Eftermiddagens sessioner

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Eftermiddagens sessioner"

Transkript

1 Eftermiddagens sessioner Temasession 1b Luk dit ledelsesrum op et spørgsmål om tillid! Plenum (Øksnehallen) med FTF. Temasession 2b Skaber politiske eksperimenter bedre velfærd? Sankt Hans Torv (CPH Conference) Sessionen arrangeres af Mandag Morgen. Temasession 3b Den næste innovationsbølge i velfærden Nørrebros Runddel (CPH Conference) med Implement. Temasession 4b Tør du dele din viden? Enghave Plads (CPH Conference) med Center for Offentlig Innovation. Temasession 5b Styrk væksten og skab innovative løsninger i samarbejde Tivoli (CPH Conference) med Copenhagen Healthtech Cluster. Temasession 6b Udenforskabets pris og investeringer i forebyggelse Hovedbanen (CPH Conference) med Skandia og Copenhagen Business School/CEBR. Temasession 7b Borgernes tryghed skabes i samspil Salen (Rysensteen Gymnasium) med Dansk Politi. Temasession 8b Nye velfærdskompetencer viser vej til bedre løsninger 3, DGI-byens Hotel med University College Nordjylland. Temasession 9b Innovation og indkøb i fremtidens kommuner Kastrup Lufthavn (CPH Conference) med Welfare Tech/ Patient@home. Temasession 10b Succesfuld implementering af digitale og velfærdsteknologiske løsninger Spisehuset (DGI-byen) med Digitaliseringsstyrelsen.

2 Temasession 1b Luk dit ledelsesrum op et spørgsmål om tillid! Plenum (Øksnehallen). Inspirationsoplæg og debat. Indsigt i erfaringer fra en kommune, der arbejder med tillidsdagsordenen i et strategisk ledelsesperspektiv, og inspiration til, hvordan du selv bliver bedre til at lede med tillid. Velfærdsledere, politikere og konsulenter, som arbejder med ledelsesudvikling. med FTF. Kolding Kommune har i 2014 oversat de syv principper fra tillidsreformen, så de støtter op om de strategiske mål for kommunens arbejde med innovation, forandringer og ledelse. Fokus er på de udfordringer, som lederne står over for i forbindelse med implementering af de syv principper, samt ledernes muligheder for at lukke ledelsesrummet op og inddrage medarbejdere og nye partnere i processerne. Rikke Vestergaard, kommunaldirektør i Kolding, deler sine erfaringer med at involvere ledere og medarbejdere i designdrevet innovation på en tillidsfuld måde. Bente Sorgenfrey, formand for FTF, opponerer sammen med Irene Hesselberg, formand i Dansk Sygeplejeråd, Pia Nørgaard, bestyrelsesmedlem i BUPL s lederforening, og Camilla Ottsen, hovedbestyrelsesmedlem i Skolelederforeningen, på Rikke Vestergaards oplæg. Jacob Lindeblad, Lindeblad A/S, sørger for, at deltagernes perspektiver og erfaringer bringes i spil undervejs. Bliv klogere på: hvordan man leder opad med tillid. Mange ledere i FTF-organisationerne oplever, at samarbejdet opad i organisationen er den største udfordring for implementering af tillidsreformen. hvordan man kan lukke sit ledelsesrum op og samarbejde med medarbejderne om implementeringen af tillidsreformen. hvordan tillidsreformens syv principper kan understøtte god ledelse og bidrage til udvikling, motiverede medarbejdere og klare mål.

3 Temasession 2b Skaber politiske eksperimenter bedre velfærd? Sankt Hans Torv (CPH Conference). Inspirationsoplæg og debat. Eksempler på, hvordan forvaltningen kan understøtte en ny politikerrolle, samt indsigt i, hvordan lokal politikudvikling kan skabe bedre velfærd og har betydning for lokalpolitikerrollen. Udviklingsansvarlige og ledere i kommuner. Sessionen arrangeres af Mandag Morgen. Nationale standarder og proceskrav udfordrer den lokale selvbestemmelse. Større kommuner med flere opgaver giver øget kompleksitet. Og et ekstremt veluddannet embedsværk kan være svært at matche for fritidspolitikere. Dertil kommer en ikke prangende valgdeltagelse og problemer med at rekruttere nye politikere, særligt erhvervsaktive og kvinder. Lokaldemokratiet synes trykket samtidig med at den demografiske udvikling, en skrumpende økonomi, reformpres og stadig stigende forventninger fra borgerne gør, at nye løsninger er påkrævede. Imidlertid inviterer flere og flere lokalpolitikere virksomheder, frivillige foreninger, organisationer og borgere med ind i maskinrummet i forstyrrelsesgrupper, politiske legestuer og demokratieksperimentarier for at finde løsninger på udfordringerne. Og erfaringerne maner al snak om et hensygnende lokaldemokrati i graven tværtimod tyder de på, at fælles politikudvikling skaber bedre løsninger med større lokalt ejerskab. På sessionen deler vi udfordringer og muligheder, når flere aktører end byrådet skal tage del i politikudviklingen, og vi skal diskutere, hvad udviklingen betyder for lokalpolitikerrollen. Morten Hyllegaard, direktør på Mandag Morgen, leder sessionen, hvor du bl.a. kan møde: Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus Kommune (S). Jesper Thyrring Møller, kommunaldirektør i Hedensted Kommune. Julie Becher, chef for Uddannelse til alle unge i Holbæk Kommune. Kurt Klaudi Klausen, professor ved Syddansk Universitet.

4 Temasession 3b Den næste innovationsbølge i velfærden Nørrebros Runddel (CPH Conference). Oplæg, afprøvning af ideer og hypoteser ud fra deltagernes virkelighed. Inspiration til strategisk innovation med udgangspunkt i kerneopgaven, input til egne innovationsudfordringer og nærgående spørgsmål, du kan tage med hjem. Ledere og udviklingskonsulenter, der ønsker et styrket helhedsperspektiv på velfærdsinnovation, samt frontløbere, der arbejder med innovation i mødet med borgerne. Hvis en organisation skal udvikle nye løsninger, skal et fokus på innovation forankres på det strategiske niveau. På sessionen udforsker vi, hvordan de mange gode enkeltstående eksempler på velfærdsinnovation kan styrkes ved at blive koblet til det strategiske niveau. Hvordan designer man hele organisationen til at tage udgangspunkt i borgernes samlede behov? Hvordan understøtter ledelsen en helhedsorienteret forståelse af kerneopgaven? Og hvordan kan man sammen med borgerne finde løsninger, der bygger bro mellem borgernes behov og myndighedernes regler og rammer. Med udgangspunkt i strategisk innovation og en case fra Borgercenter Handicap, Københavns Kommune arbejder vi med, hvordan ledere og medarbejdere øger den strategiske innovation i deres egen organisation og skaber den næste innovationsbølge i velfærden. Strategisk innovation i praksis, ved Jørgen Kjærgaard, partner, og Christian Ahlman Olesen, director hos Implement. Case om borgercentreret innovation med stor effekt, ved Anders Kirchhoff, direktør, og Vibeke Ries, myndighedschef, begge Borgercenter Handicap, Københavns Kommune. Deltagerne arbejder med konkrete ideer og hypoteser fra deres egen organisation og hverdag. med Implement.

5 Temasession 4b Tør du dele din viden? Enghave Plads (CPH Conference). Oplæg, samtalesalon og dialog. Inspiration til, hvordan en innovationspraktik kan være en effektiv kilde til vidensspredning. Ledere og medarbejdere i den offentlige sektor. med Center for Offentlig Innovation. Det sprudler og bobler med innovative løsninger i den offentlige sektor. Men mange løsninger forbliver lokale, selvom de har potentiale til langt mere. Hvorfor er vi ikke bedre til at sprede vores viden om offentlig innovation? Hvad skal der til, for at vi tør dele? Vær med til at udvikle bedre rammer for og incitamenter til at skabe bedre spredning af offentlig innovation. Sessionen tager udgangspunkt i Center for Offentlig Innovations innovationspraktik som eksempel på en ramme for vidensspredning. Vi ser nærmere på, hvad det er, innovationspraktikken kan, og på de udfordringer, der kan være i at videndele og omsætte denne viden efterfølgende. Undervejs i sessionen kan du bl.a. møde kommunaldirektør i Gladsaxe Bo Rasmussen og departementschef i Økonomi- og Indenrigsministeriet Sophus Garfiel, der på skift har været i praktik hos hinanden og har haft succes med at omsætte den oplevelse i egen praksis. Du vil også møde Laila Mariann Hansen, projektleder i Silkeborg Kommune. Laila vil tale om udfordringerne og fordelene i at vidensprede kommunerne imellem. Silkeborg Kommune har som eksempel indstiftet en innovationspris - Copycat-prisen - der hædrer de medarbejdere, som har kopieret eller ladet sig inspirere af gode idéer hos andre og implementeret dem i kommunen. Bliv klogere på, hvad du kan få ud af at være i innovationspraktik eller være vært for andre praktikanter.

6 Temasession 5b Styrk væksten og skab innovative løsninger i samarbejde Tivoli (CPH Conference). Inspirationsoplæg, debat og spørgsmål fra salen. Viden og inspiration til, hvordan innovativ offentlig efterspørgsel kan udbredes i større skala på tværs af kommunale, regionale og nationale grænser. Alle med interesse for offentlig-privat samarbejde. med Copenhagen Healthtech Cluster (CHC). Når offentlige og private parter samarbejder på tværs om at udvikle nye teknologier, giver det både bedre sundhedsløsninger og mulighed for vækst på sundheds- og velfærdsområdet. Vær med i debatten, når fire centrale parter, der alle arbejder med at udvikle vækstpotentialet på sundheds- og velfærdsområdet, stiller skarpt på innovative offentlige indkøb. Bliv klogere på, hvordan din kommune eller virksomhed kan være med til at udnytte potentialerne, og kom med input til, hvordan vi sikrer, at nye løsninger implementeres i større skala til gavn for flest mulige borgere. Introduktion til Copenhagen Healthtech Cluster (CHC) og ambitionen om at gøre København til et globalt centrum for udvikling og test af nye sundhedsog velfærdsteknologiske løsninger, ved Jørgen Bardenfleth, styregruppeformand for CHC. Fakta om innovative indkøb. Hvordan kombineres offentlige indkøb og innovation? case fra Nordjylland fortalt af Thomas Hammer-Jakobsen, partner i Copenhagen Living Lab. Bedre løsninger til borgerne i Hovedstadsregionen gennem innovative indkøb. Hvordan bruger vi tilgangen i større skala? ved Lars Gaardhøj, formand for Erhvervs- og vækstudvalget i Region Hovedstaden og Ninna Thomsen, sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune. Hvorfor realiseres innovative offentlige indkøb ikke i større skala? debat med input og spørgsmål fra deltagerne.

7 Temasession 6b Udenforskabets pris og investeringer i forebyggelse Hovedbanen (CPH Conference). Oplæg, undervisning og spørgsmål fra salen. Introduktion til udenforskabets pris og Skandia-modellen. Ledere, økonomer og fagpersoner med interesse for forebyggelse på det sociale område. med Skandia og Copenhagen Business School/CEBR. 72,3 milliarder kroner. Det er prisen for, at 8,2 pct. af børnene i hver eneste ungdomsårgang får et liv i såkaldt udenforskab. Det svarer til, at børn ud af en årgang på får et liv præget af eksempelvis længerevarende ledighed, misbrugsproblemer eller alvorlige psykiske lidelser. Skandia og Centre for Economic and Business Research på CBS har beregnet udenforskabets pris og udviklet et værktøj, der sætter tal på effekten af forebyggende indsatser. Hør mere om, hvordan modellen kan bruges til at skabe dialog og lave cost-benefit-analyser, og find ud af, hvordan du kan komme til at bruge det nye værktøj. Om udenforskabets pris i Danmark, ved Peter Holm, vicedirektør, Skandia. Præsentation af Skandia-modellen ved Jannie H. G. Kristoffersen, senioranalytiker ved Centre for Economic and Business Research på CBS. Herning Kommune og nytænkning af sociale investeringer, ved Jette Søndergaard, faglig leder af Forretningsudvikling, Herning Kommune. Skandia-modellen i 2015, ved Vibeke Molin, projektansvarlig, Skandia.

8 Temasession 7b Borgernes tryghed skabes i samspil Salen (Rysensteen Gymnasium). Oplæg, inspiration og debat. Indsigt i politiets og andre organisationers tryghedsskabende arbejde og mulighed for at påvirke debatten om, hvordan tryghed i højere grad kan skabes i fællesskab på tværs af organisationer. Alle der interesserer sig for tryghed som fundament for velfærd. med Dansk Politi. Når velfærd ikke måles i ydelser, men i gode liv, er borgernes tryghed et afgørende fundament under fremtidens velfærd. Danskerne er generelt trygge, men politiet kan ikke alene opretholde det høje tryghedsniveau, fordi tryghed skabes i samspil mellem mange aktører. Det kalder på nye og styrkede partnerskaber mellem offentlige myndigheder, det private og civile samfund og ikke mindst borgerne. Borgerne bliver utrygge, når unge udviser truende adfærd på gaden. Og banderne får for let spil, når indsatsen ikke koordineres mellem f.eks. Politiet, SSP og de frivillige foreninger. Samtidig udfordres trygheden af nye kriminalitetsformer, som bl.a. vinder frem i cyberspace, og som eksempelvis medfører digital mobning, identitetstyveri og økonomisk svindel. På denne temasession kan du bl.a. høre, hvordan Dansk Politi har formået at styrke dialogen med beboerne i Odense-bydelen Vollsmose, og du kan tage del i diskussionen om fremtidens tværgående samarbejde. Interview med politidirektør Finn Borch Andersen, Nordsjællands Politi. Hvordan skaber vi tryghed? Hør om konkrete eksempler, der virker. Hvordan styrker vi samarbejdet om trygheden? Debat med bl.a. Benedikte Kiær, borgmester i Helsingør Kommune; Anna Karina Nickelsen, sekretariatschef i Det Kriminalpræventive Råd; Helle Linnet, social- og arbejdsmarkedsdirektør i Vordingborg Kommune og formand for Foreningen af Socialchefer og Bent Madsen, adm. direktør i BL Danmarks Almene Boliger.

9 Temasession 8b Nye velfærdskompetencer viser vej til bedre løsninger 3, DGI-byens Hotel Oplæg og debat i både panel og med deltagerne. Konkret inspiration til samskabelse og offentlig-privat innovation (OPI) i forbindelse med udvikling af borgernær velfærdsteknologi og velfærdsløsninger. Beslutningstagere, ledere og medarbejdere, der arbejder med samskabelse og OPI. Implementering af nye velfærdsteknologiske løsninger er et centralt svar på de demografiske velfærdsudfordringer, vi står over for. Det kræver nye kompetencer hos alle aktører, der skal samarbejde om at bruge de nye løsninger rigtigt. Derfor har University College Nordjylland taget initiativ til at etablere et samarbejde mellem private virksomheder, offentlige forvaltninger og uddannelsesinstitutioner. Målet er at samskabe velfærdsteknologiske løsninger til gavn for både borgere og bundlinjer. Hør erfaringer fra processen, og tag del i debatten om, hvilke kompetencer fremtidens velfærd kræver. Fremtidens velfærdskompetencer intro ved Jens Boelsmand, projektleder for Innovation og Entreprenørskab, University College Nordjylland. Behov for nye kompetencer? erfaringer og debat mellem Lene Augusta Jørgensen, rektor på University College Nordjylland, Thomas Krarup, rådmand for ældre- og handicapforvaltningen i Aalborg Kommune, Lasse Thomsen, direktør i LT-Automation, og Morten Lundgaard, leder af Botilbud Vikingevej. med University College Nordjylland.

10 Temasession 9b Innovation og indkøb i fremtidens kommuner Kastrup Lufthavn (CPH Conference). Oplæg, interview og forsamlingshusdebat. Inspiration til nytænkning af innovationsprojekter bl.a. ved hjælp af ændrede indkøbspolitikker. Offentlige ledere og medarbejdere samt politiske beslutningstagere. med Welfare Tech Patient@home. Rundt om i landet står mange kommuner over for at skulle bygge nye plejehjem. Kommunerne er i sagens natur forskellige, når det gælder demografi og geografi. Hvornår er det vigtigt, at kommunerne gør sig deres egne erfaringer, og hvornår er det vigtigt, at kommunerne lærer af hinanden for at sikre, at de ikke begår de samme fejl parallelt? Susie Wagner Bondorf, seniorprojektchef hos Welfare Tech, inspirerer og provokerer. En del af løsningen på velfærdens udfordringer er indkøb af ny velfærdsteknologi. Spørgsmålet er, om vi kan tænke indkøb af velfærdsteknologi smartere, så indkøb i højere grad bliver et samarbejde mellem kommune og leverandør? Hør konkrete erfaringer fra et innovativt samarbejde, når vi interviewer Torben Lindbæk-Larsen, afdelingschef for Pleje & Omsorg i Aabenraa Kommune, og Andreas Melson, partner hos Applikator. Tag del i debatten om mulighederne og udfordringerne i nye samarbejder på tværs af kommunegrænser og sektorer. Astrid Marie Starck, seniorkonsulent hos Implement, leder debatten.

11 Temasession 10b Succesfuld implementering af digitale og velfærdsteknologiske løsninger Spisehuset (DGI-byen). Oplæg, spørgsmål fra salen og debat. Viden om, hvordan man går fra strategi til implementering af digitale og velfærdsteknologiske løsninger. Ledere og medarbejdere særligt fra kommuner og regioner, der arbejder strategisk med implementering af digitale og velfærdsteknologiske løsninger. med Digitaliseringsstyrelsen. Arbejdet med den fællesoffentlige Strategi for digital velfærd er i fuld gang. Hvordan sikrer vi, at strategien bedst omsættes til succesfuld praksis i kommuner og regioner? Med afsæt i konkrete eksempler ser vi på, hvordan de fællesoffentlige parter arbejder strategisk med implementering af digitale og velfærdsteknologiske løsninger, og hvordan regioner og kommuner kan sikre succesfuld forankring af strategiens initiativer til gavn for borgerne. Tag del i debatten om de væsentligste faktorer for succesfuld lokal implementering, og giv dine input til, hvordan Digitaliseringsstyrelsen bedst kan understøtte denne proces. De overordnede rammer for implementeringsindsatsen i regi af den fælles- offentlige Strategi for digital velfærd , ved Nina Husfeldt Clasen, kontorchef i Digitaliseringsstyrelsen. Eksempler på implementeringstilgange den lokale og den centrale opgave: - Brugerportalen ved Aino Olsen, vicedirektør i Styrelsen for It og Læring, og Katja Lundbech, projektleder i Styrelsen for It og Læring. - National udbredelse af fire konkrete velfærdsteknologiske løsninger ved Gitte Duelund Jensen, leder af KL s Center for Velfærdsteknologi, og Hanne Engholm Hansen, projektleder i Frederikshavn Kommune. Del dine erfaringer og spørgsmål med oplægsholderne.

Formiddagens sessioner

Formiddagens sessioner Formiddagens sessioner Temasession 1a Fra ny viden til bedre løsninger på det sociale område Plenum (Øksnehallen) Temasession 2a Offentlig-privat velfærd i 2025 opgør med vanetænkningen Sankt Hans Torv

Læs mere

Eftermiddagens sessioner

Eftermiddagens sessioner Eftermiddagens sessioner Temasession 1b Velfærd tænkt forfra Sankt Hans Torv (CPH Conference). med Aarhus Kommune. Temasession 2b Spred de gode løsninger Nørrebros Runddel (CPH Conference). med Center

Læs mere

Eftermiddagens sessioner

Eftermiddagens sessioner Eftermiddagens sessioner Temasession 1b Velfærd, disruptet Sankt Hans Torv (CPH Conference). med Aarhus Kommune. Temasession 2b Styrket indsats hvordan løser vi de mest komplekse problemer? Hovedbanen

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Eftermiddagens sessioner

Eftermiddagens sessioner Eftermiddagens sessioner Temasession 1b Fremtidens styring af den kommunale velfærd Plenum (Øksnehallen) Temasession 2b Ny velfærd stiller nye krav til lederne Sankt Hans Torv (CPH Conference) Temasession

Læs mere

Formiddagens sessioner

Formiddagens sessioner Formiddagens sessioner Temasession 1a Når socialpolitik og erhvervspolitik går hånd i hånd Sankt Hans Torv (CPH Conference). med Den Sociale Kapitalfond og Kolding Kommune. Temasession 2a Samskabelse viser

Læs mere

Eftermiddagens sessioner

Eftermiddagens sessioner Eftermiddagens sessioner Temasession 1b Hvem er mest syg dig eller systemet? Plenum (Øksnehallen) Temasession 2b Samskabelse af velfærd på tværs af sektorer Sankt Hans Torv (CPH Conference) Temasession

Læs mere

Skandia-modellen. Færre skal stå i skyggen

Skandia-modellen. Færre skal stå i skyggen Skandia-modellen Færre skal stå i skyggen Alle forældre har det samme håb for deres børn: At de får et rigt og meningsfuldt liv og kommer til at bidrage til fællesskabet. Og dermed også, at de ikke kommer

Læs mere

Formiddagens sessioner

Formiddagens sessioner Formiddagens sessioner Temasession 1a Samarbejde på tværs Plenum (Øksnehallen) med KMD. Temasession 6a Bring nye velfærdskompetencer i spil i samarbejder Hovedbanen (CPH Conference) med VIA UC. Temasession

Læs mere

Udviklingsstrategi 2015

Udviklingsstrategi 2015 Udviklingsstrategi 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Innovation i praksis... 4 Fokusområder 2015... 4 Fokusområde 1: Involvering af brugere, borgere og erhverv i velfærdsudviklingen... 6 Fokusområde

Læs mere

Kontakt Rikke Liv Holst Projektleder Mandag Morgen 33 93 93 23 rho@mm.dk

Kontakt Rikke Liv Holst Projektleder Mandag Morgen 33 93 93 23 rho@mm.dk Kontakt Rikke Liv Holst Projektleder Mandag Morgen 33 93 93 23 rho@mm.dk Gode råd og guide til sessionsværter 3 Velfærdens Innovationsdag er en arbejdende konference 4 Generelt om formater 5 Forslag til

Læs mere

EFTERMIDDAGENS TEMASESSIONER

EFTERMIDDAGENS TEMASESSIONER EFTERMIDDAGENS TEMASESSIONER Temasession 1b: Vi skal redesigne velfærden Temasession 2b: Motivation og lyst til læring Temasession 3b: Det gode partnerskab Temasession 4b: Potentialer i intelligent offentlig

Læs mere

Sådan kan Væksthus Hovedstadsregionen hjælpe med at facilitere offentlig-private samarbejder

Sådan kan Væksthus Hovedstadsregionen hjælpe med at facilitere offentlig-private samarbejder Sådan kan Væksthus Hovedstadsregionen hjælpe med at facilitere offentlig-private samarbejder v/ Christian Brix, projektleder, Væksthus Hovedstadsregionen 05-10-2016 2 Et Væksthus i hver region 5 væksthuse

Læs mere

Hvordan gør vi fremtidens udbud mere smarte? Konkurrence- og forbrugerstyrelsen d. 10. dec. kl. 9-12

Hvordan gør vi fremtidens udbud mere smarte? Konkurrence- og forbrugerstyrelsen d. 10. dec. kl. 9-12 Hvordan gør vi fremtidens udbud mere smarte? Konkurrence- og forbrugerstyrelsen d. 10. dec. kl. 9-12 Hvad er Innovative Offentlige Indkøb? Der er mange måder at regne på 2 Innovative indkøb er et højaktuelt

Læs mere

Sund By Netværksdage marts 2015 Fængslet, Horsens. Bedre sammenhæng mellem sundhed og beskæftigelse

Sund By Netværksdage marts 2015 Fængslet, Horsens. Bedre sammenhæng mellem sundhed og beskæftigelse Sund By Netværksdage 16.-17. marts 2015 2015 Bedre sammenhæng mellem sundhed og beskæftigelse Velkommen til Sund By Netværksdage 2015 SBN-dagene handler i år om sundhed og beskæftigelse. Vi sætter fokus

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

Formiddagens sessioner

Formiddagens sessioner Formiddagens sessioner Temasession 1a Kulturændringer er nøglen til succesfuld samskabelse Sankt Hans Torv (CPH Conference). med VIA University College. Temasession 2a Styring i forandring hvad gør vi

Læs mere

Ind på arbejdsmarkedet

Ind på arbejdsmarkedet Beskæftigelsestræf 2015 Ind på arbejdsmarkedet Onsdag den 25. februar 2015 Hotel Comwell Kolding 2 Onsdag den 25. februar 2015 9.00 Ankomst og kaffe 9.30 Velkommen til Beskæftigelsestræf 2015 Jacob Bundsgaard

Læs mere

Den erhvervsmæssige satsning på Sundheds- og velfærdsinnovation

Den erhvervsmæssige satsning på Sundheds- og velfærdsinnovation Den erhvervsmæssige satsning på Sundheds- og velfærdsinnovation v Afdelingschef Dorthe Kusk 1 Møde i Innovationsudvalget den 17. februar 2014 Vision I 2020 er Syddanmark internationalt førende inden for

Læs mere

Stærkere indsats for borgere og virksomheder

Stærkere indsats for borgere og virksomheder Beskæftigelsestræf 2014 Stærkere indsats for borgere og virksomheder Onsdag den 26. februar 2014 Hotel Comwell Kolding Plan over Comwell Kolding Indhold Program 4 Workshops 7 Deltagerlister 9 Stande 25

Læs mere

KONFERENCE FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS. 21. juni 2016 Kolding Fjord KOMMUNER OG FRIVILLIGE

KONFERENCE FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS. 21. juni 2016 Kolding Fjord KOMMUNER OG FRIVILLIGE KONFERENCE FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS KOMMUNER OG FRIVILLIGE FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS 21. juni 2016 Kolding Fjord FRILUFTSLIV PÅ TVÆRS Der skal tænkes på tværs af sektorer, når kommunerne planlægger og forvalter

Læs mere

Direktør. Job- og kravprofil

Direktør. Job- og kravprofil Direktør Job- og kravprofil Introduktion Hvidovre Kommune søger ny direktør. Det er Hvidovre Kommunes vision at være Børnenes og Familiernes by med udfordrende tilbud om læring og fritidsliv. Visionen

Læs mere

Projekt: Lab. X - Et projekt under Teknologier i borgernær sundhed. Ulrik Appel, Chefkonsulent Aalborg kommune Anna Marie Lassen, Lektor og Ph.d.

Projekt: Lab. X - Et projekt under Teknologier i borgernær sundhed. Ulrik Appel, Chefkonsulent Aalborg kommune Anna Marie Lassen, Lektor og Ph.d. Projekt: Lab. X - Et projekt under Teknologier i borgernær sundhed Ulrik Appel, Chefkonsulent Aalborg kommune Anna Marie Lassen, Lektor og Ph.d. UCN Program 1. Præsentation af: Projektet Lab. X 2. Living

Læs mere

Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg Kommune Aalborg på Forkant Innovativ udvikling i sundhed og velfærd. Forundersøgelse. Aalborg på Forkant

Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg Kommune Aalborg på Forkant Innovativ udvikling i sundhed og velfærd. Forundersøgelse. Aalborg på Forkant Forundersøgelse - bedre sundhed og mere omsorg og pleje for færre ressourcer Udvikling af innovative sundheds- og velfærdsløsninger i Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

års møde 2018 Gør gode råd bedre Sammen kan vi styrke lokalrådene 10. april Roskilde Kongrescenter Møllehusvej Roskilde

års møde 2018 Gør gode råd bedre Sammen kan vi styrke lokalrådene 10. april Roskilde Kongrescenter Møllehusvej Roskilde års møde 2018 10. april 9.30 15.30 Roskilde Kongrescenter bauhaus arena Møllehusvej 15 4000 Roskilde Gør gode råd bedre Sammen kan vi styrke lokalrådene Gør gode råd bedre Sammen kan vi styrke lokalrådene

Læs mere

Det Gode Liv. - Velfærdsteknologi for dig. Velfærdsteknologisk Strategi 2014-2017

Det Gode Liv. - Velfærdsteknologi for dig. Velfærdsteknologisk Strategi 2014-2017 Det Gode Liv - Velfærdsteknologi for dig Velfærdsteknologisk Strategi 2014-2017 Indhold Hvad er velfærdsteknologi? Velfærdsteknologi til fremtidens udfordringer Det gode liv for borgeren og det gode arbejdsliv

Læs mere

2017 STRATEGISK RAMME

2017 STRATEGISK RAMME 2017 STRATEGISK RAMME FORMÅL Center for Offentlig Innovation (COI) er et nationalt center, der arbejder for øget kvalitet og effektivitet i den offentlige sektor gennem innovation. COI samarbejder med

Læs mere

Guide til workshopholdere

Guide til workshopholdere Guide til workshopholdere På Velfærdens Innovationsdag 2012 KONTAKT Anne Kjær Skovgaard Projektleder E: innovationsdag@mm.dk T: +45 3393 9323 Mandag Morgen Valkendorfsgade 13 Postboks 1127 DK-1009 København

Læs mere

Skanderborg Kommune Dato: 21. Februar 2014 Rettet af: Vibeke Breuerbach Version:2. 14/ Projektindstilling

Skanderborg Kommune Dato: 21. Februar 2014 Rettet af: Vibeke Breuerbach Version:2. 14/ Projektindstilling 14/12619 -Projektindstilling Skanderborg Kommune Projekt: Indførsel af velfærdsteknologi i Ældre og handicap Ansvarlige for projektet Projektejer Jan Møller Iversen Projektleder Projektidé Baggrund Udpeges

Læs mere

#DitmerTalks #Digitaliseringsmessen2015

#DitmerTalks #Digitaliseringsmessen2015 #DitmerTalks #Digitaliseringsmessen2015 I løbet af Digitaliseringsmessen 2015 holder Ditmer seks oplæg under navnet #DitmerTalks Du er hermed inviteret :) #DitmerTalks Vi har inviteret en række skarpe

Læs mere

Konference. PROGRAM, 5. december 2013. Side 1 af 7

Konference. PROGRAM, 5. december 2013. Side 1 af 7 Konference PROGRAM, 5. december 2013 Side 1 af 7 OVERSIGT 08.30 Tjek ind 09.00 Take off v/ Anja Phillip 09.10 Guidet tur: Jørgen Clausen, Odense Kommune og en gæst v/ Anja Philip 09.30 Kaffe/Udstilling

Læs mere

Notat. Oplæg til ny administrativ organisation

Notat. Oplæg til ny administrativ organisation Notat Oplæg til ny administrativ organisation Fredericia Kommune December 2018 Indhold Baggrund... 2 Målsætninger og principper for ny organisering... 4 Borger- og interessentperspektivet:... 4 Forvaltningsperspektivet...

Læs mere

Vejen til mere kvalitet og effektivitet

Vejen til mere kvalitet og effektivitet INNOVATIONSPLAN 2013-2015 Innovation i Helsingør Kommune Vejen til mere kvalitet og effektivitet Indholdsfortegnelse 1. En innovationskultur - hvorfor?... 2 2. Hvad er innovation?... 3 3. Hvad er grundlaget

Læs mere

Programbeskrivelse. 2.1 Program for velfærdsteknologi Formål og baggrund

Programbeskrivelse. 2.1 Program for velfærdsteknologi Formål og baggrund Programbeskrivelse 2.1 Program for velfærdsteknologi 2017-2020 1. Formål og baggrund Formål Programmet skal sikre en strategisk udvikling af det velfærdsteknologiske område ved at opsamle viden, koordinere

Læs mere

INNOVATION SKABER VÆRDI I FORM AF...

INNOVATION SKABER VÆRDI I FORM AF... INNOVATION SKABER VÆRDI I FORM AF... 70% Højere kvalitet af innovationerne i den offentlige sektor 50% Tilfredse medarbejdere af innovationerne i den offentlige sektor 46% Effektivitet af innovationerne i

Læs mere

Guide til standholdere

Guide til standholdere Guide til standholdere På Velfærdens Innovationsdag 2013 KONTAKT Anne Kjær Skovgaard Projektleder E: innovationsdag@mm.dk T: +45 3393 9323 Mandag Morgen Valkendorfsgade 13 Postboks 1127 DK-1009 København

Læs mere

Strategiplan

Strategiplan Indledning Direktionens Strategiplan 2017-2020 sætter en tydelig retning for, hvordan vi i den kommende treårige periode ønsker at udvikle organisationen, så vi kan skabe endnu bedre løsninger for borgerne.

Læs mere

Program Velfærd. Boligsociale indsatser bidrager til fremtidens velfærdsløsninger! / Centralværkstedet i Aarhus

Program Velfærd. Boligsociale indsatser bidrager til fremtidens velfærdsløsninger! / Centralværkstedet i Aarhus Program Boligsociale indsatser bidrager til fremtidens velfærdsløsninger! Centralværkstedet i Aarhus Årskonferencen handler om velfærd. Vi sætter fokus på hvordan de boligsociale indsatser bidrager til

Læs mere

FORMIDDAGENS TEMASESSIONER

FORMIDDAGENS TEMASESSIONER FORMIDDAGENS TEMASESSIONER Temasession 1a: Den digitale folkeskole Temasession 2a: Den Aktive Borger Temasession 3a: Kommunal innovation i praksis Temasession 4a: Giv mig lov til at spise! Temasession

Læs mere

Kontakt Heidi M. Rasmussen Koordinator Mandag Morgen 33 93 93 23 heidi@mm.dk

Kontakt Heidi M. Rasmussen Koordinator Mandag Morgen 33 93 93 23 heidi@mm.dk Kontakt Heidi M. Rasmussen Koordinator Mandag Morgen 33 93 93 23 heidi@mm.dk Oversigt over vigtige deadlines 3 Om logospecifikationer 4 Om tekst om udstilling til trykt program 5 Om logistik og indretning

Læs mere

Konference: Sundhed og Beskæftigelse

Konference: Sundhed og Beskæftigelse Konference: Sundhed og Beskæftigelse Program for konferencen Sundhed og Beskæftigelse Torsdag den 1. oktober 2015 kl. 9.00 16.15 Crowne Plaza Copenhagen Towers 1. OKTOBER 2015 Program Ordstyrer Cecilie

Læs mere

Invitation til konference. Ledelse af fremtidens

Invitation til konference. Ledelse af fremtidens Invitation til konference Ledelse af Er du med til at lede n? Så ved du, at du netop nu er i centrum for mange danskeres opmærksomhed. Der bliver i særlig grad bidt mærke i, hvad du gør, og hvordan du

Læs mere

HR-Strategi for Gladsaxe Kommune

HR-Strategi for Gladsaxe Kommune HR-Strategi for Gladsaxe Kommune Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at styrke den strategiske HR-indsats, for dermed at sikre, at de HR-indsatser der gennemføres i dag og fremover understøtter den strategiske

Læs mere

STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING

STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING SEMINAR OG WORKSHOPFORLØB Evnen til at udnytte nye markedsmuligheder og digitale forretningsområder har afgørende betydning for en virksomheds potentiale og konkurrenceevne.

Læs mere

Målog Indsatser

Målog Indsatser Mål og Indsatser 2017-2018 Kerneopgaven Vi fremmer borgernes mulighed for at leve en selvstændig tilværelse. Det gør vi sammen med borgerne og deres netværk Forord I Ældre- og Handicapforvaltningen er

Læs mere

Målog Indsatser

Målog Indsatser Mål og Indsatser 2017-2018 Kerneopgaven Vi fremmer borgernes mulighed for at leve en Forord selvstændig tilværelse. Det gør vi sammen med borgerne og deres netværk I Ældre- og Handicapforvaltningen er

Læs mere

Getting to the digital results. studietur

Getting to the digital results. studietur Getting to the digital results studietur Singapore 2012 Strategisk set er Singapore et skridt foran. Det er imponerende, hvordan de udpeger strategiske mål og eksekverer i bund for at overleve i den globale

Læs mere

PROGRAM Konference om kronisk sygdom med fokus på lighed i sundhed. Den 18. marts 2015 Kl. 9.00-16.00 DGI-Byen, København

PROGRAM Konference om kronisk sygdom med fokus på lighed i sundhed. Den 18. marts 2015 Kl. 9.00-16.00 DGI-Byen, København PROGRAM Konference om kronisk sygdom med fokus på lighed i sundhed Den 18. marts 2015 Kl. 9.00-16.00 DGI-Byen, København PROGRAM Kl. 8.15-9.00 Registrering og morgenmad Kl. 9.00-9.15 Velkomst v. Sophie

Læs mere

Sociale investeringer - et vigtigt bidrag til den menneskelige og den samfundsøkonomiske bundlinje

Sociale investeringer - et vigtigt bidrag til den menneskelige og den samfundsøkonomiske bundlinje Udenforskabets pris og Skandia-modellen Sociale investeringer - et vigtigt bidrag til den menneskelige og den samfundsøkonomiske bundlinje Et samarbejde mellem: Skandia sætter fokus på sociale investeringer

Læs mere

KONFERENCE LIGHED I SUNDHED Mandag den 15. marts 2010

KONFERENCE LIGHED I SUNDHED Mandag den 15. marts 2010 KONFERENCE LIGHED I SUNDHED Mandag den 15. marts 2010 SESSIONSKATALOG Formiddag 11.45-12.45 Eftermiddag 13.45-14.45 1. SUNDHED PÅ TVÆRS AF FORVALTNINGER Sessionen afholdes: formiddag lokale 104 eftermiddag

Læs mere

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark. Generalforsamling 2018

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark. Generalforsamling 2018 Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark Generalforsamling 2018 VELKOMMEN 2018 Program for dagen. 16.30 Velkomst 16.40 Bæredygtighed i AKKC ved direktør Nicolaj Holm 17.00 Gæstetaler: Mogens

Læs mere

Forebyggelse er en investering ikke en omkostning

Forebyggelse er en investering ikke en omkostning Skandia-modellen Forebyggelse er en investering ikke en omkostning I Skandia tror vi på, at det er bedre at forebygge end at handle eller behandle, når problemerne først er opstået. Vi mener, at forebyggende

Læs mere

PROGRAM ERHVERVSTRÆF 2018 ERHVERVSUDVIKLING PROGRAM ERHVERVSTRÆF SAMMENHÆNGENDE ERHVERVSINDSATSER 16. maj 2018 København

PROGRAM ERHVERVSTRÆF 2018 ERHVERVSUDVIKLING PROGRAM ERHVERVSTRÆF SAMMENHÆNGENDE ERHVERVSINDSATSER 16. maj 2018 København ERHVERVSUDVIKLING ERHVERVSTRÆF 2018 ERHVERVSTRÆF 2018 SAMMENHÆNGENDE ERHVERVSINDSATSER 16. maj 2018 København 2 Indledning INDLEDNING KL inviterer til Erhvervstræf onsdag den 16. maj 2018. er et maskinrum

Læs mere

Version 2.0. Kolding Vi designer livet

Version 2.0. Kolding Vi designer livet version 2.0. Kolding Vi Designer Livet forord Kolding har en vision, der skaber retning for al udvikling og vækst i Kolding. Den hedder Kolding Vi designer livet. Visionen blev vedtaget 1. gang af et enigt

Læs mere

Aftale mellem Socialpsykiatrisk Center (SPC) og chefen for Handicap og Psykiatri

Aftale mellem Socialpsykiatrisk Center (SPC) og chefen for Handicap og Psykiatri Aftale mellem Socialpsykiatrisk Center (SPC) og chefen for Handicap og Psykiatri 1. Indhold Styringsmodellen i Silkeborg Kommune baserer sig på gensidige aftaler mellem centerlederne og den budgetansvarlige

Læs mere

Et integrerende sundhedsvæsen

Et integrerende sundhedsvæsen Et integrerende sundhedsvæsen Arbejdsgrundlag for sundhedsområdet 2013 www.regionmidtjylland.dk Arbejdsgrundlag for sundhedsområdet 2013 Udarbejdet af Koncernledelsen Fælles afsæt for strategisk arbejde

Læs mere

Stevns Kommune: Visionsprojekt STEVNS 2020: aktører, 10 styrker, 4 handlinger. - opsamling på kick off på det politiske spor, juni 2014

Stevns Kommune: Visionsprojekt STEVNS 2020: aktører, 10 styrker, 4 handlinger. - opsamling på kick off på det politiske spor, juni 2014 1 Stevns Kommune: Visionsprojekt STEVNS 2020: 22.000 aktører, 10 styrker, 4 handlinger - opsamling på kick off på det politiske spor, juni 2014 Baggrund Stevns Kommunes Kommunalbestyrelse afholdt den 17.

Læs mere

Udkast - Frivillighed i Frederikssund Kommune. en strategisk ramme

Udkast - Frivillighed i Frederikssund Kommune. en strategisk ramme Udkast - Frivillighed i Frederikssund Kommune en strategisk ramme Indholdsfortegnelse Frivillighed er frihed til at vælge og villighed til at tilbyde...3 Fokus på frivillighed...5 Frivillighed i Frederikssund

Læs mere

DEN LILLE SKARPE OM RAMMEARKITEKTUREN

DEN LILLE SKARPE OM RAMMEARKITEKTUREN DEN LILLE SKARPE OM RAMMEARKITEKTUREN HVORFOR EN FÆLLESKOMMUNAL RAMME ARKITEKTUR? Digitalisering er afgørende for udviklingen af de kommunale kerneopgaver, fordi Borgerne skal møde en nær og sammenhængende

Læs mere

Playmakeruddannelsen et bud på uddannelse af fremtidens kommunale medarbejdere. lea@viauc.dk

Playmakeruddannelsen et bud på uddannelse af fremtidens kommunale medarbejdere. lea@viauc.dk I Playmakeruddannelsen et bud på uddannelse af fremtidens kommunale medarbejdere Dogmeudfordring Styring Medborgerskabelse Viden der virker Ledelse og engagement Mål og resultater Tillid og ansvar Innovation

Læs mere

Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation

Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation Hovedaktivitet 1. Virksomheds udvikling Et helt centralt element i at skabe bedre betingelser for udvikling handler om at skabe overblik

Læs mere

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Workshop Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Kirkens Korshær i Aarhus og Diakonhøjskolen indbyder til en ny, årlig konference om kirkens sociale ansvar. Konferencen henvender sig til alle

Læs mere

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Effektivitet Udvikling Kommunikation Strategi Middelfart Kommune 2015 Oplag: 4.000 stk. Layout og produktion: vielendank.dk MIDDELFART KOMMUNE 2-3 Indhold

Læs mere

Effektiv digitalisering. - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015. April 2012

Effektiv digitalisering. - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015. April 2012 April 2012 Effektiv digitalisering - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015 Baggrund Danmark står med væsentlige økonomiske udfordringer og en demografi, der betyder færre på arbejdsmarkedet til

Læs mere

Give mulighed for, at børn kan lære mere lystbetonet med afsæt i hver sine særlige interesser. Det kan ske via nye digitale læringsmidler.

Give mulighed for, at børn kan lære mere lystbetonet med afsæt i hver sine særlige interesser. Det kan ske via nye digitale læringsmidler. DIREKTIONENS STAB IT og Digitalisering Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Digitaliseringsstrategi 2017 2020 Poul.veno@herning.dk www.herning.dk Kontaktperson: Poul Venø Dato: 10. august 2017

Læs mere

VERSION 2.0 KOLDING VI DESIGNER LIVET

VERSION 2.0 KOLDING VI DESIGNER LIVET VERSION 2.0 KOLDING VI DESIGNER LIVET I KOLDING UDVIDER VI DEN ALMINDELIGE OPFATTELSE AF DESIGN. ET DESIGN I KOLDING FORSTÅR VI DESIGN SOM BÅDE ET DESIGN (PRODUKTET) OG AT DESIGNE (PROCESSEN) KOLDING DESIGN

Læs mere

Region Hovedstaden KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI?

Region Hovedstaden KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI? Region Hovedstaden KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI? PROGRAM BORNHOLM D. 25. APRIL 2018 FORMIDDAG - PLENUM 09.00-09.10 Velkommen ved moderator Trine Sick 09.10-09.35 Velkomst ved

Læs mere

INFORMATIONSDAG OM DEN FÆLLESKOMMUNALE HANDLINGSPLAN OG DEN FÆLLESOFFENTLIGE DIGITALISERINGSSTRATEGI

INFORMATIONSDAG OM DEN FÆLLESKOMMUNALE HANDLINGSPLAN OG DEN FÆLLESOFFENTLIGE DIGITALISERINGSSTRATEGI INFORMATIONSDAG INFORMATIONSDAG OM DEN FÆLLESKOMMUNALE HANDLINGSPLAN OG DEN FÆLLESOFFENTLIGE DIGITALISERINGSSTRATEGI VELKOMMEN TIL INFORMATIONSDAG Mandag den 15. august 2016, København og tirsdag den 16.

Læs mere

Program for velfærdsteknologi

Program for velfærdsteknologi Program for velfærdsteknologi 2017-2020 Program for velfærdsteknologi 2017-2020 Side 1 af 8 1. Organisering Stamdata Programnummer 9.3 Go-sag http://go.kl.dk/cases/sag47/sag-2015-05449/default.aspx Nr.

Læs mere

Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen

Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen 2016-2020 VISION PERSPEKTIVER OVERORDNEDE MÅL ORGANISERING ROLLER OG ANSVAR INDSATSER BAGGRUND I Hjørring Kommune vil vi

Læs mere

Indstilling. Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat. 1. Resumé. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund

Indstilling. Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat. 1. Resumé. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 10. januar 2014 Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat 1. Resumé Det velfærdsteknologiske udviklingssekretariat skal udmønte byrådets

Læs mere

Udvikling af Knabstrup Aktionslæringsforløb: Metoder til lokaludvikling og samskabelse

Udvikling af Knabstrup Aktionslæringsforløb: Metoder til lokaludvikling og samskabelse Kundens navn Tilbuddets titel. Udvikling af Knabstrup Aktionslæringsforløb: Metoder til lokaludvikling og samskabelse Den DAG. MÅNED, ÅR Aktionslæring: Lokaludvikling og samskabelse Aktionslæring betyder,

Læs mere

DIGITAL SAMMENHÆNG - for borgere og virksomheder

DIGITAL SAMMENHÆNG - for borgere og virksomheder DIGITAL SAMMENHÆNG - for borgere og virksomheder Digitaliseringsstrategi 2017-2020 Silkeborg Kommune & Viborg Kommune Indhold Sammen kan vi gøre det bedre 3 Digitalisering skaber sammenhæng på tværs 5

Læs mere

Seminar om Campusutvikling

Seminar om Campusutvikling Oplæg d. Seminar om Campusutvikling Erik Knudsen Rektor UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Danmark Disposition UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole hvem er vi? Hvordan har vi arbejdet med

Læs mere

Sådan skaber vi vækst og udvikling

Sådan skaber vi vækst og udvikling Sådan skaber vi vækst og udvikling Hvordan kan en videnby skabe velfærdsinnovation? Welfare Tech Netværksevent Rektor Henrik Dam Syddansk Universitet SDU s engagement i vækstdagsordenen Legitimitet og

Læs mere

FREMTIDENS PPR INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014

FREMTIDENS PPR INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014 FREMTIDENS PPR INNOVATION & DIGITAL VÆKST IMPULS 2014 den 18. september på Admiral Hotel, København KLIK HER OG TILMELD DIG ONLINE TOPLEDERDEBAT Succesen fra de sidste år fortsætter. Hør Koncernchef og

Læs mere

Formiddagens sessioner

Formiddagens sessioner Formiddagens sessioner Temasession 1a Mere digital offentlig velfærd Hvor skal vi sætte ind, og hvordan kommer vi i gang? - Plenum (Øksnehallen) Temasession 2a One size does not fit all Sankt Hans Torv

Læs mere

Udviklingsstrategi Billedet på forsiden: Temamøde om Skolereformen 18. januar 2014 på Hedelyskolen med bl.a. skoleledere, lærere og forældre.

Udviklingsstrategi Billedet på forsiden: Temamøde om Skolereformen 18. januar 2014 på Hedelyskolen med bl.a. skoleledere, lærere og forældre. Udviklingsstrategi 2014 Billedet på forsiden: Temamøde om Skolereformen 18. januar 2014 på Hedelyskolen med bl.a. skoleledere, lærere og forældre. Billedet på side 3: Inddragelse af borgernes idéer i planlægningen

Læs mere

Hvad kræver industrirevolutionen 4.0 af ledelsen? V. Henrik Kolind, formand for Kommunaldirektørforeningen & Kommunaldirektør i Roskilde Kommune

Hvad kræver industrirevolutionen 4.0 af ledelsen? V. Henrik Kolind, formand for Kommunaldirektørforeningen & Kommunaldirektør i Roskilde Kommune Hvad kræver industrirevolutionen 4.0 af ledelsen? V. Henrik Kolind, formand for Kommunaldirektørforeningen & Kommunaldirektør i Roskilde Kommune Agenda Aktuelle udfordringer & nye krav til den offentlige

Læs mere

NBE Generalforsamling b) Valg af bestyrelsesmedlemmer Den nuværende bestyrelse

NBE Generalforsamling b) Valg af bestyrelsesmedlemmer Den nuværende bestyrelse b) Valg af bestyrelsesmedlemmer Den nuværende bestyrelse Private: Direktør Jørgen Rasmussen (Vrå Dampvaskeri A/S), Produktionschef Carsten Lanzky Jensen (Krone Vinduer A/S) Virksomhedsejer Jens Højer (Højer

Læs mere

Sygeplejekonference. Sammenhæng, effektivitet og brugerinddragelse - et ansvar for den psykiatriske sygeplejerske!

Sygeplejekonference. Sammenhæng, effektivitet og brugerinddragelse - et ansvar for den psykiatriske sygeplejerske! Sygeplejekonference Fagligt Selskab for Psykiatriske Sygeplejersker 3. 4. juni 2015 på Hotel Koldingfjord Tema: Sammenhæng, effektivitet og brugerinddragelse - et ansvar for den psykiatriske sygeplejerske!

Læs mere

Frivillighed i Faxe Kommune - en strategisk ramme

Frivillighed i Faxe Kommune - en strategisk ramme Frivillighed i Faxe Kommune - en strategisk ramme 1 Frivillighed er frihed til at vælge og villighed til at tilbyde Faxe Kommune vil fokusere meget mere på frivillighed. Frivillighed skal forstås bogstaveligt:

Læs mere

COPENHAGEN HEALTHTECH CLUSTER: VISION OG INDSATSER

COPENHAGEN HEALTHTECH CLUSTER: VISION OG INDSATSER COPENHAGEN HEALTHTECH CLUSTER: VISION OG INDSATSER Lancering den 19. november 2014 Jørgen Bardenfleth, styregruppeformand 20-11-2014 1 COPENHAGEN SKAL VÆRE ET GLOBALT CENTRUM FOR UDVIKLING OG TEST AF INNOVATIVE

Læs mere

ARBEJDSFORM: Dialog, samarbejde på tværs og partnerskaber

ARBEJDSFORM: Dialog, samarbejde på tværs og partnerskaber 2019 COI S STRATEGI FORMÅL Center for Offentlig Innovation (COI) er et nationalt center, der arbejder for øget kvalitet og effektivitet i den offentlige sektor gennem innovation. COI samarbejder med innovations

Læs mere

Guide til standholdere

Guide til standholdere Guide til standholdere På Velfærdens Innovationsdag 2012 KONTAKT Anne Kjær Skovgaard Projektleder E: innovationsdag@mm.dk T: +45 3393 9323 Mandag Morgen Valkendorfsgade 13 Postboks 1127 DK-1009 København

Læs mere

Skandia-modellen. Færre skal stå i sky en

Skandia-modellen. Færre skal stå i sky en Skandia-modellen Færre skal stå i sky en Alle forældre har det samme håb for deres børn: At de får et rigt og meningsfuldt liv og kommer til at bidrage til fællesskabet. Og dermed også, at de ikke kommer

Læs mere

Evaluering af elektroniske vendesystemer. Anne Pagh Programleder for velfærdsteknologi Theresa Jepsen Konsulent for velfærdsteknologi

Evaluering af elektroniske vendesystemer. Anne Pagh Programleder for velfærdsteknologi Theresa Jepsen Konsulent for velfærdsteknologi Evaluering af elektroniske vendesystemer Anne Pagh Programleder for velfærdsteknologi Theresa Jepsen Konsulent for velfærdsteknologi Disposition Velfærdsteknologi i Aabenraa Kommune Strategi for digital

Læs mere

POLITISK LEDERSKAB OG BORGERDIALOG

POLITISK LEDERSKAB OG BORGERDIALOG POLITISK LEDERSKAB OG BORGERDIALOG Holbæk Kommune har en klar ambition om at styrke dialogen om den politiske retning og inddrage borgere, brugere og virksomheder i udviklingen af politikker og løsninger.

Læs mere

Den danske klynge for velfærdsteknologi. Demens tema, Odense den 17. september 2015

Den danske klynge for velfærdsteknologi. Demens tema, Odense den 17. september 2015 Den danske klynge for velfærdsteknologi Demens tema, Odense den 17. september 2015 VELKOMMEN Demens: Et godt, trygt og værdigt liv med velfærdsteknologi Hvem er Welfare Tech? Welfare Tech er en markedsdreven

Læs mere

81 arbejdspladser deltog i COI s innovationspraktik

81 arbejdspladser deltog i COI s innovationspraktik 8 deltog i COI s innovationspraktik Se hvilke der deltog og hvor de tog hen i uge 37 I uge 37 var 9 offentligt ansatte medarbejdere og ledere i innovationspraktik, hvor de i 2- dage arbejdede på en helt

Læs mere

VÆRDIGHED MED TEKNOLOGI OG DIGITALISERING SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN

VÆRDIGHED MED TEKNOLOGI OG DIGITALISERING SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN VÆRDIGHED MED TEKNOLOGI OG DIGITALISERING SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN VISION: VI VIL HAVE TEKNOLOGI OG DIGITALISERING TIL AT SKABE SELVVÆRD OG SAMMENHÆNG FOR MENNESKER Teknologi og digitale løsninger

Læs mere

OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI

OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI VIDEN PEJLEMÆRKER POLITISK MODEL Indholdsfortegnelse 1. Hvorfor opgaveudvalg for digitalisering og teknologi side 3 2. Digitalisering i DIS-modellen (digitalisering,

Læs mere

Skab tryghed og merværdi. Om at løse problemer gennem partnerskaber i udviklingen af tryghed i by- og boligområder. Den Trygge Kommune Konference

Skab tryghed og merværdi. Om at løse problemer gennem partnerskaber i udviklingen af tryghed i by- og boligområder. Den Trygge Kommune Konference Skab tryghed og merværdi Om at løse problemer gennem partnerskaber i udviklingen af tryghed i by- og boligområder Den Trygge Kommune Konference Torsdag den 13. marts 2014 Den Trygge Kommune inviterer til

Læs mere

Fremstil fremtiden PROGRAM FOLKEMØDET 2019

Fremstil fremtiden PROGRAM FOLKEMØDET 2019 Fremstil fremtiden PROGRAM FOLKEMØDET 2019 Hvis vores virksomheder skal klare sig godt og vækste i fremtiden, skal vi sætte strøm til produktionsdanmark. De store kan selv, men hvorfor er det så svært

Læs mere

INDBYDELSE. Stigende ledighed fortsat mangel på arbejdskraft. Vi byder velkommen til Beskæftigelsesrådets forårskonference

INDBYDELSE. Stigende ledighed fortsat mangel på arbejdskraft. Vi byder velkommen til Beskæftigelsesrådets forårskonference INDBYDELSE Vi byder velkommen til Beskæftigelsesrådets forårskonference Stigende ledighed fortsat mangel på arbejdskraft Beskæftigelsesregion Syddanmark Det regionale Beskæftigelsesråd i Syddanmark inviterer

Læs mere

FRIVILLIGRÅDETS ÅRSMØDE CIVILSAMFUNDET MELLEM REFORMER OG KOMMUNAL VIRKELIGHED THE MISSING LINK?

FRIVILLIGRÅDETS ÅRSMØDE CIVILSAMFUNDET MELLEM REFORMER OG KOMMUNAL VIRKELIGHED THE MISSING LINK? CIVILSAMFUNDET MELLEM REFORMER OG KOMMUNAL VIRKELIGHED THE MISSING LINK? FRIVILLIGRÅDETS ÅRSMØDE Tirsdag den 12. november 2013 kl. 9.30-16.15 Sted: Docken Færgehavnsvej 35, 2100 Kbh Ø 2013 CIVILSAMFUNDET

Læs mere

DET GODE LIV I DIGITALE FÆLLESSKABER

DET GODE LIV I DIGITALE FÆLLESSKABER Strategi for digital sundhed & velfærdsteknologi 2022 DET GODE LIV I DIGITALE FÆLLESSKABER INDLEDNING VISION Som alle dele af samfundet gennemgår social- og sundhedsområdet i disse år en digital transformation,

Læs mere

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Tak for brug af billeder: Vibeke Olsen Hans Chr. Katberg Olrik Thoft Niels Olsen Indledning Med personalepolitikken som vejviser Så er den her den nye personalepolitik!

Læs mere

KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI?

KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI? Region Hovedstaden UDVIKLINGS- HOSPITAL BORNHOLM KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI? PROGRAM BORNHOLM DEN 25. APRIL 2018 FORORD Fremtidens sundhedsvæsen skal i højere grad styre efter

Læs mere

Åbn dørene for flere på arbejdsmarkedet - styrk den interne organisering for virksomhedskontakt

Åbn dørene for flere på arbejdsmarkedet - styrk den interne organisering for virksomhedskontakt Bliv en troværdig samarbejdspartner for virksomhederne, og få flere virksomheder til at rekruttere medarbejdere gennem jobcentret! Rådgivning Åbn dørene for flere på arbejdsmarkedet - styrk den interne

Læs mere