Europaudvalget 2014 Rådsmøde udenrigsanl. Bilag 2 Offentligt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Europaudvalget 2014 Rådsmøde udenrigsanl. Bilag 2 Offentligt"

Transkript

1 Europaudvalget 2014 Rådsmøde udenrigsanl. Bilag 2 Offentligt SAMLENOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Rådsmøde (udenrigsministre - handel) 21. november Forslag om ændring af rådsforordning 1225/2009 om beskyttelse mod dumpingimport fra lande, der ikke er medlemmer af Det Europæiske Fællesskab, og rådsforordning 579/2009 om beskyttelse mod subsideret indførsel fra lande, der ikke er medlem af Det Europæiske Fællesskab ( de handelspolitiske beskyttelsesinstrumenter ), KOM(2013) Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om adgangen for tredjelandes varer og tjenesteydelser til Unionens indre marked for offentlige indkøb og procedurer til støtte for forhandlingerne om adgang for Unionens varer og tjenesteydelser til tredjelandes markeder for offentlige indkøb, KOM (2012)

2 2/21 6. Forslag om ændring af rådsforordning 1225/2009 om beskyttelse mod dumpingimport fra lande, der ikke er medlemmer af Det Europæiske Fællesskab, og rådsforordning 579/2009 om beskyttelse mod subsideret indførsel fra lande, der ikke er medlem af Det Europæiske Fællesskab ( de handelspolitiske beskyttelsesinstrumenter ), KOM(2013) 192 Nyt notat. 1. Resume Kommissionen har den 10. april 2013 fremsat et forordningsforslag om ændring af Rådets forordning om beskyttelse mod dumpingimport fra lande, der ikke er medlemmer af Det Europæiske Fællesskab, og Rådets forordning om beskyttelse mod subsidieret indførsel fra lande, der ikke er medlem af Det Europæiske Fællesskab ( de handelspolitiske beskyttelsesinstrumenter ), KOM(2013) 192. Formålet med Kommissionens forslag er at gennemføre en modernisering af Unionens handelspolitiske beskyttelsesinstrumenter med henblik på at tilpasse disse til udviklingen i de internationale handelsmønstre og den europæiske økonomis behov. Forslaget fokuserer bl.a. på at muliggøre brug af højere toldsatser, at give tidligere information om indførelse af midlertidig told, at styrke muligheden for at håndtere trusler om retaliering, at forbedre praksis ved udløbsundersøgelser og at samordne Kommissionens praksis. Forslaget har ingen lovgivningsmæssige eller statsfinansielle konsekvenser. Forslaget kan få betydelige negative virksomheds- og brancheøkonomiske konsekvenser, hvis det bliver vedtaget med de foreslåede muligheder for i nogle tilfælde at anvende højere beskyttelsestoldsatser. 2. Baggrund Handelskommissær De Gucht har i en høring i Europa-Parlamentets Udvalg om International Handel (INTA) i januar 2010 udtalt, at de handelspolitiske beskyttelsesinstrumenter efter hans opfattelse burde revideres efter afslutningen af Doha-frihandelsforhandlingerne, der gennemføres i WTO's regi. Disse forhandlinger har stået i stampe i nogle år, og den multilaterale WTO-ramme for de handelspolitiske beskyttelsesinstrumenter ser ikke ud til at blive ændret inden for en overskuelig fremtid. Kommissionen har derfor gennemgået den måde, hvorpå EU's handelspolitiske beskyttelsesinstrumenter fungerer med det formål at ajourføre dem.

3 3/21 Kommissionen har den 10. april 2013 fremsat et forslag til Europa- Parlamentets og Rådets forordning om ændring af Rådets forordning (EF) 1225/2009 om beskyttelse mod dumpingimport fra lande, der ikke er medlemmer af Det Europæiske Fællesskab, og Rådets forordning (EF) 579/2009 om beskyttelse mod subsidieret indførsel fra lande, der ikke er medlem af Det Europæiske Fællesskab ( de handelspolitiske beskyttelsesinstrumenter ), KOM(2013)192. Forslaget er oversendt til Rådet den 16. april 2013 i dansk sprogudgave. Forslaget er fremsat med hjemmel i TEUF artikel 207 og skal behandles af Europa-Parlamentet og Rådet efter den almindelige lovgivningsprocedure i TEUF artikel 294. Rådet træffer afgørelse med kvalificeret flertal. Den medfølgende meddelelse til Rådet og Europa-Parlamentet om modernisering af de handelspolitiske beskyttelsesinstrumenter, KOM(2013)191, uddyber forslagets baggrund, formål, juridiske ramme og indhold. 3. Formål og indhold Formålet med Kommissionens forslag er at gennemføre en modernisering af de handelspolitiske beskyttelsesinstrumenter under antidumping- og antisubsidieforordningerne. Antidumpingforordningen opstiller rammer for indførelse af antidumpingtold i tilfælde, hvor europæiske producenter udsættes for skadelig prisdumping fra konkurrenter i et tredjeland. Antisubsidieforordningen giver mulighed for at anvende udligningstold i relation til et tredjelands brug af skadelige eksportfremmende subsidier (f.eks. statsstøtte). De anvendte toldsatser afhænger af, hvor omfattende dumpingen/subsidieringen er, og i hvor høj grad de europæiske producenter af de pågældende varer lider skade som følge heraf. Indførelse af antidumping- og/eller udligningstold kan alene ske efter forudgående undersøgelse fra Kommissionen og afstemning blandt medlemsstaterne. Anvendelsen af beskyttelsesinstrumenterne er ofte behæftet med modsatrettede interesser i det europæiske erhvervsliv. De producenter, der søger beskyttelse mod påstået dumping eller subsidiering, vil typisk have interesser i et højt beskyttelsesniveau. Omvendt vil importørerne og virksomhederne i de næste led i værdikæden ofte have interesser i at undgå foranstaltninger, eller at disse bliver af mere lempelig karakter. Kommissionens målsætning med forslaget er at gennemføre en pragmatisk og balanceret forbedring af instrumenterne til gavn for alle interesserede parter.

4 4/21 Kommissionen foreslår ud fra hensynet til de forskellige interessenter at gøre undersøgelserne på området mere gennemsigtige og forudsigelige og at gøre instrumenterne mere effektive. Forslaget indeholder følgende væsentlige elementer: Reglen om brug af laveste toldsats De eksisterende regler medfører, at EU altid skal anvende den laveste af to mulige toldsatser. Med henblik på fastsættelse af toldsatserne beregner Kommissionen en dumping-/subsidiemargin, der svarer til omfanget af den konstaterede dumping og/eller subsidiering. Samtidigt beregnes en skadesmargin, der er udtryk for den toldsats, der er nødvendig for at eliminere skadevirkningerne af den konstaterede dumping og/eller subsidiering på den relevante sektor. De anvendte toldsatser skal være baseret på den laveste af de to marginer. Formålet med reglen om brug af den mindste toldsats er at sikre, at de udsatte producenter opnår en effektiv og tilstrækkelig beskyttelse samtidigt med, at de skadelige effekter af beskyttelsestolden minimeres for de sektorer, der ernærer sig ved import og/eller videreforarbejdning af det pågældende produkt. Af hensyn til instrumenternes effektivitet foreslår Kommissionen, at reglen om brug af den laveste toldsats ikke skal anvendes i situationer, hvor den urimelige praksis er regeringsdrevet, dvs. i antisubsidiesager. Kommissionen anfører, at subsidiering fra tredjelandes regeringer er et voksende problem, og at reglen om den lavere told ikke afskrækker disse regeringer fra at fortsætte med at yde eksportfremmende subsidier til deres erhvervsdrivende. Kommissionen foreslår desuden, at den lavere toldsatsregel ikke skal bruges i antidumpingundersøgelser, hvor tredjelande har manipuleret priserne på råvarer, der indgår i produktionen af de undersøgte produkter. Kommissionen mener, at man ved at fjerne reglen om brug af den laveste toldsats kan tilskynde tredjelandes regeringer og økonomiske aktører til ikke at manipulere råvarepriserne. Forudgående information om midlertidige foranstaltninger Kommissionen har mulighed for senest ni måneder inde i en undersøgelse at stille forslag om at indføre en midlertidig beskyttelsestold, der i givet fald vil være gældende i resten af undersøgelsesperioden. Dette kan medføre, at varer, der allerede er udskibet fra et tredjeland, pålægges beskyttelsestold ved ankomst til EU.

5 5/21 Med henblik på at skabe mere gennemsigtighed og forudsigelighed foreslås det, at de berørte parter skal underrettes om indførelsen af midlertidige foranstaltninger to uger før dette sker, og at foranstaltningerne ikke kan indføres i denne periode. Parterne skal derudover have et sammendrag af de betragtninger, der ligger til grund for hensigten om at indføre foranstaltningerne. I relation hertil skal parterne have mulighed for at fremsætte bemærkninger til de beregninger, der ligger til grund for de anvendte toldsatser. Kommissionen har i sine undersøgelser mulighed for ikke at indføre midlertidig beskyttelsestold men alligevel fortsætte undersøgelsen med henblik på at træffe beslutning om en endelig beskyttelsestold. Når det sker, skal de berørte parter også underrettes to uger forud for Kommissionens frist for at indføre en midlertidig beskyttelsestold. Effektiv håndtering af trusler om gengældelse De europæiske producenter er i nogle tilfælde skeptiske overfor at indgive klager over påstået dumping eller subsidiering, fordi de frygter at blive udsat for gengældelse fra det berørte tredjeland. Kommissionen foreslår, at den ved mistanke herom indleder undersøgelser af egen drift (ex officio), og at virksomhederne forpligtes til at samarbejde i disse undersøgelser. Kommissionens formål er, at producenterne derved kan påberåbe sig, at deres aktive medvirken ikke er udtryk for, at de støtter foranstaltningerne. Ifølge Kommissionens forslag vil der dog ikke være sanktioner overfor virksomhederne, hvis de ikke samarbejder. Tilbagebetaling af antidumping- og udligningstold Beskyttelsestold indføres typisk for en 5-årig periode med mulighed for forlængelse. Enhver forlængelse kræver, at det ved en udløbsundersøgelse er påvist, at der fortsat finder skadelig dumping/subsidiering sted, eller at denne kan genopstå, hvis foranstaltningerne får lov at udløbe. Når Kommissionen indleder en udløbsundersøgelse forlænges foranstaltningerne automatisk, mens undersøgelserne gennemføres. Kommissionen foreslår, at den beskyttelsestold, der er opkrævet under udløbsundersøgelsen kan blive tilbagebetalt, såfremt det konkluderes, at der ikke længere finder skadelig dumping/subsidiering sted, og det ej heller er sandsynligt, at den vil genopstå i en situation uden foranstaltninger. Forslaget har til formål at optimere praksis på området, idet Kommissionen ikke finder det rimeligt, at importører opkræves beskyttelsestold i en periode, hvor de normale kriterier ikke er opfyldt.

6 6/21 Kodificering af praksis Endelig foreslår Kommissionen på en række områder at indarbejde praksis, der har rod i afgørelser truffet af EU-Domstolen eller WTO igennem de senere år. Det gælder definitionen af sektorerne (også kaldet EU-erhvervsgrenen ) og konsekvenserne for eksporterende producenter, for hvilke der i en oprindelig undersøgelse ikke eller kun i minimalt omfang er konstateret dumping. Derudover vedrører det, hvordan der tages hensyn til ændrede omstændigheder i forbindelse med en genoptaget/fornyet undersøgelse, behandlingen af forretningsmæssigt forbundne virksomheder i forbindelse med antiomgåelsesundersøgelser, vilkårene for registrering af indførsel samt grundlaget for udvælgelse af en stikprøve af EU-producenter. 4. Europa-Parlamentets udtalelser Forslaget er blevet behandlet i Europa-Parlamentets udvalg for International Handel (INTA). Europa-Parlamentet stemte ved plenarforsamlingen den 5. februar 2014 om 95 ændringsforslag, der fremgik af udvalgets betænkning. Europa-Parlamentet har efterfølgende bekræftet sin position fra den 5. februar, hvilket betyder, at det nye Europa-Parlament kan fortsætte behandlingen af forslaget på dette grundlag. Europa-Parlamentet har afvist Kommissionens forslag vedrørende tilbagebetaling af beskyttelsestold opkrævet under en udløbsundersøgelse. Desuden har Europa-Parlamentet afvist forslagene knyttet til spørgsmålet om forudgående information til interesserede parter om Kommissionens intentioner for så vidt angår indførelse af midlertidig beskyttelsestold. For så vidt angår Kommissionens forslag om effektiv håndtering af trusler om gengældelse, ønsker Europa-Parlamentet at erstatte forpligtelsen for producenterne om at samarbejde med en anmodning herom. Desuden ønsker de at undtage de små og mellemstore virksomheder fra en sådan anmodning. Europa-Parlamentet ønsker endvidere at understrege relevansen af undersøgelser, som Kommissionen indleder af egen drift. Dette er et særligt vigtigt værktøj i de tilfælde, hvor den berørte sektor er fragmenteret og hovedsageligt består af SMV er, idet sektoren ikke nødvendigvis har hverken overblikket eller ressourcerne til at anmode Kommissionen om at indlede en undersøgelse. Europa-Parlamentet støtter de foreslåede begrænsninger i anvendelsesområdet for reglen om brug af mindste toldsats. Desuden udvides begrænsningerne i anvendelsesområdet markant af Europa-Parlamentet. Udvidelserne vil medføre, at reglen ikke vil finde anvendelse overfor lande, der ikke har et

7 7/21 tilstrækkeligt niveau for sociale og miljømæssige standarder, samt i sager, hvor den klagende industri er fragmenteret og præget af mange SMV er. Derudover lægger Europa-Parlamentet op til, at reglen om brug af mindste toldsats heller ikke skal finde anvendelse i antidumpingsager, hvor det i en separat undersøgelse er konstateret, at det pågældende land giver subsidier til de undersøgte eksportører. Europa-Parlamentet stiller i øvrigt en række nye forslag, som bl.a. inkluderer en væsentlig forkortelse af Kommissionens undersøgelsesperioder, udvidelse af EU s toldområde til at omfatte EU s medlemsstaters kontinentalsokler (f.eks. i forbindelse med varer til boreplatforme) og øget brug af registrering af import med henblik på eventuel opkrævning af beskyttelsestold med tilbagevirkende kraft. Europa-Parlamentet har samtidigt stillet en række forslag om at styrke Kommissionens hjælp til SMVer, der har interesser forbundet med konkrete antidumping- og antisubsidiesager. 5. Nærhedsprincippet Forslaget hører under Unionens enekompetence. En vurdering af nærhedprincippet er derfor ikke relevant. 6. Gældende dansk ret Ikke relevant. 7. Lovgivningsmæssige og statsfinansielle konsekvenser Forslaget har ikke lovgivningsmæssige eller væsentlige statsfinansielle konsekvenser. Dog kan visse elementer af forslaget og Europa-Parlaments ændringsforslag medføre et merarbejde for toldmyndighederne, som det ikke umiddelbart er muligt at værdisætte. En eventuel tilbagebetaling af beskyttelsestold kan resultere i øgede udgifter, der skal findes på EU-budgettet. Det er uklart, hvordan Kommissionen planlægger at finansiere dette. 8. Samfundsøkonomiske konsekvenser Forslaget kan få betydelige negative virksomheds- og brancheøkonomiske konsekvenser, hvis det bliver vedtaget med de foreslåede muligheder for i nogle tilfælde at anvende højere beskyttelsestoldsatser. Disse konsekvenser vil være knyttet til konkrete antidumping- og antisubsidieundersøgelser, hvorfor de ikke kan estimeres på forhånd. De foreslåede begrænsninger i anvendelsesområdet for reglen vil alt andet lige medføre, at de anvendte beskyttelsestoldsatser vil stige i en række antidumping- og antisubsidiesager. Det vil med stor sandsynlighed også gøre sig gældende i fremtidige sager, hvor der er væsentlige danske virksomhedsinteresser tilstede.

8 8/21 De højere toldsatser vil medføre, at udgiftsniveauet vil øges for danske virksomheder, der lever af import og/eller videreforarbejdning af de pågældende varer. Dette vil alt andet lige være til skade for deres konkurrenceevne. Det vurderes, at de økonomiske effekter af at fjerne reglen om brug af mindste toldsats på de af Kommissionen foreslåede områder samlet set vil være negative for Danmark. Såfremt forslaget vedtages med de ekstra begrænsninger i anvendelsesområdet for reglen, som Europa-Parlamentet har foreslået, vurderes det endvidere, at de negative økonomiske effekter vil stige betragteligt. Det vurderes ikke, at de øvrige elementer i Kommissionens forslag samlet set vil have væsentlige samfundsøkonomiske konsekvenser. Hvis forslaget vedtages med en fastholdelse af det eksisterende anvendelsesområde for reglen om brug af den mindste told, vil det medføre visse positive økonomiske konsekvenser for især importører af varer, der pålægges beskyttelsestold. Endvidere vil gennemførelsen af Kommissionens undersøgelser med forslaget blive mere forudsigelig på visse områder. Dette vil være til gavn for dansk erhvervsliv. 9. Administrative konsekvenser for erhvervslivet En vedtagelse af forslaget vurderes på det foreliggende grundlag ikke at få væsentlige administrative konsekvenser for erhvervslivet. 10. Høring Forslaget har været i høring i Handelspolitisk Specialudvalg i udvidet kreds, der ud over relevante ministerier omfatter organisationer og NGO er. Der er modtaget høringssvar fra Dansk Erhverv, DI og Landbrug og Fødevarer. Dansk Erhverv er enig i behovet for at modernisere de to handelspolitiske beskyttelsesinstrumenter, men er generelt skeptisk overfor brugen heraf, fordi det sjældent er i det bredere erhvervsliv og forbrugernes interesse, og fordi anvendelsen modvirker handelspolitikkens vigtige bidrag til vækst og beskæftigelse gennem understøttelse af fremkomsten af globale værdikæder. Dansk Erhverv støtter forslag, der sikrer større gennemsigtighed, og som giver virksomhederne bedre tid til at fremskaffe information. Det findes ligeledes positivt, at man agter at iværksætte en procedure, der tillader virksomheder at reagere på varslet foreløbig told, men man finder den foreslåede frist på to uger for kort.

9 9/21 Dansk Erhverv er bekymret for den foreslåede styrkelse af Kommissionens ret til selv at iværksætte undersøgelser og anfører, at der er risiko for, at denne mulighed vil blive anvendt protektionistisk og medføre et unødigt højt antal sager, uden at det er blevet tilfredsstillende godtgjort, at problemet er reelt for en større del af EUs industri, således som det generelt er krævet i de gældende regler. Dansk Erhverv er således af den opfattelse, at undersøgelser kun skal indledes på baggrund af en klage fra producenter, der repræsenterer mindst 25 % af branchen. DI er overordnet set positivt indstillede overfor Kommissionens forslag. Dog udtrykkes der bekymring for konsekvenserne af de foreslåede begrænsninger i reglen om anvendelse af den lavere toldsats. DI påpeger, at straftolden fortsat bør fastsættes på et niveau, der er tilstrækkeligt til at fjerne skadevirkningen for europæiske producenter, uanset om dette niveau er lavere end dumping-/subsidiemarginen. DI udtrykker støtte til de af Kommissionens forslag, der er rettet mod at lette de administrative byrder for virksomheder, der deltager i Kommissionens antidumping- og/eller antisubsidieundersøgelser, idet man dog påpeger, at det kan vise sig svært at designe processen på en måde, som opfylder dette formål. DI efterspørger, at der ydes en særlig indsats for at realisere intentionerne, herunder gennem inddragelse af virksomheder, der har konkrete erfaringer på området. Landbrug og Fødevarer (L&F) finder det positivt, at der er fremsat et forslag om modernisering, men bemærker, at det i højere grad burde havde taget højde for EU-virksomhedernes deltagelse i den globale værdikæde. Der burde være lagt mere vægt på vurderingen af fællesskabets interesse ved beslutninger om anvendelse af instrumenterne. L&F finder dog, at forslaget er rimeligt balanceret, men udtrykker betænkelighed ved forslaget om obligatorisk medvirken for berørte virksomheder i forbindelse med Kommissionens gennemførelse af ex officio undersøgelser på baggrund af mistanke om trussel om retaliering mod virksomheder, der kunne tænkes at klage. L&F kan ikke støtte forslaget om opgivelse af reglen om anvendelse af den lavere told i antisubsidiesager eller ved en strukturel skævvridning af tilgangen til råvarer. L&F finder, at instrumentet dermed kan anvendes protektionistisk ved at indføre en straftold, der går ud over, hvad der er tilstrækkeligt for at fjerne den økonomiske skade for EU s producenter. L&F er generelt kritisk overfor indførelse af foranstaltninger, der mindsker gennemsigtigheden, f.eks. overfor muligheden for registrering af import i specifikke sager med henblik på mulig retroaktiv indførelse af

10 10/21 told og overfor forslag om, at definitionen af størstedelen af EU s industri ikke længere skal fastsættes til mindst 25 % af EU s samlede produktion generelt, men fastlægges fra sag til sag. 11. Generelle forventninger til andre landes holdninger Kommissionens forslag og Europa-Parlamentets ændringsforslag er blevet mødt med blandede reaktioner fra medlemsstaterne, som dog alle støtter de overordnede intentioner om at gennemføre en pragmatisk og balanceret modernisering af de handelspolitiske beskyttelsesinstrumenter. En række medlemsstater har givet udtryk for, at man ikke kan acceptere nogen form for begrænsninger i anvendelsesområdet for reglen om brug af den mindste toldsats. Disse medlemsstater har endvidere påpeget, at fleksibilitet på andre områder er betinget af, at reglen bevares i sin nuværende form. Andre medlemsstater bakker op om de af Kommissionen foreslåede begrænsninger i anvendelsesområdet for reglen og ønsker desuden visse af Europa-Parlamentets yderligere begrænsninger i anvendelsesområdet for reglen vedtaget. Disse medlemsstater har markeret, at man ikke ser et formål i at modernisere de defensive handelsinstrumenter, hvis der ikke foretages begrænsninger i reglens anvendelsesområde. Endeligt kan nogle medlemsstater støtte, at reglen fjernes ved tredjelandes forvrængning af råvarepriserne. Forslaget om tidlig information vedrørende midlertidig beskyttelsestold støttes generelt, men med væsentlige indholdsmæssige forskelle, mens Kommissionens forslag om, at producenterne skal forpligtes til at samarbejde aktivt i ex officio-undersøgelser, generelt ikke møder opbakning. Der er divergerende holdninger til forslaget vedrørende tilbagebetaling af beskyttelsestold, der er blevet opkrævet under en udløbsundersøgelse. Medlemsstaterne har også divergerende opfattelser af den overordnede linje i Europa-Parlamentets ændringsforslag, om end der er enighed om, at Europa-Parlamentet generelt har vægtet protektionistiske hensyn højest. Det italienske formandskab præsenterede i september 2014 et udkast til kompromisforslag, som er blevet drøftet på arbejdsgruppeniveau uden dog at medføre, at man er kommet nærmere en politisk aftale i Rådet. For såvidt angår eventuelle begrænsninger i anvendelsesområdet for reglen om brug af mindste toldsats indebærer kompromisforslaget, at reglen ikke vil finde anvendelse i undersøgelser, hvor det pågældende tredjeland har manipuleret råvarepriserne til fordel for deres egne eksporterende producenter. Samtidigt indebærer det, at Kommissionens forslag om også at fjerne reglen i alle antisubsidieundersøgelser ikke støttes i oplægget.

11 11/21 Der udtrykkes i kompromisforslaget støtte til Kommissionens forslag om tidlig varsling af midlertidig told. Detaljer i Kommissionens forslag er dog blevet ændret. Blandt andet foreslår formandskabet, at der fastsættes en øvre grænse på tre uger for, hvor tidligt varslet må gives. Kommissionens forslag om, at europæiske producenter skal samarbejde i ex officio undersøgelser er ikke inkluderet i oplægget fra formandskabet. Formandskabets kompromisforslag støtter, at beskyttelsestold opkrævet under udløbsundersøgelser kan tilbagebetales, når undersøgelserne resulterer i, at foranstaltningerne ophæves. Oplægget støtter Europa-Parlamentets ønsker om at forkorte Kommissionens undersøgelsesperioder og give SMV'er øget adgang til hjælp og vejledning fra Kommissionen. På begge områder har man dog ikke bevæget sig så langt væk fra status quo som foreslået af Europa-Parlamentet. 12. Regeringens generelle holdning Regeringen kan tilslutte sig hensigten med forslaget om at modernisere EU's defensive handelsinstrumenter. Regeringen kan ligeledes tilslutte sig, at moderniseringen sker på en pragmatisk og balanceret måde, der tilgodeser alle interessenter. Regeringen støtter endvidere de konkrete forslag, der sigter på at øge transparensen og forudsigeligheden i EU's antidumping- og antisubsidieundersøgelser. Som en lille og åben økonomi er Danmark afhængig af handel med omverdenen. Derfor vil det typisk ikke være i overensstemmelse med Danmarks økonomiske interesser, når EU indfører beskyttelsestold. Af den årsag bakker regeringen op om EU's eksisterende regel om anvendelse af den mindste toldsats. Reglen begrænser de skadelige effekter af beskyttelsestold, mens den bevarer de europæiske producenters mulighed for at opnå beskyttelse mod de skadelige effekter af dumping eller subsidiering fra et tredjeland. Regeringen vil derfor i forhandlingerne af forslaget lægge afgørende vægt på, at der ikke foretages begrænsninger i anvendelsesområdet for reglen om brug af mindste toldsats. Rækkevidden af de økonomiske konsekvenser forbundet med at begrænse reglens anvendelsesområde afhænger både af begrænsningernes omfang og de konkrete omstændigheder i den enkelte antidumping- og/eller antisubsidiesag. Der findes eksempler på tidligere sager, hvor beskyttelsestoldsatserne ville være mere end fordoblet, såfremt reglen ikke var anvendt. I andre sager ville toldsatserne slet ikke være blevet påvirket.

12 12/21 Det er sandsynligt, at eventuelle begrænsninger i reglens anvendelsesområde vil få direkte betydning i en række fremtidige sager forbundet med væsentlige danske virksomhedsinteresser. Hvor mange sager, det vil dreje sig om, og hvor betydelige de negative økonomiske konsekvenser vil være, er svært at forudsige. På linje hermed kan regeringen ikke støtte udkastet til kompromisforslag fra formandskabet, der rummer begrænsninger i anvendelsesområdet for reglen om brug af mindste toldsats. Selv hvis begrænsningerne i reglens anvendelsesområde bliver mindre vidtrækkende end foreslået af Kommissionen, kan de økonomiske konsekvenser for danske virksomheder blive betragtelige. Regeringen er positiv overfor forslaget om, at interesserede parter informeres tidligere om Kommissionens resultater og intentioner vedrørende indførelse af midlertidig beskyttelsestold. Regeringen vil arbejde for, at den foreslåede periode på to uger udvides markant eller erstattes af en egentlig shippingklausul. Målsætningen er at opnå enighed om bestemmelser, der giver importørerne en rimelig sikkerhed for, at der ikke indføres beskyttelsestold på varer, der er i transit på meddelelsestidspunktet. Europa-Parlamentet, Kommissionen og en række medlemsstater forholder sig kritiske overfor sådanne tiltag. Regeringen forholder sig skeptisk overfor Kommissionens forslag om, at europæiske virksomheder skal kunne tvinges til at deltage i undersøgelser foranlediget af Kommissionens eget initiativ (ex officio). Det er regeringens opfattelse, at enhver deltagelse bør være frivillig og interessedrevet. Endvidere er der tale om bestemmelser, der ikke kan håndhæves i praksis, idet manglende samarbejdsvillighed ikke er forbundet med sanktioner. Regeringen vil derfor arbejde for at fastholde de eksisterende bestemmelser for Kommissionens undersøgelser på eget initiativ. Regeringen finder det naturligt, at den beskyttelsestold, der er betalt under en udløbsundersøgelse, kan refunderes, når undersøgelsen viser, at der ikke længere er belæg for at opkræve tolden. Forslaget herom kan derfor støttes. Regeringen støtter formandskabets intentioner om, at styrke SMV ers adgang til støtte fra Kommissionen i forbindelse med konkrete antidumping- og antisubsidieundersøgelser. Regeringen kan ikke støtte den balance, der er anlagt i Europa- Parlamentets ændringsforslag. Europa-Parlamentet har stillet en række nye handelsbegrænsende forslag, ligesom de har styrket de handelsbegrænsende elementer i Kommissionens forslag. Samtidigt har Europa-

13 13/21 Parlamentet afvist væsentlige forslag, der havde til formål at øge den generelle transparens og forudsigelighed i Kommissionens undersøgelser. Konkrete handelsbegrænsende ændringer inkluderer bl.a. øget brug af registrering af import og en udvidelse af begrænsningerne i anvendelsesområdet for reglen om brug af mindste toldsats. Regeringen er ligeledes skeptisk overfor forslaget om at udvide EU's toldområde, idet det er uklart om det kan have konsekvenser, der rækker ud over antidumpingområdet. 13. Tidligere forelæggelse for Folketingets Europaudvalg Forslaget har ikke tidligere været forelagt for Folketingets Europaudvalg.

14 14/21 7. Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om adgangen for tredjelandes varer og tjenesteydelser til Unionens indre marked for offentlige indkøb og procedurer til støtte for forhandlingerne om adgang for Unionens varer og tjenesteydelser til tredjelandes markeder for offentlige indkøb, KOM (2012)124 Revideret notat. 1. Resume Kommissionen har den 21. marts 2012 fremsat forslag til forordning, der skal give EU mere tyngde i forhandlingerne af internationale aftaler om offentlige indkøb og dermed skabe markedsåbning i tredjelande. Baggrunden er, at EU s marked for offentlige indkøb ifølge Kommissionen er mere åbent for varer og tjenesteydelser fra tredjelande end omvendt, og at adgangsbarrierer i tredjelande begrænser EU-virksomheders muligheder for at vinde offentlige kontrakter uden for EU. Samtidig vil forslaget klargøre og ensrette de regler, der gælder for adgangen for varer og tjenesteydelser fra tredjelande til EU s indre marked for offentlige indkøb. Forslaget giver bl.a. Kommissionen og offentlige ordregivere mulighed for at udelukke varer eller tjenesteydelser fra EUudbud i de tilfælde, hvor det pågældende tredjeland ikke tilbyder samme markedsadgang. Forslaget forventes ikke at ville kræve tilpasning af den gældende danske lovgivning, men forslaget kan have statsfinansielle konsekvenser, hvis danske ordregivere afskæres fra at vælge det bedste eller billigste tilbud i forhold til specifikke indkøb. Endvidere vil forslaget kunne få administrative konsekvenser gennem yderligere dokumentationskrav i udbudsprocessen. 2. Baggrund Kommissionen har ved KOM(2012) 124 af 21. marts 2012 fremsendt forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om adgangen for tredjelandes varer og tjenesteydelser til Unionens indre marked for offentlige indkøb. Forslaget skal understøtte forhandlingerne om adgangen for Unionens varer og tjenesteydelser til tredjelandes markeder for offentlige indkøb. Forslaget fastsætter samtidig, hvornår tredjelandes varer og tjenesteydelser har adgang til EU s indre marked for offentlige indkøb, og hvornår adgangen kan begrænses. Forslaget er oversendt til Rådet den 4. april 2012 i dansk sprogversion.

15 15/21 Forslaget er fremsat med hjemmel i TEUF artikel 207 og skal behandles efter den almindelige lovgivningsprocedure i TEUF artikel 294. Rådet træffer afgørelse med kvalificeret flertal. Ifølge Kommissionen er leverandører fra EU-lande udsat for flere former for restriktiv praksis i forbindelse med offentlige indkøb i mange af de lande, der er EU s vigtigste handelspartnere. På nuværende tidspunkt arbejder EU for at fjerne de eksisterende barrierer for adgangen til de offentlige indkøbsmarkeder i tredjelande på to måder: o Via aktiv deltagelse i WTO-aftalen om offentlige indkøb - Government Procurement Agreement (GPA). GPA har 15 deltagere udover EU-landene. o Via indgåelse af bilaterale handelsaftaler med enkelte lande. Mange tredjelande er dog tilbageholdende med at liberalisere deres markeder for offentlige kontrakter og give adgang til international konkurrence eller at åbne disse markeder mere, end de allerede har gjort. I modsætning hertil har EU kun i begrænset omfang reguleret adgangen for udenlandske varer og tjenesteydelser til EU s marked for offentlige indkøb. EU s marked for offentlige indkøb er derfor i princippet åbent for tilbudsgivere fra tredjelande, uanset om EU-virksomheder har adgang til det pågældende tredjelands marked eller ej. Nogle EU-lande er egenhændigt begyndt at begrænse adgangen til sine offentlige indkøbsmarkeder for varer og tjenesteydelser fra tredjelande, der har aftaler med EU om offentlige indkøb, i det omfang der ikke er tale om fuld gensidighed. Det kan ifølge Kommissionen føre til en opsplitning af EU s indre marked og usikkerhed om retstilstanden. Kommissionen ønsker med forslaget at klargøre og ensrette de regler, der gælder for adgangen for varer og tjenesteydelser fra tredjelande til EU s marked for offentlige indkøb. 3. Formål og indhold Forslaget fastsætter regler for adgangen for varer og tjenesteydelser fra tredjelande til EU s marked for offentlige indkøb samt procedurer, der støtter forhandlinger om adgangen for EU s varer og tjenesteydelser til tredjelandes markeder for offentlige indkøb. Formålet med forslaget er at skabe markedsåbning i tredjelande til gavn for virksomheder i EU, der ønsker at konkurrere på det globale marked for offentlige indkøb.

16 16/21 Forslaget skal styrke EU s position i forhandlingerne af internationale aftaler om offentlige indkøb, idet redskaberne i forslaget skal give tredjelande, der har begrænset deres markedsadgang, et incitament til at påbegynde drøftelser med EU om øget markedsadgang. Samtidig vil forslaget præcisere og ensrette de regler, der gælder for adgangen for varer og tjenesteydelser fra tredjelande til EU s indre marked for offentlige indkøb. Forslaget sondrer mellem: 1) Varer og tjenesteydelser med oprindelse i tredjelande, der er omfattet af en aftale med EU med markedsadgangsforpligtelser, og 2) varer og tjenesteydelser med oprindelse i tredjelande, der ikke er omfattet af en sådan aftale. Ad 1): Varer og tjenesteydelser fra tredjelande, der er omfattet af markedsadgangsforpligtelser fra EU, behandles på samme måde som EU s varer og tjenesteydelser. Det samme gælder varer og tjenesteydelser med oprindelse i de mindst udviklede lande samt varer og tjenesteydelser fra EØS-landene. Ad 2): I forhold til varer og tjenesteydelser fra tredjelande, der ikke er omfattet af en aftale med EU med markedsadgangsforpligtelser for de pågældende varer eller tjenesteydelser, indeholder forslaget følgende tre hovedelementer: 1) Ordregiver kan udelukke tredjelandes varer eller tjenesteydelser fra et konkret udbud Forslaget giver ordregivende myndigheder i EU mulighed for - under tilsyn af Kommissionen i forbindelse med konkrete udbud at udelukke tilbud, der for en væsentlig del (over 50 pct.) består af varer og tjenesteydelser fra tredjelande, der ikke er omfattet af en aftale med EU med markedsadgangsforpligtelser. Kontrakten skal have en værdi på over 37 mio. kr., og enhver udelukkelse skal godkendes af Kommissionen efter nogle nærmere fastsatte kriterier. Det er op til den ordregivende myndighed at beslutte, om man med Kommissionens godkendelse ønsker at anvende denne udelukkelsesmulighed. Hvis muligheden anvendes, skal det angives på forhånd i Den Europæiske Unions Tidende, og tilbudsgiverne forpligtes til at oplyse om oprindelsen af de varer og tjenesteydelser, der er indeholdt i deres tilbud, og deres værdi.

17 17/21 For kontrakter under 37 mio. kr. vil EU s offentlige indkøbsmarked fortsat være åbent med den konsekvens, at det ikke vil være tilladt at udelukke varer og tjenesteydelser fra tredjelande. 2) Kommissionen kan begrænse adgangen for tredjelandes varer og tjenesteydelser Kommissionen får mulighed for på eget initiativ eller efter anmodning fra medlemslande eller virksomheder i EU at begrænse adgangen for varer og tjenesteydelser fra tredjelande, hvis det konstateres, at et tredjeland har opstillet restriktive foranstaltninger for offentlige indkøb, og det pågældende tredjeland nægter at indlede forhandlinger, der skal rette op på skævhederne i markedsadgangen. Foranstaltningerne kan bestå i udelukkelse af tilbud eller en prisstraf. Forslaget indeholder en undtagelsesbestemmelse, så offentlige ordregivere, trods begrænsninger indført af Kommissionen, kan indkøbe varer og tjenesteydelser fra de pågældende tredjelande hvis 1) der ikke er varer eller tjenesteydelser til rådighed, som er fra EU eller lande med markedsadgangsforpligtelser, og som opfylder ordregivers krav, eller 2) køb af varer eller tjenesteydelser fra EU eller et land med markedsadgangsforpligtelser vil resultere i en uforholdsmæssig stor stigning i kontraktens pris eller omkostninger. 3) Unormalt lave bud Offentlige ordregivere skal underrette de øvrige tilbudsgivere, hvis ordregiver har til hensigt at acceptere et unormalt lavt tilbud, hvor andelen af varer eller tjenesteydelser, der ikke er omfattet af en aftale med EU med markedsadgangsforpligtelser, overstiger 50 pct. af den samlede kontraktsum. Underretningen skal være skriftlig og indeholde en begrundelse for de unormalt lave priser eller omkostninger. Denne del af forslaget skal øge gennemsigtigheden ved behandlingen af unormalt lave bud. Begrundelsen for de unormalt lave priser eller omkostninger kan undlades, hvis det vil være til skade for offentlige eller private interesser. 4. Europa-Parlamentets udtalelser Europa-Parlamentet har taget stilling til forslaget, som støttes. Efterfølgende blev forslaget behandlet på Europaparlamentets plenarforsamling 15. januar 2014, hvor der ligeledes var flertal for at støtte Kommissionens forslag. Europa-Parlamentet mener generelt, at forslaget reelt vil kunne hjælpe med at åbne tredjelandes markeder for konkurrence fra europæiske virksomheder. 5. Nærhedsprincippet

18 18/21 Forslaget hører under Unionens enekompetence. En vurdering af nærhedprincippet er derfor ikke relevant. 6. Gældende dansk ret Reglerne for offentligt indkøb er fastsat i direktivet om samordning af fremgangsmåderne ved indgåelse af offentlige vareindkøbskontrakter, offentlige tjenesteydelseskontrakter og offentlige bygge- og anlægskontrakter (nr. 2004/18/EF) og direktiv om samordning af fremgangsmåderne ved indgåelse af kontrakter inden for vand- og energiforsyning, transport samt posttjenester (»forsyningsvirksomhedsdirektivet«) nr. 2004/17/EF, der er implementeret ved bekendtgørelse nr. 712 af den 15. juni 2011 med senere ændring ved bekendtgørelse nr. 985 af den 17. august Bekendtgørelserne har hjemmel i Lovbekendtgørelse nr. 600 af den 30. juni Lovgivningsmæssige og statsfinansielle konsekvenser En vedtagelse af forslaget har ingen lovgivningsmæssige konsekvenser, da forordningen er umiddelbart gældende i medlemsstaterne. Forslaget kan have statsfinansielle konsekvenser, hvis Kommissionen begrænser adgangen for varer og tjenesteydelser fra tredjelande, og danske ordregivere dermed afskæres fra at vælge det bedste eller billigste tilbud, hvilket kan medføre højere priser på visse indkøb. Forslaget kan også resultere i øgede omkostninger for danske ordregivere, når de skal kontrollere oprindelsen af varer og tjenesteydelsers delelementer. 8. Samfundsøkonomiske konsekvenser Forslaget kan indebære, at offentlige ordregivere som følge af en evt. udelukkelse af varer og tjenesteydelser fra et eller flere tredjelande må affinde sig med, at der alene er dyrere eller dårligere produkter eller ydelser til rådighed, end hvis der ikke var sket en udelukkelse. Efter omstændighederne vil forslaget kunne have skadelige virkninger for danske virksomheder, der har henlagt dele eller hele produktionen til tredjelande, bruger underleverandører fra tredjelande eller indgår i joint ventures med virksomheder i tredjelande. Omvendt kan forslaget på langt sigt resultere i øget markedsadgang for danske virksomheder til de globale markeder for offentlige indkøb. 9. Administrative konsekvenser for erhvervslivet Forslaget vil kunne få administrative konsekvenser i form af løbende byrder, idet danske virksomheder kan blive anmodet om at uddybe oplysningerne om oprindelsen af de varer og tjenesteydelser, der er indeholdt i deres tilbud, og deres værdi. Dette vil være særligt relevant for de mange dan-

19 19/21 ske virksomheder, der har henlagt hele eller dele af produktionen til tredjelande eller som anvender underleverandører fra tredjelande. Dokumentation vil skulle ske, hvis Kommissionen træffer restriktive foranstaltninger over for varer eller tjenesteydelser fra tredjelande eller ordregivende myndigheder i EU vælger at udelukke varer eller tjenesteydelser i forbindelse med konkrete udbud. 10. Høring Forslaget har været i høring i Handelspolitisk Specialudvalg og EU- Specialudvalg for Konkurrenceevne, Vækst og Forbrugerspørgsmål med frist den 10. april DI, Dansk Erhverv, Danmarks Rederiforening og Dansk Byggeri har afgivet bemærkninger til forslaget. DI og Dansk Erhverv kan overordnet ikke tilslutte sig forslaget. Organisationerne ønsker generelt, at der skabes bedre adgang for europæiske virksomheder til at byde på offentlige kontrakter uden for EU, men midlet bør være internationale handelsaftaler og ikke de foreslåede muligheder for at begrænse adgangen til offentlige kontrakter i EU. Hvis forslaget vedtages, kan det få tredjelande til at svare igen ved at fastfryse eller forværre europæiske virksomheders adgang til tredjelandets marked for offentlige indkøb. Endvidere kan forslaget medvirke til at legitimere, at EU s handelspartnere indfører protektionistiske tiltag på områder, hvor de ellers tilbyder bedre markedsadgang, end EU gør, til skade for danske virksomheder. Forslaget kan yderligere gøre det sværere for danske virksomheder, som har henlagt dele af produktionen til lande, der ikke er omfattet af GPA eller dækket af en handelsaftale med EU, at vinde EU-udbud. Det samme gælder, hvis danske virksomheder anvender underleverandører eller indgår i joint ventures med virksomheder fra sådanne lande. Dansk Erhverv fremhæver, at EU uanset manglende gensidig markedsadgang i visse tredjelande nyder godt af at have et åbent marked for offentlige indkøb, fordi det giver lave udgifter for det offentlige og skaber incitament til innovation og produktivitetsforbedringer i europæiske virksomheder. Forslaget kan ramme virksomheder fra tredjelande, der har datterselskaber i Danmark, med negative konsekvenser for udenlandske investeringer og den relaterede vækst og beskæftigelse her i landet. DI kan ikke tilslutte sig, at ordregivere i EU får adgang til at udelukke tredjelandes varer eller tjenesteydelser fra et konkret udbud, mens DI som ud-

20 20/21 gangspunkt er positiv overfor, at Kommissionen får hjemmel til at begrænse adgangen, da der bør tages skridt til at rette op på ubalancen i markedsadgangen hos visse tredjelande. Imidlertid bør begrænsninger i adgangen til EU s marked ifølge DI være den sidste udvej og bør først benyttes, når alle andre muligheder er udtømt. DI gør yderligere gældende, at forslaget vil medføre øget administration for virksomhederne med at dokumentere oprindelse, ligesom oplysninger om værdien af varer eller tjenesteydelser i et tilbud ofte vil være fortrolige. Hertil kommer, at oplysningerne vil være svære for ordregiver at efterprøve. Danmarks Rederiforening oplyser, at danske rederier ikke oplever store problemer ved offentlige udbud i tredjelande. Det er derfor vigtigt, at eventuelle europæiske tiltag, der skal gengælde for manglende markedsadgang i tredjelande, overvejes nøje under hensyntagen til andre europæiske erhvervsinteresser i de pågældende lande, som bør undersøges grundigt, før der tages nye europæiske skridt. Dansk Byggeri finder, at Kommissionen og EU-landene bør føre kontrol med, om tredjelande diskriminerer over for virksomheder fra EU ved offentlige udbud. I givet fald bør Kommissionen være forpligtet til at optage forhandlinger med det pågældende land, og EU-landene bør kunne udelukke tredjelandets virksomheder fra EU-udbud, så længe handelshindringen består. 11. Generelle forventninger til andre landes holdninger Tilkendegivelserne fra de øvrige EU-lande viser, at en lang række lande er kraftige modstandere af forslaget. Begrundelserne er bl.a., at forslaget vurderes at være det forkerte instrument til, at nå det ønskede mål og i værste fald risikerer, at medføre øgede handelsbarrierer, mindsket konkurrence om offentlige indkøb i EU, og dermed dyrere varer og tjenesteydelser for offentlige ordregivere i EU, øgede offentlige udgifter, mindre konkurrencedygtige europæiske virksomheder samt øgede administrative byrder. På nuværende tidspunkt synes der at være et blokerende mindretal. Omvendt er der også et mindretal af lande, der er positivt indstillet over forslaget. 12. Regeringens generelle holdning Regeringen støtter generelt, at europæiske virksomheders adgang til de globale markeder for offentlige indkøb bliver så bred som mulig. Øget adgang til offentlige kontrakter på internationale markeder udgør et stort eksportpotentiale for danske og øvrige EU-virksomheder. Regeringen lægger vægt på at begrænsninger i adgangen til EU s marked vil lede til en svagere konkur-

21 21/21 rence om EU s offentlige kontrakter og dermed øgede priser og lavere produktivitet. Regeringen arbejder derfor for, at der indføres fleksible redskaber, der kan understøtte åbning af markederne for offentlige indkøb i tredjelande, fx gennem indgåelse af handelsaftaler, frem for at der tages lovgivningsmæssige initiativer, der kan indebære en begrænsning af adgangen til EU s marked for offentlige kontrakter. Regeringen lægger vægt på, at der ikke bør indføres regler, der kan gøre det sværere for danske virksomheder at vinde EU-udbud, hvis virksomheden har henlagt dele eller hele produktionen til tredjelande, bruger underleverandører fra tredjelande eller indgår i joint ventures med virksomheder i tredjelande. Det bør ligeledes undgås, at der påføres danske virksomheder øgede administrative byrder ved at deltage i EU-udbud i form af øgede dokumentationskrav til varer og tjenesteydelsers produktion, oprindelse og pris. Regeringen lægger afgørende vægt på, at ordregivende myndigheder i EU ikke bør gives beføjelse til at udelukke varer og tjenesteydelser fra tredjelande fra konkrete EU-udbud, da dette vil kunne begrænse konkurrencen i EU om offentlige kontrakter, ligesom der lægges afgørende vægt på at Kommissionen ikke bør tildeles de foreslåede beføjelser til at lukke dele af EU s marked for offentlige indkøb for varer og tjenesteydelser fra specifikke tredjelande. Regeringen arbejder for at bestemmelserne om unormalt lave bud bør svare til bestemmelserne herom i udbudsdirektiverne. Det kan ikke udelukkes, at instrumentet vil have en positiv indflydelse i forhold til at rette op på ubalancen i forhold til adgangen til de offentlige indkøbsmarkeder i visse tredjelande. Samtidig indebærer brugen af instrumentet dog en risiko for gengældelse overfor europæiske virksomheder, samt yderligere handelsbarrierer og protektionisme globalt. Det er derfor regeringens generelle holdning, at såfremt der gives mulighed for at begrænse markedsadgangen til EU s markeder, bør der være krav om, at instrumentet udelukkende anvendes, når alle andre muligheder for markedsåbning er udtømt. 13. Tidligere forelæggelse for Folketingets Europaudvalg Forslaget har ikke tidligere været forelagt for Folketingets Europaudvalg.

Notatet sendes tillige til Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg.

Notatet sendes tillige til Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 ERU Alm.del Bilag 247 Offentligt GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Forslag om ændring af rådsforordning 1225/2009 om beskyttelse mod dumpingimport

Læs mere

SAMLENOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG. Indhold

SAMLENOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG. Indhold Europaudvalget 2018 KOM (2018) 0398 Bilag 2 Offentligt SAMLENOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 18. september 2018 18/04868-30 Indhold Bemyndigelsesforordningen: Forslag til ændring af Rådets forordning

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del Bilag 224 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del Bilag 224 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2015-16 EFK Alm.del Bilag 224 Offentligt Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Dato 14. marts 2016 Forslag til afgørelse om indførelse af en mekanisme

Læs mere

Kommissionen har ved KOM(2012) 521 af 27. september 2012 samt ved KOM(2012) 548 af

Kommissionen har ved KOM(2012) 521 af 27. september 2012 samt ved KOM(2012) 548 af Skatteudvalget 2012-13 SAU alm. del Bilag 37 Offentligt Journalnummer: 12-0213090 Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg om Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring

Læs mere

Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om harmonisering af medlemsstaternes love om markedsføring af radioudstyr, KOM(2012)584

Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om harmonisering af medlemsstaternes love om markedsføring af radioudstyr, KOM(2012)584 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 ERU alm. del Bilag 55 Offentligt GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 19. november 2012 Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om

Læs mere

Socialudvalg. Grundnotatet sendes endvidere til Folketingets Erhvervsudvalg og Folketingets

Socialudvalg. Grundnotatet sendes endvidere til Folketingets Erhvervsudvalg og Folketingets Socialudvalget SOU alm. del - Bilag 168 Offentligt GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 9. januar 2009 Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om passagerers rettigheder

Læs mere

(FISCUS) (KOM(2011)706).

(FISCUS) (KOM(2011)706). Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0706 Bilag 1 Offentligt Notat 9. januar 2012 J.nr. 2011-221-0039 Grund- og nærhedsnotat om Forslag til Europa- Parlamentets og Rådets forordning om fastlæggelse af et handlings-program

Læs mere

Den kombinerede virkning af antidumping- eller antisubsidieforanstaltninger sammen med beskyttelsesforanstaltninger ***I

Den kombinerede virkning af antidumping- eller antisubsidieforanstaltninger sammen med beskyttelsesforanstaltninger ***I EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave P8_TA-PROV(2015)0017 Den kombinerede virkning af antidumping- eller antisubsidieforanstaltninger sammen med beskyttelsesforanstaltninger ***I

Læs mere

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0410 Offentligt

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0410 Offentligt Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0410 Offentligt KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 30.6.2008 KOM(2008) 410 endelig Forslag til RÅDETS FORORD I G om afslutning af den fornyede "ny

Læs mere

Europaudvalget 2017 KOM (2017) 0660 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2017 KOM (2017) 0660 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2017 KOM (2017) 0660 Bilag 1 Offentligt Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Dato 30. november 2017 Kommissionens forslag til revision af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv

Læs mere

Europaudvalget 2012-13 EUU Alm.del Bilag 356 Offentligt

Europaudvalget 2012-13 EUU Alm.del Bilag 356 Offentligt Europaudvalget 2012-13 EUU Alm.del Bilag 356 Offentligt Samlenotat EU/USA-frihandelsforhandlinger KOM-dokument foreligger ikke. Revideret notat 1. Resumé Kommissionen anbefaler åbning af forhandlinger

Læs mere

Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0491 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0491 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0491 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 28. september 2016 2016-4471 Grund- og nærhedsnotat om Kommissionens forslag til Europa- Parlamentets og Rådets forordning om oprettelse

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del Bilag 92 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del Bilag 92 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2016-17 EFK Alm.del Bilag 92 Offentligt Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Dato 20. december 2016 Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning

Læs mere

Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0433 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0433 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0433 Bilag 1 Offentligt GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 24. september 2010 Forslag til revision af regler for tilsyn med finansielle enheder i et finansielt konglomerat

Læs mere

GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG. 29. august 2018

GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG. 29. august 2018 Europaudvalget 2018 KOM (2018) 0567 Bilag 1 Offentligt GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 29. august 2018 Forordningsforslag vedr. fælles regler og standarder for organisationer, der

Læs mere

Europaudvalget 2017 (Omtryk Revideret version) Rådsmøde Udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2017 (Omtryk Revideret version) Rådsmøde Udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2017 (Omtryk - 28-04-2017 - Revideret version) Rådsmøde 3534 - Udenrigsanl. Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr: 2017-31 Center for Europa og Nordamerika Den 25. april 2017

Læs mere

Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0617 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0617 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0617 Bilag 1 Offentligt N O T AT T I L FOLKE TI NGE TS EUROP AU D V AL G Klima-, Energi- og Bygnings ministeriet 31. oktober 2014 Kommissionens forslag til Rådets direktiv

Læs mere

Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0202 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0202 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0202 Bilag 1 Offentligt GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Kommissionens forslag til forordning om ændring af forordning (EU) nr. 258/2014 om oprettelse

Læs mere

UDKAST TIL UDTALELSE

UDKAST TIL UDTALELSE EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Retsudvalget 2012/0060(COD) 8.5.2013 UDKAST TIL UDTALELSE fra Retsudvalget til Udvalget om International Handel om forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om adgangen

Læs mere

Supplerende Grund- og Nærhedsnotat om

Supplerende Grund- og Nærhedsnotat om Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0381 Bilag 2 Offentligt Notat Skatteministeriets Koncerncenter Jura og Samfundsøkonomi Skatteadministration 6. oktober 2010 6. oktober 2010 J.nr. 2010-221-0032 Supplerende

Læs mere

Del 2: Ordregivernes værktøjer i forbindelse med offentlige

Del 2: Ordregivernes værktøjer i forbindelse med offentlige 18. april, 2011 DI s høringssvar til Grønbog om modernisering af EU's politik for offentlige Mod et mere effektivt europæisk marked for offentlige (KOM(2011) 15 endelig) Evaluering gennemføres frem mod

Læs mere

Samlenotat vedr. Rådsmødet (ECOFIN) den 9. oktober 2007

Samlenotat vedr. Rådsmødet (ECOFIN) den 9. oktober 2007 Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 8 Offentligt 1. oktober 2007 Samlenotat vedr. Rådsmødet (ECOFIN) den 9. oktober 2007 Foreløbig oversigt over Rådsmødet (ECOFIN) den 9. oktober 2007 1. Implementering

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 28 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 28 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 28 Offentligt Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg Den 14. oktober 2015 Sagsnummer: 2015-7673./. Vedlagt fremsendes til udvalgets orientering notat

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 9.11.2016 COM(2016) 721 final 2016/0351 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU) 2016/1036 om beskyttelse mod dumpingimport

Læs mere

Supplerende samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 7. oktober

Supplerende samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 7. oktober 30. september 2008 Supplerende samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 7. oktober 2008 Dagsordenspunkt 3a: Bekæmpelse af momssvig: i) Svigsbekæmpelse Resumé Der ventes en drøftelse af Kommissionens forslag

Læs mere

Kommissionens meddelelse Smart Regulation in the European Union, COM(2010) 543

Kommissionens meddelelse Smart Regulation in the European Union, COM(2010) 543 Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0543 Bilag 1 Offentligt NÆRHEDS- OG GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Kommissionens meddelelse Smart Regulation in the European Union, COM(2010) 543 Resumé Kommissionen

Læs mere

Grund- og nærhedsnotat

Grund- og nærhedsnotat Europaudvalget 2018 KOM (2018) 0234 Bilag 1 Offentligt Grund- og nærhedsnotat 17. maj 2018 KAKRI/JIF J.nr. 2018-1780 Revision af PSI-direktivet 2018 Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets og Rådets

Læs mere

Europaudvalget 2017 KOM (2017) 0257 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2017 KOM (2017) 0257 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2017 KOM (2017) 0257 Bilag 1 Offentligt GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om fastsættelse af betingelserne og proceduren

Læs mere

NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Europaudvalget 2010-11 EUU alm. del Bilag 564 Offentligt Indenrigs- og Sundhedsministeriet Enhed: Primær Sundhed Sagsbeh.: DEPMHE Sags nr.: 1109266 Dok. Nr.: 643094 Dato: 8. september 2011 NOTAT TIL FOLKETINGETS

Læs mere

NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Europaudvalget EUU alm. del - Bilag 22 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Plantedirektoratet/2. afd., 2. kt./2.1 J.nr.: PD 07-201/EU17-000008 Den 12. oktober 2007 MMO/RUBJ/TAER FVM

Læs mere

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0555 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0555 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0555 Bilag 1 Offentligt GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets

Læs mere

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0380 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0380 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0380 Bilag 1 Offentligt Notat Dato 13. september 2012 J.nr. TS2060503-68 Nærheds- og Grundnotat om Europa-Kommissionens udkast til forordning om periodisk syn af køretøjer

Læs mere

Grund- og Nærhedsnotat om

Grund- og Nærhedsnotat om Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0381 Bilag 1 Offentligt Notat Skatteministeriets Koncerncenter Jura og Samfundsøkonomi Skatteadministration 1. september 2010 1. september 2010 J.nr. 2010-221-0032 Grund-

Læs mere

Notat. Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 100 Offentligt. 1. Resumé. 2. Baggrund. Til Folketingets Europaudvalg

Notat. Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 100 Offentligt. 1. Resumé. 2. Baggrund. Til Folketingets Europaudvalg Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 100 Offentligt Notat Til Folketingets Europaudvalg 2. februar 2016 J.nr. 15-2917515 Moms, Afgifter og Told HMH Notat Hermed fremsendes notat vedrørende EU-Kommissionens

Læs mere

Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3423 - konkurrenceevne Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3423 - konkurrenceevne Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2015 Rådsmøde 3423 - konkurrenceevne Bilag 1 Offentligt NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 2. november 2015 Nyt notat Situationen i den europæiske stålindustri 1. Resumé På opfordring fra

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Enhed/Kontor: Fødevarestyrelsen/3.1/2.1 Sagsnr.: 2011-20-221-0104/Dep. sagsnr. 11757 Den 28. september 2011 FVM 929 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

Læs mere

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0194 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0194 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0194 Bilag 1 Offentligt GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 30. maj 2008 Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om ændring af Rådets direktiv 68/151/EØF

Læs mere

SAMLENOTAT Rådsmøde(almindelige anliggender og eksterne forbindelser) den 23. -24. februar 2009

SAMLENOTAT Rådsmøde(almindelige anliggender og eksterne forbindelser) den 23. -24. februar 2009 Europaudvalget 2009 KOM (2009) 0038 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2.1. Kontoret for europapolitik og internationale relationer Den 11. februar 2009 FVM 634 SAMLENOTAT

Læs mere

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET OG EUROPA- PARLAMENTET

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET OG EUROPA- PARLAMENTET EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 10.4.2013 COM(2013) 191 final MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET OG EUROPA- PARLAMENTET om Modernisering af de handelspolitiske beskyttelsesinstrumenter Tilpasning

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Europaudvalget 2011-12 EUU alm. del Bilag 185 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen/Fødevarestyrelsen 6. kt./ Departementet 3.1/2.1 Dep. sagsnr.: 13121 Den 16.

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del Bilag 116 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del Bilag 116 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 ERU Alm.del Bilag 116 Offentligt GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 10. February 17 Meddelelse fra Kommissionen til Europa-Parlamentet, Rådet,

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0031 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen/departementet Sagsnr.: 14-80-00008/24841 Den 28. februar 2014 FVM 247 GRUNDNOTAT

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del Bilag 20 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del Bilag 20 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2017-18 MOF Alm.del Bilag 20 Offentligt Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg Den 6. oktober 2017 Sagsnummer: 2017-439./. Vedlagt fremsendes til udvalgets orientering grundnotat

Læs mere

Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0449 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0449 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0449 Bilag 1 Offentligt GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Dato: 16. september 2013 Forslag til direktiv om elektronisk fakturering i offentlige indkøb

Læs mere

Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg

Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 137 Offentligt Grund og nærhedsnotat 3. marts 2016 J.nr. 16-0115195 Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Proces og Administration Forslag til Rådets

Læs mere

Dette notat oversendes også til Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg.

Dette notat oversendes også til Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2011-12 ERU alm. del Bilag 234 Offentligt GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 23. april 2012 Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om

Læs mere

Meddelelsen har i sig selv ikke lovgivningsmæssige, statsfinansielle, samfundsøkonomiske

Meddelelsen har i sig selv ikke lovgivningsmæssige, statsfinansielle, samfundsøkonomiske Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 ERU Alm.del Bilag 371 Offentligt GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Dato: 16. september 2013 Meddelelse fra Kommissionen om digitalisering

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Kemi og Fødevarekvalitet Sagsnr.: 2012-29-221-01347/Dep. sagsnr. 16346 Den 3. juli 2012 FVM 052 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om Kommissionens

Læs mere

Den delegerede retsakt vurderes ikke at medføre konsekvenser for Danmark.

Den delegerede retsakt vurderes ikke at medføre konsekvenser for Danmark. Europaudvalget 2018-19 EUU Alm.del - Bilag 613 Offentligt Notat til Folketingets Europaudvalg Dato 5. april 2019 Europa-Kommissionens delegerede retsakt om fastlæggelse af kriterier for biobrændstoffer

Læs mere

SKAT Told, EU-kontoret J. nr

SKAT Told, EU-kontoret J. nr Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0464 Bilag 1 Offentligt SKAT Told, EU-kontoret J. nr. 12-0198819 Grund- og nærhedsnotat om Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om fastlæggelse af et handlingsprogram

Læs mere

Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del - Bilag 13 Offentligt

Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del - Bilag 13 Offentligt Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del - Bilag 13 Offentligt Notat MILJØSTYRELSEN Kemikalier J.nr. 7011/17-0040 Ref. fje/asc BIDRAG TIL SAMLENOTAT Kommissionens forslag til Europaparlamentets og Rådets

Læs mere

Skatteudvalget (2. samling) SAU Alm.del Bilag 47 Offentligt

Skatteudvalget (2. samling) SAU Alm.del Bilag 47 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 (2. samling) SAU Alm.del Bilag 47 Offentligt 24. september 2015 Samlet kommenteret dagsorden vedrørende rådsmødet (ECOFIN) den 6. oktober 2015 1) Automatisk udveksling af information

Læs mere

KOM (2009) 614 endelig grønbog sammenkobling af selskabsregistre

KOM (2009) 614 endelig grønbog sammenkobling af selskabsregistre Erhvervsudvalget 2009-10 ERU alm. del Bilag 99 Offentligt GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 17. december 2009 2009-0020853 /mtg KOM (2009) 614 endelig grønbog sammenkobling af selskabsregistre Resumé

Læs mere

Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0547 Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0547 Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0547 Bilag 2 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet NOTAT Enhed: Psykiatri og Lægemiddelpolitik Sagsbeh.: DEPDPT Koordineret med: Sagsnr.: 1602936 Dok. nr.: 215934 Dato:

Læs mere

Europaudvalget, Europaudvalget 2010-11 (1. samling) EUU Alm.del Bilag 558, KOM (2011) 0377 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget, Europaudvalget 2010-11 (1. samling) EUU Alm.del Bilag 558, KOM (2011) 0377 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget, Europaudvalget 2010-11 (1. samling) EUU Alm.del Bilag 558, KOM (2011) 0377 Bilag 1 Offentligt Kemikalier J.nr. 001-05574 Ref. Jukof/beand Dep/kirst GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

Læs mere

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0088 Bilag 3 Offentligt

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0088 Bilag 3 Offentligt Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0088 Bilag 3 Offentligt Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg og deres stedfortrædere Bilag Journalnummer Kontor 1 400.C.2-0 EUK 3. juni 2005 Til underretning for Folketingets

Læs mere

NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Europaudvalget EUU alm. del - Bilag 69 Offentligt 08.11.2006 NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om Kommissionens forordning for principper for god fremstillingspraksis for materialer og genstande bestemt

Læs mere

Beskyttelse mod dumpingimport og subsidieret indførsel fra lande, der ikke er medlemmer af EU ***I

Beskyttelse mod dumpingimport og subsidieret indførsel fra lande, der ikke er medlemmer af EU ***I P7_TA-PROV(2014)0082 Beskyttelse mod dumpingimport og subsidieret indførsel fra lande, der ikke er medlemmer af EU ***I Europa-Parlamentets ændringer af 5. februar 2014 til forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender Fødevarestyrelsen 7. februar 2007

Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender Fødevarestyrelsen 7. februar 2007 Europaudvalget EUU alm. del - Bilag 206 Offentligt Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender Fødevarestyrelsen 7. februar 2007 NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om forslag til ændring af Kommissions

Læs mere

Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3137 - landbrug og fiskeri Bilag 3 Offentligt

Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3137 - landbrug og fiskeri Bilag 3 Offentligt Europaudvalget 2011 Rådsmøde 3137 - landbrug og fiskeri Bilag 3 Offentligt Dato: Kontor: Sagsbeh: Sagsnr.: Dok.: Supplerende samlenotat vedrørende de sager inden for Justitsministeriets ansvarsområder,

Læs mere

Kommissionens meddelelse Imod fastlåsning: Åbne IKT-systemer ved hjælp af bedre udnyttelse af standarder ved offentlige indkøb, KOM(2013) 455

Kommissionens meddelelse Imod fastlåsning: Åbne IKT-systemer ved hjælp af bedre udnyttelse af standarder ved offentlige indkøb, KOM(2013) 455 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 ERU Alm.del Bilag 359 Offentligt GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Kommissionens meddelelse Imod fastlåsning: Åbne IKT-systemer ved hjælp

Læs mere

Bruxelles, den 16. februar 2012 (17.02) (OR. en) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION 6436/12. Inte rinstitutionel sag: 2011/0438 (COD)

Bruxelles, den 16. februar 2012 (17.02) (OR. en) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION 6436/12. Inte rinstitutionel sag: 2011/0438 (COD) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 16. februar 2012 (17.02) (OR. en) Inte rinstitutionel sag: 2011/0438 (COD) 6436/12 MAP 12 MI 91 CODEC 364 NOTE fra: til: Vedr.: generalsekretariatet/formandskabet

Læs mere

Forslaget forventes sat til afstemning på mødet i Den Stående Komité for Fødevarekæden og Dyresundhed (SCoFCAH) den 13. oktober 2011.

Forslaget forventes sat til afstemning på mødet i Den Stående Komité for Fødevarekæden og Dyresundhed (SCoFCAH) den 13. oktober 2011. Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2011-12 FLF alm. del Bilag 8 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 6. oktober 2011 Sagsnr.: 99./. Vedlagt fremsendes til udvalgets

Læs mere

Europaudvalget 2013 Rådsmøde 3245 - udenrigsanl. Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2013 Rådsmøde 3245 - udenrigsanl. Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2013 Rådsmøde 3245 - udenrigsanl. Bilag 2 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EUK, j.nr. 400.A.5-0-0 Center for Europa og Nordamerika Den 31. maj 2013 Rådsmøde (udenrigsanliggender - handel)

Læs mere

Forslaget forventes sat til afstemning i forvaltningskomitéen for frugt og grønt den 21. november Med venlig hilsen

Forslaget forventes sat til afstemning i forvaltningskomitéen for frugt og grønt den 21. november Med venlig hilsen Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 16. november 2007 Sagsnr.: 39./. Vedlagt fremsendes til udvalgets orientering notat og grundnotat om Kommissionens forventede forslag om gennemførselsforordning

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING. om toldbehandling af varer med oprindelse i Ecuador

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING. om toldbehandling af varer med oprindelse i Ecuador EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 1.10.2014 COM(2014) 585 final 2014/0287 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om toldbehandling af varer med oprindelse i Ecuador DA DA BEGRUNDELSE

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen 6. kontor/3.1/2.1 Sagsnr.: 2010-20-24-01286/Dep. sagsnr. 8959 Den 1. juli 2011 FVM 908 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om forslag

Læs mere

NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Europaudvalget (2. samling) EUU alm. del - Bilag 415 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen, 7. og 9. kontor, dep 3.1 og 2.1 Sagsnr.: dep 13175 Den 2. september 2008

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 7.2.2012 COM(2012) 41 final 2012/0019 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af Rådets forordning (EF) nr. 1225/2009 af 30. november 2009

Læs mere

10579/1/15 REV 1 ADD 1 IPJ 1 DPG

10579/1/15 REV 1 ADD 1 IPJ 1 DPG Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 15. december 2015 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2013/0015 (COD) 10579/1/15 REV 1 ADD 1 TRANS 230 CODEC 987 PARLNAT 148 RÅDETS BEGRUNDELSE Vedr.: Rådets

Læs mere

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0402 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0402 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0402 Bilag 1 Offentligt Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg og Folketingets Udvalg for Teknologi og Udvikling Europa-Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen/International Handel Sagsnr.: 2013-30-221-01603/Dep. sagsnr. 18663 Den 10. januar 2013 FVM 106 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

Læs mere

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0593 Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0593 Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0593 Bilag 2 Offentligt GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 27. februar 2006 /DAL Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om rederes erstatningsansvar

Læs mere

Europaudvalget RIA Bilag 3 Offentligt

Europaudvalget RIA Bilag 3 Offentligt Europaudvalget 2008 2873 - RIA Bilag 3 Offentligt Dagsordenspunkt 2: Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring af Rådets forordning (EF) nr. 2252/2004 om standarder for sikkerhedselementer og

Læs mere

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0370 Bilag 3 Offentligt

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0370 Bilag 3 Offentligt Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0370 Bilag 3 Offentligt Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg og deres stedfortrædere Bilag Journalnummer Kontor 1 400.C.2-0 EUK 26. oktober 2005 Med henblik på mødet

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen/6. kontor/3.1/2.1 Dep. sagsnr.: 9614 Den 31. august 2011 FVM 923 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om ændring af bilag II til Europa-Parlamentets

Læs mere

nævnt heri, eller sag C-147/06 og C-148/06 SECAP SpA og Santorso, præmis Jf. sag C-95/10, Strong Seguranca, præmis 35. Dato: 9.

nævnt heri, eller sag C-147/06 og C-148/06 SECAP SpA og Santorso, præmis Jf. sag C-95/10, Strong Seguranca, præmis 35. Dato: 9. Dato: 9. maj 2016 Sag: OK/JH Notat om hvorvidt udbudslovens 132, 148 og 160 finder analog anvendelse på indkøb omfattet af Lovbekendtgørelse nr. 1410 af 07/12/2007 (tilbudsloven). Resume Det er Konkurrence-

Læs mere

Generaldirektoratet for Handel - Arbejdsdokument UDKAST TIL RETNINGSLINJER FOR ANALYSE AF UNIONENS INTERESSER

Generaldirektoratet for Handel - Arbejdsdokument UDKAST TIL RETNINGSLINJER FOR ANALYSE AF UNIONENS INTERESSER EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den XXX [ ](2013) XXX draft Generaldirektoratet for Handel - Arbejdsdokument UDKAST TIL RETNINGSLINJER FOR ANALYSE AF UNIONENS INTERESSER DA DA I. INDLEDNING 1. EU indfører

Læs mere

Europaudvalget Transport, tele og energi Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget Transport, tele og energi Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2009 2987 - Transport, tele og energi Bilag 2 Offentligt NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 26. november 2009 Rådsmøde (transport, telekommunikation og energi søtransport) den 17. december

Læs mere

Grund- og nærhedsnotat

Grund- og nærhedsnotat Europaudvalget 2015 KOM (2015) 0627 Bilag 1 Offentligt Grund- og nærhedsnotat Kulturministeriet, 8. januar 2016 GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets

Læs mere

Forslag til RÅDETS FORORDNING

Forslag til RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 19.11.2014 COM(2014) 705 final 2014/0333 (NLE) Forslag til RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU) nr. 1387/2013 om suspension af den fælles toldtarifs autonome

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 10. marts 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 10. marts 2017 (OR. en) Conseil UE Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 10. marts 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0406 (CNS) 7118/17 LIMITE PUBLIC FISC 61 ECOFIN 187 NOTE fra: til: Generalsekretariatet for

Læs mere

Forslag til Europa-Parlaments og Rådets forordning om personlige værnemidler, KOM (2014) 186

Forslag til Europa-Parlaments og Rådets forordning om personlige værnemidler, KOM (2014) 186 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 ERU Alm.del Bilag 245 Offentligt GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 24. april 2014 Forslag til Europa-Parlaments og Rådets forordning om personlige

Læs mere

Miljøudvalget 2014-15 MIU Alm.del Bilag 119 Offentligt

Miljøudvalget 2014-15 MIU Alm.del Bilag 119 Offentligt Miljøudvalget 2014-15 MIU Alm.del Bilag 119 Offentligt NOTAT Miljøteknologi J.nr. mst-5200-00056 Ref. Kaasm/CLF Den 16. januar 2015 Rammenotat til Folketingets Europaudvalg og Miljøudvalg vedr. Kommissionens

Læs mere

Europaudvalget (2. samling) EUU Alm.del Bilag 4 Offentligt

Europaudvalget (2. samling) EUU Alm.del Bilag 4 Offentligt Europaudvalget 2014-15 (2. samling) EUU Alm.del Bilag 4 Offentligt KOMITÉNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 18. juni 2015 Europa-Kommissionens forslag af 11. juni 2015 om gennemførelsesretsakt vedrørende

Læs mere

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0941 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0941 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0941 Bilag 1 Offentligt GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 16. marts 2012 Grønbog på vej mod et integreret europæisk marked for kort-, internet- og mobilbetalinger

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen/Fødevareenheden/EU-enheden Sagsnr.: 2011-20-25-02612/Dep. sagsnr. 15256 Den 29. november 2012 FVM 098 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

Læs mere

Forslag til direktiv om gennemsigtige og forudsigelige arbejdsvilkår.

Forslag til direktiv om gennemsigtige og forudsigelige arbejdsvilkår. Europaudvalget 2017 KOM (2017) 0797 Bilag 1 Offentligt G R U N D - O G N Æ R H E D S N O T A T 22. januar 2018 Forslag til direktiv om gennemsigtige og forudsigelige arbejdsvilkår. J.nr. 2018-184 CAL/CAIJ

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 53 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 53 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 53 Offentligt Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg Den 23. oktober 2015 Sagsnummer: 2015-7673 MFVM 444./. Vedlagt fremsendes til udvalgets orientering

Læs mere

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0050 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0050 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0050 Bilag 1 Offentligt MILJØstyrelsen 9. Marts 2011 Pesticider & genteknologi JL/japed(dep) GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Forslag til Rådsdirektiv

Læs mere

EU s udbudsdirektiver fokus skal tilbage på det gode købmandskab

EU s udbudsdirektiver fokus skal tilbage på det gode købmandskab EU s udbudsdirektiver fokus skal tilbage på det gode købmandskab KL og Danske Regioners mærkesager EU-Kommissionen har igangsat en revidering af EU s udbudsregler. Det er tiltrængt. For der er behov for

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen 6. kontor/3.1/2.1 Sagsnr.: 2011-20-221-01049/Dep. sagsnr. 12073 14. oktober 2011 FVM 942 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om forslag

Læs mere

Europaudvalget 2016 Rådsmøde Alm. anl. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2016 Rådsmøde Alm. anl. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2016 Rådsmøde 3484 - Alm. anl. Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr: 2016-22379 Center for Europa og Nordamerika Den 9. september 2016 Rådsmøde (almindelige anliggender) den

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET. Rapport om anvendelsen af forordning nr. 139/2004 {SEC(2009)808}

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET. Rapport om anvendelsen af forordning nr. 139/2004 {SEC(2009)808} KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 18.6.2009 KOM(2009) 281 endelig MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET Rapport om anvendelsen af forordning nr. 139/2004 {SEC(2009)808} MEDDELELSE

Læs mere

Notat. Skatteudvalget L 99 Bilag 9 Offentligt. 1. Resumé. 2. Baggrund

Notat. Skatteudvalget L 99 Bilag 9 Offentligt. 1. Resumé. 2. Baggrund Skatteudvalget 2015-16 L 99 Bilag 9 Offentligt Notat 26. februar 2016 J.nr. 15-2917515 Moms, Afgifter og Told HMH Notat Forslag til Kommissionens gennemførelsesforordning om etablering af et arbejdsprogram

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsfremme

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsfremme UDKAST 6.december 2013 Fremsat den {FREMSAT} af erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen Forslag til Lov om ændring af lov om erhvervsfremme (Ophævelse af reglerne om industrisamarbejde i forbindelse

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Erhvervsudvalget ERU alm. del - Bilag 12 Offentligt GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 11. februar 2005 /EBR/PVS Forslag til ændring af Kommissionens forordning (EF) nr. 2869/95 om de gebyrer, der

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen/Kemi og Fødevarekvalitet Sagsnr.: 2014-29-221-02063/Dep sagsnr: 24109 Den 31. januar 2014 FVM 229 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

Læs mere

KOMMENTERET DAGSORDEN Rådsmøde (Landbrug og Fiskeri) den 11-12. juni 2007 Sager på Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggenders område

KOMMENTERET DAGSORDEN Rådsmøde (Landbrug og Fiskeri) den 11-12. juni 2007 Sager på Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggenders område Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FLF alm. del - Bilag 377 Offentligt Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender Den 31. maj 2007 KOMMENTERET DAGSORDEN Rådsmøde (Landbrug og Fiskeri) den

Læs mere

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (2. samling) FLF alm. del - Bilag 26 Offentligt. Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (2. samling) FLF alm. del - Bilag 26 Offentligt. Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (2. samling) FLF alm. del - Bilag 26 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 7. december 2007 Sagsnr.: 39./. Vedlagt fremsendes

Læs mere