Burn Survivors Throughout The World, Inc. Børn Give ild Sikkerhed Brochure

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Burn Survivors Throughout The World, Inc. Børn Give ild Sikkerhed Brochure"

Transkript

1 Burn Survivors Throughout The World, Inc. Børn Give ild Sikkerhed Brochure Give ild Sikkerhed Opdragelse Nemlig Børn Opspare Lever Hjælp Give ild Sikkerhed Herhjemme, Skole & Arbejde Copyright 2004 Burn Survivors Throughout The World, Inc.

2 skader. Hej, Mig benævne er Tommy. Hvad er jeres benævne? Jeg er den antal sig hund firefighter. Burn Survivors Throughout The World, Inc. (BSTTW) har anmodede mig hen til hjælp belære jer omkring give ild sikkerhed. Give ild Sikkerhed er nok så betydelig i afholder give ild og afbrænde Nemlig jer og jeres forældre læse den brochure jer vil hitte mange afbildninger. Opfordre jeres forældre hen til optage den afbildninger altså jer kunne hjælp jeres crayons hen til kolorere sig. Jer kunne ligeledes opfordre jeres forældre hen til dataoverføre og optage Burn Survivors Throughout The World, Inc. Fire Safety Coloring Book. Indeværende vil indrømme jer hen til nyde sjov kolorit den afbildninger og samtidig hen til lære omkring give ild sikkerhed. Al mulig år næsten 100,000 børn opståen give ild. Give ild hidføre ejendele beskadige, skader og endeligt. Omkring firefighters omkomme al mulig år prøver hen til opspare folk at er i en give ild.

3 Igangsætning give ild er nok så livsfarlig. Sikre give ild sikkerhed love er er rutineret herhjemme og skole. Den er nok så betydelig nemlig jer hen til høre jeres forældre og lærere. Lave hvad du er fortalt nemlig rask nemlig eventuel under en give ild bor. Indeværende vil hjælp jer lære hvor hen til rolig afgå jeres hus eller skole. Selv om der er en give ild, gøre bekendtskab med jeres slægt eller lærere udenpå henne ved den speciel opstille at jeres forældre eller lærere nyde udpeget. Den bedst måde hen til ikke blive en bedragne hen til en give ild er hen til lære hvor hen til ikke opståen give ild. Den BSTTW Børn & Ung Teen s Give ild Sikkerhed Brochure er blevet beregnet på hjælp jer og jeres slægt hen til lære hvor omkring give ild sikkerhed. Give ild sikkerhed lærer jer lærer jer, jeres slægt og bekendte at blive give ild sikker og opholde sig en længe liv.

4 Kolorere den Give ild altså han er beredvillig hen til lave hans opgave.

5 Sikkerhed I Den Køkken Firefighter Tommy Beder om Jer Hen til Huske Den Næste: 1. Hvor koge i den køkken, altid nyde en voksen hos jer. 2. Jer burde ikke leg i den køkken. 3. Lave Ikke tage til hatten pans. De kan hed og afbrænde jeres legeme. 4. Lave Ikke bære hed drikker eller hed næring. Indrømme jeres forældre, broder og afdelingssygeplejersken hen til lave at nemlig jer. 5. Lave Ikke blive nær den microwave hvor den er vendte oven på. 6. Nyde jeres forældre, ældre broder eller afdelingssygeplejersken holde den hed næring og drikker op fra den microwave nemlig jer.

6 Sikkerhed Hvor Nydelse Vi alle, selv forældre, kunne lide nød afbrænde af hed næring og hed drikker. Firefighter Tommy Beder om Jer Hen til Huske Den Næste: 1. Al hed næring burde Ikke være oven på den enden på legen den bord. 2. Lave Ikke indslag hed drikker eller næring. Indeværende er fordi sig kunne påhvile jer og andre. Indeværende kunne hidføre en afbrænde skade eller endeligt. 3. Indrømme jeres næring hen til afkøle nemlig 2-3 minutter i nærværelse af nydelse. Indeværende vil hindre jer af afbrænding jeres mund.

7 Sammenknytte Den Numre oven på den Give ild Lastbil Nemlig Mom eller Dad hen til behage optage indeværende side. Sammenknytte den numre oven på den give ild lastbil og selv om jer ville gerne jer kunne kolorere den give ild lastbil.

8 Bad Sikkerhedsforanstaltninger Firefighter Tommy Beder om Jer Hen til Huske Den Næste: 1. Altid lade jeres moder eller fader kende at jer ville gerne hen til holde en bad i nærværelse af i går i den bad. 2. Lave Ikke foretage en undersøgelse af den bad uden en forældre i den rum. 3. Jer burde opfordre jeres forældre, ældre broder eller afdelingssygeplejersken hen til opstille 2 eller 3 tommer i kold vand i den bad i nærværelse af tilføjer den hed vand. Selv om den hed vand er løbe ind i den bad først, den plastik og / eller metal dele i den bad kunne ophold hed i lang tid selv om kold vand er tilføjede senere. Selv om den vand er ligeledes hed og jer slippe ind den bad, jer kunne afbrænde jer legeme. 4. I nærværelse af fik i den bad, indrømme jeres forældre, ældre broder eller afdelingssygeplejersken hen til belære jer hvor

9 Bad Sikkerhedsforanstaltninger hen til overhøre den temperatur i den vand. Indeværende er gennemstegt af dipping jeres albue i den vand nemlig nogle få andenstemmer. 5. Jer burde altid postere den igen i den bad. Herom jer vil være i den afkøle vand. Indeværende vil hjælp jer hindre afbrænde. 6. Lave Ikke opstille nok så hed vand i den bad. Nok så hed vand kunne hidføre en afbrænde. 7. Aldrig nogen sinde Roughhouse i den bad. Jer eller nogen ellers kunne komme noget til.

10 Ryge Opdager Firefighter Tommy Beder om Jer Hen til Huske Den Næste: 1. EN ryge opdager er nok så betydelig. 2. Ryge opdager afgøre jer der er ryge i nærværelse af en give ild afbrænde ude af kontrol. 3. Sikre at en voksen prøver den ryge opdager ofte. Mange ryge opdager operere med en akkumulator. Den ryge opdager akkumulator burde være erstattet halvårlig. Hvor den akkumulator dør den ryge opdager vil ikke i orden. 4. Lave du har en ryge opdager udenpå den ligge arealer i jeres hjem? 5. Høflig opfordre en voksen hen til ren jeres ryge opdager ordentligt.

11

12 Undgå Elektrisk Afbrænde Firefighter Tommy Beder om Jer Hen til Huske Den Næste: 1. Aldrig nogen sinde afgå afdækket elektrisk telegrammer og telegrammer afdækket. 2. Jer burde altid afbryde al elektrisk indretning og indrømme den artikler hen til afkøle i nærværelse af anbringelse sig bortrejst i en sikker opstille. 3. Lave Ikke opstille hvilken som helst papirer, beklædning, håndklæde tissues eller hvilken som helst genstand det vil sige flammable oven på elektrisk hidsig eller elektrisk og luft komfur. 4. Lave Ikke indslag elektrisk telegrammer og telegrammer. 5. Lave Ikke opstille elektrisk telegrammer eller telegrammer i jeres mund. Indeværende kunne hidføre en nok så skadelig afbrænde og eventuelt endeligt.

13

14 Cigaret, Fyrtøj & Passer til Firefighter Tommy Beder om Jer Hen til Huske Den Næste: 1. Selv om jer hitte ordret cigaret hvor som helst i eller udenpå Lave Ikke indslag sig. Opfordre en voksen hen til opstille den cigaret ud altså en give ild gør ikke lægge for. 2. Lave Ikke leg hos passer til. 3. Selv om jer hitte passer til eller fyrtøj, jer burde afgøre en voksen. 4. Som ikke har bekendte hvem leg hos passer til eller fyrtøj. De må opståen give ild, nedbryde hjem, såre dem selv og mange andre. Den er bedst hen til udeblive af sig. 5. Selv om jo andre leger hos passer til eller fyrtøj jer burde afgøre en voksen. Indeværende må opspare mange lever og ejendele.

15

16 Eventuel Sprængning Firefighter Tommy Beder om Jer Hen til Huske Den Næste: 1. Opfordre jeres forældre selv om du har en luft eller elektrisk komfur, arnested eller hidsig i den hus. Selv om man mener ja, og jer lugt luft LAVE IKKE Lukke op for DEN LYSER ELLER ALT Det vil sige Elektrisk. Indeværende kunne hidføre en give ild. 2. Komme ud STRAKS. 3. HIDKALDE 911 Udefra DEN HUS.

17 Eventuel Sprængning afgå den hus eller opførelse. Sig slægt medlem eller pågældende i den hus eller opførelse burde lede gerning den give ild afdeling.

18 Give ild Afholder Drikkepenge Firefighter Tommy Beder om Jer Hen til Huske Den Næste: 1. Øvelse gør mester. Jer og jeres slægt burde agte den udgang i den hjem i tilfælde af en give ild. Al medlemmer i den slægt burde skik nogle få anderledes veje hen til rolig afgå den hjem. Jer skal ligeledes lære den bedst måde hen til afvente den give ild selv om jer kan ikke slippe ud af den hjem under en give ild. 2. Altid nyde det vil sige 1 autoslukker oven på hver jorde i den hus. Indeværende kunne hjælp jer hen til bringe fra koncepterne en ringe give ild. 3. EN ryge opdager burde være i al mulig rum i den hus. 4. Den er betydelig hen til bare holde sig pajamas og aften og hjælp ark og beklædning at er lavet af hus. 5. Opbevare den toppe alles flammable flydende eller AEROSOL beholdere fast sluttet. Opmagasinere sig i en afkøle og nå aftræk område det vil sige langt bortrejst af tænde.

19 Nødsituation Fremgangsmåde I tilfælde af EN Give ild Firefighter Tommy Beder om Jer Hen til Huske Den Næste: 1. Jer og jeres slægt skal arte en Slippe bort Agte og skik den agte mangedobbelt. 2. Altid lægge til rette 2 veje op fra den hjem i tilfælde af en give ild. Indeværende vil indrømme jer en bedre chance for indlevering den hjem rolig.

20 Nødsituation Fremgangsmåde I tilfælde af EN Give ild 3. Når først du er op fra den hjem LAVE IKKE gå tilbage i. Jer skal vent udenpå nemlig jeres slægt og den firefighters. 4. Hvor jer høre den ryge opdager jer burde afgå den hjem. Mangedobbelt folk lave ikke se efter den give ild indtil den give ild bliver ligeledes kraftig og de kunne ikke afgå den hjem. 5. For at undgå den ryge jer skal ophold nær den jorde. Trække i en kryberi holdning lige den pågældende i den skildring. 6. Få luft igennem en anti-afholdsmand klæde det vil sige afdækker jeres mund og næse. 7. Selv om der er en give ild og / eller ryge blokning den udgang, jer skal lukke den dør. Opstille en klæde omkring den det nederste af den dør og den jorde. Indeværende vil hjælp aftage den ryge af nær forestående i den rum. Selv om der er en give ild og / eller ryge blokning den udgang, jer skal lukke den dør. Opstille en klæde

21 Nødsituation Fremgangsmåde I tilfælde af EN Give ild omkring den det nederste af den dør og den jorde. Indeværende vil aftage den ryge af nær forestående i den rum. Selv om jer kunne hitte en sikker udgang, jer burde afgå den hjem. Selv om jer kan ikke slippe bort hidkalde den give ild afdeling og vent. 8. Selv om du er i en rum at har en rude holde sig parat den rude men lave ikke lukke op sig hvis ikke den rum er fyldte hos ryge. Afvente den firefighter hen til hjælp jer afgå.

22 Nødsituation Fremgangsmåde I tilfælde af EN Give ild 9. Selv om den give ild er ringe og ikke elektrisk, prøve anbringelse sig ud hos en autoslukker eller vand 10. Lave Ikke prøve hen til bringe fra koncepterne en stor eller kraftig give ild. Selv om den give ild er kraftig eller stor, sig ville være sikker nemlig jer og den slægt tage afsted den hjem og hidkalde den give ild afdeling. Prøve ikke hen til indånde den ryge og gases. Den ryge kunne hidføre endeligt.

23

24 Hvad Hen til Lave Nemlig EN Pågældende Hvem Lide nød EN Afbrænde Skade? Firefighter Tommy Beder om Jer Hen til Huske Den Næste: 1. Den pågældende det vil sige oven på give ild burde Stop, HENLÆGGE og GYNGE SDR ). Den skildring nedenstående vil hjælp jer hen til lære hvor hen til lave at. Selv om den pågældende kan ikke SDR, så er der ikke mere jer burde hjælp hen til Stop, HENLÆGGE og Gynge. Indeværende vil hjælp hen til opspare en mennesker liv. 2. Efter den give ild er ude efter selv om du har gang i nærværelse af den paramedics komme, jer burde slå koldt vand i blodet den afbrænde hos masser af kold vand. Langsomt hælde afkøle vand oven på den afbrænde arealer i den legeme nemlig minutter. Eventuel i den beklædning er stak hen til den skadet pågældende, lave ikke prøve hen til ophæve sig.

25 Hvad Hen til Lave Nemlig EN Pågældende Hvem Lide nød EN Afbrænde Skade? 3. Lukke den legeme hos en ren ark eller håndklæde og blive umiddelbar lægebehandling. 4. Lave Ikke opstille fløde ointments disinfectants, smør oils og is. 5. Lave Ikke opstille alt oven på den afbrænde område bortset en ren ark.

26 Nedenstående jer vil hitte den BSTTW Give ild Sikkerhed Liste BFSC ). Den BFSC har mange spørgsmål. Den spørgsmål og svar vil hjælp belære jer og jeres slægt hvad jer Burde og Burde Ikke lave. Firefighter Tommy beder om jer hen til behage optage den BSTTW Give ild Sikkerhed Liste. Så er der ikke mere jer og jeres forældre, broder og afdelingssygeplejersken burde få samling på, læse og besvare hver

27 og al mulig afhøre. Næste, al i jer burde se efter selv om der er hvilken som helst IKKE svar. Selv om jer hitte ikke svar behandle hos jeres forældre altså jer kunne lære hvad burde være udmattet opstille hen til lave den opgave og skabe den svare ja. Af i orden med samt jeres forældre, broder og afdelingssygeplejersken, jer kunne opbevare en give ild sikker hjem. BSTTW Give ild Sikkerhed Liste Besvare den liste hos jeres forældre og komme efter selv om jeres hjem er give ild sikker. BSTTW Give ild Sikkerhed Liste YES NO 1. Gør jeres hjem nyde ryge og give ild alarmer oven på hver jorde? 2. Lave du har det vil sige 1 autoslukker oven på al mulig jorde i jeres hjem? 3. Selv om du har en garage, lave du har en autoslukker i jeres garage? 4. Gør den prima jorde i jeres hjem nyde en gennemslag monoxide skræk? 5. Lave jeres forældre indskrive den akkumulatorer i den ryge og give ild alarmer når først pr måned? 6. Gør hver sig i jeres elektrisk afløb mangle flere to artikler stik i sig? --- Se på al i jeres elektrisk afløb i nærværelse af jer besvare indeværende afhøre. 7. Lave den ledninger oven på noget af jeres indretning bære mærke af slitage? --- Indeværende er nok så betydelig fordi slidt elektrisk ledninger kunne hidføre en give ild. 8. Er hvilken som helst elektrisk ledninger overdækket af rugs eller gå i lag med hen til jorde eller vægge? --- Indeværende kunne beskadige den elektrisk ledninger. 9. Gør den arnested nyde en raster og den lys nyde ejerne? 10. Lave du har en arnested i jeres hjem? 11. Selv om ja hen til afhøre #10, gør den arnested nyde en raster? 12. Er passer til og fyrtøj holdt op fra nå til i ringe børn? 13. Er al flammable flydende i hjemmet holdt i luft sammenspist beholdere? 14. Er benzin beholdere oplagt udenpå i den hus? 15. Er aviser og olieagtig laser ordentligt opstillet i? 16. I den køkken, er jeres gryde ejerne, håndklæde, og anden flammable artikler bortrejst af den komfur? 17. Lave jer forældre blive inde den køkken samtidigt med at de koge

28 næring? 18. Lave du har en autoslukker i den køkken? YES NO 19. Lave jer forældre stop jer selv om jer prøve hen til leg i den køkken hvor næring er er koge? 20. Lave du har en ryge opdager udenpå den ligge arealer i jeres hjem? BSTTW Give ild Sikkerhed Liste Fortsat YES NO 21. Er den afdeling omkring den vand hidsig ordentlig og ren? 22. Er jeres grundlag garage, og attic nå organiserede og renset ofte? 23. Selv om en slægt medlem ryge, gør han / hun ryge hjælp den askebæger? 24. Selv om en slægt medlem ryge, gør han / hun ikke ryge i den leje? 25. Selv om du har ryge i hjemmet lave de altid opstille den cigaret, cigar og piber ud? --- Jer kunne opståen en give ild selv om jer lave ikke opstille den cigaret, cigar eller pibe ud i en sikker måde. Den sikker måde er hen til altid hjælp den askebæger. 26. Lave jo og skik den Stop, Henlægge, og Gynge? 27. Gør jeres slægt nyde en Slippe bort Agte tage afsted den hjem i tilfælde af en give ild? 28. Lave jer og den slægt skik den Slippe bort Agte sammen det vil sige sig gang pr måned? 29. Lave du har nødsituation foretage en opringning numre mærkat oven på jeres telefon? Den Slægt Er Sikker & Udenpå Den Hjem

29 Jer kunne lære flere omkring give ild sikkerhed af kolorit den BSTTW Give ild Sikkerhed Kolorit Skrift og bede om jeres moder og fader spørgsmål. Opfordre jeres forældre hen til dataoverføre den BSTTW Give ild Sikkerhed Kolorit Skrift henne ved Selv om du har hvilken som helst spørgsmål eller savn opbakning jer kunne henvende sig til BSTTW by at by telephone at or and by mail at: BSTTW Lone Star Ranch Drive #102 Conroe, Texas USA En hel information hvis eller af Burn Survivors Throughout The World, Inc. (BSTTW) burde ikke være tolket nemlig Lægeundersøgelse Advis Diagnosis eller Kur. Nemlig Lægeundersøgelse Advis Diagnosis eller Kur, behage se efter en bevilget helbred og eller mental helbred omhu levere.

30 BSTTW ville gerne hen til tak den næste individer og selskaber nemlig den hjælp hver sig tilbød hen til BSTTW under den instruktion i den BSTTW Give ild Sikkerhed Brochure. Michael Appleman: BSTTW CEO nemlig den Engelsk affattelse, afbildninger og den værk i den BSTTW Give ild Sikkerhed Brochure. Nguyen Thi Dieu Tran: BSTTW Director Viet Nam, BSTTW Underdirektør nemlig hjalp opføre den BSTTW Give ild Sikkerhed Brochure.. Delores Lekowski: BSTTW Volunteer og CEO i Den Såre Englenes, nemlig indtagelse skille ad i skaber den BSTTW Give ild Sikkerhed Brochure.

31 COPYRIGHT OG TILLADER INFORMATION Al opbygning, designe, iconer, musik, navne, affattelse, anføres soundtracks, al anden arbejdsmateriale og information er bevilget hen til Afbrænde Overlevende Helt gennem Den Jord Inc., ligeledes kendt som BSTTW. Afbrænde Overlevende Helt gennem Den Jord, Inc. beholder 100% ejerskabet & copyright. Det må du gerne hjælp den information og sang i den BSTTW Give ild Sikkerhed Brochure og BSTTW Give ild Sikkerhed CD nemlig slægt og opdragende formål. Det må du gerne ikke mangfoldiggøre den BSTTW Give ild Sikkerhed CD uden den skrevet samtykke af Afbrænde Overlevende Helt gennem Den Jord, Inc. Det må du gerne ikke hjælp hvilken som helst information, designe, iconer, navne, anføres, musikalsk begavet opbygning soundtracks eller i hvilken som helst musikalsk begavet og / eller audiovisual produktioner såsom en hinde, fjernsyn røbe sig, annonce website videogame, eller anden medier instruktion, uden skrevet samtykke af Afbrænde Overlevende Helt gennem Den Jord, Inc. Det må du gerne ikke afhænde den BSTTW Give ild Sikkerhed Klæde heri indbefattet den BSTTW Give ild Sikkerhed CD uden skrevet samtykke af Afbrænde Overlevende Helt gennem Den Jord, Inc. Al afskrivning, kopierer, videresælge eller handlende i den BSTTW Give ild Sikkerhed CD er nøje forbudt. Indeværende inkluderer skaber eksemplarer i den BSTTW Give ild Sikkerhed CD oven på jeres personlig, professional eller kompagni CD ROM CDA DVD DVD R, hvilken som helst skema i magnetisk eller optisk opbevaring medier, eller i hvilken som helst måde anset for ikke på sin plads af Afbrænde Overlevende Helt gennem Den Jord, Inc. ifølge indeværende aftalen, national og international love. Selv om jer blive opmærksom på hvilken som helst uden beføjelse hjælp eller distribution i den BSTTW Give ild Sikkerhed Brochure og / eller BSTTW Give ild Sikkerhed Cd, jer skal straks informere Afbrænde Overlevende Helt gennem Den Jord, Inc. skriftligt henne ved den henvende listet.

32 BSTTW Lone Star Ranch Drive #102 Conroe, Texas 77302

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 JO ÆLDRE DU ER, JO FLERE RETTTIGHEDER 8 SAGSBEHANDLERE, PÆDAGOGER OG ANDRE VOKSNE 14

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Neonatalklinikken Juliane Marie Centret Rigshospitalet. Se på mig. jeg taler til dig! Se og forstå dit for tidligt fødte barn

Neonatalklinikken Juliane Marie Centret Rigshospitalet. Se på mig. jeg taler til dig! Se og forstå dit for tidligt fødte barn Neonatalklinikken Juliane Marie Centret Rigshospitalet Se på mig jeg taler til dig! Se og forstå dit for tidligt fødte barn 1 INDHOLD Se på mig jeg taler til dig! Se på mig jeg taler til dig!...3 Tingene

Læs mere

Gode råd til dig, der har en teenager

Gode råd til dig, der har en teenager Gode råd til dig, der har en teenager Indhold Vær enige... 3 Brug hinanden... 3 Alle de andre må!... 4 Sladder... 5 Rygter... 5 Nu vi taler om aftaler... 6 Aftaler mellem forældre i klassen... 6 Klasseaftaler

Læs mere

ADFÆRDSPROBLEMER HOS HUNDE

ADFÆRDSPROBLEMER HOS HUNDE ADFÆRDSPROBLEMER HOS HUNDE I denne pjece kan du læse om symptomerne på nogle af de mest almindelige adfærdsproblemer, som hunde kan lide af og om, hvad du kan gøre for at forsøge at afhjælpe dem. Foto:

Læs mere

BLIV DIN EGEN OMSORGSFULDE FORÆLDER

BLIV DIN EGEN OMSORGSFULDE FORÆLDER BLIV DIN EGEN OMSORGSFULDE FORÆLDER BEHOV FOR SELVREALISERING At opnå sine mål. Realisere og udvikle specielle potentiale og kompetencer. Højdepunktsoplevelser, spiritualitet. BEHOV FOR ANERKENDELSE Alle

Læs mere

Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed

Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed Salg eller videre salg af denne publikation er ikke tilladt Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær

Læs mere

Undgå brand - ansvaret er også dit

Undgå brand - ansvaret er også dit Undgå brand - ansvaret er også dit Forebyggelse er sund fornuft Når man bor i en lejlighed, er det ikke sikkert, man tænker over, at man selv har et ansvar for at undgå brand. På de følgende sider finder

Læs mere

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE D E M E N S og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE Rådgivnings- og kontaktcentret for demensramte og pårørende Kallerupvej Odense Forord I 2002 etablerede Alzheimerforeningen

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Kristendommens søjler

Kristendommens søjler Kristendommens søjler 1 - Troen 2 Der er kun én Gud 2 Fælles udgangspunkt for kristne, jøder og muslimer 2 Kristnes tro på én Gud 2 Hvad er et menneske? 3 Hvad mener kristne med ordet nåde? 4 Jesus Kristus

Læs mere

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ 1 DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ af Barbara Berger (Copyright Barbara Berger 2000/2009) 2 Indhold Introduktion 3 De Mentale Love / Måden sindet fungerer på - Loven om at tanker opstår 4 - Loven

Læs mere

børneret.nu Børn har ret!

børneret.nu Børn har ret! børneret.nu Børn har ret! en billedbog om børns rettigheder DUI-LEG og VIRKE FNs Børnekonvention Børn har ret - en billedbog om børns rettigheder Tekst: Hans Stavnsager Redaktion: Simon Bauer, DUI-LEG

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG Bydelsmødrene bringer håb og forandring i andre kvinders liv Bydelsmødrenes Landsorganisation www.bydelsmor.dk Indholdsfortegnelse HVORDAN

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Udgiver: Mediaboost, design og kommunikation www.mediaboost.dk T: 7572 0010. Ansvh. redaktør: Lene Brøndum

Indholdsfortegnelse. Udgiver: Mediaboost, design og kommunikation www.mediaboost.dk T: 7572 0010. Ansvh. redaktør: Lene Brøndum Indholdsfortegnelse Når skaden er sket, introduktion........... 3 Hvad sker der, og hvad gør vi nu........... 4 Personlige papirer, hvordan får vi dem igen...... 5 Advokatens råd................... 6 Forsikringsbranchens

Læs mere

ER DU EL-SIKKER? 5._6. SPÆNDING, BRAND OG GEAR ER DU EL-SIKKER?

ER DU EL-SIKKER? 5._6. SPÆNDING, BRAND OG GEAR ER DU EL-SIKKER? ER DU EL-SIKKER? SPÆNDING, BRAND OG GEAR ER DU EL-SIKKER? 5._6. Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Sikkerhedsstyrelsen i samarbejde med Elmuseet. Materialet er støttet af Undervisningsministeriets

Læs mere

JEG KAN LIDE AT KENDE HISTORIEN BAG MENNESKET

JEG KAN LIDE AT KENDE HISTORIEN BAG MENNESKET Kompashuset ApS, Klavs Nebs Vej 25, 2830 Virum Tlf 45 83 92 83, ka@kompashuset.dk, www.kompashuset.dk JEG KAN LIDE AT KENDE HISTORIEN BAG MENNESKET En fortælling om at arbejde med ældrepleje Af Kirstine

Læs mere

Hvordan kommer man i Himlen?

Hvordan kommer man i Himlen? Hvordan kommer man i Himlen? Opgave Giv teenagerne nogle få minutters stilhed til at tænke over følgende spørgsmål: Hvis du kunne gå hen til Jesus og stille ham ét spørgsmål, som han straks ville svare

Læs mere

Mikkel og Line får stråler

Mikkel og Line får stråler Mikkel og Line får stråler En bog for børn om at få strålebehandling Aarhus Universitetshospital Onkologisk Afdeling D Stråleterapien Mikkel og Line får stråler Denne bog handler om Mikkel og Line. De

Læs mere

Stil ind på et foto af en afdød

Stil ind på et foto af en afdød Kapitel Stil ind på et foto af en afdød Du er på besøg hjemme hos en af dine venner, og går forbi et billede, der hænger i entréen. På billedet ses en nydelig dame og lige da du passerer billedet, tænker

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser

HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser INTRODUKTION Alle har en historie at fortælle. Oftest giver en personlig historie os et billede af, hvem den fortællende

Læs mere

hvordan støtter jeg bedst mine børn?

hvordan støtter jeg bedst mine børn? hvordan støtter jeg bedst mine børn? 1 Denne pjece er skrevet til dig, der har en alvorlig fysisk sygdom, og som har børn, der er teenagere eller i 20 erne. Den giver en række forslag til, hvad du kan

Læs mere

Sig Nej - Lær, hvordan du får sagt fra i tide. Anita Hummelshøj Mikkelsen Professionel person- og relationsudvikler

Sig Nej - Lær, hvordan du får sagt fra i tide. Anita Hummelshøj Mikkelsen Professionel person- og relationsudvikler Sig Nej - Lær, hvordan du får sagt fra i tide Anita Hummelshøj Mikkelsen Professionel person- og relationsudvikler Forside: Povl Anker Buhl Grafisk tegnestue Korrektur: Buttle Sprog & Formidling Illustration:

Læs mere

Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler

Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Etnisk ung 1 Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Fortællinger om familiekonflikter fra unge med minoritetsbaggrund 2 Alle unge har ret til et liv uden pres og trusler Etnisk Ung Etnisk Ung

Læs mere