Et tilbud om øget tryghed i forhold til indbrud. Alarmkamera og nabonetværk vogter din bolig. Kom aldrig hjem til en overraskelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Et tilbud om øget tryghed i forhold til indbrud. Alarmkamera og nabonetværk vogter din bolig. Kom aldrig hjem til en overraskelse"

Transkript

1 Et tilbud om øget tryghed i forhold til indbrud Alarmkamera og nabonetværk vogter din bolig - når du er på arbejde - inviteret i byen - på weekend eller ferie Kom aldrig hjem til en overraskelse

2 StopTyve konceptet er udviklet af tidligere politifolk med stor erfaring med kriminalefterforskning. Formålet med Stop Tyve er at skabe maksimal tryghed i forhold til indbrud i din bolig. Dette opnås - ved at forebygge indbrud i din bolig ved opsætning af mærkater med advarsel om alarmkamera og StopTyve koncept. - ved områdecertifisering, hvorved hele boligområdet bliver uinteressant for indbrudstyve. - ved hurtig og effektiv reaktion bl.a. af nabonetværk efter StopTyve konceptet, hvis indbrud alligevel skulle finde sted.

3 Hovedingredienser: Trådløst IP- kamera med bevægelsesalarm. StopTyve foretager konfigurering og tilkobling til dit trådløse netværk. Du skal blot sørge for strøm. Et godt og aktivt nabonetværk. En naboplan som beskriver opbygning, vedligeholdelse af nabonetværket og reaktion ved alarm. Forebyggelse gennem StopTyve mærkater og Certificering 100 % troværdighed ved anmeldelser til politiet Ajourføring af medlemsdata via hjemmesiden på nabo.dk.

4 IP- kameraet arbejder trådløst. Der er indbygget bevægelsesalarm. Ved bevægelse optages 5 billeder, som mailes f.eks. til ejers smartphone og arbejds- PC og måske et par naboer. Kameraet kan kombineres med et tænd- og slukur, således at det er tændt, når du er på arbejde dagindbrud.

5 Består af: En ejer, som modtager alarmen (op til 4 ejere ). En alarmperson (oftest ejer), som slår indbrudsalarm til nabonetværket (op til 50), og som dernæst ringer 112 og anmelder indbrud i øjeblikket. En reaktionsgruppe, som begiver sig til aftalt kontaktpunkt og iværksætter reaktionsplanen. En obs.gruppe, som opstarter observation mod gerningsmænd og gerningskøretøjer. Øvrige som har ønsket orientering, men blot for at kunne sikre sig i egen bopæl.

6 Sammen med ejer udfærdiger StopTyve en naboplan Beskrivelse af opgaven for de forskellige roller. Overvejelser vedr. egne forhold. Er vi mange er vi få, er vi store er vi små. Overvejelser vedr. modparten specielt vurdering omkring farlighed. (Vi tager ingen risici). Regler for civil anholdelse. IT kontaktmand Hjemmesideredaktør/tovholder.

7 Det er helt afgørende for indsatsen at e- mail- adresser og telefonnumre hele tiden er up to date. Lige så vigtigt er det selvfølgelig at dem som skal udfylde de forskellige roller, stadig er med. Medlemsdata vedligeholdes via hjemmesiden på nabo.dk. Hver enkelt medlem skal ajourføre egne data. Stoptyve erindrer om ajourføring hver 6. måned.

8 StopTyve arbejder med en StopTyve Certifikation. Den kan opnås, når mindst 25 % af beboerne i et område har installeret alarmkamera og der er udarbejdet en reaktionsplan. Når området har fået certifikation kan der opstilles skilte i lighed med Nabohjælp- skilte, som indikerer, at område er farligt område for indbrudstyve.

9 En af grundpillerne i konceptet er, at alarmen går til en person, som kun slår alarmen til nabonetværket, når det med 100 % sikkerhed er fastslået, at der er tale om indbrud i øjeblikket. Det er altså ikke en tyverialarm, som måske er aktiveret på grund af en teknisk fejl eller en personalefejl. Der er indbrud i øjeblikket. Det vil medføre, at alle aktører som bliver alarmeret er 100 % fokuseret på opgaven.

10 De billeder som kameraet tager vil i få tilfælde kunne føres som et afgørende og fældende bevis i en retssal, men det er guld værd for politiets efterforskning, at vi har 5 billeder af gerningsmanden. Ofte vil han være kendt af politiet, til andre tider vil det kunne udelukke kendte tyve, som politiet ellers ville arbejde med som mistænkte. Det vil også gøre det muligt at kæde forskellige gerningssteder sammen. Bliver g.manden taget ved et indbrud, kan det udløse opklaring af mange indbrud. Måske vil det også være guld værd for dig og din psykiske påvirkning, at du har billeder af gerningsmanden

11 I de efterfølgende slides vil vi beskrive, hvordan vi forventer en hændelse med et dagindbrud vil forløbe.

12 Klokken er 0745 og Jens forlader bopælen for at køre på arbejde.

13 Jens har opsat sit kamera i TV- stuen ved siden af en 55 fladskærm diagonalt modsat indgangsdøren til rummet. Dermed sikrer han, at kameraet ikke kan slukkes inden det når at sende billeder. Et tænd- og slukur sørger for at tænde kameraet kl og at slukke det kl lige inden han kommer hjem fra arbejde.

14 Kl sidder Jens på sin arbejdsplads og arbejder med dagens opgaver. Her modtager han en mail på sin arbejdsmail, og hans smartphone tilkendegiver, at der er en privatmail tikket ind.

15 Jens åbner mailen og konstaterer straks, at det er en indbrudstyv, der er trængt ind i huset. Skulle Jens have overset mailen både på PC og smartphone, ved han, at både hans kone og en nabo også har fået mailen.

16 Jens alarmerer straks nabonetværket via nabovarsling. Op til 50 naboer modtager alarmen på SMS. Derefter ringer han 112 og anmelder Indbrud i øjeblikket til politiet. Jens ved, at det bliver prioriteret meget højt, og at der straks vil blive sendt en patruljevogn.

17 Nu ved Jens, at reaktionsgruppen samler sig ved det aftalte kontaktpunkt. Jens kører også selv derned. Obsgruppen begynder at kigge sig omkring i området efter medgerningsmænd eller mærkelige køretøjer. Øvrige medlemmer, som er hjemme sikrer hjemmet og er ekstra på vagt.

18 Ole og Per fra obs.gruppen har fået øje på en mistænkelig hvid kassevogn. Den plejer ikke at holde på stedet. De vurderer derfor, at den kan være interessant i forhold til indbruddet. De ringer derfor til Jens og fortæller, om bilen og oplyser bilens registreringsnr.

19 Jens ringer til politiet og får konstateret, at pladerne er efterlyste. Meget tyder nu på, at det er køretøjet, som tyven benytter. Ole og Per overvejer at spærre dens bevæglighed med Deres egne køretøjer. Men så vælger Ole i stedet at anbringe sin tændte mobiltele- fon under sædet. Så kan politiet spore den, hvis det viser sig at tyven stikker af i den.

20 Ligesom ikke alle soldater dør i krigen, så er det heller ikke alle mails fra alarmkameraet, der bliver læst øjeblikkeligt. I de tilfælde mister man selvfølgelig muligheden for at reagere direkte og slå alarm til nabonetværk og politi. Er det hele så tabt på gulvet? Nej!! - Som tidligere nævnt, er billederne guld værd for politiets efterforskning, og for dig og din psykiske påvirkning.

21 Se det var den lange version! Mere sandsynlig er nok den kortere version

22 Indbrudstyven har sneget sig om gennem haven og står parat til at skaffe sig adgang til boligen ved at bryde terrassedøren op.

23 Så opdager han StopTyve mærkatet, og ved nu, at boligen er overvåget med alarmkamera.

24 Slukøret lusker han retur gennem haven ud for at finde et sted, som er mindre bevogtet.

25 Men han burde allerede have set det, da han listede op ad stien mod Thyges Banke. Thyges Banke er StopTyve certificeret.

26 Se det var den korte version! Mere sandsynlig er nok den ultra korte version

27 Indbrudstyven kommer kørende i sin bil på vej mod Thyges Banke for at lave indbrud. (bilen er ikke kommet rundt svinget endnu)

28 Men hvad er det!!!! Han kører jo forbi!!! (Bilen er nået op til Nyrupvej)

29 Åh - han så skiltet

30 Til sidst et eksempel fra det virkelige liv ved en gerningstedsundersøgelse for nylig. (Bragt med ejers tilladelse naturligvis). Ejer havde været et par dage på besøg i Sønderjylland. Det var ikke så slemt i stuen. Her var skuffer og skabe gennemrodet.

31 I gangen og badeværelset var skuffer og skabe gennemrodet og indholdet smidt på gulvet.

32 Også soveværelset havde fået en ordentlig tur.

33 Alt var flået ud og rodet igennem. Vi formoder, at tyven ledte efter smykker. Han ved, at folk gemmer dem på de mærkeligste steder. Han ved også, at han nok skal finde dem, hvis han har tid nok og får rodet alt igennem.

34 Platformen vi har valgt for er Denne platform kan to helt afgørende ting: 1. På medlemsmenuen kan medlemmerne selv ajourføre deres medlemsoplysninger, og redaktøren kan sikre, at det sker. 2. Der kan laves nabovarsling til op til 50 personer, i tilfælde af indbrud. Ved aktivering udsendes en SMS til personerne om, at der er indbrud på ejers adresse. Teksten og adressen genereres automatisk ud fra data i medlemsbasen.

35 Forsiden ser således ud:

36 Det næste punkt er nyheder:

37 Så er der beskeder, hvor man kan sende besked til enkeldtpersoner, eller til de grupper man har oprettet

38 Opslagstavlen, hvor man kan sælge sin gamle cykel

39 Medlemsfortegnelsen, som holdes ajour af medlemmerne.

40 Dokumentarkiv, hvor du kan gemme vedtægterne, mødereferater m.m..

41 Kalender, hvor vi sætter diverse hændelser på.

42 Derudover er der Galleri, Tip en nabo, nabobooking, nabovarsling, nabo SMS og indstillinger.

43 StopTyve takker for invitationen og Jeres opmærksomhed. Vi står til rådighed for - opsætning af alarmkamera, - hjælp til etablering af nabonetværket og reaktionsplan, - hjælp med opbygning og vedligeholdelse af medlemsdatabase, - teknisk og efterforskningsmæssig rådgivning. Vi anbefaler et iværksættelsesmøde, når kameraerne er sat op. Besøg evt.

Guide fra Falck: Sådan kan du undgå indbrud

Guide fra Falck: Sådan kan du undgå indbrud Guide fra Falck: Sådan kan du undgå indbrud Gode råd og forslag til, hvordan du kan forebygge indbrud i dit hjem Indhold Derfor skal du forebygge indbrud 3 Sådan tænker en tyv 4 Gør det svært for tyven

Læs mere

Beskyt dig mod indbrud...

Beskyt dig mod indbrud... Beskyt dig mod indbrud... Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19, 2. 2600 Glostrup 45 15 36 50 dkr@dkr.dk www.dkr.dk Kopiering tilladt med angivelse af kilde. April 2014 Fotos: Stig Hansen DKR.nr: 08-060-0161

Læs mere

Gode råd om... Tyveri og indbrud. AutoBranchen Danmark VIDEN TIL FORSKEL

Gode råd om... Tyveri og indbrud. AutoBranchen Danmark VIDEN TIL FORSKEL Gode råd om... Tyveri og indbrud AutoBranchen Danmark VIDEN TIL FORSKEL Indholdsfortegnelse Indledning............................................. 4 Din sikringsrådgiver....................................

Læs mere

Tyverialarm. i privat beboelse. Det Kriminalpræventive Råd. Det Kriminalpræventive Råd

Tyverialarm. i privat beboelse. Det Kriminalpræventive Råd. Det Kriminalpræventive Råd Overvejer du at anskaffe en tyverialarm, kan du få nogle gode råd i denne pjece. Tyverialarm i privat beboelse Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19, 2. sal 2600 Glostrup E-mail: dkr@crimprev.dk www.crimprev.dk

Læs mere

Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet

Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet Operation Gudsværk: Gør en forskel i sognet Fokus: At give konfirmanderne en oplevelse af, at de kan være med til at gøre en forskel i sognet/menigheden og dermed være en del af kirken. Med inspiration

Læs mere

Vores basissæt indeholder det du behøver for at komme i gang!

Vores basissæt indeholder det du behøver for at komme i gang! Vores basissæt indeholder det du behøver for at komme i gang! Vores basissæt indeholder det der skal til for at komme godt i gang med at sikre sit hus. Placeres sensorene strategisk på et sted tyven ikke

Læs mere

Læs om alle grundene til at få internet i dit Torp

Læs om alle grundene til at få internet i dit Torp Læs om alle grundene til at få internet i dit Torp Det er nemt at få internet på dit torp! Bestil nu, og du har internet indenfor en uge Selvom vinteren nærmer sig, er der mange gode grunde til at få internet

Læs mere

Grundejerforeningen Thorup Strand Øst en spørgeskemaundersøgelse om indbrud

Grundejerforeningen Thorup Strand Øst en spørgeskemaundersøgelse om indbrud Den 13. januar 2013 en spørgeskemaundersøgelse om indbrud På Grundejerforenings generalforsamling i 2012 blev det besluttet at nedsætte en arbejdsgruppe, som skulle arbejde med mulighederne for at imødegå

Læs mere

tyveri guide Sådan sikrer du dit hus mod Masser af gode råd Her er tyvenes skræk sider Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

tyveri guide Sådan sikrer du dit hus mod Masser af gode råd Her er tyvenes skræk sider Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Iris guide Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 12 sider tyveri Sådan sikrer du dit hus mod Masser af gode råd Her er tyvenes skræk Tyverisikring INDHOLD I DETTE HÆFTE: Undgå indbrug...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Udgiver: Mediaboost, design og kommunikation www.mediaboost.dk T: 7572 0010. Ansvh. redaktør: Lene Brøndum

Indholdsfortegnelse. Udgiver: Mediaboost, design og kommunikation www.mediaboost.dk T: 7572 0010. Ansvh. redaktør: Lene Brøndum Indholdsfortegnelse Når skaden er sket, introduktion........... 3 Hvad sker der, og hvad gør vi nu........... 4 Personlige papirer, hvordan får vi dem igen...... 5 Advokatens råd................... 6 Forsikringsbranchens

Læs mere

Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån

Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån At tage et realkreditlån, er formentligt den største økonomiske beslutning, du kommer til at træffe i dit liv. De fleste af os erkender, at vi ikke

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk 77 34 18 18 Ring t il kund eservi hvis d ce u har b for hjæ rug lp! BRUGER VEJLEDNING dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk Udpakning og tilslutning af dukapc... 2 Første gang dukapc startes... 3 dukapc er klar

Læs mere

God mobilstil 4JUNIOR

God mobilstil 4JUNIOR God mobilstil 4JUNIOR Hvad er cool at bruge mobilen til, og hvad skal du undgå? Varenr. 9045418 Hvor går man hen og får opdateret sine forældre? Fortæl dine forældre, hvad du bruger din mobil til Verden

Læs mere

20 TYVE EN UNDERSØGELSE AF INDBRUDSTYVES MOTIVER OG ADFÆRD. Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden Oktober 2014

20 TYVE EN UNDERSØGELSE AF INDBRUDSTYVES MOTIVER OG ADFÆRD. Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden Oktober 2014 20 TYVE EN UNDERSØGELSE AF INDBRUDSTYVES MOTIVER OG ADFÆRD Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden Oktober 2014 INDHOLD 1 Hovedresultater... 4 2 Indledning... 6 3 20 tyve... 7 4 En tyve-livsform... 28

Læs mere

Ferie i frit fald JEG GLÆDEDE MIG BARE TIL AT KOMME NED I VARMEN: Nye dækninger Få tjek på alle dine forsikringer Klar til bilferien

Ferie i frit fald JEG GLÆDEDE MIG BARE TIL AT KOMME NED I VARMEN: Nye dækninger Få tjek på alle dine forsikringer Klar til bilferien FORÅR 2012 Nye dækninger Få tjek på alle dine forsikringer Klar til bilferien JEG GLÆDEDE MIG BARE TIL AT KOMME NED I VARMEN: Ferie i frit fald 10 MINUT TER med GF Thy og Mors 143 millioner retur: GF betaler

Læs mere

8 tips til Facebook sikkerhed

8 tips til Facebook sikkerhed 8 tips til Facebook sikkerhed SEPTEMBER 11, 2011 BY LEA THOMSEN14 COMMENTS Inden vi overhovedet starter med at forbedre din Facebook sikkerhed, er det værd at vide, at du aldrig kan få vandtætte skotter

Læs mere

Trusler og vold mod kommunalpolitikere - en vejledning

Trusler og vold mod kommunalpolitikere - en vejledning - en vejledning Marts 2006 Trusler og vold mod kommunalpolitikere - en vejledning Indholdsfortegnelse Forord... 3 Trusler og vold mod kommunalpolitikere i Danmark... 4 Hvordan skal du forholde dig før,

Læs mere

Quick Start Guide til ST-3

Quick Start Guide til ST-3 Quick Start Guide til ST-3 Indhold Forord... 3 Modtagelse af alarmen... 4 Udpakning af alarmen... 5 Navigation i alarmens menuer... 6 Koder generelt... 7 Ændring af administrator-kode... 7 Ændring af bruger-kode...

Læs mere

Radio-meterpanel Brugerhåndbog

Radio-meterpanel Brugerhåndbog Radio-meterpanel Brugerhåndbog Indholdsfortegnelse Velkommen Sådan fungerer udstyret Brug af radio-meteret Ta det med dig overalt! Hvornår skal du lade radio-meteret? Rejseoplader Radiolytning via bærbar

Læs mere

Sikringsmanual. til IDEER OG TIPS TIL AT FOREBYGGE TYVERI OG BRAND I VIRKSOMHEDER

Sikringsmanual. til IDEER OG TIPS TIL AT FOREBYGGE TYVERI OG BRAND I VIRKSOMHEDER Sikringsmanual til IDEER OG TIPS TIL AT FOREBYGGE TYVERI OG BRAND I VIRKSOMHEDER Udarbejdet af Erhvervenes Hus Aabenraa, ITD og Syd- og Sønderjyllands Politi i samråd med Det Kriminalpræventive Råd. Anvendelse

Læs mere

Trygt i gang. Det første kig på Internet Explorer Når du surfer på nettet, Tidligere bragte skoler. Det kan du lære i denne Internetskole

Trygt i gang. Det første kig på Internet Explorer Når du surfer på nettet, Tidligere bragte skoler. Det kan du lære i denne Internetskole Det kan du lære i denne Internetskole Trygt i gang Hvad skal du bruge af udstyr og programmer for at komme på internettet? Hvilken udbyder og hvilken betalingsform skal du vælge? Hvordan ser Internet Explorer

Læs mere

Sikringsmanual. til IDEER OG TIPS TIL AT FOREBYGGE TYVERI OG BRAND I VIRKSOMHEDER

Sikringsmanual. til IDEER OG TIPS TIL AT FOREBYGGE TYVERI OG BRAND I VIRKSOMHEDER Sikringsmanual til IDEER OG TIPS TIL AT FOREBYGGE TYVERI OG BRAND I VIRKSOMHEDER Udarbejdet af Erhvervenes Hus Aabenraa, ITD og Syd- og Sønderjyllands Politi i samråd med Det Kriminalpræventive Råd. Anvendelse

Læs mere

RÅD 7 GRATIS DKK LAZYJOE.DK DKK DKK BUREAU. 7 råd til hvordan du selv kan være med til at skabe mere salg elle få flere leads online DKK DKK DKK

RÅD 7 GRATIS DKK LAZYJOE.DK DKK DKK BUREAU. 7 råd til hvordan du selv kan være med til at skabe mere salg elle få flere leads online DKK DKK DKK 7 GRATIS RÅD $ $ 7 råd til hvordan du selv kan være med til at skabe mere salg elle få flere leads online MERE SALG ELLER FLERE KONTAKTER HELT GRATIS. Som ejer eller leder af en virksomhed med en kommerciel

Læs mere

ARTIKEL. Ti Gode Råd til Forældreskabet efter Skilsmissen Af Psykoterapeut Christina Copty

ARTIKEL. Ti Gode Råd til Forældreskabet efter Skilsmissen Af Psykoterapeut Christina Copty ARTIKEL Ti Gode Råd til Forældreskabet efter Skilsmissen Af Psykoterapeut Christina Copty Christina Copty Terapi mail@christinacopty.dk telefon 31662993 N ogle mennesker fordømmer ægtepar, der vælger skilsmisse,

Læs mere

Allan C. Malmberg LÆR OM CHANCER! Sanne og Malene går på opdagelse med computeren

Allan C. Malmberg LÆR OM CHANCER! Sanne og Malene går på opdagelse med computeren Allan C. Malmberg LÆR OM CHANCER! Sanne og Malene går på opdagelse med computeren INFA 2005 Forord Denne INFA-publikation giver en indføring i arbejdet med begreber fra sandsynlighedernes verden. Den henvender

Læs mere

Nr. 3 Årgang 1 December 2013 Husk beboermødet tirsdag d. 14. januar 2014 Nørreby 2630 Tåstrup

Nr. 3 Årgang 1 December 2013 Husk beboermødet tirsdag d. 14. januar 2014 Nørreby 2630 Tåstrup Nørreby s talerør Nr. 3 Årgang 1 December 2013 Husk beboermødet tirsdag d. 14. januar 2014 Nørreby 2630 Tåstrup Nørreby s beboer - information Nyttige tlf. numre. Alarm 112 Nærmeste politi 114 Akut telefon

Læs mere

Grundejerforeningen. Søndergårds Villaby. Reduktion af antallet af indbrud. Hvordan?

Grundejerforeningen. Søndergårds Villaby. Reduktion af antallet af indbrud. Hvordan? Grundejerforeningen Søndergårds Villaby Reduktion af antallet af indbrud Hvordan? Per Bennich 1 NEJ!! IKKE i Furesø Kommune her: +40% Lørdag den 28. februar 2015 Fra: 2009-2014 2 3 4 www.politi.dk Furesø

Læs mere

Lync møde videokonference

Lync møde videokonference 2014 Lync introduktion Lync møde videokonference 1 Kontrollerer at dit udstyr er klargjort og parat 1 Hvordan det virker 1 Udstyr 1 Lyd 1 Video 3 Eksterne partnere og Lync 3 Ad hoc møde med interne og

Læs mere

Intro til Fronter for studerende

Intro til Fronter for studerende Intro til Fronter for studerende I denne manual vil vi gennemgå: - Login i Fronter - Fronters brugerflade - Dagens (Fronters forside) - Navigation i rum og læsning/upload af dokumenter - Hvordan man opdaterer

Læs mere