VIGTIGE RÅD TIL IVÆRKSÆTTERE 7 GODE RÅD inden du springer ud. som selvstændig

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VIGTIGE RÅD TIL IVÆRKSÆTTERE 7 GODE RÅD inden du springer ud. som selvstændig"

Transkript

1 VIGTIGE RÅD TIL IVÆRKSÆTTERE 7 GODE RÅD inden du springer ud som selvstændig

2 The best way to predict the future is to create it. Peter Drucker

3 INDHOLD De 7 gode råd: Gør dig klart, om du er parat Sæt ord på din forretning Sæt tal på din forretning Giv din virksomhed et navn og et hjem Få styr på finansieringen Få styr på bogføringen Registrér din virksomhed Nyttige informationer, når du er i gang: Moms Skatteforhold Fakturering Debitorer og kreditorer Årsregnskab Ansættelse af medarbejdere Forsikring af dig og din virksomhed Om BDO

4 INDLEDNING Har du iværksætterdrømme? Så er du heldig. For Danmark har i årevis været blandt de bedste lande i verden at starte ny virksomhed i. Det gælder, uanset om du har opfundet den næste Post-it, eller om du efterhånden har bagt så mange kager til naboungernes fødselsdage, at du lige så godt kan starte dit eget lille konditori. Har du drømmen og den gode idé, så er du allerede godt på vej. Hvorfor ikke bare springe ud i det? Egentlig er det jo bare at blive momsregistreret, måske leje et lokale eller købe en bil og så gå i gang... eller hvad? Nej, ikke helt. Der er mange gode grunde til at forberede sig godt, inden man går i gang. Jo mere du har styr på, inden det går løs, jo bedre forudsætninger har du for at få en god start. Dels får du selv overblik over, hvad du kan og vil med din virksomhed, dels har du bedre kort på hånden, hvis du får brug for økonomisk opbakning. Forberedelse giver tryghed I BDO vil vi gerne hjælpe dig på vej. Derfor har vi lavet denne lille guide, der rådgiver dig om de vigtige tilløb, inden du springer ud som selvstændig. Vi har talt med rigtig mange iværksættere, og det viser sig, at de fleste drømmer om friheden, men samtidig har de det svært med at skulle vinke farvel til trygheden ved en fast løn og pensionsordning. Har du det også sådan, er du i hvert fald ikke alene. Med guiden her hjælper vi dig med at skabe tryghed i forbindelse med din iværksætterdrøm - og det er kun en lille del af, hvad vi kan gøre for dig.

5 Vi kan hjælpe med mere, end du tror Som revisions- og rådgivningsvirksomhed kan vi hjælpe dig med alt det, du måske interesserer dig mindst for, for eksempel selvangivelse, regnskab, bogføring, skat, moms og budget. Men vi er også erfarne rådgivere, når det handler om virksomhedsopstart, støttemuligheder, finansiering, handel med udlandet og meget andet. Vi har eksperter med mange forskellige kompetencer, så du vil altid være godt dækket ind. BDO giver dig professionel sparring, der optimerer din økonomi og udnytter din virksomheds potentiale, så du får færre overraskelser og større tryghed - til gavn for dig selv, din familie og din forretning. Start på bdo.dk/iværksætter og få masser af inspiration. Her kan du også kan booke tid til en gratis og helt uforpligtende snak om, hvordan vi kan give dine iværksætterdrømme fast grund under fødderne - og luft under vingerne. DE 7 GODE RÅD Det er vigtigt, at du skaber et godt fundament at starte din virksomhed op på. Har du arbejdet grundigt med de efterfølgende 7 gode råd, er du godt på vej.

6 1. RÅD: Gør dig klart, om du er parat Drømmen om at blive selvstændig kan være diffus i starten. Derfor er det vigtigt at gå ind i det med åbne øjne og være bevidst om, hvad du gør og hvorfor: Har du et godt produkt eller ydelse, og er der marked for det? Hvor meget tid er du parat til at lægge i det? Hvad er dine styrker og svagheder i forhold til at være selvstændig? Har du familie? Hvis ja, har du forventningsafstemt med dem - og er de med på idéen?

7 2. RÅD: Sæt ord på din forretning Du har måske hørt det råd før: Lav en forretningsplan. Hos BDO oplever vi, at forretningsplanen kan være lidt af en hurdle for dig, der gerne vil starte virksomhed - men ikke det desto mindre ER det et godt råd. Forretningsplanen kan få stor betydning for din videre færd, fordi den giver både dig og andre - for eksempel banker og investorer - overblik over, hvordan du vil drive din forretning. Forretningsplanen beskriver blandt andet: Hvad laver din virksomhed? Hvem er dine kunder? Hvad kan du, som dine konkurrenter ikke kan? Hvad koster dine varer, og hvad har de kostet dig? Hvad vil du opnå på længere sigt - og hvordan? Hvem skal hjælpe dig?

8 3. RÅD Sæt tal på din forretning I forretningsplanen sætter du også tal på dine idéer. Du skal opstille et realistisk budget, der groft sagt fortæller, hvor meget din virksomhed skal tjene, for at det hele løber rundt. Typisk indeholder forretningsplanen følgende budgetter: Et etableringsbudget, der viser, hvor mange penge du skal bruge for at kunne starte virksomheden op. Et driftsbudget, der viser, hvilke indtægter og udgifter virksomheden forventes at få. Et likviditetsbudget, der viser, hvilke beløb der forventes at gå ind og ud af kontoen måned for måned. Likviditetsbudgettet viser altså, hvor presset bankbogen bliver i løbet af året - og dermed også om du får brug for en kassekredit eller andre lån. Et statusbudget, som er en oversigt over din virksomheds aktiver og passiver. Aktiverne er virksomhedens værdier, for eksempel varelager, anlægsaktiver, maskiner, biler, penge på kontoen og tilgodehavender. Passiverne viser, hvordan dine aktiver er finansieret, for eksempel ved indskud i virksomheden eller lån. I et statusbudget skal der altid være balance mellem aktiver og passiver. Vi kan hjælpe dig med forretningsplanen: Forretningsplanen er forudsætningen for, at du kan skabe den tryghed omkring din kommende virksomhed, som du i første omgang giver afkald på. Derfor kan vi kun anbefale dig at tage os med på råd. Vi kan hjælpe dig med at opstille et korrekt og realistisk budget, der tager højde for mest muligt, så du står med det bedst mulige fundament for din fremtidige virksomhed. På bdo.dk kan du også finde budgetskabeloner, der kan hjælpe dig i gang.

9 4. RÅD Giv din virksomhed et navn og et hjem Måske har du allerede fundet det perfekte navn og logo til din nye virksomhed - et, der på en god måde formidler din virksomheds identitet. Det er også et must med et passende domæne og/eller en firmaprofil på de sociale medier. Husk at undersøge, om domæner og profilnavne er ledige, inden du lægger dig helt fast på firmanavnet. Har du overvejet, hvilken virksomhedsform dit firma skal have? De fleste starter op som personligt ejet virksomhed. Det er en enkel måde at registrere firmaet på. Er I flere end én ejer, kan et interessentskab (I/S) være en mulighed. De mest anvendte virksomhedsformer er: Personligt ejet virksomhed Interessentskab = I/S Aktieselskab = A/S Anpartsselskab = ApS Iværksætterselskab = IVS Valget afhænger typisk af, hvilken sikkerhed du ønsker for eksempel i forbindelse med hæftelse for gælden i virksomheden. Men også beskatningsregler og kapitalkrav spiller ind. Uanset hvad kan BDO hjælpe dig med at finde frem til og oprette den virksomhedsform, der passer bedst til dig og dit firma.

10 5. RÅD Få styr på finansieringen Typisk kan du have brug for lån eller tilskud for at få din virksomhed i gang. Mange selvstændige oplever, at det er blevet sværere at opnå finansiering hos bankerne, men der findes også andre muligheder: Kreditforeninger Ventureselskaber Crowdfunding, for eksempel Kickstarter Vækstfonden Diverse statslige tilskudsmuligheder 42,69% af iværksætterne mener, at finansiering er blandt hovedudfordringerne som selvstændig. Kilde: Iværksætterundersøgelsen 2016, Dansk Iværksætter Forening. Alternative finansieringsformer kan også være leasing (dvs. leje) af faste anlægsaktiver, så du undgår at binde likviditet - samt factoring, altså indkrævning af betalinger enten via et eksternt firma eller eget økonomisystem. Indskud på etableringskonto og iværksætterkonto Du kan naturligvis også vælge at spare op. Her vil en etableringskonto eller iværksætterkonto være en god mulighed, da ordningen sikrer, at du med skattefordel kan spare op til start af egen virksomhed. Vi kender mulighederne For at få bedre overblik over aktuelle muligheder for netop din virksomhed, så kontakt os i BDO. Vi kender til både danske og internationale støtteordninger, herunder også i EU-regi.

11 6. RÅD Få styr på bogføringen Med livet som selvstændig følger der også papirarbejde: Fakturering, bogføring af bilag, debitor- og kreditorstyring, momsberegning, indberetninger til SKAT og årsregnskab. Måske har du styr på det hele - eller noget af det. Måske er det alt sammen nyt for dig - og muligvis lidt uoverskueligt. I så fald er du ikke alene. Næsten hver anden iværksættere oplever skat, moms og anden administration som den største udfordring. Heldigvis er der hjælp at hente - både i form af digitale løsninger, der letter arbejdet og konkret rådgivning. Hos BDO kan vi hjælpe dig med begge dele. Blandt andet har vi gjort det let at bogføre bilag ved at scanne dem med mobiltelefonen. Du kan blive klogere på bdo.dk/online eller ved at hente vores gratis app MIT BDO til iphone og Android. Under alle omstændigheder er det vigtigt, at du har en plan for, hvordan du - eller en anden - håndterer det løbende papirarbejde i virksomheden. For mange kan det være en god investering at få BDO med på banen, fordi det i sidste ende giver besparelser i det administrative arbejde. 42,36% af alle iværksættere oplever skatte- og momsspørgsmål som den største udfordring. Kilde: Iværksætterundersøgelsen 2016, Dansk Iværksætter Forening.

12 7. RÅD Registrér din virksomhed Nu er du ved at være klar til at registrere din virksomhed og få et CVR-nummer. Det foregår på virk.dk, hvor du logger ind med NemID. Det er nemt at oprette virksomhed - dog skal du tage stilling til et par ting undervejs: Sæt kryds ved Momsregistrering, hvis du forventer at omsætte for over kr. om året. Sæt kryds ved Lønsumsafgift, hvis du sælger momsfrie ydelser. Det gælder for eksempel fysioterapeuter, hyrevognmænd, undervisere, læger og alternative behandlere, som lever op til SKATs uddannelseskrav. Du kan læse mere om Lønsumsafgift på skat.dk/lønsum. Når du har registreret din virksomhed, kan du bestille en NemID medarbejdersignatur og opsætte en digital postkasse, så du kan kommunikere med det offentlige. Fra registreringstidspunktet skal du opkræve og afregne moms og afgifter til SKAT. Det foregår på skat.dk, hvor du tilmelder dig TastSelv Erhverv.

13 NYTTIGE INFORMATIONER, NÅR DU ER I GANG Moms Hvornår du skal betale moms afhænger af, hvor meget du tjener i løbet af året. Som nystartet virksomhed lægger du typisk ud med at afregne moms en gang i kvartalet. På BDO s app MIT BDO finder du blandt andet en Finanskalender, der hjælper dig med at holde styr på de forskellige frister i løbet af året. Skatteforhold Når du skifter fra at være lønmodtager til at være selvstændig erhvervsdrivende (virksomhed i personligt regi), skal din forskudsregistrering ændres, så du fremover betaler forskudsskatten som B-skat og AM-bidrag i stedet for som A-skat og AM-bidrag. Du kan ændre forskudsregistreringen på skat.dk eller med hjælp fra BDO. En del af de nødvendige oplysninger til ændring af forskudsskemaet vil typisk komme i forbindelse med udarbejdelse af budget for den nye virksomhed samt ved en drøftelse af de økonomiske forhold i øvrigt med BDO. Virksomhedsordningen og kapitalafkastordningen Senest på tidspunktet for indgivelse af selvangivelsen skal enkeltpersoner (der driver virksomhed som personligt firma eller I/S) tage stilling til og indberette, om de vil indtræde i virksomhedsskatteordningen eller kapitalafkastordningen. Hvis du ønsker at indtræde i virksomhedsskatteordningen, stiller det dog visse krav til bogføringen, og derfor bør du allerede i opstarten sikre dig, at du får tilrettelagt bogføringen korrekt.

14 Ved at indtræde i virksomhedsskatteordningen opnår du dels, at der bliver fuldt skattefradrag for erhvervsmæssige renteomkostninger, og dels at der sker lempeligere beskatning af den del af indkomsten, som forbliver indestående i virksomheden. Fakturering Når du har leveret en vare eller service til kunden, bør du sende en faktura hurtigst muligt - også af hensyn til din virksomheds likviditet. En faktura skal indeholde en række oplysninger om dato, nummer CVR nr. m.m., men det klarer de fleste faktureringssystemer automatisk i dag. Debitorer og kreditorer Alt afhængigt af hvor stor din forretning er, kan det være en fordel at håndtere debitorer og kreditorer - altså dine kunder og leverandører - fornuftigt. Med en effektiv debitorstyring kan du minimere den kapital, der er bundet i igangværende arbejder, og minimere risikoen for tab på debitorer. Hvis kunden ikke betaler til tiden Nogle gange vil du måske få brug for at rykke en kunde, hvis regningen ikke er betalt til tiden. Det kan du gøre personligt, telefonisk eller skriftligt. Debitorer, der trods rykkere ikke betaler, kan overgives til inkasso. Høst fordelene hos dine leverandører Som virksomhed er du også selv kunde hos dine leverandører, som typisk har forskellige betalingsbetingelser. De er også interesseret i at få afregnet deres ydelser, og i mange tilfælde kan du opnå kontantrabat ved hurtig betaling. Omvendt er det også værd at overveje, om kredit er billigere hos leverandøren end hos pengeinstituttet.

15 Årsregnskab Din virksomhed har pligt til at bogføre alle indtægter og udgifter, og hvert år - typisk ved årets afslutning - aflægger du årsregnskab. Kravene til regnskabet afhænger af, hvilken type virksomhed du har. Årsregnskabet skal som minimum vise, hvor meget du har solgt for, og hvilke udgifter virksomheden har haft. Resultatet er virksomhedens overskud - og har du en personligt ejet virksomhed, er overskuddet din løn, som du skal betale skat af. Der gælder andre og mere komplicerede regler for selskaber, der i en årsrapport skal redegøre for og vurdere udviklingen i virksomheden i det forløbne år. BDO står selvfølgelig klar til at hjælpe dig med alle dele af årsregnskabet, så du på den måde sikrer, at de lovmæssige krav er overholdt. Ansættelse af medarbejdere Hvis du har brug for at ansætte personale, skal du være opmærksom på de pligter, du har - både over for offentlige myndigheder og medarbejderen. Det giver en del administrativt arbejde at have ansatte, men du kan overlade dele af lønadministrationen til os. Ansættelsesaftale og lønudbetaling Du har pligt til at oplyse medarbejderen skriftligt om de væsentligste vilkår i ansættelsesaftalen, der indeholder en række oplysninger om blandt andet jobbeskrivelse, lønforhold, arbejdstid, rettigheder, opsigelsesvarsler, overenskomster og eventuelle klausuler.

16 I BDO hjælper vi dig gerne med at udarbejde ansættelsesaftaler, der er skræddersyet til dig og dine ansatte. Du kan med stor fordel beregne og udbetale løn via et lønsystem eller BDO Online Løn. På den måde sikrer du, at alle dele af lønberegningen - skat, ATP, arbejdsmarkedsbidrag, feriepenge, pension osv. - bliver foretaget korrekt. Sikring af dig og din virksomhed Alt afhængig af din virksomheds art kan der være krav om, at du tegner bestemte forsikringer. Du bør derfor tale med dit forsikringsselskab, der kan vejlede dig om lovpligtige og tilrådelige forsikringer. Når du overgår fra at være lønmodtager til at være selvstændig erhvervsdrivende, har du ikke længere mulighed for at få sygedagpenge, og du kan heller ikke fortsætte som nydende medlem af din hidtidige arbejdsløshedskasse (fagforening). Du bør derfor sikre dig på anden måde i tilfælde af sygdom eller ved virksomhedsophør. Det gælder også, hvis virksomheden drives i selskabsform. Derfor kan det eksempelvis være en god idé at tegne en frivillig sygedagpengeforsikring, som giver ret til dagpenge på mindstesatsen uanset indtjening, og som også udløser dagpenge ved graviditet og barsel. Nyetablerede kan optages med øjeblikkelig ret til dagpenge. Det kræver, at du tilmelder dig forsikringsordningen inden 3 måneder, efter din lønindtægt er ophørt, og at din tidligere beskæftigelse gav ret til dagpenge. Hvis forsikringen først tegnes efter 3 måneder, giver forsikringen først ret til sygedagpenge efter 6 måneders ventetid. Tilmeldingsblanket fås hos opholdskommunen eller på statens-adm.dk/forsikring.

17 OM BDO BDO er blandt landets største rådgivnings- og revisionsvirksomheder. Med 31 kontorer i Danmark, kontor i Grønland og et stærkt internationalt BDO netværk, der dækker hele verden, er BDO den rådgivnings- og revisionsvirksomhed, som både er bedst repræsenteret her i landet, og som herudover samtidig kan give kunderne viden om og indsigt i internationale markeder. Kort sagt tilbyder vi fagligheden, tyngden og rækkevidden, som hos de andre store internationale selskaber, i kombination med indlevelsen og nærheden lokalt. Agile forretningsenheder sikrer kvalificeret rådgivning I BDO udfører vi værdibaseret revision. Det betyder, at vi, ud over den lovpligtige revisionsopgave, altid har fokus på, at vores rådgivning tilfører virksomheden værdi og veje til vækst. Den faglige servicepalette dækker såvel de private virksomheders som de offentlige institutioners udfordringer og målsætninger. Høj faglighed, dybe specialkompetencer og lokalt engagement tilbydes fra vores fem forretningsenheder: Privat: Rådgivning, revision, regnskab og Business Support Offentlig: Rådgivning, revision, regnskab og Business Support Skat og Moms Advisory Corporate Finance.

18 Exceptionel god kundeservice fra verdens femte største revisionsnetværk rækker ud i verden Det forgrenede internationale BDO netværk sikrer os kontorer i mere end 160 lande verden over. Så vokser din virksomhed ud over landets grænser, så hjælper vi dig også der. Vores ambition er: To be the leader of exceptional client service Til forskel fra andre store internationale revisionsfirmaer er nationalt ejerskab og national ledelse fundamentet for BDO s internationale samarbejde. Det er vores klare overbevisning, at kun gennem den lokale indsigt og indlevelse i kundernes forretninger lykkes koblingen til en international bredde og dybde. Hos BDO er det aldrig enten eller, men altid både og. Se mere på

19 If you don t build your dream someone will hire you to help build theirs. Tony Gaskins

20 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, danskejet rådgivnings- og revisionsvirksomhed, er medlem af BDO International Limited - et UK-baseret selskab med begrænset hæftelse - og del af det internationale BDO netværk bestående af uafhængige medlemsfirmaer. BDO er varemærke for både BDO netværket og for alle BDO medlemsfirmaerne. BDO i Danmark beskæftiger godt medarbejdere, mens det verdensomspændende BDO netværk har ca medarbejdere i 163 lande. BDO.DK/IVÆRKSÆTTER

Iværksætterguide. Det har vist sig at jo mere gennemarbejdet din ide er, desto større chance er der for, at netop din virksomhed overlever.

Iværksætterguide. Det har vist sig at jo mere gennemarbejdet din ide er, desto større chance er der for, at netop din virksomhed overlever. Iværksætterguide Forretningsplan Når du går i gang med at overveje mulighederne for at starte egen virksomhed, er der en masse spørgsmål, som du gerne må forholde dig til. Det har vist sig at jo mere gennemarbejdet

Læs mere

Iværksætter så nemt er det. V/juridisk rådgiver og virksomhedskonsulent Charlotte Frimann-Pedersen

Iværksætter så nemt er det. V/juridisk rådgiver og virksomhedskonsulent Charlotte Frimann-Pedersen Iværksætter så nemt er det V/juridisk rådgiver og virksomhedskonsulent charlotte@businessakademiet.dk Iværksætter Hvem er jeg? Baggrund som erhvervsadvokat Business Akademiet Udfordringer omkring det formelle

Læs mere

Altid med, altid opdateret

Altid med, altid opdateret MIT BDO BDO Online Sikker og nem login Mit BDO benytter NemID til login. Det betyder, at du ikke får endnu et brugernavn og en adgangskode at holde styr på. Hold dig opdateret Download vores App Mit BDO

Læs mere

BDO s digitale produkter

BDO s digitale produkter BDO s digitale produkter Altid med, altid opdateret Download vores app Mit BDO i App Store og Google Play og få adgang til: Login til Mit BDO BDO s guide Skat, moms og personalegoder Indscanning af bilag,

Læs mere

KOM GODT I GANG MED DIT BOGHOLDERI

KOM GODT I GANG MED DIT BOGHOLDERI KOM GODT I GANG MED DIT BOGHOLDERI OM MIG Jonas Martinsen Uddannet revisor Arbejdet i EY JM Regnskabsservice startede maj 2015 Kontakt: Tlf. 60535492 Mail: jm@jmregnskabsservice.dk www.jmregnskabsservice.dk

Læs mere

Økonomi, når du starter virksomhed

Økonomi, når du starter virksomhed Økonomi, når du starter virksomhed 7 ting, du skal vide og 4 ting, du skal gøre Ejerforhold PMV Personligt ejet mindre virksomhed IVS Iværksætterselskab EMV Enkeltmandsvirksomhed ApS Anpartsselskab I/S

Læs mere

Denne guide er til alle der drømmer om at drive egen virksomhed men specielt målrettet dem der starter en enkeltmandsvirksomhed.

Denne guide er til alle der drømmer om at drive egen virksomhed men specielt målrettet dem der starter en enkeltmandsvirksomhed. Iværksætter guide Denne guide er til alle der drømmer om at drive egen virksomhed men specielt målrettet dem der starter en enkeltmandsvirksomhed. Det skyldes at jeg som udgangspunkt altid anbefaler personer

Læs mere

Økonomi, når du starter virksomhed

Økonomi, når du starter virksomhed Økonomi, når du starter virksomhed 7 ting, du skal vide og 4 ting, du skal gøre 1 Ejerforhold PMV Personligt ejet mindre virksomhed IVS Iværksætterselskab EMV Enkeltmandsvirksomhed ApS Anpartsselskab I/S

Læs mere

Sådan finder du din virksomheds vækstpotentiale

Sådan finder du din virksomheds vækstpotentiale 3 sikre steps til din virksomheds vækst Hvis du er iværksætter, selvstændig eller virksomhedsejer har du sandsynligvis stiftet bekendtskab med en forretningsplan. En del interessenter som banken, potentielle

Læs mere

Tjekliste ved start af virksomhed. krifaerhverv.dk

Tjekliste ved start af virksomhed. krifaerhverv.dk Tjekliste ved start af virksomhed krifaerhverv.dk Tjekliste ved start af virksomhed Husk, du hæfter personligt for en enkeltmandsvirksomhed Du skal være minimum 18 år Du skal have et CPR-nummer Du skal

Læs mere

START UP: VIRKSOMHEDSTYPER

START UP: VIRKSOMHEDSTYPER START UP: VIRKSOMHEDSTYPER Det er nemt og hurtigt at registre en virksomhed og få et CVR-nummer I Erhvervsstyrelsen. Det gøres online og tager ca. 15 min, når du ved, hvilken virksomhedstype du gerne vil

Læs mere

Intro til Iværksætteri

Intro til Iværksætteri Intro til Iværksætteri - en kort introduktion til opstart af egen virksomhed Klavs Dahlgaard Hansen Konsulent STARTVÆKST Aarhus www.startvaekst-aarhus.dk kdh@startvaekst-aarhus.dk Tlf 29616988 Hvem og

Læs mere

SOLCELLER Værd at vide om investering i solcelleanlæg

SOLCELLER Værd at vide om investering i solcelleanlæg SOLCELLER Værd at vide om investering i solcelleanlæg 2 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING.... 4 BESKATNING AF SOLCELLEANLÆG... 5 - STANDARDMETODEN.... 5 - REGNSKABSMETODEN... 6 SPØRGSMÅL OG SVAR... 7 - REGISTRERINGER...

Læs mere

OPSTART VIRKSOMHEDSFORM

OPSTART VIRKSOMHEDSFORM OPSTART VIRKSOMHEDSFORM Der findes flere forskellige typer af virksomhedsformer, der hver især har både fordele og ulemper. Det vigtigste er, at den type du vælger passer til dig og det du laver i virksomheden.

Læs mere

Velkommen til startmøde

Velkommen til startmøde Velkommen til startmøde - en kort introduktion til opstart af egen virksomhed Betina Møller Konsulent STARTVÆKST Aarhus www.startvaekst-aarhus.dk bem@startvaekst-aarhus.dk Tlf 2022 2801 FORBES: DENMARK

Læs mere

Virksomhedsetablering

Virksomhedsetablering Virksomhedsetablering Copenhagen IT University, 8 September 2005 Jan Trzaskowski Copenhagen Business School 1 Til diskussion Forretningsplanen Præsentation og diskussion Erfaringer fra brug af digital

Læs mere

Få fokus på forretningen. Fra kreditsalg til kontantsalg Frihed til at fokusere på forretningen Slut med dårlige betalere

Få fokus på forretningen. Fra kreditsalg til kontantsalg Frihed til at fokusere på forretningen Slut med dårlige betalere Få fokus på forretningen Fra kreditsalg til kontantsalg Frihed til at fokusere på forretningen Slut med dårlige betalere Kort om factoring Factoring er et enkelt service- og finansieringsværktøj, der udover

Læs mere

Værd at vide om investering i solcelleanlæg

Værd at vide om investering i solcelleanlæg SOLCELLER Værd at vide om investering i solcelleanlæg Gælder kun for anlæg, der er indgået efter de gamle regler. Aftale med leverandør skal være indgået senest den 19. november 2012. 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kom godt fra start med din virksomhed

Kom godt fra start med din virksomhed Kom godt fra start med din virksomhed 18. november 2014 Revision. Skat. Rådgivning. Program 1. Velkomst 2. Forretningsplaner 3. Valg af virksomhedsform 4. Finansiering og investorstrategi 5. Skattemæssige

Læs mere

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk Udviklingspark Aabenraa. Her kan du som iværksætter få sparring, inspiration, gode råd og vejledning eller leje kontorer og danne netværk med husets mange andre nystartede virksomheder indenfor mange forskellige

Læs mere

Iværksætteri - kom godt igang! November 2014

Iværksætteri - kom godt igang! November 2014 www.pwc.dk Iværksætteri - kom godt igang! v/partner Jesper Falk Revision. Skat. Rådgivning. Agenda De gode forudsætninger Virksomhedsbegrebet Valg af virksomhedsform Økonomistyring Budgettering 2 De gode

Læs mere

GENEREL INFO OM WEBSHOP

GENEREL INFO OM WEBSHOP GENEREL INFO OM WEBSHOP 1 Generel info om webshop Har du en webshop, eller går du med overvejelser om at købe eller etablere én, så er der flere ting, som du skal være opmærksom på. En webshop er en god

Læs mere

Selvangivelse for solcelle-anlæg

Selvangivelse for solcelle-anlæg Selvangivelse for solcelle-anlæg Har du anskaffet et solcelle-anlæg, skal du være opmærksom på de skattemæssige muligheder, der er for at få din investering finansieret over skattebilletten. Sønderjyllands

Læs mere

Velkommen til startmøde

Velkommen til startmøde Velkommen til startmøde - en kort introduktion til opstart af egen virksomhed Betina Møller Konsulent STARTVÆKST Aarhus www.startvaekst-aarhus.dk bem@startvaekst-aarhus.dk Tlf 2022 2801 www.startvaekst-aarhus.dk

Læs mere

Om at starte som freelance / blive selvforsørgende

Om at starte som freelance / blive selvforsørgende Om at starte som freelance / blive selvforsørgende Om registrering, virksomhedsform, regnskab, moms og forsikring og forretningsplan Mogens Thomsen, Iværksætterkonsulent mt@startvaekst-aarhus.dk www.startvaekst-aarhus.dk

Læs mere

ESTATE ROLD & KOCH A/S NIBEVEJ 4, 9200 AALBORG SV 1. JANUAR DECEMBER 2017

ESTATE ROLD & KOCH A/S NIBEVEJ 4, 9200 AALBORG SV 1. JANUAR DECEMBER 2017 Tlf.: 96 34 73 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab aalborg@bdo.dk Visionsvej 51 www.bdo.dk DK-9000 Aalborg CVR-nr. 20 22 26 7020222670 ESTATE ROLD & KOCH A/S NIBEVEJ 4, 9200 AALBORG SV ÅRSRAPPORT

Læs mere

Velkommen til startmøde

Velkommen til startmøde Velkommen til startmøde - en kort introduktion til opstart af egen virksomhed Klavs Dahlgaard Hansen Konsulent STARTVÆKST Aarhus www.startvaekst-aarhus.dk kdh@startvaekst-aarhus.dk Tlf 29616988 www.startvaekst-aarhus.dk

Læs mere

Iværksætterkursus. 29. oktober 2013. John Merkelsen. Vækstkonsulent 5121 5801. John.merkelsen@gmail.com

Iværksætterkursus. 29. oktober 2013. John Merkelsen. Vækstkonsulent 5121 5801. John.merkelsen@gmail.com Iværksætterkursus 29. oktober 2013 John Merkelsen John.merkelsen@gmail.com Vækstkonsulent 5121 5801 Hvem har brug for en forretningsplan - iværksætteren - den nyetablerede virksomhed - værktøj for virksomheden

Læs mere

DANISH OFFSHORE CONSULTANTS APS MØLMARKSVEJ 17, 5700 SVENDBORG 1. JANUAR DECEMBER 2017

DANISH OFFSHORE CONSULTANTS APS MØLMARKSVEJ 17, 5700 SVENDBORG 1. JANUAR DECEMBER 2017 Tlf.: 63 21 60 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab svendborg@bdo.dk Norgesvej 2 www.bdo.dk DK-5700 Svendborg CVR-nr. 20 22 26 7020222670 DANISH OFFSHORE CONSULTANTS APS MØLMARKSVEJ 17, 5700 SVENDBORG

Læs mere

KR. HVAD ER LØN? Gode råd fra Bluegarden 2016

KR. HVAD ER LØN? Gode råd fra Bluegarden 2016 KR. HVAD ER LØN? Gode råd fra Bluegarden 2016 Bliv klogere på løn Denne guide handler om løn og henvender sig til iværksættere, mindre virksomheder og andre, der ikke tidligere har beskæftiget sig med

Læs mere

BDO SAMARBEJDER PÅ TVÆRS AF GRÆNSEN

BDO SAMARBEJDER PÅ TVÆRS AF GRÆNSEN BDO SAMARBEJDER PÅ TVÆRS AF GRÆNSEN 1 INDHOLD 3 Samarbejde uden grænser 4 BDO den rådgivende revisor på tværs af den dansk svenske grænse Ydelser: 5 Legal 5 Skat og moms 6 Corporate Finance 6 Business

Læs mere

DEN NYE FERIELOV I HOVEDTRÆK GENEREL INFORMATION TIL MEDARBEJDERE RÅDGIVNING, REVISION OG REGNSKAB

DEN NYE FERIELOV I HOVEDTRÆK GENEREL INFORMATION TIL MEDARBEJDERE RÅDGIVNING, REVISION OG REGNSKAB DEN NYE FERIELOV I HOVEDTRÆK GENEREL INFORMATION TIL MEDARBEJDERE RÅDGIVNING, REVISION OG REGNSKAB I Danmark træder en ny ferielov i kraft den 1. september 2020. HVAD betyder den nye ferielov for dig?

Læs mere

BDO KORT FORTALT. Vi har kontorer i 29 byer, organiseret i regioner og kompetenceområder

BDO KORT FORTALT. Vi har kontorer i 29 byer, organiseret i regioner og kompetenceområder BDO KORT FORTALT Vi er markedsledende inden for revision, økonomisk rådgivning og serviceydelser til mindre og mellemstore virksomheder samt til det offentlige marked. Vi har kontorer i 29 byer, organiseret

Læs mere

Velkommen til startmøde

Velkommen til startmøde Velkommen til startmøde - en kort introduktion til opstart af egen virksomhed Klavs Dahlgaard Hansen Konsulent STARTVÆKST Aarhus www.startvaekst-aarhus.dk kdh@startvaekst-aarhus.dk Tlf 29616988 Hvem og

Læs mere

Økonomistyring. Den individuelle tilgang

Økonomistyring. Den individuelle tilgang Økonomistyring Den individuelle tilgang Ude eller hjemme DLBR tilbyder en lang række produkter indenfor økonomistyring. Produkter, som enten tilbydes hos DLBR-rådgivningsvirksomheden eller som et onlineprodukt.

Læs mere

KANAL FREDERIKSHAVN APS SILOVEJ 8, 9900 FREDERIKSHAVN 1. JANUAR DECEMBER 2016

KANAL FREDERIKSHAVN APS SILOVEJ 8, 9900 FREDERIKSHAVN 1. JANUAR DECEMBER 2016 Tlf.: 96 20 76 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab frederikshavn@bdo.dk Rimmens Alle 89, Box 712 www.bdo.dk DK-9900 Frederikshavn CVR-nr. 20 22 26 7020222670 KANAL FREDERIKSHAVN APS SILOVEJ 8,

Læs mere

INDLEVELSE SKABER UDVIKLING - Rådgivning, revision og regnskab

INDLEVELSE SKABER UDVIKLING - Rådgivning, revision og regnskab INDLEVELSE SKABER UDVIKLING - Rådgivning, revision og regnskab VELKOMMEN TIL BDO Vi er blandt landets største rådgivnings- og revisionsvirksomheder. Vi dækker hele Danmark med vores 32 kontorer. Det betyder,

Læs mere

Dialog og vejledning ved start. - Sparring og dialog med virksomhedskonsulent fra Væksthus Midtjylland

Dialog og vejledning ved start. - Sparring og dialog med virksomhedskonsulent fra Væksthus Midtjylland Dialog og vejledning ved start - Sparring og dialog med virksomhedskonsulent fra Væksthus Midtjylland Vejledning til iværksættere og små virksomheder Vejledning tilbydes; Iværksættere (inden CVR-registrering)

Læs mere

ACN INDEPENDENT BUSINESS OWNERS KUNDEOPLEVELSESVEJLEDNING

ACN INDEPENDENT BUSINESS OWNERS KUNDEOPLEVELSESVEJLEDNING ACN INDEPENDENT BUSINESS OWNERS KUNDEOPLEVELSESVEJLEDNING JOi MOBILE Danmark Hvad og hvem er JOi? JOi er et brand og varemærke der tilhører ACN. Den nye JOi Mobiletjeneste i Danmark leveres af ACN Danmark

Læs mere

Skat for selvstændige. med virksomhedsordningen. Søren Revsbæk

Skat for selvstændige. med virksomhedsordningen. Søren Revsbæk Skat for selvstændige med virksomhedsordningen Søren Revsbæk Skat for selvstændige med virksomhedsordningen Søren Revsbæk Skat for selvstændige med virksomhedsordningen? af Søren Revsbæk Regnskabsskolen

Læs mere

Velkommen til startmøde

Velkommen til startmøde Velkommen til startmøde - en basis-introduktion til opstart af egen virksomhed Klavs Dahlgaard Hansen. Konsulent. STARTVÆKST Aarhus www.startaarhus.dk. kdh@startaarhus.dk. Tlf 41 83 13 39 www.startaarhus.dk

Læs mere

Informationsmøde for nye virksomheder. Læs mere i På vej mod egen virksomhed

Informationsmøde for nye virksomheder. Læs mere i På vej mod egen virksomhed Informationsmøde for nye virksomheder Læs mere i På vej mod egen virksomhed Hvad er vigtigt at vide: Om din virksomhed er en erhvervsmæssig virksomhed Om din virksomhed er registreret for de rigtige pligter

Læs mere

Oversigt over forskellige ejerformer

Oversigt over forskellige ejerformer Oversigt over forskellige ejerformer Juridisk enhed og antal ejere Oprettelse Krav til indskud Enkeltmandsvirksomhed I/S ApS A/S 1 person 2 eller flere 1 selskab, personer som ejes af 1 eller flere anpartshavere

Læs mere

FORRETNINGSPLAN FOR IVÆRKSÆTTERNE

FORRETNINGSPLAN FOR IVÆRKSÆTTERNE FORRETNINGSPLAN FOR IVÆRKSÆTTERNE Vejledning for udarbejdelse Kommuneqarfik Sermersooq, Erhvervsudviklingsafdelingen Udarbejdelse af en forretningsplan. En forretningsplan er en beskrivelse af den virksomhed,

Læs mere

RS Standard. Effektivt og struktureret bogføringssamarbejde

RS Standard. Effektivt og struktureret bogføringssamarbejde RS Standard Effektivt og struktureret bogføringssamarbejde 1 RS Standard Spar penge - gør brug af vores erfaringer med hvad der virker! Benyt dig af vores standardiserede bogføringspakke RS Standard. RS

Læs mere

LHN kan andet end landbrug

LHN kan andet end landbrug LHN kan andet end landbrug Er du selvstændig tømrer, frisør, blomsterhandler, konsulent eller noget helt femte? Hos LHN kan vi tilbyde dig en helhedsløsning, som gør økonomistyringen i din virksomhed lettere

Læs mere

VÆR MED TIL AT TEGNE FREMTIDEN - bliv trainee hos BDO og vær en del af vores talentudvikling

VÆR MED TIL AT TEGNE FREMTIDEN - bliv trainee hos BDO og vær en del af vores talentudvikling VÆR MED TIL AT TEGNE FREMTIDEN - bliv trainee hos BDO og vær en del af vores talentudvikling SOM TRAINEE HOS BDO BLIVER DU EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK - LOKALT OG INTERNATIONALT. DU VIL KONSTANT UDVIKLE

Læs mere

Økonomistyring. Den individuelle tilgang

Økonomistyring. Den individuelle tilgang Økonomistyring Den individuelle tilgang Ude eller hjemme DLBR tilbyder en lang række produkter indenfor økonomistyring. Produkter, som enten tilbydes hos DLBR-rådgivningsvirksomheden eller som et onlineprodukt.

Læs mere

Ejerskab og finansiering

Ejerskab og finansiering Ejerskab og finansiering Oversigt og eksempler Overblik Ejerskab og finansiering er et spørgsmål om at optimere: Økonomiske parametre: Skat, renter, udgifter Organisatoriske opgaver: Regnskaber, rapportering

Læs mere

Beregning af solcelleanlæg

Beregning af solcelleanlæg Forside Beregning af solcelleanlæg Navn: Email: hans@mail.dk Bemærkninger: Renesola 6 KW - 89.995 kr. Denne publikation er skrevet i generelle vendinger og skal alene betragtes som generel vejledning.

Læs mere

Beregning af solcelleanlæg

Beregning af solcelleanlæg Forside Beregning af solcelleanlæg Navn: Email: hans@mail.dk Bemærkninger: Isofoton 6 KW - 14.995 kr. Denne publikation er skrevet i generelle vendinger og skal alene betragtes som generel vejledning.

Læs mere

1.3 Hvem skal betale skat...18 Næsten alle, der bor i Danmark kongehuset og diplomatiet undtaget er skattepligtige her i landet.

1.3 Hvem skal betale skat...18 Næsten alle, der bor i Danmark kongehuset og diplomatiet undtaget er skattepligtige her i landet. Indhold Indledning............................. 11 Om forfatteren........................... 13 1. Hvad er en virksomhed................. 14 Hvis du udøver erhvervsaktiviteter og modtager vederlag for

Læs mere

O M M Å L E T. Flere kunstnere og kreative i mål med deres projekter. Bedre beskæftigelsesmuligheder for kunstnerne

O M M Å L E T. Flere kunstnere og kreative i mål med deres projekter. Bedre beskæftigelsesmuligheder for kunstnerne I N F O - & B R U G E R V E J L E D N I N G O M S E C T I O N O N E De Kreatives Kontor er et socialøkonomisk, not for profit-initiativ, der hjælper kunstnere og kreative freelancere med deres virksomhed.

Læs mere

HWA APS FUGHOLM 17, 8700 HORSENS 1. JANUAR DECEMBER 2017

HWA APS FUGHOLM 17, 8700 HORSENS 1. JANUAR DECEMBER 2017 Tlf.: 76 42 94 00 vejle@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Roms Hule 4, 1. sal DK-7100 Vejle CVR-nr. 20 22 26 7020222670 HWA APS FUGHOLM 17, 8700 HORSENS ÅRSRAPPORT Års 1. JANUAR

Læs mere

STRANDBY VARMEVÆRK A.M. B.A. UDDRAG AF ÅRSRAPPORT SAMT DRIFTSBUDGET REGNSKABSÅR

STRANDBY VARMEVÆRK A.M. B.A. UDDRAG AF ÅRSRAPPORT SAMT DRIFTSBUDGET REGNSKABSÅR TIt: 96 207600 frederikshavn@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Rimmens Alle 89, Box 712 DK-9900 Frederikshavn CVR-nr. 20 22 26 70 STRANDBY VARMEVÆRK A.M. B.A. UDDRAG AF ÅRSRAPPORT

Læs mere

Jordemoderforeningen. 21. november 2011 (København) 29. november 2011 (Århus)

Jordemoderforeningen. 21. november 2011 (København) 29. november 2011 (Århus) Jordemoderforeningen 21. november 2011 (København) 29. november 2011 (Århus) Statsautoriseret Revisor: Per Kristensen (e-mail: pk@n-c.dk) Revisor: Gitte Levin Krogh (e-mail: gl@n-c.dk) Nielsen & Christensen

Læs mere

STYRK BUNDLINJEN - 6 gode spørgsmål til din revisor

STYRK BUNDLINJEN - 6 gode spørgsmål til din revisor STYRK BUNDLINJEN - 6 gode spørgsmål til din revisor Din revisor er en mulighed for at få råd og vejledning om, hvordan du optimerer din virksomhed. Det betaler sig. Din revisor er meget mere end revision

Læs mere

INDLEVELSE SKABER UDVIKLING - Rådgivning, revision og regnskab

INDLEVELSE SKABER UDVIKLING - Rådgivning, revision og regnskab INDLEVELSE SKABER UDVIKLING - Rådgivning, revision og regnskab VELKOMMEN TIL BDO Vi er blandt landets største rådgivnings- og revisionsvirksomheder. Vi dækker hele Danmark med over 30 kontorer. Vores

Læs mere

EJENDOMSSELSKAB BULGARIEN AF 18. NOVEMBER 2005 APS SKOVVEJ 83, 2920 CHARLOTTENLUND 1. OKTOBER SEPTEMBER 2018

EJENDOMSSELSKAB BULGARIEN AF 18. NOVEMBER 2005 APS SKOVVEJ 83, 2920 CHARLOTTENLUND 1. OKTOBER SEPTEMBER 2018 Tlf.: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 7020222670 EJENDOMSSELSKAB BULGARIEN AF 18. NOVEMBER 2005 APS

Læs mere

Moms ved køb og salg af ydelser fra 1. januar 2010. hvad skal du vide?

Moms ved køb og salg af ydelser fra 1. januar 2010. hvad skal du vide? Moms ved køb og salg af ydelser fra 1. januar 2010 hvad skal du vide? Moms ved køb og salg af ydelser januar 2010 Copyright BDO ScanRevision, januar 2010 Alle rettigheder forbeholdes. Mekanisk, fotografisk,

Læs mere

SLOWPLAY APS NØRRE VOLDGADE 11, 1., 1358 KØBENHAVN K 1. JANUAR DECEMBER 2017

SLOWPLAY APS NØRRE VOLDGADE 11, 1., 1358 KØBENHAVN K 1. JANUAR DECEMBER 2017 Tlf.: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 7020222670 SLOWPLAY APS NØRRE VOLDGADE 11, 1., 1358 KØBENHAVN

Læs mere

Informationsmøde for nye virksomheder

Informationsmøde for nye virksomheder Informationsmøde for nye virksomheder Læs mere i På vej mod egen virksomhed Hvad er vigtigt at vide: Om din virksomhed er en erhvervsmæssig virksomhed Om din virksomhed er registreret for de rigtige pligter

Læs mere

Kapital- pension Ratepension Livsvarige livrente Længe leve forskelligheden

Kapital- pension Ratepension Livsvarige livrente Længe leve forskelligheden ER DU SIKRET? Mette, 35 år Tænk fremad og på familien Der er nok at se til. Karriere, hjem, sport, fritid og børn. Det giver livet mening og indhold, men kræver sin kvinde og overskud til overblik. Hvornår

Læs mere

Bliv klar til møde med banken

Bliv klar til møde med banken www.pwc.dk Bliv klar til møde med banken v/brian Rønne Nielsen Revision. Skat. Rådgivning. 7 år med finanskrise, lavvækst og uro i bankerne Karakteristika ved den nye virkelighed for SMV Knap likviditet

Læs mere

K3 INVEST APS LEMVIGVEJ 77, 9220 AALBORG ØST 1. JANUAR DECEMBER REGNSKABSÅR

K3 INVEST APS LEMVIGVEJ 77, 9220 AALBORG ØST 1. JANUAR DECEMBER REGNSKABSÅR Tlf.: 98 82 32 88 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab broenderslev@bdo.dk Torvet 10 www.bdo.dk DK-9700 Brønderslev CVR-nr. 20 22 26 7020222670 K3 INVEST APS LEMVIGVEJ 77, 9220 AALBORG ØST ÅRSRAPPORT

Læs mere

INTERN UDDANNELSE. Foreningsøkonomi

INTERN UDDANNELSE. Foreningsøkonomi INTERN UDDANNELSE Foreningsøkonomi Indledning Denne pjece henvender sig til de afdelingsbestyrelsesmedlemmer i Dansk Folkehjælp, der bliver udpeget til at varetage en afdelings økonomi og gerne vil vide

Læs mere

FILMTEATERET THEATERTORVET 1, 9500 HOBRO ÅRSRAPPORT. (Opstillet uden revision eller review)

FILMTEATERET THEATERTORVET 1, 9500 HOBRO ÅRSRAPPORT. (Opstillet uden revision eller review) Tlf: 96 57 48 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab hobro@bdo.dk Nytorv 12, Box 170 www.bdo.dk DK-9500 Hobro CVR-nr. 20 22 26 70 FILMTEATERET THEATERTORVET 1, 9500 HOBRO ÅRSRAPPORT 2011 (Opstillet

Læs mere

Velkommen til startmøde

Velkommen til startmøde Velkommen til startmøde - en kort introduktion til opstart af egen virksomhed Betina Møller Konsulent STARTVÆKST Aarhus www.startvaekst-aarhus.dk bem@startvaekst-aarhus.dk Tlf 2022 2801 www.startvaekst-aarhus.dk

Læs mere

BRAND DIRECT APS ESPLANADEN 8A, 4., 1263 KØBENHAVN K 1. JANUAR JUNI 2016

BRAND DIRECT APS ESPLANADEN 8A, 4., 1263 KØBENHAVN K 1. JANUAR JUNI 2016 Tlf.: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 7020222670 BRAND DIRECT APS ESPLANADEN 8A, 4., 1263 KØBENHAVN

Læs mere

LÆSØ ELNET A/S RESULTAT-, BALANCE- OG LIKVIDITETSBUDGET 2018 OG 2019

LÆSØ ELNET A/S RESULTAT-, BALANCE- OG LIKVIDITETSBUDGET 2018 OG 2019 Tlf: 99 89 14 00 saeby@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Sæbygårdvej 25 DK-9300 Sæby CVR-nr. 20 22 26 70 LÆSØ ELNET A/S RESULTAT-, BALANCE- OG LIKVIDITETSBUDGET 2018 OG 2019

Læs mere

ESTATE BØRNUM, KYED OG LEHMANN A/S FREDERIKSBERG ALLÉ 66, 1820 FREDERIKSBERG C 1. JANUAR DECEMBER 2017

ESTATE BØRNUM, KYED OG LEHMANN A/S FREDERIKSBERG ALLÉ 66, 1820 FREDERIKSBERG C 1. JANUAR DECEMBER 2017 Tlf.: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 7020222670 ESTATE BØRNUM, KYED OG LEHMANN A/S FREDERIKSBERG

Læs mere

K BOLIGER APS JÆGERSBORG ALLE 6, 2920 CHARLOTTENLUND 1. JANUAR DECEMBER 2016

K BOLIGER APS JÆGERSBORG ALLE 6, 2920 CHARLOTTENLUND 1. JANUAR DECEMBER 2016 Tlf.: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 7020222670 K BOLIGER APS JÆGERSBORG ALLE 6, 2920 CHARLOTTENLUND

Læs mere

en bedre dialog med iværksætteren Guide til bankrådgiveren

en bedre dialog med iværksætteren Guide til bankrådgiveren en bedre dialog med iværksætteren Guide til bankrådgiveren 1 Kolofon Guide til bankrådgiveren, 2. udgave, juni 2014 ISBN 978-87-91887-60-4 Ophavsret: Finansrådet Publikationen kan hentes på Finansrådets

Læs mere

FORENINGEN TÅRS HALLEN UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL SIDE 4-7 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2015

FORENINGEN TÅRS HALLEN UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL SIDE 4-7 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2015 Tlf: 96 23 54 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab hjoerring@bdo.dk Nørrebro 15, Box 140 www.bdo.dk DK-9800 Hjørring CVR-nr. 20 22 26 70 FORENINGEN TÅRS HALLEN UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL SIDE

Læs mere

Opskriften på den effektive administration

Opskriften på den effektive administration Opskriften på den effektive administration +45 7010 0232 verdo.com Fokuser på dine kerneaktiviteter og lad os klare administrationen Kundeafregning og -håndtering Det kan for mange værker være uoverskueligt

Læs mere

VIKARER & KONSULENTER

VIKARER & KONSULENTER VIKARER & KONSULENTER FÅ KVALIFICERET ARBEJDSKRAFT OG BETAL KUN FOR DE TIMER DER ARBEJDES! Vikarer & Konsulenter Dette servicekatalog beskriver, hvordan du kan benytte os, når du har brug for vikarer,

Læs mere

Folketingen vedtog i vækstpakken en ændring af momsfristerne. Nedenfor er kort gengivet de vedtagne ændringer.

Folketingen vedtog i vækstpakken en ændring af momsfristerne. Nedenfor er kort gengivet de vedtagne ændringer. Vores faglighed Din sikkerhed Nyhedsbrev oktober 2013 Vedlagt følger nyhedsbrev oktober 2013 om aktuelle emner indenfor vort fagområde, som vi mener, kan have almen interesse for vore kunder og forretningsforbindelser.

Læs mere

Din fremtid som Freelancer. lønmodtager eller selvstændig

Din fremtid som Freelancer. lønmodtager eller selvstændig Din fremtid som Freelancer lønmodtager eller selvstændig 2 Med denne pjece vil vi forsøge at klarlægge en række forhold, som du skal være opmærksom på, hvis du ønsker dagpenge. Pjecen er ment som en hjælp

Læs mere

Stærke virksomheder i et stærkt samfund

Stærke virksomheder i et stærkt samfund Stærke virksomheder i et stærkt samfund D É T A R B E J D E R D I FO R D É T A R BEJ D ER D I FO R Stærke virksomheder i et stærkt samfund Danmark skal være verdens bedste land at leve i og verdens bedste

Læs mere

Selskabsformer: Enkeltmandsvirksomhed, ApS eller noget helt tredje?

Selskabsformer: Enkeltmandsvirksomhed, ApS eller noget helt tredje? Selskabsformer: Enkeltmandsvirksomhed, ApS net helt tredje? IvS PMV ApS ENK A/S I/S Det er i dagens Danmark uhyre nemt at stifte et selskab. Som udgangspunkt kræver det blot 10 minutter, dit NemID en computer

Læs mere

VIDENPILOTERNE - KURSUS & UDDANNELSE IVS DALGAS PLADS 6 1., 7400 HERNING 1. JULI JUNI 2018

VIDENPILOTERNE - KURSUS & UDDANNELSE IVS DALGAS PLADS 6 1., 7400 HERNING 1. JULI JUNI 2018 Tlf.: 96 26 38 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab herning@bdo.dk Birk Centerpark 30 www.bdo.dk DK-7400 Herning CVR-nr. 20 22 26 7020222670 VIDENPILOTERNE - KURSUS & UDDANNELSE IVS DALGAS PLADS

Læs mere

FÅ DIN EGEN ØKONOMIAFDELING

FÅ DIN EGEN ØKONOMIAFDELING FÅ DIN EGEN ØKONOMIAFDELING VI HJÆLPER MED ALT LIGE FRA BOGFØRING, MOMS, LØNADMINISTRATION TIL DEBITORSTYRING Få din egen økonomiafdeling Dette servicekatalog beskriver, hvordan du kan benytte os, når

Læs mere

Financial Solutions. Hvor der handles... Hvor meget spilder jeres virksomhed på at have penge til gode? finance.arvato.com

Financial Solutions. Hvor der handles... Hvor meget spilder jeres virksomhed på at have penge til gode? finance.arvato.com Financial Solutions Hvor der handles... Hvor meget spilder jeres virksomhed på at have penge til gode? finance.arvato.com Vil I vide, hvor meget I spilder, når I handler, så ring på 70 27 27 95. Arvato

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 1. REGNSKABSÅR

ÅRSREGNSKAB 1. REGNSKABSÅR Tlf: 96 23 54 00 hjoerring@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Nørrebro 15, Box 140 DK-9800 Hjørring CVR-nr. 20 22 26 ro TAARS FONDEN ÅRSREGNSKAB 2014 1. REGNSKABSÅR CVR-NR. 35

Læs mere

Iværksætterselskaber - IVS. Kan stiftes for en krone. Kan anvendes af iværksættere og andre.

Iværksætterselskaber - IVS. Kan stiftes for en krone. Kan anvendes af iværksættere og andre. Iværksætterselskaber - IVS Kan stiftes for en krone. Kan anvendes af iværksættere og andre. Iværksætterselskaber - IVS Det er nu blevet muligt for iværksættere og andre at stifte et selskab benævnt iværksætterselskab

Læs mere

Vær velforberedt, når du møder din bank eller investor

Vær velforberedt, når du møder din bank eller investor Vær velforberedt, når du møder din bank eller investor Få gode råd til: - Hvordan du dokumenterer og forklarer din forretning i dag - Hvordan du dokumenterer og præsenterer dine planer for i morgen 2 Klar

Læs mere

THRANE, ODENSE APS CHR. WINTHERS VEJ 36, 5230 ODENSE M 1. AUGUST JULI 2017

THRANE, ODENSE APS CHR. WINTHERS VEJ 36, 5230 ODENSE M 1. AUGUST JULI 2017 Tlf.: 63 12 71 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab odense@bdo.dk Fælledvej 1 www.bdo.dk DK-5000 Odense C CVR-nr. 20 22 26 7020222670 THRANE, ODENSE APS CHR. WINTHERS VEJ 36, 5230 ODENSE M ÅRSRAPPORT

Læs mere

STENDER NIELSEN APS FRUGTPARKEN 9, 2820 GENTOFTE 1. JULI JUNI 2018

STENDER NIELSEN APS FRUGTPARKEN 9, 2820 GENTOFTE 1. JULI JUNI 2018 Tlf.: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 7020222670 STENDER NIELSEN APS FRUGTPARKEN 9, 2820 GENTOFTE

Læs mere

InnovationX. 29. November 2012

InnovationX. 29. November 2012 InnovationX 29. November 2012 Finansieringskilder Vækstfonden Ventureselskaber Innovationsmiljøer Egenfinansiering Pengeinstitutter Business Angel 1 Bank og investorer lægger vægt på, at virksomheden -

Læs mere

JN VALUE APS VED BØLGEN 19, 1. TH., 7100 VEJLE 1. JANUAR DECEMBER 2016

JN VALUE APS VED BØLGEN 19, 1. TH., 7100 VEJLE 1. JANUAR DECEMBER 2016 Tlf.: 76 35 56 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab kolding@bdo.dk Birkemose Allé 39 www.bdo.dk DK-6000 Kolding CVR-nr. 20 22 26 7020222670 JN VALUE APS VED BØLGEN 19, 1. TH., 7100 VEJLE ÅRSRAPPORT

Læs mere

Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen

Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsens tale på FSR s årsmøde danske revisorer Revisordøgnet 2013, den 26. september 2013 Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen

Læs mere

Velkommen som ung i Nykredit

Velkommen som ung i Nykredit Dig og dine penge Velkommen som ung i Nykredit Som ung i Nykredit har du en Ung Konto, som du kan beholde, indtil du fylder 36 år. Med den kan du få hjælp til at holde styr på økonomien, mens du er ung,

Læs mere

Styr på selskaber hvad, hvorfor og hvordan? 3. oktober 2013 v/ Morten Haahr Jensen Specialkonsulent, cand. jur.

Styr på selskaber hvad, hvorfor og hvordan? 3. oktober 2013 v/ Morten Haahr Jensen Specialkonsulent, cand. jur. Styr på selskaber hvad, hvorfor og hvordan? 3. oktober 2013 v/ Morten Haahr Jensen Specialkonsulent, cand. jur. Indledende bemærkninger Gennem de senere år stort fokus på, om selskaber skal spille en større

Læs mere

IVÆKST Økonomiværkstedet Bogholderi

IVÆKST Økonomiværkstedet Bogholderi IVÆKST Økonomiværkstedet Bogholderi 2012 Velkommen til Økonomiværkstedet Program 07:45 Kaffe 08:00 Bogholderi 08:30 Øvelse med Bogholderi 08:50 Pause 09:00 Case eksempler på løsning 09:20 Diskussion i

Læs mere

Opgave 1c. Der er ikke bundet likviditet i anlægsaktiver.

Opgave 1c. Der er ikke bundet likviditet i anlægsaktiver. Opgave 1c I perioden er lageret formindsket, men en omsætningshastighed på 3 gange er ikke godt. Der er alt for mange penge ude at hænge hos varedebitorene, de skal gerne hjem igen hurtigere. Det er positivt,

Læs mere

1. Praktiske oplysninger om dig og din virksomhed

1. Praktiske oplysninger om dig og din virksomhed Indholdsfortegnelse 1. Praktiske oplysninger om dig og din virksomhed 2. Virksomhedsidéen 3. Produktet eller ydelsen 4. Markedet 5. Salg og markedsføring 6. Personlige ressourcer og kompetencer 7. Netværk

Læs mere

Hvordan får jeg penge til fartøjet?

Hvordan får jeg penge til fartøjet? Kapitel 3 side 35 Hvordan får jeg penge til fartøjet? Der skal bruges penge til at købe et fartøj. Og der skal bruges penge i det daglige - til driften. I det her afsnit skal vi se på, hvordan man kan

Læs mere

HANUEL HOLDING APS SANDAGERVEJ 10, 7400 HERNING 1. JANUAR DECEMBER 2016

HANUEL HOLDING APS SANDAGERVEJ 10, 7400 HERNING 1. JANUAR DECEMBER 2016 Tlf.: 96 26 38 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab herning@bdo.dk Birk Centerpark 30 www.bdo.dk DK-7400 Herning CVR-nr. 20 22 26 7020222670 HANUEL HOLDING APS SANDAGERVEJ 10, 7400 HERNING ÅRSRAPPORT

Læs mere

en rejse, der kræver god rådgivning

en rejse, der kræver god rådgivning Ejerskifte en rejse, der kræver god rådgivning På de følgende sider bliver du guidet igennem: 1. Hvem skal overtage efter dig? 2. Hvad kan virksomheden tilbyde en køber? 3. Hvad er din virksomhed værd?

Læs mere

OLE LUND-THOMSEN, EJENDOMSADMINISTRATION APS ESPLANADEN 7, 3. TV., 1263 KØBENHAVN K 2015/16

OLE LUND-THOMSEN, EJENDOMSADMINISTRATION APS ESPLANADEN 7, 3. TV., 1263 KØBENHAVN K 2015/16 Tlf.: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 7020222670 OLE LUND-THOMSEN, EJENDOMSADMINISTRATION APS ESPLANADEN

Læs mere