Burn Survivors Throughout The World, Inc. Børn Give ild Sikkerhed Brochure

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Burn Survivors Throughout The World, Inc. Børn Give ild Sikkerhed Brochure"

Transkript

1 Burn Survivors Throughout The World, Inc. Børn Give ild Sikkerhed Brochure Give ild Sikkerhed Opdragelse Nemlig Børn Opspare Lever Hjælp Give ild Sikkerhed Herhjemme, Skole & Arbejde Copyright 2004 Burn Survivors Throughout The World, Inc.

2 skader. Hej, Mig benævne er Tommy. Hvad er jeres benævne? Jeg er den antal sig hund firefighter. Burn Survivors Throughout The World, Inc. (BSTTW) har anmodede mig hen til hjælp belære jer omkring give ild sikkerhed. Give ild Sikkerhed er nok så betydelig i afholder give ild og afbrænde Nemlig jer og jeres forældre læse den brochure jer vil hitte mange afbildninger. Opfordre jeres forældre hen til optage den afbildninger altså jer kunne hjælp jeres crayons hen til kolorere sig. Jer kunne ligeledes opfordre jeres forældre hen til dataoverføre og optage Burn Survivors Throughout The World, Inc. Fire Safety Coloring Book. Indeværende vil indrømme jer hen til nyde sjov kolorit den afbildninger og samtidig hen til lære omkring give ild sikkerhed. Al mulig år næsten 100,000 børn opståen give ild. Give ild hidføre ejendele beskadige, skader og endeligt. Omkring firefighters omkomme al mulig år prøver hen til opspare folk at er i en give ild.

3 Igangsætning give ild er nok så livsfarlig. Sikre give ild sikkerhed love er er rutineret herhjemme og skole. Den er nok så betydelig nemlig jer hen til høre jeres forældre og lærere. Lave hvad du er fortalt nemlig rask nemlig eventuel under en give ild bor. Indeværende vil hjælp jer lære hvor hen til rolig afgå jeres hus eller skole. Selv om der er en give ild, gøre bekendtskab med jeres slægt eller lærere udenpå henne ved den speciel opstille at jeres forældre eller lærere nyde udpeget. Den bedst måde hen til ikke blive en bedragne hen til en give ild er hen til lære hvor hen til ikke opståen give ild. Den BSTTW Børn & Ung Teen s Give ild Sikkerhed Brochure er blevet beregnet på hjælp jer og jeres slægt hen til lære hvor omkring give ild sikkerhed. Give ild sikkerhed lærer jer lærer jer, jeres slægt og bekendte at blive give ild sikker og opholde sig en længe liv.

4 Kolorere den Give ild altså han er beredvillig hen til lave hans opgave.

5 Sikkerhed I Den Køkken Firefighter Tommy Beder om Jer Hen til Huske Den Næste: 1. Hvor koge i den køkken, altid nyde en voksen hos jer. 2. Jer burde ikke leg i den køkken. 3. Lave Ikke tage til hatten pans. De kan hed og afbrænde jeres legeme. 4. Lave Ikke bære hed drikker eller hed næring. Indrømme jeres forældre, broder og afdelingssygeplejersken hen til lave at nemlig jer. 5. Lave Ikke blive nær den microwave hvor den er vendte oven på. 6. Nyde jeres forældre, ældre broder eller afdelingssygeplejersken holde den hed næring og drikker op fra den microwave nemlig jer.

6 Sikkerhed Hvor Nydelse Vi alle, selv forældre, kunne lide nød afbrænde af hed næring og hed drikker. Firefighter Tommy Beder om Jer Hen til Huske Den Næste: 1. Al hed næring burde Ikke være oven på den enden på legen den bord. 2. Lave Ikke indslag hed drikker eller næring. Indeværende er fordi sig kunne påhvile jer og andre. Indeværende kunne hidføre en afbrænde skade eller endeligt. 3. Indrømme jeres næring hen til afkøle nemlig 2-3 minutter i nærværelse af nydelse. Indeværende vil hindre jer af afbrænding jeres mund.

7 Sammenknytte Den Numre oven på den Give ild Lastbil Nemlig Mom eller Dad hen til behage optage indeværende side. Sammenknytte den numre oven på den give ild lastbil og selv om jer ville gerne jer kunne kolorere den give ild lastbil.

8 Bad Sikkerhedsforanstaltninger Firefighter Tommy Beder om Jer Hen til Huske Den Næste: 1. Altid lade jeres moder eller fader kende at jer ville gerne hen til holde en bad i nærværelse af i går i den bad. 2. Lave Ikke foretage en undersøgelse af den bad uden en forældre i den rum. 3. Jer burde opfordre jeres forældre, ældre broder eller afdelingssygeplejersken hen til opstille 2 eller 3 tommer i kold vand i den bad i nærværelse af tilføjer den hed vand. Selv om den hed vand er løbe ind i den bad først, den plastik og / eller metal dele i den bad kunne ophold hed i lang tid selv om kold vand er tilføjede senere. Selv om den vand er ligeledes hed og jer slippe ind den bad, jer kunne afbrænde jer legeme. 4. I nærværelse af fik i den bad, indrømme jeres forældre, ældre broder eller afdelingssygeplejersken hen til belære jer hvor

9 Bad Sikkerhedsforanstaltninger hen til overhøre den temperatur i den vand. Indeværende er gennemstegt af dipping jeres albue i den vand nemlig nogle få andenstemmer. 5. Jer burde altid postere den igen i den bad. Herom jer vil være i den afkøle vand. Indeværende vil hjælp jer hindre afbrænde. 6. Lave Ikke opstille nok så hed vand i den bad. Nok så hed vand kunne hidføre en afbrænde. 7. Aldrig nogen sinde Roughhouse i den bad. Jer eller nogen ellers kunne komme noget til.

10 Ryge Opdager Firefighter Tommy Beder om Jer Hen til Huske Den Næste: 1. EN ryge opdager er nok så betydelig. 2. Ryge opdager afgøre jer der er ryge i nærværelse af en give ild afbrænde ude af kontrol. 3. Sikre at en voksen prøver den ryge opdager ofte. Mange ryge opdager operere med en akkumulator. Den ryge opdager akkumulator burde være erstattet halvårlig. Hvor den akkumulator dør den ryge opdager vil ikke i orden. 4. Lave du har en ryge opdager udenpå den ligge arealer i jeres hjem? 5. Høflig opfordre en voksen hen til ren jeres ryge opdager ordentligt.

11

12 Undgå Elektrisk Afbrænde Firefighter Tommy Beder om Jer Hen til Huske Den Næste: 1. Aldrig nogen sinde afgå afdækket elektrisk telegrammer og telegrammer afdækket. 2. Jer burde altid afbryde al elektrisk indretning og indrømme den artikler hen til afkøle i nærværelse af anbringelse sig bortrejst i en sikker opstille. 3. Lave Ikke opstille hvilken som helst papirer, beklædning, håndklæde tissues eller hvilken som helst genstand det vil sige flammable oven på elektrisk hidsig eller elektrisk og luft komfur. 4. Lave Ikke indslag elektrisk telegrammer og telegrammer. 5. Lave Ikke opstille elektrisk telegrammer eller telegrammer i jeres mund. Indeværende kunne hidføre en nok så skadelig afbrænde og eventuelt endeligt.

13

14 Cigaret, Fyrtøj & Passer til Firefighter Tommy Beder om Jer Hen til Huske Den Næste: 1. Selv om jer hitte ordret cigaret hvor som helst i eller udenpå Lave Ikke indslag sig. Opfordre en voksen hen til opstille den cigaret ud altså en give ild gør ikke lægge for. 2. Lave Ikke leg hos passer til. 3. Selv om jer hitte passer til eller fyrtøj, jer burde afgøre en voksen. 4. Som ikke har bekendte hvem leg hos passer til eller fyrtøj. De må opståen give ild, nedbryde hjem, såre dem selv og mange andre. Den er bedst hen til udeblive af sig. 5. Selv om jo andre leger hos passer til eller fyrtøj jer burde afgøre en voksen. Indeværende må opspare mange lever og ejendele.

15

16 Eventuel Sprængning Firefighter Tommy Beder om Jer Hen til Huske Den Næste: 1. Opfordre jeres forældre selv om du har en luft eller elektrisk komfur, arnested eller hidsig i den hus. Selv om man mener ja, og jer lugt luft LAVE IKKE Lukke op for DEN LYSER ELLER ALT Det vil sige Elektrisk. Indeværende kunne hidføre en give ild. 2. Komme ud STRAKS. 3. HIDKALDE 911 Udefra DEN HUS.

17 Eventuel Sprængning afgå den hus eller opførelse. Sig slægt medlem eller pågældende i den hus eller opførelse burde lede gerning den give ild afdeling.

18 Give ild Afholder Drikkepenge Firefighter Tommy Beder om Jer Hen til Huske Den Næste: 1. Øvelse gør mester. Jer og jeres slægt burde agte den udgang i den hjem i tilfælde af en give ild. Al medlemmer i den slægt burde skik nogle få anderledes veje hen til rolig afgå den hjem. Jer skal ligeledes lære den bedst måde hen til afvente den give ild selv om jer kan ikke slippe ud af den hjem under en give ild. 2. Altid nyde det vil sige 1 autoslukker oven på hver jorde i den hus. Indeværende kunne hjælp jer hen til bringe fra koncepterne en ringe give ild. 3. EN ryge opdager burde være i al mulig rum i den hus. 4. Den er betydelig hen til bare holde sig pajamas og aften og hjælp ark og beklædning at er lavet af hus. 5. Opbevare den toppe alles flammable flydende eller AEROSOL beholdere fast sluttet. Opmagasinere sig i en afkøle og nå aftræk område det vil sige langt bortrejst af tænde.

19 Nødsituation Fremgangsmåde I tilfælde af EN Give ild Firefighter Tommy Beder om Jer Hen til Huske Den Næste: 1. Jer og jeres slægt skal arte en Slippe bort Agte og skik den agte mangedobbelt. 2. Altid lægge til rette 2 veje op fra den hjem i tilfælde af en give ild. Indeværende vil indrømme jer en bedre chance for indlevering den hjem rolig.

20 Nødsituation Fremgangsmåde I tilfælde af EN Give ild 3. Når først du er op fra den hjem LAVE IKKE gå tilbage i. Jer skal vent udenpå nemlig jeres slægt og den firefighters. 4. Hvor jer høre den ryge opdager jer burde afgå den hjem. Mangedobbelt folk lave ikke se efter den give ild indtil den give ild bliver ligeledes kraftig og de kunne ikke afgå den hjem. 5. For at undgå den ryge jer skal ophold nær den jorde. Trække i en kryberi holdning lige den pågældende i den skildring. 6. Få luft igennem en anti-afholdsmand klæde det vil sige afdækker jeres mund og næse. 7. Selv om der er en give ild og / eller ryge blokning den udgang, jer skal lukke den dør. Opstille en klæde omkring den det nederste af den dør og den jorde. Indeværende vil hjælp aftage den ryge af nær forestående i den rum. Selv om der er en give ild og / eller ryge blokning den udgang, jer skal lukke den dør. Opstille en klæde

21 Nødsituation Fremgangsmåde I tilfælde af EN Give ild omkring den det nederste af den dør og den jorde. Indeværende vil aftage den ryge af nær forestående i den rum. Selv om jer kunne hitte en sikker udgang, jer burde afgå den hjem. Selv om jer kan ikke slippe bort hidkalde den give ild afdeling og vent. 8. Selv om du er i en rum at har en rude holde sig parat den rude men lave ikke lukke op sig hvis ikke den rum er fyldte hos ryge. Afvente den firefighter hen til hjælp jer afgå.

22 Nødsituation Fremgangsmåde I tilfælde af EN Give ild 9. Selv om den give ild er ringe og ikke elektrisk, prøve anbringelse sig ud hos en autoslukker eller vand 10. Lave Ikke prøve hen til bringe fra koncepterne en stor eller kraftig give ild. Selv om den give ild er kraftig eller stor, sig ville være sikker nemlig jer og den slægt tage afsted den hjem og hidkalde den give ild afdeling. Prøve ikke hen til indånde den ryge og gases. Den ryge kunne hidføre endeligt.

23

24 Hvad Hen til Lave Nemlig EN Pågældende Hvem Lide nød EN Afbrænde Skade? Firefighter Tommy Beder om Jer Hen til Huske Den Næste: 1. Den pågældende det vil sige oven på give ild burde Stop, HENLÆGGE og GYNGE SDR ). Den skildring nedenstående vil hjælp jer hen til lære hvor hen til lave at. Selv om den pågældende kan ikke SDR, så er der ikke mere jer burde hjælp hen til Stop, HENLÆGGE og Gynge. Indeværende vil hjælp hen til opspare en mennesker liv. 2. Efter den give ild er ude efter selv om du har gang i nærværelse af den paramedics komme, jer burde slå koldt vand i blodet den afbrænde hos masser af kold vand. Langsomt hælde afkøle vand oven på den afbrænde arealer i den legeme nemlig minutter. Eventuel i den beklædning er stak hen til den skadet pågældende, lave ikke prøve hen til ophæve sig.

25 Hvad Hen til Lave Nemlig EN Pågældende Hvem Lide nød EN Afbrænde Skade? 3. Lukke den legeme hos en ren ark eller håndklæde og blive umiddelbar lægebehandling. 4. Lave Ikke opstille fløde ointments disinfectants, smør oils og is. 5. Lave Ikke opstille alt oven på den afbrænde område bortset en ren ark.

26 Nedenstående jer vil hitte den BSTTW Give ild Sikkerhed Liste BFSC ). Den BFSC har mange spørgsmål. Den spørgsmål og svar vil hjælp belære jer og jeres slægt hvad jer Burde og Burde Ikke lave. Firefighter Tommy beder om jer hen til behage optage den BSTTW Give ild Sikkerhed Liste. Så er der ikke mere jer og jeres forældre, broder og afdelingssygeplejersken burde få samling på, læse og besvare hver

27 og al mulig afhøre. Næste, al i jer burde se efter selv om der er hvilken som helst IKKE svar. Selv om jer hitte ikke svar behandle hos jeres forældre altså jer kunne lære hvad burde være udmattet opstille hen til lave den opgave og skabe den svare ja. Af i orden med samt jeres forældre, broder og afdelingssygeplejersken, jer kunne opbevare en give ild sikker hjem. BSTTW Give ild Sikkerhed Liste Besvare den liste hos jeres forældre og komme efter selv om jeres hjem er give ild sikker. BSTTW Give ild Sikkerhed Liste YES NO 1. Gør jeres hjem nyde ryge og give ild alarmer oven på hver jorde? 2. Lave du har det vil sige 1 autoslukker oven på al mulig jorde i jeres hjem? 3. Selv om du har en garage, lave du har en autoslukker i jeres garage? 4. Gør den prima jorde i jeres hjem nyde en gennemslag monoxide skræk? 5. Lave jeres forældre indskrive den akkumulatorer i den ryge og give ild alarmer når først pr måned? 6. Gør hver sig i jeres elektrisk afløb mangle flere to artikler stik i sig? --- Se på al i jeres elektrisk afløb i nærværelse af jer besvare indeværende afhøre. 7. Lave den ledninger oven på noget af jeres indretning bære mærke af slitage? --- Indeværende er nok så betydelig fordi slidt elektrisk ledninger kunne hidføre en give ild. 8. Er hvilken som helst elektrisk ledninger overdækket af rugs eller gå i lag med hen til jorde eller vægge? --- Indeværende kunne beskadige den elektrisk ledninger. 9. Gør den arnested nyde en raster og den lys nyde ejerne? 10. Lave du har en arnested i jeres hjem? 11. Selv om ja hen til afhøre #10, gør den arnested nyde en raster? 12. Er passer til og fyrtøj holdt op fra nå til i ringe børn? 13. Er al flammable flydende i hjemmet holdt i luft sammenspist beholdere? 14. Er benzin beholdere oplagt udenpå i den hus? 15. Er aviser og olieagtig laser ordentligt opstillet i? 16. I den køkken, er jeres gryde ejerne, håndklæde, og anden flammable artikler bortrejst af den komfur? 17. Lave jer forældre blive inde den køkken samtidigt med at de koge

28 næring? 18. Lave du har en autoslukker i den køkken? YES NO 19. Lave jer forældre stop jer selv om jer prøve hen til leg i den køkken hvor næring er er koge? 20. Lave du har en ryge opdager udenpå den ligge arealer i jeres hjem? BSTTW Give ild Sikkerhed Liste Fortsat YES NO 21. Er den afdeling omkring den vand hidsig ordentlig og ren? 22. Er jeres grundlag garage, og attic nå organiserede og renset ofte? 23. Selv om en slægt medlem ryge, gør han / hun ryge hjælp den askebæger? 24. Selv om en slægt medlem ryge, gør han / hun ikke ryge i den leje? 25. Selv om du har ryge i hjemmet lave de altid opstille den cigaret, cigar og piber ud? --- Jer kunne opståen en give ild selv om jer lave ikke opstille den cigaret, cigar eller pibe ud i en sikker måde. Den sikker måde er hen til altid hjælp den askebæger. 26. Lave jo og skik den Stop, Henlægge, og Gynge? 27. Gør jeres slægt nyde en Slippe bort Agte tage afsted den hjem i tilfælde af en give ild? 28. Lave jer og den slægt skik den Slippe bort Agte sammen det vil sige sig gang pr måned? 29. Lave du har nødsituation foretage en opringning numre mærkat oven på jeres telefon? Den Slægt Er Sikker & Udenpå Den Hjem

29 Jer kunne lære flere omkring give ild sikkerhed af kolorit den BSTTW Give ild Sikkerhed Kolorit Skrift og bede om jeres moder og fader spørgsmål. Opfordre jeres forældre hen til dataoverføre den BSTTW Give ild Sikkerhed Kolorit Skrift henne ved Selv om du har hvilken som helst spørgsmål eller savn opbakning jer kunne henvende sig til BSTTW by at by telephone at or and by mail at: BSTTW Lone Star Ranch Drive #102 Conroe, Texas USA En hel information hvis eller af Burn Survivors Throughout The World, Inc. (BSTTW) burde ikke være tolket nemlig Lægeundersøgelse Advis Diagnosis eller Kur. Nemlig Lægeundersøgelse Advis Diagnosis eller Kur, behage se efter en bevilget helbred og eller mental helbred omhu levere.

30 BSTTW ville gerne hen til tak den næste individer og selskaber nemlig den hjælp hver sig tilbød hen til BSTTW under den instruktion i den BSTTW Give ild Sikkerhed Brochure. Michael Appleman: BSTTW CEO nemlig den Engelsk affattelse, afbildninger og den værk i den BSTTW Give ild Sikkerhed Brochure. Nguyen Thi Dieu Tran: BSTTW Director Viet Nam, BSTTW Underdirektør nemlig hjalp opføre den BSTTW Give ild Sikkerhed Brochure.. Delores Lekowski: BSTTW Volunteer og CEO i Den Såre Englenes, nemlig indtagelse skille ad i skaber den BSTTW Give ild Sikkerhed Brochure.

31 COPYRIGHT OG TILLADER INFORMATION Al opbygning, designe, iconer, musik, navne, affattelse, anføres soundtracks, al anden arbejdsmateriale og information er bevilget hen til Afbrænde Overlevende Helt gennem Den Jord Inc., ligeledes kendt som BSTTW. Afbrænde Overlevende Helt gennem Den Jord, Inc. beholder 100% ejerskabet & copyright. Det må du gerne hjælp den information og sang i den BSTTW Give ild Sikkerhed Brochure og BSTTW Give ild Sikkerhed CD nemlig slægt og opdragende formål. Det må du gerne ikke mangfoldiggøre den BSTTW Give ild Sikkerhed CD uden den skrevet samtykke af Afbrænde Overlevende Helt gennem Den Jord, Inc. Det må du gerne ikke hjælp hvilken som helst information, designe, iconer, navne, anføres, musikalsk begavet opbygning soundtracks eller i hvilken som helst musikalsk begavet og / eller audiovisual produktioner såsom en hinde, fjernsyn røbe sig, annonce website videogame, eller anden medier instruktion, uden skrevet samtykke af Afbrænde Overlevende Helt gennem Den Jord, Inc. Det må du gerne ikke afhænde den BSTTW Give ild Sikkerhed Klæde heri indbefattet den BSTTW Give ild Sikkerhed CD uden skrevet samtykke af Afbrænde Overlevende Helt gennem Den Jord, Inc. Al afskrivning, kopierer, videresælge eller handlende i den BSTTW Give ild Sikkerhed CD er nøje forbudt. Indeværende inkluderer skaber eksemplarer i den BSTTW Give ild Sikkerhed CD oven på jeres personlig, professional eller kompagni CD ROM CDA DVD DVD R, hvilken som helst skema i magnetisk eller optisk opbevaring medier, eller i hvilken som helst måde anset for ikke på sin plads af Afbrænde Overlevende Helt gennem Den Jord, Inc. ifølge indeværende aftalen, national og international love. Selv om jer blive opmærksom på hvilken som helst uden beføjelse hjælp eller distribution i den BSTTW Give ild Sikkerhed Brochure og / eller BSTTW Give ild Sikkerhed Cd, jer skal straks informere Afbrænde Overlevende Helt gennem Den Jord, Inc. skriftligt henne ved den henvende listet.

32 BSTTW Lone Star Ranch Drive #102 Conroe, Texas 77302

Burn Survivors Throughout The World, Inc. Give ild Sikkerhed Kolorit Skrift

Burn Survivors Throughout The World, Inc. Give ild Sikkerhed Kolorit Skrift Burn Survivors Throughout The World, Inc. Give ild Sikkerhed Kolorit Skrift Hej, Mig benævne er Tommy. Hvad er jeres benævne? Jeg er den antal sig hund firefighter. JEG opfordre jer hen til lære omkring

Læs mere

Burn Survivors Throughout The World, Inc. Give ild Sikkerhed Brochure

Burn Survivors Throughout The World, Inc. Give ild Sikkerhed Brochure Burn Survivors Throughout The World, Inc. Give ild Sikkerhed Brochure Give ild Sikkerhed Opdragelse Nemlig Voksen Teens Opspare Lever Hjælp Give ild Sikkerhed Herhjemme, Skole & Arbejde Copyright 2004

Læs mere

BRUGSVEJLEDNING SEERS 3 Section Couch

BRUGSVEJLEDNING SEERS 3 Section Couch BRUGSVEJLEDNING SEERS 3 Section Couch Modellen: ST3557, ST3567, ST3558, ST3568, ST3559, ST3569 SM3550, SM3560 INHOLD 1. GENERELLE ADVARSLER FORSIGTIGHEDSREGLER 2. HVOR HEN TIL HJÆLP a. HJUL ORDNING b.

Læs mere

Om mol 15. udkast. Ida Åkerstrøm Knudsen

Om mol 15. udkast. Ida Åkerstrøm Knudsen Om mol 15. udkast Af Ida Åkerstrøm Knudsen 2013 1. EXT. UDENFOR S HUS - DAG Mathias (19) går ned af en vej med rækkehuse. Han tager et brev op af lommen ser på adressen. Så stopper han ved huset med det

Læs mere

Elkedel Brugsanvisning

Elkedel Brugsanvisning Tillykke med købet af denne elkedel! Læs venligst brugsanvisningen omhyggeligt, inden elkedelen tages i brug, og gem brugsanvisningen til fremtidig brug. Elkedel Brugsanvisning Model: MK-17S17C Sikkerhedsforanstaltninger

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Salmer: Hinge kl.9: 458-462/ 467-37,v.5-671 Vinderslev kl.10.30: 458-462- 178/ 467-37,v.5-671 Dette hellige evangelium

Læs mere

Ismaskine BRUGSANVISNING. Model nr V, 50/60Hz Kapacitet: 0,5 liter

Ismaskine BRUGSANVISNING. Model nr V, 50/60Hz Kapacitet: 0,5 liter Ismaskine Model nr. 1664 220-240V, 50/60Hz Kapacitet: 0,5 liter BRUGSANVISNING 1 Vigtige sikkerhedsforanstaltninger. Ved brug af elektriske apparater er det vigtigt at overholde grundlæggende sikkerhedsforanstaltninger,

Læs mere

KØLESKAB WASCO K85A BRUGSANVISNING

KØLESKAB WASCO K85A BRUGSANVISNING KØLESKAB WASCO K85A BRUGSANVISNING Generel beskrivelse af køleskabet 1. Topplade 2. Termostat 3. Låg til grønsagsskuffe 4. Justerbar fod 5. Indsats til æg 6. Dørhylde 7. Flaskeholder 8. Flaskehylde Transport

Læs mere

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far Skrevet af: Nicole 31oktober 2005 Surfer med far Kan du huske, da du fortalte mig om din tur ved stranden? Jeg kunne godt lide at høre om din oplevelse og tænkte, at du måske gerne vil huske, hvad du fortalte

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 7. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 7 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 7. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 7 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 7 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 7 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge7_sund og stærk.indd 1 06/07/10 11.24 Uge 7 l Sund og stærk Det er tidligt

Læs mere

Stereohovedtelefoner MEDION LIFE P69066 (MD 84091) Betjeningsvejledning

Stereohovedtelefoner MEDION LIFE P69066 (MD 84091) Betjeningsvejledning Stereohovedtelefoner MEDION LIFE P69066 (MD 84091) Betjeningsvejledning Indhold 1. Om denne vejledning... 4 1.1. Advarselssymboler og signalord, der anvendes i denne brugsanvisning... 4 2. Korrekt anvendelse...

Læs mere

atelier dit hund barns Andrea McHugh Sådan hjælper du dine børn med at tage sig af deres hund

atelier dit hund barns Andrea McHugh Sådan hjælper du dine børn med at tage sig af deres hund dit barns hund atelier dit hund barns Andrea McHugh Sådan hjælper du dine børn med at tage sig af deres hund Fø rst udgivet i England 2007 af Hamlyn, a division of Octopus Publishing Group Ltd Copyright

Læs mere

Vi besøger farmor og farfar

Vi besøger farmor og farfar Vi besøger farmor og farfar Vi sidder alle omkring bordet og spiser aftensmad. Far, mor, Ulrik, mig og mejeristeleven, som bor oppe på det lille værelse oppe under taget på mejeriet. - Hvad med at køre

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere

beslutning p l a n f o r s a m ta l e o m 4.1 for samtale om beslutning, og der fastsættes afbryde råd givningen.

beslutning p l a n f o r s a m ta l e o m 4.1 for samtale om beslutning, og der fastsættes afbryde råd givningen. p l a n f o r s a m ta l e o m 4.1 beslutning Denne plan for samtalen vil være relevant, når rådgiver og klient i fællesskab vurderer, at motivationen og kendskabet til egen rygning skal styrkes, før der

Læs mere

Den gamle kone, der ville have en nisse

Den gamle kone, der ville have en nisse 1 Den gamle kone, der ville have en nisse Der var engang en gammel kone, der gerne ville have en nisse. Hun havde slidt og slæbt alle sine dage, og nu havde hun sparet sammen til at få sit eget hus. Det

Læs mere

Max s Håndvaskeskole Lærerens manual. Max s Håndvaskeskole

Max s Håndvaskeskole Lærerens manual. Max s Håndvaskeskole Max s Håndvaskeskole Lærerens manual Max s Håndvaskeskole Sæt kryds ud for de aktiviteter, hvor man bør vaske hænder bagefter og forklar hvorfor. Før du spiser Når du har været på toilettet Når du har

Læs mere

INSTRUKTØRKURSUS ØV DIG TIL HVER ENESTE GANG LAD VÆRE AT REGNE MED, AT DET HELE SIDDER PÅ RYGRADEN.

INSTRUKTØRKURSUS ØV DIG TIL HVER ENESTE GANG LAD VÆRE AT REGNE MED, AT DET HELE SIDDER PÅ RYGRADEN. UNDERVISNING 1 Forberedelse. 2 Musikken. 3 Step Sheet. 4 Program for en danseaften. 5 Evaluering. 6 Vær altid opmærksom på. 7 Planlægning af en sæson. 8 Etik på dansegulvet. 9 Mine gode råd. 1 Forberedelse

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING SIDE 1

LÆRERVEJLEDNING SIDE 1 INDLEDNING Elever i børnehaveklasse til og med 4. klasse lærer sammen om brandsikkerhed. Elever lærer om brandtrekanten, røgalarmer, evakueringsplaner, at kravle under røgen og komme ud, og det nummer

Læs mere

NyCigaret.dk. NyCigaret er resultatet af mange års forskning og udvikling af produktet.

NyCigaret.dk. NyCigaret er resultatet af mange års forskning og udvikling af produktet. NyCigaret.dk Med NyCigaret bliver du FRI for : Røg : Lugt : Tjære : Kulilte: Askebægre : Dårlig ånde : Lightere Ryg NyCigaret hvor du vil NyCigaret simulerer røg. NyCigaret kan man ikke kæderyge på NyCigaret

Læs mere

PRIORITERINGS SPILLET

PRIORITERINGS SPILLET PRIORITERINGS SPILLET Prioriteringsspillet er en overskuelig og afslappende måde at sætte gang i diskussionerne om, hvad der betyder noget for jer som par og forældre. Formålet er, at I finder ud af, hvad

Læs mere

CITRUS JUICER CJ 7280 DANSK

CITRUS JUICER CJ 7280 DANSK CITRUS JUICER CJ 7280 DANSK DA H A G B F E C D 3 SIKKERHED OG OPSÆTNING Inden ibrugtagning bedes du læse brugsanvisningen grundigt igennem. Følg alle sikkerhedsanvisninger for at undgå skader som følge

Læs mere

Rosportssangen Tilegnet Fredericia Roklub af Laue

Rosportssangen Tilegnet Fredericia Roklub af Laue Sanghæfte Rosportssangen Tilegnet Fredericia Roklub af Laue Mel.: Fra Arild s Tid drog ud paa farten. Vi Rosportsfolk er raske Gutter, vor Krop har Solens gyldne Lød, og vi af Kraft og Sundhed strutter,

Læs mere

1 INT. INDLEDNING LÆGEKONTOR DAG OLIVER(30) sidder ved et bord. Overfor sidder LÆGE 1 (40) i en stol, mens LÆGE 2 (40) står ved siden af.

1 INT. INDLEDNING LÆGEKONTOR DAG OLIVER(30) sidder ved et bord. Overfor sidder LÆGE 1 (40) i en stol, mens LÆGE 2 (40) står ved siden af. 1 1 INT. INDLEDNING LÆGEKONTOR DAG (30) sidder ved et bord. Overfor sidder LÆGE 1 (40) i en stol, mens LÆGE 2 (40) står ved siden af. LÆGE 1 Ja, Oliver, vi kan forstå, at du er ved at gå tilbage til dine

Læs mere

PRIORITERINGS SPILLET

PRIORITERINGS SPILLET PRIORITERINGS SPILLET Dette sæt indeholder: 3 identiske sæt prioriteringskort Lidt sticky tack Instruktionen, du sidder med i hånden. Prioriteringsspillet er en overskuelig og afslappende måde at sætte

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING SIDE 1

LÆRERVEJLEDNING SIDE 1 INDLEDNING Da Timon og Pumba opdager, at deres yndlingsferiested er blevet skadet af forurening, lærer de, hvordan de kan være Safety Smart i forbindelse med miljøet. Elever i børnehaveklasse til og med

Læs mere

Vedrørende inspektion af dele af modtagelsen i Vestre Fængsel og Vestre Hospital

Vedrørende inspektion af dele af modtagelsen i Vestre Fængsel og Vestre Hospital FOLKETINGETS OMBUDSMAND Gammeltorv 22, 1457 København K Telefon 33 13 25 12. Telefax 33 13 07 17 Personlig henvendelse 10-15 Københavns Fængsler Vigerslev Allé 1 Postboks 701 2450 København SV Dato: J.nr.:

Læs mere

Tænk som en indbrudstyv Indbrudstyve kan hurtigt se om et hus har stået tomt i flere dage. Der er nemlig afslørende tegn. Eksempelvis at der er helt

Tænk som en indbrudstyv Indbrudstyve kan hurtigt se om et hus har stået tomt i flere dage. Der er nemlig afslørende tegn. Eksempelvis at der er helt Stop tyven Stop tyven: Her er de tips, indbrudstyvene ikke vil have, du kender Er du bange for indbrud i dit hus? Du kan gøre rigtig meget for at skræmme tyvene væk eller at gøre deres ærinde ekstra besværligt

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 5 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge5_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 11.23 Uge 5 l Verden omkring

Læs mere

ET-XC40A 230VAC - 12VDC - Gas Absorbing køleboks Brugsanvisning

ET-XC40A 230VAC - 12VDC - Gas Absorbing køleboks Brugsanvisning ET-XC40A 230VAC - 12VDC - Gas Absorbing køleboks Brugsanvisning VIGTIGT Læs denne vejledning nøje, inden køleboksen monteres og tages i brug. Kontakt forhandleren, hvis der måtte være yderligere spørgsmål.

Læs mere

PAform 14201/ Copyright ProKomm, 1997, All rights reserved

PAform 14201/ Copyright ProKomm, 1997, All rights reserved Adfærd side 1 Point 1..tror ikke, at du har forstand på det du laver..vil gerne løse mine opgaver i fællesskab med andre..skal nok hjælpe til - selv om jeg næsten ikke har tid..synes der gerne må ske noget

Læs mere

ZappBug Oven 2. Brugermanual. Vigtigt! Læs Advarsler før ovnen tages i brug SIKKER, GENNEMPRØVET BEKÆMPELSE

ZappBug Oven 2. Brugermanual. Vigtigt! Læs Advarsler før ovnen tages i brug SIKKER, GENNEMPRØVET BEKÆMPELSE ZappBug Oven 2 Brugermanual Vigtigt! Læs Advarsler før ovnen tages i brug SIKKER, GENNEMPRØVET BEKÆMPELSE 1 ! Vigtige oplysninger om sikkerhed Information Alle sikkerhedsoplysninger skal overholdes, når

Læs mere

Babys Søvn en guide. Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn?

Babys Søvn en guide. Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn? Babys Søvn en guide Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn? Små børn har behov for meget søvn, men det er bestemt ikke alle, der har lige let ved at overgive

Læs mere

FORHOLDSREGLER OG ALMENE PÅBUD

FORHOLDSREGLER OG ALMENE PÅBUD FORHOLDSREGLER OG ALMENE PÅBUD DANISH Dette apparat må udelukkende anvendes til at opbevare fødevarer, enhver anden anvendelse regnes for at være farlig og fabrikanten kan ikke drages til ansvar for eventuelle

Læs mere

VÆRD AT VIDE OM TÆNDER

VÆRD AT VIDE OM TÆNDER VÆRD AT VIDE OM TÆNDER 13 18 ÅR Information fra Tandplejen Brøndby Tandplejer Charlotte Østergård Eshtehardi Tandbørstning Brug en blød børste - og en lille klat fluortandpasta. Fluor styrker tændernes

Læs mere

Party-tip. disneyjunior.dk. DisneyJunior.co.uk. Disney

Party-tip. disneyjunior.dk. DisneyJunior.co.uk. Disney Party-tip DisneyJunior.co.uk ø Bed dine venner om at klæde sig ud som pirater til partyet! Så kan du uddele priser for bedste piratudklædning! Rul invitationen, som du udskrev fra denne side, sammen, og

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 Uge 23 Emne: Min krop Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge23_minkrop.indd 1 06/07/10 11.41 Uge 23 l Min krop Hipp har det bedre og nyser ikke

Læs mere

Tillykke med dit fravalg af almindelig rygning, og velkommen til simuleret rygning, en lugtfri anderledes måde at ryge på.

Tillykke med dit fravalg af almindelig rygning, og velkommen til simuleret rygning, en lugtfri anderledes måde at ryge på. NyCigaret.dk Med NyCigaret bliver du FRI for : Røg : Lugt : Tjære : Kulilte: Askebægre : Dårlig ånde : Lightere Ryg NyCigaret hvor du vil NyCigaret simulerer røg, ved at omdanne luft til damp NyCigaret

Læs mere

TERRASSEVARMER 600 W

TERRASSEVARMER 600 W TERRASSEVARMER 600 W ART NR 350145 EAN NR 5709133350451 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG ADVARSLER Terrassevarmeren kan blive varm ved brug. Rør ikke gitteret og hold børn og husdyr på sikker afstand. Denne terrassevarmer

Læs mere

R-sætninger (Risikoangivelser) 1

R-sætninger (Risikoangivelser) 1 R-sætninger (Risikoangivelser) 1 De R-sætninger, der i medfør af 13, nr. 7, litra b, skal påføres etiketten, skal anføres med det nedenfor nævnte ordvalg. Kombineres flere sætninger skal det ske på den

Læs mere

Eriks Mad og Musik 27. november 2010 Julekonfekt og julegodter

Eriks Mad og Musik 27. november 2010 Julekonfekt og julegodter Eriks Mad og Musik 7. november 00 Julekonfekt og julegodter Havregrynskugler 0 g smør spsk kakao 00 g flormelis 00 g havregryn ½ dl piskefløde evt. et par dråber mandelessens (eller tsk vanillesukker)

Læs mere

Omvendt husker jeg fra gamle dage, da der fandtes breve. Jeg boede i de varme lande, telefonen var for dyr. Så jeg skrev

Omvendt husker jeg fra gamle dage, da der fandtes breve. Jeg boede i de varme lande, telefonen var for dyr. Så jeg skrev 1 Prædiken til Kr. Himmelfart 2014 på Funder-siden af Bølling Sø 723 Solen stråler over vang 257 Vej nu dannebrog på voven 392 Himlene Herre 260 Du satte dig selv Er du der? Er der sommetider nogen, der

Læs mere

Kombucha INSTRUKTIONER. Inden du begynder

Kombucha INSTRUKTIONER. Inden du begynder INSTRUKTIONER Inden du begynder Kombucha-moderen er tørret og skal aktiveres. Opbevar kombucha-moderen i køleskab indtil aktivering. Aktiveringsprocessen tager 10-28 dage. Se instruktionerne herunder.

Læs mere

NEWS R98. Batterier. Bestyrelsen. Ejerforeningen Sundby Ovef{b'ev Årgang 2005 nr. 3 Den 20. april 2005

NEWS R98. Batterier. Bestyrelsen. Ejerforeningen Sundby Ovef{b'ev Årgang 2005 nr. 3 Den 20. april 2005 NEWS Ejerforeningen Sundby Ovef{b'ev Årgang 2005 nr. 3 Den 20. april 2005 R98 Endnu en forringelse af servicen fra R98. Med udgangen af 2004 er R98 holdt op med at vaske affaldscontainerne gratis. (Vi

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 5 - Rygning

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 5 - Rygning 1. Det kradser i halsen Issa: Hvad? Er det der egentlig dine cigaretter? Simon: Nej, jeg ryger ikke. Det er nok Martin fra min klasses. Han er begyndt at ryge igen. Issa: Er der ellers mange fra din klasse,

Læs mere

Glide stykke og nålerør

Glide stykke og nålerør Glide stykke og nålerør Mens vi venter på at lejerne tørre, kan vi passende gå videre med et par småting på pan en. (Den anden chassis halvdel.) Når bilen er samlet, er der erfaring for at pan en rent

Læs mere

Lydhørhed. Tålmodig. Spilleregler i en god gruppe. Taler vi om det samme? Workshop, Den Sociale Højskole, 9. juni 2008

Lydhørhed. Tålmodig. Spilleregler i en god gruppe. Taler vi om det samme? Workshop, Den Sociale Højskole, 9. juni 2008 Spilleregler i en god gruppe Workshop, Den Sociale Højskole, 9. juni 2008 Taler vi om det samme? Lydhørhed Tålmodig Taler vi om det samme? Tålmodig Lydhørhed Taler vi om det samme? Tålmodig Lydhørhed Taler

Læs mere

Velkommen. sidste runde

Velkommen. sidste runde Velkommen sidste runde Spørgsmål om ekstraopgaven og et par oplysninger Mail v /Niels Adressebog Opret ny Tilføj til adressebog fra en modtaget mail Vedhæfte filer Signatur Lave egne mapper Indsætte billeder

Læs mere

Lektion 1 BIBELEN ER GUDS ORD

Lektion 1 BIBELEN ER GUDS ORD Lektion 1 MÅL Børnene skal lære, at Bibelen er Guds ord og indeholder Guds budskab til os. En af måderne Gud taler til os på er gennem sit ord. TIL LEDEREN I denne sæson sætter vi fokus på Bibelen og brug

Læs mere

Ordsprog og talemåder

Ordsprog og talemåder Ordsprog og talemåder Navn: Klasse: Hvad er forskellen? Når vi taler eller skriver, bruger vi nogle gange andre vendinger og sætninger til at forklare, hvad vi egentlig mener. Disse kaldes ordsprog eller

Læs mere

TERRASSEVARMER HN Brugervejledning

TERRASSEVARMER HN Brugervejledning TERRASSEVARMER HN 12356 Brugervejledning Læs denne brugervejledning omhyggeligt, før terrassevarmeren tages i brug. Gem brugervejledningen, så du senere kan slå op i den. Pak terrassevarmeren ud og kontroller,

Læs mere

d) Vær opmærksompå risikoen for beskadigelse af ansigt, hænder og fødder.

d) Vær opmærksompå risikoen for beskadigelse af ansigt, hænder og fødder. ADVARSEL SIKKERHED a) Kanttrimmerem må ikke overlades til børn eller umyndige unge, bortset fra unge, som er i lære og under opsyn af fagfolk. b) Der må ikke komme nogen indenfor en radius af 5 meter,

Læs mere

Registreringsskema 3-årige børn

Registreringsskema 3-årige børn Registreringsskema -årige børn PILOT > REGISTRERINGSSKEMA > Error! Reference source not found. 1 Skelnen af sproglyde Dato: INDEN DU GÅR I GANG Beskrivelse af testen Denne del siger noget om barnets evne

Læs mere

Hvordan kommer man i Himlen?

Hvordan kommer man i Himlen? Hvordan kommer man i Himlen? Opgave Giv teenagerne nogle få minutters stilhed til at tænke over følgende spørgsmål: Hvis du kunne gå hen til Jesus og stille ham ét spørgsmål, som han straks ville svare

Læs mere

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar Amors tjener Første udkast Af Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM Efter en ide af Shahbaz Sarwar Benjamin Dahlerup (2013) Dette manuskript må ikke produceres uden forudgående aftale

Læs mere

HOT AIR HAIRSTYLER HS 5522 DANSK

HOT AIR HAIRSTYLER HS 5522 DANSK HOT AIR HAIRSTYLER HS 5522 DANSK G F E A B C D 1 2 3 3 DANSK 05-08 4 SIKKERHED Sikkerhed Bemærk venligst følgende informationer, når du tager apparatet i brug: 7 Apparatet er kun beregnet til hjemmebrug.

Læs mere

MANUAL TIL IS MASKINE

MANUAL TIL IS MASKINE MANUAL TIL IS MASKINE VIGTIGE SIKKERHEDSANVISNINGER Læs hele vejledningen grundigt før brug. Tag stikket ud af stikkontankten før montering, adskillelse, eller rengørelse af dele. Børn bør ikke bruge denne

Læs mere

En mand på hotellet har fået et fremmedlegeme i halsen, han kan ikke tale.

En mand på hotellet har fået et fremmedlegeme i halsen, han kan ikke tale. En mand på hotellet har fået et fremmedlegeme i halsen, han kan ikke tale. A: Fjerner fremmedlegemet med to fingre, ringer 112 og starter Hjerte-Lunge-Redning. B: Giver 5 hårde slag mod ryggen og giver

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Gør dine slides så enkle som muligt. Brug billeder frem for tekst og bullets. Fokuser på et tema pr. slide og suppler dette tema med et billede.

Gør dine slides så enkle som muligt. Brug billeder frem for tekst og bullets. Fokuser på et tema pr. slide og suppler dette tema med et billede. Med afsæt i din passion og dit mål formulerer du tre nøglebudskaber. Skriv de tre budskaber ned, som er lette at huske, og som er essensen af det, du gerne vil formidle til de involverede. Du må maks.

Læs mere

Regionshospitalet Randers Kvalitetsafdelingen Kvalitetskonsulent: Stefanie Andersen April 2015. Skyggeforløb af patienter med ondt i maven

Regionshospitalet Randers Kvalitetsafdelingen Kvalitetskonsulent: Stefanie Andersen April 2015. Skyggeforløb af patienter med ondt i maven Skyggeforløb af patienter med ondt i maven 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Hvad er skyggemetoden?... 3 Fremgangsmåde... 3 Resultater... 4 Den faktiske ventetid... 4 Oplevelsen

Læs mere

KERAMISK VARMEBLÆSER 1500 W

KERAMISK VARMEBLÆSER 1500 W KERAMISK VARMEBLÆSER 1500 W ART NR 330347 EAN NR 5709133330415 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG. SIKKERHEDSANVISNINGER Læs brugermanualen grundigt igennem før brug. Varmeblæseren må kun tilsluttes 230V. Opbevares

Læs mere

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål.

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Film og spørgsmål Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Spørgsmål til 2 sider af samme sag Nikolajs version Hvad tænker

Læs mere

Information til patienten. Udmalkning. Hospitalsenheden Vest Obstetrisk afdeling Herning og Holstebro

Information til patienten. Udmalkning. Hospitalsenheden Vest Obstetrisk afdeling Herning og Holstebro Information til patienten Udmalkning Hospitalsenheden Vest Obstetrisk afdeling Herning og Holstebro Udmalkning - hvornår og hvor ofte? Hvis dit barn ikke har suttet, indenfor de første 6 timer efter fødslen,

Læs mere

REVIDERET SPROGVURDERINGSSKEMA

REVIDERET SPROGVURDERINGSSKEMA REVIDERET Til sprogvurdering af børn i børnehaveklassen 1 Rim: Find de to ord, der lyder ens INDEN DU GÅR I GANG Beskrivelse af testen Denne test siger noget om barnets lydlige opmærksomhed. Det skal du

Læs mere

Virker kloakken ikke?

Virker kloakken ikke? Virker kloakken ikke? 2/3 Du ejer selv en del af kloaksystemet når du ejer et hus. Vi har erfaret, at kun de færreste grundejere er bevidste om, at kloaksystemet er en helt naturlig del af huset ligesom

Læs mere

Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse!

Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse! Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse! Da jeg modtog plastkassen med lodder, ur, nøgle og pendul så jeg at skiven ikke havde det godt! Malingen

Læs mere

Startpakke-small Dansk manual. Startpakke-small-dansk-2015-v01 Side 01

Startpakke-small Dansk manual. Startpakke-small-dansk-2015-v01 Side 01 Startpakke-small Dansk manual Startpakke-small-dansk-2015-v01 Side 01 Denne startpakke indeholder: Væskebeholder m. udskiftelig brænder USB oplader 650mah Batteri Vægoplader 1 x væskebeholder m. udskiftelig

Læs mere

Formålet med aftenen

Formålet med aftenen 327 event / larmende lydaften / Side 1 af 6 [ LARMENDE LYDAFTEN ] Introduktion til denne aften Dette er et event, det betyder, at der ikke er en Samtale, eller en Fortælling, der er heller ingen Gør, der

Læs mere

Virker kloakken ikke?

Virker kloakken ikke? Virker kloakken ikke? 2/3 Å r h u s V a n d V i r k e r k l o a k k e n i k k e? 2 0 1 0 Du ejer selv en del af kloaksystemet når du ejer et hus. Vi har erfaret, at kun de færreste grundejere er bevidste

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 19. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1. Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 19. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1. Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12. Kursusmappe Uge 19 Emne: Nørd Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12.10 Uge 19 l Nørd Det har sneet igen, og alle de H er, der var

Læs mere

Noter til forældre, som har mistet et barn

Noter til forældre, som har mistet et barn Noter til forældre, som har mistet et barn En vejledning til forældre, som har mistet et barn Udgivet af Forældreforeningen VI HAR MISTET ET BARN At miste et barn er noget af det sværeste, man kan blive

Læs mere

6. Kapitel Handling. Læs fjerde afsnit på side 90

6. Kapitel Handling. Læs fjerde afsnit på side 90 SYVENDE TRIN: Vi bad Ham ydmygt fjerne alle vore fejl. 6. Kapitel Handling Læs fjerde afsnit på side 90 Efter din ihærdige indsats med trinnene fra 4 6 er du nu blevet i stand til at føre din beslutning

Læs mere

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/ Uge 11 Emne: Dyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge11_dyr.indd 1 06/07/10 12.02 Uge 11 l Dyr Hipp og Hopp står under træet. Det er koldt, og de fryser. De

Læs mere

Min Gud er en stor, stor Gud -2

Min Gud er en stor, stor Gud -2 Min Gud er en stor, stor Gud -2 Min Gud er min Konge! Mål: At lære børnene, at Gud er vores konge og forsørger. Han ønsker at regere i os. Tekst: 1. Kongebog 17, 6-16 (Elias og enken i Sarepta). Visualisering:

Læs mere

Husorden. for. Ørbyvang RKE

Husorden. for. Ørbyvang RKE for Ørbyvang RKE E-mail: kab@kab-bolig.dk - Hjemmeside: www.kab-bolig.dk Side 1 af 6 GENERELT En boligafdeling med mange beboere kan sammenlignes med et miniaturesamfund. I bliver mere eller mindre afhængige

Læs mere

Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse

Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse 25. august 2005 Før du går i gang med at udfylde skemaet, skal du læse følgende igennem: Tag dig tid til at læse både spørgsmål og svarmuligheder godt igennem.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Instruktionsmanual for TEK-ZW1005

Instruktionsmanual for TEK-ZW1005 Instruktionsmanual for TEK-ZW1005 Forsigtig: Læs venligst denne manual før du bruger produktet. Sikkerhedsadvarsel 1. Sørg for at bruge apparatet i overensstemmelse med hvad der står i denne manual, og

Læs mere

STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING

STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING - 1 - VIGTIGE SIKKERHEDSFORSKRIFTER Ved brug af et elektrisk apparat skal grundlæggende sikkerhedsforskrifter altid følges, herunder følgende: LÆS ALLE INSTRUKTIONER

Læs mere

ARRGH! ARRGH! nr. 1, januar 2008

ARRGH! ARRGH! nr. 1, januar 2008 ARRGH! ARRGH! nr. 1, januar 2008 Velkommen til det første nummer af ARRGH! Tidsskriftet blev født i et vedvarende anfald af middelmådighed, et sjældent talent eller mangel på samme, som ikke nyder den

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Brugervejledning. Kedel. Instruktioner inden ibrugtagning. Opbevar venligst denne brugervejledning til fremtidig reference.

Brugervejledning. Kedel. Instruktioner inden ibrugtagning. Opbevar venligst denne brugervejledning til fremtidig reference. Brugervejledning Kedel Instruktioner inden ibrugtagning. Opbevar venligst denne brugervejledning til fremtidig reference. 1. Vigtige instruktioner Læs disse instruktioner omhyggeligt, før du bruger apparatet

Læs mere

Gentofte og fjernvarmen

Gentofte og fjernvarmen Gentofte KOMMUNE og fjernvarmen Undervisningsmodul 3 Fra skraldespand til radiator Varmen kommer fra vores affald Nede under jorden i Gentofte Kommune ligger der en masse rør. I de rør løber der varmt

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

Konica Minolta Industri Instrumenter. Sikkerheds foranstaltninger

Konica Minolta Industri Instrumenter. Sikkerheds foranstaltninger Konica Minolta Industri Instrumenter Sikkerheds foranstaltninger Sikkerhedssymboler Følgende symboler anvendes i denne håndbog, der har til formål at forhindre uheld som resultat af en ukorrekt brug af

Læs mere

Mikkel og Line får stråler

Mikkel og Line får stråler Mikkel og Line får stråler En bog for børn om at få strålebehandling Aarhus Universitetshospital Onkologisk Afdeling D Stråleterapien Mikkel og Line får stråler Denne bog handler om Mikkel og Line. De

Læs mere

2 Arrangøren har ret til at begrænse antallet af deltagere. En sådan begrænsning skal dog meddeles, når arrangøren udpeges.

2 Arrangøren har ret til at begrænse antallet af deltagere. En sådan begrænsning skal dog meddeles, når arrangøren udpeges. FORMÅLET MED MESTERSKABET Formålet med et nationalt eller internationalt mesterskab i langtidspiberygning er at lade enkeltpersoner og/eller hold konkurrere om at ryge længst muligt på en pibe uden at

Læs mere

Velkommen til udstillingen. Team Jensen, DMK Team Jensen, DMK

Velkommen til udstillingen. Team Jensen, DMK Team Jensen, DMK Velkommen til udstillingen Velkommen til udstillingen Denne folder vil give dig en kort præsentation af hvordan tingene på en udstilling som denne foregår. Skulle du have spørgsmål eller vil du gerne vide

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 25 2010

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 25 2010 Fælles info Sol, varme solcreme og skygge. Høj sol, blå himmel og bare tæer i sandalerne... Husk derfor at smøre børnene med solcreme om morgenen. Børnene må gerne selv tage solcreme med, så I selv kontrollerer

Læs mere

Velkommen til Sølager HUSORDEN. Gældende for afdelingerne på Sølager: Buen, Spidsen og Udsigten

Velkommen til Sølager HUSORDEN. Gældende for afdelingerne på Sølager: Buen, Spidsen og Udsigten Velkommen til Sølager HUSORDEN Gældende for afdelingerne på Sølager: Buen, Spidsen og Udsigten På Sølager bor du ikke alene, derfor er der en husorden, der gør det nemmere at bo mange sammen. Medarbejderne

Læs mere

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013 Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg Ansøgt om beløb 0 Lei pr. måned Bevilget beløb 2012 400 Lei i alt Bevilget beløb Apr. 2013 500 Lei Bevilget beløb Sep. 2013 500 Lei

Læs mere

OBS: Denne annonce er kun et lille eksempel - Denne annonce er kun et lille eksempel

OBS: Denne annonce er kun et lille eksempel - Denne annonce er kun et lille eksempel Læs annoncer Kærester - Venner - Sex - og meget mere... Mærke 00 Den optimistiske fyr OBS: Denne annonce er kun et lille eksempel - Denne annonce er kun et lille eksempel Jeg er en optimistisk hiv-smittet

Læs mere

Generelle sikkerhedsforanstaltninger Dansk

Generelle sikkerhedsforanstaltninger Dansk Dansk 1 1 Generelle sikkerhedsforanstaltninger 1.1 Om dokumentationen Den oprindelige dokumentation er skrevet på engelsk. Alle andre sprog er oversættelser. De forholdsregler, der er beskrevet i dette

Læs mere