DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE"

Transkript

1 DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 7. september 2016 i Sag nr. 12/2016: Appellant: [A] (v/advokat Jacob Forman) mod Indklagede 1: DASU s Banesportsudvalg (v/dasu s Koordinerings- og Disciplinærudvalg) og Indklagede 2: [B] (selvmøder) Sagen er behandlet af Morten Larsen (formand i sagen), Ole Borch og Claus Juel Hansen. APPELLEN OG SAGENS BEHANDLING DASU s administration har ved af 28. juni 2016 videresendt [A] v/[c]s appelskrivelse af samme dato, hvorved DASU s Amatør- og Ordensudvalgs kendelse af 1. juni 2016 i Sag ønskes indbragt for DIF-idrættens Højeste Appelinstans. Ved den appellerede kendelse fra DASU s Amatør- og Ordensudvalg underkendes den dommerafgørelse om tildeling af strafmeddelelse (udelukkelse) til køreren [B], der blev truffet på løbsdagen den 15. maj 2016 i forbindelse med 3. afdeling af Yokohama Super Cup som følge af et sammenstød mellem [B] og [A]. Amatør- og Ordensudvalgets kendelse er bl.a. begrundet således: Kendelse: Appellen tages til følge, og dommerens afgørelse af 15. maj 2016 underkendes. Resultatlisten ophængt kl på løbsdagen uden forbehold står således ved magt. Præmisser: Kendelsen er afsagt i overensstemmelse med parternes påstande.

2 Side 2 af 10 DASU s Banesportsudvalg v/koordinerings- og Disciplinærudvalget havde i sagen for Amatør- og Ordensudvalget taget bekræftende til genmæle over for [B]s påstand, således at den kontrasignerede resultatliste skulle stå ved magt. [B] havde til støtte for sin påstand bl.a. gjort gældende, at løbets dommer ikke foreviste [B] den mod ham nedlagte protest, som ikke blev offentliggjort eller underskrevet af løbslederen. [A] blev ikke anset for part eller i øvrigt hørt i sagen for DASU s Amatør- og Ordensudvalg. I sagen for DIF-idrættens Højeste Appelinstans er følgende indlæg afgivet: [A] (først v/[c] og senere v/advokat Jacob Forman) har foruden appelskrivelsen med bilag 1-16 afgivet supplerende indlæg af 4. august 2016 (inkl. bilag 17) og afsluttende indlæg af 5. september DASU s Banesportsudvalg (v/koordinerings- og Disciplinærudvalget) har afgivet svar af 7. juli 2016, supplerende indlæg af 11. august 2016 samt afsluttende indlæg af 5. september 2016 (inkl. a og b). [B] har afgivet svar af 5. september 2016 i sagen. [A] har anmodet om mundtlig behandling af sagen. Ved formandsbeslutning af 24. august 2016 er der truffet beslutning om behandling af sagen på skriftligt grundlag, jf. DIF s Lovregulativ II 5, stk. 2, idet sagens behandling i appelinstansen alene har vedrørt formalitetsspørgsmålene om: 1. Sagens behandling i DASU s Amatør- og Ordensudvalg, herunder navnlig spørgsmålet om [A]s partsstatus og den omstændighed, at han ikke blev inddraget i sagsbehandlingen. 2. Sagens behandling på løbsdagen i anledning af den indgivne protest. Det er således ved beslutningen om skriftlig behandling meddelt parterne, at der i forbindelse med appelinstansens behandling af sagen ikke ville blive foretaget en prøvelse af, om [B]s kørsel i den omhandlede løbsepisode udgjorde en overtrædelse af reglerne herom. PÅSTANDE [A]s påstand som nedlagt i appelskrivelsen forstås som en påstand om ændring af DASU s Amatør- & Ordensudvalgs afgørelse af 1. juni 2016, således at den til [B] af banedommeren tildelte sanktion (udelukkelse) fra 3. heat af Yokohama Super Cup, afviklet på Ring Djursland den 15. maj 2016, står ved magt. Herudover forstås [A] v/advokat Jacob Formans afsluttende indlæg som en subsidiær påstand om hjemvisning til fornyet behandling ved DASU s Amatør- & Ordensudvalg. DASU s Banesportsudvalg v/koordinerings- og Disciplinærudvalget har nedlagt følgende påstande: Principalt: Subsidiært: Afvisning. Appelsagen hjemvises til fornyet behandling i DASU s Amatør- & Ordensudvalg. Mere Subsidiært: DASU s Amatør- & Ordensudvalgs afgørelse af 1. juni 2016 i sag nr stadfæstes.

3 Side 3 af 10 [B]s svar i sagen forstås som en påstand om stadfæstelse af DASU s Amatør- & Ordensudvalgs afgørelse af 1. juni OPLYSNINGER I SAGEN [A] og [B] deltager begge som kørere i Yokohama Super Cup-klassen under DASU og deltog således også begge i sæsonens tredje afdeling i weekenden den maj 2016 på Ring Djursland. Under 3. heat, som blev kørt den 15. maj 2016, fandt en påkørsel mellem [A], som forreste kører, og [B], der forsøgte at overhale indenom, sted. Episoden resulterede i, at [A] kørte af banen og således ikke var i stand til at fuldføre heatet. Sagen angår i materiel henseende omstændighederne i forbindelse med påkørselsepisoden. Resultatlisten for heatet blev underskrevet og ophængt kl. 14:24, og af listen fremgår, at den blev udarbejdet kl. 14:23. Umiddelbart herefter nedlagde [A]s far, [E], protest mod [B] for sidstnævntes kørsel i forbindelse med påkørselsepisoden med følgende anført som protestgrund: Start nr. 1 [B] for ikke at have styr på køretøjet (uforsvarlig kørsel) Han udviser mangel på kontrol af bilen. Paragraff Han har flere gange påkørt bl.a. [A] (start nr. 12) Denne gang resulterende i en voldsom afkørsel og en tur på sygehuset. Protesten blev underskrevet af dommer [D] kl. 14:50 med angivelse af, at protestfristen var overholdt. Resultatlisten blev kontrasigneret kl. 14:54 uden forbehold, og det fremgik således ikke af listen, at protesten på vegne af [A] var nedlagt. Efterfølgende kl. 16:33 traf dommer [D] afgørelse ( Strafmeddelelse ) om udelukkelse af [B] fra det omhandlede 3. heat med henvisning til forseelsen: Alvorlig påkørsel af anden deltager og angivelse af reglementets pkt som sanktionshjemmel. Det fremgår af strafmeddelelsen, at [B] underskrev denne. I umiddelbar tilknytning til strafmeddelelsen blev [E] (på vegne af [A]) og [B] kl. 16:36 bekendtgjort med og underskrev begge protestbehandlingsblanketten, som ligeledes blev underskrevet af dommer [D] og løbsleder [F]. Af protestbehandlingsblanketten fremgår bl.a.: KENDELSE: Prrotesten taget til følge. Protestgebyret tilbagebetales. PRÆMISSER: Ved afhøringer og gennemsyn af videooptagelser samt flagpostrapport, findes det bevist at start nr. 1 har forårsaget en undgåelig påkørsel af start nr. 12, med alvorlig følge Herudover er der sat kryds i JA i feltet Protesterende appellerer sagen, og appeltidspunktet er anført til kl. 16:55. Både [E] (på vegne af [A]) og [B] har ligeledes kvitteret for oplysning om appellen. Det er uomtvistet i sagen, at appellen blev indgivet af [B] og ikke af [E], der nedlagde protesten på løbsdagen på [A]s vegne.

4 Side 4 af 10 Dommer [D] har på forespørgsel fra DIF-idrættens Højeste Appelinstans oplyst følgende om omstændighederne i forbindelse med protestsagens behandling på løbsdagen: Strafmeddelelsen til [B] er baseret på den af [E] på vegne af [A] indgivne protest. Protesten blev modtaget og efter dommernes behandling af sagen blev strafmeddelelsen udskrevet Vi brugte flagpostrapporten til at dømme episoden udfra, da rapporten for en gangs skyld var meget veludført og vi anså den derfor velegnet til at dømme ud fra. Den af dommeren omtalte flagpostrapport er ligeledes fremlagt i sagen. Det fremgår, at rapporten er fra post nr. 3, og at den pågældende episode skete mellem post nr. 5 og nr. 7 under heat 3. Klokkeslæt og omgang er ikke anført. Det er om episoden anført, at kører nr. 1 ([B]) trænger kører nr. 12 ([A]) og episoden alvorlighed er angivet som groft med vunden placering til følge. På baggrund af [B]s appel på løbsdagen blev sagen behandlet i DASU s Amatør- og Ordensudvalg, der ved sin afgørelse af 1. juni 2016 underkendte dommerens afgørelse om udelukkelse af [B]. På forespørgsel fra DIF-idrættens Højeste Appelinstans har DASU s Amatør- og Ordensudvalg oplyst følgende om sagens behandling, herunder om den manglende inddragelse af [A] som part: [A] blev ikke anset som part i sagen for Amatør- & Ordensudvalget. Sagen havde et meget kortvarigt forløb, idet Kvalitets- og Koordineringsudvalget på Banesportsudvalgets vegne, som det første tog bekræftende til genmæle overfor appellantens påstand i et brev til Amatør- & Ordensudvalget. Det blev anført, at der var begået fejl af dommeren, som havde truffet den appellerede afgørelse, som førte til, at afgørelsen ikke kunne opretholdes. REGELGRUNDLAGET 1. DASU s almene reglement (Reglement 1) Bestemmelserne om klagemuligheder følger af det almene reglements afsnit 15: Følgende klagemuligheder i nævnte rækkefølge anvendes: protest, jf. reglerne i punkt 15.1 og 15.2, som afgøres af jury eller dommer eller hvis ingen jury eller dommer, af løbslederen. appel, jf. reglerne i punkt 15.3 til og med 15.4, som afgøres af amatør- og ordensudvalget jf. 14. Afgørelser i protest eller appelsager er gældende, når meddelelse om sagens udfald er givet til de implicerede PROTEST En deltager eller en anmelder kan skriftligt protestere mod forhold, han mener, strider mod reglementet, givne instruktioner og forvaltningen af myndighedernes tilladelser, hvis ikke andet fremgår af det pågældende sportsreglement Af protesten skal det fremgå, hvilke bestemmelser der menes overtrådt.

5 Side 5 af En protest kan kun omhandle ét forhold Protesten afleveres mod kvittering, sendes anbefalet eller som elektronisk post til løbsledelsen eller til dommerne. Før behandling af protesten kan påbegyndes, skal den af DASU fastsatte protestafgift dog være indbetalt. Bankoverførsel sidestilles med kontant betaling. Der kan fastsættes ekstragebyr som depositum, når sagen berettiger hertil BEHANDLING AF PROTESTER Protester skal behandles og afgøres hurtigst muligt. Den protesterende er part i sagen. Modparten er, ved protest mod anden deltager, denne, og ved protest mod forhold i løbet i øvrigt, løbslederen Protestens fulde ordlyd skal snarest efter fremsættelse offentliggøres på et for deltagerne iøjefaldende sted Ved behandling af en protest skal den protesterende og andre af protesten berørte afhøres. De implicerede parter er berettiget til at føre vidner Hvis afgørelsen er truffet af en dommer, skal den også meddeles løbslederen APPEL Enhver professionel/amatørdeltager uanset nationalitet, en amatørklub, et sportsudvalg, en løbsleder eller andre, der er berørt deraf, har ret til at appellere enhver ikendt straf eller afgørelse truffet af et sportsudvalg, bestyrelsen eller koordinerings- og disciplinærudvalget til DASU s amatør- og ordensudvalg. Endvidere kan en jury/dommer/løbsleders strafkendelser og beslutninger appelleres af de, der er berørt deraf, medmindre andet er bestemt i sportsreglementet. Den appellerende er part i sagen. Modparten eller den indstævnede er DASU, repræsenteret ved dens bestyrelse, eller det sportsudvalg, som er ansvarlig for det pågældende område af sporten. I tilfælde af at sagen direkte berører en anden part, indtræder denne i sagen som modpart sammen med bestyrelse eller sportsudvalg

6 Side 6 af 10 Amatør- og ordensudvalgets kendelse er endelig og upåankelig. Sager af principiel karakter kan dog af danske amatører indbringes for DIF-idrættens Højeste Appelinstans. Se afsnit Under ganske særlige omstændigheder kan amatør- og ordensudvalget undtagelsesvis genoptage en påkendt sag til fornyet behandling og afgørelse, når nye oplysninger er fremkommet i sagen. Ved civilt søgsmål ikendes sagsøger automatisk suspension BEHANDLING AF APPELLER Amatør- og ordensudvalget optager en indkommen sag til behandling senest 30 dage efter fremsendelsen Sagsbehandlingen og procedureregler for amatør- og ordensudvalget er gengivet i bilag B til reglement DASU s procedureregler for Amatør- & Ordensudvalget (Bilag B til Reglement 1) De i medfør af Reglement fastsatte proceduregler foreskriver bl.a. følgende om sagsbehandlingen i DASU s Amatør- & Ordensudvalg: 1. Sagsforberedelse til udvalgsmøde: Når en appel er modtaget, meddeler udvalgets sekretær de implicerede parter skriftligt: at appellen er modtaget, men ikke behandlet, at sagens parter snarest skal fremsende de dokumenter, som de hver især ønsker at benytte under sagsbehandlingen, og meddele navne på eventuelle vidner og bisidder, at bestyrelse eller sportsudvalg, repræsenterende modparten, inden 8 dage skal fremsætte sin påstand i sagen herunder påstand om straf. at kun dokumenter og vidner, der bliver oplyst sammen med mødeindkaldelsen kan indgå under sagens behandling, med mindre sagens parter accepterer dette, at omkostningerne til parter, bisidder og vidners personlige fremmøde m.v. er Amatør- og Ordensudvalget uvedkommende. 3. DASU s reglement for banesport (Reglement 5) Banesportsreglementet indeholder i afsnit 50.4 bl.a. følgende sanktionsbestemmelser: 50.4 STRAFBESTEMMELSER Den, der i egenskab af stævnearrangør, promotor, official, anmelder, kører m.v. overtræder de gældende reglementer og forskrifter, kan straffes af dommeren/dommerne eller BU. Følgende straffe er faktadomme og kan ikke appelleres: a) Intern eller offentlig advarsel b) Bøde under kr. c) Udelukkelse i medfør af 50.5 FAKTADOMME d) Startforbud i medfør af 52.5 ALKOHOL e) Placeringsstraf

7 Side 7 af 10 Kun gældende for asfalt: f) Strafbane g) Stop and go straf Følgende straffe er ikke faktadomme (jf ) og kan appelleres jf. Reglement 1 punkt 15.3: a) Bøde på derover b) Strafsekunder c) Udelukkelse Forinden straffe i form af bøde, udelukkelse, suspension eller diskvalifikation ikendes, skal den/de sigtede have mulighed for at afgive forklaring. I afsnit 50.5 er de såkaldte faktadomme nærmere reguleret: Mangel på kontrol Gentagne alvorlige fejltagelser under kørsel, eller tilsyneladende mangel på kontrol over bilen (f.eks. afkørsler) kan medfører udelukkelse. Det følger i denne forbindelse af de specifikke regler i afsnit 59.4 om kørsel på bane bl.a.: Banen må benyttes fuldt ud inden for dens begrænsninger. Overhaling må foretages enten højre om eller venstre om, hvis der i situationen er plads. Det er strengt forbudt at genere andre kørere ved hjælp af unormale retningsændringer o.l. (trængning). Reglementet indeholder i afsnit 50.7 bestemmelser om klagemuligheder: Regler for protester og appeller fremgår af reglement 1, kapitel 15. Af fremgår bl.a., at protester imod Fejl i løbet af en konkurrence og Resultatliste skal indgives senest en halv time efter resultatlistens offentliggørelse. Af fremgår, at et stævne begynder ved teknisk kontrol/licenskontrollens åbning og er sluttet, når pro-testtiden for alle konkurrencer er udløbet og dommerne har kontrasigneret resultatlisten. De nærmere bestemmelser om resultatlisterne følger af afsnit 56.6: En resultatliste, indeholdende deltagernes navne og startnummer, skal umiddelbart efter hvert heats afslutning opslås på den officielle opslagstavle. Dette sted skal være angivet i tillægsreglerne. Resultatlisten skal angive resultatet pr. heat, pr. klasse, pr. division samt slutresultatet.

8 Side 8 af 10 Hvis der er afgivet protester, skal disse også anføres sammen med eventuel afgørelse. Listen skal være påført tidspunktet for dens offentliggørelse og være underskrevet af løbslederen. Efter protesttidens udløb, kontrasigneres listen af dommeren. Ingen konkurrencebil/deltager må forlade stævneområdet, før resultatlisten er kontrasigneret. 4. DIF s Lovregulativ II om DIF-idrættens Højeste Appelinstans Adgangen til at indbringe sager for appelinstansen (appelkompetence) er reguleret i lovregulativets 1: Stk. 1 Stk. 2 Sager kan indbringes for Appelinstansen af en person eller en organisation, der var part i sagen i den tidligere instans, og kun af personer eller organisationer under Danmarks Idrætsforbund. Afgørelser truffet i medfør af lovenes 1, stk. 9, kan dog også indbringes af personer og organisationer uden for Danmarks Idrætsforbund. Appelinstansen kan i særlige tilfælde behandle en sag, som indbringes af nogen, der har en væsentlig interesse i den trufne afgørelse, selvom vedkommende ikke var part i sagen i den tidligere instans. PARTERNES ARGUMENTER Følgende er alene udtryk for en sammenfatning af de i sagen fremførte argumenter, og appelinstansen er således bekendt med de samlede argumenter i sagen. [A] v/advokat Jacob Forman har i første række gjort gældende, at han burde være tillagt partsstatus i sagen for DASU s Amatør- & Ordensudvalg i medfør af Reglement 1, pkt , herunder som følge af, at sagen fremkom med udgangspunkt i [B]s påkørsel af [A] og dermed fratagelse af sidstnævntes mulighed for point. Ved ikke at blive inddraget i sagsbehandlingen for DASU s Amatør- & Ordensudvalg fik [A] ikke mulighed for at blive hørt og gøre sine synspunkter gældende, og sagsbehandlingen skete således i strid med procedurereglerne i bilag B til Reglement 1. Overfor den af [B] indgivne appel til DASU s Amatør- & Ordensudvalg har [A] overordnet gjort gældende, at [B]s appel skal betragtes som ugyldig med henvisning til bestemmelsen i Reglement 1, pkt , hvoraf det modsætningsvis fremgår, at man ikke kan appellere en resultatliste, samt at det intetsteds fremgår af Reglement 5, pkt , at en kontrasigneret resultatliste uden forbehold er endelig. For så vidt angår forholdene i forbindelse med protestsagens behandling på løbsdagen har [A] overordnet gjort gældende, at [A] i sit protestforløb overholdte samtlige formelle regler. Såfremt DASU s Amatør- & Ordensudvalgs afgørelse i sagen står ved magt, vil det betyde, at en formel dommerfejl får den konsekvens, at to afgørelser, som foreligger, og som går [B] imod, vil blive afløst af en situation, hvor en formel dommerfejl udelukkende skal bæres af den skadelidte, [A]. DASU s Banesportsudvalg har til støtte for afvisningspåstanden navnlig gjort gældende, at [A] ikke var part i appelsagen for DASU s Amatør- & Ordensudvalg, og at hans oprindelige protest henviste til Reglement 5, pkt , og ikke pkt. 59.4, som banedommerens afgørelse af 15. maj 2016 henviste til. [A] er ikke stillet ringere ved DASU s Amatør- & ordensudvalgs afgørelse, da han hverken får flere eller færre point uanset udfaldet af appellen.

9 Side 9 af 10 Banesportsudvalget har til støtte for hjemvisningspåstanden gjort gældende, at en realitetsbehandling af sagen kræver inddragelse af sagkyndige dommere og omfattende bevisførelse, hvorfor sagen bør behandles i DASU s Amatør- & Ordensudvalg. Til støtte for stadfæstelsespåstanden har Banesportsudvalget overordnet gjort gældende, at den kontrasignerede resultatliste er endelig, jf. Reglement 5, pkt , idet der ikke herpå blev taget forbehold for protesten, samt at den omtvistede hændelse er en såkaldt raceincident, for hvilken ingen af udøveren skal sanktioneres. Supplerende har Banesportsudvalget i forhold til protestsagens behandling på løbsdagen overordnet gjort gældende, at behandlingen led af en række formelle sagsbehandlingsfejl, som indebærer, at protestafgørelsen ikke kan opretholdes. Disse fejl bestod bl.a. i den omtalte offentliggørelse af den kontrasignerede resultatliste uden angivelse af den indgivne protest, og at [B] ikke blev gjort bekendt med protestens indhold forud for protestafgørelsen. [B] har i sit svar i sagen overordnet henholdt sig til det af DASU s Banesportsudvalg anførte og samtidig påpeget, at det er væsentligt, at den kører, som mødes med en sanktion, kan forvente, at den pågældende afgørelse er truffet efter inddragelse af alle relevante forhold, og at retssikkerheden er i orden. Manglende inddragelse af [A] i sagen for DASU s Amatør- & Ordensudvalg kan ikke antages at have haft nogen betydning for sagens afgørelse, som baserede sig på fyldestgørende faktuelt materiale. APPELINSTANSENS BEGRUNDELSE OG KONKLUSION 1. [A]s appelberettigelse Det er uomtvistet i sagen, at [A] ikke blev inddraget og hørt i forbindelse med sagens behandling i DASU s Amatør- & Ordensudvalg, og udvalget har i sagen for DIF-idrættens Højeste Appelinstans bekræftet, at [A] ikke blev anset for part. Det skal herefter vurderes, om [A] uanset den manglende partsstatus i sagen for DASU s Amatør- & Ordensudvalg har en sådan væsentlig interesse i udvalgets afgørelse af 1. juni 2016, at han kan indbringe afgørelsen for DIF-idrættens Højeste Appelinstans i medfør af DIF s Lovregulativ II 1, stk. 2. Sagen udspringer af et hændelsesforløb (sammenstød mellem to biler) i 3. heat af Yokohama Super Cup, som [A] var direkte involveret i, og som indebar, at [A] ikke kunne gennemføre heatet med deraf følgende negative pointmæssige konsekvenser. Det er i denne forbindelse oplyst af dommeren, at den efterfølgende sanktionering af [B] netop skete på baggrund af den af [A] v/faderen [E] nedlagt protest, og det fremgår i denne forbindelse, at [E] underskrev protestbehandlingsblanketten på vegne af sin søn. På denne baggrund må [A] anses for at have en sådan væsentlig interesse i DASU s Amatør- & Ordensudvalgs afgørelse af 1. juni 2016, at han kan indbringe afgørelse for DIF-idrættens Højeste Appelinstans i medfør af DIF s Lovregulativ II 1, stk. 2. Efter de konkret foreliggende omstændigheder kan den omstændighed, at en eventuel sanktionering med udelukkelse af [B] fra det omhandlede heat ikke vil have direkte pointmæssige konsekvenser for [A], ikke føre til et andet resultat.

10 Side 10 af Sagens behandling i underinstanserne Det følger af DASU s Reglement 1, pkt , at en person, der er direkte berørt af den pågældende sag, indtræder som modpart til appellanten i en sag for DASU s Amatør- & Ordensudvalg. Efter denne bestemmelse og tillige efter det ovenfor anførte om [A]s appelkompetence, burde han have været inddraget som part i sagen for DASU s Amatør-og Ordensudvalg. Det bemærkes hertil, at [A]s retlige status adskiller sig fra de øvrige kørere i heatet, som ikke var direkte involveret i det omtvistede hændelsesforløb, og som således ikke som følge heraf blev forhindret i at gennemføre heatet. Det fremgår af DASU s Amatør- & Ordensudvalgs afgørelse og af udvalgets udtalelse i sagen for DIFidrættens Højeste Appelinstans, at det for afgørelsen og det kortvarige sagsforløb i udvalgsregi havde afgørende betydning, at DASU s Banesportsudvalg tog bekræftende til genmæle i sagen. Derfor, og da [A] ikke blev hørt i sagen, blev DASU s Amatør- & Ordensudvalg ikke givet anledning til at foretage en nærmere vurdering af den omtvistede sammenstødsepisode og det efterfølgende protestforløb. Herudover har DASU s Amatør- & Ordensudvalgs afgørelse haft som faktisk konsekvens, at der ikke er foretaget en materiel stillingtagen til det forhold, som [A] v/faderen [E] protesterede imod. Henset til årsagen til [A]s manglende mulighed for i eget navn at indgivne protesten på løbsdagen, må faderen [E] anses for at have fornøden kompetence til at indgive protesten i [A]s navn. Det er uomtvistet i sagen, at protesten blev nedlagt rettidigt, og der er enighed mellem parterne om, hvilket hændelsesforløb protesten angik. De tungtvejende hensyn til protestsystemets virkemåde og til interessen for den part, der har nedlagt en rettidig protest med henvisning til et hændelsesforløb, vedkommende var direkte involveret i, taler afgørende for, at protestsagen kan behandles, uanset om der på den kontrasignerede resultatliste ved en fejl ikke er taget forbehold herfor. På denne baggrund finder DIF-idrættens Højeste Appelinstans, at sagen bør hjemvises til fornyet behandling ved DASU s Amatør- & Ordensudvalg med inddragelse af [A] som part. I forlængelse af det ovenfor anførte skal DASU s Amatør- & Ordensudvalgs prøvelse begrænse sig til det rent motorsportsspecifikke spørgsmål, om [B] foretog en sanktionerbar handling i forbindelse med sammenstødet med [A] under afviklingen af 3. heat i Yokohama Super Cup den 15. maj 2016, og i givet fald hvorledes denne handling skal sanktioneres. Udvalget er således afskåret fra igen at ophæve den oprindelige strafmeddelelse til [B] med henvisning til formalia i forbindelse med resultatlistens offentliggørelse og den efterfølgende behandling af protestsagen. Thi bestemmes: Sagen hjemvises til fornyet behandling i DASU s Amatør- & Ordensudvalg med henblik på en vurdering af, om [B] foretog en sanktionerbar handling i forbindelse med sammenstødet med [A] under afviklingen af 3. heat i Yokohama Super Cup den 15. maj 2016, og i givet fald hvorledes denne handling skal sanktioneres. Morten Larsen Stedfortrædende formand

Sagsforløb kendelse og. præmisser. Sag Appellanten mod. Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget

Sagsforløb kendelse og. præmisser. Sag Appellanten mod. Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION AMATØR- OG ORDENSUDVALGET Sagsforløb kendelse og præmisser Appellanten mod Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget 12. juli 2017 Medlem af Danmarks Idrætsforbund Affiliated

Læs mere

Sagsforløb. kendelse og præmisser. Sag Appellant. mod. Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget

Sagsforløb. kendelse og præmisser. Sag Appellant. mod. Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION AMATØR- OG ORDENSUDVALGET Sagsforløb kendelse og præmisser Sag 01-2019 Appellant mod Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget 10. september 2019 Medlem af Danmarks Idrætsforbund

Læs mere

Sagsforløb. kendelse og præmisser. Sag Appellant. mod. Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget. 10.

Sagsforløb. kendelse og præmisser. Sag Appellant. mod. Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget. 10. DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION AMATØR- OG ORDENSUDVALGET Sagsforløb kendelse og præmisser Sag 03-2019 Appellant mod Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget 10. september 2019 Medlem af Danmarks Idrætsforbund

Læs mere

Sagsforløb. kendelse og præmisser. Sag Kristine Cilleborg Madsen. mod. Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget

Sagsforløb. kendelse og præmisser. Sag Kristine Cilleborg Madsen. mod. Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION AMATØR- OG ORDENSUDVALGET Sagsforløb kendelse og præmisser Kristine Cilleborg Madsen mod Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget 13. november 2017 Medlem af Danmarks

Læs mere

Sagsforløb. kendelse og præmisser. Sag Michael Bo Andersen. mod. Dansk Automobil Sports Union Kartingudvalget

Sagsforløb. kendelse og præmisser. Sag Michael Bo Andersen. mod. Dansk Automobil Sports Union Kartingudvalget DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION AMATØR- OG ORDENSUDVALGET Sagsforløb kendelse og præmisser Michael Bo Andersen mod Dansk Automobil Sports Union Kartingudvalget 25. oktober 2017 Medlem af Danmarks Idrætsforbund

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 21. april 2015 i sag nr. 7/2015 [Klub A]s indbringelse af DBTU s Appeludvalgs afgørelse af 16. marts 2015 Sagen er behandlet af Ole Græsbøll Olesen,

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 27. januar 2015 i sag nr. 16/2014 [A Bowlingklub] mod [B Bowlingklub] Sagen er behandlet af Morten Larsen, Ole Borch og Claus Juel Hansen. APPELLEN

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 23. september 2015 i Sag nr. 14/2015 [A] mod Dansk Dart Union Sagen er behandlet af Ulla Ingerslev, Ole Borch og Annelise Vidø. APPELLEN OG SAGENS

Læs mere

Sagsforløb. kendelse og præmisser. Sag Appellant. mod. Dansk Automobil Sports Union Disciplinærudvalget

Sagsforløb. kendelse og præmisser. Sag Appellant. mod. Dansk Automobil Sports Union Disciplinærudvalget DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION AMATØR- OG ORDENSUDVALGET Sagsforløb kendelse og præmisser Appellant mod Dansk Automobil Sports Union Disciplinærudvalget 8. november 2018 Medlem af Danmarks Idrætsforbund

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 8. juni 2016 i Sag nr. 6/2016: [Klub A] mod [Klub B] Sagen er behandlet af Morten Larsen, Ole Borch og John Skovbjerg. APPELLEN OG SAGENS BEHANDLING

Læs mere

Sagsforløb. kendelse og præmisser. Sag Appellanten. mod. Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget

Sagsforløb. kendelse og præmisser. Sag Appellanten. mod. Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION AMATØR- OG ORDENSUDVALGET Sagsforløb kendelse og præmisser Appellanten mod Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget 27. september 2018 Medlem af Danmarks Idrætsforbund

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 28. september 2015 (konklusion meddelt parterne den 25. september 2015) i sag nr. 20/2015 [Klub A] mod [Klub B] Sagen er behandlet af Louise Saul,

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 16. oktober 2017 i Sag nr. 14/2017: Odense Håndbolds indbringelse af Håndboldens Appelinstans kendelse af 3. oktober 2017 Sagen er behandlet af stedfortrædende

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 18. april 2018 i Sag nr. 4/2018: Jesper Pølkemann Mikkelsen og GBTK Badmintons indbringelse af Badminton Danmarks Disciplinærudvalgs kendelse af 25.

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 19. december 2014 i sag nr. 15/2014 [A]s indbringelse af Dansk Tennis Forbunds Appeludvalgs kendelse af 28. oktober 2014 Sagen er behandlet på skriftligt

Læs mere

DIF s APPELINSTANS KENDELSE

DIF s APPELINSTANS KENDELSE DIF s APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 4. juni 2018 i sag nr. 10/2018: Bo Spellerberg mod DHF s Disciplinærinstans Sagen er behandlet af Ulla Ingerslev, Claus Juel Hansen og Ole Borch. APPELLEN OG SAGENS

Læs mere

REGLEMENT 1. DANSK MODEL SPORTS UNION

REGLEMENT 1. DANSK MODEL SPORTS UNION REGLEMENT 1. DANSK MODEL SPORTS UNION 1.0 GENERELLE BESTEMMELSER 1.001 I henhold til DMSU s vedtægter betaler hver klub for det indeværende kalenderår et helårligt kontingent, der fastsættes på det ordinære

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 18. maj 2015 i sag nr. 8/2015 DIF-idrættens Højeste Appelinstans' Sag nr. 8/2015: [A] og [B]s indbringelse af DAFF's Appeludvalgs afgørelse af 31.

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 30. januar 2018 i Sag nr. 16/2017: Michael Bo Andersen mod Dansk Automobil Sports Unions Kartingudvalg Sagen er behandlet af Louise Saul, Birte Rasmussen

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 28. august 2015 i sag nr. 12/2015 Badminton Københavns indbringelse af Badminton Danmarks Disciplinærudvalgs kendelse af 4. maj 2015 Sagen er behandlet

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 18. juni 2014 i sag nr. 8/2014 [A] mod [Sejlklubben] Sagen er behandlet af Lis Hævdholm, Ole Borch, Birte Rasmussen, Ulla Ingerslev og Claus Juel

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 9. februar 2015 i sag nr. 19/2014 [A og B] (båd [DEN X] ) mod [C og D] (båd [DEN Y] ) Sagen er behandlet på skriftligt grundlag af formand Ole Græsbøll

Læs mere

Lovregulativ IV - Ordensudvalgets generelle kompetencer og voldgiftsbestemmelser

Lovregulativ IV - Ordensudvalgets generelle kompetencer og voldgiftsbestemmelser Lovregulativ IV - Ordensudvalgets generelle kompetencer og voldgiftsbestemmelser 05/2016 Indhold Indhold... 1 1. Formål, hjemmel og ændring af lovregulativet... 2 1 Formål... 2 2 Hjemmel og ændring af

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 1. december 2016 i Sag nr. 14/2016: Holte Roklub og Maribo Kajakklub mod Dansk Kano og Kajak Forbund Sagen er behandlet af Morten Larsen, Claus Juel

Læs mere

DCU Ordensudvalget har den 15. april 2019 truffet følgende afgørelse

DCU Ordensudvalget har den 15. april 2019 truffet følgende afgørelse DCU Ordensudvalget har den 15. april 2019 truffet følgende afgørelse Appel over: DCU s bestyrelses afgørelse af 18. december 2018. Appellanten: Luca Taj DCU s bestyrelse traf den 18, december 2018 afgørelse

Læs mere

Kendelse Afsagt den 23. august 2019 af DMU s Disciplinærnævn

Kendelse Afsagt den 23. august 2019 af DMU s Disciplinærnævn Kendelse Afsagt den 23. august 2019 af DMU s Disciplinærnævn Licens #6199 klager på vegne af Region Varde Elite over at Grindsted Speedway Klub anmelder 6. kører for sent i forbindelse med DSL løb fredag

Læs mere

Sagsforløb. kendelse og præmisser. Sag [A] mod. Rotax Danmark

Sagsforløb. kendelse og præmisser. Sag [A] mod. Rotax Danmark DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION AMATØR- OG ORDENSUDVALGET Sagsforløb kendelse og præmisser Sag 01-2018 [A] mod Rotax Danmark 2. juni 2018 Medlem af Danmarks Idrætsforbund Affiliated to FIA Sekretariat: Glentevej

Læs mere

DIF s APPELINSTANS KENDELSE

DIF s APPELINSTANS KENDELSE DIF s APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 18. december 2018 i Sag nr. 19/2018: GOG Håndbold mod KIF Kolding Sagen er behandlet af Louise Saul, Annelise Vidø og Ole Borch. APPELLEN OG SAGENS BEHANDLING GOG

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 3. december 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 3. december 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 3. december 2014 Sag 131/2014 Jumbo Stillads A/S (advokat Ole Bjørn Christensen) mod LogiCon Nordic A/S (advokat Jakob B. Ravnsbo) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Protestafgørelse kamp nr Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn.

Protestafgørelse kamp nr Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn. Odder Håndbold og Frederikshavn Fi Pr. mail. Brøndby den 3. april 2014 Journal nr.1100-17-fs Protestafgørelse kamp nr. 373067 Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn.

Læs mere

Sagsforløb. kendelse og præmisser. Sag Appellanten. mod. Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget

Sagsforløb. kendelse og præmisser. Sag Appellanten. mod. Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION AMATØR- OG ORDENSUDVALGET Sagsforløb kendelse og præmisser Appellanten mod Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget 15. oktober 2018 Medlem af Danmarks Idrætsforbund

Læs mere

KENDELSE. Danmarks Idræts Forbunds Appeludvalg. i sag nr. 7/2012: Borris GUF. mod. Dansk Håndbold Forbund (DHF)

KENDELSE. Danmarks Idræts Forbunds Appeludvalg. i sag nr. 7/2012: Borris GUF. mod. Dansk Håndbold Forbund (DHF) 1 KENDELSE afsagt den 6. juni 2012 af Danmarks Idræts Forbunds Appeludvalg i sag nr. 7/2012: Borris GUF mod Dansk Håndbold Forbund (DHF) Lis Hævdholm, Birte Rasmussen, C.C.Hansen, Eigil Lego Andersen og

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 24. juli 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 24. juli 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 24. juli 2017 Sag 110/2017 A (advokat Charlotte Castenschiold, beskikket) mod B I tidligere instanser er afsagt kendelser af Retten i Svendborg den 14. november 2016

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 24. april 2015 i sag nr. 6/2015 [A]s indbringelse af Dansk Golf Unions Amatør- og Ordensudvalgs afgørelse af 3. marts 2015 Sagen er behandlet af Lis

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 15. januar 2016 i Sag nr. 24/2015 [Klub A] mod [Spiller 1] og [Klub B] Sagen er behandlet af Louise Saul, Eigil Lego Andersen og John Skovbjerg. APPELLEN

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 18. november 2016 i Sag nr. 13/2016: [A] mod Sportskomitéen i Dansk Islandshesteforening Sagen er behandlet af Ulla Ingerslev, Annelise Vidø og Ole

Læs mere

DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE

DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE Side 1 af 5 DOPINGAPPELUDVALGET DANMARKS IDRÆTSFORBUND (DIF) DANSK FIRMAIDRÆTSFORBUND (DFIF) DGI DANSK FITNESS & HELSE ORGANISATION (DFHO) DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE Afsagt den 7. november 2013 I sag

Læs mere

Unionshåndbog ORGANISATION

Unionshåndbog ORGANISATION Side nr.: 1 (5) UNIONENS AMATØRBEGREBET 1 Amatør er den, der dyrker svæveflyvning for sin fornøjelses skyld uden tanke for at opnå væsentlige økonomiske fordele derved. 2 Amatørrettighederne fortabes af

Læs mere

Amatør- og Ordensudvalget

Amatør- og Ordensudvalget Side 1 af 5 sider Appel fra Henrik Lundgaard på vegne af Christian Lundgaard mod dommerens afgørelse i forbindelse med JFM i karting den 22. august 2010 i Als Go-Kart Klub. S A G S F O R L Ø B : Ved ovennævnte

Læs mere

Amatør- og Ordensreglement

Amatør- og Ordensreglement 1 Amatør- og Ordensudvalget består af det i DVBF's love ( 21) nævnte antal medlemmer, der vælges som anført samme sted. Stk.2 Sager, der er til behandling af udvalget, færdiggøres af dette i dets oprindelige

Læs mere

Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1. division har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Roskilde Håndbold indgivne protestsag.

Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1. division har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Roskilde Håndbold indgivne protestsag. EH Aalborg og Roskilde Håndbold Brøndby den 11. november 2016 Journal nr. 1843-16-FS Protestafgørelse kamp nr. 373123 1 DD EH Aalborg Roskilde Håndbold spillet 30. oktober 2016 i Nr. Sundby Idrætscenter

Læs mere

Den opførsel spilleren udviser er ikke acceptabel og derfor indberetning af spilleren.

Den opførsel spilleren udviser er ikke acceptabel og derfor indberetning af spilleren. Bo Spellerberg KIF Kolding København Pr. mail Brøndby den 28. marts 2018 Kamp nr. 538247 888 Ligaen Skjern Håndbold KIF Kolding København spillet 10. marts 2018 i Skjern Bank Arena Disciplinærinstansen

Læs mere

DIF s APPELINSTANS KENDELSE

DIF s APPELINSTANS KENDELSE DIF s APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 26. marts 2019 i Sag nr. 5/2019: Vestjysk Motocross Club indbringelse af Danmarks Motor Union ordensnævns kendelse af 23. januar 2019 Sagen er behandlet af stedfortrædende

Læs mere

H Ø J E S T E R E T S K E N D E L S E

H Ø J E S T E R E T S K E N D E L S E H Ø J E S T E R E T S K E N D E L S E afsagt fredag den 29. marts 2019 Sag BS 30204/2018 HJR A (advokat Christina Neugebauer) mod B (advokat Poul Westergaard) I tidligere instanser er afsagt kendelse af

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 17. februar 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 17. februar 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 17. februar 2017 Sag 127/2016 og 128/2016 A (advokat Peter Schradieck) mod Teoplyy dom LRS (advokat Jakob Rosing) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Fogedretten

Læs mere

Advokat A har nedlagt påstand om, at Advokatnævnets kendelse af 6. maj 2014 ophæves, subsidiært at størrelsen af bøden nedsættes.

Advokat A har nedlagt påstand om, at Advokatnævnets kendelse af 6. maj 2014 ophæves, subsidiært at størrelsen af bøden nedsættes. Retten i Svendborg DOM Afsagt den 23. oktober 2015 i sag nr. BS R5-425/2014: Advok A mod Advoknævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund og parternes påstande Sagen vedrører, hvorvidt

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 21. januar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 21. januar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 21. januar 2019 Sag 118/2018 A (tidligere Advokater ApS) (selv) og B (selv) mod Advokatnævnet (advokat Jakob S. Arrevad) I tidligere instanser er afsagt kendelse

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. februar 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. februar 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. februar 2014 Sag 275/2013 Anklagemyndigheden mod T (advokat Peter Ølholm, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Glostrup den 16. maj

Læs mere

DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE

DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE Side 1 af 6 DOPINGAPPELUDVALGET DANMARKS IDRÆTSFORBUND (DIF) DANSK FIRMAIDRÆTSFORBUND (DFIF) DGI DANSK FITNESS & HELSE ORGANISATION (DFHO) DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE Afsagt den 27. marts 2014 I sag

Læs mere

Grundlaget for Ordensudvalgets virke er Dansk Sejlunions vedtægter 15 (Bilag 1) samt Tillæg 1 (bilag 2).

Grundlaget for Ordensudvalgets virke er Dansk Sejlunions vedtægter 15 (Bilag 1) samt Tillæg 1 (bilag 2). Vejledning vedr. behandling af sager i DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG Formålet med denne vejledning er at give en fremstilling af, hvorledes en konkret sag behandles i DS Ordensudvalg, således at parterne

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 19. februar 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 19. februar 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 19. februar 2016 Sag 248/2015 A kærer landsrettens afvisning af at behandle en kæresag om afslag på fri proces i en sag om forældremyndighed mv. (advokat Henrik Ehlers)

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 17. februar 2015 i sag nr. 2/2015 [B]s indbringelse af Dansk Dart Unions Ordensudvalgs kendelse af 30. december 2014 Sagen er behandlet af Ulla Ingerslev,

Læs mere

kendelse: Ved skrivelse af 7. juni 2016 har Erhvervsstyrelsen i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt registreret revisor A for Revisornævnet.

kendelse: Ved skrivelse af 7. juni 2016 har Erhvervsstyrelsen i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt registreret revisor A for Revisornævnet. Den 18. april 2017 blev der i sag nr. 106/2016 Erhvervsstyrelsen mod registreret revisor A afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse af 7. juni 2016 har Erhvervsstyrelsen i medfør af revisorlovens 43, stk.

Læs mere

Danmarks Idræts-Forbunds dopingudvalg. mod KENDELSE:

Danmarks Idræts-Forbunds dopingudvalg. mod KENDELSE: DIF s dopingnævn Den 221. marts 2011 JL Den 21. marts 2011 blev i sag nr. 2/2011 Danmarks Idræts-Forbunds dopingudvalg mod A afsagt sålydende KENDELSE: Danmarks Idræts-Forbunds dopingudvalg har indbragt

Læs mere

Forretningsorden For Disciplinærudvalget under Dansk Ride Forbund

Forretningsorden For Disciplinærudvalget under Dansk Ride Forbund Forretningsorden For Disciplinærudvalget under Dansk Ride Forbund 1 Disciplinærudvalget 1.1 Disciplinærudvalget består af indtil 5 medlemmer, hvoraf den ene er formand. Formand og øvrige medlemmer udpeges

Læs mere

TERNET FLAG Ternet flag benyttes som målflag. Et heat er slut på asfalt 3 min og i offroad 2 min efter vinderen har fået målflag.

TERNET FLAG Ternet flag benyttes som målflag. Et heat er slut på asfalt 3 min og i offroad 2 min efter vinderen har fået målflag. INDLEDNING Dette lille skrift indeholder de vigtigste ting, man skal vide for at kunne bestå teorien i Dansk Automobil Sports Union (DASU) s baneprøve. De nøjagtige krav står i Reglement for Automobilsport

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 17. februar 2015 i sag nr. 1/2015 [A]s indbringelse af Dansk Dart Unions Ordensudvalgs kendelse af 30. december 2014 Sagen er behandlet af Ulla Ingerslev,

Læs mere

HØJESTERETSDOM OM FORHOLDET MELLEM ADVOKAT OG RETSHJÆLPSFORSIKRING

HØJESTERETSDOM OM FORHOLDET MELLEM ADVOKAT OG RETSHJÆLPSFORSIKRING 17. JUNI 2010 HØJESTERETSDOM OM FORHOLDET MELLEM ADVOKAT OG RETSHJÆLPSFORSIKRING Højesteret har ved dom af 10. juni 2010 fastslået, at en advokat ikke kan kræve betaling af klientens forsikringsselskab

Læs mere

TERNET FLAG Ternet flag benyttes som målflag. Et heat er slut på asfalt 3 min og i offroad 2 min efter vinderen har fået målflag.

TERNET FLAG Ternet flag benyttes som målflag. Et heat er slut på asfalt 3 min og i offroad 2 min efter vinderen har fået målflag. INDLEDNING Dette lille skrift indeholder de vigtigste ting, man skal vide for at kunne bestå teorien i Dansk Automobil Sports Union (DASU) s baneprøve. De nøjagtige krav står i Reglement for Automobilsport

Læs mere

ODENSE KOMMUNE Flakhaven Odense C Orientering om afgørelse

ODENSE KOMMUNE Flakhaven Odense C Orientering om afgørelse Statsforvaltningen, Østergade 41, 6950 Ringkøbing ODENSE KOMMUNE Flakhaven 2 5000 Odense C 2017-59293 Orientering om afgørelse Vi har skrevet til Advodan Thisted, Frederiksgade 14, 7700 Thisted, som advokat

Læs mere

Anordning om ikrafttræden for Grønland. af lov om Natur- og Miljøklagenævnet

Anordning om ikrafttræden for Grønland. af lov om Natur- og Miljøklagenævnet Udkast Anordning om ikrafttræden for Grønland af lov om Natur- og Miljøklagenævnet I medfør af 21 i lov om Natur- og Miljøklagenævnet, jf. lovbekendtgørelse nr. 1620 af 8. december 2015 bestemmes, at loven

Læs mere

Kamp nr Protestsag 1. division herrer Team Sydhavsøerne mod Ajax København spillet 2. februar 2018 i Maribo Hallerne 2

Kamp nr Protestsag 1. division herrer Team Sydhavsøerne mod Ajax København spillet 2. februar 2018 i Maribo Hallerne 2 Team Sydhavsøerne og Ajax København Pr. mail Brøndby, den 15. februar 2018 Kamp nr. 531540 Protestsag 1. division herrer Team Sydhavsøerne mod Ajax København spillet 2. februar 2018 i Maribo Hallerne 2

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 1. juli 2016 i Sag nr. 10/2016: [A] mod Bueskydning Danmark Sagen er behandlet af Louise Saul, Eigil Lego Andersen og Claus Juel Hansen. APPELLEN

Læs mere

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Erhvervsjuridisk Tidsskrift 2012.251 En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Af Steffen Pihlblad, direktør for Voldgiftsinstituttet (Resumé) I artiklen

Læs mere

[Indklagede] har nedlagt påstand om ophævelse af Advokatnævnets kendelse af 18. december 2013, subsidiært formildelse.

[Indklagede] har nedlagt påstand om ophævelse af Advokatnævnets kendelse af 18. december 2013, subsidiært formildelse. Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 2. marts 2015 i sag nr. BS 10A-160/2014: [Indklagede] [Advokatfirma A] [Adresse] mod Advokatnævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 30. august 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 30. august 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 30. august 2016 Sag 192/2016 A kærer bortvisningen af ham fra et retsmøde i sagen: Anklagemyndigheden mod T Kæren angår bortvisningen af A fra et retsmøde i en straffesag

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 24. oktober 2014 i sag nr. 11/2014 Nicolaj Skovgaard Christensen mod Emil Jepsen Sagen er behandlet af Lis Hævdholm, Ole Borch, John Skovbjerg og

Læs mere

Sagsforløb. kendelse og præmisser. Sag Appellanterne. mod. Dansk Automobil Sports Union Rallyudvalget

Sagsforløb. kendelse og præmisser. Sag Appellanterne. mod. Dansk Automobil Sports Union Rallyudvalget DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION AMATØR- OG ORDENSUDVALGET Sagsforløb kendelse og præmisser Sag 02-2018 Appellanterne mod Dansk Automobil Sports Union Rallyudvalget 28. august 2018 Medlem af Danmarks Idrætsforbund

Læs mere

Ændring til skade for klager

Ændring til skade for klager Ændring til skade for klager (Årsberetning 2004) Der er den 10. februar 2005 afsagt en principiel dom, som tager stilling til spørgsmålet om, hvorvidt Patientskadeankenævnet kan ændre til skade for klager.

Læs mere

Sagsforløb. kendelse og præmisser. Sag Appellanten. mod. Dansk Automobil Sports Union Disciplinærudvalget

Sagsforløb. kendelse og præmisser. Sag Appellanten. mod. Dansk Automobil Sports Union Disciplinærudvalget DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION AMATØR- OG ORDENSUDVALGET Sagsforløb kendelse og præmisser Appellanten mod Dansk Automobil Sports Union Disciplinærudvalget 19. september 2018 Medlem af Danmarks Idrætsforbund

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 17. juni 2013

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 17. juni 2013 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 17. juni 2013 Sag 270/2012 (2. afdeling) 2840 Incorporated ApS (advokat Michael Elkiær Andersen) mod G-Star Denmark (advokat Morten Schwartz Nielsen) I tidligere instanser

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 3. februar 2016 i Sag nr. 26/2015: Hobro IK mod AGF Sagen er behandlet af Morten Larsen, Eigil Lego Andersen og Annelise Vidø. APPELLEN OG SAGENS

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 12. juni 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 12. juni 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 12. juni 2019 Sag 5/2019 Anklagemyndigheden mod T (advokat Jakob Lund Poulsen) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Københavns Byret den 4. oktober 2018 og

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 29. maj 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 29. maj 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 29. maj 2018 Sag 217/2017 Gerdes Ejendomme ApS (advokat Palle Viuff) mod A (advokat Morten Bünemann Dalsgaard) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten

Læs mere

Klage over Vesthimmerland Kommunes afgørelse af 5. maj 2010 om fritagelse fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [XXX]

Klage over Vesthimmerland Kommunes afgørelse af 5. maj 2010 om fritagelse fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [XXX] Hvalpsund Kraftvarmeværk A.m.b.A. Hestbækvej 21 9640 Farsø Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf

Læs mere

Begæring om opsættende virkning indgivet efter klagefristens

Begæring om opsættende virkning indgivet efter klagefristens Begæring om opsættende virkning indgivet efter klagefristens udløb Et amtsankenævn havde pålagt et socialudvalg at udbetale sygedagpenge til A. Det sociale udvalg klagede rettidigt til den sociale ankestyrelse

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 28. april 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 28. april 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 28. april 2016 Sag 152/2015 Kurator, advokat Michael Serring, kærer Østre Landsrets afgørelse om afvisning af kære af Sø- og Handelsrettens skifterets afgørelse

Læs mere

Udlændings lovlige ophold her i landet

Udlændings lovlige ophold her i landet Udlændings lovlige ophold her i landet En udlænding, der - efter at være blevet meddelt en udrejsefrist - var blevet løsladt til sin bopæl efter fristens udløb, havde efterfølgende indgivet ansøgning om

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 11. marts 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 11. marts 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 11. marts 2015 Sag 256/2014 Anklagemyndigheden mod T (advokat Tage Siboni, beskikket) I påkendelsen har deltaget tre dommere: Michael Rekling, Lars Hjortnæs og Oliver

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 27. marts 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 27. marts 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 27. marts 2018 Sag 237/2017 A (advokat Helle Larsen) mod B (advokat Lis Sørensen) I tidligere instans er afsagt kendelse af Vestre Landsrets 14. afdeling den 31.

Læs mere

Tilkendegivelse og forlig af 24. november 2017 i faglig voldgiftssag FV : Dansk Magisterforening som mandatar for A (advokat Frederik Brocks)

Tilkendegivelse og forlig af 24. november 2017 i faglig voldgiftssag FV : Dansk Magisterforening som mandatar for A (advokat Frederik Brocks) Tilkendegivelse og forlig af 24. november 2017 i faglig voldgiftssag FV2017.0088: Dansk Magisterforening som mandatar for A (advokat Frederik Brocks) mod Moderniseringsstyrelsen for Institution B (Kammeradvokaten

Læs mere

DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE

DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE Side 1 af 7 DOPINGAPPELUDVALGET DANMARKS IDRÆTSFORBUND (DIF) DANSK FIRMAIDRÆTSFORBUND (DFIF) DGI DANSK FITNESS & HELSE ORGANISATION (DFHO) DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE Afsagt den 14. juli 2014 I sag nr.

Læs mere

D O M. afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst.

D O M. afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst. D O M afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst.)) i ankesag V.L. B 3107 12 Sydøstjyllands Politi (Kammeradvokaten

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG JF UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG Den 20. november 2008 blev af retten i sagen U 5 07 Viasat Broadcasting UK Ltd. (Advokat Simon Evers Hjelmborg ved advokat Michael Honoré) mod Konkurrencerådet

Læs mere

Omkostningsgodtgørelse - sagkyndig bistand efter klage- eller domstolssagens afslutning - L 42, FT samt SKM SKAT

Omkostningsgodtgørelse - sagkyndig bistand efter klage- eller domstolssagens afslutning - L 42, FT samt SKM SKAT - 1 Omkostningsgodtgørelse - sagkyndig bistand efter klage- eller domstolssagens afslutning - L 42, FT 2014-15 samt SKM2014.816.SKAT Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skattemyndighederne har

Læs mere

KENDELSE. afsagt den 14. februar Danmarks Idræts-Forbunds Appeludvalg. i sag nr. 21/2010. Svendborg RABBITS. mod.

KENDELSE. afsagt den 14. februar Danmarks Idræts-Forbunds Appeludvalg. i sag nr. 21/2010. Svendborg RABBITS. mod. KENDELSE afsagt den 14. februar 2011 af Danmarks Idræts-Forbunds Appeludvalg i sag nr. 21/2010 Svendborg RABBITS mod Bakken Bears Lis Hævdholm, Annelise Vidø, C.C.Hansen, Jørgen Fredsted og John Skovbjerg

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nikolaj Koch-Hansen Genoptagelse

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nikolaj Koch-Hansen Genoptagelse AG København ApS Brøndby den 2. marts 2011 Journal nr. 1212-11-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nikolaj Koch-Hansen Genoptagelse Disciplinærudvalget

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Team Tvis Holstebro Damer A/S Landspokalturneringen 2013 kamp nr

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Team Tvis Holstebro Damer A/S Landspokalturneringen 2013 kamp nr Team Tvis Holstebro Damer A/S Pr. mail Brøndby den 3. oktober 2013 Journal nr. 2072-13-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Team Tvis Holstebro Damer A/S Landspokalturneringen 2013 kamp nr.

Læs mere

K E N D E L S E. indklagede for at have tilsidesat advokatpligterne, jf. retsplejelovens 126 og 143, stk. 5:

K E N D E L S E. indklagede for at have tilsidesat advokatpligterne, jf. retsplejelovens 126 og 143, stk. 5: København, den 1. marts 2013 Sagsnr. 2012-1522/MLH 1. advokatkreds K E N D E L S E Advokatrådet har ved anklageskrift af 23. april 2012 og korrigeret anklageskrift af 24. august 2012 rejst sag ved Advokatnævnet

Læs mere

KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012

KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012 KENDELSE DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG AFSAGT DEN 21. november 2013 I SAGEN 4 / 2012 Klager Henrik Danielsens påstand: Klubben pålægges at optage Henrik Danielsen i overensstemmelse med ansøgning af 17.

Læs mere

Kendelse Afsagt den 22. august 2016

Kendelse Afsagt den 22. august 2016 Dansk Islandshesteforening Klage og Ordensudvalget Kendelse Afsagt den 22. august 2016 Sag: KOU Sag nr. 4/2016 Klager: [NAVN1] ( [NAVN1] ) Indklagede: Sportskomitéen i Dansk Islandshesteforening ( Sportskomitéen

Læs mere

Afgørelse i sag vedrørende protestsag kamp Skive fh mod Rødovre HK søndag den divisions damer kamp nr

Afgørelse i sag vedrørende protestsag kamp Skive fh mod Rødovre HK søndag den divisions damer kamp nr Rødovre HK og Skive FH Brøndby den 16. marts 2012 Journal nr. 1282-12-FS Afgørelse i sag vedrørende protestsag kamp Skive fh mod Rødovre HK søndag den 11.3.2012 1. divisions damer kamp nr. 253931 Disciplinærudvalget

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 26. november 2015 i Sag nr. 21/2015 [A] mod Dansk Dart Union Sagen er behandlet af Louise Saul, Ole Borch og Claus Juel Hansen. APPELLEN OG SAGENS

Læs mere

Manglende iagttagelse af 11 og 12 i offentlighedsloven i boligsikringssag

Manglende iagttagelse af 11 og 12 i offentlighedsloven i boligsikringssag Manglende iagttagelse af 11 og 12 i offentlighedsloven i boligsikringssag I en sag om tilbagebetaling af boligsikring havde en klager udtrykkeligt gjort boligstyrelsen bekendt med, at han over for kommunen

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. marts 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. marts 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. marts 2019 Sag 93/2018 A (advokat Henrik Ehlers) mod B (advokat Anne Broksø) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Lyngby den 26. oktober 2017

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 12. januar 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 12. januar 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 12. januar 2017 Sag 182/2016 IWT LLC ApS (advokat Jens Rysgaard) mod Scharf GmbH (advokat Jakob Blicher Ravnsbo) I tidligere instanser er truffet beslutning af Skifteretten

Læs mere

Bilag 2 Klager over afgørelser efter offentlighedsloven eller forvaltningsloven, herunder særligt om aktindsigt

Bilag 2 Klager over afgørelser efter offentlighedsloven eller forvaltningsloven, herunder særligt om aktindsigt 1. Indledning 2 2. Indledende sagsbehandling 3 1.1. Hvornår er der tale om en klage 3 2.2. Hvem er klageberettiget 4 2.2. Ubegrundede eller foreløbige klager 4 2.3. Kvittering for klagen 5 3. Særligt om

Læs mere

Kolding Kommune Akseltorv Kolding Orientering om afgørelse. Vi har skrevet til, vedrørende ejendommen matr.nr. , kommunens j.nr.

Kolding Kommune Akseltorv Kolding Orientering om afgørelse. Vi har skrevet til, vedrørende ejendommen matr.nr. , kommunens j.nr. Statsforvaltningen, Østergade 41, 6950 Ringkøbing Kolding Kommune Akseltorv 1 6000 Kolding 2016-38705 Dato: 06-10-2017 Orientering om afgørelse Vi har skrevet til, vedrørende ejendommen matr.nr. 2016-0843.

Læs mere

kendelse: Ved skrivelse af 7. januar 2016 har Revisortilsynet i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt registreret revisor A for Revisornævnet.

kendelse: Ved skrivelse af 7. januar 2016 har Revisortilsynet i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt registreret revisor A for Revisornævnet. Den 24. august 2016 blev der i sag nr. 4/2016 Revisortilsynet mod registreret revisor A afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse af 7. januar 2016 har Revisortilsynet i medfør af revisorlovens 43, stk.

Læs mere