Hf Finnmarkens forskrift for dyrehold. med understøttende bilag og direktiv. Bilagene skal ses som uddybelse af forskrift og direktiv.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hf Finnmarkens forskrift for dyrehold. med understøttende bilag og direktiv. Bilagene skal ses som uddybelse af forskrift og direktiv."

Transkript

1 Hf Finnmarkens forskrift for dyrehold med understøttende bilag og direktiv. Bilagene skal ses som uddybelse af forskrift og direktiv. Forskrift for ikke-erhvervsmæssigt dyrehold i Hf Finnmarken. Såfremt der i gældende byplanvedtægt eller lokalplan, fra Kolding Kommune, er bestemmelser, der regulerer forhold vedrørende dyrehold, er disse dog fortsat gældende, hvis de er skærpende i forhold til denne forskrift og direktiv. Følgende dyrehold er omfattet: høns, gæs, ænder og duer samt burfugle i voliere og andre tamfugle, der er anbragt udendørs. Desuden er kaniner og lignende smådyrshold omfattet. Der skal altid søges om tilladelse til etablering af alt dyrehold hos bestyrelsen for Hf Finnmarken. Tilladelsen gives skriftlig. Derudover skal der også søges om byggetilladelse ved kommunen. Gode råd om fuglehold Det er dejligt at spise æg fra egne høns, du kan komme af med dine madrester og hønsemøg er godt for haven. Hønse og fuglehold i byområder kan dog give problemer i form af støj og lugt. Derfor er det altid en god ide at holde høns så længe naboerne ikke bliver generede af støj og lugt. Tag dine nærmeste naboer med på råd. Fortæl dem, at du gerne vil holde høns, og hvor du har tænkt dig at lægge hønsehus og hønsegård eller fuglebur. Overholder du retningslinjerne i denne forskrift vil dine høns og/eller fugle formodentlig ikke give anledning til gener for de omkringboende. Lad være med at holde hane, medmindre du vil have kyllinger. Du må godt have én enkelt hane. Har du en hane, skal hønsehus og låge lydisoleres f.eks. med mineraluld. Isolering sparer desuden foder om vinteren. Få altid gode råd og vejledning om den fugleart du vil anskaffe dig, inden du etablerer fugleholdet. Lovgrundlag og gyldighed Forskriften er udarbejdet med hjemmel i Miljøministeriets bekendtgørelse om miljøregulering af visse aktiviteter (nr. 639 af 13. juni 2012). Forskriften er gældende for fugle- og hønsehold og ikke erhvervsmæssigt fjerkræhold i byzone- og kolonihaver. Da kolonihaveforeningen har vedtaget regler om hønse- og fuglehold og da disse er skærpede regler for hønse- og fuglehold, er disse gældende med mindre Kolding kommunes regler på området er skærpende. Regulativet ændrer ikke på skærpede krav eller forbud mod fuglehold, som er besluttet lokalt i grundejerforeninger, andelsboligforeninger eller lejerforeninger. Krav til Indretning og drift af hønse- og fuglehold 1. Der skal etableres et hønsehus/dueslag/andehus/kaninbur el. lign. i hvilke hønsene skal opholde sig, der sikrer, at dyrene ikke kan færdes frit, det skal opfylde krav om placering på grund, rottesikring mm. jævnfør bygningsreglementets direktiv, regler herom. Dyreholdets færden skal sikres begrænset til grundejerens ejendom, ved indhegning.

2 Stk.1. Hønsehus, hønsegård, Huse og bure skal indrettes og sikres, så rotter og ræve og andre skadedyrs adgang hindres. Se forskrift, direktiv og bilag. Stk. 2. Hønsehusets vægge og tag skal være tætte. Stk. 3. Omfatter hønseholdet en hane eller hanekylling, skal hønsehuset være lydisoleret og kunne mørklægges totalt. Stk. 4. Hønsehuset skal hæves mindst 35 cm over jorden. Stk. 5. Duerne må ikke flyve frit. Stk. 6. Fra hønsehus og hønsegård skal der være en afstand på mindst 1,5 meter til nærmeste naboskel. Stk. 7. Fra hønsehus og hønsegård skal der være en afstand på mindst 7,5 meter til nærmeste nabobolig. Stk. 8. Regler om burfugle, Fugle i voliere og andre tamfugle samt hvis hønseholdet omfatter en hane eller hanekylling, skal fuglene holdes inde i lydisoleret og mørklagt hønsehus fra solnedgang Mandag fredag kl Lørdage, samt søn- og helligdage kl Der må ikke være tændt lys i hønsehuset i de nævnte tidsrum. 2. Undtaget fra bestemmelsen er fugle på redekasser, som ikke normalt vil give anledning til støjgener. Stk. 2. I tilfælde hvor haner galer vedvarende, kan Kolding Kommune eller Hf Finnmarken forbyde haner (f.eks. i tætliggende hønsehold, hvor haner opildner hinanden). Stk. 3. Hane og høns må ikke færdes frit uden for den indhegnede hønsegård.. Stk. 4. Fjerkræ- og fugleholdets størrelse skal afpasses forholdene. Der må højst holdes 1 galedygtig hane pr. have 10 høns 8 par duer. 5 ænder. Så må du ikke have andre dyr, ligeledes må naboer indenfor 30 m (3haver) heller ikke. 4 kaniner. Derudover fugle mm I perioden april-november kan dyreholdet udvides med ungdyr (kyllinger). Det er foreningens tilsyn der vurderer om forholdene om fjerkræ og eller fuglehold ikke overstiger hvad der svarer 30 høns. Eks. 10 høns og 6 duer og 3 kaniner.= 16 plus 3 kaniner er. OK. Eks. 10 høns og 1 hane og 16 duer = 29 dyr. OK Eks. 10 høns og 16 duer og 10 fugle= 36 dyr. NO GO! Andre fuglehold 3. Andet fuglehold skal som minimum overholde reglerne for hønsehold om rottesikring og kravene om afstand til skel og nabobolig, Kolding Kommune og Hf Finnmarken kan meddele påbud om skærpede krav til andre fuglehold, herunder forbyde særligt støjende fuglehold. Foder 4. Overskydende rester af foder skal fjernes umiddelbart efter fodring. Stk. 2. Foder skal opbevares i rottesikre beholdere, store plastspande med tætsluttende låg, placeret 30 cm over gulv.

3 Stk. 3. Man opfordres til at placere dyrenes foder inde i husene. Det forhindrer foderet i at komme udenfor buret/volieren. Stk. 4. Undlad at overfodre (specielt madrester fra husholdningen kan tiltrække rotter). Stk. 5. Madrester som kød og fisk, animalsk føde, må ikke anvendes som foder. Regler om rengøring og bortskaffelse af gødning 5. Dyreholdet må ikke give anledning til uhygiejniske forhold eller medføre væsentlige gener i form af støj eller lugt. Hønseejeren skal i den forbindelse overholde følgende: Stk. 1. Hønsehus og hønsegård skal gøres rent mindst en gang om ugen. Stk. 2. Indhegninger, hønsehuse, andehuse og lignende skal regelmæssigt vedligeholdes og rengøres. Fjerkræ eller fuglehold må ikke give anledning til lugtgener Stk. 3. Udmugning skal foretages ofte og gødningen skal håndteres på en af følgende måder. Stk. 4. Graves gødningen ikke ned straks, skal den opbevares i en lukket beholder. Stk. 5. Gødningen fjernes fra ejendommen umiddelbart efter udmugning. Stk. 6. Gødningen opbevares i lukkede beholdere til bortskaffelse kan finde sted. Stk. 7. Gødningen (ekskrementerne) fra dyreholdet skal så vidt muligt anvendes til gødningsformål, det vil sige spredes og nedgraves på et dertil egnet sted på egen grund. Stk. 8. Gødning (ekskrementer) skal opbevares i tætte beholdere indtil den anvendes som gødning på ejendommen. Stk. 9. Når gødningen anvendes i jorden på ejendommen, skal den vendes i jorden samme dag som den udspredes. Stk. 10. Er der ikke mulighed for at anvende gødningen til gødningsformål, skal gødningen bortskaffes som dagrenovation ved aflevering skal den være indpakket. Stk. 11. Nedgravning af gødning skal foretages på en sådan måde, at det ikke giver anledning til forurening af grundvand, jord eller overfladevand. Byggeri 6. Indretning af huse til hønse- og fuglehold skal opfylde gældende bygningsreglement, og det af Hf Finnmarken gældende direktiv om hold af høns og fugle samt opførsel af bygninger dertil. Stk. 2. Du skal rotte- og rævesikre din hønsegård ved f. eks. at bukke kyllingenettet vinkelret ud langs jorden i 50 centimeters bredde, og grave det 30 cm ned under jordoverfladen og føre det 30 cm over jorden. Se 1 A Eller grave skifer-, eternitplade el.lign. ned til 60 cm under og op til 30 cm over jorden. Se 2 A Eller ligge fliser med fast kant så de ikke kan forskydes. Kanten skal føres mindst 30 cm ned i jorden. Se 3 A Stk. 3. Der skal anvendes volieretråd alle steder hvor der anvendes tråd. Maskestørrelse på max. 20 mm. Jerntråd skal være minimum 1 mm Stk. 4. Bygningernes tage skal være hele og tætte. Stk. 5.Vinduer skal altid være forsynet med hele glas eller rottenet med en maskestørrelse på max. 20 mm. Jerntråd skal være minimum 1 mm Stk. 6. Ventilationsriste i sokkel og mur skal være hele og fastgjorte, og de skal være af et materiale, som rotter ikke kan trænge igennem. Gennemføringer til el-kabler, rør m.v. i mur og sokkel skal sikres med

4 galvaniseret trådnet, plade eller med et andet materiale, som rotter ikke kan trænge igennem. Ejendommens sokkel skal overalt være intakt. Stk. 7. Gennemføringer til el-kabler, rør m.v. i mur og sokkel skal sikres med galvaniseret trådnet, plade eller med et andet materiale, som rotter ikke kan trænge igennem. Ventilationsåbninger skal ligeledes sikres med trådnet. Stk. 8. Yderdøre og porte skal afpasses og vedligeholdes, så de slutter tæt i karm og dørtrin. Døre, porte og lemme etc. Skal være beklædt med jernplade på de nederste 30 cm. Ligeledes kan det kræves, at der i dørtrin og portindkørsler anbringes en jernskinne nedstøbt i beton. Alle døre og vinduer skal holdes lukkede om natten. Yderdøre kræves forsynet med dørlukkere. Stk. 9. Åbninger til døre må ikke være lavere end 35 cm over jorden. Stk. 10.Tagnedløb skal udmunde under kloakrist eller kloakdæksel, eller det skal forneden være forsynet med en tragt, som slutter tæt til rist. Hvor tagnedløb ikke har tilslutning til kloak eller dræn, men udmunder frit, kan åbningen kræves sikret med trådnet, rist el.lign. Stk. 11. Korn og foderstoffer skal opbevares utilgængeligt for rotter. Stk. 11. Fodersiloer skal være bygget af rottesikre materialer, eller de kan kræves sikret ved hjælp af galvaniseret trådnet el.lign. Foderautomater skal sikres bedst muligt mod rotter med låg eller trådnet. Stk. 13. Træer, buske og espaliervækster, der vokser op til eller op ad murværk, skure etc., må ikke forefindes da rotterne ofte benytter disse vækster til at trænge ind i bygninger og tagkonstruktioner. Tagnedløb kan forsynes med metalkraver, og en ru mur kan sikres ved, Stk. 14. Brændestabler, brædder, stolper el.lign. materialer skal klodses op over jorden og skal ligge frit fra mur, vægge eller hegn. Forfaldne skure el.lign., som vanskeliggør bekæmpelsen, og som ikke mere er anvendelige, skal fjernes. Stk. 15. Bygninger til hønse- og fuglehold må ikke opføres nærmere naboskel end 1.5 m. Stk. 16. Bygninger må maximum være 15 m 2 og skal holde en indbyrdes afstand til andre bygninger på samme grund på mindst 2,50 m. Ingen del af bygningens ydervægge eller tag må være højere end 2,5 m over terræn. Huset skal lægge minimum 7.5 m fra nærmeste nabobolig. Den samlede længde af bebyggelserne må ikke overskride 12 m og må ikke være nærmere end 2,5 m fra skel Stk. 17. Har du en hane, skal hønsehus og låge lydisoleres f.eks. med mineraluld. Isolering sparer desuden foder om vinteren. Hf Finnmarken kan meddele påbud om, at hønsehus og hønsegård skal rottesikres yderligere Kontrol og støtte Lejer skal føres dagligt tilsyn med dyrene. Vanding kun med klart vand. Undgå smittefare. Pasningsaftale med minimum en anden havelejer påført liste Særlig kontrol på alle havevandringer. Uanmeldt besøg er tilladt. Kontrol udføres af bestyrelsen eller en af dem udpeget person mindst en gang om måneden. Påbud og forbud Hf Finnmarken kan meddele påbud om, at hønsehus og hønsegård skal rottesikres yderligere Kolding Kommune og/eller Hf Finmarken kan give påbud om afhjælpende foranstaltninger, hvis dit hønseeller fuglehold giver anledning til væsentlig gener eller forurening eller risiko herfor.

5 Stk. 2. Kan generne ikke afhjælpes eller overtrædes påbud kan Kolding Kommune og Hf Finmarken nedlægge forbud mod hønse- eller fugleholdet. Samtidigt kan Hf Finnmarken opsige et medlems tilladelse med øjeblikkelig virkning, hvis det af foreningen tilladte direktiv ikke efterfølges. Opsigelsen har opsættende virkning. En appel kan fremføres for generalforsamlingen som afgør tvisten. Klage og dispensation 12. Hf Finnmarkens afgørelser i henhold til dette regulativ kan ikke påklages til anden administrativ myndighed. 13. Hf Finnmarken kan give dispensation fra reglerne i dette regulativ, hvis særlige forhold taler for det. Stk. 2. Ansøgningen om dispensation skal være skriftlig og stiles til bestyrelsen.

6

7 Bilag Lejere har pligt til at foretage sådanne foranstaltninger med hensyn til sikring af deres ejendomme og disses renholdelse, at rotternes levemuligheder på ejendommen begrænses mest muligt. Rottesikring af Hønsehus, Dueslag og kaninbure mm Voliere - net Volierenet er fremstillet af jerntråd, der er svejset i samlingerne og efterfølgende varmgalvaniseret, hvilket giver en særdeles lang levetid. Volierenet er kendetegnet ved sine kvadratiske eller rektangulære masker, der er meget formfaste. Volierenet anvendes til volierebygning - inde og ude, hønsegårde, kyllingebure samt til bygning af bure til gnavere (typisk kanin og hamster) og andre mindre dyr. Nettet skal også være egnet til nedgravning i jord. Maskestørrelse 13 x 13 mm, sikrer mod rotter Maskestørrelse 6 x 6 mm, sikrer også mod mus Volierenet benyttes uanset type bur, nettet skal dække siderne af buret/volieren samt bunden og toppen af buret/volieren. Således at der ingen åbninger er, uden net. Står buret/volieren på asfalt eller på fliser er dette at foretrække. Voksne rotter kan kravle igennem åbninger og sprækker, hvis diameter er større end 2 cm. Rotter kan gennemgnave materialer, der er blødere end jern. Rotter kan derfor gnave i alle materialer, der kan ridses i med kniv. Rotter kan gnave i alt der er blødere end deres tænders emalje, det vil sige kalksten, mursten, aluminium, zink, bly og plast. 1. Ydermure og sokler skal være intakte og uden beskadigelser. Bindingsværksmure og andre ydermure af mindre end én stens tykkelse skal overalt være hele og tætte, og de skal være sikret med trådnet (d.v.s. galvaniseret jerntråd med en tykkelse på ca. 1 mm og med en maskestørrelse på højst 20 mm), skifer-, eternitplade el.lign. ned til 60 cm under og op til 30 cm over jorden. 2. Bygningernes tage skal være hele og tætte. 3. Vinduer skal altid være forsynet med hele glas eller rottenet med en maskestørrelse på max. 20 mm. 4. Ventilationsriste i sokkel og mur skal være hele og fastgjorte, og de skal være af et materiale, som rotter ikke kan trænge igennem. Gennemføringer til el-kabler, rør m.v. i mur og sokkel skal sikres med galvaniseret trådnet, plade eller med et andet materiale, som rotter ikke kan trænge igennem. Ejendommens sokkel skal overalt være intakt. Kampestenssokler skal ligeledes være hele og tætte, og evt. kan de kræves sikret med fintmasket trådnet udstøbt med beton. 5. Ventilationsriste i sokkel og mur skal være hele og fastgjorte og være af et materiale, som rotter ikke kan trænge igennem. 6. Gennemføringer til el-kabler, rør m.v. i mur og sokkel skal sikres med galvaniseret trådnet, plade eller med et andet materiale, som rotter ikke kan trænge igennem. Ventilationsåbninger skal ligeledes sikres med trådnet. 7. Yderdøre og porte skal afpasses og vedligeholdes, så de slutter tæt i karm og dørtrin. Døre, porte og lemme etc. Skal være beklædt med jernplade på de nederste 30 cm. Ligeledes kan det kræves, at der i dørtrin og portindkørsler anbringes en jernskinne nedstøbt i beton. Alle døre og vinduer skal holdes lukkede om natten. Yderdøre kræves forsynet med dørlukkere. 8. Ejendommens sokkel skal overalt være intakt. Kampestenssokler skal ligeledes være hele og tætte, og kræves sikret med fintmasket trådnet udstøbt med beton

8 9. Huller og revner i gulve, vægge og lofter, samt gårdspladser, lyskasser el.lign. skal repareres med et materiale svarende til det oprindelige, eller stoppes med galvaniseret trådnet og udstøbes med beton. 10. Tagnedløb skal udmunde under kloakrist eller kloakdæksel, eller det skal forneden være forsynet med en tragt, som slutter tæt til rist. Hvor tagnedløb ikke har tilslutning til kloak eller dræn, men udmunder frit, kan åbningen kræves sikret med trådnet, rist el.lign. 11. Korn og foderstoffer skal opbevares utilgængeligt for rotter. 12. Fodersiloer skal være bygget af rottesikre materialer, eller de kan kræves sikret ved hjælp af galvaniseret trådnet el.lign. Foderautomater skal sikres bedst muligt mod rotter med låg eller trådnet. 13. Hønsegårde, hønsehuse, dueslag, kaninbure og andre dyrestalde skal være rottesikret, som beskrevet under punkterne Foder skal opbevares i rottesikre beholdere med låg. Hønsehuse, dueslag og andre dyrestalde, der ikke kan rottesikres, som beskrevet under punkt 1, skal hæves mindst 35 cm over jorden. 14. Bygningers afløbssystemer skal være tætte og deres konstruktion overholde de gældende bygningsbestemmelser. Afløbsbrønde skal være forsynet med rottetætte riste eller dæksler, og brud på afløbsbrønde skal straks repareres. Endvidere skal tagnedløb udmunde under rist eller dæksel eller sikres med galvaniseret trådnet. 15. Træer, buske og espaliervækster, der vokser op til eller op ad murværk, skure etc., må ikke forefindes da rotterne ofte benytter disse vækster til at trænge ind i bygninger og tagkonstruktioner. Tagnedløb kan forsynes med metalkraver, og en ru mur kan sikres ved, at der påføres en 30 cm bred stribe glat maling i ca. 1 meters højde. I vinkler mellem sammenbyggede bygninger kan der opsættes trekantede galvaniserede plader. 16. Brændestabler, brædder, stolper el.lign. materialer skal klodses op over jorden og skal ligge frit fra mur, vægge eller hegn. Forfaldne skure el.lign., som vanskeliggør bekæmpelsen, og som ikke mere er anvendelige, skal fjernes.

9 Bilag. Veterinære oplysninger Fugleinfluenza hos hobbyfjerkræ Når du holder, opdrætter eller samler fjerkræ eller andre fugle i fangenskab gælder der regler, der skal beskytte dyrene mod smitte med fugleinfluenza. Følgende regler gælder: 1. Fjerkræ eller andre fugle i fangenskab skal fodres og vandes indendørs eller under fast tag eller fast overdækning, der sikrer, at større vilde fugle ikke kommer i kontakt med det foder og vand, der er beregnet til dit fjerkræ eller dine andre fugle. Fodring med friskt grønt må gerne foregå under åben himmel. 2. Fjerkræ eller andre fugle i fangenskab må ikke få vand fra overfladevandreservoirer (fx. fra søer eller åer) herunder opsamlet regnvand. 3. Udendørsbassiner, herunder anlagte og naturlige søer og vandhuller som dit fjerkræ eller dine fugle har adgang, skal være afskærmet, så større vilde fugle ikke kan få adgang til bassinet. 4. Ved opdræt eller hold af ænder eller gæs, må disse dyr ikke have fysisk kontakt med andet fjerkræ eller andre fugle i fangenskab. Deres indhegninger, volierer, stalde, m.m. må ikke være placeret på en sådan måde, at der er risiko for smitteoverførsel af fugleinfluenza mellem ænder eller gæs og de andre hønsefugle. Der må heller ikke anvendes samme udstyr, redskaber, fodtøj, transportkasser, m.m. medmindre dette er blevet rengjort og desinficeret imellem anvendelse. 5. Gæs eller ænder må ikke tages med til samlinger, hvor der er andet fjerkræ eller andre fugle i fangenskab. Ved samling forstås udstillinger, skuer, konkurrencer eller lignende, herunder tilførsel til markeder. Dog kan samling ske, hvis en række betingelser er opfyldt. Betingelserne fremgår af bekendtgørelse om forebyggende beskyttelsesforanstaltninger mod aviær influenza. Et udbrud af fugleinfluenza hos nogle få fjerkræ i en villahave går ikke kun ud over fjerkræet i haven. Et udbrud vil kræve, at der etableres sikkerhedszoner omkring fjerkræholdet, og det vil have store konsekvenser for fjerkræfarme. Det kan betyde, at kyllinger og høns skal aflives, eller at de ikke kan transporteres til slagteriet.

10 Nogle fugle- eller fjerkræarter i fangenskab skal holdes adskildt. Ænder og gæs kan være raske smittebærere af fugleinfluenza og skal derfor adskilles fra andet fjerkræ eller andre fugle. Hvis der - ud over gæs eller ænder - findes andet fjerkræ eller andre fugle i fangenskab på samme ejendom, gælder følgende beskyttelsesforanstaltninger mellem gæs eller ænder på den ene side og andet fjerkræ eller andre fugle i fangenskab på den anden side: Gråænder, tamænder eller gæs kan godt holdes sammen eller i indhegninger, der grænser op til hinanden, men de må ikke have fysisk kontakt med andet fjerkræ eller andet fjervildtopdræt. Indhegning, voliere, stalde, huse eller løbegårde placeres således, at der er en passende afstand mellem de forskellige indhegninger, voliere, stalde, huse og løbegårde, hvor der henholdsvis holdes ænder eller gæs og andre arter. Hvor stor afstanden skal være afhænger af forholdene. Der må ikke være risiko for smitteoverførsel via drikkevand, foder, æggebakker, ægopbevaringsrum, rugemaskiner, udmugningsanlæg, ventilationssystem o. lign. Der må ikke anvendes samme udstyr, redskaber, overtrækstøj, fodtøj, transportkasser eller andet i stalde, huse eller løbegårde hos flere fjerkræarter, medmindre dette er blevet rengjort og desinficeret imellem anvendelse. Ænder eller gæs må ikke tages med til samlinger, hvor der er andet fjerkræ eller andre fugle i fangenskab. Ved samling forstås udstillinger, skuer, konkurrencer eller lignende, herunder tilførsel til markeder. Dog kan samling ske, hvis en række betingelser er opfyldt. Betingelserne fremgår af bekendtgørelse om forebyggende beskyttelsesforanstaltninger mod aviær influenza. Ved opdræt eller hold af gråænder samtidigt med tamænder eller gæs må tamænder eller gæs kun have adgang til udendørsbassiner, hvis bassinerne er afskærmet mod større vilde fugle. Tamænderne eller gæssene må heller ikke indsættes i andre besætninger, men dyrene kan godt sættes ind i en tom stald. Reglerne er fastsat i bekendtgørelse om beskyttelsesforanstaltninger mod aviær influenza og bekendtgørelse om opdræt af fjervildt, med seneste ændring den 6. juni 2012.

11 Bilag. Sådan kan du indrette dit hønsehus. På billederne ved siden af kan du se et hønsehus. Her er grundreglerne for hønsehuset: Pladsmæssigt må man have ca. 0,6 m2 per høne. Hønsehuset er 1,8 x 1,2 meter og så i 2 etager, altså 4,3 m2. Det rækker til 6-8 høns. Hønsegården bør være ca. dobbelt så stor. Denne er ca. 8 m2. Økologiske høns skal have et udeareal på 4 m2 pr. høne. En løbegård, skal være til at skifte, så de får friske spirer at hakke i. Økologiske høns skal have flyverskjul, altså områder de kan gå ind i for at føle sig sikre imod angreb fra rovfugle. Man skal sikre hus og voliere imod rotter og ræve. Det der med rotterne er et krav fra myndighederne, det andet er en fornuftig foranstaltning. Løbegården behøver ikke at sikres, der går de kun når der er nogen hjemme. Myndighederne forlanger at du skal grave volieretråd mindst 30 cm ned i jorden. Det skulle sikre imod rotter. Skal der også være sikkerhed imod ræve, skal man ca. 60 cm i jorden. Grav 30 cm af hele grunden inkl. Voliere, og lig volieretråd under hele anlægget. Støb det fast på soklen, Høns har andre fjender end ræve, sikrer også imod væsler og den slags. Læg volieretråd i hele taget på hønsegården. Så det hele er pakket ind i volieretråd. Hønsene skal også beskyttes i mod træk og stærk vind. Det kan gøres med skærmbrædder langs foden af volieren. Især imod vindretningerne nord og vest. Har man også høns fordi man vil se dem, så få nogle gamle vinduesglas, som er 45 cm. Sæt dem op rundt langs hele kanten. Indretningen af hønsehuset er vigtigt. Der skal være en siddepind og en redekasse. Desuden skal der være plads til fodring og vand. Siddepinden må ikke være rund. Det er en vildfarelse mange har. Den skal være firkantet, med afhøvlede kanter, så den er behagelig at sidde på. En lægte på 56 x 37 mm. Den høvles og slibes så den er god at sidde på. Den skal kunne tages ud, så den kan vaskes. Redekassen skal være ca. 40 x 40 x 40 cm. Indgangen ikke under 25 x 25. Der skal være en rede for hver 4 høne hvor 2-3 høns mageligt kan ligge samtidig. Den skal være 40 x 40 x 65 cm. Der lægges sand i bunden. Derover lægges hampestrøelse. Det holder hønsene meget af, og så suger det al fugten. Hampehalm suger sin egen volumen 5 gange.. Forpladen på redekassen sikrer at halmen ikke falder ud. Den skal være ca. 10 cm høj.

12 Høns skal beskyttes imod træk. Isolering er ikke nødvendig. 6-8 høns kan alligevel ikke varme huset op. De klarer sig fint i kulden, bare der ikke er træk. Strø i bunden af nathuset med hampehalm. Volieren Hele hønsegården og den underste etage dækkes med ca. 30 cm grus. Godt og vel halvdelen af volieren overdækkes med gennemsigtige plader. Det sikrer at kan vælge om de vil opholde sig i regnvejr eller under tag. Hønsene elsker grus, de bader i det der er tørt. Den anden del dækkes kun med volieretråd. Dette betyder at hønsene selv, og i den afdeling hvor gruset er tørt, graver de sig langt ned, og dækker sig næsten til med grus. På den måde holder de sig fri for utøj. I volieren bør opsættes nogle gamle grene som hønsene kan sidde på.

13

14

Regulativ for hønsehold. og andre ikke-erhvervsmæssige fuglehold

Regulativ for hønsehold. og andre ikke-erhvervsmæssige fuglehold Regulativ for hønsehold og andre ikke-erhvervsmæssige fuglehold December 2009 Regulativ for hønsehold og andre ikke-erhvervsmæssige fuglehold Inden du etablerer et hold af fjerkræ eller fugle bør du tænke

Læs mere

Center for Plan & Miljø. Regulativ for visse ikke- erhvervsmæssige fuglehold i Faxe Kommune

Center for Plan & Miljø. Regulativ for visse ikke- erhvervsmæssige fuglehold i Faxe Kommune Center for Plan & Miljø Regulativ for visse ikke- erhvervsmæssige fuglehold i Faxe Kommune Lovgrundlag Regulativet er udarbejdet i henhold til Miljøstyrelsens bekendtgørelse nr. 844 af 23. juni 2017 om

Læs mere

Vejledning for fjerkræhold i boligområder.

Vejledning for fjerkræhold i boligområder. Vækst og Bæredygtighed Dato: 23/04/2018 Vejledning for fjerkræhold i boligområder. For yderligere information kontakt Holbæk Kommune ved: Landbrugsteamet Telefon: 7236 4120 Mail: landbrug@holb.dk 0 Indhold:

Læs mere

REGULATIV OM HØNSEHOLD

REGULATIV OM HØNSEHOLD Gældende fra dato.måned.år. REGULATIV OM HØNSEHOLD OG ANDRE IKKE-ERHVERVSMÆSSIGE FUGLEHOLD I RØDOVRE KOMMUNE RØDOVRE KOMMUNE Indhold Gyldighedsområde Krav til hønsehold Andre fuglehold Påbud og forbud

Læs mere

Forskrift vedrørende indretning og drift af HØNSE- OG ANDET FUGLEHOLD i Horsens Kommune. Web udgave NATUR OG MILJØ

Forskrift vedrørende indretning og drift af HØNSE- OG ANDET FUGLEHOLD i Horsens Kommune. Web udgave NATUR OG MILJØ Forskrift vedrørende indretning og drift af HØNSE- OG ANDET FUGLEHOLD i Horsens Kommune NATUR OG MILJØ INDHOLDSFORTEGNELSE SÅDAN INDRETTER DU DIT HØNSE- OG ANDET FUGLEHOLD...3 FORSKRIFT VEDRØRENDE INDRETNING

Læs mere

Teknik og Miljøforvaltningen 2008. Regulativ. for visse ikke erhvervsmæssige dyrehold i Slagelse Kommune

Teknik og Miljøforvaltningen 2008. Regulativ. for visse ikke erhvervsmæssige dyrehold i Slagelse Kommune Teknik og Miljøforvaltningen 2008 Regulativ for visse ikke erhvervsmæssige dyrehold i Slagelse Kommune Lovgrundlag Dette regulativ er udfærdiget i henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 1517

Læs mere

Udkast Forskrift vedrørende indretning og drift af HØNSE- OG ANDET FUGLEHOLD i Horsens Kommune. Billede: #

Udkast Forskrift vedrørende indretning og drift af HØNSE- OG ANDET FUGLEHOLD i Horsens Kommune. Billede: # Udkast 27-05-2015 Forskrift vedrørende indretning og drift af HØNSE- OG ANDET FUGLEHOLD i Horsens Kommune Billede: #7488042 1 Sådan indretter du dit hønse- og andet fuglehold I de senere år er det igen

Læs mere

Teknik og Miljø Høns i byen. Vejledning i hønsehold i boligområder

Teknik og Miljø Høns i byen. Vejledning i hønsehold i boligområder Teknik og Miljø 2017 Høns i byen Vejledning i hønsehold i boligområder Tilpas antallet af fjerkræ efter grundstørrelsen. Slagelse Kommune anbefaler højst 10 stk. fjerkræ, hvis du holder høns i et tætbeboet

Læs mere

Regulativ for ikkeerhvervsmæssigt. Halsnæs Kommune. Natur og Udvikling. Oktober 2014

Regulativ for ikkeerhvervsmæssigt. Halsnæs Kommune. Natur og Udvikling. Oktober 2014 Regulativ for ikkeerhvervsmæssigt fuglehold i Halsnæs Kommune Oktober 2014 Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Regulativ for ikke-erhvervsmæssigt fuglehold i Halsnæs Kommune... 2 1 Lovgivningsgrundlag...

Læs mere

Vejledning: Fjerkræ- og fuglehold i Haderslev Kommune

Vejledning: Fjerkræ- og fuglehold i Haderslev Kommune Vejledning: Fjerkræ- og fuglehold i Haderslev Kommune Alle fotos i vejledningen er fra områder i Haderslev Kommune og med accept fra ejerne. Haderslev Kommune Teknik og Miljø 6100 Haderslev 74 34 21 45

Læs mere

Forskrift for fjerkræ og fuglehold i byzone i Sønderborg kommune Juni 2015

Forskrift for fjerkræ og fuglehold i byzone i Sønderborg kommune Juni 2015 Forskrift for fjerkræ og fuglehold i byzone i Sønderborg kommune Juni 2015 1/5 1 Formål Formålet med denne forskrift er at fastsætte regler for fjerkræ og fuglehold i Sønderborg Kommune i områderne, der

Læs mere

Vejledning for fjerkræhold i boligområder

Vejledning for fjerkræhold i boligområder Vejledning for fjerkræhold i boligområder Indhold: FØR DU ANSKAFFER DIG FJERKRÆ 3 EN HØNE BLEV TIL FEM KLAGER 3 REGLER OG RETNINGSLINJER 4 ROTTER 4 GØDNING 5 HØNS 5 DUER 6 ANDET FJERKRÆ 6 FUGLEINFLUENZA

Læs mere

Vejledning for fjerkræhold i boligområder.

Vejledning for fjerkræhold i boligområder. Vækst og Bæredygtighed Dato: 21/10/2015 Vejledning for fjerkræhold i boligområder. For yderligere information kontakt Holbæk Kommune ved: Landbrugsteamet Telefon: 72362505 Mail: landbrug@holb.dk 0 Indhold:

Læs mere

Vejledning for ikkeerhvervsmæssigt

Vejledning for ikkeerhvervsmæssigt 2011 Vejledning for ikkeerhvervsmæssigt dyrehold www.hillerod.dk Hillerød Kommune, Miljø, Trollesmindealle 27, 3400 Hillerød 13-04-2011 Forskellen mellem et erhvervsmæssigt og et ikke-erhvervsmæssigt dyrehold

Læs mere

Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier i Esbjerg og Fanø kommuner Produkter, affald m.v. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune

Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier i Esbjerg og Fanø kommuner Produkter, affald m.v. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier i Esbjerg og Fanø kommuner Produkter, affald m.v. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier i Esbjerg og Fanø Kommuner.

Læs mere

Det lille dyrehold - og miljøet

Det lille dyrehold - og miljøet Det lille dyrehold - og miljøet Miljøregler for indretning og drift af mindre dyrehold Udgivet december 2012 Hvilke dyr må jeg have? Bor du på landet, må du have et lille dyrehold uden at anmelde det til

Læs mere

Bekendtgørelse om opdræt af fjervildt 1

Bekendtgørelse om opdræt af fjervildt 1 Udkast Bekendtgørelse om opdræt af fjervildt 1 I medfør af 4 og 5, 13, stk. 2, 14, stk. 1 og 2, 15, 16, stk. 2, 30, stk. 1, 61, 67 og 70, stk. 3, i lov om hold af dyr jf. lovbekendtgørelse nr. 466 af 15.

Læs mere

MILJØPUNKT ØSTERBROs LÅNEHØNS

MILJØPUNKT ØSTERBROs LÅNEHØNS MILJØPUNKT ØSTERBROs LÅNEHØNS ØSTERBRO LÅNEHØNS Høns er en god idé! De er bæredygtige affaldskværne, de producerer friske æg hver dag, de laver den bedste gødning til dine planter, de er ret tamme, og

Læs mere

Teknik & Miljø Esbjerg Kommune

Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier i Esbjerg og Fanø kommuner 4. udgave, juli 2013 Grafisk produktion: Kommunikation, Esbjerg Kommune Teknik & Miljø. Industrimiljø Torvegade 74. 6700 Esbjerg

Læs mere

Regulativ om opbevaring af olier og kemikalier

Regulativ om opbevaring af olier og kemikalier Regulativ om opbevaring af olier og kemikalier Produkter, affald m.v. teknik og miljø Regulativ om opbevaring af olier og kemikalier i Horsens Kommune Produkter, affald m.v. Regulativet for opbevaring

Læs mere

Forskrift om opbevaring af olie og kemikalier i Mariagerfjord Kommune

Forskrift om opbevaring af olie og kemikalier i Mariagerfjord Kommune Forskrift om opbevaring af olie og kemikalier i Mariagerfjord Kommune Januar 2013 Indledning Disse regler skal sikre en miljømæssig forsvarlig opbevaring af olie og kemikalier. Dermed kan risikoen for

Læs mere

Vejledning om forebyggelse og bekæmpelse af rotter

Vejledning om forebyggelse og bekæmpelse af rotter Vejledning om forebyggelse og bekæmpelse af rotter Titel: Vejledning om forebyggelse og bekæmpelse af rotter Vejledning om forebyggelse og bekæmpelse af rotter Hovedforfattere: Peter Weile Torben F. Jensen

Læs mere

Vejledning om hestehold. Version 1.3. Udarbejdet af Kultur, Miljø & Erhverv

Vejledning om hestehold. Version 1.3. Udarbejdet af Kultur, Miljø & Erhverv Vejledning om hestehold Version 1.3 Udarbejdet af Kultur, Miljø & Erhverv Hurtige spørgsmål & svar nr Spørgsmål Ja Nej 1 Må jeg holde hest i byzone? x 2 Skal det anmeldes til kommunen, hvis jeg ønsker

Læs mere

Forskrift for opbevaring af olier, kemikalier og miljøfarlige væsker. Hvis uheldet er ude! Omfatter råvarer, halvfabrikata, færdigvarer og affald

Forskrift for opbevaring af olier, kemikalier og miljøfarlige væsker. Hvis uheldet er ude! Omfatter råvarer, halvfabrikata, færdigvarer og affald Hvis uheldet er ude! Opdager du spild af olie eller kemikalier, som kan brede sig til luft, jord, grundvand, søer, vandløb eller kloak, skal du straks ringe 112 og så vidt muligt stoppe uheldet. Forskrift

Læs mere

Høns i haven. Hvorfor holde høns? Hvad er fordelene ved privat hønsehold? Af: Med blot fire-fem høns i gården kan du få friske æg hver morgen.

Høns i haven. Hvorfor holde høns? Hvad er fordelene ved privat hønsehold? Af: Med blot fire-fem høns i gården kan du få friske æg hver morgen. Høns i haven Øget fokus på dyrevelfærd og bæredygtigt havebrug har igen gjort det populært at holde høns i almindelige beboelseskvarterer. Læs mere her og få også svar på, hvordan du overholder loven og

Læs mere

By, Land og Kultur. Assens Kommunes regelsæt for opbevaring af flydende farligt affald og flydende kemikalier (forskrift)

By, Land og Kultur. Assens Kommunes regelsæt for opbevaring af flydende farligt affald og flydende kemikalier (forskrift) By, Land og Kultur Assens Kommunes regelsæt for opbevaring af flydende farligt affald og flydende kemikalier (forskrift) S i d e 1 Indholdsfortegnelse Formål... 2 Gyldighedsområde... 2 Opbevaring... 2

Læs mere

NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune. Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier. Råvarer, halvfabrikata, færdigvarer og affald

NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune. Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier. Råvarer, halvfabrikata, færdigvarer og affald NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier Råvarer, halvfabrikata, færdigvarer og affald 2 FORMÅL Formålet med forskriften er at medvirke til at undgå,

Læs mere

MILJØPUNKT ØSTERBROs LÅNEHØNS

MILJØPUNKT ØSTERBROs LÅNEHØNS MILJØPUNKT ØSTERBROs LÅNEHØNS ØSTERBRO LÅNEHØNS Høns er en god idé! De er bæredygtige affaldskværne, de producerer friske æg hver dag, de laver den bedste gødning til dine planter, de er ret tamme, og

Læs mere

Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier

Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier September 2011 Råvarer, halvfabrikata, færdigvarer og affald www.naturogmiljoe.dk 2 FORMÅL Formålet med forskriften

Læs mere

Sådan beskytter du fugle og fjerkræ mod fugleinfluenza

Sådan beskytter du fugle og fjerkræ mod fugleinfluenza Sådan beskytter du fugle og fjerkræ mod fugleinfluenza 2 Sådan beskytter du fugle og fjerkræ mod fugleinfluenza Indledning Det er hyggeligt med høns i baghaven. Mange vælger at få deres egne høns, også

Læs mere

Bekendtgørelse om opdræt af fjervildt 1)

Bekendtgørelse om opdræt af fjervildt 1) BEK nr 1496 af 10/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 19. december 2015 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-15-39-00233 Senere

Læs mere

Forskrift for FACADEBEHANDLING. i Københavns Kommune

Forskrift for FACADEBEHANDLING. i Københavns Kommune Forskrift for FACADEBEHANDLING i Københavns Kommune 1 2 Forskrift for facadebehandling i københavns kommune Denne forskrift er udstedt i henhold til 18 i bekendtgørelse nr. 944 af 16. september 2004 om

Læs mere

gladsaxe.dk Undgå rotter sådan gør du

gladsaxe.dk Undgå rotter sådan gør du gladsaxe.dk Undgå rotter sådan gør du 2017 Vi hjælper dig Gladsaxe Kommune står klar til at hjælpe dig, hvis du har problemer med rotter i dit hus, din lejlighed eller på din ejendom. Kommunens rottefænger

Læs mere

Akut forurening Ring 112. Regler for håndtering og opbevaring af olie og kemikalier 2.0

Akut forurening Ring 112. Regler for håndtering og opbevaring af olie og kemikalier 2.0 Akut forurening Ring 112 Regler for håndtering og opbevaring af olie og kemikalier 2.0 Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Indledning 1. Formål 3 2. Gyldighedsområde 3 Kapitel 2: Opbevaring 3. Generelle regler

Læs mere

Forskrift om opbevaring af olie og kemikalier i Norddjurs Kommune

Forskrift om opbevaring af olie og kemikalier i Norddjurs Kommune B Y G O G M I L J Ø Afdeling: Erhverv og Miljø Dato: Oktober 2015 Opdateret marts 2019 Forskrift om opbevaring af olie og kemikalier i Norddjurs Kommune Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf.: 89

Læs mere

Forskrift for opbevaring af olie og kemikalier

Forskrift for opbevaring af olie og kemikalier Forskrift for opbevaring af olie og kemikalier -herunder råvarer, halvfabrikata, færdigvarer og affald Teknik og Miljø Hjørring Kommune Indledning Dette er en forskrift til dig, der opbevarer olie og

Læs mere

Bekendtgørelse om opdræt af fjervildt

Bekendtgørelse om opdræt af fjervildt BEK nr 116 af 26/02/2008 (Historisk) Udskriftsdato: 23. august 2016 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin,. Fødevarestyrelsen, j.nr. 2006-20-294-00030 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Opbevaring af olier og kemikalier. Vejledning

Opbevaring af olier og kemikalier. Vejledning Opbevaring af olier og kemikalier Vejledning Indledning Ved opbevaring af olie og kemikalier er der risiko for forurening af jord, grundvand, søer og vandløb samt utilsigtet tilledning til kloaksystemer.

Læs mere

AT HOLDE HØNS. Få inspiration og viden om hønsehold. - sammen med din nabo eller i din egen have WWW.HOENSPAASAMSOE.DK WWW.DN.DK

AT HOLDE HØNS. Få inspiration og viden om hønsehold. - sammen med din nabo eller i din egen have WWW.HOENSPAASAMSOE.DK WWW.DN.DK AT HOLDE HØNS - sammen med din nabo eller i din egen have Få inspiration og viden om hønsehold WWW.HOENSPAASAMSOE.DK Hønsefolder.indd 1 WWW.DN.DK 06/01/15 10.48 INDHOLD AT HOLDE HØNS sammen med din nabo

Læs mere

Vejledning om hestehold. - til dig, der har mere end fire heste. Miljøregler for indretning og drift af hestehold. Skive det er RENT LIV SKIVE.

Vejledning om hestehold. - til dig, der har mere end fire heste. Miljøregler for indretning og drift af hestehold. Skive det er RENT LIV SKIVE. Vejledning om hestehold - til dig, der har mere end fire heste Miljøregler for indretning og drift af hestehold. Skive det er RENT LIV Hurtige spørgsmål & svar Spørgsmål Ja Nej Må jeg holde hest i byzone

Læs mere

Regler for opbevaring af olie og kemikalier

Regler for opbevaring af olie og kemikalier Indledning Dette er en forskrift til dig, der opbevarer olie og kemikalier på din virksomhed eller dit landbrug. En forskrift er et regelsæt, der håndhæves af kommunen, hvis reglerne ikke overholdes. Uheld

Læs mere

Om skadedyr i fødevarevirksomheder

Om skadedyr i fødevarevirksomheder Om skadedyr i fødevarevirksomheder Skadedyrssikring Fødevarevirksomheder skal forhindre skadedyr i at komme ind i virksomheden. Skadedyr kan nedbryde eller forringe fødevarer, de kan sprede smitte og udløse

Læs mere

Struer Kommune Teknisk Forvaltning. Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier m.m.

Struer Kommune Teknisk Forvaltning. Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier m.m. Struer Kommune Teknisk Forvaltning Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier m.m. 10.10.2000 Formål 1. Formålet med denne forskrift er at sikre en forsvarlig opbevaring af olier og kemikalier m.m.

Læs mere

Miljøafdelingen. Hundehold. Vejledning

Miljøafdelingen. Hundehold. Vejledning Miljøafdelingen Hundehold Vejledning Hundehold Der skelnes i miljølovgivningen mellem erhvervsmæssigt og ikke erhvervsmæssigt hundehold. Det er udelukkende hundeholdets karakter og antallet af hunde der

Læs mere

Gribskov Kommune har udarbejdet et regulativ for ikke erhvervsmæssigt dyrehold, som kan ses på kommunens hjemmeside.

Gribskov Kommune har udarbejdet et regulativ for ikke erhvervsmæssigt dyrehold, som kan ses på kommunens hjemmeside. Hvor må man holde hest? Heste hører til på landet. Det er ikke tilladt at holde heste i byzone og i sommerhusområder. I områder i landzone der ved lokalplan er udlagt til boligformål eller til blandet

Læs mere

Evostate Bøgeparken ApS Bøgeparken 75-141, 5792 Årslev

Evostate Bøgeparken ApS Bøgeparken 75-141, 5792 Årslev Evostate Bøgeparken ApS Bøgeparken 75-141, 5792 Årslev HUSORDENSREGLER Ejendommen administreres af: Evostate Partners A/S Torvegade 1, 4. 5000 Odense C Tlf.: 31633800 Email: info@evostate.dk Bøgeparken

Læs mere

HUSORDENSREGLER. Gislavænget 1-23 og 2-60, 5210 Odense NV

HUSORDENSREGLER. Gislavænget 1-23 og 2-60, 5210 Odense NV HUSORDENSREGLER Gislavænget 1-23 og 2-60, 5210 Odense NV Gislavænget skal være et godt sted at bo. Der står i lejeloven, at udlejer skal sørge for, at der hersker god orden i ejendommen. Der står også,

Læs mere

Indhold Boligen Området Husorden Til-/fraflytning

Indhold Boligen Området Husorden Til-/fraflytning Indhold Boligen... 2 Afløb/toilet:... 2 Akutte skader:... 2 Antenne:... 2 Hvidevarer:... 2 Nøgler og låse:... 2 Skure:... 2 Særlige aftaler:... 3 Udluftning:... 3 Vandlåse:... 3 Vedligeholdelse af have:...

Læs mere

Forskrift for opbevaring af olier og kemikalier i Frederikssund Kommune

Forskrift for opbevaring af olier og kemikalier i Frederikssund Kommune Forskrift for opbevaring af olier og kemikalier i Frederikssund Kommune Forskrift for opbevaring af olier og kemikalier i Frederikssund Kommune 1. Baggrund og lovgrundlag Uhensigtsmæssig opbevaring og

Læs mere

Forskrift for opbevaring af olie og kemikalier

Forskrift for opbevaring af olie og kemikalier Forskrift for opbevaring af olie og kemikalier -herunder råvarer, halvfabrikata, færdigvarer og affald Teknik og Miljø Hjørring Kommune Indledning Dette er en forskrift til dig, der opbevarer olie og kemikalier

Læs mere

Opbevaring af farligt affald og kemikalier i Haderslev Kommune

Opbevaring af farligt affald og kemikalier i Haderslev Kommune Opbevaring af farligt affald og kemikalier i Haderslev Kommune Forskrift Forskrift for opbevaring af farligt affald og kemikalier i Haderslev Kommune Formål og administration 1. Formålet med denne forskrift

Læs mere

Du Kan - Du Må. Den. Køge Boligselskab Boskovparken

Du Kan - Du Må. Den. Køge Boligselskab Boskovparken Du Kan - Du Må Den udvendige råderet i Køge Boligselskab Boskovparken I modsætning til Den Attraktive Råderet (se Du kan Du må ), som kun gælder indendørs, skal udvendig råderet altid godkendes på et beboermøde.

Læs mere

ROTTER PÅ DIN EjENDOm

ROTTER PÅ DIN EjENDOm ROTTER PÅ DIN ejendom UNDGÅ ROTTER I HAVEN Den daglige rottebekæmpelse i København varetages af kommunens eget autoriserede personale i skadedyrsenheden. Det er en fælles opgave at forebygge og anmelde

Læs mere

FORSKRIFT FOR HÅNDTERING OG OPBEVARING AF OLIE OG KEMIKALIER. teknik & miljø STEVNS KOMMUNE TEKNIK & MILJØ 1. MAJ 2017 FORSKRIFT

FORSKRIFT FOR HÅNDTERING OG OPBEVARING AF OLIE OG KEMIKALIER. teknik & miljø STEVNS KOMMUNE TEKNIK & MILJØ 1. MAJ 2017 FORSKRIFT STEVNS KOMMUNE TEKNIK & MILJØ FORSKRIFT FOR 1. MAJ 2017 HÅNDTERING OG OPBEVARING AF OLIE OG KEMIKALIER FORSKRIFT Formålet med denne forskrift er at sikre, at håndtering og opbevaring af olie og kemikalier

Læs mere

Midlertidig tilladelse til hundekennel, Løkkemarken 17, 5450 Otterup

Midlertidig tilladelse til hundekennel, Løkkemarken 17, 5450 Otterup , Løkkemarken 17, 5450 Otterup 15. februar 2013 Beskrivelse Nordfyns Kommune har modtaget ansøgning vedrørende lovliggørelse af eksisterende hundekennel på Løkkemarken 17, 5450 Otterup. Hundekennelen har

Læs mere

Wilhelm Bauer. Byg et hønsehus

Wilhelm Bauer. Byg et hønsehus Wilhelm Bauer Byg et hønsehus Wilhelm Bauer Byg et hønsehus Atelier 4 Service Indhold Nogle indledende ord 6 Høns skal også have tag over hovedet 9 Specielt: Op i buskene 10 Et tilbageblik 12 En høne

Læs mere

Forskrift for opbevaring af flydende farligt affald og råvarer

Forskrift for opbevaring af flydende farligt affald og råvarer Forskrift for opbevaring af flydende farligt affald og råvarer Lemvig K o mm u n e Natur & Miljø Januar 2012 Baggrund Flydende farligt affald, færdigvarer og råvarer skal opbevares miljømæssig forsvarligt

Læs mere

Forskrift for midlertidig bygge- og anlægsaktivitet

Forskrift for midlertidig bygge- og anlægsaktivitet Forskrift for midlertidig bygge- og anlægsaktivitet Indhold Bestemmelser... 2 Formål... 3 Gyldigheds- og anvendelsesområde... 3 Arbejdstider... 3 Forureningsbegrænsende foranstaltninger... 3 Naboorientering...

Læs mere

VEJLEDNING OM HESTEHOLD

VEJLEDNING OM HESTEHOLD VEJLEDNING OM HESTEHOLD - til dig, der har mere end fire heste mest Miljøregler for indretning og drift af hestehold. Vejledningen er lavet af: Odder Kommune Miljøregler Når du har mere end fire heste

Læs mere

Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune

Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Nyborg Kommune

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Nyborg Kommune Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Nyborg Kommune Januar 2014 Indhold 1. Formål... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Gyldighedsområde... 3 4. Definitioner... 3 5. Tilslutningspligt... 3 6. Tømning af

Læs mere

Opbevaring af farlige stoffer

Opbevaring af farlige stoffer Opbevaring af farlige stoffer Undgå uheld og forureninger Virksomheden bør altid ved opbevaring af farlige stoffer forsøge at reducere risikoen for uheld med efterfølgende forureninger. Ved at følge de

Læs mere

Vejledning om hestehold

Vejledning om hestehold Vejledning om hestehold Vejledning om heste hold. Hvor må man holde hest? Heste er sidestillet med landbrugsdyr og hører derfor til på landet. Det er ikke tilladt at holde heste i byzone og i sommerhusområder.

Læs mere

BEK nr 1468 af 08/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 18. december 2015. Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 1468 af 08/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 18. december 2015. Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 1468 af 08/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 18. december 2015 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Fødevarestyrelsen, j.nr. 2015-32-30-00044 Senere

Læs mere

Forskrift om opbevaring og håndtering af olie og kemikalier

Forskrift om opbevaring og håndtering af olie og kemikalier Forskrift om opbevaring og håndtering af olie og kemikalier BAGGRUND OG FORMÅL Håndtering og opbevaring af olie og kemikalier skal foregå miljømæssigt forsvarligt for at undgå forurening af jord, grundvand,

Læs mere

Regler for opbevaring af olie og kemikalier. Obs! Ved akut forurening ring 112

Regler for opbevaring af olie og kemikalier. Obs! Ved akut forurening ring 112 Regler for opbevaring af olie og kemikalier Obs! Ved akut forurening ring 112 Indledning Dette er en forskrift til dig, der opbevarer olie og kemikalier på din virksomhed eller dit landbrug. En forskrift

Læs mere

Bygge- og anlægsprojekter samt nedrivningsarbejder i Haderslev Kommune

Bygge- og anlægsprojekter samt nedrivningsarbejder i Haderslev Kommune Bygge- og anlægsprojekter samt nedrivningsarbejder i Haderslev Kommune Forskrift Forskrift for bygge- og anlægsprojekter samt nedrivningsarbejder i Haderslev Kommune Formål og administration 1. Formålet

Læs mere

Forskrift. Forskrift for opbevaring af miljøfarlige råvarer, affald, stoffer og produkter

Forskrift. Forskrift for opbevaring af miljøfarlige råvarer, affald, stoffer og produkter Forskrift Forskrift for opbevaring af miljøfarlige råvarer, affald, stoffer og produkter Forskrift for opbevaring af farlige stoffer 1. Baggrund og Lovgrundlag Uhensigtsmæssig opbevaring og håndtering

Læs mere

Generelt 1. Forskriften gælder al restaurationsvirksomhed på Bornholm.

Generelt 1. Forskriften gælder al restaurationsvirksomhed på Bornholm. Forskrift udarbejdet i henhold til 18 i Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 944 af 16. september 2004 om miljøregulering af visse virksomheder. Generelt 1. Forskriften gælder al restaurationsvirksomhed

Læs mere

Har du heste? Her er lidt om krav og miljøregler til hestehold

Har du heste? Her er lidt om krav og miljøregler til hestehold Har du heste? Her er lidt om krav og miljøregler til hestehold 2 3 Hvor må man holde hest Anmeldelse af hestehold Hvornår er et hestehold erhvervsmæssigt dyrehold? Krav til indretning af stalde, møddinger,

Læs mere

HUSORDEN Dannerhøj. 1 Bygninger

HUSORDEN Dannerhøj. 1 Bygninger Husorden afd.17 HUSORDEN Dannerhøj Denne husorden skal ses i sammenhæng med nødvendigheden af at opretholde faste regelsæt i en fælles bebyggelse som Dannerhøj, hvor mange mennesker bor så tæt sammen som

Læs mere

hønsehold i Halsnæs Kommune

hønsehold i Halsnæs Kommune Regulativ for ikkeerhvervsmæssigt fugle- og hønsehold i Halsnæs Kommune Januar 2015 Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Regulativ for ikke-erhvervsmæssigt fugle- og hønsehold i Halsnæs Kommune... 2

Læs mere

Tips om insekter i hjemmet

Tips om insekter i hjemmet Tips om insekter i hjemmet Har du fået ubudne gæster i form af insekter i dit hjem, er rengøring på insekternes yndlingssteder ofte nok, og du kan gøre meget for at forebygge insektangreb. Mange af de

Læs mere

Om skadedyr i fødevarevirksomheder

Om skadedyr i fødevarevirksomheder Om skadedyr i fødevarevirksomheder Fødevarevirksomheder skal forhindre skadedyr i at komme ind i virksomheden. Skadedyr kan nedbryde eller forringe fødevarer, de kan sprede smitte og udløse allergi hos

Læs mere

Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier i Hvidovre Kommune - Råvarer og affald

Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier i Hvidovre Kommune - Råvarer og affald Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier i Hvidovre Kommune - Råvarer og affald Baggrund og lovgrundlag Opbevaring af olier og kemikalier giver ofte anledning til jord- og grundvandsforurening. En

Læs mere

MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune

MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune Regulativ for visse MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune TEKNIK OG MILJØ 1 REGULATIV FOR VISSE MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER I HORSENS KOMMUNE Denne forskrift er udarbejdet

Læs mere

Endelig afgørelse til dispensation til etablering af ekstensivt dyrehold indenfor byzone

Endelig afgørelse til dispensation til etablering af ekstensivt dyrehold indenfor byzone Endelig afgørelse til dispensation til etablering af ekstensivt dyrehold indenfor byzone Billund Kommune har den 3. juli 2013 via Niels Danielsen, Skala Arkitekter A/S, modtaget anmeldelse om tilladelse

Læs mere

Forskrift for udførelse af midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter

Forskrift for udførelse af midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter Forskrift for udførelse af midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter Formål Forskriften har til formål at begrænse gener i form af støj, støv og vibrationer i forbindelse med midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter

Læs mere

Natur & Miljø. Forskrift for udførelse af bygge- og anlægsaktiviteter

Natur & Miljø. Forskrift for udførelse af bygge- og anlægsaktiviteter Natur & Miljø Forskrift for udførelse af bygge- og anlægsaktiviteter Formål Formålet med denne forskrift er at begrænse gener i form af støj, støv og vibrationer i forbindelse med bygge- og anlægsaktiviteter

Læs mere

Forskrift for støjende og støvende aktiviteter i forbindelse med bygge- og anlægsarbejder. Den 3. november 2010

Forskrift for støjende og støvende aktiviteter i forbindelse med bygge- og anlægsarbejder. Den 3. november 2010 Forskrift for støjende og støvende aktiviteter i forbindelse med bygge- og anlægsarbejder Den 3. november 2010 Forskrift for støjende og støvende aktiviteter i forbindelse med bygge- og anlægsarbejder

Læs mere

Ordensregler Haveforeningen Røde Mellemvej

Ordensregler Haveforeningen Røde Mellemvej Ordensregler Haveforeningen Røde Mellemvej Når man har en kolonihave er det et medlemskab af en forening. Man har meldt sig ind i et forpligtende fællesskab. Ordenreglerne er sociale spilleregler, som

Læs mere

Tilladelse til hundepension, hundedagpleje og hundetræningscenter på Fabriksvej 31, 5485 Skamby

Tilladelse til hundepension, hundedagpleje og hundetræningscenter på Fabriksvej 31, 5485 Skamby Tilladelse til hundepension, hundedagpleje og hundetræningscenter på Fabriksvej 31, 5485 Skamby 18. september 2012 Beskrivelse Nordfyns Kommune har modtaget din ansøgning vedrørende etablering af hundepension,

Læs mere

Forskrift for udførelse af midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter

Forskrift for udførelse af midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter Forskrift for udførelse af midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter April 2013 Forskrift for udførelse af midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter Formål Formålet med denne forskrift er at begrænse gener

Læs mere

HÅNDTERING OG OPBEVARING AF OLIE OG KEMIKALIER

HÅNDTERING OG OPBEVARING AF OLIE OG KEMIKALIER Forskrift HÅNDTERING OG OPBEVARING AF OLIE OG KEMIKALIER i Københavns Kommune 1 2 Vejledning i håndtering og opbevaring af olie og kemikalier Forskriften om håndtering og opbevaring af olie og kemikalier

Læs mere

Hvis du synes at DINE naboer er mærkelige og de opfører sig forkert og gør underlige ting, så husk at for DEM er det DIG der er naboen.

Hvis du synes at DINE naboer er mærkelige og de opfører sig forkert og gør underlige ting, så husk at for DEM er det DIG der er naboen. Godt naboskab. Nábúi = Én der bor nærved (oldnordisk) Det er en eller flere personer, som du og din familie, uanset jeres indstilling til dem, er tvunget til at sameksistere med. Og nej, de er ikke lige

Læs mere

HUSORDEN Dannerhøj. 1 Bygninger

HUSORDEN Dannerhøj. 1 Bygninger Husorden afd.17 HUSORDEN Dannerhøj Denne husorden skal ses i sammenhæng med nødvendigheden af at opretholde faste regelsæt i en fælles bebyggelse som Dannerhøj, hvor mange mennesker bor så tæt sammen som

Læs mere

Vejledning: Hundehold i Haderslev Kommune

Vejledning: Hundehold i Haderslev Kommune Vejledning: Hundehold i Haderslev Kommune Inden du vælger at etablere et hundehold Haderslev Kommune anbefaler, at informere naboer, hvis man ønsker et hundehold som for eksempel en hundekennel, hundepension

Læs mere

Stk. 3. Esbjerg Kommune, Miljø afgør i tvivlstilfælde, hvad der er støjende og støvende aktiviteter.

Stk. 3. Esbjerg Kommune, Miljø afgør i tvivlstilfælde, hvad der er støjende og støvende aktiviteter. 10. september 2015 Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder og overfladebehandling af fritstående stålkonstruktioner eller andre større fritstående konstruktioner i Esbjerg

Læs mere

Sådan bekæmper vi rotter - sammen

Sådan bekæmper vi rotter - sammen FORSLAG TIL ROTTEHANDLINGSPLAN 2017 Sådan bekæmper vi rotter - sammen Rotten er et skadedyr den er smittebærer og skal derfor bekæmpes på en forsvarlig og effektiv måde. Det er derfor afgørende, at borgere,

Læs mere

HUSORDEN A/B Høsterkøbgade 9-17 m.fl. Gældende pr. 1. April 2004

HUSORDEN A/B Høsterkøbgade 9-17 m.fl. Gældende pr. 1. April 2004 HUSORDEN A/B Høsterkøbgade 9-17 m.fl. Gældende pr. 1. April 2004 Forord En andelsboligforening er et miniaturesamfund. Beboerne bliver mere eller mindre afhængige af hinanden man bliver fælles om mange

Læs mere

Stk. 2. Ejer eller bruger af hobbyholdet skal efter fødevareregionens anvisning foretage indberetning

Stk. 2. Ejer eller bruger af hobbyholdet skal efter fødevareregionens anvisning foretage indberetning Bekendtgørelse om oprettelse af beskyttelses- og overvågningszoner samt område A og B i forbindelse med fund af højpatogen aviær influenza hos fjerkræ i Hundslev på Fyn I medfør af 30, stk. 1 og 3, 34

Læs mere

Hundehold Advokat Mads Kobberø

Hundehold Advokat Mads Kobberø Hundehold Advokat Mads Kobberø Mille 2 Disposition 1. Landzonetilladelse 2. Husdyrgødningsbekendtgørelsen 3. Miljøaktivitetsbekendtgørelsen 4. Generelt om klagesager, håndhævelse 3 Landzonetilladelse bagatelgrænse

Læs mere

Regulativ for begrænsning af støj-, støv- og vibrationsgener fra erhvervsmæssige bygge- og anlægsarbejder. i Lejre Kommune

Regulativ for begrænsning af støj-, støv- og vibrationsgener fra erhvervsmæssige bygge- og anlægsarbejder. i Lejre Kommune Regulativ for begrænsning af støj-, støv- og vibrationsgener fra erhvervsmæssige bygge- og anlægsarbejder i Lejre Kommune Baggrund og lovgrundlag: Bygge- og anlægsarbejder kan give anledning til gener

Læs mere

Boligforeningen Grønnevangen Solsikkehaven HAVE OG ORDENSREGLEMENT

Boligforeningen Grønnevangen Solsikkehaven HAVE OG ORDENSREGLEMENT Boligforeningen Grønnevangen Solsikkehaven HAVE OG ORDENSREGLEMENT 2013 Indhold: Generelt.. 3 Hæk. 3 Græs. 4 Træer 4 Terrasser 4 Facader 5 Redskaber, værktøjer og færdsel.. 5 Haveaffald og andet affald...

Læs mere

Dispensation til hestehold i sommerhusområde

Dispensation til hestehold i sommerhusområde Plan, Byg og Miljø 25. februar 2019 Dispensation til hestehold i sommerhusområde Dispensation til etablering af et ikke-erhvervsmæssigt hestehold på ejendommen Højgårdsvej 69, 4400 Kalundborg Afgørelse

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Rottehandlingsplan

TÅRNBY KOMMUNE. Rottehandlingsplan TÅRNBY KOMMUNE Rottehandlingsplan 2018-2021 18. marts 2019 Indhold Forord og baggrund... 2 Status for rottebekæmpelsen i Tårnby Kommune... 2 Organisering og tildelte ressourcer... 2 Overordnede mål for

Læs mere

Grundejerforeningen Slagslunde Syd INFORMA 2, 2011

Grundejerforeningen Slagslunde Syd INFORMA 2, 2011 Sommer og havearbejde Kalenderen siger sommer, og endeligt er varmen også kommet. Vi er atter i gang i haven med havearbejde. Det indebærer, at der anvendes maskiner til forskellige gøremål og støjniveauet

Læs mere

Garager og carporte m.v. Bygningsreglement for småhuse 1998

Garager og carporte m.v. Bygningsreglement for småhuse 1998 Garager og carporte m.v. Bygningsreglement for småhuse 1998 Forord Bygningsreglement for småhuse (småhusreglementet), der trådte i kraft den 15. september 1998, indeholder i afsnit 11 bestemmelser for,

Læs mere

Teknik- og Miljøafdeling

Teknik- og Miljøafdeling Teknik- og Miljøafdeling Frans Lange Spanggårdsvej 1 5853 Ørbæk Dato: 12-08-2008 Sagsbehandler: Bo Clausen Direkte tlf: 63337159 E-mail: bcl@nyborg.dk Sagsid.: 08/3702. Vurdering af anmeldelse om etablering

Læs mere

Vejledning om forebyggelse og bekæmpelse af rotter

Vejledning om forebyggelse og bekæmpelse af rotter Vejledning om forebyggelse og bekæmpelse af rotter Titel: Vejledning om forebyggelse og bekæmpelse af rotter Vejledning om forebyggelse og bekæmpelse af rotter Udgiver: Naturstyrelsen Haraldsgade 53 2100

Læs mere