Skyggernes skygge. En spændingsroman, hvor stederne romanen udspiller sig kan være ægte, men hvor handlingerne og personerne er ren fiktion.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skyggernes skygge. En spændingsroman, hvor stederne romanen udspiller sig kan være ægte, men hvor handlingerne og personerne er ren fiktion."

Transkript

1 Skyggernes skygge En spændingsroman, hvor stederne romanen udspiller sig kan være ægte, men hvor handlingerne og personerne er ren fiktion.

2 Min inspiration er kommet mange steder fra, og fra de mange mennesker, som jeg har mødt. Derfor en tak til dem, der insisterede på at jeg skulle skrive denne bog, dem der læste den, dem nikkede, og ikke mindst dem, der sagde klø på min ven! Og en meget stor tak til dem, der læste korrektur, dem der reviderede den, dem der kom med en venlig ment og nødvendig kritik, og samt en del andre indspark.

3 Prolog Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5 Kapitel 6 Kapitel 7 Kapitel 8 Kapitel 9 Kapitel 10 Kapitel 11 Kapitel 12 Kapitel 13 Kapitel 14 Kapitel 15 Kapitel 16 Kapitel 17 Kapitel 18 Kapitel 19 Kapitel 20 Kapitel 21 Kapitel 22 London Paris - London London Berlin (Araberen) Aalborg Berlin London Aalborg Aalborg Berlin Aalborg Berlin Aalborg London Aalborg Aalborg Aalborg London Aalborg Aalborg Berlin Walchensee London Aalborg Sofia Aalborg Paris Aalborg Paris Berlin Tel Aviv London Aalborg Paris Aalborg Aalborg Aalborg Paris Berlin Aalborg Dublin Aalborg London Aalborg Berlin Paris Miami Paris Aalborg Berlin Aalborg Aalborg Aalborg Efterskrift

4 Prolog London 22. maj. Dennis Thompson havde travlt. Hans chef havde kaldt ham over kaldeanlægget, hvilket var yderst mærkeligt. Han havde aldrig oplevet det før. Alt foregik ellers stille og meget diskret i firmaet. Set udefra var det også hvad man forventede, så det havde naturligvis smittet af internt. Ja, somme tider var det sådan, at de ansatte næsten hviskede til hinanden, derfor kunne Dennis ikke lade være med at smile lidt for sig selv, mens han tog elevatoren op til fjerde sal, hvor Terry Milch havde sit kontor. Det havde været lidt af et chok at høre sit navn skrattende ud af højtalerne - han jo godt vidste, at de var der men at de overhovedet virkede kom som en overraskelse. Men det gjorde de! Nå, men han ville snart få at vide hvorfor. Han gik med raske skridt imod Terrys kontor, og smilte venligt til sekretæren, der viftede ham ind på kontoret. Dennis rømmede sig, da han så Terry kigge i en bunke papirer på skrivebordet. Han nød altid at komme på Terrys kontor. De havde de begge arbejdet i firmaet næsten lige længe, men hvor han selv havde valgt at arbejde med de værdifulde gamle dokumenter og papirer, som gik

5 gennem deres forsigtige hænder, så havde Terry valgt den administrative vej - og han var derfor chef i dag. Og en god chef syntes Dennis. Hej Terry, hvad sker der? Hej Dennis, godt du var i huset smilte Terry tilbage, mens han missede med øjnene bag de kraftige brilleglas. Terrys syn var en af de væsentligste grunde til, at han havde opgivet at arbejde med de dokumenter, som de fik adgang til, hans syn var ikke godt nok, og han blev alt for hurtigt træt og tung i hovedet, når han prøvede. Er der noget specielt, det ligner dig ikke at kalde op over kaldeanlægget? sagde Dennis, mens han satte sig i en Chesterfield læderstol overfor Terry. Ja, det er sgu underligt sagde Terry og missede med øjnene igen, han så ud til at lade tankerne vandre. Dennis lod ham tænke, han kendte ham jo. Du ved, at fik vi tilsendt Spielmann dokumenterne for ca. 14 dage siden. Vi skulle afklare om de var ægte, eller om der var tale om forfalskninger fortsatte han. Dennis nikkede, det var faktisk de dokumenter, som han og hans team arbejdede på netop nu. Terry fortsatte Nu vil Henri Courdon have dokumenterne retur - men Dennis, vi er vel ikke engang halvt færdige endnu?

6 Dennis så overrasket på sin ven, og svarede Nej, vi er da langt fra færdige, hvilket du godt ved, vi har kun lavet nogle tekniske analyser af papirets konstruktion og blækkets sammensætning, bland andet for at anslå alderen det vil sige, den sandsynlige alder, men det ved du jo. Terry nikkede. Dennis fortsatte, Ja du må undskylde mig, men det virker da overordentlig mærkeligt, at vi skal aflevere dokumenterne igen, længe inden vi overhovedet kan sige noget med sikkerhed. Hvad tror du der foregår? Terry svarede ikke. Så Dennis fortsatte, du må da indrømme at det virker underligt, måske ligefrem suspekt, når sådan et dokument bliver trukket tilbage, ja undskyld mig, men jeg synes det er underligt! Det synes jeg også svarede Terry, men vi har fået besked på at afslutte vores undersøgelser, og ikke nok med det det er jo i realiteten kundens ret så har jeg også modtaget en check på det aftalte beløb, endda for en fuld undersøgelse, så det er vel afsluttet fra vores side. Han trak på skulderen, som for at sige, at det nu var ude af deres hænder. Ingen af sagde noget i et stykke tid, så rømmede Dennis sig, og lænede sig frem mod Terry men vi har jo hverken lavet ægte tidsanalyse af dokumentet, eller spektralanalyse af papiret, og for

7 pokker, hvis skidtet er ægte, så kan det jo løse han stoppede op, han var ved at blive lidt teatralsk kunne han fornemme, så han trak vejret og dæmpede sig igen, inden han fortsatte, måske kunne det vise vejen til løsningen af et af.nej, det største mysterium i forbindelse med afslutningen af anden verdenskrig.for pokker Terry!!! Jeg ved det, jeg ved det - men det var en indiskutabel besked. Vi skulle ikke engang gøre de nuværende omkostningerne op, men fik betaling for hele undersøgelsen, og så bare returnere dokumentet til deres kontakt her i City og vi fik endda checken, før vi kunne sende fakturaen! sagde Terry. Dennis var ved at blive forarget. Tror du, at kunden har mistet troen på os, på vores kvalitet eller vores troværdighed. Har de fundet nogen andre specialister? Eller hvad foregår der? For himlens skyld Terry, vi bliver valgt af stort set alle den vestlige verdens regeringer til certificeringsarbejde på stort set alle typer af dokumenter ældre dokumenter i det mindste, og nu er vi ikke gode nok? Eller hvad?? Jeg ved ikke, hvad hans begrundelse er svarede Terry, Han fortsatte, jeg kender egentlig kun Henri Courdon af navn, det eneste jeg med sikkerhed ved om ham er, at han har en anerkendt kunstformidling i Paris, og jeg havde aldrig talt med ham før vort møde om papirerne, og det er den eneste gang, jeg har mødt manden, men du var jo selv med på mødet, så helt ærligt - jeg ved ikke hvorfor Dennis sukkede han.

8 Terry fortsatte nu i en mere professionel tone kan du aflevere dokumentet til hans kurer på Hilton allerede i eftermiddag kl. 17? Ahh gider du lige kl. 17 det er om 2½ time. Dennis så lettere forarget på sin ven. Terry så tilbage på ham med et fast blik. Ja kl. 17! Okay, ja det skulle jeg vel nok kunne klare, men hvordan med en sikkerhedsmæssig aflevering. Jeg skal mindst have en bevæbnet vagt med, når jeg skal aflevere dokumenterne dine egne regler!! svarede Dennis. Er det Hilton i Park Lane? Hotelsiloen? Ja svarede Terry, og han rakte en note frem, som Dennis læste. Navnet sagde ham ikke noget fransk skulle han mene, og tilsyneladende rig, for afleveringen skulle ske i Præsidentsuiten på et i forvejen ret eksklusivt hotel, han fløjtede lidt for sig selv, mens han læste sedlen. Dennis kiggede tilbage på Terry, sørger du for en bevæbnet vagt nede på mit kontor kl , så skal jeg sørge for at dokumenterne er klar til aflevering? spørgsmålet var lige så meget en besked, som det var et spørgsmål, og Terry bekræftede, at han ville sørge for det. På vejen tilbage til sit kontor tænkte Dennis på sit forhold til arbejdet og på Terry.

9 Jeg er sgu ikke misundelig på ham. Okay, skal jeg være ærlig, så er der kun én ting, jeg misunder ham det er hans kontor. Dennis smilte frem for sig. Hele kontoret var engelsk stil, når den var bedst. Chesterfield læder stole til gæsterne, en højrygget stol til chefen vist nok også en Chesterfield. Skrivebordet var noget helt for sig selv, stort og tungt håndlavet og bogreolerne, der var fyldt med gamle værdifulde bøger absolut intet på kontoret, der lignede et moderne kontor. Han var nået frem til sit eget og hvilken kontrast han smilte for sig selv, men okay han arbejdede jo også en kluklatter fulgte tanken. Tilbage på kontoret tog han en specialfremstillet dokumentmappe frem. Den var både brud og tyverisikret. I al fald inden for normalitetens grænser, for hvorfor i al verden skulle den kunne holde til, at en kampvogn kørte over den, eller at den blev udsat for en voldsom sprængladning. I virkelighedens verden skete den slags jo ikke.

10 Del 1

11 Kapitel 1 Paris 22. maj. Henri Courdon havde svært ved at tro på det skete. For blot tre uger siden havde han ganske som sædvanligt åbnet sin forretning Des Art 3 Freres på Rue de Troi freres. En forretning som han på fransk vis - var meget stolt af. Han nød sin position ikke kun blandt sine kunstvenner men også blandt de lokale. Det var trods alt i dette område at kunsten havde fremelsket nogle af de største og bedste både blandt udøvere og kendere. Jo han følte sig hjemme her. Da han havde drejet nøglet om i låsen til Rue de Trois Freres nr. 9, havde en stemme bag ham undskyldt sig. Den fremmede havde holdt sig på afstand - havde undskyldt sig og forsikret, at han ville bestemt ikke gøre ham bange, men han ønskede sig et møde var det muligt? Den fremmede undskyldte endnu engang og fortalte, at han var kommet med toget, og at han derfor var for tidligt fremme. Han var kommet fra Geneve fortalte han og det drejede sig om en ikke ubetydelig forretning, hvis det ellers var muligt? Den fremmede var blevet budt indenfor, og da hans sekretær dukkede op blot 5 minutter senere, havde hun fået besked på at sørge for kaffe og lidt brød til den fremmede.

12 Den fremmede var en flot mand. Velklædt, men også trænet og hans mørke hud og den tilsyneladende veltrænede krop havde bestemt fanget sekretærens interesse. Kunst var jo ikke alt her i livet. Hans franske var næsten perfekt dog med en anelse accent måske Algier hun var ikke sikker, men han skulle ikke spørge to gange, hvis han ville invitere hende ud. Desværre for hende skete der ikke mere, så dette møde blev hurtigt fortrængt af hverdagens andre opgaver og gøremål. For Henri Courdon var det anderledes konkret. Den fremmede havde medbragt en folder, der var gemt i vandtæt folio, og som han fremviste efter at have låst en dokumentmappe op. Han tillod ikke Henri Courdon at røre dokumenterne, kun se det var tre stykker papir, og han kunne se nazisternes segl i øverste højre hjørne. Da han fik lov til at kigge nærmere, kunne han se, at seglet så ud til at stamme fra perioden 1933 til 35, hvorefter der var lavet små ændringer, så meget vidste han dog om seglet. Han havde kigget nysgerrigt på den fremmede, og spurgt ham, hvad han egentlig ønskede. Denne havde svaret, at hans kilde ønskede at få fundet ud af dokumenternes ægthed. Henri Courdon forsøgte igen at få lov til at kigge nærmere på dokumenterne, men den fremmede forhindrede diskret at det skete.

13 Den fremmede roste herefter Henri Courdons viden om kunst og især hans viden om tiden fra Matisse til Picasso. Det der især havde fanget hans klients interesse, havde været Henri Courdons brug af breve mellem kunstnere og deres omgangskreds. Han havde jo via dette kunnet bekræfte flere kunstværkers ægthed ikke mindst, men også hvor de var skabt, og hvem der havde været involveret i processen. Han lød ægte beundrende. Henri Courdon var unægtelig smigret, hvilket han havde svært ved at skjule. Men han prøvede at slå det hen ved at vifte afværgende med hænderne. Den fremmede forklarede nu, at hans klient havde brug for en mellemmand, der havde den fornødne viden til at kunne sammensætte selv ubetydelige informationer, således at det samlet gav et forståeligt billede. Ligesom han havde gjort det med brevene fra Matisse. Inden Courdon kunne nå at protestere så specielt havde hans indsats omkring Matisse jo ikke været fortsatte den fremmede med at tilbyde Monsieur Henri Courdon $ for at være kontaktperson og projektkoordinator i forhold til den videre vurdering af dokumenterne. Han ville naturligvis få et forskud.ville $ være acceptabelt? Det var mere end Henri Courdon kunne sige nej til, så han accepterede smilende.

14 De havde herefter aftalt nærmere, hvad der skulle ske. Den fremmede ville opbevare dokumenterne indtil at disse ville blive overdraget til det anerkendte engeske firma Hutchinton Institute of Authentication på Baywater Road i London. Han ville arrangere hvorledes og vende tilbage, hvis det var i orden med Mr. Courdon? Henri Courdon havde ingen indvendinger. Det her lugtede af let tjente penge, men han prøvede at se vigtig ud, da han havde svaret. En uge senere var han rejst til London, og her havde han mødtes med Terry Milch og Dennis Thompson på Hilton Hotel. Den fremmede havde medbragt sin dokumentmappe med dokumenterne og denne var blevet overdraget til de to repræsentanter for firmaet Hutchinton Institute of Authentication. Formålet med opgaven var blevet fremlagt og ligeledes proceduren, alt var blevet gensidigt accepteret, hvorefter de to englændere forlod hotelsuiten sammen med dokumentmappen og dens indehold, et indhold der nu blev betegnet som Spielmann dokumenterne. Repræsentanterne for Hutchinton Institute of Authentication blev eskorteret af to bevæbnede vagter. Kort efter forlod Henri Courdon suiten, og lod den fremmede om resten. Det var sidste gang, at Henri Courdon så Spielmann dokumenterne. Da han ankom til sin forretning denne morgen fjorten dage senere, sad der to mand og ventede. Ingen af dem var den fremmede fra sidst, men de lod til at vide alt om, hvad der var sket. Og de beklagede dybt, men de havde ordre til at kalde dokumenterne

15 tilbage mod en klækkelig erstatning naturligvis. De viste ham et brev, der bekræftede annulleringen. Han ville naturligvis blive kompenseret. Den ene havde åbnet en attachemappe og vist ham en hulens masse dollar sedler. Der var $ fik han at vide. Henri Courdon havde nu ringet til Terry Milch og beklaget, men opgaven var nu trukket tilbage nej, han vidste ikke helt hvorfor, ja helt ærligt, han vidste det faktisk ikke. Terry Milch kunne fortælle ham, at han havde modtaget en mail fra en for ham ukendt person, mailen var sendt fra Berlin, så vidt han kunne se, og denne mailen havde orienteret ham om det samme, nemlig at opgaven var trukket tilbage. Mailen havde yderligere orienteret ham om at pengene for opgaveløsningen allerede var overført til Hutchinton Institute of Authentication nærmere betegnet deres konto i Lloyds Bank. Om han ville bekræfte når han havde checket gerne indenfor en time? Dette havde han naturligvis ikke oplyst Henri Courdon om. De to mænd kunne konstatere at underskriveren af mailen, og underskriveren af annulleringen var en og samme person. Terry Milch havde checket og fået bekræftet overførslen af beløbet, og havde derfor som lovet bekræftet aflysningen af opgaven til afsenderen via mail.

16 Dette havde han svaret Henri Courdon, som igen havde fortalt dette videre til de to fremmede. Det hele så ud til at være i orden. Herefter kom en ny mail med besked på, at overdragelsen skulle finde sted samme sted, som de tidligere havde modtaget dokumenterne altså Hilton Hotel, Park Lane 22 præsidentsuiten. Deres repræsentanter i London ville være klar kl. 17. Terry Milch var forundret men pengene var overført, opgaven bekræftet afsluttet, så uanset måden, så måtte det være sådan. De to fremmede forlod Henri Courdon igen, men aftalte, at de ville være tilbage kl , og når der indløb besked fra deres folk i London, ville de overlade dokumentmappen med pengene til ham, og så rejse tilbage hvor de kom fra. Hvor de kom fra nåede Henri Courdon ikke at opfatte. Og de forlod forretningen med et høfligt farvel til ham og til hans sekretær på vej ud. Henri Courdon forsøgte at få tiden til at gå, men det var svært. Når alt kom til alt så var det ikke hver dag, at han havde muligheden for at stå med $ - det var ca Euro og tilsyneladende skulle skattemyndighederne ikke blandes ind i denne transaktion. Han kunne ikke lade være med at gnide sig i hænderne. Han havde jo allerede modtaget $.

17 Han bestemte sig for at bruge en del af ventetiden på en god forlænget frokost på en lille restaurant nær Montmartre. Han slentrede lidt rundt på pladsen efterfølgende, kiggede på menneskemyldret og vendte langsomt tilbage til forretningen. Vel tilbage nød han en kop kaffe, og lidt over fire sendte han sin sekretær hjem. Nu var tiden snart gået. Han ryddede lidt op i nogle magasiner og brochurer, rettede på et par billeder nussede lidt rundt og ventede. Som lovet dukkede de to fremmede op kl , og Henri Courdon bød dem på kaffe, hvilket de sagde nej tak til. Også en aperitif tilbød han, og igen afslog de. De sad blot og ventede, og attachemappen lå på glasbordet foran dem. 10 minutter over fem ringede den enes mobil, og han lyttede til den talende, og et smil bredte sig i hans ansigt. Han klappede mobilen sammen, og nikkede til den anden, og det eneste han sagde, var Alt OK. Den anden rejste sig, det samme prøvede Henri Courdon at gøre, samtidig med et grisk smil var begyndt at brede sigover hans ansigt. Han nåede lige at se ham, der havde rejst sig, pege på ham med en sort pistollignende genstand. Henri Courdon blev slynget tilbage i stolen, han var død på stedet.

18 De to fremmede ryddede systematisk op efter sig, tørrede dørgreb og andet af, som de havde rørt ved, og kort efter var en varevogn en ældre type måske folkevogn, sagde folk, som politiet afhørte senere kørt op ved forretningen. Liget af Henri Courdon var camoufleret i et tæppe, som blev båret ud i varevognen. Den ene af de to kørte med bilen, mens den anden forsvandt til fods. Liget af Henri Courdon blev dumpet i Seinen mellem Pont de Lala og Pont d Lena med en betonklods bundet til fødderne. Sådan blev han også fundet en uge senere af nogle unge fyre, der morede sig med at springe på hovedet fra broen noget der var ulovlig og derfor fristende for kåde teenagere. Ham der fandt ham, måtte bagefter til behandling for chokket over at finde et menneske stå svajede fra bunden af Seinen skudt i hovedet. Det var ikke noget rart syn. Den unge mand fortalte noget usammenhængende, at han i det mørke vand havde set en skygge, måske en af kammeraterne der også var hoppet i, og derfor havde taget et par svømmetag hen imod ham. Det var først, da han var helt tæt på, at han kunne se, hvad det var. Den unge mand begyndte at ryste over hele kroppen, da han endnu engang skulle fortælle om oplevelsen, og en læge tog sig derefter af ham. Med fundet af Henri Courdon var politiet i Paris reelt ikke kommet nogen forklaring nærmere, men en ting var dog sikkert han havde ikke slået sig selv ihjel.

19 London 22. maj. Ved tiden kørte en stor sort Cadillac SRX v8 med tonede ruder op i gården, der tilhørte Hutchinton Institute of Authentication. Bilen var en pansret model. Den mindede om den Præsident Obama havde til sine køreture, men var knapt så pansret og en del lettere. Det var dog stadig et køretøj, der krævede sin mand, så derfor var chaufføren også specialuddannet, ligesom han var trænet i de kurer opgaver, som Instituttet kunne byde på. Han var kort sagt professionel. Det samme kunne man sige om vagten, der eskorterede Dennis Thompson og mappen med Spielmann dokumenterne. Ikke at han vidste, hvad der var i mappen, men med disse forholdsregler, så måtte det være værdifuldt. Men han var også professionel og bevæbnet. Der var ikke så langt fra Instituttet til Hilton Hotel, men hos Hutchinton Institute of Authentication gjorde man ikke tingene halvt. Derfor var der arrangeret en sikker transport for Dennis Thompson og mappen med Spielmann dokumenterne. Kort før kl. 17 kørte Cadillac en op foran Hilton Hotel, og Dennis Thompson aftalte med chaufføren, at han ikke skulle vente på dem. De skulle ikke have hverken penge eller værdifulde effekter med

20 hjem. Ja i realiteten havde de begge fri, når mappen var afleveret. Mændene hilste farvel til hinanden, og Cadillac en gled næsten lydløst væk igen. Dennis viste vej over forhallen hen til elevatoren, der gik direkte op til den etage, hvor bl.a. Præsidentsuiten lå. Det var ukompliceret, der var ingen mennesker i elevatoren, og oppe på etagen var der også mennesketomt, og for at understrege præcisionen gik Big Ben i gang med sine klokkeslag, netop som han bankede på døren til suiten. Det var perfekt timing. Dennis Thompson kunne ikke lade være med at smile til vagten, der stod et halvt skridt bag ham. Der gik et kort øjeblik, så blev døren åbnet af en smilende mørklødet mand, der bød dem begge indenfor. Her stod en kvinde iført nederdel og jakke meget professionelt udseende syntes Dennis. Han gik hen og gav hånden, og modtog et fast lille tryk og et smil. Dennis rømmede sig jeg havde ventet at møde Henri Courdon? Han lagde mærke til at hans vagtmand havde strammet sig op, og var blevet meget årvågen. Godt, han er oppe på mærkerne Jeg skal beklage, at Monsieur Courdon ikke kan være til stede, men alt er gået meget hastigt i dag, jeg er derfor blevet bedt om at træde til i stedet. Jeg er Alexander Fremont, jeg er advokat, og det er Mrs. Simmon, som er dokument ekspert. Fremont fortsatte, Jeg forstår, hvis de er forvirret, så jeg har aftalt med deres chef, at de kunne ringe til ham nu, og få bekræftet autentiteten af mig og Mrs. Simmon. Hvis de vil være så venlig?

21 Han pegede samtidig hen mod et sofaarrangement og bad Dennis Thompson sætte sig. Vagtmanden blev stående med benene let skrævende og den højre hånd i bæltet, ikke langt fra hans pistol. Mr. Fremont og Mrs. Simmon satte sig overfor Dennis Thompson, der kort efter ringede til Terry. Terry Milch svarede næsten med det samme. Terry Milch bekræftede at han modtaget mail senere på eftermiddagen med navnene på dem jeg skulle møde, og han kunne bekræfte, at det var Mr. Lemont og Mrs. Simmon der skulle modtage dokumenterne. Dennis sagde farvel til Terry og nikkede bekræftende til Mr. Lemont. Undskyld, hvis det har virket alt for mistænksomt, men jeg måtte jo være sikker sagde Dennis Thompson til de to. Mrs. Simmon rejste sig og gik hen til det store skrivebord i den ene ende af suite, hvor der lå en dokumentmappe. Mr. Lemont pegede på Dennis Thompsons attachemappe og sagde smilende jeg ville være bekymret, hvis De havde været mindre forsigtig, så jeg håber De forstår, at vi også ønsker at forsikre os om, at det er de ægte dokumenter vi modtager? Dennis Thompson fik en anelse rød farve i hovedet, men han nikkede og låste sin mappe op. Herefter drejede han den hen mod Mr. Lemont.

22 Må jeg tage den med hen til Mrs. Simmons mappe, den indeholder udstyr, som kan afklare ægtheden, De er meget velkommen til at se med Mr. Lemont tog attachemappen og Dennis Thompson fulgte med ham hen til skrivebordet.. Mrs. Simmon så ud til at vide, hvad hun skulle lede efter, og hun fandt det hurtigt. To mikroskopiske prikker i bunden af side to. Hun gav et forstørrelsesapparat til Mr. Lemont, som også kiggede og nikkede. Klokken var nu syv minutter over 17. Resten var som et eller to sekunders slowmotion for Dennis Thompson først så han vagtmanden tumle om med et skudhul i panden, så et glimt af Mrs. Simmon, der holdt den pistol, der pegede mod vagten, og til sidst et glimt af Mr. Lemont. Både vagtmanden og Dennis Thompson døde øjeblikkeligt og næsten samtidigt. De nåede aldrig at mærke at de ramte gulvet med et bump. Uden at sige et ord begyndte Mrs. Simmon så at trække Dennis Thompsons krop hen mod badeværelset. Inden da havde Mr. Lemont foretaget et kort opkald til Paris, nærmere betegnet til den ene af de to, som ventede i Henri Courdons forretning. Dennis Thompsons lig var det første, der blev slæbt ud på badeværelset han blev smidt halvt over en død krop, der allerede lå der. Kort efter havde Mr. Lemont dumpet vagtmanden oveni de to, der lå der i forvejen. Herefter blev badeværelset aflåst.

23 I stilhed blev suiten gennemgået for fingeraftryk, alt hvad der kunne pege på de to personers tilstedeværelse blev fjernet, og blev til slut blev der sprøjtet rengøringsmiddel i luften. Så låste de sig ud, og satte Vil ikke forstyrres skiltet op. Nede i forhallen skiltes de, som havde de aldrig set hinanden før, og Mr. Lemont, eller hvem han nu var, forsvandt ud af hotellet, hvor han prajede en taxa, som han bad køre sig til Mayfair. Mrs. Simmon ventede kort tid til der var en del travlhed ved skranken, så gik hun roligt hen og lagde nøglen til suiten ned i en kurv, hvorfra den så kort efter ville blive placeret på den store nøglereol. Hvis nogen henvendte sig eller ringede til Præsidentsuiten, så kunne receptionisten se, at gæsten eller gæsterne var ude - sandsynligvis for at spise, og måske senere gå i teatret. Mrs. Simmon skiftede identitet og udseende efter at have forladt hotellet, og den mørke forretningskvinde blev til en lyshåret mere almindeligt udseende kvinde. Køn ja, men ikke noget specielt. Fra Mayfair havde Mr. Lemont taget en anden taxa, og inden kl. 23 landede han i Berlin, hvor han via sin mobil kort havde briefet chefen om forløbet, denne takke og bad ham bringe dokumenterne med næste formiddag. Derefter en kort opringning til Paris. Manden han talte med berettede kort om forløbet, og araberen som havde udgivet sig for at være Mr. Lemont - gav ham en briefing om betalingen for dette bestillingsarbejde.

24 Inden han gik i seng tog han den mobil, som han havde brugt i dagens løb, skilte den ad, og tog SIM kortet ud. Han lagde mobilen og SIM kortet i hver sin affaldspose, som blev fyldt med noget pair og andet, så de var klar til afhentning sammen med de øvrige beboeres affald. Han havde lært sig, at den bedste måde at komme af med noget, der ikke var for stort, det var via husholdningsaffaldet, der blev sendt til forbrænding. Han gik i seng og sov uden problemer.

25 Kapitel 2 London maj. Terry Milch s mobil ringede ved ni-tiden, hvor han døsede foran tv et. Det var Susann Dennis s kone. Hej Terry, undskyld jeg forstyrrer, men har du sendt Dennis på overarbejde eller sådan? Hun lød ikke bekymret snart lidt mopset. Nej, det tror jeg da ikke. Vent lidt, han skulle aflevere et dokument på Hilton Hotel, men så skulle han vist ikke mere..er han ikke kommet hjem? Nej, og jeg har intet hørt. Skulle han spise ude eller repræsenter firmaet? fortsatte Susann. Nej, i al fald ikke officielt, men jeg ved ikke om kunden eventuelt har inviteret, eller om Dennis ikke har kunnet afslå. Har du prøvet at ringe til ham? fortsatte Terry.

26 Ja, flere gange, men okay, du må undskylde jeg ringer så sent, men det ligner ikke Dennis Susann lød lidt mere bekymret nu. Nu skal du høre, jeg ved, hvor han skulle hen, så lad mig prøve at støve ham op, så jeg ringer tilbage om 5-10 minutter okay? Terry prøvede at lyde beroligende. Susann takkede og lagde på. Først prøvede Terry at ringe Dennis op på hans mobil, men opringningen gik på telefonsvarer hver gang. Så ringede han til Hotel Hilton, hvor receptionisten høfligt fortalte ham, at gæsten i Præsidentsuiten var ude, og gæsten havde været ude i al fald den tid, som hun havde været på arbejde. Hun var mødt ind kl Terry undskyldte ulejligheden og ringede tilbage til Susann. De blev enige om at afvendte. Han ville nok snart dukke op. Næste formiddag blev han ringet op på sit kontor, der var to politifolk, der ønskede at tale med ham, lød det fra receptionisten. Terry bad hende vise dem ind. Kort efter præsenterede de to civilklædte politimænd sig. Den ledende var Chefinspektør viste det sig. McLaren var navnet, den andens navn glemte Terry hurtigt igen. Hvad kan jeg hjælpe dem med spurgte Terry høfligt efter præsentationen, Hutchinton samarbejdede jo tit med politiet, og for den sags skyld også efterretningstjenesten, så det kunne jo være hvad som helst. Han smilede venligt til dem.

27 Manden som hed McLaren rømmede sig har de et par medarbejdere, der hedder Alan Smitson og Dennis Thompson? ville han gerne vide. Og desuden ville han gerne vide, om de havde været i forbindelse med Hilton Hotel i Park Lane? Terry kiggede på ham med en vis forundring og en begyndende uro, Ja svarede han Dennis Thompson er en af vor mest betroede medarbejdere, og Mr. Smitson er vagtmand. De skulle aflevere en attachemappe med nogle dokumenter på Hilton Hotel i går kl. 17 er der sket noget? McLaren svarede ikke på spørgsmålet, men spurgte ind til mappen og dens indhold, Var det hemmeligt stemplede papirer, eller værdipapirer, der skulle afleveres? ville han gerne vide. Den anden tog notater imens. Hvad er der sket? insisterede Terry nu, han var begyndt at puste sig lidt op. Var de papirer værd at dø for? spørgsmålet fra Chefinspektør McLaren kom som en bombe. Nej, det tror jeg ikke, det var vist nogle gamle nazi papirer, og det var ikke engang sikkert, at de var ægte, og i bedste fald indeholdt de ikke noget specielt Terrys stemme døde næsten ud, så kiggede han forskrækket på de to politifolk, og fortsatte så Dø for?...hvad i alverden mener de?

28 Jeg skal beklage den brutale måde, men vi eller rettere rengøringsdamerne på Hilton fandt tre lig på badeværelset i præsidentsuiten. Han fortsatte lidt mere afdæmpet og undskyldende overfor den forskrækkede Terry Milch. Tre døde personer på samme sted er ret usædvanligt, selv for os. Så da vi ud fra deres personlige papirer opdagede, at Mr. Smitson og Mr. Thompson arbejdede hos Hutchinton Institute, så måtte jeg vide, om dette forhold kunne have noget med deres død at gøre. Jeg håber de forstår? McLaren så nu ikke videre beklagende ud. Terry Milch nikkede, men han forstod ingenting. Jo, at Dennis, som han havde snakket med i går eftermiddags, var død, det forstod han. Eller gjorde han? Han rettede pludseligt blikket mod McLaren, og han var nu fast i stemmen, hvordan skete det, og er hans kone underrettet? Der er en kvindelig betjent og en psykolog på vej ud til begge mændene hustruer svarede McLaren. Og de mener fortsat ikke at det som dokumentmappen indeholdte kunne være værd at dræbe for? ville McLaren vide. Jeg kan oplyse, at vi ikke har fundet nogen dokumentmappe i suiten! Hvordan døde de? ville Terry vide.

29 Har de en fotokopi af dokumenterne i mappen? ville McLaren vide. Naturligvis, og fortæl så hvordan Terry var blevet utålmodig, indeni rystede han for svaret, men han holdt facaden. Der blev som sagt fundet tre dræbte, og den først dræbte døde ved tiden. Det er en kendt svindler, der har flere navne, men han er døbt Rory Iverson, kender de ham? ville McLaren vide. Terry rystede på hovedet, han havde aldrig hørt navnet før. McLaren fortsatte Mr. Smitson og Mr. Thompson er begge dræbt samtidigt eller næsten samtidigt, og vi gætter foreløbig på mellem kl. 17 og 18, men tidspunktet får vi mere præcist senere. Der er flere usædvanlige ting ved disse drab, en af dem er de tre personers ansigtsudtryk. Ingen udtrykker angst, men stor forbløffelse. Det er som om at det, der skete, det kom fuldstændig bag på dem. McLaren sluttede af med at fortælle, at alle tre var dræbt af et enkelt skud, og at de måtte være blevet dræbt på stedet. Ingen af de tre havde nået at opfatte ret meget. Der blev meget stille i kontoret. Terry Milch sagde ingenting, og bagefter var han usikker på, om han overhovedet havde tænkt, mens Chefinspektør McLaren havde talt.

Af samme forfatter: Stjålet identitet - 2012 Under skriftesegl - 2011 Fremmed indtrængen - 2010 DRAB efter begæring - 2009 Dukkebarnet - 2008

Af samme forfatter: Stjålet identitet - 2012 Under skriftesegl - 2011 Fremmed indtrængen - 2010 DRAB efter begæring - 2009 Dukkebarnet - 2008 Lig bløder ikke 1 Af samme forfatter: Stjålet identitet - 2012 Under skriftesegl - 2011 Fremmed indtrængen - 2010 DRAB efter begæring - 2009 Dukkebarnet - 2008 Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden,

Læs mere

De er døde, begge to

De er døde, begge to De er døde, begge to De er døde, begge to. 2012 Ved Vivi Petersen. Alle rettigheder forbeholdes. Tryk: Eurographic, Denmark Design af omslag: Frede Uhrskov Forlagsredaktør: Vibeke Uhrskov Larsen Forsidefoto:

Læs mere

Ude godt hjemme bedst

Ude godt hjemme bedst Ude godt hjemme bedst fødse 7 helt unikke hjemmefødselshistorier 1 Denne lille bog er lavet som et dejligt minde. Vi har hver især skrevet vores hjemmefødselshistorie, som vi gerne vil dele med dig...

Læs mere

DEN SINDSSYGE POLAK KØB DEN SINDSSYGE POLAK - TRYK HER OG KOM DIREKTE TIL GYLDENDAL.DK!

DEN SINDSSYGE POLAK KØB DEN SINDSSYGE POLAK - TRYK HER OG KOM DIREKTE TIL GYLDENDAL.DK! DEN SINDSSYGE POLAK KØB DEN SINDSSYGE POLAK - TRYK HER OG KOM DIREKTE TIL GYLDENDAL.DK! Kapitel 1 Søndag den 22. august 2010, Christianshavn Manden stod på en bro på Amager og kiggede over mod Marmorkirken,

Læs mere

BLODTÅGE BLODTÅGE SKELETTER I SK ABET 2

BLODTÅGE BLODTÅGE SKELETTER I SK ABET 2 BLODTÅGE 1 Af samme forfatter Dødsbørn Skeletter i skabet 1, Facet 2010 Bitchen imellem os, Facet 2010 2 NICOLE BOYLE RØDTNES NICOLE BOYLE RØDTNES BLODTÅGE Skeletter i skabet 2 3 FORLAGET FACET Tak til

Læs mere

forside jakob kehlet indimellem taber jeg salatskalen Otte unge med sklerose fortæller om at leve med en kronisk sygdom Til indholdsfortegnelse

forside jakob kehlet indimellem taber jeg salatskalen Otte unge med sklerose fortæller om at leve med en kronisk sygdom Til indholdsfortegnelse jakob kehlet forside indimellem taber jeg salatskalen Otte unge med sklerose fortæller om at leve med en kronisk sygdom indimellem taber jeg salatskalen jakob kehlet Indimellem taber jeg salatskålen Jakob

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

A F M AT T H E W Q U I R K

A F M AT T H E W Q U I R K A F M AT T H E W Q U I R K DE 500 På dansk ved Henriette Rostrup FORLAGET PUNKTUM DE 500 Copyright 2012 by Rough Draft Inc. Copyright dansk udgave 2012 Forlaget Punktum Originaltitel: The Five Hundred

Læs mere

yngre engle, som godt kunne lide at komme ind i det lidt lumre men også dragende

yngre engle, som godt kunne lide at komme ind i det lidt lumre men også dragende For mange tusinde år siden var der en ærkeengel ved navn Mikael, som gjorde sig ret så bemærket blandt øvrige engle. Han var den sejeste af alle englene, kunne han slet ikke lade være med at styre dem

Læs mere

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv.

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Jacob 4 Frida 9 Jesper 14 Christine 18 Paw 22 Jeanette 25 Per 30

Læs mere

Af samme forfatter: Børnenes ven (Medusa 2003)

Af samme forfatter: Børnenes ven (Medusa 2003) Bad Standing Af samme forfatter: Børnenes ven (Medusa 2003) Søren Meinertsen Bad Standing Roman Medusa Bad Standing 2005 by Søren Meinertsen og Forlaget Medusa Bogen er sat med Times og trykt hos Special-Trykkeriet

Læs mere

Min livs healings rejse til John of God i Brasilien af Lene & Lone

Min livs healings rejse til John of God i Brasilien af Lene & Lone 1 Min livs healings rejse til John of God i Brasilien af Lene & Lone Lene Rantzau, 45 år, Storvorde (tarmcancer marts 2012 og svulst i bækken jan. 2013) Jeg fik i januar 2013 besked af lægerne, at jeg

Læs mere

Peter Durup. Kidnappet. Caroline og Mads

Peter Durup. Kidnappet. Caroline og Mads Peter Durup Kidnappet Caroline og Mads Kidnappet 1. udgave. 2010 Forlaget DuuBooks Peter Durup, Solrød 2010 Omslagstegning: Peter Durup Redaktør: Hanne Svendsgaard Typografi: Garamond ISBN 978-87-992139-5-5

Læs mere

Historien om. Hvem har flyttet min ost?

Historien om. Hvem har flyttet min ost? Historien om Hvem har flyttet min ost? DER VAR ENGANG, for længe siden i et land langt væk, fire små størrelser, der løb igennem en labyrint for at finde ost, som skulle gøre dem mætte og lykkelige. To

Læs mere

John Schou. Tunnellen og Hulen. Udvalgte Noveller

John Schou. Tunnellen og Hulen. Udvalgte Noveller John Schou Tunnellen og Hulen Udvalgte Noveller Copyright 2012 by John Schou Cover: Borut Jemec Published by John Schou at Smashwords ISBN 9781476336480 This ebook is licensed for your personal enjoyment

Læs mere

SORG NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR

SORG NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR a SORG - NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR I DEL 1 I OM SORG SORG NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR Jorit Tellervo b SORG - NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR I DEL 1 I OM SORG PAVI har modtaget støtte fra A.P. Møllers Fond til projektet Sorg når

Læs mere

Fortællinger om alkohol

Fortællinger om alkohol Fortællinger om alkohol erfaringer fra familieorienteret alkoholbehandling i Århus Kommune Alkoholbehandlingen Århus Kommune Forsorg og Misbrug Socialforvaltningen Familiefortællinger om alkohol - erfaringer

Læs mere

Sæt ord på din rejse gode råd om formidling, der virker

Sæt ord på din rejse gode råd om formidling, der virker Sæt ord på din rejse gode råd om formidling, der virker DANSK UNGDOMS FÆLLESRÅD Om forfatterne Lisbeth Pilegaard (f. 1968) er sektionsleder i international afdeling på norsk Flyktninghjelps hovedkontor

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Del 2 side 38 Støtte i sorgen side 40. Landsforeningen Spædbarnsdød

Indholdsfortegnelse. Del 2 side 38 Støtte i sorgen side 40. Landsforeningen Spædbarnsdød Når I har mistet Når I har mistet Rymarksvej 1 2900 Hellerup Telefon: 3961 2451 Kontonr.: 9884 104990 www.spaedbarnsdoed.dk forening@spaedbarnsdoed.dk Landsforeningen Spædbarnsdød er på Facebook Tekst:

Læs mere

Brug for alle Undervisningsmateriale for folkeskoler og ungdomsuddannelser til brug ved rollemodelbesøg

Brug for alle Undervisningsmateriale for folkeskoler og ungdomsuddannelser til brug ved rollemodelbesøg Brug for alle Undervisningsmateriale for folkeskoler og ungdomsuddannelser til brug ved rollemodelbesøg Indledning Hvert menneske har en historie, der er værd at høre. Dette undervisningsmateriale Brug

Læs mere

Havet. Noveller og digte om havet September 2010 i 6. E

Havet. Noveller og digte om havet September 2010 i 6. E Havet Noveller og digte om havet September 2010 i 6. E Samurai Stens største kamp af Jakob 2 Undervandshospitalet af Sasha 4 Den ikke tophemmelige undervandsbase af Jonas 5 Vampyr-sirene af Stine 9 Hævn,

Læs mere

MIT BARN hvor er du? Første bog i Danmark om adoption fortalt af den biologiske mor. Aniella Bonnichsen

MIT BARN hvor er du? Første bog i Danmark om adoption fortalt af den biologiske mor. Aniella Bonnichsen MIT BARN hvor er du? Første bog i Danmark om adoption fortalt af den biologiske mor. Aniella Bonnichsen MIT BARN HVOR ER DU? BAGSIDETEKST Adoption bringer mange tanker og følelser i spil. I bøger, aviser,

Læs mere

DE FRAFALDNE. 20 fortællinger af unge om frafald fra ungdomsuddannelser UNGDOMSBUREAUET

DE FRAFALDNE. 20 fortællinger af unge om frafald fra ungdomsuddannelser UNGDOMSBUREAUET DE FRAFALDNE 20 fortællinger af unge om frafald fra ungdomsuddannelser UNGDOMSBUREAUET DE FRAFALDNE 20 fortællinger af unge om frafald fra ungdomsuddannelser De Frafaldne En samling af fortællinger om

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

Prolog. Fredag den 1. november

Prolog. Fredag den 1. november Prolog Fredag den 1. november Det var blevet en årligt tilbagevendende begivenhed. Modtageren af blomsten fyldte nu toogfirs år. Da blomsten var ankommet, åbnede han kuverten og fjernede gavepapiret. Derefter

Læs mere

Foden indenfor. job i mindre og mellemstore virksomheder

Foden indenfor. job i mindre og mellemstore virksomheder Foden indenfor job i mindre og mellemstore virksomheder Foden indenfor job i mindre og mellemstore virksomheder 2012 Mike Wenøe og Jacob Høedt Larsen Grafisk tilrettelæggelse, Louise Maj Hansen ISBN: 978-87-92918-00-0

Læs mere

De Gode Historier fra Blåkærgård

De Gode Historier fra Blåkærgård De Gode Historier fra Blåkærgård Blåkærgård www.blaakaergaard.rm.dk Projektet er gennemført i samarbejde med Uddannelsesafdelingen, Psykiatri og Social, Region Midtjylland v. uddannelseskonsulent Lisbeth

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere