Statusmøde - DSKH Bestyrelsesmøde nr. 4

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Statusmøde - DSKH Bestyrelsesmøde nr. 4"

Transkript

1 Side 1 af 11 Tilstede: Ingrid Wawra, Jeanette Maglegaard, Charlotte Yde, Malene V. Larsen, Britta ludvigsen, Merete Klinkvort og Joakim Larsen Introduktion Med bestyrelsens statusmøde tages udgangspunkt i de mål og delmål, som tidligere er blevet formuleret i DSKH (se Bilag 2). Formålet er at følge op på, hvor langt vi er nået i DSKH og definere de opgaver, som bør udføres for at de resterende mål og delmål kan blive opfyldt. Bestyrelsen anvender denne rådslagning som forberedelse til den række møder med udvalgene, som bestyrelsen har besluttet at afholde i 2. halvdel af 2007 (se referat fra BM nr. 3 på DSKH s hjemmeside). Vi har behov for mere fokus på brugerne af homøopati, deres ønsker og behov. Vi ved hvad medlemmerne ønsker - dette er formuleret i de nyeste visioner. 1 Vi mangler at vide, hvad vores patienter ønsker. Vi har behov for at vide, hvad brugerne ønsker; dette bør fremgå meget tydeligere af vores forening. Overordnet set vil dette styrke DSKH. 1 Se Bilag 2, Bestyrelsens beretning, 2006

2 Side 2 af 11 Gennemgang af delmål I Bilag 1 står en opsummering og punktopstilling af de delmål, som bestyrelsen ønsker opfyldt for at kunne nå målene af Delmål 1: Kontakt til politikere og journalister (Se Bilag 2 for de samlede mål og delmål) Patientforening: Politisk set er det et stort fortrin at have en patientforening. Politikkerne lytter ikke til behandlerne, da disse som udgangspunkt er egen-profit orienterede og derfor principielt ikke er neutrale. Når patienterne derimod taler, så er politikkerne nødt til at lytte til deres behov og krav. DSKH vil stå væsentligt stærkere med en patientforening, og vores brugere, vores patienter bør alle tilbydes medlemskab. En patientforening er en støtteforening for den fælles sag det er at være homøopat og patient. Det kan ikke være en dyr sag, for så gider folk ikke (f.eks. 100,- om året) De fleste af brugerne af homøopati vil formodentlig kun være medlemmer, så længe de er patienter og en patientforening er aktuel for dem. Men der bør også være mulighed for frivillige bidrag på girokortet. Delmål 2: Konference om klassisk homøopati Dette delmål nedprioriteres indtil videre til fordel for opnåelsen af de øvrige. Delmål 3: Profilering af DSKH i Sundhedsrådet DSKH har været repræsenteret i hovedbestyrelse, behandlerforening, RAB udvalg, brobygningsgruppe og været suppleant ved flere SRAB møder. Vi har aktivt bistået 2 foreninger med RAB ansøgninger ved deltagelse i møder med Sundhedsstyrelsen og de pågældende foreninger.

3 Side 3 af 11 Vi har fortsat repræsentation i de ovennævnte grupper/udvalg. Antallet af repræsentanter til SRAB møderne blev kraftigt skåret ned for 2 år siden, og derfor har SR indført en ny procedure, hvor formøder og hurtig tilbagemelding fra møderne har gjort det mindre væsentligt at have en repræsentant til selve mødet. Det er til gengæld meget vigtigt at møde op til formøderne, så vi har mulighed for at få punkter sat på dagsordenen. Møderne afholdes oftest på samme dag som øvrige møder i SR regi. Optagelsesudvalget tager sig af RAB registreringer og er på den måde en gruppe omkring RAB spørgsmål. DSKH bør invitere SR og de øvrige KAM foreninger til nogle af vores seminarer for at styrke vore åbenhed og imødekommenhed. Dermed kan vi tilføje KAM miljøet viden om klassisk homøopati, noget, som virkelig mangler. Delmål 4: Samarbejde med SKH DSKH og SKH er i foråret 2007 blevet enige om, at koordinere vores internationale seminarer, så de ikke ligger samtidig og dermed undgår unødig konkurrence. Begge parter sørger for at invitere hinandens hhv. medlemmer og elever. DSKH vil følge de af ECCH udlagte faglige krav for optagelse, som skolerne må følge, hvis eleverne skal godkendes af de respektive nationale foreninger. Det er kurserne og uddannelsen, som blåstemples, ikke skolerne. Erfaringen viser, at det tager 5-6 år at implementere kravene fra ECCH. Denne proces skal sættes i gang, så DSKH kommer med på det af ECCH forventede uddannelsesniveau. Optagelseskrav skal opdateres på hjemmesiden. Målsætninger for mødet med Skoleuddannelsesudvalget og optagelsesudvalget: - Harmonisering af uddannelse i hele Europa - Skoleuddannelsesudvalget ser på rækken af ECCH-kriterier og guidelines for dette - Supervision og kliniktræning under uddannelse o DSKH bør udarbejde en supervisorliste, som skolerne kan benytte sig af. o Samtidig bør skolerne kraftigt opfordres til at benytte denne mulighed.

4 Side 4 af 11 Delmål 5: Forskning Vi skal have mere materiale om forskning på hjemmesiden. Opfordring til alle om at sende interessante links til hjemmesiden. Danske prøvninger bør også ligge på hjemmesiden. Forslag til GF: Bestyrelsen sender forslag til GF om vedtægtsændring: at skille forskning og farmaci ad i to separate udvalg. MYMOP: Bør anvendes som værktøj til at indsamle kvantitative data til undersøgelse af, i hvor høj grad homøopati virker. Det vil være værdiskabende for patienten at opleve at behandlingen bliver afsluttet og afrundet vha. f.eks. MYMOP. - Det nye forskningsudvalg kan lægge op til, at vi anvender MYMOP skemaet som dokumentation udadtil for vores behandlingsform. - Under introduktion til ECCH guidelines med Petter Viksveen til efteråret introduceres også MYMOP. - MYMOP introduceres til Skolernes elever, når DSKH er ude og profilere foreningen. VIFAB: De tager ikke udenlandsk forskning i betragtning men kun dansk forskning. Forskningsforslag: undersøge effekten af den kombination af behandlinger, som patienter typisk anvender (se Bilag 3 for referat af sidste møde i Forskningsforum). Dokumentation: For alle KAM er gælder: - Internationalt er dokumentation af KAM er ikke god nok. Det der kan dokumenteres bør dokumenteres. Udenlandsk dokumentation er helt fint. Årsagen er at brugerne skal kende indholdet af den vare de kender. - Klageudvalg. Hvor klager patienterne? Der skal være en tydelig henvisning til klageorganet på hjemmesiden. - Kvalitetskontrol: skal helst være ekstern, gerne noget i form af ISO certificering. Til den kan f.eks. anvendes MYMOP-skemaet. Vi har på sigt brug for at undersøge hvilke muligheder vi har for kvalitetskontrol. En tidligere LNS formand var i gang med at udarbejde et system. Han arbejdede professionelt med ISO certificering. Spørgsmålet bør tages op i SR. - Underpunkter til etiske regler i forbindelse med forbrugerrådets kommentarer på VIFAB mødet (Se bilag 3). o Journaler. DSKH s etiske regler om journaler er OK.

5 Side 5 af 11 o Information til og samtykke fra patienter, som ikke er i stand til at give det. Lov om opbevaring af persondata: alle klassiske homøopater MDSKH skal være godkendte. Anvend f.eks. RAB behandler journalforside og få patienternes samtykke om, at homøopaten opbevarer patientoplysninger. De etiske regler er vigtige, fordi de bidrager til et seriøst image af homøopatien. Hvis vores fælles standard er høj, vil vi også lettere kunne blive respekteret af de konventionelle behandlere. Tillægsprodukter. Alle homøopater skal skrive om medicin mv. er inkluderet i prisen eller aftalen. Dette skal tydeligt fremgå af det materiale, som homøopaten udsender til deres patienter. Delmål 6: Organisationsudvikling Task force: Der behov for en task force, som har mandat til at besvare forespørgsler, avisartikler m.m. Dette bør være en person eller gruppe, som er indstillet på og vågen til at hurtigt og effektivt at besvare sager. Evt. skal én fra bestyrelsen have opmærksomhed på det. Ingrid melder sig. Overvejelser omkring opbygningen af task force. Skal den være et selvstændigt udvalg, eller skal det ligge under PR-udvalget, skal det være et ad hoc udvalg, som refererer direkte til bestyrelsen? Der er mulighed for at lave det som et ad hoc udvalg, som kan arbejde parallelt og sammen med PR-udvalget. I WHAW materialet står mange gode råd og retningslinier om, hvordan man forholder sig til pressen. ECCH tilbyder gratis kurser i MF m.m., som vi kan benytte os af. Malene undersøger mulighederne. ECCH workshop: DSKH afholder en ECCH-workshop til efteråret om ECCH guidelines med Petter Viksveen eller Stephen Gordon. Der er forslag om gratis adgang for task force medlemmerne og brugerbetaling for øvrige interesserede DSKH medlemmer. Disse indtægter skal dække DSKH s udgifter til seminaret. Oversættelse af ECCH guidelines: Malene har uddelegeret til Flemming og Merete. Malene er tovholder. Internettet: Homøopatiens profilering på Internettet er meget dårlig og inkonsekvent. Hvordan skal vi profilere os på nettet, div. hjemmesider? Der er behov for generel oprydning.

6 Side 6 af 11 Deltagelse på messer: Der er generel erfaring med, at det er dyrt at deltage på de store messer og pengene kommer ikke igen gennem nye patienter. I Tyskland er erfaringen, at det betaler sig at deltage i messer fordi det skaber synlighed. Messer bør overvejes som en post på budgettet til næste år. Bestyrelsen laver et forslag til budgettet. Hvad har DSKH og ECCH af erfaringer? Stand: Standen bør være opdateret med en DSKH del og en ECCH del, samt en del, som den enkelte homøopat selv kan udfylde. Opdatering af stand ligger under PR-udvalget. Hvad er status? Strategi for PR: Bestyrelsen mener, at der er behov for udarbejdelse af strategier for PR af DSKH. Folder om homøopati: Samtidig efterlyses også en fælles folder om homøopati i meget god kvalitet. Indledende kontakt til patientforeninger med det formål på sigt at få et mere indgående samarbejde. Ansvarlig: Ingrid.

7 Side 7 af 11 Bilag 1: DSKH s 11 delmål, juni 2007 Kilde: Statusmøde for DSKH s bestyrelse, juni Undersøgelse af hvad brugerne ønsker (til hjemmesiden). 2. Oprettelse af patientforening med (delmål 1, Bilag 2). a. Kontakt til andre patientforeninger. 3. Oprettelse af klageudvalg (delmål 1, Bilag 2). 4. Forslag om at adskille forskning og pharmaci i to udvalg. a. Introduktion af forskning på hjemmesiden. i. Introduktion til principperne i den Hahnemann ske prøvning. ii. Danske prøvninger på hjemmesiden. 5. Udarbejdelse af plan for dokumentation af homøopatiens virkning (delmål 5, Bilag 2). a. Introduktion af MYMOP ifm. ekstern kvalitetskontrol. i. Introduktion af MYMOP til MDSKH er. ii. Introduktion af MYMOP til skolens elever. 6. Etiske forhold: a. Videreudvikling af code of conduct for klassiske homøopater MDSKH til brug i patientklagenævn. Formålet er at beskytte patienterne og få DSKH op på internationalt niveau i forbindelse med krav til behandlerne om professionalisme. b. En folder (i høj kvalitet) med information til patienten fra DSKH, hvori det bl.a. står, i. hvorvidt medicin er inkluderet i behandlingen og at ny medicin evt. kan tilsendes for et mindre beløb, f.eks. 125,- eller 150,- Det tager lang tid at tale med patienten over telefonen samt pakke og sende midler. ii. journaler opbevares i henhold til dataloven og iii. generel information om homøopati. c. Sikring af at alle MDSKH er er godkendte ift. persondataloven. d. Udarbejdelse af patientsamtykkeerklæring ift. opbevaring af data. 7. Strategi for PR.

8 Side 8 af Oprettelse af PR-task force (delmål 6, Bilag 2). i. Udpegning af gruppe. ii. iii. Initiere uddannelse af denne gruppe. Tilmelding til presseklip, så man hver dag får tilsendt hvad der har været på de valgte søgeord. iv. ECCH workshop om håndtering af presse (delmål 1, Bilag 2). v. Oversættelse af ECCH guidelines (delmål 1 & 5, Bilag 2). 9. Forbedring af homøopatiens og DSKH s profilering på Internettet (delmål 6, Bilag 2). a. Rettelser af fejlagtige oplysninger om homøopati på danske hjemmesider. b. Færdiggørelsen af hjemmeside (se detaljer i referatet ovenfor) 10. Deltagelse på messer (delmål 6, Bilag1) a. Opdatering af DSKH s stand. Evt. en artikel i Hahnegal. 11. Introduktion til SKH om ECCH-krav. a. Skolernes implementering af disse krav. b. Introduktion af harmonisering af uddannelse i Europa. c. Introduktion af supervision og kliniktræning på skolerne. i. Udarbejdelse af supervisorliste blandt MDSKH er. d. Opdatering af optagelseskrav på hjemmesiden. 12. DSKH i Sundhedsrådet a. DSKH bør deltage i alle møder som foregår i SR regi, så DSKH s bestyrelse kan følge med i SR s arbejde og komme med relevant input. b. DSKH bør arbejde på at præge SR s fremtid ved fortsat at deltage i struktur og visions møderne. Det udsendte oplæg gennemgås i bestyrelsen og medlemmer inviteres til at deltage i debatten. c. DSKH bør præge brobygningsgruppens arbejde. Dette er endnu ikke konkretiseret. Der arbejdes i DSKH på en opfølgning af etik mødet i VIFAB, som kunne være en indledning til en standardisering af de etiske regler inden for hele KAM området. d. DSKH bør indsamle erfaringer i DSKH om RAB loven og viderebringe dem til RAB udvalget i SR.

9 Side 9 af 11 Bilag 2: DSKH Mål og delmål Kilde: Bestyrelsens beretning, 2006 Hovedmål 1. Officiel godkendelse af klassiske homøopati som en fuldgyldig behandlingsform for syge mennesker i Danmark. 2. Officiel godkendelse i Danmark af professionelle homøopater som behandlere. 3. Klassisk homøopati som en godkendt sundhedsuddannelse i Danmark. 4. DSKH som ledende organisation for homøopati og homøopater i Danmark. Delmål 1. Kontakt til politikere og journalister (2002) 2. Konference om klassisk homøopati (2004) 3. Profilering af DSKH i Sundhedsrådet. (2004) 4. Samarbejde med SKH om årlig efteruddannelse og omkring akkreditering. (2002, 2003) 5. Forskning: kontakt til samarbejdspartnere og etablering af organisation for prøvninger. (2002, 2005) 6. Organisationsudvikling: Udvikling af en aktiv organisation med udadvendte aktiviteter til medlemmer, patienter og offentlighed: Årligt besøg hos SKH, Synlighed på messer og i aviser, modernisere hjemmesiden, oversættelse af ECCH dokumenter til brug i den politiske debat. (2002, 2003)

10 Side 10 af 11 Bilag 3: Referat af mødet i Forskningsforum d. 24. maj 2007 Velkomst Helle Lønroth bød deltagerne velkommen og takkede Margrethe Nielsen fra Forbrugerrådet for at hun ville deltage i mødet. Oplæg om etik v/charlotte Yde, Dansk Selskab for Klassisk Homøopati Charlotte startede med at forklare, hvorfor alternative behandlerorganisationer interesserer sig for etiske regler, og hvorfor der er mere fokus på etiske regler på det alternative behandlingsområde i England, end der er i Danmark. Charlottes oplæg var struktureret i følgende tre emner: 1. Gennemgang af de etiske regler indenfor RAB-ordningen 2. Gennemgang af de etiske regler indenfor Sundhedsrådets organisationer 3. Sammenligning af de etiske regler i Dansk Selskab for Klassisk Homøopati og i den engelske organisation Society of Homeopaths (Society of Homoeopaths etiske regler findes på ) Charlotte konkluderede, at man i Danmark er godt i gang med at etablere etiske regelsæt, men at der måske er behov for en mere uddybendende RAB-lovgivning. Charlottes plancher vedlægges. Oplæg om etik v/ Jef Martinussen, Healer-Ringen Jef savner i RAB-lovgivningen fokus på kvalitet i behandlingen. Han mener, at drøftelsen af etik bør tage afsæt i, hvordan de alternative behandlere kan anvende etiske retningslinjer som løftestang til at hæve kvalitetsniveauet i den alternative behandling. Jeffs oplæg var struktureret efter følgende model: Sikkerhed Beskyttelse Faglighed Kvalitet Jefs plancher vedlægges. Oplæg om etik set fra forbrugernes synsvinkel v/ Margrethe Nielsen, Forbrugerrådet Margrethe startede med at oplyse, at Forbrugerrådet generelt mener at overliggeren er lavt sat i RABlovgivningen, men at det dog er et positivt skridt, at der er vedtaget en lovgivning på området. Rådet peger på følgende kritiske punkter i forhold til RAB-lovgivningen: 1. Dokumentation er ikke tilstrækkeligt beskrevet. Rådet er klar over, at ikke al alternativ behandling kan dokumenteres, men det der kan dokumenteres skal dokumenteres. Det er vigtigt for forbrugerne at kende indholdet af den vare de køber. 2. Klagesystemet mangler forbrugerrepræsentation 3. Kvalitetskontrol mangler skal helst være ekstern Med hensyn til etiske regler, mener Forbrugerstyrelsen at der er behov for beskrivelse af patientrettigheder, fx på følgende områder: Information til patienten Journalføring Informeret samtykke fra patienter der ikke selv er i stand til at give det Markedsføring (I loven om markedsføring af Sundhedsydelser savner Forbrugerrådet den paragraf om god markedsføringsskik, som kendes fra den generelle markedsføringslov) Patienter der indgår i forskningssammenhænge Tilkøbsydelser, fx køb af medicin

11 Side 11 af 11 Margrethe Nielsen oplyste, at man eventuelt kan få inspiration fra de regler om patientrettigheder, der gælder i det etablerede sundhedsvæsen. Samtidig påpegede hun dog, at reglerne i det etablerede sundhedsvæsen - set fra Forbrugerrådets synspunkt ikke i tilstrækkeligt omfang tilgodeser patienterne. Debat Der blev diskuteret forskellige muligheder for at arbejde videre med etiske retningslinjer. Herunder blev nævnt, at det er vigtigt, at organisationerne selv er initiativtagere for at sikre organisationernes ejerskab til etiske retningslinjer. Charlotte Yde vil tage emnet op i Brobygningsgruppen med henblik på at drøfte eventuel iværksættelse af initiativer på området. Nyt fra ViFAB v/ Helle Lønroth, ViFAB Helle orienterede om: ViFAB har i forbindelse med den årlige uddeling af forskningsmidler fået 12 ansøgninger, som nu vurderes i Det Strategiske Forskningsråd Ansættelse af ny medarbejder i ViFAB, som skal arbejde med forskningsrelaterede emner, herunder Forskningsforum ViFAB har indgået aftale med Aarhus Universitet om opdatering af Cochrane oversigterne på hjemmesiden ViFAB har i samarbejde med bestyrelsesmedlem Bo Christensen udarbejdet tre artikler om alternativ behandling målrettet praktiserende læger. Artiklerne vil blive publiceret i Ugeskrift for Praktisk Lægegerning ViFAB arbejder på en større revision af hjemmesidens menupunkt om alternativ behandling. ViFAB deltager i et internationalt møde i september i Norge, som omhandler formidling af viden om alternativ behandling.

Bestyrelsesmøde i DSKH

Bestyrelsesmøde i DSKH Side 1 af 10 Mødet afholdes hos Ingrid Wawra. Dagsorden er skrevet med fed, referat tilføjet med almindelig skrift. Tilstede: Malene, Charlotte, Joakim, Ingrid og Jeanette. 1. Formalia 1.2. Godkendelse

Læs mere

Hvilke fordele får du af at være medlem af DSKH? Der er 3 medlemskategorier:

Hvilke fordele får du af at være medlem af DSKH? Der er 3 medlemskategorier: DANSK SELSKAB FOR KLASSISK HOMØOPATI Kære homøopat Bestyrelsen og medlemmerne i Dansk Selskab for Klassisk Homøopati er glade for din interesse og håber at kunne byde dig velkommen som medlem i foreningen.

Læs mere

Bestyrelsesmøde i DSKH Dagsorden & Referat for møde nr. 1 Onsdag d. 28 /

Bestyrelsesmøde i DSKH Dagsorden & Referat for møde nr. 1 Onsdag d. 28 / Side 1 af 7 Mødet afholdes kl. 10:30-15:30 hos Jeanette Maglegaard, Broderskabsvej 6, Frederiksberg Dagsorden er skrevet med fed skrift, referat tilføjet med normal skrift. 1. Formalia 1.1. Konstituering

Læs mere

Resultatkontrakt 2006

Resultatkontrakt 2006 Resultatkontrakt 2006 1. Indledning...3 2. Formål, opgaver, mission og værdier...3 3. Vision...4 4. Strategi og resultatkrav/indsatsområder...7 4.1 Resultatkrav vedr. forankring og formidling af viden:...8

Læs mere

Dansk Selskab for Klassisk Homøopati

Dansk Selskab for Klassisk Homøopati Dansk Selskab for Klassisk Homøopati Nyhedsbrev Oktober 2010 Kære kolleger og medlemmer af DSKH, Vigtigt: Hahnegal udkommer ikke mere al kommunikation foregår via mail og den nye dynamiske hjemmeside.husk

Læs mere

Alternativ behandling dialogen mellem læge og patient

Alternativ behandling dialogen mellem læge og patient ALTERNATIV BEHANDLING 775 Alternativ behandling dialogen mellem læge og patient Anette I.S. Ranneries & Bo Christensen I den forrige artikel i denne serie blev de nyeste Cochrane-oversigter om effekten

Læs mere

a. Tema: Autorisationslov og ledelsesret: et etisk dilemma c. Temadrøftelse: Etik i sundhedsfremme og forebyggelse

a. Tema: Autorisationslov og ledelsesret: et etisk dilemma c. Temadrøftelse: Etik i sundhedsfremme og forebyggelse Referat Referat af møde i: Dato for møde: Etisk udvalg 22. november 2010 For referat: Dato for udarbejdelse: Karen Langvad 1. december 2010 Deltagere: Hanne Munch, Anne Marie Svenningsen, Brian Errebo-Jensen

Læs mere

Resultatkontrakt for Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling 2005

Resultatkontrakt for Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling 2005 Resultatkontrakt for Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling 2005 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Formål, opgaver, mission og værdier... 2 3. Vision... 3 4. Strategi og resultatkrav/indsatsområder...

Læs mere

Medarbejderudviklingssamtaler på Københavns Universitet

Medarbejderudviklingssamtaler på Københavns Universitet Medarbejderudviklingssamtaler på Københavns Universitet HR & Organisationsudvikling 13. marts 2008 Medarbejderudviklingssamtalen (MUS) i praksis Københavns Universitet er Danmarks største vidensvirksomhed.

Læs mere

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 17.05.13 Deltagere: Lise Hansen, Lars Nielsen, Karen Kochen, Rosa

Læs mere

Vuggestue og børnehave. Tilbuddets målgruppe. Afdelinger. 2 forældre. Fokusgruppe forældre

Vuggestue og børnehave. Tilbuddets målgruppe. Afdelinger. 2 forældre. Fokusgruppe forældre Tilsyn Anmeldt tilsyn 16.4. 2013 Asylet Skolegade 28 7400 Herning Leder: Marianne Vorre Tilsynsførende: Else Hansen Joan Dahl Nørgaard Tilsyn 2013 gennemføres som anmeldte besøg der har til formål er at

Læs mere

Forebyggelse i almen praksis og på sygehus Forebyggelse på sygehus

Forebyggelse i almen praksis og på sygehus Forebyggelse på sygehus Forebyggelse i almen praksis og på sygehus Forebyggelse på sygehus Til lederne på sygehuset Indhold DU HAR SOM LEDER EN VIGTIG OPGAVE Hvem tager sig af hvad i forebyggelsesforløbet Lederens opgaver Lederens

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 4. juni 2010 J.nr. 7-205-01-1/1/ghb REFERAT

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 4. juni 2010 J.nr. 7-205-01-1/1/ghb REFERAT Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 4. juni 2010 J.nr. 7-205-01-1/1/ghb Til Rådets medlemmer REFERAT af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedr. alternativ behandling

Læs mere

Sammendrag af SundhedsRådets historie

Sammendrag af SundhedsRådets historie Sammendrag af SundhedsRådets historie 1998 2009 Af Annemarie Goldschmidt Hvornår blev SundhedsRådet stiftet, og hvilket arbejde lå forud for stiftelsen? SundhedsRådet blev stiftet den 3. januar 1998 kl.

Læs mere

Referat. Referat. Etisk udvalg 18. februar 2011. Karen Langvad 25. februar 2011

Referat. Referat. Etisk udvalg 18. februar 2011. Karen Langvad 25. februar 2011 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Etisk udvalg 18. februar 2011 For referat: Dato for udarbejdelse: Karen Langvad 25. februar 2011 Deltagere: Brian Errebo-Jensen Jeanette Præstegaard Hanne Munch

Læs mere

Vedtægt for IDA Arbejdsmiljø

Vedtægt for IDA Arbejdsmiljø INGENIØRFORENINGEN I DANMARK 1. Navn og område Vedtægt for IDA Arbejdsmiljø Stk. 1. Stk. 2. Stk. 3. Selskabets navn er IDA Arbejdsmiljø. IDA Arbejdsmiljø er et landsdækkende, fagteknisk selskab oprettet

Læs mere

Powerpoint fra oplægget medsendes dette referat samt offentliggøres på skolens hjemmeside.

Powerpoint fra oplægget medsendes dette referat samt offentliggøres på skolens hjemmeside. Referat fra lokalt uddannelsesudvalg (LUU) For det pædagogiske område 10. maj 2011 kl. 13.00 16.00 Deltagere Hanne Nielsen, Merete Lorentsen, Vibeke Kristensen, Karin Mathiesen, Jørgen Nielsen, Jonna Lauritsen,

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Kursus for ressourcepersoner Trin 3 og 4

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Kursus for ressourcepersoner Trin 3 og 4 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Kursus for ressourcepersoner Trin 3 og 4 Dias 1 Formålet med i dag Klæde jer på til at varetage opgaven som ressourcepersoner i forbindelse med kvalitetsovervågning

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Foreningen af Kranio-Sakral Terapeuter. Den 8. oktober 2011-10-12 Kl.11.00 Æblevej 2, 3390 Hundested

Referat af bestyrelsesmøde i Foreningen af Kranio-Sakral Terapeuter. Den 8. oktober 2011-10-12 Kl.11.00 Æblevej 2, 3390 Hundested Haraldsted den 11. oktober 2011 Til stede: Thorkild, Aase, Marianne, Lisbeth webmaster: Jørgen Etisk udvalg: Lotte Messeudvalg: Susan Weber Ikke tilstede: Anne Mette, Nina (bogholder) Dagsorden 1. Valg

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 10. december 2009 J.nr /1/hbi REFERAT

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 10. december 2009 J.nr /1/hbi REFERAT Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 10. december 2009 J.nr. 7-205-01-1/1/hbi Til Rådets medlemmer REFERAT af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedr. alternativ behandling

Læs mere

Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a:

Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a: 1. MISSION Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a: Det enkelte branchearbejdsmiljøråd skal inden for rådets område bistå branchens virksomheder med

Læs mere

WEB MARKEDSFØRING FOR ALTERNATIVE BEHANDLERE. WEB markedsføring. Oplægsholder. Fyraftensmøde i DSKH. 19. Marts kl 18-21

WEB MARKEDSFØRING FOR ALTERNATIVE BEHANDLERE. WEB markedsføring. Oplægsholder. Fyraftensmøde i DSKH. 19. Marts kl 18-21 WEB MARKEDSFØRING FOR ALTERNATIVE BEHANDLERE Arrangeret af Dansk Selskab for Klassisk Homøopati. (Giver 3 RAB/ CPD points) WEB markedsføring Fyraftensmøde i DSKH 19. Marts kl 18-21 Tilmelding er nødvendigt,

Læs mere

Beskæftigelsesregion Syddanmark

Beskæftigelsesregion Syddanmark Beskæftigelsesregion Syddanmark Netværksmøde om implementering af føp/fleksreformen 13.dec. 2012 Beskæftigelsesregion Syddanmark Program for workshops 13.00-13.30: Drøftelse af opgaver og opmærksomhedspunkter

Læs mere

2. Implementering af evidensbaseret praksis:

2. Implementering af evidensbaseret praksis: Referat 16. ordinære møde i Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråd Mandag d. 21. januar, 2013 kl. 10.30 16.00 Sted Mødeleder Referent Afbud Tove Lindhardt Lena Aadal Dansk Sygeplejeråd Sankt Annæ Plads

Læs mere

1. Velkommen og intro

1. Velkommen og intro Referat for møde: Bestyrelsesmøde i Dansk Selskab for Fysioterapi For referat: Anders Lorentzen Dato for møde: 10. oktober 2018 Sted: Odeon, Odense Deltagere: Lars Henrik Larsen Afbud: Rasmus Gormsen Hansen

Læs mere

Djøfs mission er at optimere arbejdslivet for dem, der optimerer vilkårene for resten af Danmark.

Djøfs mission er at optimere arbejdslivet for dem, der optimerer vilkårene for resten af Danmark. Opdateret 17. maj 2017 God foreningsledelse i Djøf tænk længere 1. Indledning Djøf er en forening dannet af medlemmerne, og mere end 90.000 højtuddannede og kompetente mennesker har valgt at være medlemmer

Læs mere

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste Regionshuset Viborg Til Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni

Læs mere

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres.

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres. Møde den: Fredag d. 28. februar 2014, kl. 13.00-15.00 Bygning 1327, lokale 326 Ordinært LSU møde Institut for Marketing og Organisation REFERAT Deltagere: Karen Brunsø, Lone Larsen, Steffen Korsgaard,

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

DCCR. Forretningsorden for Bestyrelsen for DCCR

DCCR. Forretningsorden for Bestyrelsen for DCCR DCCR Forretningsorden for Bestyrelsen for DCCR 1 Forretningsorden 1.1 Oprettelse og ændringer Nærværende forretningsorden er oprettet i overensstemmelse med gældende vedtægter for DCCR Ændringer i forretningsordenen

Læs mere

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Det gode lokale samarbejde - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde Februar 2007 Øvrige publikationer/foldere i samme

Læs mere

Evaluering af skolens samlede undervisning samt opfølgningsplan 2014/2015

Evaluering af skolens samlede undervisning samt opfølgningsplan 2014/2015 Evaluering af skolens samlede undervisning samt opfølgningsplan 2014/2015 Hvert år opstilles en evalueringsform og metode, hvor et særligt område på Stubbekøbing efterskole evalueres. I 14/15 evaluerede

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 30. januar 2012 kl. 19.00 Sted: Fåborg, Fåborghus Deltagere: Troels Sandager, Jesper Christiansen, Connie Ibsen, Birthe Skovbjerg Jens Peter Christensen, Lars Bo Niels Jørgen Nielsen,

Læs mere

Referat fra den 6. december 2006

Referat fra den 6. december 2006 Referat fra den 6. december 2006 Mødested: Grindsted sygehus røntgenafdelingen. Engparken 1, 7200 Grindsted den 6. Dec. 2006 kl. 09.00-14.00 Fremmødte: Christian, Lars, Dorthe, Anne-Grethe, Pica, Maria

Læs mere

Uddannelsesberetning

Uddannelsesberetning Bilag 4 - Formålsbeskrivelse for uddannelsesberetningen Uddannelsesberetning Formål og beskrivelse af anvendelse Formål Uddannelsesberetningen er et formaliseret værktøj til opfølgning på Syddansk Universitets

Læs mere

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk DL-møde DL-møde... 1 1. Bordet rundt og status på aktiviteter... 3 2. Status på økonomi... 4 3. Status på LF... 4 4. Kommunikation.3 5. Status på udvalgsarbejde... 5 6. Nyt fra international... 5 7. Akutte

Læs mere

Repræsentantskabsmøde

Repræsentantskabsmøde Repræsentantskabsmøde 25. november 2015 Beretning Margit Roed dasys@dasys.dk dasys.dk 2015 et år med sygeplejefaglighed Stabilt og godt grundlag administrativt og økonomisk De planlagte 4 bestyrelsesmøder

Læs mere

i. Intern fordeling af ansvarsområder (f.eks. høringssvar) formel forretningsgang 2. Muligt fælles projekt (evt. i samarbejde med DSR?

i. Intern fordeling af ansvarsområder (f.eks. høringssvar) formel forretningsgang 2. Muligt fælles projekt (evt. i samarbejde med DSR? Referat: 17. september 2012 14. ordinære møde i Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråd Mandag d. 3. september, 2012 kl. 10.00 16.00 Sted Mødeleder Referent Lindhardt Leanne Dansk Sygeplejeråd Sankt Annæ

Læs mere

Janne Egelund Andersen, Esther Haugaard, Yvette Larsen, Bent Jensen, Birthe Munthe, Ulla Spangtoft, Kirsten Falster, Yvette Larsen, Yvonne Jørgensen

Janne Egelund Andersen, Esther Haugaard, Yvette Larsen, Bent Jensen, Birthe Munthe, Ulla Spangtoft, Kirsten Falster, Yvette Larsen, Yvonne Jørgensen Referat bestyrelsesmøde Torsdag d. 10. april 2014 kl. 17.30 Tilstede: Afbud: Referent: Janne Egelund Andersen, Esther Haugaard, Yvette Larsen, Bent Jensen, Birthe Munthe, Ulla Spangtoft, Kirsten Falster,

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK MONTAGEBUREAUET APS S AF PRIVATLIVSPOLITIK

PRIVATLIVSPOLITIK MONTAGEBUREAUET APS S AF PRIVATLIVSPOLITIK PRIVATLIVSPOLITIK MONTAGEBUREAUET APS S AF PRIVATLIVSPOLITIK Vores privatlivspolitik giver dig et tydeligt overblik over, hvordan vi behandler dine data, samt hvad du kan forvente, at vi bruger dem til.

Læs mere

For udviklings- og forskningsinteresserede sygeplejersker Hjertemedicinsk afdeling B, OUH

For udviklings- og forskningsinteresserede sygeplejersker Hjertemedicinsk afdeling B, OUH For udviklings- og forskningsinteresserede sygeplejersker Hjertemedicinsk afdeling B, OUH 2017 Anette Pedersen Oversygeplejerske Hjertemedicinsk afdeling B, OUH Adjunkt og sygeplejeforsker Hjertemedicinsk

Læs mere

Med afsæt i Hovedbestyrelsens årsplan og den igangværende foreningsudvikling var der udarbejdet dagsorden.

Med afsæt i Hovedbestyrelsens årsplan og den igangværende foreningsudvikling var der udarbejdet dagsorden. af hovedbestyrelsesmøde i Diabetesforeningen Torsdag den 19. april 2018, kl. 15.30-ca. 20.30 Sted: Diabetesforeningen, Toldbodgade 33, København Indledning fra formanden: 2018 er kommet godt fra start.

Læs mere

Strategien for den sammenhængende indsats på forebyggelses- og sundhedsfremmeområdet.

Strategien for den sammenhængende indsats på forebyggelses- og sundhedsfremmeområdet. Sundhedsstyrelsens konference: Sundhedsaftalerne arbejdsdeling, sammenhæng og kvalitet Axelborg den 2. november 2007. Strategien for den sammenhængende indsats på forebyggelses- og sundhedsfremmeområdet.

Læs mere

Referat. Møde i Boligsamarbejdet den 28/01-2015 16.30-18.30. I bestyrelseslokalet hos CIVICA, Thomas B. Thriges Gade 24, 5000 Odense C.

Referat. Møde i Boligsamarbejdet den 28/01-2015 16.30-18.30. I bestyrelseslokalet hos CIVICA, Thomas B. Thriges Gade 24, 5000 Odense C. Referat Møde i Boligsamarbejdet den 28/01-2015 16.30-18.30. I bestyrelseslokalet hos CIVICA, Thomas B. Thriges Gade 24, 5000 Odense C. Der er kommet en ny boligorganisation i Odense. Det nye boligselskab

Læs mere

Rekordstor bøde for overtrædelse af spamforbuddet

Rekordstor bøde for overtrædelse af spamforbuddet Rekordstor bøde for overtrædelse af spamforbuddet Hvad skal du være opmærksom på, når du markedsfører din virksomhed? 14. marts 2019 Københavns Byret har idømt kursusvirksomheden, Institut For Personaleudvikling

Læs mere

Daglig Ledelsesmøde, Referat

Daglig Ledelsesmøde, Referat Daglig Ledelsesmøde, Referat CISV Danmark 28.09.2017 kl. 18. 21.00 Sted CISV kontoret Forberedelse Seneste DL referat samt vedhæftede bilag Mødedeltagere Daglig Ledelse Anne med via Skype Områder 1. Evaluering

Læs mere

Sygeplejefaglige projekter

Sygeplejefaglige projekter Hæmatologisk afdeling X Sygeplejefaglige projekter - En vejledning Hæmatologisk afdeling X Sygeplejefaglige projekter Hæmatologisk afd. X Det er afdelingens ønske at skabe rammer for, at sygeplejersker

Læs mere

Er du klædt på til test? VPP

Er du klædt på til test? VPP Er du klædt på til test? Er du klædt på til test? 2 Indhold Bedre kendskab klæder dig på 3 Interviewet 4 Test er et hjælpeværktøj 5 Inden du testes 5 Interview-/testsituationen 6 Personvurdering over internettet

Læs mere

Formålet med punktet er, at præsentere elevrådsrepræsentanterne

Formålet med punktet er, at præsentere elevrådsrepræsentanterne 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat 1. Velkommen til elevrådet 2. Præsentation af Anne, som ny udskolingsleder 3. Fremlæggelse af kost og inklusionsprincippet Referat Dagsorden til skolebestyrelsesmøde

Læs mere

Tirsdag den 29. maj 2018, kl Domus Medica, Salonen

Tirsdag den 29. maj 2018, kl Domus Medica, Salonen 06.06.18 Tirsdag den 29. maj 2018, kl. 10.15-15.15 Domus Medica, Salonen Referat Til stede: Anette Hygum, Henrik Larsen, Merete Paludan, Mette Hallas, Kristoffer Marsaa, Jette Pærregaard, Per Sjøgren og

Læs mere

Spørgeskemaet er udsendt til 46 dagplejepædagoger samt dagtilbud- og afdelingsledere, hvoraf 34 har svaret (samt 1 delvis besvaret).

Spørgeskemaet er udsendt til 46 dagplejepædagoger samt dagtilbud- og afdelingsledere, hvoraf 34 har svaret (samt 1 delvis besvaret). 1 Indledning På baggrund af øget fokus på målbarhed vedrørende ydelser generelt i Varde Kommune har PPR formuleret spørgsmål i forhold til fysio-/ergoterapeut og tale-/hørekonsulenternes indsats på småbørnsområdet

Læs mere

Resultatkontrakt

Resultatkontrakt Resultatkontrakt 2010-2011 INDHOLD 1. Indledning... 3 2. Formål, opgaver, mission og værdier... 3 3. Vision... 5 4. Strategi og resultatkrav/indsatsområder... 7 4.1 Resultatkrav vedr. forankring og formidling

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Funktionsbeskrivelse Ledelsessekretariatet

Funktionsbeskrivelse Ledelsessekretariatet Funktionsbeskrivelse Ledelsessekretariatet Overordnet beskrivelse af sekretariatets arbejdsopgaver Ledelsessekretariatets overordnede formål er at servicere og administrativt understøtte UCN s øverste

Læs mere

Gæst: Ny konsulent i afdelingen Løn&Ansættelse Nicolai Kempel Sigh hilste på TR-rådet og fortalte lidt om sin baggrund.

Gæst: Ny konsulent i afdelingen Løn&Ansættelse Nicolai Kempel Sigh hilste på TR-rådet og fortalte lidt om sin baggrund. Referat af møde i: Dato for møde: TR-rådet 14. marts 2017 For referat: Dato for referat: Karen Fischer-Nielsen 28. marts 2017 Deltagere: Kirsten Ægidius (KÆ), Kirsten Thoke (KT), Charlotte Larsen (CL),

Læs mere

En kort introduktion Miljø og etik i markedsføringen

En kort introduktion Miljø og etik i markedsføringen En kort introduktion Miljø og etik i markedsføringen Baggrund Formålet med introduktionen Disse krav skal altid overholdes og husk at påstande og udsagn skal kunne dokumenteres Særlige krav til de miljømæssige

Læs mere

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014 25. marts 2014 Kommunikationsplan for Naturvejlederforeningen - udkast Forslag til konkrete tiltag, der kan sættes i værk for at føre kommunikationsstrategien ud i livet. Nedenstående tiltag skal løbende

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

Notat om karrierevejledning i den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord

Notat om karrierevejledning i den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Det Regionale Råd! 4. oktober 2007 Dorte Qvesel Dorte.Qvesel@stab.rm.dk 1-01-72-10-07 Notat om karrierevejledning i den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Baggrund Baggrunden for

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Brugerrådsmøde d. 3. september 2018 www.regionmidtjylland.dk Tema Inddragelse af pårørende Velkomst ved Birgitte Program 16.30 17.00 Oplæg om inddragelse af pårørende til demente ved Anders Møller Jensen,

Læs mere

Brugerundersøgelse Virksomheder og Jord Marts, Natur og Miljø Teknik og Miljø Århus Kommune

Brugerundersøgelse Virksomheder og Jord Marts, Natur og Miljø Teknik og Miljø Århus Kommune Brugerundersøgelse Virksomheder og Jord Marts, 2009 Natur og Miljø Teknik og Miljø Århus Kommune FORMÅL Natur og Miljø Teknik og Miljø Århus Kommune De overordnede formål med brugerundersøgelsen: 1. at

Læs mere

INSTRUKTØRNETVÆRK Måske noget for dig?

INSTRUKTØRNETVÆRK Måske noget for dig? INSTRUKTØRNETVÆRK Måske noget for dig? Instruktørnetværket er foreningens ambassadører Som instruktør får du en central rolle i Skole og Forældres organisation. Gennem kursusaktivitet på de enkelte skoler

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 21. maj 2008 J.nr. 7-205-01-1/1/HBI REFERAT

Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 21. maj 2008 J.nr. 7-205-01-1/1/HBI REFERAT Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende alternativ behandling Den 21. maj 2008 J.nr. 7-205-01-1/1/HBI Til Rådets medlemmer REFERAT af møde i Sundhedsstyrelsens Råd vedr. alternativ behandling

Læs mere

Uddannelsesberetning

Uddannelsesberetning Uddannelsesberetning Formål og beskrivelse af anvendelse Formål Uddannelsesberetningen er et formaliseret værktøj til opfølgning på Syddansk Universitets kvalitetspolitik. Uddannelsesberetningen bidrager

Læs mere

Til stede: Britta Bakkensen, Jeanette Præstegaard, Brian Errebo-Jensen, Annelene Jalving

Til stede: Britta Bakkensen, Jeanette Præstegaard, Brian Errebo-Jensen, Annelene Jalving Til medlemmerne af Etisk Udvalg 21. december 2004 j.nr. 426.80 AJ Vedr.: Referat af møde i Etisk Udvalg den 8. november 2004 Til stede: Britta Bakkensen, Jeanette Præstegaard, Brian Errebo-Jensen, Annelene

Læs mere

RESPEKT ANSVARLIG KONKURRENCE FÆLLESSKAB ENGAGEMENT. Simon Hamborg, Mads Y. Christensen, Louise Hartvig og Thomas Silfen, Mogens Thygesen

RESPEKT ANSVARLIG KONKURRENCE FÆLLESSKAB ENGAGEMENT. Simon Hamborg, Mads Y. Christensen, Louise Hartvig og Thomas Silfen, Mogens Thygesen RESPEKT ANSVARLIG KONKURRENCE FÆLLESSKAB ENGAGEMENT Møde om: Trænerudvalgsmøde Deltagere: Afbud: Simon Hamborg, Mads Y. Christensen, Louise Hartvig og Thomas Silfen, Mogens Thygesen Dato: 1.dec. 2016 Sted:

Læs mere

Fremtidens hjerter. hjertekarpatienter og pårørende

Fremtidens hjerter. hjertekarpatienter og pårørende Fremtidens hjerter Anbefalinger fra hjertekarpatienter og pårørende Fra Hjerteforeningens dialogmøde på Axelborg, København onsdag den 18. april 2012 Verdens bedste patientforløb og et godt liv for alle

Læs mere

Forord. Mie Andresen Chef for Socialtilsyn Hovedstaden

Forord. Mie Andresen Chef for Socialtilsyn Hovedstaden Forord Socialtilsyn Hovedstaden blev som følge af Lov om Socialtilsyn etableret og sat i drift i 2014. Socialtilsyn Hovedstaden godkender og fører det driftsorienterede tilsyn med generelt godkendte plejefamilier

Læs mere

Go Network. Netværk Relationer Branding. Balticagade 12D 8000 Aarhus C (+45)

Go Network. Netværk Relationer Branding. Balticagade 12D 8000 Aarhus C (+45) etwork Netværk Relationer Branding Mere end 70% får job gennem netværk Netværk, relationer og evnen til at tiltrække en kommende arbejdsgiver er afgørende, når vi gerne vil videre i karrieren i dag. Vi

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014 Dagsorden 1. Velkomst 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Hovedbestyrelsens forretningsorden 2015-16 2.2 Afrapportering

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilladelse til fremstilling af cannabismellemprodukter

Vejledning til ansøgning om tilladelse til fremstilling af cannabismellemprodukter Vejledning til ansøgning om tilladelse til fremstilling af cannabismellemprodukter Denne vejledning beskriver, hvordan man udfylder skemaet til ansøgning om tilladelse til fremstilling af cannabismellemprodukter.

Læs mere

Tilsynsenheden. Tilsyn Anmeldt tilsyn Kildebakken. Soldalen Vildbjerg. Leder: John Furbo

Tilsynsenheden. Tilsyn Anmeldt tilsyn Kildebakken. Soldalen Vildbjerg. Leder: John Furbo Tilsyn Anmeldt tilsyn 19.2.2013 Kildebakken Soldalen 8 7480 Vildbjerg Leder: John Furbo Tilsynsførende: Else Hansen Dorthe Noesgaard Tilsyn 2013 gennemføres som anmeldte besøg der har til formål er at

Læs mere

MinRådgivningspartner

MinRådgivningspartner MinRådgivningspartner Individuel videobaseret supervision af sagsbehandleres samtaler med unge Hvad er MinRådgivningspartner? Min rådgivningspartner er et nyt redskab til direkte, videobaseret supervision

Læs mere

Privatlivspolitik ekstern persondatapolitik

Privatlivspolitik ekstern persondatapolitik Privatlivspolitik ekstern persondatapolitik for Shine Danmark miljøvenlig rengøring vedr. behandling af persondata Version 1 Dato 22.05.2018 Godkendt af Christina L. Johansen Antal sider 14 Side 1 af 10

Læs mere

Referat af Generalforsamling i Realskolens Venner tirsdag den 1. september 2015

Referat af Generalforsamling i Realskolens Venner tirsdag den 1. september 2015 Referat af Generalforsamling i Realskolens Venner tirsdag den 1. september 2015 Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning ved Anne Wolthers. 3. Fremlæggelse af regnskab ved Erik Grave. 4.

Læs mere

KaJ, Medie- og Journaliststuderendes vedtægter. Vedtaget af KaJ's generalforsamling d. 27. september 2014.

KaJ, Medie- og Journaliststuderendes vedtægter. Vedtaget af KaJ's generalforsamling d. 27. september 2014. Vedtægter KaJ KaJ, Medie- og Journaliststuderendes vedtægter. Vedtaget af KaJ's generalforsamling d. 27. september 2014. 1 Navn Foreningens navn er KaJ Medie- og Journaliststuderende. 2 Formål Specialgruppen

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (2014/287/EU)

(EØS-relevant tekst) (2014/287/EU) 17.5.2014 L 147/79 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE af 10. marts 2014 om fastsættelse af kriterier for etablering og evaluering af europæiske netværk af referencecentre og deres medlemmer og for lettelse

Læs mere

Brug af ansatte ressourcer

Brug af ansatte ressourcer SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG x Orienteringsbilag (O) Debat- og temabilag (D) Beslutningsbilag (B) HB-protokol (Udfyldes efter mødet) Bilagsnummer: 2.10 Ansvarlig: MS Brug af

Læs mere

Djøf præsenterer sig selv som den stærke partner og det stærke netværk for medlemmerne.

Djøf præsenterer sig selv som den stærke partner og det stærke netværk for medlemmerne. God foreningsledelse i Djøf stiller os stærkere 1. Indledning Djøf præsenterer sig selv som den stærke partner og det stærke netværk for medlemmerne. Da Djøf er en medlemsejet organisation har medlemmerne

Læs mere

Dagsorden. Tirsdag d. 5. februar kl. 17.00-21:00

Dagsorden. Tirsdag d. 5. februar kl. 17.00-21:00 Tirsdag d. 5. februar kl. 17.00-21:00 Dagsorden 1. Status, input og opdatering af årshjul.... 2 - Fernisering af kontoret... 2 - Informationsmedarbejder med på møder... 2 - National aktivitetsplan... 2

Læs mere

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi NETOP netværk for oplysning Kommunikationsstrategi for lokalforeninger - 2011 Martin T. Hansen 1 Intro NETOPs medlemsforeninger er meget forskellige og har meget forskellige måder at kommunikere på. Som

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalget for Specialundervisning på skoleområdet

Referat af møde i Opgaveudvalget for Specialundervisning på skoleområdet GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalget for Specialundervisning på skoleområdet Mødetidspunkt 24-10-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 20.00

Læs mere

Referat af DSK generalforsamling 2017

Referat af DSK generalforsamling 2017 Referat af DSK generalforsamling 2017 1. Velkomst Rikke Troelsen bød velkommen og Marie Vithen præsenterede ansatte fra DS. 2. Valg af dirigent og referent og to stemmetællere Lone Lomholt konstaterede,

Læs mere

Projekt Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale til projektkommuner

Projekt Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale til projektkommuner Projekt Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale til projektkommuner TAK FOR JERES DELTAGELSE I PROJEKTET! Kære projektleder Vi glæder os til samarbejdet om udviklingsprojektet: Styrket fokus

Læs mere

l For referat: Karen Fischer-Nielsen

l For referat: Karen Fischer-Nielsen Udvalgs-/mødereferat Referat af møde i TR-rådet den 25. oktober 2010 Dato for udarbejdelse: 5. november 2010 [Dagsordens pkt. / Sagstype] l For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius,

Læs mere

Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune

Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune Opsamling på LBR-seminar den 6. september 2010 mploy a/s www.mploy.dk Gothersgade 103, 3. sal 1123 København K Tlf: 32979787 Email: mploy@mploy.dk

Læs mere

Bilag Evaluering af Metropols bestyrelsesarbejde

Bilag Evaluering af Metropols bestyrelsesarbejde Bilag 8.2 20161212 Evaluering af Metropols bestyrelsesarbejde 2015-16 Evaluering af Metropols bestyrelsesarbejde 2015-2016 I det følgende præsenteres resultaterne af evaluering af Professionshøjskolen

Læs mere

Indledning. Kære censorer

Indledning. Kære censorer Indledning Kære censorer På vegne af censorformandskaberne udsendte vi fornyligt en survey, til deltagerne ved censormødet, og efterspurgte jeres feedback omkring det første fælles-afholdte censormøde.

Læs mere

Hovedbestyrelsens årlige beretning til repræsentantskabet torsdag den 26. november 2015

Hovedbestyrelsens årlige beretning til repræsentantskabet torsdag den 26. november 2015 Hovedbestyrelsens årlige beretning til repræsentantskabet torsdag den 26. november 2015 Vi har siden sidste repræsentantskabsmøde den 21. maj afholdt 6 hovedbestyrelsesmøder, 2 byggemøder, et målsætningsmøde,

Læs mere

Kommissorium for vederlagsudvalget i Nykredit A/S og Nykredit Realkredit A/S

Kommissorium for vederlagsudvalget i Nykredit A/S og Nykredit Realkredit A/S Kommissorium for vederlagsudvalget i Nykredit A/S og Nykredit Realkredit A/S 1. Formål 1.1 I henhold til anbefalingerne for god selskabsledelse og lov om finansiel virksomhed har Nykredit A/S og Nykredit

Læs mere

Lolland Forsynings pressepolitik sætter rammen for, hvordan vi ønsker at samarbejde med medierne, og hvem, der må udtale sig på vegne af forsyningen.

Lolland Forsynings pressepolitik sætter rammen for, hvordan vi ønsker at samarbejde med medierne, og hvem, der må udtale sig på vegne af forsyningen. NOTAT Lolland Forsyning A/S Kontaktperson: Mette Obel Jepsen Direkte tlf.: +4541781005 E-mail: meoj@lollandforsyning.dk Sagsnr.: S14-0605 Dok.nr.: D14-036473 13. november 2014 Pressepolitik for Lolland

Læs mere

Bestyrelsesmøde i DAASDC. Søndag d. 26. august 2013

Bestyrelsesmøde i DAASDC. Søndag d. 26. august 2013 Sted: KFUM soldaterhjem Treldevej 99 7000 Fredericia Bestyrelsesmøde i DAASDC. Søndag d. 26. august 2013 Deltagere: Vangsgaard Ingeborg Vind Nielsen Svend-Erik Mosegaard Hansen Kristen Foged Mads Nielsen

Læs mere

Sundheds it under sundhedsaftalen

Sundheds it under sundhedsaftalen Sundheds it under sundhedsaftalen Et sammenhængende og borger nært sundhedsvæsen forudsætter hurtig præcis kommunikation mellem de forskellige aktører. Målsætningen i sundhedsaftalen for 2008 2010 (Gl.

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6,

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6, Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6, Torsdag den 17. juni 2010 på Experimentarium kl. 15.00 18.00 Deltagere: Nils O. Andersen, Randi Brinckmann Wencke, Claus Hviid Christensen og Wenche Erlien, Gitte Bailey

Læs mere

3. OVERORDNEDE VÆRDIER

3. OVERORDNEDE VÆRDIER Kolding Krisecenter Basagerhus, Nr. Bjertvej 89, 6000 Kolding Tlf. 75 53 17 81 mail: info@koldingkrisecenter.dk www.koldingkrisecenter.dk VEDTÆGTER 1. NAVN Den selvejende institutions navn er Kolding Krisecenter.

Læs mere

Retningslinjer for medlemmer af Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker

Retningslinjer for medlemmer af Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker Retningslinjer for medlemmer af Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker Indledning Overordnet skal medlemmerne af BPK drive forretning ud fra følgende værdisæt: Kvalitet og seriøsitet Troværdighed

Læs mere

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde 1 Indhold Bestyrelsens arbejde... 3 Generalforsamling og bestyrelse... 3 Bestyrelse... 3 Formandsposten... 4 Næstformandsposten... 4 Kassereren... 5 Sekretæren... 5

Læs mere

Til stede: Britta Bakkensen, Dorthe Maagaard, Jeanette Præstegaard, Brian Errebo- Jensen, Annelene Jalving

Til stede: Britta Bakkensen, Dorthe Maagaard, Jeanette Præstegaard, Brian Errebo- Jensen, Annelene Jalving Til medlemmerne af Etisk Udvalg 15.. januar 2004 j.nr. 426.80 AJ/hls Vedr.: Referat af møde i Etisk Udvalg den 3. december 2003 Til stede: Britta Bakkensen, Dorthe Maagaard, Jeanette Præstegaard, Brian

Læs mere

Politiets pressepolitik (Rigspolitiet)

Politiets pressepolitik (Rigspolitiet) Politiets pressepolitik (Rigspolitiet) Denne pressepolitik fastlægger de overordnede mål og retningslinjer for politiets samspil med medierne og definerer de nærmere rammer for dette arbejde. Det strategiske

Læs mere

strategi for nærdemokrati

strategi for nærdemokrati strategi for nærdemokrati i Slagelse Kommune 2009 Slagelse Kommune Ledelsessekretariatet Rådhuspladsen 11, 4200 Slagelse Tlf. 58 57 36 00 slagelse@slagelse.dk Visionen brandmen.dk Slagelse Kommune vil

Læs mere