Skyggernes skygge. En spændingsroman, hvor stederne romanen udspiller sig kan være ægte, men hvor handlingerne og personerne er ren fiktion.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skyggernes skygge. En spændingsroman, hvor stederne romanen udspiller sig kan være ægte, men hvor handlingerne og personerne er ren fiktion."

Transkript

1 Skyggernes skygge En spændingsroman, hvor stederne romanen udspiller sig kan være ægte, men hvor handlingerne og personerne er ren fiktion.

2 Min inspiration er kommet mange steder fra, og fra de mange mennesker, som jeg har mødt. Derfor en tak til dem, der insisterede på at jeg skulle skrive denne bog, dem der læste den, dem nikkede, og ikke mindst dem, der sagde klø på min ven! Og en meget stor tak til dem, der læste korrektur, dem der reviderede den, dem der kom med en venlig ment og nødvendig kritik, og samt en del andre indspark.

3 Prolog Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5 Kapitel 6 Kapitel 7 Kapitel 8 Kapitel 9 Kapitel 10 Kapitel 11 Kapitel 12 Kapitel 13 Kapitel 14 Kapitel 15 Kapitel 16 Kapitel 17 Kapitel 18 Kapitel 19 Kapitel 20 Kapitel 21 Kapitel 22 London Paris - London London Berlin (Araberen) Aalborg Berlin London Aalborg Aalborg Berlin Aalborg Berlin Aalborg London Aalborg Aalborg Aalborg London Aalborg Aalborg Berlin Walchensee London Aalborg Sofia Aalborg Paris Aalborg Paris Berlin Tel Aviv London Aalborg Paris Aalborg Aalborg Aalborg Paris Berlin Aalborg Dublin Aalborg London Aalborg Berlin Paris Miami Paris Aalborg Berlin Aalborg Aalborg Aalborg Efterskrift

4 Prolog London 22. maj. Dennis Thompson havde travlt. Hans chef havde kaldt ham over kaldeanlægget, hvilket var yderst mærkeligt. Han havde aldrig oplevet det før. Alt foregik ellers stille og meget diskret i firmaet. Set udefra var det også hvad man forventede, så det havde naturligvis smittet af internt. Ja, somme tider var det sådan, at de ansatte næsten hviskede til hinanden, derfor kunne Dennis ikke lade være med at smile lidt for sig selv, mens han tog elevatoren op til fjerde sal, hvor Terry Milch havde sit kontor. Det havde været lidt af et chok at høre sit navn skrattende ud af højtalerne - han jo godt vidste, at de var der men at de overhovedet virkede kom som en overraskelse. Men det gjorde de! Nå, men han ville snart få at vide hvorfor. Han gik med raske skridt imod Terrys kontor, og smilte venligt til sekretæren, der viftede ham ind på kontoret. Dennis rømmede sig, da han så Terry kigge i en bunke papirer på skrivebordet. Han nød altid at komme på Terrys kontor. De havde de begge arbejdet i firmaet næsten lige længe, men hvor han selv havde valgt at arbejde med de værdifulde gamle dokumenter og papirer, som gik

5 gennem deres forsigtige hænder, så havde Terry valgt den administrative vej - og han var derfor chef i dag. Og en god chef syntes Dennis. Hej Terry, hvad sker der? Hej Dennis, godt du var i huset smilte Terry tilbage, mens han missede med øjnene bag de kraftige brilleglas. Terrys syn var en af de væsentligste grunde til, at han havde opgivet at arbejde med de dokumenter, som de fik adgang til, hans syn var ikke godt nok, og han blev alt for hurtigt træt og tung i hovedet, når han prøvede. Er der noget specielt, det ligner dig ikke at kalde op over kaldeanlægget? sagde Dennis, mens han satte sig i en Chesterfield læderstol overfor Terry. Ja, det er sgu underligt sagde Terry og missede med øjnene igen, han så ud til at lade tankerne vandre. Dennis lod ham tænke, han kendte ham jo. Du ved, at fik vi tilsendt Spielmann dokumenterne for ca. 14 dage siden. Vi skulle afklare om de var ægte, eller om der var tale om forfalskninger fortsatte han. Dennis nikkede, det var faktisk de dokumenter, som han og hans team arbejdede på netop nu. Terry fortsatte Nu vil Henri Courdon have dokumenterne retur - men Dennis, vi er vel ikke engang halvt færdige endnu?

6 Dennis så overrasket på sin ven, og svarede Nej, vi er da langt fra færdige, hvilket du godt ved, vi har kun lavet nogle tekniske analyser af papirets konstruktion og blækkets sammensætning, bland andet for at anslå alderen det vil sige, den sandsynlige alder, men det ved du jo. Terry nikkede. Dennis fortsatte, Ja du må undskylde mig, men det virker da overordentlig mærkeligt, at vi skal aflevere dokumenterne igen, længe inden vi overhovedet kan sige noget med sikkerhed. Hvad tror du der foregår? Terry svarede ikke. Så Dennis fortsatte, du må da indrømme at det virker underligt, måske ligefrem suspekt, når sådan et dokument bliver trukket tilbage, ja undskyld mig, men jeg synes det er underligt! Det synes jeg også svarede Terry, men vi har fået besked på at afslutte vores undersøgelser, og ikke nok med det det er jo i realiteten kundens ret så har jeg også modtaget en check på det aftalte beløb, endda for en fuld undersøgelse, så det er vel afsluttet fra vores side. Han trak på skulderen, som for at sige, at det nu var ude af deres hænder. Ingen af sagde noget i et stykke tid, så rømmede Dennis sig, og lænede sig frem mod Terry men vi har jo hverken lavet ægte tidsanalyse af dokumentet, eller spektralanalyse af papiret, og for

7 pokker, hvis skidtet er ægte, så kan det jo løse han stoppede op, han var ved at blive lidt teatralsk kunne han fornemme, så han trak vejret og dæmpede sig igen, inden han fortsatte, måske kunne det vise vejen til løsningen af et af.nej, det største mysterium i forbindelse med afslutningen af anden verdenskrig.for pokker Terry!!! Jeg ved det, jeg ved det - men det var en indiskutabel besked. Vi skulle ikke engang gøre de nuværende omkostningerne op, men fik betaling for hele undersøgelsen, og så bare returnere dokumentet til deres kontakt her i City og vi fik endda checken, før vi kunne sende fakturaen! sagde Terry. Dennis var ved at blive forarget. Tror du, at kunden har mistet troen på os, på vores kvalitet eller vores troværdighed. Har de fundet nogen andre specialister? Eller hvad foregår der? For himlens skyld Terry, vi bliver valgt af stort set alle den vestlige verdens regeringer til certificeringsarbejde på stort set alle typer af dokumenter ældre dokumenter i det mindste, og nu er vi ikke gode nok? Eller hvad?? Jeg ved ikke, hvad hans begrundelse er svarede Terry, Han fortsatte, jeg kender egentlig kun Henri Courdon af navn, det eneste jeg med sikkerhed ved om ham er, at han har en anerkendt kunstformidling i Paris, og jeg havde aldrig talt med ham før vort møde om papirerne, og det er den eneste gang, jeg har mødt manden, men du var jo selv med på mødet, så helt ærligt - jeg ved ikke hvorfor Dennis sukkede han.

8 Terry fortsatte nu i en mere professionel tone kan du aflevere dokumentet til hans kurer på Hilton allerede i eftermiddag kl. 17? Ahh gider du lige kl. 17 det er om 2½ time. Dennis så lettere forarget på sin ven. Terry så tilbage på ham med et fast blik. Ja kl. 17! Okay, ja det skulle jeg vel nok kunne klare, men hvordan med en sikkerhedsmæssig aflevering. Jeg skal mindst have en bevæbnet vagt med, når jeg skal aflevere dokumenterne dine egne regler!! svarede Dennis. Er det Hilton i Park Lane? Hotelsiloen? Ja svarede Terry, og han rakte en note frem, som Dennis læste. Navnet sagde ham ikke noget fransk skulle han mene, og tilsyneladende rig, for afleveringen skulle ske i Præsidentsuiten på et i forvejen ret eksklusivt hotel, han fløjtede lidt for sig selv, mens han læste sedlen. Dennis kiggede tilbage på Terry, sørger du for en bevæbnet vagt nede på mit kontor kl , så skal jeg sørge for at dokumenterne er klar til aflevering? spørgsmålet var lige så meget en besked, som det var et spørgsmål, og Terry bekræftede, at han ville sørge for det. På vejen tilbage til sit kontor tænkte Dennis på sit forhold til arbejdet og på Terry.

9 Jeg er sgu ikke misundelig på ham. Okay, skal jeg være ærlig, så er der kun én ting, jeg misunder ham det er hans kontor. Dennis smilte frem for sig. Hele kontoret var engelsk stil, når den var bedst. Chesterfield læder stole til gæsterne, en højrygget stol til chefen vist nok også en Chesterfield. Skrivebordet var noget helt for sig selv, stort og tungt håndlavet og bogreolerne, der var fyldt med gamle værdifulde bøger absolut intet på kontoret, der lignede et moderne kontor. Han var nået frem til sit eget og hvilken kontrast han smilte for sig selv, men okay han arbejdede jo også en kluklatter fulgte tanken. Tilbage på kontoret tog han en specialfremstillet dokumentmappe frem. Den var både brud og tyverisikret. I al fald inden for normalitetens grænser, for hvorfor i al verden skulle den kunne holde til, at en kampvogn kørte over den, eller at den blev udsat for en voldsom sprængladning. I virkelighedens verden skete den slags jo ikke.

10 Del 1

11 Kapitel 1 Paris 22. maj. Henri Courdon havde svært ved at tro på det skete. For blot tre uger siden havde han ganske som sædvanligt åbnet sin forretning Des Art 3 Freres på Rue de Troi freres. En forretning som han på fransk vis - var meget stolt af. Han nød sin position ikke kun blandt sine kunstvenner men også blandt de lokale. Det var trods alt i dette område at kunsten havde fremelsket nogle af de største og bedste både blandt udøvere og kendere. Jo han følte sig hjemme her. Da han havde drejet nøglet om i låsen til Rue de Trois Freres nr. 9, havde en stemme bag ham undskyldt sig. Den fremmede havde holdt sig på afstand - havde undskyldt sig og forsikret, at han ville bestemt ikke gøre ham bange, men han ønskede sig et møde var det muligt? Den fremmede undskyldte endnu engang og fortalte, at han var kommet med toget, og at han derfor var for tidligt fremme. Han var kommet fra Geneve fortalte han og det drejede sig om en ikke ubetydelig forretning, hvis det ellers var muligt? Den fremmede var blevet budt indenfor, og da hans sekretær dukkede op blot 5 minutter senere, havde hun fået besked på at sørge for kaffe og lidt brød til den fremmede.

12 Den fremmede var en flot mand. Velklædt, men også trænet og hans mørke hud og den tilsyneladende veltrænede krop havde bestemt fanget sekretærens interesse. Kunst var jo ikke alt her i livet. Hans franske var næsten perfekt dog med en anelse accent måske Algier hun var ikke sikker, men han skulle ikke spørge to gange, hvis han ville invitere hende ud. Desværre for hende skete der ikke mere, så dette møde blev hurtigt fortrængt af hverdagens andre opgaver og gøremål. For Henri Courdon var det anderledes konkret. Den fremmede havde medbragt en folder, der var gemt i vandtæt folio, og som han fremviste efter at have låst en dokumentmappe op. Han tillod ikke Henri Courdon at røre dokumenterne, kun se det var tre stykker papir, og han kunne se nazisternes segl i øverste højre hjørne. Da han fik lov til at kigge nærmere, kunne han se, at seglet så ud til at stamme fra perioden 1933 til 35, hvorefter der var lavet små ændringer, så meget vidste han dog om seglet. Han havde kigget nysgerrigt på den fremmede, og spurgt ham, hvad han egentlig ønskede. Denne havde svaret, at hans kilde ønskede at få fundet ud af dokumenternes ægthed. Henri Courdon forsøgte igen at få lov til at kigge nærmere på dokumenterne, men den fremmede forhindrede diskret at det skete.

13 Den fremmede roste herefter Henri Courdons viden om kunst og især hans viden om tiden fra Matisse til Picasso. Det der især havde fanget hans klients interesse, havde været Henri Courdons brug af breve mellem kunstnere og deres omgangskreds. Han havde jo via dette kunnet bekræfte flere kunstværkers ægthed ikke mindst, men også hvor de var skabt, og hvem der havde været involveret i processen. Han lød ægte beundrende. Henri Courdon var unægtelig smigret, hvilket han havde svært ved at skjule. Men han prøvede at slå det hen ved at vifte afværgende med hænderne. Den fremmede forklarede nu, at hans klient havde brug for en mellemmand, der havde den fornødne viden til at kunne sammensætte selv ubetydelige informationer, således at det samlet gav et forståeligt billede. Ligesom han havde gjort det med brevene fra Matisse. Inden Courdon kunne nå at protestere så specielt havde hans indsats omkring Matisse jo ikke været fortsatte den fremmede med at tilbyde Monsieur Henri Courdon $ for at være kontaktperson og projektkoordinator i forhold til den videre vurdering af dokumenterne. Han ville naturligvis få et forskud.ville $ være acceptabelt? Det var mere end Henri Courdon kunne sige nej til, så han accepterede smilende.

14 De havde herefter aftalt nærmere, hvad der skulle ske. Den fremmede ville opbevare dokumenterne indtil at disse ville blive overdraget til det anerkendte engeske firma Hutchinton Institute of Authentication på Baywater Road i London. Han ville arrangere hvorledes og vende tilbage, hvis det var i orden med Mr. Courdon? Henri Courdon havde ingen indvendinger. Det her lugtede af let tjente penge, men han prøvede at se vigtig ud, da han havde svaret. En uge senere var han rejst til London, og her havde han mødtes med Terry Milch og Dennis Thompson på Hilton Hotel. Den fremmede havde medbragt sin dokumentmappe med dokumenterne og denne var blevet overdraget til de to repræsentanter for firmaet Hutchinton Institute of Authentication. Formålet med opgaven var blevet fremlagt og ligeledes proceduren, alt var blevet gensidigt accepteret, hvorefter de to englændere forlod hotelsuiten sammen med dokumentmappen og dens indehold, et indhold der nu blev betegnet som Spielmann dokumenterne. Repræsentanterne for Hutchinton Institute of Authentication blev eskorteret af to bevæbnede vagter. Kort efter forlod Henri Courdon suiten, og lod den fremmede om resten. Det var sidste gang, at Henri Courdon så Spielmann dokumenterne. Da han ankom til sin forretning denne morgen fjorten dage senere, sad der to mand og ventede. Ingen af dem var den fremmede fra sidst, men de lod til at vide alt om, hvad der var sket. Og de beklagede dybt, men de havde ordre til at kalde dokumenterne

15 tilbage mod en klækkelig erstatning naturligvis. De viste ham et brev, der bekræftede annulleringen. Han ville naturligvis blive kompenseret. Den ene havde åbnet en attachemappe og vist ham en hulens masse dollar sedler. Der var $ fik han at vide. Henri Courdon havde nu ringet til Terry Milch og beklaget, men opgaven var nu trukket tilbage nej, han vidste ikke helt hvorfor, ja helt ærligt, han vidste det faktisk ikke. Terry Milch kunne fortælle ham, at han havde modtaget en mail fra en for ham ukendt person, mailen var sendt fra Berlin, så vidt han kunne se, og denne mailen havde orienteret ham om det samme, nemlig at opgaven var trukket tilbage. Mailen havde yderligere orienteret ham om at pengene for opgaveløsningen allerede var overført til Hutchinton Institute of Authentication nærmere betegnet deres konto i Lloyds Bank. Om han ville bekræfte når han havde checket gerne indenfor en time? Dette havde han naturligvis ikke oplyst Henri Courdon om. De to mænd kunne konstatere at underskriveren af mailen, og underskriveren af annulleringen var en og samme person. Terry Milch havde checket og fået bekræftet overførslen af beløbet, og havde derfor som lovet bekræftet aflysningen af opgaven til afsenderen via mail.

16 Dette havde han svaret Henri Courdon, som igen havde fortalt dette videre til de to fremmede. Det hele så ud til at være i orden. Herefter kom en ny mail med besked på, at overdragelsen skulle finde sted samme sted, som de tidligere havde modtaget dokumenterne altså Hilton Hotel, Park Lane 22 præsidentsuiten. Deres repræsentanter i London ville være klar kl. 17. Terry Milch var forundret men pengene var overført, opgaven bekræftet afsluttet, så uanset måden, så måtte det være sådan. De to fremmede forlod Henri Courdon igen, men aftalte, at de ville være tilbage kl , og når der indløb besked fra deres folk i London, ville de overlade dokumentmappen med pengene til ham, og så rejse tilbage hvor de kom fra. Hvor de kom fra nåede Henri Courdon ikke at opfatte. Og de forlod forretningen med et høfligt farvel til ham og til hans sekretær på vej ud. Henri Courdon forsøgte at få tiden til at gå, men det var svært. Når alt kom til alt så var det ikke hver dag, at han havde muligheden for at stå med $ - det var ca Euro og tilsyneladende skulle skattemyndighederne ikke blandes ind i denne transaktion. Han kunne ikke lade være med at gnide sig i hænderne. Han havde jo allerede modtaget $.

17 Han bestemte sig for at bruge en del af ventetiden på en god forlænget frokost på en lille restaurant nær Montmartre. Han slentrede lidt rundt på pladsen efterfølgende, kiggede på menneskemyldret og vendte langsomt tilbage til forretningen. Vel tilbage nød han en kop kaffe, og lidt over fire sendte han sin sekretær hjem. Nu var tiden snart gået. Han ryddede lidt op i nogle magasiner og brochurer, rettede på et par billeder nussede lidt rundt og ventede. Som lovet dukkede de to fremmede op kl , og Henri Courdon bød dem på kaffe, hvilket de sagde nej tak til. Også en aperitif tilbød han, og igen afslog de. De sad blot og ventede, og attachemappen lå på glasbordet foran dem. 10 minutter over fem ringede den enes mobil, og han lyttede til den talende, og et smil bredte sig i hans ansigt. Han klappede mobilen sammen, og nikkede til den anden, og det eneste han sagde, var Alt OK. Den anden rejste sig, det samme prøvede Henri Courdon at gøre, samtidig med et grisk smil var begyndt at brede sigover hans ansigt. Han nåede lige at se ham, der havde rejst sig, pege på ham med en sort pistollignende genstand. Henri Courdon blev slynget tilbage i stolen, han var død på stedet.

18 De to fremmede ryddede systematisk op efter sig, tørrede dørgreb og andet af, som de havde rørt ved, og kort efter var en varevogn en ældre type måske folkevogn, sagde folk, som politiet afhørte senere kørt op ved forretningen. Liget af Henri Courdon var camoufleret i et tæppe, som blev båret ud i varevognen. Den ene af de to kørte med bilen, mens den anden forsvandt til fods. Liget af Henri Courdon blev dumpet i Seinen mellem Pont de Lala og Pont d Lena med en betonklods bundet til fødderne. Sådan blev han også fundet en uge senere af nogle unge fyre, der morede sig med at springe på hovedet fra broen noget der var ulovlig og derfor fristende for kåde teenagere. Ham der fandt ham, måtte bagefter til behandling for chokket over at finde et menneske stå svajede fra bunden af Seinen skudt i hovedet. Det var ikke noget rart syn. Den unge mand fortalte noget usammenhængende, at han i det mørke vand havde set en skygge, måske en af kammeraterne der også var hoppet i, og derfor havde taget et par svømmetag hen imod ham. Det var først, da han var helt tæt på, at han kunne se, hvad det var. Den unge mand begyndte at ryste over hele kroppen, da han endnu engang skulle fortælle om oplevelsen, og en læge tog sig derefter af ham. Med fundet af Henri Courdon var politiet i Paris reelt ikke kommet nogen forklaring nærmere, men en ting var dog sikkert han havde ikke slået sig selv ihjel.

19 London 22. maj. Ved tiden kørte en stor sort Cadillac SRX v8 med tonede ruder op i gården, der tilhørte Hutchinton Institute of Authentication. Bilen var en pansret model. Den mindede om den Præsident Obama havde til sine køreture, men var knapt så pansret og en del lettere. Det var dog stadig et køretøj, der krævede sin mand, så derfor var chaufføren også specialuddannet, ligesom han var trænet i de kurer opgaver, som Instituttet kunne byde på. Han var kort sagt professionel. Det samme kunne man sige om vagten, der eskorterede Dennis Thompson og mappen med Spielmann dokumenterne. Ikke at han vidste, hvad der var i mappen, men med disse forholdsregler, så måtte det være værdifuldt. Men han var også professionel og bevæbnet. Der var ikke så langt fra Instituttet til Hilton Hotel, men hos Hutchinton Institute of Authentication gjorde man ikke tingene halvt. Derfor var der arrangeret en sikker transport for Dennis Thompson og mappen med Spielmann dokumenterne. Kort før kl. 17 kørte Cadillac en op foran Hilton Hotel, og Dennis Thompson aftalte med chaufføren, at han ikke skulle vente på dem. De skulle ikke have hverken penge eller værdifulde effekter med

20 hjem. Ja i realiteten havde de begge fri, når mappen var afleveret. Mændene hilste farvel til hinanden, og Cadillac en gled næsten lydløst væk igen. Dennis viste vej over forhallen hen til elevatoren, der gik direkte op til den etage, hvor bl.a. Præsidentsuiten lå. Det var ukompliceret, der var ingen mennesker i elevatoren, og oppe på etagen var der også mennesketomt, og for at understrege præcisionen gik Big Ben i gang med sine klokkeslag, netop som han bankede på døren til suiten. Det var perfekt timing. Dennis Thompson kunne ikke lade være med at smile til vagten, der stod et halvt skridt bag ham. Der gik et kort øjeblik, så blev døren åbnet af en smilende mørklødet mand, der bød dem begge indenfor. Her stod en kvinde iført nederdel og jakke meget professionelt udseende syntes Dennis. Han gik hen og gav hånden, og modtog et fast lille tryk og et smil. Dennis rømmede sig jeg havde ventet at møde Henri Courdon? Han lagde mærke til at hans vagtmand havde strammet sig op, og var blevet meget årvågen. Godt, han er oppe på mærkerne Jeg skal beklage, at Monsieur Courdon ikke kan være til stede, men alt er gået meget hastigt i dag, jeg er derfor blevet bedt om at træde til i stedet. Jeg er Alexander Fremont, jeg er advokat, og det er Mrs. Simmon, som er dokument ekspert. Fremont fortsatte, Jeg forstår, hvis de er forvirret, så jeg har aftalt med deres chef, at de kunne ringe til ham nu, og få bekræftet autentiteten af mig og Mrs. Simmon. Hvis de vil være så venlig?

21 Han pegede samtidig hen mod et sofaarrangement og bad Dennis Thompson sætte sig. Vagtmanden blev stående med benene let skrævende og den højre hånd i bæltet, ikke langt fra hans pistol. Mr. Fremont og Mrs. Simmon satte sig overfor Dennis Thompson, der kort efter ringede til Terry. Terry Milch svarede næsten med det samme. Terry Milch bekræftede at han modtaget mail senere på eftermiddagen med navnene på dem jeg skulle møde, og han kunne bekræfte, at det var Mr. Lemont og Mrs. Simmon der skulle modtage dokumenterne. Dennis sagde farvel til Terry og nikkede bekræftende til Mr. Lemont. Undskyld, hvis det har virket alt for mistænksomt, men jeg måtte jo være sikker sagde Dennis Thompson til de to. Mrs. Simmon rejste sig og gik hen til det store skrivebord i den ene ende af suite, hvor der lå en dokumentmappe. Mr. Lemont pegede på Dennis Thompsons attachemappe og sagde smilende jeg ville være bekymret, hvis De havde været mindre forsigtig, så jeg håber De forstår, at vi også ønsker at forsikre os om, at det er de ægte dokumenter vi modtager? Dennis Thompson fik en anelse rød farve i hovedet, men han nikkede og låste sin mappe op. Herefter drejede han den hen mod Mr. Lemont.

22 Må jeg tage den med hen til Mrs. Simmons mappe, den indeholder udstyr, som kan afklare ægtheden, De er meget velkommen til at se med Mr. Lemont tog attachemappen og Dennis Thompson fulgte med ham hen til skrivebordet.. Mrs. Simmon så ud til at vide, hvad hun skulle lede efter, og hun fandt det hurtigt. To mikroskopiske prikker i bunden af side to. Hun gav et forstørrelsesapparat til Mr. Lemont, som også kiggede og nikkede. Klokken var nu syv minutter over 17. Resten var som et eller to sekunders slowmotion for Dennis Thompson først så han vagtmanden tumle om med et skudhul i panden, så et glimt af Mrs. Simmon, der holdt den pistol, der pegede mod vagten, og til sidst et glimt af Mr. Lemont. Både vagtmanden og Dennis Thompson døde øjeblikkeligt og næsten samtidigt. De nåede aldrig at mærke at de ramte gulvet med et bump. Uden at sige et ord begyndte Mrs. Simmon så at trække Dennis Thompsons krop hen mod badeværelset. Inden da havde Mr. Lemont foretaget et kort opkald til Paris, nærmere betegnet til den ene af de to, som ventede i Henri Courdons forretning. Dennis Thompsons lig var det første, der blev slæbt ud på badeværelset han blev smidt halvt over en død krop, der allerede lå der. Kort efter havde Mr. Lemont dumpet vagtmanden oveni de to, der lå der i forvejen. Herefter blev badeværelset aflåst.

23 I stilhed blev suiten gennemgået for fingeraftryk, alt hvad der kunne pege på de to personers tilstedeværelse blev fjernet, og blev til slut blev der sprøjtet rengøringsmiddel i luften. Så låste de sig ud, og satte Vil ikke forstyrres skiltet op. Nede i forhallen skiltes de, som havde de aldrig set hinanden før, og Mr. Lemont, eller hvem han nu var, forsvandt ud af hotellet, hvor han prajede en taxa, som han bad køre sig til Mayfair. Mrs. Simmon ventede kort tid til der var en del travlhed ved skranken, så gik hun roligt hen og lagde nøglen til suiten ned i en kurv, hvorfra den så kort efter ville blive placeret på den store nøglereol. Hvis nogen henvendte sig eller ringede til Præsidentsuiten, så kunne receptionisten se, at gæsten eller gæsterne var ude - sandsynligvis for at spise, og måske senere gå i teatret. Mrs. Simmon skiftede identitet og udseende efter at have forladt hotellet, og den mørke forretningskvinde blev til en lyshåret mere almindeligt udseende kvinde. Køn ja, men ikke noget specielt. Fra Mayfair havde Mr. Lemont taget en anden taxa, og inden kl. 23 landede han i Berlin, hvor han via sin mobil kort havde briefet chefen om forløbet, denne takke og bad ham bringe dokumenterne med næste formiddag. Derefter en kort opringning til Paris. Manden han talte med berettede kort om forløbet, og araberen som havde udgivet sig for at være Mr. Lemont - gav ham en briefing om betalingen for dette bestillingsarbejde.

24 Inden han gik i seng tog han den mobil, som han havde brugt i dagens løb, skilte den ad, og tog SIM kortet ud. Han lagde mobilen og SIM kortet i hver sin affaldspose, som blev fyldt med noget pair og andet, så de var klar til afhentning sammen med de øvrige beboeres affald. Han havde lært sig, at den bedste måde at komme af med noget, der ikke var for stort, det var via husholdningsaffaldet, der blev sendt til forbrænding. Han gik i seng og sov uden problemer.

25 Kapitel 2 London maj. Terry Milch s mobil ringede ved ni-tiden, hvor han døsede foran tv et. Det var Susann Dennis s kone. Hej Terry, undskyld jeg forstyrrer, men har du sendt Dennis på overarbejde eller sådan? Hun lød ikke bekymret snart lidt mopset. Nej, det tror jeg da ikke. Vent lidt, han skulle aflevere et dokument på Hilton Hotel, men så skulle han vist ikke mere..er han ikke kommet hjem? Nej, og jeg har intet hørt. Skulle han spise ude eller repræsenter firmaet? fortsatte Susann. Nej, i al fald ikke officielt, men jeg ved ikke om kunden eventuelt har inviteret, eller om Dennis ikke har kunnet afslå. Har du prøvet at ringe til ham? fortsatte Terry.

26 Ja, flere gange, men okay, du må undskylde jeg ringer så sent, men det ligner ikke Dennis Susann lød lidt mere bekymret nu. Nu skal du høre, jeg ved, hvor han skulle hen, så lad mig prøve at støve ham op, så jeg ringer tilbage om 5-10 minutter okay? Terry prøvede at lyde beroligende. Susann takkede og lagde på. Først prøvede Terry at ringe Dennis op på hans mobil, men opringningen gik på telefonsvarer hver gang. Så ringede han til Hotel Hilton, hvor receptionisten høfligt fortalte ham, at gæsten i Præsidentsuiten var ude, og gæsten havde været ude i al fald den tid, som hun havde været på arbejde. Hun var mødt ind kl Terry undskyldte ulejligheden og ringede tilbage til Susann. De blev enige om at afvendte. Han ville nok snart dukke op. Næste formiddag blev han ringet op på sit kontor, der var to politifolk, der ønskede at tale med ham, lød det fra receptionisten. Terry bad hende vise dem ind. Kort efter præsenterede de to civilklædte politimænd sig. Den ledende var Chefinspektør viste det sig. McLaren var navnet, den andens navn glemte Terry hurtigt igen. Hvad kan jeg hjælpe dem med spurgte Terry høfligt efter præsentationen, Hutchinton samarbejdede jo tit med politiet, og for den sags skyld også efterretningstjenesten, så det kunne jo være hvad som helst. Han smilede venligt til dem.

27 Manden som hed McLaren rømmede sig har de et par medarbejdere, der hedder Alan Smitson og Dennis Thompson? ville han gerne vide. Og desuden ville han gerne vide, om de havde været i forbindelse med Hilton Hotel i Park Lane? Terry kiggede på ham med en vis forundring og en begyndende uro, Ja svarede han Dennis Thompson er en af vor mest betroede medarbejdere, og Mr. Smitson er vagtmand. De skulle aflevere en attachemappe med nogle dokumenter på Hilton Hotel i går kl. 17 er der sket noget? McLaren svarede ikke på spørgsmålet, men spurgte ind til mappen og dens indhold, Var det hemmeligt stemplede papirer, eller værdipapirer, der skulle afleveres? ville han gerne vide. Den anden tog notater imens. Hvad er der sket? insisterede Terry nu, han var begyndt at puste sig lidt op. Var de papirer værd at dø for? spørgsmålet fra Chefinspektør McLaren kom som en bombe. Nej, det tror jeg ikke, det var vist nogle gamle nazi papirer, og det var ikke engang sikkert, at de var ægte, og i bedste fald indeholdt de ikke noget specielt Terrys stemme døde næsten ud, så kiggede han forskrækket på de to politifolk, og fortsatte så Dø for?...hvad i alverden mener de?

28 Jeg skal beklage den brutale måde, men vi eller rettere rengøringsdamerne på Hilton fandt tre lig på badeværelset i præsidentsuiten. Han fortsatte lidt mere afdæmpet og undskyldende overfor den forskrækkede Terry Milch. Tre døde personer på samme sted er ret usædvanligt, selv for os. Så da vi ud fra deres personlige papirer opdagede, at Mr. Smitson og Mr. Thompson arbejdede hos Hutchinton Institute, så måtte jeg vide, om dette forhold kunne have noget med deres død at gøre. Jeg håber de forstår? McLaren så nu ikke videre beklagende ud. Terry Milch nikkede, men han forstod ingenting. Jo, at Dennis, som han havde snakket med i går eftermiddags, var død, det forstod han. Eller gjorde han? Han rettede pludseligt blikket mod McLaren, og han var nu fast i stemmen, hvordan skete det, og er hans kone underrettet? Der er en kvindelig betjent og en psykolog på vej ud til begge mændene hustruer svarede McLaren. Og de mener fortsat ikke at det som dokumentmappen indeholdte kunne være værd at dræbe for? ville McLaren vide. Jeg kan oplyse, at vi ikke har fundet nogen dokumentmappe i suiten! Hvordan døde de? ville Terry vide.

29 Har de en fotokopi af dokumenterne i mappen? ville McLaren vide. Naturligvis, og fortæl så hvordan Terry var blevet utålmodig, indeni rystede han for svaret, men han holdt facaden. Der blev som sagt fundet tre dræbte, og den først dræbte døde ved tiden. Det er en kendt svindler, der har flere navne, men han er døbt Rory Iverson, kender de ham? ville McLaren vide. Terry rystede på hovedet, han havde aldrig hørt navnet før. McLaren fortsatte Mr. Smitson og Mr. Thompson er begge dræbt samtidigt eller næsten samtidigt, og vi gætter foreløbig på mellem kl. 17 og 18, men tidspunktet får vi mere præcist senere. Der er flere usædvanlige ting ved disse drab, en af dem er de tre personers ansigtsudtryk. Ingen udtrykker angst, men stor forbløffelse. Det er som om at det, der skete, det kom fuldstændig bag på dem. McLaren sluttede af med at fortælle, at alle tre var dræbt af et enkelt skud, og at de måtte være blevet dræbt på stedet. Ingen af de tre havde nået at opfatte ret meget. Der blev meget stille i kontoret. Terry Milch sagde ingenting, og bagefter var han usikker på, om han overhovedet havde tænkt, mens Chefinspektør McLaren havde talt.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL Kirsten Wandahl BLÅ ØJNE LÆSEPRØVE Forlaget Lixi Bestil trykt bog eller ebog på på www.lixi.dk 1. Kapitel TO BLÅ ØJNE Din mobil ringer. Anna hørte Felicias stemme. Den kom

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

MIE. MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor. drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer

MIE. MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor. drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer MIE MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer om at møde ham en dag. Mie er 8lippet, har blåt hår og bruger mere mascara end de 8leste. Hun elsker

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet,

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, der anviste vejen. Siden så vi dem aldrig mere. 8 9 Dagen

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Forlag1.dk Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid 2007 Maria Zeck-Hubers Tekst: Maria Zeck-Hubers Produktion: BIOS www.forlag1.dk

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Gro var en glad og en sød lille pige, der var lige så gammel som dig, og en dag var hun på besøg hos sin mormor.

Gro var en glad og en sød lille pige, der var lige så gammel som dig, og en dag var hun på besøg hos sin mormor. Gro var en glad og en sød lille pige, der var lige så gammel som dig, og en dag var hun på besøg hos sin mormor. Mormor var ved at fjerne de visne blomster i haven og havde slet ikke set, at Gro var gået

Læs mere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere PrikkeBjørn stopper mobbere. Af Charlotte Kamman Det var en solrig dag, dag klokken igen ringede ud til frikvarter i skolen. PrikkeBjørn glædede sig til

Læs mere

Hver gang Johannes så en fugl, kiggede han efter, om det hele passede med den beskrivelse, der stod i hans fuglebog. Og når det passede, fik han

Hver gang Johannes så en fugl, kiggede han efter, om det hele passede med den beskrivelse, der stod i hans fuglebog. Og når det passede, fik han 1 Johannes elskede fugle. Han syntes, at det at kigge på fugle var noget af det dejligste, man kunne foretage sig i sit liv. Meget dejligere end at kigge på billeder, malerier eller at se fjernsyn. Hver

Læs mere

Vaniljegud af Nikolaj Højberg

Vaniljegud af Nikolaj Højberg Vaniljegud af Nikolaj Højberg Morten fik sin diagnose på en mandag. Ikke, at der var noget i vejen med det, det var faktisk mere end rart, for sammen med diagnosen fulgte et arsenal piller, som fik stemmerne

Læs mere

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen Skibsdrengen Evald Tang Kristensen Der var engang en rig mand og en fattig mand, og ingen af dem havde nogen børn. Den rige var ked af det, for så havde han ingen til at arve sin rigdom, og den fattige

Læs mere

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bog et af serien: Wow Hvad sker der her Side 1/6 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 : Godhed kommer efter...3 Kapitel 2 : Rigtig kærlighed er svær at finde...4 Kapitel

Læs mere

Julemandens arv. Kapitel 14

Julemandens arv. Kapitel 14 Kapitel 14 Bogen var en form for dagbog der strakte sig meget langt bagud i historien. Den var håndskrevet, og det var tydeligt at det var Julemanden der havde skrevet om sine mange oplevelser. Han undrede

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave.

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave. Sandheden om stress Ifølge Lars Lautrup-Larsen 1. Udgave. Copyright 2013 by Lars Lautrup-Larsen Alle rettigheder forbeholdes. Indholdet af dette hæfte må ikke gengives helt eller delvist uden forfatterens

Læs mere

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5 Jørgen Hartung Nielsen Og det blev forår Sabotør-slottet, 5 Og det blev forår Sabotør-slottet, 8 Jørgen Hartung Nielsen Illustreret af: Preben Winther Tryk: BB Offset, Bjerringbro ISBN: 978-87-92563-89-7

Læs mere

Alt forandres LÆSEPRØVE

Alt forandres LÆSEPRØVE Alt forandres LÆSEPRØVE Joan Bach Ludvigsen LÆSEPRØVE Alt forandres Noveller To par Han vidste, hvad hun ville sige, så snart de var gået derfra. Når de var kommet ud af opgangen og havde gået et par minutter

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

PROLOG. Gare Saint-Charles, Marseilles hovedbanegård: Toget kører ikke længere

PROLOG. Gare Saint-Charles, Marseilles hovedbanegård: Toget kører ikke længere PROLOG Gare Saint-Charles, Marseilles hovedbanegård: Toget kører ikke længere Øverst på Saint-Charles-banegårdens høje trappe stod Guitou, som hans mor stadig kaldte ham, og kiggede ud over Marseille.»Storbyen«,

Læs mere

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard Lykkekagen By Station Next Roden Author: Rikke Jessen Gammelgaard 1) EXT. - INT. VILLA - TIDLIG AFTEN En kasse med chinabokse kommer kørende hen ad en gade, på ladet af en knallert, og holder ud foran

Læs mere

Personlige erfaringer med kræft

Personlige erfaringer med kræft August 2003 29-årig kvinde fortæller om, hvordan hun som 19-årig mistede sin mor på grund af kræft i lungerne og hjernen. Jeg begyndte, at blive væk fra skole, men ikke for at passe min mor. Jeg tog af

Læs mere

KATRINES DAGE EN HISTORIE OM ET BOSTED KAPITEL 1 & 2

KATRINES DAGE EN HISTORIE OM ET BOSTED KAPITEL 1 & 2 KATRINES DAGE EN HISTORIE OM ET BOSTED KAPITEL 1 & 2 KAPITEL 1 Næste gang skal alt det hvide lugte af den her Grøn Æblehave, synes du ikke Katrine? Camillas øjne lyser af begejstring, mens hun holder den

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Hun forsøgte at se glad ud, men denne kunstige glæde kunne ikke skjule, at hun var nervøs. Hedda blev så gal. - Og det siger I først nu!

Hun forsøgte at se glad ud, men denne kunstige glæde kunne ikke skjule, at hun var nervøs. Hedda blev så gal. - Og det siger I først nu! Kapitel 1 Allerede ved havelågen kunne Hedda mærke, at der var noget galt. Hun og Elin sagde farvel, under megen fnis som altid, men ud ad øjenkrogen så hun, at mor og far sad ret op og ned i hængesofaen

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe.

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. 1. 1. INT. TRAPPE/SPISESTUE Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. (Kamera i bevægelse)vi følger disse billeder på væggen og ender i spisestuen og ser

Læs mere

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight.

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. . Rovfisken Jack Jönsson Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. 1 Er du nu sikker på at du kan klare det, sagde hans mor med bekymret

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44.

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Alting er skjult for dit øje, indtil du ser det. Jeg holdt engang i krydset ved Teglgårdsvej, og

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Hendes opgave er at bevogte den gyldne skål. Da hun mistede den, blev hun forvist til jorden.

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES 20 PSYKOLOG NYT Nr. 20. 2004 HISTORIE Marianne er kronisk anorektiker. I snart 30 år har hun kæmpet forgæves for at slippe fri af sin sygdom. Fire gange har hun

Læs mere

Balletastronauten og huskelisten

Balletastronauten og huskelisten Af Gracie Beaver Oversat til dansk af Susan Søgaard Balletastronauten og huskelisten - En fortælling for børn om hjerneskade Killingen Keiko vidste allerede som 6-årig hvad hun skulle være når hun blev

Læs mere

Jørgen Hartung Nielsen. Under jorden. Sabotør-slottet, 5

Jørgen Hartung Nielsen. Under jorden. Sabotør-slottet, 5 Under jorden Jørgen Hartung Nielsen Under jorden Sabotør-slottet, 5 Under Jorden Sabotør-slottet, 5 Jørgen Hartung Nielsen Forlaget Cadeau 1. udgave, 1. oplag 2011 Illustrationer: Preben Winther Tryk:

Læs mere

De to bedragere. Opgaver til: BEDRAG. Instruktion: Læs teksten. Kender du den? Hvad handler den om?

De to bedragere. Opgaver til: BEDRAG. Instruktion: Læs teksten. Kender du den? Hvad handler den om? Førlæsning / Opgave 1 Instruktion: Læs teksten. Kender du den? Hvad handler den om? De to bedragere Der var engang en kejser. Han holdt så meget af smukt, nyt tøj, at han brugte alle sine penge på det.

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

Sct. Kjeld. Inden afsløringen:

Sct. Kjeld. Inden afsløringen: Sct. Kjeld Inden afsløringen: Når vi tænker på en ikon, så vil mange af os have et indre billede af, hvordan en ikon ser ud. Hvis vi kunne se disse billeder ville de være forskellige. Ud fra hvad vi tidligere

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Ingenting Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. En historie om økonomi og kærlighed

Ingenting Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. En historie om økonomi og kærlighed Ingenting Første udkast Af Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM En historie om økonomi og kærlighed Benjamin Dahlerup (C) 2014 Dette manuskript må ikke produceres uden forudgående aftale

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole NUMMER 111 Et manuskript af 8.c, Maribo Borgerskole 5. Gennemskrivning maj 2009 1 SC 1. EXT. VED HUS OG PARKERINGSPLADS (BOLGIBLOK OG P-PLADS) SOMMER DAG Man ser Victor (SUNE) sidde og sove op af en stor,

Læs mere

21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har'

21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har' 21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har' Pernille Lærke Andersen fortæller om den dag, hun faldt om med en blodprop, og hele livet forandrede sig Af Karen Albertsen, 01. december

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL. 10.00 1.SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Thomas er væk! Peter var kommet styrtende ind i klassen og havde

Læs mere

Kill Your Darling. Manuskript af Michael Valentin og Lin Alluna. Gennemskrivning: 7. Dato: 31/3-2008

Kill Your Darling. Manuskript af Michael Valentin og Lin Alluna. Gennemskrivning: 7. Dato: 31/3-2008 Kill Your Darling Manuskript af Michael Valentin og Lin Alluna Gennemskrivning: 7. Dato: 31/3-2008 1 Scene 1 INT. FORHAL På SGI (STATENS GENINSTITUT) - DAY Lægen (30) går gennem forhallen og hilser på

Læs mere

Lene Møller. Hvorfor lige mig? En Historie om mobning. Saxo Publish

Lene Møller. Hvorfor lige mig? En Historie om mobning. Saxo Publish Lene Møller Hvorfor lige mig? En Historie om mobning. Saxo Publish Andre udgivelser af Lene Møller: Molly Den Magiske Ko Hvorfor lige mig? En historie om mobning. ISBN: 9788740444230 Copyright 2013, Lene

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Morten Dürr SKADERNE Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Hvidt, sort og grønt Efter mor døde, ville far jage skaderne væk. Men sådan gik det ikke. Skaderne blev. Det var godt.

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede.

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En anden slags brød Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En lille fåremavet sky hænger højt oppe over søen. Hænger helt stille, som om den er kommet i tvivl om, hvor den egentlig er på vej hen.

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Simon Marinus Bagger - 2-19-11-2008. Indholdsfortegnelse 2. Kapitel 1. Mombasa 3. Kapitel 2. Ørkenens fare 3. Kapitel 3.

Indholdsfortegnelse. Simon Marinus Bagger - 2-19-11-2008. Indholdsfortegnelse 2. Kapitel 1. Mombasa 3. Kapitel 2. Ørkenens fare 3. Kapitel 3. Simon Marinus Bagger - 2-19-11-2008 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 Kapitel 1. Mombasa 3 Kapitel 2. Ørkenens fare 3 Kapitel 3. Mordet 4 Kapitel 4. Fri 4 Kapitel 5. Bjerghulen 4 Afsnit 1 4 Afsnit

Læs mere

Indledning. Lidelsens problem er nok den største enkeltstående udfordring for den kristne tro, og sådan har det været i hver eneste generation.

Indledning. Lidelsens problem er nok den største enkeltstående udfordring for den kristne tro, og sådan har det været i hver eneste generation. Indledning Lidelsens problem er nok den største enkeltstående udfordring for den kristne tro, og sådan har det været i hver eneste generation. John Stott Det var en dejlig søndag morgen lige efter gudstjenesten.

Læs mere

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere

1 Historien begynder

1 Historien begynder LÆS STARTEN AF 1 Historien begynder Rikka galoperede gennem skoven. Hendes hjerte hamrede i brystet, og hun var træt. Alle fire ben gjorde ondt, men hun kunne ikke stoppe nu. Klahons Drømmejæger havde

Læs mere

Det blev vinter det blev vår mange gange.

Det blev vinter det blev vår mange gange. 1 Hortensia Der var engang den yndigste lille pige. De første mange måneder af hendes liv, levede hun i en blomst. Den skærmede hende og varmede hende. Hun blev født en solrig majdag, hvor anemonerne lige

Læs mere

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp F. 22-10-1940 April 2013 Bevilget 2012 Medicinhjælp og bleer Bevilget apr. 2013 Medicinhjælp + bleer & tøj Bevilget sep. 2013 Medicinhjælp

Læs mere

"AFSKED" CLARA KOKSEBY

AFSKED CLARA KOKSEBY "AFSKED" Af CLARA KOKSEBY AFSKED (TIDL. ENGLEFJER) RODEN 1, STATION NEXT Endelige manuskript 1. EXT. KIRKEGÅRD - FORMIDDAG (6) og hendes far (34) står sammen med ca. 7-10 mennesker klædt i sort rundt om

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

Gid han var død af noget andet

Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet. Sådan havde jeg det. Som om jeg ikke havde ret til at sørge og græde, fordi min stedfar havde drukket sig selv ihjel, og ikke var død af en

Læs mere

Og i det at Hans sagde det, faldt der er en sten ud af Kates hjerte. Åh Hans! Jeg var blevet forhekset. En dag for mange år siden, kom der en heks og

Og i det at Hans sagde det, faldt der er en sten ud af Kates hjerte. Åh Hans! Jeg var blevet forhekset. En dag for mange år siden, kom der en heks og Tom og skønheden I den lille landsby var der mange goder man kunne tage på markedet og handle frugt og grønt og tage til slagteren og købe den lækreste flæskesteg. Eller man kunne gå en tur i det fri og

Læs mere

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L En stol for lidt (FINAL DRAFT) af Klostermarkskolen 8L SCENE 1 HOS AFTEN Maja og Matthias står inde på Majas værelse. De er ved at sige farvel. Det har været rigtig hyggeligt idag. Ja, det har det vel..

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

ER DENNE HISTORIE SAND?

ER DENNE HISTORIE SAND? ER DENNE HISTORIE SAND? Dette er en bog om h å b. Men set i lyset af det postyr, der tidligere er opstået i forbindelse med udgivelsen af erindringer, der har indeholdt tvivlsomme fakta, er det rimeligt

Læs mere

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: 1 Professoren - flytter ind! 2015 af Kim Christensen Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: Shelley - for at bringe ideen på bane Professor - opdrætter - D. Materzok-Köppen

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts BOY Af Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma 9. marts SCENE 1, INT. TØJBUTIK, DAG Emilie står og kigger på hættetrøjer i en herreafdeling i en tøjbutik. Hun udvælger tre specifikke, men pludselig

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt dem og sagde til dem:»fred være med jer!«da han havde

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

Et afgørende valg året 2007

Et afgørende valg året 2007 Et afgørende valg året 2007 Det er gået fint. Du havde otte flotte æg. Vi har befrugtet dem med din mands sæd, og de har alle delt sig. Tre af dem har delt sig i fire. Du kan få sat to af de æg op i dag.

Læs mere

Hvil i fred min ven. Laila

Hvil i fred min ven. Laila Sagsnummer: 31 Navn: Teghizan Vilma (Precup Rusalim) Alder: 57 Ansøgt om: Medicinhjælp Ansøgt om beløb 520 Lei pr. måned Bevilget beløb april 2013 1.000 Lei I alt Bevilget beløb Sep. 2013 1.000 Lei + 500

Læs mere

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning 1. Int. Jakobs værelse. Dag. Jakob (14 år, kedeligt tøj: matte farver, gør ikke noget ud af sit hår) sidder ved sit skrivebord. Der ligger en stak

Læs mere

Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven.

Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven. Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven. Kalle står sammen med mor og kigger rundt. Der sidder nogle børn sammen med en voksen og laver

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere