1 af :51 Bachs side

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "http://www.skovvangskolen.dk/skoleblad0012/december.htm 1 af 14 10-08-2007 14:51 Bachs side"

Transkript

1 1 af :51 Bachs side

2 2 af :51 Dette arbejde er for hele lærergruppen og ledes også af DPU. Lærernes videreuddannelse. Målet er at inddrage den praktisk musiske dimension i alle fag i skolen. Det drejer sig om, at lærerne kan inddrage en bred vifte af oplevelses-, udtryks-, arbejds- og fortolkningsmåder i undervisningen. Ikke så meget af hensyn til indholdet i det enkelte fag, men mere af hensyn til det enkelte barns optimale udbytte af undervisningen. Målet er jo at give det enkelte barn de bedste muligheder for indlæring. Derfor skal der være passende udfordringer og udfoldelsesmuligheder for alle børn af den simple grund, at børn er forskellige, har forskellige forudsætninger og lærer i forskellig takt. Hvert år aftaler vi på skolen i hvilken retning lærernes videreuddannelse skal gå. I de seneste to år har vi arbejdet i hele lærergruppen med: Evaluering. Evaluering er den metode, som anvendes for at sikre, at eleverne har nået de mål, som er sat for klassen eller for den enkelte elev. I Folkeskoleloven tales om løbende evaluering, der skal indgå i alle fag og på alle klassetrin. Julehilsen til elever og forældre. Jeg vil gerne benytte lejligheden her til at ønske alle elever og forældre en rigtig glædelig jul samt et godt nytår. Tak for behageligt godt samarbejde i år Venlig hilsen Anders Bach I oktobernummeret af dette blad skrev jeg om to forhold, som er vigtige i dagens skole. Det er skoleplanen og klassens årsplan. I den sidste plan, klassens årsplan, skal eleverne tages med på råd, så planen beskriver, hvordan arbejdet i klassen skal forme sig både på de faglige og på de sociale områder. Hvordan vurderer vi så, om indholdet i klassens årsplan er nået. Hvilke metoder skal bruges eller kan bruges i dette arbejde? Det har vi haft DPU, Danmarks Pædagogiske Universitet, til at hjælpe os med. I fredags blev dette arbejde afsluttet ved et eftermiddagsmøde for alle skolens lærere. Det er så op til den enkelte lærer at vælge og anvende de værktøjer, der passer bedst med klassens elev- og forældrekreds. Redaktionen: Torben Størner (Skolebestyrelsen) Peter Alstrup Sørensen (Skolebestyrelsen) Thomas K. Pedersen (7.b.) Else marie Johnsen (Forældre) Lars Bollerup (Lærer) Deadline før næste nummer 1/ Stof til bladet kan afleveres på kontoret gerne på diskette eller sendes til Lars Bollerup på Værktøjerne kan være dagbøger, porteføljer, spørgeskemaer, samtaler med klassen eller samtaler med den enkelte elev.

3 3 af :51 I den resterende del af dette skoleår tager vi fat på Den Praktisk Musiske Dimension i undervisningen. Skolebiblioteket Af Elsa Højbjerg og Birgitte Bjerg Hansen DanKatalog På alle Skovvangskolens computere er det nu muligt at gå ind på DanKatalog. Her kan man se hvilke bøger, skolebiblioteket har, om en ønsket bog er hjemme og få gode ideer, hvis man søger på et bestemt emne. Udvidet service. Harry Potter. Mange børn er _ ikke uden grund _ meget optagede af at låne og læse Harry Potter-bøgerne. Alle eksemplarer er konstant udlånt, og vi håber, at vi snart får et par eksemplarer af nummer fire i serien: Flammernes pokal. Det sker af og til at børn afleverer bøger, der tilhører Århus Kommunes Biblioteker. Det er meget svært at finde ud af, hvem der har afleveret en sådan bog. Men cirka en gang om ugen, er jeg selv på et af kommunens biblioteker, så jeg afleverer bogen her. På den måde undgår I forhåbentlig at få bøder for for sent afleveret materiale. I må gerne ringe/skrive til os, hvis I har mistanke om, at I er kommet til at aflevere en "forkert" bog til os.

4 4 af :51 Jeg håber, at børnene på Skovvangskolen husker at låne nogle spændende bøger med hjem i juleferien. Venlig julehilsen Er det ikke nok at læse bøgerne, er der interessante oplysninger om Harry Potter og hans finurlige verden på Internettet. Adressen er: Siden er på engelsk. Der findes selvfølgelig også mange andre gode bøger, man kan hygge sig med i den kolde vintertid. Der er en god hjemmeside med masser af anmeldelser af danske og udenlandske børnebøger: Desuden kan anbefales siden hvis man vil læse om børnelitteratur. Praktik for 9B Skrevet af. Mette B, Selma og Anne. Vi var alle i praktik i 9.B med både gode og dårlige oplevelser. Alle overlevede da, så det var godt nok. Der var 3 der var i militæret, for at udfordre sig selv. Mette V sprang på chancen til, at prøve en hverdag som fysioterapeut hos de ældre mennesker, som hun jo holder så meget af. Vores kære Morten var i praktik som tømrer, men han fik ikke lov til at svinge med hammeren, som han jo plejer. Salman kom for sent, men blev afleveret på Varde kaserne, hvor han blev modtaget af en soldat i fuld kampuniform, og startede med løb gennem hele kasernen med al sin bagage. Jesper har haft en dejlig oplevelse som Kenni som også var i militæret, er kommet hjem med indre kvæstelser og en del skrammer. Nasih var meget interessere i militærets verden, og var både blevet gruppeleder og sergent. Han oplevede det meget udfordrende, og blev der i en ekstra uge. Der var også nogle der fik job, der

5 5 af :51 kok, da han fik lov til at HJÆLPE med at tø fryse-varer op. Malt(h)e fik lov til at spille ost uden skorpe i et teaterstykke, så han var glad. Lea var i fjernsynet, men ikke videre med stor succes... Rasmus var til stor hjælp hos teledanmark, hvor han kun var skyld i 20 computers sammenbrud. Emil var på laboratorium hvor han opfandt den gensplejsede cola, så han er glad. hvor de var i praktik. Vi snakker Bl.a. om Louise H som blev opdaget som sangerinde, og har både udgivet en CD, og er ved at lave en kontrakt det samme sted som Creamy. Michael har forsøgt sig som Bill Gates, men det kan man jo gætte sig til hvor godt det gik... Han blev i hvert til fald ikke masse millionær. Martins største drøm gik i opfyldelse i denne uge, da han fik sit drømme job i butikken, hvor han var ( flaskedreng i Jaco) så bare besøg ham det vil han sætte stor pris på. Så I kan selv høre hvor fedt det var. For nogen var det nok en oplevelse for livet, og vi bliver ikke lige glem på praktikstederne. Maria og Tita var på besøg hos H&M, og endte i afdelingen XXXXL og + 70 år. Resten er i velkommen til at spørge om hvor de var henne. ERHVERVSPRAKTIK Af Else Eriksen I uge 47 var mere end 60 elever fra Inden praktikugen har man i klasserne forberedt sig grundigt, og når eleverne vender tibage, er det altid spændende at høre, hvad de forskellige har oplevet. Der evalueres skriftligt, dels for elevernes egen skyld, men naturligvis også for praktikværternes.det er vigtigt at kende hinandens forventninger. I 8.b var eleverne også i praktik i 3 dage. Det er noget klassen selv har arrangeret. Denne form for praktik kalder vi forældrepraktik, da det er forældrene selv, som stort set tilbyder praktikpladserne på deres egne arbejdspladser.man tager hinandens børn i praktik. I 10. klasserne tilbydes eleverne individuel praktik. Her arrangerer skolevejlederen i samarbejde med den enkelte elev den ønskede praktik.

6 6 af :51 Skovvangskolen i praktik i en virksomhed, en butik eller en institution. Ca 40 af dem, nemlig 9. klasserne var i den såkaldte "Ønskepraktik". Hvad er så det? Som et led i skolens undervisning i uddannelses- erhvervs- og arbejdsmarkedsorientering tilbydes alle elever i 9. klasse et erhvervspraktikophold. Formålet med denne praktik er bl.a., at få en række erfaringer om arbejdslivet, som kan danne basis for undervisningen i dette fagområde. Denne erhvervspraktik administreres centralt. Det er således ikke skolevejlederen, der finder praktikpladsen til eleven. Skolevejlederen er kontaktled mellem eleven og praktikkontoret i Århus Kommune, og har således ingen indflydelse på hvilken praktikplads, den enkelte elev tildeles. Dette bestemmes alene af udbud og efterspørgsel. Set og sket i børnehaveklasserne i efteråret. Af Britta, Anne, Gitte og Marianne. I studieugen arbejdede vi med emnet eventyr, som afslutning på ugen havde vi besøg af Pin Pon teatret. Sammen med 1. klasserne så vi stykket om Aladdin, et meget flot dukketeater. Den 9. Oktober fik SFO og børnehaveklasserne sat et skilt op over indgangsdøren. Skiltet blev afsløret af Anders Bach sammen med 1. klasserne og børnehaveklasserne. Bagefter blev der hygget med saftevand, popcorn og leg.

7 7 af :51 Uhmm! de popcorn ser gode ud! Den 1. December fik O.B. besøg af deres venskabsklasse 5.B. 5.B. havde hver en bog med, som de læste for et børnehaveklassebarn. Dette barn havde de ansvaret for resten af dagen. Der blev arbejdet i forskellige værksteder, spillet Mus og bagt pebernødder. Dagen sluttede af med hjemmebagte kager, Halfdan Rasmussen's juledigte og børnehaveklassen fik lovning på, at 5 klasse snart kom igen. Både børn og voksne havde haft en dejlig dag. Den 5. December, våd og mørk, men hvad gør det, når man bliver mødt med masser af stearinlys, julemusik og lys i juletræet. Vi håber alle følte sig budt særlig velkommen denne morgen, i hvert fald kunne det mærkes på børnene, at dagen startede anderledes. Den forløb i en hyggelig, stille atmosfære resten af dagen for de 70 børnehaveklassebørn, der samledes til fælles nissehistorie, hvorefter der blev klippet, lyttet, tegnet, leget og spist hjemmebagte boller. Vi ønsker alle børn og forældre en Glædelig Jul.

8 8 af :51 Egen. Af Søren Hviid, Jeres pedel. Onsdag d. 1 nov. kl. 10 plantede 5b. en ny 2000 års eg. Det er så nr. tre der bliver plantet, de to foregående egetræer blev der fordrevet hærværk på, ved at de blev knækket midt over. Den eller dem, som gjorde dette har måske ikke tænkt videre over, hvad de har gjort og hvad det har forårsaget, men jeg har hørt fra rigtige mange elever og læreres side, at de blev meget kede af det og gav udtryk for at det var en tankeløs handling disse mennesker havde lavet. med tiden nogle få vildskud ud, men hovedstammen på træet har samme mål fra sin spæde begyndelse til det sidste suk. Det træ som 5b. med lærere og med naturforvaltningens hjælp nu har sat i jorden, er et træ på 15 år som er plejet og passet inden for skovbruget, fra et lille agern og til nu _ så mange mennesker og mange tanker er repræsenteret i sådan en 1000 år eg. Bare det nu kunne få lov til at være i fred. Men nu da vi har prøvet for 3 gang, som bekendt er det lykkens gang, vil jeg også lige fortælle hvad et egetræ symboliserer for mange af os her på skolen. Det er jo ikke tilfældigt at Skovvangskolen har et egetræ som logo på skolens brevpapir og også et i skolens aula. Et egetræ symboliserer den danske kultur når den er pære dansk, der er nemlig groet egetræer her i Danmark siden landet dukkede op af havet, ja så langt tilbage i tiden så ingen rigtig kan huske det. En eg er et helt specielt træ med mange gode egenskaber. Det vokser ikke lige op af jorden og bliver klar til at blive fældet på et par hundrede år! Nej det tager sig tid, dets véd er sejt og elastisk og meget holdbart og stærkt. I en storm er det sjældent at et egetræ vælter, selv om det blæser rigtig meget, det er nemlig solidt plantet med sit stærke rodnet og sin evne til at bøje af. Det fandt vikingerne hurtigt ud af og derfor byggede de deres skibe af dette træ, i køl og spant. Som jeg tidligere nævnede er det ikke nogen tilfældighed at skolen har valgt egetræet som symbol, det repræsenterer den danske folkeskoles stabilitet igennem de 186 år den danske folkeskole har eksisteret og 186 år er kun et lille tids spænd i forhold til et egetræs levealder på ca år. Det sender måske Derfor er det, at 5b. m.fl. tror på det bedste i mennesker. Med de bedste tanker og forhåbninger omkring egen. TUSIND TAK

9 9 af :51 Skrevet af Sofie og Rikke Vi i 5.B siger "TUSIND TAK". Det gør vi fordi, vores nye træ har fået lov til at blive stående. Vi er glade for at kunne se på et træ, som forhåbentlig skal vokse sig stort. Vi er meget glade for vores nye træ og I må godt se- MEN IKKE ØDELÆGGE!!! Husk nu på det. Vi håber at træet bliver over 100 år gammelt. Det kan I hjælpe os med - altså lidt. Det kræver, at I kan lade være med at ødelægge træet. Vi er meget taknemlige overfor jer som har holdt fingrene for sig selv. JA, vi er ligeså glade som den mand der! Vi er alle glade for kunne gå forbi træet sammen med vores venner, og kunne sige: "det har jeg været med til at plante!". Hvis I vil være søde og lade vores træ stå- kan vi om år måske, vise vores børn det træ som vi har plantet. Glædelig jul, og godt nytår. Om respekt for skolens værdier. Af Anders Bach I oktobernummeret af dette skoleblad skrev en forældre om det, der blev kaldt skolens manglende reaktion på hærværk, ødelæggelser m.m. Der blev nævnt et eksempel om det nyindrettede drivhus. I det følgende skal jeg i mere generelle vendinger redegøre for skolens og dermed personalets holdning og arbejdet med opgaven. hvad man kunne kalde forhold til hinanden og i forhold til de fysiske rammer fortsætter derfor. Det er en løbende proces, der starter igen hvert år, når skolen modtager nye elever. Der finder således et solidt og vedholdende arbejde sted i alle klasser med det klare mål, at skabe respekt for hinanden og for skolens bygninger.

10 10 af :51 Jeg vil gerne først sige, at det er min opfattelse, at der begås meget lidt hærværk på Skovvangskolen. I betragtning af skolens størrelse og dens placering i midtbyen kunne man tro, at der ofte blev ødelagt ting og sager især i forbindelse med weekends, hvor skolens bygninger er tomme, men hvor børn og unge i kvarteret benytter skolens arealer til boldspil og anden god fritidsbeskæftigelse. Der ødelægges meget lidt. Vores indsats på området har været følgende: I tre år har vi haft begrebet: Respekt som et særligt indsatsområde. Det har betydet, at lærerne og pædagogerne har arbejdet med strategier og handlinger, der kunne understøtte, at eleverne skal vise respekt for hinanden, for forskelligheden i kammeratskabsgrupppen og for skolens inventar og bygninger. Det har i praksis betydet, at vi har oprettet gangråd, og at vi afholder fællessamlinger i skolens aula for alle skolens elever. Gangrådene drøfter ordensregler for eget gangafsnit, de fastlægger udsmykningen, de aftaler fælles arrangementer, og de aftaler sanktioner ved overtrædelser. Dette arbejde fortsætter og har allerede givet mærkbare forbedringer. Fællessamlingerne i skolens aula er primært for at skabe et grundlagt for et værdifuldt fællesskab om det, der er vores skole. Dog benytter vi også her muligheden for at rose og rise. Arbejdet i den enkelte klasse med at skabe Skovhuset Er julemanden blevet kørt over af et rensdyr eller er hans kane bare punkteret?. Dette spørgsmål blev meget aktuelt for både børn og voksne søndag d. 3. december 140 tilmeldt børn og voksne havde sat hinanden i stævne på Ferdinansplads i Risskov. Her skulle Skovhuset nemlig havde den traditionelle julehyggedag i Børnene var som altid upåvirket af vejret, de legede af det bedste de havde lært. De løb op og ned af skrænterne, svingede sig i slyngen og gyngede på grenene. Imens stod forældrene og kiggede meget bekymret på det tiltagende beskidte tøj. Nogle af dem var nok allerede begyndt, at overveje hvordan de skulle få børnene ind i bilen, uden den skulle have den helt store julerengøring efterfølgende.

11 11 af :51 skoven. Nogle har forhåbentlig glemt hvordan vejret var denne dag, men de ca. 70 fremmødte glemmer det nok ikke lige med det samme. Dagen startede ellers rigtig godt, SFO-bussen fik lavet 2 meget dybe og lange ridser i græsplænen udenfor Skovhuset. Måske skal vi købe en god cigar til gartneren, så han ikke kigger den vej, ellers må vi til at dyrke græs i vindueskarmen for at udbedre skaderne. Bussen slap kun løs af pløret på grund af kvindelist og Hassan fra 3. D`s maskuline styrke. Vel ankommet til skoven, var der mange villige hænder til at hjælpe med at få bygget bålet op, så vi kunne få varmet gløggen. Om det var fordi de voksne frøs eller de var helt vilde med gløgg står hen i det uvisse. Men ikke lang tid efter at materialet var ankommet, var bålet bygget og ilden spredte sin dejlige varme og sit lys ud over skoven. Gløggen var nu sat over og begyndte så småt at syde og så er det her at overskriften får betydning. Nogle af børnene kom og spurgte, om jeg var helt sikker på at julemanden kom idag, fordi de havde hørt, at han måske var blevet kørt over af et rensdyr og en anden havde hørt, at hans kane var punkteret. Men til alt held var det ikke vores julemand, der havde været udsat for uheld. For pludselig var der en voksen, der havde set noget rødt og hvidt inde i skoven. Børnene blev sendt af sted i flere forskellige retninger. Efter et godt stykke tid kom den søde og rare julemand, med sækken på ryggen tilbage til pladsen. Han havde de fleste af børnene med sig. I julemandens sæk var der små godteposer og på grund af hans mange års slid havde han fået dårlig ryg, så juicen og frugten havde han sendt i forvejen. Børnene gik nu resolut igang med at undersøge indholdet i poserne. Samtidig gik de voksne igang med at få den indre varme ved hjælp af gløggen.både børn og voksne fik æbleskiver. Men nu manglede der nogle af de store drenge, de havde været på jagt efter julemanden. Men var blevet optaget af skovens herligheder eller for mange timer med Natur og Teknik, for de var ikke kommet tilbage endnu. Nogle mente selvfølgelig, at de var faldet i rævegraven eller var blevet spist af Risskovs eneste heksemutter. Efter en lidt længere eftersøgning og et par hurtige og knap så pæne ord, kunne de så også få godteposen og æbleskiver. Dagen var faktisk gået på hæld og mørket havde så småt sænket sig over skoven, da alle børn og voksne forlod skoven efter endt oprydning. Dans i skolen Atter et hyggeligt og godt arrangement

12 12 af :51 med pæn tilslutning, på trods af vejret, var slut. De fleste børn skulle hjem os se julekalenderen og de voksne skulle hjem og vaske børnenes flyverdragte. Vi glæder os til at julemanden kommer på besøg næste år, hvis han da ikke er blevet kørt over af et rensdyr eller hans kane er punkteret. God jul og et godt og lykkebringende nytår 6d laver by i studieugen Som i kan se af billederne, er det en flot by 6d har lavet. Den har ovenikøbet lygtepæle med rigtig lys! Tre specialklasser har siden skoleårets start haft et nyt fag på skemaet. To timer om ugen har 3, 5 og 6.d haft dans på skemaet. Det er ikke dans" som vi normalt tænker på det, men eleverne arbejder med bevægelser og rytmer, som de i høj grad selv finder på. Det kan f.eks være, at temaet for en time er kantede og bløde" bevægelser. Børnene viser for hinanden eksempler på bevægelser, danselæreren kan udvælge 3-4 af disse bevægelser, sætte musik på og dansen er igang! Her er et par billeder fra en dansetime med Maria og 5d. Ungdomsskolen Af Lars Ejby Efter et godt og aktivt efterår holder ungdomsskolen nu juleferie og starter op igen i uge 2. Vi har siden sæsonstart haft en stor elevfremgang, hvilket man har kunnet mærke på såvel holdene som i klubregi. Der har vist sig en stadig stigende interesse for datalære, hvor det i høj grad har været drengene som har tilmeldt sig. Som noget nyt vil vi prøve at oprette et datahold for piger om mandagen eller onsdagen. Smykkeværksted har været nævnt som et fagtilbud i brochuren, så jeg håber meget på en tilmelding til nogle godt i gang, men man kan stadig tilmelde sig holdet. Er der andre ønsker ud over de her nævnte, kan vi altid oprette nye hold i forårssæsonen. Værestedet (klubben) er blevet omdøbt til Metroen efter en lille konkurrence blandt de aktive elever. Her har vi fået gang i vore nye aktiviteter, elektronisk dart og play-stationspil.vi har endvidere indkøbt en storskærmsprojektor, så vi planlægger en del spændende arrangementer efter jul. Jeg vil slutte med at ønske elever og forældre en god jul og et godt nytår.

13 13 af :51 spændende weekends i dette fag i foråret. Efter at have søgt i flere måneder efter en lærer til faget Show-dance er det nu lykkedes at få fat på en, så holdet er lige startet om mandagen, men der er stadig mulighed for at komme med. Selvforsvar holder en kort pause, da fremmødet har været noget magert i november, men jeg håber på en stigende interesse, når vi går i gang igen i det nye år, hvor vi skal ud og dyste med andre ungdomsskoler i nogle weekends. Når vi passerer jul og går foråret og prøveterminen i møde, viser der sig pr. tradition altid hos afgangseleverne en voksende interesse for at pudse formen af i dansk, matematik og sprogene tysk,engelsk og fransk, så her bliver der også mulighed for at tilmelde sig korte kurser. Fysik/kemi er alle-rede Sundhedssiden Tandklinikken ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår og Æblemanden kom forbi Rigtige besvarelser på rebussen kan, med navn og klasse, afleveres på tandklinikken senest torsdag d. 20 december Herefter vil der blive trukket lod om en pose med "Alt godt til tænderne". Over dejlige danske æbler blev delt ud på mere end 1000 af landets skoler, da æblemanden kom forbi tirsdag den 10 oktober. Dagen var Skolernes frugtdag, og uge 41 var ikke tilfældigt valgt. Det var nemlig Den Europæiske Kræftuge, der i år havde fokus på kost og kræft.

14 14 af :51 Her på Skovvangskolen kunne eleverne gå ned på tandklinikken og få et æble, dog ikke så stort som det på billedet.

Naturen i byen Overlade Skole. Et tværfagligt projekt for 5. + 6. klasse. For fagene: Dansk, Matematik, Billedkunst, Sløjd, Musik & Natur/Teknik.

Naturen i byen Overlade Skole. Et tværfagligt projekt for 5. + 6. klasse. For fagene: Dansk, Matematik, Billedkunst, Sløjd, Musik & Natur/Teknik. Et tværfagligt projekt for 5. + 6. klasse For fagene: Dansk, Matematik, Billedkunst, Sløjd, Musik & Natur/Teknik. Et MEGA godt emne det har været sjovt! Patrick Stistrup 6. klasse Indhold - Hvad har vi

Læs mere

SFO BAKKESKOLEN [FORFATTERENS NAVN] 1

SFO BAKKESKOLEN [FORFATTERENS NAVN] 1 [FORFATTERENS NAVN] 1 Nyt fra SFO Bakkeskolen Personale: Vi siger tak for tiden her til Anita og Jesper, som har været studerende. Anita og Jesper ønskes stor fornøjelse med udfordringerne fremover. Vi

Læs mere

UGEBREV nr. 79 uge 26

UGEBREV nr. 79 uge 26 UGEBREV nr. 79 uge 26 Årgang 5 Sommerferie Efter et langt og godt skoleår kan alle nu holde en velfortjent sommerferie. Alle børnene har fået et brev med hjem til hver familie med et sommerbrev, skemaer,

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Torsdag den 19.03 2009. Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk

Torsdag den 19.03 2009. Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk Torsdag den 19.03 2009 Anmeldelse fra teatret og biografen. Biografen kører på højtryk Caféen med nye tilbud. Føl dig fri i Frisstadens fitness. Fra redaktionen: Så er torsdagen også ved at være færdig,

Læs mere

Telefon nummer: 99 45 49 70 JULEÅBENTHUS.

Telefon nummer: 99 45 49 70 JULEÅBENTHUS. Telefon nummer: 99 45 49 70 JULEÅBENTHUS. Torsdag d. 9. december inviterer vi alle Stjernehusets børn, forældre og søskende til Julehygge. Traditionen tro stiller vi an med små værksteder, hvor der kan

Læs mere

Ugebrev 16 Indskolingen 2015

Ugebrev 16 Indskolingen 2015 Ugebrev 16 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Det ser ud til at foråret endelig har fundet Odsherred herligt, herligt. Det betyder bl.a., at der skal skiftes lidt ud i garderoben.

Læs mere

Nyhedsbrevet. December

Nyhedsbrevet. December Nyhedsbrevet December Indhold: Leder.... Side 3 Nyt fra Holme.... Side 5 Nyt fra Absalonsgade. Side 6 Nyt fra Boenheden.. Side 7 Nyt fra KopITryk. Side 8 KopITryks julearrangement... Side 10 Tanker om..

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

UGEBREV nr. 18 uge 1. Årgang 3

UGEBREV nr. 18 uge 1. Årgang 3 UGEBREV nr. 18 uge 1 Årgang 3 Kære alle børn og forældre! Vi er kommet godt i gang med skolen efter en dejlig lang juleferie. Der har godt nok været mange børn syge her i den første uge, så influenzaen

Læs mere

Selvevaluering 2005/06 Unge Hjems Efterskole

Selvevaluering 2005/06 Unge Hjems Efterskole Selvevaluering 2005/06 Unge Hjems Efterskole Evalueringsgenstanden: Beskrivelse af M/K: Unge Hjems Efterskoles bestyrelse besluttede på det sidste bestyrelsesmøde før sommerferien 05 at evalueringsgenstanden

Læs mere

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Nyhedsbrev Juli - August Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Side 2 Kære alle. Så kom sommeren endelig til landet efter lang tids venten. Klub

Læs mere

Rengøring: Uge 47: bh.kl: Agnes 1.-2. Kl: Søren 3.kl: Nickolas Uge 48: bh.kl: Andreas 1.-2. Kl: Tilde 3.kl: Selma.

Rengøring: Uge 47: bh.kl: Agnes 1.-2. Kl: Søren 3.kl: Nickolas Uge 48: bh.kl: Andreas 1.-2. Kl: Tilde 3.kl: Selma. Ugebrev 48 Indskoling mandag 26.nov-fredag d.30.nov Kære forældre i indskolingen: De første nisser har indfundet sig - vi gør ellers hvad vi kan for at holde dem hen til næste fredag, hvor vi holder bedsteforældredag.

Læs mere

UGEBREV nr. 46 uge 39

UGEBREV nr. 46 uge 39 UGEBREV nr. 46 uge 39 Årgang 5 Kære alle børn og forældre! Vi havde en rigtig god arbejdslørdag, tusinde tak til alle fremmødte. Man kan virkelig se, at der blev lavet en masse. Vi er ved at have så meget

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter Indholdsfortegnelse Side 2: Skolelederen har ordet Side 4: Kalenderen Side 5: Nyt fra Klubben Side 6: Så er der fest i indskolingen Side 7: Rundt på skolen Side

Læs mere

PARK NYT SKOLEPARKERNE. Vinter 2014

PARK NYT SKOLEPARKERNE. Vinter 2014 PARK NYT Vinter 2014 SKOLEPARKERNE Indhold i dette nr.: Juletræstænding 1. december side 2 Nyt fra bestyrelsen side 3 Skoleparkens Fritidsklub side 6 Julespisning 29. november side 10 Juletræsfest 30.

Læs mere

Børns erfaringer er forbundet til rum og rammer

Børns erfaringer er forbundet til rum og rammer Børns erfaringer er forbundet til rum og rammer Af Marie Sørensen, børnehaveklasseleder i samtale med Marianne Thrane - Det vigtigste er, at børn får en god og en glad skolestart, siger Marie Sørensen.

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

UGEBREV nr. 77 uge 24

UGEBREV nr. 77 uge 24 UGEBREV nr. 77 uge 24 Årgang 5 Samlæsning På en lille friskole som vores, er det en grundbetingelse, at vi skal samlæse klasserne, så de forskellige årgange har undervisning sammen. Det er en fin ting,

Læs mere

Århus Friskole leverer kultur til midtbyen

Århus Friskole leverer kultur til midtbyen Århus Friskole leverer kultur til midtbyen En dejlig dag i solskin sætter punktum på en uge med gøgl, dans, stylter, trommerytmer, diabolo, hatte, blæs, sang med mere Fedt optog, I er bare for fede på

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Årre Skole rg. 2012 nr. 4 SKOLESNAK

Årre Skole rg. 2012 nr. 4 SKOLESNAK Årre Skole Årg. 2012 nr. 4 SKOLESNAK Indhold En god og en dårlig nyhed... 3 Sikringstiltag på Årre Skole... 4 Julehilsen fra Fritteren... 4 Hvad betyder alt det, vi går og siger... 5 Skolesocialrådgivere...

Læs mere

FORÅRS PROGRAM 2011 GLADSAXE UNGDOMSSKOLE

FORÅRS PROGRAM 2011 GLADSAXE UNGDOMSSKOLE FORÅRS PROGRAM 2011 GLADSAXE UNGDOMSSKOLE Velkommen til Ungdomsskolen! Se lige efter, om der ikke skulle være noget for dig. Noget, der er både sjovt, spændende og måske udfordrende... Der er sidste frist

Læs mere

KONTAKTEN Øster Snede Skole

KONTAKTEN Øster Snede Skole KONTAKTEN Øster Snede Skole Skoleåret 2012/2013 Nr. 4 Kalenderen skoleåret 2012 2013 Skolens aktivitetskalender kan ses på Skolens hjemmeside: www.oester-snede-skole.dk Ferieplan for skolerne - skoleåret

Læs mere

Decemberbrev til forældrene på Søndre Skole

Decemberbrev til forældrene på Søndre Skole Decemberbrev til forældrene på Søndre Skole Tiden går hurtigt, og at vi allerede skal holde juleferie, kan vi næsten ikke forstå. Der er sket meget i løbet af det først halve skoleår, fra børnene mødte

Læs mere

UGEBREV nr. 58 uge 02

UGEBREV nr. 58 uge 02 UGEBREV nr. 58 uge 02 Årgang 5 Kære alle børn og forældre! Det var rigtig rart at se alle børn og voksne igen efter en god lang juleferie. Alle er mødt op med godt humør, så vi har haft en fin første uge

Læs mere

Centrets bedste Nyhedsavis

Centrets bedste Nyhedsavis Centrets bedste Nyhedsavis - At gå på CSV SydØstfyn. (Side 3) - Elever på Nytårsforsæt. (Side 10) - Den SJOVE side. (Bagsiden) Velkommen til skolens bedste nyhedsavis. For første gang i nyere tid har skolen

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Kære forældre. 6. december 2013

Kære forældre. 6. december 2013 6. december 2013 Kære forældre Om ikke så længe udrinder kalenderåret 2013; og derfor vil vi gerne indlede denne forældreskrivelse med at udtale en stor tak for jeres store samarbejde og gode involvering

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 14. juni 2013 Fredagsbrev nr. 744 Næste uger: 15. juni 17. juni 20.juni 21.juni Arbejdsdag i skovbørnehaven Udlejning Baunen Fælles foto kl. 09.30 Lærer kursus kl.12.00 Rundvisning

Læs mere

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Rejsebrev 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Changzhou Vi er to piger, som har valgt at tage vores 3 praktikperiode i Kina i byen Changzhou, som

Læs mere

Pædagogiske principper SFO

Pædagogiske principper SFO Pædagogiske principper SFO Spørgsmål mellem barn og pædagog: Lærer man noget i SFO?... Lang pause:. Hele tiden, men man opdager det ikke. Den frie leg I Nordbyskolens SFO skal barnet gennem den "frie leg"først

Læs mere

JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV

JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV 1 MAJ 2011 REDAKTIONEN: EMILIE 3.A. EMILIE 4.A. YASMIN 4A. (ORLOV) SOFIE N. 4.A. SIMON 5.A. (FREE LANCE)

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Krudthusets Nyhedsbrev Juni 2014

Krudthusets Nyhedsbrev Juni 2014 Krudthusets Nyhedsbrev Juni 2014 I dette nummer: Nyt fra Krudthuset Personalesituation Forældrerådet Praktiske oplysninger Glemt tøj Sommerferievandplaskeri Vigtige datoer 2014 Lukkedage 2014 Håndhygiejne

Læs mere

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet Hørning d. 1.2.2012 Kære Forældre Vinterferie I uge 7 er der pasning på Højbo SFO. Der er ingen tilmelding, åbningstiderne er som vanligt fra

Læs mere

Center Nyt. Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00. Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014

Center Nyt. Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00. Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014 Center Nyt Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014 Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00 Læs, lyt og se klip om: Den nye skole-reform På besøg i Den gamle

Læs mere

Job. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Job på skolen Job på skolen Andre job Andre job. Arbejde med Jobkort

Job. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Job på skolen Job på skolen Andre job Andre job. Arbejde med Jobkort Indskoling Job Job Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Job på skolen Job på skolen Andre job Andre job 1. modul Forberedelse af emnearbejdet Tur på skolen I praktik hos en medarbejder på skolen

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

NYHEDSBREV OKTOBER 2014

NYHEDSBREV OKTOBER 2014 NYHEDSBREV OKTOBER 2014 Oktober måned er budt velkommen og efteråret har givet os mange dejlige timer udenfor i solskin, regn og blæst :- ) Vi nyder at være ude, og børnene er begyndt selv at efterspørge

Læs mere

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Det var et vildt år Foto: Sanne Agatz - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Ansvarlighed, demokrati og godt bomiljø Siden 2012 har vi i boligforeningen arbejdet målrettet med vores

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

Vadgårdskole. Redaktion har arbejdet hårdt for at få bladet op at køre så jeg er meget glad for at jeg fik ideen ud på skolen.

Vadgårdskole. Redaktion har arbejdet hårdt for at få bladet op at køre så jeg er meget glad for at jeg fik ideen ud på skolen. Vadgårdskole Dato 23/1 Vadnyt er det nye blad her på skolen. Bladet indeholder sladder, De nye mål, madkassen ved kantinen osv... Årgang 1, Nummer 1 Redaktion har arbejdet hårdt for at få bladet op at

Læs mere

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie Smørhullet Skolen Fredag 1 Forældrekaffe Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Der arbejdes med perler i værkstedet DH omsorgsdag Tirsdag 5 Der arbejdes med perler i værkstedet 3.F: skole-hjem-samtaler Onsdag 6 Der

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015. Godt nytår. Go-Kart

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015. Godt nytår. Go-Kart Godt nytår Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015 Jeg håber, at I alle er kommet godt ind i det nye år. Jeg håber, at 2015 vil blive et rigtig godt år for dig, for dine venner og for alle

Læs mere

SFO NYT MAJ OG JUNI 2013

SFO NYT MAJ OG JUNI 2013 SFO NYT MAJ OG JUNI 2013 FÆLLES Sommerferien nærmer sig og vi vil være i det Gl. Hus hele ferien. Med mindre andet er aftalt skal børnene være her senest klokken 9.30. Hvis tilmeldte børn ikke møder i

Læs mere

S K O L E N Y T. Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket. Kinesisk ordsprog

S K O L E N Y T. Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket. Kinesisk ordsprog S K O L E N Y T Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket Kinesisk ordsprog Vildbjerg Skole Januar 2012 Januar 2012 1. 2. 3. 17. Skolebestyrelsesmøde 18. Pædagogisk råds møde 19. 4.

Læs mere

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn 0. - 5. KLASSE - indskolingsafdelinger RØD/GUL www.kochs.dk - vi vil være verdens bedste skole - for børn Hvad indeholder pjecen? I denne pjece kan du læse om N. Kochs Skoles indskolingsafdelinger. I skolens

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

MOSEBRYG/ PILERØG NR.12 Nyhedsbrev for Landsbyordningen; Ferslev Skole/ Pilehuset Oktober 2013

MOSEBRYG/ PILERØG NR.12 Nyhedsbrev for Landsbyordningen; Ferslev Skole/ Pilehuset Oktober 2013 MOSEBRYG/ PILERØG NR.12 Nyhedsbrev for Landsbyordningen; Ferslev Skole/ Pilehuset Oktober 2013 Kære Lærere, pædagoger, bestyrelse, forældre og elever! Jeg vil hermed tak for nogle gode år i Landsbyordningen

Læs mere

Mellemtrin. Verdens bedste skole

Mellemtrin. Verdens bedste skole Verdens bedste skole Verdens bedste skole Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Hvad er en opfindelse/ innovation? Verdens bedste skole - idéfasen Verdens bedste skole - udvikling Verdens bedste

Læs mere

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole.

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole. Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole. Tag dig tid til at læse spørgsmål og svarmuligheder godt igennem. Du kan kun sætte 1 kryds ud for hvert spørgsmål, hvis ikke der står noget andet.

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

2.B s matematiske spilledag

2.B s matematiske spilledag 2.B s matematiske spilledag Vi spiller Tarzan og vi spiller også Kalaha og vi har også spillet Up og Down og vi har også spillet Sequence som er et spil om taktik og held og vi har spillet Bohnanza og

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 25. april 2014 Fredagsbrev nr. 778 Næste uge: 28. april 29. april 30. april 02. maj UU-besøg 8.kl. PJ fri Skole/hjem indskolingen 8.-9. kl. danseworkshop kl. 9.00 13.00 Lærermøde

Læs mere

Fredagsbrev. Århus Friskole Fredag d. 13. august 2010. Den lille ny 11.11 er i gang! Velkommen tilbage fra sommerferie.

Fredagsbrev. Århus Friskole Fredag d. 13. august 2010. Den lille ny 11.11 er i gang! Velkommen tilbage fra sommerferie. Fredagsbrev Århus Friskole Fredag d. 13. august 2010 Den lille ny 11.11 er i gang! Velkommen tilbage fra sommerferie. Vi har savnet jer og glæder os til endnu et fantastisk, sjovt og lærerigt år på Århus

Læs mere

Du var alene hjemme. Der var ingen blomster i huset, og når du kiggede ud af døren, så du ingen træer, du så kun vissent græs, og du så kun fjernsyn.

Du var alene hjemme. Der var ingen blomster i huset, og når du kiggede ud af døren, så du ingen træer, du så kun vissent græs, og du så kun fjernsyn. MULIGHEDER Hvis mennesker havde fire ben, så ville alt gå i stykker. Hvis der ikke var kæledyr i Sevel, så ville København blive en landsby. Hvis Sevel var hovedstad i Danmark, så ville himlen blive grøn

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO December 2012 Siden sidst. Sne, sne, sne.. Først var det vores penge der var indefrosset, og nu har sne og frost gjort, at færdiggørelsen af legepladsen bliver lidt forsinket.

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 14. marts 2014 Fredagsbrev nr. 773 Næste uge: 17. marts 18. marts 21. marts Udlån baunen dagplejen (kl. 17.00 20.00) CP + JK kursus Censorclearing AN (8.30-12) Midtvejssamtaler

Læs mere

Å STRAND SOMMERHØJSKOLE 2013 OPLEVELSER SAMVÆR KREATIVITET HUMOR FÆLLESSKAB NORDFYNS HØJSKOLE

Å STRAND SOMMERHØJSKOLE 2013 OPLEVELSER SAMVÆR KREATIVITET HUMOR FÆLLESSKAB NORDFYNS HØJSKOLE Å STRAND SOMMERHØJSKOLE 2013 OPLEVELSER SAMVÆR KREATIVITET HUMOR FÆLLESSKAB NORDFYNS HØJSKOLE Nordfyns Højskole Fælledvej 11 5400 Bogense Telefon 648 132 80 KONTOR@NFHS.DK INDHOLDSFORTEGNELSE SOMMERHØJSKOLE

Læs mere

Januar. Vi har i dette nr. af skolebladet beskrevet i billeder hvordan en uge på 1. årgang ser ud

Januar. Vi har i dette nr. af skolebladet beskrevet i billeder hvordan en uge på 1. årgang ser ud N t y d t å o r G Januar Vi har i dette nr. af skolebladet beskrevet i billeder hvordan en uge på 1. årgang ser ud Sidste måneds vinder af konkurrencen blev Tugba og Rikke 9.a tillykke! 2 Løsning: 1. Den

Læs mere

Selvevaluering 2009/2010 Linjer og valgfag

Selvevaluering 2009/2010 Linjer og valgfag Selvevaluering 2009/2010 Linjer og valgfag Skolens nye tiltag omkring er linjer og valgfag er evalueret ud fra et spørgeskema til eleverne. Evalueringen tager punkt i skolens værdigrundlag Glamsbjerg Fri-

Læs mere

UGEBREV nr. 02 uge 34

UGEBREV nr. 02 uge 34 UGEBREV nr. 02 uge 34 Kære børn og forældre Så er vi igennem den anden uge i det nye skoleår i dejligt vejr og en rar stemning på friskolen. Mon ikke vi også lærer en masse, når nu de andre betingelser

Læs mere

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Årgang 24. År 2011 Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Telefon: 79 94 73 44 3 kl. besked/telefonsvare 79 94 73 43 Fax nummer: 79 94 73 36 Hjemmeside: www.samuelsgaarden.dk E-mail: Samuelsgaarden@varde.dk

Læs mere

Skoleelevers spisevaner

Skoleelevers spisevaner Københavns Universitet Pro Children Institut for Folkesundhedsvidenskab Oktober 2003 Skoleelevers spisevaner Spørgeskema til elever Oktober 2003 Kære skoleelev Vi beder dig hjælpe os med en undersøgelse

Læs mere

Kost og Motion. Artikler fra i dag: Foredrag. Interviews. Foto: Oliver. Tobias Strange Andersen 4.a. Oliver Hedelund Jørgensen 4.a.

Kost og Motion. Artikler fra i dag: Foredrag. Interviews. Foto: Oliver. Tobias Strange Andersen 4.a. Oliver Hedelund Jørgensen 4.a. Kost og Motion Daglige repportager af Oliver og Tobias 4.a 4. udgave - Torsdag d. 14. okt. Foto: Oliver Artikler fra i dag: Foredrag Onsdag eftermiddag bød på et spændende foredrag om sund og usund kost...

Læs mere

Magleby Efterskole Nyhedsbrev

Magleby Efterskole Nyhedsbrev Magleby Efterskole Nyhedsbrev Januar 2013 Godt nytår til alle forældre og elever på Magleby Efterskole! Selvom det er dejligt at holde ferie, var det nu også en god oplevelse at komme tilbage til skolen

Læs mere

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk.

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes til: Leo Vad: 20905896 Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe levad@ikast-brande.dk Eller Trine Andersen: 20181639 tcand@ikast-brande.dk 16 Feb.-Apr. 2015 Indholdsfortegnelse

Læs mere

MOSEBRYG/ PILERØG NR.11 Nyhedsbrev for Landsbyordningen; Ferslev Skole/ Pilehuset September 2013

MOSEBRYG/ PILERØG NR.11 Nyhedsbrev for Landsbyordningen; Ferslev Skole/ Pilehuset September 2013 MOSEBRYG/ PILERØG NR.11 Nyhedsbrev for Landsbyordningen; Ferslev Skole/ Pilehuset September 2013 Vi byder de nye børnehaveklasseelever velkommen 1 Nyt fra skolelederen. Kære elever og forældre Så tog vi

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Stil ind på et foto af en afdød

Stil ind på et foto af en afdød Kapitel Stil ind på et foto af en afdød Du er på besøg hjemme hos en af dine venner, og går forbi et billede, der hænger i entréen. På billedet ses en nydelig dame og lige da du passerer billedet, tænker

Læs mere

Personale: Vores studerende Stinne i 1.praktikperiode, afslutter sin praktik hos os den 4.11. Vi siger tak for nu og ønsker hende fortsat god vind!

Personale: Vores studerende Stinne i 1.praktikperiode, afslutter sin praktik hos os den 4.11. Vi siger tak for nu og ønsker hende fortsat god vind! En hjemmelavet gave siger meget mere end en færdigkøbt fidus. Den fortæller, at man har brugt tid og kræfter. Den fortæller, det er noget personligt. Den fortæller, at man får for lidt i lommepenge. Citat;

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret Nr. 1 - december 2011 Åbent hus d. 4. september Det nye støttecenter tager form Alle ansatte på støttecentret Om Støttecenter Hovedstaden Støttecentret Hovedstaden er et værested for udeboende døve, der

Læs mere

Velkommen til Balsmoseskolen SFO Mosehuset

Velkommen til Balsmoseskolen SFO Mosehuset Velkommen til Balsmoseskolen SFO Mosehuset Velkommen til Mosehuset Her er info omkring der vedrører institutionen. Hvis der opstår spørgsmål er alle selvfølgelig velkomne til at rette dem til os, så misforståelser

Læs mere

Temauge. Kend din by. Fra 22.oktober -26.oktober På Kildeskolen i Valby. Redaktion: Dana, Elisabeth, Khansa, Leonora, Semina og Umema

Temauge. Kend din by. Fra 22.oktober -26.oktober På Kildeskolen i Valby. Redaktion: Dana, Elisabeth, Khansa, Leonora, Semina og Umema Temauge Fra 22.oktober -26.oktober På Kildeskolen i Valby Kend din by Redaktion: Dana, Elisabeth, Khansa, Leonora, Semina og Umema Introduktion Vi har i uge 43 her på Kildeskolen beskæftiget os med vores

Læs mere

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10. December - Januar - Februar 2012

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10. December - Januar - Februar 2012 yhedsbrev December - Januar - Februar 2012 Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10 FDF SÆSLV Indhold FDF-Info Side 3 yt fra Kredslederen Side 4 yt fra Bestyrelsen

Læs mere

Velkommen. til Jystrup Vuggestue

Velkommen. til Jystrup Vuggestue Afslutningsvis Er der det mindste I tænker eller undrer jer over, har I spørgsmål eller forslag, opfordres I til at tage en snak med os. I kan altid komme til en af os; der er oftest kaffe på kanden, og

Læs mere

Hjælp Julemanden. Lærerark

Hjælp Julemanden. Lærerark Hjælp Julemanden Lærerark Om undervisningen i Tivoli: Undervisningen i Tivoli varer 60 min. I bliver budt velkommen af Tivolis underviser, der viser jer til rette i julemandens stue. Eleverne får at vide,

Læs mere

UGEBREV nr. 11 uge 44

UGEBREV nr. 11 uge 44 UGEBREV nr. 11 uge 44 Årgang 4 Kære alle børn og forældre! Der har godt nok været en del syge børn og voksne i denne uge. Der har været mandefald pga. opkast og dårlig mave, og det er åbenbart ret smitsomt.

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

UGEBREV nr. 38 uge 24

UGEBREV nr. 38 uge 24 UGEBREV nr. 38 uge 24 Årgang 3 Kære alle børn og forældre! Ny elev Vi har fået en ny elev i Blå Gruppe. Vi siger velkommen til Rasmus og familie, og vi håber I bliver rigtig glade for vores skole. Adresse

Læs mere

Brugertilfredshed. Patienter i behandling på tandreguleringsklinikken

Brugertilfredshed. Patienter i behandling på tandreguleringsklinikken Brugertilfredshed Patienter i behandling på tandreguleringsklinikken 2012 1 Om undersøgelsen Spørgeskemaet blev udleveret i perioden 8. maj 2012 til 31. august 2012 i forbindelse med behandling på tandreguleringsklinikken.

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 7. februar 2014 Fredagsbrev nr. 769 Næste uge: 17. februar 18. februar 19. februar 21. februar 22. februar Fremvisning af skole og skovbørnehave for ansøg. Skole-hjem samtaler

Læs mere

Ukrudt er også blomster, når man først lærer dem at kende

Ukrudt er også blomster, når man først lærer dem at kende Maj nyheder Ukrudt er også blomster, når man først lærer dem at kende Peter plys Kære Forældre Kom maj, du søde, milde... gør skoven atter grøn. Sådan lyder de første strofer i en kendt, dansk forårssang.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Godt nytår Bestyrelsen vil hermed ønske dig og din familie et godt nytår. Vi håber naturligvis, at vi sammen får et rigtig godt kajakår i 2014.

Godt nytår Bestyrelsen vil hermed ønske dig og din familie et godt nytår. Vi håber naturligvis, at vi sammen får et rigtig godt kajakår i 2014. Kære medlem Godt nytår Bestyrelsen vil hermed ønske dig og din familie et godt nytår. Vi håber naturligvis, at vi sammen får et rigtig godt kajakår i 2014. Hvad nåede vi i kajakklubben i 2013 Når vi ser

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober. Dus Mellervang. Cykeltur til Hesteskoen. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.

Nyhedsbrev Oktober. Dus Mellervang. Cykeltur til Hesteskoen. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen. Cykeltur til Hesteskoen Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Oktober BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

Emneugen Se billederne fra arbejdet og fra udstillingen

Emneugen Se billederne fra arbejdet og fra udstillingen I dette nummer vil du kunne læse om: Et halloween indlæg fra skolens store græskarmand om efterår og kommunevalg Velkommen til Nyt Nuntius. Velkommen til et nyt layout og en ny måde at præsentere vores

Læs mere

NYT HERSKINDSKOLEN. Fra skoleleder

NYT HERSKINDSKOLEN. Fra skoleleder Juletræet er ikke en særlig gammel tradition i Danmark D E C E M B E R 2 0 1 1 NYT HERSKINDSKOLEN Traditionen med at hente et juletræ ind i stuen og pynte det med lys stammer fra Tyskland - og den tradition

Læs mere

Referat af. bestyrelsesmøde søndag den 23. november 2008 kl. 10.00 på Loddenhøj i Nyborg.

Referat af. bestyrelsesmøde søndag den 23. november 2008 kl. 10.00 på Loddenhøj i Nyborg. NEWFOUNDLANDKLUBBEN DANMARK Specialklub under Dansk Kennelklub Stiftet 10. september 1967 Referat af bestyrelsesmøde søndag den 23. november 2008 kl. 10.00 på Loddenhøj i Nyborg. Til stede var Anne Søndergaard

Læs mere

Klubblad Januar Juli 2015

Klubblad Januar Juli 2015 Klubblad Januar Juli 2015 Åbningstider i klubben Mandag: 14.00-18.00 (21.00 for 6.-8. klasse) Tirsdag: 14.00-18.00 (21.00 for 6.-8. klasse) Onsdag: 13.00-18.00 Torsdag: 13.00-18.00 Fredag: 13.00-17.00

Læs mere