Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015"

Transkript

1 Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Indstillede effektiviserings- og omstillingsforslag til fagudvalgsbehandling april 2015, kr. Nr. Emne I alt Teknik- og Miljøiudvalget (-1,7 mio. kr.): MN1 Reduktion af pulje til undersøgelser ifm. olieforurening GKT1 Optimering af opgaver udført på vejområdet øst for Helsingør-motorvejen GKT2 Fælles indkøb/indkøbsaftaler GKT3 Reduktion i omkostninger til bortskaffelse af grenaffald GKT4 In-housing af træpleje GKT5 Ressourcetilpasning GKT6 Anskaffelse af mobil komprimator til brug ved tømning af affaldsbeholdere GKT7 Præstekraver omkring træer på veje og i parker GKT8 Større lønsomhed i Arealdrifts maskinpark I alt = mindreudgift, merindtægt += merudgift, mindreindtægt

2 MN1 Titel: Reduktion af pulje til undersøgelser ifm. olieforurening Kategori: 3. Øvrige Udvalg: Teknik- og Miljøudvalget Aktivitetsområde: Miljø og Natur Center: Center for Miljø og Plan Kontaktperson: Sidsel Poulsen Beskrivelse Under Miljø og Natur er der afsat ca. 0,2 mio. kr. til undersøgelser ifm. fremkomsten af olieforurening. Behovet for at kommunen iværksætter undersøgelser svinger meget fra år til år. Dette skyldes at behovet for undersøgelser afhænger af, om der dukker grunde op med mistanke om olieforurening, og dette beror oftes på tilfældigheder. Der har i perioden været afholdt udgifter til undersøgelser for i gennemsnit 62 tkr. årligt. Den gennemsnitlige udgift dækker over, at der i hvert af de tre regnskabsår har været afholdt henholdsvis 0 tkr., 155 tkr. og 32 tkr. På trods af, at området er svært styrbart er det vurderingen på baggrund af de seneste tre års forbrug at der er belæg for at reducere puljen med 0,15 mio. kr. årligt. Reduktionen bør ske i lyset af, at det i særlige tilfælde hvor der et ekstraordinært stort behov for undersøgelser kompenseres herfor. Økonomi og personalemæssige konsekvenser Økonomiske konsekvenser, kr Besparelse - løn Besparelse - øvrig drift Investeringsomkostninger Indtægter Personalemæssige konsekvenser årsværk Gennemsnitsløn pr. år (1.000 kr.) Beløbene er i 2015-niveau (-=budgetreduktion og reduktion i personale/+=budgetforøgelse og øget personale) Forslaget vurderes ikke at få personalemæssige konsekvenser, idet der anvendes eksterne konsulenter til at udføre undersøgelserne ifm. olieforurening.

3 MN1 Konsekvenser herunder evt. for serviceniveau Forslaget vurderes ikke at få konsekvenser for serviceniveau, idet forslaget ikke omhandler selve kommunens indsats ifm. olieforurening, men blot omhandler en budgetmæssig tilpasning på området. Implementering Forslaget vil umiddelbart kunne implementeres. Tidligere politisk behandling af forslag Er forslag nyt: Ja. Sammenhæng med øvrige forslag Vil forslaget have konsekvenser ift. andre forslag:. Høring Skal forslag i høring:.

4 GKT1 Titel: Optimering af opgaver udført på vejområdet øst for Helsingør-motorvejen Kategori: 1. Proces- og ressourceoptimering Udvalg: Teknik- og Miljøudvalget Aktivitetsområde: Trafik, Grønne områder og Kirkegårde Center: Center for Arealer og Ejendomme Kontaktperson: Jens Larsen Beskrivelse De fleste af renholdelsesopgaverne på vejområdet øst for Helsingør-motorvejen udføres i dag af en privat operatør, og parkopgaverne udføres af kommunens egne folk. Denne opdeling gør, at arbejdet ikke altid udføres helt optimalt. Ved at ændre på opdelingen af arbejdsopgaver imellem kommunen og den private operatør, vil man kunne opnå en effektiviseringsgevinst ved en bedre ressourcefordeling. Det drejer sig primært om tre opgavetyper, græsslåning, ukrudtsbekæmpelse og tømning af affaldsbeholdere/opsamling af affald. Økonomi og personalemæssige konsekvenser Økonomiske konsekvenser, kr Besparelse - løn Besparelse - øvrig drift Investeringsomkostninger Indtægter I alt Personalemæssige konsekvenser årsværk -0,1-0,1-0,1-0,1 Gennemsnitsløn pr. år (1.000 kr.) 500 Beløbene er i 2015-niveau (-=budgetreduktion og reduktion i personale/+=budgetforøgelse og øget personale) Det vurderes, at alle forudsætninger for gennemførelse af forslaget er tilstede. Konsekvenser herunder evt. for serviceniveau Forslaget vurderes ikke at havde nogen konsekvenser for serviceniveauet i området. Implementering Forslaget gennemføres , altså fuld virkning i 2016

5 GKT1 Tidligere politisk behandling af forslag Er forslag nyt: Ja Sammenhæng med øvrige forslag Vil forslaget have konsekvenser ift. andre forslag: Høring Skal forslag i høring: Hvis ja, angives hvem der skal høres:

6 GKT2 Titel: Fælles indkøb/indkøbsaftaler Kategori: 1. Proces- og ressourceoptimering Udvalg: Teknik- og Miljøudvalget Aktivitetsområde: Trafik, Grønne områder og Kirkegårde Center: Center for Arealer og Ejendomme Kontaktperson: Jens Larsen Beskrivelse Forvaltningen har igangsat en gennemgang af arbejdsgangene på de områder, hvor der foretages indkøb af større mængder. Gennemgangen omfatter både arbejdsgangene mellem enhederne, men også muligheden for at foretage indkøb i regi af et fælleskommunalt samarbejde (4K samarbejdet). Gennemgangen viser, at der vil kunne hentes en yderligere effektiviseringsgevinst, hvis der arbejdes videre med at gennemgå enhedens indkøbsaftaler og måden, hvorpå der indkøbes varer og ydelser. Der er bl.a. fokus på indkøb af belægningssten af diverse slags, inventar til såvel by- som parkrum. Økonomi og personalemæssige konsekvenser Økonomiske konsekvenser, kr Besparelse - løn Besparelse - øvrig drift Investeringsomkostninger Indtægter I alt Personalemæssige konsekvenser årsværk Gennemsnitsløn pr. år (1.000 kr.) Beløbene er i 2015-niveau (-=budgetreduktion og reduktion i personale/+=budgetforøgelse og øget personale) Konsekvenser herunder evt. for serviceniveau Ingen.

7 GKT2 Implementering Der ændres løbende indkøbsvaner og de nye aftaler implementeres. Tidligere politisk behandling af forslag Er forslag nyt: Ja Sammenhæng med øvrige forslag Vil forslaget have konsekvenser ift. andre forslag: Høring Skal forslag i høring:

8 GKT3 Titel: Reduktion i omkostninger til bortskaffelse af grenaffald Kategori: 1. Proces- og ressourceoptimering Udvalg: Teknik- og Miljøudvalget Aktivitetsområde: Trafik, Grønne områder og Kirkegårde Center: Center for Arealer og Ejendomme Kontaktperson: Jens Larsen Beskrivelse For at kunne håndtere den store mængde af grenaffald, som produceres i kommunen, på en mere hensigtsmæssig og ressourcebesparende måde end det gøres i dag, kan der reduceres i transport omkostningerne og i omkostningerne til deponi. Ude i områderne neddeles (flises) al det grenaffald der overhovedet kan. En del af grenaffaldet har en dimension der ikke kan behandles af de maskiner, som arealdrift i dag råder over. Derfor er grenaffaldet blevet bortkørt til genanvendelse. Når grenaffald læsses på en bil vil der være en stor volumen, men en lille vægt. Ved at neddele materialet vil volumen blive mindre og vægten større, hvilket betyder, at hver bil kan bortskaffe en væsentlig større mængde pr. kørsel. Ved at leje en dertil egnet maskine, vil en langt større del af materialet kunne neddeles (flises) inden bortkørslen. Effektiviseringen er netto, dvs. fratrukket lejeudgift. Der vil også være en mulighed for, at der på et af kommunens områder kan lægges en del af materialet og meddele kommunens borgere, at de i en periode vil kunne hente neddelt (flis) materiale frit. Økonomi og personalemæssige konsekvenser Økonomiske konsekvenser, kr Besparelse - løn Besparelse - øvrig drift Investeringsomkostninger Indtægter I alt Personalemæssige konsekvenser årsværk Gennemsnitsløn pr. år (1.000 kr.) Beløbene er i 2015-niveau (-=budgetreduktion og reduktion i personale/+=budgetforøgelse og øget personale)

9 GKT3 Der er allerede igangsat en proces omkring håndteringen af affaldet, således at besparelsen kan hentes i Forslaget har ingen personalemæssige konsekvenser. Konsekvenser herunder evt. for serviceniveau Ingen. Implementering Forslaget kan implementeres fuld ud i 2016 Tidligere politisk behandling af forslag Er forslag nyt: Ja Sammenhæng med øvrige forslag Vil forslaget have konsekvenser ift. andre forslag: Høring Skal forslag i høring:

10 GKT4 Titel: In-housing af træpleje Kategori: 1. Proces- og ressourceoptimering Udvalg: Teknik- og Miljøudvalget Aktivitetsområde: Trafik, Grønne områder og Kirkegårde Center: Center for Arealer og Ejendomme Kontaktperson: Jens Larsen Beskrivelse Ved at udnytte de kompetencer, der pt. er til stede i Arealdrift, på en mere hensigtsmæssig måde, skønnes det, at udgifterne til fremmede tjenesteydelser kan reduceres. Der er her tale om større beskæringsarbejder på kommunale arealer, inklusive vejarealer. Vi har i de senere år fået kompetanceuddannet flere af de ansatte (er muliggjort ved deltagelse i rotationsprojekt, som er kommet op at stå i samarbejde med arbejdsmarkedsafdelingen) til at kunne varetage beskæringsopgaver på et fagligt højt niveau. Det indebærer, at Arealdrift i dag er i stand til, at udføre en større del af den nødvendige beskæring indenfor egne rammer. Økonomi og personalemæssige konsekvenser Økonomiske konsekvenser, kr Besparelse - løn Besparelse - øvrig drift Investeringsomkostninger Indtægter I alt Personalemæssige konsekvenser årsværk Gennemsnitsløn pr. år (1.000 kr.) Beløbene er i 2015-niveau (-=budgetreduktion og reduktion i personale/+=budgetforøgelse og øget personale) Konsekvenser herunder evt. for serviceniveau Ingen, ej heller for personalet. Implementering Forslaget kan implementeres fuldt ud i Tidligere politisk behandling af forslag Er forslag nyt:

11 GKT4 Ja Sammenhæng med øvrige forslag Vil forslaget have konsekvenser ift. andre forslag: Høring Skal forslag i høring:

12 GKT5 Titel: Ressourcetilpasning Kategori: 1. Proces- og ressourceoptimering Udvalg: Teknik- og Miljøudvalget Aktivitetsområde: Trafik, Grønne områder og Kirkegårde Center: Center for Arealer og Ejendomme Kontaktperson: Jens Larsen Beskrivelse Der sker i dag en faglig udvikling inden for Arealdrifts område (primært indenfor parker og veje), som gør det muligt at optimere ressourceforbruget ved at ændre til nye metoder og efteruddanne medarbejderne til brug af disse. Det kan nævnes, at der ved brug af ny teknologi i forbindelse med arbejdstilrettelæggelsen, f.ex. elektronisk ruteplanlægning vedr. udførelse af græsslåning, fejning og tømning af affaldsbeholdere vil kunne effektiviseres. Herudover anvendes der andre og mindre ressourcekrævende metoder til vedligeholdelse af beplantningselementer, som busketter og hække. Økonomi og personalemæssige konsekvenser Økonomiske konsekvenser, kr Besparelse - løn Besparelse - øvrig drift Investeringsomkostninger Indtægter I alt Personalemæssige konsekvenser årsværk -0,7-0,7-0,7 0,7 Gennemsnitsløn pr. år (1.000 kr.) 450 Beløbene er i 2015-niveau (-=budgetreduktion og reduktion i personale/+=budgetforøgelse og øget personale) Det må forventes, at forslaget kan give den ovenstående effektivisering, idet forslaget kan igangsættes fuldt ud i Den personalemæssige konsekvens forventes at kunne klares ved naturlig afgang i Arealdrift.

13 GKT5 Konsekvenser herunder evt. for serviceniveau Forslaget ses ikke at have nogen konsekvenser for serviceniveauet, men vil betyde en mindre reduktion i den samlede lønsum for Arealdrift. Implementering Forslaget vil kunne implementeres med fuld effekt i Tidligere politisk behandling af forslag Er forslag nyt: Ja Sammenhæng med øvrige forslag Vil forslaget have konsekvenser ift. andre forslag: Høring Skal forslag i høring:

14 GKT6 Titel: Anskaffelse af mobil komprimator til brug ved tømning af affaldsbeholdere Kategori: 1. Proces- og ressourceoptimering Udvalg: Teknik- og Miljøudvalget Aktivitetsområde: Trafik, Grønne områder og Kirkegårde Center: Center for Arealer og Ejendomme Kontaktperson: Jens Larsen Beskrivelse Det foreslås, at der anskaffes en mobil affaldskomprimator til påsætning på en af Arealdrifts biler. Enheden kan sættes af og på efter behov, men vil som udgangspunkt være fastmonteret. Ved anskaffelse og ibrugtagning af affaldskomprimatoren vil tømningen af affaldsbeholdere i de affaldstunge områder, kunne foretages væsentlig mere effektivt end i dag. Arealdrift har i en periode konstateret, at affaldsmængden er steget kraftigt, især i de bynære områder. Effekten af den mobile affaldskomprimator vil blive endnu større i takt med, at der opsættes mere ensartede og evt. større affaldsbeholdere op. Det forudsættes, at anskaffelsen af affaldskomprimator leases over 5 år. Økonomi og personalemæssige konsekvenser Økonomiske konsekvenser, kr Besparelse - løn Besparelse - øvrig drift Investeringsomkostninger Indtægter I alt Personalemæssige konsekvenser årsværk Gennemsnitsløn pr. år (1.000 kr.) 450 Beløbene er i 2015-niveau (-=budgetreduktion og reduktion i personale/+=budgetforøgelse og øget personale) Ved gennemførelse af forslaget er det vurderet, at der ved opgavens løsning kan spares ca. et årsværk, idet affaldskomprimatoren kan rumme væsentlig større mængder, og derfor føre til, at man kommer hurtigere igennem tømningsrunden.

15 GKT6 Konsekvenser herunder evt. for serviceniveau Ingen Implementering Det forventes, at reduktionen i personalet kan klares ved naturlig afgang, således at forslaget vil få fuld virkning i Tidligere politisk behandling af forslag Er forslag nyt: Ja Sammenhæng med øvrige forslag Vil forslaget have konsekvenser ift. andre forslag: Høring Skal forslag i høring:

16 GKT7 Titel: Præstekraver omkring træer på veje og i parker Kategori: 1. Proces- og ressourceoptimering Udvalg: Teknik- og Miljøudvalget Aktivitetsområde: Trafik, Grønne områder og Kirkegårde Center: Center for Arealer og Ejendomme Kontaktperson: Jens Larsen Beskrivelse Omkring træer og inventar på veje og i parker er der i dag en tidskrævende græsslåning og ukrudsbekæmpelse. For at minimere denne vedligeholdelse, foreslås det at investere og udlægge dækplader og præstekraver rundt om træerne. Denne foranstaltning hæmmer væksten af ukrudt. Når præstekraverne og dækpladerne er pålagt, vil det kræve mindre manuel pleje og være mere skånsomt for træer og inventar (det holder længere). Besparelsen opnås gennem et mindre tidsforbrug og ved en mindre udskiftning af træer og inventar. Økonomi og personalemæssige konsekvenser Økonomiske konsekvenser, kr Besparelse - løn Besparelse - øvrig drift Investeringsomkostninger Indtægter I alt Personalemæssige konsekvenser årsværk -0,12-0,12-0,12 0,12 Gennemsnitsløn pr. år (1.000 kr.) 417 Beløbene er i 2015-niveau (-=budgetreduktion og reduktion i personale/+=budgetforøgelse og øget personale) Konsekvenser herunder evt. for serviceniveau Ingen. Implementering Implementeres i foråret 2016 og vil derfor have fuld virkning i Tidligere politisk behandling af forslag

17 GKT7 Er forslag nyt: Ja Sammenhæng med øvrige forslag Vil forslaget have konsekvenser ift. andre forslag: Høring Skal forslag i høring:

18 GKT8 Titel: Større lønsomhed i Arealdrifts maskinpark Kategori: 1. Proces- og ressourceoptimering Udvalg: Teknik- og Miljøudvalget Aktivitetsområde: Trafik, Grønne områder og Kirkegårde Center: Center for Arealer og Ejendomme Kontaktperson: Jens Larsen Beskrivelse Arealdrift råder i dag over en del maskiner der er nødvendige for den daglige drift, det gælder i alle 3 enheder (vej, park og kirkegård). Efter at enhederne blev samlet i 2012 til Arealdrift er de fleste maskiner blevet bibeholdt. Det viser sig nu, at en del af maskinerne ikke bliver brugt optimalt, bl.a. da der ikke mere er behov for, at hver afdeling nødvendigvis har de samme maskiner. Dette har medført en nøje gennemgang af maskinparken. I forbindelse med ønsket om fornyelse, har det vist sig, at det ved en neddrosling af maskinparken, men også ved at se på rentabiliteten i selv at eje eller leje, vil være muligt at opnå et effektiviseringskrav for Arealdrifts område. Reduktion i antallet af materielenheder i Arealdrift ud fra princippet om, at man kun selv skal have det, som er nødvendigt for enhedens daglige drift vil betyde, at der bortsælges maskiner og kun erstatter med nye indkøb, hvor der er økonomi i det. Som udgangspunkt indlejes der i dag materiel, som kun bruges periodisk. Dette vil fremadrettet ske mere målrettet. Vurderingen af ovenstående vil ske i tæt samarbejde med Ejendomsdrift, for at sikre den bedste udnyttelse af maskinparken i hele CAE. Økonomi og personalemæssige konsekvenser

19 GKT8 Økonomiske konsekvenser, kr Besparelse - løn Besparelse - øvrig drift Investeringsomkostninger Indtægter I alt Personalemæssige konsekvenser årsværk Gennemsnitsløn pr. år (1.000 kr.) Beløbene er i 2015-niveau (-=budgetreduktion og reduktion i personale/+=budgetforøgelse og øget personale) Maskinudvalget nedsat under lokal-med holder hele tiden et vågent øje med, at materiel, både købt og indlejet bruges på den mest fordelagtige måde, og udvalget vurderer, at ved at ændre på sammensætningen og udfasning af ikke rentable enheder, kan der opnås en effektivisering på ovenstående beløb. Konsekvenser herunder evt. for serviceniveau Ingen. Implementering Forslaget kan implementeres med det fulde beløb i 2016, da forarbejdet er allerede igangsat. Tidligere politisk behandling af forslag Er forslag nyt: Ja Sammenhæng med øvrige forslag Vil forslaget have konsekvenser ift. andre forslag: Høring Skal forslag i høring:

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget Protokol 28-04-2015 kl. 15:30 Udvalgsværelse 1 Medlemmer Mette Schmidt Olsen Bodil Kornbek Henriette Breum Søren P. Rasmussen Jens Timmermann Simon Pihl Sørensen Henrik Bang var

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Indstillede effektiviserings- og omstillingsforslag til fagudvalgsbehandling april 2015, 1.000 kr. Nr. Emne 2016 2017

Læs mere

Oversigt over tilpasningsforslag, fremlagt på møderne i fagudvalgene den

Oversigt over tilpasningsforslag, fremlagt på møderne i fagudvalgene den Oversigt over tilpasningsforslag, fremlagt på møderne i fagudvalgene den 8.6.2016 Miljø- og Teknikudvalget Udvalgets andel af tilpasningskrav 2017: 2,4 mio.kr., 2018: 3,6 mio.kr. og 2019-: 4,8 mio.kr.

Læs mere

Omstilling og effektivisering

Omstilling og effektivisering Nr. 39 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Plan og kultur Afbureaukratisering og effektivisering Reduktion i Plan og Kulturs personale Christian

Læs mere

BUSINESS CASE. Smarte investeringer i kernevelfærden 1.1 FORSLAGETS SAMLEDE ØKONOMISKE KONSEKVENSER 1.2 BAGGRUND OG FORMÅL 1.3 FORSLAGETS INDHOLD

BUSINESS CASE. Smarte investeringer i kernevelfærden 1.1 FORSLAGETS SAMLEDE ØKONOMISKE KONSEKVENSER 1.2 BAGGRUND OG FORMÅL 1.3 FORSLAGETS INDHOLD BUSINESS CASE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Effektivisering af myndighedstilsyn på teknik- og miljøområdet Tilsynsindsatsen

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 8. maj 2015

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 8. maj 2015 Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 8. maj 2015 Indstillede effektiviserings- og omstillingsforslag til fagudvalgsbehandling april 2015, 1.000 kr. Nr. Emne 2016 2017 2018

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG Forslagets titel: Bedre udnyttelse af arbejdstiden - budgetanalysens fase 1

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG Forslagets titel: Bedre udnyttelse af arbejdstiden - budgetanalysens fase 1 EFFEKTIVISERINGSFORSLAG Forslagets titel: Bedre udnyttelse af arbejdstiden - budgetanalysens fase 1 Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Teknik- og Miljøforvaltningen har, med

Læs mere

Miljø-, Teknik- og Erhvervsudvalget - Drift

Miljø-, Teknik- og Erhvervsudvalget - Drift MTE 1 - Servicetilpasning grønne områder Omkostningsreduktioner Udgifter -1.000-1.000-1.000-1.000 Netto -1.000-1.000-1.000-1.000 Ved at sænke frekvensen i plejen og renholdelsen af rabatarealer, de kommunale

Læs mere

Bilag. Forslag til administrative effektiviseringer

Bilag. Forslag til administrative effektiviseringer Bilag 13. november 2017 Sagsbeh.:CTK Forslag til administrative effektiviseringer J.nr.: 00.01.00-A00-253-17 Udvikling og Dokumentation Af tabellen nedenfor fremgår de samlede effektiviseringsforslag fra

Læs mere

November Effektiviseringskatalog efterår 2018 Budget

November Effektiviseringskatalog efterår 2018 Budget November 2018 Effektiviseringskatalog efterår 2018 Budget 2019-22 0 Indledning Effektiviseringskatalog Fagudvalgenes arbejde med effektiviseringer af driften sker med udgangspunkt i den af Byrådet vedtagne

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 30. april 2015

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 30. april 2015 Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 30. april 2015 Indstillede effektiviserings- og omstillingsforslag til fagudvalgsbehandling maj 2015, 1.000 kr. Nr. Emne 2016 2017

Læs mere

Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år

Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år Aarhus Universitetshospital Administrationen Økonomi og Regnskab Økonomienheden Nørrebrogade 44 DK-8000 Århus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år Baggrund Samlingen

Læs mere

Oversigt over besparelsesforslag på Ældre, Social og Sundhed

Oversigt over besparelsesforslag på Ældre, Social og Sundhed Oversigt over besparelsesforslag på Ældre, Social og Sundhed Beløb i 1.000 kr., 2018-priser 2019 2020 2021 2022 Udvalgets samlede ramme 822.846 858.781 869.282 869.282 Beløb i 1.000 kr., 2018-priser 2019

Læs mere

Yderligere forslag til effektiviseringer

Yderligere forslag til effektiviseringer Yderligere forslag til effektiviseringer Nedlæggelse af to vicedirektørstillinger og ændring af lønniveau... 2 Udlejning i Kødbyen øget indsats... 5 Tilskud til det Kongelige Teater ingen prisfremskrivning...

Læs mere

Politikområde 10: Forsyning og Drift

Politikområde 10: Forsyning og Drift Politikområde 10: Forsyning og Drift Politikområde 10 Forsyning og Drift hører under Teknik- og Miljøudvalget. Politikområdet omfatter fire virksomheder med i alt ca. 250 ansatte (tallet varierer dog en

Læs mere

VORES BYGNINGER ODENSE KOMMUNE

VORES BYGNINGER ODENSE KOMMUNE VORES BYGNINGER ODENSE KOMMUNE Erfaringer med optimering af ejendomsdrift og arealoptimering i anvendelsen af kommunens ejendomme gennem Effektiviseringsstrategien Vores bygninger. DAGSORDEN 1. Vision

Læs mere

21. september Sagsnr Bilag 3: Udmøntning af effektiviseringer i budget Dokumentnr

21. september Sagsnr Bilag 3: Udmøntning af effektiviseringer i budget Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT 21. september 2017 Bilag 3: Udmøntning af effektiviseringer i budget 2018 Effektiviseringerne i budget 2018 er overordnet delt

Læs mere

HANDLEFORSLAG VEDR. ØKONOMIUDVALGETS OMRÅDE

HANDLEFORSLAG VEDR. ØKONOMIUDVALGETS OMRÅDE HANDLEFORSLAG VEDR. ØKONOMIUDVALGETS OMRÅDE Administrative forslag ØU 1 Reducerede lønrammer Der gennemføres en reduktion i lønsummen svarende til en medarbejder i hver forvaltning. Dette er en udløber

Læs mere

Samlet oversigt over forslag til budgetreduktioner på Økonomiudvalgets område

Samlet oversigt over forslag til budgetreduktioner på Økonomiudvalgets område Samlet oversigt over forslag til budgetreduktioner på s område Nr. Løsninger på forventet merforbrug - i mio. kr. Politikområde 2017 2018 2019 2020 1 Øge antal af antal sager pr. sagsbehandler - Børn -0,5-0,5-0,5-0,2

Læs mere

1000 kr p/l Styringsområde Varige ændringer Samlet varig ændring

1000 kr p/l Styringsområde Varige ændringer Samlet varig ændring BUSINESS CASE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Øvrige berørte forvaltninger: Optimering af driften af legepladserne i Valby, Kgs. Enghave

Læs mere

Økonomiudvalg - Drift

Økonomiudvalg - Drift ØU 1 Frikøb af tillidsrepræsentanter Økonomiske konsekvenser i Budget og overslagsårene -priser Udgifter -250-250 -250-250 Netto -250-250 -250-250 (alle beløb i forslaget er i -niveau) Furesø Kommune har

Læs mere

Bilag 5. Sagsnr

Bilag 5. Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik og Miljøforvaltningen NOTAT Bilag 5 Notat vedrørende træpolitikkens økonomiske konsekvenser Nærværende notat indeholder en vurdering af de økonomiske konsekvenser af forslaget

Læs mere

Rådhus 2015. Direktionen. Udviklings- og effektiviseringsstrategi for administrationen

Rådhus 2015. Direktionen. Udviklings- og effektiviseringsstrategi for administrationen Udviklings- og effektiviseringsstrategi for administrationen Rådhus 2015 Projektbeskrivelse Direktionens udviklings- og effektiviseringsstrategi har til formål at effektivisere den administrative drift

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Børne- og Skoleudvalget BØRNE- OG SKOLEUDVALGET Forslagsnr. Budget Budget Budget Hele 1.000 kr. Budget Korrektionsforslag, der kræver særlig politisk stillingtagen 16 Tildeling dagtilbud lavere beløb pr.

Læs mere

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag 1 Ansættelse af borgere på ledighedsydelse... 2 Forslag 2 Intensiveret indsats for sygedagpengemodtagere... 5 Forslag 3 Intensiveret indsats

Læs mere

9. oktober Vedtagne reduktionsforslag. Budget

9. oktober Vedtagne reduktionsforslag. Budget 9. oktober 2013 Vedtagne reduktionsforslag Budget 2014-17 Nr. R-101 X Reduktion af budget til arbejdsskader Politikområde 105 Tværgående udgifter Økonomiudvalget Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Indstillede effektiviserings- og omstillingsforslag til fagudvalgsbehandling april/maj 2015, 1.000 kr. Nr. Emne 2016

Læs mere

Bilag 1b - Alternativ version af TV01 - Omstilling af familieplejeomra det (TV01c)

Bilag 1b - Alternativ version af TV01 - Omstilling af familieplejeomra det (TV01c) Bilag 1b - Alternativ version af TV01 - Omstilling af familieplejeomra det (TV01c) BUSINESS CASE Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: TV01c: Omstilling af familieplejeområdet

Læs mere

Drift og pleje grøn del uden bygninger

Drift og pleje grøn del uden bygninger 2015 Ærø Kommune Park & Vej Godkendt den XXXX Drift og pleje grøn del uden bygninger Søby Indhold Forord... 2 Definition af grønne områder... 2 Oversigtskort... 3 Oversigtsskema... 3 Drift og pleje grøn

Læs mere

24. september 2014. ---------- Budgetoverslag ----------- Budgetforslag

24. september 2014. ---------- Budgetoverslag ----------- Budgetforslag Resultatbudget 2015-2018 - Inkl.ændringsforslag og tekniske ændringer Budgetområder mio. kr. Regnskab Forventet regnskab Budgetforslag 24. september 2014 Netto-mio. kr. 2013 2014 2015 2016 2017 2018 Det

Læs mere

INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel:

INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: BU06/BCXX - Effektivisering af kommunal dagbehandling Københavns Kommunes dagsbehandlingstilbud er dyrere i enhedsprisen end eksterne dagbehandlingstilbud.

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation

Omstilling, effektivisering og innovation Nr. 38 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Administration/stabe Strukturtilpasning Engangsbesparelse - Fællessekretariatet Økonomiudvalg

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg -1.885-1.885 Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg -1.885-1.885 Udvalget ekskl. modposter skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 1. FR priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 31/3 FR 2014 2014 2014

Læs mere

Oversigt effektiviseringsforslag Plan- og Bolig udvalgets effektiviseringsforslag - budget 2014

Oversigt effektiviseringsforslag Plan- og Bolig udvalgets effektiviseringsforslag - budget 2014 Oversigt effektiviseringsforslag Plan og Bolig udvalgets effektiviseringsforslag budget 2014 Effektiviseringsforslag (1.000 kr. ) Nr. Forslag 201 4 1 Borgerinddragelse Digitalisering ifm. Lokal og kommuneplaner

Læs mere

Omstilling & Effektivisering

Omstilling & Effektivisering Omstilling & Effektivisering Nummer 6 Projektnavn Effektive køb af varer og tjenesteydelser Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion 06.45. Administrativ enhed Stab Økonomi og Løn Indsatsområde Tværgående effektivisering

Læs mere

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Økonomiudvalg Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Besparelse administration -5,0-5,0-5,0 Hele organisationen skal bære en andel af besparelsen på 5 mio. kr. på

Læs mere

Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og budgetreduktioner på Udvalget for Kultur og Fritid

Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og budgetreduktioner på Udvalget for Kultur og Fritid Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og budgetreduktioner på Udvalget for Kultur og Fritid Nr. Effektiviseringer 2019 2020 2021 2022 KUBO 1 Reduktion lokaletilskud som følge af Sportsbyen

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2018 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2018 Driftsforslag Nr. R-101 Lavere indbetaling til Sampension til tjenestemandspension Politikområde 105 Tværgående udgifter Favrskov Kommune er forsikret hos Sampension i forhold til kommunens nuværende og fremtidige udgifter

Læs mere

1.1 FORSLAGETS SAMLEDE ØKONOMISKE KONSEKVENSER

1.1 FORSLAGETS SAMLEDE ØKONOMISKE KONSEKVENSER Forslagets titel: Optimering af skolernes kopi, scan og print 2 Kort resumé: Der søges om midler fra: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Denne investeringscase omhandler effektivisering

Læs mere

Justering af fordelingsnøgler for afdelingernes finansieringsbidrag samt regulering af det samlede bidrag til Fælles IT i perioden

Justering af fordelingsnøgler for afdelingernes finansieringsbidrag samt regulering af det samlede bidrag til Fælles IT i perioden Indstilling Til Magistraten (Magistraten) Fra Borgmesterens Afdeling Dato 21. oktober 2015 Finansieringsbidrag til Fælles IT Justering af fordelingsnøgler for afdelingernes finansieringsbidrag samt regulering

Læs mere

Strategi for konkurrenceudsættelse for Lyngby-Taarbæk Kommune 2010-2013

Strategi for konkurrenceudsættelse for Lyngby-Taarbæk Kommune 2010-2013 Strategi for konkurrenceudsættelse for Lyngby-Taarbæk Kommune 2010-2013 December 2010 1 Baggrund: 1.1 Lovgrundlaget Kommuner og regioner skal udforme en udbudsstrategi inden udgangen af 2010, jf. styrelseslovens

Læs mere

Udkast til printstrategi for Faxe Kommune

Udkast til printstrategi for Faxe Kommune Udkast til printstrategi for Faxe Kommune 1 Formål Faxe Kommune er klimakommune og sætter derfor fokus på kommunens energiforbrug og arbejder til stadighed på at udnytte energien bedre og reducere CO2

Læs mere

Budgetforslag - Budget Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG

Budgetforslag - Budget Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG REDUKTION Sæt kryds ( X ) EFFEKTIVISERING ( ) Lb. Nr. PKU-F-01 Tilpasning af budget til biblioteker (tilpasning til nøgletal) Udvalg: Plan & Kulturudvalget Center: Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG EFFEKTIVISERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Ændret tilrettelæggelse af undervisningen mv. på Center for Specialundervisning for Voksne Det foreslås

Læs mere

Økonomiudvalg

Økonomiudvalg Økonomiudvalg 2018-2021 Referat 1. november 2018 kl. 16:00 Udvalgsværelse 1 - ekstraordinært møde Indkaldelse Sofia Osmani Sigurd Agersnap Henrik Bang Dorthe la Cour Mette Hoff Gitte Kjær-Westermann Søren

Læs mere

INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel:

INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Effektivisering af kommunal dagbehandling Københavns Kommunes dagsbehandlingstilbud er dyrere i enhedsprisen end eksterne dagbehandlingstilbud. ser et

Læs mere

Besparelsesmuligheder til budgetforslag

Besparelsesmuligheder til budgetforslag Udvalg: Teknik- og Miljøudvalget Nr.: 1 Vejtrafik, Trafiksikkerhed mv Kort titel for reduktionsmulighed: Mindre sikkerhedsfremmende arbejder Det foreslås, at budgettet til gennemførelse af mindre trafiksikkerhedsfremmende

Læs mere

offentligt referat Selskabsbestyrelsesmøde 1. Opfølgning fra sidste møde 2. Brug af dispositionsfond Fejl i byggeri og projektering

offentligt referat Selskabsbestyrelsesmøde 1. Opfølgning fra sidste møde 2. Brug af dispositionsfond Fejl i byggeri og projektering Selskabsbestyrelsesmøde Parkvænget 25, 3. sal, 4000 Roskilde Kl. 18.00 Deltagere: Selskabsbestyrelsen 1. Opfølgning fra sidste møde 2. Brug af dispositionsfond Fejl i byggeri og projektering Til drøftelse

Læs mere

Drift og pleje grøn del uden bygninger

Drift og pleje grøn del uden bygninger 2015 Ærø Kommune Park & Vej Godkendt den XXXX Drift og pleje grøn del uden bygninger Marstal Indhold Forord... 2 Definition af grønne områder... 2 Oversigtskort... 3 Oversigtsskema... 3 Drift og pleje

Læs mere

Prisloft i udbud for Kriegers Flak

Prisloft i udbud for Kriegers Flak Prisloft i udbud for Kriegers Flak Der er på baggrund af energiaftalen fra 2012 igangsat et udbud for opførelsen af en 600 MW havmøllepark på Kriegers Flak. Udbuddet forventes afsluttet i november 2016,

Læs mere

Bilag 6 Baggrund fordele rationaler

Bilag 6 Baggrund fordele rationaler Bilag 6 Baggrund fordele rationaler 1.1. Hvorfor en sammenlægning 1.2. Hvad gør vi Beslutningen om indgåelsen af nærværende sammenlægning af nomi, NVR og 4-S i DNS I/S (arbejdstitel for Det Nye Selskab)

Læs mere

Effektiviseringsdagsordenen i Velfærd og Sundhed

Effektiviseringsdagsordenen i Velfærd og Sundhed Effektiviseringsdagsordenen i Velfærd og Sundhed 2014-2017 Velfærds- og Sundhedsudvalget den 25. maj 2016 Sagsnr.: 00.30.00-P05-1-16/LL Velfærds- og Sundhedsudvalgets budget 2016 2 Rammereduktioner jf.

Læs mere

Automatisering og optimering af manuelle processer på it-sikkerhedsområdet

Automatisering og optimering af manuelle processer på it-sikkerhedsområdet Forslagets titel: Kort resumé: Der søges om midler fra: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Angiv p/l: Automatisering og optimering af manuelle processer på it-sikkerhedsområdet Med forslaget

Læs mere

Balancekatalog PTU den 9. juni 2015:

Balancekatalog PTU den 9. juni 2015: IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Plan og Teknikudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 PTU den : 50.000 Materielgården af gadekær, herunder

Læs mere

Bilag 1 Svar på politiske spørgsmål om tandplejen 2011

Bilag 1 Svar på politiske spørgsmål om tandplejen 2011 Bilag 1 Svar på politiske spørgsmål om tandplejen 2011 Til: Børn- og Skoleudvalget Fra: Center for Udvikling, Effektivisering og Kommunikation Svar på politiske spørgsmål vedr. tandplejen 2011 I forbindelse

Læs mere

Arbejdsmarkedsforvaltningen har udarbejdet nærværende forslag til reduktionskatalog med baggrund i to politisk bestilte opgaver:

Arbejdsmarkedsforvaltningen har udarbejdet nærværende forslag til reduktionskatalog med baggrund i to politisk bestilte opgaver: Hjørring Kommune Forslag til reduktionskatalog Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 22-05-2018 Side 1. Forslag til reduktionskatalog for Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen

Læs mere

By Land og Kultur Reduktion i musikskolens budget Svømmehaller: Reduktion i drift vedr. energioptimering

By Land og Kultur Reduktion i musikskolens budget Svømmehaller: Reduktion i drift vedr. energioptimering Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn 2017 2018 2019 2020 17 Kultur- og Fritidsudvalget 18 Kultur- og Fritidsudvalget By Land og Kultur Reduktion i musikskolens budget 200 200 200 200 By Land og Kultur Svømmehaller:

Læs mere

Budgetår. Total reduktion i * Mulig ikrafttrædelsesdato 1. januar Besparelsen er besluttet i 2012.

Budgetår. Total reduktion i * Mulig ikrafttrædelsesdato 1. januar Besparelsen er besluttet i 2012. Budget 2012-15 Besparelsesforslag: Kommissoriumnummer (indeholder udvalgsforkortelse og fortløbende numre, hvis flere forskellige forslag angiv A, B, C mv.) Familiekonsulenter I budgetforlig 2011 blev

Læs mere

Optimalt teknologi-samarbejde mellem transportører og forvaltninger

Optimalt teknologi-samarbejde mellem transportører og forvaltninger Optimalt teknologi-samarbejde mellem transportører og forvaltninger Kollektiv Trafik Konferencen 2013 7.oktober 2013, Comwell Grand Park Korsør Mikkel Schiøtz Systemudvikler, Finn Frogne A/S Finn Frogne

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2017 for bevillingsramme:

Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2017 for bevillingsramme: SOCIAL OG SUNDHED Dato: 12. oktober 2017 Sagsid: 00.30.14-G01-4-17 Bilagsnotat vedrørende tredje budgetopfølgning 2017 for bevillingsramme: Tilbud til voksne med særlige behov (50.54) Nærværende bilagsnotat

Læs mere

Quickguide til vurdering af omkostninger ved sociale indsatser og metoder

Quickguide til vurdering af omkostninger ved sociale indsatser og metoder Quickguide til vurdering af omkostninger ved sociale indsatser og metoder Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: socialstyrelsen@socialstyrelsen.dk

Læs mere

NOTAT DRIFTS ØKONOMISTYRING

NOTAT DRIFTS ØKONOMISTYRING NOTAT OM DRIFTS ØKONOMISTYRING 1. Indledning og kommissorium På baggrund af Drifts underskud i 2011 og 2012 har direktør Bent Peter Larsen nedsat en arbejdsgruppe til at undersøge underskuddet. Arbejdsgruppen

Læs mere

Budgetforslag

Budgetforslag Maj 2018 Indhold Samlet oversigt...3 Aktivitetsområde : Idræt og Sundhed...4 FF2019-001 Reduktion i tilskud til vedligeholdelse af 3 tennisbaner og rengøringstilskud til foreninger.4 FF2019-002 Reduktion

Læs mere

Bornholms Regionskommune Budget Besparelsesforslag. Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse

Bornholms Regionskommune Budget Besparelsesforslag. Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse Personalereduktion Forslag nr. EBU-41-01 1.000 kr. 2017-priser Nuværende budget 4.590 4.590 4.590 4.590 Mindre udgift -850-850 -850-850 Nettobesparelse -850-850 -850-850 - heraf besparelser på løn -850-850

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Budgetkontrol pr. 1. oktober 217 Politikområde Natur, vand og Miljø i 1. kr. 217 1 Naturbeskyttelse: 2 - Naturforvaltningsprojekter 1.25 297 1.55-15 3 - Sandflugt 58 58 58 4 Vandløbsvæsen: 5 - Fælles formål

Læs mere

Muligheder for tilpasning af budgetforslaget

Muligheder for tilpasning af budgetforslaget Muligheder for tilpasning af budgetforslaget 1. Baggrund Som det fremgår af budgetoversigt af 11. august 2014, som er udsendt sammen med dagsordenen til førstebehandling af Budgetforslag 2015 for Rudersdal

Læs mere

Tværgående effektiviseringsforslag budget 2013 2016

Tværgående effektiviseringsforslag budget 2013 2016 Tværgående effektiviseringsforslag budget 2013 2016 Nr. Effektiviseringsforslag [Hele 1.000 kr.] Tværgående effektiviseringsforslag År 2013 Effektivisering TV 1 Hjemmearbejdspladser 300 X TV 2 Kørselskontor

Læs mere

Indstilling Aarhus Kommune Finansiering af samlet og koordineret PC-anskaffelse i Aarhus Kommune 1. Resume

Indstilling Aarhus Kommune Finansiering af samlet og koordineret PC-anskaffelse i Aarhus Kommune 1. Resume Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 21. september 2011 Aarhus Kommune Finansiering af samlet og koordineret PC-anskaffelse i Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling 1.

Læs mere

Radikale Venstre s budgetforslag for Næstved Kommune 2018

Radikale Venstre s budgetforslag for Næstved Kommune 2018 Radikale Venstre s budgetforslag for Næstved Kommune 2018 STOP for 1 %-besparelser fra 2018 på velfærdsområderne De automatiske besparelser på alle velfærdsområder stoppes. I stedet igangsættes en kvalitativ/reel

Læs mere

Afsnit 8 Hverdagseffektiviseringer

Afsnit 8 Hverdagseffektiviseringer Afsnit 8 Hverdagseffektiviseringer Afsnit 8 - side 1 Afsnit 8 - side 2 Nr. Fagudvalg Bevillingsområde 2018 2019 2020 2021 500 Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarked Arbejdsmarked - hverdagseffektivisering

Læs mere

Nr Overskrift Beskrivelse Bevillingsændring. Effektivisering investering implementering. Justering af serviceniveau. Påvirker andre områder

Nr Overskrift Beskrivelse Bevillingsændring. Effektivisering investering implementering. Justering af serviceniveau. Påvirker andre områder Sektor Serviceydelser for ældre 1 Træningsbudgettet på Budgettilpasning i lyset af mindreforbrug i 2017. 86 Behovet er ændret bl.a. som følge af øget brug af Digirehab samt generel øget fokus på visiteringspraksis.

Læs mere

Analyse af ledelsesunderstøttelse og organisering af Frit Valg-området i Aalborg Kommune. Forslag til ny organisationsmodel fra styregruppen

Analyse af ledelsesunderstøttelse og organisering af Frit Valg-området i Aalborg Kommune. Forslag til ny organisationsmodel fra styregruppen Analyse af ledelsesunderstøttelse og organisering af Frit Valg-området i Aalborg Kommune Forslag til ny organisationsmodel fra styregruppen Baggrund I forbindelse med analysen af ledelsesunderstøttelse

Læs mere

Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalg til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalg til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalg til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Balancekatalog Tværgående funktioner, puljer m.m 10.000 6.70 Vikarpulje (merindtægt)

Læs mere

Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og budgetreduktioner på Udvalget for Beskæftigelse og Uddannelse

Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og budgetreduktioner på Udvalget for Beskæftigelse og Uddannelse Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og budgetreduktioner på Udvalget for Uddannelse Nr. Effektiviseringer Politikområde 2019 2020 2021 2022 AKBI 1 AKBI 2 AKBI 3 Udbud af dansk Konjunkturregulering

Læs mere

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i kr.

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i kr. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Social- og Sundhedsudvalgets område. Ældreområdet, Skole og Familie samt Psykiatri og Handicap har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram,

Læs mere

Indstilling. Grøn infrastruktur, service i økonomisk balance. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Natur og Miljø. Den 28.

Indstilling. Grøn infrastruktur, service i økonomisk balance. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Natur og Miljø. Den 28. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 28. juni 2012 1. Resume Den grønne drift og vedligeholdelse er i dag bragt i en ubalance af

Læs mere

Budget 2016 drift Udvalget for Social og Sundhed

Budget 2016 drift Udvalget for Social og Sundhed Ældreområdet 1.000 kr. 2016 2017 2018 2019 CRS 0 0-500 -500 Plejecentre - generel lønbesparelse - 1.900-1.900-1.400-1.400 I alt -1.900-1.900-1.900-1.900 + = udgift, - = indtægt 1: Hjemtagning af opgaver,

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget Protokol 28-04-2015 kl. 15:30 Udvalgsværelse 1 Medlemmer Mette Schmidt Olsen Bodil Kornbek Henriette Breum Søren P. Rasmussen Jens Timmermann Simon Pihl Sørensen Henrik Bang var

Læs mere

Fordeling af KOMBIT-udlodning til udgifter i forbindelse med monopolbruddet Budgetnotat. BORGMESTERENS AFDE- LING Fælles Service Aarhus Kommune

Fordeling af KOMBIT-udlodning til udgifter i forbindelse med monopolbruddet Budgetnotat. BORGMESTERENS AFDE- LING Fælles Service Aarhus Kommune Fordeling af KOMBIT-udlodning til udgifter i forbindelse med monopolbruddet Budgetnotat Indstilling Det indstilles, at det her fremsendte overblik over omstillingsomkostninger godkendes som grundlag for

Læs mere

Bilag 1: Råderum og budgetønsker til Social- og Seniorudvalget, Budget Tema: Arbejdstilrettelæggelse Politikområde: 41

Bilag 1: Råderum og budgetønsker til Social- og Seniorudvalget, Budget Tema: Arbejdstilrettelæggelse Politikområde: 41 RÅDERUMSFORSLAG Tema: Arbejdstilrettelæggelse Politikområde: 41 Titel: Effektivisering via Bestiller Udfører Dialog (BUD) og faldende efterspørgsel. Nærmere beskrivelse af forslaget: Ved at gå fra BUM

Læs mere

BØU kr kr kr kr.

BØU kr kr kr kr. Budget 2012-15 Besparelsesforslag: Kommissoriumnummer (indeholder udvalgsforkortelse og fortløbende numre, hvis flere forskellige forslag angiv A, B, C mv.) Brugerbetaling Betaling af udgifter i forbindelse

Læs mere

Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger

Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger 22. august 2018 Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger Indledning Det vedlagte materiale udgør Direktørgruppens forslag til,

Læs mere

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr.

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr. Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr. Samlet resultat 60,7 Driftsafdelingen 38,0 Gartnerafdelingen 8,5 Driftsbygninger og materiel 5,7 Vej 23,8 Kollektiv trafik 10,0 Fælles formål

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation

Omstilling, effektivisering og innovation Nr. 29 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Plan og kultur Indkøb, udbud og konkurrenceudsættelse Udbud af vandløbsvedligeholdelse

Læs mere

Bemærkninger til regnskab 2018 Politikområde Tværgående Puljer. Overordnet regnskabsresultat

Bemærkninger til regnskab 2018 Politikområde Tværgående Puljer. Overordnet regnskabsresultat Politikområde Tværgående Puljer Politikområdet består af diverse puljer, som vedrører hele kommunen. F.eks. lønpuljer, fleksjobpuljer, barselspuljer samt kommunens råderumspuljer. Derud over er der under

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Fælles indkøbspolitik i Fødevareministeriet

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Fælles indkøbspolitik i Fødevareministeriet Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fælles indkøbspolitik i Fødevareministeriet Maj 2003 Fælles indkøbspolitik i Fødevareministeriet (varer og tjenesteydelser) Overordnet politik for indkøb

Læs mere

Notat Vedrørende administrative effektiviseringer

Notat Vedrørende administrative effektiviseringer Dato: 29.11.2018 Direktionen Direktionens handleplan for administrative effektiviseringer Kontakt Pernille Halberg Salamon Kommunaldirektør psa@horsholm.dk Direkte tlf. 2344 3010 Handleplanen indeholder

Læs mere

Vælg bloktypevælg blok nr.

Vælg bloktypevælg blok nr. Grønne områder - Badebroer nedlægge badebroen ved Aborg Strand -40-40 -40 Badebroen ved Aborg Strand kræver inden for en kort årrække en større renovering med udskiftning af pæle med mere, udgiften vil

Læs mere

Hospitalers, virksomheders og koncerncentrenes forslag til effektiviseringer og bedre ressourceudnyttelse

Hospitalers, virksomheders og koncerncentrenes forslag til effektiviseringer og bedre ressourceudnyttelse Opgang Blok A Afsnit 1. sal Center for Økonomi Budget og Byggestyring Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød Telefon 38 66 50 00 Direkte 38 66 59 17 Mail oekonomi@regionh.dk Web www.regionh.dk CVR/SE-nr: 30113721

Læs mere

Center for Teknik og Miljø

Center for Teknik og Miljø 1 Centerets formål Formål og primære opgaver Centerets formål er at udføre myndighedsbehandling, planlægning og vedligeholdelse på teknik- og miljøområdet. Centeret varetager en alsidig vifte af opgaver

Læs mere

BELLAHØJ FÆLLES HAVE. Møde om evt. udlicitering af pleje og drift af grønne arealer Peter Juhl Landskabsarkitekt, mdl

BELLAHØJ FÆLLES HAVE. Møde om evt. udlicitering af pleje og drift af grønne arealer Peter Juhl Landskabsarkitekt, mdl BELLAHØJ FÆLLES HAVE Møde om evt. udlicitering af pleje og drift af grønne arealer 18.04.2016 Peter Juhl Landskabsarkitekt, mdl 1. Møde med driftspersonale for gennemgang af processen 2. Gennemgang af

Læs mere

Pol. Org. Nr. Tekst 2016 2017 2018 2019 Bemærkninger

Pol. Org. Nr. Tekst 2016 2017 2018 2019 Bemærkninger BUDGET 2016-19 SOCIAL- OG SUNDHEDSVALGET REDUKTIONSBLOKKE Afsnit: Side: Oprettet: Rev.: 1000 kr. DRIFT Pol. Org. Nr. Tekst 2016 2017 2018 2019 Bemærkninger 005.00.01 Ældreområdet -1.900-1.900-1.900-1.900

Læs mere

Bornholms Regionskommune Budget Besparelsesforslag

Bornholms Regionskommune Budget Besparelsesforslag 61 Økonomi og Personale Økonomi og Personale Besparelse på personaleressourcer i Økonomi og Personale Forslag nr. ØPU-01 1.000 kr. 2015-priser Mindre udgift - 627-627 - 627-627 Nettobesparelse - 627-627

Læs mere

UDBUD. i Lyngby-Taarbæk Kommune. Retningslinjer for Udbud. varer og tjenesteydelser. Vedtaget af Økonomiudvalget den 1.

UDBUD. i Lyngby-Taarbæk Kommune. Retningslinjer for Udbud. varer og tjenesteydelser. Vedtaget af Økonomiudvalget den 1. UDBUD i Lyngby-Taarbæk Kommune Retningslinjer for Udbud af varer og tjenesteydelser Vedtaget af Økonomiudvalget den 1. oktober 2015 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund for retningslinjerne... 2 2. Hvem er

Læs mere

Uddannelse og pædagogik - Skoler

Uddannelse og pædagogik - Skoler SK2 Titel: Kategori: Udvalg: Udgifter til befordring på skoleområdet 1. Proces- og ressourceoptimering Børne- og Ungdomsudvalget Aktivitetsområde: Uddannelse og pædagogik - Skoler Enhed: Center for Uddannelse

Læs mere

Effektivisering i øget samarbejde mellem kommuner

Effektivisering i øget samarbejde mellem kommuner Effektivisering i øget samarbejde mellem kommuner TØF 29. April 2013 Oplæg v/ Manager Andreas Østergaard Poulsen, BDO BDO KORT FORTALT Vi er markedsledende inden for revision, økonomisk rådgivning og serviceydelser

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET 1.000 kr./2017-pl, netto Nr. Forslag Budget 2017 Budget 2018 Budget 2019 Budget 2020 1 Center for tandregulering (CFT) - takststigning 48 77 108 149 2 Tandplejen 0-18 år (uden flygtninge) 120 120 120 120

Læs mere

Region Midtjylland Regionsgården Skottenborg Viborg

Region Midtjylland Regionsgården Skottenborg Viborg Aarhus Universitetshospital Palle Juul-Jensens Boulevard 99 DK-8200 Aarhus N Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Region Midtjylland Regionsgården Skottenborg 26 8800 Viborg Høringssvar fra AUH s Hoved-MEDudvalg

Læs mere