Referat af møde i Anerkendelsesudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af møde i Anerkendelsesudvalget"

Transkript

1 Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge DK-1780 København V ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Anerkendelsesudvalget Mandag den 16. december 2013, kl. 14:00-17: marts 2014 Til stede Afbud Henrik Mørup (formand) (HM), Niels-Jørgen Aagaard (næstformand) (NJA), Jozsef Fodor (kasserer) (JF), Aase Hou (AaH), Kaj Lorenzen (KLo), Kjeld Thomsen (KT), Jeppe Jönsson (JJ), Per Johansen (PJ) og Per Kjærbye (PK). Bent Feddersen (BF). Administration Jonna E. Menne (JM). Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referater fra sidste møde 3. Opfølgning på sidste møde 4. Meddelelser 5. Økonomi: 5.1. Perioderegnskab 1. juli oktober Budget Momsregistrering af anerkendelsesudvalgets aktiviteter 6. Sager til behandling: 6.1. Evaluering af anerkendelsesordningen 6.2. Revision af SBi-anvisning Pixi-folder 6.4. Revision af Håndbogen 6.5. Fornyelse til totalkontrol i Forhold vedrørende 3. parts kontrol 6.7. Projektoplysninger til 3. part

2 Møde i Statikeranerkendelsesudvalget 16. december Nye projekter til beslutning 8. Fornyelser 9. Mødeplan 10. Eventuelt Referat 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Godkendelse af referat fra sidste møde 2.1. Godkendelse af internt referat Referat fra anerkendelsesudvalgets møde 8. oktober 2013 var tidligere udsendt på mail. Anerkendelsesudvalget godkendte referatet Godkendelse af offentligt referat Ifølge statikerhåndbogens pkt skal mødereferater godkendes på næstkommende udvalgsmøde og derefter offentliggøres på hjemmesiden. Referat fra anerkendelsesudvalgets møde 8. oktober 2013 var udarbejdet med henblik på offentliggørelse. Anerkendelsesudvalget godkendte referatet. 3. Opfølgning på sidste møde HM orienterede kort om mødet 5. november 2013 i Foreningen af anerkendte Statikere. Fra anerkendelsesudvalget deltog BF, NJA, PK og HM og herudover cirka 30 anerkendte statikere. Fire punkter var til behandling SBi-anvisning 223, Revision af Håndbogen, Pixi-folder med projektkrav og Udbud af 3. parts kontrol. Der var en udmærket drøftelse af emnerne og input herfra behandles under respektive punkter på dagsordenen. 4. Meddelelser Ingen meddelelser under punktet.

3 Møde i Statikeranerkendelsesudvalget 16. december Økonomi 5.1 Perioderegnskab 1. juli 31. oktober 2013 JF gennemgik perioderegnskabet for statikerordningen pr. 31. oktober 2013, som udviser et overskud for perioden på 38 tkr., hvilket er ca. 78 tkr. mindre end budgetteret. De rene kontingentindtægter følger budgettet, mens indtægter vedrørende ansøgninger kun forventes at blive realiseret med 100 tkr. for året som helhed, idet der ikke forventes yderligere ansøgninger i Til gengæld forventes 3 til 5 yderligere fornyelser hvilket betyder, at indtægterne fra fornyelserne forventes at ende på 210 tkr. ved årets udgang. Under diverse andre arbejdsopgaver er der udgiftsført ikke-budgetteret udgift på 30 tkr. vedrørende støtte til SBi-anvisning 223. Med baggrund i ovenstående forventes der for året 2013 et samlet underskud på 70 tkr. Anerkendelsesudvalget godkendte perioderegnskabet. 5.2 Budget 2014 JF gennemgik kort budgettet, som var uændret i forhold til det budget, som blev godkendt af anerkendelsesudvalget på mødet 8. oktober JF konstaterede, at IDAs forretningsudvalg på møde 11. november 2013 har godkendt budgettet for anerkendelsesordningen Momsregistrering af anerkendelsesudvalgets aktiviteter HM henviste til det udsendte materiale, hvoraf det fremgik, at der i IDA er foretaget en samlet gennemgang vedrørende IDA-koncernens enheder i forhold til moms- og lønsumsafgiftsforhold, foretaget af foreningens statsautoriserede revisionsfirma KPMG. Gennemgangen har også omfattet anerkendelsesudvalgets aktiviteter. Anerkendelsesudvalgets aktiviteter har tidligere været momsfri, men moms- og skattepraksis har ændret sig, og KPMG har i den forbindelse konkluderet, at anerkendelsesudvalgets aktiviteter er fuldt momspligtige og at der skal ske en momsregistrering af anerkendelsesudvalgets aktiviteter med virkning fra og med 1. januar Listegebyr, gebyr for ansøgning og fornyelser mv. vil således blive pålagt moms i forbindelse med opkrævning/udfakturering og anerkendelsesudvalget får fradrag for alle momsbelagte omkostninger. Resultatet for 2014 vil - alt andet lige - blive bedre end det, der fremgår af tidligere godkendt budget Det er administrationens vurdering, at det ikke vil være nødvendigt at udarbejde et nyt budget, som herefter ville skulle godkendes af anerkendelsesudvalget og bagefter af IDAs forretningsudvalg. Anerkendelsesudvalget tog orienteringen/notatet til efterretning, og godkendte, at anerkendelsesordningen momsregistreres med virkning fra 1. januar 2014.

4 Møde i Statikeranerkendelsesudvalget 16. december Anerkendelsesudvalget besluttede samtidig, at der skal udsendes meddelelse om momsregistreringen i forbindelse med kontingentopkrævning for 2014 og i forbindelse med fornyelser. 6. Sager til behandling 6.1 Evaluering af anerkendelsesordningen Evaluering af statikerordningen er beskrevet i Håndbogens procedure 1.7. Det er IDAs hovedbestyrelses ansvar, efter indstilling fra anerkendelsesudvalget, at iværksætte, gennemføre og rapportere evalueringen. På mødet 8. oktober 2013 besluttede anerkendelsesudvalget at indstille til IDAs hovedbestyrelse, at Bureau Veritas vælges til evalueringsopgaven, herunder udarbejdelse af evalueringsrapport. Formanden konstaterede, at IDAs forretningsudvalg på møde 11. november 2013 har godkendt, at der gennemføres evaluering af anerkendelsesordningen i 2014 ved Bureau Veritas. Administrationen oplyste, at Bureau Veritas har lovet at indsende en plan for evalueringens gennemførelse i uge 51, Målsætningen er, at den endelige rapport behandles på marts-mødet. Herefter sendes rapporten til IDAs hovedbestyrelse v/idas forretningsudvalg og eventuelle bemærkninger herfra kan anerkendelsesudvalget behandle på juni-mødet. På september-mødet kan eventuelle korrektioner i Håndbogen fra evalueringen godkendes i anerkendelsesudvalget, hvorefter den nye, reviderede Håndbog kan offentliggøres, inden den nuværende udpegningsperiode for anerkendelsesudvalget udløber. 6.2 Revision af SBi-anvisning 223 På mødet 22. marts 2013 bevilgede anerkendelsesudvalget efter ansøgning fra Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) et beløb til revision af SBianvisning 223 om dokumentation af bærende konstruktioner fra marts NJA orientererede om emnets behandling på mødet i Foreningen af anerkendte Statikere. Initiativet med revisionen blev vel modtaget. Planerne for revisionen blev præsenteret og diskuteret. Målsætningen er færdiggørelse i 2. kvartal 2014, men det kan blive vanskeligt at nå, da den reviderede anvisning skal til offentlig høring, og her kan der komme indspil, som kræver længere tid at behandle. NJA oplyste, at der er sendt en invitation til Kommunernes Landsforening om et møde om revisionen. Trods gentagne opfordringer har man desværre endnu ikke hørt fra de tekniske chefer. Målsætningen er et møde for relevante personer og helst byggetekniske forvaltere.

5 Møde i Statikeranerkendelsesudvalget 16. december NJA oplyste endvidere, at der er taget kontakt til Dansk Standard om en norm for kontrol af al byggeteknisk/statisk dokumentation, da der i dag er meget forskellig praksis på området. Dansk Standard har taget imod opfordringen og har fået en bevilling til projektet fra Energistyrelsen. 6.3 Pixi-folder På mødet 13. juni 2013 nedsatte anerkendelsesudvalget en arbejdsgruppe bestående af NJA og PK med henblik på udarbejdelse af pixi-folder, der i populær form beskriver, hvad der kræves af de projekter, der indsendes med henblik på at opnå anerkendelse. PK orienterede om emnets behandling på mødet i Foreningen af anerkendte Statikere. Baggrunden for pixi-folderen blev forklaret. Reglerne for, hvorledes et projekt skal se ud, blev præsenteret, ligesom 2 projekter blev vist som eksempler. I pixi-folderen vil 3 5 projekter blive præsenteret sammen med det statiske hovedsystem og stamdata. Anerkendelsesudvalget drøftede kort, hvorledes pixi-folderen skal introduceres. Pixi-folderen udarbejdes som følge af en henvendelse fra FRI og kan eventuelt distribueres herigennem. En artikel i Ingeniøren om den kommende revision af Håndbogen, hvor pixi-folderen samtidig præsenteres, er også en mulighed, ligesom distribution igennem IDA BYG kan overvejes. Pixi-folderen laves som en pdf-fil og kan således udsendes både i papirudgave eller via mail, ligesom enkeltsider kan uploades til ordningens hjemmeside. Endelig beslutning om disse forhold træffes på et senere tidspunkt. Anerkendelsesudvalget tog orienteringen til efterretning og besluttede, at administrationen undersøger mulighederne for distribution via IDA BYG. 6.4 Revision af Håndbogen Statikeranerkendelsesudvalget har besluttet at udsende en revideret håndbog i 2014 på baggrund af erfaringerne med den nuværende udgave. HM orienterede om behandlingen af de påtænkte ændringer på mødet i Foreningen af anerkendte Statikere. Der var 6 ændringsforslag: 1) Håndbogen skal justeres, så der sikres en parallelitet i kravene til danske og udenlandske ansøgere, 2) Skema i Bilag 4C til brug ved ansøgning om fornyelse skal præciseres man er enten projekterende eller kontrollerende, 3) Udgivelsesdato for de enkelte bilag til Håndbogen tilføjes, 4) Håndbogen tilrettes, så det fremgår, at der blandt ansøgerne om fornyelse udtages et projekt om året til nærmere vurdering, 5) Udover udgivelsesdato for revisioner suppleres med en ikrafttrædelsesdato, 6) Hvis der i en ansøgning konstateres alvorlige fejl i et projekt, skal et afslag på en ansøgning om anerkendelse i så fald også sendes til ansøgerens chef/firma/bygherren? HM oplyste, at forsamlingen var positiv stemt over for ændringerne 1-5. For så vidt angår pkt. 6 var der forståelse for udvalgets problematik, men ingen konkrete

6 Møde i Statikeranerkendelsesudvalget 16. december forslag til løsning. Der var heller ingen overvejende stemning for eller imod, hvorvidt anerkendelsesudvalget skulle agere i forhold til chef/firma/bygherre i en sådan situation. Anerkendelsesudvalget tog orienteringen til efterretning og behandler ændringsforslagene samme med eventuelle ændringsforslag afledt af den kommende evaluering på et senere møde. 6.5 Fornyelse til totalkontrol 2014 På mødet 8. oktober 2013 besluttede anerkendelsesudvalget - efter indstilling fra administrationen - at gennemføre en lodtrækning blandt næste års ansøgere om fornyelse med henblik på at finde en ansøger til totalkontrollen Anerkendelsesudvalget v/nja udtrak en anerkendt statiker til totalkontrol 2014 i forbindelse med dennes ansøgning om fornyelse. 6.6 Forhold vedrørende 3. parts kontrol Anerkendelsesudvalget drøftede et forhold vedrørende 3. parts kontrol, herunder at 3. parts kontrol sendes i udbud, og hvorvidt man i udbudsmaterialet kan indføre begrænsninger/rammer for kontrolomfanget, i forhold til BR10 og SBI 223. Emnet blev behandlet på mødet 5. november 2013 i Foreningen af anerkendte Statikere. Anerkendelsesudvalget konstaterede, at det ikke har hjemmel til at blande sig i, hvorvidt de i et byggeprojekt involverede parter må træffe beslutning om udbud af 3. parts kontrol. Anerkendelsesudvalget besluttede at overveje en præcisering i Håndbogen af, at parterne i udbud og forhandlinger ikke kan afgrænse sig i forhold til kravene til 3. parts kontrollen. 6.7 Projektoplysninger til 3. part Anerkendelsesudvalget besluttede at tage en principiel drøftelse med henblik på afklaring af videreformidling af projektoplysninger til 3. part. Målsætningen for drøftelsen var en afklaring af behovet for en procedure for orientering af 3. mand om særlige projektforhold, fx 1) ansøgers nærmeste chef, 2) virksomhedens øverste ledelse og 3) bygherre. Endvidere en afklaring/definition af, hvilke særlige projektforhold, der skal udløse de respektive orienteringer. Orientering af myndighederne om kritiske projektforhold er fastlagt i Procedure 2.7: Meddelelse til myndigheder om projektforhold. Anerkendelsesudvalget besluttede at gennemføre en principiel drøftelse og ikke en drøftelse af de konkrete projekter. Anerkendelsesudvalget gennemgik procedure 2.7: Meddelelse til myndigheder om projektforhold. Anerkendelsesudvalget konkluderede herefter, at procedure 2.7: Meddelelse til

7 Møde i Statikeranerkendelsesudvalget 16. december myndighederne om projektforhold, er dækkende for problemstillingen med orientering af 3. part om projektforhold. 7. Nye projekter Ingen nye projekter til behandling. 8. Fornyelser 8.1 Sags nr Ansøgeren er den anerkendte statiker, hvis fornyelse i 2013 er udtrukket til kontrol af et helt projekt. Anerkendelsesudvalget besluttede på mødet 8. oktober 2013 at udvælge et projektet til totalkontrol med henblik på bedømmelse af kontrolrapport. Bedømmelsesudvalget består af Jeppe Jönsson (formand) og Kjeld Thomsen samt Jesper Gath som projektgransker. Administrationen oplyste, at projektmaterialet netop er modtaget og nu sendes til bedømmelsesudvalget. Anerkendelsesudvalget tog orienteringen til efterretning 8.2 Sagsnr Anerkendelsesudvalget besluttede at bede ansøger præcisere, hvorvidt begrebet granskning i kontrolrapport/statikererklæring er ensbetydende med, at der er sket kontrol, jf. statikerordningens Håndbog, procedure 5: Anerkendte statikeres virke. Ansøger bedes samtidig indsende dokumentation for kontrol på et specifikt projekt. Endelig henvises som hjælp til fremtidigt virke - til statikerordningens Håndbog, procedure 5: Anerkendte statikeres virke, som retningslinjer for arbejdet som anerkendt statiker, herunder paradigme for statikererklæring, jf. Håndbogens Bilag 5C: Eksempel på statikererklæring ved anerkendt statikers virke som projekterende og Bilag 5D: Eksempel på statikererklæring ved anerkendt statikers virke som kontrollant. 8.3 Sagsnr Fornyelse af statikeranerkendelse blev godkendt. 8.4 Sagsnr Fornyelsen af statikeranerkendelse blev godkendt, idet der som hjælp til fremtidigt virke - henvises til statikerordningens Håndbog, procedure 5: Anerkendte statikeres virke, som retningslinjer for arbejdet som anerkendt statiker, herunder paradigme for statikererklæring, jf. Håndbogens Bilag 5C: Eksempel på statikererklæring ved anerkendt statikers virke som projekterende og Bilag 5D: Eksempel på statikererklæring ved anerkendt statikers virke som kontrollant. 8.5 Sagsnr Fornyelse af statikeranerkendelse blev godkendt.

8 Møde i Statikeranerkendelsesudvalget 16. december Sagsnr Anerkendelsesudvalget besluttede at bede ansøger fremsende oplysning om, hvor stor en andel statik udgør af opgjort tid for en specifik opgave. Endvidere bedes ansøger præcisere, hvorvidt begrebet kontrolleret/gennemset i statikererklæring er ensbetydende med, at der er sket kontrol, jf. statikerordningens Håndbog, procedure 5: Anerkendte statikeres virke. 9. Mødeplan Anerkendelsesudvalget godkendte følgende mødeplan: Torsdag 20. marts 2014, kl Tirsdag 17. juni 2014, kl Tirsdag 9. september 2014, kl Anerkendelsesudvalget besluttede, at der næste gang skal udbetales honorar for hele den resterende udpegningsperiode 1. januar 30. september, da anerkendelsesudvalget er i funktion til udgangen af september Eventuelt NJA oplyste, at der var taget kontakt til Energistyrelsen med forslag om udarbejdelse af anvisning for kontrol af udførelse. Dette for at få en parallel til SBi-anvisning 223. Anerkendte statikere skal i så fald ikke kun kontrollere dokumentation af projektet, men også dokumentation af tilsyn. Der søges deltagere til projektet med hands-on erfaring. Projektet søger endvidere økonomisk støtte af Dansk Industri.

Referat af møde i anerkendelsesudvalget

Referat af møde i anerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i anerkendelsesudvalget Torsdag 20. marts 2014, kl. 12.00-15.00 29. april 2014 Til stede

Læs mere

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Fredag den 22. marts 2013, kl. 09:30-15:00 17. juni 2013

Læs mere

Referat af møde i Anerkendelsesudvalget

Referat af møde i Anerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Anerkendelsesudvalget Tirsdag 29. april 2014, kl. 12.00-17.30. 17. juni 2014 Til stede

Læs mere

Referat af møde i Anerkendelsesudvalget

Referat af møde i Anerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Anerkendelsesudvalget Tirsdag den 8. oktober 2013, kl. 12.00-17.20 19. december 2013

Læs mere

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Tirsdag den 27. november 2012, kl. 14.00 16.30 3. december

Læs mere

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen Aagaard

Læs mere

Referat af møde i Anerkendelsesudvalget

Referat af møde i Anerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Anerkendelsesudvalget Torsdag den 13. juni 2013, kl. 12.00-17.00 9. oktober 2013 Til

Læs mere

Referat af møde i Anerkendelsesudvalget

Referat af møde i Anerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Anerkendelsesudvalget Tirsdag 9. september 2014, kl. 12.00-17.00. 6. oktober 2014 Til

Læs mere

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Onsdag 3. december 2014, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Onsdag 3. december 2014, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Onsdag 3. december 2014, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen Aagaard

Læs mere

Referat af møde i Anerkendelsesudvalget

Referat af møde i Anerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Anerkendelsesudvalget Tirsdag 17. juni 2014, kl. 12.00-17.00. 9. september 2014 Til

Læs mere

Jonna E. Menne (udvalgssekretær)

Jonna E. Menne (udvalgssekretær) Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Torsdag 27. august 2015, kl. 12.00-16.30 Ingeniørhuset, København Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen Aagaard

Læs mere

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Tirsdag den 4. oktober 2011 kl. 12.45-16.15. 1. december

Læs mere

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Tirsdag den 29. marts 2011 kl. 9.30-16. 2. maj 2011 Tilstede

Læs mere

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Tirsdag den 18. september 2012 kl. 12.45-15.30. 13. november

Læs mere

Godkendt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 20. marts 2018 kl. 12:00 16:15 IDA Mødecenter, København

Godkendt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 20. marts 2018 kl. 12:00 16:15 IDA Mødecenter, København Godkendt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 20. marts 2018 kl. 12:00 16:15 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Aase Marie Hou,

Læs mere

Nina Seierup von Ahnen (personlig suppleant for udvalgssekretær)

Nina Seierup von Ahnen (personlig suppleant for udvalgssekretær) Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 6. oktober 2015, kl. 10.00-17.15 Ingeniørhuset, København Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen Aagaard

Læs mere

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Ole Meinicke

Læs mere

Offentligt referat fra Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Mandag 5. september 2016 Afholdt hos NIRAS, Allerød.

Offentligt referat fra Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Mandag 5. september 2016 Afholdt hos NIRAS, Allerød. Offentligt referat fra Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Mandag 5. september 2016 Afholdt hos NIRAS, Allerød Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen Aagaard

Læs mere

Ny certificeringsordning for dokumentation af tekniske forhold

Ny certificeringsordning for dokumentation af tekniske forhold Godkendt offentligt referat Møde i Statikeranerkendelsesudvalget onsdag den 18. januar 2017 kl. 08:30 10:30 DTU-Byg, Brovej, Bygning 118, lokale 018, 2800 Kgs. Lyngby Fra Statikeranerkendelsesudvalget

Læs mere

Offentligt referat Statikeranerkendelsesudvalget mandag den 11. juni 2018 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Offentligt referat Statikeranerkendelsesudvalget mandag den 11. juni 2018 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Offentligt referat Statikeranerkendelsesudvalget mandag den 11. juni 2018 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Aase Marie Hou,

Læs mere

Udkast til offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 18. september 2018 kl. 14:00 18:30 IDA Conference, København

Udkast til offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 18. september 2018 kl. 14:00 18:30 IDA Conference, København Udkast til offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 18. september 2018 kl. 14:00 18:30 IDA Conference, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Aase Marie Hou,

Læs mere

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Ole Meinicke

Læs mere

Referat af møde i Anerkendelsesudvalget

Referat af møde i Anerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Anerkendelsesudvalget Mandag 6. oktober 2014, kl. 12.00-17.00. 3. december 2014 Til

Læs mere

Godkendt REFERAT fra Møde i Statikeranerkendelsesudvalget torsdag den 16. marts 2017 kl. 12:00 16:30 IDA Mødecenter, København

Godkendt REFERAT fra Møde i Statikeranerkendelsesudvalget torsdag den 16. marts 2017 kl. 12:00 16:30 IDA Mødecenter, København Godkendt REFERAT fra Møde i Statikeranerkendelsesudvalget torsdag den 16. marts 2017 kl. 12:00 16:30 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Niels-Jørgen Aagaard,

Læs mere

Nina Seierup von Ahnen (udvalgssekretær)

Nina Seierup von Ahnen (udvalgssekretær) Godkendt referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Onsdag 2. december 2015, kl. 13.30-17.00 Ingeniørhuset, København Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen

Læs mere

Vejledning til ansøgere om permanent virke som anerkendt statiker Bilag 3C til Håndbog for anerkendelsesudvalget

Vejledning til ansøgere om permanent virke som anerkendt statiker Bilag 3C til Håndbog for anerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen i Danmark Anerkendelsesordning for Statikere Vejledning til ansøgere om permanent virke som anerkendt statiker Bilag 3C til Håndbog for anerkendelsesudvalget Indledning Denne vejledning

Læs mere

Offentligt referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 24. maj 2016 Ingeniørhuset, København.

Offentligt referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 24. maj 2016 Ingeniørhuset, København. Offentligt referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 24. maj 2016 Ingeniørhuset, København Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen Aagaard (næstformand),

Læs mere

REFERAT af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Tirsdag den 8. juni 2010 kl i Ingeniørhuset i København. 4. oktober 2010/JA.

REFERAT af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Tirsdag den 8. juni 2010 kl i Ingeniørhuset i København. 4. oktober 2010/JA. REFERAT af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Tirsdag den 8. juni 2010 kl. 14-17.15 i Ingeniørhuset i København 4. oktober 2010/JA Til stede: Fraværende: Bjarne Chr. Jensen (BCJ) (formand), Bent Feddersen

Læs mere

REFERAT af Konstituerende møde i Statikeranerkendelsesudvalget Mandag den 4. oktober 2010 kl i Ingeniørhuset i København

REFERAT af Konstituerende møde i Statikeranerkendelsesudvalget Mandag den 4. oktober 2010 kl i Ingeniørhuset i København REFERAT af Konstituerende møde i Statikeranerkendelsesudvalget Mandag den 4. oktober 2010 kl. 11-16.15 i Ingeniørhuset i København 15. december 2010/JA Til stede: Fraværende: Henrik Mørup (HM) (formand),

Læs mere

Offentligt REFERAT Konstituerende møde i Anerkendelsesudvalget fredag den 12. oktober 2018 kl. 08:00 10:00 IDA Conference, København

Offentligt REFERAT Konstituerende møde i Anerkendelsesudvalget fredag den 12. oktober 2018 kl. 08:00 10:00 IDA Conference, København Offentligt REFERAT Konstituerende møde i Anerkendelsesudvalget fredag den 12. oktober 2018 kl. 08:00 10:00 IDA Conference, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Aase Marie Hou, Niels-Jørgen

Læs mere

Håndbog for anerkendelsesordning for statikere. Del II: Procedurer for anerkendte statikeres virke.

Håndbog for anerkendelsesordning for statikere. Del II: Procedurer for anerkendte statikeres virke. Håndbog for anerkendelsesordning for statikere Del II: Procedurer for anerkendte statikeres virke. Dokument: 100.102 Udgave: B.3 Revision: Udarbejdelse: Niels-Jørgen Aagaard Kontrol: Jeppe Jønsson Bent

Læs mere

BLIV ANERKENDT STATIKER EN GOD IDÉ SÅDAN GØR DU

BLIV ANERKENDT STATIKER EN GOD IDÉ SÅDAN GØR DU BLIV ANERKENDT STATIKER EN GOD IDÉ SÅDAN GØR DU DERFOR ER DET EN GOD IDÉ Statikeranerkendelsesordningen har siden 1958 medvirket til at sikre kvaliteten af bygværkers bærende konstruktioner. Når bygværker,

Læs mere

Anerkendelse af statikere

Anerkendelse af statikere Bilag 3 Anerkendelse af statikere A. Anerkendelse af statikere Ingeniørforeningen i Danmark (IDA) bemyndiges af Trafik- og Byggestyrelsen til at anerkende statikere inden for følgende rammer: 1 Gyldighed

Læs mere

For tildeling af anerkendelse kræves, at mindst 2/3 af udvalget går ind for tildelingen.

For tildeling af anerkendelse kræves, at mindst 2/3 af udvalget går ind for tildelingen. Bilag 3 ANERKENDELSESORDNING FOR STATIKERE Ingeniørforeningen i Danmarks regler om anerkendelsesordning for statikere. 1 Anerkendelse Anerkendelse tildeles ved beslutning af det i 2 nævnte anerkendelsesudvalg.

Læs mere

Anerkendelse af statikere

Anerkendelse af statikere Bilag 3 Anerkendelse af statikere A. Anerkendelse af statikere Ingeniørforeningen i Danmark (IDA) bemyndiges af Trafik- og ByggestyrelsenErhvervs- og Byggestyrelsen til at anerkende statikere inden for

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk A.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk A.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Ullerød Vandværk A.m.b.a. 1. Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Ullerød Vandværks vedtægter af 27. april 2010. Originaleksemplaret

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012 Referat torsdag den 29. marts 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Dokumentation af bærende konstruktioner

Dokumentation af bærende konstruktioner Dokumentation af bærende konstruktioner Udarbejdelse og kontrol af statisk dokumentation Niels-Jørgen Aagaard Bent Feddersen SBi-anvisning 223, 2. udgave Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 16-12-2016 Mødetid: 10:00 til 13:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Henrik Christian Sørensen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Svendborg Kraftvarme A/S mandag den 28. september 2015 kl

Bestyrelsesmøde i Svendborg Kraftvarme A/S mandag den 28. september 2015 kl Bestyrelsesmøde i Svendborg Kraftvarme A/S mandag den 28. september 2015 kl. 14.00 Mødested: Svendborg Kraftvarme, Kantinen, Bodøvej 15, 5700 Svendborg Deltagere: Bestyrelsesformand: Bestyrelsesnæstformand:

Læs mere

Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle.

Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle. REFERAT FRA MØDE 03-15 I SCHWEISSUDVALGET Tid: Mandag den 14. september 2015 kl. 13.00 17.00 Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle. Deltagere: Claus Lind Christensen Danmarks Jægerforbund

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat Tilstede Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere

Offentligt referat af bestyrelsesmøde i Hadsten Varmeværk A.m.b.a. d. 19.12.2012.

Offentligt referat af bestyrelsesmøde i Hadsten Varmeværk A.m.b.a. d. 19.12.2012. Tilstede: Offentligt referat af bestyrelsesmøde i Hadsten Varmeværk A.m.b.a. d. 19.12.2012. N-J Bärtel, Aage Weigelt, Agna Skriver, Erik Jensen, Ole Jensen, Jacob Toft, Anders G. Christensen og Palle Laugesen.

Læs mere

Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde

Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde i Køge Afløb A/S (CVR-nr. 30 59 05 03) Køge Vand A/S (CVR-nr. 30 59 04 81) Greve Spildevand A/S (CVR-nr. 32 26 86 68) Solrød Spildevand A/S (CVR-nr. 33 04

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Dato: 14. juni 2011

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Dato: 14. juni 2011 LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Dato: 14. juni 2011 Referent: Marianne T. Bak Mødenr.: 13 Mødedato: Tirsdag den 14. juni 2011, kl. 16.00 18.00 Mødested: Mødelokalet, Lyngbygårdsvej 2, 2800 Kgs. Lyngby OBS:

Læs mere

Torben Nørskov Jensen (TNJ), PwC og Louise Bjerggaard Thomsen (LBT)deltog i punktets behandling.

Torben Nørskov Jensen (TNJ), PwC og Louise Bjerggaard Thomsen (LBT)deltog i punktets behandling. Selskabsbestyrelsesmøde Sjællandsvænget 1, 3. sal, 4000 Roskilde Kl. 18.00 Deltagere: Selskabsbestyrelsen Afbud: Richard D. Jensen, Per Pedersen, Nina Lundgreen (kommer evt. senere), Jeanette G. Nielsen,

Læs mere

Hvad betyder de nye krav til statisk dokumentation i praksis? v/ Jesper Frøbert Jensen

Hvad betyder de nye krav til statisk dokumentation i praksis? v/ Jesper Frøbert Jensen Hvad betyder de nye krav til statisk dokumentation i praksis? v/ Jesper Frøbert Jensen BR. Kap. 1.3.3 Stk. 3 Hvis det skønnes nødvendigt i det enkelte tilfælde, kan kommunalbestyrelsen forlange: - - -

Læs mere

Torben Nørskov Jensen (TNJ), PwC og Louise Bjerggaard Thomsen (LBT)deltog i punktets behandling.

Torben Nørskov Jensen (TNJ), PwC og Louise Bjerggaard Thomsen (LBT)deltog i punktets behandling. Selskabsbestyrelsesmøde Sjællandsvænget 1, 3. sal, 4000 Roskilde Kl. 18.00 Deltagere: Selskabsbestyrelsen Afbud: Richard D. Jensen, Per Pedersen, Nina Lundgreen (kommer evt. senere), Jeanette G. Nielsen,

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00.

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00. Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00. Afbud: Torben Busk, Helle Lindkvist Kjeldsen. Statsautoriseret revisor Helle Lorenzen fra YE deltager ved punkt

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel

FORRETNINGSORDEN. for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. Forretningsordenens hjemmel FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen i Ullerød Vandværk a.m.b.a. 1. Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Ullerød Vandværks vedtægter af 27. april 2010. Originaleksemplaret

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat Brønderslev Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Dato: 25. oktober 2007 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/61 Godkendelse af referat...

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 12. december 2017 kl hos Ikast- Brande Kommune, Rådhusstrædet 6, 7430 Ikast.

Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 12. december 2017 kl hos Ikast- Brande Kommune, Rådhusstrædet 6, 7430 Ikast. Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 12. december 2017 kl. 13.00-16.00 hos Ikast- Brande Kommune, Rådhusstrædet 6, 7430 Ikast. Der var afbud fra Margrete Bak. Referent var direktør Erik Krarup.

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for den selvejende institution U/Nord

Forretningsorden for bestyrelsen for den selvejende institution U/Nord Forretningsorden for bestyrelsen for den selvejende institution Iht. 14 i Vedtægt for den selvejende institution af 1. januar 2019 er følgende forretningsorden fastsat: 1. Bestyrelsens konstituering 1.1.

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr den 23. november i Nuuk

Referat fra bestyrelsesmøde nr den 23. november i Nuuk BESTYRELSEN FOR TEKNIKIMIK ILINNIARFIK Referat fra bestyrelsesmøde nr. 5-2012 den 23. november i Nuuk Til stede: Alex Nørskov AN formand Peter Pedersen PP bestyrelsesmedlem Gerth B. Lynge GBL bestyrelsesmedlem

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

D A G S O R D E N til 28. møde i bestyrelsen torsdag den 24. maj 2012 kl. 17.00-19.30

D A G S O R D E N til 28. møde i bestyrelsen torsdag den 24. maj 2012 kl. 17.00-19.30 D A G S O R D E N til 28. møde i bestyrelsen torsdag den 24. maj 2012 kl. 17.00-19.30 16. maj 2012 en GODKENDELSER: 1. Godkendelse af dagsordenen Indstilling Bestyrelsen godkender dagsordenen. 2. Godkendelse

Læs mere

Erklæring for medlemmer af anerkendelsesudvalget Bilag 1A til Håndbog for anerkendelsesudvalget

Erklæring for medlemmer af anerkendelsesudvalget Bilag 1A til Håndbog for anerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen i Danmark Anerkendelsesordning for Statikere Erklæring for medlemmer af anerkendelsesudvalget Bilag 1A til Håndbog for anerkendelsesudvalget Erklæring for Medlemmets kompetence og virke

Læs mere

Brev af 12. februar 2018 orienteret om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen for 2017 og 2018

Brev af 12. februar 2018 orienteret om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen for 2017 og 2018 ÅRHUS STATSGYMNASIUM DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 21. marts 2018 Dagsorden: 1. Brev fra Undervisningsministeriet med orientering om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen

Læs mere

TEKNISK ARBEJDSGRUPPE

TEKNISK ARBEJDSGRUPPE TAG/1.b TEKNISK ARBEJDSGRUPPE 27. juni 2017 J.nr. 2017-46 Ref. PBZ/TKJ Referat af møde i Tekniske Arbejdsgruppe d. 24.5.2017 Til stede: Dansk Energi, Naturgasselskaberne, Dansk Fjernvarme, Energi- og Olieforum

Læs mere

Referat. Bestyrelsesmøde Nordjysk Mad I/S. Mandag den 13. januar 2014 kl Mødelokale: Frokoststuen, Nordjysk Mad, Brønderslev

Referat. Bestyrelsesmøde Nordjysk Mad I/S. Mandag den 13. januar 2014 kl Mødelokale: Frokoststuen, Nordjysk Mad, Brønderslev 1 Deltagere: Henrik Aarup-Kristensen, formand, direktør for Sundhed & Velfærd, Brønderslev Kommune Per Lund Sørensen, næstformand, psykiatridirektør, Region Nordjylland Bodil Christiansen, ældrechef, Brønderslev

Læs mere

Referat. Punkt 2, bilag 2. Dato: Tirsdag den 20. november Referat fra mødet

Referat. Punkt 2, bilag 2. Dato: Tirsdag den 20. november Referat fra mødet Referat Punkt 2, bilag 2 Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 20. november 2012 Emne: Referat fra mødet Til stede: Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Lisbeth Højmark, Danske Regioner

Læs mere

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Fremmødte: Stemmeberettigede:

Læs mere

Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011.

Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011. Forretningsorden for bestyrelsen i Andelsvandværket Helle Vest AMBA Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011.

Læs mere

Mandag den 5. maj 2014, kl

Mandag den 5. maj 2014, kl Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 7. maj 2014 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 5. maj 2014, kl. 14-17 Afbud: Anni Stilling Christian Madsen Deloitte, deltog under punkt

Læs mere

Klaus Jespersen Lisbeth Jallbjørn Lars Bjørnstrup Mitzi Hansen

Klaus Jespersen Lisbeth Jallbjørn Lars Bjørnstrup Mitzi Hansen Glostrup, den 3. februar 2014 Referat Den 30. januar 2014 Brøndbyernes Andelsboligforening Mødeart: Hovedbestyrelsesmøde nr. 75 Mødested: FA09, Stationsparken 24, 2600 Glostrup Mødetid: kl. 18.00 Deltagere:

Læs mere

Referat. Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl til 12.00

Referat. Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl til 12.00 Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl. 10.00 til 12.00 Tilstede Joan Prahl, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov, Danske

Læs mere

Desuden deltog fra administrationen: Per Nielsen Bente Slaikjær Nielsen Dorte Radik

Desuden deltog fra administrationen: Per Nielsen Bente Slaikjær Nielsen Dorte Radik Bovia Bestyrelsesmøde - referat Mødetid: Tirsdag den 7. februar 2017 kl. 14.00 Mødested: Engstien 2A, Kolding Mødedeltagere: Karl-Jørn Petersen KJP Anni Damgaard AD Eva Kristensen EK Mogens Hinrichsen

Læs mere

Boligselskabet Futura Fredericia 99

Boligselskabet Futura Fredericia 99 Boligselskabet Futura Fredericia 99 Referat for ordinært organisationsbestyrelsesmøde den 16. juni 2010 kl. 17.00, mødet fandt sted i fælleshuset på Thygesmindevej. 1. Velkomst ved formanden 2. Godkendelse

Læs mere

Referat, afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Referat, afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Dags dato: 08. 06. 2016. Skrevet af: Lars Til: Afd. bestyrelsen Referat, afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Onsdag den 8. juni 2016 fra 9.00 15.30. Morgenmad fra 8.30 og frokost fra 12.00. Tilstede:

Læs mere

Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde

Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde i Køge Afløb A/S (CVR-nr. 30 59 05 03) Køge Vand A/S (CVR-nr. 30 59 04 81) Greve Spildevand A/S (CVR-nr. 32 26 86 68) Solrød Spildevand A/S (CVR-nr. 33 04

Læs mere

Baggrund Udvalget besluttede på udvalgsmøde 3. april 2017, at posten som ordstyrer går på skift mellem medlemmerne.

Baggrund Udvalget besluttede på udvalgsmøde 3. april 2017, at posten som ordstyrer går på skift mellem medlemmerne. Referat Møde i Kultur- og Fritidsudvalget Dato: Mandag den 7. januar 2019 kl. 10.00-12.00 Sted: Sjællandsgade 40, bygning I, lokale 102 Medlemmer: Birthe Mørck (formand), Pia Weise Pedersen (næstformand),

Læs mere

BOLIGSELSKABET BSB ERRITSØ

BOLIGSELSKABET BSB ERRITSØ BOLIGSELSKABET BSB ERRITSØ Referat fra bestyrelsesmøde Torsdag den 4. december 2014, kl. 16.15 på kontoret, Vesterbrogade 4, 7000 Fredericia Indkaldt til mødet: Grethe Buch, Kim Nielsen, Rene Bavnsgaard,

Læs mere

Referat for repræsentantskabs og organisationsbestyrelsesmøde den 11. maj 2010. kl. 10.00 i fælleshuset på Snerlevej 5A, Kolding.

Referat for repræsentantskabs og organisationsbestyrelsesmøde den 11. maj 2010. kl. 10.00 i fælleshuset på Snerlevej 5A, Kolding. Kolding Ældreboligselskab 23 Referat for repræsentantskabs og organisationsbestyrelsesmøde den 11. maj 2010. kl. 10.00 i fælleshuset på Snerlevej 5A, Kolding. Dagsorden: 1. Godkendelse af referat fra bestyrelsens

Læs mere

Henrik Vinther Jensen, TDC (TDC) Kaj Simonsen (Forenede Danske Antenneanlæg) Jacob Davidsen, Vindeby Vandforsyning (Danva)

Henrik Vinther Jensen, TDC (TDC) Kaj Simonsen (Forenede Danske Antenneanlæg) Jacob Davidsen, Vindeby Vandforsyning (Danva) Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 9. februar 2010 Ref: HS Dato: 05. marts 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas Midt-Nord

Læs mere

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3. juni tirsdag den 12. juni 2012 kl I konferencelokalet.

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3. juni tirsdag den 12. juni 2012 kl I konferencelokalet. Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3. juni 2012 Der indkaldes til bestyrelsesmøde Dagsorden: tirsdag den 12. juni 2012 kl. 16.00 I konferencelokalet. 1. Godkendelse af referat fra seneste

Læs mere

Dokumentation af bærende konstruktioner Udarbejdelse og kontrol af statisk dokumentation

Dokumentation af bærende konstruktioner Udarbejdelse og kontrol af statisk dokumentation SBi-anvisning 223 Dokumentation af bærende konstruktioner Udarbejdelse og kontrol af statisk dokumentation 1. udgave, 2009 Dokumentation af bærende konstruktioner Udarbejdelse og kontrol af statisk dokumentation

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Fredag den kl i mødelokale 7

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Fredag den kl i mødelokale 7 Ældrerådet Fredag den 10.01.14 kl. 9-12 i mødelokale 7 Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Anne Grethe Krogager Elo Knudsen Finn Brozek Palle Jacobsen Afbud: Flemming Vahlgreen Sigurd

Læs mere

Referat. Den 7. maj 2014

Referat. Den 7. maj 2014 Den 7. maj 2014 Referat Mødeart: Organisationsbestyrelsesmøde Mødested: Selskabslokalet Afdeling: Lægeforeningens Boliger, afd. 1 og 2 Nyborggade 11, 1. sal 2100 København Ø Mødedato: 6. maj 2014 Mødetidspunkt:

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

DAGSORDEN. Direktionen. Møde nr. : 21/2008 Sted : Administrationsbygningen Allingåbro Dato : 18. juni 2008 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 12.

DAGSORDEN. Direktionen. Møde nr. : 21/2008 Sted : Administrationsbygningen Allingåbro Dato : 18. juni 2008 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 12. Direktionen DAGSORDEN Møde nr. : 21/2008 Sted : Administrationsbygningen Allingåbro Dato : 18. juni 2008 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 12.40 Medlemmer Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt (Formand) Vicekommunaldirektør

Læs mere

Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde

Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde Beslutningsreferat af ordinært bestyrelsesmøde i KLAR Forsyning A/S (CVR-nr. 36 48 44 38) Og følgende selskaber i samarbejdet: Køge Holding A/S (CVR-nr. 28 31 30 55) Køge Varme A/S (CVR-nr. 28 67 23 30)

Læs mere

Eksterne deltagere: Under punkt 6 deltog direktør Lars Gregersen, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen ( )

Eksterne deltagere: Under punkt 6 deltog direktør Lars Gregersen, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen ( ) REFERAT Møde i Forretningsudvalget Dato: onsdag den 7. februar 2018 kl. 10-15 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Hanne

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 1. november 2018 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Mads Vinterby, Ali Qais, Dorthe Hecht,

Læs mere

Referat af HBM 3a/2016 den 29. april på Hotel Nyborg Strand

Referat af HBM 3a/2016 den 29. april på Hotel Nyborg Strand Referat af HBM 3a/2016 den 29. april på Hotel Nyborg Strand TIL STEDE Louise Bonnevie Trine Christensen, sekretariatet Martin Isenbecker Fatima Madsen Ole Ankjær Madsen Oliver de Mylius Kristoffer Nilaus

Læs mere

Bestyrelsesmøde den. 12. december 2014

Bestyrelsesmøde den. 12. december 2014 Bestyrelsesmøde den. 12. december 2014 Deltagere: Michael Engkær (Dansk Industri) Ingolf Lind - Holm (Dansk Erhverv og Dansk Byggeri i forening) Klaus Holm (LO Sektion Bornholm) Steen Colberg Jensen (Kommunal

Læs mere

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6.

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. Dagsorden Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere

Læs mere

Referat Den 19. april 2018

Referat Den 19. april 2018 Glostrup, den 23. april 2018 Referat Den 19. april 2018 Mødeart: Mødested: FA09 Bestyrelsesmøde Stationsparken 24, 2.th., 2600 Glostrup Mødetid: kl. 18.00 Deltagere: Nikolaj Jørgensen Else Janhøj Palle

Læs mere

fredag den 16. september 2016 kl i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro.

fredag den 16. september 2016 kl i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro. Bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland den 30. september 2016 Godkendt referat af bestyrelsesmøde fredag den 16. september 2016 kl. 10-12 i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro. Afbud: Palle

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Kirsa Ahlebæk Nils Pedersen Michael Dam Steen Colberg Jensen Karen Bladt

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Nordfyns Gymnasium

Forretningsorden for bestyrelsen for Nordfyns Gymnasium Forretningsorden for bestyrelsen for Nordfyns Gymnasium Nærværende forretningsorden er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser mv. og 14 i

Læs mere

Deltagere: Jens Jørgen Nygaard (JJN) Bestyrelsesmedlem (næstformand) Karsten Søndergaard (KSØ) Bestyrelsesmedlem. Anne Margrethe Hansen (AMH)

Deltagere: Jens Jørgen Nygaard (JJN) Bestyrelsesmedlem (næstformand) Karsten Søndergaard (KSØ) Bestyrelsesmedlem. Anne Margrethe Hansen (AMH) Referat: Bestyrelsesmøde den 24-03-2014 For selskaberne Egedal Forsyning A/S, Egedal Spildevand A/S, Egedal Vandforsyning A/S Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse Klokken 17.00 19.00 Deltagere: Jens Jørgen Nygaard

Læs mere

REFERAT AF KONST. BESTYRELSESMØDE I VESTERBO DEN 13. OKTOBER 2010

REFERAT AF KONST. BESTYRELSESMØDE I VESTERBO DEN 13. OKTOBER 2010 REFERAT AF KONST. BESTYRELSESMØDE I VESTERBO DEN 13. OKTOBER 2010 X Robert Thorsen Bestyrelsesformand X Lars Hansen Næstformand X Heidi Bindløv Bestyrelsesmedlem X Hans-Jørgen Krickhahn Bestyrelsesmedlem

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Tina Mørk Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam

Læs mere

Forretningsorden for Espergærde gymnasium og HF s bestyrelse

Forretningsorden for Espergærde gymnasium og HF s bestyrelse Forretningsorden for Espergærde gymnasium og HF s bestyrelse Denne forretningsorden er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 880 af 8.8 2011 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse

Læs mere

På bestyrelsens første møde vælges en formand og en næstformand efter bestemmelsen i vedtægtens 12.

På bestyrelsens første møde vælges en formand og en næstformand efter bestemmelsen i vedtægtens 12. Forretningsorden for bestyrelsen for University College Sjælland I henhold til bekendtgørelse af lov om professionshøjskoler for videregående uddannelse nr. 215 af 27. februar 2013 og vedtægt for Professionshøjskolen

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 13. juni 2017 kl. 16.00 i konferencelokalet Dagsorden: Pkt. 1 Pkt. 2 Pkt. 3 Godkendelse af referat fra

Læs mere

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden: Referat af mødet den 7. december 2009

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden: Referat af mødet den 7. december 2009 Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 7. december 2009 Ref: HS Dato: 11. januar 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas

Læs mere

2. Godkendelse af mødereferat nr. 3. Opfølgning fra sidste møde: Der var ikke yderligere bemærkninger og referatet blev godkendt.

2. Godkendelse af mødereferat nr. 3. Opfølgning fra sidste møde: Der var ikke yderligere bemærkninger og referatet blev godkendt. Møde den: 12.01.2010 AU, Teknisk Forvaltning UNI-lab projektgruppemøde nr. 4 REFERAT Til stede: Søren Trangbæk (ST) TEK, Anders Roed (AR) SUN, Ole Bjørn Hansen (OBH) DMU, Christina Breddam (CB) DJF, Bent

Læs mere

Møde i Sundhedsudvalget Dato: Onsdag den 19. april 2017 kl. 10 til 12. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale).

Møde i Sundhedsudvalget Dato: Onsdag den 19. april 2017 kl. 10 til 12. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale). REFERAT Møde i Sundhedsudvalget Dato: Onsdag den 19. april 2017 kl. 10 til 12. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale). Til stede: Hanne Simonsen (formand), Anne

Læs mere