Tilpasning mellem 85 og 125

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tilpasning mellem 85 og 125"

Transkript

1 Tilpasning mellem 85 og 125 m 2 AlmenBolig+ Udbud af rammeaftale 1 Bedømmelseskomitéens betænkning

2 Bedømmelseskomiteens betænkning 1 INDHOLDSFORTEGNELSE BEDØMMELSESKOMITEEN... 2 Bedømmelseskomitéen... 2 Arbejdsgruppen fra KAB... 2 Arbejdsgruppen fra 3B... 2 Arbejdsgruppen fra DOMEA... 2 Rådgivere for arbejdsgruppen og bedømmelseskomiteen... 2 METODE OG PROCES FOR TILBUDSBEDØMMELSEN... 3 RESULTAT AF TILBUDSBEDØMMELSEN... 4 BEDØMMELSESKOMITEENS GENERELLE BEMÆRKNINGER... 5 BEDØMMELSESKOMITEENS BEMÆRKNINGER TIL DE ENKELTE TILBUD... 7 Tilbud fra Team Scandibyg, ONV arkitekter, Bascon og Ellehauge & Killemoes... 7 Tilbud fra Team Jönsson, Juul & Frost, Lemming & Eriksson og Taasinge Træ Tilbud fra Team Hoffmann, Arkitema og Boel Living Tilbud fra Team De Meeuw Oirschot, Cubo arkitekter, COWI og Kristine Jensen Tilbud fra Team Bien-Zenker, Vilhelm Lauritzen, Orbicon og Svend Damgaard MINDRETALSUDTALELSE BEDØMMELSESKOMITEENS UNDERSKRIFTER BILAG Bilagt nærværende indstilling er dokumentet priser og karakterer, der dels indeholder en oversigt over de prismæssige tilbud, dels en oversigt over de karakterer, der er afgivet i forhold til de enkelte delkriterier.

3 Bedømmelseskomiteens betænkning 2 BEDØMMELSESKOMITEEN Tilbuddene er bedømt af nedennævnte bedømmelseskomité: Bedømmelseskomitéen Heidi Stranddorf, teknisk direktør, Herlev Kommune Erik Nielsen, formand Herlev Boligselskab Hans Peter Nielsen, bestyrelsesmedlem, Boligforeningen 3B Hanne Moe, planchef, Køge Kommune Anders Thanning, teknisk direktør, Hvidovre Kommune Christian Thode, formand, Boligselskabet Friheden Mogens Bentzen, formand, Hvidovre Boligselskab Thomas Hjortenberg, kontorchef, Økonomiforvaltningen, Københavns Kommune Ulrik Brock Hoffmeyer, områdechef, TMF, Københavns Kommune Bjørn Petersen, formand, Boligselskabet AKB, København Allan Søstrøm, direktør, Østjysk Boligadministration Jørn Hedeby Nielsen, Århus Kommune Georg Unna, arkitekt, Kolding Kommune Lene Lang Gamborg, plan- og miljøchef, Hillerød Kommune Anette Fogh, formand, Boligselskabet AKB, Nordsjælland I bedømmelseskomiteen indgår arbejdsgruppen som nævnt herunder. Arbejdsgruppen har stået for den detaljerede og tekniske vurdering af de fem tilbud: Arbejdsgruppen fra KAB Rolf Andersson, Byggedirektør, arkitekt Michael Steen Nielsen, Byggeprojektchef, ingeniør Jesper Kærn, Projektleder, arkitekt Troels Behr, Specialkonsulent Bente Heltberg, Projektleder, bygningskonstruktør Pia Nielsen, Specialkonsulent Arbejdsgruppen fra 3B Per Bro Kardel, Byggechef, arkitekt Steen Eising, projektleder, ingeniør Arbejdsgruppen fra DOMEA Karsten Pedersen, Byggechef Rådgivere for arbejdsgruppen og bedømmelseskomiteen Frank L. Hansen, ingeniør, DOMINIA AS Erik Nobel, arkitekt, Nobel Arkitekter a/s

4 Bedømmelseskomiteens betænkning 3 METODE OG PROCES FOR TILBUDSBEDØMMELSEN Bedømmelsen af tilbud fra de fem totalentrepriseteams er udført i nøje overensstemmelse med udbudsbetingelserne. Grundlaget er præciseret i konkurrenceprogrammet og er således kendt af tilbudsgiverne. For at sikre en ensartet tilbudsbedømmelse og bedømmelse på et lige grundlag er der udarbejdet en bedømmelsesvejledning til brug for arbejdsgruppen og bedømmelseskomiteen. Vejledningen indeholder dels en procedure for tilbudsbedømmelsen (arbejdsdeling og mødeplan m.v.), dels retningslinjer for bedømmelsen, dels en model for karaktergivning ved tilbudsbedømmelsen. Arbejdsgruppen har indledningsvis vurderet de fem tilbud i henhold til de retningslinjer og ved brug af de fælles bedømmelsesværktøjer, der fremgår af den til konkurrencen udarbejdede bedømmelsesvejledning. Arbejdsgruppen har afholdt den planlagte møderække på 3 møder, der fremgår af bedømmelsesvejledningen. Dertil har der været behov for et enkelt supplerende møde, den , med henblik på endelig fastlæggelse af arbejdsgruppens indstilling til bedømmelsesudvalget. På arbejdsgruppens møder har parterne fremlagt synspunkter i forhold til den arbejdsdeling, der fremgår af bedømmelsesvejledningen. Væsentlige forhold er drøftet og det er arbejdsgruppens vurdering, at alle væsentlige forhold så vidt muligt er afdækket. Arbejdsgruppens indstilling sendt til medlemmerne i bedømmelsesudvalget forinden første møde i bedømmelsesudvalget ( ). På første møde i bedømmelsesudvalget har arbejdsgruppen fremlagt synspunkter i forhold til hvert af de fem tilbud, hvorefter bedømmelsesudvalget har drøftet de fem tilbud. Bedømmelsesudvalget har stillet en række specifikke spørgsmål til arbejdsgruppen. Disse spørgsmål, der i hovedsagen relaterer sig til byggesystemernes fleksibilitet og specifikke kvalitetsmæssige forhold i det tilbudte, er efterfølgende besvaret af arbejdsgruppen. På andet møde i bedømmelseskomiteen ( ) har arbejdsgruppen fremlagt besvarelser på bedømmelseskomiteens spørgsmål. Efter endnu en drøftelse af de fem tilbud har bedømmelseskomiteen ved en flertalsafgørelse udpeget det økonomisk mest fordelagtige tilbud. --- Arbejdsgruppen er herefter pålagt at offentliggøre resultatet, samt at indgå rammeaftale og indlede samarbejdet med det vindende totalentrepriseteam.

5 Bedømmelseskomiteens betænkning 4 RESULTAT AF TILBUDSBEDØMMELSEN Et flertal i bedømmelseskomiteen peger Team Scandibyg a/s, ONV arkitekter, Bascon A/S og Ellehauge & Killemoes som det team, der har afgivet det økonomisk mest fordelagtige bud. Det økonomisk mest fordelagtige tilbud er tæt forfulgt af tilbuddet fra Team Jönsson A/S, Juul & Frost, Lemming & Eriksson A/S og Taasinge Træ A/S, der således kommer ind på en anden plads i karaktergivningen. Hanne Moe, der repræsenterer Køge Kommune i bedømmelseskomitteen, har ønsket at afgive en mindretalsudtalelse. Denne fremgår af side 30. Team Scandibyg har afleveret et tilbud, der indfrier forventningen om, at der industrielt kan bygges almene familieboliger i energiklasse 1 til en lav husleje (overholder den udmeldte prisramme). Byggesystemet indeholder en række overbevisende arkitektoniske kvaliteter, og en fleksibilitet, der rummer stort potentiale for videreudvikling. Kvalitetsmæssigt (byggeteknisk) står tilbuddet ikke tilbage fra de øvrige tilbud, men der er nogle forhold, som skal drøftes nærmere med teamet i det videre forløb med lokale tilpasninger af projekterne; Funderingen af basishuset på punktfundamenter og med udluftning under bygninger via stålriste omkring bygningerne er en udmærket løsning, men forekommer uhensigtsmæssig i drifts- og vedligeholdelsesmæssig henseende. Der kan mod en tilbudt tilkøbspris i størrelsesordenen 70 kr. /m² bolig ekskl. moms tilkøbes randfundamenter, hvilket bør overvejes i fremtidige projekter. Tagløsningen med hygrodiode på basishuset kan være en god løsning, men den er langt fra anvendelig under alle forhold (hygrodioden fungerer ikke optimalt, hvis den udsættes for utilsigtede skyggevirkninger fra f.eks. høje træer eller høje huse). Der kan mod en beskeden tilkøbspris i størrelsesordenen 20 kr. /m² bolig ekskl. moms tilkøbes en ventileret tagløsning. Vådrumsløsningen med vægge med vinyl på vådrumsgips er erfaringsmæssigt en risikabel løsning, der bør drøftes nærmere med teamet. Det er arbejdsgruppens vurdering, at der kan foretages en udvikling af denne løsning uden alt for stor økonomisk belastning. Samarbejdsmæssigt og organisatorisk tilbyder teamet en særdeles kompetent bemanding og en produktionsmæssig kapacitet, der fuldt ud lever op til forventningerne om forholdsvis hurtig realisering af de byggeprojekter, der indgår i rammeaftalen. ---

6 Bedømmelseskomiteens betænkning 5 BEDØMMELSESKOMITEENS GENERELLE BEMÆRKNINGER Konditionsmæssighed Samtlige tilbud er modtaget inden for fristen den Samtlige foreskrevne tilbudsdokumenter foreligger fra hver af tilbudsgiverne. De fem tilbud vurderes alle at være konditionsmæssige med hensyn til ret til udbetaling af vederlag jf. udbudsbetingelserne. Generelle arkitektoniske vurderinger Det er bedømmelseskomiteens opfattelse, at kvaliteten af tilbudsgivernes præsentationsmateriale er meget tilfredsstillende. Tilbuddene indeholder generelt så stor fleksibilitet i de tilbudte byggesystemer, at de svagheder, de måtte indeholde, i de fleste tilfælde vil kunne bearbejdes eller eventuelt helt udelades, i den videre proces med de konkrete projekter. F.eks. indeholder tilbuddene typisk én eller to dårlige planløsninger for boligerne ud af en længere række gode løsningsforslag. Tilbuddene omfatter typisk mange variationsmuligheder i den eksteriøre arkitektur, men det varierer meget, hvorvidt der er tale om prisneutrale variationsmuligheder eller tilkøbsmuligheder. Kort sagt har nogle gjort mere ud af at pege på prisneutrale variationsmuligheder end andre. Samlet set er der fremvist en stor buket af variationsmuligheder, der i vid udstrækning vil kunne bruges uanset hvem der vinder. Tilbuddenes forslag til konkrete bebyggelsesplaner i Køge og København har en noget svingende kvalitet. Det har givet anledning til lange drøftelser i arbejdsgruppen, idet det jo netop er her tilbudsgiverne skulle bevise de tilbudte byggesystemers generelle anvendelighed. Generelle tekniske vurderinger De tilbudte byggesystemer er alle realiserbare i konstruktionsmæssig henseende og de lever alle op til kravet om energiklasse1. Overordnet set er der ikke væsentlige forskelle i de tilbudte byggetekniske kvaliteter og slet ikke så store forskelle, at de kan begrunde de relativt store prisforskelle. Typiske kvalitetsmæssige forskelle ligger i de tilbudte vådrumsløsninger og om der er ét eller to lag gips på indvendig side af ydervægge og skillevægge. Der er i alle tilfælde tale om let byggeri, baseret på en høj grad af præfabrikation. Tre tilbudsgivere baserer basisbyggesystemet på rumstore byggemoduler, mens to tilbudsgivere baserer byggesystemet på præfabrikerede fladeelementer og badekabiner.

7 Bedømmelseskomiteens betænkning 6 De drifts- og vedligeholdelsesmæssige vurderinger fører frem til både styrker og svagheder i samtlige de fem tilbud. Dokumentationen er svingende, men samlet set forekommer forskellene ikke at være markant store. Generelle økonomiske vurderinger Kun to af de fem tilbudsgivere overholder den udmeldte økonomiske ramme på kr ekskl. moms pr. m² (støtteberettiget areal). Det har vist sig at være afgørende, idet de samme to tilbudsgivere har afleveret tilbud, der på alle øvrige punkter er konkurrencedygtige. Tilbudsbedømmelsen har mere og mere har været koncentreret om disse to tilbud. De øvrige tilbud er desværre så højt oppe i pris, at det forekommer urealistisk at tro på disse tilbuds realisering mindst 10 % under maksimumbeløbet for det almene boligbyggeri, hvilket er en væsentlig målsætning for AlmenBolig+ konceptet. Der har kun været behov for at kapitalisere et enkelt tilbudsforbehold, idet Team Hoffmann forudsætter et tillæg til m²-prisen på 8 %, hvis en konkret byggesag er beliggende i større afstand fra produktionsstedet for byggemoduler (det gør de stort set alle sammen). Tilbuddene med de høje m²-priser, spændende fra kr til kr pr. m², er ikke ukonditionsmæssige, men har selvfølgelig et svagt udgangspunkt i forhold til den samlede tilbudsbedømmelse. Prisoversigten fremgår af bilag priser og karakterer til nærværende indstilling. Generelle samarbejdsmæssige vurderinger De fem tilbudsgivere udviser stor forståelse for den planlagte samarbejdsform, jf. rammeaftalen. De tilbudte ledelsesmæssige og faglige kompetencer er i alle tilfælde på meget højt niveau. Der er lidt forskel i synspunkter omkring ressource-allokering, idet visse tilbudsgivere er en smule forbeholdne over for en situation med mange samtidige projekter (vil helst sprede sig over det meste af rammeaftalens løbetid på 4 år), mens de øvrige sandsynliggør, at de godt kan løse mange samtidige projekter (i forhold til ønsket om at afvikle rammeaftalens potentiale i løbet af ca. 2 år). Karaktergivningen fremgår af bilag priser og karakterer til nærværende betænkning

8 Bedømmelseskomiteens betænkning 7 BEDØMMELSESKOMITEENS BEMÆRKNINGER TIL DE ENKELTE TILBUD Tilbud fra Team Scandibyg, ONV arkitekter, Bascon og Ellehauge & Killemoes Byggesystem Arkitektonisk idé: Intentionen i projektet er at skabe et fleksibelt byggesystem, der kan moduleres og varieres, så det både kan indgå i en bymæssig sammenhæng og opføres i kanten by og land. Den arkitektoniske ambition er gennemført med stor dygtighed og indlevelse, og byggesystemets muligheder er optimeret med fokus på at opnå kvalitet på alle niveauer. Byggesystemet er baseret på rumstore bygningsmoduler, der produceres på fabrik og monteres på stedet. Boligtyperne består af tre basisboliger i to etager på henholdsvis 85 m2, 104 m2 og 125 m2. Herudover kan der skabes varianter i én etage på 93 m2, som særligt henvender sig til handicappede. Basisboligen eller startboksen er 4,45 m bred og godt 12 m lang og rummer samlet 104 m2 fordelt på to etager. Boligen er gennemlyst og indeholder et centralt areal, hvor toilet, trapperum, køkken og teknik er placeret. På denne måde er der er fri mulighed for indretning af opholdsrum og værelser langs facaderne i begge etager. Boligtypen er særdeles velfungerende og bedømmelseskomiteen har særligt bemærket optimeringen af de faste bygningsdele og den omhyggelige disponering af ankomstarealet og de mange variationsmuligheder der er for indretning af basisboligen. De to øvrige basisboliger på henholdsvis 85 m2 og 125 m2 tager udgangspunkt i den samme grundtype. Boligerne kobles sammen, så den store bolig ligger delvist ind over den mindre bolig på 1. sal. Denne disponering reducerer delvist fleksibiliteten i boligfordelingen og betyder, at de store boliger har et værelse, som ligger over den lille boligs terrasse. Projektet åbner mulighed for at

9 Bedømmelseskomiteens betænkning 8 skabe en varieret boligfordeling som kan tilpasses de aktuelle ønsker med relativt få boligtyper. Alle boligtyperne er velfungerende og boligernes sammenhæng med ankomstareal og udearealer løst med stor indlevelse i beboernes behov og dagligdag. Boligerne er samlet i mindre stokke, der er formet, så de fremstår som homogene og veldisponerede volumener, der kan orienteres frit i forhold til verdenshjørnerne. Bedømmelseskomiteen har særligt bemærket de velmotiverede udkragninger, der definerer ankomstarealer og private terrasser. Denne disponering medvirker samtidig til at bygningerne fremstår humane og sympatiske. Bedømmelseskomiteen har bemærket den gode bearbejdning af ankomstforholdene. Facaderne er vist med tre forskellige overflader; skiferbeklædning, matsort sinusplade og plane alu-plader. Illustrationerne fra både Køge og København viser, at bygningerne naturligt kan indgå i de vidt forskellige situationer og samtidig fremstå med deres egen unikke karakter. Facaderne er generelt komponeret med fokus på at opnå variation og livfuldhed, så bygningernes arkitektur understøtter livet mellem husene. Adgangsarealer til boliger på 1. sal er udformet som en bred altangang, som er integreret i bygningens volumen. Brugen af farvet plexiglas medvirker til at give bebyggelsen et nutidigt og friskt udtryk. Samlet fremstår projektet meget overbevisende og rummer stort potentiale til videreudvikling. Byggeteknik og kvalitet De grundlæggende konstruktioner er de præfabrikerede rumstore byggemoduler i træ, som umiddelbart kan opstilles i tre lag (uden brug af lift). Der er god mulighed for lastnedføring og etablering af afstivende systemer. Fundamentet er for basisbyggesystemets vedkommende punktfundamenter, idet der etableres et ventileret kryberum under bygningen. Der er mulighed for randfundamenter mod en mindre merpris. De tilbudte konstruktioner vurderes generelt at være velegnede. Det bemærkes, at grundmodulet for ydervægge er monteret med et lag gips på de indvendige vægge, hvilket kan gøre væggene sårbare overfor slid. Taget er som standard udført med hygrodiode en form for dampspærre - der er udført med gode erfaringer, men også med særdeles dårlige erfaringer. Konstruktionen kræver, at taget jævnligt bliver opvarmet af sollys, og er derfor blandt andet ikke velegnet i nærheden af høj beplantning/bygninger. Byggesystemet tilbydes med tagkviste (tilkøb), hvilket kan stille store krav til besigtigelse og vedligeholdelse.

10 Bedømmelseskomiteens betænkning 9 Omkring bygningen monteres en rist, sådan at ventilation under huset sikres. Der er ikke beskrevet levetid for risten, ligesom der heller ikke er bemærkninger om renholdelse/vedligeholdelsesbehov. Badet er opført med vinyl på vådrumsgips i bruseniche. Gulve er med klinker. Væggene er opført med to lag vådrumsgips som underlag for vinylet (det skal bemærkes at byggeprogrammet kræver belastning svarende til N ifølge SBI anvisning 200, hvilket stiller krav til den valgte gulvplade). Der er beskrevet vådrumsmembran. De tilbudte installationer og armaturer vurderes at overholde byggeprogrammets mindstekrav. Kompaktunitten i hver bolig er med varmepumpe, som henter varme fra ventilationsanlæggets afkastluft. Varmepumpen bruges til opvarmning af boligen med indblæsning og opvarmning af brugsvand. Varmepumpen er placeret i boligen. For at hæve temperaturen på indblæsningsluften benyttes elvarmeflader. Udsugningen fra emhætten indgår i ventilationssystemet. Der kan opstå behov for hyppig rensning af ventilationskanaler på grund af eventuelt fedtaflejring fra mados. Køkkenet er som standard forsynet med 3 overskabe, hvilket er ud over byggeprogrammets minimumskrav. Det vurderes, at de valgte materialer og konstruktioner som helhed har nem og enkel vedligeholdelse, og kan leve op til principlangtidsplan for udgifter til planlagt vedligeholdelse. Dog vurderes der at være behov for yderligere præcisering af løsningen for gulv- og vægkonstruktionerne i baderummet, samt for tagkonstruktionen. Variationsmuligheder Byggesystemet og de tilbudte boligtyper medfører mange variationsmuligheder, både hvad angår sammensætning af boligtyper og indretning af de enkelte boliger. Det er arbejdsgruppens vurdering, at byggesystemet er så fleksibelt, at der uden større økonomiske konsekvenser vil kunne arbejdes med fortanding af stokkene både vertikalt og horisontalt i den videre bearbejdning ved lokale tilpasninger. Installationsløsningerne er fornuftige også med henblik på beboernes fremtidige disponering af boligerne ved opsætning af skillevægge. Byggesystemet vurderes at være generelt anvendeligt under de ønskede forhold med varierende bebyggelser med op til 4 etager. Det er umiddelbart småt med forslag til prisneutrale variationsmuligheder, når det gælder materialevalg, men teamet holder for så vidt alle muligheder åbne, når projekterne skal lokaltilpasses i den fortsatte proces. Projektet indeholder et udmærket katalog med prissatte variationsmuligheder (tagtyper og facadematerialer m.v.), samt en række tilkøbsmuligheder med terrasser, skure i terræn m.v.

11 Bedømmelseskomiteens betænkning 10 Forslag til disponering af Ravnsborgvej, Køge Bebyggelsesplanen i Køge er organiseret som en række stokke fra 1-3 etager med et minimum af fællesarealer. Ankomsten foregår fra nordsiden og opholdsarealer er naturligt disponeret mod syd. Bebyggelsen fremstår klar og rationel og projektet illustrerer på en fin måde mulighederne for valg af facademateriale og taghældning. Forslag til disponering af Ragnhildgadej, København Bebyggelsesplanen i København er ligeledes organiseret som en række stokke i 2-3 etager. Bebyggelsen er disponeret omkring to adgangsgivende stræder, hvor det sociale liv vil udspille sig. Mod Ragnhildgade er der udformet et langsgående murforløb, som er bygget sammen med gavlene og adgangstrapperne til altangangene. Denne disponering medvirker til at skabe et roligt og veldefineret uderum i bebyggelsen, og det viste facadeudtryk er både urbant og markant. Pris Pris på basisbyggesystem Prisen er uden forbehold kr ,00 kr. pr. m² ekskl. moms og dermed den laveste pris blandt de 5 tilbudsgivere (targetprisen er kr ,00 pr. m² ekskl. moms). Enhedspriser for variationsmuligheder og tilkøbsmuligheder Der tilbydes en række relevante variationsmuligheder vedrørende tage (ensidig taghældning eller saddeltag med tagpap) og facader (naturskifer eller sandwich aluplade), samt en række tilkøbsmuligheder vedrørende altaner, terrasser, skure, ovenlys, skodder, gavlvinduer m.v. Pris- og kvalitetsniveauet forekommer at være rimeligt. Rådgivning i fase 1 Rådgivning i fase 1 tilbydes samlet set for kr. 167,00 pr. m² ekskl. moms og næstbilligst blandt de 5 tilbudsgivere (targetprisen er kr. 200,00 pr. m² ekskl. moms).

12 Bedømmelseskomiteens betænkning 11 Samarbejde Totalentrepriseteamets nøglepersoner Bred sammensætning med meget kompetente medarbejdere, god kontinuitet med gennemgående nøglepersoner fra start til slut. God ledelsesmæssig forankring på toplederniveau i styregruppen. Erfarne projektledere fra respektive firmaer og en gennemgående projektchef til bemanding af projektgrupperne. Fagligt kompetent bemanding af projekteringsgrupperne og udførelsesgrupperne. Det er kendetegnende, at der opereres med en række gennemgående personer fra styregruppeniveau til projekteringsgruppeniveau til sikring af kommunikation og erfaringsopsamling med henblik på bedst mulig koordinering af projekterne. De enkelte medarbejderes arbejds- og ansvarsområder er godt beskrevet i relation til rammeaftalen. Tilbudsgiver udviser en høj grad af samarbejdsvilje og ansvarsbevidsthed med henblik på fælles valg af optimale løsningsmodeller. Teamet overser i farten, at der skal opereres med én styregruppe for rammeaftalen, og herunder én projektgruppe og én følgegruppe pr. projekt. Det anses dog for at være af mindre betydning, idet der under alle omstændigheder vil blive tale om gengangere i de forskellige projektgrupper, når der er tale om et mindre antal. Totalentrepriseteamets organisering Teamet opererer principielt med en flad organisationsstruktur, hvor beslutningstagere og designere for så vidt sidder tæt på de yderste led i produktionen. Teamet demonstrerer god forståelse for den partneringlignende samarbejdsform og beskriver på udmærket vis, hvordan der fokuseres på effektivitet og skabelse af kvalitet i samarbejdet og den industrialiserede proces. Teamets projektchef, der har stor erfaring med alment boligbyggeri, er den gennemgående nøgleperson på tværs af såvel organisationen som på tværs af projekterne. Teamets beskrivelse af kapaciteten er overbevisende. Der kan produceres op til m² årligt (ved toholdsskift), og der er på ingen måder taget eller udtrykt forbehold for hurtig iværksættelse af flere samtidige projekter. ---

13 Bedømmelseskomiteens betænkning 12 Tilbud fra Team Jönsson, Juul & Frost, Lemming & Eriksson og Taasinge Træ Byggesystem Arkitektonisk idé: Projektet er et træbaseret system, der leveres som færdigproducerede fladeelementer, der samles og monteres på støbte terrændæk. Længden på elementerne er maksimalt 9.6 m og etagedæk kan spænde op til 6.2 m. Byggesystemet er velafprøvet og leverandøren har stor erfaring med produktion af færdige elementer. Boligerne er vist gennemgående og med varierende bredder på henholdsvis 4.1 m, 5,1 m og 6,2 m, samt større bredder sammensat af flere moduler. Boligstørrelserne er som udgangspunkt henholdsvis 81 m2, 100 m2 og 121 m2 i to planer, men der kan også skabes varianter i ét plan med størrelser fra 93 m2 til 103 m2. Samlet er boligfordelingen god, og med de viste typer i forskellige bredder kan der skabes en varieret boligfordeling. Toiletter er planlagt som præfabrikerede glasfiberenheder, der altid monteres langs facaden. Køkkener er vist som en del af et samlet møbel, der knytter sig til indgangen, hvor man har anvist mulighed for etablering af en entre. Trapper er halvsvingstrapper, der knytter sig til toiletter og teknikskakte centralt i boligerne. Denne organisering giver sammen med de forskellige bredder gode muligheder for at indrette 1. sal i boligerne med værelser. De faste enheder som køkken, toilet og trappe er disponeret, så der i visse lejlighedstyper ikke er optimale møbleringsmuligheder. I de større boliger i ét plan (Boligtype D) er køkkenets og toilettets indbyrdes placering ikke hensigtsmæssig. Facaderne er tilbudt med sorte skærmtegl, der monteres på byggepladsen efter at facadeelementerne er opstillet. Der er herudover anvist alternative prisneutrale facadebeklædninger som stålplader, sinusplader, og lakerede stålpla-

14 Bedømmelseskomiteens betænkning 13 der mv., så der kan foretages tilpasning til lokale forhold. Vinduer og døre er organiseret som lodrette enheder, der forskydes indbyrdes, så der skabes et varieret facadeudtryk. Grundsystemet kan suppleres med træterrasse / plantekasse, altan eller karnap (tilkøb) og som et gennemgående tema er der vist tagkviste, der trækker ovenlys ned i boligerne og opbryder facadeudtrykket. Samlet fremstår facaderne veldisponeret og illustrationerne indikerer, at projektet kan placeres både i bymæssig bebyggelse og mere fritliggende områder. De viste tagkviste forekommer dog noget påklistrede og giver også byggetekniske udfordringer. Det arkitektoniske udtryk fremstår sympatisk og forfatterne har søgt at skabe en bebyggelsesform, der er varieret og tæt. Ønsket om tætheden er dog sket på bekostning af individet og boligernes primære funktioner og de viste bebyggelsesplaner efterlader tvivl om konceptet brugbarhed i arbejdsgruppen. Byggeteknik og kvalitet Der bruges præfabrikerede dæk- og vægflader, som opstilles og samles på stedet. Det angives, at der kan etableres op til 4 etager. Dækkenes sandwichkonstruktion giver mulighed for ret store spændvidder. I de viste eksempler er der endvidere åbnet mulighed for at erstatte en strækning med en tværvæg med stålbjælke således, at der kan etableres et stort opholdsrum. Randfundamenter og terrændæk støbes på stedet. Der er god mulighed for lastnedføring og etablering af afstivende systemer og de tilbudte konstruktioner vurderes generelt at være velegnede. Grundmodulet for ydervægge er monteret med to lag gips på de indvendige vægge, hvilket kan gøre væggene modstandsdygtige overfor slid. Desuden er dampspærren trukket tilbage, sådan at gennembrydning kan undgås, når der sættes skruer i pladen ved ophængning af diverse knager, reoler osv. og sådan, at der skabes hulrum til elføringsrør. Badeværelset er tænkt udført med en færdigproduceret enhed i glasfiber. Gulvet beklædes med klinker eller stenlignende kompositmateriale, mens der er opsat fliser på væggene. Løsningen skal udvikles og er ikke nærmere beskrevet. Badeværelset placeres langs ydervægge med deraf følgende mulighed for udluftning direkte til det fri. De tilbudte installationer og armaturer vurderes at overholde byggeprogrammets mindstekrav. Der bruges to varmepumper i hver bolig, en til opvarmning af boligen og en til opvarmning af varmt brugsvand. Opvarmningen af boligen sker ved indblæsning af varm luft. Varmepumpen er med fordamper i afkastluften og med kondensator i indblæsningsluften. Varmepumpen, til opvarmningen af det varme brugsvand, tager varme fra udeluften. Begge varmepumper er placeret som units i boligen. Når der er behov for yderligere at hæve temperaturen på indblæsningsluften benyttes elvarmeflader.

15 Bedømmelseskomiteens betænkning 14 Udsugningen i ventilationssystemet er delt, sådan at emhætten har separat afkast over tag. Der vil derfor ikke opstå behov for hyppig rensning af ventilationskanaler på grund af eventuelt fedtaflejring fra mados. Der er indregnet solceller til hver bolig i etagebyggeri (3 etager), og dermed er der planlagt opsat elmåler til både køb og salg af strøm. Byggesystemet tilbydes med tagkviste, hvilket kan stille store krav til besigtigelse og vedligeholdelse. Den foreslåede gangbro i etagebebyggelsen er ikke nærmere beskrevet, og kan stille store krav til vedligeholdelse og renholdelse også af arealet under gangbroen. Det vurderes, at de valgte materialer og konstruktioner har nem og enkel vedligeholdelse, og kan leve op til principlangtidsplan for udgifter til planlagt vedligeholdelse. Variationsmuligheder Byggesystemet og de tilbudte boligtyper medfører mange variationsmuligheder, både hvad angår boligtyper, sammensætning af boligtyper og indretning af de enkelte boliger. Det er arbejdsgruppens vurdering, at byggesystemet er så fleksibelt, at der uden større økonomiske konsekvenser vil kunne arbejdes med fortanding af stokkene både vertikalt og horisontalt i den videre bearbejdning ved lokale tilpasninger. Installationsløsningerne er yderst fornuftige med henblik på beboernes fremtidige disponering af boligerne ved opsætning af skillevægge. Byggesystemet er generelt anvendeligt under forhold med varierende bebyggelser med op til 4 etager. Der tilbydes forlods en række prisneutrale variationsmuligheder, hvad angår facadebeklædninger. Projektet indeholder et for så vidt udmærket katalog med prissatte variationsmuligheder, herunder forskellige tagtyper, skalmur, altaner, karnapper, terrasser m.v., samt tilkøbsmuligheder for forskellige boligindretninger inkl. mulighed for et ekstra badeværelse, og eventuelt fravalg af det tilbudte basiskøkken (sidstnævnte vedrørende boligkomplettering er ikke efterspurgt). Teamet lader det obligatoriske pulterrum/depotrum indgå som del af boligarealet; under den indvendige trappe i boliger med flere etager og blot som udlagt areal i etplansboligerne. Der tilbydes ikke tilkøb af skure eller lignende med henblik på faktisk etablering af pulterrum/depotrum.

16 Bedømmelseskomiteens betænkning 15 Forslag til disponering af Ravnsborgvej, Køge Forfatterne har søgt at opbryde bebyggelsen i mindre enheder, der sammenstilles i et tæt mønster med boligstænger, punkthuse, stræder og mindre gårdrum ud fra en stram skematik. I bebyggelsesplanen med to etager har alle boliger adgang fra terræn, og der er private arealer knyttet til hver enkelt bolig. Bebyggelsesplanen viser en pakning af boligerne i punkthusene, som ikke følger de viste basistyper. Disse boliger har ikke den samme frihedsgrad i indretningen og flere boliger er endvidere nordvendte, hvilket ikke er acceptabelt. De viste haveplaner følger skematikken fra boligerne. Fællesarealerne er neddroslet og placeret centralt i bebyggelserne i form af mindre pladsdannelser som, trods deres begrænsede størrelse, virker sympatiske set ud fra de viste illustrationer. I visse tilfælde er de private havearealer dog meget små og fællesområder i periferien af bebyggelsen burde indgå i de private have arealer. Forslag til disponering af Ragnhildgadej, København Som i Køge har forfatterne søgt at opbryde bebyggelsen i mindre enheder, der sammenstilles i et tæt mønster med boligstænger, punkthuse, stræder og mindre gårdrum ud fra en stram skematik. I bebyggelsen, der er med 3-4 etager, etableres der i 1. sals niveau en åben gangbro / adgangsvej, som leder frem til boligerne i de øvre etager mens de nedre boliger har adgang fra terræn. De viste gangbroer i galvaniseret stål efterlader et noget tillukket miljø i terrænniveau og sammenholdt med bebyggelsens kompakte udformning er der skabt meget smalle og indelukkede gårdrum centralt i bebyggelsen. Denne disponering er ikke acceptabel. Bedømmelseskomiteen er endvidere i tvivl om brandmyndighederne vil godkende redningsforholdende og tilgængeligheden til de indre dele af bebyggelsen. Bebyggelsesplanen viser en pakning af boligerne i punkthusene, som ikke følger de viste basistyper. Disse boliger har ikke den samme frihedsgrad i indretningen og flere boliger er endvidere nordvendte, hvilket ikke er acceptabelt. De viste haveplaner følger skematikken fra boligerne. Fællesarealerne er neddroslet og placeret centralt i bebyggelserne i form af mindre pladsdannelser som, trods deres begrænsede størrelse, virker sympatiske set ud fra de viste illustrationer. I visse tilfælde er de private havearealer dog meget små og fællesområder i periferien af bebyggelsen burde indgå i de private have arealer.

17 Bedømmelseskomiteens betænkning 16 Pris Pris på basisbyggesystem Prisen er uden forbehold kr ,00 kr. pr. m² ekskl. moms og dermed den næstlaveste pris blandt de 5 tilbudsgivere (targetprisen er kr ,00 pr. m² ekskl. moms). Enhedspriser for variationsmuligheder og tilkøbsmuligheder Der tilbydes en række relevante variationsmuligheder vedrørende tage (gitterspær med forzinket aluminiumsplader og græstage) og facader (skalmuring). Dertil en række tilkøbsmuligheder vedrørende altaner, karnapper, terrasser, carporte, forskellige færdige boligindretninger og tilkøb af ekstra solceller på facade eller kvist. Prisniveauet eller kvalitetsniveauet for disse tilkøbsmuligheder forekommer umiddelbart at være for højt. Rådgivning i fase 1 Rådgivning i fase 1 tilbydes samlet set for kr. 60,00 pr. m² ekskl. moms og er suverænt billigst blandt de 5 tilbudsgivere (targetprisen er kr. 200,00 pr. m² ekskl. moms). Honorartilbuddet forekommer urealistisk billigt og vækker en smule bekymring, afhængigt af om teamet mener, det kan lade sig gøre, eller om teamet blot er indstillet på at påtage sig en større risiko i projekternes fase 1. Samarbejde Totalentrepriseteamets nøglepersoner Bred sammensætning med meget kompetente medarbejdere, god kontinuitet med gennemgående nøglepersoner fra start til slut. God ledelsesmæssig forankring på toplederniveau i styregruppen. Erfarne projektledere fra respektive firmaer og en gennemgående projektchef til bemanding af projektgrupperne. Fagligt kompetent bemanding af projekteringsgrupperne og udførelsesgrupperne. Det er kendetegnende, at der opereres med en række gennemgående personer fra styregruppeniveau til projekteringsgruppeniveau til sikring af kommunikation og erfaringsopsamling med henblik på bedst mulig koordinering af projekterne. De enkelte medarbejderes arbejds- og ansvarsområder er overordnet beskrevet i relation til rammeaftalen. Det er positivt, at projektgruppen bemandes med en projektkonsulent med

18 Bedømmelseskomiteens betænkning 17 erfaring med billige boliger, men der savnes en nærmere redegørelse for det tætte samarbejdet med de producerende led (Taasinge Træ og badekabineproducenten). Teamet overser i farten, at der skal opereres med én styregruppe for rammeaftalen, og herunder én projektgruppe og én følgegruppe pr. projekt. Det anses dog for at være af mindre betydning, idet der under alle omstændigheder vil blive tale om gengangere i de forskellige projektgrupper, når der er tale om et mindre antal. Totalentrepriseteamets organisering Teamet demonstrerer god forståelse for den partneringlignende samarbejdsform. Der lægges god vægt på styring og kvalitetssikring (fagtilsyn m.v.) i udførelsesfaserne. Teamets projektchef, der har stor erfaring med alment boligbyggeri, er den gennemgående nøgleperson på tværs af organisationen og på tværs af projekterne. Teamets beskrivelse af projekteringsmæssig kapacitet er mindre overbevisende. Teamet har vurderet, at de kan klare at projektere 3-4 projekter samtidig, men anbefaler at der projekteres 1-2 projekter ad gangen. Det vil give en spredning af de konkrete projekter i rammeaftalen over stort set hele rammeaftalens løbetid. ---

19 Bedømmelseskomiteens betænkning 18 Tilbud fra Team Hoffmann, Arkitema og Boel Living Byggesystem Arkitektonisk idé: Projektet er baseret på et byggesystem af rumstore moduler, der i videst muligt omfang færdigproduceres på fabrik. Modulerne er opbygget med lette træbaserede vægge og etageadskillelser, der udvendigt kan beklædes med forskellige facadematerialer. Byggesystemets bund er i nederste boliglag produceret af højstyrkebeton, som danner en robust og uorganisk basis for de enkelte bygninger / boliger. Boligerne består af tre basistyper, der kan varieres og udvides i længderetningen. Boligstørrelserne er henholdsvis 85 m2, 100 m2 og 125 m2. Byggesystemets bredde er 440 cm og dette overordnede modul danner grundlag for byggesystemets fleksibilitet, der både kan forskydes vandret og lodret. Der opereres hovedsageligt med boligtyper i ét plan og adgang til boliger på 1. sal etableres med selvstændige udvendige trapper med ankomstbalkon, der disponeres sammen med et udvendigt depot. Boligplanerne er generelt disponeret med toiletter placeret mod facade og ruminddelingen kan herefter foretages på forskellige måder. De viste boligplaner er velfungerende, men rummer dog ikke nogen nytænkning. Trappens placering i de viste to etagers boliger medfører relativ stor intern trafik internt i boligen, hvilket ikke forekommer hensigtsmæssigt. Facaderne er tilbudt med fibercementplader, og der er anvist et varieret katalog med tilkøbsmuligheder til facadeaptering samt alternative materialer. Facaderne fremstår enkle og nøgterne. Der savnes dog en mere nuanceret arkitektonisk bearbejdning af bygningernes volumener og vinduesudformning. Depoter og adgangstrapper opbryder ankomstfacaderne og understøtter de private arealer omkring indgangen til de enkelte

20 Bedømmelseskomiteens betænkning 19 boliger på en god måde. Samlet fremstår projektet noget skematisk og det fremstår relativt anonymt både når det placeres i Køge og København. Byggesystemet / planløsningerne rummer ikke nogen nyskabende elementer eller udviklingsmuligheder. Byggeteknik og kvalitet De grundlæggende konstruktioner er de præfabrikerede rumstore byggemoduler i træ. Der er ikke gjort nærmere rede for bæreevne og stabilitet udover, at hver enkelt enhed er statisk stabil uden indvendige skillevægge. Det vurderes, at der sandsynligvis er god mulighed for lastnedføring og etablering af afstivende systemer. Fundamentet er for basisbyggesystemets vedkommende randfundamenter, hvorpå der lægges fundamentsbjælker, der er forberedt til forankring af byggemodulerne. De tilbudte konstruktioner vurderes generelt at være velegnede. Grundmodulet er monteret med et lag gips på de indvendige vægge, hvilket kan gøre væggene sårbare overfor slid. Bad er opført med vådrumsgips med membran og fliser på væggene i bruseområdet og med gulvklinker udlagt på højstyrkebeton. Der er beskrevet vådrumsmembran. De tilbudte installationer og armaturer vurderes at overholde byggeprogrammets mindstekrav. Der etableres en varmepumpe i hver bolig til opvarmning af boligen. Der er ikke redegjort nærmere for opvarmning af varmt brugsvand. El-kontakter er udført trådløse for at give mest mulig fleksibilitet ved opsætning af flere kontakter eller ændringer i rumopdeling. Der er ingen oplysninger om levetider eller vedligeholdelse. Der regnes med etablering af m² solceller pr. bolig. Materiale- og konstruktionsbeskrivelserne er generelt kortfattede, og rummer ingen nærmere angivelse af levetider og vedligeholdelsesintervaller. Der er dog udarbejdet en drifts- og vedligeholdelsesplan, der sandsynliggør, at udbuddets krav om nem og enkel vedligeholdelse, og om udgifter til planlagt vedligeholdelse kan opfyldes. Variationsmuligheder Byggesystemet og de tilbudte boligtyper medfører en del variationsmuligheder, både hvad angår boligtyper, sammensætning af boligtyper og indretning af de enkelte boliger. Installationsløsningerne er fornuftige med henblik på beboernes fremtidige disponering af boligerne ved opsætning af skillevægge.

21 Bedømmelseskomiteens betænkning 20 Byggesystemet synes at være generelt anvendeligt under forhold med varierende bebyggelser med op til 4 etager. Det er sparsomt med prisneutrale variationsmuligheder. Projektet indeholder til gengæld et stort antal prissatte variationsmuligheder, herunder forskellige tagtyper og facadebeklædninger, altaner, terrasser m.v., samt tilkøbsmuligheder for forskellige boligindretninger inkl. et større udvalg af skabe og hårde hvidevarer (sidstnævnte vedrørende boligkomplettering er ikke efterspurgt). Variations- og tilkøbsmulighederne er mange, men de forekommer traditionelle og for en dels vedkommende uden for rækkevidde med de økonomiske vilkår, der ligger til grund for AlmenBolig+ konceptet. En forudsætning for basisbyggesystemet er, at boligerne orienteres på byggegrund med facaderne i retning nord / syd, inden for +/- 5 gr. Det er bedømmelseskomiteens vurdering, at denne forudsætning er tæt på uacceptabel, hvad variationsmuligheder angår. Forslag til disponering af Ravnsborgvej, Køge Bebyggelsesplanen er opbygget med enkle og velfungerende stokke, der er opbrudt i mindre enheder. Fordelingen mellem private og fælles udearealer er optimeret. Bebyggelsesplanen er søgt varieret med forskydninger til både ankomst og havesiden. Denne variation understøtter opfattelsen af den individuelle bolig og medfører, at de private udearealer er veldisponerede og med høj brugsværdi. Forslag til disponering af Ragnhildgadej, København Bebyggelsesplanen er opbygget med enkle og velfungerende stokke, der er opbrudt i mindre enheder. Fordelingen mellem private og fælles udearealer er optimeret. Bebyggelsesplanen er relativt skematisk og adgangen til boligerne foregår konsekvent fra nordsiden, mens sydsiden er disponeret med private opholdsarealer. Denne disponering betyder, at der ikke skabes det liv mellem boligerne, som man fx kender fra Kartoffelrækkerne, som forfatterne anvender som reference for deres bebyggelse.

22 Bedømmelseskomiteens betænkning 21 Pris Pris på basisbyggesystem Prisen er kr ,00 kr. pr. m² ekskl. moms og dermed den tredje dyreste pris blandt de 5 tilbudsgivere (targetprisen er kr ,00 pr. m² ekskl. moms). Den anførte pris omfatter tilbudsprisen, tillagt 8 % for forudsat regionstillæg (transport til f.eks. sjælland). Der er tilbudt et lidt mindre regionstillæg på 4 %, hvis byggepladsen er beliggende I Jylland eller på Fyn, men over 80 km. fra produktionsstedet. Enhedspriser for variationsmuligheder og tilkøbsmuligheder Der tilbydes en lang række variationsmuligheder vedrørende facader og tage. Dertil en række tilkøbsmuligheder vedrørende altaner, inddækkede altaner, terrasser, skur med affaldsplads m.v. Dertil indvendige vægmoduler, indvendige døre, udvidet køkken, hårde hvidevarer og skabe. Prisniveauet eller kvalitetsniveauet for disse tilkøbsmuligheder forekommer umiddelbart at være rimelige, men samlet set uden for økonomisk rækkevidde. Rådgivning i fase 1 Rådgivning i fase 1 tilbydes samlet set for kr. 315,00 pr. m² ekskl. moms og er suverænt det dyreste blandt de 5 tilbudsgivere (targetprisen er kr. 200,00 pr. m² ekskl. moms). Det forekommer urimeligt dyrt, når udgangspunktet er et standardiseret basisbyggesystem. Samarbejde Totalentrepriseteamets nøglepersoner Bred sammensætning med kompetente medarbejdere, god kontinuitet med gennemgående nøglepersoner fra start til slut. Den ledelsesmæssige forankring i styregruppen er ikke helt tilfredsstillende for Hoffmanns vedkommende. Det burde som minimum være Afdelingschef Palle Priska, der repræsenterer Hoffmann I styregruppen. Erfarne projektledere fra respektive firmaer og en gennemgående projektchef til bemanding af projektgrupperne. Fagligt kompetent bemanding af projekteringsgrupperne og udførelsesgrupperne. Det er kendetegnende, at der opereres med en række gennemgående personer fra styregruppeniveau til projekteringsgruppeniveau til sikring af kommunikation og erfaringsopsamling med henblik på bedst mulig koordinering af projekterne. De enkelte medarbejderes arbejds- og ansvarsområder er beskrevet i relation til rammeaftalen og de forestående arbejdsprocesser. Det er positivt, at både projektgrupperne og projek-

23 Bedømmelseskomiteens betænkning 22 teringsgrupperne inddrager kompetencer fra udførelsesgrupperne tidligt i processen for de enkelte projekter. Der savnes en nærmere redegørelse for det tætte samarbejdet med de producerende led (Boel Living). Totalentrepriseteamets organisering Teamet demonstrerer forståelse for den partneringlignende samarbejdsform. Der lægges god vægt på styring, kvalitetssikring og inddragelse af alle praktiske forhold i alle faser. Teamet tilrettelægger til en vis grad den daglige projektstyring og administration af projektmateriale m.v. på en byggeweb, der administreres af projekteringslederen. Teamets beskrivelse af kapacitet er mindre overbevisende. I tilbudsforudsætningerne er anført, at der maksimalt kan regnes med levering af 3 basisboliger om ugen. Det vil give en spredning af de konkrete projekter i rammeaftalen over stort set hele rammeaftalens løbetid. Det vækker bekymring mht. leverancesikkerhed, at Hoffmann fralægger sig ansvaret for Boel Livings evne til at levere i større omfang, og udtrykker stor interesse for, at Boel Livings byggemodulleverancer skal overgå som rene bygherreleverancer

24 Bedømmelseskomiteens betænkning 23 Tilbud fra Team De Meeuw Oirschot, Cubo arkitekter, COWI og Kristine Jensen Byggesystem Arkitektonisk idé: Projektet er baseret på et velafprøvet hollandsk byggesystem, der er sammensat af henholdsvis 3 x 3 x3 m og 3 x 6 x 3 m moduler. De enkelte moduler er opbygget med bærende stålsøjler i hjørnerne, betondæk og lette isolerede facader. Byggesystemet kan kombineres med mange variationsmuligheder og det maksimale etageantal kan nå helt op til syv etager. Boligerne er som udgangspunkt opbygget med tre moduler, der danner grundenheden i de enkelte boliger. Grundenheden består af et køkken / alrumsmodul samt et toilet / indgangsmodul. Modulerne er disponeret, så både køkken og toilet er placeret langs facader, og fra alrummet er der adgang til værelsesmoduler, som kan adderes både horisontalt og vertikalt. Planløsningerne er velfungerende og relationen mellem indgangsmodul og køkken er nyskabende og åbner mulighed for varierede og fleksible indretninger. Ved boliger i to etager danner den interne trappe, teknikskakten og en åben durchsicht en rumlig helhed, som bliver boligens omdrejningspunkt. Interne ganglinier i boligerne er søgt minimeret og samlet fremstår boligerne gode og rationelle. Boligstørrelserne er henholdsvis 83 m2, 102 m2 og 124 m2 og indfrier hermed programkravene på en fin måde. Facaderne er tilbudt med sinusplader og vinduesudformningen er varieret og udnytter byggesystemets muligheder fuldt ud. Der er endvidere vist alternative facadebeklædninger med henholdsvis facadeplader og træbeklædning. Alle facadetyper fremstår velafklarede og med respekt for byggesystemets muligheder og begrænsninger.

25 Bedømmelseskomiteens betænkning 24 Forfatterne har samlet skabt et fleksibelt og spændende byggesystem, som kan varieres og som har et stort potentiale for videreudvikling. Det arkitektoniske udtryk er sikkert og variationen i facadeudtrykket fremhæver det modulære byggesystem på en enkel og ligefrem måde. Samlet fremstår projektet overbevisende og byggesystemet rummer gode udviklingsmuligheder. Byggeteknik og kvalitet De grundlæggende konstruktioner er de præfabrikerede byggemoduler på ca. 3x3x3m og 3x3x6 m i stål/beton/lette facader, som kan opstilles i op til 7 lag. Principper for lastnedføring og afstivende systemer er overbevisende beskrevet. De tilbudte konstruktioner vurderes generelt at være velegnede. Grundmodulerne er monteret med to lag gips på de indvendige vægge, hvilket kan gøre væggene modstandsdygtige overfor slid. Badet er placeret ved ydervæg og med vindue, og dermed god udluftningsmulighed som supplement til den almindelige udsugning gennem ventilationsanlægget. Der opsættes fliser på vådrumsgips i brusekabine, og gulvet i bad er beklædt med vinyl på gulvplade (det skal bemærkes at bygeprogrammet kræver belastning svarende til N ifølge SBI anvisning 200, hvilket stiller krav til den valgte gulvplade). De tilbudte installationer og armaturer vurderes at overholde byggeprogrammets mindstekrav. Den tilbudte boligventilationsenhed i hver bolig er med varmepumpe, som henter varme fra ventilationsanlæggets afkastluft. Varmepumpen bruges til opvarmning af boligen med indblæsning og opvarmning af brugsvand. Systemet er yderligere suppleret med en luft/luft varmepumpe til sikring af nødvendig varmekapacitet i de koldeste måneder. Varmesystemet er tænkt udført med en central rumføler plus mulighed for regulering på indblæsningsarmaturet i de valgte rum. Emhætte udføres med separat afkast over tag. Det vurderes, at de valgte materialer og konstruktioner har nem og enkel vedligeholdelse, og kan leve op til principlangtidsplan for udgifter til planlagt vedligeholdelse. Variationsmuligheder Byggesystemet og de tilbudte boligtyper medfører mange variationsmuligheder, både hvad angår sammensætning af boligtyper og indretning af de enkelte boliger. Installationsløsningerne er fornuftige også med henblik på beboernes fremtidige disponering af boligerne ved opsætning af skillevægge. Byggesystemet vurderes at være generelt anvendeligt under de ønskede forhold med varierende bebyggelser med op til 4 etager.

26 Bedømmelseskomiteens betænkning 25 Det er umiddelbart småt med forslag til prisneutrale variationsmuligheder, når det gælder materialevalg, men teamet holder for så vidt alle muligheder åbne, når projekterne skal lokaltilpasses i den fortsatte proces. Projektet indeholder et noget sparsomt katalog med prissatte tilkøbsmuligheder (altaner, karnap og solafskærmninger). Tilkøbsmuligheder vedrørende terrasser og skure i terræn er helt undladt. Forslag til disponering af Ravnsborgvej, Køge Bebyggelsesplanen er velfungerende og med en god fordeling mellem fælles arealer og private arealer. Der er vist 70 boliger. Boligerne er disponeret i 1-2 etager og adgangen foregår altid fra terræn. Alle boliger er forsynet med et brugbart privat haveareal og ved indgangsarealerne er der skabt beskyttede forarealer til de enkelte boliger. Forslag til disponering af Ragnhildgadej, København Bebyggelsesplanen er velfungerende og med en god fordeling mellem fælles arealer og private arealer. Der er vist 108 boliger. Bebyggelsen udformet i 2-4 etager. Adgangen til de øvre etager foregår via udvendige ståltrapper. Projektmaterialet viser dog ikke fyldestgørende, hvorledes trapperne indgår i den samlede udformning. Pris Pris på basisbyggesystem Prisen er uden forbehold kr ,00 kr. pr. m² ekskl. moms og dermed den absolut dyreste pris blandt de 5 tilbudsgivere (targetprisen er kr ,00 pr. m² ekskl. moms). Enhedspriser for variationsmuligheder og tilkøbsmuligheder

Tilpasning mellem 85 og 125 m 2

Tilpasning mellem 85 og 125 m 2 Tilpasning mellem 85 og 125 m 2 Bedømmelseskomiteens betænkning 1 INDHOLDSFORTEGNELSE BEDØMMELSESKOMITEEN... 2 Bedømmelseskomitéen... 2 Arbejdsgruppen fra KAB... 2 Arbejdsgruppen fra 3B... 2 Rådgiver for

Læs mere

Byggesystemet et boligkoncept i rumstore træelementer 1 til 3 etager

Byggesystemet et boligkoncept i rumstore træelementer 1 til 3 etager stairs Byggesystemet et boligkoncept i rumstore træelementer 1 til 3 etager KAB Boligforeningen 3B Domea Almen Bolig + Rammeaftale 1 variationer Scandibyg a/s ONV Arkitekter Bascon A/S Ellehauge & Kildemoes

Læs mere

Grunden (matr. nr. 123 og 950 Utterslev) er beliggende ved Hillerødgade, Grøndalsvænge Allé og S-togsbanen (Frederiksberg linien)

Grunden (matr. nr. 123 og 950 Utterslev) er beliggende ved Hillerødgade, Grøndalsvænge Allé og S-togsbanen (Frederiksberg linien) 3. september 2009 Bilag 1 til indstilling Boligpakke 1 - Støtte til nybyggeri af almene familie- og plejeboliger på Grøndalsvænge Allé - Redegørelse for projekt, arkitektur og planlægning. Sagsnr. 2009-291147

Læs mere

Stenløse Syd. 65 lavenergiboliger

Stenløse Syd. 65 lavenergiboliger Stenløse Syd 65 lavenergiboliger Velkommen til Stenløse Syd nye, moderne lavenergiboliger Stenløse Syd er Stenløse-Ølstykke Boligforenings seneste boligafdeling i en helt ny bydel af samme navn. Boligerne

Læs mere

STARTBO NÆSTVED SNEPPEVEJ REV STARTBO

STARTBO NÆSTVED SNEPPEVEJ REV STARTBO STARTBO NÆSTVED SNEPPEVEJ REV 29-09-2017 STARTBO BYGGEGRUNDEN Beskrivelse af arkitektur Vores teams forslag og hovedgreb tager udgangspunkt i det, som er beskrevet i Startbos idéoplæg: Startbo-konceptet

Læs mere

Beslutningsreferat fra SunshineHouse workshop 9. maj 2011.

Beslutningsreferat fra SunshineHouse workshop 9. maj 2011. 03-06-2011 Beslutningsreferat fra SunshineHouse workshop 9. maj 2011. Deltagere i workshoppen se vedhæftede deltageroversigt. Dagsorden for mødet: 1. Bygherrerådgivers og bygherres overordnede præsentation

Læs mere

Danhostel Næstved PROJEKTFORSLAG - MAJ 2017 CASA ARKITEKTER

Danhostel Næstved PROJEKTFORSLAG - MAJ 2017 CASA ARKITEKTER Danhostel Næstved PROJEKTFORSLAG - MAJ 2017 CASA ARKITEKTER PRÆSENTATION Præstøvej 65, 4700 Næstved Ejendommen Præstøvej 65 i Næstved, som oprindeligt i 1976 er bygget som hjem for nonner af Skt. Elisabeth

Læs mere

STARTBO HOLBÆK SLOTSHAVEN STARTBO STARTBO STARTBO

STARTBO HOLBÆK SLOTSHAVEN STARTBO STARTBO STARTBO STARTBO HOLBÆK SLOTSHAVEN 1-11-2017 STARTBO STARTBO STARTBO BYGGEGRUNDEN Beskrivelse af arkitektur Vores teams forslag og hovedgreb tager udgangspunkt i det, som er beskrevet i Startbos idéoplæg: Startbo-konceptet

Læs mere

Vi forestiller os at bygge en kombination af almene familieboliger og almene senior-egnede boliger i en størrelse som aftales

Vi forestiller os at bygge en kombination af almene familieboliger og almene senior-egnede boliger i en størrelse som aftales 1 2 3 Vi forestiller os at bygge en kombination af almene familieboliger og almene senior-egnede boliger i en størrelse som aftales nærmere i tæt samarbejde mellem Domea og kommunen. Ved denne fordeling,

Læs mere

STARTBO STARTBO NÆSTVED

STARTBO STARTBO NÆSTVED STARTBO STARTBO NÆSTVED SNEPPEVEJ 19-05-2017 BYGGEGRUNDEN Beskrivelse af arkitektur Vores teams forslag og hovedgreb tager udgangspunkt i det, som er beskrevet i Startbos idéoplæg: Startbo-konceptet er

Læs mere

BILAG 1 partnerskaber

BILAG 1 partnerskaber BILAG 1 partnerskaber indhold: Kort beskrivelse af fem konceptoplæg fra de almene boligorganisationer 1/ Generationernes Byhus KAB / 3B 2/ Småt og Smart - Almene Storbyboliger Lejerbo / fsb / AAB 3/ Blandede

Læs mere

ENERGI-O BOLIGEN. Det visionære svar på fremtidens behov

ENERGI-O BOLIGEN. Det visionære svar på fremtidens behov ENERGI-O BOLIGEN Det visionære svar på fremtidens behov 1 Forord ved Lejerbo 2 Den arkitektoniske hovedidé 3 Boligen- 4 grundmodeller 4 Energiforbrug 5 Placeringen i landskabet 6 Kontakter side 3 1. IDEEN

Læs mere

RENOVERING AF AFDELING 305 OG 306, BJERRINGBRO ANDELSBOLIGFORENING

RENOVERING AF AFDELING 305 OG 306, BJERRINGBRO ANDELSBOLIGFORENING RENOVERING AF AFDELING 305 OG 306, BJERRINGBRO ANDELSBOLIGFORENING DISPOSITIONSFORSLAG 09.03.2015 - REV. 16.06.2016 BOLIGSTRUKTUR AFDELING 305 Renoveringen af afdeling 305 er omfattende. På boligetagerne

Læs mere

HAVELEJLIGHEDER. - en ny boligtype. version 3.2

HAVELEJLIGHEDER. - en ny boligtype. version 3.2 HAVELEJLIGHEDER - en ny boligtype version 3.2 UiD 2004 Hvilke boligtyper imødekommer nutidens krav? Parcelhuset kan indrettes individuelt, adgangsforholdene er private og haven er ens egen... men det er

Læs mere

HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC. Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55

HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC. Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55 HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55 BESKRIVELSE Idegrundlaget Projektet tager udgangspunkt i at skabe funktionalitet såvel som fleksibilitet,

Læs mere

Combihouse. Når valget falder på et Combihouse, er valget samtidigt faldet på friheden til, selv at designe drømmeboligen.

Combihouse. Når valget falder på et Combihouse, er valget samtidigt faldet på friheden til, selv at designe drømmeboligen. www.combihouse.dk Combihouse Når valget falder på et Combihouse, er valget samtidigt faldet på friheden til, selv at designe drømmeboligen. Konceptet hedder Combihouse, da det er meningen at boligkøberen

Læs mere

FLADSTRANDSPARKEN. - Terrassehuse, gårdhavehuse og længehuse

FLADSTRANDSPARKEN. - Terrassehuse, gårdhavehuse og længehuse FLADSTRANDSPARKEN - Terrassehuse, gårdhavehuse og længehuse Fladstrandsparken De 84 miljø- og energirigtige familieboliger er opført i en arkitektur, der i sin stilrene enkelthed spiller flot sammen med

Læs mere

Fyrværkeriparken. Fremtidens bæredygtige boliger i Seest

Fyrværkeriparken. Fremtidens bæredygtige boliger i Seest Fyrværkeriparken Fremtidens bæredygtige boliger i Seest Afdeling 955-0 Lejerbo Kolding Pakhustorvet 4 35 lækre boliger i skønne omgivelser med gode fællesarealer og fælleshus 6000 Kolding Telefon 3812

Læs mere

bilag 2 nybyggeri af almene boliger

bilag 2 nybyggeri af almene boliger bilag 2 nybyggeri af almene boliger NOVEMBER 2018 Indhold: OVERSIGT s. 2 STORE SOLVÆNGET s. 3 baggrund OG ØKonomi s. 4 Illustration: Store Solvænget, 3B ONV Arkitekter / JAJA Architects oversigt Intro

Læs mere

Boligselskabet NordBo Stormgade og Nyhavnsgade Ansøgning om støtte til opførelse af 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger (skema A).

Boligselskabet NordBo Stormgade og Nyhavnsgade Ansøgning om støtte til opførelse af 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger (skema A). Punkt 21. Boligselskabet NordBo Stormgade og Nyhavnsgade Ansøgning om støtte til opførelse af 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger (skema A). 2012-43871. By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

BILAG 1 ALMENE BOLIGER I NORDHAVN

BILAG 1 ALMENE BOLIGER I NORDHAVN 1 BILAG 1 ALMENE BOLIGER I NORDHAVN 2 ALMENE BOLIGER I NORDHAVN INDHOLDSFORTEGNELSE OG INDLEDNING SIDE INDHOLDSFORTEGNELSE OG INDLEDNING Indholdsfortegnelse 2 Om udbuddet af grundkapital i Nordhavn 2 GRUNDKAPITAL

Læs mere

ALBERTSLUND SYD GÅRDHUSENE PRØVEHUS

ALBERTSLUND SYD GÅRDHUSENE PRØVEHUS ALBERTSLUND SYD GÅRDHUSENE PRØVEHUS Albertslund Syd, gård- og rækkehusene, Albertslund Syd, gårdhusene, 1966 2007 løsningsforslag gårdhuse NOVA5 arkitekter as løsningsforslag gårdhuse NOVA5 arkitekter

Læs mere

Boligselskabet Domea Aabybro Vinkelen - afdeling nye boliger i passivhusstandard i størrelsen 98 og 114 m 2 beliggende på Gjøl

Boligselskabet Domea Aabybro Vinkelen - afdeling nye boliger i passivhusstandard i størrelsen 98 og 114 m 2 beliggende på Gjøl Boligselskabet Domea Aabybro Vinkelen - afdeling 058-28 8 nye boliger i passivhusstandard i størrelsen 98 og 114 m 2 beliggende på Gjøl Rev.: 12.07.2018 Boligselskabet Domea Aabybro Vinkelen BEBYGGELSEN

Læs mere

AlmenBolig + et forsøgsprojekt. v Rolf Andersson, byggechef

AlmenBolig + et forsøgsprojekt. v Rolf Andersson, byggechef AlmenBolig + et forsøgsprojekt v Rolf Andersson, byggechef Vi mangler i høj grad børnefamilien med lav eller mellem indkomster i den almene boligsektor De flytter fordi de ikke kan finde en passende bolig

Læs mere

Skema A Almen Bolig + Ragnhildgade KBH

Skema A Almen Bolig + Ragnhildgade KBH Skema A Almen Bolig + Ragnhildgade KBH Set fra Rovsingsgade Dette forslag indeholder 3 almenbolig+ boliger udført som rækkehuse i 2 og 3 etager.rækkehuse i 3 etager opføres med 1-plans handicapvenlige

Læs mere

14 NYE BOLIGER PÅ KJELDING HØJ

14 NYE BOLIGER PÅ KJELDING HØJ 14 NYE BOLIGER PÅ KJELDING HØJ 17.03.2011 boligbebyggelse på kjelding høj i struer 2 OVERORDNET DISPONERING Den udbudte, smukt placerede storparcel på Kjelding Høj er karakteriseret ved et fint kuperet

Læs mere

Engstrandskolen. Hvidovrevej 440, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Engstrandskolen. Hvidovrevej 440, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Engstrandskolen Adresse Placering Beskrivelse af bygningen Hvidovrevej 440, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Engstrandskolen er bygget i 1978 i 2 etaper, og er renoveret i 2003. Bygningerne

Læs mere

.,, ) 25,.,,, 2 2 ) -, ).,,,!11%)6,!$$, 5,78, 5, )459,,)6!11", 5. 5 #,,)9 )8 2, 5, 2 ' ) 8 2 5.,, 5,5

.,, ) 25,.,,, 2 2 ) -, ).,,,!11%)6,!$$, 5,78, 5, )459,,)6!11, 5. 5 #,,)9 )8 2, 5, 2 ' ) 8 2 5.,, 5,5 =1'0>9 4 2?? )??#%!'??1'0.!# $(&$0&#$!%!"#$!%&!'$(!#()$)$)! * +,-.,,/!0$'"(1( ##!'(#0# 2,3 ) 42 2.,, ) 25,.,,, 2 2 ) -, ).,,,!11%)6,!$$, 5,78, 5, )459,,)6!11", 5. 5 #,,)9 )8 2, 5, 2 ' ) 8 2 5.,, 5,5 ):2,

Læs mere

Grønjords Ager. Boligselskabet Domea Odder bygger 35 nye attraktive almene lejeboliger. Udlejning og administration Læs mere på

Grønjords Ager. Boligselskabet Domea Odder bygger 35 nye attraktive almene lejeboliger. Udlejning og administration Læs mere på Grønjords Ager Boligselskabet Domea Odder bygger 35 nye attraktive almene lejeboliger Udlejning og administration Læs mere på www.domea.dk Grønjords Ager De nye almene boliger opføres som rækkehuse, der

Læs mere

Tilpasning mellem 85 og 125

Tilpasning mellem 85 og 125 Maj 2014 Tilpasning mellem 85 og 125 m 2 AlmenBolig+ Tømmergården, Jyllinge Bedømmelseskomiteens betænkning Bedømmelseskomiteens betænkning 1 INDHOLDSFORTEGNELSE GENERELLE BEMÆRKNINGER... 2 TILBUDSGIVERE...

Læs mere

Fyns almennyttige Boligselskab

Fyns almennyttige Boligselskab Trinekær har boliger på hele Fyn. Vi udlejer mere end 8.500 boliger, der huser ca. 20.000 lejere, i mere end 90 afdelinger. www.fabbo.dk Fyns almennyttige Boligselskab Vestre Stationsvej 5 5000 Odense

Læs mere

Projektet er beliggende på ejendommen matr.nr. 5457, Udenbys Klædebo Kvarter og er omfattet af lokalplan 423 Ragnhildgade Vest.

Projektet er beliggende på ejendommen matr.nr. 5457, Udenbys Klædebo Kvarter og er omfattet af lokalplan 423 Ragnhildgade Vest. Teknik- og Miljøforvaltningen Støttet Byggeri NOTAT 29. september 2010 Bilag 1 til indstilling 'Boligpakke 1' - Støtte til nybyggeri af familie- og plejeboliger på Ragnhildgade - Redegørelse for projekt,

Læs mere

Klosteret i Næstved. Moderne boliger i historisk bygning

Klosteret i Næstved. Moderne boliger i historisk bygning Klosteret i Næstved 33 Moderne boliger i historisk bygning OM Klosteret I Næstved ombygger vi det tidligere nonnekloster og vandrehjem til 33 attraktive boliger. Det bliver vores første boliger i Næstved

Læs mere

Boligselskabet Midtsjælland Afd SØTORVET, Hvalsø. 47 nye lavenergiboliger i størrelsen m2 beliggende i Hvalsø.

Boligselskabet Midtsjælland Afd SØTORVET, Hvalsø. 47 nye lavenergiboliger i størrelsen m2 beliggende i Hvalsø. Boligselskabet Midtsjælland Afd. 146-1 SØTORVET, Hvalsø 47 nye lavenergiboliger i størrelsen 73-108 m2 beliggende i Hvalsø. Boligselskabet Midtsjælland Afd. 146-1 SØTORVET, Hvalsø BEBYGGELSE Boligselskabet

Læs mere

Sommerhus i Kandestederne for fam. Mogens B Larsen

Sommerhus i Kandestederne for fam. Mogens B Larsen Sommerhus i Kandestederne for fam. Mogens B Larsen Dødningebakken 33, 9990 Skagen, Ejerlav Starholm, Matrikel 3n - Ejendom 178705 Februar 2011 1 Disponering og arkitektoniske ideer Huset har to udtryk

Læs mere

NYE SENIORBOLIGER I SULSTED. Boligselskabet Nordjylland Kuben Management Kjaer & Richter FEB 2018

NYE SENIORBOLIGER I SULSTED. Boligselskabet Nordjylland Kuben Management Kjaer & Richter FEB 2018 NYE I SULSTED BYEN / LANDSBYEN - kultur og identitet - beboersammensætning - overblik - tryghed - liv og omsorg SUNDHED - motion - kreativitet - lys og luft / udeliv - boligfleksibilitet og -hensyn BOLIGEN

Læs mere

Skovshoved Skole SKUB-projektet

Skovshoved Skole SKUB-projektet Skovshoved Skole SKUB-projektet Nyhedsbrev om ombygningen af Skovshoved Skole April 2008 SKUB: Peter Boris Damsgaard Projektleder byggeri, SKUB Telefon 3998 0924 pbd@gentofte.dk GENTOFTE KOMMUNE Lene Jensby

Læs mere

2. TEMAGRUPPEMØDE BOLIG

2. TEMAGRUPPEMØDE BOLIG REOVERIG AF GÅRDHUSEE ALBERTSLUD VEST 2. TEMAGRUPPEMØDE BOLIG IDRETIG IPUT FRA SIDSTE MØDE: MED Stor fleksibilitet Valgmuligheder for den enkelte Overblik langs facaden Valgfrihed til indretning af køkken

Læs mere

Lind B. Lind 1B - 180 Perspektiv set fra havesiden

Lind B. Lind 1B - 180 Perspektiv set fra havesiden Perspektiv set fra havesiden 6830 7990 6830 Evt. carport / garage 41,0 m² Teknik TV Soveværelse 13,7 m² Bad 6,2 m² Walk-in-Cl. 5,2 m² Opholdsstue 23,4 m² 1260 5690 2520 Terrasse Køkken-alrum 29 m² opv

Læs mere

ARKADERNE 45 ALMENE BOLIGER I TINGBJERG

ARKADERNE 45 ALMENE BOLIGER I TINGBJERG ARKADERNE 45 ALMENE BOLIER I TINBJER 2 INDHOLDSFORTENELSE Side 3 Oversigt og beskrivelse Side 4 Oversigt blok 19 Side 5 Oversigt blok 20 Side6 Oversigt blok 21 Side 7 Lejlighedsplan type E Side 8 Lejlighedsplan

Læs mere

Afdeling 114 Teglparken, Ringkøbingvej

Afdeling 114 Teglparken, Ringkøbingvej Afdeling 114 Teglparken, Ringkøbingvej FællesBo afd. 114 Teglparken Adresse Teglparken, Ringkøbingvej 64 boliger Boligtyper 10 boliger af boligtype 1-112 m 2 22 boliger af boligtype 2-69,5 m 2 32 boliger

Læs mere

PLUMS GÅRD. Moderne boliger midt i Assens BOLIGER VI LEVER I

PLUMS GÅRD. Moderne boliger midt i Assens BOLIGER VI LEVER I PLUMS BOLIGER VI LEVER I GÅRD Moderne boliger midt i Assens Nyt spændende boligområde midt i Assens FAB bygger 55 moderne lejligheder ved træ laden i Plums Gård. Tæt på gågade / sivegade og i gåafstand

Læs mere

KRYBILYPARKEN BRYLLE. Fyns Almennyttige Boligselskab fabbo.dk

KRYBILYPARKEN BRYLLE. Fyns Almennyttige Boligselskab fabbo.dk KRYBILYPARKEN BRYLLE Fyns Almennyttige Boligselskab fabbo.dk FAB s byggeri i Brylle - Krybilyparken - består af 19 traditionelle boliger med en fin indretning og en rigtig god planløsning, alle bygget

Læs mere

Niverødgård. 19 ældrevenlige boliger

Niverødgård. 19 ældrevenlige boliger Niverødgård 19 ældrevenlige boliger 1 Mariehøj Mariehøj Byvejen Nivåvej Niverød Kongevej Rantzausvej Birkedommer Allé 2 Niverødgården Beliggenhed Niverødgård ligger i Niverød i Fredensborg Kommune, tæt

Læs mere

AR KITEMA NY BOLIGBEBYGGELSE I MONTANAGADE AUGUST 2014

AR KITEMA NY BOLIGBEBYGGELSE I MONTANAGADE AUGUST 2014 AR KITEMA NY BOLIGBEBYGGELSE I AUGUST 2014 ARKITEMA HJØRNET AF OG AR KITEMA NORD SITUATIONSPLAN MED BEBYGGELSENS GÅRDRUM 1:250 AR KITEMA FACADE MOD 1:250 FACADE MOD 1:250 AR KITEMA SNIT GENNEM BEBYGGELSEN

Læs mere

PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG

PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG FORELØBIG HELHEDSPLAN ARKITEKTBILAG 02 AUGUST 2017 UDDRAG AF UDVALGTE SIDER KONTEKST 3-4 etagers boligblokke Røde/gule murede facader Røde saddeltage Hvide vinduer

Læs mere

MATERIALER OG TILVALG

MATERIALER OG TILVALG MATERIALER OG TILVALG MATERIALEBESKRIVELSE GENERELT BOLIGERNE UDVENDIGT OMRÅDET, TERRÆN OG VEJ Bygninger opføres med murede facader i 2 farver, Bebyggelsen etableres i et udbygget boligområde - gavlboliger

Læs mere

I BYG, DRIFT & KUNDE I I 1. ORIENTERINGSMØDE I. Skovkvarteret AlmenBolig+ Afdeling 1038

I BYG, DRIFT & KUNDE I I 1. ORIENTERINGSMØDE I. Skovkvarteret AlmenBolig+ Afdeling 1038 I SIDE 1 I Skovkvarteret AlmenBolig+ Afdeling 1038 I SIDE 2 I Bebyggelsen Skovkvarteret kommer til at ligge blandt andre nybyggede boligejendomme i Københavns Ørestad. Afdelingen ligger nær det store rekreative

Læs mere

Klosteret i Næstved. Moderne boliger i historisk bygning

Klosteret i Næstved. Moderne boliger i historisk bygning Klosteret i Næstved 33 Moderne boliger i historisk bygning KLOSTERET I Næstved ombygger vi det tidligere nonnekloster og vandrehjem til 33 attraktive boliger. Det bliver vores første boliger i Næstved

Læs mere

Levetidsomkostninger. Levetidsomkostninger. Fleksibilitet. Fleksibilitet. Økonomi. Økonomi. Økonomi. Økonomi. Holdbare byggematerialer.

Levetidsomkostninger. Levetidsomkostninger. Fleksibilitet. Fleksibilitet. Økonomi. Økonomi. Økonomi. Økonomi. Holdbare byggematerialer. Levetidsomkostninger Holdbare byggematerialer Holdbarheden af de anvendte byggematerialer har betydning for både totaløkonomien og den samlede miljøbelastning for byggeriet. Jo længere levetid byggematerialerne

Læs mere

GODSBANEGADE 4, 6 & 8. Eksklusive lejligheder i Horsens centrum

GODSBANEGADE 4, 6 & 8. Eksklusive lejligheder i Horsens centrum GOSBNEGE 4, 6 & 8 Eksklusive lejligheder i Horsens centrum Boligselskabet omea Horsens fdeling 60.09 Boligselskabet Godsbanegade 4, 6 og omea 8 i Horsens Horsens Boligselskabet fdeling 60.09 omea opfører

Læs mere

inovenit / forår 2014 Inovenit ApS. Værkstedsvej 17 1. th., 4600 Køge. Tlf. 5556 5857 ino@inovenit.dk www.inovenit.dk

inovenit / forår 2014 Inovenit ApS. Værkstedsvej 17 1. th., 4600 Køge. Tlf. 5556 5857 ino@inovenit.dk www.inovenit.dk inovenit / forår 2014 Inovenit ApS. Værkstedsvej 17 1. th., 4600 Køge. Tlf. 5556 5857 ino@inovenit.dk www.inovenit.dk OM INOVENIT Invenit er latin for han/hun har formet, arrangeret det, designet/planlagt

Læs mere

Lind D. Lind 1D - 180 Perspektiv set fra havesiden

Lind D. Lind 1D - 180 Perspektiv set fra havesiden Perspektiv set fra havesiden 6830 7990 6830 Evt. carport / garage 41,0 m² Teknik 9470 TV Soveværelse 13,7 m² Bad 6,2 m² Walk-in-Cl. 5,2 m² Opholdsstue 23,4 m² 1260 5690 2520 Terrasse Køkken-alrum 29 m²

Læs mere

Boligselskabet Domea Horsens

Boligselskabet Domea Horsens Boligselskabet Domea Horsens 4 punkthuse beliggende i ny bypark på Bjerrevej - 28 boliger i størrelserne 81-100 m² 15. august 2018 Boligselskabet Domea Horsens Afd. 6011 Gnisten 14, 16, 18 og 20 8700 Horsens

Læs mere

ARKITEKTTEGNET TRÆHUS. Lavenergiklasse 1

ARKITEKTTEGNET TRÆHUS. Lavenergiklasse 1 ARKITEKTTEGNET TRÆHUS Lavenergiklasse 1 INDHOLD Bemærk: De viste illutrationer er fra andre huse, og kan afvige fra det tilbudte projekt. BESKRIVELSE IDÉ 3 STUEPLAN OG 1 SALSPLAN 4 BESKRIVELSE 5 FACADER

Læs mere

SVANEPUNKTET. Bofællesskab for voksne med fysisk og/eller psykisk funktionsnedsættelse Furesø Boligselskab

SVANEPUNKTET. Bofællesskab for voksne med fysisk og/eller psykisk funktionsnedsættelse Furesø Boligselskab SVANEPUNKTET Bofællesskab for voksne med fysisk og/eller psykisk funktionsnedsættelse Furesø Boligselskab Indholdsfortegnelse Krak-kort side 3 Beskrivelse af bebyggelsen, friarealer og bydelen side 4-5

Læs mere

DOMI BOLIG AFD. 35 STENHØJGÅRDSVEJ 08/

DOMI BOLIG AFD. 35 STENHØJGÅRDSVEJ 08/ DOMI BOLIG AFD. 35 STENHØJGÅRDSVEJ 08/02-2019 RENOVERING & FORTÆTNING AF AFDELING 35, STENHØJGÅRDSVEJ INDHOLD 01 Situationsplan Forslag A og B samt terrænsnit 02 Nye Boliger 32 nye boliger, plan, snit,

Læs mere

MINIMAL 35M2 KONCEPT. Vel tilrettelagt procedure fra indgået aftale til færdig levering med fast tid

MINIMAL 35M2 KONCEPT. Vel tilrettelagt procedure fra indgået aftale til færdig levering med fast tid KONCEPT Vel tilrettelagt procedure fra indgået aftale til færdig levering med fast tid Produceret på fabrik uden påvirkning af vejr Spændende materialer med lang levetid Minimal vedligehold Kort montagetid

Læs mere

H. Skjøde Knudsen. Casa Arkitekter Cowi. Point: 3 Point: 4 Point: 5 sammenhæng Fællesfaciliteter Point: 3 Point: 4 Point: 5

H. Skjøde Knudsen. Casa Arkitekter Cowi. Point: 3 Point: 4 Point: 5 sammenhæng Fællesfaciliteter Point: 3 Point: 4 Point: 5 Søndersø skole Afdeling Nordmark, december 2007 Vurdering af delparametre. Hvert af de tre projekter tildeles 3-5 point (hvor 5 er bedst). H. Skjøde Knudsen Casa Arkitekter Cowi NovoCon Creo Arkitekter

Læs mere

HEIMDALSPARKEN

HEIMDALSPARKEN FOLKESKOLE HANDELSSKOLE HHX HTX TEKNISKSKOLE HEIMDALSPARKEN 151-171 KØBMAND BØRNEHAVE MV. GYMNASIUM STX FOLKESKOLE PELJEHJEM MV. HOLSTEBO CENTRUM KIRKE OVERSIGTSKORT - Heimdalsparken er centralt beliggende

Læs mere

Møllebakken Borgermøde 3. oktober kl et lidt bedre liv

Møllebakken Borgermøde 3. oktober kl et lidt bedre liv Møllebakken Borgermøde 3. oktober kl 19-21 - et lidt bedre liv Program 19:00 Velkommen v. Jesper Behrensdorff, formand for Plan- og Miljøudvalget 19:10 Lokalplanens indhold v. Stine Tveden, Gribskov Kommune

Læs mere

Finansiering af medejerboliger

Finansiering af medejerboliger Boligselskabet AKB, København Afdeling 1069 Havnestaden Finansiering af medejerboliger Indledning Medejerboligen er en lejlighedstype, der oprindeligt består af et stort rum, som medejeren selv har mulighed

Læs mere

(Bolig 1) Plan, Stueetage 11.11.2014

(Bolig 1) Plan, Stueetage 11.11.2014 Plan, Stueetage Mål 1:100 Plan, 1. Sal Mål 1:100 Tværsnit, Princip Mål 1:100 Facade mod nord Mål 1:200 Facade mod syd Mål 1:200 Facade mod øst Mål 1:100 Facade mod vest Mål 1:100 BESKRIVELSE BYGNING 1

Læs mere

Statiske beregninger. Børnehaven Troldebo

Statiske beregninger. Børnehaven Troldebo Statiske beregninger Børnehaven Troldebo Juni 2011 Bygherre: Byggeplads: Projekterende: Byggesag: Silkeborg kommune, Søvej 3, 8600 Silkeborg Engesvangvej 38, Kragelund, 8600 Silkeborg KLH Architects, Valdemar

Læs mere

Boligselskabet Domea Horsens

Boligselskabet Domea Horsens Boligselskabet Domea Horsens 4 punkthuse beliggende i ny bypark på Bjerrevej - 28 boliger i størrelserne 81-100 m² Boligselskabet Domea Horsens Afd. 6011 Gnisten 2, 4, 6 og 8-8700 Horsens Udlejning og

Læs mere

Fyns almennyttige Boligselskab

Fyns almennyttige Boligselskab Tankefuld Svendborg Fyns almennyttige oligselskab Fyns almennyttige oligselskab har boliger på hele Fyn. Vi udlejer mere end 8.500 boliger, der huser ca. 20.000 lejere, i mere end 90 afdelinger. www.fabbo.dk

Læs mere

Vækst i det almene byggeri. ved byggedirektør Rolf Andersson

Vækst i det almene byggeri. ved byggedirektør Rolf Andersson Vækst i det almene byggeri v byggedirektør Rolf Andersson Vækst i det almene byggeri ved byggedirektør Rolf Andersson Renovering i den almene sektor Støttet renovering i problemramte afdelinger Renovering

Læs mere

Rolands Have. Ældre- og handicapegnede boliger

Rolands Have. Ældre- og handicapegnede boliger Rolands Have Ældre- og handicapegnede boliger Afdeling 921-0 Brøndby Boligselskab 22 2-værelses boliger i Brøndby klar til indflytning i efteråret 2015 Nygårds Plads 27, 1. 2605 Brøndby Telefon 3812 1353

Læs mere

Træhuse. den sunde og smukke bolig. Familieboliger

Træhuse. den sunde og smukke bolig. Familieboliger Træhuse den sunde og smukke bolig Familieboliger & Sven-Erik Nielsen Arkitekt og ejer af A&W Perspektiva Erfaring og god rådgivning Hos A&W Perspektiva har vi specialiseret os i træ huse. For et træhus

Læs mere

KYSTPARKEN - 19 FAMILIEBOLIGER BOLIGFORENINGEN DOMEA STEVNS AFD. 14002 13.05.2015 ILLUSTRATION AF FACADE MOD STEVNSVEJ

KYSTPARKEN - 19 FAMILIEBOLIGER BOLIGFORENINGEN DOMEA STEVNS AFD. 14002 13.05.2015 ILLUSTRATION AF FACADE MOD STEVNSVEJ KYSTARKEN - 19 FAMILIEBOLIGER BOLIGFORENINGEN DOMEA STEVNS AFD. 14002 13.05.2015 ILLUSTRATION AF FACADE MOD STEVNSVEJ INDHOLDFORTEGNELSE INTRO INTRO / rojekt beskrivelse side 02 / lacering side 03 SITUATIONSLAN

Læs mere

Myndighedsansøgning - arkitektprojekt

Myndighedsansøgning - arkitektprojekt Myndighedsansøgning - arkitektprojekt nde gulerende skel bebyggelsen set fra Klausdalsbrovej 27.04.2011 Klausdalsbrovej, Herlev Kommune 3B - ALMEN BOLIG+ KLAUSDALSBROVEJ, KØBENHAVN TEAM SCANDI BYG A/S

Læs mere

BESKRIVELSE BYGNING 2 København d. 12. marts 2014 Vedrørende: Jægersborg Kaserne Generel beskrivelse af byggearbejder i Bygning 2 Tag/Tagetage: Tagbelægningen er eksisterende vingeteglsten som eftergås

Læs mere

1. KATEGORIER AF BYGNINGSDELE OG KORTLÆGNING AF OMFANG

1. KATEGORIER AF BYGNINGSDELE OG KORTLÆGNING AF OMFANG Titel Undertitel Udgave - Vejledning i Ramme- og Miniudbud: Bygherrekrav til opnåelse af bedre, hurtigere og billigere 1. udgave Udgivelsesår 2012 Redigering Forfattere Illustrationer og Layout Forside

Læs mere

Nye boliger til leje i efteråret 2013

Nye boliger til leje i efteråret 2013 Nye boliger til leje i efteråret 2013 Lykkegårdshave 1-77 39 nye rækkehuse i udkanten af Kolding med ekstremt lave forbrugsudgifter Kontakt os: Telefon: 38 12 14 35 Email: Kolding@lejerbo.dk Pakhustorvet

Læs mere

Moderne Town Houses i Odenses grønne hjerte. mytownhouse.dk. mytownhouse.dk 3. Der tages forbehold for ændringer eller trykfejl

Moderne Town Houses i Odenses grønne hjerte. mytownhouse.dk. mytownhouse.dk 3. Der tages forbehold for ændringer eller trykfejl Moderne Town Houses i Odenses grønne hjerte 9 8 6 5 4 3 1 2 Tæt på: Odense centrum Odense banegård Letbanestop (juli 2020) Naturen og Langesøstien Odense stadion & idrætsområde Gode indkøbsmuligheder Restauranter

Læs mere

- UDVIKLING AF EN NY DRIFTMODEL FOR GRØNDALSVÆNGE

- UDVIKLING AF EN NY DRIFTMODEL FOR GRØNDALSVÆNGE CASE 4 - UDVIKLING AF EN NY DRIFTMODEL FOR GRØNDALSVÆNGE FORMÅL OG MÅLOPFYLDELSEN Du skal som studerende i samarbejde med andre nordiske studerende komme med en række af løsningsforslag, der har en indflydelse

Læs mere

Domea Rødekro. afdeling 38-19

Domea Rødekro. afdeling 38-19 C r b im n e k r a P ia 102 attraktive og klimavenlige familieboliger med egen altan opføres i Aabenraa med unik placering tæt på havn og bymidte Domea Rødekro l afdeling 38-19 Cimbria Parken - dit nye

Læs mere

22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej

22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej 22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej 22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej Projektudvikling entreprenør arkitekt Domicil på Skanderborgvej 2 Domicil på Skanderborgvej 3 ÅRHUS CENTRUM ÅRHUS H RINGVEJEN O2

Læs mere

Sundolitt Climate+ House. Fremtidens bolig til gavn for mennesker og miljø

Sundolitt Climate+ House. Fremtidens bolig til gavn for mennesker og miljø Sundolitt Climate+ House Fremtidens bolig til gavn for mennesker og miljø Sundolitt Climate+ House Fremtidens bolig til gavn for mennesker og miljø Klimavenlig bolig til fremtiden Hvis vores samlede CO2

Læs mere

RATIONELT MILJØRIGTIGT LANDBRUGSBYGGERI

RATIONELT MILJØRIGTIGT LANDBRUGSBYGGERI RATIONELT MILJØRIGTIGT LANDBRUGSBYGGERI DEN INTELLIGENTE LØSNING TIL MODERNE LANDBRUGSBYGGERI ENKLE OG ANERKENDTE PRODUKTER EXPAN Byggesystem består af skræddersyede væg- og facadeelementer, der er støbt

Læs mere

Træhuset Amager. Priser,Incl. Moms, som selvbyg, medbyg og nøglefærdigt.

Træhuset Amager. Priser,Incl. Moms, som selvbyg, medbyg og nøglefærdigt. Kære Træhus interesseret På de næste sider finder du de priser vi har beregnet ud fra jeres oplæg / skitse/ tegning. Vi gør os meget umage med at opstille priserne så de er overskuelige, og gøre klart

Læs mere

Skovlunden

Skovlunden Skovlunden 19.03.18 18 Skoven vil sammen med en allerede eksisterende skovsø, skabe en helt unik stemning i området SKOVBRYNET Slagelse Boligselskabs 22 nye seniorboliger er beliggende som den første etape

Læs mere

BILAG 1 ALMENBOLIG+ 2013

BILAG 1 ALMENBOLIG+ 2013 BILAG 1 ALMENBOLIG+ 2013 INDHOLD: BAGGRUND OG PLACERING S.2 ARENAKVARTERET S. 3-5 NORDREFÆLLEDKVARTERET S. 6 PARKKVARTERET S. 7 SKOVKVARTERET S. 8 KLØVERBLADSGADE S. 9-11 ØKONOMI S. 12 BYGGESYSTEM OG BOLIGTYPER

Læs mere

(Bolig 26) 11.11.2014

(Bolig 26) 11.11.2014 Plan, Kælder Mål 1:100 11.11.2014 Plan, Stueetage Mål 1:100 22.10.2014 Plan, 1. Sal Mål 1:100 11.11.2014 Tværsnit, Princip Mål 1:100 11.11.2014 Facade mod nord Mål 1:200 11.11.2014 Facade mod syd Mål 1:200

Læs mere

RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2. halvår 2018 BILAG 1

RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2. halvår 2018 BILAG 1 RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2. halvår 2018 BILAG 1 Indhold PLACERING OG PROJEKTINDHOLD S. 2 HENRIKSGÅRDEN S. 3-5 1 PLACERING OG PROJEKTINDHOLD HENRIKSGÅRDEN, ANLÆGSSUM TILGÆNGELIGHED (fx elevatorer, niveaufri

Læs mere

Den bedste måde at spare energi i vores bygninger, er ved at anvende et design, der mindsker behovet for at bruge energi.

Den bedste måde at spare energi i vores bygninger, er ved at anvende et design, der mindsker behovet for at bruge energi. INTEGRERET ENERGIDESIGN Hos Thorkil Jørgensen Rådgivende Ingeniører vægtes samarbejde og innovation. Vi vil i fællesskab med kunder og brugere skabe merværdi i projekterne. Med merværdi mener vi, at vi

Læs mere

bilag 1 nybyggeri af almene boliger

bilag 1 nybyggeri af almene boliger bilag 1 nybyggeri af almene boliger Maj 2017 Danske Funktionærers boligselskab afd. svanen, 37 ungdomsboliger og 7 familieboliger Indhold: oversigt s. 2 baggrund OG Økonomi s. 3 projektet, bebyggelsen

Læs mere

6 1 n y e b o l i g e r i k ø b e n h a v n s s y d h a v n T E G L V Æ R K S H A V N E N

6 1 n y e b o l i g e r i k ø b e n h a v n s s y d h a v n T E G L V Æ R K S H A V N E N 6 1 n y e b o l i g e r i k ø b e n h a v n s s y d h a v n T E G L V Æ R K S H V N E N H V O R L I G G E R T E G L V Æ R K S H V N E N? K Ø B E N H V N T E G L V Æ R K S H V N E N M G E R Teglværkshavnen

Læs mere

Energimærkning. Adresse: Illeborgvej 39 Postnr./by:

Energimærkning. Adresse: Illeborgvej 39 Postnr./by: SIDE 1 AF 6 Adresse: Illeborgvej 39 Postnr./by: Resultat 6990 Ulfborg BBR-nr.: 661-183477-001 Energikonsulent: Ole Dammark Knudsen Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

TRYLLESKOV STRAND - 70 LAVENERGIBOLIGER I SOLRØD STRAND DOMEA SOLRØD - AFD. 10306 DATO: 28.01.2013 REV. A

TRYLLESKOV STRAND - 70 LAVENERGIBOLIGER I SOLRØD STRAND DOMEA SOLRØD - AFD. 10306 DATO: 28.01.2013 REV. A TRYLLESKOV STRAND - 70 LAVENERGIBOLIGER I SOLRØD STRAND DOMEA SOLRØD - AFD. 10306 DATO: 28.01.2013 REV. A TRYLLESKOV STRAND Trylleskov Strand er en ny bydel med op til 700 boliger, samt arealer til detailhandel,

Læs mere

(Bolig 14) 11.11.2014

(Bolig 14) 11.11.2014 Plan, Kælder Mål 1:100 Plan, Stueetage Mål 1:100 Plan, 1. Sal Mål 1:100 Tværsnit, Princip Mål 1:100 Facade mod nord Mål 1:200 Facade mod syd Mål 1:200 Facade mod øst Mål 1:100 Facade mod vest Mål 1:100

Læs mere

(Bolig 25) Plan, Stueetage 11.11.2014

(Bolig 25) Plan, Stueetage 11.11.2014 Plan, Stueetage Mål 1:100 Plan, 1. Sal Mål 1:100 Tværsnit, Princip Mål 1:100 Facade mod nord Mål 1:200 Facade mod syd Mål 1:200 Facade mod øst Mål 1:100 Facade mod vest Mål 1:100 BESKRIVELSE BYGNING 18

Læs mere

Energirigtig boligventilation

Energirigtig boligventilation Energirigtig boligventilation Om energirigtig boligventilation Hvorfor boligventilation Tekniske løsninger Fire ventilationsløsninger Økonomi Kontakter Til et murstensbyggeri fra 1950 erne i Gladsaxe er

Læs mere

Arkidesign REV.: Af dato:

Arkidesign REV.: Af dato: Udbygning af Tune Hallerne Tunehøj 7, 4030 Tune August 2009 Byggeprogram og dispositionsforslag. Udgivelsesdato 10. august 2009 Udarbejdet MSe/ Kontrolleret NSe/ Godkendt / Arkidesign ApS Telefon 58 37

Læs mere

TRYLLESKOV STRAND - 70 LAVENERGIBOLIGER I SOLRØD STRAND DOMEA SOLRØD - AFD. 10306 DATO: FORELØBIG UDGAVE 24.04.2012

TRYLLESKOV STRAND - 70 LAVENERGIBOLIGER I SOLRØD STRAND DOMEA SOLRØD - AFD. 10306 DATO: FORELØBIG UDGAVE 24.04.2012 TRYLLESKOV STRAND - 70 LAVENERGIBOLIGER I SOLRØD STRAND DOMEA SOLRØD - AFD. 10306 DATO: FORELØBIG UDGAVE 24.04.2012 TRYLLESKOV STRAND Trylleskov Strand er en ny bydel med op til 700 boliger, samt arealer

Læs mere

Bygningsgennemgang. IIIn. Ø.Hornum Børnehave. Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM

Bygningsgennemgang. IIIn. Ø.Hornum Børnehave. Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM Bygningsgennemgang Ø.Hornum Børnehave IIIn Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM Bygningsgennemgang, Øster, Hornum Børnehave Indhold INDLEDNING... 3 EJENDOMMENS DATA... 3 DOKUMENTER... 3 KONKLUSION...

Læs mere

ATTRAKTIVE BOLIGER PÅ SVANELUNDSBAKKEN

ATTRAKTIVE BOLIGER PÅ SVANELUNDSBAKKEN SVANEN SITUATIONSPLAN MATERIALEBESKRIVELSE Materialer er angivet nedenfor og hvor der kan foretages ændringer i materialevalget, fremgår dette direkte af beskrivelsen. For nogle områder er materialerne

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020204 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 12. februar 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020204 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 12. februar 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020204 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 12. februar 2010 K E N D E L S E Nøhr & Sigsgaard Arkitektfirma A/S mod Direktoratet for Kriminalforsorgen

Læs mere

Teglbohusene. Nye rækkehuse i Hedehusene

Teglbohusene. Nye rækkehuse i Hedehusene Teglbohusene Nye rækkehuse i Hedehusene Afdeling 924-0 Lejerbo Høje Taastrup Forvaltningsgruppe Storkøbenhavn 7 nye boliger i toetages rækkehuse med sydvestvendte altaner og terrasser Gammel Køge Landevej

Læs mere

Cirkelhuset Familieboliger i Køge

Cirkelhuset Familieboliger i Køge Cirkelhuset Familieboliger i Køge 130 boliger i op til 7 plan Afdeling 914-0 Lejerbo Køge Bugt Udlejningsteam Syd Gammel Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 70 12 13 10 Bygges i samarbejde med: Cirkelhuset

Læs mere