Advokat Trine Ødemotland svarede ved af 27. januar 2017 følgende:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Advokat Trine Ødemotland svarede ved af 27. januar 2017 følgende:"

Transkript

1 Kendelse afsagt den 23. maj 2017 Sag nr [Klager] mod Frederiksborg Amts Avis [Klager] har ved advokat Trine Ødemotland klaget til Pressenævnet over artiklerne Sagsbehandlerens søn sendte dødstrusler til borger og Storsvindler og psykosekælling begge bragt den 30. januar 2017 i Frederiksborg Amts Avis og på sn.dk, idet hun mener, at god presseskik er tilsidesat. Klagen omfatter endvidere mediets afslag på genmæle. [Klager], der er mor til to tvillingedrenge, har klaget over, at Frederiksborg Amts Avis ikke har omtalt de forhold, der var aftalt, og at artiklen omhandler et emne, der ikke har nogen relevans for sagen. Avisen har ifølge klager bragt personfølsomme oplysninger, som der ikke er givet tilladelse til at offentliggøre. 1 Sagsfremstilling Forløbet forud for offentliggørelse Frederiksborg Amts Avis journalist skrev ved af 26. januar 2017 følgende til advokat Trine Ødemotland: Hej igen Trine, glemte lige og vil ikke forstyrre dig igen. Vi bringer ikke selve sagen men vi bringer det, der er toppen af isbjerget, nemlig den med dødstruslen/psykosekællingen, hvordan en kommune fører krig mod en klient [Klager] anonymiseres men ved ikke, om kommunen bliver det endnu. Den berører jo ikke [Klagers ene tvillingesøn] direkte. Advokat Trine Ødemotland svarede ved af 27. januar 2017 følgende: Hej [Journalisten] Tak for din mail. Hvis truslen fra [navnet på sønnen til sagsbehandleren ved Halsnæs Kommune slettet af Pressenævnet] skal bringes, skal Halsnæs Kommunes navn fremgår i artiklen. Der skal ikke herske nogen tvivl blandt andre kommuner om, hvem der har en sådan grim adfærd og personalepolitik, hvor det angiveligt ikke er

2 2 noget problem at bryde sin tavshedspligt, fortælle sin søn om en borger og herefter hjælpe sin søn med at finde en borger på Facebook, hvorefter sønnen kan fremsætte skriftlige trusler. Pressen skal ikke beskytte de offentlige instanser, men derimod være vagthund for borgere. Med ønsket om en god dag. Journalisten svarede samme dag: Hej Trine det er klart, det er nu også meningen der er navn på Halsnæs Kommune og vi regner med, den kommer på forside mandag og inde i avisen/halsnæs siden samme dag. De påklagede artikler Fredensborg Amts Avis bragte den 30. januar 2017 på forsiden af 1. sektion og på sn.dk den 30. januar 2017 kl.04:00 (opdateret den 31. januar 2017 kl.15:48) Sagsbehandlerens søn sendte dødstrusler til borger. Artiklen havde følgende underrubrik: En sag i Halsnæs Kommune har ført til dødstrusler fra en sagsbehandlers søn mod en borger og ansøgning om polititilhold - mod borgeren. Det skriver Frederiksborg Amts Avis. Af artiklens tekst fremgår det:»du vil ikke kunne sove trygt nogensinde igenjeg ved hvordan du ser ud og hvor du bor. Bare vent din psykosekælling«. Sådan skrev en sagsbehandlers søn over Facebook gennem flere uger til en borger, som var sagsbehandlerens klient. Borgeren har politianmeldt kommunen, mens kommunen på sin side nu søger om polititilhold mod borgeren, som de opfatter som truende og personfarlig. Kommunen har politianmeldt borgeren 30 gange fra , uden at politiet endnu har rejst tiltale. - Tilholdet er selvfølgelig baseret på falske anmeldelser. De vil bare have mig dømt, siger borgeren. Øverste chef i kommunens familieafdeling, Christian Lorens Hansen, siger: - Vi støtter vores medarbejdere. Sagen har udviklet sig på en sådan måde, at vi nødt til at tage skridt, der vil beskytte dem. Sten Bønsing, lektor i forvaltningsret ved Ålborg Universitet, siger, at flere kommuner søger om polititilhold mod borgere. - Det sker jævnligt, at en kommune forsøger at få polititilhold mod en borger. Kommunerne har borgere, hvor tingene går op i en spids. Og disse sager er der klart sket en stigning i indenfor de seneste 10 år. Internettet, som et meget hurtigt medie, har understreget denne udvikling, siger Sten Bønsing til Frederiksborg Amts Avis.

3 3 Til artiklen bragt på netavisen sn.dk var indsat et billede af klager stående i sin entre i færd med at tage sko på. Klager er iført en lang jakke. Billedet er taget, så klagers ansigt er skjult bag hætten på jakken. Det er muligt at se klagers frisure og figur samt interiøret i lokalet. Frederiksborg Amts Avis bragte endvidere den 30. januar 2017 i 2. sektion på side 14 og på sn.dk den kl.09:36 (opdateret den 31. januar 2017 kl.09:21) artiklen Storsvindler og psykosekælling. Artiklen havde følgende underrubrik: En tidligere indbygger i Halsnæs Kommune har modtaget dødstrusler fra en sagsbehandlers søn. Kommunen har på sin side netop søgt om polititilhold mod den tidligere indbygger. Det skriver Frederiksborg Amts Avis. Af artiklens tekst fremgår det:»kan du ikke lade de mennesker være, der bare gør sit arbejde«(3.juli).»du kommer til at fortryde det bare vent og se. Du vil ikke kunne sove trygt nogensinde igen«(5. juli).»jeg ved hvordan du ser ud og hvor du bor. Bare vent din psykosekælling«(29. juli). Beskederne er afsendt af en søn til kvindens sagsbehandler i Halsnæs Kommune - og truslerne går straks videre til kvindens advokat og der politianmeldes. Sagen ligger i dag hos anklageren. Dette var den foreløbige kulmination på en sag mellem Halsnæs Kommune og en af kommunens klienter. I dag står sagen der, at kommunen har politianmeldt kvinden for et antal forhold, heriblandt trusler, og i januar 2017 søgt om et polititilhold mod hende om ikke at nærme sig rådhuset. - Men jeg er ligeglad, jeg kommer der helst ikke. Jeg har kun været der, når jeg har været indkaldt til møde, siger kvinden. Hun mener, at truslen mod hende kommer fra sagsbehandleren selv gennem sagsbehandlerens søn. Kvinden påpeger, at hvis truslerne er fra sagsbehandlerens søn og ikke sagsbehandleren selv, er der sket et alvorligt brud på tavshedspligten. Vi sidder i kvindens pæne hjem i et almennyttigt boligbyggeri i en større dansk provinsby. Stuerne er store og lyse, der er en del nips - et utal af hvide gipsengle i forskellige udformninger. På bordet er der kaffe på kanden samt chokoladeovertrukne vafler og drømmekage. Kvinden flyttede til sin nuværende bolig i efteråret 2015 og herefter var hun for så vidt udenfor kommunen. Krigen er imidlertid fortsat, for sagen, der ligger bagved, er ikke afgjort for kvindens vedkommende. Falske anmeldelser - Men tilholdet er selvfølgelig baseret på falske anmeldelser. De vil bare have mig dømt som personfarlig. Og ansøgningen om tilhold kommer i øvrigt i samme uge, som de selv har bedt mig komme ned og hente de kasser med sagsakter, jeg havde bedt om indsigt i. Kommunen er nu oppe på 32 politianmeldelser - men de er jo blevet afvist af politiet alle sammen, siger hun.

4 4 I den sidste politianmeldelse af kvinden fra slutningen af 2016 har kommunen samlet flere forhold, der handler om blandt andet trusler. Nordsjællands Politi har nu meddelt kvinden, at hun er sigtet. - Men min advokat siger, at dette ikke er ensbetydende med, at jeg hverken er tiltalt og slet ikke dømt. Kvinden er overbevist om, at både tilhold og sigtelse, som det tidligere er sket, vil blive til ingenting. Storsvindleren Det har været en lang og hård vej frem mod dødstrusler og polititilhold. En aktindsigt fylder hele to kasser. De første papirer i akterne daterer sig til På dette tidspunkt drejer de fleste henvendelser til kommunen sig om ansøgninger til dækninger af merudgifter, de mener sig berettiget til. Kvinden, der er førtidspensionist grundet en autoimmun lidelse og hendes daværende kæreste, der er i arbejde - søger i disse år blandt andet om friplads i en fritidsordning, kørsel, betaling af fritidstilbud, ekstra tøj, mobiler, skitøj, rengøring, diverse kosttilskud, kvinden søger aflastning timer månedlig, faren ønsker kompensation for tabt arbejdsfortjeneste, og der søges om nye sofaer. Nogle af tingene bevilliges, andre ikke. Det fremgår af aktindsigten, at kommunen advarer mod at udnytte systemet. Det fremgår også, at som tiden går, efterfølges ethvert afslag af en klage samt enten en sag eller trusler om en sag for ombudsmanden. I 2015 indstiller kommunen kompensation for merudgifter til kvinden og hun skriver i en mail tilbage:»til storsvindler (medarbejdernavn på sagsbehandler) Du skylder fortsat for 3 måneders merudgifter - der vil ingen steder i loven stå at man bare uden varsel må stoppe merudgifter så dem regner jeg med går ind på min konto asap med renter. Kopi fremsendes til ombudsmanden.«som sagerne optrappes, bliver det stadig mere almindeligt, at kvinden indbringer advokater, ombudsmand og andre klageinstanser mod kommunen. De fleste afgørelser går hende imod, men hun vinder i 2014 en større sag. Det er en afgørelse i Statsforvaltningen, der får kommunen til at ændre sit afslag på en specifik merudgift. Beskyttelse Kommunen må ikke udtale sig i sagen, der er en personsag - og en personalesag. Men øverste chef i familieafdelingen, Christian Lorens Hansen, udtaler sig gerne overordnet om det, der sker. - Dette er en ulykkelig forældremyndighedssag - men vi administrerer efter statsforvaltningens og retternes afgørelser, siger øverste chef i familieafdelingen. - Og vi støtter vores medarbejdere. Sagen har udviklet sig på en sådan måde, at vi nødt til at tage skridt, der vil beskytte dem. Til artiklen var indsat et billede af klager siddende ved et spisebord. Billedet er taget, så klagers ansigt er gemt bag en lampe. Det er muligt at se frisure og klagers overkrop og interiøret i lokalet.

5 5 [Klager] klagede henholdsvis den 17. og 24. februar 2017 til Pressenævnet over tilsidesættelse af god presseskik og Frederiksborg Amts Avis afslag på genmæle. 2 Parternes synspunkter 2.1 [Klager]s synspunkter Aftale om indhold og privatlivets fred [Klager] har anført, at avisen har bragt personfølsomme oplysninger om helbred, indkomst og private økonomiske forhold, som der ikke var givet tilladelse til. Oplysninger er bragt uden [Klager]s tilladelse, og [Klager] føler sig udstillet. Oplysningerne har ingen relevans for historien. [Klager] har ved advokat Trine Ødemotland anført, at Frederiksborg Amts Avis journalist den 14. november 2016 telefonisk rettede henvendelse til [Klager], da journalisten var blevet gjort opmærksom på en børnesag ved Halsnæs Kommune. Journalisten ønskede at dække Halsnæs Kommunes sagsbehandling og ageren over for de to tvillingebrødre. Hun ønskede, at fokus skulle være på tvillingebrødrene således, at mediet ikke indgik i konflikten mellem far og Halsnæs Kommune på den ene side og moren [Klager] på den anden side. Det fik journalisten godkendelse til. Journalisten fik på denne baggrund tilladelse til at indhente sagens akter ved Halsnæs Kommune. Journalisten blev ligeledes af klagers advokat gjort opmærksom på, at sagens akter var behæftet med betydelige fejl, der talte for Halsnæs Kommunes lovstridige ageren i sagen. Journalisten tilkendegav ifølge klager at være indforstået med de forhold. I godt to måneder arbejdede journalisten på artiklerne. I løbet af de to måneder havde journalisten mange spørgsmål. Det var tydeligt, at journalisten ikke forstod sig på børneområdet eller på kommunens lovstridige behandling af sagerne. Journalisten besøgte [Klager] med fotograf og kontaktede advokat Trine Ødemotland med henblik på at få et citat. Den 23. januar 2017 blev der taget billeder. Journalisten ringede den 25. januar 2017 til advokat Trine Ødemotland og var rasende over, at advokaten og [Klager] angiveligt havde dækket over oplysninger om den ene tvillingesøns psykiske tilstand. Journalisten havde imidlertid fået tilladelse til at indhente fuld aktindsigt fra Halsnæs Kommune. Avisen burde have skrevet, at for hver forældreansvarssag, der har været bragt for retten, har Halsnæs Kommune udfærdiget akter med urigtigt indhold. Faderen fik derved forældremyndigheden og sønnens medicinske behandling, der ikke var godkendt til børn og unge under 18 år, fortsatte. Denne behandling har medført varig skade på sønnen og er en krænkelse i et retssamfund. Det var dét emne, som journalisten oprindeligt ønskede at dække i 6-8 artikler, men som hun endte med ikke turde skrive om. Journalisten endte i stedet med at gå Halsnæs Kommunes ærinde i dækningen af sagen.

6 6 Journalisten fik tilladelse til at bringe en lille bid om sagsbehandlerens søn, der havde fremsendt en trussel mod [Klager] på Facebook. Sagsbehandleren måtte have brudt sin tavshedspligt og fortalt sin søn om [Klager] og hjulpet sin søn med at lokalisere [Klager] på Facebook, hvorefter sønnen fremsatte en trussel mod [Klager]. Denne del af historien er bragt i artiklen Sagsbehandlers søn sendte dødstrusler til borger. Historien er ganske mangelfuld og dårligt skrevet. En anden avis, Lokalavisen, bragte ligeledes en artikel om sagen (Lokalavisens artikel Sagsbehandlers søn sendte dødstrusler til borger: Bare vent din psykosekælling ). Ved at sammenligne de to artikler fra henholdsvis Frederiksborg Amts Avis og Lokalavisen kan man se, at Lokalavisens journalist kender journalistens rolle, hvorimod Frederiksborg Amts Avis er gået magthavernes ærinde og har trynet en borger. Journalisten er også i artiklen Storsvindleren og psykosekællingen gået udover det aftalte. Artiklen omhandler merudgifter, der ikke har nogen tænkelig relevans for sagen. Journalisten går også her Halsnæs Kommunes ærinde og tryner [Klager]. Journalisten fremfører et billede af [Klager] som samfundsnasser med en krævementalitet. Journalisten forholder sig ikke til det, som sagen reelt omhandler behandlingen af [Klager]s ene søn, adskillelsen af familien og tvillingebrødrene men lader læseren forstå, at sagen mellem [Klager] og Halsnæs Kommune omhandler merudgifter. Journalisten har ikke undersøgt sagen om merudgifter. Hun ved hverken hvad en borger med to handicappede børn er berettiget til, eller hvad der reelt blev bevilget. Såfremt [Klager] havde ønsket, at artiklen skulle omhandle merudgifter og være relevant for den almene befolkning, skulle artiklen i stedet have afdækket Halsnæs Kommunes konkrete afslag på merudgifter. Artiklen lader læseren tro, at [Klager] har ansøgt kommunen for at få så mange midler fra kommunen som muligt. Sagen hos kommunen vedrører forældremyndigheden over den ene søn. Sagen omhandler ikke merudgifter. [Klager] var indforstået med, at Frederiksborg Amts Avis ikke dækkede sagens oprindelige udgangspunkt om forholdet omkring den ene tvillingesøn. Artiklen er imidlertid skrevet, så læseren får den opfattelse, at [Klager] indgiver klager i ét væk over manglende bevilling af merudgifter, og at klager i denne kamp bringer advokater ind i sagerne. Der har ikke været advokater involveret i sagen om merudgifter. Sagen om merudgifter og sagen om forældremyndighed/samvær har intet med hinanden at gøre, og kan derfor ikke indgå i en samlet fortælling, som sket i avisen. Under sagen omkring merudgifter fra var der ifølge klager et godt samarbejde mellem Halsnæs Kommune og [Klager]. Konflikten startede først i april 2012, hvor den ene tvillingesøn blev tilbageholdt af faren. Herefter startede den verserende sag om tvillingesønnen og konflikten med Halsnæs Kommune, der bistod faren i en lovstridig behandling af sønnen.

7 7 Artiklen beskriver [Klager]s hjem i detaljer. Det har hun ikke givet tilladelse til. Oplysningerne lader læseren forstå, at [Klager] angiveligt er i et lavere socialt lag, at hun bor i et alment boligbyggeri og er på førtidspension. Ifølge klager fremgår det klart og tydeligt, at hun skulle fremstilles som en person fra en lavere social klasse, der er syg og raget uklar med kommunen, fordi hun søgte om merudgifter i en uendelighed. De personfølsomme oplysninger har ingen samfundsrelevans og er alene viderebragt for at tække Halsnæs Kommune. Sagen, der oprindeligt skulle dækkes, omhandlede Halsnæs Kommunes behandling af familien, hvorfor klager aldrig kan anses for at have godkendt, at hendes personfølsomme oplysninger skulle udbredes i offentligheden. Det bragte billede til artiklen Storsvindleren og psykosekællingen er ikke tilstrækkeligt anonymiseret, hvorfor [Klager] er letgenkendelig. Lampen dækker alene klagers ansigtstræk. [Klager] har et hjemmeboende barn, som også skal beskyttes. Korrekte oplysninger [Klager] har anført, at artiklen indeholder faktuelt forkerte oplysninger. Det fremgår af artiklen, at [Klager] skulle være anmeldt til politiet af Halsnæs Kommune mere end 30 gange. Det er ikke korrekt. Halsnæs Kommune har anmeldt [Klager] til politiet 23 gange (21 anmeldelser fra Halsnæs Kommune og to fra personer under kommunen), og samtlige anmeldelser blev anset for grundløse og er blevet henlagt. Antallet på 23 kan bekræftes af aktindsigten hos Nordsjællands Politi. [Klager] har bestridt, at hun selv skulle have oplyst, at hun af Halsnæs Kommune var blevet anmeldt 32 gange. [Klager] har fremlagt kopi af Nordsjællands Politis brev af 26. oktober 2016 til advokat Trine Ødemotland. Af brevet fremgår bl.a. følgende: [ ] En søgning i politiets sagsstyringssystem har resulteret i 30 anmeldelser mod Deres klient [[Klager]] i perioden fordelt som følger: Fra Halsnæs Kommune: 21 anmeldelser Fra [faren til tvillingesønnerne]: 6 anmeldelser Fra Retten i Hillerød: 1 anmeldelse Fra [borgmesteren]: 1 anmeldelse Fra [navnet på sagsbehandleren i Halsnæs Kommune, Pressenævnet] I artiklen er det anført, at Halsnæs Kommune ved den sidste politianmeldelse fra 2016 havde samlet og anmeldt en række forhold. Det burde journalisten have undersøgt hos Nordsjællands Politi, inden hun skrev artiklen. [Klager] har videre anført, at oplysningerne om henholdsvis dødstrusler og polititilhold, som er bragt i afsnittet Storsvindleren, ikke har noget med hinanden at gøre. De burde derfor ikke indgå i samme afsnit. Der var ikke grundlag for at give et tilhold. [Klager] har fremlagt

8 8 kopi af Nordsjællands Politis afgørelse af 11. april 2016, hvoraf det fremgår, at faren til sønnerne ikke fik et tilhold mod [Klager]. Frederiksborg Amts Avis har ifølge klager misbrugt en generel udtalelse fra lektor Sten Bønsing til at understøtte retfærdigheden i de mange grundløse anmeldelser af [Klager]. Det er ikke korrekt, at hvert et afslag om bevilling af merudgifter efterfølges af en klage, en sag eller trusler om en sag ved Folketingets ombudsmand. Hvad angår sagen ved Folketingets Ombudsmand, omhandlede sagen befordring. [Klager] fik medhold, og Halsnæs Kommune tabte. [Klager] har i den forbindelse fremsendt kopi af Halsnæs Kommunes afgørelse af 15. oktober 2014 Genvurdering af ansøgning om skolebefordring til [Søn A], hvor kommunen i forlængelse af Statsforvaltningens afgørelse af 10. oktober 2014 havde genvurderet klagers ansøgning om befordring til sønnen. Klager har videre henvist til artiklen Mor vinder strid om kørsel af 20. oktober 2014 på sn.dk. Af artiklen fremgår bl.a. følgende: [ ] I forlængelse af en afgørelse fra Statsforvaltningen fra 10. oktober i år, vedrørende lovligheden af Halsnæs Kommunes afslag på skolebefordring til [Søn A], har Halsnæs Kommune besluttet at ændre deres tidligere afslag. [ ] Til artiklen var indsat et usløret billede af klager og den ene søn. Frederiksborg Amts Avis bringer en strafbar sigtelse i artiklen, idet [Klager] kaldes personfarlig af Christian Lorens Hansen, chef i Halsnæs Kommunes familieafdeling. Halsnæs Kommune har ikke kunnet bevise, at [Klager] har truet nogen eller er personfarlig. Der er tale om bagvaskelse for at friholde sig selv for det begåede mod [Klager] og hendes tvillingebørn. [Klager] har fremlagt kopi af Nordsjællands Politis brev af 29. oktober 2014 til Halsnæs Kommune, hvoraf bl.a. følgende fremgår: Efterforskningen bliver standset Jeg har i dag besluttet at standse efterforskningen i sagen mod [Klager] for at have begået vold mod sin søn, [Klagers ene tvillingesøn]. Begrundelse Begrundelsen for min afgørelse er, at selv hvis efterforskningen fortsætter, vil det efter min vurdering ikke føre til, at jeg kan sigte [Klager]. [ ] Herudover er der bl.a. fremlagt kopi af Nordsjællands Politis brev af 22. juli 2015 til [Klager], hvoraf det bl.a. fremgår, at det er besluttet at standse efterforskningen i sagen mod Dem for at have sendt en sms til Funktionschef [navn slettet af Pressenævnet], Retten i Hillerød.

9 9 Genmæle [Klager] har herudover anført, at hun ønsker at [Klager] må tages til genmæle i Frederiksborg Amts Avis. 2.2 Frederiksborg Amts Avis synspunkter Aftale om indhold og privatlivets fred Frederiksborg Amts Avis oplyser, at de har valgt ikke at gå ind i samværssagen om [Klager]s tvillinger, da man meget sent i forløbet bliver bekendt med forhold, der kunne forværre den ene tvillings tilstand ved omtale af sagen. Avisen skriver alene, at der er tale om en ulykkelig forældremyndighedssag. Avisen bemærker, at man er helt bevidste om, at dette er et kernepunkt i den eskalerede konflikt. Det kunne have fremgået tydeligere, men det fremgår ved omtalen en ulykkelig samværssag. Til klagen over, at artiklerne ikke beskæftiger sig med Halsnæs Kommunes forsømmelser i forældresamværssagen, har avisen anført, at man har valgt ikke at gå i detaljer med samværssagen. [Klager] og advokat Trine Ødemotland var indforstået hermed. Det fremgår af den foregående mailveksling mellem journalisten og advokaten forud for offentliggørelsen. Frederiksborg Amts Avis har anført, at oplysningerne om merudgifterne er medtaget for at vise optrapningen i forholdet mellem [Klager] og Halsnæs Kommune, hvor afslag med tiden følges af klage og brug af advokat og ombudsmand som sagen optrappes. Det er tidsrummet fra 2008 og frem til i dag, der beskrives. Det oplyses hertil, at avisen tidligere har beskrevet, at [Klager] med navns nævnelse fik medhold i en sag, der blev behandlet hos Folketingets Ombudsmand. Den aktuelle konflikt består af mange sammenstød, der udvikler sig over tid til en krig. Avisen har ikke haft som mål at gå hverken Halsnæs Kommunes eller [Klager]s ærinde. Avisen beskriver, hvordan en sag mellem en borger og en myndighed er kørt af sporet og endt i trusler, politianmeldelser, lidet flatterende sprogbrug og i indtil videre sidst med dødstrusler fra den kommunale sagsbehandlers søn. Beskrivelsen viser, at Halsnæs Kommune var tung at danse med, hvilket dokumenteres ved at skrive, at [Klager] vandt en større sag efter at have været hos Folketingets Ombudsmand. Det er tilsyneladende en generel tendens, at der er flere stridssager, hvilket gør emnet samfundsrelevant. Det er efter aftale med [Klager] og advokat Trine Ødemotland, at avisen skrev om truslen mod [Klager] fra sagsbehandlerens søn. Heri lå, at avisen måtte beskrive forløbet, der ledte op til denne ekstreme trussel. Andet ville ikke være retvisende. Avisen gjorde undervejs opmærksom på, at [Klager] ikke ville fremstå som en engel. Oplysningerne om [Klager]s helbred og indkomst er viderebragt i forståelse med hende. Hun optræder fuldstændigt anonymt i teksten og udstilles ikke med navns nævnelse. Avisen valgte

10 10 at lade [Klager] optræde anonymt af hensyn til hende selv og hendes børn og kan ikke genkendes på billederne. [Klager] inviterede selv avisen indenfor for sit hjem, som avisen derfor beskrev. At advokat Trine Ødenmotland udlægger beskrivelserne som en lavere social klasse må stå for advokatens regning. Mennesker med vidt forskellige baggrunde og indtægter bor i alment boligbyggeri. Lektor Steen Bønsing udtalte sig om, at flere kommuner søgte polititilhold mod egne borgere. Dette understregede, at emnet var samfundsvigtigt relevant at beskæftige sig med. Korrekte informationer Avisen har henvist til, at [Klager] i klagen anfører, at antallet af politianmeldelser er 23 anmeldelser. Avisen oplyser, at mere end 30 politianmeldelser fremgår af [Klager]s citat, som hun selv har godkendt til artiklen; Kommunen er nu oppe på 32 politianmeldelser men de er jo blevet afvist af politiet alle sammen. Til det af klager anførte om, at oplysningerne om dødstrusler og polititilhold optræder i samme sætning, har avisen anført, at dette er almindelig journalistisk fortællerteknik. Det fremgår ikke af artiklen, at der havde været advokater indblandet i sagen om merudgifter. Det fremgår af artiklen, at som sagerne optrappes og dermed også samværssagen om sønnen inddragedes advokater, ombudsmand og andre klage instanser. Avisen skrev, at man netop må gå helt til Folketingets Ombudsmand for at få ret, og faktisk også fik ret i en større sag i Til udsagnet om, at Halsnæs Kommune anser [Klager] som personfarlig, har avisen anført, at det præcis er en af pointerne med at skrive disse artikler om, hvor galt det kan gå mellem borger og kommune. [Klager] er anonymiseret i artiklerne, og at ingen læser vil kunne genkende hende. [Klager] er citeret og afviser i øvrigt i artiklerne beskyldningerne mod hende: Men tilholdet er selvfølgelig baseret på falske anmeldelser. De vil have mig dømt som personfarlig. [Klager] har selv godkendt citatet. Genmæle Avisen har anført, at man var bevidst om, at det var en meget svær sag for både [Klager] og hendes børn og for Halsnæs Kommune. Det var imidlertid svært at se, hvad et genmæle skulle føre til. [Klager] var hørt i sagen og citeret korrekt efter aftale. Alle citater var læst op for [Klager] og godkendt. [Klager] var kommet retvisende til orde og optræder i øvrigt anonymt.

11 11 3 Pressenævnets begrundelse og afgørelse: I sagens behandling har følgende nævnsmedlemmer deltaget: Jesper Rothe, Turid Fennefoss Nielsen, Lars Lindskov og Marlene Borst Hansen. Klagen angår Frederiksborg Amts Avis artikler Sagsbehandlerens søn sendte dødstrusler til borger og Storsvindler og psykosekælling, der omhandler en sag ved Halsnæs Kommune. God presseskik [Klager] har klaget over, at Frederiksborg Amts Avis ikke har omtalt de forhold, der var aftalt, og derved offentliggjort personfølsomme oplysninger, der ikke var givet tilladelse til at offentliggøre. Aftalens indhold og privatlivets fred [Klager] har klaget over, at Frederiksborg Amts Avis omtalte Halsnæs Kommunens afgørelse om merudgifter og ikke omtalte kommunens mangelfulde og ulovlige sagsbehandling. Hun er derfor af den opfattelse, at hendes aftale med avisen ikke er overholdt. [Klager] har også klaget over, at hun ikke er tilstrækkeligt anonymiseret, hvorfor hun og hendes hjemmeboende barn kan identificeres. Der er over for Pressenævnet fremlagt en mailkorrespondance af februar 2017, hvoraf det blandt andet fremgår, at Frederiksborg Amts Avis skrev: Vi bringer ikke selve sagen men vi bringer det, der er toppen af isbjerget, nemlig den med dødstruslen/psykosekælling, hvordan en klient fører krig mod en klient [Klager] anonymiseres. [Klager] stillede herefter som betingelse, at Halsnæs Kommunes navn fremgik af artiklen. På baggrund af oplysninger i sagen lægger Pressenævnet til grund, at [Klager] gav journalisten ved Frederiksborg Amts Avis tilladelse til at indhente sagens akter via en aktindsigt hos Halsnæs Kommune. Der er ikke over for Pressenævnet fremlagt dokumentation for, at der skulle være indgået en mere detaljeret aftale om artiklernes indhold. Klagen vurderes herefter i forhold til aftalen om ovennævnte mailkorrespondance. Efter det oplyste stillede [Klager] op til fotografering i sit hjem den 23. januar Det er Pressenævnets opfattelse, at redaktøren i overensstemmelse med det almindelige princip om redaktørens ret til at redigere mediet som udgangspunkt er berettiget til at beslutte, hvad man vil bringe i avisen. Det vil sige, at det ligger inden for grænserne af redaktørens redigeringsret at undlade at omtale forhold, der for en af parterne eller andre forekommer centrale, ligesom det er op til redaktøren at vælge og fravælge materiale og kilder, så længe det samlede indtryk giver et retvisende billede.

12 12 Det følger videre af de vejledende regler for god presseskik, at meddelelser, der kan krænke privatlivets fred, skal undgås, medmindre klar almen interesse kræver offentlig omtale. Det enkelte menneske har krav på beskyttelse af sin personlige anseelse, jf. punkt B.1. Pressenævnet finder, at flere af oplysningerne i artiklerne, herunder oplysninger om klagers helbredsmæssige forhold, må anses for private oplysninger, der ikke umiddelbart kan bringes uden samtykke fra klager. Klager havde imidlertid selv givet journalisten adgang til kommunens akter på sagen via en aktindsigt, ligesom det var oplyst, at avisen ville omtale dødstruslen/psykosekælling, hvordan en klient fører krig mod en klient. Hertil kommer, at [Klager] tidligere i artiklen Mor vinder strid om kørsel den 20. oktober 2014 er citeret for udtalelser om sønnens befordring. På denne baggrund finder Pressenævnet ikke grundlag for at kritisere avisen for at omtale sagsbehandlingen hos kommunen og i den forbindelse nævne spørgsmålet om merudgifter. Nævnet bemærker, at det af omtalen fremgår, at Nogle af tingene bevilliges, andre ikke. I mailen 26. februar 2017 oplyste avisen, at [Klager] anonymiseres. Det må forstås som en oplysning om, at [Klager] omtales anonymt i artiklen og ikke vil kunne identificeres. I artiklen Storsvindleren og psykosekællingen er klager fotograferet. Hendes ansigt er skjult, men både klagers frisure, figur og interiør i hjemmet kan ses. Personer, der i forvejen kender klager, vil kunne identificere hende som den omtalte person. Der er således ikke tale om en effektiv anonymisering. [Klager] må imidlertid have været klar over, at hun og hendes hjem i et begrænset omfang ville kunne ses i artiklen, da hun frivilligt stillede op til fotografering i hjemmet i januar På denne baggrund finder nævnet ikke grundlag for at kritisere, at avisen ikke sikrede en effektiv sløring. [Klager] har videre klaget over, at lektor Sten Bønsings er brugt til at understøtte kommunens version i artiklen Sagsbehandler søn sendte dødstrusler til borger. Pressenævnet finder, at citaterne fra lektoren fremstår som generelle udtalelser, og at de hverken fremstår som specifikke udtalelser om den konkrete sag eller om [Klager]. Nævnet udtaler derfor ikke kritik af Frederiksborg Amts Avis for at indsætte Sten Bønsings udtalelser i artiklen og uden at forelægge udtalelserne for [Klager]. Kontrol af oplysninger [Klager] har klaget over, at det ikke er korrekt, at hun skulle være anmeldt til politiet af Halsnæs Kommune mere end 30 gange. Ifølge klager burde avisen have nævnt, at anmeldelserne var blevet henlagt som grundløse af Nordsjællands Politi. Frederiksborg Amts Avis har anført, at citaterne er læst op for [Klager] og godkendt af klager. Det følger af de vejledende regler for god presseskik, at det er mediernes opgave at bringe korrekt og hurtig information. Så langt det er muligt, bør det kontrolleres, om de oplysninger, der gives eller gengives, er korrekte. Oplysninger, som kan være krænkende skal forelægges for den, der kan være krænket. Så længe en straffesag ikke er endeligt afgjort eller bortfaldet,

13 13 må der ikke offentliggøres meddelelser, der kan lægge hindringer i vejen for sagens opklaring, eller tilkendegivelser om, at en sigtet eller tiltalt er skyldig. Ved omtale af en straffesag skal det klart fremgå, om sigtede/tiltalte har erklæret sig skyldig eller ikke-skyldig, jf. punkterne A.1, A.3 og C.5. Af artiklen Sagsbehandlerens søn sendte dødstrusler til borger fremgår udsagnet Kommunen har politianmeldt borgeren 30 gange fra , uden at politiet endnu har rejst tiltale. På baggrund af Nordsjællands Politis brev af 26. oktober 2016 lægger Pressenævnet til grund, at Halsnæs Kommune, borgmesteren og sagsbehandleren havde politianmeldt [Klager] i alt 23 gange i perioden 2012 til oktober Herudover havde faren til sønnerne og Retten i Hillerød politianmeldt klager i alt syv gange. Samlet var [Klager] politianmeldt 30 gange. På denne baggrund finder Pressenævnet, at udsagnet Kommunen har politianmeldt borgeren 30 gange fra ikke er korrekt, idet tallet på 30 indeholder anmeldelser fra andre end kommunen og personer tilknyttet kommunen. Nævnet finder dog, at denne mindre fejl må anses for mindre væsentlig i sammenhængen. Antallet viser, at der er tale om et større antal anmeldelser, og nævnet finder ikke tilstrækkeligt grundlag for at kritisere avisen for dette forhold. Pressenævnet finder, at det kunne have fremgået tydeligere af omtalen, at anmeldelserne i tiden forud for 2016 var henlagt af Nordsjællands Politi. Det fremgår imidlertid, at politiet endnu ikke havde rejst tiltale, og at [Klager] ikke anså sigtelsen for at være korrekt, og at hun heller ikke forventede, at sigtelsen ville føre til en tiltale. Hun er blandt andet citeret for udtalelsen som det tidligere er sket, vil blive til ingenting. Det må derfor være klart for læseren, at anmeldelserne ikke tidligere havde ført til indgriben fra anklagemyndighedens side. Nævnet udtaler derfor ikke kritik. [Klager] har videre klaget over udsagnet Det fremgår også, at som tiden går, efterfølges ethvert afslag af en klage samt enten en sag eller trusler om en sag for ombudsmanden. [Klager] har afvist, at udsagnet er korrekt. Artiklen fortsætter: [ ] De fleste afgørelser går hende imod, men hun vinder i 2014 en større sag. Det er en afgørelse i Statsforvaltningen, der får kommunen til at ændre sit afslag på en specifik merudgift. Pressenævnet finder, at der er en sådan usikkerhed om kontinuiteten af [Klager]s klager og seriøsiteten i klagerne, at nævnet ikke finder grundlag for at kritisere udsagnet. Nævnet har lagt afgørende vægt på, at der ved ordet trusler er en grad af vurdering indlagt i udsagnet. Hertil kommer, at det korrekt oplyses i artiklen, at [Klager] fik medhold af Statsforvaltningen i Nævnet udtaler ikke kritik. [Klager] har endvidere klaget over brug af ordet personfarlig, som ifølge klager er krænkende. Af artiklen fremgår udsagnet Borgeren har politianmeldt kommunen, mens kom-

14 14 munen på sin side nu søger om polititilhold mod borgeren, som de opfatter som truende og personfarlig. Pressenævnet finder, at udsagnet er et udtryk for kommunens vurdering af klager og årsagen til, at kommunen har politianmeldt [Klager]. [Klager] er i artiklen citeret for, at hun mener, at der er tale om falske anklager. Pressenævnet finder herefter, at klager fik tilstrækkelig mulighed for at imødegå angrebet, og nævnet finder ikke grundlag for at kritisere ordvalget. Nævnet finder heller ikke i øvrigt grundlag for at fastslå, at Frederiksborg Amts Avis har tilsidesat god presseskik. Genmæle [Klager]s advokat har oplyst, at [Klager] må tages til genmæle i Frederiksborg Amts Avis. Pressenævnet har opfattet bemærkningen som en anmodning om genmæle vedrørende udsagnene under afsnittet Korrekte oplysninger ovenfor. Af artiklen fremgår udsagnene Kommunen har politianmeldt borgeren 30 gange fra og Det fremgår også [af aktindsigten], at som tiden går, efterfølges ethvert [af kommunens] afslag af en klage samt enten en sag eller trusler om en sag for ombudsmanden. Det følger af medieansvarslovens 36, stk. 1, at en anmodning om genmæle i massemedierne over for oplysninger af faktisk karakter, som er egnet til at påføre nogen økonomisk eller anden skade af betydning, og som er bragt i et massemedie, skal tages til følge, medmindre oplysningernes rigtighed er utvivlsom. Under henvisning til begrundelsen under afsnittet Korrekte oplysninger finder Pressenævnet, at antallet af anmeldelser fra kommunen ikke er korrekt. Kommunen havde politianmeldt [Klager] 23 gange, mens faren og Retten i Hillerød samlet havde anmeldt klager yderligere syv gange. I alt var der tale om 30 anmeldelser. Pressenævnet finder, at forvekslingen er mindre væsentligt i sammenhængen. Pressenævnet finder derfor, at udsagnet ikke er egnet til at påføre klager betydelig skade. Nævnet finder videre, at udsagnet om klager efter afslag har en sådan upræcis tidsangivelse og vurderende karakter, at der ikke er tale om faktiske oplysninger, der er egnet til at påføre klager skade af betydning. [Klager] er herefter ikke berettiget til at få bragt et genmæle.

Kendelse. afsagt den 3. august Sag nr [Moren] og [Faren] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 3. august Sag nr [Moren] og [Faren] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 3. august 2017 Sag nr. 17-70-01151 [Moren] og [Faren] mod Ekstra Bladet [Moren] og [Faren] har klaget til Pressenævnet over Ekstra Bladets omtale i den trykte avis, på ekstrabladet.dk

Læs mere

Kendelse. afsagt den 3. juli Sag nr [Moren] [Stedsøsteren] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 3. juli Sag nr [Moren] [Stedsøsteren] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 3. juli 2017 Sag nr. 17-70-01159 [Moren] og [Stedsøsteren] mod Ekstra Bladet I forbindelse med offentliggørelse af Pressenævnets kendelse i sag nr. 17-70-01123, [Moren]og [Stedsøsteren]

Læs mere

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 5. september 2017 Sag nr. 17-70-01172 og 17-70-01173 [Klager] mod Kolding Ugeavis og JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Pressenævn om [Klager]-sag:

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Ekstra Bladet har bragt ukorrekte oplysninger i forbindelse med omtalen af en straffesag mod ham.

[Klager] har klaget over, at Ekstra Bladet har bragt ukorrekte oplysninger i forbindelse med omtalen af en straffesag mod ham. Kendelse afsagt den 9. april 2019 Sag nr. 2018-80-0197 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ville dræbe tidligere tv-vært, der blev bragt på Ekstra Bladets hjemmeside

Læs mere

[Klager] har klaget over, at sn.dk har krænket privatlivets fred og anvendt begrebet konfiskeret i stedet for begrebet beslaglagt.

[Klager] har klaget over, at sn.dk har krænket privatlivets fred og anvendt begrebet konfiskeret i stedet for begrebet beslaglagt. Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0009 [Klager] mod Sjællandske Medier [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Politiaktion: Mistanke om produktion af piller bragt af Sjællandske

Læs mere

Kendelse. afsagt den 31. august Sag nr Foreningen Far. og i dagbladet Information.

Kendelse. afsagt den 31. august Sag nr Foreningen Far. og i dagbladet Information. Kendelse afsagt den 31. august 2017 Sag nr. 17-70-01171 Foreningen Far mod Dagbladet Information Foreningen Far har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01160, Foreningen Far mod dagbladet

Læs mere

[Klager] har klaget over, at BT har bragt krænkende omtale om hende, som ikke blev forelagt hende forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at BT har bragt krænkende omtale om hende, som ikke blev forelagt hende forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0224 [Klager] mod BT [Klager] har ved advokat Peter Secher klaget til Pressenævnet over artiklen [Person A]s datter sigtet: Håndværker bortført, som blev

Læs mere

NYKØBING - Ved dekret af 28. august 2018 har Skifteretten i Holbæk taget [Klagers far], [Adresse], under konkursbehandling.

NYKØBING - Ved dekret af 28. august 2018 har Skifteretten i Holbæk taget [Klagers far], [Adresse], under konkursbehandling. Kendelse afsagt den 12. marts 2019 Sag nr. 2018-80-0178 [Klager] mod Nykøbing Avis [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Indehaver af Statoil erklæret konkurs og Nyt selskab rykket ind på

Læs mere

Kendelse. afsagt den 10. august Sag nr Ekstra Bladet. mod. [Moren] [Stedsøsteren]

Kendelse. afsagt den 10. august Sag nr Ekstra Bladet. mod. [Moren] [Stedsøsteren] Kendelse afsagt den 10. august 2017 Sag nr. 17-70-01170 Ekstra Bladet mod [Moren] og [Stedsøsteren] Ekstra Bladet har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01059, [Moren] og [Stedsøsteren]

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr Journalista.dk. mod. Sjællandske Medier

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr Journalista.dk. mod. Sjællandske Medier Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01068 Journalista.dk mod Sjællandske Medier Netmediet Journalista.dk har klaget over artiklen Fejlagtigt hængt ud for skyhøje topmødeudgifter bragt på

Læs mere

Gråsten Avis har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen efter, at Pressenævnet den 29. september 2017 berigtigede kendelsen.

Gråsten Avis har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen efter, at Pressenævnet den 29. september 2017 berigtigede kendelsen. Kendelse afsagt den 6. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0028 [Datteren] og [Svigersønnen] mod Gråsten Avis Gråsten Avis har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0014, [Datteren] og [Svigersønnen]

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Frihedens Stemme har bragt ukorrekte og krænkende oplysninger uden forinden at forelægge oplysningerne.

[Klager] har klaget over, at Frihedens Stemme har bragt ukorrekte og krænkende oplysninger uden forinden at forelægge oplysningerne. Kendelse afsagt den 4. september 2018 Sag nr. 2018-80-0115 [Klager] mod Frihedens Stemme [Person 1] har på vegne af [Klager] (herefter [Klager], Pressenævnet) klaget til Pressenævnet over artiklen Den

Læs mere

1 Sagsfremstilling Udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2) blev bragt på DR1 den 9. november 2017 og på dr.dk.

1 Sagsfremstilling Udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2) blev bragt på DR1 den 9. november 2017 og på dr.dk. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0088 [Klager] mod DR [Klager] har klaget til Pressenævnet over udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2), som blev bragt på DR1 den 9. november

Læs mere

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr Foreningen Far. mod. Midtjyllands Avis

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr Foreningen Far. mod. Midtjyllands Avis Kendelse afsagt den 23. maj 2017 Sag nr. 17-70-01121 Foreningen Far mod Midtjyllands Avis Foreningen Far har klaget til Pressenævnet over læserbrevet Et bredere perspektiv af vold i familien bragt af Midtjyllands

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01071 [Klager] mod Jyllands-Posten [Klager] har klaget til Pressenævnet, da Jyllands-Posten har afvist at fjerne et link med hendes navn og adresse til

Læs mere

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0238 [Klager] mod JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen En strid om ord på Skovgårdsvej bragt af JydskeVestkysten den 7.

Læs mere

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] ApS. mod. Bornholm.nu

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] ApS. mod. Bornholm.nu Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0075 [Klager] ApS mod Bornholm.nu [Klager] ApS [herefter [Klager]. Pressenævnet] har klaget til Pressenævnet over artiklen Små lokale mæglere sælger færre

Læs mere

REJST: Kunstnerparret i Kongegaardens legatbolig er rejst efter at være sagt op.

REJST: Kunstnerparret i Kongegaardens legatbolig er rejst efter at være sagt op. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01105 [Klager 1] og [Klager 2] mod Sjællandske Medier [Klager 1] og [Klager 2] har klaget til Pressenævnet over artiklen Kunstnerpar tvunget til at rejse,

Læs mere

Kendelse. afsagt den 6. april Sag nr [Klager] mod

Kendelse. afsagt den 6. april Sag nr [Klager] mod Kendelse afsagt den 6. april 2017 Sag nr. 17-70-01118 [Klager] mod BT [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01074, [Klager] mod BT, som nævnet traf afgørelse i den 28. februar

Læs mere

[Klager] har klaget over, at han ikke er blevet forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse.

[Klager] har klaget over, at han ikke er blevet forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01112 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Imod Frihed 3. december 2016 bragt på Frie Danskeres hjemmeside,

Læs mere

[Klager] er den omtalte organist. Hun har klaget over manglende forelæggelse og Horsens Folkeblads afvisning af at slette artiklen.

[Klager] er den omtalte organist. Hun har klaget over manglende forelæggelse og Horsens Folkeblads afvisning af at slette artiklen. Kendelse afsagt den 25. september 2018 Sag nr. 2018-80-0120 [Klager] mod Horsens Folkeblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ung organist kvitter kirkejobbet før første arbejdsdag, som

Læs mere

Den 22. december 2017 omtalte Fredericia Avisen Retten i Koldings frifindelse af medarbejderen.

Den 22. december 2017 omtalte Fredericia Avisen Retten i Koldings frifindelse af medarbejderen. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0084 [Klager] mod Fredericia Avisen [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen: Kenny Bruun Olsen: Velkommen tilbage DanmarkC TV, I har gjort det

Læs mere

[Klager] klagede den 28. juni 2018 til Pressenævnet, der traf afgørelse i sagen den 20. november

[Klager] klagede den 28. juni 2018 til Pressenævnet, der traf afgørelse i sagen den 20. november Kendelse afsagt den 22. februar 2019 Sag nr. 2019-80-0259 [Klager] mod Gråsten Avis Gråsten Avis har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0221, [Klager] mod Gråsten Avis, som nævnet

Læs mere

Ikke aktindsigt i s i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden. 21.

Ikke aktindsigt i  s i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden. 21. 2016-15 Ikke aktindsigt i e-mails i mailboks, som Tilsynet ikke havde umiddelbar adgang til, selv om Tilsynet kendte koden 21. marts 2016 En tidligere regionsrådsformand havde givet Statsforvaltningen,

Læs mere

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017.

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017. Kendelse afsagt den 7. december 2017 Sag nr. 2017-80-0056 [Klager] mod Familie Journal Advokat Hans Peter Grønborg har på vegne af [Klager] på ny anmodet om genoptagelse af Pressenævnets afgørelse af 29.

Læs mere

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling.

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling. Kendelse afsagt den 17. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0052 [Klager] mod TV2 Nord [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Hirtshals Havn plaget af aktindsigter 100.000 kroner brugt på én mand og

Læs mere

[Klager] har også klaget over, at Dagbladet Holstebro-Struer har afvist at bringe et genmæle.

[Klager] har også klaget over, at Dagbladet Holstebro-Struer har afvist at bringe et genmæle. Kendelse afsagt den 15. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0172 [Klager] ved [Talsperson 1] mod Dagbladet Holstebro-Struer [Klager] ved [Talsperson 1] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ny flok ulvehvalpe

Læs mere

Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar Sag nr [Klager] Mod KNR

Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar Sag nr [Klager] Mod KNR Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar 2019 Sag nr. 55-18-04 [Klager] Mod KNR [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at KNR har afvist at afindeksere følgende to artikler: -

Læs mere

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] og [Partiet] mod. Fyens Stiftstidende

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] og [Partiet] mod. Fyens Stiftstidende Kendelse afsagt den 17. december 2018 Sag nr. 2018-80-0153 [Klager] og [Partiet] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har på egne vegne og på vegne af [Partiet] klaget til Pressenævnet over artiklen Demonstration

Læs mere

Kendelse afsagt den 20. november 2017

Kendelse afsagt den 20. november 2017 Kendelse afsagt den 20. november 2017 Sag nr. 2017-80-0018 [Klager] mod TV MIDTVEST [Klager] har klaget til Pressenævnet over nyhedsudsendelsen Regeringen forlanger nødplan ved konkurs, som blev bragt

Læs mere

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder et krænkende billede af ham.

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder et krænkende billede af ham. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2019-80-0251 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Demonstranter kastede med æg: Kontroversiel politiker eskorteret væk

Læs mere

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod friedanskere.net, hvor der er klaget over samme artikel.

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod friedanskere.net, hvor der er klaget over samme artikel. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01113 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Plakater i København bragt på Frie Danskeres hjemmeside, friedanskere.net,

Læs mere

[Klager] har klaget over, at foromtalen indeholder ukorrekt information.

[Klager] har klaget over, at foromtalen indeholder ukorrekt information. Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0316 [Klager] mod Radio24syv [Klager] har klaget til Pressenævnet over en foromtale til radioprogrammet Det Røde Felt, som blev bragt på Radio24syvs Facebook-side

Læs mere

Ved afgørelsen afslog nævnet at behandle sagen, fordi klagerne ikke havde retlig interesse.

Ved afgørelsen afslog nævnet at behandle sagen, fordi klagerne ikke havde retlig interesse. Kendelse afsagt den 22. marts 2019 Sag nr. 2019-80-0281 [Klager 1] [Klager 2] og [Klager 3] mod Politiken [Klager 1], [Klager 2] og [Klager 3] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0165,

Læs mere

Manglende rengøring og forkert opbevaring af kølevarer har givet en sur smiley til [Bageri A] kroner lyder bøden på.

Manglende rengøring og forkert opbevaring af kølevarer har givet en sur smiley til [Bageri A] kroner lyder bøden på. Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01063 [Klager] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Manglende rengøring: Endnu en bøde og sur smiley til fynsk bageri

Læs mere

[Klager] har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen grundet nævnets ukorrekte gengivelse af to artiklers rækkefølge.

[Klager] har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen grundet nævnets ukorrekte gengivelse af to artiklers rækkefølge. Kendelse afsagt den 24. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0221 [Klager] mod Gråsten Avis [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0147, [Klager] mod Gråsten Avis, som nævnet traf

Læs mere

Over underrubrikken er indsat et billede af en dirigenthammer med et tilhørende podie.

Over underrubrikken er indsat et billede af en dirigenthammer med et tilhørende podie. Kendelse afsagt den 10. september 2019 Sag nr. 2019-80-0286 [Klager] mod Dagbladet Ringkøbing-Skjern [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Betinget fængsel til svindeldømt Skjernpar, som blev

Læs mere

Til teksten var indsat et billede af fem skoleelever, der sidder og arbejder ved bærbare computere. Ingen af disse børn er klagers.

Til teksten var indsat et billede af fem skoleelever, der sidder og arbejder ved bærbare computere. Ingen af disse børn er klagers. Kendelse afsagt den 21.marts 2017 Sag nr. 17-70-01085 [Faderen] mod Dagbladet Struer [Faderen] har klaget over artiklen Nu har de også seksualundervisning i matematiktimerne bragt i Dagbladet Struer den

Læs mere

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod Frie Danskere, hvor der er klaget over samme artikel.

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod Frie Danskere, hvor der er klaget over samme artikel. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01110 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Plakater i København bragt på Frie Danskeres hjemmeside, friedanskere.net,

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01090 [Klager] mod JydskeVestkysten [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, JydskeVestkysten har tilsidesat

Læs mere

Alt for lang sagsbehandlingstid i klageinstansen i sag om aktindsigt i miljøoplysninger

Alt for lang sagsbehandlingstid i klageinstansen i sag om aktindsigt i miljøoplysninger 2017-21 Alt for lang sagsbehandlingstid i klageinstansen i sag om aktindsigt i miljøoplysninger En journalist klagede til ombudsmanden over, at han efter et år endnu ikke havde fået en afgørelse på sin

Læs mere

Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 30. oktober 2017 i sag nr fremgår blandt andet:

Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 30. oktober 2017 i sag nr fremgår blandt andet: Kendelse afsagt den 5. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0064 [Klager] mod Politiken [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0017, [Klager] mod Politiken, som nævnet traf afgørelse

Læs mere

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr [Klager] mod. TV2 Nord

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr [Klager] mod. TV2 Nord Kendelse afsagt den 23. maj 2017 Sag nr. 17-70-01109 [Klager] mod TV2 Nord [Klager] har klaget til Pressenævnet over indslaget Visne blade meldt til kommunen bragt af TV2 Nord den 8. december 2016, idet

Læs mere

Kendelse. afsagt den 25. september Sag nr [Klager] mod. Dagbladet Arbejderen

Kendelse. afsagt den 25. september Sag nr [Klager] mod. Dagbladet Arbejderen Kendelse afsagt den 25. september 2018 Sag nr. 2018-80-0132 [Klager] mod Dagbladet Arbejderen [Klager] (herefter [Klager]) har ved advokat [Advokaten] klaget til Pressenævnet over Dagbladet Arbejderens

Læs mere

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken:

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken: Kendelse afsagt den 6. februar 2018 Sag nr. 2017-80-0055 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges bragt den 7. november

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Avisen.dk

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Avisen.dk Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01092 [Klager] mod Avisen.dk [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, avisen.dk har tilsidesat god presseskik

Læs mere

maj Ansættelses- og arbejdsret 1.9

maj Ansættelses- og arbejdsret 1.9 2018-20 Betjents udtalelser til avis fremstod som fremsat på politiets vegne. Indkaldelse til tjenstlig samtale var ikke i strid med offentligt ansattes ytringsfrihed En lokal politibetjent udtalte sig

Læs mere

[Klager] har klaget over, at han ikke blev oplyst om, at en telefonsamtale blev optaget, og at optagelsen efterfølgende er afspillet i Radio24syv.

[Klager] har klaget over, at han ikke blev oplyst om, at en telefonsamtale blev optaget, og at optagelsen efterfølgende er afspillet i Radio24syv. Kendelse afsagt den 3. august 2017 Sag nr. 17-70-01144 [Klager] mod Radio24syv [Klager] har klaget til Pressenævnet over et indslag i en radioudsendelse i Radio24syv den 3. maj 2017, idet han mener, at

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01095 [Klager] mod BT [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, BT har tilsidesat god presseskik ved at afvise

Læs mere

[Klager] har klaget over B.T.s handlemåde forud for artiklens offentliggørelse samt over artiklens

[Klager] har klaget over B.T.s handlemåde forud for artiklens offentliggørelse samt over artiklens Kendelse afsagt den 12. august 2019 Sag nr. 2018-80-0232 [Klager] mod B.T. [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Konfrontation med Udlændingenævnet: Det er måske bare mig, der er dum?, bragt

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager 1], [klager 2] og [klager 3] klaget over [indklagede], [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager 1], [klager 2] og [klager 3] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 28. juni 2017 Sagsnr. 2016-2846/JSC/HCH 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager 1], [klager 2] og [klager 3] klaget over [indklagede],

Læs mere

Henvendelse vedrørende Ballerup Kommune om aktindsigt

Henvendelse vedrørende Ballerup Kommune om aktindsigt Ankestyrelsens brev til en borger 2016-90922 Dato: 06-12-2017 Henvendelse vedrørende Ballerup Kommune om aktindsigt Du har den 9. november 2016 anmodet Ballerup Kommune om at indbringe kommunens afgørelse

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Berlingske

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Berlingske Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01062 [Klager] mod Berlingske [Klager] har klaget til Pressenævnet, idet hun mener, at Berlingske har tilsidesat god presseskik ved at afvise at slette

Læs mere

Det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Krav til udformning af underretninger. 26. februar 2018

Det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Krav til udformning af underretninger. 26. februar 2018 2018-11 Det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Krav til udformning af underretninger En borger klagede til ombudsmanden over det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Ombudsmanden udtalte, at en sagsbehandlingstid

Læs mere

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder ukorrekte og krænkende oplysninger, som burde have været forelagt ham forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder ukorrekte og krænkende oplysninger, som burde have været forelagt ham forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0204 [Klager] mod FORSKERforum [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Klimafejde: Pressenævnet kritiserer FOR- SKERforum, som blev bragt på

Læs mere

Det var ombudsmandens opfattelse at retsplejelovens regler om aktindsigt i straffesager eller i hvert fald principperne heri skulle bruges.

Det var ombudsmandens opfattelse at retsplejelovens regler om aktindsigt i straffesager eller i hvert fald principperne heri skulle bruges. 2012-2. Aktindsigt i sag om udlevering til udenlandsk myndighed afgøres efter retsplejelovens regler En journalist klagede til ombudsmanden over Justitsministeriets afslag på aktindsigt i ministeriets

Læs mere

Advarsel for Facebook-opslag var i strid med offentligt ansattes ytringsfrihed. Kritik skulle ikke fremsættes internt først. 13.

Advarsel for Facebook-opslag var i strid med offentligt ansattes ytringsfrihed. Kritik skulle ikke fremsættes internt først. 13. 2018-12 Advarsel for Facebook-opslag var i strid med offentligt ansattes ytringsfrihed. Kritik skulle ikke fremsættes internt først 13. april 2018 En medarbejder ved den kommunale hjemmepleje kritiserede

Læs mere

[Datteren] har klaget over, at Lokalavisen Egedals omtale er for ensidig og ikke fremstiller hendes mor som et menneske.

[Datteren] har klaget over, at Lokalavisen Egedals omtale er for ensidig og ikke fremstiller hendes mor som et menneske. Kendelse afsagt den 23. maj 2017 Sag nr. 17-70-01131 [Datteren] på vegne af [Moren] mod Lokalavisen Egedal [Datteren] har i henhold til fuldmagt af 23. november 2013 fra sin mor, [Moren], klaget til Pressenævnet

Læs mere

[Klager] havde sagsøgt Sommersted Vest Vandværk. [Klager] har klaget over, at Vandposten har omtalt retstilstanden forkert.

[Klager] havde sagsøgt Sommersted Vest Vandværk. [Klager] har klaget over, at Vandposten har omtalt retstilstanden forkert. Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0010 [Klager] mod Vandposten [Klager] har klaget til Pressenævnet over en artikel bragt i Danske Vandværkers medlemsblad, Vandposten, udgave nr. 209

Læs mere

AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET Sag:

AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET Sag: AFGØRELSE FRA TELEANKENÆVNET Sag: 18-122 Klager: xxxxxxx Indklagede: Telia Danmark Holmbladsgade 139 2300 København S Danmark CVR: 20367997 Klagetema: Mobil aftaleforhold identitetstyveri SAGSFREMSTILLING

Læs mere

1 Sagsfremstilling Berlingske bragte den 23. juli 2018 artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde med underrubrikken:

1 Sagsfremstilling Berlingske bragte den 23. juli 2018 artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde med underrubrikken: Kendelse afsagt den 12. marts 2019. Sag nr. 2018-80-0179 [Klager] mod Berlingske [Person 1] har på vegne af [Klager] klaget til Pressenævnet over artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde, som blev

Læs mere

1 Sagsfremstilling TV2 Nord bragte den 28. september 2016 kl nyhedsindslaget Børnekræftforening mistænkes for fup og svindel.

1 Sagsfremstilling TV2 Nord bragte den 28. september 2016 kl nyhedsindslaget Børnekræftforening mistænkes for fup og svindel. Kendelse afsagt den 21. marts 2017 Sag nr. 17-70-01077 Foreningen for Danske Kræftramte Børn mod TV2 Nord Foreningen for Danske Kræftramte Børn har ved advokat Mads K. Jensen klaget til Pressenævnet over

Læs mere

[Datteren] har klaget over, at TV 2 Lorrys omtale er for ensidig og ikke fremstiller hendes mor som et menneske.

[Datteren] har klaget over, at TV 2 Lorrys omtale er for ensidig og ikke fremstiller hendes mor som et menneske. Kendelse afsagt den 23. maj 2017 Sag nr. 17-70-01133 [Datteren] på vegne af [Moren] mod TV 2 Lorry [Datteren] har i henhold til fuldmagt af 23. november 2013 fra sin mor, [Moren], klaget til Pressenævnet

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A klaget over indklagede.

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A klaget over indklagede. København, den 16. december 2013 Sagsnr. 2012-1088/SAF/JML 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A klaget over indklagede. Sagens tema: Advokat A, der repræsenterede moderen

Læs mere

Her følger en gennemgang af sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Statsforvaltningens vurdering af sagen.

Her følger en gennemgang af sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Statsforvaltningens vurdering af sagen. 2015-71331 Statsforvaltningens brev til et nyhedsmedie Dato: 21-11-2016 Henvendelse vedrørende Region Syddanmarks afslag på aktindsigt Du har den 20. september 2016, som journalist for et nyhedsmedie anmodet

Læs mere

Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte

Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte 2015-39 Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte En borger klagede til ombudsmanden over afgørelser fra Udbetaling Danmark og Ankestyrelsen om tilbagebetaling

Læs mere

Sagsbehandlingstid i statsforvaltning. Ordnede forhold

Sagsbehandlingstid i statsforvaltning. Ordnede forhold Sagsbehandlingstid i statsforvaltning. Ordnede forhold En husejer klagede over at en statsforvaltning ikke havde svaret på en ansøgning om fritagelse for at betale omkostninger ved en skelforretning. Ansøgningen

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [advokat A] på vegne af [klager] klaget over [indklagede], [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [advokat A] på vegne af [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 27. september 2016 Sagsnr. 2016-859/HCH 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [advokat A] på vegne af [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. Klagens tema:

Læs mere

Socialt nævn skulle realitetsbehandle klage over manglende partshøring i inddrivelsessag. 27. oktober 2009

Socialt nævn skulle realitetsbehandle klage over manglende partshøring i inddrivelsessag. 27. oktober 2009 2009 4-6 Socialt nævn skulle realitetsbehandle klage over manglende partshøring i inddrivelsessag En far klagede til det sociale nævn over at kommunen ikke havde partshørt ham inden kommunen traf afgørelse

Læs mere

Skolechef C har i skrivelse af 29. september 2008 redegjort for ovenstående og orienteret dig om erklæringernes behandling ved skolebestyrelsesmødet.

Skolechef C har i skrivelse af 29. september 2008 redegjort for ovenstående og orienteret dig om erklæringernes behandling ved skolebestyrelsesmødet. Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at Køge Kommune korrekt har undtaget erklæringer fra aktindsigt. Erklæringerne var ikke omfattet af Offentlighedsloven. 18-06- 2009 TILSYNET Statsforvaltning

Læs mere

København, den 24. oktober 2011 Sagsnr K E N D E L S E

København, den 24. oktober 2011 Sagsnr K E N D E L S E København, den 24. oktober 2011 Sagsnr. 2009 1321 CSI/JML 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede, advokat. Sagens tema: Klager har klaget over, at

Læs mere

FOB Afgørelse om genindsættelse til afsoning efter prøveløsladelse ikke forelagt domstolene uden unødigt ophold

FOB Afgørelse om genindsættelse til afsoning efter prøveløsladelse ikke forelagt domstolene uden unødigt ophold FOB 2018-35 Afgørelse om genindsættelse til afsoning efter prøveløsladelse ikke forelagt domstolene uden unødigt ophold Resumé Direktoratet for Kriminalforsorgen traf på grund af overtrædelse af vilkårene

Læs mere

1 Sagsfremstilling [Klager] klagede den 6. marts 2018 til Pressenævnet over NORDJYSKE Mediers artikel. Af klagen til Pressenævnet fremgår følgende:

1 Sagsfremstilling [Klager] klagede den 6. marts 2018 til Pressenævnet over NORDJYSKE Mediers artikel. Af klagen til Pressenævnet fremgår følgende: Kendelse afsagt den 6. november 2018 Sag nr. 2018-80-0191 [Klager] mod NORDJYSKE Medier [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0106, [Klager] mod NORDJYSKE Medier, som nævnet

Læs mere

[Klager] står bag partiet [Partiet]: Målet er at provokere og skabe konflikt og så må han leve med dødstrusler, overfaldsalarm og skudsikker vest.

[Klager] står bag partiet [Partiet]: Målet er at provokere og skabe konflikt og så må han leve med dødstrusler, overfaldsalarm og skudsikker vest. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0213 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Jeg er general i krigen for et racerent Danmark bragt den 2. september

Læs mere

Statsforvaltningens brev til et rådgivningsfirma Henvendelse vedrørende afgørelse om aktindsigt

Statsforvaltningens brev til et rådgivningsfirma Henvendelse vedrørende afgørelse om aktindsigt Statsforvaltningens brev til et rådgivningsfirma 2016-48312 Dato: 07-10-2016 Henvendelse vedrørende afgørelse om aktindsigt Fredericia Kommune har den 14. juni 2016 videresendt XX s klage over afslag på

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag

Pressenævnets kendelse i sag KEN nr 10389 af 20/02/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 19. maj 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 2007-6-603 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag 2007-6-603

Læs mere

TRUSLER: Stod på lur i p-hus og planlagde at dræbe politimand for at komme i fængsel.

TRUSLER: Stod på lur i p-hus og planlagde at dræbe politimand for at komme i fængsel. Kendelse afsagt den 15. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0166 [Klager] mod Sjællandske Medier [Klagers stedfar] har på vegne af [Klager] klaget til Pressenævnet over artiklen 21-årig på fri fod: Ville dræbe

Læs mere

Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at en kommune har overholdt reglerne om aktindsigt efter offentlighedsloven.

Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at en kommune har overholdt reglerne om aktindsigt efter offentlighedsloven. Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at en kommune har overholdt reglerne om aktindsigt efter offentlighedsloven. 10-06- 2009 A har ved brev af x. xx 200x med bilag rettet henvendelse til Statsforvaltningen

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes adfærd i forbindelse med hans hverv som bistandsadvokat.

K E N D E L S E. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes adfærd i forbindelse med hans hverv som bistandsadvokat. København, den 30. november 2010 J.nr. 2010-02-0138 MRY/MRY 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat B på vegne Advokatrådet (herefter kaldet klager) klaget over advokat C,

Læs mere

1 Sagsfremstilling Frie Danskere bragte artiklen Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed. Af artiklen fremgår bl.a.

1 Sagsfremstilling Frie Danskere bragte artiklen Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed. Af artiklen fremgår bl.a. Kendelse afsagt den 20. juni 2017 Sag nr. 17-70-01136 [Klager] mod Frie Danskere [Klager] har klaget til Pressenævnet over de udaterede artikler Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed,

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. oktober Sag nr [Klager] mod. Politiken

Kendelse. afsagt den 30. oktober Sag nr [Klager] mod. Politiken Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0017 [Klager] mod Politiken [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Politiken har afvist at slette artiklen Kreditorer anklager Sundown-arrangør

Læs mere

[Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts [Klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i artiklen.

[Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts [Klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i artiklen. K E N D E L S E: afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 6. marts 2019 i sagen 55-18-02 [Klager] mod Sermitsiaq.ag [Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts 2017. [Klager]

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af X klaget over indklagede.

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af X klaget over indklagede. København, den 16. juni 2014 Sagsnr. 2014-373/LSK 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af X klaget over indklagede. Sagens tema: Advokat A, der repræsenterede

Læs mere

Høringssvar udleveret efter princippet om meroffentlighed

Høringssvar udleveret efter princippet om meroffentlighed 2015-18 Høringssvar udleveret efter princippet om meroffentlighed En journalist anmodede Justitsministeriet om aktindsigt i høringssvarene til lovforslag nr. L 72 om ændring af udlændingeloven (Midlertidig

Læs mere

RÅD OG VEJLEDNING. Til dig, der er udsat for forfølgelse eller chikane

RÅD OG VEJLEDNING. Til dig, der er udsat for forfølgelse eller chikane RÅD OG VEJLEDNING Til dig, der er udsat for forfølgelse eller chikane 1 Indhold Denne pjece indeholder råd og vejledning til dig, som er udsat for forfølgelse eller chikane. Det kan f.eks. bestå i, at

Læs mere

Offentlighedslovens 7 og afgørelsesbegrebet. Ankestyrelsens brev til en borger. Henvendelse vedrørende aktindsigt

Offentlighedslovens 7 og afgørelsesbegrebet. Ankestyrelsens brev til en borger. Henvendelse vedrørende aktindsigt Offentlighedslovens 7 og afgørelsesbegrebet Ankestyrelsens brev til en borger Dato: 12-06-2017 Henvendelse vedrørende aktindsigt Slagelse Kommune har den 1. juli 2016 fremsendt en klage af 20. juni 2016

Læs mere

Har du været udsat for en forbrydelse?

Har du været udsat for en forbrydelse? Har du været udsat for en forbrydelse? Denne pjece indeholder råd og vejledning til dig En straffesags forløb Når politiet f.eks. ved en anmeldelse har fået kendskab til, at der er begået en forbrydelse,

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9067 af 19/02/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 2. maj 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 13-70-00402 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 13-70-00402

Læs mere

Kommunes sagsbehandlingstid i sag om søregulativ

Kommunes sagsbehandlingstid i sag om søregulativ FOB 04.536 Kommunes sagsbehandlingstid i sag om søregulativ mv. En borger klagede over en kommunes sagsbehandlingstid. Borgeren rettede første gang henvendelse til kommunen i 1998, og kommunen afsluttede

Læs mere

[klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i de to artikler. Klagen omhandler også, om KNR er forpligtet til at bringe et genmæle.

[klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i de to artikler. Klagen omhandler også, om KNR er forpligtet til at bringe et genmæle. K E N D E L S E: afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar 2019 i sagen 55-17-05 [klager] Mod KNR [klager] har klaget til Pressenævnet over følgende to artikler, som har været bragt på knr.gl:

Læs mere

Journalistisk etik for dokumentarudsendelser på TV 2

Journalistisk etik for dokumentarudsendelser på TV 2 Journalistisk etik for dokumentarudsendelser på TV 2 Dette notat beskriver retningslinjerne for journalistisk etik for dokumentarudsendelser på TV 2. Dokumentarudsendelser på TV 2 efterlever desuden de

Læs mere

Justitsministeriet kunne afslå at behandle en journalists aktindsigtsanmodning af ressourcemæssige grunde. 27. maj 2016

Justitsministeriet kunne afslå at behandle en journalists aktindsigtsanmodning af ressourcemæssige grunde. 27. maj 2016 2016-23 Justitsministeriet kunne afslå at behandle en journalists aktindsigtsanmodning af ressourcemæssige grunde En journalist klagede til ombudsmanden over, at Justitsministeriet havde afslået at behandle

Læs mere

FOB Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt

FOB Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt FOB 2019-19 Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt Resumé En journalist bad den 30. maj 2018 Justitsministeriet om aktindsigt i en rapport fra en tværministeriel arbejdsgruppe

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9643 af 21/08/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 14-70-00667 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 14-70-00667

Læs mere

FOB Forsinket aktindsigt kan ikke begrundes med valgfrihed med hensyn til fremgangsmåde

FOB Forsinket aktindsigt kan ikke begrundes med valgfrihed med hensyn til fremgangsmåde FOB 2019-14 Forsinket aktindsigt kan ikke begrundes med valgfrihed med hensyn til fremgangsmåde ved gennemførelse af ekstrahering Resumé En intern e-mail i Udlændinge- og Integrationsministeriet indeholdt

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en borger

Statsforvaltningens brev til en borger Statsforvaltningens brev til en borger 2016-32751 Dato: 14-02-2017 Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt Du har ved e-mail af 5. april 2016 meddelt Region Midtjylland, at du ønsker at klage over

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt Spørgsmål nr. 1130 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg: Ministeren bedes kommentere artiklen på TV2 s hjemmeside den 30. maj

Læs mere

Det er ikke kun øl, popcorn og pølser, der bliver solgt i Telia Parken, når FCK spiller kampe, men også narkotika.

Det er ikke kun øl, popcorn og pølser, der bliver solgt i Telia Parken, når FCK spiller kampe, men også narkotika. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0214 [Motorcykelklubben] mod BT [Motorcykelklubben] har ved advokat Peter Secher klaget til Pressenævnet over artiklen Rockere står bag salg af narko i

Læs mere

var knyttet til ministerens funktion som minister, men om en opgave, der

var knyttet til ministerens funktion som minister, men om en opgave, der 2014-3 Ikke aktindsigt i dokumenter udarbejdet af særlig rådgiver som led i ministers partiarbejde To journalister klagede uafhængigt af hinanden til ombudsmanden over, at Skatteministeriet havde givet

Læs mere

Afslag på opholdstilladelse til afghansk kvinde med herboende mindreårig søn. Administrativ praksis. Sagsoplysning. Inddragelse af kriterier

Afslag på opholdstilladelse til afghansk kvinde med herboende mindreårig søn. Administrativ praksis. Sagsoplysning. Inddragelse af kriterier 10-1. Forvaltningsret 1121.1 123.1 12.4 296.1. Afslag på opholdstilladelse til afghansk kvinde med herboende mindreårig søn. Administrativ praksis. Sagsoplysning. Inddragelse af kriterier En afghansk kvinde

Læs mere