Kendelse. afsagt den 18. august Sag nr [Klager] mod. Ekstra Bladet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kendelse. afsagt den 18. august Sag nr [Klager] mod. Ekstra Bladet"

Transkript

1 Kendelse afsagt den 18. august 2017 Sag nr [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] (tidligere [Klagers tidligere navn]) har ved advokat Peter Secher Schmidt klaget til Pressenævnet over artiklerne HA-rockeren [Klagers tilnavn] anholdt i stor politiaktion, [Klagers tilnavn] anholdt i stor hash-sag og Se [Klagers tilnavn]s frygtelige fortid bragt i Ekstra Bladet den 6. april 2017, idet klager mener, at god presseskik er tilsidesat. [Klager] har klaget over, at Ekstra Bladet har offentliggjort hans billede og navn samt beskrevet hans fortid i forbindelse med en omtale af en politiaktion på Christiania. Klager har videre klager over, at det ikke fremgår af artiklerne, hvorvidt han har erklæret sig skyldig eller ikke skyldig. 1 Sagsfremstilling Forud for offentliggørelsen af artiklerne Københavns Politi udsendte den 5. april 2017 kl pressemeddelelsen Aktion mod Pusherstreet fuldgyldigt medlems af Hells Angels anholdt. Af pressemeddelelsen fremgår bl.a. følgende: Københavns Politi, der siden september 2012 har efterforsket mod de organiserede kriminelle, der står bag den åbenlyse hashhandel i Pusherstreet på Christiania, har i dag blandt flere anholdt et fuldgyldigt medlem af Hells Angels. Kl indledte Københavns Politis Afdeling for Organiseret Kriminalitet en koordineret aktion, hvor et stort antal adresser i Københavnsområdet blev ransaget og hvor 15 personer blev anholdt. Aktionen er ikke afsluttet, men foreløbigt vurderes det, at 8 mænd i alderen år vil blive fremstillet i grundlovsforhør torsdag i Byrettens afdeling på Nytorv. Anklagemyndigheden vil begære lukkede døre.

2 2 - Det er vores opfattelse, at det fuldgyldige medlem af Hells Angels fungerede som overordnet leder af en professionel og hierarkisk opbygget organisation og sagen viser igen, at voldsparate personer fra rockermiljøet er en del af den organiserede og utryghedsskabende hashandel i Pusher Street på Christiania, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen, Afdeling OC, Københavns Politi. Den 5. april 2017 kl sendte [Klager]s advokat, Peter Secher Schmidt, en til Ekstra Bladets reporter med følgende indhold: Jeg skriver på vegne af [Klager] [Klagers tilnavn]s hustru: Vil du undlade at skrive navnet på [Klagers tilnavn] og bringe billedet. Jeg nedlægger straks det er muligt påstand om navneforbud. Der er et stort hensyn at tage til hans hustru og hans mindreårige børn, der går i en institution og ikke skal høre om sagen. Såfremt navnet bringes vil jeg klage til Pressenævnet. Den 5. april 2017 kl svarede Ekstra Bladets redaktør af kriminalredaktionen følgende: Vedrørende [Klager] [Klagers tilnavn]. Anholdte er et særdeles velkendt medlem af Hells Angels, som tidligere er idømt fængsel på livstid for manddrab i forbindelse med en rockerrelateret sag. (Kastrupsagen) Anholdte er nu arresteret i en sag, som følge politiets pressemeddelelse fremstår ganske alvorlig: [Teksten fra politiets pressemeddelelse, Pressenævnet] Anholdte har i tidligere artikler ikke lagt skjul på sin fortid og sin nutid. Hverken i forhold til familie og i forhold til at udtale sig om prøveløsladelse for rockere/bandepakke og lignende [Der er bl.a. indsat links til artiklen Livstidsdømt HA er venter tvillinger af 30. september 2012 (opdateret 12. oktober 2012) på bt.dk. Af artiklen fremgår bl.a.: For halvandet år siden mødte han sin kæreste på en udgang fra fængslet. Kort efter blev hun gravid. - Hun synes selvfølgelig at det, jeg har lavet er forfærdeligt. Men hun har valgt at få børn med mig, siger [Klagers tilnavn], der vil fortælle sine kommende børn om sin dom. - Når pigerne er gamle nok, så vil jeg fortælle dem det. Det kan ikke undgås, at de en dag finder ud af det. Det er bedre, at de hører det fra mig, siger han., Pressenævnet] I ovennævnte link fra Ekstra Bladet fremgår det, at [Klagers tilnavn] blev prøveløsladt i 2014.

3 3 At [Klagers tilnavn] nu to-tre år efter en prøveløsladelse fra en livstidsdom er anholdt i en sag, der ifølge politiet relaterer sig til Hells Angels, mener vi er relevant for offentligheden. Derfor skriver vi om ham, hans navn og fortid. Den 5. april 2017 kl bekræftede avisens ansvarshavende chefredaktør også kriminalredaktørens afvisning. De påklagede artikler På netavisen ekstrabladet.dk bragte Ekstra Bladet den 5. april 2017 kl (opdateret kl ) artiklerne HA-rockeren [Klagers tilnavn] anholdt i stor politiaktion. Til artiklen var indsat billeder af [Klager]. Af artiklen fremgår følgende: 55-årige [Klager] '[Klagers tilnavn]' Nielsen er ifølge Ekstra Bladets oplysninger identisk med det fuldgyldige Hells Angels-medlem, der tidligere i dag blev anholdt i forbindelse med en større, koordineret politiaktion rettet mod den organiserede handel med hash i Pusher Street. Hos Københavns Politi vil man ikke kommentere Ekstra Bladets oplysninger: - Jeg vil kun bekræfte, at vi har anholdt et fuldgyldigt medlem af Hells Angels, siger Steffen Th. Steffensen, souschef, afdelingen for organiseret Kriminalitet, Københavns Politi. - Sammen med syv andre vil han blive fremstillet i grundlovsforhør i morgen. Rockeren har tidligere fået en livstidsdom. I 2013 blev han prøveløsladt. Han nægter sig skyldig i den seneste sigtelse. Måneders efterforskning I forbindelse med den aktuelle sag fortæller Steffen Th. Steffensen, at efterforskningen har stået på siden september. Her har man brugt metoden om at følge pengene, fra de forlader hashboderne i Pusher Street til de nåede frem til de formodede bagmænd. I forbindelse med sagen er der anholdt personer, som politiet mener har betjent de forskellige roller. Ud over rockeren menes også en anden af de anholdte at være en af hashringens ledende figurer. Samlet mener politiet, at gruppen har stået bag salg af 300 til 400 kilo hash siden september. Den store mængde er noget, politiet har regnet og målt sig frem til. 22 adresser ransaget Steffen Th. Steffensen fortæller, at politiet i forbindelse med aktionen har ransaget på 22 adresser. Blandt andet i Hells Angels' klubhus, der ligger på Siljansgade på Amager. Desuden er et værksted i Kastrup også blandt de ransagede adresser. Det vides endnu ikke, hvordan de sigtede forholder sig til sigtelserne.

4 4 - Vi er endnu ikke helt færdige med ransagningerne, så jeg har ikke det fulde udbytte af dagens aktion, fortæller Steffen Th. Steffensen. - Men vi har fundet lidt hash, nogle våben og nogle kontanter, tilføjer han. I nedenstående oversigt kan man se, at politiet i ransagningerne blandt andet har fundet nogle politiskjorter. De er fundet i ransagningen på Christiania, fortæller Steffen Th. Steffensen. Det fandt politiet ved ransagningerne Samme dag bragte netavisen artiklen HA-veteran anholdt: Her er [Klagers tilnavn]s frygtelige fortid (bragt i netavisens betalingsunivers ekstrabladet.dk/plus, tidligere adressen ekstrabladet.dk/ekstra). Ekstra Bladet bragte dagen efter, den 6. april 2017, i den trykte avis en forside med overskriften [KLAGERS TILNAVN] ANHOLDT I STOR HASH-RAZZIA og SE HA-VETERANENS FRYGTELIGE FORTID til et billede af [Klager]. I papirudgaven bragte Ekstra Bladet videre på side 4-5 tre artiklerne, [KLAGERS TIL- NAVN] ANHOLDT I STOR HASH-SAG, Salget er blusset op igen i Pusher Street og [KLAGERS TILNAVN] S FRYGTELIGE FORTID. En blev dræbt og tre såret i lufthavnen. Førstnævnte er i vid udstrækning identisk med artiklen på netavisen kl Sætningen Han nægter sig skyldig i den seneste sigtelse fremgår ikke af papirudgaven. Af papirudgaven fremgår bl.a. følgende: ROCKER-VETERAN PRØVELØSLADT FOR TO ÅR SIDEN: Nu er han mistænkt for at være bagmand i sag om kilo hash, der er solgt i Pusher Street. 55-årige [Klagers fornavn] [Klagers tilnavn] [Klagers efternavn] er ifølge Ekstra Bladets oplysninger identisk med det fuldgyldige Hells Angels-medlem, der tidligere i dag blev anholdt i forbindelse med en større koordineret politiaktion rettet mod den organiserede handel med hash i Pusher Street. Rockeren fik livstid for deltagelse i drabet på en Bandidos-rocker i det tidligere forår 1996 under Store Nordiske Rockerkrig og blev først prøveløsladt i I en pressemeddelelse fastslår Steffensen, at han anser den anholdte rocker for bagmanden i sagen: - Det er vores opfattelse, at det fuldgyldige medlem af Hells Angels fungerede som overordnet leder af en professionel og hierarkisk opbygget organisation, og sagen viser igen, at voldsparate personer fra rockermiljøet er en del af den organiserede og utryghedskabende hashhandel i Pusher Street. Den anholdte rocker og syv andre personer fremstilles i grundlovsforhør i dag, hvor en dommer vil vurdere politiets beviser. Af artiklen Se [Klagers tilnavn]s frygtelige fortid fremgår bl.a. følgende:

5 5 Skyldig i drab. Sådan lød nævningenes dom over Hells Angels-medlemmet [Klagers tidligere navn] kaldet [Klagers tilnavn] i Østre Landsret i december Ikke beviser nok De juridiske dommere underkendte nævningene. Der var ikke beviser til at dømme [Klagers tilnavn], lød det. Efter mange måneders varetægtsfængsling blev kun et HA-medlem og to prøvemedlemmer dømt. [Klagers tilnavn] og to andre Hells Angels-medlemmer blev sat på fri fod. Sagen handlede om et drab og flere drabsforsøg på Bandidos-rockere i Københavns Lufthavn i Kastrup i marts Begivenhederne var med til at kickstarte Store Nordiske Rockerkrig. Åbnede ild udenfor lufthavn Både Bandidos og Hells Angels havde sendt en komité til lufthavnen, der skulle modtage rockervenner. Opgøret kom blandt de ventende rockere på gaden og parkeringspladsen ude foran ankomsthallen. For øjnene af chokerede feriegæster og forretningsfolk åbnede Hells Angels-rockere ild mod biler med Bandidosfolk. Klokken var en dræbt of tre såret. Under det første retsopgør i kølvandet på den blodige sag fra lufthavnen klarede [Klagers tilnavn] frisag. Men kun for en stund. Tre måneder senere blev [Klagers tilnavn] anholdt, mens hans sad på en restaurant på Amager. Sagen mod ham skulle køre forfra, havde Rigsadvokaten besluttet. I al stilhed havde politiet samlet nyt materiale sammen. Blandt andet indgik samtaler fra en indsmuglet mobiltelefon mellem det drabsdømte HA-medlem i fængslet og andre rockere om sagen, mens politiet lyttede med. Hammeren faldt [Klagers tilnavn] og de to andre frifundne HA ere kendt som [Person A] og [Person B] blev fængslet på ny. I efteråret 1997 faldt hammeren. De tre HA ere blev dømt. [Klagers tilnavn] fik fængsel på livstid for drab og drabsforsøg.. Den 6. april 2017 kl blev der ved Københavns Byrets kendelse nedlagt navneforbud vedrørende alle de sigtede i sagen. Samme dag kl skrev Peter Secher Schmidt følgende til Ekstra Bladets redaktør, [Redaktøren]: Kære [Redaktøren] m.fl. Der er nu nedlagt navneforbud i sagen. Jeg går ud fra, at alle artikler hvor navnet nævnes straks fjernes/anonymiseres.

6 6 [Redaktøren] svarede samme dag kl : Vi følger som altid rettens navneforbud. Advokat Peter Secher Schmidt skrev igen ved mail kl : Navnet er stadig ikke slettet [fra ekstrabladet.dk]. I overtræder navneforbuddet. [Redaktøren] svarede kl : Vi sletter naturligvis ikke navnet i materiale der er udgivet på et tidspunkt hvor der ikke var navneforbud. Men vi har fjernet disse artikler fra eb.dk og linker ikke til dem fra de nye artikler som er publiceret efter navneforbud er nedlagt. Derfor må jeg klart afvise at vi på nogen måde overtræder navneforbud. Kl skrev Peter Secher Schmidt igen til Ekstra Bladets redaktør. [Redaktøren] afviste igen ved mail kl at slette navnet i netartiklerne offentliggjort før navneforbuddets nedlæggelse. Østre Landsret stadfæstede ved kendelse af 21. april 2017 byrettens afgørelse og opretholdt derved navneforbuddet i sagen. Klagen over tilsidesættelse af god presseskik er modtaget i Pressenævnet 24. april Parternes synspunkter 2.1 [Klager]s synspunkt Privatlivets fred navn, billede og fortid Advokat Peter Secher Schmidt har på vegne af [Klager] anført, at en gengivelse af [Klager]s navn og billede var unødvendig for Ekstra Bladets dækning af, at [Klager] var sigtet i sagen. Forud for omtalen 5. april 2017 kontaktede advokaten Ekstra Bladet for at gøre opmærksom på, at han den følgende dag ville anmode om at få nedlagt et navneforbud. Ekstra Bladet var gjort bekendt hermed, og at anklageren havde oplyst, at man ikke ville protestere mod navneforbuddet. Klager har henvist til landsrettens afgørelse: da navneforbuddet efter landsrettens opfattelse ikke er til hinder for en dækkende omtale af sagen i pressen, tiltræder landsretten, at der på det nuværende stade i sagen er nedlagt navneforbud vedrørende sigtede, idet offentlig gengivelse af sigtedes navn mv. vil udsætte nogen for unødig krænkelse, jf. retsplejelovens 31, stk. 1, nr. 2.

7 7 Ifølge klager er der således et særligt hensyn at tage til klagers to mindreårige børn. At børnene præsenteres for informationer om, at deres far er fængslet, må alene ske på en sådan måde og i det tempo, som forældrene vurderer, er til børnenes bedste. Øvrige nyhedsmedier som BT har da også kunnet dække historien uden at nævne navne på de sigtede. Den samfundsmæssige interesse i sagen angår alene hashhandlen på Christiania og Hells Angels tilknytning hertil. En personfiksering ved navns nævnelse og billede af klager bidrager derimod ikke til den samfundsrelevante dækning, men er kun af tabloidmæssig interesse. Ekstra Bladet har misbrugt det forhold, at det først var muligt at afholde retsmøde om navneforbud torsdag den 6. april 2017, dagen efter offentliggørelsen af klagers navn. Det er samtidig i strid med god presseskik, at Ekstra Bladet inddrog klagers (kriminelle) fortid i omtalen, jf. punkt B.1 i de vejledende regler for god presseskik. I den nuværende sag var klager sigtet for overtrædelse af reglerne om euforiserende stoffer, mens den tidligere dom, som Ekstra Bladet har henvist til, angår manddrab og forsøg herpå. Der er således ikke er tale om ligeartet kriminalitet. Sigtelsen var derfor uden sammenhæng med den tidligere dom og [Klager]s fortid. Den omstændighed, at klager tidligere har udtalt sig til pressen, er også uden betydning, idet disse udtalelser omhandlede andre forhold end den verserende sag. Stillingtagen til skyldspørgsmålet Advokat Peter Secher Schmidt har videre anført, at det i overensstemmelse med de vejledende regler for god presseskik burde have fremgået af Ekstra Bladets artikler både dem der blev publicerede på netavisen og i den trykte avis hvorvidt hans klient erklærede sig skyldig eller ikke skyldig i sigtelsen. Det havde Ekstra Bladet ikke mulighed for at angive, da grundlovsforhøret fandt sted dagen efter, Ekstra Bladet offentliggjorde omtalen. [Klager] havde ikke mulighed for forud for publiceringen af artiklerne at udtale sig, hvorfor der ikke er sket forelæggelse for klager forud for offentliggørelse. Der er henvist til punkterne A.3, C.5 og C.8 i de vejledende regler for god presseskik. 2.2 Ekstra Bladets synspunkter Privatlivets fred navn, billede og fortid Ekstra Bladet har afvist, at god presseskik er tilsidesat, og anført, at bande- og rockerkriminalitet er et væsentligt samfundsmæssigt emne med stort politisk fokus. Det grundlæggende princip om offentlighed i strafferetsplejen, herunder at pressen frit kan omtale straffesager og navne på sigtede, gælder indtil et navneforbud måtte blive nedlagt ved domstolene. Da artiklerne 5. og 6. april 2017 blev bragt, var der ikke nedlagt et navneforbud i sagen. Klagers påstand om, at pressen skal agere ud fra overvejelser om, hvorvidt der eventuelt i fremtiden måtte blive nedlagt et navneforbud i sagen, er uholdbart. Et navneforbud skal respekteres, når det er nedlagt og ikke før dette tidspunkt. Ekstra Bladet har henvist til Østre Landsrets dom af 3. september 2014 i sagen, anklagemyndigheden mod tiltalte 1 og tiltalte 2 (gengivet i Ugeskrift for Retsvæsen, U Ø). Ekstra Bladet har også henvist til, at klagers

8 8 advokat udtalte sig til BT den 6. april 2017 i artiklen HA-veteran anholdt som hashbagmand. Ekstra Bladet har videre henvist til Pressenævnets kendelse af 15. december 1999 i sag nr og kendelse af 28. marts 2001 i sag nr Ifølge Ekstra Bladet drejer sagen sig om organiseret handel af betydelige mængder hash og narkotika på Christiania. Sagen drejer sig derfor ikke kun om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, men om overtrædelse af den særligt alvorlige bestemmelse i straffelovens 191 om ulovlig handel med narkotika. Omtalen angår anklager mod [Klager], som i 1998 blev dømt livstid for et drab i 1996 i den såkaldte Nordiske Rockerkrig. Det er almindelig kendt, at uenigheden mellem bande- og rockergrupperinger blandt andet vedrører kontrollen over markederne for salg af narkotika. Klagers tidligere dom for drab i en rockerkrig vedrørende indtægter fra hashhandel har naturligt relevans i forhold til omtalen af den nye sag. Det var relevant at omtale den tidligere straffesag, da anholdelsen og fængslingen af klager skete relativt kort tid efter hans prøveløsladelse i Begge sager vedrører kriminalitet begået i klagers egenskab af medlem af Hells Angels. Ekstra Bladet har i den forbindelse henvist til artiklerne Det vil [Klagers tilnavn] ikke tale om og [Klagers tilnavn] vil ud bragt den 30. september 2012 henholdsvis på bt.dk og i papirudgaven BT ([Klager] er citeret), Politikere i chok bragt den 1. oktober 2012 i BT ([Klager] er citeret), Efter 17 år i fængsel: Kendt HA-rocker løslades bragt den 13. juni 2013 på bt.dk ([Klager] er citeret), Ekstra Bladets artikel Livstidsdømt HA er til angreb mod ny bandepakke bragt den 22. februar 2014 (advokat Peter Secher Schmidt er citeret) og Rockere rådvilde efter ny bandepakke og Hvem må vi snakke med? bragt den 27. september 2014 henholdsvis på ekstrabladet.dk og i den trykte avis Ekstra Bladet ([Klager] er citeret i papirudgaven) samt Forsvarsadvokat kritiserer Papes bandeplaner: Man holder rockere i snor ved at prøveløslade dem bragt den 28. januar 2017 på dr.dk (advokat Peter Secher Schmidt er citeret). Stillingtagen til skyldsspørgsmålet Ekstra Bladet har anført, at det fremgik af deres artikel, at klager er mistænkt, og at han nægtede sig skyldig i sigtelsen. Ekstra Bladet rettede henvendelse til advokat Peter Secher Schmidt, idet klager var anholdt og fængslet. Ekstra Bladets journalist drøftede sagen med advokaten forud for offentliggørelsen af artiklerne, ligesom der har været en løbende korrespondance mellem advokaten og Ekstra Bladets journalister. Advokaten har således haft rig mulighed for at kommentere på sagen på vegne af sin klient, hvilket han bl.a. også har gjort til en anden avis, BT. I forhold til artiklen på ekstrabladet.dk har det ikke været muligt for Ekstra Bladet at rekonstruere de ændringer, der er foretaget i artiklen i tidsrummet fra offentliggørelsen den 5. april 2017 kl til den opdaterede version blev publiceret kl Ekstra Bladet har i den forbindelse anført, at de journalister, der har beskæftiget sig med sagen ikke erindrer, hvor-

9 9 når de blev bekendt med, hvordan klager stillede sig til sigtelserne i sagen, ligesom de heller ikke erindrer, hvornår udsagnet Han nægter sig skyldig i den seneste sigtelse blev indsat i artiklen på ekstrabladet.dk Ekstra Bladet har yderligere anført, at sidste deadline for trykkeriet er kl , men at dette ikke er udtryk for, at artikler løbende kan ændres eller bliver ændret indtil dette tidspunkt. I så fald ville det ikke være praktisk og tidsmæssigt muligt at få færdiggjort avisen. Endelig har Ekstra Bladet anført, at såfremt udsagnet Han nægter sig skyldig i den seneste sigtelse skulle være indsat den 5. april 2017 kl har det på grund af tidspres ikke været muligt at ændre den artikel, der var meldt klar og fremsendt til dagens avisudgave. 3 Pressenævnets begrundelse og afgørelse: I sagens behandling har følgende nævnsmedlemmer deltaget: Martin Lavesen, Turid Fennefoss Nielsen, Lene Sarup og John Meinert Jacobsen. [Klager] har klaget over Ekstra Bladets omtale på ekstrabladet.dk den 5. april 2017 og i den trykte udgave af avisen den 6. april Efter offentliggørelsen af artiklerne blev der ved Københavns Byrets kendelse af 6. april 2017 kl nedlagt navneforbud i sagen. Østre Landsret stadfæstede ved kendelse af 21. april 2017 forbuddet. Pressenævnet bemærker indledningsvist, at nævnet træffer afgørelse i sager om, hvorvidt der er sket offentliggørelse i strid med god presseskik, jf. medieansvarslovens 34 og de vejledende regler for god presseskik, og hvorvidt et massemedie efter reglerne i medieansvarslovens kapitel 6 er forpligtet til at offentliggøre et genmæle. Spørgsmålet om, hvorvidt Ekstra Bladet har overtrådt navneforbuddet efter reglerne i retsplejeloven, henhører under domstolene og falder uden for nævnets kompetence. Det forhold behandles derfor ikke. Privatlivets fred navn, billede og fortid [Klager] har klaget over, at Ekstra Bladet i sin dækning af sagen har omtalt ham ved navn og bragt hans billede samt omtalt hans fortid. Det følger af de vejledende regler for god presseskik, at meddelelser, der kan krænke privatlivets fred, skal undgås, medmindre klar almen interesse kræver offentlig omtale. Det enkelte menneske har krav på beskyttelse af sin personlige anseelse. I videst muligt omfang skal mediet følge en klar saglig linje ved afgørelsen af, hvilke sager der omtales, og i hvilke tilfælde navne på de implicerede nævnes. En sigtets navn eller anden identificering bør udelades, når ingen almen interesse taler for at offentliggøre navnet, jf. punkt B.1 og punkt C.6. Det følger videre af de vejledende regler, at en sigtet person bør forskånes for at få fremdraget pågældendes tidligere straffedom, hvis den er uden betydning for de forhold, vedkommende nu er sigtet, tiltalt eller dømt for. I anden sammenhæng bør de mod en person tidligere rejste straffesager som regel ikke omtales, jf. punkt C.8.

10 10 Pressenævnet finder generelt, at omtale af straffesager har offentlig interesse. For så vidt angår mediernes omtale af ældre straffedomme, finder Pressenævnet det afgørelse for bedømmelsen af omtalen, om den tidligere straffedom har en tilstrækkelig relevant sammenhæng med det emne eller den sag, som omtalen i mediet angår, ligesom bl.a. kriminalitetens alvor og karakter bør indgå. [Klager] har tidligere været omtalt i medierne, da han blev idømt fængsel på livstid for drab og drabsforsøg begået i I 2013 blev han prøveløsladt. Omtalen i Ekstra Bladet den 5. og 6. april 2017 vedrørte blandt andet organiseret handel med euforiserende stoffer på Christiania. Under hensyn til karakteren af klagers tidligere kriminalitet og den kriminalitet, han omtales sigtet for i artiklerne i 2017, samt han også i de mellemliggende år har udtalt sig til medierne, herunder om at han ventede tvillinger, finder Pressenævnet ikke grundlag for at kritisere Ekstra Bladet for at omtale klagers dom med angivelse af navn og billede. Det forhold, at Ekstra Bladet forud for offentliggørelsen af artiklerne var gjort bekendt med, at klagers advokat ville anmode om at få nedlagt et navneforbud den 6. april 2017, kan ikke føre til et andet resultat. Nævnet udtaler ikke kritik. Stillingtagen til skyldspørgsmålet [Klager] har videre klaget over, at det ikke fremgik af artiklerne, hvorvidt han erklærede sig skyldig eller ikke skyldig i sigtelsen. Det følger af de vejledende regler for god presseskik, at det ved omtale af en straffesag klart skal fremgå, om den sigtede har erklæret sig skyldig eller ikke-skyldig, jf. punkt C.5. Af ekstrabladet.dks artikel HA-rockeren [Klagers tilnavn] anholdt i stor politiaktion af 5. april 2017 kl (opdateret kl ) fremgår bl.a.: Sammen med syv andre vil han blive fremstillet i grundlovsforhør i morgen. Rockeren har tidligere fået en livstidsdom. I 2013 blev han prøveløsladt. Han nægter sig skyldig i seneste sigtelse. Det vides endnu ikke, hvordan de sigtede forholder sig til sigtelserne. Af Ekstra Bladets trykte artikel [Klagers tilnavn] anholdt i stor hash-sag bragt den 6. april 2017 fremgår bl.a. følgende: Den anholdte rocker og syv andre personer fremstilles i grundlovsforhør i dag, hvor en dommer vil vurdere politiets beviser.

11 11 Pressenævnet finder, at det mere utvetydigt kunne have fremgået af netartiklen, at [Klager] nægtede sig skyldig. Da det imidlertid fremgik af ekstrabladet.dks artikel, finder nævnet ikke grundlag for at kritisere omtalen her. Artiklerne både på netavisen og i den trykte udgave er bragt forud for grundlovsforhøret den 6. april Klagers stillingtagen til skyldspørgsmålet var imidlertid omtalt i netartiklen den 5. april 2017 forud for grundlovsforhøret. Som sagen er oplyst lå den trykte avis deadline ikke forud for, at avisen blev bekendt med, at klager nægtede sig skyldig. På denne baggrund finder Pressenævnet, at det tillige burde have fremgået af den trykte udgave, at [Klager] nægtede sig skyldig i sigtelsen. Da denne oplysning ikke fremgik af omtalen, udtaler nævnet kritik af Ekstra Bladet. I medfør af medieansvarslovens 49 pålægger Pressenævnet herefter den ansvarshavende redaktør af den trykte udgave af Ekstra Bladet at offentliggøre følgende til et billede af Pressenævnets logo: [Rubrik] Pressenævnet kritiserer Ekstra Bladet [Underrubrik] Ekstra Bladet kritiseres for ikke at nævne, at en sigtet Hells Angels-rocker nægtede sig skyldig i sigtelsen. [Tekst] I april måned omtalte Ekstra Bladet, at politiet havde efterforsket de organiserede kriminelle, der står bag hashhandlen på Christiania. I april anholdt politiet flere personer, herunder et fuldgyldigt medlem af Hells Angels. Medlemmet har klaget til Pressenævnet over, at Ekstra Bladet ikke i omtalen oplyste, at han nægtede sig skyldig i den omtalte sigtelse. På netavisen fremgik det, at han nægtede sig skyldig, men i den trykte artikel, der blev bragt næste morgen, fremgik det ikke, at han nægtede sig skyldig. Pressenævnet har udtalt kritik af Ekstra Bladet for ikke at oplyse om HAmedlemmets stillingtagen til sigtelsen i den trykte udgave af avisen. Medlemmet havde klaget over andre forhold, som han ikke fik medhold i. Pressenævnet har pålagt Ekstra Bladet at bringe denne meddelelse. Hele kendelsen fra nævnet kan læses på nævnets hjemmeside: pressenaevnet.dk Offentliggørelse af nævnets kendelse skal ske snarest i den første eller en af de første udgaver, der offentliggøres efter nævnets kendelse. Offentliggørelse skal ske på det sted i mediet, hvor mediet har oplyst at ville offentliggøre kritik fra Pressenævnet (i mediets rettelsesspalte. Se Har mediet ikke en fast rettelsesspalte, skal offentliggørelse ske på det sted i mediet, der svarer til placeringen af den kritiserede artikel. Skrifttype og layout bør svare til den opsætning, der i øvrigt anvendes i mediet.

[Klager] har klaget over, at BT har bragt krænkende omtale om hende, som ikke blev forelagt hende forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at BT har bragt krænkende omtale om hende, som ikke blev forelagt hende forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0224 [Klager] mod BT [Klager] har ved advokat Peter Secher klaget til Pressenævnet over artiklen [Person A]s datter sigtet: Håndværker bortført, som blev

Læs mere

Den 22. december 2017 omtalte Fredericia Avisen Retten i Koldings frifindelse af medarbejderen.

Den 22. december 2017 omtalte Fredericia Avisen Retten i Koldings frifindelse af medarbejderen. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0084 [Klager] mod Fredericia Avisen [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen: Kenny Bruun Olsen: Velkommen tilbage DanmarkC TV, I har gjort det

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Frihedens Stemme har bragt ukorrekte og krænkende oplysninger uden forinden at forelægge oplysningerne.

[Klager] har klaget over, at Frihedens Stemme har bragt ukorrekte og krænkende oplysninger uden forinden at forelægge oplysningerne. Kendelse afsagt den 4. september 2018 Sag nr. 2018-80-0115 [Klager] mod Frihedens Stemme [Person 1] har på vegne af [Klager] (herefter [Klager], Pressenævnet) klaget til Pressenævnet over artiklen Den

Læs mere

Kendelse. afsagt den 3. juli Sag nr [Moren] [Stedsøsteren] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 3. juli Sag nr [Moren] [Stedsøsteren] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 3. juli 2017 Sag nr. 17-70-01159 [Moren] og [Stedsøsteren] mod Ekstra Bladet I forbindelse med offentliggørelse af Pressenævnets kendelse i sag nr. 17-70-01123, [Moren]og [Stedsøsteren]

Læs mere

[Klager] har klaget over, at han ikke er blevet forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse.

[Klager] har klaget over, at han ikke er blevet forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01112 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Imod Frihed 3. december 2016 bragt på Frie Danskeres hjemmeside,

Læs mere

Gråsten Avis har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen efter, at Pressenævnet den 29. september 2017 berigtigede kendelsen.

Gråsten Avis har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen efter, at Pressenævnet den 29. september 2017 berigtigede kendelsen. Kendelse afsagt den 6. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0028 [Datteren] og [Svigersønnen] mod Gråsten Avis Gråsten Avis har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0014, [Datteren] og [Svigersønnen]

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 17. februar 2010

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 17. februar 2010 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 17. februar 2010 Det forbydes ved offentlig gengivelse af kendelsen at gengive navn, stilling eller bopæl eller på anden måde offentliggøre pågældendes identitet.

Læs mere

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod Frie Danskere, hvor der er klaget over samme artikel.

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod Frie Danskere, hvor der er klaget over samme artikel. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01110 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Plakater i København bragt på Frie Danskeres hjemmeside, friedanskere.net,

Læs mere

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] og [Partiet] mod. Fyens Stiftstidende

Kendelse. afsagt den 17. december Sag nr [Klager] og [Partiet] mod. Fyens Stiftstidende Kendelse afsagt den 17. december 2018 Sag nr. 2018-80-0153 [Klager] og [Partiet] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har på egne vegne og på vegne af [Partiet] klaget til Pressenævnet over artiklen Demonstration

Læs mere

Kendelse. afsagt den 10. august Sag nr Ekstra Bladet. mod. [Moren] [Stedsøsteren]

Kendelse. afsagt den 10. august Sag nr Ekstra Bladet. mod. [Moren] [Stedsøsteren] Kendelse afsagt den 10. august 2017 Sag nr. 17-70-01170 Ekstra Bladet mod [Moren] og [Stedsøsteren] Ekstra Bladet har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01059, [Moren] og [Stedsøsteren]

Læs mere

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 5. september 2017 Sag nr. 17-70-01172 og 17-70-01173 [Klager] mod Kolding Ugeavis og JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Pressenævn om [Klager]-sag:

Læs mere

Kendelse. afsagt den 3. august Sag nr [Moren] og [Faren] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 3. august Sag nr [Moren] og [Faren] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 3. august 2017 Sag nr. 17-70-01151 [Moren] og [Faren] mod Ekstra Bladet [Moren] og [Faren] har klaget til Pressenævnet over Ekstra Bladets omtale i den trykte avis, på ekstrabladet.dk

Læs mere

Over underrubrikken er indsat et billede af en dirigenthammer med et tilhørende podie.

Over underrubrikken er indsat et billede af en dirigenthammer med et tilhørende podie. Kendelse afsagt den 10. september 2019 Sag nr. 2019-80-0286 [Klager] mod Dagbladet Ringkøbing-Skjern [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Betinget fængsel til svindeldømt Skjernpar, som blev

Læs mere

[Klager] har klaget over, at sn.dk har krænket privatlivets fred og anvendt begrebet konfiskeret i stedet for begrebet beslaglagt.

[Klager] har klaget over, at sn.dk har krænket privatlivets fred og anvendt begrebet konfiskeret i stedet for begrebet beslaglagt. Kendelse afsagt den 30. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0009 [Klager] mod Sjællandske Medier [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Politiaktion: Mistanke om produktion af piller bragt af Sjællandske

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Ekstra Bladet har bragt ukorrekte oplysninger i forbindelse med omtalen af en straffesag mod ham.

[Klager] har klaget over, at Ekstra Bladet har bragt ukorrekte oplysninger i forbindelse med omtalen af en straffesag mod ham. Kendelse afsagt den 9. april 2019 Sag nr. 2018-80-0197 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ville dræbe tidligere tv-vært, der blev bragt på Ekstra Bladets hjemmeside

Læs mere

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod friedanskere.net, hvor der er klaget over samme artikel.

Sagen er behandlet sammen med sag nr , [Person A] mod friedanskere.net, hvor der er klaget over samme artikel. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01113 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Plakater i København bragt på Frie Danskeres hjemmeside, friedanskere.net,

Læs mere

1 Sagsfremstilling Frie Danskere bragte artiklen Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed. Af artiklen fremgår bl.a.

1 Sagsfremstilling Frie Danskere bragte artiklen Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed. Af artiklen fremgår bl.a. Kendelse afsagt den 20. juni 2017 Sag nr. 17-70-01136 [Klager] mod Frie Danskere [Klager] har klaget til Pressenævnet over de udaterede artikler Hizb ut-tahrir og venstreradikale sammen imod For Frihed,

Læs mere

[Klager] klagede den 28. juni 2018 til Pressenævnet, der traf afgørelse i sagen den 20. november

[Klager] klagede den 28. juni 2018 til Pressenævnet, der traf afgørelse i sagen den 20. november Kendelse afsagt den 22. februar 2019 Sag nr. 2019-80-0259 [Klager] mod Gråsten Avis Gråsten Avis har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0221, [Klager] mod Gråsten Avis, som nævnet

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 26. februar 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 26. februar 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 26. februar 2015 Sag 230/2014 Journalist Niels Northroup og DR (advokat Tyge Trier) kærer Østre Landsrets kendelse om navneforbud i sagen Anklagemyndigheden mod

Læs mere

Det er ikke kun øl, popcorn og pølser, der bliver solgt i Telia Parken, når FCK spiller kampe, men også narkotika.

Det er ikke kun øl, popcorn og pølser, der bliver solgt i Telia Parken, når FCK spiller kampe, men også narkotika. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0214 [Motorcykelklubben] mod BT [Motorcykelklubben] har ved advokat Peter Secher klaget til Pressenævnet over artiklen Rockere står bag salg af narko i

Læs mere

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder ukorrekte og krænkende oplysninger, som burde have været forelagt ham forud for offentliggørelsen.

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder ukorrekte og krænkende oplysninger, som burde have været forelagt ham forud for offentliggørelsen. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2018-80-0204 [Klager] mod FORSKERforum [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Klimafejde: Pressenævnet kritiserer FOR- SKERforum, som blev bragt på

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01095 [Klager] mod BT [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, BT har tilsidesat god presseskik ved at afvise

Læs mere

Kendelse. afsagt den 31. august Sag nr Foreningen Far. og i dagbladet Information.

Kendelse. afsagt den 31. august Sag nr Foreningen Far. og i dagbladet Information. Kendelse afsagt den 31. august 2017 Sag nr. 17-70-01171 Foreningen Far mod Dagbladet Information Foreningen Far har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01160, Foreningen Far mod dagbladet

Læs mere

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling.

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling. Kendelse afsagt den 17. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0052 [Klager] mod TV2 Nord [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Hirtshals Havn plaget af aktindsigter 100.000 kroner brugt på én mand og

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01089 [Klager] mod Jyllands-Posten [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, Jyllands-Posten har tilsidesat

Læs mere

[Klager] har klaget over, at foromtalen indeholder ukorrekt information.

[Klager] har klaget over, at foromtalen indeholder ukorrekt information. Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0316 [Klager] mod Radio24syv [Klager] har klaget til Pressenævnet over en foromtale til radioprogrammet Det Røde Felt, som blev bragt på Radio24syvs Facebook-side

Læs mere

REJST: Kunstnerparret i Kongegaardens legatbolig er rejst efter at være sagt op.

REJST: Kunstnerparret i Kongegaardens legatbolig er rejst efter at være sagt op. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01105 [Klager 1] og [Klager 2] mod Sjællandske Medier [Klager 1] og [Klager 2] har klaget til Pressenævnet over artiklen Kunstnerpar tvunget til at rejse,

Læs mere

[Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts [Klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i artiklen.

[Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts [Klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i artiklen. K E N D E L S E: afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 6. marts 2019 i sagen 55-18-02 [Klager] mod Sermitsiaq.ag [Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts 2017. [Klager]

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr [Klager] mod. Jyllands-Posten Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01071 [Klager] mod Jyllands-Posten [Klager] har klaget til Pressenævnet, da Jyllands-Posten har afvist at fjerne et link med hendes navn og adresse til

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1130 Offentligt Spørgsmål nr. 1130 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg: Ministeren bedes kommentere artiklen på TV2 s hjemmeside den 30. maj

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Berlingske

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Berlingske Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01119 [Klager] mod Berlingske [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, Berlingske har tilsidesat god presseskik

Læs mere

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017.

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017. Kendelse afsagt den 7. december 2017 Sag nr. 2017-80-0056 [Klager] mod Familie Journal Advokat Hans Peter Grønborg har på vegne af [Klager] på ny anmodet om genoptagelse af Pressenævnets afgørelse af 29.

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Villabyerne/Gentofte Lokalavis

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Villabyerne/Gentofte Lokalavis Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01094 [Klager] mod Villabyerne/Gentofte Lokalavis [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, at Politikens Lokalaviser

Læs mere

[Klager] har klaget over, at han ikke blev oplyst om, at en telefonsamtale blev optaget, og at optagelsen efterfølgende er afspillet i Radio24syv.

[Klager] har klaget over, at han ikke blev oplyst om, at en telefonsamtale blev optaget, og at optagelsen efterfølgende er afspillet i Radio24syv. Kendelse afsagt den 3. august 2017 Sag nr. 17-70-01144 [Klager] mod Radio24syv [Klager] har klaget til Pressenævnet over et indslag i en radioudsendelse i Radio24syv den 3. maj 2017, idet han mener, at

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Avisen.dk

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. Avisen.dk Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01092 [Klager] mod Avisen.dk [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, avisen.dk har tilsidesat god presseskik

Læs mere

1 Sagsfremstilling Udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2) blev bragt på DR1 den 9. november 2017 og på dr.dk.

1 Sagsfremstilling Udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2) blev bragt på DR1 den 9. november 2017 og på dr.dk. Kendelse afsagt den 19. juni 2018 Sag nr. 2018-80-0088 [Klager] mod DR [Klager] har klaget til Pressenævnet over udsendelsen Gintberg på Kanten Kommunalvalg (1:2), som blev bragt på DR1 den 9. november

Læs mere

[Klager] har anført, at artiklerne ikke længere har nyhedsværdi og offentlig interesse. Artiklerne er til skade for hende personligt.

[Klager] har anført, at artiklerne ikke længere har nyhedsværdi og offentlig interesse. Artiklerne er til skade for hende personligt. Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01091 [Klager] mod Politiken [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, Politiken har tilsidesat god presseskik

Læs mere

Manglende rengøring og forkert opbevaring af kølevarer har givet en sur smiley til [Bageri A] kroner lyder bøden på.

Manglende rengøring og forkert opbevaring af kølevarer har givet en sur smiley til [Bageri A] kroner lyder bøden på. Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01063 [Klager] mod Fyens Stiftstidende [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Manglende rengøring: Endnu en bøde og sur smiley til fynsk bageri

Læs mere

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken:

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken: Kendelse afsagt den 6. februar 2018 Sag nr. 2017-80-0055 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges bragt den 7. november

Læs mere

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] ApS. mod. Bornholm.nu

Kendelse. afsagt den 15. maj Sag nr [Klager] ApS. mod. Bornholm.nu Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0075 [Klager] ApS mod Bornholm.nu [Klager] ApS [herefter [Klager]. Pressenævnet] har klaget til Pressenævnet over artiklen Små lokale mæglere sælger færre

Læs mere

Kendelse afsagt den 20. november 2017

Kendelse afsagt den 20. november 2017 Kendelse afsagt den 20. november 2017 Sag nr. 2017-80-0018 [Klager] mod TV MIDTVEST [Klager] har klaget til Pressenævnet over nyhedsudsendelsen Regeringen forlanger nødplan ved konkurs, som blev bragt

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 5. oktober 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 5. oktober 2017 Lukkede døre og navneforbud HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 5. oktober 2017 Sag 150/2017 Ekstra Bladet ved Mette Fleckner og Jan Søgaard ved advokat Carlo Siebert kærer kendelse om navneforbud

Læs mere

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder et krænkende billede af ham.

[Klager] har klaget over, at artiklen indeholder et krænkende billede af ham. Kendelse afsagt den 21. maj 2019 Sag nr. 2019-80-0251 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Demonstranter kastede med æg: Kontroversiel politiker eskorteret væk

Læs mere

NYKØBING - Ved dekret af 28. august 2018 har Skifteretten i Holbæk taget [Klagers far], [Adresse], under konkursbehandling.

NYKØBING - Ved dekret af 28. august 2018 har Skifteretten i Holbæk taget [Klagers far], [Adresse], under konkursbehandling. Kendelse afsagt den 12. marts 2019 Sag nr. 2018-80-0178 [Klager] mod Nykøbing Avis [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Indehaver af Statoil erklæret konkurs og Nyt selskab rykket ind på

Læs mere

TRUSLER: Stod på lur i p-hus og planlagde at dræbe politimand for at komme i fængsel.

TRUSLER: Stod på lur i p-hus og planlagde at dræbe politimand for at komme i fængsel. Kendelse afsagt den 15. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0166 [Klager] mod Sjællandske Medier [Klagers stedfar] har på vegne af [Klager] klaget til Pressenævnet over artiklen 21-årig på fri fod: Ville dræbe

Læs mere

AM V Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Trykt: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet:

AM V Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Trykt: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet: AM2016.01.30V Kilde: Retspraksis, Landsretterne Emner: varetægtsfængsling; Stikord: Varetægtsfængsling, rpl. 762, stk. 1, nr. 2, rpl. 769, stk. 1, proportionalitetsvurdering, gentagelsesrisiko, T for 3.

Læs mere

1 Sagsfremstilling TV2 Nord bragte den 28. september 2016 kl nyhedsindslaget Børnekræftforening mistænkes for fup og svindel.

1 Sagsfremstilling TV2 Nord bragte den 28. september 2016 kl nyhedsindslaget Børnekræftforening mistænkes for fup og svindel. Kendelse afsagt den 21. marts 2017 Sag nr. 17-70-01077 Foreningen for Danske Kræftramte Børn mod TV2 Nord Foreningen for Danske Kræftramte Børn har ved advokat Mads K. Jensen klaget til Pressenævnet over

Læs mere

1 Sagsfremstilling Berlingske bragte den 23. juli 2018 artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde med underrubrikken:

1 Sagsfremstilling Berlingske bragte den 23. juli 2018 artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde med underrubrikken: Kendelse afsagt den 12. marts 2019. Sag nr. 2018-80-0179 [Klager] mod Berlingske [Person 1] har på vegne af [Klager] klaget til Pressenævnet over artiklen Jeg er ikke længere trist på samme måde, som blev

Læs mere

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr Foreningen Far. mod. Midtjyllands Avis

Kendelse. afsagt den 23. maj Sag nr Foreningen Far. mod. Midtjyllands Avis Kendelse afsagt den 23. maj 2017 Sag nr. 17-70-01121 Foreningen Far mod Midtjyllands Avis Foreningen Far har klaget til Pressenævnet over læserbrevet Et bredere perspektiv af vold i familien bragt af Midtjyllands

Læs mere

Kendelse. afsagt den 6. april Sag nr [Klager] mod

Kendelse. afsagt den 6. april Sag nr [Klager] mod Kendelse afsagt den 6. april 2017 Sag nr. 17-70-01118 [Klager] mod BT [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01074, [Klager] mod BT, som nævnet traf afgørelse i den 28. februar

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 15. november 2012

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 15. november 2012 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 15. november 2012 Sag 188/2012 Anklagemyndigheden mod T1 (advokat Casper Andreasen, beskikket) og T2 (advokat Hanne Rahbæk, beskikket) I tidligere instans er afsagt

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M S3888009- RC UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 3. september 2014 af Østre Landsrets 19. afdeling (landsdommerne Peter Thønnings, Hedegaard Madsen og Gunst Andersen med domsmænd). 19.

Læs mere

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 18. juni Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0238 [Klager] mod JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen En strid om ord på Skovgårdsvej bragt af JydskeVestkysten den 7.

Læs mere

[Klager] har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen grundet nævnets ukorrekte gengivelse af to artiklers rækkefølge.

[Klager] har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen grundet nævnets ukorrekte gengivelse af to artiklers rækkefølge. Kendelse afsagt den 24. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0221 [Klager] mod Gråsten Avis [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0147, [Klager] mod Gråsten Avis, som nævnet traf

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 9. marts 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 9. marts 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 9. marts 2015 Sag 198/2014 Journalist Jan Lauridtsen (advokat Asger Bagge-Jørgensen) kærer Østre Landsrets kendelse om navneforbud i sagen Anklagemyndigheden mod

Læs mere

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 30. marts Sag nr [Klager] mod. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 30. marts 2017 Sag nr. 17-70-01090 [Klager] mod JydskeVestkysten [Klager] har ved advokat Brian Werner Larsen klaget til Pressenævnet, idet hun mener, JydskeVestkysten har tilsidesat

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 15. februar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 15. februar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 15. februar 2019 Sag 173/2018 Anklagemyndigheden mod T (advokat Erbil Gökhan Edge Kaya) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Københavns Byret den 13. juni

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 24. april 2012

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 24. april 2012 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 24. april 2012 Sag 240/2010 Anklagemyndigheden mod T (advokat Mette Grith Stage, beskikket) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 1. afdeling

Læs mere

[Klager] har også klaget over, at Dagbladet Holstebro-Struer har afvist at bringe et genmæle.

[Klager] har også klaget over, at Dagbladet Holstebro-Struer har afvist at bringe et genmæle. Kendelse afsagt den 15. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0172 [Klager] ved [Talsperson 1] mod Dagbladet Holstebro-Struer [Klager] ved [Talsperson 1] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ny flok ulvehvalpe

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 19. januar 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 19. januar 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 19. januar 2016 Sag 258/2015 Anklagemyndigheden mod T (advokat Michael Juul Eriksen, beskikket) Sagen angår spørgsmålet om varetægtsfængsling af T under anke af

Læs mere

[Klager] er den omtalte organist. Hun har klaget over manglende forelæggelse og Horsens Folkeblads afvisning af at slette artiklen.

[Klager] er den omtalte organist. Hun har klaget over manglende forelæggelse og Horsens Folkeblads afvisning af at slette artiklen. Kendelse afsagt den 25. september 2018 Sag nr. 2018-80-0120 [Klager] mod Horsens Folkeblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ung organist kvitter kirkejobbet før første arbejdsdag, som

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 24. januar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 24. januar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 24. januar 2019 Sag 39/2018 Anklagemyndigheden mod T1 og T2 (advokat Henrik Stagetorn, beskikket for begge) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 5. oktober 2016

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 5. oktober 2016 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 5. oktober 2016 Sag 26/2016 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T1 (advokat Hanne Reumert, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Næstved den 21.

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9492 af 30/08/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juli 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 2010-6-1021 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 2010-6-1021

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 4. september 2013

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 4. september 2013 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 4. september 2013 Sag 105/2013 Anklagemyndigheden mod T (advokat Bjørn Elmquist, beskikket) T har indbragt Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitets

Læs mere

[Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den 13. december 2017.

[Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den 13. december 2017. Kendelse afsagt den 15. maj 2018 Sag nr. 2017-80-0074 [Klager] mod redox.dk [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Da [Klagers navn] sagsøgte [Klagers navn], som blev bragt på redox.dk den

Læs mere

Til brug for sammenligningen har Justitsministeriet indhentet oplysninger fra Rigsadvokaten og de relevante myndigheder i Sverige og Norge.

Til brug for sammenligningen har Justitsministeriet indhentet oplysninger fra Rigsadvokaten og de relevante myndigheder i Sverige og Norge. Retsudvalget 2017-18 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1041 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Danmark Dato: 22. august 2018 Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Freia

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. april 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. april 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. april 2016 Sag 41/2016 Anklagemyndigheden mod T (advokat Ole Schmidt) I tidligere instans er afsagt kendelse af Vestre Landsrets 10. afdeling den 16. december

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. september 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. september 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. september 2017 Sag 101/2017 Anklagemyndigheden mod T1 og T2 A/S (advokat Jesper Baungaard, beskikket for begge) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten

Læs mere

1 Sagsfremstilling [Klager] klagede den 6. marts 2018 til Pressenævnet over NORDJYSKE Mediers artikel. Af klagen til Pressenævnet fremgår følgende:

1 Sagsfremstilling [Klager] klagede den 6. marts 2018 til Pressenævnet over NORDJYSKE Mediers artikel. Af klagen til Pressenævnet fremgår følgende: Kendelse afsagt den 6. november 2018 Sag nr. 2018-80-0191 [Klager] mod NORDJYSKE Medier [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2018-80-0106, [Klager] mod NORDJYSKE Medier, som nævnet

Læs mere

Kendelse. afsagt den 25. september Sag nr [Klager] mod. Dagbladet Arbejderen

Kendelse. afsagt den 25. september Sag nr [Klager] mod. Dagbladet Arbejderen Kendelse afsagt den 25. september 2018 Sag nr. 2018-80-0132 [Klager] mod Dagbladet Arbejderen [Klager] (herefter [Klager]) har ved advokat [Advokaten] klaget til Pressenævnet over Dagbladet Arbejderens

Læs mere

Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 30. oktober 2017 i sag nr fremgår blandt andet:

Sagsfremstilling Af Pressenævnets kendelse af 30. oktober 2017 i sag nr fremgår blandt andet: Kendelse afsagt den 5. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0064 [Klager] mod Politiken [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0017, [Klager] mod Politiken, som nævnet traf afgørelse

Læs mere

D O M. Forklaringer Der er i landsretten afgivet supplerende forklaring af tiltalte og vidnet B.

D O M. Forklaringer Der er i landsretten afgivet supplerende forklaring af tiltalte og vidnet B. D O M Afsagt den 13. november 2018 af Østre Landsrets 24. afdeling (landsdommerne Lotte Calundann Noer (kst.), Tine Vuust og Ole Dybdahl med domsmænd). 24. afd. nr. S-2132-18: Anklagemyndigheden mod T

Læs mere

Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 300 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 4. februar 2008.

Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 300 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 4. februar 2008. Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Svar på Spørgsmål 300 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Civil- og Politiafdelingen Dato: 12. marts 2008 Kontor: Politikontoret

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 26. februar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 26. februar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 26. februar 2019 Sag 68/2018 Anklagemyndigheden mod T (advokat Martin Cumberland) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Svendborg den 1. februar 2018

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 12. februar 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 12. februar 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 12. februar 2014 Sag 313/2013 Anklagemyndigheden mod T (advokat Esben Roslev) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Holbæk den 1. oktober 2013 og af

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 1. maj 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 1. maj 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 1. maj 2019 Sag 206/2018 Anklagemyndigheden mod T (advokat Mikkel Holm Nielsen) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Østre Landsrets 22. afdeling den 29. juni

Læs mere

K E N D E L S E. Advokatrådet har nedlagt påstand om, at [indklagede] idømmes en disciplinær sanktion efter retsplejelovens 147 c, stk. 1.

K E N D E L S E. Advokatrådet har nedlagt påstand om, at [indklagede] idømmes en disciplinær sanktion efter retsplejelovens 147 c, stk. 1. København, den 26. juni 2015 Sagsnr. 2015-215/CHN 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Advokatrådet klaget over [indklagede], [bynavn]. Sagsfremstilling: Ved anklageskrift af

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 27. marts 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 27. marts 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 27. marts 2014 Sag 28/2014 Anklagemyndigheden mod T (advokat Michael Juul Eriksen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelser af Retten på Frederiksberg

Læs mere

Enkelte sager af mere generel interesse

Enkelte sager af mere generel interesse BILAG 1 Enkelte sager af mere generel interesse Dette bilag indeholder en beskrivelse af og kommentarer til enkelte sager af mere generel interesse om forsvarerens adgang til aktindsigt. 1. Forsvarerens

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 21. april 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 21. april 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 21. april 2015 Sag 220/2014 Anklagemyndigheden mod T1 (Advokat A) og T2 (Advokat B) T1 og T2 kærer Østre Landsrets kendelse om at tilbagekalde beskikkelsen af enten

Læs mere

Kendelse. afsagt den 9. april Sag nr [Klager] mod. Ekstra Bladet

Kendelse. afsagt den 9. april Sag nr [Klager] mod. Ekstra Bladet Kendelse afsagt den 9. april 2019 Sag nr. 2018-80-0182 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Min søster slog vores mor ihjel: Jeg tilgiver hende aldrig, som blev

Læs mere

1 Sagsfremstilling Horsens Folkeblad bragte den 11. januar 2018 artiklen Krigsskibskaptajn brugte Forsvarets kreditkort på stripklub på hsfo.dk.

1 Sagsfremstilling Horsens Folkeblad bragte den 11. januar 2018 artiklen Krigsskibskaptajn brugte Forsvarets kreditkort på stripklub på hsfo.dk. Kendelse afsagt den 18. juni 2019 Sag nr. 2019-80-0263 [Klager] mod Horsens Folkeblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at Horsens Folkeblad har afvist at hindre tilgængeligheden af artiklen Krigsskibskaptajn

Læs mere

Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar Sag nr [Klager] Mod KNR

Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar Sag nr [Klager] Mod KNR Kendelse afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 11. februar 2019 Sag nr. 55-18-04 [Klager] Mod KNR [Klager] har klaget til Pressenævnet over, at KNR har afvist at afindeksere følgende to artikler: -

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 7. oktober 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 7. oktober 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 7. oktober 2016 Sag 152/2016 Anklagemyndigheden mod T (advokat Michael Juul Eriksen) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 23. afdeling den 14.

Læs mere

[Klager] har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen i forhold til et punkt i hans anmodning om genmæle.

[Klager] har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen i forhold til et punkt i hans anmodning om genmæle. Kendelse afsagt den 11. januar 2019 Sag nr. 2018-80-0203 [Klager] mod Jyllands-Posten [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01115, [Klager] mod Jyllands-Posten, som nævnet

Læs mere

Kendelse. afsagt den 20. november Sag nr [Klager] mod. Ritzaus Bureau A/S

Kendelse. afsagt den 20. november Sag nr [Klager] mod. Ritzaus Bureau A/S Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0124 [Klager] mod Ritzaus Bureau A/S [Klager] har på egne vegne og på vegne af de 23 irakiske sagsøgere klaget til Pressenævnet over telegrammet Irakeres

Læs mere

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr Journalista.dk. mod. Sjællandske Medier

Kendelse. afsagt den 28. februar Sag nr Journalista.dk. mod. Sjællandske Medier Kendelse afsagt den 28. februar 2017 Sag nr. 17-70-01068 Journalista.dk mod Sjællandske Medier Netmediet Journalista.dk har klaget over artiklen Fejlagtigt hængt ud for skyhøje topmødeudgifter bragt på

Læs mere

FORSKERforum har anført, at Kristeligt Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger om FOR- SKERforums gengivelse af en kildes udsagn.

FORSKERforum har anført, at Kristeligt Dagblad har bragt ukorrekte oplysninger om FOR- SKERforums gengivelse af en kildes udsagn. Kendelse afsagt den 6. februar 2018 Sag nr. 2017-80-0037 FORSKERforum mod Kristeligt Dagblad FORSKERforum har klaget til Pressenævnet over Kristeligt Dagblads afslag på at bringe et genmæle vedrørende

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 11. marts 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 11. marts 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 11. marts 2015 Sag 256/2014 Anklagemyndigheden mod T (advokat Tage Siboni, beskikket) I påkendelsen har deltaget tre dommere: Michael Rekling, Lars Hjortnæs og Oliver

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 1. april 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 1. april 2016 (Det forbydes offentligt at gengive navn, stilling eller bopæl eller på anden måde offentliggøre tiltaltes identitet) HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 1. april 2016 Sag 220/2015 Advokat Casper Andreasen

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9236 af 21/05/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 13-70-00439 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 13-70-00439

Læs mere

- tilbagekaldelse af beskikkelsen. K-168-08 afsagt den 30. september 2008 (Samme sag som ovenfor)

- tilbagekaldelse af beskikkelsen. K-168-08 afsagt den 30. september 2008 (Samme sag som ovenfor) Kendelse: Beskrivelse: Retten kan nægte at beskikke den advokat, som sigtede ønsker som forsvarer, eller tilbagekalde beskikkelsen, hvis dennes medvirken vil medføre en forsinkelse af betydning for sagens

Læs mere

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 350 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 350 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 350 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 20. februar 2009 Kontor: Administrationsafdelingen Sagsnr.: 2009-0091-0223 Dok.:

Læs mere

1 Sagsfremstilling Den 9. maj 2018 tog Redox.dk telefonisk kontakt til [Klager]. Samtalen varede i 25 sekunder og havde følgende indhold:

1 Sagsfremstilling Den 9. maj 2018 tog Redox.dk telefonisk kontakt til [Klager]. Samtalen varede i 25 sekunder og havde følgende indhold: Kendelse afsagt den 20. november 2018 Sag nr. 2018-80-0143 [Klager] mod Researchkollektivet Redox [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklerne Svensk terrororganisation etablerer sig i Danmark

Læs mere

RÅD OG VEJLEDNING. Til dig, der har været udsat for et seksuelt overgreb, vold eller anden personfarlig kriminalitet

RÅD OG VEJLEDNING. Til dig, der har været udsat for et seksuelt overgreb, vold eller anden personfarlig kriminalitet RÅD OG VEJLEDNING Til dig, der har været udsat for et seksuelt overgreb, vold eller anden personfarlig kriminalitet Indhold Denne pjece gennemgår, hvad der sker, når du har været udsat for personfarlig

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 14. august 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 14. august 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 14. august 2018 Sag 69/2018 Anklagemyndigheden mod U (advokat Gunnar Homann, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Københavns Byret den 16. januar

Læs mere

E har påstået erstatningskravet hjemvist til realitetsbehandling ved Statsadvokaten.

E har påstået erstatningskravet hjemvist til realitetsbehandling ved Statsadvokaten. D O M afsagt den 5. december 2013 Rettens nr. 11-3506/2013 Politiets nr. SA4-2010-521-0611 Erstatningssøgende E mod Anklagemyndigheden Denne sag er behandlet med domsmænd. E var i tiden fra den 15. februar

Læs mere

Rigsadvokaten Informerer Nr. 19/2009

Rigsadvokaten Informerer Nr. 19/2009 Til samtlige statsadvokater, samtlige politidirektører, Politimesteren i Grønland og Politimesteren på Færøerne DATO 30. november 2009 JOURNAL NR. RA-2009-131-0002 BEDES ANFØRT VED SVARSKRIVELSER RIGSADVOKATEN

Læs mere

Hermed sender jeg mindeord til optagelse om min mor, [Person A].

Hermed sender jeg mindeord til optagelse om min mor, [Person A]. Kendelse afsagt den 27. september 2017 Sag nr. 2017-80-0014 [Datteren] og [Svigersønnen] mod Gråsten Avis [Datteren] og [Svigersønnen] har klaget til Pressenævnet over artiklen [Person A] på Benniksgaard

Læs mere