3 UGER. weekend i Berlin. Avis til morgenkaffen? GRATIS

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "3 UGER. weekend i Berlin. Avis til morgenkaffen? GRATIS"

Transkript

1 ONSSDAG 18. DECEMBER ÅRG. NR. 227 LØSSALGSPRIS 16,00 KR. ARBEJDEREN.DK FACEBOOK.COM/ARBEJDEREN TWITTER.COM/ARBEJDEREN Revolutionær weekend i Berlin 10. januar januar 2014 Ta med Kommunistisk Parti til Berlin og mød revolutionære fra hele Europa Lørdag Deltag i den 19. Internationale Rosa Luxemburg Konference, som i år arrangeres af det tyske dagblad junge Welt i samarbejde med Arbejderen og for første gang har dansk simultantolkning og danske debattører. Temaet er krig og imperialisme. Eller ta med på udflugt til det militære hovedkvarter Karlshorst, som i dag er museum for Nazitysklands overgivelse til Den Røde Hær. Lørdag aften fri i Berlin Søndag Gå med i den traditionsrige mindedemonstration for de tyske socialister Rosa Luxemburg og Karl Liebknecht, som blev myrdet 15. januar Pris for bus og ophold m morgenmad: 900 kr,- i dobbeltværelse 770 kr,- i firesengsstue Jylland: Afrejse fra Aarhus kl. 13 m mulighed for opsamling i Jylland København: Afrejse kl med mulighed for opsamling på Sjælland Tilmelding: Avis til morgenkaffen? 3 UGER GRATIS Prøv et abonnement på Danmarks eneste røde dagblad. Scan QR-koden og få avisen fra i morgen. Grundet nedbrud på trykmaskinen kommer trykudgaven af Arbejderen desværre heller ikke på gaden i morgen. Vi har samlet et par af de opslag vi ville have tryk til dig her og alle artikler findes også på Arbejderen.dk. Vi beklager meget og håber på jeres fortsatte forståelse. Redaktionen

2 2 FAGLIGT ONSDAG 18. DECEMBER 2013 politisk KOMMENTAR Forventninger til OK 2014 Nej til en dårlig Nikolaj Villumsen MF for Enhedslisten tredje gang En bombe under demokratiet Frihandelsaftalen mellem EU og USA lægger op til, at det er snævre erhvervsinteresser, der skal bestemme udviklingen. I denne uge er EU og USA gået i gang med tredje runde af forhandlinger om en vidtgående frihandelsaftale, den såkaldte Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP). Samtidig er et hemmeligt EU-Kommissionsdokument blevet lækket, hvori det forklares, at man i forhandlingerne om TTIP en lægger op til et såkaldt»reguleringsmæssigt samarbejde«. I dette samarbejde skal erhvervslivet spille en særdeles fremtrædende rolle og skal sammen med ikke-folkevalgte teknokrater stå for at harmonisere eksisterende lovgivning og forhåndsgodkende kommende lovgivning. Kampagne- og researchorganisationen Corporate Europe Observatory (CEO), som stod bag afsløringen, har forklaret, at fremtidige lovgivningsbeslutninger vil blive truffet uden offentlig indsigt eller inddragelse, mens erhvervsinteresser aktivt vil blive inviteret med ind til forhandlingsbordet. Ifølge Kenneth Haar fra CEO vil det medføre en afregulerings offensiv. Fremover kan det altså blive snævre erhvervsinteresser og ikke folkevalgte, som bestemmer udviklingen. Det er et katastrofalt angreb på vores demokrati. Da Folketinget i sin tid nikkede ja til, at EU-Kommissionen måtte indlede forhandlinger med USA var det under forudsætning af, at aftalen ikke ville få negative konsekvenser for Danmarks muligheder for at indføre lovgivning på blandt andet miljø, velfærd og arbejdstagerrettigheder. I sommer blev EU-kommissionens forhandlingsmandat lækket. Allerede dengang stod det klart, at mandatet var i klar strid med Folketingets krav, hvilket vi i Enhedslisten gentagne gange har påpeget over for europa- og handelsminister, Nick Hækkerup. Med dagens afsløringer er Kommissionen gået endnu længere over stregen og har dermed overtrådt mandatet fra Folketingets Europaudvalg yderligere. Det bør regeringen tage alvorligt og vende tilbage til Folketinget efter et nyt forhandlingsmandat. Den aftale, der er på bordet ved denne uges forhandlinger, sætter store multinationale selskabers interesser over både demokratiet og hensyn til miljø, velfærd og arbejdstagerrettigheder. Det er uacceptabelt og udemokratisk. Overenskomsterne i både 2010 og 2012 var magre set med lønmodtagerøjne. Det skal der laves om på i 2014, men det kræver sammenhold i fagbevægelsen, lyder det fra lokale fagforeninger. E OK 2014 fter nytår går slaget om nye overenskomster for omkring lønmodtagere på det private arbejdsmarked for alvor i gang. Aftalen sætter multinationale selskabers interesser over både demokratiet og hensyn til miljø, velfærd og arbejdstagerrettigheder. Arbejdsgiverne vil helt sikkert kræve, at vi arbejder mere, og at arbejdstiden bliver mere fleksibel. Bjarne Sørensen, formand Metal Horsens Overenskomsterne i 2010 og 2012 var præget af krisen, og lønmodtagerne fik de dårligste resultater i årtier. Nu peger både de økonomiske vismænd og den internationale samarbejdsorganisation OECD på, at væksten i 2014 vil være betydeligt højere end i år, og selvom arbejdsløsheden samlet set stadig er høj, så vil udviklingen komme til at præge forhandlingerne, lyder det fra forskningscentret Faos på Københavns Universitet.»Samlet skaber det forventninger på lønmodtagersiden om, at der kommer penge på bordet denne gang«, skriver adjunkt Christian Lyhne Ibsen og Søren Kaj Andersen, lektor og centerleder. Faos står bag en temaside om OK 2014, der løbende vil blive opdateret med analyser af forhandlingerne og dagli- ge opsummeringer om, hvad der foregår. Christian Lyhne Ibsen og Søren Kaj Andersen forventer på den anden side, at arbejdsgiverne vil slå på konkurrenceevnen, det vil sige advare mod for høje lønninger. Smalt forlig? Det får forskerne til at konkludere:»alt i alt kan dette betyde, at OK 2014 bliver et vanskeligere forhandlingsforløb end de to foregående gange, da det ser svært ud nok en gang at lave et smalt kriseforlig...der er helt givet vilje på begge sider af forhandlingsbordet til at få aftaler forhandlet hjem, men spørgsmålet er, om det også rækker til at tilfredsstille de respektive baglande lønmodtagerne og virksomhederne således at en konflikt kan undgås.«de absolutte sværvægtere i de private forhandlinger er lønmodtagerne repræsenteret ved samarbejdet COindustri og arbejdsgiverne i DI. Topforhandlerne her har at gøre med overenskomster, der gælder for cirka virksomheder og omfatter omkring lønmodtagere. Går det som det plejer, og intet tyder på andet, så kommer det resultat, forhandlerne på industriens område bliver enige om, til at danne præcedens for alle øvrige overenskomster. Medlemmerne af Dansk Metal er blandt dem, der arbejder i industrien. Bjarne Sørensen er formand for Metal-afdelingen i Horsens, og han mener, fagbevægelsens forhandlere er under et særligt pres for ikke tre gange i træk at skrive under på elendige overenskomster. Pres på arbejdstiden Bjarne Sørensen er overbevist om, at arbejdstiden bli- ver et hedt emne i forhandlingslokalet. - Arbejdsgiverne synes lønningerne er for høje, og at vi arbejder for lidt. De vil helt sikkert kræve, at vi arbejder mere, og at arbejdstiden bliver mere fleksibel, siger Bjarne Sørensen til Arbejderen. Efter hans mening er der hverken brug for at øge arbejdstiden, ændre arbejdstiden eller skære ned på antallet af ferie og fridage. Et andet stort overenskomstområde er byggeriet med over fuldtidsansatte. Bygge- og anlægsområdet holder opstartsmøde i dag, hvor fire topforhandlere præsenterer deres krav og forventninger til de forestående forhandlinger. Arne Knudsen, formand for bygningsgruppen i 3F Transport, Logistik og Byg på Sommervej i Aarhus, er enig med Bjarne Sørensen fra Horsens i, at arbejdstiden bliver et tema, og at arbejdsgiverne vil kræve retten til at tilrettelægge arbejdstiden og slippe for overtidsbetaling. Social dumping og løn Det er dog social dumping og forbedringer på lønnen, der står i centrum i byggebranchen, mener Arne Knudsen. - Personligt mener jeg, at bestemmelser mod social dumping er den bedste garanti for ordentlige løn og ar-

3 ONSDAG 18. DECEMBER 2013 FAGLIGT 3 NOTITSER OK for Brug for reformer af uddannelserne Der er brug for grundlæggende ændringer i den såkaldte taxameterordning, der belønner uddannelsesinstitutioner for, hvor mange kandidater, de udklækker frem for kvaliteten af uddannelsen og kandidaternes mulighed for at få job. Og de studiesøgende skal have information og tilskyndelser til at vælge en uddannelse, der giver dem gode fremtidsmuligheder og et produktivt liv på arbejdsmarkedet. Det er en del af konklusionen på Produktivitetskommissionens Analyserapport 4,»Uddannelse og innovation«, der blev offentliggjort i går. - Vi er et af de lande, der bruger allerflest penge på uddannelse. Alligevel er resultaterne nedslående, siger Peter Birch Sørensen, formand for Produktivitetskommissionen. Politi vil også have anerkendt PTSD Politibetjente, sygeplejersker, psykologer eller andre, som får psykiske problemer på grund af traumatiserende oplevelser på jobbet, bør ligestilles med krigsveteraner, når det gælder om at få anerkendt lidelsen som en arbejdsskade. Sådan lyder kravet fra Politiforbundet, efter at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) netop har haft et udkast til en særlov for krigsveteraner til høring. Særloven gør det lettere for udsendte»på Forsvarsministeriets område«at få anerkendt posttraumatisk stressyndrom (PTSD) som en arbejdsskade, skriver Information. - Nu deler man pludselig PTSD op i, hvad som er mere eller mindre alvorligt. Den forskel tilsidesætter normal praksis i behandlingen af arbejdsskader, mener Politiforbundet./Newspaq/ Står det til arbejdsgiverne skal vi arbejde mere uden at få ekstra for det. Arbejdstiden bliver et tema ved OK 2014, som for alvor går i gang i det nye år. PN Private overenskomster Smede, bygningsarbejdere, chauffører, elektrikere og HK ere er blandt dem, der skal have nye overenskomster den 1. marts Overenskomsternes størrelse angivet i fuldtidsansatte Industrien: ca Byggeriet: ca Handel og service: ca Finanssektoren: ca Transport: ca Slagteri og fødevareindustri: ca Øvrige industrioverenskomster: ca Rengøring og materiel service: ca Øvrige overenskomster: ca bejdsvilkår. Jo flere vi kan få i beskæftigelse af vores egne medlemmer, jo nemmere vil det være at skaffe en god løn, siger den aarhusianske gruppeformand til Arbejderen. Udmeldingerne fra byggeriets arbejdsgivere viser imidlertid, at der er langt til enighed, når det gælder både løn og social dumping, erkender Arne Knudsen. - Jeg vil æde min gamle hat på, at de siger, der ikke er råd til lønstigninger. De mener jo heller ikke, at social dumping påvirker løndannelsen. Endelig så vi under valgkampen i sidste måned, at arbejdsgivene var langt fremme i skoene og kraftigt gik imod, at kommuner og regioner indfører strammere bestemmelser i kampen mod dumping. Social dumping er ikke det samme problem i industrien som i byggebranchen, og der tegner sig ikke umiddelbart et overenskomstkrav eller tema, som kan samle på tværs af de private brancher. - Fagbevægelsens ageren bliver afgørende. Og det handler om viljen til at sige nej, hvis ikke medlemmerne denne gang får nogle væsentlige indrømmelser. Det stiller større krav til vores forhandlere om at være mere solidariske med hinanden og ikke skrive under på noget, før alle er med, slutter Arne Knudsen. Investering i egen arbejdsplads Efter opfordring fra Danish Crown fremlagde erhvervsog vækstminister Henrik Sass Larsen (S) mandag et forslag, som skal få ansatte til at investere i egen arbejdsplads. - Vi kommer med et forslag til nyt selskab, hvor man kan indskyde bruttolønnen i et sådant selskab, som så kan investere i det pågældende erhverv, siger ministeren. Der er hæftet visse krav til investeringen, blandt andet for at undgå skattespekulation. Alle ansatte skal bidrage, investeringen skal have en løbetid på minimum tre år, og så skal de ansattes interesser på en eller anden måde sikres. Omvendt kan ansatte slippe for at betale indkomstskat ved indskud. Alle udbetalinger beskattes som personlig indkomst./newspaq/

4 4 ONSDAG 18. DECEMBER 2013 TID & STED ONSDAG 18. DECEMBER KØBENHAVN Demonstrationer Protest mod kontanthjælpsreform I morgen er der demonstration i en lang række byer i protest mod kontanthjælpsreformen. FredsVagtens 4444-dag Daglig protest på Christiansborg Slotsplads mod dansk krigsdeltagelse. FredsVagten har i dag stået 4444 dage. Derfor inviterer de klokken 4 (klokken 16) på gløgg og tænder lys. Se: fredsvagt.dk Besøg Dansk-Cubansk Forening Klokken 17-19, Høffdingsvej 10 i Valby. Foredrag om medicinsk cannabis»byens Lys«, Christiania, klokken 18-21, dørene åbnes klokken 17:30: Dr. Allan Frankel, som har 20-års lægeerfaring med cannabis. Miriam Peleg, laborant: Om Israels historie inden for medicinsk cannabis og plantens medicinske anvendelse. Spørgsmål fra salen, billig mad og drikke. Arrangør: Christianias Kulturforening med flere. TORSDAG 19. DECEMBER KØBENHAVN Besøg FredsVagten Daglig protest på Christiansborg Slotsplads mod dansk krigsdeltagelse. I dag vil et enigt Folketing beslutte at deltage i Mali-krigen. Spansk krisefilm: Mondays in the Sun Crisis Mirror viser dokumentarfilm i Støberiet, Blågårds Plads, klokken 20. Filmen Los Lunes al Sol (Mondays in the Sun) af Fernando León de Aranoa er historien om en gruppe skibsværftsarbejdere, som er blevet arbejdsløse i det kriseramte Spanien. De lever under vedvarende søndagsforhold, de»nyder«deres mandage under solen. Kontanthjælpsreformen, som træder i kraft 1. januar, indeholder blandt andet krav om gensidig forsørgerpligt for papirløse par og lavere kontanthjælp til unge under 30 år, hvilket vil kaste allerede hårdt ramte mennesker ud i økonomisk uvished.det afføder protester. Det forlyder, at der er demonstration i omkring 40 byer, Arbejderen foromtaler her de fem af dem. København Forenede Demokrater, Region Hovedstaden (et parti stiftet af utilfredse lærere i kølvandet på regeringens indgreb i lærerkonflikten), Netværk for Velfærd og Demokrati, Aktion Hånd i Hånd og Solidaritet Eller Frit Fald står bag et fakkeltog 19. december mod kontanthjælpsreformen.»den seneste forringelse af den danske velfærdsmodel,«kalder arrangørerne reformen.»faklerne skal brænde mod»gensidig forsørgelsespligt«samt de nye regler for modtagelse af kontanthjælp, som vil rive tæppet væk under de mange borgere, der på grund af krisen har svært ved at finde arbejde eller uddannelse, eller som er for syge til selv at kunne gøre noget ved deres situation. Fakkeltoget ønsker at tilkendegive vores dybe bekymring for denne lovgivning, der vil ramme rigtigt mange svage og udsatte, enlige og familier i vores samfund,«skriver arrangørerne. Protest mod kontanthjælpsreformen i Aalborg i sidste uge. Deltagerne i fakkeltoget mødes på torsdag klokken 16 på Rådhuspladsen i København, fakler kan købes fra klokken 15:45 ved fodgængerfeltet til Arkaderne. Søren Haagh fra Forenede Demokrater byder velkommen, og faklerne tændes. Fakkeltoget bevæger sig i fredelig procession ad Vester Voldgade/ Stormgade til Christiansborg Slotsplads, hvor der klokken 17 er taler af Hardy Hansen, Netværk for Velfærd og Demokrati, Finn Sørensen, socialordfører for Enhedslisten, Johnny Larsen, journalist, og Jeppe Lykke Rode, Solidaritet Eller Frit Fald. Imellem talerne spiller Mambe musik. Demonstrationen slutter klokken 19. Haslev Jan Jensen Mange kontanthjælpsmodtagere har måske ikke råd eller overskud til at møde op i København, derfor har Helen Schulze arrangeret et fakkeloptog i Faxe Kommune samtidig med det i København. Fakkeloptoget mod den nye kontanthjælpsreform startes op fra Haslev Station den 19. december klokken 16 og går til rådhuset i Frederiksgade. Deltagerne opfordres til selv at medbringe fakler. Rønne Ved Borgercentret på Landemærket i Rønne er der den 19. december klokken 17 protest mod kontanthjælpsreformen. Fakler kan købes på stedet til kostpris. Derfra går optoget ned om Store Torv og derefter tilbage igen, hvor de lokale politikere har kommunalbestyrelsesmøde klokken 18. RANDERS Forenede Demokrater Østjylland og Velfærdslisten arrangerer demonstration mod kontanthjælpsreformen i Randers den 19. december klokken 16 fra Laksetorvet. Den slutter på Rådhustorvet klokken 18. Aalborg Demonstration mod kontanthjælpsreformen i Aalborg den 19. december klokken 16 fra medborgerhuset i Nørregade. Her vil være taler og musik og optog gennem byen. Blandt talerne er Allan Busk, der er næstformand i 3F Aalborg og nyvalgt til byrådet i Rebild Kommune for Den Sociale Fællesliste. Torsdag den 19. december klokken 16 : Rådhuspladsen, København Haslev Station Laksetorvet, Randers Medborgerhuset i Nørregade, Aalborg Klokken 17 ved Borgercentret på Landemærket i Rønne Kære Line Et stort, rødt tillykke med den runde ag i mandags Karina og Mona JULEFERIE Arbejderen udkommer ikke mellem jul og nytår. Årets Jsidste avis er på lørdag den 21. december. Arbejderen udkommer første gang i det nye år torsdag den 2. januar. Redaktionen demonstration i Aarhus Bevar hjemløsetelt Demonstration i dag sætter fokus på det stigende antal hjemløse i Aarhus. En»støttedemonstration for besvarelse af»hjemløseteltet«ved Godsbanen, Aarhus«sætter fokus på det stigende antal hjemløse i Aarhus og manglen på»skæve boliger«og brugerstyrede væresteder. Arrangørerne bakker op om de hjemløses egne initiativer og deres ønske om at skabe en tilværelse og hverdag på egne præmisser. De inviterer alle interesserede til at følge demonstrationen, som starter i dag onsdag klokken 13:45 ved Hjemløseteltet/Godsbanen. Alternativt kan man møde op på Rådhuspladsen klokken 14:15. Det foreløbige program på Rådhuspladsen fra klokken 14:15 til 15:45 ser sådan ud: Velkomst ved Jesper/Line, støttere af initiativet; Harald, beboer fra teltet; musik ved Street Art Academy; Molle, bruger af teltet; Tove/Jesper, støttere af initiativet; musik ved Street Art Academy; Camilla Fabricius, byrådsmedlem for Socialdemokraterne; Birger Schroll, initiativtager til teltet. Klokken 15:45 går man tilbage til Hjemløseteltet, hvor beboerne inviterer alle interesserede på en rundvisning i teltet. Hjemløseteltet, Godsbanen, Aarhus onsdag 18. december klokken 13:45 Rådhuspladsen, Aarhus klokken 14:15

5 ONSDAG 18. DECEMBER TV & RADIO UDGÅR Oversigten udgår i dag på grund af sygdom Tag med til Berlin Revolutionær weekend i Berlin Tag med Kommunistisk Parti til Berlin til konference på dansk om krig og imperialisme og til mindedemonstration for Rosa Luxemburg og Karl Liebknecht. I weekenden den januar mødes revolutionære fra hele Europa til to vigtige begivenheder i Berlin. Kommunistisk Parti arrangerer bustur, så du også kan være med. Søndag den 12. januar er der stor, traditionsrig mindedemonstration for de to tyske socialister Rosa Luxemburg og Karl Liebknecht, som døde i kampen for fred, socialisme og et menneskeværdigt samfund. Luxemburg og Liebknecht Luxemburg og Liebknecht stod i spidsen for opbygningen af det tyske kommunistiske parti. Den 15. januar 1919 blev de myrdet af frikorpssoldater. Det skete, efter at de revolutionære kræfter var blevet undertrykt med blod og terror af hæren, højreradikale frikorps og i fuld forståelse med den socialdemokratiske regering. Lige siden begyndelsen af 1920 erne er de to blevet mindet omkring årsdagen for mordene af hundredetusindvis af socialister og kommunister. Mindedemonstrationen er ingen sørgemarch, men en markering for solidaritet, fred og socialisme. Demonstrationen bevæger sig gennem Berlins gader og ender ude ved Rosa Luxemburgs og Karl Liebknechts gravsteder, hvor over samles for at lægge røde nelliker. Om lørdagen finder den 19. Internationale Rosa Luxemburg Konference sted i Berlin. For første gang arrangeres konferencen i et samarbejde mellem det tyske dagblad»junge Welt«og Arbejderen, og for første gang er der simultantolkning til dansk og danske debattører. Rosa & Karl-demo i Freja Wedenborg Temaet på konferencen er krig og imperialisme. I stedet for at deltage på konference kan du lørdag tage med på udflugt til det militære hovedkvarter Karlshorst, som i dag er museum for Nazitysklands betingelsesløse overgivelse til Den Røde Hær ved Anden Verdenskrigs afslutning. transport og ophold Kommunistisk Parti i Aarhus arrangerer bus til Berlin. Den afgår fra Aarhus klokken 13. Jyder transporterer sig selv til Aarhus i bil eller tog. Der er mulighed for at blive samlet op ned gennem Jylland, det aftales ved tilmelding. I Berlin kører bussen til Generator Hostel, hvor der vil være mulighed for overnatning. For sjællændere afgår Kommunistisk Partis bus fredag den 10. januar klokken 13:30 fra Sjælør Station. Der er mulighed for opsamling på Sjælland. Prisen for bustur samt seng i firepersonersværelse med bad på gangen er 770 kroner. Bustur samt seng i dobbeltværelse med bad koster 900 kroner. Overnatning inkluderer morgenmad. Jyder kan vælge kun at betale 450 kroner for bustur alene, så står man selv for overnatning i Berlin. Tilmelding Tilmeld dig på telefon eller mail: VÆR VELKLÆDT TIL BERLIN-DEMO Ny T-shirt Pris: 150 kr. + porto Bestil senest i dag kl. 16. Afhent selv senest fredag kl. 15 / / webshop.kommunister.dk S M L XL XXL 3XL Giv Arbejderen som julegave Tegn et abonnement på Arbejderen i denne uge og få et af de nye Arbejderenkrus gratis med i købet. Bestil på webshop.arbejderen.dk eller Sammen er vi noget særligt Stillads af Peter Rasmussen I en tid med modgang og krise er der god grund til også at skildre makkerskabet, den faglige stolthed og daglige sejre, små som store. Stilladsbranchen som den udfolder sig i det nye årtusinde. Flot illustreret af fotograf Søren Zeuth. Udgivet december 2013 af Stilladsarbejdernes Landsklub Forlaget Solidaritet 169 sider 100 kr. + porto Bestil senest i dag kl. 16. Afhent selv senest fredag kl. 15 / / webshop.kommunister.dk

Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015

Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015 Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen. Hvor er det dejligt at være tilbage på Bornholm. Det er godt at mærke Folkemødets

Læs mere

Lærerne er de første - hvem er de næste

Lærerne er de første - hvem er de næste Lærerne er de første - hvem er de næste Dennis Kristensen, formand for FOA Christiansborgs Slotsplads, 11. april 2013 Med så mange lærere og undervisere samlet på ét sted, er det ikke helt nemt at tilstå

Læs mere

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt.

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt. 1 Folkemødetale 2015 Johanne Schmidt Nielsen Det talte ord gælder. Jeg vil gerne starte med at sige, at den her valgkamp efterhånden har udviklet sig til sådan en konkurrence om, hvem der kan banke hårdest

Læs mere

Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008

Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008 Livsnyderrejse til Rom d. 18. - 24. april 2008 Fredag, d. 18. april Bustransport til lufthavn. Ans Bussen kører ned gennem Jylland med opsamlingspunkter i Ålborg, Randers, Århus, Vejle, Fredericia og Kolding.

Læs mere

Mette Reissmann. December 2014. Indhold

Mette Reissmann. December 2014. Indhold Mette Reissmann Jeg ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår! De bedste julehilsner fra Mette Reissmann (MF) udlændinge og integrationsordfører samt formand for by og boligudvalget December 2014 Indhold

Læs mere

ved Skanderborg Stilladsudd.: 2-årig (færdig i 1998) landsklubformand

ved Skanderborg Stilladsudd.: 2-årig (færdig i 1998) landsklubformand SIDE 9 MANDEN Navn: Bopæl: Voerladegård, ved Skanderborg Thorkil Jansen Alder: 39 Lokalklub: Start i branchen: Nuværende firma: Århus Februar 1996 i Mars Stilladser i Århus Mars Stilladser Stilladsudd.:

Læs mere

V gør fattige børn fattigere

V gør fattige børn fattigere Marts 2015 V gør fattige børn fattigere f Sine Heltberg, folketingskandidat (S) Frederiksberg Venstre vil skære i forældres kontanthjælp, hvilket gør familien fattigere. Men sagen er åbenbart så vigtigt

Læs mere

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år.

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. 1. maj tale 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. Men jeg vil gerne starte med at fortælle om mit besøg hos

Læs mere

HUMBUG & SØN Kritik: Nye EU-regler lægger op til fup og svindel Af Andreas Bay-Larsen @andreasbay Tirsdag den 26. maj 2015, 05:00

HUMBUG & SØN Kritik: Nye EU-regler lægger op til fup og svindel Af Andreas Bay-Larsen @andreasbay Tirsdag den 26. maj 2015, 05:00 HUMBUG & SØN Kritik: Nye EU-regler lægger op til fup og svindel Af Andreas Bay-Larsen @andreasbay Tirsdag den 26. maj 2015, 05:00 Del: EU-Kommissionen vil gøre det lettere at stifte selskaber overalt i

Læs mere

Fredericia Museums Venners Program 2014-2015

Fredericia Museums Venners Program 2014-2015 Fredericia Museums Venners Program 2014-2015 Dronningensgade set mod nord fra ca. Jyllandsgade. Foto Hugo Matthiessen 1914 VELKOMMEN TIL SÆSON 2014-2015 Vi håber, at rigtig mange vil deltage i vore arrangementer.

Læs mere

Hovedforhandlingsområder og -forhandlere i den private sektor 2014

Hovedforhandlingsområder og -forhandlere i den private sektor 2014 Hovedforhandlingsområder og -forhandlere i den private sektor 2014 FAKTA Overenskomstforhandlingerne på LO/DA-området i starten af 2014 omfatter ca. 589.000 lønmodtagere, der skal have fornyet de eksisterende

Læs mere

RIGETS OVERLEVELSE Kvindesagen

RIGETS OVERLEVELSE Kvindesagen Midsommervise Tale RIGETS OVERLEVELSE Kvindesagen SkoletjeneSten Vi i kvindesagen elsker vort fædreland og at synge om det. Det samler landets indbyggere, trods mange er forskellige. #01/70 Kvinderne begynder

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 2012

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 2012 Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 2012 Link til Helle Thorning-Schmidts tale (Det talte ord gælder) Historien om hvordan Danmark fik sin grundlov fortæller meget om os som nation. Det

Læs mere

Velkomsthilsen til statsministeren: Husk lønmodtagerne - UgebrevetA4.dk 19-06-2015 05:50:46

Velkomsthilsen til statsministeren: Husk lønmodtagerne - UgebrevetA4.dk 19-06-2015 05:50:46 Velkomsthilsen til statsministeren: Husk lønmodtagerne - UgebrevetA4.dk 19-06-2015 05:50:46 KÆRE LARS Velkomsthilsen til statsministeren: Husk lønmodtagerne Af Gitte Redder @GitteRedder Fredag den 19.

Læs mere

Den danske model Frivillige aftaler. gennem mere end 100 år

Den danske model Frivillige aftaler. gennem mere end 100 år Den danske model Frivillige aftaler gennem mere end 100 år 1 Den danske model - frivillige aftaler gennem mere end 100 år Udgivet af CO-industri, redigeret november 2012 Oplag: 1.000 Design og grafisk

Læs mere

HALVE DAGPENGE TIL UNGE?

HALVE DAGPENGE TIL UNGE? HALVE DAGPENGE TIL UNGE? 3F siger nej. Vi holder regeringen fast på dens valgløfte Faglig Fælles Akasse LAVERE DAGPENGE VIL RAMME TUSINDER AF UNGE Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) har

Læs mere

Kursuskatalog Enhedslistens medlemsuddannelser 2014

Kursuskatalog Enhedslistens medlemsuddannelser 2014 Kursuskatalog Enhedslistens medlemsuddannelser 2014 Kurser og træf i Enhedslisten Enhedslisten handler om at lære noget nyt. Vores parti vil skabe bevægelse, flytte holdninger og forandre samfundet i socialistisk

Læs mere

Velkommen til. Danmarks stærkeste fagforening

Velkommen til. Danmarks stærkeste fagforening 3F 1 Velkommen til Danmarks stærkeste fagforening 2 Din fagforening Danmarks stærkeste Det danske arbejdsmarked er reguleret af aftaler kaldet overenskomster mellem arbejdsmarkedets parter suppleret med

Læs mere

Palæstina Fredsvagterne Randa og Lasse har begge været i Palæstina som fredsvagter.

Palæstina Fredsvagterne Randa og Lasse har begge været i Palæstina som fredsvagter. Palæstina Fredsvagterne Randa og Lasse har begge været i Palæstina som fredsvagter. Arbejdet som fredsvagt er meget afhængig af, hvor man er og hvad situationen er. Man kan bl.a. hjælpe med at dele mad

Læs mere

Fagbevægelsen og kampen mod krisen

Fagbevægelsen og kampen mod krisen Udsendt af Kommunistisk Parti Ryesgade 3F 2200 København N Telefon: 35 35 17 87 Mail: info@kommunister.dk Web: www.kommunister.dk Layout og tryk: Forlaget Arbejderen august 2009 Fagbevægelsen og kampen

Læs mere

Danske vælgere 1971 2007

Danske vælgere 1971 2007 Danske vælgere 1971 7 En oversigt over udviklingen i vælgernes holdninger mv. Rune Stubager, Jakob Holm og Maja Smidstrup Det danske valgprojekt 1. udgave, september 11 1 Forord Det danske valgprojekt

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

SYTTEN INFO. Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED. Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3

SYTTEN INFO. Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED. Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3 SYTTEN INFO Rødovre Lærerforenings medlemsblad Årgang 18 Nr. 2 Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3 Ny strategi

Læs mere

Social dumping i telemarketing

Social dumping i telemarketing Social dumping i telemarketing skal stoppes 5 FOTO: Ansatte i telemarketing sidder flere steder tæt sammen. HK kalder arbejdsvilkårene i telemarketing for social dumping. 10 Radikale Venstre vil i dialog

Læs mere

PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... De fleste pædagogmedhjælpere er medlem af FOA, som med ca. 200.000 medlemmer er langt den største

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Skåne. - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid. Danske Senior Agronomer

Skåne. - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid. Danske Senior Agronomer Skåne - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid Danske Senior Agronomer Kursus på Den Internationale Højskole 4. august - 10. august 2013 Kære Danske Senior Agronomer Det er en stor glæde at byde

Læs mere

EU H VA D E R D E T F O R

EU H VA D E R D E T F O R 2015 EU H VA D E R D E T F O R EN STØRRELSE? Uge 19 Jyllinge Præstegård "Laden" Tilmelding og praktiske informationer på bagsiden. Årets tema: EU - hvad er det for en størrelse? Valget til Europa-Parlamentet

Læs mere

Arbejdsmarkedsmodeller og Trepartssamarbejde

Arbejdsmarkedsmodeller og Trepartssamarbejde Arbejdsmarkedsmodeller og Trepartssamarbejde Definition af begreber v. Carsten D. Nielsen Arbejdsmarkedsmodeller Ofte nævnes de to begreber i flæng: Den danske Model Den danske flexicurity Model Men: både

Læs mere

Hvordan skabes et folkeligt engagement i lokalsamfundet i store kommuner?

Hvordan skabes et folkeligt engagement i lokalsamfundet i store kommuner? Hvordan skabes et folkeligt engagement i lokalsamfundet i store kommuner? Torsdag den 8. september 2005 kl. 9.30-15.00 Axelborg Blaabjerg Kommune, Dansk Landbrug, Dansk Bredbånd og Fritid & Samfund indbyder

Læs mere

Hans Jensen, 1. maj 2006, Fælledparken:

Hans Jensen, 1. maj 2006, Fælledparken: Hans Jensen, 1. maj 2006, Fælledparken: Kære venner, Jeg vil gerne takke jer alle sammen, fordi I er kommet her i dag. Tak fordi I vil være med til at fejre fællesskabet. Vi vil kæmpe mod intolerance og

Læs mere

H VA D E R D E T FO R EU E N S T Ø R R E L S E?

H VA D E R D E T FO R EU E N S T Ø R R E L S E? 2 0 1 5 H VA D E R D E T FO R EU E N S T Ø R R E L S E? U g e 1 9 J y l l i n g e P r æ s t e g å r d L a d e n T i l m e l d i n g o g p r a k t i s k e i n f o r m a t i o n e r p å b a g s i d e n.

Læs mere

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009.

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009. 1 Formand Bente Sorgenfreys mundtlige beretning: Vi tjener kassen - statskassen. Vi er samlet for at gøre en forskel. FTF s repræsentantskabsmøde 11. maj 2011 OBS: Det talte ord gælder. Naturligvis skal

Læs mere

Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013.

Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013. Tag med Six Foot Stompers til 43. Dixielandfestival i Dresden. Torsdag 16. maj mandag 20. maj 2013. Six Foot Stompers på Højbro Plads under Copenhagen Jazzfestival 2012. Six Foot Stompers inviterer til

Læs mere

Baggrunden for konflikten et spørgsmål om historie, penge og arbejdspladser. Torben Christensen Ejendomsforeningen Danmark

Baggrunden for konflikten et spørgsmål om historie, penge og arbejdspladser. Torben Christensen Ejendomsforeningen Danmark Baggrunden for konflikten et spørgsmål om historie, penge og arbejdspladser Torben Christensen Ejendomsforeningen Danmark Normal regulering Lov Bekendtgørelse Tilladt Ikke reguleret Ikke tilladt Forbudt

Læs mere

Kampagne: Retten til at organisere sig

Kampagne: Retten til at organisere sig Kampagne: Retten til at organisere sig Kære lokalgrupper, Som I forhåbentligt har hørt om, skal vi i SUF her i december og januar lave den svedigste kampagne med parolen Retten til at organisere sig. Kampagnen

Læs mere

LAVE YDELSER TIL "UNGE": FORVARSEL OM GENERALANGREB PÅ OVERFØRSELSINDKOMSTER?

LAVE YDELSER TIL UNGE: FORVARSEL OM GENERALANGREB PÅ OVERFØRSELSINDKOMSTER? 1 KRITISKE ANALYSER Af Henrik Herløv Lund, uafhængig økonom - cand. scient. adm. Ikke parti -eller bevægelsesorganiseret medlem af centrum venstre www.henrikherloevlund.dk herloevlund@mail.dk Notat LAVE

Læs mere

Eksempel på brug af Molins model. Historisk efterlønsreform er på plads

Eksempel på brug af Molins model. Historisk efterlønsreform er på plads Eksempel på brug af Molins model Forårets 2011 blev et af de mest hektiske og dramatiske i dansk politik i adskillige år. Regeringens havde indkaldt til vigtige forhandlinger om den kriseramte danske økonomi

Læs mere

Det kræver styrke at skabe forandringer

Det kræver styrke at skabe forandringer Det kræver styrke at skabe forandringer den kan kun komme fra medlemmernes engagement. Derfor skal fagbevægelsen tilbage til medlemmerne. Succes eller nederlag, det afgør vi selv. Anders Olesen kandidat

Læs mere

Danske virksomheder bruger ikke de officielle rekrutteringskanaler

Danske virksomheder bruger ikke de officielle rekrutteringskanaler Danske virksomheder bruger ikke de officielle rekrutteringskanaler Den seneste undersøgelse om rekrutteringer på det danske arbejdsmarked foretaget af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR)

Læs mere

Udvikling eller afvikling

Udvikling eller afvikling STRUKTURREFORMEN Udvikling eller afvikling Stor temadag om strukturreformen i Århus. Hvilke konsekvenser får den? Demokrati og udlicitering var blandt de mange emner, der blev debatteret Mere end hundrede

Læs mere

www.handicaphistoriskselskab.

www.handicaphistoriskselskab. www.handicaphistoriskselskab. Historisk Selskab for Handicap og Samfund www.handicaphistoriskselskab.dk Årsmøde og generalforsamling den 9. april 2011 på Kofoedsminde i Rødbyhavn Årsmøde og generalforsamling

Læs mere

1. maj tale 2006, morgen v. LO s næstformand Tine Aurvig-Huggenberger

1. maj tale 2006, morgen v. LO s næstformand Tine Aurvig-Huggenberger 1. maj tale 2006, morgen v. LO s næstformand Tine Aurvig-Huggenberger Godmorgen Kære venner I mere end hundrede år har vi Socialdemokraterne og fagbevægelsen - kæmpet for større retfærdighed, større frihed,

Læs mere

OUTLANDISH Tænketank: Udlændingestop ville koste 23 mia. om året Af Andreas Bay-Larsen @andreasbay Torsdag den 4. juni 2015, 05:00

OUTLANDISH Tænketank: Udlændingestop ville koste 23 mia. om året Af Andreas Bay-Larsen @andreasbay Torsdag den 4. juni 2015, 05:00 OUTLANDISH Tænketank: Udlændingestop ville koste 23 mia. om året Af Andreas Bay-Larsen @andreasbay Torsdag den 4. juni 2015, 05:00 Del: Danmark får brug for at hente 150.000 flere udlændinge ind på arbejdsmarkedet

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

Vedtægter Vedtaget på Kommunistisk Partis stiftende kongres november 2006. Ændret på partiets 3. kongres, november 2011

Vedtægter Vedtaget på Kommunistisk Partis stiftende kongres november 2006. Ændret på partiets 3. kongres, november 2011 Vedtægter Vedtaget på Kommunistisk Partis stiftende kongres november 2006. Ændret på partiets 3. kongres, november 2011 Vedtægter vedtaget på Kommunistisk Partis stiftende kongres november 2006. Ændret

Læs mere

JK JUNI. Ons. 3. Hyggeaften Fre. 5. LUKKET. Ons. 10. Hemmelig Afslutning JK, 7 klasser (husk tilmelding) Fre. 12. Casinoaften

JK JUNI. Ons. 3. Hyggeaften Fre. 5. LUKKET. Ons. 10. Hemmelig Afslutning JK, 7 klasser (husk tilmelding) Fre. 12. Casinoaften JK JUNI Ons. 3. Hyggeaften Fre. 5. LUKKET Ons. 10. Hemmelig Afslutning JK, 7 klasser (husk tilmelding) Fre. 12. Casinoaften Man. 15. Svømmehalstur til Køge (FK/JK) Vi mødes i Klubben kl. 14.45 (kontakt

Læs mere

Danske partier fra samfundsfaget.dk. Enhedslisten

Danske partier fra samfundsfaget.dk. Enhedslisten 1 1 1 1 1 1 0 1 0 Danske partier fra samfundsfaget.dk Enhedslisten Enhedslisten er et socialistisk parti, der arbejder for et samfund, hvor lighed og solidaritet er i centrum. Partiet blev stiftet i ved

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale ved Folkemødet 13. juni 2014. (Det talte ord gælder)

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale ved Folkemødet 13. juni 2014. (Det talte ord gælder) Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale ved Folkemødet 13. juni 2014 (Det talte ord gælder) Kære alle. Folkemødet er en succes. Og det viser, at bag al snakken om spin, politiske intriger og magtkampe

Læs mere

Du kan se flere afgørelser i Klagenævnets nyhedsbrev, som kan hentes her http://www.ast.dk/publikationer/amk/

Du kan se flere afgørelser i Klagenævnets nyhedsbrev, som kan hentes her http://www.ast.dk/publikationer/amk/ Arbejdsmiljøklagenævnet Betydningen af BAR vejledninger. Klagenævnet har i en sag fra den grafiske branche udtalt sig om rækkevidden af en BAR vejledning. Arbejdsgiverforeningen havde klaget over et påbud

Læs mere

Baggrund for dette indlæg

Baggrund for dette indlæg Baggrund for dette indlæg For nogle år siden skrev jeg op til et valg nogle læserbreve; mest om de ideologiske forskelle mellem Socialdemokraterne og Venstre. Jeg skrev en hel serie af læserbreve om dette

Læs mere

Danske vælgere 1971-2011

Danske vælgere 1971-2011 Danske vælgere 1971-11 En oversigt over udviklingen i vælgernes holdninger mv. Rune Stubager, Jakob Holm, Maja Smidstrup og Katrine Kramb Det danske valgprojekt 2. udgave, februar 13 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Isen smelter Mennesker sulter Danmark er i krig Flygtninge diskrimineres EU begrænser strejkeretten Arbejdsløse og efterlønnere jages

Isen smelter Mennesker sulter Danmark er i krig Flygtninge diskrimineres EU begrænser strejkeretten Arbejdsløse og efterlønnere jages Isen smelter Mennesker sulter Danmark er i krig Flygtninge diskrimineres EU begrænser strejkeretten Arbejdsløse og efterlønnere jages... det er tid til forandring Foto: Niels Stoktoft Overgaard Chr. Juhl

Læs mere

FK JUNI. 30. Klubben har åbent kl. 9-17 for FK/JK

FK JUNI. 30. Klubben har åbent kl. 9-17 for FK/JK FK JUNI Man. 1. Velkommen til de nye børn. Rundboldkamp Tirs. 2. PC-spilledag Ons. 3. Skaterrampen v/sofiendalskolen Tors. 4. Hallen fra kl. 15-17 Fre. 5. LUKKET Man. 8. Skaterrampen v/sofiendalskolen,

Læs mere

Jeg siger det, ikke bare fordi, der er mange kendte ansigter, som vækker gode minder om mange fælles faglige og politiske aktioner.

Jeg siger det, ikke bare fordi, der er mange kendte ansigter, som vækker gode minder om mange fælles faglige og politiske aktioner. Finn Sørensen 1. maj tale Den 1. Maj holdt jeg nedenstående tale (med lidt variationer) hos Dansk Elforbund Kbh, Byggefagenes Hus, Socialarbejdernes telt i Fælledparken og LO Slagelse Det er en særlig

Læs mere

1. maj 2015 tale i Gørlev - Den Gamle Biograf

1. maj 2015 tale i Gørlev - Den Gamle Biograf 1. maj 2015 tale i Gørlev - Den Gamle Biograf Holdt af Kurt Jørgensen, sektorformand HK Privat -Slagelse Kære venner Jeg har en god nyhed med til jer i dag. Seneste nyt fra partiet Venstre er: Venstre

Læs mere

Side 1. Rettelser foretaget mandag 17. sep 2012. Uge 38, mandag 17. sep 2012 18/09/2012 15:10. 17:30 P1 Debat på DR2 Ny tekst

Side 1. Rettelser foretaget mandag 17. sep 2012. Uge 38, mandag 17. sep 2012 18/09/2012 15:10. 17:30 P1 Debat på DR2 Ny tekst Side 1 Uge 38, mandag 17. sep 2012 17:30 P1 Debat på DR2 Ny tekst Hvis du gerne vil være gravid skal du undgå stress, for meget soja, hvidt sukker og rødt kød. Du bør hverken ryge eller drikke og skal

Læs mere

Hvad så med et barns værdi? Konference og høring d. 23. april 2015 på Christiansborg

Hvad så med et barns værdi? Konference og høring d. 23. april 2015 på Christiansborg Hvad så med et barns værdi? Konference og høring d. 23. april 2015 på Christiansborg Hvorfor er det nødvendigt at sætte fokus på et barns værdi? Mens en stor gruppe børn heldigvis trives og bliver sundere,

Læs mere

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Juleafslutningen var som sædvanlig hyggelig 2 OZ6HR nyt, Januar 2012 OZ6HR nyt Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Læs mere

Læs mere. Folketingets åbning var også dagen for afslutningen af partiets store Tag ansvarkampagne.

Læs mere. Folketingets åbning var også dagen for afslutningen af partiets store Tag ansvarkampagne. 1. november 2010 Folketingets traditionsrige åbning fandt sted tirsdag den 5. oktober. Hele Christiansborg emmede af højtidelig stemning, nysgerrighed og en altoverskyggende forventningsglæde. Omdrejningspunktet

Læs mere

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... I FOA kan vi godt se forskel på de problemer, som brandmanden og pædagogmedhjælperen oplever i hverdagen. Vi ved også, at

Læs mere

Kursusgang 1. PRAKTISK Dato: 17.-18. oktober Sted: Studiestræde 24, 1. sal 1455 KBH K

Kursusgang 1. PRAKTISK Dato: 17.-18. oktober Sted: Studiestræde 24, 1. sal 1455 KBH K Kursusgang 1 Dato: 17.-18. oktober 19.00 Velkomst m. bobler 19.15 Dobbeltorganisering og bevægelsesudtalelsen v. Victoria, Rasmus og Mads Hvad indebærer det at være aktivt medlem af både et parti og en

Læs mere

Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium

Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Løgumkloster Refugium Busrejse til Harzen 10. 17. juni 2011 med forberedende dage på

Læs mere

Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale den 1. januar 2011

Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale den 1. januar 2011 Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale den 1. januar 2011 Det talte ord gælder Godaften. Jeg tror, at mange har det ligesom jeg: Nytåret er den tid på året, hvor vi gør status. Hvor vi tænker over

Læs mere

- Generalforsamling afklaring og fordeling af opgaver Herunder to punkter: mobilisering og praktisk

- Generalforsamling afklaring og fordeling af opgaver Herunder to punkter: mobilisering og praktisk Referat for bestyrelsesmøde KaJ, medie- og journaliststuderende Dato: Søndag d. 14/02 klokken 15-18 Sted: DJ s lokaler på Fiskergade, Aarhus C Tilstede: Anders (skype), Mie, Philip, Daniel, Kristian, Freja,

Læs mere

Små virksomheder svigter arbejdsmiljøloven

Små virksomheder svigter arbejdsmiljøloven LO s nyhedsbrev nr. 5/21 Indholdsfortegnelse Virksomheder svigter arbejdsmiljøloven........... 1 På næsten hver tredje mindre virksomhed har de ansatte ikke nogen sikkerhedsrepræsentant på trods af, at

Læs mere

På rallydm.dk kan man nu dels finde de godkendte tillægsregler, dels tilmelde sig løbet.

På rallydm.dk kan man nu dels finde de godkendte tillægsregler, dels tilmelde sig løbet. serviceinfo #17 1. Danboring Rally DM-6 Efter et veltilrettelagt Tegee-Dan Rally, som Hedelands Motorklub stod bag, skal der nu kikkes frem mod næste afdeling af Mekonomen Rally Championship Danboring

Læs mere

Kilde. Molotov-Ribbentrop-pagten. Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4. Artikel 5. Artikel 6. Artikel 7. Artikel 1. Historiefaget.

Kilde. Molotov-Ribbentrop-pagten. Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4. Artikel 5. Artikel 6. Artikel 7. Artikel 1. Historiefaget. Kilde Denne traktat mellem Nazityskland og Sovjetunionen var grundlaget for den tyske invasion af Polen en uge senere, som indvarslede den 2. Verdenskrig i Europa. Den anden del af traktaten forblev hemmelig

Læs mere

Kampen for kollegerne. Østjylland FRA DIN LOKALAFDELING

Kampen for kollegerne. Østjylland FRA DIN LOKALAFDELING LOKALE NYHEDER FRA FØDEVAREFORBUNDET NNF ØSTJYLLAND Østjylland Som fællestillidsrepræsentant skal man ind i kampen for kollegerne, siger Klaus Olesen. FRA DIN LOKALAFDELING Kampen for kollegerne Den nye

Læs mere

Kirsten Normann Andersens Grundlovstale i Strandbyparken i Esbjerg. Grundlovstale 5. juni 2013. Af Kirsten Normann Andersen, FOA Århus

Kirsten Normann Andersens Grundlovstale i Strandbyparken i Esbjerg. Grundlovstale 5. juni 2013. Af Kirsten Normann Andersen, FOA Århus Grundlovstale 5. juni 2013 Af Kirsten Normann Andersen, FOA Århus Folkebevægelsens mission er vigtigere end nogensinde. Lidt ironisk kan man måske konkludere, at tidligere tiders succes kan være forklaringen

Læs mere

NYHEDSBREV NOVEMBER 2013

NYHEDSBREV NOVEMBER 2013 NYHEDSBREV NOVEMBER 2013 Indhold: 1. maj i Fælledparken Tur til Heideruh maj 2013 22. juni i Horserød og Røde Blades Gadefest Nørrebro K-festival i Nørrebroparken 29. august 1943, 70-året Mini-festival

Læs mere

Danmarksmesterskabet i pløjning Fredag den 24. oktober og Lørdag den 25. oktober 2014

Danmarksmesterskabet i pløjning Fredag den 24. oktober og Lørdag den 25. oktober 2014 Danmarksmesterskabet i pløjning Fredag den 24. oktober og Lørdag den 25. oktober 2014 Information om DM i pløjning 2014 Pløjevært: Per Bach Laursen Lundgård Bjørnsholmvej 69 9670 Løgstør Arrangør: LandboUngdom

Læs mere

Danskerne frygter udenlandsk arbejdskraft

Danskerne frygter udenlandsk arbejdskraft Danskerne frygter udenlandsk arbejdskraft 54 pct. af danskerne mener, at udenlandsk arbejdskraft vil blive et problem for det danske arbejdsmarked og 59 pct., at den trykker lønnen. Særligt de erhvervsfaglige

Læs mere

NATIONAL RAPPORT DANMARK. Standard Eurobarometer 70 MENINGSMÅLING I EU EFTERÅR 2011

NATIONAL RAPPORT DANMARK. Standard Eurobarometer 70 MENINGSMÅLING I EU EFTERÅR 2011 Standard Eurobarometer 70 MENINGSMÅLING I EU EFTERÅR 2011 NATIONAL RAPPORT DANMARK Europa-Kommissionens Repræsentation i Danmark Standard Eurobarometer 70 / Efterår 2011 TNS Opinion & Social EU s initiativer

Læs mere

Indfødsretsprøven. Tid: 45 minutter. Hjælpemidler: Ingen. 3. juni 2010. Prøvenummer

Indfødsretsprøven. Tid: 45 minutter. Hjælpemidler: Ingen. 3. juni 2010. Prøvenummer Indfødsretsprøven 3. juni 2010 Hjælpemidler: Ingen Tid: 45 minutter Navn CPR-nummer Dato Prøvenummer Prøveafholder Tilsynsførendes underskrift SPØRGSMÅL TIL INDFØDSRETSPRØVE Indfødsretsprøven er en prøve,

Læs mere

det er dit valg, men det handler om at ha det godt

det er dit valg, men det handler om at ha det godt MEDLEM AF HK-UNGDOM? det er dit valg, men det handler om at ha det godt Varenr.: 447526 15.11.24 specialproduction.dk Weidekampsgade 8 9 København C Tlf.: 33 3 46 36 Fax: 33 3 46 99 E-mail: hk.ungdom@hk.dk

Læs mere

vedrørende Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. (Udvidet adgang til overflytning, supplerende dagpenge, forenkling mv.

vedrørende Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. (Udvidet adgang til overflytning, supplerende dagpenge, forenkling mv. Arbejdsmarkedsudvalget L 15 - Bilag 1 Offentligt Notat Opsummering af høringssvar fra Beskæftigelsesrådets Ydelsesudvalg, Kristelig Fagbevægelse, Kristelig Arbejdsgiverforening og Arbejdsløshedskassen

Læs mere

- ta med til. poletter til øl og mad.

- ta med til. poletter til øl og mad. - ta med til og Pris kr. 2495,- inkl. bustransport, dobbeltværelse og morgenmad - inkluderer også: besøg på bryggerimuseum og slottet i Detenice middelaldershow inkl. 3 retters menu og 1 øl. Reserveret

Læs mere

FOLKEBEVÆGELSEN MOD EU

FOLKEBEVÆGELSEN MOD EU FOLKEBEVÆGELSEN MOD EU ESBJERG KOMITÉEN Marts 2014 Fra vores telt 1. maj i Gryden Kom og mød Ole Nors fra 3F Aalborg Indhold: - Generalforsamlingen - Aktiviteter i 2014 se medsendte - Valgtræf i København

Læs mere

Flyrejse fra København (Kastrup Lufthavn) til Jerez de la Fronterra via Barcelona

Flyrejse fra København (Kastrup Lufthavn) til Jerez de la Fronterra via Barcelona Så er Dansk Svømmeunions mastersudvalg klar med et rejseoplæg for masterssvømmerne i de nordiske lande til Masters- EM i Cadiz den 12-20. september 09. Cadiz er spaniernes eget foretrukne ferierejsemål

Læs mere

Indfødsretsprøven. Tid: 45 minutter. Hjælpemidler: Ingen. 2. december 2010. Prøvenummer

Indfødsretsprøven. Tid: 45 minutter. Hjælpemidler: Ingen. 2. december 2010. Prøvenummer Indfødsretsprøven 2. december 2010 Hjælpemidler: Ingen Tid: 45 minutter Navn CPR-nummer Dato Prøvenummer Prøveafholder Tilsynsførendes underskrift SPØRGSMÅL TIL INDFØDSRETSPRØVE Indfødsretsprøven er en

Læs mere

Kartellet. for industriansatte

Kartellet. for industriansatte Kartellet for industriansatte 1 Kartellet udgives af CO-industri Vester Søgade 12, 2 1790 København V Telefon 3363 8000 Fax: 3363 8099 www.co-industri.dk e-mail: co@co-industri.dk September 2013 Redaktør:

Læs mere

Dig og Demokratiet. ét emne to museer. Et tilbud til alle sprogskoler besøg Arbejdermuseet og Københavns Bymuseum. Målgruppe: danskuddannelse 1-3

Dig og Demokratiet. ét emne to museer. Et tilbud til alle sprogskoler besøg Arbejdermuseet og Københavns Bymuseum. Målgruppe: danskuddannelse 1-3 Dig og Demokratiet ét emne to museer Et tilbud til alle sprogskoler besøg Arbejdermuseet og Københavns Bymuseum Målgruppe: danskuddannelse 1-3 Tilbud til alle sprogskoler Københavns Bymuseum og Arbejdermuseet

Læs mere

IDÈKATALOG. Mobning på arbejdspladsen forebyggelse og håndtering. www.voksenmobningnejtak.dk Hotline onsdag mellem kl. 19 21 Tlf.

IDÈKATALOG. Mobning på arbejdspladsen forebyggelse og håndtering. www.voksenmobningnejtak.dk Hotline onsdag mellem kl. 19 21 Tlf. IDÈKATALOG Mobning på arbejdspladsen forebyggelse og håndtering Indholdsfortegnelse Side 2 Side 3-5 Side 6-11 Baggrund, formål og udførelse Konkrete tiltag Bilag 1 Baggrund, formål og udførelse Baggrunden

Læs mere

Beskæftigelsesministerens tale ved åbent samråd om lov om foreningsfrihed, samrådsspørgsmål AD, AE, AF og AG (BEU alm. del), den 18.

Beskæftigelsesministerens tale ved åbent samråd om lov om foreningsfrihed, samrådsspørgsmål AD, AE, AF og AG (BEU alm. del), den 18. Beskæftigelsesudvalget 2011-12 BEU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 290 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens tale ved åbent samråd om lov om foreningsfrihed, samrådsspørgsmål AD, AE, AF og

Læs mere

Referat for generalforsamling 23 Januar 2008 Chaufførernes Faglige Klub, Ordinær Generalforsamling.

Referat for generalforsamling 23 Januar 2008 Chaufførernes Faglige Klub, Ordinær Generalforsamling. Referat for generalforsamling 23 Januar 2008 Chaufførernes Faglige Klub, Ordinær Generalforsamling. Der afholdes ordinær generalforsamling tirsdag den 23.januar 2008. kl. 19.30 i 3F s bygning Søndergade

Læs mere

Varde kredsens Nyhedsbrev & A- NYT.

Varde kredsens Nyhedsbrev & A- NYT. Varde kredsens Nyhedsbrev & A- NYT. December 2013 Kredsformand, John Knigge Snart er det jul og nytår og vi kan se tilbage på et meget travlt år. Den helt store udfordring har været kommunalvalget og valg

Læs mere

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth M: Vi skriver om børnecheckens betydning for børnefamilier, og hvordan det vil påvirke de almindelige børnefamilier, hvis man indtægtsgraduerer den her børnecheck.

Læs mere

En måned med mange aktiviteter!

En måned med mange aktiviteter! Kildeskolenyt! - f jo ONu nd sne: En måned med mange aktiviteter! Marts 2005 5. årgang nummer 3 Kildeskolen Høffdingsvej 14 2500 Valby Kontor: 38 79 01 40 Lærervær.:38 79 71 40 Indhold: * Skolekalender

Læs mere

Et historisk skridt for både folkekirke og homoseksuelle

Et historisk skridt for både folkekirke og homoseksuelle 1. december 2011 Radikale Venstres politiske leder Margrethe Vestager er nyslået minister og allerede i fuld gang med at tage ansvar i Danmark og Europa. Radikal Politik interviewer økonomi- og indenrigsminister

Læs mere

Tale til folkemødet i Allinge, juni 2014 Johanne Schmidt-Nielsen

Tale til folkemødet i Allinge, juni 2014 Johanne Schmidt-Nielsen 1 Tale til folkemødet i Allinge, juni 2014 Johanne Schmidt-Nielsen En af de danskere, der voksede op her på Bornholm, er arbejderforfatteren Martin Andersen Nexø. Og øen danner også rammen om første del

Læs mere

FOA din partner på arbejdspladsen. Fordele og medlemstilbud

FOA din partner på arbejdspladsen. Fordele og medlemstilbud F O A F A G O G A R B E J D E FOA din partner på arbejdspladsen Fordele og medlemstilbud 2006 FOA er til for dig FOA Fag og Arbejde er et fagligt fællesskab, hvor vi er omkring 210.000 medlemmer. Som medlem

Læs mere

Helle Thorning-Schmidts 1. maj tale 2011

Helle Thorning-Schmidts 1. maj tale 2011 Helle Thorning-Schmidts 1. maj tale 2011 (Det talte ord gælder) Krisen og VKO har været et dyrt bekendtskab for Danmark. Vi har mistet 180.000 private arbejdspladser. Der er blevet slået hul i statskassen.

Læs mere

København og Aarhus er ude af krisen

København og Aarhus er ude af krisen STORBYFEST København og Aarhus er ude af krisen Af Iver Houmark Andersen @IHoumark Tirsdag den 23. september 2014, 05:00 Del: facebook twitter Google+ Google+ Send mail Både i København og Aarhus er der

Læs mere

NGE OG ALKOHOL. fest eller misbrug? onference d. 18. maj 2011

NGE OG ALKOHOL. fest eller misbrug? onference d. 18. maj 2011 NGE OG ALKOHOL fest eller misbrug? onference d. 18. maj 2011 UNGE OG ALKOHOL - fest eller misbrug? På Center for Ungdomsforsknings årlige majkonference, som afholdes d. 18. maj 2011, er fokus denne gang

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget 2013-14 (Omtryk - 14-11-2013 - Ændringer i oplæg (se evt. manus,

Beskæftigelsesudvalget 2013-14 (Omtryk - 14-11-2013 - Ændringer i oplæg (se evt. manus, Beskæftigelsesudvalget 2013-14 (Omtryk - 14-11-2013 - Ændringer i oplæg (se evt. manus, Beskæftigelsesminister Mette Frederikssen og Medlemmer af beskæftigelsesudvalget Kommunerne spekulerer i statsrefusion

Læs mere

DANSK BYGGERIS årsdag 2015. Onsdag den 29. april Tivoli Congress Center, København. Dansk Byggeris årsdag sponsoreres af Byggeriets forsikringsservice

DANSK BYGGERIS årsdag 2015. Onsdag den 29. april Tivoli Congress Center, København. Dansk Byggeris årsdag sponsoreres af Byggeriets forsikringsservice DANSK BYGGERIS årsdag 2015 Onsdag den 29. april Tivoli Congress Center, København Dansk Byggeris årsdag sponsoreres af Byggeriets forsikringsservice 1 PROGRAM FREMTIDENS ARBEJDSMARKED Ordstyrer: Cecilie

Læs mere

Den økonomiske ramme 1

Den økonomiske ramme 1 Den økonomiske ramme 1 Indholdsfortegnelse 3 4 5 6 7 Den økonomiske ramme Sammenhæng mellem lønnen på det private og det offentlige område De private forlig Reststigningen Realløn og fordelingsprofil 2

Læs mere

REJSEKATALOG 2014/2015. Handelsskolen

REJSEKATALOG 2014/2015. Handelsskolen REJSEKATALOG 2014/2015 Handelsskolen Ud at rejse med HG På HG får du tilbud om at komme ud at rejse til forskellige lande i Europa. Mød elever fra andre lande! Det er fordi: Du udvikler dig meget som person

Læs mere