REFERAT FOR SAMMENLÆGNINGSUDVALGETS ORDINÆRE MØDE MANDAG DEN 21. AUGUST 2006 KL

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT FOR SAMMENLÆGNINGSUDVALGETS ORDINÆRE MØDE MANDAG DEN 21. AUGUST 2006 KL. 16.00"

Transkript

1 REFERAT FOR SAMMENLÆGNINGSUDVALGETS ORDINÆRE MØDE MANDAG DEN 21. AUGUST 2006 KL Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 122 Løbende opfølgning af de sammenlagte byråds økonomiske dispositioner 123 Aftale om frivillig fordeling af flygtninge 124 Ombygning af Vestre Boulevard i Aars til Jobcenter 125 Køb af Uddannelsescentret Knabergaardens lokaler 126 Takster og moduler for SFO pasning. 127 Aftale vedrørende specialundervisning for kommunerne i Region Nordjylland 128 Sygehusstruktur 129 Indkøb af politiker PC og plan for forbindelse til hjemmet 130 Servicenievau for Redningsberedskabet i Vesthimmerlands Kommune boliger til handicappede i Løgstør bygherrerådgiver 132 Høring vedr. det nye trafikselskab i Region Nordjylland GODKENDELSER AF BESLUTNINGER I DE FIRE KOMMUNER 133 Vesthimmerlands Musikhus i Aars ORIENTERING LUKKET MØDE Afbud Uffe Bro Bent Sloth Birgitte Tetzlaff Erik Nielsen forlod mødet kl , og deltog ikke i behandlingen af punkt 134 Bemærkninger til dagsorden Dagsordnen blev godkendt.

2 Punkt 122. Løbende opfølgning af de sammenlagte byråds økonomiske dispositioner pr. 30. juni 2006 J. nr S00 Sagsfremstilling Sammenlægningsudvalget skal hver måned for at kunne følge med i de sammenlagte kommuners økonomi have en orientering om Oversigt over den likvide beholdning ultimo måneden Gennemsnitlige daglige saldi over de seneste henholdsvis 3 og 12 måneder (opgjort efter kassekreditreglen) Opgørelse over akkumuleret bevægelse på regnskab sammenholdt med budgettet for 2006 korrigeret for godkendte tillægsbevillinger Udover oversigterne over de likvide beholdninger er der en hovedoversigt og en resultatopgørelse for hver kommune. Der er endvidere kort redegjort for, hvordan regnskabet har udviklet sig i forhold til budgettet suppleret med en rødt, gult eller grønt blinklys. Oversigterne fremgår af det vedlagte bilag. Lovgrundlag Bekendtgørelse nr af 19. december 2005 om regulering af væsentlige økonomiske dispositioner i kommunerne i 2006 med tilhørende ændringsbekendtgørelse af 22. marts Bilag Orientering pr. 30/ vedrørende likvide aktiver samt akkumulerede bevægelser på regnskab 2006 Administrationen indstiller at orienteringen tages til efterretning. Økonomiudvalget, den 7. august 2006 Taget til efterretning. Sammenlægningsudvalget, den 21. august 2006 Taget til efterretning. Der anmodes samtidigt om en redegørelse for hvilke tiltag, der er iværksat i de fire kommuner for at reducere det forventede merforbrug på de samlede serviceudgifter i 2006.

3 Punkt 123. Aftale om frivillig fordeling af flygtninge J. nr Sagsfremstilling Hidtil har kommunerne indgået en frivillig aftale om fordelingen af flygtninge. Kommunekontaktrådet i den nordjyske region anbefaler, at kommunerne også for 2007 indgår en frivillig aftale. Hvis der ikke indgås en frivillig aftale, vil Udlændingestyrelsen foretage fordelingen. Efter forlaget til aftale friholdes kommuner med flere flygtninge og indvandrere end gennemsnittet med henblik på at opnå en ensartet procentvis andel. Aftalen medfører en hurtigere udligning af antallet af flygtninge end den fordeling, som Udlændingestyrelsen bruger. Bilag - Kommunekontaktrådets forslag til aftale om fordeling af flygtninge Administrationen indstiller at den frivillige aftale om fordeling af flygtninge tiltrædes. Økonomiudvalget, den 7. august 2006 Den frivillige aftale indstilles godkendt. Sammenlægningsudvalget, den 21. august 2006 Punkt 124. Ombygning af Vestre Boulevard i Aars til Jobcenter J. nr Sagssfremstilling I forbindelse med etablering af Jobcenter Vesthimmerland er det tidligere besluttet at jobcentret skal placeres på Vestre Boulevard 7, Aars. Som følge heraf har der i foråret været en projekteringsfase for en udvidelse af Vestre Boulevard 7. På Vestre Boulevard vil den statslige og kommunale del af beskæftigelsesindsatsen, UU, og forvaltningsledelsen få til huse, ca. 70 personer. Den eksisterende bygning er på 1066m². Der projekters med en nybygning på 1018m². Byggeriet forventes, at kunne være færdig omkring marts Byggefasen rækker således over to budget år.

4 Projektet har tidligere ved en temadrøftelse været præsenteret for Sammenlægnings-udvalget. Økonomi Økonomi på baggrund af licitation og indhentede tilbud m.m.: Licitationsresultat. Jord, kloak, beton og murerarbejde, terrænbefæstigelse og haveanlæg. Elkjær A/S, ,- Hvidkildevej 9, Mejlby, 9610 Nørager Tømre-, snedker, inventar, tagdækning og gulvarbejdet Aars Tømre- & Snedkerfirma Leif Thomsen A/S ,- Nygaardsvej 5, 9600 Aars VVS-, ventilation, smede og blikkenslagerarbejdet Aars Blikkenslagerforretning aps v/ Søren Lauridsen ,- Markedsvej 38, biks 64, 9600 Aars EL-arbejdet, hvidevarer og tyverialarm Marius Stubberup Jyllandsgade 19, 9600 Aars , ,- Herunder IT arbejde Malearbejdet Per Hougaard ,- Vestervang 18, 9640 Farsø Licitation ,- Licitation excl. Moms ,- Andre udgifter Uforudsete udgifter 7,5% ,- Arkitekthonorar m.m ,- IT-udgifter ,- Inventar excl. moms ,- Beskæftigelsesudvalgets indstilling vil foreligge på Sammenlægningsudvalgets møde den 21. august Oprindeligt var der afsat 4,6 mio kr. til ombygning af Farsø Rådhus og 4,9 mio kr. til ombygning af AF. De i alt 9,4 mio kr. blev herefter afsat til Jobcentret.

5 Administrationen indstiller At byggeri incl honorar i gangsættes At etablering af IT og indkøb af inventar iværksættes Beskæftigelsesudvalget, den 21. august 2006 Administrationens indstilling støttes, dog kan "etape" tre udskydes. Økonomiudvalget, den 21. august 2006 Økonomiudvalget indstiller at byggeriet gennemføres. Det bemærkes endvidere, at der endnu ikke er taget endelig stilling til etape 2. Sammenlægningsudvalget, den 21 august 2006 Punkt 125. Køb af Uddannelsescentret Knabergaardens lokaler J. nr Sagsfremstilling Der har fredag d. 16. juni været afholdt møde ang. evt. erhvervelse af Knabergården i Aalestrup. Fra Vesthimmerlands Kommune deltog økonomiudvalgsmedlemmerne Palle Jensen (A) og Jette Thomsen (C) samt ordførende direktør Mogens Kristensen. Der vil blive givet en orientering på mødet. Administrationen indstiller: at orienteringen tages til efterretning. Økonomiudvalget i Vesthimmerlands Kommune, den 19. juni 2006, pkt. 77 Økonomiudvalget har drøftet sagen. Med udgangspunkt i en forventet gæld på 3,8 mill. kr. fastsættes en købspris. Yderligere underskud skal søges minimeret mest muligt, hvilket skal dokumenteres. Sagsfremstilling, fortsat: På baggrund af regnskab 2005, de bogførte udgifter pr. 31. maj 2006 samt en vurdering af det forventede regnskab for 2006 (ud fra princippet om fortsat drift), anslog administrationen i Aalestrup Kommune d. 15. juni 2006 handelsprisen til kr. Administrationen i Aalestrup Kommune har sammen med Uddannelsescentret d. 27. juni 2006 bearbejdet det forventede regnskab ud fra følgende principper: Aalestrup Kommune overtager ejendommen pr Uddannelsescentret har adgang til at anvende lokalerne frem til Alle kontrakter, herunder også ansættelseskontrakter, opsiges hurtigst muligt.

6 Brugen af ekstern bistand - herunder advokatbistand - minimeres mest muligt, idet Aalestrup Kommune stiller bistand til rådighed. Omkostninger forbundet med handlen afholdes af Aalestrup Kommune, der således kan hjemtage momsrefusion. I det omfang vi selv bestemmer, om en udgift for Uddannelsescentret finansieres via tilskud fra Aalestrup Kommune eller som en del af handelsomkostningerne, skal valget ske under hensyntagen til følgende forhold: o En kommunal driftsudgift kan risikere at medføre en strafafgift i 2007 på 50% af udgiften, hvorimod en købs- / anlægsudgift er "straffri". o Et kommunalt driftstilskud kan være en forudsætning for at Uddannelsescentret kan oppebære et amtskommunalt tilskud. Administrationen anslår herefter den endelige handelspris således: Pris, jf. ovenstående Loft fastsat til 4,5 mio. kr. Handelsomkostninger, ekskl. moms 80 Anlægsudgift i alt Tilskud sept. - dec Kommunal merudgift i alt Administrationens indstilling Administrationen indstiller, at Der gives en tillægsbevilling på kr. (loft + handelsomkostninger) Der arbejdes fortsat på at minimere det forventede underskud i 2006 mest muligt. Administrationen bemyndiges til at foretage omplacering fra drift til anlæg, i det omfang en sådan udgiftsfordeling ud fra en samlet, flerårig økonomisk vurdering skulle vise sig mest fordelagtig. Økonomiudvalget i Aalestrup Kommune, d : Indstilles godkendt. Søren P. Johansen og Per Bisgaard var fraværende. Byrådet i Aalestrup Kommune, d : Niels Jørgen Kristensen deltog ikke i behandlingen af punktet. Økonomiudvalget i Vesthimmerlands Kommune, den 21. august 2006 Økonomiudvalget indstiller, at: Aalestrup Kommunes køb af bygningen godkendes. Direktionen pålægges, at udarbejde plan for fremtidig anvendelse. Sammenlægningsudvalget, den 21. august 2006

7 Punkt 126. Takster og moduler for SFO pasning J. nr G01 Sagsfremstilling I dag er der forskellige moduler og priser i de enkelte kommuner. Moduler i de 4 kommuner: Aalestrup Aars Farsø Løgstør Morgen Åbning skoletid Åbning til skolestart Før skolestart Heltids Hele dagen Hele dagen Hele dagen Hele dagen Eftermiddag Efter skoletid Efter skoletid Takster i de 4 kommuner: Moduler Aalestrup Aars Farsø Løgstør Gennemsnit Morgen ,50 Heltids Deltids Forældrebetalingens procentuelle andel af udgiften pr barn til daglig drift af institutionen ser således ud i de 4 kommuner: Aalestrup Aars Farsø Løgstør 50% 48% 64% 66% Der er kun beregnet for de rene SFO, hvilket for Aalestrup Kommunes vedkommende betyder at procenten er beregnet på Aalestrup skole. Den gennemsnitlige forældrebetaling i Aalestrup Kommune er på max 40%. Fællesudgifter (søskenderabat, betaling til og fra kommuner samt økonomisk friplads) er ikke medregnet i ovenstående, da Indenrigsministeriets kontoplan foreskriver, at disse områder konteres på fælleskontoen for SFO/LBO, hvorfor der ikke kan laves udtræk specielt for SFO!! Grundlag for beregningerne i forbindelse med de enkelte forslag: Når der er meget forskellige moduler og takster i de 4 kommuner er det grundlæggende vigtigt at få afklaret det grundlag beregningerne i forbindelse med de forskellige forslag skal foretages på. Altså forudsætningerne for de oplæg, der skal laves. Den ene forudsætning er den samlede forældrebetaling i dag. Den anden er, at der skal sikres en samlet harmonisering på dagpasningsområdet. (Jfr.bilag 5)

8 Den tredje forudsætning er den vedtagne normeringsmodel med en åbningstid på 38 og en belastningsgrad på 14,75, der gør at Aalestrups beregningsmodel omregnet til den vedtagne model giver en vægtning af et eftermiddagsmodul på 0,95.(Jfr. bilag 1) På baggrund heraf, er der udarbejdet følgende forslag, hvor de foreslåede takster sikrer, at den nuværende samlede forældrebetaling i en harmoniseret løsning er fastholdt. (Jfr. bilag 5 "Samlet oversigt over økonomi for dagpasningsområdet"). Forslag 1 2 moduler. En halvtidsplads fra kl til kr. 500 pr. måned. En heltidsplads fra til kr pr. måned. Løgstør og Aars kommuner, der har disse to moduler, har 782 af det samlede antal SFO børn på 1.213, hvorfor forslaget tager udgangspunkt i disse to kommuners praksis og priser. For Aalestrup og Farsø kommuner medfører forslaget, at der ikke længere ved overgang til Vesthimmerlands Kommune vil være et eftermiddagstilbud og forslaget medfører dermed en prisstigning for de gennemsnitlig 63,54% af børnene, der i de to kommuner benytter sig af dette tilbud. Stigningen på et eftermiddagsmodul vil for Farsø s vedkommende være kr. 144 og for Aalestrups vedkommende være kr. 390 pr. måned. Stigning for en heltidsplads vil være: Aars 200 kr/mnd. Aalestrup 70 kr/mnd. Fald i pris for heltidsplads vil være: Farsø 198 kr./mnd. Løgstør 14 kr/mnd. Forslag 2 3 moduler. Morgen fra åbningstid til skoletid til kr. 500/ mnd. Heltids til kr / mnd. Eftermiddag fra efter skoletid til lukketid i SFO til kr / mnd. Modellens takster er fastsat udfra, at der skal være samme stigning for en fuldtidsmodul for Aars kommunes brugere, som for et eftermiddagsmodul for Aalestrup kommunes brugere, nemlig kr. 260/ mnd. Farsø vil falde med kr. 138 for et heltids- og stige kr. 14 for et eftermiddagsmodul.

9 Løgstør vil stige kr. 46 for et heltidsmodul. Forslag 3 3 moduler. Morgen fra åbningstid til skoletid til kr. 500/ mnd. Heltids kr / mnd. Eftermiddag kr / mnd. Dette forslag tager udgangspunkt i gennemsnitstaksterne og er udarbejdet m.h.p. at få samme stigning på eftermiddags- og heltidspladser i forhold til gennemsnitsprisen på de enkelte moduler. På et heltidsmodul ( ) = kr. 115/ mnd. På et eftermiddagsmodul ( ) = kr. 117/ mnd.. På et heltidsmodul betyder det en takststigning på: Aars kr. 300/ mnd. Løgstør kr. 86/ mnd. Aalestrup kr. 170/ mnd.. Farsø falder med kr. 98/ mnd. For et eftermiddagsmodul betyder forslaget en stigning på kr. 240/ mnd.for Aalestrups vedkommende og et fald på kr. 6/ mnd. for Farsø s vedkommende. Administrative bemærkninger: Med de ovenfor beskrevne tre forudsætninger for udarbejdelse af forslag gives der ikke mulighed for at få en lavere takst i SFO. Den eneste mulighed for at opnå en lavere takst for forældrebetaling uden at ændre den økonomiske balance, er en reduktion af antal ansatte via en lavere vægtning af de enkelte moduler, men med den nednormering på 1,40 stilling der allerede er sket ved den vedtagne normeringsharmonisering og den justering der er i forslag 2 og 3, må denne løsning frarådes, da mindre SFO ved yderligere reduktion vil skulle have en garantinormering for at kunne dække åbningstiden ind. (I bilag 4 er der udarbejdet en oversigt over mulighederne for at reducere forældrebetalingen ved ændring af vægtning af eftermiddagsmodulet). Bilag: 1. Aalestrup Kommunes normering anvendt på hele VHK og konsekvensen af Aalestrup Kommunes takster beregnet på hele VHK. 2. Farsø Kommunes normering anvendt på hele VHK og konsekvensen af Farsø Kommunes takster beregnet på hele VHK. 3. Beregninger i forbindelse med de enkelte forslag. 4. Muligheder for at ændre forældrebetalingen ved ændring af vægtningen af eftermiddagsmodulet. 5. Samlet oversigt over økonomi i forbindelse med dagpasningsområdet og BIB.

10 Administrationen indstiller Administrationen indstiller derfor, at børne- og skoleudvalget indstiller forslag 2 til godkendelse i sammenlægningsudvalget, da model 2 med samme stigning for heldagsmodul i Aars og eftermiddagsmodul i Aalestrup, anviser den mest harmoniske byrdefordeling. Børne- og skoleudvalgets indstilling den 20/ Børne- og skoleudvalget indstiller forslag 2 til godkendelse i sammenlægningsudvalget. Sammenlægningsudvalget, den 21. august 2006 Torben Duelund (SF) tog forbehold overfor beslutningen, da der er indregnet en reduktion i budgettet på 2%. Punkt 127. Aftale vedrørende specialundervisning for kommunerne i Region Nordjylland J. nr G01 Sagsfremstilling På specialundervisningsområdet har der været nedsat en kommunal arbejdsgruppe med repræsentanter fra de 11 fremtidige kommuner i Region Nordjylland. Arbejdsgruppen har udarbejdet vedlagte forslag til aftaleskabelon for indgåelse af aftaler mellem 2 eller flere kommuner i Region Nordjylland. Forslaget omfatter børneområdet, specialundervisnings for voksne, sygehusundervisning og takstberegning. Forslaget tager udgangspunkt i et forpligtende samarbejde om at tilvejebringe de nødvendige tilbud indenfor specialundervisningsområdet for at sikre det nødvendige antal pladser der er behov så udbud og efterspørgsel konstant afstemmes efter hinanden. Samarbejdet foreslås organiseret gennem Kommunekontaktrådet og der foreslås etableret et administrativt Kontaktforum til at koordinere visitationen, drøfte elevgrundlag, forsyningssikkerhed og udvikling af området. Børneområdet På børneområdet sker visitationen fra skoleåret 07/08 og frem mens aftalen for takstbetalingen gælder fra 1. januar Specialundervisning for voksne 2007 og 2008 betragtes som en observationsperiode. Der nedsættes en arbejdsgruppe på tværs af kommunerne med repræsentanter fra de fire skoler, der udbyder specialundervisning. Arbejdsgruppen skal komme med forslag til en tværkommunal aftale senest 1. januar 2008 Budgettet for specialskolerne i 2007 og 2008 vil være regnskab 2005 og kommunernes betaling beregnes udfra den enkelte kommunes gennemsnitlige forbrug i 2004 og 2005 for 2007 og gennemsnitlige forbrug i 2005 og 2006 for 2008.

11 Sygehusundervisning Der nedsættes en arbejdsgruppe med rerpræsentanter fra minimum de kommuner, der skal forestå sygehusundervisningen fra 1. januar Arbejdsgruppen skal lave forslag til en tilpasning af tilbuddet om sygehusundervisning, så der bliver givet et ensartet tilbud i Region Norjylland. Forslag skal foreligge senest den 1.oktober Det samlede budget til sygehusundervisning i Region Nordjylland fordeles mellem kommunerne udfra indbyggertal pr. 5/9 det foregående år. Takstberegning Oplægget til takstberegning fokuserer på effektiv drift, retvisende priser så man betaler for det man får samt på brugersikkerhed, så man bygger sine udmeldte priser på realistiske budgetter Princippet er, at alle omkostninger i forbindelse med en given ydelse skal regnes med og i det fremsendte forslag er der oplistet de forskellige elementer, der indgår i takstberegningen. Kommunekontaktrådet har den 20. april behandlet aftaleforslaget og indstiller, "at forslaget til aftale, organisering og takstberegning anbefales til godkendelse i sammenlægningsudvalget/kommunerne". Bilag: 1. Forslag til aftale 2. Bilag til takstberegning 3. Kommuneaftale Administrationen indstiller Administrationen indstiller, at Børne og skoleudvalget indstiller forslag til aftale, organisering og tekstberegning til godkendelse. Børne- og skoleudvalgets indstilling den 20/ Børne- og skoleudvalget indstiller forslag til aftale, organisering og takstberegning til godkendelse. Sammenlægningsudvalget, den 21. august 2006

12 Punkt 128 Sygehusstruktur J. nr A09 Sagsfremstilling: Der ønskes en politisk drøftelse om udmeldingerne om ændring i sygehusstrukturen i Region Nordjylland. Administrationen indstiller at sagen drøftes Sammenlægningsudvalget, den 21. august 2006 Sammenlægningsudvalget drøftede udmeldingen om ændring i sygehusstrukturen i Region Nordjylland, herunder særligt forslag om nedlæggelse af Farsø Sygehus. Sammenlægningsudvalget understregede ønsket om fortsat bevarelse af Farsø Sygehus, og det blev besluttet, at tilskrive Region Nordjylland herom. Punkt 129. Indkøb af Politiker PC og plan for forbindelse til hjemmet J. nr Sagsfremstilling IT-afdelingen er blevet bedt om at komme med et forslag på, hvordan en politiker PC med tilbehør og hjemmeforbindelse kan anskaffes. Der er afgivet fire tilbud på bærbare PC'er: Stk. pris. Løsning 1: Lenovo R60 kr kr. Løsning 2: Lenovo T43 kr kr. Løsning 3: Lenovo T60 kr kr. Løsning 4: IBM Tablet PC TP x41 kr kr. Lenovo er det firma, som viderefører IBM s produktion af PC'er. Til hver bærbare PC foreslås desuden følgende tilbehør: En taske, en printer og den nødvendige software der skal til for at kunne benytte maskinen. Det vil sige, at der udover operativsystemet Windows også er antivirus, en Citrix klient til opkoblingen til Vesthimmerlands Kommune, så man kan tilgå kommunens system, en MS Office pakke og en MS Exchange til mail. Et sæt tilbehør koster kr. pr. person.

13 PC'er, tilbehør og priser for alle fire løsninger er specificeret nærmere i bilaget. Administrationen foreslår, at man vælger løsning 3 med Lenovo T60, idet den er forholdsvis "fremtidssikret", har en acceptabel vægt, høj batteri-levetid, god skærm og en kraftig processor. IT-afdelingen indstiller, at alle politikere får den samme model af hensyn til den efterfølgende support. Løsning 3 med Lenovo T60 kræver følgende investering til 27 personer: PC'er kr. Tilbehør kr I alt kr. Der er afsat kr. i budgettet for Der er imidlertid mulighed for at finansiere investeringen ved leasing. Tidsplan for opkoblinger HEF har ikke på indeværende tidspunkt lavet en endelig plan for hvornår de enkelte politikere kan få en fiberforbindelse, eftersom det afhænger af hvor de bor, og hvornår HEF kommer forbi deres bopæl. Men alle politikernes adresser er videregivet til HEF, og IT-afdelingen forventer at få en plan indenfor en overskuelig fremtid. For at imødekomme ønsket om en forbindelse så hurtigt som muligt, vil IT-afdelingen give de 8 politikere som ikke i forvejen har en forbindelse gennem kommunen, en ADSL forbindelse via Cybercity, som er HEF s samarbejdspartner på dette område. ADSL forbindelsen løber indtil disse politikere får deres fiberforbindelse. Bilag - Prisoversigt samt specifikationer Administrationen indstiller at man vælger løsning 3 at investeringen finansieres ved leasing. Økonomiudvalget, den 7. august 2006 Økonomiudvalget indstiller, at man vælger løsning 3 finansieret via leasingaftale over 4 år. Økonomiudvalget opfordrer til, at der udarbejdes oplæg til overordnet kommunikationspolitik for Vesthimmerlands Kommune. Sammenlægningsudvalget, den 21. august 2006:

14 Punkt 130 Serviceniveau for Redningsberedskabet i Vesthimmerlands Kommune. J. nr Sagsfremstilling: En arbejdsgruppe bestående af beredskabscheferne i Aalestrup, Farsø, Aars og Løgstør har udarbejdet en risikoprofil og et oplæg til serviceniveau for redningsberedskabet i Vesthimmerlands Kommune. Risikoprofilen og oplægget til serviceniveau blev gennemgået på et fællesmøde for de fire kommuners Beredskabskommisioner den 16. maj 2006 på Farsø Rådhus. På mødet ønskede kommisionsmedlemmerne udarbejdet en risikoprofil og oplæg til serviceniveau for kommunens sommerhusområder. Desuden fandt kommisionsmedlemmerne det hensigtsmæssigt at den udarbejdede opgørelse af ressourcebehovet i redningsberedskabet blev en del af oplægget til serviceniveauet. Det fremlagte materiale er efterfølgende redigeret og udsendt til sammenlægningsudvalgets medlemmer, samt gennemgået på et temamøde i forlængelse af udvalgets ordinære møde den 12. Juni Lovgrundlag: Bekendtgørelse nr. 765 af 03/08/2005 om Risikobaseret Kommunalt Redningsberedskab. Bilag: Risikoprofil og oplæg til serviceniveau, der er udsendt til Sammenlægningsudvalgets medlemmer forud for mødet den 12. juni 2006, bedes medbragt. Opgørelse over nuværende ressourceforbrug til Redningsberedskabet i Aars, Farsø, Aalestrup og Løgstør kommune. Administrationen indstiller: at oplægget til serviceniveau for Redningsberedskabet godkendes med en bemanding på 3,35 årsværk, og en årlig besparelse på kr i 2007, 2008 og Økonomiudvalget, den 7. august 2006 Økonomiudvalget indstiller, at oplægget til serviceniveau for Redningsberedskabet godkendes, dog med den ændring at normeringen fastsættes til 3,2 årsværk og en årlig besparelse på minus 2 %. Teknisk chef Jens Chr. Olesen bedes fremsende udtalelse vedr. konsekvenser for den nye tekniske forvaltning før behandling i sammenlægningsudvalget Sammenlægningsudvalget, den 21. august 2006

15 Punkt boliger til handicappede i Løgstør bygherrerådgiver J. nr Sagsfremstilling: Vesthimmerlands Kommune har i forbindelse med Kommunalreformen overtaget Nordjyllands Amts planlagte Masterplan projekt for Frederik d. VII s Alle i Løgstør. Projektet er i bilag 8 til Delingsaftalen kategoriseret som: "et projekt, som kun har været i politiske behandling (Nordjyllands Amt), som en del af masterplanen men uden særskilt politisk behandling og uden anlægsbevillinger". Masterplan-projektet for Frederik d. VII s Alle i Løgstør har i flere år været undervejs fra en nedsat byggeprojekt gruppe med involvering af amtslige ledere og planlæggere, berørte decentrale ledere, personalerepræsentanter, brugere og pårørende. I forbindelse med kommunal overtagelse af projektet har administrationen foretaget følgende: Byggeprogrammet skal foreligge færdig til politisk beslutning for anlægsbudget 2007, idet det kommunale grundkapitaltilskud fra 2007 stiger fra nuværende 7 % til 14 % Projektet udvides fra oprindelig 20 boliger til 30 boliger Udvidelsen af antallet medfører nedlæggelse af to kommunale bofællesskaber og integrering af disse beboere i byggeriet Ligesom der planlægges med tilbud til 3-4 unge beboere, fra Vesthimmerlands Kommune, der for nuværende har et midlertidigt ophold på Ungdomshøjskolen, Studievej i Nørresundby Byggeprogrammet foreligger nu til politisk drøftelse med henblik på at tage stilling til om, der kan antages en bygherrerådgiver, når henses til den meget snævre tidsramme for færdig projektering af projektet i Kommunernes Revision har udarbejdet foreløbigt budget for byggeriet, disse vedlægges. Det samlede projekt fremsendes samtidig til Sammenlægningsudvalgets budgetdrøftelser for anlæg Bilag Byggeprogram 30 boliger til handicappede i Løgstør Kommunernes Revision 1. økonomiberegning Administrationen indstiller at der kan antages bygherrerådgiver, således at projektet kan viderebehandles sideløbende med de politiske drøftelser for anlægsbudget Økonomiudvalget, den 7. august 2006 Økonomiudvalget indstiller administrationens indstilling godkendt. Bygherrerådgivningen udbydes blandt indbudte rådgivere. Sammenlægningsudvalget, den 21. august 2006

16 Punkt 132 Høring vedrørende det nye trafikselskab i Region Nordjylland J. nr P17 Sagsfremstilling: Det nuværende NT afløses den 1. januar 2007 af et nyt kommunalt trafikselskab med regional deltagelse. Til opstart af selskabet er der udpeget en "interimsbestyrelse". Interimsbestyrelsen har afholdt møde den 20. juni 2006, hvor der bl.a. blev drøftet forslag til vedtægter for det nye selskab og finansieringsmodel. Det besluttedes at udsende materialet i høring hos de nye kommuner med svarfrist til 1. september For Vesthimmerlands Kommunes vedkommende vurderes, at det foreslåede rutenet giver grundlag for uændret serviceniveau. Som følge af omlægningen fra amtsligt til kommunalt selskab forøges kommunernes andel af finansieringen. I Vesthimmerlands Kommune stiger den direkte driftsudgift fra kr. til kr. I forbindelse med finansieringsmodellen er der udarbejdet oplæg til en udligningsordning mellem kommunerne. Denne er beregnet til at forøge Vesthimmerlands Kommunes udgift med kr. Den samlede udgift bliver herefter kr., hvilket vil sige en stigning på kr. fra 2006 til Efter det oplyste kompenseres stigningen ved tildeling af bloktilskud og DUT-midler. Af enkeltheder i materialet kan nævnes, at en udligningsordning er i umiddelbar strid med loven om trafikselskaber, som siger, at "Ingen kommune kan forpligtes til at betale mere end kommunens forholdsmæssige forbrug af selskabets ydelser". Indførelse af en udligningsordning vil kræve dispensation fra ministeren. Den mellemkommunale rute 114 Nibe-Aars, skal ifølge oplægget finansieres alene af Vesthimmerlands Kommune. Da ruten fortrinsvis benyttes af elever, som fra Nibe-området benytter Vesthimmerlands Gymnasium, findes oplægget acceptabelt. Rute 108 Løgstør-Fjerritslev skal ifølge oplægget finansieres af Vesthimmerlands og Jammerbugt kommuner i fællesskab. Benyttes ruten fortrinsvis af elever til Fjerritslev Gymnasium, burde finansieringen alene foretages af Jammerbugt Kommune. Såfremt ruten også benyttes af nordenfjords elever til skoler i Løgstør, findes oplægget acceptabelt. Det sidste skønnes at være tilfældet. Indstilling: Vesthimmerlands Kommune er imod indførelse af en finansiel udligningsordning, da en sådan strider mod lovgivningen på området. Under forudsætning af, at kommunens ekstraudgifter kompenseres fuldt ud, har kommunen ikke yderligere bemærkninger. Bilag: Høringsbrev af fra Nordjyllands Amt Referat fra interimsbestyrelsesmøde den med bilag

17 Teknisk Udvalg, den 7. august 2006 Indstillingen godkendt. Indstilles til godkendelse i Sammenlægningsudvalget. Sammenlægningsudvalget, den 21. august 2006 Pkt 133 Vesthimmerlands Musikhus i Aars J. nr Sagsfremstilling Efter at projektet "Musikkens Hus" i Aalborg nu er udskudt, er der mulighed for at få Mål-2 midler til opførelse af Vesthimmerlands Musikhus i Aars. Projektet i Aars er fra Nordjyllands Udviklingsfond indstillet til at være et af de projekter, der skal modtage støtte, såfremt "Musikkens Hus" i Aalborg ikke igangsættes nu. Musikhuset er anslået at ville koste 30 mill. kr. excl. moms, men incl. inventar og omkostninger. Musikhuset er på m2 og indeholder bl.a. en koncertsal med scene og plads til 350 tilhører, undervisningslokaler, øvelokaler, grupperum, toiletter og depotrum, kontor m.v. Den tidligere anslåede anlægssum på 24 mill. kr. er justeret med de stigende priser og omkostninger. Musikhuset er planlagt placeret på gymnasiets grund mellem gymnasiet og Rådhuset. Arealet er i kommuneplanen udlagt til bl.a. det omhandlede formål. Musikhuset kan anvendes til musikarrangementer, koncerter, musikskoler, skoler, herunder gymnasiet. Musikhuset vil således tjene Vesthimmerlands Kommune som en væsentlig kulturel institution og vil højne musikinteressen i Vesthimmerland. De første skitser til et Musikhus i Aars blev udarbejdet af Per Kirkeby i Disse skitser vedlægges, men der gøres opmærksom på, at dette foreløbige skitsemateriale kan ændres i forbindelse med detailprojekteringen. Musikhuset har været forudsat opført som en selvejende institution med en bestyrelse på 5-7 medlemmer og med 2 medlemmer fra byrådet. Musikhuset forudsættes financieret således: EU- bevilling kr. Tilskud fra Anlægsfonden kr. Tilskud fra

18 Indenrigsmin kr kr. Lån mill. kr. alt efter de momsmæssige forhold kr. De samlede financierings- og driftsomkostninger kan opgøres således: Lån 15 mill. kr./årlig ydelse kr. Årlige driftsudgifter kr. I alt kr. De årlige driftsudgifter indeholder lønninger, rengøring og forbrug. For at opnå EU-tilskudet på 11,5 mill. kr. skal samtlige udgifter til Musikhuset være afholdt inden udgangen af april måned 2008 og inden udgangen af juli måned 2008 skal slutregnskab og ibrugtagningstilladelse være indsendt til Erhvervs- og Byggestyrelsen Det er endvidere en betingelse, at der skal udbetales en vis procentdel af tilskudet i rater inden udgangen af 2006 og Derfor er det nødvendigt, at beslutningsprocessen er relativ kort såfremt disse ufravigelige vilkår skal overholdes. Bilag: 3 skitser Aars Byråd, den 16. august 2006: Aars byråd godkender og indstiller til Sammenlægningsudvalget at det godkendes at der opføres et Musikhus i Aars, jfr. de forudsætninger der er anført i sagsfremstillingen. Endvidere indstilles, at det meddeles Nordjyllands Udviklingsfond, at man kan opfylde de betingelser der er stillet for at modtage en EUbevilling på 11,5 mill. kr. til formålet. Økonomiudvalget i Vesthimmerlands Kommune, den 21. august 2006 Økonomiudvalget indstiller, at Aars Byråds indstilling godkendes. Senest i december 2006 fremlægges projektet. Kultur og Fritidsudvalget i Vesthimmerlands Kommune deltager i projektarbejdet. Sammenlægningsudvalget, den 21. august 2006:

REFERAT FOR ØKONOMIUDVALGETS EKSTRAORDINÆRE MØDE DEN 21. AUGUST 2006 KL. 13.00 PÅ AARS RÅDHUS

REFERAT FOR ØKONOMIUDVALGETS EKSTRAORDINÆRE MØDE DEN 21. AUGUST 2006 KL. 13.00 PÅ AARS RÅDHUS REFERAT FOR ØKONOMIUDVALGETS EKSTRAORDINÆRE MØDE DEN 21. AUGUST 2006 KL. 13.00 PÅ AARS RÅDHUS Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 89.Ombygning af Vestre Boulevard i Aars til Jobcenter

Læs mere

Referat fra Økonomiudvalgets åbne møde den 7. august 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus. PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Referat fra Økonomiudvalgets åbne møde den 7. august 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus. PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Referat fra Økonomiudvalgets åbne møde den 7. august 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus. Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Blad 78. Løbende opfølgning af de sammenlagte byråds økonomiske

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars

Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars BESLUTNINGSPROTOKOL FOR ÅBENT MØDE SUNDHEDSUDVALG TIRSDAG DEN 29. AUGUST 2006 KL. 15.00 BESKYTTET VÆRKSTED, LØGSTØR Indholdsfortegnelse 16. Meddelelser

Læs mere

Referat for Sundhedsudvalgets møde den 25. juni 2007 kl. 08:00 i Aars, lokale 1

Referat for Sundhedsudvalgets møde den 25. juni 2007 kl. 08:00 i Aars, lokale 1 Referat for Sundhedsudvalgets møde den 25. juni 2007 kl. 08:00 i Aars, lokale 1 Indholdsfortegnelse 46. Rygcentret... 87 85 Medlemmer Martin Glerup Bent Sloth Ole B. Sørensen Mads Krarup Nielsen Søren

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 23. Orientering ved formanden 48 24. Orientering fra forvaltningschefen 49 25. Kommunale redegørelser vedrørende

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 27. august 2010 kl. 12:00 i Farsø administrationsbygning, lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 27. august 2010 kl. 12:00 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 27. august 2010 kl. 12:00 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Indholdsfortegnelse 039. Meddelelser til Ældrerådets møde den 27. august 2010 75 040. Budget 2011-2014

Læs mere

Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 24. september 2008 kl. 14:00 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen

Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 24. september 2008 kl. 14:00 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 24. september 2008 kl. 14:00 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Indholdsfortegnelse 076. Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 24. september

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1

Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1 Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1 Indholdsfortegnelse 1. Besøg på tandklinikken... 3 2. Orientering fra formanden... 4 3. Sorggrupper for børn og unge i Vesthimmerlands

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune

Vesthimmerlands Kommune Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars REFERAT FOR ØKONOMIUDVALGETS EKSTRAORDINÆRE MØDE DEN 18. DECEMBER 2006 KL. 13.00 PÅ AARS RÅDHUS Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune

Vesthimmerlands Kommune Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars BESLUTNINGSPROTOKOL FOR ÅBENT MØDE I SOCIALUDVALGET VESTHIMMERLANDS KOMMUNE ONSDAG DEN 7. JUNI 2006 KL. 13.00 MØDET STARTER PÅ RØNBJERG FAMILIECENTER,

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 29 Indholdsfortegnelse 15 Åben - Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 6. marts 2007 16 Åben Sundhedsråd 17 Åben - Sundhedsaftale

Læs mere

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Indholdsfortegnelse 049. Orientering fra Ældrerådets formand 78 050. Orientering fra Knud

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune

Vesthimmerlands Kommune Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars BESLUTNINGSPROTOKOL FOR ÅBENT MØDE I SOCIALUDVALGET VESTHIMMERLANDS KOMMUNE ONSDAG DEN 6. DECEMBER 2006 KL. 15.00 I MØDELOKALE 214, 1. SAL TORVEGADE

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 7. AUGUST 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN VESTRE BOULEVARD 7

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 7. AUGUST 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN VESTRE BOULEVARD 7 Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 7. AUGUST 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN VESTRE BOULEVARD 7 Indholdsfortegnelse 61 Orientering om antallet af unge kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

Dato Journalnr Sagsbehandler Telefon. 14. december Niels Henrik Næsselund

Dato Journalnr Sagsbehandler  Telefon. 14. december Niels Henrik Næsselund Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 14. december 2009 1-21-1-09 Niels Henrik Næsselund nhn@midttrafik.dk 8740 8239 Budget 2010 I april 2009 behandlede bestyrelsen et teknisk budgetoplæg for 2010.

Læs mere

Referat fra økonomiudvalgets møde den 29. maj 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Referat fra økonomiudvalgets møde den 29. maj 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Referat fra økonomiudvalgets møde den 29. maj 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 54. Løbende opfølgning af de sammenlagte byråds økonomiske dispositioner

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006

Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006 Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006 Indholdsfortegnelse 51. Drøftelse af visioner, strategi og udvikling i børne- og skoleudvalget 52. Dialogstruktur 53. Juniorklub

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune

Vesthimmerlands Kommune Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars REFERAT FOR BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 21. SEPTEMBER 2006 KL. 16.00 PÅ AARS RÅDHUS Indholdsfortegnelse 16 Orientering om budget 2007 17 Produktionsskolen

Læs mere

Referat fra Økonomiudvalgets møde den 16. januar 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus

Referat fra Økonomiudvalgets møde den 16. januar 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus Referat fra Økonomiudvalgets møde den 16. januar 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus Indholdsfortegnelse 1. Tilbud om bredbånd 3 2. Budget 2006 for sammenlægningsudvalget 4 3. Budgetprocedure for budget 2007

Læs mere

Referat for Beredskabskommissions møde den 09. marts 2011 kl. 10:00 i Administrationsbygningen i Farsø

Referat for Beredskabskommissions møde den 09. marts 2011 kl. 10:00 i Administrationsbygningen i Farsø Referat for Beredskabskommissions møde den 09. marts 2011 kl. 10:00 i Administrationsbygningen i Farsø Indholdsfortegnelse 001. Beredskabsplanen for Vesthimmerlands Kommune Generelle del. 3 002. Finansiel

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune

Vesthimmerlands Kommune Vesthimmerlands Kommune Teknisk udvalg Formand: Uffe Bro Erik Nielsen, Mads Krarup, Kaj Wisti Lassen, Birgitte Tetzlaff, Niels Krebs Hansen, Ib Johansen. tirsdag den 7. november 2006 kl. 12:00 i Farsø

Læs mere

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 03. april 2008 kl. 15:30 i Jobcenter

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 03. april 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 03. april 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Indholdsfortegnelse 107. Udmøntning af budgetaftale 2008 for Vesthimmerlands Daghøjskole 3 108. Udmøntning af budgetaftale

Læs mere

DAGSORDEN FOR BØRNE- OG SKOLEUDVALGETS MÅNEDSMØDET MARTS TIRSDAG DEN 20. MARTS 2007 14:00

DAGSORDEN FOR BØRNE- OG SKOLEUDVALGETS MÅNEDSMØDET MARTS TIRSDAG DEN 20. MARTS 2007 14:00 DAGSORDEN FOR BØRNE- OG SKOLEUDVALGETS MÅNEDSMØDET MARTS TIRSDAG DEN 20. MARTS 2007 14:00 1 Indholdsfortegnelse 1 Åben - Valg af repræsentant til bestyrelsen for Historisk Værksted i Giver 10 Åben - Meddelelser

Læs mere

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Orientering ved formanden... 3 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007... 4 3. Mødekalender 2008...

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 30. september 2008 kl. 13:00 i

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 30. september 2008 kl. 13:00 i Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 30. september 2008 kl. 13:00 i Indholdsfortegnelse 001. Orientering om status på biblioteksområdet 108 002. Takster 2009 - Biblioteksområdet 109 003. Politisk

Læs mere

Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 03. september 2008 kl. 15:00 i Farsø administrationsbygning,lokale i kælderen

Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 03. september 2008 kl. 15:00 i Farsø administrationsbygning,lokale i kælderen Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 03. september 2008 kl. 15:00 i Farsø administrationsbygning,lokale i kælderen Indholdsfortegnelse 072. Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 3. september

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde Page 1 of 7 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 22. februar 2005 Tidspunkter 09:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Hans Krarup Olesen med afbud. Bemærkninger Knud Hjørnholm

Læs mere

Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 02. september 2008 kl. 18:00 i Aars 1

Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 02. september 2008 kl. 18:00 i Aars 1 Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 02. september 2008 kl. 18:00 i Aars 1 Indholdsfortegnelse 063. Budget 2009 3 2 Medlemmer Jan Dyregaard Ninni Gjessing Søren Peter Johansen Albert Veggerby

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE ONSDAG DEN 02. MAJ 2007 KL. 15:30 ADMINISTRATIONSBYDGNINGEN FARSØ, MØDELOKALE 111

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE ONSDAG DEN 02. MAJ 2007 KL. 15:30 ADMINISTRATIONSBYDGNINGEN FARSØ, MØDELOKALE 111 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE ONSDAG DEN 02. MAJ 2007 KL. 15:30 ADMINISTRATIONSBYDGNINGEN FARSØ, MØDELOKALE 111 52 Indholdsfortegnelse 29 Åben - Meddelelser til udvalgets møde den 2. maj 2007 30 Åben

Læs mere

åbent møde for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 10. januar 2008 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 10. januar 2008 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine åbent møde for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 10. januar 2008 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 1. Nyt medlem i Kultur- og Fritidsudvalget og Sundhedsudvalget 3 2. Drift af Hessel

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 21. april 2010 Tid 15:00 Sted Partirum 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S. Hansen

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Aars BMX Klub - foretræde om indkøb af Safe-gate 3 002. Dans for børn - workshop

Læs mere

FynBus Repræsentantskab. Referat. Fredag den 14. september 2012 kl. 14.00

FynBus Repræsentantskab. Referat. Fredag den 14. september 2012 kl. 14.00 FynBus Repræsentantskab Referat Fredag den 14. september 2012 kl. 14.00 Deltagere:, bestyrelsesformand Torben Andersen, Kerteminde Lars Kristian Pedersen, Assens Kasper Westh, Odense Fraværende Niels Bebe,

Læs mere

Bevillingsmæssige ændringer som følge af lov- og cirkulæreprogrammet 2004/2005 (DUT)

Bevillingsmæssige ændringer som følge af lov- og cirkulæreprogrammet 2004/2005 (DUT) BESLUTNINGSPROTOKOL Fraværende: Klaus Bondam og Majbritt Mamsen forlod mødet kl. 15.40 efter behandlingen af sag nr. 6. 22. J.nr. 272050 Bevillingsmæssige ændringer som følge af lov- og cirkulæreprogrammet

Læs mere

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 08. maj 2008 kl. 15:30 i Jobcenter

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 08. maj 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 08. maj 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Indholdsfortegnelse 114. Udmøntning af budgetaftale 2008 for Vesthimmerlands Dagshøjskole 3 115. Regnskab 2007 for Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 01. april 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1

Åbent møde for Handicapråds møde den 01. april 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Åbent møde for Handicapråds møde den 01. april 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Indholdsfortegnelse 008. Meddelelser til Handicaprådet møde den 1. april 2009 17 009. Kommunal redegørelse vedrørende

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 01. december 2010 kl. 09:00 i Gæstekantinen, Jobcenteret

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 01. december 2010 kl. 09:00 i Gæstekantinen, Jobcenteret Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 01. december 2010 kl. 09:00 i Gæstekantinen, Jobcenteret Indholdsfortegnelse 113. Formanden orienterer 189 114. Orientering fra administrationen 190 115.

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Referat tillægsdagsorden Social- og Sundhedsudvalget 04.09.2007 kl. 15:00 Brovst Rådhus - lokale 1 Jammerbugt Kommune Social- og Sundhedsudvalget 04.09.2007 Punkter på tillægsdagsorden åbent møde: 90.

Læs mere

Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00

Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00 Gribvand Spildevand A/S Bestyrelse 6. marts 2013 Referat af Bestyrelsesmøde d. 26. februar 2013 Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00 Mødedeltagere: Flemming

Læs mere

Økonomiudvalget ODSHERRED KOMMUNE

Økonomiudvalget ODSHERRED KOMMUNE 1. Budgetoplæg 2012-2015 for Odsherred Kommune Sag 306-2010-42702 Dok. 306-2011-210278 Initialer: CLH Åbent Sagens opståen Byrådet skal senest den 15. oktober 2011 have vedtaget et budget for 2012 med

Læs mere

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier.

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier. , Side 1 2. Åbent punkt - Beslutning om høring om principper for ny tildelingsmodel til de kommunale dagtilbud - Sag nr. 17/23502 Sagsgang og sagstype Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Beslutningssag

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 7. JUNI 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 7. JUNI 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7 Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 7. JUNI 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7 Indholdsfortegnelse 54 Budgetopfølgning pr. 30.04.2007 55 Basisbudget

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 14:00 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Økonomiopfølgning ultimo maj 2008 63 2. Beskæftigelsesplan

Læs mere

Åbent møde for Teknisk Udvalgs møde den 18. august 2008 kl. 15:00 i Administrationsbygningen, Farsø

Åbent møde for Teknisk Udvalgs møde den 18. august 2008 kl. 15:00 i Administrationsbygningen, Farsø Åbent møde for Teknisk Udvalgs møde den 18. august 2008 kl. 15:00 i Administrationsbygningen, Farsø Indholdsfortegnelse 257. Orientering 3 258. Budget 2009 5 259. Fælles retningslinier for udlejning af

Læs mere

Referat. Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 14. januar 2015kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet. Til stede: Claus Omann Jensen

Referat. Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 14. januar 2015kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet. Til stede: Claus Omann Jensen Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 14. januar 2015kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet Til stede: Claus Omann Jensen Palle Andersen Peder Kristian Pedersen Per Aastrup Jonas Fuglsang

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Tirsdag den 12-november-2002 Starttidspunkt for møde: 8.15 Sluttidspunkt for møde: 16.30 Mødested: Skolebesøg Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Orla Hansen,

Læs mere

Referat fra økonomiudvalgets møde den 24. april 2006 kl på Aars Rådhus PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Referat fra økonomiudvalgets møde den 24. april 2006 kl på Aars Rådhus PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Referat fra økonomiudvalgets møde den 24. april 2006 kl. 13.00 på Aars Rådhus Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE blad 44. Løbende opfølgning af de sammenlagte byråds økonomiske dispositioner

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 14. februar 2008 kl. 14:00 i Løgstør 214

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 14. februar 2008 kl. 14:00 i Løgstør 214 Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 14. februar 2008 kl. 14:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Landsgardeforeningen søger værtsby til DM 3 2. Anmodning fra Dronning Ingrid Hallerne 4

Læs mere

Referat fra Kultur & Fritidsudvalgets møde den 4. april 2006

Referat fra Kultur & Fritidsudvalgets møde den 4. april 2006 Referat fra Kultur & Fritidsudvalgets møde den 4. april 2006 Dagsorden: 4. Igangsættelse af fase 2 for arbejdsgruppe vedrørende landsbyråd. 5. Nedsættelse af folkeoplysningsudvalg. 6. Struktur for Vesthimmerlands

Læs mere

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. juni Drifts og statsrefusion ,

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. juni Drifts og statsrefusion , Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 2019 2019 2018 Noter Hele 1.000 kr. Oprindeligt budget Korrigeret budget Forventet regnskab Forventet rest budget* Drifts og statsrefusion 659.077 661.747

Læs mere

Principper for sammenlægning af anlægsselskabet Aarhus Letbane I/S og drifts- og infrastrukturselskabet Aarhus Letbane Drift I/S

Principper for sammenlægning af anlægsselskabet Aarhus Letbane I/S og drifts- og infrastrukturselskabet Aarhus Letbane Drift I/S Principper for sammenlægning af anlægsselskabet Aarhus Letbane I/S og drifts- og infrastrukturselskabet Aarhus Letbane Drift I/S Baggrund og forudsætninger Aarhus Letbane I/S blev stiftet i 2012 med baggrund

Læs mere

REFERAT FOR TEKNISK UDVALGS MÅNEDSMØDE MARTS MANDAG DEN 05. MARTS 2007 15:00

REFERAT FOR TEKNISK UDVALGS MÅNEDSMØDE MARTS MANDAG DEN 05. MARTS 2007 15:00 REFERAT FOR TEKNISK UDVALGS MÅNEDSMØDE MARTS MANDAG DEN 05. MARTS 2007 15:00 1 Indholdsfortegnelse 48 Åben - Anlægsprojektet: Handicapboliger Frederik den 7.`s Alle - Projektstyring 49 Åben - Tillæg til

Læs mere

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 16. december 2010 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 16. december 2010 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 16. december 2010 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 381. Løgstør Boligforening - optagelse af lån i afd. 9 - Opland 781 382. Lukket - Evt. salg

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune

Vesthimmerlands Kommune Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars BESLUTNINGSPROTOKOL FOR ÅBENT MØDE I SOCIALUDVALGET VESTHIMMERLANDS KOMMUNE ONSDAG DEN 3. MAJ 2006 KL. 13.00 MØDET STARTER PÅ VÆRESTEDET I LØGSTØR,

Læs mere

TILRETTELÆGGELSE AF BUSTRAFIK EFTER KOMMUNALREFORMEN

TILRETTELÆGGELSE AF BUSTRAFIK EFTER KOMMUNALREFORMEN Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Ebbe Jensen Afdeling: Mobilitet og infrastruktur E-mail: ebbe.jensen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 08/8455 Telefon: 76631987 Dato: 20. november 2008 TILRETTELÆGGELSE

Læs mere

Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v.

Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. Budget- og regnskabssystem for kommuner Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. I medfør af 37, stk. 2, 38, stk. 2, 40, stk. 4, 45, stk. 1, 45 a, stk. 1, 46 og 57, stk. 1

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS SUNDHEDSUDVALGET TORSDAG DEN 18. JANUAR 2007 KL. 15:30

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS SUNDHEDSUDVALGET TORSDAG DEN 18. JANUAR 2007 KL. 15:30 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS SUNDHEDSUDVALGET TORSDAG DEN 18. JANUAR 2007 KL. 15:30 1 Indholdsfortegnelse 1 Åben - Valg af formand og næstformand for Sundhedsuvalget 2 Åben - Meddelelser til udvalgets

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 12. august 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214

Referat for Socialudvalgets møde den 12. august 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Referat for Socialudvalgets møde den 12. august 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 055. Orientering ved formanden 3 056. Orientering fra forvaltningschefen 4 057. Ny organisering i Beskæftigelses-

Læs mere

Efter denne orientering har Økonomiudvalget den 9. august 2010 truffet beslutning om følgende:

Efter denne orientering har Økonomiudvalget den 9. august 2010 truffet beslutning om følgende: Foreløbig budgetbalance for budget 2011-2014. Byrådet fik på møde den 22. juni 2010 gennemgået status på budget 2011 samt økonomiaftalen for kommunerne i 2011, med de usikkerheder dette tidlige tidspunkt

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Dagsorden Uddannelsesudvalget Mødedato 20. januar 2014 kl. 17:00 Mødelokale Deltagere Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Johnny Persson (V), Bodil Knudsen (A), Pernille Ivalo Frandsen (V), Niels Christian

Læs mere

Notat vedr. analyse af takstberegning og økonomistyring for takstfinansierede institutioner - opfølgning på debat i KKR den 11. maj 2007 11.06.

Notat vedr. analyse af takstberegning og økonomistyring for takstfinansierede institutioner - opfølgning på debat i KKR den 11. maj 2007 11.06. GLADSAXE KOMMUNE Kommunaldirektøren Rådhus Allé, 2860 Søborg Tlf.: 39 57 50 02 Fax: 39 66 11 19 E-post: csfmib@gladsaxe.dk www.gladsaxe.dk Notat vedr. analyse af takstberegning og økonomistyring for takstfinansierede

Læs mere

Bodil Røn Winkel, Casper Reitz, Anders Nielsen

Bodil Røn Winkel, Casper Reitz, Anders Nielsen Boligforeningen Fyn-Bo Bestyrelsen Referat fra møde i organisationsbestyrelsen mandag den 13. februar 2017, kl. 17.00, på kontoret hos Boligkontoret Danmark, Sivlandvænget 27B, 5250 Odense S. Deltagere

Læs mere

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 12. juni 2008 kl. 15:30 i Jobcenter

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 12. juni 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 12. juni 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Indholdsfortegnelse 120. Budgetopfølgning pr. 30. april 2008 3 121. Ny organisering i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Byrådet ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er etårige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår af den til budgettet

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 12. APRIL 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 12. APRIL 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7 Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 12. APRIL 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7 Indholdsfortegnelse 45 REVA institution 46 Rådighedsbeløb

Læs mere

[UDKAST] I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af 27. juni 2011, foretages følgende ændringer:

[UDKAST] I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af 27. juni 2011, foretages følgende ændringer: [UDKAST] Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Indførelse af betinget bloktilskud for regionerne og indførelse af sanktioner for regionerne ved overskridelse af budgetterne) 1

Læs mere

Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus.

Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus. Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus. Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 125. Ansøgning om støtte fra Plan09 midler til udarbejdelse af

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan 2. etape Norddjurs Kommune 17. april 2009 Dok. nr. 49984-09 / 50019-09 / 52320-09 / 56515-09 Indledning I forbindelse med udarbejdelsen af forslaget til ældrebolighandlingsplanens

Læs mere

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 07. februar 2008 kl. 15:30 i Jobcenter

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 07. februar 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 07. februar 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Indholdsfortegnelse 93. Integrationsråd 3 94. KL s sociale temamøde den 22. - 23. maj 2008 5 Deltager ikke. 5 95. Orientering

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2017-2020 tet for 2017-20 består af det fremlagte budget til 1. behandlingen tillagt budgetforliget, som er indgået mellem Socialdemokratiet, Venstre, Konservative

Læs mere

Åbent møde for Beredskabskommissions møde den 11. marts 2009 kl. 10:00 i Kælder i Farsø

Åbent møde for Beredskabskommissions møde den 11. marts 2009 kl. 10:00 i Kælder i Farsø Åbent møde for Beredskabskommissions møde den 11. marts 2009 kl. 10:00 i Kælder i Farsø Indholdsfortegnelse 001. Brandslukningsoverenskomsten efter 2009 3 002. Godkendelse af milepælsplan for revidering

Læs mere

Halvårsregnskab 2012

Halvårsregnskab 2012 Halvårsregnskab 2012 August 2012 Indhold INDHOLD... 1 REGNSKABSFORKLARING 1. HALVÅR 2012... 1 INDLEDNING... 1 BAGGRUND FOR HALVÅRSREGNSKABET... 1 HALVÅRSREGNSKABET I HALSNÆS... 1 CENTRALE REGNSKABSBEGREBER...

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Nyt trafikselskab i Region Nordjylland

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Nyt trafikselskab i Region Nordjylland Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf. 9945 4545 - Fax 9945 4500 Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Tlf. 9947 1111 - Fax 99 47

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE

FREDERIKSSUND KOMMUNE Børn og ungeudvalget den 2. april 2001 Side 1 af 9 FREDERIKSSUND KOMMUNE U D SKRIFT Børn og Ungeudvalget 2. april 2001 kl. 16.30 i Byrådssalen og mødelokale 6 Mødedeltagere: Morten Andersen, Finn Vester,

Læs mere

Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 13. december 2007 kl. 17:00 på Farsø Hotel

Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 13. december 2007 kl. 17:00 på Farsø Hotel Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 13. december 2007 kl. 17:00 på Farsø Hotel Indholdsfortegnelse 1. Ansøgning om godkendelse som tilskudsberettiget forening... 3 2. Ansøgning om godkendelse

Læs mere

Referat Dato: :00:00 Udvalg: Økonomiudvalget

Referat Dato: :00:00 Udvalg: Økonomiudvalget Referat Dato: 27-06-2019 16:00:00 Udvalg: Økonomiudvalget 2018-2021 Sted: Mødelokale C 1/6 Indholdsfortegnelse Referat Indholdsfortegnelse Bemærkninger til dagsordenen Meddelelser Opfølgning på forventet

Læs mere

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol Dato: 30. august 2012 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:30-17:45 Knud Jørgensen, Formand Valborg Jensen Bodil Thomsen Cady Mampouya-Kilele Emilly Pedersen

Læs mere

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 24. maj 2012 kl. 14:00 i Aars 1

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 24. maj 2012 kl. 14:00 i Aars 1 åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 24. maj 2012 kl. 14:00 i Aars 1 Indholdsfortegnelse 132. Lokaler 10. klasse centret 246 133. Aalestrup Varme - Kommunegaranti 7,0 mio. kr. 249 134. Aalestrup Vand

Læs mere

Godkendelse: Tiltag ift. fællestilbuddene mellem Skoleforvaltningen og Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen - 1. behandling

Godkendelse: Tiltag ift. fællestilbuddene mellem Skoleforvaltningen og Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen - 1. behandling Punkt 13. Godkendelse: Tiltag ift. fællestilbuddene mellem Skoleforvaltningen og Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen - 1. behandling 2014-36438 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at

Læs mere

Referat fra økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 12. juni 2006 kl. 8.30 på Aars Rådhus PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Referat fra økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 12. juni 2006 kl. 8.30 på Aars Rådhus PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Referat fra økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 12. juni 2006 kl. 8.30 på Aars Rådhus Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 66. Budgetopfølgning pr. 30. april 2006 for de 4 kommuner

Læs mere

Udgangspunktet for det nye overslagsår 2015 er en pris- og lønfremskrivning af overslagsår 2014.

Udgangspunktet for det nye overslagsår 2015 er en pris- og lønfremskrivning af overslagsår 2014. Procedure samt fastlæggelse af rammer for budgetlægningen 2012-2015 behandlede på mødet den 19. januar 2011 (sag nr. 2) den overordnede procedure samt aktivitets- og tidsplan for budgetlægningen 2012-2015.

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

Norddjurs Kommune. Notat fra Fokusgruppe Økonomi. 28. december 2005

Norddjurs Kommune. Notat fra Fokusgruppe Økonomi. 28. december 2005 Norddjurs Kommune 28. december 2005 Notat fra Fokusgruppe Økonomi Regulering af væsentlige økonomiske dispositioner i kommunerne og samspil mellem sammenlægningsudvalg og kommunalbestyrelserne i 2006.

Læs mere

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Åben dagsorden. Mødelokale 3, Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Åben dagsorden. Mødelokale 3, Hedensted Rådhus Åben dagsorden Mødetidspunkt: Kl 15:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Mødelokale 3, Hedensted Rådhus Birgit Jakobsen, Hanne Grangaard, Anne Marie Madsen, Anne Lise Pedersen, Mikael Bisted, Marianne Frahm,

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik.

Faxe kommunes økonomiske politik. Faxe kommunes økonomiske politik. 2013-2020 Formål: Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, og styringen af kommunens

Læs mere

Referat. Administrative styregruppe fælles beredskab

Referat. Administrative styregruppe fælles beredskab Administrative styregruppe fælles beredskab Møde vedr.: Referat 26102015 - administrative styregruppe Mødested: Laksetorvet Randers Mødedato: 26-10-2015 Sendes til: Hjemmesiden Beredskab & Sikkerhed Deltagere:

Læs mere

REFERAT fra møde i SAMMENLÆGNINGSUDVALGET 07-03-2006 kl. 19.00 i byrådssalen, Thisted Rådhus

REFERAT fra møde i SAMMENLÆGNINGSUDVALGET 07-03-2006 kl. 19.00 i byrådssalen, Thisted Rådhus THISTED KOMMUNE REFERAT fra møde i kl. 19.00 i byrådssalen, Thisted Rådhus Medlemmer: Arne Hyldahl, Arne Kaspersen, Viggo Iversen, Arnold Larsen, Bjarne Holm, Ejner Frøkjær, Elsebeth Nielsen, Erik Hove

Læs mere