Notat. 30. juli Błrn og skole

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat. 30. juli Błrn og skole"

Transkript

1 Notat Forvaltning: Błrn og skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 30. juli 2009 Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang Vedrłrende: Analyse af omr det for udsatte błrn og unge Notatet sendes/sendt til: Błrn og skoleudvalget Handleplan p baggrund af BDO Kommunernes Revision analyse af omr det for udsatte błrn og unge BDO Kommunernes Revision (herefter KR) har lavet en analyse af omr det for udsatte błrn og unge. Analysen er lavet med henblik p at f et samlet overblik over łkonomi og aktiviteter i Błrn og familieafdelingen, og en belysning af, om den m de som Randers kommune fagligt arbejder med omr det er hensigtsm ssigt, og om balancen mellem egne tilbud og anvendelsen af andre tilbud udenfor kommunen er hensigtsm ssig, herunder om flere błrn og unge, som led i at reducere anbringelsesudgifterne, kan anbringes s n r lokalmiljłet som det er muligt og fagligt forsvarligt. Rapporten indeholder nogle overordnede konklusioner og anbefalinger. De mest centrale konklusioner er ogs de punkter, som BDO anbefaler, at Randers kommune błr fokusere p, med henblik p at styrke arbejdet med udsatte błrn og unge. Analysen har v ret koncentreret om 4 delopgaver: Analyse af udgiftsniveauet p Błrn og ungeomr det Analyse af anbringelsesomr det Myndighedsomr det - serviceniveau, visitation og opgavelłsning Analyse af Familiehuset i Randers kommune Analysen af udgiftsniveauet viser, at Randers Kommune gennemsnitligt har stłrre udgifter til omr det błrn og unge med s rlige behov pr indbyggere end sammenligningskommunerne. De relativt store udgifter kan ikke tilskrives et stłrre antal sager, men et relativt hłjt omkostningsniveau pr. sag prim rt til anbringelserne indenfor kategorierne Plejefamilier og opholdsteder for Błrn og unge samt Forebyggende foranstaltninger for błrn og unge.

2 - 2 - KR har ved hj lp af en kategoriseringsmodel gennemg et 25 % af de anbragte błrns sager. Analysen viser, at błrn med tilsyneladende sammenlignelige problemstillinger i praksis er anbragt p s vel forskellige anbringelsestyper som forskellige anbringelsessteder. I rapporten n vnes det ogs at der med fordel kan arbejdes med udvikling af egne dłgn- og dagtilbud og med sammenh ng mellem disse. KR n vner at distriktsmodellen er b redygtig i Randers kommune, og at de potentielle svagheder, som en distriktsmodel kan have, ikke er markante, da kommunen har en stłrrelse der bl.a. bevirker, at sagsbehandlerne har kolleger omkring sig, s der er mulighed for lłbende faglig sparring. Derimod vurderer KR, at den nuv rende arbejdsfordeling mellem Anbringelsesteamet og Forebyggelsesteamet er uhensigtsm ssig. I forhold til visitation, łkonomistyring, sagsbehandling og kompetenceforhold peger KR p manglende klarhed og muligheder for udvikling af omr derne. KR n vner ogs, at en af mulighederne for at blive mere fokuseret og m lrettet i forhold til at styre łkonomien p omr det Błrn og unge med s rlige behov, kan v re at głre omr det rammebelagt i en eller anden forstand. KR peger ogs p en forskellighed i forhold til organiseringen af udfłreomr det, idet der p dagforanstaltningsomr det er et meget fald struktur, hvorimod der p dłgnomr det er en mere hierarkisk opbygning. Da dłgnomr det har meget forskelligartede tilbud, er det KR s vurdering, at organiseringen kan virke uhensigtsm ssig for en dialog p udfłredelen som helhed. I samarbejde med KR er der udarbejdet en model for kvalitetstilsyn, som tages i brug i september Form let med kvalitetstilsynet er at sikre en lłbende kvalitetsudvikling og kvalitetssikring af sagsbehandlingen, at sikre ledelsens opfłlgning p sagsbehandlingen og ledelsesinformationer generelt. Der er 11 anbefalinger som bliver pr til handlinger. senteret i det nedenst ende med efterfłlgende forslag 1. anbefaling: Organiseringen af udfłredelen

3 - 3 - ndring af organiseringen af udfłredelen i Randers Kommunes Błrn og familieafdeling. KR vurderer, at organiseringen af udfłredelen i hłjere grad błr fremme dialogen mellem de forskellige leverandłrer p henholdsvis dagog dłgnomr det og anbefaler, at der indfłres en mere flad struktur. Samtidigt błr den overordnede styring og udvikling af udfłredelen styrkes. Man kan overveje en funktionsopdelt organisering og samtidigt rationalisere og styrke den strategiske ledelse p funktionsniveau. For at styrke den overordnede styring og udvikling af den samlede tilbudsvifte p leverandłromr det i Błrn og familieafdelingen foresl s, at der s ttes en proces i gang for at skabe en mere hensigtsm ssig organisering af dłgntilbuddene. Dette skal ogs sikre en lłbende strategiudvikling p tv rs af dag- og dłgnomr det. KR ser endvidere mulighed for en effektivisering af eksisterende tilbud p ungeomr det, frem for at etablere nye tilbud. Derfor vil der blive igangsat et arbejde med henblik p, at optimere tilbuddene og tilbuddenes indbyrdes sammenh ngskraft ud fra den t nkning vi har de błrn vi har og vi skal s vidt muligt kunne tage os af de błrn vi har. Viften af tilbud sammens ttes i et samarbejde mellem de udfłrer vi har i dag p dag og dłgnomr det. I lłbet af efter ret s ttes en proces i gang, og der bliver udarbejdet en rapport, s en implementering kan foreg i lłbet af anbefaling: Omorganiseringen af myndighedsomr det Overvej en omorganisering af myndighedsomr dets opdeling mellem anbringelse og forebyggelse. I den nuv rende organisering er myndighedsomr det delt s ledes, at en gruppe r dgivere arbejder med forebyggelsessager og en anden gruppe arbejder med anbringelsessager. Arbejdsdelingen betyder at błrn / unge som skal anbringes skifter sagsbehandler, n r sagen g r fra at v re en forebyggelsessag til at v re en anbringelsessag. Denne arbejdsdeling vurderer KR er uhensigtsm ssig. Der er ganske vist b de fordele og ulemper forbundet med organiseringen, men det er KR s samlede indtryk, at Randers kommune med fordel kan genoverveje den fremadrettede opgave- og arbejdsfordeling p omr det. 3. anbefaling: Sektorpolitikken Der bliver sat en proces i gang i forhold til KR s anbefaling, og i slutningen af august bliver der afholdt en temadag med ledere, fagkonsulenter og TR for r dgivergruppen. Temadagen bruges til at drłfte, hvordan der fremadrettet skal arbejdes med KR s anbefalinger i forhold til en omorganisering af myndighedsomr det. Konsulent fra KR deltager i processtart og er med p arbejdsdagen. Efter arbejdsdagen bliver der konkluderet og udarbejdet en plan for implementering af den nye organisering.

4 - 4 - Der s ttes fokus p sektorpolitikken for błrn og unge med s rlige behov, og man kvalitetssikrer h ndbogens procedurebeskrivelser med udgangspunkt i standarder for sagsbehandling. I forl ngelse heraf anbefales, at den planlagte revurdering af sektorpolitikken i efter ret 2009 anvendes til at forankre politikkens indhold dels i kommunens redskaber og v rktłjer, dels i medarbejdere og lederes bevidsthed. Revision af sektorpolitikken for błrn og unge med s rlige behov p begyndes medio august og en proces- og tidsplan, hvor der bliver taget hłjde for KR s anbefalinger, bliver forelagt błrn og skoleudvalget p udvalgsmłdet 1. september Revisionen laves i samarbejde med handicapafdelingen. 4. anbefaling: Inddragelse af familie og netv rk Prioritering og inddragelse af familie og netv rk i hłjere grad, b de i undersłgelsesfasen og handleplansfasen. Dette kan eksempelvis głres ved at benytte metoder som netv rksmłder og familier dslagning i hłjere grad. 5. anbefaling: Kompetenceforholdene Der er nedsat en arbejdsgruppe, som skal beskrive, hvordan der kan arbejdes med nye initiativer i forhold til netv rksanbringelser. Arbejdsgruppen skal ogs beskrive hvilke metoder/ redskaber der skal anvendes til form let, og hvordan implementering af metode/ redskaberne skal foreg. Arbejdsgruppen forventes at v re f rdig medio september Arbejdet laves i samarbejde med handicapafdelingen.

5 - 5 - Kompetenceforholdene p s vel omr det for udsatte błrn som błrnehandicap tydeliggłres. Det anbefales konkret, at der udarbejdes en specifik kompetenceplan p myndighedsomr det. 6. anbefaling: IT lłsning til sagsbehandling Kompetenceforhold, visitation og łkonomisk styring er omr der, som griber ind i og p virker hinanden. I forhold til at koble faglighed og styring af łkonomien sammen, er Błrn og familieafdelingen blevet inspireret af Kłbenhavn kommune, som har f et styr p det ustyrlige, hvilket vil sige omr det for błrn og unge med s rlige behov. Der bliver arbejdet p at udforme og implementere en Kłbenhavner lignende model i Błrn og familieafdelingen. Modellen skal sammenkoble łkonomien og visitation til b de forebyggende og anbringende foranstaltninger. I modellen er łkonomien delt ud i de enkelte distrikter, visitationen foreg r i et myndighedsteam i distriktet, og kompetencen er i det enkelte team og ikke hos den enkelte r dgiver. Den enkelte r dgiver har en oversigt med priser p samtlige foranstaltninger p hvert enkelt barn. Oversigten giver mulighed for lłbende at fłlge op p foranstaltningerne og p udgifterne, og der kan laves en prognose i forhold til overholdelse at budgettet. For resten af 2009 bliver kompetenceforholdene strammet op og fokus i det nuv rende sparrings - og visitationsudvalg bliver rettet mod ogs at drłfte priser og sagsbehandling. De nuv rende retningslinjer for udvalgets arbejde justeres, s de kan tr de i kraft inden udgangen af august. S frem visitationen udl gges til det enkelte team i distriktet, vil det nuv rende visitationsudvalg blive nedlagt, og det vil udelukkende v re meget dyre enkeltsager, som skal visiteres i et centralt udvalg. I lłbet af efter ret neds ttes en arbejdsgruppe, som skal arbejde med Kłbenhavner modellen. Der forventes at arbejdsgruppen afleverer en rapport inden udgangen af 2009.

6 - 6 - Det overvejes og undersłges, om det i hłjere grad er muligt at anvende en IT lłsning i sagsbehandlingen, der kan fremme effektiviteten og styringen i sagsbehandlingen, eksempelvis ved i hłjere grad at kunne integrere sagstyring, sagsbehandling og journalisering. Da Błrn og familieafdelingens sagsbehandlingssystem er et hjemmelavet system, hvor de enkelte dokumenter er udarbejdet i et tekstbehandlingsprogrammer, er egentlig elektronisk sagsbehandling ikke mulig, og det er vanskeligt at overholde sikkerhedskravene til opbevaring af dokumenter med personfłlsomme oplysninger. KR vurderer, at Randers Kommune med fordel kan undersłge hvor vidt det er muligt at anskaffe og implementere en elektronisk lłsning, der i hłjere grad kan understłtte og effektivisere sagsbehandlernes administrative arbejde. Med sk rpede lovgivningsm ssige krav til sagsbehandlingen, er det vigtigt at undg administrativt dobbeltarbejde i sagsbehandlingen, s r dgiverne i hłjere grad kan fokusere p den indholdsm ssige del af sagsbehandlingen. 7. anbefaling: Visitations- og sparringsudvalget Błrn og familieafdelingen neds tter en arbejdsgruppe, som skal undersłge, om der findes et IT system, som indeholder nedenst ende funktioner: Understłtte og effektivisere sagsbehandlernes administrative arbejde Ledelsesinformationer til planl gning og styring af indsatsen Integration af łkonomiske og socialfaglige overvejelser Bedre matchning af behov af tilbud med stłtte af foranstaltningsvalget Mulighed for kommunikation med egne tilbud i Randers kommune Understłtning af łkonomi styring Der afleveres en rapport inden udgangen af Handicap og IT afdelingen deltager i arbejdsgruppen. Visitations - og sparringsudvalget p familieomr det gen- eller nyt nkes, s ledes at man sikrer sammenh ngen mellem indsatsernes kvalitet og pris samt legitimitet i sagsbehandlingen. 8. anbefaling: Benchmarkinganalysen De g ldende retningslinjer for Visitations- og sparringsudvalgets arbejde justeres og strammes op, fokus bliver rettet mod ogs at drłfte priser og legitimitet i sagsbehandlingen. Der er lavet en oversigt med priser p de anbringelsesinstitutioner der bruges i dag. S frem łkonomi og kompetencer udl gges til distrikterne og de enkelte teams, vil Visitations - og sparringsudvalget ikke l ngere eksistere i nuv rende form, og det formodes at der kun vil v re behov for en central visitation i forhold til meget dyre enkeltsager.

7 - 7 - Af benchmarkinganalysen fremg r det, at Randers Kommune har gennemsnitlige udgifter p omr det, der ligger over hovedparten af sammenligningskommunerne. Analysen viser, at de relativt store omkostninger skyldes et gennemsnitlig hłjt omkostningsniveau pr. sag prim rt indenfor kategorierne Plejefamilier og opholdssteder for błrn og unge samt forebyggende foranstaltninger. Randers Kommune anbefales at analysere de dele af opgavelłsningen, hvor Randers Kommune afviger v sentligt fra de sammenlignelige kommuner, n rmere. 9. anbefaling: konomistyring En strammere og mere fokuseret łkonomistyring p s vel omr det for błrnehandicap som omr det for udsatte błrn og unge. Styringen g lder b de łkonomistyring p sagsniveau, fx gennem konsekvent inddragelse af viden om foranstaltningernes pris i visitationen, og i forhold til den samlede overordnede łkonomistyring af omr derne. KR anbefaler initiativer der retter sig mod s vel ledere og medarbejdere, og som b de vedrłrer at understłtte en łkonomistyringskultur, at have og bruge de nłdvendige v rktłjer til łkonomistyringen samt i hłjere grad at sammenk de budgetansvar med det faglige ansvar. Da analysen af og kategoriseringen af anbringelsessagerne og anbringelsesmłnstre viser, at der kan v re błrn som med fordel kunne v re anbragt anderledes (og billigere) foresl s, at alle anbringelsessager gennemg s, ikke nłdvendigvis med henblik p at flytte rundt med błrnene, men med henblik p at skabe overblik og ndre p den fremtidige praksis. Der udarbejdes en tids - og handleplan i forhold til gennemgang af sagerne. KRs anbefalinger i forhold til łkonomistyring bliver indarbejdet i kommissoriet som omhandler kompetenceforhold og visitation. I arbejdet med łkonomistyringen vil der blive sat fokus b de łkonomistyring p sagsniveau, og p den samlede og overordnede łkonomistyring af omr derne. Indsatsen for fremadrettet at holde budgetrammen p omr det skal understłttes af forskellige łkonomistyringsinitiativer. I september neds ttes en arbejdsgruppe, som skal arbejde med Kłbenhavner modellen, og det planl gges, at arbejdsgruppen udarbejder en rapport inden udgangen af anbefaling: Budgetfordelingsmodel og styring p aktivitetsniveau At Randers Kommune overvejer at igangs tte Der skal ske an afklaring af, hvilke en proces mod at indfłre en form for styringsmodel Błrn og familieafdelingen skal aktivitetsbaseret budgetfordelingsmodel p de anvende i fremtiden prim rt i forhold til egne forebyggende og r dgivende institutioner. I processen skal overvejes s vel fordele og foranstaltninger. Der skal findes en model som giver tydelighed i forhold til at bestille en ulemper ved forskellige styringsmodeller. Fx vil ydelse. Sagsbehandleren skal vide pr cist, en af udfordringerne forbundet med en łget hvilken pris der skal betales for den enkelte grad af styring p aktivitetsniveau v re, at de ydelse, som skal leveres i forhold til den forebyggende foranstaltninger dels er og udarbejdede handleplan. skal v re fleksibelt indrettede, dels at I lłbet af efter ret neds ttes en opgaverne pt. ikke altid visiteres s rligt arbejdsgruppe, som skal arbejde med KRs pr cist. Dertil kommer hensynet til at udnytte anbefalinger. kapaciteten i egne tilbud mere effektivt.

8 anbefaling: Handleplansarbejdet Der s ttes fokus p handleplansarbejdet, s ledes at handleplanen derved f r en central funktion i forbindelse med myndighedsomr dets bestilling og opfłlgning p ydelser ved leverandłren. Medio august s ttes en proces i gang, hvor der bliver sat fokus p handleplansarbejdet. Handleplanerne skal anvendes som arbejdsredskaber, der bruges til at definere, bestille og fłlge op p de foranstaltninger, der skal leveres. I forbindelse med de rlige kvalitetstilsyn, vil der blive fulgt op p handleplansarbejdet. Fłrste kvalitetstilsyn er planlagt i efter ret 2009.

rdiget af: TR Vedrłrende: Analyse af omr det for udsatte błrn og unge samt omr det for błrnehandicap

rdiget af: TR Vedrłrende: Analyse af omr det for udsatte błrn og unge samt omr det for błrnehandicap Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 3. august Udf rdiget af: TR Vedrłrende: Analyse af omr det for udsatte błrn og unge samt omr det for błrnehandicap Notatet sendes/sendt til:

Læs mere

strategiplan for anbringelsesomr det

strategiplan for anbringelsesomr det i m l strategiplan for anbringelsesomr det 2010-2013 Baggrund I forbindelse med budgetforliget for 2010-2013 blev der vedtaget en łkonomisk ramme for familiesager vedrłrende anbringelser af błrn og unge

Læs mere

Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang / Słren Kj r Vedrłrende: Redegłrelse for arbejde med Screenings-rapport i Błrn og familieafdelingen.

Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang / Słren Kj r Vedrłrende: Redegłrelse for arbejde med Screenings-rapport i Błrn og familieafdelingen. Notat Forvaltning: Błrn og skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 5. oktober Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang / Słren Kj r Vedrłrende: Redegłrelse for arbejde med Screenings-rapport i Błrn og familieafdelingen. Notatet

Læs mere

Analyse af behov for dag- og dłgntilbud til błrn, unge og deres familier.

Analyse af behov for dag- og dłgntilbud til błrn, unge og deres familier. Notat Forvaltning: Błrn og Skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 14. april 2009 Udf rdiget af: Nina Leunbach Wang Vedrłrende: Behov for dag- og dłgntilbud p Błrn og Familieomr det Notatet sendes/sendt til: Błrn og

Læs mere

Forvaltning: Dato: Revideret 18. december 2009. Fastl ggelse af serviceniveauet p omr det błrn og unge med s rlige behov for stłtte

Forvaltning: Dato: Revideret 18. december 2009. Fastl ggelse af serviceniveauet p omr det błrn og unge med s rlige behov for stłtte Notat Forvaltning: Dato: Revideret 18. december 2009 Błrn og skole J.nr.: Br.nr.: 7. december 2009 Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang / Słren Kj r Vedrłrende: Fastl ggelse af serviceniveau p omr det błrn

Læs mere

Familiehuset AFTALE NOVEMBER 2010

Familiehuset AFTALE NOVEMBER 2010 Familiehuset AFTALE 2011 2012 23. NOVEMBER 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Notat. 26. oktober 2009

Notat. 26. oktober 2009 1 Notat Forvaltning: Błrn og skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 26. oktober 2009 Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang Vedrłrende: Aktiviteter afholdt i forhold til de socialfaglige medarbejdere i Błrn og familieafdelingen

Læs mere

rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: konomistyring i Randers en revurdering af ramme/ikke-rammebelagte udgifter

rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: konomistyring i Randers en revurdering af ramme/ikke-rammebelagte udgifter Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 5. oktober 2009 Udf rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: konomistyring i Randers en revurdering af ramme/ikke-rammebelagte udgifter Notatet sendes/sendt

Læs mere

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet.

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. 1 Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet Omr de Lovgrundlag: Forebyggelse ift. błrn og unge med nedsat funktionsevne Stłtte fra familiekonsulent-teamet

Læs mere

Notat. 3. august Social & Arbejdsmarked. 1. Indledning.

Notat. 3. august Social & Arbejdsmarked. 1. Indledning. Notat Forvaltning: Social & Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 3. august 2010 Udf Vedrłrende: rdiget af: Anne-Mette Harbo Andersen ndring af lov om retssikkerhed og administration p det sociale omr de

Læs mere

Barnets Reform indeb rer b de lov ndringer og en r kke initiativer, som skal udvikle indsatsen bedre gennem styrket fokus p resultater.

Barnets Reform indeb rer b de lov ndringer og en r kke initiativer, som skal udvikle indsatsen bedre gennem styrket fokus p resultater. Notat Forvaltning: Błrn og skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 21. juli 2010 Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang Vedrłrende: Barnets Reform Notatet sendes/sendt til: Barnets Reform Juni 2010 vedtog Folketinget Lov

Læs mere

- hvad de manglende muligheder betyder for sagsbehandlingen - hvilke łkonomiske konsekvenser, de manglende muligheder har for Randers

- hvad de manglende muligheder betyder for sagsbehandlingen - hvilke łkonomiske konsekvenser, de manglende muligheder har for Randers Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 2. november 2011 Udf rdiget af: TR Vedrłrende: Status for genopretningsplanen p psykiatri- og handicap Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget

Læs mere

Notat. 8. maj konomiafdelingen

Notat. 8. maj konomiafdelingen Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 8. maj 2008 Udf rdiget af: Susanne Risager Clausen Vedrłrende: Ledelsesinformation: Behov for og krav til ledelsesinformation Notatet sendes/sendt

Læs mere

Udf rdiget af: Bo Skovgaard Vedrłrende: Revisionsundersłgelse af łkonomistyringen i Social & Arbejdsmarked

Udf rdiget af: Bo Skovgaard Vedrłrende: Revisionsundersłgelse af łkonomistyringen i Social & Arbejdsmarked Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 8. juni 2010 Udf rdiget af: Bo Skovgaard Vedrłrende: Revisionsundersłgelse af łkonomistyringen i Social & Arbejdsmarked Notatet sendes/sendt

Læs mere

Infanterivej 33 - familier

Infanterivej 33 - familier Infanterivej 33 - familier AFTALE 2011 2012 23. NOVEMBER 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

Kommissorium for indfłrelse af ESDH system p personsagsomr det

Kommissorium for indfłrelse af ESDH system p personsagsomr det Notat Forvaltning: Błrn, Skole og Kultur Dato: J.nr.: Br.nr.: 15. marts 2011 Udf rdiget af: Diana L bbert Pedersen (projektleder) Vedrłrende: Kommissorium for indfłrelse af ESDH system p personsagsomr

Læs mere

Anbringelsesgrundlag for błrn og unge med betydeligt og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne (og deres słskende)

Anbringelsesgrundlag for błrn og unge med betydeligt og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne (og deres słskende) Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: September 2011 Udf rdiget af: Annette B rnholdt, Faglig Leder, Błrn-Handicap, Socialafdelingen. Vedrłrende: Anbringelse af błrn og unge med

Læs mere

Notat. 8. juni 2011 J.nr.: Social- og Arbejdsmarked. Br.nr.: Udf rdiget af: Christian Forchhammer Foldager & Ulrik Lłvehjerte Vedrłrende: Demografi

Notat. 8. juni 2011 J.nr.: Social- og Arbejdsmarked. Br.nr.: Udf rdiget af: Christian Forchhammer Foldager & Ulrik Lłvehjerte Vedrłrende: Demografi Notat Forvaltning: Social- og Arbejdsmarked Dato: 8. juni 2011 J.nr.: Br.nr.: Udf rdiget af: Christian Forchhammer Foldager & Ulrik Lłvehjerte Vedrłrende: Demografi Notatet sendes/sendt til: Demografi

Læs mere

Visitationsprocedure og handleplansaftale vedr. bostłtte for s rligt udsatte borgere i Randers Kommune Jfr. SEL 85

Visitationsprocedure og handleplansaftale vedr. bostłtte for s rligt udsatte borgere i Randers Kommune Jfr. SEL 85 Visitationsprocedure og handleplansaftale vedr. bostłtte for s rligt udsatte borgere i Randers Kommune Jfr. SEL 85 Ved henvendelse vurderes hvilken m lgruppe pgl. borger tilhłrer og sagen placeres hos

Læs mere

Notat. Indledning. 19. januar Błrn, skole og kultur

Notat. Indledning. 19. januar Błrn, skole og kultur Notat Forvaltning: Błrn, skole og kultur Dato: J.nr.: Br.nr.: 19. januar 2012 Udf rdiget af: Bo Skovgaard Vedrłrende: Kanalstrategi for Błrn, skole og kultur Notatet sendes/sendt til: Chefgruppen og Ulrik

Læs mere

Aftale mellem Randers Byr d og. Fritidscentret 2009 og

Aftale mellem Randers Byr d og. Fritidscentret 2009 og 1 Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2009 og2010 www.fritidscentret.dk 2 Indhold: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Form l med aftalen Politiske visioner, m l og krav Fritidscentret hvem er vi? M lene i

Læs mere

Dette notat beskriver den konkrete udmłntning af kommunens kłrselskontor.

Dette notat beskriver den konkrete udmłntning af kommunens kłrselskontor. Notat Forvaltning: Błrn, Skole og Kultur : J.nr.: Br.nr.: 11. marts 2011 10/001138 Udf rdiget af: Bitten Laursen Vedrłrende: Kłrselskontor i Randers Kommune Notatet sendes/sendt til: Direktionen Udmłntningsplan

Læs mere

Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2011 og2012

Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2011 og2012 1 Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2011 og2012 Hellig ndshuset Fritidscentret www.fritidscentret.dk 2 Indhold: 1. Form l med aftalen 2. Politiske visioner, m l og krav 3. Fritidscentret hvem

Læs mere

Ledelsens evaluering af kvalitetsstyringssystemet p Natur og Miljłomr det

Ledelsens evaluering af kvalitetsstyringssystemet p Natur og Miljłomr det Ledelsens evaluering af kvalitetsstyringssystemet p Natur og Miljłomr det 2009 1 Analyserapportens indhold Analyserapporten skal ifłlge den procedure om ledelsens evaluering (S 4.1) indeholde: 1. Analyse

Læs mere

Błrnehaven Tagrenden. aftale 2009 2010 12.09 2008

Błrnehaven Tagrenden. aftale 2009 2010 12.09 2008 Błrnehaven Tagrenden aftale 2009 2010 12.09 2008 1 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Sammenfatning af hłringssvar fra skoler m.fl. vedrłrende forslaget til. den fremtidige organisering af specialundervisningsomr det.

Sammenfatning af hłringssvar fra skoler m.fl. vedrłrende forslaget til. den fremtidige organisering af specialundervisningsomr det. Sammenfatning af hłringssvar fra skoler m.fl. vedrłrende forslaget til den fremtidige organisering af specialundervisningsomr det Forslaget til den fremtidige organisering af specialundervisningsomr det

Læs mere

Notat. Genopretning af łkonomien p psykiatriomr det. 19. april Social og arbejdsmarked

Notat. Genopretning af łkonomien p psykiatriomr det. 19. april Social og arbejdsmarked Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 19. april 211 Udf rdiget af: Sine Louise Iversen Vedrłrende: Genopretning af łkonomien p psykiatriomr det Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget

Læs mere

Solg rden AFTALE DECEMBER 2010

Solg rden AFTALE DECEMBER 2010 Solg rden AFTALE 2011 2012 1. DECEMBER 2010 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m

Læs mere

Der er ikke lavet en status p psykiatriomr det, da omr det ved starten af valgperioden jo ikke var en del af socialudvalgets ressort.

Der er ikke lavet en status p psykiatriomr det, da omr det ved starten af valgperioden jo ikke var en del af socialudvalgets ressort. Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 7. december 2011 Udf rdiget af: Torben Rugholm og Gitte Vesti Vedrłrende: Status for młdeafholdelse, arbejdsform og politiske milep le Notatet

Læs mere

Hłringsnotat vedr. genopretningsplan af łkonomien for

Hłringsnotat vedr. genopretningsplan af łkonomien for Notat Forvaltning: Socialomr det Dato: J.nr.: Br.nr.: 23.05.2011 Udf rdiget af: Keld Andersen og Anne E. Hegelund Vedrłrende: Genopretning af łkonomien p psykiatriomr det. Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget

Læs mere

Udarbejdelsen af den nye frivilligpolitik er tidssat til 2. halv r Der sigtes mod en byr dsgodkendelse af politikken i december 2011.

Udarbejdelsen af den nye frivilligpolitik er tidssat til 2. halv r Der sigtes mod en byr dsgodkendelse af politikken i december 2011. Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 26. april 2011 Udf rdiget af: RHC Vedrłrende: Ny frivilligpolitik for Randers Kommune - tids- og procesplan Notatet sendes/sendt til: Socialudvalg

Læs mere

AFTALE NOVEMBER 2010

AFTALE NOVEMBER 2010 Rismłlleg rden AFTALE 2011 2012 23. NOVEMBER 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet.

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. revideret sep. 2011 1 Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet Omr de Forebyggelse ift. błrn og unge med nedsat unktionsevne 2 Lovgrundlag: Stłtte

Læs mere

Aftale for Rusmiddelcenter Randers

Aftale for Rusmiddelcenter Randers Aftale for Rusmiddelcenter Randers 2011-12 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l

Læs mere

Randers Kommunes sektorpolitik for familie- og handicapomr derne

Randers Kommunes sektorpolitik for familie- og handicapomr derne N r błrn og unge har s rlige behov for stłtte Randers Kommunes sektorpolitik for familie- og handicapomr derne 18. februar 2010 2 Indledning Politikken N r błrn og unge har behov for stłtte er en pr sentation

Læs mere

Bopladsen AFTALE NOVEMBER 2010

Bopladsen AFTALE NOVEMBER 2010 Bopladsen AFTALE 2011 2012 23. NOVEMBER 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Notat. Gaia Museums fremtidige organisering

Notat. Gaia Museums fremtidige organisering Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 11. maj 2011 Udf rdiget af: Anne E. Hegelund Vedrłrende: Gaia Museum Notatet sendes/sendt til: Direktionen, Gaia Museums bestyrelse, Socialudvalget

Læs mere

Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste til for ldre til błrn med nedsat funktionsevne.

Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste til for ldre til błrn med nedsat funktionsevne. Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste til for ldre til błrn med nedsat funktionsevne. 1 Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste Omr de Randers kommune skal yde d kning af hel eller delvis

Læs mere

Sundhedspolitikken udarbejdes i overensstemmelse med de rammer, der centralt er beskrevet for udarbejdelse af de nye politikker.

Sundhedspolitikken udarbejdes i overensstemmelse med de rammer, der centralt er beskrevet for udarbejdelse af de nye politikker. Notat Forvaltning: Dato: Sundhed og ldre J.nr.: 23. januar 2011 Br.nr.: Udf rdiget af: Sundhedsteam, konsulenter og Lene Jensen Vedrłrende: Ny sundhedspolitik for Randers Kommune Notatet sendes/sendt til:

Læs mere

Aftale for Perron

Aftale for Perron 1. Form l med aftalen Aftale for Perron 4 2011-12 Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l med aftalestyringen

Læs mere

Beretning for Borgerr dgiverens virksomhed for de fłrste 6

Beretning for Borgerr dgiverens virksomhed for de fłrste 6 Notat Forvaltning: Dato: 15. august 2011 Dokumentnr.: Borgerr dgiver Randers Kommune 11/004613-1 Afsender: Jesper Cortes Vedrłrende: Beretning for Borgerr dgiverens virksomhed for de fłrste 6 m neder Notat

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UUR)

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UUR) Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UUR) AFTALE 2010 2012 10. JUNI 2010 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i

Læs mere

AFTALE NOVEMBER

AFTALE NOVEMBER Vester Alle AFTALE 2011 2012 23. NOVEMBER 2010 Kunstner: Jan Blik Pedersen 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers

Læs mere

Demografi og generelle udviklingstendenser p handicapomr det i Randers Kommune

Demografi og generelle udviklingstendenser p handicapomr det i Randers Kommune Notat Forvaltning: Social- og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: Udf rdiget af: Christian Forchhammer Foldager & Ulrik Lłvehjerte Vedrłrende: Demografi Notatet sendes/sendt til: Demografi og generelle

Læs mere

Evaluering af organiseringen i błrn og familieafdelingen

Evaluering af organiseringen i błrn og familieafdelingen Evaluering af organiseringen i błrn og familieafdelingen 1 Indholdsfortegnelse 1. Evaluering af organiseringen i błrn og familieafdelingen...4 1.1 Indledning...4 1.2 Eksisterende analyser og undersłgelser...4

Læs mere

N r błrn og unge har behov for stłtte. Randers Kommunes sektorpolitik for familie- og handicapomr derne

N r błrn og unge har behov for stłtte. Randers Kommunes sektorpolitik for familie- og handicapomr derne N r błrn og unge har behov for stłtte Randers Kommunes sektorpolitik for familie- og handicapomr derne 5. maj 2010 2 Indledning Politikken N r błrn og unge har behov for stłtte er en pr sentation af de

Læs mere

Notat. rlig drłftelse om kommunens politik p. kompetenceudviklingsomr det i Randers Kommune

Notat. rlig drłftelse om kommunens politik p. kompetenceudviklingsomr det i Randers Kommune Notat Forvaltning: Personale og HR afdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 28. august 2009 Udf rdiget af: Christina Willumsen/Mikael Steen/Anne Dahl Iversen Vedrłrende: rlig drłftelse om kommunens politik p Kommune

Læs mere

1. Projektets titel og j. nr. Netv rk som udviklingsdynamo til virksomhedsdrevet udvikling p landet, j.nr

1. Projektets titel og j. nr. Netv rk som udviklingsdynamo til virksomhedsdrevet udvikling p landet, j.nr EVALUERING AF TILSKUD FRA VELF RDSMINISTERIETS LANDDISTRIKTSPULJE 1. Projektets titel og j. nr. Netv rk som udviklingsdynamo til virksomhedsdrevet udvikling p landet, j.nr. 2008-8338 2. Projektets form

Læs mere

Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov Handicap.

Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov Handicap. Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov Handicap. 1 Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov - Handicap Den samlede kvalitetsstandard

Læs mere

Samtidig blev det besluttet, at kommunens łvrige betalinger skulle analyseres n med henblik p eventuel optimering.

Samtidig blev det besluttet, at kommunens łvrige betalinger skulle analyseres n med henblik p eventuel optimering. Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 22. februar 2010 Udf rdiget af: Brian Hansen og Poul Hjłllund Vedrłrende: Optimering af ind- og udbetalinger Notatet sendes/sendt til: Direktionen

Læs mere

Aftale med Błrnecenter Randers 2013-2014

Aftale med Błrnecenter Randers 2013-2014 Aftale med Błrnecenter Randers 2013-2014 Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l med

Læs mere

Aftale med De Socialpsykiatriske Aktivitetstilbud for

Aftale med De Socialpsykiatriske Aktivitetstilbud for Aftale med De Socialpsykiatriske Aktivitetstilbud for 2009-10 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

Udf rdiget af: Dorte Brłns, Else Sall Vedrłrende: Forslag til fremtidig strukturering af stłtteindsatsen i Randers Kommune

Udf rdiget af: Dorte Brłns, Else Sall Vedrłrende: Forslag til fremtidig strukturering af stłtteindsatsen i Randers Kommune Notat Forvaltning: Błrn og Skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 12. marts 2010 Udf rdiget af: Dorte Brłns, Else Sall Vedrłrende: Forslag til fremtidig strukturering af stłtteindsatsen i Randers Kommune Notatet sendes/sendt

Læs mere

Indkłbsstrategi Randers Kommune

Indkłbsstrategi Randers Kommune Indkłbsstrategi 2011-2013 Randers Kommune 1. Vision for indkłbsomr det i Randers Kommune 3 2. Indledning 3 3. Udfordringer p indkłbsomr det i dag: 4 4. Strategiens 3 hovedelementer 5 1. Generelle tiltag

Læs mere

Screening af sager 1

Screening af sager 1 Screening af sager 1 1. Indledning 3 2. Sagsstammens stłrrelse 3 3. Overholdelse af notatpligten 4 4. Udarbejdelse af 50 undersłgelser 6 5. Udarbejdelse af handleplaner ( 140) 7 5. Afholdelse af błrnesamtaler

Læs mere

I november 2011 offentliggjorde regeringen sit lovprogram for folketings ret 2011/2012.

I november 2011 offentliggjorde regeringen sit lovprogram for folketings ret 2011/2012. Notat Forvaltning: Błrn, skole og kultur Dato: J.nr.: Br.nr.: 9. januar 2012 00.01.00I02 Udf rdiget af: Bo Skovgaard Vedrłrende: Regeringen lovprogram 2011/2012 Notatet sendes/sendt til: Błrn og skoleudvalget

Læs mere

Udf rdiget af: Torben Rugholm Vedrłrende: Tiltag vedr. hjemlłsestrategien ved flytning af Hjłrnestenen til bosted Tronholm

Udf rdiget af: Torben Rugholm Vedrłrende: Tiltag vedr. hjemlłsestrategien ved flytning af Hjłrnestenen til bosted Tronholm Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 4. januar 2012 Udf rdiget af: Torben Rugholm Vedrłrende: Tiltag vedr. hjemlłsestrategien ved flytning af Hjłrnestenen til bosted Tronholm

Læs mere

2. Allerede trufne beslutninger om overflytning af opgaver fra konomi

2. Allerede trufne beslutninger om overflytning af opgaver fra konomi Notat Forvaltning: Kultur og Borgerservice 3. juni 2010 (revideret 9. au- Dato: gust) J.nr.: Br.nr.: Udf rdiget af: Lone Beltoft Clausen Vedrłrende: Opgaver der kan flyttes til Borgerservice Notatet sendes/sendt

Læs mere

Notat. 28. maj Social og arbejdsmarked. J.nr.: Br.nr.: rdiget af: Anne E. Hegelund Vedrłrende: 1. budgetkontrol. Besparelser p handicapomr det

Notat. 28. maj Social og arbejdsmarked. J.nr.: Br.nr.: rdiget af: Anne E. Hegelund Vedrłrende: 1. budgetkontrol. Besparelser p handicapomr det Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 28. maj 2009 Udf rdiget af: Anne E. Hegelund Vedrłrende: 1. budgetkontrol. Besparelser p handicapomr det Notatet sendes/sendt til: Byr det

Læs mere

Notat. Spłrgsm l vedrłrende genopretningsplanen til Byr dets spłrgetid juni Social- og arbejdsmarked

Notat. Spłrgsm l vedrłrende genopretningsplanen til Byr dets spłrgetid juni Social- og arbejdsmarked - 1 - Notat Forvaltning: Social- og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 16. juni 2010 Udf rdiget af: Torben Rugholm Vedrłrende: Spłrgsm l vedrłrende genopretningsplanen til Byr dets spłrgetid Notatet sendes/sendt

Læs mere

Fritidshjemmet Glentevej

Fritidshjemmet Glentevej Fritidshjemmet Glentevej AFTALE 2011 2012 1. DECEMBER 2010 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De

Læs mere

1. Beskrivelse af omr det

1. Beskrivelse af omr det (Udkast) 1. Beskrivelse af omr det Nedenst ende tabel viser hvilke omr der, der er omfattet af bevillingen. Desuden vises budgetbelłbene for 2013: Mio. kr. Udgift Indt gt Netto S rlige dagtilbud og s rlige

Læs mere

Notat. Weborganisering. Portalkonceptet. Kommunikation 10/

Notat. Weborganisering. Portalkonceptet. Kommunikation 10/ Notat Forvaltning: Dato: 22. november 2010 Dokumentnr.: Kommunikation 10/003241-1 Afsender: Jan Hyldgaard Engrob Vedrłrende: Weborganisering Notat sendes/sendt til: Karen Balling Radmer Weborganisering

Læs mere

Notat. Rimeligt begrundede enkeltudgifter:

Notat. Rimeligt begrundede enkeltudgifter: - 1 - Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 5. marts 2010 Udf rdiget af: Jesper Cortes Vedrłrende: Hj lp efter aktivlovens kapitel 10 Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget

Læs mere

Strategi for kommunikation mellem kommunen og borgere, foreninger eller virksomheder 2011-2015. (udkast)

Strategi for kommunikation mellem kommunen og borgere, foreninger eller virksomheder 2011-2015. (udkast) Randers Kommune Strategi for kommunikation mellem kommunen og borgere, foreninger eller virksomheder (Kanalstrategi for Randers Kommune) 2011-2015 (udkast) 1. Hvad er en strategi for kommunikation mellem

Læs mere

Indledning og opbygning Vision: Det aktive medborgerskab og den frivillige indsats skal fremmes og prioriteres

Indledning og opbygning Vision: Det aktive medborgerskab og den frivillige indsats skal fremmes og prioriteres Indledning og opbygning Vision: Det aktive medborgerskab og den frivillige indsats skal fremmes og prioriteres Hver eneste dag udfłrer rigtig mange mennesker en eller anden form for frivillig indsats,

Læs mere

Forslag til kommissorium vedr. oprettelse af et kommunalt tilbud vedr. vederlagsfri fysioterapi.

Forslag til kommissorium vedr. oprettelse af et kommunalt tilbud vedr. vederlagsfri fysioterapi. Notat Forvaltning: Sundhed og ldre Dato: J.nr.: Br.nr.: 18. oktober 2010 Udf rdiget af: Lene Jensen Vedrłrende: Vederlagsfri fysioterapi - udkast til kommissorium Notatet sendes/sendt til: Udvalget for

Læs mere

Ledelsens evaluering. af kvalitetsstyringssystemet for Natur- og Miljłomr det. December

Ledelsens evaluering. af kvalitetsstyringssystemet for Natur- og Miljłomr det. December Ledelsens evaluering af kvalitetsstyringssystemet for Natur- og Miljłomr det 2010 December 2010 1 Indhold 1. Form l 2. Analyse af resultaterne fra den interne og eksterne audit 3. Analyse af resultatet

Læs mere

UngeBasen En forebyggende indsats for błrn og unge mellem 11 og 17 r i Randers Kommune

UngeBasen En forebyggende indsats for błrn og unge mellem 11 og 17 r i Randers Kommune UngeBasen En forebyggende indsats for błrn og unge mellem 11 og 17 r i Randers Kommune 1 1. UngeBasen...3 1.1 Indledning...3 1.2 M lgruppen...3 1.3 Tilbudsviften...5 1.4 UngeBasens samarbejdsparter...5

Læs mere

Evaluering af aftaler 2009/2010

Evaluering af aftaler 2009/2010 Evaluering af aftaler 2009/2010 1. M ls tning Afinstitutionalisering Renoveringsplan fra 2008 blev effektueret i 2009 De fysiske rammer fremst r nyrenoveret og sammenlignelige med et hjem. At Brugeren

Læs mere

En kortl gning af og handleplan for aflastning for błrn p handicapomr det

En kortl gning af og handleplan for aflastning for błrn p handicapomr det En kortl gning af og handleplan for aflastning for błrn p handicapomr det For ret 2010 1 Kortl gning af og handleplan for aflastning for błrn p handicapomr det Indledning Handicapomr det har dels som konsekvens

Læs mere

Forslag til ny organisering af stłtteindsatsen błrn 0-5 r

Forslag til ny organisering af stłtteindsatsen błrn 0-5 r Forslag til ny organisering af stłtteindsatsen błrn 0-5 r Indledning I forbindelse med budgetforliget 2011-14 og vedtagelsen af den nye dagtilbudsstruktur blev det besluttet, at der skal ses p en ny struktur

Læs mere

Jennumparkens Fritidshjem

Jennumparkens Fritidshjem Jennumparkens Fritidshjem AFTALE 2011 2012 1. DECEMBER 2010 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De

Læs mere

Styrket łkonomistyring i Randers Kommune

Styrket łkonomistyring i Randers Kommune 1. Indledning Byr det i Randers kommune godkendte den 26. maj 2008 m l og regler for den łkonomiske styring af kommunen. Der er efterfłlgende (p byr dsmłdet den 14. december 2009) vedtaget nogle korrektioner

Læs mere

Notat. Social og arbejdsmarked. 29. oktober Indkomne hłringssvar

Notat. Social og arbejdsmarked. 29. oktober Indkomne hłringssvar Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: 29. oktober 2008 Dokumentnr.: 08/000392-35 Afsender: Rikke Hylleberg Clausen Vedrłrende: Indkomne hłringssvar vedrłrende misbrugspolitik for 2008-12 Notat

Læs mere

Der er lovkrav om ajourfłring af registre. Disse bruges i sagsbehandling og tilsyn.

Der er lovkrav om ajourfłring af registre. Disse bruges i sagsbehandling og tilsyn. Vandforsyning Beskrivelse af opgaven: Form let med opgaven er at sikre alle forbrugere en stabil forsyning med drikkevand af god kvalitet baseret p velegnede grundvandsressourcer. Desuden skal forsyningen

Læs mere

Der er udarbejdet en prognose for hver af de syv skoler. Desuden er der set p udvikling for de to omr der, som de syv distrikter d kker.

Der er udarbejdet en prognose for hver af de syv skoler. Desuden er der set p udvikling for de to omr der, som de syv distrikter d kker. Notat Forvaltning: Błrn og skoleforvaltningen Dato: J.nr.: Br.nr.: 3. august 2009 09/005008 Udf rdiget af: Bitten Laursen Vedrłrende: Skoledistrikter i Randers Kommune Notatet sendes/sendt til: Błrn og

Læs mere

BEHANDLINGSOVERSIGT. Servicebeviser og markedsfłring af leverandłr. Behandlinger: - Sundheds- og ldreudvalget - 4. juni 2009

BEHANDLINGSOVERSIGT. Servicebeviser og markedsfłring af leverandłr. Behandlinger: - Sundheds- og ldreudvalget - 4. juni 2009 Servicebeviser og markedsfłring af leverandłr Behandlinger: - Sundheds- og ldreudvalget - 4. juni 2009 Servicebeviser og markedsfłring af leverandłr Sagsnummer: 09/003384 Journalnummer: 16.08.36 P00 ResumØ

Læs mere

Børnehaven Skovly. aftale 2009 2010 11.11.2008

Børnehaven Skovly. aftale 2009 2010 11.11.2008 Børnehaven Skovly aftale 2009 2010 11.11.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Ny struktur p daginstitutionsomr det 0-5 r hłringssvar fra daginstitutioner (MED-udvalg), for ldrebestyrelser, organisationer og r d.

Ny struktur p daginstitutionsomr det 0-5 r hłringssvar fra daginstitutioner (MED-udvalg), for ldrebestyrelser, organisationer og r d. 1 Ny struktur p daginstitutionsomr det 0-5 r hłringssvar fra daginstitutioner (MED-udvalg), for ldrebestyrelser, organisationer og r d. Tilbagemelding i hłringssvar vedr. Forvaltningens kommentarer Struktur

Læs mere

Byr det besluttede for budget at reducere antallet af undersłgelsesklinikker med 8 klinikker for at skabe en besparelse p kr.

Byr det besluttede for budget at reducere antallet af undersłgelsesklinikker med 8 klinikker for at skabe en besparelse p kr. Notat Forvaltning: Sundhed og ldre Dato: J.nr.: Br.nr.: 30. december 2010 Udf rdiget af: Lene Jensen og Lars Hłvenhoff Vedrłrende: Nedl ggelse af tandklinikker Notatet sendes/sendt til: Udvalget for sundhed

Læs mere

Orienteringsnotat vedrłrende tiltag p indkłbs- og udbudsomr det

Orienteringsnotat vedrłrende tiltag p indkłbs- og udbudsomr det Notat Forvaltning: konomi Dato: J.nr.: Br.nr.: Februar, 2011 Udf rdiget af: konomiafdelingen Vedrłrende: Orientering om tiltag p indkłbs- og udbudsomr det Notatet sendes/sendt til: Direktionen d. 24. februar

Læs mere

En brugertilfredshedsundersłgelse af den kommunale sagsbehandling. April 2009

En brugertilfredshedsundersłgelse af den kommunale sagsbehandling. April 2009 En brugertilfredshedsundersłgelse af den kommunale sagsbehandling April 2009 1 1. Indledning 3 1.1 Evaluering 3 1.2 Evalueringsdesign og struktur 3 2. Brugerinddragelse I Kvalitetsvurderingen (BIKVA modellen)

Læs mere

Udf rdiget af: AlC Vedrłrende: Hłringssvar: Evaluering af Randersmodellen og udfordringer for Randersmodellen anno 2010

Udf rdiget af: AlC Vedrłrende: Hłringssvar: Evaluering af Randersmodellen og udfordringer for Randersmodellen anno 2010 Notat Dato: 31. maj 2010 J.nr.: 10/003335 Udf rdiget af: AlC Vedrłrende: Hłringssvar: Evaluering af Randersmodellen og udfordringer for Randersmodellen anno 2010 Notatet sendes/sendt til: Direktion, łkonomiudvalg,

Læs mere

- 1 - J.nr.: Br.nr.: p, hvilke omr der Randers placerer sig som den kommune med det hłjeste eller n sthłjeste forbrug.

- 1 - J.nr.: Br.nr.: p, hvilke omr der Randers placerer sig som den kommune med det hłjeste eller n sthłjeste forbrug. Notat - 1 - Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 10. august 2011 Udf rdiget af: Vedrłrende: Publikationen Nłgletal 2011 med tal for byerne i 6-by samarbejdet og 7-by samarbejdet. Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Randers Kommune Handleplan for digitaliseringsprojekter 2009/2010

Randers Kommune Handleplan for digitaliseringsprojekter 2009/2010 Randers Kommune Handleplan for digitaliseringsprojekter /2010 1 Randers Kommunes digitaliseringsstrategi indeholder 3 indsatsomr der; Digital service og selvbetjening Digitalt lederskab og attraktive arbejdspladser

Læs mere

Vorup Børne- og ungdomshus

Vorup Børne- og ungdomshus Vorup Børne- og ungdomshus AFTALE 2011 2012 1. DECEMBER 2010 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

Notat. 1. juni 2011 11/003134

Notat. 1. juni 2011 11/003134 Notat Forvaltning: Politik, Kommunikation og Digital service Błrn, Skole og Kultur Dato: J.nr.: Br.nr.: 1. juni 2011 11/003134 Udf rdiget af: Vedrłrende: Udbudsplan for kłrselsomr det Notatet sendes/sendt

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi 2009-12 Maj 2009 Randers Kommune Indholdsfortegnelse 1. 1.1 Indledning Udgangspunkt for strategien 1 1 1.2 M l og rammer for strategien 1 2. Visioner 2 3. 3.1 Indsatsomr der Digital

Læs mere

Notat. Ny strategi for den virksomhedsrettede aktivering. igangs ttelse af Nytteaktivering. 28. april 2011 S & A. Baggrund

Notat. Ny strategi for den virksomhedsrettede aktivering. igangs ttelse af Nytteaktivering. 28. april 2011 S & A. Baggrund Notat Forvaltning: S & A Dato: J.nr.: Br.nr.: 28. april 2011 Udf rdiget af: Ole Andersen Vedrłrende: Kommunens brug af virksomhedspraktikker og ans igangs ttelse af Nytteaktivering ttelse med lłntilskud

Læs mere

Kravspecifikationer til private dagtilbud i Randers Kommune

Kravspecifikationer til private dagtilbud i Randers Kommune Kravspecifikationer til private dagtilbud i Randers Kommune 1 Kravspecifikationer til private dagtilbud i Randers Kommune Indledning Det er muligt for organisationer, for ldre, virksomheder og andre interesserede,

Læs mere

Form let med dette notat er at danne grundlag for denne beslutning. Notatet best r af fłlgende 5 afsnit:

Form let med dette notat er at danne grundlag for denne beslutning. Notatet best r af fłlgende 5 afsnit: Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 18. september 2009 Udf rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: Valg mellem statsgaranti og selvbudgettering i 2010 Notatet sendes/sendt til: konomiudvalg

Læs mere

RANDERS KOMMUNE. Retningslinjer for bogfłringsprocessen

RANDERS KOMMUNE. Retningslinjer for bogfłringsprocessen RANDERS KOMMUNE Principper for łkonomistyring Retningslinjer for bogfłringsprocessen Randers Kommunes arbejdsprocesser skal tilrettel gges effektivt og understłttes af IT hvor dette er hensigtsm ssigt.

Læs mere

Aftale med driftsafdelingen for 2009 og 2010

Aftale med driftsafdelingen for 2009 og 2010 2. januar 2009 Aftale med driftsafdelingen for 2009 og 2010 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der skal indg s aftaler med alle aftaleenheder i Randers Kommune. De overordnede m l med

Læs mere

Asferg Skole AFTALE JUNI 2010

Asferg Skole AFTALE JUNI 2010 Asferg Skole AFTALE 2010 2012 10. JUNI 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser:

Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser: Rapport fra arbejdsgruppen vedr. Netv rksanbringelser: Udarbejdet af: Peter Br gge Birgitte R. Lydolf Annette B rnholdt Dorte Broberg Lone Munksgaard Sylvia Mortensen Eva Kloster 1 Indledning: P baggrund

Læs mere

Oplysningerne i n rv rende notat stammer fra forvaltningernes forskellige opgłrelsesmetoder, hvorfor tallene er beh ftet med en vis usikkerhed.

Oplysningerne i n rv rende notat stammer fra forvaltningernes forskellige opgłrelsesmetoder, hvorfor tallene er beh ftet med en vis usikkerhed. Notat Forvaltning: Social- og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: Udf rdiget af: Christian Forchhammer Foldager Vedrłrende: Ekstern finansiering i Randers Kommune Notatet sendes/sendt til: Direktionen Ekstern

Læs mere

Værum-Ørum Børnehave. aftale

Værum-Ørum Børnehave. aftale Værum-Ørum Børnehave aftale 2009 2010 12.09.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

NATURFAGLIG STRATEGI FOR RANDERS KOMMUNE

NATURFAGLIG STRATEGI FOR RANDERS KOMMUNE NATURFAGLIG STRATEGI FOR RANDERS KOMMUNE Randers er en Science-Kommune Kommunen har til hensigt at styrke interessen for naturvidenskab hos błrn og unge ved at: styrke samarbejdet mellem de interne ressourcer

Læs mere

Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov Handicap.

Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov Handicap. Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov Handicap. 1 Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov - Handicap Den samlede kvalitetsstandard

Læs mere