Skyggernes skygge. En spændingsroman, hvor stederne romanen udspiller sig kan være ægte, men hvor handlingerne og personerne er ren fiktion.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skyggernes skygge. En spændingsroman, hvor stederne romanen udspiller sig kan være ægte, men hvor handlingerne og personerne er ren fiktion."

Transkript

1 Skyggernes skygge En spændingsroman, hvor stederne romanen udspiller sig kan være ægte, men hvor handlingerne og personerne er ren fiktion.

2 Min inspiration er kommet mange steder fra, og fra de mange mennesker, som jeg har mødt. Derfor en tak til dem, der insisterede på at jeg skulle skrive denne bog, dem der læste den, dem nikkede, og ikke mindst dem, der sagde klø på min ven! Og en meget stor tak til dem, der læste korrektur, dem der reviderede den, dem der kom med en venlig ment og nødvendig kritik, og samt en del andre indspark.

3 Prolog Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5 Kapitel 6 Kapitel 7 Kapitel 8 Kapitel 9 Kapitel 10 Kapitel 11 Kapitel 12 Kapitel 13 Kapitel 14 Kapitel 15 Kapitel 16 Kapitel 17 Kapitel 18 Kapitel 19 Kapitel 20 Kapitel 21 Kapitel 22 London Paris - London London Berlin (Araberen) Aalborg Berlin London Aalborg Aalborg Berlin Aalborg Berlin Aalborg London Aalborg Aalborg Aalborg London Aalborg Aalborg Berlin Walchensee London Aalborg Sofia Aalborg Paris Aalborg Paris Berlin Tel Aviv London Aalborg Paris Aalborg Aalborg Aalborg Paris Berlin Aalborg Dublin Aalborg London Aalborg Berlin Paris Miami Paris Aalborg Berlin Aalborg Aalborg Aalborg Efterskrift

4 Prolog London 22. maj. Dennis Thompson havde travlt. Hans chef havde kaldt ham over kaldeanlægget, hvilket var yderst mærkeligt. Han havde aldrig oplevet det før. Alt foregik ellers stille og meget diskret i firmaet. Set udefra var det også hvad man forventede, så det havde naturligvis smittet af internt. Ja, somme tider var det sådan, at de ansatte næsten hviskede til hinanden, derfor kunne Dennis ikke lade være med at smile lidt for sig selv, mens han tog elevatoren op til fjerde sal, hvor Terry Milch havde sit kontor. Det havde været lidt af et chok at høre sit navn skrattende ud af højtalerne - han jo godt vidste, at de var der men at de overhovedet virkede kom som en overraskelse. Men det gjorde de! Nå, men han ville snart få at vide hvorfor. Han gik med raske skridt imod Terrys kontor, og smilte venligt til sekretæren, der viftede ham ind på kontoret. Dennis rømmede sig, da han så Terry kigge i en bunke papirer på skrivebordet. Han nød altid at komme på Terrys kontor. De havde de begge arbejdet i firmaet næsten lige længe, men hvor han selv havde valgt at arbejde med de værdifulde gamle dokumenter og papirer, som gik

5 gennem deres forsigtige hænder, så havde Terry valgt den administrative vej - og han var derfor chef i dag. Og en god chef syntes Dennis. Hej Terry, hvad sker der? Hej Dennis, godt du var i huset smilte Terry tilbage, mens han missede med øjnene bag de kraftige brilleglas. Terrys syn var en af de væsentligste grunde til, at han havde opgivet at arbejde med de dokumenter, som de fik adgang til, hans syn var ikke godt nok, og han blev alt for hurtigt træt og tung i hovedet, når han prøvede. Er der noget specielt, det ligner dig ikke at kalde op over kaldeanlægget? sagde Dennis, mens han satte sig i en Chesterfield læderstol overfor Terry. Ja, det er sgu underligt sagde Terry og missede med øjnene igen, han så ud til at lade tankerne vandre. Dennis lod ham tænke, han kendte ham jo. Du ved, at fik vi tilsendt Spielmann dokumenterne for ca. 14 dage siden. Vi skulle afklare om de var ægte, eller om der var tale om forfalskninger fortsatte han. Dennis nikkede, det var faktisk de dokumenter, som han og hans team arbejdede på netop nu. Terry fortsatte Nu vil Henri Courdon have dokumenterne retur - men Dennis, vi er vel ikke engang halvt færdige endnu?

6 Dennis så overrasket på sin ven, og svarede Nej, vi er da langt fra færdige, hvilket du godt ved, vi har kun lavet nogle tekniske analyser af papirets konstruktion og blækkets sammensætning, bland andet for at anslå alderen det vil sige, den sandsynlige alder, men det ved du jo. Terry nikkede. Dennis fortsatte, Ja du må undskylde mig, men det virker da overordentlig mærkeligt, at vi skal aflevere dokumenterne igen, længe inden vi overhovedet kan sige noget med sikkerhed. Hvad tror du der foregår? Terry svarede ikke. Så Dennis fortsatte, du må da indrømme at det virker underligt, måske ligefrem suspekt, når sådan et dokument bliver trukket tilbage, ja undskyld mig, men jeg synes det er underligt! Det synes jeg også svarede Terry, men vi har fået besked på at afslutte vores undersøgelser, og ikke nok med det det er jo i realiteten kundens ret så har jeg også modtaget en check på det aftalte beløb, endda for en fuld undersøgelse, så det er vel afsluttet fra vores side. Han trak på skulderen, som for at sige, at det nu var ude af deres hænder. Ingen af sagde noget i et stykke tid, så rømmede Dennis sig, og lænede sig frem mod Terry men vi har jo hverken lavet ægte tidsanalyse af dokumentet, eller spektralanalyse af papiret, og for

7 pokker, hvis skidtet er ægte, så kan det jo løse han stoppede op, han var ved at blive lidt teatralsk kunne han fornemme, så han trak vejret og dæmpede sig igen, inden han fortsatte, måske kunne det vise vejen til løsningen af et af.nej, det største mysterium i forbindelse med afslutningen af anden verdenskrig.for pokker Terry!!! Jeg ved det, jeg ved det - men det var en indiskutabel besked. Vi skulle ikke engang gøre de nuværende omkostningerne op, men fik betaling for hele undersøgelsen, og så bare returnere dokumentet til deres kontakt her i City og vi fik endda checken, før vi kunne sende fakturaen! sagde Terry. Dennis var ved at blive forarget. Tror du, at kunden har mistet troen på os, på vores kvalitet eller vores troværdighed. Har de fundet nogen andre specialister? Eller hvad foregår der? For himlens skyld Terry, vi bliver valgt af stort set alle den vestlige verdens regeringer til certificeringsarbejde på stort set alle typer af dokumenter ældre dokumenter i det mindste, og nu er vi ikke gode nok? Eller hvad?? Jeg ved ikke, hvad hans begrundelse er svarede Terry, Han fortsatte, jeg kender egentlig kun Henri Courdon af navn, det eneste jeg med sikkerhed ved om ham er, at han har en anerkendt kunstformidling i Paris, og jeg havde aldrig talt med ham før vort møde om papirerne, og det er den eneste gang, jeg har mødt manden, men du var jo selv med på mødet, så helt ærligt - jeg ved ikke hvorfor Dennis sukkede han.

8 Terry fortsatte nu i en mere professionel tone kan du aflevere dokumentet til hans kurer på Hilton allerede i eftermiddag kl. 17? Ahh gider du lige kl. 17 det er om 2½ time. Dennis så lettere forarget på sin ven. Terry så tilbage på ham med et fast blik. Ja kl. 17! Okay, ja det skulle jeg vel nok kunne klare, men hvordan med en sikkerhedsmæssig aflevering. Jeg skal mindst have en bevæbnet vagt med, når jeg skal aflevere dokumenterne dine egne regler!! svarede Dennis. Er det Hilton i Park Lane? Hotelsiloen? Ja svarede Terry, og han rakte en note frem, som Dennis læste. Navnet sagde ham ikke noget fransk skulle han mene, og tilsyneladende rig, for afleveringen skulle ske i Præsidentsuiten på et i forvejen ret eksklusivt hotel, han fløjtede lidt for sig selv, mens han læste sedlen. Dennis kiggede tilbage på Terry, sørger du for en bevæbnet vagt nede på mit kontor kl , så skal jeg sørge for at dokumenterne er klar til aflevering? spørgsmålet var lige så meget en besked, som det var et spørgsmål, og Terry bekræftede, at han ville sørge for det. På vejen tilbage til sit kontor tænkte Dennis på sit forhold til arbejdet og på Terry.

9 Jeg er sgu ikke misundelig på ham. Okay, skal jeg være ærlig, så er der kun én ting, jeg misunder ham det er hans kontor. Dennis smilte frem for sig. Hele kontoret var engelsk stil, når den var bedst. Chesterfield læder stole til gæsterne, en højrygget stol til chefen vist nok også en Chesterfield. Skrivebordet var noget helt for sig selv, stort og tungt håndlavet og bogreolerne, der var fyldt med gamle værdifulde bøger absolut intet på kontoret, der lignede et moderne kontor. Han var nået frem til sit eget og hvilken kontrast han smilte for sig selv, men okay han arbejdede jo også en kluklatter fulgte tanken. Tilbage på kontoret tog han en specialfremstillet dokumentmappe frem. Den var både brud og tyverisikret. I al fald inden for normalitetens grænser, for hvorfor i al verden skulle den kunne holde til, at en kampvogn kørte over den, eller at den blev udsat for en voldsom sprængladning. I virkelighedens verden skete den slags jo ikke.

10 Del 1

11 Kapitel 1 Paris 22. maj. Henri Courdon havde svært ved at tro på det skete. For blot tre uger siden havde han ganske som sædvanligt åbnet sin forretning Des Art 3 Freres på Rue de Troi freres. En forretning som han på fransk vis - var meget stolt af. Han nød sin position ikke kun blandt sine kunstvenner men også blandt de lokale. Det var trods alt i dette område at kunsten havde fremelsket nogle af de største og bedste både blandt udøvere og kendere. Jo han følte sig hjemme her. Da han havde drejet nøglet om i låsen til Rue de Trois Freres nr. 9, havde en stemme bag ham undskyldt sig. Den fremmede havde holdt sig på afstand - havde undskyldt sig og forsikret, at han ville bestemt ikke gøre ham bange, men han ønskede sig et møde var det muligt? Den fremmede undskyldte endnu engang og fortalte, at han var kommet med toget, og at han derfor var for tidligt fremme. Han var kommet fra Geneve fortalte han og det drejede sig om en ikke ubetydelig forretning, hvis det ellers var muligt? Den fremmede var blevet budt indenfor, og da hans sekretær dukkede op blot 5 minutter senere, havde hun fået besked på at sørge for kaffe og lidt brød til den fremmede.

12 Den fremmede var en flot mand. Velklædt, men også trænet og hans mørke hud og den tilsyneladende veltrænede krop havde bestemt fanget sekretærens interesse. Kunst var jo ikke alt her i livet. Hans franske var næsten perfekt dog med en anelse accent måske Algier hun var ikke sikker, men han skulle ikke spørge to gange, hvis han ville invitere hende ud. Desværre for hende skete der ikke mere, så dette møde blev hurtigt fortrængt af hverdagens andre opgaver og gøremål. For Henri Courdon var det anderledes konkret. Den fremmede havde medbragt en folder, der var gemt i vandtæt folio, og som han fremviste efter at have låst en dokumentmappe op. Han tillod ikke Henri Courdon at røre dokumenterne, kun se det var tre stykker papir, og han kunne se nazisternes segl i øverste højre hjørne. Da han fik lov til at kigge nærmere, kunne han se, at seglet så ud til at stamme fra perioden 1933 til 35, hvorefter der var lavet små ændringer, så meget vidste han dog om seglet. Han havde kigget nysgerrigt på den fremmede, og spurgt ham, hvad han egentlig ønskede. Denne havde svaret, at hans kilde ønskede at få fundet ud af dokumenternes ægthed. Henri Courdon forsøgte igen at få lov til at kigge nærmere på dokumenterne, men den fremmede forhindrede diskret at det skete.

13 Den fremmede roste herefter Henri Courdons viden om kunst og især hans viden om tiden fra Matisse til Picasso. Det der især havde fanget hans klients interesse, havde været Henri Courdons brug af breve mellem kunstnere og deres omgangskreds. Han havde jo via dette kunnet bekræfte flere kunstværkers ægthed ikke mindst, men også hvor de var skabt, og hvem der havde været involveret i processen. Han lød ægte beundrende. Henri Courdon var unægtelig smigret, hvilket han havde svært ved at skjule. Men han prøvede at slå det hen ved at vifte afværgende med hænderne. Den fremmede forklarede nu, at hans klient havde brug for en mellemmand, der havde den fornødne viden til at kunne sammensætte selv ubetydelige informationer, således at det samlet gav et forståeligt billede. Ligesom han havde gjort det med brevene fra Matisse. Inden Courdon kunne nå at protestere så specielt havde hans indsats omkring Matisse jo ikke været fortsatte den fremmede med at tilbyde Monsieur Henri Courdon $ for at være kontaktperson og projektkoordinator i forhold til den videre vurdering af dokumenterne. Han ville naturligvis få et forskud.ville $ være acceptabelt? Det var mere end Henri Courdon kunne sige nej til, så han accepterede smilende.

14 De havde herefter aftalt nærmere, hvad der skulle ske. Den fremmede ville opbevare dokumenterne indtil at disse ville blive overdraget til det anerkendte engeske firma Hutchinton Institute of Authentication på Baywater Road i London. Han ville arrangere hvorledes og vende tilbage, hvis det var i orden med Mr. Courdon? Henri Courdon havde ingen indvendinger. Det her lugtede af let tjente penge, men han prøvede at se vigtig ud, da han havde svaret. En uge senere var han rejst til London, og her havde han mødtes med Terry Milch og Dennis Thompson på Hilton Hotel. Den fremmede havde medbragt sin dokumentmappe med dokumenterne og denne var blevet overdraget til de to repræsentanter for firmaet Hutchinton Institute of Authentication. Formålet med opgaven var blevet fremlagt og ligeledes proceduren, alt var blevet gensidigt accepteret, hvorefter de to englændere forlod hotelsuiten sammen med dokumentmappen og dens indehold, et indhold der nu blev betegnet som Spielmann dokumenterne. Repræsentanterne for Hutchinton Institute of Authentication blev eskorteret af to bevæbnede vagter. Kort efter forlod Henri Courdon suiten, og lod den fremmede om resten. Det var sidste gang, at Henri Courdon så Spielmann dokumenterne. Da han ankom til sin forretning denne morgen fjorten dage senere, sad der to mand og ventede. Ingen af dem var den fremmede fra sidst, men de lod til at vide alt om, hvad der var sket. Og de beklagede dybt, men de havde ordre til at kalde dokumenterne

15 tilbage mod en klækkelig erstatning naturligvis. De viste ham et brev, der bekræftede annulleringen. Han ville naturligvis blive kompenseret. Den ene havde åbnet en attachemappe og vist ham en hulens masse dollar sedler. Der var $ fik han at vide. Henri Courdon havde nu ringet til Terry Milch og beklaget, men opgaven var nu trukket tilbage nej, han vidste ikke helt hvorfor, ja helt ærligt, han vidste det faktisk ikke. Terry Milch kunne fortælle ham, at han havde modtaget en mail fra en for ham ukendt person, mailen var sendt fra Berlin, så vidt han kunne se, og denne mailen havde orienteret ham om det samme, nemlig at opgaven var trukket tilbage. Mailen havde yderligere orienteret ham om at pengene for opgaveløsningen allerede var overført til Hutchinton Institute of Authentication nærmere betegnet deres konto i Lloyds Bank. Om han ville bekræfte når han havde checket gerne indenfor en time? Dette havde han naturligvis ikke oplyst Henri Courdon om. De to mænd kunne konstatere at underskriveren af mailen, og underskriveren af annulleringen var en og samme person. Terry Milch havde checket og fået bekræftet overførslen af beløbet, og havde derfor som lovet bekræftet aflysningen af opgaven til afsenderen via mail.

16 Dette havde han svaret Henri Courdon, som igen havde fortalt dette videre til de to fremmede. Det hele så ud til at være i orden. Herefter kom en ny mail med besked på, at overdragelsen skulle finde sted samme sted, som de tidligere havde modtaget dokumenterne altså Hilton Hotel, Park Lane 22 præsidentsuiten. Deres repræsentanter i London ville være klar kl. 17. Terry Milch var forundret men pengene var overført, opgaven bekræftet afsluttet, så uanset måden, så måtte det være sådan. De to fremmede forlod Henri Courdon igen, men aftalte, at de ville være tilbage kl , og når der indløb besked fra deres folk i London, ville de overlade dokumentmappen med pengene til ham, og så rejse tilbage hvor de kom fra. Hvor de kom fra nåede Henri Courdon ikke at opfatte. Og de forlod forretningen med et høfligt farvel til ham og til hans sekretær på vej ud. Henri Courdon forsøgte at få tiden til at gå, men det var svært. Når alt kom til alt så var det ikke hver dag, at han havde muligheden for at stå med $ - det var ca Euro og tilsyneladende skulle skattemyndighederne ikke blandes ind i denne transaktion. Han kunne ikke lade være med at gnide sig i hænderne. Han havde jo allerede modtaget $.

17 Han bestemte sig for at bruge en del af ventetiden på en god forlænget frokost på en lille restaurant nær Montmartre. Han slentrede lidt rundt på pladsen efterfølgende, kiggede på menneskemyldret og vendte langsomt tilbage til forretningen. Vel tilbage nød han en kop kaffe, og lidt over fire sendte han sin sekretær hjem. Nu var tiden snart gået. Han ryddede lidt op i nogle magasiner og brochurer, rettede på et par billeder nussede lidt rundt og ventede. Som lovet dukkede de to fremmede op kl , og Henri Courdon bød dem på kaffe, hvilket de sagde nej tak til. Også en aperitif tilbød han, og igen afslog de. De sad blot og ventede, og attachemappen lå på glasbordet foran dem. 10 minutter over fem ringede den enes mobil, og han lyttede til den talende, og et smil bredte sig i hans ansigt. Han klappede mobilen sammen, og nikkede til den anden, og det eneste han sagde, var Alt OK. Den anden rejste sig, det samme prøvede Henri Courdon at gøre, samtidig med et grisk smil var begyndt at brede sigover hans ansigt. Han nåede lige at se ham, der havde rejst sig, pege på ham med en sort pistollignende genstand. Henri Courdon blev slynget tilbage i stolen, han var død på stedet.

18 De to fremmede ryddede systematisk op efter sig, tørrede dørgreb og andet af, som de havde rørt ved, og kort efter var en varevogn en ældre type måske folkevogn, sagde folk, som politiet afhørte senere kørt op ved forretningen. Liget af Henri Courdon var camoufleret i et tæppe, som blev båret ud i varevognen. Den ene af de to kørte med bilen, mens den anden forsvandt til fods. Liget af Henri Courdon blev dumpet i Seinen mellem Pont de Lala og Pont d Lena med en betonklods bundet til fødderne. Sådan blev han også fundet en uge senere af nogle unge fyre, der morede sig med at springe på hovedet fra broen noget der var ulovlig og derfor fristende for kåde teenagere. Ham der fandt ham, måtte bagefter til behandling for chokket over at finde et menneske stå svajede fra bunden af Seinen skudt i hovedet. Det var ikke noget rart syn. Den unge mand fortalte noget usammenhængende, at han i det mørke vand havde set en skygge, måske en af kammeraterne der også var hoppet i, og derfor havde taget et par svømmetag hen imod ham. Det var først, da han var helt tæt på, at han kunne se, hvad det var. Den unge mand begyndte at ryste over hele kroppen, da han endnu engang skulle fortælle om oplevelsen, og en læge tog sig derefter af ham. Med fundet af Henri Courdon var politiet i Paris reelt ikke kommet nogen forklaring nærmere, men en ting var dog sikkert han havde ikke slået sig selv ihjel.

19 London 22. maj. Ved tiden kørte en stor sort Cadillac SRX v8 med tonede ruder op i gården, der tilhørte Hutchinton Institute of Authentication. Bilen var en pansret model. Den mindede om den Præsident Obama havde til sine køreture, men var knapt så pansret og en del lettere. Det var dog stadig et køretøj, der krævede sin mand, så derfor var chaufføren også specialuddannet, ligesom han var trænet i de kurer opgaver, som Instituttet kunne byde på. Han var kort sagt professionel. Det samme kunne man sige om vagten, der eskorterede Dennis Thompson og mappen med Spielmann dokumenterne. Ikke at han vidste, hvad der var i mappen, men med disse forholdsregler, så måtte det være værdifuldt. Men han var også professionel og bevæbnet. Der var ikke så langt fra Instituttet til Hilton Hotel, men hos Hutchinton Institute of Authentication gjorde man ikke tingene halvt. Derfor var der arrangeret en sikker transport for Dennis Thompson og mappen med Spielmann dokumenterne. Kort før kl. 17 kørte Cadillac en op foran Hilton Hotel, og Dennis Thompson aftalte med chaufføren, at han ikke skulle vente på dem. De skulle ikke have hverken penge eller værdifulde effekter med

20 hjem. Ja i realiteten havde de begge fri, når mappen var afleveret. Mændene hilste farvel til hinanden, og Cadillac en gled næsten lydløst væk igen. Dennis viste vej over forhallen hen til elevatoren, der gik direkte op til den etage, hvor bl.a. Præsidentsuiten lå. Det var ukompliceret, der var ingen mennesker i elevatoren, og oppe på etagen var der også mennesketomt, og for at understrege præcisionen gik Big Ben i gang med sine klokkeslag, netop som han bankede på døren til suiten. Det var perfekt timing. Dennis Thompson kunne ikke lade være med at smile til vagten, der stod et halvt skridt bag ham. Der gik et kort øjeblik, så blev døren åbnet af en smilende mørklødet mand, der bød dem begge indenfor. Her stod en kvinde iført nederdel og jakke meget professionelt udseende syntes Dennis. Han gik hen og gav hånden, og modtog et fast lille tryk og et smil. Dennis rømmede sig jeg havde ventet at møde Henri Courdon? Han lagde mærke til at hans vagtmand havde strammet sig op, og var blevet meget årvågen. Godt, han er oppe på mærkerne Jeg skal beklage, at Monsieur Courdon ikke kan være til stede, men alt er gået meget hastigt i dag, jeg er derfor blevet bedt om at træde til i stedet. Jeg er Alexander Fremont, jeg er advokat, og det er Mrs. Simmon, som er dokument ekspert. Fremont fortsatte, Jeg forstår, hvis de er forvirret, så jeg har aftalt med deres chef, at de kunne ringe til ham nu, og få bekræftet autentiteten af mig og Mrs. Simmon. Hvis de vil være så venlig?

21 Han pegede samtidig hen mod et sofaarrangement og bad Dennis Thompson sætte sig. Vagtmanden blev stående med benene let skrævende og den højre hånd i bæltet, ikke langt fra hans pistol. Mr. Fremont og Mrs. Simmon satte sig overfor Dennis Thompson, der kort efter ringede til Terry. Terry Milch svarede næsten med det samme. Terry Milch bekræftede at han modtaget mail senere på eftermiddagen med navnene på dem jeg skulle møde, og han kunne bekræfte, at det var Mr. Lemont og Mrs. Simmon der skulle modtage dokumenterne. Dennis sagde farvel til Terry og nikkede bekræftende til Mr. Lemont. Undskyld, hvis det har virket alt for mistænksomt, men jeg måtte jo være sikker sagde Dennis Thompson til de to. Mrs. Simmon rejste sig og gik hen til det store skrivebord i den ene ende af suite, hvor der lå en dokumentmappe. Mr. Lemont pegede på Dennis Thompsons attachemappe og sagde smilende jeg ville være bekymret, hvis De havde været mindre forsigtig, så jeg håber De forstår, at vi også ønsker at forsikre os om, at det er de ægte dokumenter vi modtager? Dennis Thompson fik en anelse rød farve i hovedet, men han nikkede og låste sin mappe op. Herefter drejede han den hen mod Mr. Lemont.

22 Må jeg tage den med hen til Mrs. Simmons mappe, den indeholder udstyr, som kan afklare ægtheden, De er meget velkommen til at se med Mr. Lemont tog attachemappen og Dennis Thompson fulgte med ham hen til skrivebordet.. Mrs. Simmon så ud til at vide, hvad hun skulle lede efter, og hun fandt det hurtigt. To mikroskopiske prikker i bunden af side to. Hun gav et forstørrelsesapparat til Mr. Lemont, som også kiggede og nikkede. Klokken var nu syv minutter over 17. Resten var som et eller to sekunders slowmotion for Dennis Thompson først så han vagtmanden tumle om med et skudhul i panden, så et glimt af Mrs. Simmon, der holdt den pistol, der pegede mod vagten, og til sidst et glimt af Mr. Lemont. Både vagtmanden og Dennis Thompson døde øjeblikkeligt og næsten samtidigt. De nåede aldrig at mærke at de ramte gulvet med et bump. Uden at sige et ord begyndte Mrs. Simmon så at trække Dennis Thompsons krop hen mod badeværelset. Inden da havde Mr. Lemont foretaget et kort opkald til Paris, nærmere betegnet til den ene af de to, som ventede i Henri Courdons forretning. Dennis Thompsons lig var det første, der blev slæbt ud på badeværelset han blev smidt halvt over en død krop, der allerede lå der. Kort efter havde Mr. Lemont dumpet vagtmanden oveni de to, der lå der i forvejen. Herefter blev badeværelset aflåst.

23 I stilhed blev suiten gennemgået for fingeraftryk, alt hvad der kunne pege på de to personers tilstedeværelse blev fjernet, og blev til slut blev der sprøjtet rengøringsmiddel i luften. Så låste de sig ud, og satte Vil ikke forstyrres skiltet op. Nede i forhallen skiltes de, som havde de aldrig set hinanden før, og Mr. Lemont, eller hvem han nu var, forsvandt ud af hotellet, hvor han prajede en taxa, som han bad køre sig til Mayfair. Mrs. Simmon ventede kort tid til der var en del travlhed ved skranken, så gik hun roligt hen og lagde nøglen til suiten ned i en kurv, hvorfra den så kort efter ville blive placeret på den store nøglereol. Hvis nogen henvendte sig eller ringede til Præsidentsuiten, så kunne receptionisten se, at gæsten eller gæsterne var ude - sandsynligvis for at spise, og måske senere gå i teatret. Mrs. Simmon skiftede identitet og udseende efter at have forladt hotellet, og den mørke forretningskvinde blev til en lyshåret mere almindeligt udseende kvinde. Køn ja, men ikke noget specielt. Fra Mayfair havde Mr. Lemont taget en anden taxa, og inden kl. 23 landede han i Berlin, hvor han via sin mobil kort havde briefet chefen om forløbet, denne takke og bad ham bringe dokumenterne med næste formiddag. Derefter en kort opringning til Paris. Manden han talte med berettede kort om forløbet, og araberen som havde udgivet sig for at være Mr. Lemont - gav ham en briefing om betalingen for dette bestillingsarbejde.

24 Inden han gik i seng tog han den mobil, som han havde brugt i dagens løb, skilte den ad, og tog SIM kortet ud. Han lagde mobilen og SIM kortet i hver sin affaldspose, som blev fyldt med noget pair og andet, så de var klar til afhentning sammen med de øvrige beboeres affald. Han havde lært sig, at den bedste måde at komme af med noget, der ikke var for stort, det var via husholdningsaffaldet, der blev sendt til forbrænding. Han gik i seng og sov uden problemer.

25 Kapitel 2 London maj. Terry Milch s mobil ringede ved ni-tiden, hvor han døsede foran tv et. Det var Susann Dennis s kone. Hej Terry, undskyld jeg forstyrrer, men har du sendt Dennis på overarbejde eller sådan? Hun lød ikke bekymret snart lidt mopset. Nej, det tror jeg da ikke. Vent lidt, han skulle aflevere et dokument på Hilton Hotel, men så skulle han vist ikke mere..er han ikke kommet hjem? Nej, og jeg har intet hørt. Skulle han spise ude eller repræsenter firmaet? fortsatte Susann. Nej, i al fald ikke officielt, men jeg ved ikke om kunden eventuelt har inviteret, eller om Dennis ikke har kunnet afslå. Har du prøvet at ringe til ham? fortsatte Terry.

26 Ja, flere gange, men okay, du må undskylde jeg ringer så sent, men det ligner ikke Dennis Susann lød lidt mere bekymret nu. Nu skal du høre, jeg ved, hvor han skulle hen, så lad mig prøve at støve ham op, så jeg ringer tilbage om 5-10 minutter okay? Terry prøvede at lyde beroligende. Susann takkede og lagde på. Først prøvede Terry at ringe Dennis op på hans mobil, men opringningen gik på telefonsvarer hver gang. Så ringede han til Hotel Hilton, hvor receptionisten høfligt fortalte ham, at gæsten i Præsidentsuiten var ude, og gæsten havde været ude i al fald den tid, som hun havde været på arbejde. Hun var mødt ind kl Terry undskyldte ulejligheden og ringede tilbage til Susann. De blev enige om at afvendte. Han ville nok snart dukke op. Næste formiddag blev han ringet op på sit kontor, der var to politifolk, der ønskede at tale med ham, lød det fra receptionisten. Terry bad hende vise dem ind. Kort efter præsenterede de to civilklædte politimænd sig. Den ledende var Chefinspektør viste det sig. McLaren var navnet, den andens navn glemte Terry hurtigt igen. Hvad kan jeg hjælpe dem med spurgte Terry høfligt efter præsentationen, Hutchinton samarbejdede jo tit med politiet, og for den sags skyld også efterretningstjenesten, så det kunne jo være hvad som helst. Han smilede venligt til dem.

27 Manden som hed McLaren rømmede sig har de et par medarbejdere, der hedder Alan Smitson og Dennis Thompson? ville han gerne vide. Og desuden ville han gerne vide, om de havde været i forbindelse med Hilton Hotel i Park Lane? Terry kiggede på ham med en vis forundring og en begyndende uro, Ja svarede han Dennis Thompson er en af vor mest betroede medarbejdere, og Mr. Smitson er vagtmand. De skulle aflevere en attachemappe med nogle dokumenter på Hilton Hotel i går kl. 17 er der sket noget? McLaren svarede ikke på spørgsmålet, men spurgte ind til mappen og dens indhold, Var det hemmeligt stemplede papirer, eller værdipapirer, der skulle afleveres? ville han gerne vide. Den anden tog notater imens. Hvad er der sket? insisterede Terry nu, han var begyndt at puste sig lidt op. Var de papirer værd at dø for? spørgsmålet fra Chefinspektør McLaren kom som en bombe. Nej, det tror jeg ikke, det var vist nogle gamle nazi papirer, og det var ikke engang sikkert, at de var ægte, og i bedste fald indeholdt de ikke noget specielt Terrys stemme døde næsten ud, så kiggede han forskrækket på de to politifolk, og fortsatte så Dø for?...hvad i alverden mener de?

28 Jeg skal beklage den brutale måde, men vi eller rettere rengøringsdamerne på Hilton fandt tre lig på badeværelset i præsidentsuiten. Han fortsatte lidt mere afdæmpet og undskyldende overfor den forskrækkede Terry Milch. Tre døde personer på samme sted er ret usædvanligt, selv for os. Så da vi ud fra deres personlige papirer opdagede, at Mr. Smitson og Mr. Thompson arbejdede hos Hutchinton Institute, så måtte jeg vide, om dette forhold kunne have noget med deres død at gøre. Jeg håber de forstår? McLaren så nu ikke videre beklagende ud. Terry Milch nikkede, men han forstod ingenting. Jo, at Dennis, som han havde snakket med i går eftermiddags, var død, det forstod han. Eller gjorde han? Han rettede pludseligt blikket mod McLaren, og han var nu fast i stemmen, hvordan skete det, og er hans kone underrettet? Der er en kvindelig betjent og en psykolog på vej ud til begge mændene hustruer svarede McLaren. Og de mener fortsat ikke at det som dokumentmappen indeholdte kunne være værd at dræbe for? ville McLaren vide. Jeg kan oplyse, at vi ikke har fundet nogen dokumentmappe i suiten! Hvordan døde de? ville Terry vide.

29 Har de en fotokopi af dokumenterne i mappen? ville McLaren vide. Naturligvis, og fortæl så hvordan Terry var blevet utålmodig, indeni rystede han for svaret, men han holdt facaden. Der blev som sagt fundet tre dræbte, og den først dræbte døde ved tiden. Det er en kendt svindler, der har flere navne, men han er døbt Rory Iverson, kender de ham? ville McLaren vide. Terry rystede på hovedet, han havde aldrig hørt navnet før. McLaren fortsatte Mr. Smitson og Mr. Thompson er begge dræbt samtidigt eller næsten samtidigt, og vi gætter foreløbig på mellem kl. 17 og 18, men tidspunktet får vi mere præcist senere. Der er flere usædvanlige ting ved disse drab, en af dem er de tre personers ansigtsudtryk. Ingen udtrykker angst, men stor forbløffelse. Det er som om at det, der skete, det kom fuldstændig bag på dem. McLaren sluttede af med at fortælle, at alle tre var dræbt af et enkelt skud, og at de måtte være blevet dræbt på stedet. Ingen af de tre havde nået at opfatte ret meget. Der blev meget stille i kontoret. Terry Milch sagde ingenting, og bagefter var han usikker på, om han overhovedet havde tænkt, mens Chefinspektør McLaren havde talt.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet,

Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, Vi havde allerede boet på modtagelsen i tre år. Hver uge var der nogen, der tog af sted. De fik udleveret deres mapper i porten sammen med kortet, der anviste vejen. Siden så vi dem aldrig mere. 8 9 Dagen

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Gid han var død af noget andet

Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet. Sådan havde jeg det. Som om jeg ikke havde ret til at sørge og græde, fordi min stedfar havde drukket sig selv ihjel, og ikke var død af en

Læs mere

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen Skibsdrengen Evald Tang Kristensen Der var engang en rig mand og en fattig mand, og ingen af dem havde nogen børn. Den rige var ked af det, for så havde han ingen til at arve sin rigdom, og den fattige

Læs mere

Julemandens arv. Kapitel 16. Han iførte sig jakkesættet, og da han trådte ud af døren til badeværelset, fik han et anerkendende blik af Jenny.

Julemandens arv. Kapitel 16. Han iførte sig jakkesættet, og da han trådte ud af døren til badeværelset, fik han et anerkendende blik af Jenny. Kapitel 16 Johnny vågnede ved lyden af en rindende vand fra badeværelset. Han satte sig op og strakte sin lidt ømme krop. Først en nattesøvn i et telt på Galapagos, så en kort og mindre komfortabel lur

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave.

Sandheden om stress. www.xstress.dk. Ifølge Lars Lautrup-Larsen. 1. Udgave. Sandheden om stress Ifølge Lars Lautrup-Larsen 1. Udgave. Copyright 2013 by Lars Lautrup-Larsen Alle rettigheder forbeholdes. Indholdet af dette hæfte må ikke gengives helt eller delvist uden forfatterens

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 31. Søndag den 5. december

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 31. Søndag den 5. december Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 31 Søndag den 5. december Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 32 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 33 Vi standsede for at tage os

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Hun forsøgte at se glad ud, men denne kunstige glæde kunne ikke skjule, at hun var nervøs. Hedda blev så gal. - Og det siger I først nu!

Hun forsøgte at se glad ud, men denne kunstige glæde kunne ikke skjule, at hun var nervøs. Hedda blev så gal. - Og det siger I først nu! Kapitel 1 Allerede ved havelågen kunne Hedda mærke, at der var noget galt. Hun og Elin sagde farvel, under megen fnis som altid, men ud ad øjenkrogen så hun, at mor og far sad ret op og ned i hængesofaen

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

fra. Hjemme fra København. Hvor skal vi flytte hen? spurgte hun vagtsomt. Åh, far har fået nyt arbejde, vi skal tilbage til Sjælland, men ikke til

fra. Hjemme fra København. Hvor skal vi flytte hen? spurgte hun vagtsomt. Åh, far har fået nyt arbejde, vi skal tilbage til Sjælland, men ikke til Kapitel 1 Det var Julies fødselsdag, og hun havde spekuleret meget på, hvad hendes far og mor mon ville give hende. Hun havde skrevet en lang liste over småting, hun syntes hun manglede, og så havde hun

Læs mere

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre!

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre! Konfirmation 26.april 2015. Domkirken 10: 402 Den signede dag, 725 Det dufter, 331 Uberørt. Konfirmation, 29 Spænd over os, 754 Se, nu stiger Kære konfirmandforældre! konfirmandord, som vi forsøgte at

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

JEG TÆNKTE: Hvis han siger 'flinker fyr' eller 'grimmer en' en gang til, så rejser jeg mig og går. Eller skriger. Jeg giver mig til at skrige, og

JEG TÆNKTE: Hvis han siger 'flinker fyr' eller 'grimmer en' en gang til, så rejser jeg mig og går. Eller skriger. Jeg giver mig til at skrige, og JEG TÆNKTE: Hvis han siger 'flinker fyr' eller 'grimmer en' en gang til, så rejser jeg mig og går. Eller skriger. Jeg giver mig til at skrige, og hvad mon han så vil sige? Han skal nok finde på noget fjollet.

Læs mere

21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har'

21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har' 21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har' Pernille Lærke Andersen fortæller om den dag, hun faldt om med en blodprop, og hele livet forandrede sig Af Karen Albertsen, 01. december

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

Beredskabsstyrelsen kan sende et eftersøgnings- og redningshold et såkaldt. Madison Mærsk

Beredskabsstyrelsen kan sende et eftersøgnings- og redningshold et såkaldt. Madison Mærsk Madison Mærsk Skrevet af Helle Heidi Jensen Hvis et land rammes af et jordskælv eller af en anden naturkatastrofe, skal der hurtigt iværksættes en eftersøgnings- og redningsindsats for at finde overlevende.

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

Bamse Polle. i 2. klasse

Bamse Polle. i 2. klasse Bamse Polle i 2. klasse Polle Noller Sigurd Søren Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på læseplan for den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og blev støttet af Det kriminalpræventive

Læs mere

Første kapitel. skulle lave rod og skidt og møg, så de nye superstøvsugere. Elektroflaks kunne blive testet. Men de havde været

Første kapitel. skulle lave rod og skidt og møg, så de nye superstøvsugere. Elektroflaks kunne blive testet. Men de havde været amilien Rantanen var en rigtig storby - familie, som boede på femte sal i Stockholm og kørte byen rundt med tunnelbanen. Børnene, Isadora og Ingo, elskede at køre med tunnelbane. Men mor Ritva og far Roger

Læs mere

Skatten. Kapitel 1 Jeg er Mads. Og ham der er Stuart. Vi er i et skib på vej til Mombasa. Wow hvor er hun lækker. Stuart det der er min kæreste, din forræder. Men Stuart hørte ikke noget han var bare så

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 210/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Berlin, 21.5. 23.5.2004 PRIS: KLAGEN ANGÅR: I alt kr. 2.374,- inkl. internetrabat Utilfredsstillende

Læs mere

Stil ind på et foto af en afdød

Stil ind på et foto af en afdød Kapitel Stil ind på et foto af en afdød Du er på besøg hjemme hos en af dine venner, og går forbi et billede, der hænger i entréen. På billedet ses en nydelig dame og lige da du passerer billedet, tænker

Læs mere

Man skal være god til at spørge

Man skal være god til at spørge Artikel fra Muskelkraft nr. 1, 2002 Man skal være god til at spørge Som handicaphjælper er Klaus parat med praktisk bistand og psykisk støtte til sin brugers sexliv. Misforståelser kunne være undgået,

Læs mere

For næsen af Gestapo

For næsen af Gestapo Jørgen Hartung Nielsen For næsen af Gestapo Sabotør-slottet, 6 27885 For næsen af Gestapo_indhold.indd 3 27/10/11 16:06:28 For næsen af Gestapo Sabotør-slottet, 6 Jørgen Hartung Nielsen Forlaget Cadeau

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Den gamle kone, der ville have en nisse

Den gamle kone, der ville have en nisse 1 Den gamle kone, der ville have en nisse Der var engang en gammel kone, der gerne ville have en nisse. Hun havde slidt og slæbt alle sine dage, og nu havde hun sparet sammen til at få sit eget hus. Det

Læs mere

Et hjerte. Skal vi være kærester? Emma kiggede spørgende op på Kasper, som hurtigt kiggede ned i vandet.

Et hjerte. Skal vi være kærester? Emma kiggede spørgende op på Kasper, som hurtigt kiggede ned i vandet. Et hjerte. Dag 1 En gang i fremtiden fandt en klog mand på, at man kunne erstatte adoptivbørn med robotter. Robotterne lignede og opførte sig som almindelige børn, men forskellen var, at robotterne ikke

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere

Min Fars Elsker. [2. draft]

Min Fars Elsker. [2. draft] 1. SCENE INT.-MORGEN-KØKKEN Min Fars Elsker [2. draft] (15) går rundt i køkkenet, og stiller morgenmad på køkkenbordet. Hun har lavet kaffe. (45) træder ind i køkkenet, fuldt påklædt i jakkesæt og med

Læs mere

Søren rykkede tættere på for bedre at kunne høre. Jeg tror ikke, de tager den, sagde Jimmy, da der lød et klik og en susen. Det lød som om nogen

Søren rykkede tættere på for bedre at kunne høre. Jeg tror ikke, de tager den, sagde Jimmy, da der lød et klik og en susen. Det lød som om nogen Telefonfis Ring igen, sagde Søren og lo. Jimmy lo med og fandt klasselisten frem igen. Han lod fingeren glide ned over navne og telefonnumre på eleverne i 6.B og standsede ud for Pernilles nummer. Søren

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Det har gjort noget ved min sjæl

Det har gjort noget ved min sjæl Det har gjort noget ved min sjæl Mariann Østergaard Bomholt er vokset op i Lyngby nord for København. Hendes far var skattesagkyndig ved kommunen, og hendes mor var hjemmegående. De var begge amatørdansere

Læs mere

Et afgørende valg året 2007

Et afgørende valg året 2007 Et afgørende valg året 2007 Det er gået fint. Du havde otte flotte æg. Vi har befrugtet dem med din mands sæd, og de har alle delt sig. Tre af dem har delt sig i fire. Du kan få sat to af de æg op i dag.

Læs mere

Til læreren Opgaver til: FLUGT Instruktioner og nøgler

Til læreren Opgaver til: FLUGT Instruktioner og nøgler Opgave 1 Formål: Førlæsningsopgave for at aktivere baggrundsviden om temaet 30 minutter Organisering: Smågruppearbejde Instruktion: Sæt jer sammen i smågrupper og snak om, hvilke former for flugt I kan

Læs mere

Den lille dreng og den kloge minister.

Den lille dreng og den kloge minister. Den lille dreng og den kloge minister. Der var engang en minister som var så klog at han kunne undvære hovedet. Han beholdt det dog alligevel, men det havde gjort ingen forskel om han havde mistet det,

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Nu er mor sur igen. Hun er næsten altid vred på mig. I går var hun sur, og hun bliver sikkert sur igen i morgen. Det er ikke særlig sjovt. I dag er ikke nogen

Læs mere

Butikken hvor du kan leje et andet liv

Butikken hvor du kan leje et andet liv Butikken hvor du kan leje et andet liv I meget gamle dage ovre i London var der en lille butik i en kælder. London var langt,langt væk. Butikken lå i en sidegade, så der var mørkt og dystert i gaden. Den

Læs mere

Præstens hemmelighed

Præstens hemmelighed Den lå på bordet. Pia vidste, hun ikke måtte røre den, men det trak i hver en fiber i hendes krop for at kigge i den. Den var hendes fars og han havde udtrykkeligt fortalt, at ingen måtte åbne den, for

Læs mere

De to bedragere. Opgave 1

De to bedragere. Opgave 1 Opgave 1 Formål: At gøre kursisterne bekendt med temaet bedrag. Omhyggelig global læsning. ca. 30 minutter. Organisering: Kursisterne læser hver for sig teksten om de to bedragere. Derefter snakker de

Læs mere

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under.

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Filmens optakt (læs og forstå) Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Lars Hansen er en ung mand. Han har ikke nogen kæreste. Han er

Læs mere

Helle Helle: Afløb (2000)

Helle Helle: Afløb (2000) Helle Helle: Afløb (2000) 5. 10. 15. 20. 25. 30. Min bror er i dårligt humør. Han ligger på knæ på mit badeværelse og renser afløbet i brusekabinen med en lang metalgenstand. Det har været stoppet nogle

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Her slutter historien om Kasper.

Her slutter historien om Kasper. KASPERS HISTORIE Hvert år forsvinder der hundredevis af danskere uden at give deres familie eller andre pårørende besked : en mand går ned i kiosken på hjørnet en søndag eftermiddag og kommer aldrig tilbage.

Læs mere

ingen bragende latter og høje stemmer. Ikke at der blev sagt noget mig, var jeg lidt beklemt, især over min mor.

ingen bragende latter og høje stemmer. Ikke at der blev sagt noget mig, var jeg lidt beklemt, især over min mor. Chatollet Jeg husker mit barndomshjem som et meget stille sted. Der var ingen bragende latter og høje stemmer. Ikke at der blev sagt noget til mig om at være stille, eller at stemningen var trykket. Det

Læs mere

Er franskmænd virkelig arrogante? Kommentar fra professor Dominique Bouchet

Er franskmænd virkelig arrogante? Kommentar fra professor Dominique Bouchet Er franskmænd virkelig arrogante? Kommentar fra professor Dominique Bouchet For nogle år siden blev der arrangeret et møde i København, hvor tre fremtrædende franske journalister og tre af deres ligeledes

Læs mere

Pigen der fandt det vigtigste

Pigen der fandt det vigtigste Pigen der fandt det vigtigste Der var engang den dejligste lille pige. Hun blev kaldt MO. Hun boede i et hus i en lille landsby. Omkranset at skove, søer, enge og marker. Hun var glad og tilfreds, og legede

Læs mere

Mareridt er en gyserserie for dem, der ikke er bange for noget.

Mareridt er en gyserserie for dem, der ikke er bange for noget. Mareridt er en gyserserie for dem, der ikke er bange for noget. Benni Bødker Gespenst Tekst 2011 Benni Bødker og Forlaget Carlsen Illustrationer 2011 Peter Snejbjerg og Forlaget Carlsen Grafisk tilrettelægning:

Læs mere

Jeg bygger kirken -1

Jeg bygger kirken -1 kirken - Helligånden & kraft Mål: Det er første pinsedag dagen, hvor kirken startede Vi skal høre, hvordan det gik til, og vi skal opdage, at det alt sammen skete ved Helligånden og Guds kraft. Dette var

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

SKADEN PIA JUUL. roman TIDERNE SKIFTER

SKADEN PIA JUUL. roman TIDERNE SKIFTER JOBNAME: 2. KORREKTUR PAGE: 3 SESS: 15 OUTPUT: Mon Mar 1 14:15:19 2010 PIA JUUL SKADEN roman TIDERNE SKIFTER JOBNAME: 2. KORREKTUR PAGE: 4 SESS: 14 OUTPUT: Mon Mar 1 14:15:19 2010 Skaden Pia Juul/Tiderne

Læs mere

Materialer. Vis, hvad du kan. Sprogscreening af skoleskiftere 3. 10. klasse

Materialer. Vis, hvad du kan. Sprogscreening af skoleskiftere 3. 10. klasse Materialer Vis, hvad du kan Sprogscreening af skoleskiftere 3. 10. klasse INDHOLD Aktivitet 1, 2 og 3 Samtalebillede: Idrætslektion Aktivitet 4. Skønlitterær tekst 3.-4. klasse: Fablen Løven og musen (version

Læs mere

A: Jeg er lige flyttet sammen med min kæreste på Nørrebro for, ja den 1. - to uger siden.

A: Jeg er lige flyttet sammen med min kæreste på Nørrebro for, ja den 1. - to uger siden. Interview med Agni I = Interviewer A = Agni I: Ok ja, så hvis du vil starte med at fortælle lidt om dig selv, hvor gammel du er og sådan... A: Ja, men jeg er lige blevet færdig som pædagog, her i januar,

Læs mere

JULEPOSTHUSET. 15. december

JULEPOSTHUSET. 15. december JULEPOSTHUSET afs.15 - side 1 JULEPOSTHUSET 15. december LYD: CLS POSTHUS KLIK FRA EL-KONTAKT STOL VÆLTER BRAG (NOGET FALDER PÅ GULVET) MIAUV FRA KAT BORNHOLMERUR TIKKER KNIRKENDE DØR POSTHUSDØR KLEMTER

Læs mere

Alkoholen Et tykt, lummert skydække gemte halvdelen solen. Jeg følte solstrålerne på mit ansigt, der blidt strøg mig over kinderne og næsen.

Alkoholen Et tykt, lummert skydække gemte halvdelen solen. Jeg følte solstrålerne på mit ansigt, der blidt strøg mig over kinderne og næsen. Alkoholen Et tykt, lummert skydække gemte halvdelen solen. Jeg følte solstrålerne på mit ansigt, der blidt strøg mig over kinderne og næsen. Sveden perlede på min pande, så varmt var det. Jeg nippede lidt

Læs mere

Hvad er det, du siger -3

Hvad er det, du siger -3 Hvad er det, du siger -3 Alt, hvad Djævelen siger, er falsk og forkert. Mål: Børn indser, at ting, som ser godt ud, ikke altid behøver at være godt. Hvis vi vil holde os til det, som er sandt og godt,

Læs mere

Indblik: Drømmemanden droppede karriereræset

Indblik: Drømmemanden droppede karriereræset Indblik: Drømmemanden droppede karriereræset Michael Rohde var stødt på vej op ad karrierestigen, inden han valgte at ændre kurs. I dag hjælper han andre mennesker med at leve et bedre liv i pagt med deres

Læs mere

KAPITEL 1 Forfølgeren

KAPITEL 1 Forfølgeren KAPITEL 1 Forfølgeren Jeg er på vej hen til de røde fodboldbaner på Vesterbro for at spille fodbold med min bedste ven, Tommy, og nogle drenge fra hans klasse på Oehlenschlægersgades Skole. Første skoledag

Læs mere

Førstehjælp til det skrantende parforhold

Førstehjælp til det skrantende parforhold Førstehjælp til det skrantende parforhold Af: Lone Knuhtsen Når forholdet er ved at gå i hårdknude er der måske hjælp at hente i en weekend med parterapi. Man kan f.eks. blive sendt på besøg i partnerens

Læs mere

Det bliver regnvejr. Klaus Rifbjerg, 1976 (6,4 ns)

Det bliver regnvejr. Klaus Rifbjerg, 1976 (6,4 ns) Det bliver regnvejr Klaus Rifbjerg, 1976 (6,4 ns) Han svingede op over fortovet uden at stå af og pressede knallerten pludseligt hårdt det sidste stykke op ad fliserne i 5 indkørslen for at få en opbremsning,

Læs mere

Prædiken over Den fortabte Søn

Prædiken over Den fortabte Søn En prædiken af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet,

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

Eksempler på historier:

Eksempler på historier: Eksempler på historier: Der var engang en mand Der havde en fisk Akvariet blev for gammelt Derfor skulle han købe et nyt Men han havde ikke noget at putte fisken i Derfor døde den og kom op i himlen Der

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven.

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven. Side 3 Kurven historien om Moses i kurven En lov 4 Gravid 6 En dreng 8 Farvel 10 Mirjam 12 En kurv 14 Jeg vil redde ham 16 En mor 18 Tag ham 20 Moses 22 Det fine palads 24 Side 4 En lov Engang var der

Læs mere

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND

Hans-Henrik Sørensen. Rejsebreve fra NEW ZEALAND Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 1 Hans-Henrik Sørensen Rejsebreve fra NEW ZEALAND 2 Forord Fra oktober 2007 til januar 2008 foretog jeg sammen med min daværende kone, Susanne Høegh, en

Læs mere

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form)

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form) Betinget virkelighed Betinget virkelighed vil sige en tænkt virkelighed under en bestemt betingelse. Man springer ud af virkeligheden og ind i en anden ved at forestille sig, hvad man så ville gøre: Hvis

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Gatta-fisken var enorm. Meget større end nogen anden flyvefisk Sirius nogensinde havde set.

Gatta-fisken var enorm. Meget større end nogen anden flyvefisk Sirius nogensinde havde set. LÆS STARTEN AF 1 Dræberfisken Sirius holdt godt fast i sit svævebræt mens han spejdede nervøst gennem skyerne. Han frøs, for han havde holdt udkig i mange timer. Skyerne var tætte. Hver gang han drev gennem

Læs mere

Spritteren. Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen

Spritteren. Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen Spritteren Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen med at gøre rent efter formiddagens arbejde. Det bliver gjort grundigt og der

Læs mere

Det sidste der er sket er at hun siger hun tager antabus indtil efter deres sommerferie og så vil hun gå i behandling. (det gør hun ikke)

Det sidste der er sket er at hun siger hun tager antabus indtil efter deres sommerferie og så vil hun gå i behandling. (det gør hun ikke) Charlotte: Jeg er en kvinde på 31 år, jeg vil fortælle om mit liv i en misbrugsfamilie. Jeg er vokset op i en kernefamilie med far, mor og storesøster. Vi har i altid boet i en villa med vovse og bil.

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

2. Hvad lavede Churchill-klubben?

2. Hvad lavede Churchill-klubben? 2. Hvad lavede Churchill-klubben? Churchill-klubben gjorde hvad de kunne for at drille og genere tyskerne. De stjal tyske våben og ødelagde tyske skilte. De prøvede at ødelægge motoren på parkerede tyske

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

Dansk-Kinesisk Parlør

Dansk-Kinesisk Parlør . Dansk-Kinesisk Parlør Shaola J. G. Zhou Dansk-Kinesisk Parlør Samfundslitteratur Shaola J.G. Zhou Dansk-Kinesisk Parlør 1. udgave 2001 Samfundslitteratur, 2001 Omslag: Torben Lundsted Sats: Forfatteren

Læs mere

Et lykkeligt liv - efter min fødselsdepression!

Et lykkeligt liv - efter min fødselsdepression! Et lykkeligt liv - efter min fødselsdepression! Vores datter Emma blev født i okt. 2003. Vi havde været gravide før men jeg aborterede i 7. uge af graviditeten. Graviditeten med Emma var præget af angst

Læs mere

Det praktiske hvornår, hvor og hvordan

Det praktiske hvornår, hvor og hvordan Det praktiske hvornår, hvor og hvordan Allerførst skal du planlægge de praktiske rammer for din meditation. Første skridt er at lægge aktiviteten ind i din kalender. Sæt allerførst en startdato, gerne

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

Så fortæller her hvordan situationen er under betingelse af hvis-sætningen.

Så fortæller her hvordan situationen er under betingelse af hvis-sætningen. Så Betydningen af så afhænger af ordenes rækkefølge: Ledsætninger: / / / / / / / / / 1) Tarzan låste døren, så jeg ikke kunne komme ind. Luk døren, så det ikke trækker s a v Så fortæller her hvad planen

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold

Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold Maria Jensen blev banket, spærret inde og næsten slået ihjel af sin kæreste. Da hun forlod ham, tog han sit eget liv Af Jesper Vestergaard Larsen, 14. oktober

Læs mere

Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing. 7 minutter. 28. Oktober 2014

Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing. 7 minutter. 28. Oktober 2014 Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing 7 minutter 28. Oktober 2014 Idé: (C) 2014 Robin Holtz Robin Holtz robin@copenhagenpro.com 40 50 12 99 1 INT. - TANDLÆGEKLINIK, VENTEVÆRELSE - DAG

Læs mere

Hypotetisk datid/førdatid betinget og kontrafaktisk virkelighed

Hypotetisk datid/førdatid betinget og kontrafaktisk virkelighed Hypotetisk datid/førdatid betinget og kontrafaktisk virkelighed Når man vil fortælle, hvad man ville gøre i en hypotetisk situation, gør man stort set som på engelsk: Man bruger datid om en hypotetisk

Læs mere

Rollespil it support Instruktioner til mødeleder

Rollespil it support Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i grundmodulet. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Henriette og Jesper, som er i konflikt med hinanden.

Læs mere

15. PLENARY PRÆSENTATION. SIDE OM SIDE: DEN GODE KLUBHUS DYNAMIK. Andy Wilson, Carriage house, Indiana.

15. PLENARY PRÆSENTATION. SIDE OM SIDE: DEN GODE KLUBHUS DYNAMIK. Andy Wilson, Carriage house, Indiana. Godmorgen! Jeg hedder Andy Wilson fra Carriage House i Fort Wayne, Indiana. Jeg er blevet spurgt, om jeg vil dele mit møde med konceptet at arbejde sammen side om side i Klubhuset. Jeg mener ikke, jeg

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

PROLOG. Stemme: Søndag morgen klokken 7.28 forlod Djævelen

PROLOG. Stemme: Søndag morgen klokken 7.28 forlod Djævelen 5 PROLOG Stemme: Søndag morgen klokken 7.28 forlod Djævelen sit pensionatsværelse og gik ned til torvet. Her stillede han sig op og så på menneskene. Han så straks at det er kærligheden der er vidunderet.

Læs mere