget magert i november, men jeg håber på en stigende interesse, når vi går i gang igen i det nye år, hvor vi skal ud og dyste med andre ungdomsskoler i nogle weekends. Når vi passerer jul og går foråret og prøveterminen i møde, viser der sig pr. tradition altid hos afgangseleverne en voksende interesse for at pudse formen af i dansk, matematik og sprogene tysk,engelsk og fransk, så her bliver der også mulighed for at tilmelde sig korte kurser. Fysik/kemi er alle-rede Sundhedssiden Tandklinikken ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår og Æblemanden kom forbi Rigtige besvarelser på rebussen kan, med navn og klasse, afleveres på tandklinikken senest torsdag d. 20 december Herefter vil der blive trukket lod om en pose med "Alt godt til tænderne". Over dejlige danske æbler blev delt ud på mere end 1000 af landets skoler, da æblemanden kom forbi tirsdag den 10 oktober. Dagen var Skolernes frugtdag, og uge 41 var ikke tilfældigt valgt. Det var nemlig Den Europæiske Kræftuge, der i år havde fokus på kost og kræft.

14 14 af :51 Her på Skovvangskolen kunne eleverne gå ned på tandklinikken og få et æble, dog ikke så stort som det på billedet.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Nu, nu er den der - hjemmesiden!

Nu, nu er den der - hjemmesiden! Kildeskolenyt! - f jo ONu nd sne: Nu, nu er den der - hjemmesiden! I denne måned får I Kildeskolenyt! på papir igen, så I kan få at vide, at hjemmesiden endelig er åbnet. Adressen er www.kildeskolen.dk

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest

Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest Kan du løse Soduko? Sæt tallene fra 1-9 ind vandret og lodret. Svært? spørg din far og mor eller din pædagog Kære forældre Vedr. pasning

Læs mere

bbb Børnebiksen, December Ørbækvej 34, Svendborg, Bulen , Biksen , Banjen

bbb Børnebiksen, December Ørbækvej 34, Svendborg, Bulen , Biksen , Banjen bbb Børnebiksen, December 2012. Ørbækvej 34, Svendborg, 42912080 Bulen 23924382, Biksen 23927149, Banjen 23921749. Nyt fra kontoret. Så nåede vi til årets sidste måned, nemlig december, som er fyldt med

Læs mere

SFO BAKKESKOLEN [FORFATTERENS NAVN] 1

SFO BAKKESKOLEN [FORFATTERENS NAVN] 1 [FORFATTERENS NAVN] 1 Nyt fra SFO Bakkeskolen Personale: Vi siger tak for tiden her til Anita og Jesper, som har været studerende. Anita og Jesper ønskes stor fornøjelse med udfordringerne fremover. Vi

Læs mere

UGEBREV nr. 79 uge 26

UGEBREV nr. 79 uge 26 UGEBREV nr. 79 uge 26 Årgang 5 Sommerferie Efter et langt og godt skoleår kan alle nu holde en velfortjent sommerferie. Alle børnene har fået et brev med hjem til hver familie med et sommerbrev, skemaer,

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 43

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 43 Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk Kære børn og forældre! Friskolen i Lemming Ugebrev 43 Lemming d. 23. oktober 2015 Ugen der

Læs mere

SFO NYT DECEMBER 2011

SFO NYT DECEMBER 2011 SFO NYT DECEMBER 2011 FÆLLES Spilledagen mod Ravn á Rock Endelig kom dagen, hvor dysten skulle stå mod Ravn á Rock. Deltagerne i alle 4 discipliner (skak, backgammon, bordfodbold og bordtennis) var spændte,

Læs mere

Vibeke skriver. Vibeke Gaden

Vibeke skriver. Vibeke Gaden Vibeke skriver. Så er et nyt skoleår godt i gang på Kragelund Skole og med det ligeledes en masse nye og spændende ting. Skolen summer af liv og forventninger til ny viden, nye oplevelser og nye venner.

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 41 2013. Efterårsferie!

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 41 2013. Efterårsferie! Fælles info Efterårsferie! Vi har åbent i efterårsferien fra kl. 06.30 til 16.00. Bemærk venligst at vi lukker 1 time tidligere end til daglig! Tilmelding ikke nødvendig (se forklaring om dette i de sidste

Læs mere

Dus Mellervang. Børnerådet. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst. www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev januar

Dus Mellervang. Børnerådet. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst. www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev januar Børnerådet Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev januar BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO Januar 2012 Siden sidst. Som tidligere nævnt, så har eleverne fra 4. 9. klasse svaret på et spørgeskema, som har dannet grundlag for vores undervisningsmiljøvurdering. Resultatet

Læs mere

Landsbynyt December 2010

Landsbynyt December 2010 Landsbynyt December 2010 Kære forældre Julen nærmer sig hastigt og alle Landsbyordningens børn glæder sig det er jeg sikker på. Vi har set tegn på jul i hele december. Hemmelige rum i Regnbuen, hvor forældre

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2014

Bestyrelsens beretning 2014 Bestyrelsens beretning 2014 ved generalforsamling tirsdag 29. april 2014 Velkommen Først vil jeg gerne sige velkommen. Det er dejligt at se så mange er mødt op, jeg tænker det er fordi der er mange der

Læs mere

UGEBREV nr. 36 uge 21

UGEBREV nr. 36 uge 21 UGEBREV nr. 36 uge 21 Skolefest Tusind tak til alle børn og voksne for en rigtig god skolefest i går aftes. Det var som sædvanligt meget hyggeligt og et flot teaterstykke. Der skal også igen lyde en tak

Læs mere

Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev!

Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev! N Y H E D S B R E V N R. 1 0 2 0 1 4 Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev! Årets julekalender Vinder af årets tegnekonkurrence, til brug på forsiden af julekalenderen

Læs mere

Hold øje uge 11. Kære alle. Endnu en uge er ved vejs ende. Solen er med os, som man kan se på billedet og sådan en sol lyder jo faktisk helt godt.

Hold øje uge 11. Kære alle. Endnu en uge er ved vejs ende. Solen er med os, som man kan se på billedet og sådan en sol lyder jo faktisk helt godt. Hold øje uge 11 Kære alle. Endnu en uge er ved vejs ende. Solen er med os, som man kan se på billedet og sådan en sol lyder jo faktisk helt godt. I denne uge afsluttede valgfagene. Et af valgfagene var

Læs mere

Årsplan. Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest.

Årsplan. Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest. Årsplan 2015 Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest. Ligeledes har vi vedlagt sedler med svarblanketter til ovenstående

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012 www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012 Hvad skal der ske Ugenr. Hvordan Med hvilket formål

Læs mere

Arrild Privatskole og Børnehuset

Arrild Privatskole og Børnehuset Nyhedsbrev 24/2017 Nyt fra Børnehuset. Blå Gruppes Discofest Fredag den 2.juni holdt Blå Gruppe (langt om længe ) discofest. Børnene havde glædet sig meget. Vi hyggede med velkomstdrink, lækkert mad +

Læs mere

Charlotte, som var startet i praktik her hos os, har fået fast arbejde et andet sted. Vi ønsker hende held og lykke i det nye job.

Charlotte, som var startet i praktik her hos os, har fået fast arbejde et andet sted. Vi ønsker hende held og lykke i det nye job. Humlehave på tur.. Idag gik vi hjem til Birgitte, ca.4km. Vi blev lidt trætte da vi gik, men så hjalp det at synge. Vi løb også lidt og kørte ræs, i vores fantasi racerbiler.. Hjemme ved Birgitte, spiste

Læs mere

Henrik Weinkouff Skoleleder

Henrik Weinkouff Skoleleder Skolebladet Lucia Nyt skoleblad Som noget nyt vil Torslev Skoles skoleblad udkomme elektronisk. Og vi vil ligge os i selen for at få bladet til at udkomme hver måned, når eleverne er her. Der vil altid

Læs mere

UEA (Uddannelses-, Erhvervs- og Arbejdsmarkedsorientering) er et emne, der skal arbejdes med i 0.-9. klasse.

UEA (Uddannelses-, Erhvervs- og Arbejdsmarkedsorientering) er et emne, der skal arbejdes med i 0.-9. klasse. 0. klasse Job UEA i 0. klasse UEA (Uddannelses-, Erhvervs- og Arbejdsmarkedsorientering) er et emne, der skal arbejdes med i 0.-9. klasse. I UU København opfordrer vi alle skoler og klasser til at arbejde

Læs mere

Nyhedsbrev Elev Skole juni 2015

Nyhedsbrev Elev Skole juni 2015 Nyhedsbrev Elev Skole juni 2015 Til alle forældre med børn på Elev Skole. Vi kan så småt skimte sommerferien i det fjerne, men inden vi når dertil et længere nyhedsbrev med stort og småt fra Elev Skole.

Læs mere

Ugebrev 48 Indskolingen 2014

Ugebrev 48 Indskolingen 2014 Ugebrev 48 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære forældre i indskolingen. Hermed et par praktiske oplysninger: Den 12. december går alle piger i indskolingen luciaoptog til morgensang. Mere info følger.

Læs mere

Nyhedsbrev fra SFO februar 2012

Nyhedsbrev fra SFO februar 2012 Nyhedsbrev fra SFO februar 2012 Kære forældre Som skrevet ud til jer tidligere har vi fået et par nye ansigter i SFO. Shannon er vores nye studerende, som er her ½ år. Kristian er medhjælper og er her

Læs mere

Nyt tilbud for alle børn 2 tirsdag om måneden: Fællesfødselsdagstur for august og september:

Nyt tilbud for alle børn 2 tirsdag om måneden: Fællesfødselsdagstur for august og september: Nyt tilbud for alle børn 2 tirsdag om måneden: Resten af dette skoleår har vi bestemt at vi vil til at have noget fast på programmet de to første tirsdage i hver måned. Vi vil have hhv. et bevægelsestilbud

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

Årsplan. Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest.

Årsplan. Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest. Årsplan 2014 Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest. Ligeledes har vi vedlagt sedler med svarblanketter til ovenstående

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Kærlig hilsen din SFO

Kærlig hilsen din SFO Kærlig hilsen din SFO Kære Forældre Lucia: Traditionen tro indbyder vi til Lucia fest i SFO. Det foregår torsdag d. 13. december fra kl. 15-16.30. Vi starter med gløgg og æbleskiver ude i klasserne. Kl.

Læs mere

Nyhedsbrev til 0. og 1. årgang

Nyhedsbrev til 0. og 1. årgang skillema-dinke-du hør på Søren Banjomus, han spiller nemlig nu. skillema-dinke-du kom og syng og dans med os, det syns vi, at I sku Vi glæder os til juleaften, så blir træet tændt og vi får fine julegaver,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 20. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 20 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 20. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 20 Emne: Venner side 1 Kursusmappe Uge 20 Emne: Venner Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 20 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge20_venner.indd 1 06/07/10 12.11 Uge 20 l Venner Hopp er på vej hen til Hipp. Hun kan

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. 14. december 2012 Vallekilde-Hørve Friskole. Fredagsbrev nr. 721 Næste uger: 17. december 18. december 19. december IS fri Forældrerådsmøde IS fri Juleemnedag 4.lek. Bh.kl. sender julekort til kommende

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Torsdag den 19.03 2009. Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk

Torsdag den 19.03 2009. Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk Torsdag den 19.03 2009 Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk Caféen med nye tilbud. Føl dig fri i Frisstadens fitness. Fra redaktionen: Så er torsdagen også ved at være færdig,

Læs mere

Årshjulet: Ekstra frugt eller bær? Kaffepauser: Håndbolddag og Kom ud af Pomfritten :

Årshjulet: Ekstra frugt eller bær? Kaffepauser: Håndbolddag og Kom ud af Pomfritten : Årshjulet: Vi har endnu ikke fået planlagt vores fælles årshjul for hele året, så derfor er der ikke en overordnet plan for hvilke temaer og aktiviteter året kommer til at bestå af. I får mere info om

Læs mere

N Y H E D S B R E V N R Onsdagsholdet

N Y H E D S B R E V N R Onsdagsholdet N Y H E D S B R E V N R. 8 2 0 1 4 Onsdagsholdet Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev! Lokalrådet for Tybjerg og omegn har lavet en spørgeskema undersøgelse som har ligget

Læs mere

Indholdsfortegnelse. På de forskellige sider ser I billeder fra dagene før første skoledag Der var lidt kaotisk forskellige steder både ude og inde!

Indholdsfortegnelse. På de forskellige sider ser I billeder fra dagene før første skoledag Der var lidt kaotisk forskellige steder både ude og inde! Indholdsfortegnelse side 2: Skolelederen har ordet side 4: Kalenderen side 5: En lille huskeliste side 6: Forældremøderne side 7: UndervisningsMiljøVurde ring side 8: Idrætsdagene på Herlev Stadion side

Læs mere

UGEBREV nr. 58 uge 02

UGEBREV nr. 58 uge 02 UGEBREV nr. 58 uge 02 Årgang 5 Kære alle børn og forældre! Det var rigtig rart at se alle børn og voksne igen efter en god lang juleferie. Alle er mødt op med godt humør, så vi har haft en fin første uge

Læs mere

Krudthusets Nyhedsbrev Juni 2014

Krudthusets Nyhedsbrev Juni 2014 Krudthusets Nyhedsbrev Juni 2014 I dette nummer: Nyt fra Krudthuset Personalesituation Forældrerådet Praktiske oplysninger Glemt tøj Sommerferievandplaskeri Vigtige datoer 2014 Lukkedage 2014 Håndhygiejne

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 14. juni 2013 Fredagsbrev nr. 744 Næste uger: 15. juni 17. juni 20.juni 21.juni Arbejdsdag i skovbørnehaven Udlejning Baunen Fælles foto kl. 09.30 Lærer kursus kl.12.00 Rundvisning

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Kontaktblad for Nordvestskolen, Stormarkafdelingen

Kontaktblad for Nordvestskolen, Stormarkafdelingen Kontaktblad for Nordvestskolen, Stormarkafdelingen Nr.3 December 2014 52. Årgang Nyheder fra kontoret: J ulemåneden står for døren og med den følger mange traditioner. Eleverne har klippet og klistret

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter Indholdsfortegnelse Side 2: Skolelederen har ordet Side 4: Kalenderen Side 5: Nyt fra Klubben Side 6: Så er der fest i indskolingen Side 7: Rundt på skolen Side

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38 Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 38 Kære børn og forældre! Lemming d. 18.september 2015 Vi holder

Læs mere

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Nyhedsbrev Juli - August Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Side 2 Kære alle. Så kom sommeren endelig til landet efter lang tids venten. Klub

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Øje for børnefællesskaber

Øje for børnefællesskaber Øje for børnefællesskaber At lytte åbent og at indleve sig i et barns oplevelse af en bestemt situation, at acceptere samt at bekræfte er vigtige elementer når vi forsøger at bevare en anerkendende holdning

Læs mere

F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 3 8. Kære børn og forældre Lemming 23. september 2016 G L A D E B Ø R N L Æ R E R B E D S T

F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 3 8. Kære børn og forældre Lemming 23. september 2016 G L A D E B Ø R N L Æ R E R B E D S T U G E B R E V E T F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 3 8 Kære børn og forældre Lemming 23. september 2016 G L A D E B Ø R N L Æ R E R B E D S T Ugen der gik: Vi har haft en dejlig uge med almindelig

Læs mere

UGEBREV nr. 23 uge 6. Årgang 3

UGEBREV nr. 23 uge 6. Årgang 3 UGEBREV nr. 23 uge 6 Årgang 3 Kære alle børn og forældre! Morgensamlingerne i denne uge har handlet om respekt på mange måder. Det er sådan, at alle lærerne skiftes til at stå for morgensamlingerne, og

Læs mere

UGEBREV nr. 54 uge 48

UGEBREV nr. 54 uge 48 UGEBREV nr. 54 uge 48 Årgang 5 Kære alle børn og forældre! Julefest Husk, det er på lørdag den 6. december, at vi har vores årlige julefest. Dagen er en skoledag, dvs. at der er mødepligt som til alle

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 27. juni 2014 Fredagsbrev nr. 787 Næste uge: 28. juni 10. august 12. august Baunen udlejet Kollegialt samvær I skole igen (søndag) Lærermøde Mærkedag: TILLYKKE TIL JER Kære forældre

Læs mere

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord?

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord? 1 LÆSEFIDUSENS ORDSKOV Som supplement til elevhæftet Læsefidusens Ordskov er her en række oplæg. Det er en del af idegrundlaget, at oplæg til nye ordtræer præsenteres gennem en lille fortælling. Her er

Læs mere

Naturen i byen Overlade Skole. Et tværfagligt projekt for 5. + 6. klasse. For fagene: Dansk, Matematik, Billedkunst, Sløjd, Musik & Natur/Teknik.

Naturen i byen Overlade Skole. Et tværfagligt projekt for 5. + 6. klasse. For fagene: Dansk, Matematik, Billedkunst, Sløjd, Musik & Natur/Teknik. Et tværfagligt projekt for 5. + 6. klasse For fagene: Dansk, Matematik, Billedkunst, Sløjd, Musik & Natur/Teknik. Et MEGA godt emne det har været sjovt! Patrick Stistrup 6. klasse Indhold - Hvad har vi

Læs mere

Fredag den 25.november 2016

Fredag den 25.november 2016 den 25.november 2016 Så er juleforberedelserne allerede gang, og i morgen når der er Juleklippedag vil hele skolen og Krabben blive udsmykket med diverse julepynt, og juletræet stå klar til at blive tændt.

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Job. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Job på skolen Job på skolen Andre job Andre job. Arbejde med Jobkort

Job. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Job på skolen Job på skolen Andre job Andre job. Arbejde med Jobkort Indskoling Job Job Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Job på skolen Job på skolen Andre job Andre job 1. modul Forberedelse af emnearbejdet Tur på skolen I praktik hos en medarbejder på skolen

Læs mere

qwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfgh jklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwer tyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæø

qwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfgh jklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwer tyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklæø Havreloftet Havrehedskolen Rugårdsvej 729 5462 Morud Skolens hjemmeside: Velkommen Til Havreloftets Mini-SFO På Havrehedskolen qwertyuiopåasdfghjklæøzxcvbnmqwertyuiopåasdfgh www.havrehed-sk.skoleintra.dk

Læs mere

FORESTILLING LUKKET

FORESTILLING LUKKET Svømning Kære forældre i Grøn Efter juleferien starter vi til svømning. Dette bliver om fredagen fra kl 11-12.30, der hvor gymnastiktimen normalt ligger. Sådan vil det være indtil vi rammer påskeferien,

Læs mere

Med venlig hilsen. Lisbet Huusom SFO leder

Med venlig hilsen. Lisbet Huusom SFO leder Kære Forældre Godt nytår til alle familier og tak for godt samarbejde i 2012. Efter en dejlig juleferie glæder vi os til at tage fat på et nyt arbejdsår med jer og jeres børn. Vi ser frem til både hverdagen,

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Fællesfødselsdagstur onsdag den 13. juni kl. 12.40-16. ikke

Fællesfødselsdagstur onsdag den 13. juni kl. 12.40-16. ikke Billedede fra Markfest 2012 2 Herfra SFO skal der lyde en stor tak til alle jer forældre for den kæmpestore opbakning til vores Markfest. Jeres børn nød også rigtig at vise deres arbejde frem og have jer

Læs mere

Det er svært at komme på ældste trin. Der er mange helt nye ord, fx provokation og oplevelsesfase.

Det er svært at komme på ældste trin. Der er mange helt nye ord, fx provokation og oplevelsesfase. Overgang fra mellemtrin til ældste trin samtale med 6. kl. Det er svært at komme på ældste trin. Der er mange helt nye ord, fx provokation og oplevelsesfase. Det er en meget anderledes arbejdsform, men

Læs mere

Vadgårdskole. Redaktion har arbejdet hårdt for at få bladet op at køre så jeg er meget glad for at jeg fik ideen ud på skolen.

Vadgårdskole. Redaktion har arbejdet hårdt for at få bladet op at køre så jeg er meget glad for at jeg fik ideen ud på skolen. Vadgårdskole Dato 23/1 Vadnyt er det nye blad her på skolen. Bladet indeholder sladder, De nye mål, madkassen ved kantinen osv... Årgang 1, Nummer 1 Redaktion har arbejdet hårdt for at få bladet op at

Læs mere

Magleby Efterskole Nyhedsbrev

Magleby Efterskole Nyhedsbrev Magleby Efterskole Nyhedsbrev Januar 2013 Godt nytår til alle forældre og elever på Magleby Efterskole! Selvom det er dejligt at holde ferie, var det nu også en god oplevelse at komme tilbage til skolen

Læs mere

Ukrudt er også blomster, når man først lærer dem at kende

Ukrudt er også blomster, når man først lærer dem at kende Maj nyheder Ukrudt er også blomster, når man først lærer dem at kende Peter plys Kære Forældre Kom maj, du søde, milde... gør skoven atter grøn. Sådan lyder de første strofer i en kendt, dansk forårssang.

Læs mere

Nyhedsbrev Regnbuen Januar 2017.

Nyhedsbrev Regnbuen Januar 2017. Nyhedsbrev Regnbuen Januar 2017. Så er vi godt i gang med 2017 og hermed det sidste nye herfra Regnbuen. Vi er rigtige glade for vores nye institution/lokaler og vi er ved at komme på plads. Vi indretter

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

Nyhedsbrevet. December

Nyhedsbrevet. December Nyhedsbrevet December Indhold: Leder.... Side 3 Nyt fra Holme.... Side 5 Nyt fra Absalonsgade. Side 6 Nyt fra Boenheden.. Side 7 Nyt fra KopITryk. Side 8 KopITryks julearrangement... Side 10 Tanker om..

Læs mere

Interview med pigerne

Interview med pigerne Interview med pigerne Interviewer: M = Michelle og J = Julie Informanter: K = Karla og S = Sofie 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 M: For en god ordens skyld

Læs mere

Jubilæet er vel overstået, så nu er vi godt i gang med (som nogle af deltagerne bemærkede) de næste 50 år.

Jubilæet er vel overstået, så nu er vi godt i gang med (som nogle af deltagerne bemærkede) de næste 50 år. 50 års jubilæum Jubilæet er vel overstået, så nu er vi godt i gang med (som nogle af deltagerne bemærkede) de næste 50 år. 50 år er meget lang tid at skulle forholde sig til, og samfundet vil sandsynligvis

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke!

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke! BERETNING 2009 Sportsligt har vi haft et godt år på senior siden, hvor serie 3 har formået at holde sig i netop serie 3. I foråret skulle vi afslutte den sidste hele sæson. Inden forårets kampe lå vi lige

Læs mere

NYHEDSBREV OKTOBER 2014

NYHEDSBREV OKTOBER 2014 NYHEDSBREV OKTOBER 2014 Oktober måned er budt velkommen og efteråret har givet os mange dejlige timer udenfor i solskin, regn og blæst :- ) Vi nyder at være ude, og børnene er begyndt selv at efterspørge

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 44+45 2010

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 44+45 2010 Nyt fra 0. årgang Siden sidste nyhedsbrev har vi haft rigtig travlt med meget hemmelige ting. Vi kan dog afsløre så meget, at børnene har været meget nysgerrige, interesserede og kreative i processen!

Læs mere

Århus Friskole leverer kultur til midtbyen

Århus Friskole leverer kultur til midtbyen Århus Friskole leverer kultur til midtbyen En dejlig dag i solskin sætter punktum på en uge med gøgl, dans, stylter, trommerytmer, diabolo, hatte, blæs, sang med mere Fedt optog, I er bare for fede på

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 35-36 2014

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 35-36 2014 OL. Det første større SFO arrangement her i det nye skoleår er OL i Skovby. Her dyster vi mod SFO fra Skovby, Låsby og Herskind i en række discipliner som f.eks. mooncar ræs, fodbold, sjipning m.v. Arrangementet

Læs mere

Skovemne. 1.b har arbejdet med et skovemne i to fagdage og alle dansktimer i to uger.

Skovemne. 1.b har arbejdet med et skovemne i to fagdage og alle dansktimer i to uger. April Skovemne 2 1.b har arbejdet med et skovemne i to fagdage og alle dansktimer i to uger. Vi har læst fagtekster om skovens dyr og har selv produceret små fagtekster om nogle af de mest almindelige

Læs mere

Vi fejrer Jesus -1. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Vi fejrer Jesus -1. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Vi fejrer Jesus -1 Jesus er på vej! Mål: Sammen med børnene fejrer vi, hvad julen handler om: Jesus. Vi mindes, at Gud gav os sin søn, Jesus, som blev vores Frelser. Mange glæder sig over, at det snart

Læs mere

UNGE LIGHED FÆLLESSKAB

UNGE LIGHED FÆLLESSKAB UNGE LIGHED FÆLLESSKAB TEMA: Kærester 2. årgang Nr. 2 Juni 2016 mener: Vi unge med særlige behov bestemmer selv, om vi vil have en kæreste. Vi bestemmer selv, hvem vi har sex med. Vi bestemmer selv, hvem

Læs mere

UGEBREV nr. 77 uge 24

UGEBREV nr. 77 uge 24 UGEBREV nr. 77 uge 24 Årgang 5 Samlæsning På en lille friskole som vores, er det en grundbetingelse, at vi skal samlæse klasserne, så de forskellige årgange har undervisning sammen. Det er en fin ting,

Læs mere

Nyhedsbrev. 3. november 2016

Nyhedsbrev. 3. november 2016 Nyhedsbrev 3. november 2016 Så er det vist på tide med et nyhedsbrev. Personale; Som tidligere skrevet ud, har Lars af personlige årsager måttet se sig nødsaget til at opsige sin stilling. Det er vi selvfølgelig

Læs mere

Børns erfaringer er forbundet til rum og rammer

Børns erfaringer er forbundet til rum og rammer Børns erfaringer er forbundet til rum og rammer Af Marie Sørensen, børnehaveklasseleder i samtale med Marianne Thrane - Det vigtigste er, at børn får en god og en glad skolestart, siger Marie Sørensen.

Læs mere

Rengøring: Uge 47: bh.kl: Agnes 1.-2. Kl: Søren 3.kl: Nickolas Uge 48: bh.kl: Andreas 1.-2. Kl: Tilde 3.kl: Selma.

Rengøring: Uge 47: bh.kl: Agnes 1.-2. Kl: Søren 3.kl: Nickolas Uge 48: bh.kl: Andreas 1.-2. Kl: Tilde 3.kl: Selma. Ugebrev 48 Indskoling mandag 26.nov-fredag d.30.nov Kære forældre i indskolingen: De første nisser har indfundet sig - vi gør ellers hvad vi kan for at holde dem hen til næste fredag, hvor vi holder bedsteforældredag.

Læs mere

2 Velkommen til skoleåret 2012-13!

2 Velkommen til skoleåret 2012-13! NYT SKOLEBLAD Dette er 1. udgave af Møllevangsskolens avis - vi har meget at fortælle og vores elever er helt sikkert de bedste til at fortælle det! Derfor er denne avis på skift skrevet af skolens elever.

Læs mere

Fredag d. 9 /5 er det Rævenes tur til at komme i springhallen - afgang fra Frits 12.30

Fredag d. 9 /5 er det Rævenes tur til at komme i springhallen - afgang fra Frits 12.30 Hold Øje uge 18 1. maj var der demokratidag på Børnenes Friskole. Alle skolens klasser skulle den dag diskutere, om der var noget de godt kunne tænke sig var anderledes på skolen. Her ser man Løverne fremlægge

Læs mere

Sydvestmors Friskole kontor@svmf.dk Tlf.: 9776 1346 Næssundvej 325 www.svmf.dk Mobil: 3152 6315 7960 SFO: 6178 9628 Karby

Sydvestmors Friskole kontor@svmf.dk Tlf.: 9776 1346 Næssundvej 325 www.svmf.dk Mobil: 3152 6315 7960 SFO: 6178 9628 Karby En spændende uge er gået, med mange vinkler på naturfag. 0.-2. årgang har arbejdet med skoven og krible krable insekter, vi har bygget krible krable hoteller til insekterne og lavet små bøger. 3. årgang

Læs mere

Velkommen til årets første:

Velkommen til årets første: Velkommen til årets første: "Man har kalendere og ure for at kunne måle tiden, men det siger ikke én ret meget, for enhver ved, at en enkelt time kan forekomme en at være en evighed, mens den andre gange

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere