FAQ vedrørende tilskud til etablering af læhegn og småbeplantninger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FAQ vedrørende tilskud til etablering af læhegn og småbeplantninger"

Transkript

1 FAQ vedrørende tilskud til etablering af læhegn og småbeplantninger Spørgsmål relateret til selve tilskudsordningens indhold 1. I tilskudsordningen står det skrevet at der skal holdes mindst 15 m afstand fra skel mod have og beboelse. a. Hvad er efter jeres mening beboelse? Er det stuehuset og omkringliggende have, eller drejer det sig også om udehusene/driftsbygninger? Egentlige driftsbygninger anses ikke som beboelse og det vil således være muligt at søge om tilskud til hegn, der omkranser driftsbygninger. Hegnet bør placeres således, at det kan udvikle sig naturligt, uden af blive hæmmet af murværk, m.v. b. Er X nedenfor tilskudsberettiget?? Forudsat, at der er tale om at læhegnet omkranser driftsbygninger anser vi, at ejendommen som eksemplificeret ved dit foto, er berettiget til at søge om tilskud. Hegnet kan efter vores vurdering få en positiv effekt for biodiversiteten, hvilket er målsætningen med nærværende tilskudsordning. c. Må der ligesom ved skov gerne plantes op til, så længe der ikke plantes på langs?? Der er i bekendtgørelse og vejledning ikke fastsat regler vedrørende plantning langs med driftsbygninger. Det vil således være op til ansøger, hvor tæt han eller hun ønsker at plante op af fx driftsbygninger. Det er af hensyn til beplantningens udvikling og funktion for biodiversiteten være ønskværdigt når træer og buske kan udvikle sig frit på begge sider af beplantningen. Hvis det efter første ansøgningsrunde viser sig, at

2 beplantninger placeres på en sådan måde at biodiversiteten ikke fremmes optimalt, vil der komme skærpede krav i henholdsvis bekendtgørelse og vejledning til næste runde. 2. I ordningen står der at man ikke må plante læhegns langs eksisterende skov/skovbryn. a. Hvordan hvis der ligger en offentlig asfaltvej imellem arealet som tænkes tilplantet og skoven?? Kravet om en afstand på 15 meter til skov (ved plantning langs skoven) gælder uanset karakteren af det mellemliggende areal. b. Er Y (se nedenstående skitse) tilskudsberettiget på det nord-syd gående hegn i vest? Der ligger en asfaltvej (vejen imellem skoven og den tiltænkte læ-beplantning i vest, så plantningerne hænger ikke sammen). Nej. Der kan ikke plantes et læhegn med tilskud på det nord-sydgående hegn i vest. Der er ikke 15 meter op til skoven. 3. I ordningen står der beskrevet at beplantningerne ikke må hindre den frie oversigt ved vejkryds?? a. Hvad er den frie oversigt?? Er der bestemte afstandskrav i tænker på, eller er det hegnsloven man har i tankerne? Om en beplantning vil hindre den frie oversigt ved vejkryds vil kræve en vurdering af Miljøstyrelsen i den konkrete sag. Det overordnede hensyn er, at hegnet eller småbeplantningen ikke placeres så de udgør en fare for trafikken.

3 4. Hvis man udvider eksisterende læhegn, er det vel kun den nye yderrække som vender ud mod marken som skal består udelukkende af buske?? Kravene til plantefordeling skal selvfølgelig stadig overholdes. a. Må en ejer anlægge et 3 rk. læhegn for egen regning, og så ved siden af udvide den med yderligere 3 rk. som der søges tilskud på?? Svar: Du skal som udgangspunkt altid have buske i den yderste række af tilplantninger med tilskud. For så vidt, at du udvider et eksisterende læhegn vil styrelsen som udgangspunkt tillade, at hegn etableres uden buske i den yderste række af tilskudsarealet, i den side der vender ind mod det eksisterende hegn. Du skal dog være opmærksom på, at styrelsen kan stille yderligere krav i tilsagnet, som fx at du som en betingelse for tilsagnet skal garantere at hele hegnet, inklusiv den del du ikke har modtaget tilskud til, opretholdes i 5 år efter udbetaling af tilskuddet. Læhegn og småbeplantninger skal fremstå som selvstændige bevoksninger. Du må således ikke for egen regning plante yderligere rækker til et hegn eller til en småbeplantning, så projektet ikke fremtræder som beskrevet i ansøgning og tilsagn. Bemærk, at projektet kræves opretholdet i fem år regnet fra datoen for udbetaling af tilskuddet. Det betyder, at projektet ikke må ændres væsentligt eller ophøre i denne periode. 5. beplantningerne skal placeres i landbrugs og naturarealer i eksisterende markblokke. a. Betyder det at der kun kan plantes i de markblokke som er registreret og kan ses i MiljøGIS?? Ja. Det er korrekt. Kun arealer, der er beliggende i markblokke og som fremgår af MiljøGIS, er berettiget til tilskud til konvertering til læhegn eller småbeplantning. Du kan finde de eksisterende markblokke ved at følge nedenstående link. Markblokkene findes ved at gøre nedenstående fane aktiv. Svar: b. Hvordan med konvertering af fx gamle SGR hegn, som ligger imellem markblokkene. De ligger jo ikke som sådan i en markblok, men kan uden videre fældes og konverteres til landbrugsjord?? Det er muligt at få arealet omfattet af markbloksystemet, hvorefter du kan søge om tilskud. Det forudsætter at du rydder hegnene, rodfræser området og laver et markblokændringsforslag i IMK (Internet Markkort), hvor du tydeligt oplyser Landbrugsstyrelsen om at det pågældende SGR hegn er fældet. Når Landbrugsstyrelsen har gennemført markblokændringen, så kan du søge om tilskud på arealet. c. Hvorledes med naturarealer/landbrugsjord hvor der ikke er en markblok på miljøgis, fordi der ikke længere søges tilskud på arealet, men det stadig dyrkes?? Det er kun arealer, der er beliggende i markbloksystemet, kan modtage tilskud.

4 d. Er X tilskudsberettiget til et læhegn og en småbeplantning? X fik ikke søgt hektartilskud for 3 år siden, men han driver stadig arealerne som hvis det var landbrugsjord. Det er kun arealer, der er beliggende i markbloksystemet, kan modtage tilskud. Forudsat, at arealet ikke er beliggende i en markblok, så kan der ikke søges om tilskud til etablering af læhegn eller småbeplantninger. 6. Uoverensstemmelser i vejledningen vedrørende dispensationssøgning på beplantninger. a. Er det nok at der på ansøgningstidspunktet d. 3 sep. er markeret at man er klar over at der skal laves en dispensationsansøgning på en beplantning, hvorefter dispensationen kan sendes sammen med anmodning om udbetaling af tilskud?? SVAR Der er publiceret en ny og opdateret vejledning på hjemmesiden. Af den opdaterede vejledning fremgår det, at det ikke er et krav at alle tilladelser og dispensationer skal være opnået inden indsendelse af ansøgningen. Det er fint, at tilladelsen sendes sammen med anmodningen om udbetaling. Projektet bør naturligvis ikke påbegyndes inden alle nødvendige tilladelser er opnået. Du skal oplyse om de nødvendige tilladelser i ansøgningsskemaet. Procesmæssige spørgsmål vedrørende ansøgningsrunden 1. Men hvordan laver vi i praksis en kollektiv ansøgning via Miljøgis? a. Ansøgningerne/projekterne skal indtegnes i miljøgis, men kan vi nøjes med at oprette et projekt på et ejendomsnummer, og så indtegne alle vore beplantninger i samme lag/projekt? Eller skal vi oprette et projekt for hver enkelt ejendom? For kollektive projekter er det foreningen eller sammenslutningen, der kan søge om tilskud og ikke de enkelte lodsejere i foreningen eller sammenslutningen. Det betyder, at det er foreningen eller sammenslutningen, der er ansvarlig for projektets udførelse og de forpligtelser, der følger af tilsagnet. Det er tilstrækkeligt, at du påfører et enkelt ejendomsnummer i ansøgningen, der bør være det samme, som det ejendomsnummer der tegnes under i MiljøGIS. Det er tilstrækkeligt, hvis I vedlægger et bilag til ansøgningen, hvor I lister de øvrige ejendomme. b. Kan vi evt. oprette vores eget lag for virksomhed X? Ja. Hvis I kun har én kollektiv ansøgning er dette tilstrækkeligt. Hvis I har flere kollektive projekter, så skal I udarbejde et lag for hver ansøgning. Lavpraktisk opretter man bare et nyt navn (dvs. ejendomsnummer) til hvert lag i MiljøGIS. Husk at vedhæfte oversigtskort over de ansøgte arealer i PDF version.

5 c. De indtegnede arealer i miljøgis skal vedhæftes til ansøgningsblanketten, men skal der laves en samlet ansøgning blanket, eller igen en for hver ejendom? For hvert projekt der søges om, skal der foreligge en ansøgningsblanket med tilhørende kortmateriale over arealerne der påtænkes tilplantet i det konkrete projekt indtegnet i MiljøGIS. Det er ikke nødvendigt med en blanket knyttet til hver ejendom i kollektive ansøgninger. Det er tilstrækkeligt, hvis I vedlægger et bilag til ansøgningen, hvor I lister de øvrige ejendomme. d. Der er 2 lag i miljøgis vedr. læhegn. Hvilken af dem skal der søges i/tegnes i?? Laget Læhegn, ansøgt 2017 udgøres at de flader til henholdsvis læhegn og småbeplantninger som du ønsker at søge om tilskud til. Laget vildthegn læhegn, ansøgt 2017 skal du bruge, hvis du ønsker at søge om tilskud til vildthegn omring dine hegn eller småplantninger. Det er vigtigt, at det projekt du har oprettet har knyttet et ejendomsnummer ellers kan du ikke gemme dine ændringer. e. Må man i stedet vedhæfte et skema/excel ark, hvor man har noteret ejendomsnummer, tildelt alle beplantninger et hegnsnummer, som så kan ses på oversigtskortene som er lavet i 1:4000 for de forskellige ejendomme. (noget lig det som ses i det vedhæftede skema fra 2007, hvor man har en samlet oversigt over alle læhegns og småbeplantninger, hvor der så kan vedhæftes de nødvendige kort). Jf. tidligere svar, er det tilstrækkeligt med en oversigt over de involverede ejendomme i et Excel-ark. 2. Der skal vel foreligge en fuldmagt fra alle ejere som vi laver ansøgning for? Det er foreningen eller sammenslutingen der søger om tilskuddet og det er foreningen eller sammenslutningen der er ansvarlig for projektets gennemførelse. Eventuelle tilbagebetalingskrav vil blive rettet mod foreningen eller sammenslutningen. Miljøstyrelsen har ikke behov for at se fuldmaget fra de enkelte deltagere i det kollektive projekt. Hvis du på vegne af en anden søger om et individuelt projekt, skal du sørge for at have en fuldmagt til at disponere på ejers vegne. 3. hvad skal der ligge af oplysninger på de enkelte projekter? a. Ejer + ejendomsnummer b. Oversigtskort i 1:4000 hvor man kan se beplantningerne.

6 c. Skal der være noteret noget på kortene (længde/størrelse), d. Notering af nødvendige dispensationer som skal indhentes inden projektstart. Kravene til bilag, m.v. der skal medsendes ansøgningen fremgår blandt andet af vejledningens side Hvis størrelsen på ansøgningen bliver et problem i forhold til ansøgning med mail, kan vi så sende en samlet ansøgning via flere mails? I den udstrækning der sendes materiale af en størrelse, der ikke kan håndteres, vil vi søge at løse problemet smidigst muligt. Det er muligt dette gøres ved at sende ansøgningen af flere omgange. 5. Skal vi have oplysninger fra jer, for at sende jer en sikker/krypteret mail? Sikker/krypteret mail kan sendes til Miljøstyrelsen via e-boks. I skal adressere din ansøgning via e- boks til Miljøstyrelsen og skrive Ansøgning om tilskud til læhegn og småbeplantninger i såvel emnefeltet og tekstfeltet. 6. Kan der dispenseres fra afstandskravet til 3 områder. Svar: Nej. Det kan der ikke. Spørgsmål relateret til ændringsansøgninger For et kollektivt hegn er det foreningen, der modtager tilskuddet. Vi er helt med på, at tilsagnet om tilskud udgør en max. grænse og at man ikke efterfølgende kan anmode om ændringer, der øger tilskuddet det kender vi fra andre ordninger. Men modsat de andre tilskudsordninger, hvor ejendommen er tilskudsenheden er det jo her foreningen og hvordan er rammerne for ændringer så i øvrigt? Der kan opstå uforbrugte midler hvis en lodsejer helt eller delvist frafalder sin ansøgning i yderste konsekvens fx som følge af konkurs. Kan man overføre sådanne uforbrugte midler imellem ejendomme inden for foreningen? Hvornår lukker leddet i så fald for sådanne ændringer? (kan man overføre uforbrugte midler til nytilkomne medlemmer af foreningen, eller kan man kun flytte midler i mellem eksisterende medlemmer? Er der en sidste frist for ændringer?) I den udstrækning der opnås tilskud til et projekt skal dette gennemføres i overensstemmelse med aftalen om tilskud. De enkelte læhegn og småbeplantninger skal således placeres på de konkrete ejendomme, der indgår i tilsagnet. Der kan som følge af dødsfald, konkurser og lignende samt naturligvis force majeure opstå situationer, hvor det ikke er muligt, at gennemføre projektet i overensstemmelse med tilsagnet. I sådanne tilfælde medfører ændringer ikke bortfald af tilsagn og tilbagebetaling af tilskud. Det er ikke tanken med ordningen, at man kan indgå en rammeaftale på et givent antal ha som man herefter tilplanter løbende i det omfang man kan finde afløb for midlerne. Med andre ord forventer styrelsen, at projekterne alt overvejende gennemføres i overensstemmelse med tilsagnet og på de hertil knyttede ejendomme og indtegnede placeringer. Opmærksomheden henledes særligt på, at projekter der ændres i et sådant omfang, at de ikke ville opnå prioritering på ansøgningstidspunktet helt bortfalder uden mulighed for udbetaling af tilskud. Det er ansøgers ansvar at sikre, at den situation ikke opstår.

7 Spørgsmål relateret til sanktioner Vi satser ikke på at komme i en situation, hvor der skal ske tilbagebetaling (!) Men det er vigtigt, at få klarlagt rammerne. Det fremgår af vejledningen, at en eventuel tilbagebetaling ikke kan overstige tilskuddet og det er jo både logisk og fair. Men hvordan opgøres det er loftet for sanktion tilskuddet pr. lodsejer eller tilskudsmodtagers samlede tilskud? (det sidste virker ret uoverskueligt). Der anvendes ikke administrative sanktioner i nærværende ordning. Ansøger bliver altså ikke umiddelbart pålagt en straf i det tilfælde, at der er uoverensstemmelser mellem tilsagn og den faktisk gennemførte tilplantning og vedligeholdelse, m.v. Faktisk vil vi, så vidt muligt, i første omgang se om forholdet kan udbedres, således at kravene under ordningen opfyldes og dermed overflødiggøre en egentlig tilbagebetaling. I den udstrækning at tillid som ovenstående praksis afspejler misbruges, er det forventningen at der kommer noget strengere regler. I tilfælde af betydeligt misbrug af tillid, herunder fx gentagne overtrædelser vil politianmeldelse komme på tale. Bemærk endvidere, at tilbagebetalingskrav altid rettes mod aftalepartneren. For de kollektive projekter er det altså foreningen eller sammenslutningen.

Høring over udkast til bekendtgørelse om tilskud til landskabs- og biotopforbedrende beplantninger

Høring over udkast til bekendtgørelse om tilskud til landskabs- og biotopforbedrende beplantninger Til høringsparterne på vedlagt liste Sagsnr.:15-8157-000027 Dato: 20. januar 2015 BENTHO/KRL Høring over udkast til bekendtgørelse om tilskud til landskabs- og biotopforbedrende beplantninger Hermed sender

Læs mere

LBB ansøgningsskema Hjælpetekster

LBB ansøgningsskema Hjælpetekster LBB ansøgningsskema 2015 Hjælpetekster Generelt PROJEKT a)projekttitel Du skal give dit projekt et navn. Du vælger selv navnet på dit projekt. Projektnavnet vil blive brugt i vores henvendelser til dig

Læs mere

Sådan udfylder du ansøgningsskemaet om tilskud til Landskabs- og biotopforbedrende beplantninger

Sådan udfylder du ansøgningsskemaet om tilskud til Landskabs- og biotopforbedrende beplantninger Sådan udfylder du ansøgningsskemaet om tilskud til Landskabs- og biotopforbedrende beplantninger ANSØGER a) Ansøger Udfyld felterne. Oplysningerne danner grundlag for fastsættelse af, hvem der er tilsagnshaver.

Læs mere

For at du kan indsende din ansøgning skal du have tilknyttet et markkort til skemaet.

For at du kan indsende din ansøgning skal du have tilknyttet et markkort til skemaet. For at du kan indsende din ansøgning skal du have tilknyttet et markkort til skemaet. Nedenfor beskrives, hvordan du opretter et nyt, blankt markkort. 1. Klik på knappen Vis/Tilknyt markkort for at åbne

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen

Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen BEK nr 1158 af 05/10/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 11. oktober 2015 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 15-8630-000007 Senere

Læs mere

Brugerguide til Konverteringsskemaet Januar 2019

Brugerguide til Konverteringsskemaet Januar 2019 Brugerguide til Konverteringsskemaet Januar 2019 Brugerguide til Konverteringsskemaet 2019 Denne vejledning er udarbejdet af Landbrugsstyrelsen i 2018 Foto: Billede fra Internet Markkort Landbrugsstyrelsen

Læs mere

Sådan udfylder du siden Tilsagn under skovordningerne

Sådan udfylder du siden Tilsagn under skovordningerne Sådan udfylder du siden Tilsagn under skovordningerne Indhold 1 Hvornår skal du udfylde siden?... 1 2 Sådan indtegner du arealer med skovtilsagn... 2 3 Sådan udfylder du siden... 2 3.1 Hvis du vil hente

Læs mere

Læhegn. Vejledning om tilskud til etablering af læhegn og småbeplantninger

Læhegn. Vejledning om tilskud til etablering af læhegn og småbeplantninger Læhegn Vejledning om tilskud til etablering af læhegn og småbeplantninger 2018 Kolofon Læhegn Vejledning om tilskud til læhegn og småbeplantninger - 2018 Denne vejledning er udarbejdet i 2018 af Miljø-

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilskud til privat skovrejsning i Tast selv. Indhold

Vejledning til ansøgning om tilskud til privat skovrejsning i Tast selv. Indhold Vejledning til ansøgning om tilskud til privat skovrejsning i Tast selv Fra 2017 er ansøgning om tilskud til privat skovrejsning tilgængelig via Landbrugs- og Fiskeristyrelsens ansøgningsportal, Tast selv.

Læs mere

Læhegn. Vejledning om tilskud til etablering af læhegn og småbeplantninger

Læhegn. Vejledning om tilskud til etablering af læhegn og småbeplantninger Læhegn Vejledning om tilskud til etablering af læhegn og småbeplantninger 2017 Kolofon Læhegn Vejledning om tilskud til læhegn og småbeplantninger - 2017 Denne vejledning er udarbejdet i 2017 af Miljø-

Læs mere

Bekendtgørelse om nationalt tilskud til målrettede efterafgrøder

Bekendtgørelse om nationalt tilskud til målrettede efterafgrøder BEK nr 109 af 30/01/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 16. marts 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 16-8630-000003 Senere ændringer

Læs mere

Læhegn. Vejledning om tilskud til etablering af læhegn og småbeplantninger

Læhegn. Vejledning om tilskud til etablering af læhegn og småbeplantninger Læhegn Vejledning om tilskud til etablering af læhegn og småbeplantninger 2017 Kolofon Læhegn Vejledning om tilskud til læhegn og småbeplantninger - 2017 Denne vejledning er udarbejdet i 2017 af Miljø-

Læs mere

Nye penge til skovrejsning

Nye penge til skovrejsning Nye penge til skovrejsning S-SF-R regeringen og støttepartiet Enhedslisten er enige om, at der skal rejses mere skov, herunder bynær skov, og at EU's landdistriktsmidler i højere grad skal målrettes mod

Læs mere

Tilskud til privat skovrejsning Ansøgning 2018 i Tast selv og IMK

Tilskud til privat skovrejsning Ansøgning 2018 i Tast selv og IMK Tilskud til privat skovrejsning Ansøgning 2018 i Tast selv og IMK Jens Noe MST Tilskud Ansøgning om tilskud til privat skovrejsning 2018 i Tast selv: Fremgangsmåden bliver overordnet set den samme som

Læs mere

Dette dokument beskriver de processer, som ansøger og NaturErhvervstyrelsen følger, når en ansøger dør eller går konkurs.

Dette dokument beskriver de processer, som ansøger og NaturErhvervstyrelsen følger, når en ansøger dør eller går konkurs. Procedure for arealstøtte ved døds- og konkursboer februar 2017 Dette dokument beskriver de processer, som ansøger og NaturErhvervstyrelsen følger, når en ansøger dør eller går konkurs. Vi opretter fuldmagter

Læs mere

Ansøgning om tilskud til Landskabs- og biotopforbedrende beplantninger 2014

Ansøgning om tilskud til Landskabs- og biotopforbedrende beplantninger 2014 Ansøgning om tilskud til Landskabs- og biotopforbedrende beplantninger 2014 A. Ansøger CVR- / CPR-nr. Navn og adresse E-mail: Journalnummer (udfyldes ikke) B. Kontaktperson Er ansøger også kontaktperson

Læs mere

Bekendtgørelse om forsikring af privat skov mod stormfald og tilskud til gentilplantning m.v. efter stormfald

Bekendtgørelse om forsikring af privat skov mod stormfald og tilskud til gentilplantning m.v. efter stormfald UDKAST Stormrådet Dato: 2. april 2018 Sag 18/05657-1 /PJ KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Bekendtgørelse om forsikring af privat skov mod stormfald og tilskud til gentilplantning

Læs mere

Vejledning for Pulje B

Vejledning for Pulje B Vejledning for Pulje B 2015-2017 Tilskud fra Pulje B søges ved at udfylde et elektronisk ansøgningsskema, der tilgås fra Europa-Nævnets hjemmeside http://www.europanaevnet.dk/soeg-tilskud/pulje-a/ Ansøgningsfristen

Læs mere

Konsulentmøde Konsulentmøde, Kolding d. 11. april 2018

Konsulentmøde Konsulentmøde, Kolding d. 11. april 2018 Konsulentmøde 2018 Konsulentmøde, Kolding d. 11. april 2018 Program 09.30 Kaffe 10.00 Velkomst v. kontorchef Bettina Helle Jensen, Miljøstyrelsen 10.15 Tilskud i Landbrugsstyrelsen v. Morten Boye Hansen

Læs mere

Sådan søger du grundbetaling under artikel 32

Sådan søger du grundbetaling under artikel 32 Sådan søger du grundbetaling under artikel 32 Indhold 1. Grundbetaling under artikel 32... 1 2 Sådan finder du kortet over tidligere godkendte og afviste arealer for artikel 32... 3 3 Indtegning af marker

Læs mere

Sådan udfylder du siden Markplan og grundbetaling

Sådan udfylder du siden Markplan og grundbetaling Sådan udfylder du siden Markplan og grundbetaling Indhold 1 Indtegn alle marker og hent dem til markplanen... 1 2 Hvilke marker skal anmeldes... 2 2.1 Økologisk produktion... 2 2.2 Juletræer og pyntegrønt...

Læs mere

Sådan udfylder du siden Ansøgning om nye miljø- og økologitilsagn

Sådan udfylder du siden Ansøgning om nye miljø- og økologitilsagn Sådan udfylder du siden Ansøgning om nye miljø- og økologitilsagn Indhold 1 Start med at indtegne markerne og hente dem til fællesskemaet... 2 2 Overfør marker til ansøgning om nye tilsagn... 2 3 Tilsagn

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskudsordning for yngre fiskeres førstegangsetablering

Bekendtgørelse om tilskudsordning for yngre fiskeres førstegangsetablering Bekendtgørelse om tilskudsordning for yngre fiskeres førstegangsetablering I medfør af tekstanmærkning nr. 172 ad 24.24.51 i aktstykke nr. 22 af 8. december 2016 til 24 på finansloven for finansåret 2017,

Læs mere

Bekendtgørelse om markblok og elektronisk Fællesskema 1)

Bekendtgørelse om markblok og elektronisk Fællesskema 1) BEK nr 1417 af 29/11/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 3. februar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Naturerhvervstyrelsen.j.nr.16-80182-000002 Senere ændringer

Læs mere

Referat af møde med teknikergruppen 29. november 2018

Referat af møde med teknikergruppen 29. november 2018 Landbrugsstyrelsen Direkte Betalinger madavk 29. november 2018 Journalnr. 18-21110-000007 Referat af møde med teknikergruppen 29. november 2018 Mødedato: 29. november 2018 kl. 9.30 15.00 Sted: LBST, Nyropsgade

Læs mere

Vejledning til ansøgning om dispensation fra randzonelovens bestemmelser. November 2012

Vejledning til ansøgning om dispensation fra randzonelovens bestemmelser. November 2012 Vejledning til ansøgning om dispensation fra randzonelovens bestemmelser November 2012 Kolofon Vejledning til ansøgning om dispensation fra randzonelovens bestemmelser Denne vejledning er udarbejdet af

Læs mere

Bekendtgørelse om særlig støtte til landbrugere til etablering af flerårige energiafgrøder 1)

Bekendtgørelse om særlig støtte til landbrugere til etablering af flerårige energiafgrøder 1) BEK nr 78 af 29/01/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 10. marts 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 12-8010-000008 Senere ændringer til

Læs mere

Vejledning for Pulje A

Vejledning for Pulje A Vejledning for Pulje A 2015-2017 Tilskud fra Pulje A søges ved at udfylde et elektronisk ansøgningsskema, der tilgås fra Europa-Nævnets hjemmeside http://www.europanaevnet.dk/soeg-tilskud/pulje-a/ Ansøgningsfristen

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelse om tilskud til Natura 2000-projekter om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning

Høring over udkast til bekendtgørelse om tilskud til Natura 2000-projekter om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning Til høringsparterne på vedlagt liste Sagsnr.: 16-8156-000001 Dato: 13. april 2016 BENTHO/TIJU Høring over udkast til bekendtgørelse om tilskud til Natura 2000-projekter om rydning af tilgroede arealer

Læs mere

Tilknyt markkort og tegn hegn/småbeplantninger til din ansøgning om tilskud til Landskabs- og biotopforbedrende beplantninger

Tilknyt markkort og tegn hegn/småbeplantninger til din ansøgning om tilskud til Landskabs- og biotopforbedrende beplantninger Tilknyt markkort og tegn hegn/småbeplantninger til din ansøgning om tilskud til Landskabs- og biotopforbedrende beplantninger For at du kan indsende din ansøgning skal du have tilknyttet et markkort til

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen

Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen I medfør af tekstanmærkning nr. 106 ad 24.21.02 til 24 på finansloven for finansåret 2018 fastsættes efter bemyndigelse i henhold til delegationsbrev

Læs mere

Bekendtgørelse om markblok og elektronisk Fællesskema 1)

Bekendtgørelse om markblok og elektronisk Fællesskema 1) BEK nr 1592 af 16/12/2014 (Historisk) Udskriftsdato: 9. februar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 14-80181-000001 Senere ændringer

Læs mere

Sådan henter du oplysninger ved hjælp af funktioner

Sådan henter du oplysninger ved hjælp af funktioner Sådan henter du oplysninger ved hjælp af funktioner I fællesskemaet kan du hente oplysninger om bl.a. marker og tilsagn ved hjælp af funktioner. Du finder funktionerne i rullelisten øverst til venstre

Læs mere

Arealstøtteordninger under det nye landdistriktsprogram. 21. januar 2015. Per Faurholt Ahle

Arealstøtteordninger under det nye landdistriktsprogram. 21. januar 2015. Per Faurholt Ahle Arealstøtteordninger under det nye landdistriktsprogram 21. januar 2015 Per Faurholt Ahle 1 Miljø- og økologi ordninger fra 2015 Nyt eller fortsætter Økologisk arealtilskud (5-årig) Pleje af græs- og naturarealer

Læs mere

Orientering om udkast til bekendtgørelse om nationalt tilskud til målrettede efterafgrøder og om udkast til senere ændring af bekendtgørelsen

Orientering om udkast til bekendtgørelse om nationalt tilskud til målrettede efterafgrøder og om udkast til senere ændring af bekendtgørelsen Miljø & Biodiversitet J.nr. 16-8630-000003 Ref. KBK Den 25. november 2016 Orientering om udkast til bekendtgørelse om nationalt tilskud til målrettede efterafgrøder og om udkast til senere ændring af bekendtgørelsen

Læs mere

Bekendtgørelse om jordressourcens anvendelse til dyrkning og natur

Bekendtgørelse om jordressourcens anvendelse til dyrkning og natur BEK nr 1236 af 24/11/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 12. august 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Landbrugsstyrelsen, j.nr.17-1264-000002 Senere ændringer

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskudsordning for yngre fiskeres førstegangsetablering

Bekendtgørelse om tilskudsordning for yngre fiskeres førstegangsetablering BEK nr 793 af 18/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juli 2018 Ministerium: Udenrigsministeriet Journalnummer: Udenrigsmin., j.nr. 2018-23749 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om tilskudsordning

Læs mere

IMK vejledning til Natura 2000 ordningerne 2016

IMK vejledning til Natura 2000 ordningerne 2016 IMK vejledning til Natura 2000 ordningerne 2016 Tilknyt markkort og tegn projektområder til din ansøgning om tilskud til Rydning og forberedelse til afgræsning, forundersøgelser og etablering af naturlige

Læs mere

Bedste praksis for at søge arealstøtte i Fællesskema 2017 specielt for konsulenter Udgivet 21. februar 2017

Bedste praksis for at søge arealstøtte i Fællesskema 2017 specielt for konsulenter Udgivet 21. februar 2017 Bedste praksis for at søge arealstøtte i Fællesskema 2017 specielt for konsulenter Udgivet 21. februar 2017 Formålet med denne guide er at give den mest effektive arbejdsgang ved ansøgning om arealstøtte.

Læs mere

Sådan søger du grundbetaling under artikel 32

Sådan søger du grundbetaling under artikel 32 Sådan søger du grundbetaling under artikel 32 Indhold Sådan søger du grundbetaling under artikel 32... 1 1 Hvordan søger du under artikel 32?... 2 1.1 Tjek om der blev udbetalt retmæssig Enkeltbetaling

Læs mere

Vejledning i at udfylde ansøgningsskema (AKA-puljen)

Vejledning i at udfylde ansøgningsskema (AKA-puljen) Vejledning i at udfylde ansøgningsskema (AKA-puljen) Inden du går i gang med at udfylde ansøgningsskemaet, bør du læse denne vejledning og puljens retningslinjer igennem. Vær opmærksom på, hvornår der

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Institution: NaturErhvervstyrelsen Kontor: Miljø og Biodiversitet Sagsnr.: 14-810-000051 Dato: 12. december 2014 Orientering om udkast til bekendtgørelse

Læs mere

Høringssvarnotat vedr. ekstern høring af bekendtgørelse om tilskud til landskabs- og biotopforbedrende beplantninger

Høringssvarnotat vedr. ekstern høring af bekendtgørelse om tilskud til landskabs- og biotopforbedrende beplantninger Sagsnummer: 15-8157-000027 Dato: 24. februar 2016 Høringssvarnotat vedr. ekstern høring af bekendtgørelse om tilskud til landskabs- og biotopforbedrende beplantninger Bemærkninger Opfølgning 1. Danmarks

Læs mere

Trin for trin-guide til Fællesskema 2017

Trin for trin-guide til Fællesskema 2017 Trin for trin-guide til Fællesskema 2017 1. Vigtige ændringer i 2017... 1 2. Oversigt over, hvordan du indsender markkort og Fællesskema... 3 3. Hent marker fra IMK til fællesskemaet... 4 4. Hent resten

Læs mere

Sådan tegner du marker til fællesskema udgivet oktober 2016

Sådan tegner du marker til fællesskema udgivet oktober 2016 Sådan tegner du marker til fællesskema 2017 - udgivet oktober 2016 Du kan begynde på dine markkort i god tid før fællesskemaet åbner 1. februar 2017. I denne guide kan du læse, hvad du skal være opmærksom

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til projekter vedrørende investeringer i nye grønne processer og teknologier i den primære jordbrugsproduktion

Bekendtgørelse om tilskud til projekter vedrørende investeringer i nye grønne processer og teknologier i den primære jordbrugsproduktion Bekendtgørelse om tilskud til projekter vedrørende investeringer i nye grønne processer og teknologier i den primære jordbrugsproduktion I medfør af 3, jf. 2, nr. 2, litra a, 5, 7, stk. 4, 11, stk. 4,

Læs mere

Landbrug & Fødevarer takker for muligheden for at afgive kommentarer til brugerguides til Fællesskema og Internet Markkort.

Landbrug & Fødevarer takker for muligheden for at afgive kommentarer til brugerguides til Fællesskema og Internet Markkort. Dato 22. december 2016 Side 1 af 5 NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V Sendt per mail til: direktebetalinger@naturerhverv.dk og sib@naturerhverv.dk J.nr 16-8010-000021 Offentlig høring

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilskud til yngre fiskeres førstegangsetablering. Oktober 2011

Vejledning til ansøgning om tilskud til yngre fiskeres førstegangsetablering. Oktober 2011 Vejledning til ansøgning om tilskud til yngre fiskeres førstegangsetablering Oktober 2011 Kolofon Vejledning til ansøgning om tilskud til yngre fiskeres førstegangsetablering Juli 2009 Denne vejledning

Læs mere

Lovgrundlaget for udbetaling af tilskud til disse kandidatlister er nedenstående to love:

Lovgrundlaget for udbetaling af tilskud til disse kandidatlister er nedenstående to love: Enhed Valgenheden Sagsbehandler Emilie Stæhr Hansen Koordineret med Sagsnr. 2017-5897 Doknr. 502780 Dato 26-02-2018 Orientering til kandidatlister om tilskud efter partistøtteloven til politisk arbejde

Læs mere

1. Indledning og lovgrundlag

1. Indledning og lovgrundlag Enhed Valgenheden Sagsbehandler Emilie Stæhr Hansen Koordineret med Sagsnr. 2017-5897 Doknr. 516203 Dato 26-02-2018 Orientering til kandidatlister om tilskud efter partistøtteloven til politisk arbejde

Læs mere

Randers Pelsdyrfarm ApS Højsletvej Randers NØ / P Dispensation for afstandskrav til skel og krav om beplantning

Randers Pelsdyrfarm ApS Højsletvej Randers NØ / P Dispensation for afstandskrav til skel og krav om beplantning Randers Pelsdyrfarm ApS Højsletvej 59 8930 Randers NØ Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151507 kristian.arnborg.nielsen@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

National reserve 2006

National reserve 2006 National reserve 2006 Vejledning til ansøgning om tildeling af betalingsrettigheder fra den nationale reserve Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Direktoratet for FødevareErhverv National reserve

Læs mere

Dette dokument beskriver de processer, Landbrugsstyrelsen følger, når en ansøger afgår ved døden.

Dette dokument beskriver de processer, Landbrugsstyrelsen følger, når en ansøger afgår ved døden. Procedure for arealstøtte ved dødsboer 2019 Dette dokument beskriver de processer, Landbrugsstyrelsen følger, når en ansøger afgår ved døden. Når vi konstaterer, at en kunde er afgået ved døden, bliver

Læs mere

UDKAST TIL. Bekendtgørelse om tilskud til Natura 2000-projekter om rydning af tilgroede arealer og forberedelse til afgræsning 1)

UDKAST TIL. Bekendtgørelse om tilskud til Natura 2000-projekter om rydning af tilgroede arealer og forberedelse til afgræsning 1) UDKAST TIL Bekendtgørelse om tilskud til Natura 2000-projekter om rydning af tilgroede arealer og forberedelse til afgræsning 1) I medfør af 2, stk. 1 og 2, 4, stk. 2, 6, stk. 1 og 2, og 9, stk. 4, i Lov

Læs mere

Notat om høringssvar fra høring over udkast til vejledning om tilskud til fastholdelse af vådområder, naturlige vandstandsforhold og lavbundsområder

Notat om høringssvar fra høring over udkast til vejledning om tilskud til fastholdelse af vådområder, naturlige vandstandsforhold og lavbundsområder Arealtilskud J.nr. 17-23253-000001 Den 07. december 2017 Notat om høringssvar fra høring over udkast til vejledning om tilskud til fastholdelse af vådområder, naturlige vandstandsforhold og lavbundsområder

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til erhvervsrettede jordfordelinger mellem landbrugsejendomme

Bekendtgørelse om tilskud til erhvervsrettede jordfordelinger mellem landbrugsejendomme Bekendtgørelse om tilskud til erhvervsrettede jordfordelinger mellem landbrugsejendomme I medfør af tekstanmærkning nr. 106 ad konto 24.21.02.15 på finansloven for finansåret 2019 fastsættes følgende efter

Læs mere

Sådan udfylder du ansøgningsskemaet om tilskud til Særlige levesteder for bilag IV-arter

Sådan udfylder du ansøgningsskemaet om tilskud til Særlige levesteder for bilag IV-arter Sådan udfylder du ansøgningsskemaet om tilskud til Særlige levesteder for bilag IV-arter ANSØGER A. Ansøger Oplysningerne danner grundlag for fastsættelse af, hvem der er tilsagnshaver. Det er dig som

Læs mere

Partnerskabspuljer til fremme af el og gas til transport

Partnerskabspuljer til fremme af el og gas til transport Partnerskabspuljer til fremme af el og gas til transport Indkaldelse af ansøgninger 2015 September 2015 Energistyrelsen Amaliegade 44 1256 København K Tlf 33 92 67 00 Fax 33 11 47 43 E-mail: ens@ens.dk

Læs mere

Sådan søger du støtte for GLM-søer, - vandhuller og -fortidsminder

Sådan søger du støtte for GLM-søer, - vandhuller og -fortidsminder Sådan søger du støtte for GLM-søer, - vandhuller og -fortidsminder Indhold 1 Grundbetaling og grøn støtte for GLM-landskabselementer... 1 2 Find GLM-landskabselementerne i IMK... 2 3 Sådan tegner du GLM-elementerne

Læs mere

DISPENSATION fra åbeskyttelseslinjen

DISPENSATION fra åbeskyttelseslinjen Per Flindt og Mette Flindt Dato: 27.10.2015 Strædet 5 Sagsb.: Michael Leth-Espensen 4420 Regstrup Sagsnr.: 15/15908 Dir. tlf.: 72 36 41 50 E-mail: landzone@holb.dk DISPENSATION fra åbeskyttelseslinjen

Læs mere

Vedr.: Høringssvar til udkast til bekendtgørelse om tilskud til privat skovrejsning 2019

Vedr.: Høringssvar til udkast til bekendtgørelse om tilskud til privat skovrejsning 2019 Landbrugsstyrelsen EU og Erhverv Skov Amalievej 20 1875 Frederiksberg C Danmark Att: j.nr. 19-23350-000003 Euogerhverv@lbst.dk Telefon 3324 4266 29. marts 2019 Vedr.: Høringssvar til udkast til bekendtgørelse

Læs mere

Landbrugsstyrelsen Miljø og Biodiversitet

Landbrugsstyrelsen Miljø og Biodiversitet Dato 5. december 2018 Side 1 af 7 Landbrugsstyrelsen Miljø og Biodiversitet miljobio@lbst.dk Høringssvar vedr. udkast til Vejledning om tilsagn til Pleje af græs- og naturarealer 2019 J.nr. 18-23261-000021

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til Natura 2000-projekter om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning 1

Bekendtgørelse om tilskud til Natura 2000-projekter om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning 1 Bekendtgørelse om tilskud til Natura 2000-projekter om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning 1 I medfør af 2, stk. 1 og 2, 4, stk. 2, 6, stk. 1 og 2, 9, stk. 4, og 11, stk. 1,

Læs mere

Høringsnotat. Udkast til bekendtgørelse om tilskudsordning for vandløbsrestaurering

Høringsnotat. Udkast til bekendtgørelse om tilskudsordning for vandløbsrestaurering Ref. ASGPET J.nr.: 2018-1224-000004 Hav- og Fiskeritilskud Dato: 12. marts 2019 Høringsnotat Udkast til bekendtgørelse om tilskudsordning for vandløbsrestaurering Udkast til bekendtgørelsen og vejledning

Læs mere

Bedste praksis for at søge arealstøtte i Fællesskema 2016 specielt for konsulenter Udgivet 16. februar 2016

Bedste praksis for at søge arealstøtte i Fællesskema 2016 specielt for konsulenter Udgivet 16. februar 2016 Bedste praksis for at søge arealstøtte i Fællesskema 2016 specielt for konsulenter Udgivet 16. februar 2016 Formålet med denne guide er at give den mest effektive arbejdsgang ved ansøgning om arealstøtte.

Læs mere

Brugerguide til Tilsagnsskema Pleje af græs- og naturarealer samt Økologisk Arealtilskud

Brugerguide til Tilsagnsskema Pleje af græs- og naturarealer samt Økologisk Arealtilskud Brugerguide til Tilsagnsskema Pleje af græs- og naturarealer samt Økologisk Arealtilskud Juni 2019 Brugerguide til Tilsagnsskema Denne vejledning er udarbejdet af Landbrugsstyrelsen i juni 2019 Forsidebillede:

Læs mere

Tilladelse til skovplantning

Tilladelse til skovplantning Christian Bach Knudsen LMO Asmildklostervej 11 8800 Viborg Sendt til din e-mail Dato: 17. juni 2019 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 01.13.23-P19-1-19 Per E. Rasmussen

Læs mere

Notat om høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om tilskud til erhvervsrettede jordfordelinger mellem landbrugsejendomme.

Notat om høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om tilskud til erhvervsrettede jordfordelinger mellem landbrugsejendomme. NOTAT Bilag 4 Jordfordeling & Landbrugslov J.nr. 18-1520-000417 Ref. JOSROL Den 21. juni 2019 Notat om høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om tilskud til erhvervsrettede jordfordelinger mellem

Læs mere

Energistyrelsens Tilskudsportal Vejledning for brugere

Energistyrelsens Tilskudsportal Vejledning for brugere Energistyrelsens Tilskudsportal Vejledning for brugere Version 1.05 juli 2010 1 Velkommen til Tilskudsportalen Energistyrelsens tilskudsportal giver mulighed for oprettelse af en elektronisk ansøgning

Læs mere

Sammenstilling af forvaltningens vurdering, ejernes bemærkninger og forvaltningens indstilling til de enkelte forhold på ejendommen.

Sammenstilling af forvaltningens vurdering, ejernes bemærkninger og forvaltningens indstilling til de enkelte forhold på ejendommen. Sagsnummer: 01.00.00-K08-15-11 Sammenstilling af forvaltningens vurdering, ejernes bemærkninger og forvaltningens indstilling til de enkelte forhold på ejendommen. De forskellige forhold der er tale om

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til omlægning til økologisk jordbrug

Bekendtgørelse om tilskud til omlægning til økologisk jordbrug BEK nr 37 af 22/01/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 12-810-000009 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til pleje af græs- og naturarealer 1)

Bekendtgørelse om tilskud til pleje af græs- og naturarealer 1) (Gældende) Udskriftsdato: 4. februar 2015 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 14-810-000047 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Orientering om udkast til ændring af bekendtgørelse om økologisk arealtilskud

Orientering om udkast til ændring af bekendtgørelse om økologisk arealtilskud NOTAT Miljø & Biodiversitet J.nr. 18-12232- 000004 Ref. KBK 3. oktober 2018 Orientering om udkast til ændring af bekendtgørelse om økologisk arealtilskud Landbrugsstyrelsen har sendt udkast til bekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om tilskud til fastholdelse og pleje af vådområder

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om tilskud til fastholdelse og pleje af vådområder (Gældende) Udskriftsdato: 10. februar 2015 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 14-810-000054 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til Natura 2000-projekter om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning

Bekendtgørelse om tilskud til Natura 2000-projekter om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning BEK nr 177 af 28/02/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 5. januar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 2012-0074871 Senere ændringer til

Læs mere

Lovtidende A. Udkast af 3. oktober 2018 til Bekendtgørelse om nationalt tilskud til kvælstofreducerende virkemidler

Lovtidende A. Udkast af 3. oktober 2018 til Bekendtgørelse om nationalt tilskud til kvælstofreducerende virkemidler Lovtidende A Udkast af 3. oktober 2018 til Bekendtgørelse om nationalt tilskud til kvælstofreducerende virkemidler (målrettede efterafgrøder og alternative virkemidler) I medfør af 7, stk. 3, 24 c, stk.

Læs mere

Vejledning om enkeltbetalingsordningen ved ekspropriation

Vejledning om enkeltbetalingsordningen ved ekspropriation Vejledning om enkeltbetalingsordningen ved ekspropriation Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Direktoratet for FødevareErhverv Kolofon Vejledning om enkeltbetalingsordningen ved ekspropriation

Læs mere

Hegn og Rydning 2019 tilskud til forberedelse af afgræsning i Natura Christina Kærsgaard, Natur- og projektkonsulent, 21.

Hegn og Rydning 2019 tilskud til forberedelse af afgræsning i Natura Christina Kærsgaard, Natur- og projektkonsulent, 21. Hegn og Rydning 2019 tilskud til forberedelse af afgræsning i Natura 2000 Christina Kærsgaard, Natur- og projektkonsulent, 21. marts 2019 Tilskud til forberedelse af afgræsning Formål og status for ordning

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til Natura 2000-projekter om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning 1)

Bekendtgørelse om tilskud til Natura 2000-projekter om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning 1) BEK nr 520 af 24/04/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 15. juli 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 15-8156-000009 Senere ændringer til

Læs mere

Lag Aabenraa Bjerggade 4 K 6200 Aabenraa

Lag Aabenraa Bjerggade 4 K 6200 Aabenraa Lag Aabenraa Bjerggade 4 K 6200 Aabenraa Center for Projekttilskud J. nr. 32407-12-3943 Sagsbehandler.: Sanne Neerup E-mail: projekttilskud@naturerhverv.dk CVR-/CPR-nr.: 32028365 Dato: 18. december 2012

Læs mere

Alars den 17. november 2014 Tilskud og Projekter Naturstyrelsen Version 1.0 Vejledning i brug af MiljøGIS til ansøgning under Stormfaldsordningen

Alars den 17. november 2014 Tilskud og Projekter Naturstyrelsen Version 1.0 Vejledning i brug af MiljøGIS til ansøgning under Stormfaldsordningen Vejledning i brug af MiljøGIS til ansøgning under Stormfaldsordningen Indhold Indledning... 1 Find lokalitet og baggrundskort... 1 Opret arbejdsområdet og tegn arealer m.v.... 4 Mål areal eller længde...

Læs mere

Lovtidende A. Udkast af 23. april 2019 til Bekendtgørelse om nationalt tilskud til kvælstofreducerende virkemidler

Lovtidende A. Udkast af 23. april 2019 til Bekendtgørelse om nationalt tilskud til kvælstofreducerende virkemidler Lovtidende A Udkast af 23. april 2019 til Bekendtgørelse om nationalt tilskud til kvælstofreducerende virkemidler I medfør af 17, stk. 3 og 4, 40, stk. 2-4, og 48, stk. 1 og 2, i lov nr. 338 af 2. april

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til strategiske partnerskaber for el, gas og brint til transport m.v.

Bekendtgørelse om tilskud til strategiske partnerskaber for el, gas og brint til transport m.v. Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2012-13 KEB Alm.del Bilag 266 Offentligt Udkast til Bekendtgørelse om tilskud til strategiske partnerskaber for el, gas og brint til transport m.v. I medfør af tekstanmærkning

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til strategiske partnerskaber for el, gas og brint til transport m.v.

Bekendtgørelse om tilskud til strategiske partnerskaber for el, gas og brint til transport m.v. Udkast til Bekendtgørelse om tilskud til strategiske partnerskaber for el, gas og brint til transport m.v. I medfør af tekstanmærkning nr. 115 ad 29.24.14 på finansloven for 2013, fastsættes: Tilskudsberettigede

Læs mere

Nu har vi behandlet din ansøgning om VVM-screening af skovrejsningsprojektet.

Nu har vi behandlet din ansøgning om VVM-screening af skovrejsningsprojektet. Til Christian Ritz-Andersen, Hededanmark Som har ansøgt på vegne af Johanne Baden Schimming CBM Center for Byg og Miljø H www.lejre.dk Lærke Falstaff Natur & Miljø D 4951 E llun@lejre.dk Dato: 12. oktober

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til miljøvenlige akvakulturforanstaltninger og dyresundhedsforanstaltninger

Bekendtgørelse om tilskud til miljøvenlige akvakulturforanstaltninger og dyresundhedsforanstaltninger 14.01. 2008 Bekendtgørelse om tilskud til miljøvenlige akvakulturforanstaltninger og dyresundhedsforanstaltninger I medfør af 3, jf. 2, stk. 1, nr. 2, litra b, 5, 6, stk. 2, 7, stk. 4, 11, stk. 1, 2 og

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til græsningsprojekter på bedrifter med randzoner 1)

Bekendtgørelse om tilskud til græsningsprojekter på bedrifter med randzoner 1) BEK nr 519 af 24/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 5. maj 2015 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 15-8156-000011 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Tilsagn om tilskud til Natura 2000-projekt om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning, j.nr.

Tilsagn om tilskud til Natura 2000-projekt om rydning af tilgroede arealer og om forberedelse til afgræsning, j.nr. Danmarks Naturfond Hennetved Kågårdsvej 12 5900 Rudkøbing Brev dato: 26-06-2014 J.nr.: 32308-14-L-0787 Center for Projekttilskud Sagsbehandler.: Dennis Munch E-mail: projekttilskud@naturerhverv.dk Tilsagn

Læs mere

Landbrugsseminarer 2015 Markkort. Peter Ritzau Eigaard, Henrik Friis og Jeppe Holm Kristensen

Landbrugsseminarer 2015 Markkort. Peter Ritzau Eigaard, Henrik Friis og Jeppe Holm Kristensen Landbrugsseminarer 2015 Markkort Peter Ritzau Eigaard, Henrik Friis og Jeppe Holm Kristensen 1 Det er vi klogere på efter oplægget Nyt grundprincip: Markindtegning er gældende for ansøgningen Baggrund

Læs mere

VEJLEDNING August 2013

VEJLEDNING August 2013 VEJLEDNING August 2013 Tilskud til erstatning i forbindelse med vandløbsrestaurering Efter vandløbslovens 37, stk. 4, har enhver, der lider tab som følge af vandløbsrestaurering, ret til erstatning. I

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet

Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet Marts 2017 Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet Indledning Nationalpark Vadehavet yder støtte i form af mindre beløb* til ikke-kommercielle

Læs mere

Vejledning om tilskud til Ændret afvanding 2016

Vejledning om tilskud til Ændret afvanding 2016 Vejledning om tilskud til Ændret afvanding 2016 NaturErhvervstyrelsen 2016 Kolofon Vejledning om tilskud til Ændret afvanding 2016 Denne vejledning er udarbejdet af NaturErhvervstyrelsen i 2016 Foto: Kristian

Læs mere

På de følgende sider er den beskrivelse af Den Folkekirkelige Udviklingsfond, som vil kunne findes på km.dk, samt ansøgningsskema

På de følgende sider er den beskrivelse af Den Folkekirkelige Udviklingsfond, som vil kunne findes på km.dk, samt ansøgningsskema Kirkeudvalget KIU alm. del - Bilag 3 Offentligt Mulighed for støtte fra Den Folkekirkelige Udviklingsfond Der er nu mulighed for at søge støtte fra Den Folkekirkelige Udviklingsfond til udvikling af initiativer

Læs mere

Notat om høringssvar fra ekstern høring. Udkast til vejledning om producentskifte

Notat om høringssvar fra ekstern høring. Udkast til vejledning om producentskifte 1 Institution: NaturErhvervstyrelsen Center/Enhed/initialer: Center for Landbrug/Miljø & Biodiversitet Sagsnr.: 15-810-000004 Dato: 26. februar 2015 BAKA Notat om høringssvar fra ekstern høring Udkast

Læs mere

EU-kommissionen godkendte i 2000 den danske plan for udvikling af landdistrikterne i henhold til Rådets forordning (EF) nr. 1257/1999.

EU-kommissionen godkendte i 2000 den danske plan for udvikling af landdistrikterne i henhold til Rådets forordning (EF) nr. 1257/1999. Udgave nr. 5 SKOV- OG NATURSTYRELSEN Økonomikontoret J.nr. SN 2001-0323-0008 Ref. ARD/GJE/OEJ Vejledning om medfinansiering af offentlig skovtilplantning Den 11. oktober 2005 Indledning: EU-kommissionen

Læs mere

Brugerguide for udbetaling af miljøøkologi- skovtilskud

Brugerguide for udbetaling af miljøøkologi- skovtilskud Brugerguide for udbetaling af miljøøkologi- og skovtilskud Januar 2019 Brugerguide for udbetaling af miljø-, økologi og skovtilskud Denne brugerguide er udarbejdet af Landbrugsstyrelsen i januar 2019 Foto:

Læs mere

Tilskud til etablering af mindre vådområder, jagttegnsmidler. Ansøgningsskema og vejledning til ansøger om tilskudsordningen, 2016.

Tilskud til etablering af mindre vådområder, jagttegnsmidler. Ansøgningsskema og vejledning til ansøger om tilskudsordningen, 2016. Tilskud til etablering af mindre vådområder, jagttegnsmidler. Ansøgningsskema og vejledning til ansøger om tilskudsordningen, 2016. Naturstyrelsen Ansøgning om tilskud til etablering af mindre vådområder.

Læs mere

1 Kan andre form for tilskud indgå i det ramme, som. 2 Der står i ansøgningsvejledningen:

1 Kan andre form for tilskud indgå i det ramme, som. 2 Der står i ansøgningsvejledningen: Spørgsmål og svar vedrørende ansøgninger om tilskud til partnerskaber for energieffektive bygninger Status for spørgsmål og svar per 13. oktober 2016. Den 13. oktober. Tilføjet spørgsmål og svar nr 16.

Læs mere

Bekendtgørelse om projekttilskud til bevaringsarbejdet med gamle danske husdyrarter- og racer samt plantegenetiske ressourcer

Bekendtgørelse om projekttilskud til bevaringsarbejdet med gamle danske husdyrarter- og racer samt plantegenetiske ressourcer BEK nr 893 af 17/07/2014 Udskriftsdato: 17. juni 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 14-32640-000012 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Dyrevelfærdspuljen Vejledning om tilskud fra Dyrevelfærdspuljen 2015

Dyrevelfærdspuljen Vejledning om tilskud fra Dyrevelfærdspuljen 2015 Dyrevelfærdspuljen Vejledning om tilskud fra Dyrevelfærdspuljen 2015 Kolofon Dyrevelfærdspuljen Vejledning om tilskud fra Dyrevelfærdspuljen - 2015 Denne vejledning er udarbejdet af Miljø- og Fødevareministeriet

Læs mere