VANDPLEJE. VELDA vandbehandlingsprodukter plejer og regulerer havedammen, så både fisk og planter får optimale livsbetingelser.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VANDPLEJE. VELDA vandbehandlingsprodukter plejer og regulerer havedammen, så både fisk og planter får optimale livsbetingelser."

Transkript

1 VANDPLEJE VELDA vandbehandlingsprodukter plejer og regulerer havedammen, så både fisk og planter får optimale livsbetingelser. Alle vandbehandlingsprodukter virker hurtigt og effektivt, og er uskadelige for fisk og planter såfremt der doseres korrekt. Crystal Clear gør vandet klart, i såvel nyanlagte som ældre havedamme. All Clear fjerner på enkel vis, både tråd- og slimalger fra havedammen. Biofit styrker fiskenes slimhinde, og holder vandet klart. Ydermere neutraliserer Biofit skadelige organiske substanser, som dannes i vintermånederne. KH Plus forhøjer vandets KH-værdi. GH Plus forhøjer vandets totalhårdhed. ph Minus sænker vandets ph-værdi. Alglets brusetabletter fjerner på enkel vis tråd- og slimalger fra havedammen, uden at skade planter og fisk. Fountain Clear brusetabletter er udelukkende fremstillet til anvendelse i vandornamenter og springvand, uden fisk og planter.

2 Crystal Clear hurtigtvirkende klaringsmiddel. Det bedste tidspunkt for anlægning eller omlægning af en havedam er om efteråret. Det aftagende dagslys hindrer algevækst, og vandet forbliver klart. Ydermere kan vandet opbygge den nødvendige bakterielle balance indtil foråret, hvor der suppleres med iltgivende vandplanter. Således skabes en naturlig balance i havedammen. Men ofte anlægges eller omlægges havedamme om foråret eller om sommeren. Følgen heraf kan være uklart vand, på grund af indgreb i den biologiske balance, samt den intensive solbestråling. Uklart vand har ingen skadelig indvirkning på faunaen (fisk, frøer, larver m.m.), men for planternes vækst er det fatalt, da en af betingelserne for klart vand er optimal plantevækst. Crystal Clear klarer vandet såvel i nyanlagte, som i ældre havedamme. Crystal Clear får partiklerne, som giver uklart vand, til at klumpe sig sammen og enten synke til bunds eller flyde i vandoverfladen. For at opnå det bedste resultat, skal disse klumper fjernes. Bemærk, at Crystal Clear kun fjerner symptomerne, og ikke årsagen til uklart vand. Det er derfor vigtigt at følge behandlingen op med rigeligt af ilt-givende vandplanter som f. eks.vandpest, og eventuelt flydeplanter som frøbid og azolla. Crystal Clear rystes omhyggeligt før brug. Der skal tilsættes 25 ml. (brug vedlagte graduerede målebæger) pr. 250 liter vand. Beregn hvor meget Crystal Clear der skal anvendes, og bland det med 10 liter vand. Anvend en vandkande med spreder, til at fordele blandingen jævnt ud over dammen, og brug herefter f. eks. en rive til at få blandet det godt sammen med vandet. Hold nu vandet i ro de næste ca. 6 timer. (eventuelle pumper og vandfald stoppes). Fjern derefter klumperne med en ketcher. Er resultatet ikke tilfredsstillende, kan doseringen forhøjes. Ved vandtemperaturer over 20º C. eller ved blødt vand (KH under 4º og TH under 5º GH) kan der opstå iltmangel under behandlingen. Derfor anbefales det at teste vandet før behandlingen. For at finde den korrekte dosering, kan man foretage en prøve. Bland f. eks. 1/5 målebæger Crystal Clear i en spand med 10 liter vand. Virkningen af Crystal Clear er afhængig af vandets ph-værdi og hårdhedsgrad (KH og GH). Et optimalt resultat opnås ved en ph-værdi mellem 6,5 og 8,5, en totalhårdhedsgrad på under 12º GH og en karbonathårdhedsgrad på under 10ºGH. Med Veldas test-sæt ph, GH og KH kan de eksakte vandværdier måles. Følgende 3 basiselementer er vigtige for en sund og klar havedam: 1. En tilstrækkelig mængde af nedbrydelsesbakterier. 2. En totalhårdhedsgrad mellem 8 og 12 ºGH. 3. Tilstrækkelig mange vandplanter i forhold til vandindholdet. Doseres Crystal Clear korrekt, er det uskadeligt for både fisk og planter. På grund af forskellige omstændigheder i havedamsmiljøet, samt at den korrekte anvendelse af Crystal Clear ikke kan kontrolleres efterfølgende, hæfter vi ikke for eventuelle skader eller uheldige resultater. Indhold: 250 ml.

3 All Clear fjerner de forhadte alger fra havedammen Tråd- og slimalger kan under visse omstændigheder udvikle sig eksplosivt. Set ud fra et æstetisk synspunkt, virker alger frastødende. Men værre er at algerne kan hæmme eller endda helt stoppe planternes vækst. Til at bekæmpe dette irriterende problem, har Velda udviklet All Clear. All Clear dræber effektivt tråd- og slimalger i havedammen, og hæmmer væksten af andemad. Dosering: All Clear omrystes omhyggeligt før brug. Der skal tilsættes 25 ml. (brug vedlagte graduerede målebæger) pr. 250 liter vand. Beregn hvor meget All Clear der skal anvendes, og bland det med 10 liter vand. Anvend en vandkande med spreder, til at fordele blandingen jævnt ud over dammen. Vandet vil antage en grønlig farve, som fortager sig efter nogle dage Før behandlingen med All Clear påbegyndes, er det tilrådeligt at teste vandets totalhårdhed og ph-værdi, da doseringen skal halveres i såkaldt blødt (<under GH 8º) og surt (under ph 7) vand. Specielt i havedamme med stor fiskebestand og ved høje vandtemperaturer, kan tilsætningen af All Clear forårsage iltmangel i en kortere periode. Beluftning eller delvist vandskifte kan blive nødvendigt. Doseres All Clear korrekt, er midlet uskadeligt for både vandplanter, fisk og microfauna. På grund af forskellige omstændigheder i havedamsmiljøet, samt at den korrekte anvendelse af All Clear ikke kan kontrolleres efterfølgende, hæfter vi ikke for eventuelle skader eller uheldige resultater. Indhold: 125 ml. ALT TIL HAVEDAMMENS PLEJE OG PASNING SE MERE PÅ:

4 Biofit havedamskur Det er vigtigt at havedammens vand er klart. Til dette formål har Velda udviklet Biofit havedams kur. Biofit holder nyanlagte havedamme, eller damme som har fået et større vandskift, klart i en periode. For at opnå biologisk balance i havedammen, er det nødvendigt at plante så mange vandplanter som muligt, ved anlæggelsen af dammen. Biofit holder vandet klart i en periode, og efterfølgende skal planterne være i stand til at optage næringsstofferne i vandet, og på denne måde være en del af en biologisk balance.biofit afklorer friskt vandværksvand, og tilføjer Vitamin B til fiskene. Efter en lang vinter kan fiskenes kondition være dårlig, og havedamsmiljøet ude af balance. Følgen heraf er ofte fiskedød og uklart vand. For at forebygge disse skader, kan Biofit anvendes fra Februar til Juni. Biofit styrker fiskenes slimhinde, og holder vandet klart. Ydermere Biofit neutraliserer skadelige organiske substanser, som dannes i vintermånederne. Biofit omrystes omhyggeligt før brug. Der skal tilsættes 25 ml. pr. 250 liter vand. (brug vedlagte graduerede målebæger) Beregn hvor meget Biofit der skal bruges, og bland det med 10 liter vand. Anvend en vandkande med spreder, til at fordele blandingen jævnt ud over dammen. Biofit er absolut uskadelig for fisk og vandplanter. Det er uskadeligt for fugle og kæledyr at drikke vand fra damme der er tilsat Biofit. På grund af forskellige omstændigheder i havedamsmiljøet, samt at den korrekte anvendelse af Biofit ikke kan kontrolleres efterfølgende, hæfter vi ikke for eventuelle skader eller uheldiresultater. Indhold: 250 ml. ge VANDBEHANDLING LUFTPUMPER PLANTEGØDNING SE MERE PÅ:

5 KH Plus forhøjer vandets hårdhedsgrad Blødt vand, med en karbonathårdhed (KH) på under 6 GH, kan sagtens blive surt. Vedvarende regn vil intensivere processen. Især i efterårs- og vintermånederne, kan det føre til fiskedød. Planternes vækst, og dermed den ilt de producerer, vil forringes ved for lav karbonatværdi. Et sundt og stabilt havedamsmiljø har en KH-værdi på mellem 4 og 6 GH. Det anbefales at kontrollere KH-værdien jævnligt (4 til 5 gange årligt) f. eks. med et VELDA KH-test sæt. Er KH-værdien mindre end 4 GH, bør behandling iværksættes. Med VELDA KH Plus, forhøjes KH-værdien nemt og problemfrit. KH Plus omrystes omhyggeligt før brug. For at hæve KH med 3 GH, tilsættes 25 ml. pr. 250 liter (brug vedlagte målebæger) Beregn hvor meget KH Plus der skal anvendes, og bland det med 10 liter vand. Anvend en vandkande med spreder, til at fordele blandingen jævnt ud over dammen. Den eventuelt opstående misfarvning af vandet, vil fortage sig i løbet af få dage. En høj ph-værdi kan have en forstyrrende indflydelse på virkningen af KH Plus, så resultatet først vil kunne måles efter nogle uger. Er vandets TH-værdi (totalhårdhed) også for lav, forhøjes den med VELDA GH Plus. GH Plus og KH Plus må aldrig anvendes samtidigt. Der skal være en pause på ca. 2 uger mellem behandlingerne. KH Plus er miljøvenligt, og absolut ufarligt for husdyr, fisk, insekter og microfauna. På grund af forskellige omstændigheder i havedamsmiljøet, samt at den korrekte anvendelse af KH Plus ikke kan kontrolleres efterfølgende, hæfter vi ikke for eventuelle skader eller uheldige resultater. Indhold: 250 ml. BUNDMATERIALER HJÆLPEMIDLER FILTERMATERIALER SE MERE PÅ:

6 GH Plus forhøjer vandets Totalhårdhedsgrad Blødt vand, med en totalhårdhed (TH) (=calcium og magnesium hårdhed, benævnes som totalhårdhed og måles i GH) på under 5 GH, kan let blive surt. Vedvarende regn vil intensivere processen. Især i efterårs- og vintermånederne, kan det føre til fiskedød. Planternes vækst, og dermed den ilt de producerer, vil forringes ved for lav totalhårdhed. Et sundt og stabilt havedamsmiljø har en TH-værdi på mellem 8 og 12 GH. Det anbefales at kontrollere TH-værdien jævnligt (4 til 5 gange årligt) f. eks. med et VELDA GH-test sæt. Er TH-værdien mindre end 7 GH, bør behandling iværksættes. Med VELDA GH Plus, forhøjes TH-værdien nemt og problemfrit. For at hæve TH med 3 GH, tilsættes 25 ml. (brug vedlagte graduerede målebæger) pr. 250 liter vand. Beregn hvor meget GH Plus der skal anvendes, og bland det med 10 liter vand. Anvend en vandkande med spreder, til at fordele blandingen jævnt ud over dammen. Den eventuelt opstående misfarvning af vandet, vil fortage sig i løbet af få dage. En høj ph-værdi kan have en forstyrrende indflydelse på virkningen af GH Plus, så resultatet først vil kunne måles efter nogle uger. Er vandets KH-værdi (Karbonat-hårdheden) også for lav, kan denne forhøjes ved hjælp af KH Plus. KH Plus og GH Plus må aldrig anvendes samtidigt. Der skal være en pause på ca. 2 uger mellem behandlingerne. GH Plus er miljøvenligt, og absolut ufarligt for husdyr, fisk, insekter og microfauna. På grund af forskellige omstændigheder i havedamsmiljøet, samt at den korrekte anvendelse af GH Plus ikke kan kontrolleres efterfølgende, hæfter vi ikke for eventuelle skader eller uheldige resultater. Indhold: 250 ml. MEDICIN PUMPER FJERNBETJENT 4-VEJS STIKDÅSE SE MERE PÅ:

7 ph MIN sænker vandets ph-værdi En acceptabel ph-værdi for havedammen skal ligge mellem ph 7 og 8. Er ph-værdien højere, går vandplanternes vækst i stå og mikroorganismernes udvikling fungerer ikke optimalt. Ved ekstremt høje ph-værdier kan fiskene udvise sygdomssymptomer. For en sund udvikling i havedamsmiljøet, er det derfor ofte nødvendigt at behandle vandet enten på længere sigt, eller omgående, for at regulere ph-værdien. Langsigtet behandling: I en florerende havedam holdes ph-værdien på et korrekt niveau (7-8) ved hjælp af de mikroorganismer, som befinder sig i havedammens bundmateriale (nitrificerende bakterier). For at kunne bevare den korrekte ph-værdi, skal den optimale udvikling af disse mikroorganismer sikres på langt sigt. Det er vigtigt, at sørge for den nødvendige mængde bundmateriale. Vi anbefaler brug af Velda Substrat og Velda Bacterial. Omgående behandling: For at sænke ph-værdien hurtigt, anbefales brugen af Velda ph MIN. ph MIN sænker gradvist ph-værdien. Har man et ustabilt vandmiljø, kan ph sænkningen være kortvarig, men ph MIN er et vigtigt hjælpemiddel til stimulering af plantevækst og algebekæmpelse. ph MIN omrystes omhyggeligt før brug. For at sænke ph med 1, tilsættes 25 ml. (brug vedlagte graduerede målebæger) pr. 750 liter vand. Beregn hvor meget ph MIN der skal anvendes, og bland det med 10 liter vand. phværdien må kun sænkes med 1 ph pr. behandling. Før behandlingen kan gentages, holdes 1 dags pause. Anvend en vandkande med spreder, til at fordele blandingen jævnt ud over dammen. Undgå at hælde det direkte ud over områder med planter. Gentag processen til korrekt ph-værdi er opnået. Undgå kontakt med huden. Kontroller vandets ph-værdi (f. eks. med Velda ph-testsæt) både før og efter behandlingen. ph-værdien må ikke sænkes med mere end 1 indenfor 24 timer. Når ph-værdien sænkes, falder KH-værdien også. Derfor skal også KH-værdien testes før og efter behandling med ph MIN og eventuelt reguleres med KH Plus. Hvis KH-værdien er mindre end KH 2º GH, må ph MIN ikke anvendes. Vandets bufferevne er i så tilfælde så lav, at ph-værdien kan falde til ph 5 eller lavere. Forskellige vandbehandlingsmidler må ikke anvendes samtidigt. Der skal være en pause på 2 uger mellem brugen af forskellige produkter. På grund af forskellige omstændigheder i havedamsmiljøet, samt at den korrekte anvendelse af ph MIN ikke kan kontrolleres efterfølgende, hæfter vi ikke for eventuelle skader og uheldige resultater. Indhold: 125 ml.

8 Alglets brusetabletter til algebekæmpelse Tråd- og slimalger kan under visse omstændigheder udvikle sig eksplosivt. Set ud fra et æstetisk synspunkt, virker alger frastødende. Men værre er at algerne kan hæmme eller endda helt stoppe planternes vækst. Til at bekæmpe dette irriterende problem, har Velda udviklet Alglets brusetabletter, som på simpel vis fjerner både tråd- og slimalger fra havedammen, uden at skade fisk og planter. Dosering: Beregn havedammens vandindhold omhyggeligt. Brug 1 tablet pr ltr. vand og 1/2 tablet pr. 500 ltr. Nedrund antallet, eller brug eventuelt en 1/4 tablet. Fordel tabletterne på dammens bunden, men ikke i nærheden af vandudstrømninger og nøkkeroser. Vask hænder efter berøring af Alglets. Før behandlingen med Alglets brusetabletter påbegyndes, er det tilrådeligt, at teste vandets TH-værdi og ph-værdi, da doseringen skal halveres i såkaldt blødt (under TH 8º GH) og surt (under ph 7) vand. Specielt i havedamme med stor fiskebestand, og ved høje temperaturer, kan tilsætningen af Alglets brusetabletter forårsage iltmangel i en kortere periode. Beluftning eller delvis vandskift kan blive nødvendigt. Doseres Alglets brusetabletter korrekt, er midlet uskadeligt for både vandplanter, fisk og microfauna. Tabletterne anbringes på en måde så fiskene ikke kan spise dem. På grund af forskellige omstændigheder i havedamsmiljøet, samt at den korrekte anvendelse af Alglets brusetabletter ikke kan kontrolleres efterfølgende, hæfter vi ikke for eventuelle skader eller uheldige resultater. Indhold: 10 stk. brusetabletter til liter vand. Fountain Clear brusetabletter mod alger i springvand Vandet i springvand, brønde og vandornamenter får med tiden en grøn farve, forårsages af alger. Ofte dannes også en blågrøn belægning på selve vandornamentet. Både vandets og vandornamenternes misfarvning er ikke pænt at se på. Til at fjerne denne irriterende algevækst, og for at hindre nydannelse af alger, har Velda udviklet Fountain Clear brusetabletter. Fountain Clear har en mild algedræbende effekt. Tilføjes brusetabletterne til vandornamentet, forbliver vandet klart i flere måneder, og der dannes ingen belægning. Dosering: Pakken indeholder 10 tabletter. 1 tablet er tilstrækkeligt til at holde liter vand krystalklart i flere måneder. For vandornamenter med mindre vandindhold, deles tabletterne. Fountain Clear brusetabletter er udelukkende fremstillet til anvendelse i vandornamenter og springvand uden fiskebestand og planter. Fountain Clear brusetabletter må også anvendes i springvand som er placeret indendørs 1 tablet til liter, må der ikke overdosseres. Indhold: 10 stk. brusetabletter til & indendørs liter

Sapro bekæmper sygdomme, som forårsages af skimmelinfektioner. Sapro helbreder finne-råd, mundskimmel og hudsløring hurtigt og effektivt.

Sapro bekæmper sygdomme, som forårsages af skimmelinfektioner. Sapro helbreder finne-råd, mundskimmel og hudsløring hurtigt og effektivt. FISKEPLEJE VELDA plejemidler kurerer hurtigt og effektivt fiskesygdomme, hvis behandlingen foretages rettidigt. Bactimon bekæmper sygdomme, som er forårsaget af bakterielle infektioner. Bactimon helbreder

Læs mere

Balanceret vandpleje

Balanceret vandpleje Balanceret vandpleje til udendørs spabade 2016 Activ SPA serien er balanceret vandpleje udviklet specielt til spabade Der er høje krav til desinfektion og vedligeholdelse af spavand og derfor også ekstra

Læs mere

Balanceret vandpleje

Balanceret vandpleje Balanceret vandpleje til udendørs spabade 2 Activ SPA, 1-2015 Activ SPA serien er balanceret vandpleje udviklet specielt til spabade Der er høje krav til desinfektion og vedligeholdelse af spavand og derfor

Læs mere

12 3 4 5 66.4 7 7.5 8 8.2 8.4 9 10 11. esha AQUA-QUICK-TEST - HURTIGT, ENKELT OG SIKKERT

12 3 4 5 66.4 7 7.5 8 8.2 8.4 9 10 11. esha AQUA-QUICK-TEST - HURTIGT, ENKELT OG SIKKERT MULTITEST (I SEKS DELE) TIL ØKONOMISK, PRAKTISK OG ENKEL KONTROL AF VANDKVALITETEN. Sundt vand = sunde planter og fisk Planter og fisk i akvarier og havedamme er helt afhængige af en god vandkvalitet.

Læs mere

PLEJE AF SPABAD. Gør dit bassin til det bedste

PLEJE AF SPABAD. Gør dit bassin til det bedste PLEJE AF SPABAD Gør dit bassin til det bedste Der er visse faktorer, der skal overvejes, når man kontrollerer vandet i et spabad. Der sendes kontinuerligt vand gennem spabadet, og indtaget af luft skaber

Læs mere

Professionelle produkter til dit akvarium. Akvarium start Akvarium vedligeholdelse Plantepleje

Professionelle produkter til dit akvarium. Akvarium start Akvarium vedligeholdelse Plantepleje Professionelle produkter til dit akvarium Akvarium start Akvarium vedligeholdelse Plantepleje START ET NYT AKVARIUM SIKKERT MED COLOMBO STARTSYSTEM I et nyt filter skal bakterierne først udvikle sig, før

Læs mere

Kemi til Swimming Pool

Kemi til Swimming Pool Kemi til Swimming Pool PRODUKT PAKKESTR. ANVENDELSE DOSERING PRODUKTER 70/G 70/20 1kg, 5kg, 10kg, 45kg. 90/G 1kg, 5kg, 10kg. 90/200 90/20 1kg, 5kg, 10kg. 55/G 1kg, 5kg, 10kg. desinficering, ikke egnet

Læs mere

Gødning med et PLUS! Organisk. -neutral CO 2. Også til økologiske. Fri for tungmetaller

Gødning med et PLUS! Organisk. -neutral CO 2. Også til økologiske. Fri for tungmetaller Gødning Gødning med et PLUS! Organisk CO 2 -neutral Også til økologiske arealer Fri for tungmetaller Indholdsfortegnelse Side Indhold 2 Indholdsfortegnelse 3 Om ECOstyle og gødningsplan 4-5 Om ECOstyle

Læs mere

Bæredygtig havepleje PRODUKTKATALOG

Bæredygtig havepleje PRODUKTKATALOG PRODUKTKATALOG Bæredygtig havepleje 100 % organisk startgødning Grønt græs fri for muldvarpeskud Biologisk gødning og vandpleje Krukkegødning m/aqua Saver Miljøvenlig sneglefjerner Organisk gødning Granulat

Læs mere

Bedre vandmiljø i Knolden's sø

Bedre vandmiljø i Knolden's sø Bedre vandmiljø i Knolden's sø Søens tilstand Søen er 15 x 25 meter. Dybeste sted er måske 1½-2 meter. Søer er vokset til med vandplanten hornblad. Der er også et 20-40 centimeter tykt lag næringsrigt

Læs mere

Bæredygtig havepleje PRODUKTKATALOG 2016

Bæredygtig havepleje PRODUKTKATALOG 2016 PRODUKTKATALOG 2016 Bæredygtig havepleje 100 % organisk gødning Bladgødning giver sunde roser Grønt græs fri for muldvarpeskud Biologisk gødning og vandpleje Krukkegødning m/aqua Saver Miljøvenlig sneglefjerner

Læs mere

HUSK: Alle tilbud er gældende fra lørdag den 30. marts til og med søndag den 7. april 2019

HUSK: Alle tilbud er gældende fra lørdag den 30. marts til og med søndag den 7. april 2019 Efter vi har knoklet hele efteråret og vinteren - glæder det os, at vi nu kan åbne dørene, lørdag den 30. marts, med et endnu større udvalg, da vores nye store koi afdeling er blevet færdig, og dette med

Læs mere

Problem: Mulig årsag: Afhjælpning: Produkter:

Problem: Mulig årsag: Afhjælpning: Produkter: Uklart eller mælkeagtigt vand Flager/slimansamlinger i vandet og/eller i skimmeren og rørene Ubehagelig, indelukket lugt For mange organiske belastningsstoffer og/eller mikroorganismer (slimede vægge)

Læs mere

Alger - Det grønne guld

Alger - Det grønne guld Ådalskolen Esbjerg Unge Forskere Alger - Det grønne guld 5.A Ådalskolen Esbjerg Unge Forskere 2015 Alger - det grønne guld 2 Hej jeg hedder Emil og jeg er 12 år og går i 5. klasse. Jeg har valgt at lave

Læs mere

Bedre vandmiljø i Nysø

Bedre vandmiljø i Nysø Bedre vandmiljø i Nysø Nysø er en 7000 kvadratmeter stor sø mellem Jonstrup og Egebjerg i den nordlige del af Ballerup. Søen ejers af grundejerne, som også skal sørge for vedligehold af området og søen.

Læs mere

AKTIV RENGØRING MED BIOTEKNOLOGI

AKTIV RENGØRING MED BIOTEKNOLOGI AktivE Bakterier & Enzymer AKTIV RENGØRING MED BIOTEKNOLOGI Nilfisk Biobact er et miljørigtigt rengøringsmiddel, som består af mikroorganismer og enzymer. Biobact Clean ALT-I-ET-RENGØRING Nilfisk Biobact

Læs mere

DANFUGESAND DANFUGESAND DANFUGESTENMEL DANFUGESTENMEL

DANFUGESAND DANFUGESAND DANFUGESTENMEL DANFUGESTENMEL DANFUGESAND DANFUGESTENMEL Skal opbevares tørt DANFUGESAND til betonstensbelægninger DANFUGESTENMEL til betonsten, chaussesten og brostensbelægninger www.danfugesand.dk DANFUGESAND Lug ud i kemikalierne

Læs mere

Jordens salte Ny Prisma Fysik og kemi 9 - kapitel 2 Skole: Navn: Klasse:

Jordens salte Ny Prisma Fysik og kemi 9 - kapitel 2 Skole: Navn: Klasse: Jordens salte Ny Prisma Fysik og kemi 9 kapitel 2 Skole: Navn: Klasse: Opgave 1 I planternes blade foregår fotosyntesen, hvor planter forbruger vand og kuldioxid for bl.a. at danne oxygen. 6 H 2 O C 6

Læs mere

Dagbog fra min spejlsø

Dagbog fra min spejlsø Dagbog fra min spejlsø Undgå at forurene, og brug kun regnvand direkte fra skyerne. Det er rådet til at holde vandet rent i en ny sø. Efter det princip er min nye spejlsø bygget. Men der gik ikke lang

Læs mere

Vandhuller. - Anlæg og oprensning. Teknik og Miljøafdelingen, Silkeborg Kommune

Vandhuller. - Anlæg og oprensning. Teknik og Miljøafdelingen, Silkeborg Kommune 1 Vandhuller - Anlæg og oprensning Teknik og Miljøafdelingen, Silkeborg Kommune 2 Invitér naturen ind på din ejendom Et godt vandhul indgår som et naturligt og smukt element i landskabet og er fyldt med

Læs mere

Tjah, hvor starter man, hvis man lige er startet op med et akvarium og når det skal dreje sig om at gøde sine akvarieplanter med en god effekt?

Tjah, hvor starter man, hvis man lige er startet op med et akvarium og når det skal dreje sig om at gøde sine akvarieplanter med en god effekt? Tjah, hvor starter man, hvis man lige er startet op med et akvarium og når det skal dreje sig om at gøde sine akvarieplanter med en god effekt? Er det overhovedet nødvendigt at gøde dem, eller? Hvorfor

Læs mere

Bedre vandmiljø på Hulsø Ege

Bedre vandmiljø på Hulsø Ege Bedre vandmiljø på Hulsø Ege Søens tilstand Søen er hjerteformet med en ø og lidt rørsump i midten. Hvert af de to bassiner er cirka 20 x 80 meter (1600 kvm.), eller samlet vandspejl i alt 3200 kvm. Dybden

Læs mere

Ryttermarken 21 5700 Svendborg Tlf. 63 21 55 15 post@vandogaffald.dk www.vandogaffald.dk

Ryttermarken 21 5700 Svendborg Tlf. 63 21 55 15 post@vandogaffald.dk www.vandogaffald.dk ÅBNINGSTIDER PÅ GENBRUGSSTATIONERNE Odensevej 230, 5700 Svendborg Mandag-fredag 10.00 18.00 Lørdag, søndag og helligdage 9.00-18.00 Lukket den 24., 25. og 31. december samt 1. januar Industrivænget 1,

Læs mere

Guide til perfekt Poolvand

Guide til perfekt Poolvand Guide til perfekt Poolvand Fagbegreber til bassin 4 5 Plejetrin 1: ph-regulering Hvorfor? ph-værdien er basis for alle de efterfølgende plejetrin. De øvrige plejemidlers virkning optimeres og forlænges.

Læs mere

Vandpleje & vedligeholdelse

Vandpleje & vedligeholdelse Vandpleje & vedligeholdelse FØRST SKAL VI HAVE BALANCERET VANDET! Fyld spaen med vand (gennem cylinder i filterboks) Opstart/vandskifte: 9 strøgne bærer Alka Down opløses i 1 liter vand, dette hældes ud

Læs mere

Biologisk rensning Fjern opløst organisk stof fra vand

Biologisk rensning Fjern opløst organisk stof fra vand Spildevandscenter Avedøre Biologisk rensning Fjern opløst organisk stof fra vand Øvelse I Formål: På renseanlægget renses et mekanisk, biologisk og kemisk. I den biologiske rensning på renseanlægget benyttes

Læs mere

Spildevand. Dræn og vandløb. Ænder

Spildevand. Dræn og vandløb. Ænder Løsninger til vandmiljøet Normalt er det for megen næring, der er årsag til et dårligt vandmiljø med mange alger, mudder og iltsvind. Næringsstoffer kommer fra spildevand, drænvand, vand fra grøfter, ænder

Læs mere

VANDPLEJEMIDLER, TEST, POSER, KAR

VANDPLEJEMIDLER, TEST, POSER, KAR VANDPLEJEMIDLER, TEST, POSER, KAR Side Afsnit 12 2 New Algae Killer 3 AQ-66 Algemiddel 4 AQ-23 & Vandoptimering 5 Testere & Testsæt 6 Fish Pharma Vandpleje 7 Fish Pharma Vandpleje 8 Fish Pharma Vandpleje

Læs mere

Kompost: Porøsitet Kompost: Vandholdende evne Kompost: Indhold af organisk stof Kompost: Bufferkapacitet

Kompost: Porøsitet Kompost: Vandholdende evne Kompost: Indhold af organisk stof Kompost: Bufferkapacitet Kompost: Porøsitet Kompost: Vandholdende evne Kompost: Indhold af organisk stof Kompost: Bufferkapacitet af Page 1/20 Indholdsfortegnelse Hvilken indflydelse har kompost på jordens egenskaber?... 3 Indledning:...

Læs mere

Problem Handling Tidstermin Ansvarlige Status/kommentarer Økonomi

Problem Handling Tidstermin Ansvarlige Status/kommentarer Økonomi Handlingsplan for Folehavens vaskeri 2002. Med baggrund i Lading arkitekter PAR s evalueringsrapport foreslås her en handlingsplan med fokus på vaskerikvalitet og beboernes tilfredshed. Handlingsplanen

Læs mere

LOP-A Boligspray mod lopper

LOP-A  Boligspray mod lopper LOP-A Boligspray mod lopper Sådan bruges LOP-A Boligspray Hvor: Spray, hvor lopperne befinder sig, dvs. i tæpper, hundekurven, møbler, revner og sprækker. LOP-A er en effektiv loppespray, som bekæmper

Læs mere

Lake Relief TM. - effekter på trådalger, næringsindhold og dyreliv august 2007

Lake Relief TM. - effekter på trådalger, næringsindhold og dyreliv august 2007 Lake Relief TM - effekter på trådalger, næringsindhold og dyreliv august 2007 Notat udarbejdet af CB Vand & Miljø, august 2007. Konsulent: Carsten Bjørn Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 1.1 Beskrivelse

Læs mere

Kom i gang med akvariefisk på den sjove måde

Kom i gang med akvariefisk på den sjove måde Kom i gang med akvariefisk på den sjove måde Den nemme guide for begyndere Ekperthjælp www.tetra.net 4 004218 205246 Mat.-Nr. T065330 2013 DK Tetra GmbH Herrenteich 78 D-49324 Melle Få mere at vide på

Læs mere

clotrimazol Information til dig om svamp i underlivet

clotrimazol Information til dig om svamp i underlivet clotrimazol Information til dig om svamp i underlivet Indhold Svamp i underlivet hvad er det?...4 Faktorer der kan forårsage svampeinfektion... 6 Hvad er symptomerne?...8 Smitter svamp?... 8 Kan mænd få

Læs mere

Fun n Easy POOL Ø 3,0m & Ø 4,57m En Fun n Easy pool giver børn og voksne unikke muligheder for at få nogle gode oplevelser sammen i haven.

Fun n Easy POOL Ø 3,0m & Ø 4,57m En Fun n Easy pool giver børn og voksne unikke muligheder for at få nogle gode oplevelser sammen i haven. HOME SWIM POOLS HOME SWIM POOLS HOME SWIM PUMPER Alexis 28.000 liter Home Swim Alexis pool er produceret i USA. Poolvæggen er udført i kraftig aluminiums konstruktion i meget høj kvalitet. Alle løsdele

Læs mere

FRISØRENS VITAL SYSTEM

FRISØRENS VITAL SYSTEM FRISØRENS VITAL SYSTEM Frisørens Vital System - terapeutisk hårpleje Den effektive formel virker hurtigt og effektivt overfor forskellige problemer i hår og i hovedbund, såsom: skæl hårtab svamp og bakterier

Læs mere

DANFUGESTENMEL. www.danfugesand.dk. Produktinformation om patenteret ukrudtshæmmende fugemateriale til beton- og granitbelægninger

DANFUGESTENMEL. www.danfugesand.dk. Produktinformation om patenteret ukrudtshæmmende fugemateriale til beton- og granitbelægninger DANFUGESTENMEL www.danfugesand.dk Produktinformation om patenteret ukrudtshæmmende fugemateriale til beton- og granitbelægninger Begræns ukrudtet miljøvenligt og naturligt Næsten for godt til at være sand

Læs mere

FRISØRENS VITAL SYSTEM EFFEKTIV MOD SKÆL, SVAMP OG KLØE I HOVEDBUNDEN. FVS kundebrochure 2012 NY.indd 1

FRISØRENS VITAL SYSTEM EFFEKTIV MOD SKÆL, SVAMP OG KLØE I HOVEDBUNDEN. FVS kundebrochure 2012 NY.indd 1 FRISØRENS VITAL SYSTEM EFFEKTIV MOD SKÆL, SVAMP OG KLØE I HOVEDBUNDEN FVS kundebrochure 2012 NY.indd 1 11/09/12 11.55 Frisørens Vital System - terapeutisk hårpleje Den effektive formel virker hurtigt og

Læs mere

Daglig motion og normalvægt Begræns madmængde

Daglig motion og normalvægt Begræns madmængde Spis mindst fra toppen Toppen består af kød, fisk og æg mad, som er rig på proteiner. Flyttet til toppen de "hurtige" kulhydrater - ris, pasta, kartofler, hvidt brød & mælkeprodukter Spis noget fra midten

Læs mere

PÅFØRINGSVEJLEDNING FOR TRUSTY STEP (nr. 1001) til klinkegulv, keramik porcelæn, terrazzo, granit, beton, marmor

PÅFØRINGSVEJLEDNING FOR TRUSTY STEP (nr. 1001) til klinkegulv, keramik porcelæn, terrazzo, granit, beton, marmor PÅFØRINGSVEJLEDNING FOR TRUSTY STEP (nr. 1001) til klinkegulv, keramik porcelæn, terrazzo, granit, beton, marmor Distributør: BUNDTRADE, Virum Stationsvej 107, 2830 Virum Tlf: 45 85 84 04 post@bundtrade.dk

Læs mere

Hø, wraphø, ensilage, halm, frøgræs halm, samt grass

Hø, wraphø, ensilage, halm, frøgræs halm, samt grass Hø, wraphø, ensilage, halm, frøgræs halm, samt grass Jeg har valgt at lave en artikel omkring forskellen på hø, wraphø, ensilage, halm og frøgræs halm, da jeg gang på gang støder på folk, både indenfor

Læs mere

Rødkløverekstrakt og Mælkebøtteekstrakt

Rødkløverekstrakt og Mælkebøtteekstrakt Rødkløverekstrakt og Mælkebøtteekstrakt Fermenteret med mælkesyrebakterier Fermenterede urteekstrakter til dit daglige velbefindende siden 1959 Rødkløver ekstrakt Til kvinder i og efter overgangsalderen

Læs mere

Vejen til velvære i din udendørs spa

Vejen til velvære i din udendørs spa Vejen til velvære i din udendørs spa Scandinavian SpaCare Udendørs spa Indholdsfortegnelse SpaCare gør din udendørs spa-oplevelse komplet 3 Tjek vandkvaliteten i dit spabad 4 Sådan justerer du værdierne

Læs mere

Pasningsvejledning til ferskvandsakvariet

Pasningsvejledning til ferskvandsakvariet Pasningsvejledning til ferskvandsakvariet - af Karl-Henrik Arendt, www.akvariesiden.dk Læs vejledningen evt. før der købes akvarium, eller senest inden der købes fisk! Er det hele allerede købt, så kan

Læs mere

Vand parameter beskrivelse

Vand parameter beskrivelse Vand parameter beskrivelse Farve Vandets farve har ikke i sig selv en sundhedsmæssig betydning, men har selvfølgelig en betydning for indtrykket af drikkevandets kvalitet - se også jern, mangan og NVOC.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Rengøring af huset. 1. Desinfektion af huset. 2. Tågedesinfektion 3. Vandsystemet. 4. Desinfektion af udenomsarealer..

Indholdsfortegnelse. Rengøring af huset. 1. Desinfektion af huset. 2. Tågedesinfektion 3. Vandsystemet. 4. Desinfektion af udenomsarealer.. Indholdsfortegnelse Rengøring af huset. 1 Desinfektion af huset. 2 Tågedesinfektion 3 Vandsystemet. 4 Desinfektion af udenomsarealer.. 5 Forrum. 6 Fodersiloer.. 7 Diverse opgaver. 8 Udregningsskema.. 9

Læs mere

7 trin til den perfekte græsplæne

7 trin til den perfekte græsplæne 7 trin til den perfekte græsplæne Børnene spiller fodbold med bare tæer. Hyggelig picnic på den tætte græsplæne. Hunden løber glad og frisk. En flot grøn og mosfri græsplæne er meget værd. Ved at følge

Læs mere

Kort fortalt om. Mælkesyrebakterier og tarmens funktion

Kort fortalt om. Mælkesyrebakterier og tarmens funktion Kort fortalt om Mælkesyrebakterier og tarmens funktion Tarmen - og dine mange venner! Du kender måske udtrykket Maven er din bedste ven!? Maven er rigtigt nok en god ven, og hvis den har det godt, har

Læs mere

Vandkvalitet og kontrol

Vandkvalitet og kontrol Vandkvalitet og kontrol For at sikre forbrugerne drikkevand af god kvalitet føres der løbende kontrol med såvel kvaliteten af grundvandet i indvindingsboringer som af drikkevandet på vandværkerne og hos

Læs mere

Tandpleje. ved mundtørhed

Tandpleje. ved mundtørhed Tandpleje ved mundtørhed Tegn på at munden er tør Hvis du tager medicin, kan det påvirke din produktion af spyt. Det er almindeligt, at produktionen af spyt bliver normal, når din krop har vænnet sig til

Læs mere

Havelamper med solfangere vedligeholdelse

Havelamper med solfangere vedligeholdelse Havelamper med solfangere vedligeholdelse Det sker at lamperne med solfangere i have, ikke giver så meget lys, og måske kan det skyldes, at selve solfangeren trænger til rengøring. Det er en god ide, at

Læs mere

Hjælp til rygestop. Self Care Shop Nordre Frihavnsgade 25 2100 København Ø. Tlf. 7799 0695 info@selfcareshop.dk www.selfcareshop.

Hjælp til rygestop. Self Care Shop Nordre Frihavnsgade 25 2100 København Ø. Tlf. 7799 0695 info@selfcareshop.dk www.selfcareshop. Hjælp til rygestop Self Care Shop Nordre Frihavnsgade 25 2100 København Ø. Tlf. 7799 0695 info@selfcareshop.dk www.selfcareshop.dk Side 1 Omregningstabel 1 pibestop ~ 3 cigaretter 1 cigar ~4-5 cigaretter

Læs mere

Fra æble til cider. Sådan gør du!

Fra æble til cider. Sådan gør du! Fra æble til cider Sådan gør du! Indhold Klik dig frem til det, du har brug for! 1. En lille orientering inden du starter. 2. Brygningens logbog 3. Æbler til ciderfremstilling. Hvad kan jeg bruge? 4. Plukning

Læs mere

649,- Jagtstøvler. En hel masse interessante nyheder s.2-8

649,- Jagtstøvler. En hel masse interessante nyheder s.2-8 August/september 2015 Jagtstøvler Tretorn SETTER NEOPREN Beinssemtiinlør, hos å eller p sædbil p.dk viksho Let og lækker støvle til jagt og fritid. Inderfór af 4 mm neopren, som er med til at holde på

Læs mere

MOD LOPPER I OMGIVELSERNE

MOD LOPPER I OMGIVELSERNE MOD LOPPER I OMGIVELSERNE MOD LOPPER I OMGIVELSERNE Nyt patenteret produkt, baseret på en sammensætning af organisk silikone, til bekæmpelse af hunde- og kattelopper i omgivelserne Bekæmper lopper i alle

Læs mere

TIL GAVN FOR GARTNERE. ph -styring. Den 17. december 2012 Anne Krogh Larsen GartneriRådgivningen

TIL GAVN FOR GARTNERE. ph -styring. Den 17. december 2012 Anne Krogh Larsen GartneriRådgivningen ph -styring Den 17. december 2012 Anne Krogh Larsen GartneriRådgivningen ph-styring Hvorfor er ph så vigtigt? ph har betydning for plantens muligheder til at optage næringsstoffer og regulere optagelsen

Læs mere

At få mad gennem en PEG-sonde

At få mad gennem en PEG-sonde E N T E R A L E R N Æ R I N G At få mad gennem en PEG-sonde Råd og vejledning Denne brochure er tænkt som en vejledning i, hvordan man bedst muligt vedligeholder en PEG-sonde. Fresenius Kabi producerer

Læs mere

Lugt- og. æstetiske gener i. kanaler ved. Sluseholmen. Ideer til afhjælpning. Grundejerforeningen ved Peter Franklen

Lugt- og. æstetiske gener i. kanaler ved. Sluseholmen. Ideer til afhjælpning. Grundejerforeningen ved Peter Franklen Lugt- og æstetiske gener i kanaler ved Sluseholmen Ideer til afhjælpning Grundejerforeningen ved Peter Franklen 5. maj 2017 Grundejerforeneingen ved Peter Franklen 5. maj 2017 www.niras.dk Indhold 1 Indledning

Læs mere

MERE END 30 ÅRS ERFARING, DET ER DER FORSKELLEN LIGGER

MERE END 30 ÅRS ERFARING, DET ER DER FORSKELLEN LIGGER Trin for trin en sund og glasklar havedam med smukke fisk og planter Professionelle produkter til havedammen MERE END 30 ÅRS ERFARING, DET ER DER FORSKELLEN LIGGER Colombo fremstiller professionelle produkter

Læs mere

Forenklet kontrol af drikkevand

Forenklet kontrol af drikkevand Forenklet kontrol af drikkevand Hjælp til læsning af en analyserapport! September 2007 Forord De gældende bestemmelser om drikkevand skal sikre alle forbrugere drikkevand af god kvalitet, og der skal derfor

Læs mere

Vandløb: Der er fastsat specifikke mål for 22.000 km vandløb og der er planlagt indsats på 5.300 km vandløb (sendt i supplerende høring).

Vandløb: Der er fastsat specifikke mål for 22.000 km vandløb og der er planlagt indsats på 5.300 km vandløb (sendt i supplerende høring). FAQ OM VANDPLANERNE Hvor hurtigt virker planerne? Naturen i vandløbene vil hurtigt blive bedre, når indsatsen er sket. Andre steder kan der gå flere år. I mange søer er der akkumuleret mange næringsstoffer

Læs mere

Sp.: Ofte stillede spørgsmål om akvariegødning. Skrevet af Jørn Ullits Søndag, 29. januar :56 - Senest opdateret Søndag, 24.

Sp.: Ofte stillede spørgsmål om akvariegødning. Skrevet af Jørn Ullits Søndag, 29. januar :56 - Senest opdateret Søndag, 24. Da der af og til stilles spørgsmål omkring USB og andre akvariegødninger, vil der her blive samlet en del af disse spørgsmål og svar efterhånden som de måtte dukke op... Sp.: Jeg har forsøgt at læse en

Læs mere

Bæredygtig havepleje PRODUKTKATALOG 2016

Bæredygtig havepleje PRODUKTKATALOG 2016 PRODUKTKATALOG 2016 Bæredygtig havepleje 100 % organisk gødning Bladgødning giver sunde roser Hold græsset sundt og grønt Biologisk gødning og vandpleje Krukkegødning m/aqua Saver Miljøvenlig sneglefjerner

Læs mere

Formål: At undersøge nogle egenskaber ved CO 2 (carbondioxid). 6 CO 2 + 6 H 2 O C 6 H 12 O 6 + 6 O 2

Formål: At undersøge nogle egenskaber ved CO 2 (carbondioxid). 6 CO 2 + 6 H 2 O C 6 H 12 O 6 + 6 O 2 ØVELSE 2.1 SMÅ FORSØG MED CO 2 At undersøge nogle egenskaber ved CO 2 (carbondioxid). Indledning: CO 2 er en vigtig gas. CO 2 (carbondioxid) er det molekyle, der er grundlaget for opbygningen af alle organiske

Læs mere

Drikkevand fra DIN Forsyning i 2018

Drikkevand fra DIN Forsyning i 2018 Drikkevand fra DIN Forsyning i 2018 DIN Forsyning har i 2018 udpumpet og distribueret 8,7 mio. m 3 drikkevand til vores kunder. Vandet indvindes fra 12 kildepladser og behandles på 10 vandværker. To af

Læs mere

Fagmandens. Katalog 2014. pond

Fagmandens. Katalog 2014. pond Fagmandens Katalog 2014 Foder til HAVEDAMME Det bedste til havedammen Fagmandens havedamsfodre er alle fra samme fabrik i Tyskland. De har et meget højt kvalitetsniveau og er både ISO 9001 og ISO 22000

Læs mere

BADEVANDSPROFIL O5 RESLE STRAND

BADEVANDSPROFIL O5 RESLE STRAND BADEVANDSPROFIL O5 RESLE STRAND GULDBORGSUND KOMMUNE JUNI 2015 SIDE 2/7 Ansvarlig myndighed: Guldborgsund Kommune Teknik og Miljø Parkvej 37 4800 Nykøbing F Tlf.: 54 73 10 00 (mandag-onsdag 9-15; torsdag

Læs mere

Vandkvalitet i sprøjten

Vandkvalitet i sprøjten Vandkvalitet i sprøjten DLG-vækstforum, onsdag den 18. januar 2012 Michael Rose, Cheminova A/S Emner 1. Indledning 2. Vandets renhed 3. Alkalisk hydrolyse Cypermethrin og Mavrik som eksempler 4. Hårdt

Læs mere

Enfamil* AR en enkel og effektiv løsning, nu med Lipil*

Enfamil* AR en enkel og effektiv løsning, nu med Lipil* med AA og DHA for optimal udvikling Reflux og gylp hos børn et hyppigt problem Enfamil* AR en enkel og effektiv løsning, nu med Lipil* Indeholder praktiske råd Hvad er reflux? Reflux er det medicinske

Læs mere

Fotosyntese og respiration

Fotosyntese og respiration Biologi Fotosyntese og respiration Kasper Angelo, Klasse 1.3, HTX Roskilde 16/12 2007 Formål Der uføres og analyseres nogle forsøg der kan besvare: Forbruger en grøn plante kuldioxid (CO 2), når den udsættes

Læs mere

Vandafstrømning på vejen

Vandafstrømning på vejen Øvelse V Version 1.5 Vandafstrømning på vejen Formål: At bremse vandet der hvor det rammer. Samt at styre hastigheden af vandet, og undersøge hvilke muligheder der er for at forsinke vandet, så mindst

Læs mere

Notat NY VESTHAVN. Vurdering af konsekvenser og afværgeforanstaltninger - Asnæs Fiskeopdræt. 19. september 2008

Notat NY VESTHAVN. Vurdering af konsekvenser og afværgeforanstaltninger - Asnæs Fiskeopdræt. 19. september 2008 Notat NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks 615 DK-8100 Århus C Telefon 8732 3232 Fax 8732 3200 E-mail niras@niras.dk NY VESTHAVN CVR-nr. 37295728 Tilsluttet F.R.I Vurdering af konsekvenser og afværgeforanstaltninger

Læs mere

CHLEOPATRA GUIDE VED BRUG AF ÆTERISKE OLIER SIKKERHEDSOPLYSNINGER

CHLEOPATRA GUIDE VED BRUG AF ÆTERISKE OLIER SIKKERHEDSOPLYSNINGER CHLEOPATRA GUIDE VED BRUG AF ÆTERISKE OLIER SIKKERHEDSOPLYSNINGER GUIDE VED BRUG AF ÆTERISKE OLIER SIKKERHEDSOPLYSNINGER ANDEN VERSION CHLEOPATRA 2017 Chleopatra Oils GUIDE TIL NATURLIG KOSMETIK ~ 2 ~

Læs mere

Vallepulver Fedtholdigt vallepulver Dextrose Monohydrat. Methionin 0,06 % Kalcium 0,8 % Fosfor 0,7 % Magnesium 0,1 % Natrium 0,5 % Klorid 1,05 %

Vallepulver Fedtholdigt vallepulver Dextrose Monohydrat. Methionin 0,06 % Kalcium 0,8 % Fosfor 0,7 % Magnesium 0,1 % Natrium 0,5 % Klorid 1,05 % Equilac - mælkeerstatning til føl Mælkeerstatning til moderløse føl eller som supplement, hvis hoppen ikke producerer tilstrækkelig mælk. Equilac indeholder et letfordøjeligt og høj kvalitets tørret skummetmælkspulver,

Læs mere

PoolManager PoolManager PRO. Funktionalitet og flot design

PoolManager PoolManager PRO. Funktionalitet og flot design PoolManager PoolManager PRO Funktionalitet og flot design Nyudviklet innovativ teknik i moderne design Made in Germany Nyd krystalklart vand hver eneste dag. Den seneste udgave af Poolmanager har gennemgået

Læs mere

Forenklet kontrol af drikkevand

Forenklet kontrol af drikkevand POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Forenklet kontrol af drikkevand Hjælp til læsning af en analyserapport! Juni 2013 Forord De gældende

Læs mere

RTG. Algers vækst. Louise Regitze Skotte Andersen, klasse 1.4. Vejleder: Anja Bochart. Biologi. 28-05-2008

RTG. Algers vækst. Louise Regitze Skotte Andersen, klasse 1.4. Vejleder: Anja Bochart. Biologi. 28-05-2008 RTG Algers vækst Louise Regitze Skotte Andersen, klasse 1.4 Vejleder: Anja Bochart. Biologi. 28-05-2008 2 Algers vækst Indhold Indledning... 3 Materialer... 3 Metode... 3 Teori... 4 Hvad er alger?... 4

Læs mere

Smag for naturvidenskab

Smag for naturvidenskab Smag for naturvidenskab Når grønt bliver brunt Silje Sofie Sloth Langhave, Estrid Rose Schou Haugen og Cathrine Harbo Christiansen 4. klasse Sct. Mariæ Skole Vinteren 2015 1 Æbler bliver brune Hvorfor?

Læs mere

(SKRIV GÅRDENS NAVN) Indhold

(SKRIV GÅRDENS NAVN) Indhold Indhold 1. Kalve - Råmælkstildeling... 1 2. Kalve - Der ikke drikker... 3 3. Kalve - Med lav temperatur eller feber... 4 4a. Kalve - Sødmælksfodring... 6 4b. Kalve - Fodring med mælkeerstatning... 8 5.

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Fejø, Sletteren. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Fejø, Sletteren. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for Fejø, Sletteren Ansvarlig myndighed: Lolland Kommune Jernbanegade 7 4930 Maribo www.lolland.dk Email: lolland@lolland.dk Tlf.: 54 67 67 67 Hvis der observeres uregelmæssigheder

Læs mere

Aroma - en duft af velvære - til vands, til lands og i luften www.pro-ren.dk

Aroma - en duft af velvære - til vands, til lands og i luften www.pro-ren.dk Din sikkerhed: Allergen kontrolleret parfumer Aroma - en duft af velvære - til vands, til lands og i luften www.pro-ren.dk Aroma - en duft af velvære PRO-REN er den førende samarbejdspartner, når det gælder

Læs mere

BADEVANDSPROFIL L7 ORE STRAND

BADEVANDSPROFIL L7 ORE STRAND BADEVANDSPROFIL L7 ORE STRAND GULDBORGSUND KOMMUNE JUNI 2015 SIDE 2/7 Ansvarlig myndighed: Guldborgsund Kommune Teknik og Miljø Parkvej 37 4800 Nykøbing F Tlf.: 54 73 10 00 (mandag-onsdag 9-15; torsdag

Læs mere

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Frederiksdal, Skovbølle. Ansvarlig myndighed:

Badevandsprofil. Badevandsprofil for Frederiksdal, Skovbølle. Ansvarlig myndighed: Badevandsprofil Badevandsprofil for Frederiksdal, Skovbølle Ansvarlig myndighed: Lolland Kommune Jernbanegade 7 4930 Maribo www.lolland.dk Email: lolland@lolland.dk Tlf.: 54 67 67 67 Hvis der observeres

Læs mere

Skema til undersøgelse af vandhuller og småsøer

Skema til undersøgelse af vandhuller og småsøer Skema til undersøgelse af vandhuller og småsøer Søens beliggenhed (adresse og evt. matrikelnummer) Undersøgelsesdato Fysiske forhold Sigtdybde (cm)? Hvor dyb er søen (cm)? Hvordan og hvornår er dybden

Læs mere

Gødningslære A. Faglærer Karin Juul Hesselsøe

Gødningslære A. Faglærer Karin Juul Hesselsøe Faglærer Karin Juul Hesselsøe Gødningslære er enkelt Gødningslære er enkelt For lidt Gødningslære er enkelt Alt for meget Det kan være svært at finde balancen Planter består mest af sukkerstoffer Kulhydrater

Læs mere

Bredtvirkende - aktivt mod de fleste planter Hurtigtvirkende mod ukrudt og mos Genplantning kan foretages så snart ukrudtet er visnet

Bredtvirkende - aktivt mod de fleste planter Hurtigtvirkende mod ukrudt og mos Genplantning kan foretages så snart ukrudtet er visnet LABSC_5011_A_PacTec Bayer Environmental Science AGCI Date : 19/10/17 Auteur : Ch. Må kun anvendes til ukrudtsbekæmpelse på parkeringsarealer, veje, indkørsler, fortove, havegange, Dette plantebeskyttelsesmiddel

Læs mere

Gødningslære B. Find hjemmesiden: Vælg student login øverst til højre. Skriv koden: WXMITP5PS. og derefter dit navn

Gødningslære B. Find hjemmesiden:   Vælg student login øverst til højre. Skriv koden: WXMITP5PS. og derefter dit navn En lille quiz.for de nye og de gamle Find hjemmesiden: www.socrative.com Vælg student login øverst til højre Skriv koden: WXMITP5PS og derefter dit navn Gødningstyper: Grundgødning Højt indhold af et eller

Læs mere

Drikkevand fra DIN Forsyning i 2017

Drikkevand fra DIN Forsyning i 2017 Drikkevand fra DIN Forsyning i 2017 I Esbjerg Kommune er der i 2017 udpumpet og distribueret 7,0 mio. m 3 drikkevand til vores kunder. I Varde Kommune er der tilsvarende udpumpet 1,7 mio. m 3. Vandet indvindes

Læs mere

Fælles mål 1 : Tværfaglighed:

Fælles mål 1 : Tværfaglighed: Vands hårdhed Introduktion / Baggrund: Kalk og kridt i Danmarks undergrund har i årtusinder haft vekslende betydning for samfundsøkonomien. I stenalderen var flinten i kridtet et vigtigt råstof til fremstilling

Læs mere

Center for Natur & Miljø Esrum Møllegård Klostergade 12, Esrum - 3230 Græsted 48 36 04 00 - www.esrum.dk

Center for Natur & Miljø Esrum Møllegård Klostergade 12, Esrum - 3230 Græsted 48 36 04 00 - www.esrum.dk 5. april 2006 Lokalitet: Dato: Hold: SKEMA FØR vandmøllen Temperatur 0 C Ilt mg/l Ledningsevne µs ph strømhastighed m/sek nitrat (NO3 - ) - fosfat (PO4 3- ) - EFTER vandmøllen sæt krydser Træer Neddykkede,

Læs mere

AFSNIT 1: IDENTIFIKATION AF DET KEMISKE PRODUKT OG AF SELSKABET / VIRKSOMHEDEN

AFSNIT 1: IDENTIFIKATION AF DET KEMISKE PRODUKT OG AF SELSKABET / VIRKSOMHEDEN Sikkerhedsdatablad AFSNIT 1: IDENTIFIKATION AF DET KEMISKE PRODUKT OG AF SELSKABET / VIRKSOMHEDEN 1.1 Produktidentifikator TourTurf TAG - Green and Fairway er et 100 % organisk jordforbedringsmiddel og

Læs mere

TANACO Artikler mod skadedyr og ukrudt

TANACO Artikler mod skadedyr og ukrudt 1. Identifikation af stof/kemisk produkt og af selskab/virksomhed Varenavn: K-Othrine Insektpudder Reg. Nr.: 18-421 Leverandør: Tanaco Danmark A/S, Glentevej 11 DK 6705 Esbjerg Ø, Tlf.: 75 144800 Fax:

Læs mere

Guide: Sådan snyder du influenzaen

Guide: Sådan snyder du influenzaen Guide: Sådan snyder du influenzaen Lige nu skyller den anden bølge af influenzaepidemien ind over os. Og selvom det er for sent på sæsonen at blive vaccineret, kan vi med forholdsvis simple råd slippe

Læs mere

Patientinformation. Trabekulektomi. Information om ambulant operation for grøn stær/glaukom

Patientinformation. Trabekulektomi. Information om ambulant operation for grøn stær/glaukom Patientinformation Trabekulektomi Information om ambulant operation for grøn stær/glaukom Kvalitet Døgnet Rundt Øjenafdelingen Mødetider Dato for operation dag den 20 kl i øjenambulatoriet Sydvang 1,

Læs mere

CMV- Infektion. Cymevene behandling. Patientinformation og til hjemmesygeplejersken

CMV- Infektion. Cymevene behandling. Patientinformation og til hjemmesygeplejersken Aarhus Universitetshospital Hæmatologisk afdeling R Tage-Hansens Gade DK-8000 Aarhus C www.auh.dk CMV- Infektion Cymevene behandling Side 1 af 6 CMV-infektion CMV er en forkortelse af Cyto-Megalo-Virus,

Læs mere

Denne rive kan befri dig for trætte og tunge ben!

Denne rive kan befri dig for trætte og tunge ben! Denne rive kan befri dig for trætte og tunge ben! A.Vogel guide om hævelser og uro i benene Banebryder indenfor Naturlig helse - siden 1923 Denne rive befrier dig for trætte og tunge ben! Med den indsamlede

Læs mere

Bæredygtig havepleje PRODUKTKATALOG

Bæredygtig havepleje PRODUKTKATALOG PRODUKTKATALOG Bæredygtig havepleje Biologisk gødning og vandpleje Plænegødning/mosfjerner Krukkegødning m/aqua Saver Miljøvenlig sneglefjerner Miljøvenlig ukrudtsfjerner Godkendt til økologisk dyrkning

Læs mere

Bæredygtig havepleje PRODUKTKATALOG

Bæredygtig havepleje PRODUKTKATALOG PRODUKTKATALOG Bæredygtig havepleje Biologisk gødning og vandpleje Plænegødning/mosfjerner Krukkegødning m/aqua Saver Miljøvenlig sneglefjerner Miljøvenlig ukrudtsfjerner Biologiske gødning Granulat Organisk

Læs mere

PLEJEPRODUKTER. Til sport og fitness

PLEJEPRODUKTER. Til sport og fitness PLEJEPRODUKTER Til sport og fitness SPORTSVASK Få rent og friskt tøj med Zebla Sportsvask Hvorfor begynder det nyvaskede trænings- og arbejdstøj at lugte grimt så hurtigt? Det gør det, fordi lugtmolekylerne

Læs mere

Vejledning til MaXXwell udespa lux Med TP800 BALBOA styring

Vejledning til MaXXwell udespa lux Med TP800 BALBOA styring Vejledning til MaXXwell udespa 28-27-17 lux Med TP800 BALBOA styring Kære kunde Tillykke med dit nye udendørs spabad. Fra Wellmores side ønsker vi, at din investering bliver en god oplevelse fra starten

Læs mere