Bilag 1. Elementer i Besøgscenter på Københavns Rådhus

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 1. Elementer i Besøgscenter på Københavns Rådhus"

Transkript

1 Bilag 1. Elementer i Besøgscenter på Københavns Rådhus

2 Nærværende dokument beskriver de elementer, der indeholdes i det prospekt, der udarbejdes for et besøgscenter på Københavns Rådhus. De elementer, der skal tages højde for i projektet er: 1. Temaer og funktioner i Besøgscentret... 3 a. Aktiviteter på Københavns Rådhus... 3 b. Skoletjeneste og demokratitjeneste... 4 c. Udstilling i Besøgscentret... 5 d. Guidede ture... 6 e. Lounge & Bøger Temaer og funktioner tilknyttet Besøgscentret... 8 f. Vejvisning til Besøgscentret... 8 g. Udstillinger og oplevelsesture i tårnet og på Rådhuset... 8 h. Lokaler til udlejning på Rådhuset i. Restaurationsfaciliteter i Rådhusets kantine j. Rådhusoplysningens funktion Etablering af Besøgscentret i Rådhusbibliotekets lokaler Etablering af Besøgscenter i f.eks. Stadsarkivets lokaler Etablering af repræsentative lokaler Rådhusbibliotekets lokaler... 12

3 1. Temaer og funktioner i Besøgscentret Målgruppen for Besøgscentret er især turister (danske og udenlandske), skoleklasser samt erhvervslivet og borgere i København, som de mange tilbud på Rådhuset skal synliggøres for (vielser, udstillinger, andre arrangementer i de repræsentative lokaler). Besøgscentret skal indeholde flere funktioner. Det skal være tydeligt og overskueligt i rummet, hvor gæsten kan få de forskellige services: a. Aktiviteter på Københavns Rådhus En del af besøgscentret vil fungere som arrangementsservice, hvor en eller to medarbejdere altid er til stede og kan servicere og informere de besøgende ift. booking og salg af arrangementer, oplevelsespakker og guidede ture. Det kan fx være udstillinger på rådhuset, arrangementer i hallen eller vielse med fx reception i haven. I forbindelse arrangementsservicen skal der vises et kalenderoverblik over de officielle aktiviteter på Rådhuset, fx på en infoskærm. Informationen skal give gæsten indblik i hvad Rådhuset kan bruges til og hos personalet kan gæsten få mere information og udføre de konkrete bookinger. Det er også her opgaven med skoletjenesten håndteres og hvor interesserede uddannelsesinstitutioner kan få viden og konkret service til planlægning af skoletjenesteaktiviteter. Besøgscenteret og dets medarbejdere skal medvirke til at udvide kendskabet til lokalerne og til at opsøge dem i anden sammenhæng i den resterende åbningstid Det kunne være digtoplæsninger, foredrag om Københavns historie, danseperformances eller andre events, der udnytter lokalernes unikke kvaliteter, f.eks. den fine balustrade. En idé ift. den indledende markedsføring er projektioner på Rådhusets facade, som synliggør lokalernes forvandling/nye anvendelse. Borgerne skal opdage de unikke lokalers muligheder, så det bliver attraktivt at mødes.

4 b. Skoletjeneste og demokratitjeneste Demokrati er brugerinddragelse, og det synliggør vi med en aktiv skoletjeneste, der fortæller demokratiets historie. Den røde tråd mellem tilbuddene på Rådhuset skabes med sammenhængende temaer og events på tværs og en styrket synlighed, der når helt ud til vores skoler. Skoletjenesten vil nemlig også kunne drage fordel af Rådhusets helt særlige historie, hvor læring, oplevelse og faglighed kan gå hånd i hånd. Her får eleverne fortællingen om demokratiets og rådhusets historie på en dynamisk arbejdsplads og en aktiv demokratisk institution. Arkivlokalerne, som er beliggende på 4. sal ovenover Rådhusbiblioteket, kan med fordel renoveres og indrettes til henholdsvis udstilling i det første rum og skoletjenesteaktiviteter i det bagerste rum.

5 c. Udstilling i Besøgscentret I Besøgscentret vil gæsterne finde både permanente og skiftende udstillinger. Udstillingerne kan i første fase tage udgangspunkt i Københavnersamlingen, som jo er Rådhusbibliotekets DNA og bygge på forskellige temaer derfra. Desuden vil varierende udstillinger give en forsmag på hvilke andre udstillinger eller arrangementer eller Rådhuset kan byde på. Udstillingerne skal derfor kunne ses alene eller som en forsmag på den fortælling og udstilling, der finder sted på rundvisningerne, i tårnet og i byen. Hvis gæsten ikke allerede har planlagt at se mere af huset eller byen, vækkes interessen her. Der kan også laves iscenesættelser og fokuserede oplevelser ved hjælp af eksisterende detaljer i lokalerne, især ved hjælp af lyssætning og nænsomhed, samt skabelse af flugtrum, hvori den besøgende kan udforske litterær eller historiske miljøer en anden verden bag bogreolerne. Filmklip fx fra internationale serier, der portrætterer København, som fx Broen, Forbrydelsen eller Drabet og projektioner kan spille en central rolle i denne tilgængeliggørelse. Et begrænset og udvalgt assortiment af merchandise, der skifter i forbindelse med de forskellige udstillinger indgår også som en helhed i lokalernes decor.

6 d. Guidede ture Besøgscentret skal være mødested for rundvisninger og tårnture. Det er her, der er mulighed for at vælge mellem forskellige oplevelsesture rundt på rådhuset. Det gælder både de forskellige udstillinger på Rådhuset, rundvisninger på loftet eller guidede tårnture. Billetter kan købes både i Rådhusoplysningen eller i selve besøgscentret hos de ansvarlige medarbejdere. En zone af Besøgscentret foregår derfor som venteområde for gæster der skal på rundvisning og tårnture. I samme zone kan gæsten se en udstilling (skærme, billeder, genstande), der fortæller husets historie og husets funktion. Historier og fortællinger om Rådhuset fra de nuværende Rådhusbetjente optages og kan bruges fremadrettet på forskellige medier og i interaktive udstillinger, bl.a. til virtuelle 3D ture rundt på Rådhuset og indgå som en del af udstillingen om husets historie.

7 e. Lounge & Bøger Et historisk bibliotek er et sted, hvor folk mødes og hvor fakta og mystik går hånd i hånd i de fortællinger, der stilles til rådighed. Denne stemning er med til at gøre Besøgscentret til noget særligt og tilføjer noget unikt som ikke kan genskabes i et nybyggeri. En sidste zone i Besøgscentret har derfor som funktion at bevare denne stemning og skabe et sted, hvor man har lyst til at opholde sig og fordybe sig. Samtidig skal denne zone danne ramme for mødet mellem de besøgende, mellem turister og københavnere, mellem mennesker. Et område med et par behagelige møbler, hvor gæsten kan sætte sig og slappe af og bladre i det historiske materiale, der stilles til rådighed. Dette vil være muligt både i Rådhusbibliotekets lokaler og i Stadsarkivet, så den særlige oprindelige biblioteks- og arkivstemning bibeholdes.

8 2. Temaer og funktioner tilknyttet Besøgscentret f. Vejvisning til Besøgscentret Det skal være tydeligt vha. skilte/nudging, hvordan gæsterne finder vej fra indgangen og videre til besøgscentret. Vejvisningen skal sikre at gæsterne: Bliver guidet målrettet til besøgscenteret Bevarer interessen og intentionen for at opsøge besøgscenteret til de når frem Vejvisningen skal derfor være klar og tydelig, men også give en forsmag på hvad man kan finde i besøgscentret i form af teasere. Vejvisningen kan med fordel give indsigt i de mange forskellige bygningsdetaljer og fortællinger, som er indbygget i udsmykningen og i bygningens funktioner. Skiltning bør udformes med respekt for husets gennemtænkte arkitektur og formsprog. Der vil ligeledes sikres handicapvenlig adgang til besøgscentret. g. Udstillinger og oplevelsesture i tårnet og på Rådhuset Udover udstillinger i selve Besøgscentret skal hele Rådhuset byde på flere faste og skiftende udstillinger. Fortællingen begynder som nævnt ovenfor i Besøgscentret, hvor gæsterne venter på at rundvisningen starter. Udstillingen og fortællingen fortsættes og uddybes efterhånden som gæsten bevæger sig rundt i huset: fra Rådhusbiblioteket og op gennem den snævre trappe med glimt til lurblæseren og videre op til 4. sal, hvor arkivlokalerne kan indrettes til udstilling, og længere inde, skoletjeneste. Derfra videre ud på loftrummet, som også kan indrettes til udstillinger, fx med hele Københavns Historie fra Absalon til nutiden. Fra gangen er der også udsigt til glaspartiet over Rådhushallen, eller turen kan gå videre til selve Rådhustårnet. Den nuværende udstilling i Rådhustårnet skal også opdateres, så den er med til at fortælle den sammenhængende historie om huset (skærme, billeder, relevante genstande). Med sammenlægningen af Københavns Museum, Thorvaldsens Museum, Stadsarkivet og Nikolaj Kunsthal skabes der mere og bedre museum, arkiv og kunst for pengene. Rådhuset skal indgå i denne sammenlægning som den femte museumsenhed og det er vigtigt, at udstillingerne på Rådhuset samlet drives og koordineres af den fagprofessionalisme, der samles i den nye museumsenhed. Arkivlokalerne på 4. sal over Rådhusbiblioteket

9

10 h. Lokaler til udlejning på Rådhuset Det skal være bedre kendt, at Rådhuset også kan bruges til møder, konferencer, workshops, medarbejderseminarer. Udlejningen af lokaler skal ses som et produkt, der kan kombineres med andre af Rådhusets services. I samme tankegang kan det nævnes, at flere og flere i dag bliver viet på Rådhuset og mange par efterspørger en samlet oplevelsespakke med reception på et plateau i tårnet eller i haven, en rundvisning og en fest i de historiske omgivelser. i. Restaurationsfaciliteter i Rådhusets kantine Som en del af ønsket om at tilbyde forplejning i forbindelse med gæsternes besøg og arrangementer på Rådhuset, kan kantinen i kælderen fungere som café, der serverer drikkevarer og lette anretninger. Caféen har åbent for gæster udefra via den udvendige kældertrappe, dog først efter kantinens normale åbningstider for medarbejderne på Rådhuset. Der vil også være mulighed for servering til vielsesreceptioner eller lignende arrangementer. j. Rådhusoplysningens funktion Opgaverne i Rådhusoplysningen bliver fortsat: Visitering Sælge souvenirs Salg af tårnture og rundvisninger Vielsesopgaven (Større pakkeløsninger og specialdesignede tilbud vil dog foregå i Besøgscenteret) Derudover er Rådhusoplysningen autoriseret turistinformation og det grønne I sættes op, både udenfor på/ved bygningen og lige ved Rådhusoplysningen. Denne proces er i gang. Turistinformationen i Rådhusoplysningen vil henvise til Besøgscentret for mere information om huset, arrangementer, udstillinger, flere rundvisninger.

11 3. Etablering af Besøgscentret i Rådhusbibliotekets lokaler Rådhusbiblioteket bliver ledigt d. 1. juni Rådhusbiblioteket tilbyder helt unikke omgivelser der giver Besøgscentret identitet og gør det til noget særligt i forhold til andre turistattraktioner. Den fordelagtige placering i forhold til arkivlokalerne og loftsgangen på 4. sal og vejen videre til Rådhustårnet er også med til at bidrage til en sammenhængende oplevelse for de besøgende. Derfor er det oplagt at et Besøgscenter indrettes i disse lokaler i en foreløbig periode på 2-3 år. Ved etablering af besøgscenteret i Rådhusbibliotekets lokaler skal der tages højde for: Alle forslag om Rådhusbibliotekets fremtidige anvendelse sker i dyb respekt for dets særlige karakter og historie, med bevarelse af det fredede inventar og bøger i reolerne Inddragelse af gruppeformandskredsen At der bevares en formidlingsfunktion ift. Rådhusbiblioteket, så brugere af Rådhusbiblioteket stadig kan få en faglig formidling, og tilgå de bøger i Københavnersamlingen, der fortsat vil være indeholdt i lokalerne.

12 4. Etablering af Besøgscenter i f.eks. Stadsarkivets lokaler Stadsarkivets lokaler forventes at blive ledige primo Et permanent besøgscenter kan i derfor på dette tidspunkt indrettes i disse lokaler. Det er ambitionen, at erfaringerne med Rådhusbiblioteket vil vise, hvilke elementer, der fungerer og skal skaleres op eller ned efterfølgende. I nærværende oplæg lægges der op til at alle elementer afprøves i Rådhusbiblioteket og videreføres, men en yderligere kvalificering af lokalernes muligheder vil vise om visse elementer skal udgå. Hensyntagen til reoler og øvrige bevaringsværdige genstande, der skal indgå som en naturlig del af det overordnede design og indretning af besøgscenteret, hvis dette etableres endeligt i Stadsarkivet 5. Etablering af repræsentative lokaler Rådhusbibliotekets lokaler I 2017 flyttes det midlertidige besøgscenter fra Rådhusbibliotekets lokaler og etableres som permanent besøgscenter evt. i Stadsarkivets lokaler. Rådhusbibliotekets lokaler, samt arkivlokalerne på 4. sal kan derfor fra 2017 indrettes som repræsentative lokaler.

Bilag 1. Elementer i en samlet museums- og besøgstjeneste på Københavns Rådhus

Bilag 1. Elementer i en samlet museums- og besøgstjeneste på Københavns Rådhus Bilag 1. Elementer i en samlet museums- og besøgstjeneste på Københavns Rådhus Indholdsfortegnelse 1) Ny indretning af loftsrum på 3. sal, samt i tårnet til udstillinger 2) Ny indretning i magasiner på

Læs mere

Til KFU. Sagsnr Dokumentnr

Til KFU. Sagsnr Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Service og Forandring BILAG Til KFU Bilag 1. Inspirationsoplæg i arbejdet med visionen for sammenlægningen af Museer, Arkiv og Kunst Baggrund Arbejdet

Læs mere

History & Art: Strategy & Challenges

History & Art: Strategy & Challenges Til bestyrelsen for Historie & Kunst Strategiske pejlemærker History & Art: Strategy & Challenges Møde i Kultur- og Fritidsudvalget, d. 3. november 2016 At være relevant for København Strategiske satsningsområder

Læs mere

Seniorjobberen. 30 juni Seniorjobberen Nyhedsbrev Nyhedsbrev. Nr. 6

Seniorjobberen. 30 juni Seniorjobberen Nyhedsbrev Nyhedsbrev. Nr. 6 30 juni 2016 Nr. 6-30. juni 2016. Nr. 6 ET JOB I OPLYSNINGENS TJENESTE har været på besøg på Københavns Rådhus og talt med to seniorjobbere om deres job i Rådhusoplysningen i stuen på det berømte og prægtige

Læs mere

ARKITEKTURPRIS 2015 VINDER KONGEHØJSKOLEN

ARKITEKTURPRIS 2015 VINDER KONGEHØJSKOLEN KONGEHØJSKOLEN Skolebygning Transformering og nybyggeri Tøndervej 90 Arkitema Architects og MOE Skolen har gjort brug af en tidligere lagerbygning, der er indrettet som et rum til leg og bevægelse. Parallelt

Læs mere

Kulturhus Trommen. En præsentation af Hørsholm Kommunes nye kulturhus

Kulturhus Trommen. En præsentation af Hørsholm Kommunes nye kulturhus Kulturhus Trommen En præsentation af Hørsholm Kommunes nye kulturhus Kulturhus Trommens ombygning Trommen og biblioteket er tegnet af arkitekt Knud Munk og stod færdigt i 1987. I Trommens arkitektur, er

Læs mere

Afholdelse af arrangementer

Afholdelse af arrangementer Aarhus Rådhus Afholdelse af arrangementer Arrangementer på Aarhus Rådhus Aarhus Rådhus er tegnet af arkitekterne Arne Jacobsen og Erik Møller og blev indviet den 2. juli 1941. På det første projektforslag

Læs mere

Metropolzonen - Kulturaksen Projektforslag til The Copenhagen Mile

Metropolzonen - Kulturaksen Projektforslag til The Copenhagen Mile INDHOLD 1. Indledning 2. Oversigtsplan 3. Københavns længste kunstværk 4. Lysspor - forbinder The Copenhagen Mile 5. Nye rekreative muligheder 6. Udstillingsmontrer - små glimt af hvad The Copenhagen Mile

Læs mere

Dragør Kommune inviterer på pensionistskovtur.

Dragør Kommune inviterer på pensionistskovtur. Dragør Kommune inviterer på pensionistskovtur. Der er 5 spændende ture at vælge imellem. D. 10.6. kl. 12.30-18 Tur til Helsingørs Kulturværft m. Guidet rundvisning Pris: 100 kr. Der dækker turen, entre,

Læs mere

KULTUR, LÆRING, FORMIDLING, KOMMUNIKATION, OPHOLD

KULTUR, LÆRING, FORMIDLING, KOMMUNIKATION, OPHOLD www.annereinholdt.design Agerbæk Bibliotek_Indretning KULTUR, LÆRING, FORMIDLING, KOMMUNIKATION, OPHOLD www.annereinholdt.design Kontaktoplysninger Anne Reinholdt Arkitekt cand. arch. & Designer Saltgade

Læs mere

Utzon Center Auditoriebygningen: Stedet Spidsgatterhallen og værksted: Udstillingsbygningen og værkstedshallen:

Utzon Center Auditoriebygningen: Stedet Spidsgatterhallen og værksted: Udstillingsbygningen og værkstedshallen: Utzon Center Utzon Associates - 17.09.2007 Utzon Center Auditoriebygningen: Auditoriebygningens stueetage er organiseret med en ryg af servicefunktioner, og café med udsigt til vandet. Den tilstødende

Læs mere

VÆRDIGRUNDLAG FOR. Multimediehuset

VÆRDIGRUNDLAG FOR. Multimediehuset VÆRDIGRUNDLAG FOR Multimediehuset Århus Kommune Borgerservice og Biblioteker Værdigrundlag for Multimediehuset Århus Kommune Borgerservice og Biblioteker Udarbejdet i samarbejde med NIRAS Konsulenterne

Læs mere

FORÅR 2017 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

FORÅR 2017 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 FORÅR 2017 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 26.1. Torsdagsmik Formiddagsforedrag med kaffe og rundstykker. Emnet for foredraget vil blive bragt i vores nyhedsbrev og på www.historienshus.dk

Læs mere

PLANLÆG DIT BESØG PLANLÆG DIT BESØG. ENTRÉ Se

PLANLÆG DIT BESØG PLANLÆG DIT BESØG. ENTRÉ Se PROGRAM 2015 INDHOLD 2 INDHOLD PLANLÆG DIT BESØG...4 DE NYE UDSTILLINGER...6 FÆNGSELSMUSEET ONLINE...8 RUNDVISNINGER OG FOREDRAG FOR GRUPPER...10 FERIE I FÆNGSELSMUSEET...12 ÅRHUNDREDETS FESTIVAL...14

Læs mere

VELKOMMEN I DR KONCERTHUSET

VELKOMMEN I DR KONCERTHUSET VELKOMMEN I DR KONCERTHUSET DR Koncerthuset i DR Byen har vundet stor international anerkendelse og mange priser for både arkitektur og akustik. Koncerthuset afvikler årligt flere end 250 koncert- og tv-produktioner

Læs mere

Friluftslivsstrategi. et friluftsliv, der byder op til dans

Friluftslivsstrategi. et friluftsliv, der byder op til dans Friluftslivsstrategi et friluftsliv, der byder op til dans Kolofon: Udarbejdet af: Herning Kommune, Teknik og Miljø, 2015 Illustrationer: Ole Jørgensen Indhold Forord 5 Vision for friluftslivet 7 Friluftslivet

Læs mere

Sorø Kommune. Strategi for Sorø Bibliotek Nationale udviklingstendenser

Sorø Kommune. Strategi for Sorø Bibliotek Nationale udviklingstendenser Sorø Kommune Strategi for Sorø Bibliotek 2016-2019 2019 Sorø Bibliotek er et traditionelt folkebibliotek med to afdelinger beliggende i historiske bygninger i henholdsvis Sorø Bymidte og Dianalund. Begge

Læs mere

ARBEJDSGRUPPENS FORSLAG TIL FUNKTIONER I BIBLIOTEK I RY BYMIDTE

ARBEJDSGRUPPENS FORSLAG TIL FUNKTIONER I BIBLIOTEK I RY BYMIDTE ARBEJDSGRUPPENS FORSLAG TIL FUNKTIONER I BIBLIOTEK I RY BYMIDTE APRIL 2017 Baggrund for forslaget For at sikre, at det nye bibliotek i Ry bymidte kommer til at matche Ryborgernes behov og brug, har Kultur-

Læs mere

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande Planstrategi 2019 Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande I forbindelse med udarbejdelsen af Planstrategi 2019 har Byrådet besluttet at sætte fokus på udviklingen af midtbyerne

Læs mere

NOTAT Sagsnr Bilag 2. Dokumentnr Historie & Kunst i Gadeplan indhold og vision

NOTAT Sagsnr Bilag 2. Dokumentnr Historie & Kunst i Gadeplan indhold og vision KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Historie & Kunst NOTAT 08-02-2017 Bilag 2 Sagsnr. 2017-0047948 Historie & Kunst i Gadeplan indhold og vision Fra sommeren 2017 bliver Stormgade 20 et

Læs mere

KULTURCENTER. Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv

KULTURCENTER. Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv KULTURCENTER Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv IDÉOPLÆG Hvad drømmer du om? Det spørgsmål stillede Områdefornyelsen borgerne på Ydre Østerbro til borgermødet Kulturcenter for

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag 2 Case: Galleri Christoffer Egelund September 2012 Scan QR-koden for at hente app en Galleriet på mobilen udvider rammerne

Læs mere

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København.

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. 1 2 BLOX SOM DESTINATION Havnefront, byliv og historiske omgivelser BLOX er meget mere end

Læs mere

Idé-DB DSR IDÉKATALOG. til studiemiljøet på. Danmarks Biblioteksskole. De Studerendes Råd Danmarks Biblioteksskole Maj 2008

Idé-DB DSR IDÉKATALOG. til studiemiljøet på. Danmarks Biblioteksskole. De Studerendes Råd Danmarks Biblioteksskole Maj 2008 Idé-DB DSR IDÉKATALOG til studiemiljøet på Danmarks Biblioteksskole De Studerendes Råd Danmarks Biblioteksskole Maj 2008 Indledning Idé-DB er et forum under DSR, De Studerendes Råd, hvor de studerende

Læs mere

Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans

Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans Yderligere information: Teknik og Miljø Natur og Grønne Områder Rådhuset, Torvet 7400 Herning Telefon 96282828 teknik@herning.dk www.herning.dk Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans

Læs mere

Forskningens Døgn - Vil du være med? Forskningens Døgn bringer viden videre

Forskningens Døgn - Vil du være med? Forskningens Døgn bringer viden videre Forskningens Døgn - Vil du være med? Forskningens Døgn bringer viden videre Hvad er Forskningens Døgn? Forskningens Døgn er en årlig landsdækkende videnskabsfestival, der har til formål at: Hylde forskningens

Læs mere

Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP

Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP Appendiks 1.12 Helbredsgreb Glostrup Hospital 01.02.2012 Helhedsgreb for Glostrup hospital 01.02.2012 msel0015 Byggeafdelingen

Læs mere

PR-besøg i DNUs Skurby

PR-besøg i DNUs Skurby PR-besøg i DNUs Skurby Sådan informerer vi om DNU-projektet i Skurbyen og på Byggepladsen for udefrakommende gæster Projektafdelingen, Maj 2013 1 Åbenhed Region Midtjylland ønsker generelt at imødegå borgere,

Læs mere

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar Norddjurs Kommune Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 Inddragelse, engagement og mangfoldighed Høringssvar Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 (Side 4) Kunst- og kulturpolitikkens mål - Alle

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

Velkommen til mulighedernes hus

Velkommen til mulighedernes hus Velkommen til mulighedernes hus Musikteatret Holstebro Musikteatret Holstebro er det vestlige Danmarks kulturelle midtpunkt. Mere end 100.000 gæster besøger årligt huset til teaterforestillinger, musicals

Læs mere

OPERAEN TAKKELLOFTETS FOYER

OPERAEN TAKKELLOFTETS FOYER O P E RA E N OPERAEN STORE SCENE Operaens Store Scene er som centrum i denne mægtige bygning, dets glødende hjerte. Med guldbelagt loft, ahornbeklædte vægge og kongeblå stole skaber scenerummet en overdådig

Læs mere

Jacobsen hus i carlsberg byen

Jacobsen hus i carlsberg byen Jacobsen hus i carlsberg byen I det nordvestlige hjørne af Carlsberg Byen ud mod de grønne arealer i Søndermarken findes det arkitektonisk smukke Jacobsen Hus, tegnet af Henning Larsen Architects. Lejemålet

Læs mere

Bystrategi for Augustenborg

Bystrategi for Augustenborg Bystrategi for Indhold Byens identitet... side 3 Baggrunden for bystrategierne... side 3 Inddragelse af s borgere... side 4 Selve bystrategien... side 5 De fire fokusområder Natur og landskab Udfoldelse

Læs mere

Det moderne bibliotek. Bibliotekschefsforeningens årsmøde 2014 Stephan Kleinschmidt Formand for Kulturel og Regional Udvikling

Det moderne bibliotek. Bibliotekschefsforeningens årsmøde 2014 Stephan Kleinschmidt Formand for Kulturel og Regional Udvikling Det moderne bibliotek Bibliotekschefsforeningens årsmøde 2014 Stephan Kleinschmidt Formand for Kulturel og Regional Udvikling Sønderborg har brug for en vækstmotor Fakta Sønderborg kommune 76.793 indb.

Læs mere

Formidling af bevaringsværdige bygninger i Nationalpark Vadehavet

Formidling af bevaringsværdige bygninger i Nationalpark Vadehavet Formidling af bevaringsværdige bygninger i Nationalpark Vadehavet Projektbeskrivelse Museerne ved Vadehavet har netop afsluttet en gennemgang de bevaringsværdige bygninger i området, der blandt andet havde

Læs mere

Det tidligere rådhus som Byens Hus

Det tidligere rådhus som Byens Hus Veje og Grønne Områder Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Det tidligere rådhus som Byens Hus 29. maj 2013 Baggrund Det

Læs mere

Kulturhuset, Bredgade Langå. Postadresse: Poul Pedersen, Parkvej 11, 8870, Langå. Museets hjemmeside --

Kulturhuset, Bredgade Langå. Postadresse: Poul Pedersen, Parkvej 11, 8870, Langå. Museets hjemmeside -- Kulturhuset, Bredgade Langå Postadresse: Poul Pedersen, Parkvej 11, 8870, Langå Museets hjemmeside --http://museumilangaa.dk Mail til: pouloglilli@gmail.com eller milskov@outlook.dk Kontakt: Poul Pedersen

Læs mere

Oplev universitetsbyen Lund og dens spændende historie. Good Morning Hotel Lund. Hotellet tilbyder

Oplev universitetsbyen Lund og dens spændende historie. Good Morning Hotel Lund. Hotellet tilbyder Good Morning Hotel Lund Good Morning Lund ligger kun 2,5 kilometer fra Lund centrum - en by med 1000 år gamle aner. Der er mange seværdigheder, restauranter og muligheder for shopping. Med tog tager det

Læs mere

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag 2 Case: Galleri Christoffer Egelund September 2012 Scan QR-koden for at hente app en Galleriet på mobilen udvider rammerne

Læs mere

BELIGGENHED. Tønder er en moderne skole- og erhvervsby med et aktivt handelsliv kombineret med smuk, gammel arkitektur. Tønder

BELIGGENHED. Tønder er en moderne skole- og erhvervsby med et aktivt handelsliv kombineret med smuk, gammel arkitektur. Tønder TØNDER ERHVERVSPARK BELIGGENHED Tønder er en moderne skole- og erhvervsby med et aktivt handelsliv kombineret med smuk, gammel arkitektur Tønder SITUATIONSPLAN Kortet viser mulighederne for at etablere

Læs mere

VELKOMMEN TIL BEST WESTERN HOTEL JENS BAGGESEN

VELKOMMEN TIL BEST WESTERN HOTEL JENS BAGGESEN VELKOMMEN TIL BEST WESTERN HOTEL JENS BAGGESEN Moderne og hyggelige rammer med sjæl og intimitet Best Western Hotel Jens Baggesen er et romantisk og hyggeligt byhotel beliggende i den gamle bydel i Korsør.

Læs mere

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København.

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. 1 2 BLOX SOM DESTINATION 4 Havnefront, byliv og historiske omgivelser BLOX er meget mere

Læs mere

BF s Seniorgruppes bestyrelse præsenterer hermed programmet for efteråret 2013.

BF s Seniorgruppes bestyrelse præsenterer hermed programmet for efteråret 2013. BF s Seniorgruppes bestyrelse præsenterer hermed programmet for efteråret 2013. Torsdag d. 3. oktober 2013 kl. 8:30: Besøg i Vedersø Kirke, Kaj Munks Præstegård, Bunkeranlægget ved Houvig samt Ringkøbing

Læs mere

FORÅR 2018 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

FORÅR 2018 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 FORÅR 2018 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 25.1. Torsdagsmik Formiddagsforedrag med kaffe og rundstykker. Emnet for foredraget vil blive bragt i vores nyhedsbrev og på www.historienshus.dk

Læs mere

Danmarks Museum For Lystsejlads

Danmarks Museum For Lystsejlads Danmarks Museum For Lystsejlads MARITIMT KULTURCENTER PÅ SVENDBORG HAVN 2 OPLÆG TIL ETABLERING AF ET MARITIMT KULTURHUS PÅ FREDERIKSØEN INTRO Siden lukningen af Svendborg Værft i 2001 er der tænkt mange

Læs mere

Koncept for decentral formidlingsstruktur i Nationalpark Skjern Å. Oktober 2010

Koncept for decentral formidlingsstruktur i Nationalpark Skjern Å. Oktober 2010 Koncept for decentral formidlingsstruktur i Nationalpark Skjern Å Oktober 2010 Kort om konceptet Borgerinddragelse og lokal forankring har været centrale elementer i det hidtidige arbejde med Nationalpark

Læs mere

Museumspolitik for Horsens Kommune

Museumspolitik for Horsens Kommune Museumspolitik for Horsens Kommune Museumsområdet er et bærende element i Horsens Kommunes kulturprofil. Det gælder det daglige tilbud til kommunens borgere i alle aldre, og det gælder museumsområdets

Læs mere

OPERAEN TAKKELLOFTETS FOYER

OPERAEN TAKKELLOFTETS FOYER O P E RA E N OPERAEN STORE SCENE Operaens Store Scene er som centrum i denne mægtige bygning, dets glødende hjerte. Med guldbelagt loft, ahornbeklædte vægge og kongeblå stole skaber scenerummet en overdådig

Læs mere

S olrød Bibliotek og Kulturhus

S olrød Bibliotek og Kulturhus S olrød Bibliotek og Kulturhus 30.05.2018 SOLRØD BIBLIOTEK OG KULTURHUS MAJ, 2018 Rune Fjord Studio Værnedamsvej 12a 1619 København V www.runefjord.dk Team Rune Fjord Studio: Rune Fjord, Bodil Bøjer, Filipa

Læs mere

19. juni Intern høring af Kommuneplanstrategi Generelle bemærkninger

19. juni Intern høring af Kommuneplanstrategi Generelle bemærkninger KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for By NOTAT 19. juni 2018 Intern høring af Kommuneplanstrategi 2018 Udvalg: Ungeråd KBH Kontaktperson: Thea Hviid Lavrsen, Center for Policy, g36w@kk.dk

Læs mere

HVEM BOR HER? OPGAVE 1 OPGAVE 2. du får brug for: du skal bruge: + OG ET PLANTEGNINGSARK + ET TEGNEARK OG ALLE DE FARVER DU VIL BRUGE

HVEM BOR HER? OPGAVE 1 OPGAVE 2. du får brug for: du skal bruge: + OG ET PLANTEGNINGSARK + ET TEGNEARK OG ALLE DE FARVER DU VIL BRUGE HVEM BOR HER? OPGAVE 1 1: Gå på opdagelse i huset og find de 11 dyr, som gemmer sig i husets forskellige rum. du får brug for: 2: Tegn eller skriv dyrene i de forskellige rum på plantegningen efterhånden

Læs mere

Ungepolitik Ballerup Kommune

Ungepolitik Ballerup Kommune www.ballerup.dk Ungepolitik Ballerup Kommune Vi satser på mennesker Ny ungepolitik Den 26. januar 2009 vedtog Kommunalbestyrelsen den nye Ungepolitik Forud var gået en god, lang og grundig proces, hvor

Læs mere

Københavns billigste arbejdspladser i moderne og fleksible omgivelser

Københavns billigste arbejdspladser i moderne og fleksible omgivelser Udlejningsprospekt CPH Business Park Stamholmen 143-161 2650 Hvidovre Book en fremvisning hos Sadolin & Albæk 70 11 66 55 Og kom i selskab med bl.a. IF, Santander Bank og Hilti Københavns billigste arbejdspladser

Læs mere

Kommunikationsstrategi og handlingsplan for Frederiksberg Fairtrade By 2012

Kommunikationsstrategi og handlingsplan for Frederiksberg Fairtrade By 2012 Kommunikationsstrategi og handlingsplan for Frederiksberg Fairtrade By 2012 Som Fairtrade By forpligter Frederiksberg sig til at formidle om Fairtrade internt til kommunens ansatte og eksternt til kommunens

Læs mere

Forpagtning udbydes pr. 1/ af Restaurant Den Gamle Stald på Det Grønne Museum, Gl. Estrup.

Forpagtning udbydes pr. 1/ af Restaurant Den Gamle Stald på Det Grønne Museum, Gl. Estrup. Side 1 af 7 Forpagtning udbydes pr. 1/1 2020 af Restaurant Den Gamle Stald på Det Grønne Museum, Gl. Estrup. Udbudsbetingelser. Stikord: Forpagtning af godt 600 m2 veldrevet restaurant beliggende i fredede

Læs mere

Museet Ribes Vikinger. Læringstilbud

Museet Ribes Vikinger. Læringstilbud 2017 Museet Ribes Vikinger Læringstilbud Museet Ribes Vikinger Oplev Ribes spændende historie fra år 700 til år 1700. Rundvisning Tilpasses den enkelte gruppe Museet Ribes Vikinger er placeret på netop

Læs mere

Rollespil til museer

Rollespil til museer Rollespil til museer Det interaktive museum Nytænkende og underholdende formidling Rollespilsakademiet har gennem årene lavet en lang række rollespil for både store og små museer. Fælles for dem alle

Læs mere

Bibliotek SDU Udsmykning af Kirstine Vaaben. Projektbeskrivelse: Arkitekturen

Bibliotek SDU Udsmykning af Kirstine Vaaben. Projektbeskrivelse: Arkitekturen Bibliotek SDU 2012 Udsmykning af Kirstine Vaaben Projektbeskrivelse: Arkitekturen De rum, som udsmykningen tager udgangspunkt i, er dels den eksisterende lounge i det nuværende bibliotek på SDU og bygning

Læs mere

NY UDSIGTSVILLA STRANDVEJEN 49 7120 VEJLE ØST BREDBALLE GREENFLAKE 14

NY UDSIGTSVILLA STRANDVEJEN 49 7120 VEJLE ØST BREDBALLE GREENFLAKE 14 NY UDSIGTSVILLA STRANDVEJEN 49 7120 VEJLE ØST BREDBALLE GREENFLAKE 14 Strandvejen 49 Grunden er på 910 m² og fra den nye villa er der udsigt over fjorden og Vejle bakker. Strandevejen hører til det mondæne

Læs mere

FAQ Fælledprojektet. Den samskabende Kultur

FAQ Fælledprojektet. Den samskabende Kultur FAQ Fælledprojektet Den samskabende Kultur Hvorfor skal vi have en ny fælles kultur? Hvad menes der med en samskabende kultur? Hvorfor skal vi have en samskabende kultur? Hvordan kommer jeg til at mærke

Læs mere

KAN DU SE DINE VARER HER?

KAN DU SE DINE VARER HER? KAN DU SE DINE VARER HER? 100 stemningsfulde m² i byens livligste gade Går du med en drøm om at åbne dit eget lille city-galleri eller din egen hyggelige café, så gå begge to en tur forbi Gothersgade 3

Læs mere

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION UDKAST HELE BYENS NYE KVARTER FREDERIKSBERG HOSPITAL VISION JANUAR 2019 JUNI 2018 BORGERDIALOG Visionsprocessen - i tre spor IDÉWORKSHOP 1, 2, 3, 4 & 5 + KULTURNAT + DIGITALE INPUT AKTØRDIALOG AKTØRMØDER

Læs mere

Lokaludvalgenes puljer

Lokaludvalgenes puljer Lokaludvalgenes puljer At arbejde med evalueringen På de næste sider skal du evaluere det projekt, som du har fået støtte til. Du vil blive bedt om at vurdere og beskrive, hvordan projektet efter din opfattelse

Læs mere

LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET

LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET PÅ SPORET AF KUNSTEN OVERORDNET INTRODUKTION På sporet af Kunsten er et digitalt oplevelses- og undervisningskoncept, hvor eleverne

Læs mere

Frederiksbergs Frivillighedsstrategi

Frederiksbergs Frivillighedsstrategi Frederiksbergs Frivillighedsstrategi 2 Forord 3 Kære borger, frivillig, medarbejder og samarbejdspartner Frederiksberg er hovedstadens sunde, pulserende og grønne hjerte. Det skyldes ikke mindst byens

Læs mere

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT ÅRSOVERBLIK 2016/2017 TRAPHOLT er et museum for moderne dansk kunst og design beliggende i smukke omgivelser i udkanten af Kolding. Åbningstider: Museum: Tirs-søn 10.00-17.00.

Læs mere

Aarhus Rådhus 75-års jubilæum 2. juli 2016

Aarhus Rådhus 75-års jubilæum 2. juli 2016 Indstilling Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling, Teknik og Miljø, Kultur og Borgerservice Dato 21. april 2015 Aarhus Rådhus 75-års jubilæum 2. juli 2016 Beslutning om budgetramme, aktiviteter og

Læs mere

Byens historie og internationalt udblik i Rådhuskarréen i Ebeltoft

Byens historie og internationalt udblik i Rådhuskarréen i Ebeltoft Byens historie og internationalt udblik i Rådhuskarréen i Ebeltoft Ebeltoft er en aktiv by med mange besøgende. Byens dna som turistdestination knytter sig historisk til to elementer: bade- og rekreationsmuligheder

Læs mere

Fra vandtårn til eksklusivt mødested

Fra vandtårn til eksklusivt mødested Fra vandtårn til eksklusivt mødested Med højt til loftet, plads til udsyn og visioner Midt i Danmark! At mødes centralt på en ny måde Selv den mest tålmodige kan efterhånden få lyst til at se sig selv

Læs mere

Foreløbig udgave 24. marts 2011. DESIGNMANUAL ombygning og nybygning

Foreløbig udgave 24. marts 2011. DESIGNMANUAL ombygning og nybygning Filsning Filsning er et lag puds, man påfører muren i et tyndt lag. For at lysne det store kantinerum kan dele af de mørke røde mursten filses i en lys farve. Dele af det røde murværk filses lysere, således

Læs mere

VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN

VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN Smukke, historiske rammer med udsigt til park og fjord Hotel Strandparken er beliggende i Holbæks smukke, historiske park, der skråner lige ned til Holbæk Fjord. Det velrenommerede

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

KULTURHUSET RANDERS 2020 Et levende, transparent og synligt hus - BYENS MØDESTED

KULTURHUSET RANDERS 2020 Et levende, transparent og synligt hus - BYENS MØDESTED KULTURHUSET RANDERS 2020 Et levende, transparent og synligt hus - BYENS MØDESTED VISIONEN ET ÅBENT, SYNLIGT OG SAMARBJEDENDE KULTURHUS Visionen for Kulturhuset Randers 2020 er at nytænke huset som borgernes

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019

Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019 Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019 - Udkast - Foto: Thomas Petri København er tre gange kåret af et internationalt magasin som verdens bedste by at bo og leve i. Det er der mange gode grunde til. Blandt

Læs mere

LYSE OG INDBYDENDE LOKALER I DET NATURSKØNNE BREDE

LYSE OG INDBYDENDE LOKALER I DET NATURSKØNNE BREDE LYSE OG INDBYDENDE LOKALER I DET NATURSKØNNE BREDE TIL LEJE Hirschsprunghus Bredevej 2 2830 Virum Lækre og præsentable lokaler til den effektive virksomhed Lyse og indbydende lejemål med adgang til fælles

Læs mere

DESIgN- Og PRODUKTION. Samarbejde mellem skole og virksomhed Det virtuelle mødested

DESIgN- Og PRODUKTION. Samarbejde mellem skole og virksomhed Det virtuelle mødested DESIgN- Og PRODUKTION Samarbejde mellem skole og virksomhed Det virtuelle mødested Medvirkende: Engum Skole, Vejle Kommune Skoleafdelingen i Vejle Kommune Leg og Læring - Kids n Tweens Lifestyle Palmelund

Læs mere

FORESTIL DIG AT SØSÆTTE DIN VIRKSOMHED HER

FORESTIL DIG AT SØSÆTTE DIN VIRKSOMHED HER DAMPFÆRGEVEJ 3, 3. SAL, 2100 KØBENHAVN Ø FORESTIL DIG AT SØSÆTTE DIN VIRKSOMHED HER 397 ny-renoverede kvadratmeter i byens nye pakhuskvarter helt tæt ved Langelinie For mange er Dampfærgevej et spændende

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Byen og landskabet Mål Silkeborg Kommune vil: Synliggøre Silkeborgs unikke placering i landskabet og bymidtens nærhed til Silkeborg

Læs mere

SMUKKE INDFALDSVEJE Strategi

SMUKKE INDFALDSVEJE Strategi SMUKKE INDFALDSVEJE Strategi INDLEDNING 3 En bund af krokus ANKOMSTEN 5 INDFALDSVEJE 6 VIRKEMIDLER 7 Beplantning Bebyggelse og arkitektur Skiltning Kunst og udsmykning Belysning Forside - H. P. Hansens

Læs mere

Ringsted Hallerne 1. og 2. oktober 2008

Ringsted Hallerne 1. og 2. oktober 2008 Job- og uddannelsesmesse i Region Sjælland! Ringsted Hallerne 1. og 2. oktober 2008 arrangeret af: Ringsted Hallerne Messeoversigt = 1 m 2 HAL A HAL B Indgang Indgang Indgang Indgang Indgang Velkommen

Læs mere

SØNDER OMME IDRÆTSCENTER

SØNDER OMME IDRÆTSCENTER NYT INDGANGSPARTI BESKRIVELSE / PLAN 1:350 Baggrund for udvidelsen Eksisterende hal 1194,3 m² Eksisterende omklædning Sdr. Omme Idrætscenter er efterhånden blevet 40 år gammelt. Der er sket to mindre tilbygninger

Læs mere

BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011

BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011 BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011 Mine damer og herrer. I dag er en ganske særlig dag. I dag er en dag vi har ventet på længe. En dag vi har set frem til med stor

Læs mere

Københavns billigste arbejdspladser i moderne og fleksible omgivelser

Københavns billigste arbejdspladser i moderne og fleksible omgivelser Udlejningsprospekt CPH Business Park Stamholmen 143-161 2650 Hvidovre Book en fremvisning hos Sadolin & Albæk 70 11 66 55 Og kom i selskab med bl.a. IF, Santander Bank og Hilti Københavns billigste arbejdspladser

Læs mere

KOM UD OG LÆR! - og bliv uddannet LANDSBYGUIDE. Forløb 30 HISTORIE 4-6 klasse

KOM UD OG LÆR! - og bliv uddannet LANDSBYGUIDE. Forløb 30 HISTORIE 4-6 klasse KOM UD OG LÆR! - og bliv uddannet LANDSBYGUIDE Forløb 30 HISTORIE 4-6 klasse Få et forløb til jeres by Forløbet er lavet i Juelsminde, men kan let tilpasses jeres by - kontakt Jens Kjær, Glud Museum, E-mail:

Læs mere

Ved booking af La Tour KongeBroGaarden Kongebrovej 63 5500 Middelfart + 45 63416341 hotel@kongebro.dk

Ved booking af La Tour KongeBroGaarden Kongebrovej 63 5500 Middelfart + 45 63416341 hotel@kongebro.dk Ved booking af La Tour KongeBroGaarden Kongebrovej 63 5500 Middelfart + 45 63416341 hotel@kongebro.dk Vedrørende et La Tour V.I.P medlemskab ring eller mail og få et møde/besøg med La Tours ejer, Peter

Læs mere

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT

SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT SKOLETJENESTEN PÅ TRAPHOLT ÅRSOVERBLIK 2017/18 TRAPHOLT er et museum for moderne dansk kunst og design beliggende i smukke omgivelser i udkanten af Kolding. Åbningstider: Museum: Tirs-søn 10.00-17.00.

Læs mere

GRAFISK - DESIGN ALEXANDER WYBRANDT WYBRANDT.COM ALEXANDER WYBRANDT

GRAFISK - DESIGN ALEXANDER WYBRANDT WYBRANDT.COM ALEXANDER WYBRANDT GRAFISK - DESIGN WYBRANDT.COM Fiskeri- og Søfartsmuseet Søfartsmuseet i Esbjerg skulle have opdateret deres online identitet, og krævede derfor nyt design til deres website så det havde den samme grafiske

Læs mere

Indretning af åbne biblioteker Inspiration og eksempler

Indretning af åbne biblioteker Inspiration og eksempler Præsentation Generelle udfordringer Velkomst Indretning af åbne biblioteker Inspiration og eksempler Tryghed Selvbetjening Inspiration Nye aktiviteter og roller Spørgsmål Oplæg ved Gry Dinesen, møbelarkitekt

Læs mere

Transformative Library. Digital formidling der transformerer biblioteksoplevelsen

Transformative Library. Digital formidling der transformerer biblioteksoplevelsen Transformative Library Digital formidling der transformerer biblioteksoplevelsen touchshelf infowall touchwall screensaver touchshelf touchshelf er integreret i bibliotekets hylder og er udviklet til at

Læs mere

Skamlingsbanken. Natur og Stemmer der samler.

Skamlingsbanken. Natur og Stemmer der samler. Skamlingsbanken Natur og Stemmer der samler Da den seneste istids gletsjere forlod området ved Lillebælt syd for Kolding stod en 113 meter høj bakkekam tilbage. Den har siden midten af 1800-tallet været

Læs mere

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Reception for årbog 2017 Det er med stor glæde, at vi igen kan invitere vores medlemmer til reception torsdag d. 5. oktober

Læs mere

KONFERENCER & MØDER I BALLERUP SUPER ARENA

KONFERENCER & MØDER I BALLERUP SUPER ARENA KONFERENCER & MØDER I BALLERUP SUPER ARENA VELKOMMEN TIL For os er Ballerup Super Arena perfekt. Fra først møde, hvor vi fremlagde vores ønsker, var processen i gang, altid med positiv tilgang fra personalet,

Læs mere

SKÅRUP KULTUR & IDRÆTSCENTER

SKÅRUP KULTUR & IDRÆTSCENTER STØT ETABLERINGEN AF SKÅRUP KULTUR & IDRÆTSCENTER Vi står bag projektet: Skårup Hallen SIF Skårup Idrætsforening Skårup Borgerforening Hvad går projektet ud på? Skårup-Vejstrup området er et dynamisk

Læs mere

Næstformand: Christian Jørgensen (V) Anette Hyre-Jensen (A) Bente Ankersen (A) Karsten Byrgesen (Løsgænger)

Næstformand: Christian Jørgensen (V) Anette Hyre-Jensen (A) Bente Ankersen (A) Karsten Byrgesen (Løsgænger) Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Torsdag den 7. februar 2019 Mødested: Fredericia Bibliotek, 4. sal Mødetidspunkt: Kl. 15:30-18:30 Medlemmer: Formand: Lars Ejby Pedersen

Læs mere

Seniorhuset. Byggeriet og de arkitektoniske tanker bag Danmarks første ældreboliger til mennesker med autisme

Seniorhuset. Byggeriet og de arkitektoniske tanker bag Danmarks første ældreboliger til mennesker med autisme Seniorhuset Baggrund og vision Hvordan skal mennesker med autisme bo, når de bliver ældre, og hvordan kan vi skabe de bedst mulige rammer for denne gruppe borgere, når de er oppe i årene? De spørgsmål

Læs mere

HERNING ER VORES KULTURPOLITIK

HERNING ER VORES KULTURPOLITIK HERNING ER VORES KULTURPOLITIK KULTUR HVER DAG Vi er omgivet af kultur hver eneste dag. Hvad enten du lægger mærke til det eller ej, bidrager kulturen til at give indhold og sammenhold i hverdagen. Med

Læs mere

Salgsklart bibliotek og indirekte værtskab - Hasseris

Salgsklart bibliotek og indirekte værtskab - Hasseris bilag 1 Salgsklart bibliotek og indirekte værtskab - Hasseris Life Cycle Stage Ansvarlig Touch Type Statisk Interaktiv Stickers "Drive-In"-bruger "Entusiast"-bruger Ankomst Velkomst Selvbetjening Shopping

Læs mere

KUNDEPRÆSENTATION PANSER OG BRANDBILSMUSEET OKSBØL

KUNDEPRÆSENTATION PANSER OG BRANDBILSMUSEET OKSBØL KUNDEPRÆSENTATION OKSBØL KREATIV BRIEF Her ses idegrundlaget for projektet, hvor alle vigtige faktorer som spiller ind, kort vil bliver beskrevet. Situation Brandbil- og panserkøretøjs museet ligger i

Læs mere