NYHEDSBREV OM LEDELSE

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDSBREV OM LEDELSE"

Transkript

1 NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang Udsendes til flere end Kære læser! Der er pres på lederne i disse år. Mange ledere slås med nedskæringer og øgede krav til effektivitet og kvalitet. Så der er virkelig brug for mere kreativitet i ledelsen. Men det er sjældent at vi ser krav om kreativitet i stillingsopslagene. Læs mere i nyhedsbrevet. Vi vil også gerne slå et lille slag for vigtigheden af at kende og bruge hinanden bedre i ledergruppen. Du kan i nyhedsbrevet læse mere om, hvordan vi arbejder med det område. Det er ikke tit vi bringer en boganmeldelse, men i dette nummer har vi en anmeldelse af bogen: Behovsbestemt HR-ledelse, skrevet af Ann C. Schødt. Christian Vandsø, afdelingschef hos LEGO har overtaget stafetten og svarer på 5 skarpe spørgsmål til en leder. God læselyst Susanne Teglkamp Direktør og redaktør Indhold i dette nummer: 1. Kreativ leder søges! 2. Kend og brug hinanden bedre i ledergruppen 3. Udvikling af ledermøderne - ½-dags seminar for ledergruppen 4. Behovsbestemt HR-ledelse en boganmeldelse 5. Rundt om fusioner og organisationsændringer 6. 5 skarpe til en leder 7. MUS skal de bare gøres eller skal de skabe værdi en udvalgt artikel fra Business.dk 8. Køb en god bog 9. Lederstillinger Hvis ikke du ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover, kan du blot afmelde det på

2 1. Kreativ leder søges! Susanne Teglkamp, er konsulent og direktør i Teglkamp & Co. Hun er uddannet jurist og reserveofficer og har et bredt erfaringsgrundlag fra ansættelser i det private erhvervsliv og i det offentlige. Hun har tung ledelsesmæssig erfaring og har bl.a. været kommunaldirektør, HR-direktør i to forskellige it-virksomheder og udviklingschef. Hun har i mange år arbejdet som managementkonsulent og ledelsesrådgiver. Susanne arbejder som udgangspunkt med ledelse i øjenhøjde. Det vil sige, at hun møder lederne på deres bane, tager udgangspunkt i virksomhedernes udfordringer og arbejder ud fra en praktisk tilgang til udfordringerne. Se mere på Hvornår har du sidst set et stillingsopslag, hvor man søger en kreativ leder? Nej vel? Stillingsopslag, hvor man lægger vægt på en kreativ leder, er der vist ret langt imellem. Det skulle da lige være et stillingsopslag til en leder til fritidsklubben. Kreativ ledelse er nærmeste ikke eksisterende og helt klar No go, hvis det drejer som om en økonomichef. Innovativ leder ja kreativ leder nej tak! Hører kreativitet ikke til på ledelsesniveau? Jo selvfølgelig gør det det. Og mange slipper da heldigvis også kreativiteten løs en gang imellem. Problemet er, at når vi taler om kreativitet, så får vi ofte et billede af noget med farvestifter, lim, saks og papir. Og det billede er der nok ikke mange ledere, der gerne vil forbindes med på jobbet. Kreativ ikke at forveksle med innovativ Uden at skulle ud i et større skoleridt omkring definitioner, så er innovation og kreativitet ikke det samme. Når vi taler om innovation, så handler det ofte om at skabe noget nyt, finde eller opfinde helt nye produkter, helt nye måder at gøre ting på, helt nye måder at tænke på. Når vi taler om kreativitet så handler det nok i højere grad om at bruge, det man har, på en ny måde. Der er brug for kreativitet i ledelsen Presset på ledere er øget gennem de seneste år. Mange ledere slås med nedskæringer i budgetterne, øgede krav til kvalitet og effektivitet. Derudover stiller medarbejderne i dag også større krav til deres chef. De ønsker udvikling, attraktive opgaver og en inspirerende og nærværende leder. Så skal man få enderne til at hænge sammen er der i høj grad brug for kreativitet i ledelsen. Slip kreativiteten løs på arbejdspladsen De ledere, der formår at slippe kreativiteten løs på arbejdspladsen, får medarbejderne med og opnår som regel også nogle gode resultater. Vi er alle mere kreative, hvis vi føler os trygge og har tid og rum til at være kreative. Det er en af lederens fornemmeste opgaver, at sørge for at betingelserne er til stede, så kreativiteten slippes løs. En kreativ leder kan se potentialet i medarbejderne og formår at udfolde dette potentiale ved at give andre typer af opgaver, sætte folk sammen på en ny måde.

3 En kreativ leder hænger sig ikke i bureaukratiske procedurer, men accepterer - ja nærmest stiller krav om, at man skyder genvej eller gør noget andet, hvis det giver mest mening. En kreativ leder opfordrer til at man stiller spørgsmål og kommer med forslag til at gøre ting på en anden og bedre måde. Og nok så vigtigt en kreativ leder lytter til forslag og gode ideer. Og den bedste idé er ikke nødvendigvis den, der kommer fra ham selv. Følg op på kreativiteten Som konsulent kommer jeg ofte ud i virksomheder og møder frustrationen både blandt medarbejdere og ledelse. For de havde jo været af sted på seminar og der var spændende og meget kreative øvelser. Der blev skrevet mængdevis af stikord på de mange flipover-papirer, men nu er det altså blevet hverdag igen og hvad kom der så ud af det? Ikke ret meget. Her ser vi ofte en klassisk fejl. Ledelsen har sat rammerne for at slippe kreativiteten løs, men de har ikke efterfølgende sat rammerne for at få samlet op og få udmøntet de mange kreative tanker i handling. Derfor er det vigtigt at få koblet kreativitet med struktur og opfølgning. Det er ikke sikkert at disse egenskaber rummes i samme leder, men så må man lave alliancer. Det ene duer nemlig ikke uden det andet. Gør kreativitet til et krav! Det er jo ikke til at vide, hvor stor indflydelse denne artikel har. Men tænk hvis det betød, at man begyndte at se stillingsopslag, hvor det var et krav, at man udøvede kreativitet i ledelsen? Tænk hvis man begyndte at diskutere det? Tænk hvis ledere selv begyndte at fremhæve kreativitet som en væsentlig kompetence? Det starter jo et sted, så hermed en opfordring til alle der har læst dette indslag om at sætte kreativitet på dagsordenen - både når I skal ansætte nye ledere og i den daglige ledelse. 2. Kend og brug hinanden bedre i ledergruppen Al erfaring og undersøgelser viser, at der er en tæt sammen mellem graden af kendskab til hinanden og den succes ledergruppen opnår. Teglkamp & Co. tilbyder et ½ dags seminar kombineret med et individuelt sparringsmøde, som sætte fokus på ledergruppens teamprofil og hvorledes de personlige kompetencer bedst muligt kommer i spil i ledergruppen. Gå ind på vores hjemmeside og læs mere. 3. Udvikling af ledermøderne ½-dags seminar for ledergruppen Ledergruppen er basen for vores virke. Det er her vi skaber fælles fodslag om mål og strategier. Det er her, vi drøfter konkrete problemstillinger og udfordringer. Den tid vi bruger i ledergruppen og ikke mindst, hvordan vi bruger den, har stor betydning for virksomhedens udvikling og resultater. Teglkamp & Co har udviklet et lederseminar, som sætter fokus på ledermøderne, på at gøre dem bedre, mere relevante og interessante at deltage i. Gå ind på vores hjemmeside og læs mere.

4 4. Behovsbestemt HR-ledelse en boganmeldelse Af: Anne Tang Thomsen, konsulent i Teglkamp & Co. Ind imellem støder vi på en interessant ny bog, som vi mener, har relevans for læserne af vores Nyhedsbrev og som derfor får et par ord med på vejen. Behovsbestemt HR-ledelse er netop sådan en bog, som kan give inspiration til virksomhedsejere, direktører, ledere og konsulenter, som vil arbejde professionelt og effektivt med HR-ledelse Hvem har skrevet bogen og hvorfor? Forfatteren hedder Ann C. Schødt. Hendes baggrund for at skrive om HR er en HD i Organisation og ledelse samt solid HRledelsesmæssig erfaring fra både store og mellemstore internationale virksomheder samt bred erfaring fra små virksomheder - private såvel som offentlige. Som motivation for at skrive bogen, siger forfatteren selv at hun ønskede at skrive den bog, hun selv manglede, da hun startede som HR-manager. Det er lykkedes, og bogen kan klart anbefales som en gedigen og grundlæggende bog om HR-håndværket og om at lede de menneskelige ressourcer bedst muligt. Hvad får man ud af at læse bogen? Hovedformålet med bogen er at give et overblik over 'HR-funktionen og dens mange processer, projekter og opgaver, samt hvordan man ved hjælp af behovstilpasset HR-ledelse kan skabe bedre resultater gennem de menneskelige ressourcer'. Det gør bogen ved først at se på teori og skabe overblik, derefter beskrives tingene i praksis: Del 1: HR-ledelse i teori og overblik I denne del får man en solid introduktion til det teoretiske grundlag for HR-ledelse, herunder 1) hvad de forskellige HR-begreber rent faktisk betyder, og hvor de stammer fra 2) hvordan HR kan organiseres i forskellige typer organisationer og hvilke opgaver, der hører under HR, og 3) hvilke udfordringer (globalisering, forandringer, teknologi mv.) og roller HR har. Del 2: HR-ledelse i praksis I denne del får man først en gennemgang af HR's arbejdsområder: Strategisk HR-ledelse, HRledelse, Operationel HR, Administrativ HR - og alt det andet! Herefter gennemgår forfatteren systematisk, grundigt - og krydret med gode eksempler - de mange opgaver, som skal løses indenfor de forskellige HR-områder og hvad det kræver bl.a. i form af HR-værktøjer. Læseren får således et systematisk overblik over HR-området, som gør det muligt at fokusere på de rigtige HR-aktiviteter på det rigtige tidspunkt. Hvorfor har bogen relevans? 'De ansatte er vores vigtigste ressource' lyder det fra mange virksomheder, men bruger virksomhederne nu også denne ressource effektivt og optimalt?

5 'I behovsbestemt HR-ledelse' minder Ann Schødt os om, hvordan det kræver god og begavet HR-ledelse at få det bedste ud af de menneskelige ressourcer. Bogen kommer med et godt bud på, hvordan HR kan hjælpe ledere og medarbejdere med at skabe bedre resultater. Man får således et godt bud på, hvordan HR leverer det virksomheden har brug for. Bogen er en rigtig god indgang til at gøre sig overvejelser om ledelse af HR og HR - hvorfor og hvordan - og den kan anbefales til både nybegyndere indenfor faget og til mere garvede HR-folk. Dansk Psykologisk Forlag sælger bogen online, hvor man også kan gennemlæse den: Rundt om fusioner og organisationsændringer Foredrag - workshops - analyser Fusioner og store organisationsændringer præger dagsordenen i denne tid. Det stiller store krav til ledelserne og medarbejderne. Teglkamp & Co har gennemført flere store undersøgelser omkring fusioner og store organisationsændringer. Det er der kommet en række meget interessante resultater ud af. Teglkamp & Co. tilbyder forskellige aktiviteter i relation til fusioner og organisationsændringer, hvor I har mulighed for at komme mere i dybden og arbejde målrettet med jeres egne udfordringer. Gå ind på vores hjemmeside og læs mere skarpe til en leder Christian Vandsø er 41 år og Afdelingschef hos LEGO. Han er oprindelig cand.scient i Datalogi fra Århus Universitet, og har sidenhen taget yderligere en kandidatuddannelse i Organisation på Ålborg Universitet. Christian har arbejdet med ledelse og IT de sidste 15 år. Ud over sit daglige arbejde hos LEGO holder han foredrag og underviser i ledelse og forretningsudvikling. 1) Hvordan sørger du for at udvikle dig som leder? Som med alt andet gælder det om at få nogle timer under vingerne. Som Malcom Gladwell skriver, så er man først god til noget når man har gjort det i timer. De fleste ledere har også et eller andet funktionsområde, og man kan nemt blive fanget i at bruge sin tid på at producere et eller andet inden for sit ekspertiseområde. Men det handler i bund og grund om at sætte sig nogle mål med at lede - hvorfor er man i det hele taget her, og hvad skal ens folk gerne få ud af at have dig som leder. Og så bare komme i gang. Jeg nævner med vilje uddannelse som sekundært. Ikke fordi det ikke er vigtigt - jeg har mange lederuddannelser bag mig og har læst alt hvad der er af ledelseslitteratur, men det er ikke det der udvikler mig. Det er det daglige arbejde

6 2) Hvad er de største faldgruber for en leder? Det jeg oftest ser er, at den nye leder tror at lede=bestemme. Og når de så er udvnævnt går de igang med at bestemme over folk. Det er korrekt at du som chef har mandatet til at træffe beslutninger på andre folks vegne, men det er ikke en ønskelig adfærd. Når jeg undervisere ledere plejer jeg at tegne en trappe med tre trin - de tre i er. Det første trin i trappen er Inspirere. Det er her du skal forsøge at være længst muligt - inspirere dine medarbejdere til at levere det ønskede. Det næste trin er Instruere. Hvis det ikke virker at inspirere, kan du instruere medarbejderen i, hvad det er du ønsker at få gjort. Her skal du være næstlængst tid. Det sidste trin på trappen er Insistere. Her bruger du din rank og din magt til at insistere på, at medarbejderen gør som du siger. Dette trin bør for så vidt undgåes, og er du nødt til at gå herop er det nødvendigt at overveje, om der har været noget i vejen med kommunikationen indtil. 3) Hvilke karakteregenskaber lægger du vægt på hos en leder? Ærlighed og feedback er vigtige egenskaber hos en leder. Hvis man kan lære sig selv, at feedback ikke er kritik, kan man komme langt. I min tid hos LEGO har jeg haft glæden af at opleve både ærlighed og kontinuerlig feedback. Det har motiveret mig til at blive endnu bedre, og feedback avler feedback. Altså, når først man er kommet ind i et naturligt feedbackflow, så er det en god cirkel der ansporer mere og oftere ærlig feedback. 4) Hvem vil du fremhæve som et ledelsesmæssigt forbillede og hvorfor? Topledelsen i LEGO består af nogle virkelig kompetente og inspirerende ledere. Det er specielt CEO Jørgen Vig og koncerndirektør Mads Nipper som forstår at være synlige ledere med klare visioner. Jeg har altid arbejdet i større koncerner med mange tusinde ansatte, og jeg har aldrig oplevet så synlig en topledelse som hos LEGO. Jørgen og Mads har for længst droppet ideen om, at ledelsen skal sidde i et elfenbenstårn og udtænke luftkasteller. De er til stede i virksomheden, og lytter til både de ansatte og til forbrugerne. 5) Hvilke råd vil du give til nyudnævnte ledere, der gerne vil godt på vej? Den bedste leder er ikke den der kan vælge det bedste team. Den bedste leder er den det bedste team ville vælge. Læs lige den sætning igen. Det er grundstenen i godt lederskab, og skulle jeg give den nye leder eet råd vil det være den. Forestil dig, at een gang om året blev alle de ansatte i virksomheden sat fri. Lederen bliver stillet op nede i kantinen og de ansatte kan så gå hen og frit stille sig bag den, de helst vil have som leder. Ville de vælge dig? 7. MUS skal de bare gøre eller skal de skabe værdi? Af Christian Kurt Nielsen, adm. direktør, Mercury Urval A/S, Bragt i Business.dk søndag den 30. januar 2011 KARRIEREPANELET: Udviklingssamtaler. Et nyt år med nye krav. Og nye muligheder.

7 Året er lige begyndt, og der er sikkert mange ledere, der skal i gang med medarbejderudviklingssamtalerne. De årlige, der for medarbejderen er en længe ventet mulighed for udelukkende at tale om»mig«, og hvor jeg har min chefs udelte opmærksomhed i en længere periode. For nogle ledere er det ofte noget, der bare skal overstås. Mange virksomheder har udarbejdet skemaer til brug for samtalerne. Skemaerne kan være særdeles gode værktøjer, men de kan også være dræbere af al meningsfuld samtale parterne imellem. To mennesker, der sidder over for hinanden foroverbøjet og med hovederne stirrende ned i hvert sit skema frem for to mennesker, der er aktivt lyttende til hinanden, udviser interesse og ægte ønske om at forstå hinanden og som fører en fremadrettet udviklingsskabende samtale. Stil uddybende spørgsmål Til lederne: Stil de spørgsmål, der får medarbejderen til at reflektere og giver dig oplysninger, som du kan bruge i dit ledelsesarbejde. Stil uddybende spørgsmål, indtil du er sikker på, at du forstår, hvad der menes. Udtryk dine forventninger til medarbejderen og spørg til medarbejderens holdning til de forventninger. Er forventningerne rimelige? Kan du forstå, hvorfor det er mine forventninger til dig? Hvad vil det give dig, at vi når de resultater? Hvordan synes du, at vi skal måle undervejs? Hvad er dine ønsker i livet hvilken work-life balance skal eksistere? Spørg til din egen lederadfærd. Hvordan kan jeg være en god leder for dig? Hvad ønsker du mere af fra min side? Hvad ønsker du mindre af? På en skala fra 1 til10, hvor tilfreds er du med mig som leder? Hvad kan jeg gøre for, at jeg til næste år er rykket tættere på 10-tallet? Hvad vil give vores samarbejde et løft? Og der hvor du til daglig fornemmer, at du møder modstand, hvor medarbejderen i alle sine handlinger giver udtryk for utryghed/utilpashed. Spørg til det. Når jeg til daglig ringer til dig eller kommer ind på dit kontor og spørger, hvordan du har det, og hvad du er i gang med fornemmer jeg, at du opfatter det som utidig indblanding. Er det rigtigt opfattet? Er du helst fri for at jeg ringer/stikker hovedet ind? Jeg har behov for at være i kontakt med dig i ny og næ kan vi finde en for begge parter passende kontakthyppighed? Hvad kan du leve med? Og så håber jeg i øvrigt, at lederne har meningsfulde samtaler med sine medarbejdere mere end én gang om året. Jeg håber, at man forstår at gribe de spontane muligheder for at komme tættere på sine medarbejdere; for at udtrykke sine forventninger og for at høre, hvilke forventninger de har. Bryd vanen Hvorfor i øvrigt sidde i et mødelokale over for hinanden som sædvanligt. Bryd vanen gør noget anderledes. Spørg, om det er i orden, at I går en tur udenfor i stedet for at sidde indenfor. Prøv det og se, hvad der sker. Måske ændrer det hele samtalen. Jeg synes, at det sker for tit, at jeg fra ledere bliver spurgt: Hvad skal jeg gøre ved medarbejder X jeg er ikke tilfreds med ham. Har du fortalt ham, hvad dine forventninger til ham er, spørger jeg. Hvis jeg spørger ham nu, vil han så kunne sige, hvad han måles på, og hvornår han er en succes? Har du fortalt ham, at du ikke synes, at han lever op til dine forventninger, og at du ikke er tilfreds? Hvordan skal han så vide det? Og jeg har mødt mange medarbejdere, der over for mig udtrykker utilfredshed med deres leders opmærksomhed på dem, men som aldrig taler med deres ledere om det. Den, der stiller spørgsmål, kan ikke undgå svarene

8 Artiklen er bragt med tilladelse fra Business.dk. Du kan læse flere artikler på eller på 8. Køb en god bog! Nu har du mulighed for at købe bogen Ledelse i øjenhøjde til inspiration og refleksion. Bogen indeholder 16 af Susanne Teglkamps tidligere udsendte artikler, som er blevet redigeret og flot illustreret. Bogen er udgivet i et samarbejde med Sjællandske Medier. Bogen indeholder bl.a. følgende artikler: Er din tid en mangelvare? Management og leadership Hvordan bliver du nedlagt af en headhunter? Få mere effektive møder! Bogen koster 120 kr. plus moms og forsendelse. Du kan bestille bogen via vores hjemmeside eller du kan gå direkte ind via dette link: 9. Opslåede lederstillinger Vil du have et overblik over ledige lederstillinger? Så gå ind på vores site Vi har lavet en aftale med både Jobindex og StepStone. Det betyder, at vi på vores site har samlet de ledige lederstillinger, der er slået op på henholdsvis Jobindex og StepStone. Held og lykke med jobjagten!

Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2

Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2 Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2 Af: Susanne Teglkamp, Teglkamp & Co. Fra Susanne Teglkamps helt nye bog: Ledergruppen i udvikling bring potentialet frem, bringes her 2. del af et

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! November måned er jubilæumsmåned. Jeg fejrer mit 10 års jubilæum med bogen: I den gode ledelses tjeneste. Du kan hele

Læs mere

Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden!

Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden! Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden! Af og til er der brug for et pusterum og lidt inspiration udefra for at sætte gang i den interne udvikling på arbejdspladsen. Til det formål

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Man skulle ikke skulle tro det med det forår, men vi skal faktisk til at planlægge vores sommerferie nu. Spørgsmålet er,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! Alle har brug for feedback også ledere. Der kan imidlertid være mange grunde til, at lederen ikke får feedback. Læs hvordan

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! HR er ikke noget der er forbeholdt HR-afdelingen. HR er en management disciplin. Læs hvorfor HR er noget som enhver leder

Læs mere

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har i samarbejde med jobportalen StepStone A/S taget temperaturen på vores arbejdspladser.

Læs mere

Undersøgelse om mål og feedback

Undersøgelse om mål og feedback Undersøgelse om mål og feedback Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Mellem januar og marts 2008 gennemførte Teglkamp & Co. i samarbejde med StepStone Solutions A/S en internetbaseret undersøgelse

Læs mere

Hvordan kan man kende en leder?

Hvordan kan man kende en leder? Hvordan kan man kende en leder? Susanne Teglkamp, er konsulent og direktør i Teglkamp & Co. Hun er uddannet jurist og reserveofficer og har et bredt erfaringsgrundlag fra ansættelser i det private erhvervsliv

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 Kære læser! Som leder har man de medarbejdere, man fortjener. For nogle vil det virke provokerende for andre vil det være en selvfølge. Den første artikel i dette nyhedsbrev uddyber

Læs mere

Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer

Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af i hvor høj grad vi oplever

Læs mere

Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse

Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts, april og maj måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af, hvordan virksomheder

Læs mere

Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper

Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Det var et tidspunkt et slogan i forskellige græsrodsbevægelser der hed noget

Læs mere

Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv

Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk 244 ledere har i en undersøgelse evalueret deres egen ledergruppe.

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.500 Kære læser! I årets sidste nummer af Nyhedsbrev om ledelse kan vi tilbyde et spændende nyt tiltag. Vi har oprettet et lederforum

Læs mere

Susanne Teglkamp Ledergruppen

Susanne Teglkamp Ledergruppen Susanne Teglkamp Ledergruppen det dynamiske omdrejningspunkt Susanne Teglkamp Ledergruppen det dynamiske omdrejningspunkt LEDERGRUPPEN det dynamiske omdrejningspunkt Copyright 2013 Susanne Teglkamp All

Læs mere

Undersøgelse af Lederkompetencer

Undersøgelse af Lederkompetencer Undersøgelse af Lederkompetencer Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvad vi synes kendetegner den gode leder. I alt 401

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! Vi gør ofte ting unødigt kompliceret, derfor støver vi et gammelt men særdeles relevant princip af: KISS eller Keep It

Læs mere

Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse

Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse Frederiksborg Amts Avis den 16. marts 2006: Af.: Henrik Helmer Petersen Forside: Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse Fusioner fører til medarbejderflugt. Det viser

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! Hvorfor kuldsejler mange projeker eller i bedste fald bliver meget forsinkede eller har store budgetoverskridelser? Vi

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Networking er mange ting og ikke altid så nemt. Særligt det at være opsøgende har vi danskere lidt svært ved. Derfor har

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 Kære læser! Vi er nu oppe på mere end 1.200 abonnenter på nyhedsbrevet og vi vil gerne have flere. Derfor hvis du synes om nyhedsbrevet så anbefal det til en kollega eller

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang Kære læser! Får du taget dig tid til udvikling af dig selv som leder? Rigtig mange forsømmer det ofte med den begrundelse, at det er svært at få sat tid af til

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.700 Kære læser! Ingen tvivl i mit sind, vi kan blive bedre ledere, hvis vi tør lade os udfordre. Læs artiklen og lad mig udfordre

Læs mere

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune Ledelse når det er bedst Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune INTRODUKTION hvad er et ledelsesgrundlag? Fælles principper for god ledelse Som ledere i Glostrup Kommune er vores fornemste opgave at bidrage

Læs mere

Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag

Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I maj, juni og juli måned 2007 gennemførte Teglkamp & Co. en større internetbaseret undersøgelse af

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! Mange af jer har før sommerferien deltaget i undersøgelsen om den vanskelige samtale. Nu foreligger resultatet og det

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Allerførst vil jeg gerne slå et slag for min nye undersøgelse om ledergruppen anno 2013. Jeg håber, at du også vil bruge

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.200

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.200 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.200 Kære læser! I dette nyhedsbrev kommer vi vidt omkring. Vi starter med en artikel som trækker nogle af de årsager frem til at der stadig

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.500

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.500 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.500 Kære læser! Ofte har vi kun ganske få sekunder til at præsentere os selv eller den virksomhed, vi kommer fra. Den første artikel

Læs mere

Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne

Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvorledes

Læs mere

NÅR HR SKABER BUNDLINJE

NÅR HR SKABER BUNDLINJE NÅR HR SKABER BUNDLINJE Mennesker & forretning Netværks- og kompetenceudviklingsforløb for HR chefer og erfarne HR-konsulenter HR spiller en central rolle i opnåelsen af de nordjyske virksomheders forretningsmæssige

Læs mere

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Herunder kan du finde hjælp til tiltrædelsessamtalen og til udviklingssamtalen og udviklingskontrakten. 1 Vejledning til tiltrædelsessamtalen Denne

Læs mere

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj?

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Bodil Damkjær er uddannet cand. phil og adm. direktør i PLINGyou A/S. Bodil hjælper dansk erhvervsliv med deres professionelle brand på LinkedIn. Bodil holder

Læs mere

Karriereudvikling resultat af undersøgelse

Karriereudvikling resultat af undersøgelse Karriereudvikling resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts, april og maj måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af hvordan vi forholder

Læs mere

Undersøgelse om firmajulefrokosten

Undersøgelse om firmajulefrokosten Undersøgelse om firmajulefrokosten Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af vores forhold til julefrokoster. I alt 423 har deltaget

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang Udsendes til godt 5.800

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang Udsendes til godt 5.800 NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.800 Kære læser! Indimellem render vi på mennesker, som bare ved alt og kan alt altså ifølge dem selv. De udtaler sig skråsikkert om al

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.700 Kære læser! Jeg kan lige så godt sige det lige ud, jeg går ind for møder med en dedikeret mødeleder. Læs hvorfor i dette nummer

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.400

NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.400 NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.400 Kære læser! Mange får sig lidt af en overraskelse, når de får deres første lederjob. Det var ikke det, de forestillede sig. Lederjobbet

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! I dette nummer har vi 2 forskellige indslag omkring pauser på arbejdet. Det ene er en artikel inspireret af den debat

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Der er mange spekulationer og gæt, men ingen ved præcis, hvornår krisen er slut. Spørgsmålet er, om I står klar i startboksen,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Er din dør altid åben for dine medarbejdere? Så kan det skyldes, at du aldrig er på dit kontor. Læs hvordan du kan sætte

Læs mere

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater!

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater! Fra god til fantastisk Skab hurtige og målbare resultater! Team med solid erfaring Step-up blev etableret i 2003 og har lige siden arbejdet med at udvikle mennesker. Vi er i dag mest kendt som dem, der,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! Kan alle blive ledere eller skal man have et særligt leder gen? Få svaret i nyhedsbrevets første artikel. Det er desværre

Læs mere

NÅR HR SKABER BUNDLINJE

NÅR HR SKABER BUNDLINJE NÅR HR SKABER BUNDLINJE Mennesker & forretning Netværks- og kompetenceudviklingsforløb for HR chefer og erfarne HR-konsulenter HR spiller en central rolle i opnåelsen af de nordjyske virksomheders forretningsmæssige

Læs mere

NYHEDSBREV JUNI 2004

NYHEDSBREV JUNI 2004 NYHEDSBREV JUNI 2004 Kære læser! Så står sommerferien for døren. Næste nyhedsbrev udkommer derfor medio august, når de fleste af os er tilbage på arbejdet igen. Jeg håber, at I får brugt ferien på at læse

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! Vi foretager hele tiden valg. Nogle gange står valget, om vi fortsat har lyst til at være ansat i virksomheden, vi

Læs mere

--> Året der gik --> Opgaver og udvikling --> Trivsel og samarbejde -->

--> Året der gik --> Opgaver og udvikling --> Trivsel og samarbejde --> Hvad er MUS? En systematisk, periodisk, planlagt og velforberedt dialog mellem en medarbejder og den leder, som medarbejderen refererer til MUS er en samtale om mål og muligheder Formålet er at medarbejderens

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Det kan være hårdt og ret ensomt at være leder. Men det hjælper gevaldigt, hvis man har gode lederkollegaer. Er du selv

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Velkommen hjem fra sommerferien. Jeg håber, den har været god. Jeg håber også, at du ser frem til hverdagen igen inklusiv

Læs mere

Temadag om ledergruppen

Temadag om ledergruppen Temadag om ledergruppen 28. august 2012 Min baggrund Hvad har inspireret? Gode ledergrupper egne erfaringer At man vil hinanden At man kender hinanden personligt, holdninger, værdier At man har tillid

Læs mere

Konsulent virksomheden Personalesundhed Indehaver Pia Løbner Jeppesen Behandling skal tage udgangspunkt i det hele menneske

Konsulent virksomheden Personalesundhed Indehaver Pia Løbner Jeppesen Behandling skal tage udgangspunkt i det hele menneske M a g a s i n e t f o r M e d a r b e j d e r n e s T r i v s e l, S u n d h e d o g V e l v æ r e ISSN: 1604-2875 Nr. 3 Marts 2007 Konsulent virksomheden Create You Indehavere Mika Heilmann og Charlotte

Læs mere

Få succes med forandringer

Få succes med forandringer Få succes med forandringer - Inspiration og værktøjer til mellemlederens rolle som forandringsagent 1 6. - 1 7. m a r t s 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Potentialer, ressourcer

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.700 Kære læser! Nogle gange er dårlige eksempler på ledelse rigtig gode at blive klog af. I dette nummer kan du bl.a. læse, hvordan

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Der kan være mange gode grunde til at give sig i kast med en lederuddannelse. I dette nyhedsbrev får du 5 gode grunde. En

Læs mere

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder Lederuddannelsen Den Bevidste Leder FORMÅL Formål med uddannelsen Ledelse handler om at få resultater gennem mennesker. Bevidste ledere er en forudsætning for at skabe attraktive arbejdspladser, og bevidst

Læs mere

Undersøgelse om møder og deres effektivitet

Undersøgelse om møder og deres effektivitet Undersøgelse om møder og deres effektivitet Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. gennemførte i 2008 undersøgelse om ledermøder. Nu har vi lavet en opfølgende undersøgelse, hvor

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.200

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.200 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.200 Kære læser! Vi vil godt starte med at henlede jeres opmærksomhed på et helt nyt initiativ, som os bekendt ikke er set før i Danmark,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Jeg håber, du er kommet godt ind i det nye år og er parat til at tage fat på alle de spændende udfordringer, der garanteret

Læs mere

Kære LINAK medarbejder

Kære LINAK medarbejder Værdihåndbog Kære LINAK medarbejder Hvad er en værdihåndbog? For LINAK er det et forsøg på at samle de holdninger, vi har til tingene og de værdier, vi bygger på. De resultater, vi har præsteret sammen

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Året er ved at være gået og der er ikke meget du kan gøre ud over at bruge den sidste lille rest af året til lidt

Læs mere

Klassens egen grundlov O M

Klassens egen grundlov O M Klassens egen grundlov T D A O M K E R I Indhold Argumentations- og vurderingsøvelse. Eleverne arbejder med at formulere regler for samværet i klassen og udarbejder en grundlov for klassen, som beskriver

Læs mere

Bryd implementeringsmuren. Evabeth Mønster

Bryd implementeringsmuren. Evabeth Mønster Bryd implementeringsmuren Evabeth Mønster Leder/nøgleperson og arbejdsmiljø Medarbejder og arbejdsmiljø Formålet med den næste gode time: Inspiration Dialog Erfaringsudveksling Værktøjer LMI Leadership

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.400 Kære læser! Der er stor forskel på at være mellemleder med direkte ledelse af medarbejdere og rykke et niveau op og blive ledere

Læs mere

Attraktive og effektive

Attraktive og effektive Attraktive og effektive arbejdspladser ATTRAKTIVE OG EFFEKTIVE ARBEJDSPLADSER SIDE 1:6 Sæt arbejdspladsens sociale kapital på dagsordenen og opnå bedre resultater. Når I oplever en sammenhæng i det I gør,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.900

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.900 NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Vi lægger i dette nyhedsbrev ud med 5. artikel i artikelserien om ledergruppens 7 dødssynder. I dette nummer handler det

Læs mere

ugepraksis et billede på dit liv

ugepraksis et billede på dit liv Daisy Løvendahl Personlig rådgiver ugepraksis et billede på dit liv www.daisylovendahl.dk #1. En guide til refleksion og handling Om ugepraksissen Denne ugepraksis er resultatet af megen refleksion og

Læs mere

Skab dig - unik! Kurser Forår 2014

Skab dig - unik! Kurser Forår 2014 Skab dig - unik! Kurser Forår 2014 Forandring fryder, når vaner du bryder. Alle har X-faktor præsentationsteknik og performance Coaching i hverdagen som kommunikationsmetode Sig, hvad du mener på den gode

Læs mere

Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage?

Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage? Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage? Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Oven på krisen er der ikke mange virksomheder hverken de private eller offentlige,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Tillid er en vigtig ingrediens, hvis man vil være en ledergruppe og ikke bare en gruppe af ledere. Tillid er en vigtig

Læs mere

Aktivitetsskema: Se nedenstående aktivitetsskema for eksempler på aktiviteter.

Aktivitetsskema: Se nedenstående aktivitetsskema for eksempler på aktiviteter. Didaktikopgave 7. semester 2011 Vi har valgt at bruge Hiim og Hippes didaktiske relationsmodel 1 som baggrund for vores planlægning af et to- dages inspirationskursus for ledere og medarbejdere. Kursets

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Hvis I står foran ar skulle lave en personalepolitik eller vil give jeres nuværende et servicetjek, så vil jeg anbefale nyhedsbrevet

Læs mere

COACHING SOM LEDELSES VÆRKTØJ...

COACHING SOM LEDELSES VÆRKTØJ... Indhold COACHING SOM LEDELSES VÆRKTØJ... 4 Hovedkonklusioner fra Coaching Analysen 2004/05... 5 INTRODUKTION TIL COACHING... 6 Coaching i ledelse... 7 Hvor og hvornår er coaching relevant?... 8 Former

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Krisen sætter sine spor i ledelsesarbejdet. Vi bringer i dette nummer et interview med Adm. direktør i BRFkredit Sven

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Så er ferien slut for de flestes vedkommende og vi er forhåbentlig friske og klar til at tage fat på udfordringerne

Læs mere

Indhold. Hvorfor ledervurderinger? Processen. Vejledning til lederne om ledervurderinger

Indhold. Hvorfor ledervurderinger? Processen. Vejledning til lederne om ledervurderinger Vejledning til lederne om ledervurderinger Indhold Hvorfor ledervurderinger?... 1 Processen... 1 Baggrund... 2 Spørgeskemaundersøgelser... 2 Dialogmøde... 3 Udviklingssamtalen... 4 Uddannelsesforløb...

Læs mere

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS fremtiden starter her... Gode råd om... Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS INDHOLD Hvad er MUS 3 Fordele ved at holde MUS 4 De fire trin 5 Forberedelse 6 Gennemførelse 7 Opfølgning 10 Evaluering 10

Læs mere

STRATEGI FOR KOMPETENCEUDVIKLING - OG INSPIRATION TIL DECENTRALE DRØFTELSER OG INDSATSER

STRATEGI FOR KOMPETENCEUDVIKLING - OG INSPIRATION TIL DECENTRALE DRØFTELSER OG INDSATSER STRATEGI FOR KOMPETENCEUDVIKLING 2017 2020 - OG INSPIRATION TIL DECENTRALE DRØFTELSER OG INDSATSER 2 STRATEGI FOR KOMPETENCEUDVIKLING 3 Baggrund og formål Forandring er i dag et grundvilkår: Borgerne og

Læs mere

Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse

Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har gennemført en internetbaseret undersøgelse af, hvorvidt vi holder ferie

Læs mere

Respekt omkring den vanskelige samtale resultat af undersøgelse

Respekt omkring den vanskelige samtale resultat af undersøgelse Respekt omkring den vanskelige samtale resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af håndtering og erfaringer

Læs mere

Udviklingssamtaler som strategisk ledelsesværktøj

Udviklingssamtaler som strategisk ledelsesværktøj Udviklingssamtaler som strategisk ledelsesværktøj Af Jesper Loehr-Petersen, administrerende direktør og partner i MacMann Berg. Maj 2013 At holde medarbejderudviklingssamtaler, MUS, er en ressourcemæssig

Læs mere

Nye tanker nye muligheder

Nye tanker nye muligheder Nye tanker nye muligheder Værdiskabende ledelse på distancen - hvordan lykkes vi med det? Go Morgenmøde Værdiskabende ledelse på distancen hvordan lykkes vi med det? Velkommen, præsentation og program

Læs mere

Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Find værdierne og prioriteringer i dit liv værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

Læs mere

omdrejningspunkt Skanderborg Erhvervsråd 29. august 2012 Ledelse i øjenhøjde

omdrejningspunkt Skanderborg Erhvervsråd 29. august 2012 Ledelse i øjenhøjde Ledergruppen det dynamiske omdrejningspunkt Skanderborg Erhvervsråd 29. august 2012 Min baggrund Hvad har inspireret? Gode ledergrupper egne erfaringer At man kender hinanden personligt, holdninger, værdier

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2007 4. årgang Kære læser! Ledelse er ikke bare ledelse. At lave skiftet fra at have direkte ledelse af medarbejdere til at lede gennem ledere er faktisk en stor udfordring,

Læs mere

Fastholdelse, motivation og ledelse af frivillige

Fastholdelse, motivation og ledelse af frivillige Fastholdelse, motivation og ledelse af frivillige Lørdag d. 5. November Torsten H. Hansen Vi hjælper det frivillige Danmark KURSER & NETVÆRK PROJEKT FRIVILLIG RÅDGIVNING - online guides VIDEN - Frivilligrapport

Læs mere

Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse

Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvordan vi forholder os til pauser på arbejdspladsen.

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2007 4. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2007 4. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 7 4. årgang Kære læser! Det er rigtig svært at få succes med fusioner. Når der er så få ubetingede succeser, kan det nok give mening at kigger lidt på, hvad det er, der tilsyneladende

Læs mere

SEGES, 25. april 2016 Jørgen Kroer STRATEGISK LEDELSE - EVALUERING AF FØRSTE FASE

SEGES, 25. april 2016 Jørgen Kroer STRATEGISK LEDELSE - EVALUERING AF FØRSTE FASE SEGES, 25. april 2016 Jørgen Kroer STRATEGISK LEDELSE EVALUERING AF FØRSTE FASE DELTAGERE Anne Jacobsen, LMO Pernille Pennington, SEGES Jørgen Kroer, SEGES Jette Nissen, SEGES Torsten Gruhn, SEGES 2...

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Foråret står lige på spring. Og det gør en positiv udvikling forhåbentlig også. Men der er stadig mange ledere, der bliver

Læs mere

Fokusgruppeinterview. Gruppe 1

Fokusgruppeinterview. Gruppe 1 4 Fokusgruppeinterview Gruppe 1 1 2 3 4 Hvorfor? Formålet med et fokusgruppeinterview er at belyse et bestemt emne eller problemfelt på en grundig og nuanceret måde. Man vælger derfor denne metode hvis

Læs mere

Udviklingsstrategi 2015

Udviklingsstrategi 2015 Udviklingsstrategi 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Innovation i praksis... 4 Fokusområder 2015... 4 Fokusområde 1: Involvering af brugere, borgere og erhverv i velfærdsudviklingen... 6 Fokusområde

Læs mere

_ áxäéààx ^Ü çxü Éz _t Ät `twáxç

_ áxäéààx ^Ü çxü Éz _t Ät `twáxç Du er i centrum Competenze Care tager altid udgangspunkt i dig og din virksomheds særlige behov og kultur. Vi hjælper dig som leder, dine medarbejdere og hele virksomheden til at yde optimalt både med

Læs mere

Guide til succes med målinger i kommuner

Guide til succes med målinger i kommuner Guide til succes med målinger i kommuner Af Kresten Bjerg, kommunikationsrådgiver, Bjerg K Kommunikation måles af forskellige grunde. Derfor skal kommunikation også måles på forskellige måder. Dit første

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang Kære læser! Ofte tænker vi karriereudvikling meget traditionelt det er noget med at får stillinger på et højere niveau. Men det hænder også at ledere af forskellige

Læs mere

Nye tanker nye muligheder

Nye tanker nye muligheder Nye tanker nye muligheder Værdiskabende ledelse på distancen - hvordan lykkes vi med det? Go Morgenmøde Værdiskabende ledelse på distancen hvordan lykkes vi med det? Velkommen, præsentation og program

Læs mere

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk Trøjborg d. 29. maj 2009 Kære 9. og 10. klasse. Så er problemerne overstået i denne

Læs mere

Lederfeedback i Jammerbugt Kommune Guide til ledere

Lederfeedback i Jammerbugt Kommune Guide til ledere Lederfeedback i Jammerbugt Kommune Guide til ledere Jammerbugt Kommune Version 1 d. 10.03.2008 Udviklingsafdelingen Forord Der er fokus på lederudvikling i Jammerbugt Kommune. Som ét af initiativerne i

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.500 Kære læser! Så har vi taget hul på et helt nyt år. Vi har sikker alle nogle forventninger og ønsker for det nye år. Vi vil gerne

Læs mere