Informationsfolder for FLE s skitur Bergeralm. ved Steinach am Brenner. Østrig

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Informationsfolder for FLE s skitur 2012. Bergeralm. ved Steinach am Brenner. Østrig"

Transkript

1 Bergeralm ved Steinach am Brenner Østrig

2 Forord Skituren 2012 går igen år til skiområdet Bergeralm ved Steinach am Brenner. Steinach am Brenner ligger i det østrigske Tyrol ca. 30 km syd for Innsbruck og lige nord for grænsen til Italien. Skiområdet Bergeralm er et mindre skiområde, som er meget passende til vores behov, og vi skal bo lige ved pisten. At tage på skitur er for os den bedst tænkelige måde at tage hele skolen på en større udlandstur, da det er hele tre ting på én gang Fællesskab: Vi er alle på tur sammen i et nyt miljø, hvor vi lærer hinanden at kende i et nyt miljø. Vi oplever altid et endnu større sammenhold blandt eleverne efter skituren. Læring: Uanset hvor megen erfaring man har på ski, så garanterer vi, at man lærer noget, hvis man prøver. Vi har engageret en gruppe østrigske skilærere, så alle skihold får to timers professionel skiinstruktion hver dag. Her læres de vigtigste teknikker for alpint skiløb, hvilket efterfølgende afprøves på skibakken med skolens lærere som undervisere. Frihed, ansvar og hensyn: Når vi er af sted med knap 100 elever, så kan vi ikke overvåge alle elever hele tiden, ligesom de får mulighed for en times fri ski om eftermiddagen. Men det er også her, at eleverne lærer, at forvalte den frihed vi tiltror dem ansvarligt og med hensyn til hinanden og andre på bakken i overensstemmelse med de regler, som lærerne har udstukket. På de efterfølgende sider findes en række vigtige informationer og regler for skituren til Østrig.

3 Vigtige informationer og regler Adresse: Afrejse: Ankomst: Hjemkomst: Rejsearrangør: Pas: Sygesikring: Medicin: Forsikring: Jugend & Familiengästehaus Steinach am Brenner. Alfons Graber Weg 1, 6150 Steinach/Brenner. Tlf: +43(0) 5/ , Søndag d. 15. jan. kl Her kører busserne fra parkeringspladsen foran Frøslevlejren. Eleverne skal være på skolen senest kl (Pakket og klar til at tage af sted.) Busturen tager ca. 15 timer, så vi ankommer til Steinach mandag kl. ca , hvor vi bliver indlogeret, får morgenmad og gør os klar til første dag på ski fra kl Fredag d. 20. jan. ca. kl Eleverne skal dog blive på skolen frem til kl , hvorefter de kan hentes/tage bussen på weekend eller blive i weekenden. Nissen-Reisen - Am Waschdiek 21, Morhkirch. Otto Nissen. Tlf: Man skal have et gyldigt pas med på turen. Det vil blive kontrolleret af kontaktlæreren i ugen op til turen og inden vi stiger ind i bussen. Passet tager man ikke med på pisten, men lader det blive på hotellet. Man skal anskaffe sig et blåt sygesikringskort og man skal have både sit blå og gule sygesikringskort med på turen. Det blå sygesikringskort er gratis og kan bestilles via Det er ikke sådan, at man ikke kan blive behandlet for skader og sygdom, hvis man ikke har det blå sygesikringskort, men vores erfaring er, at de østrigske læger kun kender det blå sygesikringskort, hvorved betaling forgår automatisk, mens det gule sygesikringskort ofte betyder at man først kan få refunderet udgifter efter hjemkomst. Man skal have både sit blå og gule sygesikringskort med når man bevæger sig uden for hotellet og på pisterne for identifikation i tilfælde af skader. Almindelig medicin og i medicinskabet på skolen vil blive taget med på turen og befinde sig på hotellet, med mindre det er nødvendigt at have det med på pisten. Hvis du har personlig medicin i medicinskabet bedes du ugen op til turen fortælle Jacob hvad der skal med. Skolen har tegnet en rejseforsikring, der dækker udgifter forbundet med skader, dvs. ledsaget hjemtransport i tilfælde af alvorlige skader, der kræver særlig hjemtransport. Skader forvoldt af elever på hotelinventar og skiudstyr skal dækkes af hjemmets ansvarsforsikring.

4 Vagttelefon: Penge: /elevbank: Mobiltelefon: Busregler: DVD-film: På hotellet: Skolens nummer: Jens har sin mobiltelefon med og skolens telefon vil være stillet om til denne, så hvis meget vigtige beskeder skal frem til elever og lærere kan der ringes direkte til Jens via skolens nummer. Elevbanken tages med på turen, men det er nødvendigt for os at vide nogenlunde, hvor mange kroner der skal veksles til euro. Derfor skal elever og/eller deres forældre indsætte eller flytte penge i elevbanken til en særlig Østrigkonto. Dette kan gøres ved at elever personligt fortæller hvilke penge der på deres konto skal veksles, at forældre ringer eller at de indsætter penge i elevbanken mærket Østrig. Vi opfordrer dog til, at man begrænser omfanget af lommepenge til turen. Et par hundrede kroner er rigeligt til lidt slik og varm kakao el. lign., da al forplejning på turen er inkluderet. Elevbanken vil have åben søndag inden afrejse kl og ellers hver dag på turen kl samt torsdag inden hjemrejse. Åbningstiderne skal respekteres. Det er tilladt at medbringe sin mobiltelefon på turen, men udenlandstakster også for SMS kan være meget dyre og nogle mobiltelefoner tilslutter selv internettet, så eleverne opfordres til at passe på med brugen af mobiltelefon. Skolen tager intet ansvar for uforholdsmæssigt store mobilregninger. Busturen tager ca. 15 timer, hvis alt går efter planen. Under køreturen skal man af sikkerhedsmæssige hensyn sidde på sin plads med næsen i kørselsretningen og benytte sikkerhedsselen. Toilettet i bussen er kun til nødstilfælde og skal behandles ordentligt ellers risikerer vi, at det bliver lukket, og at vi dermed skal stoppe hver gang nogen skal. Brug derfor pauserne til at komme på toilettet på rastepladserne, men vær opmærksom på, at det koster 50 cent. Brug affaldsposerne i bussen og vær med til at hjælpe de elever, der har opgaven, med at holde bussen ordentlig. Der må tages slik og sodavand med i bussen, men hold det til et begrænset niveau, da der tages sandwich med fra køkkenet til pauserne. Chips og chokoladepastiller er forbudt i busserne. Chaufføren og lærerne i den enkelte bus bestemmer, hvilke dvd-film der vises i bussen samt lydniveauet. På hotellet er vi gæster og skal derfor opføre os ordentligt som stedets gæster. Ud over almindelig god opførsel er de nedenstående regler vigtige. Overtrædelse af disse regler kan i værste fald medføre hjemsendelse på egen/forældres regning!

5 Morgenmad: Sygdom: Sengetider: Opgaver: Brandalarm: Musik: Aftenaktiviteter: På skibakken: Hjemmeside: Skiundervisning: Morgenmaden er en buffet, der er åben hver dag kl Vi benytter os af buffeten fra kl , da morgenvagten sidder klar til at sige godmorgen kl I skal på værelset ankomme samlet til morgenmad, så morgenvagten kan krydse jer af samlet. Alle skal have været forbi morgenvagten kl og alle skal være klar til at stå på ski kl Ved sygdom gælder samme regler som på skolen. Man skal melde sig hos morgenvagten kl Det er morgenvagten, der tager stilling til om man lægges syg hele dagen. I løbet af dagen tager holdlæreren stilling til evt. fritagelse for skiundervisning. Alle elever skal befinde sig på deres værelser kl og skal forholde sig roligt så trætte værelseskammerater kan sove. Kl skal alle befinde sig i deres senge og der siges godnat. Husk at alle skal på ski næste dag. Natlig aktivitet på og specielt udenfor hotellet kan medføre hjemsendelse på egen/forældres regning! Alle elever vil få tildelt opgaver og ansvarsområder oprydning og udpakning. De skal passes! Hvis brandalarmerne på hotellet lyder, så forlades hotellet hurtigst muligt. Brandalarmer må kun aktiveres i tilfælde af brand. Hvis de aktiveres unødigt udskrives regning til den ansvarlige! På hotelværelset er det tilladt at have musik på et moderat lydniveau, dvs. computer, Ipod og mobiltelefoner samt små mobilhøjtalere må benyttes. Hver aften vil der fra blive arrangeret aftenaktiviteter på hotellet og i aktivitetscentret ved hotellet, hvor der er klatrevæg mm. Det er ikke obligatorisk at deltage, men så skal man befinde sig på sit værelse eller hotellets opholdsrum og forholde sig roligt. Onsdag aften er der aftenski. (Se aftenski). På skibakken færdes man primært for at stå på ski og her opfører man sig hensynsfuldt overfor sine kammerater og andre gæster på bakken. Man gør hvad der bliver sagt, hvis en skilærer, en holdlærer eller en ansat ved lifterne el. lign. beder en om noget. Hvis man ikke opfører sig ordentligt på pisterne og ved lifterne, så kan man få konfiskeret sit liftkort og i værste fald blive sendt hjem på egen/sine forældres regning. Vi har engageret en gruppe østrigske skilærere til at undervise alle hold 1 time om formiddagen og 1 time om eftermiddagen. Derudover står også holdlærerne også for 2 x 1 times undervisning/skiløb formiddag og eftermiddag. Man skal deltage i skiundervisningen og det er vigtigt at være præcis på mødetidspunkter.

6 Skihold: Slædehold: Langrend: Snowboard: Liftkort: Ski og støvler Hjelm: Erstatningspligt: Vi foretager en forhåndsinddeling af eleverne på skihold efter niveau, men den endelige inddeling af skihold vil foregå på skibakken mandag formiddag. Beslutninger om evt. holdskift foretages ved medarbejdermøde hver aften kl Vi oplever næsten altid, at der er elever, der i forvejen har eller får mindre skader, som umuliggør, at de kan følge skiundervisningen. Vi indkøber derfor bobslæder og opretter et slædehold for disse elever, samt for alle øvrige elever mellem Der skal dog være en god grund til, at man ikke kan deltage i skiundervisningen. Har man en alvorlig skade, der forhindre en i at deltage i skiundervisningen, så taler man med Rune om det inden turen. Østrig betyder primært alpinski, men hvis der er tilslutning til det, er det muligt, at vi opretter et langrends/turhold for én dag, der tager på heldagsudflugt ad turløjpen. Vi har ikke mulighed for at tilbyde undervisning i snowboard, men man kan godt få lov at tage et snowboard med og benytte det om eftermiddagen efter undervisning. Det skal dog aftales med Rune. Liftkortet er et personligt kort og må kun bruges af den person det er udstedt til. Liftkortet bliver ikke erstattet ved tab, men et nyt må købes for egen regning. Når du ikke skal benytte kortet længere, så skal kortet afleveres til holdlæreren, da der er pant på kortet. Vi lejer ski, støvler og hjelm hjemmefra, hvilket afprøves og bestilles inden jul og færdigjusteres ved ankomst mandag uge 3. Ski og støvler skal under frokosten og specielt om eftermiddagen efter endt skiløb stå i vores del af skistalden. Her er det vigtigt, at du har godt styr på hvilket nummer støvle og ski du har og stiller dem ordentligt, så du kan finde dem næste morgen. Der vil være elever og lærere der har ansvaret for orden i skistalden, men hjælp dem til at gøre det nemt. Hvis du en morgen ikke kan finde dine støvler, ski eller stave, så tag aldrig noget tilfældigt udstyr, da det kan være både farligt og kan ødelægge en andens dag. Vent til andre har taget deres. Hvis man har egne ski og støvler, som man gerne vil have med, så aftal det med Rune. Skihjelm er lovpligtigt for børn og unge i Østrig og er derfor en del af det udstyr vi lejer. Hjelmen skal bæres når man står på ski. Efter endt skiløb skal hjelmen ikke ligge i skistalden, men tages med på op på værelset. Hvis elever selvforskyldt ødelægger eller ved grov forsømmelse mister sit udstyr, så er eleven/elevens forældre erstatningspligtige!

7 Færdsel pisterne: Aftenski: på Informationsfolder for FLE s skitur 2012 At stå på ski er sjovt og lærerigt, men det kan være farligt, hvis man er overmodig. I løbet af dagen følger man sit skihold. Fra kl må man i små grupper på min. 3 elever stå selv. Man må dog kun færdes på pister man tidligere har stået på med skilæreren eller holdlæreren og som holdlæreren har godkendt, at man må færdes på uden lærer. Efter kl tager man ikke lifter længere op af bjerget uden at være ledsaget af en lærer. Lifterne lukker kl Senest kl skal man have meldt sin hjemkomst hos eftermiddagsvagten på hotellet. Overtrædelse af disse regler medfører øjeblikkelig inddragelse af liftkort. Som aftenaktivitet onsdag vil der blive arrangeret aftenski på en lysløjpe, hvilket bestilles særligt til denne aften. Det er ikke obligatorisk, at stå på ski den aften, men alle opfordres til at prøve den helt specielle oplevelse at stå på ski om aftenen. Dagsprogram : Morgenmad på hotellet : Opvarmning på bakken m. holdlærer : Skiundervisning m. skilærer el. holdlærer : Skiundervisning m. skilærer el. holdlærer : Frokost på hotellet : Skiundervisning m. skilærer el. holdlærer : Skiundervisning m. skilærer el. holdlærer : Fri ski efter aftale m. holdlærer 16.15: Alle elever tilbage 16.30: Bakken lukker : Elevbanken åben : Aftensmad på hotellet : Personalemøde : Fællessamling på hotellet : Aftenaktiviteter 22.00: Alle skal være på værelserne 22.30: Godnat

8 Huskeliste: Pas Sygesikringbevis (både det gule og det blå) Lommepenge (elevbank) Sangbog Skiundertøj (min. to sæt) Skisokker (flere sæt) Skibukser og skijakke (el. fleece og windbreaker) Handsker, hue, og halstørklæde Skibriller/solbriller Solcreme Håndklæder Toiletsager Hjemme-/indesko Behageligt tøj til bussen og hotellet Godt humør NB: Nogle kan have den opfattelse, at man skal have det sidste nye udstyr af skijakke og skibukser. Det er ikke nødvendigt, da man sagtens kan klare sig med billigere modeller eller kombination af fleecetrøje og vindjakke. Jeans duer dog ikke til at stå på ski i. Derimod er det vigtigt med ordentlige skihandsker og solbriller med uv-filter. Se billeder på Bergeralms hjemmeside:

Praktiske forhold håndbog

Praktiske forhold håndbog Praktiske forhold håndbog Afdelingslærer/ Kontaktlærer: Hver afdeling har to kontaktlærere. Det er kontaktlæreren, der har den primære kontakt til både elev og forældre. Afdelingsture: Hver afdeling tager

Læs mere

Velkommen til Gribskov Efterskole.

Velkommen til Gribskov Efterskole. 1 Velkommen til Gribskov Efterskole. Afdelingslærer/ Kontaktlærer: Hver afdeling har to kontaktlærere. Det er kontaktlæreren, der har den primære kontakt til både elev og forældre. Afdelingsture: Hver

Læs mere

Nordsjællands Hospital

Nordsjællands Hospital Marts 2015 Nordsjællands Hospital Montebello Genoptræningshospital Montebello Læs denne håndbog inden du rejser Indholdsfortegnelse Velkommen til Montebello Montebellos adresser Lidt om Montebello På Montebello

Læs mere

INFO - INFO - INFO - INFO - INFO - INFO

INFO - INFO - INFO - INFO - INFO - INFO INFO - INFO - INFO - INFO - INFO - INFO Skoleåret starter Søndag d. 9. august 2015 kl. 14.00 Forord Med dette lille informationshæfte bydes I velkomne som elev og som forældre på Hald Ege Efterskole. Hæftet

Læs mere

Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet

Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet Fokus: At give konfirmanderne en oplevelse af, at de kan være med til at gøre en forskel i sognet/menigheden og dermed være en del af kirken. Med inspiration

Læs mere

Vigtige informationer om efterskoleopholdet 2013-2014

Vigtige informationer om efterskoleopholdet 2013-2014 Vigtige informationer om efterskoleopholdet 2013-2014 Juni 2013 Skoleskemaet/valg af valgfag: Skoleskemaet laves endeligt i den første uge, når vi har lavet holdinddelingen. Vedlagt dette brev finder du

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 JO ÆLDRE DU ER, JO FLERE RETTTIGHEDER 8 SAGSBEHANDLERE, PÆDAGOGER OG ANDRE VOKSNE 14

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

Håndbog for beboere i kollegiet

Håndbog for beboere i kollegiet Håndbog for beboere i kollegiet Det Grønlandske Hus i Aarhus Dalgas Avenue 52 8000 Aarhus C Tlf: 86 11 02 88, fax: 86 14 69 77 E-mail: aarhus@glhus.dk www.groenlandskehus.dk Lidt om kollegiets formål og

Læs mere

INFo INFOHÆft INFOHÆFTET 2013 INFOHÆF INFO

INFo INFOHÆft INFOHÆFTET 2013 INFOHÆF INFO Velkommen til en oplevelse for livet! Fælleskabet er stærkt vanedannende! Vi vægter gensidig tillid højt! INFo INFOHÆft INFOHÆFTET 2013 INFOHÆF INFO Vi håber, at så mange som muligt har lyst til at blive

Læs mere

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Info for fritidsundervisere Sæson 2013 2014. OV1_Kvadrat_R D

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Info for fritidsundervisere Sæson 2013 2014. OV1_Kvadrat_R D Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet Info for fritidsundervisere Sæson 2013 2014 OV1_Kvadrat_R D Velkommen Du sidder nu med Ungdomsskolens personalefolder for fritidsundervisere. I denne folder finder

Læs mere

DEN FØRSTE TID MED HUNDEN

DEN FØRSTE TID MED HUNDEN DEN FØRSTE TID MED HUNDEN Tillykke med din nye hund. I denne pjece kan du læse om, hvordan du bedst muligt byder din nye hund velkommen i dit hjem. Det er en stor omvæltning for din hund at komme til et

Læs mere

Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt

Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt Pjecen handler om dig! Du har fået denne pjece, fordi du ikke skal bo hjemme hos dine forældre i en periode.

Læs mere

Radio-meterpanel Brugerhåndbog

Radio-meterpanel Brugerhåndbog Radio-meterpanel Brugerhåndbog Indholdsfortegnelse Velkommen Sådan fungerer udstyret Brug af radio-meteret Ta det med dig overalt! Hvornår skal du lade radio-meteret? Rejseoplader Radiolytning via bærbar

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

REC info 2015-16. Seminarievej 23 9681 Ranum Danmark T: +45 9666 4400 E: info@ranumefterskole.dk www.ranumefterskole.

REC info 2015-16. Seminarievej 23 9681 Ranum Danmark T: +45 9666 4400 E: info@ranumefterskole.dk www.ranumefterskole. REC info 2015-16 Seminarievej 23 9681 Ranum Danmark T: +45 9666 4400 E: info@ranumefterskole.dk www.ranumefterskole.dk CVR 27763227 1 Kære elever og forældre! I dette hæfte har vi samlet en række praktiske

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Holdledere Kiosk medarbejder

Holdledere Kiosk medarbejder KFUM S BOLKLUB ROSKILDE ROSKILDE FESTIVAL 2015 Holdledere Kiosk medarbejder ALLE KIOSK MEDARBEJDERE SKAL LÆSE OG FORSTÅ DENNE SKRIVELSE. Først skal der lyde en kæmpe tak, for at du vil stille op som frivillig

Læs mere

Rødding Højskole RØDE ENCYCLOPÆDIE

Rødding Højskole RØDE ENCYCLOPÆDIE Rødding Højskole RØDE ENCYCLOPÆDIE Rødding Højskoles Røde Encylopædie Læs opslagsværket som et leksikon med svar på alt omkring Rødding Højskole. Kan med fordel læses forfra, bagfra, i en køre eller som

Læs mere

Saxild Strand. Katalog 2014. Saxild Strand Christian Petersensvej 1 8300 ODDER TELEFON 86554055 info@saxild-strand.dk www.saxild-strand.

Saxild Strand. Katalog 2014. Saxild Strand Christian Petersensvej 1 8300 ODDER TELEFON 86554055 info@saxild-strand.dk www.saxild-strand. Saxild Strand Katalog 2014 Saxild Strand Saxild Strand Christian Petersensvej 1 8300 ODDER TELEFON 86554055 info@saxild-strand.dk www.saxild-strand. dk Velkommen til Saxild Strand Det er med stolthed at

Læs mere

Info om Sommerlejren. Indhold

Info om Sommerlejren. Indhold Info om Sommerlejren Indhold Ankomst... 2 Brandslukningsudstyr og forhold ved brand... 2 Certifikater... 2 Dykkermand... 2 Ekstra overnatning og gæster... 2 Erstatning... 2 Køkkenhold... 3 Kartoffelskrællerhold...

Læs mere

Patientvejledning. Generel vejledning. i forbindelse med din operation

Patientvejledning. Generel vejledning. i forbindelse med din operation Patientvejledning Generel vejledning i forbindelse med din operation Aleris-Hamlet deltager i Sundhedsministeriets landsdækkende undersøgelser om patientoplevelser. Det er en stikprøverundersøgelse og

Læs mere

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet:

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet: Introduktion til redskabet: er et redskab til at undersøge trivslen i en virksomhed. Det kan bruges i mindre virksomheder med under 20 ansatte og man behøver ikke hjælp udefra. Det kræver dog, en mødeleder

Læs mere

Du vil i denne håndbog kunne læse relevante oplysninger om hverdagen på skolen både for kostelever og dagelever.

Du vil i denne håndbog kunne læse relevante oplysninger om hverdagen på skolen både for kostelever og dagelever. Kære kommende elev! Du vil i denne håndbog kunne læse relevante oplysninger om hverdagen på skolen både for kostelever og dagelever. Din nye skole Oure Kostgymnasium (OKG) er en skole for ambitiøse unge,

Læs mere

KRYDSTOGT TIL NORDKAP MED NORWEGIAN STAR

KRYDSTOGT TIL NORDKAP MED NORWEGIAN STAR KRYDSTOGT TIL NORDKAP MED NORWEGIAN STAR Tag med Norwegian Star på et fantastisk krydstogt op langs Norges kystlinje hvor vi besøger Nordkap Afrejse d. 12-06-2015 Bestil senest d. 01/12-2014 så får du

Læs mere

BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Information til. forældre

BØRN, UNGE OG ALKOHOL. Information til. forældre BØRN, UNGE OG ALKOHOL Information til forældre Din holdning er vigtigere, end du tror Forældre har stor indflydelse på, hvor tidligt og hvor meget deres børn kommer til at drikke. Derfor er det er vigtigt,

Læs mere

Hvordan bliver sundere mad en del af min hverdag? Hvad er sund mad? Status på mine madvaner

Hvordan bliver sundere mad en del af min hverdag? Hvad er sund mad? Status på mine madvaner 4. MØDEGANG Mad Introduktion Hvordan bliver sundere mad en del af min hverdag? Hvad er sund mad? Status på mine madvaner At diskutere hvad det betyder at spise sundt At kende og forstå Fødevarestyrelsens

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

Ordensregler & Praktiske oplysninger

Ordensregler & Praktiske oplysninger Ordensregler & Praktiske oplysninger Juni 2014 Velkommen til Social- og Sundhedsskolen Syd Vi er en skole med et spændende miljø. Her sker en masse, og vores hverdag er fuld af aktiviteter. Overalt på

Læs mere