Demens er noget vi er fælles om Deltag i arrangementer i uge 39

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Demens er noget vi er fælles om Deltag i arrangementer i uge 39"

Transkript

1 Demens er noget vi er fælles om Deltag i arrangementer i uge 39 Et tværkommunalt samarbejde mellem: Favrskov, Horsens, Randers, Silkeborg, Norddjurs, Syddjurs, Odder, Hedensted og Aarhus kommuner

2 Demens er noget vi er fælles om Arrangementer i uge september 2015 Mød os på gader og stræder i de større byer Kl Vi deler materiale og huskekager ud til forbipasserende 21. september 2015 International Alzheimerdag kl Mød os i Sløjfen i Hadsten Sløjfen i Hadsten danner rammen om en eftermiddag og aften med fokus på demens og alle dens facetter. Gratis entre, kaffe/te og kage. Mad kan bestilles på cafe@cafesloejfen.dk eller tlf.: Kl. 17:00 Kl. 18:30 Kl. 20:15 Kl. 21:00 Stande med teknologiske løsninger, Favrskov Kommunes tilbud på demensområdet og frivillige foreninger. Sonja Oppenhagen fører os ind i hendes spændende verden som skuespiller og hendes møde med demens med foredraget: Den skamfulde sygdom og Mit liv i kunsten Standene åbnes igen Vinderen af demensquizzen findes (vinderen skal være til stede) september Kom og se en god film i biografen - begge film har demens som omdrejningspunkt Inden filmen starter, vil der være et kort oplæg om demens og demensindsatsen i Favrskov, og efter filmen er der mulighed for at stille spørgsmål. Billetter kan bestilles fra 1. september Jeg er stadig Alice Hadsten Bio Onsdag d. 23/9 kl Torsdag d. 24/9 kl Læs mere og bestil billetter (kr. 20,-) på: Mennesker bliver spist Hammel Bio Onsdag d. 23/9 kl (tekstet for hørehæmmede) Torsdag d. 24/9 kl Læs mere og bestil billetter (kr. 20,-) på: Lone Bagger Stenfeldt lbs@favrskov.dk Tlf.: Ønsker du mere information om demenskampagnen, kan du kontakte demenskonsulenterne: Sheila Vestergaard shv@favrskov.dk Tlf.: Anne Lykkebo alyk@favrskov.dk Tlf.:

3 21. september 2015 Åbent HUS på Demenscenter Fuglsanggården, Trekanten 1, Grenaa Kl Formanden for voksen og plejeudvalget, Lars Møller åbner demenskampagnen Mød forglemmigej-klovne Rundvisning, spørgsmål og udstilling af velfærdsteknologi Kl Kl Mød os i Grenaa Biograf, Østergade 7, Grenaa Reklamespots, premiere Undervisningsfilm Oplæg om de 10 advarselstegn Uddeling af foldere og konkurrence Mød os i Ørsted Biograf, Sygehusvej 24, Ørsted Reklamespots, premiere Undervisningsfilm Oplæg om de 10 advarselstegn Uddeling af foldere Gratis biografbilletter kan bestilles på tlf.: Der kan købes kaffe og kage i biograferne. Tirsdag 22. september - kl Workshop til udvikling af Norddjurs Kommunes demenskammerat 22. september 2015 Mød os i Auning Brugs Kl Uddeling af oplysninger om demens/foldere og materiale Råd og vejleding om tilbud i Norddjurs DEMO velfærdsteknologi Salg af kager I samarbejde med Nordvink afholder Norddjurs Kommune en workshop for personale og eksterne samarbejdspartnere. 23. september 2015 Mød os i Glesborg Brugs Kl Uddeling af oplysninger om demens/foldere og materiale Råd og vejleding om tilbud i Norddjurs DEMO velfærdsteknologi Salg af kager 26. september 2015 Mød os på Torvet i Grenaa Kl Uddeling af oplysninger om demens/foldere og materiale Råd og vejleding om tilbud i Norddjurs DEMO velfærdsteknologi Salg af kager Videnscenter Om Demens Ønsker du mere information om demenskampagnen, kan du kontakte: Videnscenter om demens Norddjurs Helle Thomsen formand for videnscenter om demens ht@norddjurs.dk, Tlf.: Alle aktiviteterne er gratis. Et eventuel overskud vil gå til aktiviteter for mennesker med demens og deres pårørende i Norddjurs Kommune. Læs mere om de enkelte aktiviteter på:

4 Demens er noget vi er fælles om Arrangementer i uge september 2015 Mød os i Biffen i Odder Kl Kl Der vil være udstilling og mulighed for rådgivning i biografens foyer. Kom og se en god film i biografen med demens som omdrejningspunkt Inden filmen vil der være et kort oplæg om det at have et godt liv på trods af, at man har demens tæt inde på livet. Du kan blandt andet få viden om, hvor man kan få støtte i hverdagen. Nærmere beskrivelse af arrangementer findes på: under nyheder Jeg er stadig Alice Der ydes tilskud til filmen, så prisen er kun 35 kr. som betales ved indgangen. Tilmelding efter først til mølle princippet til (senest 11. september): karina.gerdsen@odder.dk eller på tlf.: Tast 3 på hverdage kl eller Hvis der er ledige billetter, sælges de på dagen ved indgangen fra kl I filmen 'Jeg er stadig Alice' begynder linguisten Alice Howland pludseligt at glemme selv de mest almindelig ting. Først ignorerer hun det og forsøger at leve videre som respekteret universitetsprofessor, kærlig hustru til en succesfuld læge samt mor til tre ambitiøse børn. Men da forglemmelserne bliver umulige at skjule, må Alice se sandheden i øjnene og opsøge hjælp. Det viser sig, at hun lider af Alzheimers syge, og dommen er brutal: Det kan ikke kureres, og Alice vil uundgåeligt miste sin evne til at huske. Nu må den højtuddannede kvinde sammen med sin familie lære at leve i nuet samt acceptere, at fortiden forbliver i fortiden. Ønsker du mere information om demenskampagnen, kan du kontakte demenskoordinator: Susan Kaagh susan.kaagh@odder.dk Tlf.:

5 21. september 2015 Randers Kulturhus, Stemannsgade 2, 8900 Randers C Mødelokalet ved biblioteket danner rammen om en eftermiddag med fokus på demens. Der er gratis entré. Der kan købes kaffe/te og huskekage leveret fra bibliotekets café. Kl Åbning ved formand for Sundheds og omsorgsudvalget Leif Gade Stande med hjælpemidler/teknologiske hjælpemidler herunder: Demonstration af og vejledning om mulighederne ved GPS Elektronisk komfurvagt Demonstration af og vejledning om Idify elektronisk livshistorie Rådgivning fra medarbejdere Hjælpemiddelhuset Kronjylland Stand med Randers Kommunes tilbud til demensramte og deres pårørende ved demenskoordinatorerne og demenskonsulenter fra Randers Kommune Stand med information/vejledning om Alzheimerforeningen og dennes aktiviteter ved Alzheimerforeningen Ønsker du mere information om demenskampagnen, kan du kontakte demenskonsulenterne: Lise Lotte Wagner, demenskoordinator Lise-lotte.wagner@randers.dk Tlf.: Helle Sahl, demenskonsulent Helle.sahl@randers.dk Tlf.:

6 Demens er noget vi er fælles om Arrangementer i uge september 2015 Mød os ved Naturcenter Skovgård, Vandværksvej 32, Egebjerg Kl Kom på gåtur sammen med vores naturvejleder Tilmelding er ikke nødvendig, bare mød op 17. september 2015 Mød os i Ceres Centret (den store sal) Kl Demensudredning og demenssygdom Foredrag ved overlæge fra demensklinikken Hans Brændegaard Tilmelding er ikke nødvendig, bare mød op 18. september 2015 Mød os i Malteriet (festsalen) til Candle-Light-Dinner Kl Tilmelding senest 8. september til: Demenskonsulenterne 2. sal Ceres på hverdage fra kl og Betaling skal ske ved tilmelding på: kontonr: skriv Middag, samt navn Pris pr. kuvert 125,- kr. 19. september 2015 Mød os på Horsens Bytorv Kl Demenskonsulenter og Alzheimerforeningen uddeler materiale og svarer på spørgsmål 21. september 2015 Mød os på apotekerne i Horsens Kl Få en snak med demensteamet i Horsens Kommune Ønsker du mere information om demenskampagnen, kan du kontakte demenskonsulenterne: Susanne Rasmussen suras@horsens.dk Tlf.: Sara Lund Laugesen slla@horsens.dk Tlf.:

7 21. september 2015 Mød os i Sundhedscenter Silkeborg, Toldbodgade 29 Kl Kom og besøg vores stande - her kan du høre nærmere om: De frivilliges café. Her vil de frivillige fortælle om, hvad de laver og sælge kaffe og kage De midlertidige pladser. Præsenterer deres nyeste projekt omhandlende snoezelrum Daghjemmene fortæller om det gode hverdagsliv, meningsfuld velfærdsteknologi, mental stimuleringsterapi, bjergbestigning og naturfitness Erindringsdans - Oplev hvordan dans giver sved på panden og smil på læben Det menneskelige bibliotek: Kom og lån en X i 5 min Lån en Politiker, som er lydhør overfor dine ideer til evt. kommende indsatser på demensområdet Snak med en tidligere pårørende til en demensramt, som måske kan give dig et godt råd Silkeborg Kommunes Stifinder kan hjælpe dig med at finde rundt i regler og afdelinger i kommunen. Mød en Medarbejder fra plejen, der kan fortælle lidt om personcentreret tilgang til mennesker med demens. Få professionel råd og vejledning fra Silkeborg Kommunes demenskonsulent. Demensteamet hvem er vi og hvad kan vi bruges til? GPS hør om mulighederne for at få en GPS Plejehjemmet livets endestation eller? Derudover vil du til arrangementet kunne: Komme med gode ideer til indsatser på demensområdet via IdePostkassen Deltage i en konkurrence og vinde spændende præmier Opleve underholdning i form af sang og musik Birgitte Lund birgittekristine.lund@silkeborg.dk Tlf.: Ønsker du mere information om demenskampagnen, kan du kontakte demenskonsulenterne: Gitte Madsen gittesenius.madsen@silkeborg.dk Tlf.: Marianne Røjgaard marianne.rojgaard@silkeborg.dk Tlf.:

8 Demens er noget vi er fælles om Arrangementer i uge september 2015 Åbent Hus på Rønde Plejecenter, Frejasvænge og Værestederne i Rønde og Ebeltoft Kl Kom og se og hør om hverdagslivet på et plejecenter og i Værestederne. Der kan købes kaffe/the og kage 23. september 2015 Seniormesse Sundhed og trivsel i den 3. alder også med demens Kl Åbning ved formand for Sundhed, ældre og socialområdet Ole Bollesen Stande med: Teknologiske løsninger og øvrige hjælpemidler Syddjurs Kommunes tilbud på demensområdet Ældre Sagen Alzheimerforeningen Der kan købes kaffe/the og kage 25. september 2015 Frivillig Fredag i Byhallen i Kolind arrangør Frivilligrådet i Syddjurs Kl Kom og mød Syddjurs Kommunes Demensteam og hør om mulighederne for at gøre en forskel for mennesker med demens eller demenslignede symptomer 29. september 2015 Demensforedrag & Borgermøde i Byhallen i Kolind Arrangeret af Koordinationsudvalget i Ældre Sagen Syddjurs Kl Foredrag ved Rita Knudsen en pårørendes beretning Borgermøde med paneldeltagere fra kommunens Ældreafdeling Der er gratis entrè og kaffe/the, øl og vand kan købes Ønsker du mere information om demenskampagnen, kan du kontakte demenskonsulenterne: Birthe Moe bmo@syddjurs.dk Tlf.: Susanne W. Juhl Nielsen swn@syddjurs.dk Tlf.:

9 17. september 2015 Mød os til borgermøde i Stouby Multihus Kl Gør livet lettere for mennesker med en demenssygdom Meld dig som demensven på: Kom og hør om den nyeste forskning i demenssygdomme Velkomst ved udvalgsformand Hans Jørgen Hansen Foredrag ved professor Steen Hasselbalch Nationalt Videnscenter for Demens, Rigshospitalet Forebyggelse af demenssygdom Det er vigtigt at få stillet en diagnose Den rette behandling Muligheder for hjælp og støtte Indlæg fra Alzheimerforeningen Indlæg fra kommunens lægekonsulent Lone Glavind Indlæg fra frivillig aflaster Udstilling af hjælpemidler og forskellige former for hjælp Der vil være mulighed for at købe et let måltid. Alle er velkomne og det er gratis at deltage. Af praktiske grunde vil vi gerne have din tilmelding senest 12. september 2015 på mail til: kirsten.sejeroe@hedensted.dk eller tlf: Bliv frivillig i demensarbejdet Mennesker med demenssygdomme får det bedre ved at have aktiviteter sammen med andre. Demensområdet i Hedensted Kommune har brug for frivillige, der kan gå eller cykle en tur, dyrke sport sammen med den demensramte. Ønsker du mere information om demenskampagnen, kan du kontakte demenskoordinator: Kirsten Sejerøe kirsten.sejeroe@hedensted.dk, Tlf.: kommune.dk/demens

10 Demens er noget vi er fælles om Arrangementer i uge september 2015 Mød os i Demenshjørnet, Kannikegade 18, 8000 Aarhus C Kl Åbent hus Mød robotten Cille Demonstration af vidensbrønd Demens i børnehøjde, Anton og Lakridsmysteriet IDIFY GPS i Aarhus Kommune Kl Mød os på sundhedsklinikkerne i Aarhus Kommune På sundhedsklinikkerne i Aarhus Kommune kan man møde demensnøglepersonerne, der står til rådighed for råd og vejledning Ønsker du mere information om demenskampagnen, kan du kontakte: DemensCentrum Aarhus demenscentrum@mso.aarhus.dk Tlf.:

11

12 Læs mere på de deltagende kommuners hjemmeside: Favrskov, Horsens, Randers, Silkeborg, Norddjurs, Syddjurs, Odder, Hedensted, Aarhus,

INTERNATIONAL HUSKEDAG ONSDAG D Horsens Kommune vil være Demensvenlig Kommune Mød op til de spændende arrangementer i uge 38 På gensyn

INTERNATIONAL HUSKEDAG ONSDAG D Horsens Kommune vil være Demensvenlig Kommune Mød op til de spændende arrangementer i uge 38 På gensyn INTERNATIONAL HUSKEDAG ONSDAG D. 21.09.2016 Horsens Kommune vil være Demensvenlig Kommune Mød op til de spændende arrangementer i uge 38 På gensyn 1 Program for: International Huskedag September 2016 Horsens

Læs mere

September 2019 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 2 3 Demensvenlig Fitness Ll. Skensved, kl Natur-hold Villa Gallina, kl. 12.

September 2019 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 2 3 Demensvenlig Fitness Ll. Skensved, kl Natur-hold Villa Gallina, kl. 12. Aktivitetskalender September 2019 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 2 3 4 Villa Gallina, kl. 12.30 5 6 Fredags Café (Gå-med) 9 Samtalecafé Faxe, kl. 14-16 10 11 Vemmetofte skov, kl. 12.30 12 13 Pårørendeskole

Læs mere

Demens Tilbud om støtte, træning og samvær

Demens Tilbud om støtte, træning og samvær Demens Tilbud om støtte, træning og samvær Hvad er demens? Demens er en samlet betegnelse for en gruppe sygdomme, der angriber hjernen og svækker de intellektuelle funktioner. Mennesker med demens har

Læs mere

er noget vi taler om i Hedensted kommune Tilbud fra Hedensted kommune til:

er noget vi taler om i Hedensted kommune Tilbud fra Hedensted kommune til: emens er noget vi taler om i Hedensted kommune Tilbud fra Hedensted kommune til: Dig med en demenssygdom Dig som familie eller nærtstående Dig som ønsker at vide mere om demens Hvad er demens: Demens er

Læs mere

Demensuger i Odder marts 2018

Demensuger i Odder marts 2018 Demensuger i Odder 7.-24. marts 2018 Vi vil gerne for 3. gang invitere alle i Odder til demensuger. Ugerne arrangeres i et stærkt samarbejde på tværs af Odder bibliotek, Ældresagen, Alzheimerforeningen

Læs mere

er noget vi taler om i Hedensted kommune Tilbud fra Hedensted kommune til:

er noget vi taler om i Hedensted kommune Tilbud fra Hedensted kommune til: emens er noget vi taler om i Hedensted kommune Tilbud fra Hedensted kommune til: Dig med en demenssygdom Dig som familie eller nærtstående Dig som ønsker at vide mere om demens Hvad er demens: Demens er

Læs mere

Demens. Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du vide mere om demens?

Demens. Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du vide mere om demens? Demens Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du vide mere om demens? Tilbud fra Silkeborg Kommune Hvad er demens? Demens er en samlet betegnelse for

Læs mere

Aktivitetskalender November 2019 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 1 FREDAGS CAFÉ Køge, kl

Aktivitetskalender November 2019 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 1 FREDAGS CAFÉ Køge, kl Aktivitetskalender November 2019 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 1 FREDAGS CAFÉ 4 5 Tirsdagsklub Hårlev, kl. 10-13 6 7 8 Gå-med Samtalecafé Faxe, kl. 14-16 Foredrag: Fra jorden til månen Snurretoppen

Læs mere

Demensvenlig Vejen. Demensstrategi Vejen Kommune

Demensvenlig Vejen. Demensstrategi Vejen Kommune Demensvenlig Vejen Demensstrategi Vejen Kommune Indledning Demens er betegnelsen for en gruppe sygdomme, der udvikler sig i en række faser med forskellige symptomer og forskellige behov. Demens er en sygdom,

Læs mere

Demens Tilbud om støtte, træning og samvær

Demens Tilbud om støtte, træning og samvær Demens Tilbud om støtte, træning og samvær Hvad er demens? Demens er en samlet betegnelse for en gruppe sygdomme, der angriber hjernen og svækker de intellektuelle funktioner. Mennesker med demens har

Læs mere

Demens. Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du bare vide mere om demens?

Demens. Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du bare vide mere om demens? Demens Har du hukommelsesbesvær eller demens? Er du pårørende til en person med demens? Eller vil du bare vide mere om demens? Tilbud fra Silkeborg Kommune Hvad er demens? Demens er en samlet betegnelse

Læs mere

Demens. Tilbud om hjælp, støtte, træning og samvær i hverdagen. Sundhed og Ældre

Demens. Tilbud om hjælp, støtte, træning og samvær i hverdagen. Sundhed og Ældre Demens Tilbud om hjælp, støtte, træning og samvær i hverdagen Sundhed og Ældre Randers kommune arbejder på, at give borgere med demens og deres pårørende, en vifte af tilbud, som kan sættes sammen efter

Læs mere

Demensfællesskabet Østjylland vil du være med?

Demensfællesskabet Østjylland vil du være med? September 2018 Demensfællesskabet Østjylland vil du være med? Hverdagen med demens kan være fuld af udfordringer. Derfor har det stor betydning at blive mødt med forståelse, støtte og et trygt rum, hvor

Læs mere

August 2019 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 1 Demensvenlig Fitness Ll. Skensved, kl Pårørendegruppe Stevns Hårlev, kl

August 2019 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 1 Demensvenlig Fitness Ll. Skensved, kl Pårørendegruppe Stevns Hårlev, kl Aktivitetskalender August 2019 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 1 2 5 6 12 Samtalecafé Faxe, kl. 14-16 13 19 20 26 27 7 8 14 15 21 Juridisk rådgivning Hårlev, kl. 13-15 Natur-hold Villa Gallina, kl.

Læs mere

Demensfællesskabet Østjylland

Demensfællesskabet Østjylland Demensfællesskabet Østjylland 2018 On 1 August To 2 Fr 3 Aarhus: Fælles Frokost-Fredag I Demenshjørnet kl. 10:00-14:00 Lø 4 Sø 5 Ma 6 32 Ti 7 On 8 To 9 Fr 10 Aarhus: Fælles Frokost-Fredag I Demenshjørnet

Læs mere

Fuglebakken juni 2016

Fuglebakken juni 2016 Fuglebakken juni 2016 Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej 2 8210 Aarhus V. Tlf.: 87 13 32 00 Brug dit lokalcenter Alle er velkomne Arrangementer på Lokalcenter Fuglebakken Juni Fredag den dag

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR KOMMUNALE TILBUD TIL BORGERE MED DEMENS

KVALITETSSTANDARD FOR KOMMUNALE TILBUD TIL BORGERE MED DEMENS Sundhed og Omsorg KVALITETSSTANDARD FOR KOMMUNALE TILBUD TIL BORGERE MED DEMENS Norddjurs Kommune Østergade 36 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk 1 Indhold Indledning... 3 Kvalitetsstandard.

Læs mere

KOLDING KOMMUNES DEMENSSTRATEGI 2012-2018

KOLDING KOMMUNES DEMENSSTRATEGI 2012-2018 KOLDING KOMMUNES DEMENSSTRATEGI 2012-2018 l i v s k v a l i t et a fl a stn i n g a f på r ø r e n d e d e m e n s fa g l i g s p e c i a l e n h e d ko o r d i n e r et i n d s ats u n d e r s t ø tt

Læs mere

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Efterår 2014 Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Lad os mødes I denne folder kan du læse om aktiviteter og

Læs mere

Samvirkende Menighedsplejer BASISKURSUS 2014

Samvirkende Menighedsplejer BASISKURSUS 2014 Samvirkende Menighedsplejer BASISKURSUS 2014 For frivillige fra aflastnings- og vågetjenester samt fra besøgstjenester, som også har aflastningsopgaver målrettet demente, alvorligt syge og døende onsdag

Læs mere

Demenspolitik Hedensted Kommune. Senior Service Marts 2011.

Demenspolitik Hedensted Kommune. Senior Service Marts 2011. Demenspolitik Hedensted Kommune Senior Service Marts 2011. Overordnede mål for demensindsatsen: Den overordnede målsætning for hjælpen og støtten til demensramte borgere i Hedensted Kommune: at understøtte

Læs mere

DEMENSRÅDGIVNING Indre By - Østerbro. Tilbud om Samtaleklub for mennesker med demens & pårørendegrupper

DEMENSRÅDGIVNING Indre By - Østerbro. Tilbud om Samtaleklub for mennesker med demens & pårørendegrupper DEMENSRÅDGIVNING Indre By - Østerbro Tilbud om Samtaleklub for mennesker med demens & pårørendegrupper EFTERÅR 2015 1 2 I Københavns Kommune er der fem Rådgivningscentre for mennesker med en demenssygdom

Læs mere

DEMENS UGE SEPTEMBER

DEMENS UGE SEPTEMBER 2018 DEMENS 17. - 21. UGE SEPTEMBER Randers kommune ønsker at bakke op om den internationale Alzheimersdag fredag den 21. september. Det gør vi i år ved at invitere borgere i Randers til en uge med fokus

Læs mere

Demensstrategi

Demensstrategi Demensstrategi 2016 2020 Baggrund Odder Kommune ønsker med demensstrategien at imødegå de udfordringer, der følger med et stigende antal borgere med demenssygdomme. Samtidig ønsker vi at gøre det med stor

Læs mere

Når hukommelsen svigter - En pjece om Ballerup Kommunes tilbud

Når hukommelsen svigter - En pjece om Ballerup Kommunes tilbud Når hukommelsen svigter - En pjece om Ballerup Kommunes tilbud til demensramte borgere og deres pårørende Ballerup Kommune har en række tilbud til demensramte borgere og deres pårørende. Her i pjecen kan

Læs mere

Når hukommelsen svigter - En pjece om Ballerup Kommunes tilbud til demensramte borgere og deres pårørende

Når hukommelsen svigter - En pjece om Ballerup Kommunes tilbud til demensramte borgere og deres pårørende Vil du vide mere? Kommunens hjemmeside: www.ballerup.dk Demenslinien - telefonrådgivning: 5850 5850 Alzheimerforeningen: 3940 0488, www.alzheimer.dk www.videnscenterfordemens.dk Når hukommelsen svigter

Læs mere

Demens Senior- og Socialforvaltningen April 2015 1

Demens Senior- og Socialforvaltningen April 2015 1 Demens Senior- og Socialforvaltningen April 2015 1 Dette er Kolding Kommunes informationspjece om demens. Pjecen er et supplement til pjecen Rehabilitering, hjælp og pleje i Kolding Kommune. Pjecen er

Læs mere

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015 TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015 Redaktionen: Liselotte Ehrhardt og Heidi Lund. Indlæg til Tofteposten skal være redaktionen i hænde senest d.15, i måneden. Hvis nogen

Læs mere

KOM OPSPORING OG OMHU I SENIORNETVÆRKET MED. Demensvenner i seniorklubber og foreninger

KOM OPSPORING OG OMHU I SENIORNETVÆRKET MED. Demensvenner i seniorklubber og foreninger OPSPORING OG OMHU I SENIORNETVÆRKET KOM MED Demensvenner i seniorklubber og foreninger Demens er en sygdom, der kommer os alle ved. Vi møder den blandt de mennesker vi omgiver os med i hverdagen - 90.000

Læs mere

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012 Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012 Kære beboere og samarbejdspartnere på og omkring Arendalsvej Læs om alt det spændende der foregår på og omkring Arendalsvej i dette nyhedsbrev. Ideer til kommende

Læs mere

DEMENS POLITIK

DEMENS POLITIK DEMENS POLITIK 2017-2020 1 DEMENSPOLITIKKEN Politikken omhandler 5 fokusområder med tilhørende mål og indsatser: Bedre sygdomsforløb for mennesker med demens Bedre støtte til pårørende Flere demensindrettede

Læs mere

Lokalafdelingen Morsø - Thisted af Scleroseforeningen Aktiviteter 2018

Lokalafdelingen Morsø - Thisted af Scleroseforeningen Aktiviteter 2018 Lokalafdelingen Morsø - Thisted af Scleroseforeningen Aktiviteter 2018 Egenbetaling for at deltage kan ses under hver aktivitet. Vi modtager kontant og mobilepay. Januar: Tirsdag den 23. januar kl. 19.00

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

Demensstrategi

Demensstrategi Demensstrategi 2019-2025 Indhold Forord 3 Solrød Kommune - en demensvenlig kommune 3 Indledning 5 En strategi bygget på involvering 5 Fokusområder 6 1. Støtte til mennesker med demens 7 2. Støtte til pårørende

Læs mere

Hedensted Kommune ANSØGNINGSSKEMA TIL 18-PULJEN. Solveig Petersen. Rousthøjs Alle 32, 7130 Juelsminde. Solveig.rousthoej@gmail.com

Hedensted Kommune ANSØGNINGSSKEMA TIL 18-PULJEN. Solveig Petersen. Rousthøjs Alle 32, 7130 Juelsminde. Solveig.rousthoej@gmail.com I? HEDENSTED INDGÅET 26 OKT, 2015 Hedensted Kommune ANSØGNINGSSKEMA TIL 18-PULJEN Navn på forening / organisation: Kontaktperson: Adresse: Onsdagscafeen, en cafe for personer med demenssygdom, deres pårørende

Læs mere

Lokalafdelingen Morsø - Thisted af Scleroseforeningen Aktiviteter 2018

Lokalafdelingen Morsø - Thisted af Scleroseforeningen Aktiviteter 2018 Lokalafdelingen Morsø - Thisted af Scleroseforeningen Aktiviteter 2018 Egenbetaling for at deltage kan ses under hver aktivitet. Vi modtager kontant og mobilepay. Januar: Tirsdag den 23. januar kl. 19.00

Læs mere

Aktivitetskalender Oktober 2019 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 1 Tirsdagsklub Hårlev, kl

Aktivitetskalender Oktober 2019 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 1 Tirsdagsklub Hårlev, kl Aktivitetskalender Oktober 2019 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 1 2 Villa Gallina, kl. 12.30 3 4 FREDAGS CAFÉ Samtalecafé Faxe, kl. 14-16 7 8 9 Vemmetofte skov, kl. 12.30 10 11 Pårørendeskole Faxe,

Læs mere

Handleplan på demensområdet Januar 2018 december 2019

Handleplan på demensområdet Januar 2018 december 2019 Handleplan på demensområdet Januar 2018 december 2019 Indledning Rødovres demenshandleplan afspejler de nye tanker og visioner på området, både lokalt, regionalt og nationalt. Lokalt bygger den på Rødovres

Læs mere

Afdelingen for Sundhed og Omsorg tlf. 87 53 50 00. Livet som ældre i Syddjurs Kommune. syddjurs.dk. Ældrepolitik

Afdelingen for Sundhed og Omsorg tlf. 87 53 50 00. Livet som ældre i Syddjurs Kommune. syddjurs.dk. Ældrepolitik Afdelingen for Sundhed og Omsorg tlf. 87 53 50 00 syddjurs.dk Livet som ældre i Syddjurs Kommune Ældrepolitik Velkommen Visionen Ældrepolitikken har det mål at skabe de bedste betingelser for et godt og

Læs mere

HK Senior Djursland Program 2015

HK Senior Djursland Program 2015 HK Senior Djursland Program 2015 Praktiske informationer Seniorklubben bestyrelse 2014: Formand: Hanna Rasmussen, tlf. 86321620 Næstformand: Inge Ejsing Rasmussen, tlf. 86363640 Sekretær: John Ole Rasmussen,

Læs mere

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex.

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex. Kære bruger Så er forårsprogrammet for 2015 klar. Vi har glædet os til at præsentere et varieret program med underholdning, fest, sang, musik og ikke mindst bankospil. Der vil også blive mulighed for at

Læs mere

Demenspolitik. Lolland Kommune 2017

Demenspolitik. Lolland Kommune 2017 Einer, demensramt: Da jeg fik at vide, at jeg havde demens, gik alt ned i et sort hul, men der er ikke noget at gøre, andet end at komme op på hesten igen og ud Demenspolitik Lolland Kommune 2017 Godkendt

Læs mere

Vision og strategier for demensområdet i Mariagerfjord Kommune

Vision og strategier for demensområdet i Mariagerfjord Kommune Forslag til: J.nr. 27.00.00.G01-49-12 Vision og strategier for demensområdet i Mariagerfjord Kommune Mariagerfjord Kommune har længe haft fokus på demensområdet. Med visioner og pejlemærker for demensområdet

Læs mere

Vi kan ikke fjerne demens. Men vi kan gøre hverdagen lidt nemmere. Gode råd om livet med demens

Vi kan ikke fjerne demens. Men vi kan gøre hverdagen lidt nemmere. Gode råd om livet med demens Vi kan ikke fjerne demens. Men vi kan gøre hverdagen lidt nemmere Gode råd om livet med demens Hvad er demens? Demens er betegnelsen for den tilstand, man kommer i, når de mentale færdigheder bliver svækket

Læs mere

Inspirations- og kursuskatalog

Inspirations- og kursuskatalog Inspirations- og kursuskatalog for frivillige på ældre- og sundhedsområdet 2015-2016 Inspirations- og kursuskatalog for frivillige på ældre- og sundhedsområdet 2015-2016 Velkommen Det er dejligt, at du

Læs mere

Demenstilbud. i Lemvig Kommune. Klinkby Bo- og Dagcenter Klinkbyvænget Lemvig

Demenstilbud. i Lemvig Kommune. Klinkby Bo- og Dagcenter Klinkbyvænget Lemvig Demenstilbud i Lemvig Kommune Klinkby Bo- og Dagcenter Klinkbyvænget 1 7620 Lemvig 1 Indholdsfortegnelse Symptomer Få en snak med demenskoordinatoren Hjælpemidler til borgere med demens Pårørendegruppe

Læs mere

Praktiske informationer

Praktiske informationer HK Senior Djursland Praktiske informationer Seniorklubben bestyrelse 2016 Formand: Ruth Nyhuus, tlf. 86325881 mail: jephus@stofanet.dk Næstformand: Inge Ejsing Rasmussen, tlf. 86363640 mail:ejsing.rasmussen@gmail.com

Læs mere

Kommune Kontakttidspunkt Område Telefonnr. Favrskov Man., tirs., tors. og fre. kl. 09:00-11:00. Visitationen Hovvej 76 8370 Hadsten

Kommune Kontakttidspunkt Område Telefonnr. Favrskov Man., tirs., tors. og fre. kl. 09:00-11:00. Visitationen Hovvej 76 8370 Hadsten Kommune Kontakttidspunkt Område Telefonnr. Favrskov Man., tirs., tors. og fre. kl. 09:00-11:00 Visitationen Hovvej 76 8370 Hadsten 8964 2505 Lukket onsdag FAX: 8964 2396 visitation@favrskov.dk FVR08.movie@vconf.dk

Læs mere

Sammen om det gode liv

Sammen om det gode liv Sammen om det gode liv Silkeborg Kommune Værdighedspolitik 2016-2017 1 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Baggrund... 5 Borgeren er mester i eget liv... 6 Vision og mission... 7 Livskvalitet... 8 Selvbestemmelse...

Læs mere

Demensenheden. Hukommelsesproblemer?

Demensenheden. Hukommelsesproblemer? Demensenheden Hukommelsesproblemer? Hukommelsesproblemer? I denne folder finder du informationer om hukommelsesproblemer og demenssygdomme. De tilbud, der findes i Greve Kommune på demensområdet er beskrevet,

Læs mere

Aflastning. Målgruppen er borgere og pårørende, som har behov for aflastning i hjemmet.

Aflastning. Målgruppen er borgere og pårørende, som har behov for aflastning i hjemmet. Aflastning n er borgere og pårørende, som har behov for aflastning i hjemmet. Formålet med aflastning er, at: aflaste den pårørende under dennes sygdom og ferie genvinde kræfter og derved kunne støtte

Læs mere

Hvorfor Augustenborg?

Hvorfor Augustenborg? Hvorfor Augustenborg? Arrangementer i november 2011 Brovold Nu kan Augustenborgs tidlige historie skrives om v. Susanne Østergaard Susanne Østergaard uddannet arkæolog fra Århus Universitet/Moesgaard kommer

Læs mere

Opsamling på input fra ca. 200 deltagere på borgermøde den 8. juni om Skive som demensvenlig kommune

Opsamling på input fra ca. 200 deltagere på borgermøde den 8. juni om Skive som demensvenlig kommune Opsamling på input fra ca. 200 deltagere på borgermøde den 8. juni om Skive som demensvenlig kommune Input og idéer er samlet under de 4 temaer, som blev drøftet: Tilgængeligt og demensvenligt samfund

Læs mere

TILBUD TIL BORGERE MED DEMENS OG DERES PÅRØRENDE. Randers Bibliotek Museum Østjylland Randers Naturcenter

TILBUD TIL BORGERE MED DEMENS OG DERES PÅRØRENDE. Randers Bibliotek Museum Østjylland Randers Naturcenter TILBUD TIL BORGERE MED DEMENS OG DERES PÅRØRENDE Randers Bibliotek Museum Østjylland Randers Naturcenter FORORD Randers Kommune har, som et led i at blive en demensvenlig kommune, taget initiativ til

Læs mere

Demens. - et problem i hverdagen

Demens. - et problem i hverdagen Visitationen Furesø Kommune: Henvendelse ved behov for hjemmehjælp, hjemmesygepleje, hjælpemidler, daghjem, aflastning, visiterede boliger og træning. TLF: 72 35 56 30 Hverdage 9.00-14.00, torsdag 10.00

Læs mere

Høreapparater og Høretekniske Hjælpemidler H V O R D A N

Høreapparater og Høretekniske Hjælpemidler H V O R D A N Høreapparater og Høretekniske Hjælpemidler H V O R D A N Hvordan får du et høreapparat Har du problemer med din hørelse, skal du kontakte en speciallæge i øre-, næse- og halssygdomme for at få undersøgt,

Læs mere

Rosenbladet Juni - juli 2015

Rosenbladet Juni - juli 2015 Rosenbladet Juni - juli 2015 Kære beboer og pårørende Rosenbladet informerer om de praktiske ting og aktiviteter, man kan deltage i på hjemmet, desuden bringer vi billeder, og beskrivelser af arrangementer

Læs mere

Fuglebakken juni 2015

Fuglebakken juni 2015 Fuglebakken juni 2015 Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej 2 8210 Aarhus V. Tlf.: 87 13 32 00 Brug dit lokalcenter Alle er velkomne Arrangementer på Lokalcenter Fuglebakken Søndag den Mandag

Læs mere

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune. ældreområdet

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune. ældreområdet Ældrepolitik for Norddjurs Kommune ældreområdet Indledning Ældrepolitikken er fundamentet for arbejdet på ældreområdet. Den sætter rammerne for indsatsen på ældreområdet i Norddjurs Kommune og afspejler

Læs mere

Når hukommelsen svigter Information om Demens

Når hukommelsen svigter Information om Demens Når hukommelsen svigter Information om Demens 2 3 Ingen bør stå alene med Demens I denne pjece får du information om hvad demens er, om undersøgelse, behandling og lindring, og hvad du kan gøre når der

Læs mere

Kvalitetsstandard Heldagstilbud for borgere med demens Godkendt af byrådet d. xx

Kvalitetsstandard Heldagstilbud for borgere med demens Godkendt af byrådet d. xx Kvalitetsstandard Heldagstilbud for borgere med demens Godkendt af byrådet d. xx 1 Syddjurs Kommunes værdigrundlag: Der arbejdes ud fra kommunes overordnede værdigrundlag: Åbenhed det sikre vi igennem

Læs mere

Delprojektbeskrivelse meningsfuld hverdag med demens - rehabilitering til borgere med demens

Delprojektbeskrivelse meningsfuld hverdag med demens - rehabilitering til borgere med demens Delprojektbeskrivelse meningsfuld hverdag med demens - rehabilitering til borgere med demens Befolkningsprognosen viser, at der på landsplan bliver flere ældre. I takt med en stigende andel af ældre i

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

Demenspolitik Lejre Kommune.

Demenspolitik Lejre Kommune. Demenspolitik 2014 Demenspolitik Lejre Kommune. Forord Mellem 80-100.000 danskere er ramt af demens -- og tallet er stigende. Den samme udvikling ser vi i Lejre Kommune, hvor vi forventer en stigning af

Læs mere

UNDERVISNING I DEMENS

UNDERVISNING I DEMENS UNDERVISNING I DEMENS Katalog over demensrelaterede kurser udbudt af DemensCentrum Aarhus til medarbejdere i Aarhus kommune i efteråret 2014 Viden udfordrer demensen DemensCentrum Aarhus arbejder ud fra

Læs mere

Har du lyst til at komme på udflugt?

Har du lyst til at komme på udflugt? Udflugter for borgere med demens April 2015 Har du lyst til at komme på udflugt? Har du demens eller demenslignende symptomer? Bor du i eget hjem sammen med din ægtefælle/samlever? Har du lyst til at mødes

Læs mere

SINDETS DAG 11. oktober 2018

SINDETS DAG 11. oktober 2018 SINDETS DAG 11. oktober 2018 World federation for Mental Health markeres hvert år i oktober i hele verden. Formålet er at skabe global opmærksomhed og forståelse for sindslidelser og psykisk sundhed. Sindets

Læs mere

Demenspolitik Thisted Kommune 2011 Indholdsfortegnelse

Demenspolitik Thisted Kommune 2011 Indholdsfortegnelse Demenspolitik 2012 Demenspolitik Thisted Kommune 2011 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Generel information omkring demens... 2 Vision... 3 Fokusområder... 5 Udredning og afklaring... 5 Pleje- og omsorgstilbud...

Læs mere

Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg

Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg Efterårsprogram 2016 Arrangementer i efteråret: Frokost ved Egå Marina Stavgang ved Tangkrogen Regionalt medlemsmøde Oplæg om hjælpemidler og forbrugsgoder

Læs mere

Et værdigt liv med demens

Et værdigt liv med demens Et værdigt liv med demens DEMENSSTRATEGIEN 2015-2018 Demensstrategien - Et værdigt liv med demens 2015 2018 I 2010 blev en national handlingsplan for demensindsatsen offentliggjort. Handlingsplanen peger

Læs mere

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014 Sommerkursus 2014 29. juni 5. juli 2014 Musik og Teaterhøjskolen vil summe af livsglæde, musik, udendørsaktiviteter, foredrag og hyggeligt samvær for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab

Læs mere

Tilbud til borgere med demenssygdom og deres pårørende

Tilbud til borgere med demenssygdom og deres pårørende Tilbud til borgere med demenssygdom og deres pårørende 1 Indholdsfortegnelse Få en snak med demensteamet Hvad er demens Hjælpemidler til borgere med demenssygdom Pårørendegrupper Spis sammen Foredrag og

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Midtjylland TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Midtjylland Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

Program for efterårets tema. Norddjurs Biblioteker. Norddjurs Biblioteker. A o h o

Program for efterårets tema. Norddjurs Biblioteker. Norddjurs Biblioteker. A o h o Grenaa Bibliotek N.P. Josiassensvej 17 8500 Grenaa 89 59 27 67 grenaa.bib@norddjurs.dk Program for efterårets tema A lk o h o a oholtema l Torvegade 1A 8963 Auning 89 59 43 00 kulturperronen@norddjurs.dk

Læs mere

KLC-Bladet November 2014

KLC-Bladet November 2014 KLC-Bladet November 2014 1 Generel Information Adresse : Knud Lavard Centret Eksercerpladsen 3 4100 Ringsted Ansvarshavende redaktør : Inger Boye - ibo@ringsted.dk Bruger- og pårørende rådet på KLC 2014/2015

Læs mere

Plejeboliger. Visitator udfylder sammen med borgeren og/eller pårørende et ansøgningsskema. Borgeren modtager et skriftligt tilbud om boligen.

Plejeboliger. Visitator udfylder sammen med borgeren og/eller pårørende et ansøgningsskema. Borgeren modtager et skriftligt tilbud om boligen. Plejeboliger n er borgere, som har et varigt behov for omsorg, pleje og tæt kontakt og ikke længere kan få tilgodeset dette i nuværende bolig. Målet er at give borgeren: fysisk, psykisk, social omsorg

Læs mere

Demensfællesskabet Østjylland

Demensfællesskabet Østjylland Demensfællesskabet Østjylland 2018 Ma 1 40 Ti 2 Aarhus: Guidet byvandring i Aarhus midtby kl. 10:00-12:00 On 3 To 4 Aarhus: Guidet byvandring i Aarhus midtby kl. 13:30-15:30, Aarhus: Aros - Tid til kunst

Læs mere

Afholdt lørdag den 24. februar 2018 på Huset Trøjborg, Kirkegårdsvej 53, Aarhus C.

Afholdt lørdag den 24. februar 2018 på Huset Trøjborg, Kirkegårdsvej 53, Aarhus C. Aarhus Lokalafdeling Referat fra årsmøde i Aarhus Lokalafdeling 2018 Afholdt lørdag den 24. februar 2018 på Huset Trøjborg, Kirkegårdsvej 53, Aarhus C. Velkomst ved formand Sanne Lauridsen. 1. Valg af

Læs mere

USTEN P OLKE F Apri l 2016 Figur 1

USTEN P OLKE F Apri l 2016 Figur 1 FOLKEPUSTEN April 2016 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til vandet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Har du lyst til at komme med på en hyggelig udflugt?

Har du lyst til at komme med på en hyggelig udflugt? Udflugter for borgere med demens September 2015 Har du lyst til at komme med på en hyggelig udflugt? Har du demens eller demenslignende symptomer? Bor du i eget hjem sammen med din ægtefælle/samlever?

Læs mere

CAFÈ SOMMERFUGLEN. Colstruphuset, Sdr. Alle 24, Holstebro. Program: Sommer 2018 til sommer 2019

CAFÈ SOMMERFUGLEN. Colstruphuset, Sdr. Alle 24, Holstebro. Program: Sommer 2018 til sommer 2019 CAFÈ SOMMERFUGLEN Colstruphuset, Sdr. Alle 24, Holstebro Program: Sommer 2018 til sommer 2019 Alle mennesker med demens, hukommelsesproblemer og lignende og deres pårørende, venner og frivillige er velkomne

Læs mere

Dette program præsenterer aktiviteter i 2 plejecentre og hvad der sker i Centrumgaden, Ballerup.

Dette program præsenterer aktiviteter i 2 plejecentre og hvad der sker i Centrumgaden, Ballerup. Fredag den 27.september ruller Frivillig Fredag atter ud i Ballerup. Aktive borgere præsenterer aktiviteter rundt om i kommunen. Dette program præsenterer aktiviteter i 2 plejecentre og hvad der sker i

Læs mere

DEMENS UGE SEPTEMBER

DEMENS UGE SEPTEMBER 2019 DEMENS 16. - 22. UGE SEPTEMBER Randers kommune ønsker at bakke op om den internationale Alzheimersdag lørdag den 21. september. Det gør vi igen i år ved at invitere borgere i Randers til en uge med

Læs mere

Vidste du... Sundhed [med] Kultur. Program for seks uger med masser af aktiviteter i hele Greve Nord fra den 17. april til den 1. juni!

Vidste du... Sundhed [med] Kultur. Program for seks uger med masser af aktiviteter i hele Greve Nord fra den 17. april til den 1. juni! Vidste du...... at sundhed ikke kun handler om kost og motion? Sundhed [med] Kultur Program for seks uger med masser af aktiviteter i hele Greve Nord fra den 17. april til den 1. juni! [Program] Uge 16:

Læs mere

Tilbudsoversigt. Ældreområdet

Tilbudsoversigt. Ældreområdet soversigt Ældreområdet Forord Det er Byrådets ønske, at alle ældre og personer med handicap skal støttes bedst muligt til at leve et godt og aktivt liv. Støtten skal kunne ydes døgnet rundt afhængig af

Læs mere

Aktivitetscenter Baunehøj Maj- Juni Juli 2019 Redaktion: Charlotte Herbert, Annette Emerek, Anastassia T Skjøtt og Mariann S Pedersen

Aktivitetscenter Baunehøj Maj- Juni Juli 2019 Redaktion: Charlotte Herbert, Annette Emerek, Anastassia T Skjøtt og Mariann S Pedersen Aktivitetsposten Bauneporten 22 tlf.: 45 28 48 09 Aktivitetscenter Baunehøj Maj- Juni Juli 2019 Redaktion: Charlotte Herbert, Annette Emerek, Anastassia T Skjøtt og Mariann S Pedersen Fødselsdage Maj:

Læs mere

Indsatskatalog, demens

Indsatskatalog, demens Aflastning/Afløsning Ægtefæller eller andre nære pårørende, der passer voksne borgere med en demenssygdom eller med demenslignende adfærd. Formålet med aflastning/afløsning er, at: Aflaste den pårørende

Læs mere

Samvirkende Menighedsplejer BASISKURSUS 2012

Samvirkende Menighedsplejer BASISKURSUS 2012 Samvirkende Menighedsplejer BASISKURSUS 2012 For frivillige fra aflastnings- og vågetjenester samt fra besøgstjenester, som også har aflastningsopgaver målrettet demente, alvorligt syge og døende onsdag

Læs mere

OSTEN P FALKE Jan uar 2019 Figur 1

OSTEN P FALKE Jan uar 2019 Figur 1 FALKEPOSTEN Januar 2019 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Aktiviteter Juni 2016

Aktiviteter Juni 2016 Aktiviteter Juni 2016 For efterlønnere og pensionister i Aalborg Kommune Aktivitetscentret Thulebakken Thulebakken 6 9000 Aalborg Tlf. 9931 5339 Åbningstider: Mandag til torsdag fra kl.9.00-16.00 Træning

Læs mere

BAUNEPOSTEN. April & maj

BAUNEPOSTEN. April & maj BAUNEPOSTEN April & maj 2015 Redaktionen Henriette Tranberg..40 24 99 80 Mail: htr@ltk.dk Karin Andersen 40 24 99 70 Mail: kaan@ltk.dk Indlæg til Bauneposten, løsning på krydsord og lign. kan afleveres

Læs mere

Værdighedspolitik Sammen om det gode liv

Værdighedspolitik Sammen om det gode liv Værdighedspolitik 2019-2022 Sammen om det gode liv Indholdsfortegnelse Forord... 3 Baggrund... 5 Borgeren er mester i eget liv... 6 Vision og mission... 7 Livskvalitet... 8 Selvbestemmelse... 10 Kvalitet,

Læs mere

Frivillige aktiviteter på demensområdet

Frivillige aktiviteter på demensområdet Frivillige aktiviteter på demensområdet ET INSPIRATIONSHÆFTE NOV. 2016 1 Indhold 3 Om formålet med publikationen 3 Hvad er demens? 4 Ældre Sagens holdninger på demensområdet 4 Ældre Sagen og Demensalliancen

Læs mere

Varde kommune. Demensstrategi 2013-2017

Varde kommune. Demensstrategi 2013-2017 Varde kommune Demensstrategi 2013-2017 13/749 5686/13 Indholdsfortegnelse Demensstrategi 2013-2017... 2 Baggrund:... 2 Vision for demensstrategien i Varde Kommune... 3 Målgruppen:... 3 Vision:... 3 Demensstrategien

Læs mere

Vil du være røgfri? 3. udgave. August 2012

Vil du være røgfri? 3. udgave. August 2012 Vil du være røgfri? 3. udgave. August 2012 VIL DU HAVE HJÆLP TIL AT BLIVE RØGFRI? I Region Midtjylland findes der flere muligheder for at få gratis hjælp til at blive røgfri. Denne pjece giver dig et overblik

Læs mere

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program Testcenter Østerild Landboforeningen Odder Skanderborg Program 2015 2016 Biograftur i Odder + efterfølgende middag på Italia. Mandag d.16. februar 2015 kl. 16.00. Odder biograf har været så venlige at

Læs mere

Punkt 1: Godkendelse af referat. Punkt 2: Nyt fra formanden. Punkt 3: Nyt fra Ældrerådet. Punkt 4: Siden sidst. Det godkendes. Intet.

Punkt 1: Godkendelse af referat. Punkt 2: Nyt fra formanden. Punkt 3: Nyt fra Ældrerådet. Punkt 4: Siden sidst. Det godkendes. Intet. Referat Brugerrådsmøde Seniorgården Mødedato Torsdag d. 23. maj 2019 Mødetid kl. 13-15 Mødested Seniorgården, Tarm OBS mødet afholdes i computer lokalet Afbud Lars Punkt 1: Godkendelse af referat. AktivitetsCenter

Læs mere

3 hovedbudskaber Erindringsdans Konference 13. september Gør Danmark Demensvenligt Demensvenner. Program

3 hovedbudskaber Erindringsdans Konference 13. september Gør Danmark Demensvenligt Demensvenner. Program Gør Danmark Demensvenligt 100.000 Demensvenner Erindringsdans Konference 13. september 2016 Projektet støttes af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal 3 hovedbudskaber

Læs mere

BØRSKATALOG Sammen kan vi alt

BØRSKATALOG Sammen kan vi alt Sammen kan vi alt INDHOLD: 2 Lokaler / Materialer 3 Kurser, Foredrag og Undervisning 4 Praktisk hjælp / Frivillige 5 Rådgivning / Markedsføring 6 Aktiviteter Lokaler/Materialer Uudnyttet aktivitetsrum.

Læs mere

- et værdigt liv med demens

- et værdigt liv med demens DEMENSSTRATEGIEN 2019-2022 Sund hele vejen - et værdigt liv med demens Indholdsfortegnelse Demensstrategien "Sund hele vejen et værdigt liv med demens" 2019-2022... 4 Personen kommer i første række...

Læs mere