LIVE TEST AF BIOGRAF APP

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LIVE TEST AF BIOGRAF APP"

Transkript

1 innovationlab SIDE 1 LIVE TEST AF BIOGRAF APP Opsummering af findings fra live test Den opportunistiske biografgænger At gå i biografen er som regel en impulsiv handling. De fleste nævner, at de ikke synes, de går nok i biografen og angiver forskellige grunde: økonomi, tid i hverdagen el. behov for børnepasning. Beslutning om at gå i biografen tages som regel FØR beslutning om, hvilken film man skal se. Det er interessant i forhold til enhver ny app at overveje, hvornår/hvordan man bliver interesseret i at bruge sin tid på den. Ikke mindst ifm en biograf app, fordi det at gå i biografen for de allerfleste er en aktivitet, der indebærer, at man tager en beslutning i fællesskab beslutningen om hvilken film der skal ses, hvornår og hvor, tages i de fleste tilfælde igennem forhandling med og overtalelse af andre. Her opleves det som en styrke ved den testede app, at den hjælper med at tage beslutningen her og nu, ved at man kan tage sin telefon op af lommen, se hvad der går hvornår og i fællesskab se info og trailers om filmene samt gennemføre beslutningen ved at betale billetterne. Alt hvad brugeren behøver for at tage beslutningen og gennemføre den er samlet på et sted / i ét flow: info om film, pris, tid, sted og betaling. Det er brugerne begejstrede for. Særligt traileren, der opportunt ligger ved bestillingen begejstrer, da det på denne måde bliver nemt at tage stilling til i fælleskab, hvilken film man skal se. Herved er overvejelse, forhandling, beslutning og gennemførelse endelig koblet sammen til en sekvens hvor det før bestod af mange forskellige handlinger båret af forskellige medier og steder. F.eks. skal man ellers hente billetterne en halv time inden forestillingen starter, hvilket ofte er en gene. Ikke mindst i forbindelse med manges valg om at spise på restaurant inden de tager i biografen.

2 innovationlab SIDE 2 App en tillader med andre ord brugeren at være spontan og opportunistisk, hvilket passer godt til de sociale omstændigheder, der normalt hænger sammen med en biograftur. Opportunismen kunne med fordel supporteres med tilkoblede rabatter og pushnotifikationer om nye film og tilbud. En enkelt testperson nævner, at push om nye film ville være en fordel så ville hun være fri for selv at skulle anstrenge sig for at følge med. En anden nævner, at han i forvejen er på mailingliste for biograf Panorama. Adspurgt om de ville gå mere i biografen, hvis de fik denne app, svarer langt størstedelen ja. Denne slags svar står ikke nødvendigvis i et 1:1 forhold til virkeligheden, men er en positiv indikator. Testpersonerne mener, de vil gå mere i biografen, fordi app en gør det nemmere. : 3 klik så har man faktisk købt en biografbillet. Mobilbetaling og biograf passer rigtig godt sammen. Det er lettere at være spontan. Den strukturerede biografgænger Som en modpol til den opportunistiske biografgænger, har vi den strukturerede type. For denne type er en tur i biografen ikke en impulsiv ting. Det er dyrt, og det er noget der skal planlægges, da man ofte er flere der skal se filmen sammen, og man f.eks. gerne vil se filmen tæt på premieren, hvis det er en film, man har set frem til (fx Harry Potter el. Twilight). For den strukturerede type kan bio app en også være en stor fordel. De har mulighed for i god tid at få styr på det hele, og kan købe deres billetter med det samme, så de slipper for den irriterende lange kø i biografen men uden at skulle tænde computeren. Det er dyrt, og så kræver det planlægning.

3 innovationlab SIDE 3 Normativitet: Film bør ses i biografen En testperson, som er studerende, nævner, at hun ikke kommer så meget i biografen, fordi hun ser mange film hjemme. De kommer hurtigt ud. Men man burde gøre det noget mere [gå i biografen]. Mange vælger den billige/nemme løsning at se film hjemme. Men der ligger en normativ kulturel vurdering om, at man BØR se film i biografen. Denne normativitet kan supporteres i app en og benyttes til at få brugerne til at gå mere i biografen. Der er film man SKAL se i biografen. Jeg så fx Harry Potter i London på premiereaftenen. Twilight skal også ses i biografen. På den måde gør man det rigtigt, om man så kan lide den type film eller ej. Det kan være flad fornemmelse at se den på video bagefter. det er helt klart noget andet at sidde her end at sidde derhjemme med den lille kukkasse. Telefonen er en forlængelse af brugeren Mobiltelefonen har som salgsmedie den suveræne fordel, at de fleste næsten altid har den på sig. Computeren omtales som irriterende og langsom. Den skal brugeren hjem og tænde. Opstart på computer opleves som en meget frustrerende og meningsløs ventetid, modsat tablets og smartphones, som reagerer med det samme. Print selv billetter er desuden en udfordring for dem, som ikke har printer eller er løbet tør for printerblæk. I andre af vores studier ser vi også, at hjemme PCen som begreb er død.

4 innovationlab SIDE 4 Kontanter vs. kort Kontanter: irriterende. Man skal ud og hæve. Dog forlader en del sig på kontanter, og har altid nogen på sig for en sikkerheds skyld til når systemerne er nede, eller til situationer hvor kort ikke modtages. For nogen medfører dankort, at de skal selv holde styr på, hvor meget der er på kortet. Visa Elektron hjælper nogle på vej. Man kan ikke lave overtræk, det kan nogle brugere godt lide. De kan ikke rumme dankort i deres hovedregning, og kan blive overrumplet af betalinger, som måske er lang tid om at blive trukket. Jeg har altid ca kroner på mig i kontanter, så kan det ikke gå helt galt. Jeg har altid kontanter i bilen. Hvis man er ved et lille ishus el. lign. El. hvis Dankortet ikke virker Man behøver ikke tænke så meget, når man bruger kontanter. Det er meget sjældent [at jeg betaler med kontanter] for jeg har næsten aldrig nogen. Så står man der og så har man 7 kr. og det rækker jo ingenting for man hæver tit på beløbet. Nu har vi lige været i Sønderjylland i nogle dage, og så var vi selvfølgelig også i Tyskland. Så sørger vi altid for at have nogle kontanter på os, for der er noget med nogle gebyrer man slipper for, så har vi altid en 1000 kr. med. For det meste så hæver jeg ekstra i butikkerne, det er kun af nød at jeg går ned og hæver i banken. Tilgængelighed En overordnet overvejelse i forhold til brug af smart phones og tablets er de udfordringer, visse brugere møder, ved at bruge disse medier. Det gælder både folk med handicap og sygdomme såsom Parkinsons og muskelsvind (usikre fingre ) og folk med momentan dårlig førlighed. En af dagens testpersoner har brækket armen, hvilket bevirker, at den ellers så

5 innovationlab SIDE 5 tilgængelige app bliver knap så tilgængelig. Ligeledes kan folk med brede fingre have svært ved at ramme meget små knapper, hvilket kan medføre usikkerhed og utryghed. I vore øvrige studier har vi observeret, hvorledes det er vigtigt for personer med sådanne fysiske udfordringer at kunne trække i skærmen og gøre billedet større. Det letter brugen af app en betydeligt. UI Dato: Brugerne kan ikke selv gennemskue, at de skal vælge dato øverst til højre, før de går ind på specifikke film. Når de så går ind på en film, og der ikke er flere visninger den dag og derfor ingen angivelse af spilletider, tror brugeren, at der er noget galt med app en eller at filmen ikke forevises. I stedet for forudgående indstilling af dato foreslås det derfor, at links til allerede afviklede spilletidspunkter vises men gøres inaktive, samt at man kan vælge dag inde på selve filmen med i dag som default. Desuden kan det være et problem, at man ikke kan komme til at bestille lige inden eller lige efter forevisningen starter, da mange kommer i sidste øjeblik, eller mens de ved, der er reklamer. Info om film: Én bruger mener, rækkefølgen af info er forkert prioriteret. Man er først og fremmest interesseret i, hvad filmen handler om, mens info omkring, at filmen en tilladt fra 15 år, hvem instruktøren er osv. er sekundært. Scroll på info om film: Én nævner, at han finder det irriterende at thumbnail-billedet er inde over, så teksten forsvinder ind under billedet i stedet for at fortsætte ned ad siden. Pladsbestilling: Valget af sæder falder meget naturligt. Det er dog ikke helt tydeligt, hvor lærredet er ift. bestilling af plads (citat: Jeg ved ikke hvad der sker, hvor er jeg henne ). Desuden kunne man holde brugeren i hånden ved at lade en grafik nede i hjørnet vise, hvilket segment af sæder, der er forstørret på skærmen (citat: Jeg har en fornemmelse for, at det er lidt over midten af salen ). Flere oplever desuden de sorte pile rundt om det

6 innovationlab SIDE 6 forstørrede sædeafsnit som reelle pile, der kan føre dem videre i applikationen (frem til betaling). Feedback: Der er behov for lidt mere feedback løbende. Eksempelvis vælger en bruger sæder, hvorefter han ikke forstår, at han skal klikke fortsæt for at få dem over i kurven. Feedback i denne situation kunne være en pop-up, der siger: Række 9, sæde 7 og 8. Godkend. Kurv: Ved bestilling af to billetter ligger de to billetter separat. Det forvirrer og fylder i oversigten inden betaling. Det ville fungere bedre at samle billetterne og lade det fremgå med tekst, at der er to. Check ud: Brugere med lille eller ingen erfaring med internethandel har svært ved at forholde sig til check ud knappen (en bruger tror det er slang for noget man skal se á la check this out ). Den kan evt. oversættes til dansk for at have alle med f.eks. med Til betaling. QR kode: Har allerede en stærk konnotation til reklamer og kan derfor indledningsvis frastøde brugeren. : Nu ved jeg ikke hvordan salen den vender. Hvor er skærmen, er den heroppe? Er det det der?. Hov! Ja hvad har jeg nu lavet?. Er det en labyrint? (om QR koden) Så ville jeg gætte på at hvis jeg scanner denne her så får jeg besked om når der kommer nogle nye film.

7 innovationlab SIDE 7 Punktet Menuer Der er delte meninger om dette punkt. Nogle springer det over uden at give det opmærksomhed. Én betegner det som anmassende, men måske smart (hun køber ikke noget fra punktet). En del udtrykker på forskellig vis, at de ikke ville bruge det, selvom det er smart. De anser turen igennem slikbutikken som en del af udflugten, eller mener, at de først kan vide, hvad de har lyst til, når de står i biografen (endnu en gang sejrer opportunismen hos brugeren). Holdet af testere ser et scenarie for sig med cola og popcorn, der allerede står ved sæderne, når man kommer ind i salen. Med fare for, at det er lunken cola og kold popcorn. Konceptet skal gennemtænkes En bruger nævner, at der altid skal være mulighed for at vælge noget frugt. Det er vigtigt at give folk muligheden for at træffe det sunde valg. Der er god signalværdi i det, det signalerer omtanke i forhold til brugeren. Hvis man vil have brugerne til at bruge Menuer skal den være ÅBEN! Ikke noget, man skal klikke sig ind i. Det er meget smart hvis man har travlt, men man skal alligevel hen og hente det. Turen går lidt af det. Det virker enormt underligt. Der skal altid være noget frugt! Jeg synes det er fint nok. Det er da en meget god måde måske at få solgt noget på [griner]. Punktet: gem kortoplysninger Dette punkt deler vandene. Nogle stiller sig ukritisk over for det, og læner sig op ad convenience de sætter flow højere end sikkerhed. Andre har hørt skrækhistorier om

8 innovationlab SIDE 8 misbrug af kort og telefoner, og ville aldrig gemme deres kortoplysninger. For disse kan alene muligheden for at gemme kortoplysningerne puste til deres utryghed. Jeg har lige hørt i radioen, at det er farligt. Jeg er ikke altid så vild med at gemme mine oplysninger. Det er nok fordi jeg tænker: Er der nu noget sikkerhedsmæssigt? [ ] Så er det bedre at jeg bare taster det hver gang. Og når man bruger kortet så tit så kan man jo næsten også det hele udenad. Proces Der er for nogle lidt uklarheder undervejs i flowet. Hvor er man henne, hvad er det næste, hvordan kommer man tilbage, hvor ligger tingene henne Dette skyldes navnlig, at den nederste barre på skærmen ikke formår at fange brugerens opmærksomhed. Her kunne man med fordel lade den del af processen, man er i gang med lyse op på barren, så brugeren kunne følge forløbet. Til gengæld ved brugeren, at der er noget til ham/hende i kurven, når der kommer rød notifikation på det reagerer brugerne intuitivt på. Sådanne notifikationer guider brugeren igennem processen, og kan med fordel videreudvikles. Hvor ligger billetterne henne? Den er gennemført og ja hvad så Hvad gør man så? Sender de så regningen eller billetterne hvad gør de? I første omgang havde jeg slet ikke kigget så langt ned. Der ledte jeg ikke hernede efter billetter og de her ting.

9 innovationlab SIDE 9 Brugerne har høj systemtillid Brugerne udviser en høj grad af systemtillid. De sætter ikke spørgsmålstegn ved afsender, legitimitet og sikkerhed i forbindelse med, at de afgiver deres kortoplysninger ved betaling. Mange forlader sig på tastaturlåsen (med kode) og efterlyser ikke yderligere PIN ved køb. Tilgængelighed er for dem vigtigere end sikkerhed. Andre vil gerne have PIN, eller blot PIN ved beløb af en vis størrelse (gnsnt ca. 150). Nogle siger, de ville føle sig meget utrygge ved at betale uden pin, og at de altid vil betale med pin. Det gør dem mere trygge og det er de desuden vant til (fra dankortbetalingerne). Argumenterne for brug af pin er tyveri samt at brugerne i det øjeblik de bliver bedt om PIN, bliver gjort opmærksomme på, at de er ved at foretage reel transaktion. Bestillingsfase og acceptér-fase adskilles mentalt. Der ønskes flow i den ene, staccato i den anden. At man skal stoppe op og taste pin, kan desuden dæmme op for en anden form for misbrug hvis ens børn får fat i ens telefon. En bruger mener, at ens børn ved et uheld kan komme til at købe billetter, hvilket ville blive bremset ved brug af pin. Alle trykker på Acceptér rutinemæssigt og uden at blinke. Til gengæld fremhæver en del at evt. refundering skal være nem og umiddelbar. Når man har valgt at lave sådan en app, så må det være fordi det er i orden, så jeg stoler på det. Så skal man bare acceptere. Refundering skal køre uden problemer. Det skal komme med det samme, ikke noget med at så skal man vente 14 dage og sådan noget. Det bliver for let, når man sidder og henter gratis apps. Når der popper kode op, så bliver jeg klar over, hvad det er jeg sidder og laver. Det må ikke blive for let i acceptér fasen. Pinkode ville være fint, men det må ikke blive ligeså besværligt som NemID. Kode er godt, så børnene ikke lige får købt 10 billetter til Min søsters børn.

10 innovationlab SIDE 10 Videre refleksioner Køberen har overtaget mere af arbejdet i forbindelse med købet, der tidligere formidledes af en ekspedient. Brugeren vil have noget igen i form af sparet tid, rabat, etc. Selve convenience elementet vænner brugeren sig hurtigt til. Flere taler om, at biograf app en skal kunne arbejde sammen med andre funktioner på ens telefon, fx ens kalender. Flere brugere taler om at slippe for køen. Det er vigtigt, at de ikke blot flyttes over i en ny kø, hvor personalet skal scanne deres QR koder. Der burde i stedet være en scan selv scanner, som hurtigt og let kunne scanne koden. Jeg hader køer! De er mega irriterende. Det er sådan nogen der skal stå ude på marken og sige muh, ikke andet. Det ville være hurtigere med scan selv standere. Det ville være smart hvis app en kunne arbejde sammen med ens kalender, og automatisk fylde biografaftaler ind. Du skal acceptere ja. Det er en træningssag jo. De problemer jeg har omkring det, de ligger hos mig selv. Jeg tror ikke de ligger i systemet, det er vist fint nok Det synes jeg er smart [ ] man skal bare sørge for at være god både til at passe på sin mobiltelefon, og der ligger jo en masse sikkerhedsmæssigt også med at have kode på [ ]. Vi skal nok være gode til at træne os selv i sikkerhed. Generelle citater Jeg synes det er fedt! Jo mere, jeg kan gøre hvor som helst, når som helst, jo bedre! Det er den naturlige udvikling. Jeg er fuldstændig tryg ved, at sikkerheden er ligeså god på telefonen, som når man køber ting med kreditkort på computeren. Jeg har lige fået ny telefon, jeg blev aldrig glad for den gamle. Jeg har dårlig tålmodighed med mobiler de skal bare virke!

11 innovationlab SIDE 11 Omkring teknologi: Det bliver jeg jo nødt til. Det er jo kun et spørgsmål om at tage sig sammen. Det er jo lidt spændende, men det er også lidt forvirrende fordi man tænker alt omkring det. Og det er det der er galt, ikk. Det problem har de unge mennesker ikke. De har aldrig set andet. Du skal jo tænke på at vi andre, der er nærmest lige modellen før brevduerne. Vi havde dog en telefon der hængte oppe på væggen. Det virker jo let. Der er det gængse flow synes jeg. Det er også som når man køber andre varer på nettet. Denne her app, det er helt klart én af dem jeg vil have fremme. (dvs dem, hun har genveje til på sit smart phone skrivebord)

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE D E M E N S og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE Rådgivnings- og kontaktcentret for demensramte og pårørende Kallerupvej Odense Forord I 2002 etablerede Alzheimerforeningen

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

- evaluering MOBILTELEFONER som REDSKAB for PERSONER med LÆSEVANSKELIGHEDER

- evaluering MOBILTELEFONER som REDSKAB for PERSONER med LÆSEVANSKELIGHEDER - evaluering MOBILTELEFONER som REDSKAB for PERSONER med LÆSEVANSKELIGHEDER INDHOLD HVAD ER PROJEKT MOBILLÆSNING? 04 HVEM HAR DELTAGET? 04 PROJEKTETS AKTIVITETER 05 PROJEKTETS ORGANISERING 05 HVAD ER EVALUERINGEN?

Læs mere

Prokrastineringsformlen i praksis. Afviklet arbejde. Udnyttet tid

Prokrastineringsformlen i praksis. Afviklet arbejde. Udnyttet tid Figur fra Dansen på deadline side 52 slut Afviklet arbejde halvdelen Udnyttet tid om prokrastineringsformlen bliver det forhåbentlig lettere for dig at undersøge, hvad det er, der skaber problemer, når

Læs mere

BØRNS EGEN STEMME. hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN

BØRNS EGEN STEMME. hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN BØRNS EGEN STEMME hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit CENTER FOR FAMILIEUDVIKLING EGMONT FONDEN Børns egen stemme hvordan det opleves, når mor og far går hver til sit Center for familieudvikling

Læs mere

11 HVORDAN MESTRER VI TAB?

11 HVORDAN MESTRER VI TAB? 76 SORG - NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR I DEL 1 I OM SORG 11 HVORDAN MESTRER VI TAB? Mestring handler om, hvordan vi håndterer de problemer og udfordringer, vi møder. I dette kapitel oversætter vi nogle gange mestring

Læs mere

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov Unge på kanten af livet Spørgsmål og svar om selvmord Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov 1 Indhold Brugervejledning 3 Hvad er problemet? Fup eller fakta 5 Metode 9 Piger/Drenge

Læs mere

Regler og medbestemmelse i børnehaven

Regler og medbestemmelse i børnehaven Regler og medbestemmelse i børnehaven En undersøgelse i Børnerådets Minibørnepanel BØRNERÅDETS Minibørnepanel Regler og medbestemmelse i børnehaven 1 2 Børnerådets Minibørnepanel Indhold Indledning / 3

Læs mere

Vil du være. rigtig klog. - eller blot. klog af skade? Dette hæfte er. alle os andre! IT Håndbog LO Faglige Seniorer 1

Vil du være. rigtig klog. - eller blot. klog af skade? Dette hæfte er. alle os andre! IT Håndbog LO Faglige Seniorer 1 Vil du være rigtig klog - eller blot klog af skade? Dette hæfte er ikke for ITnørder, men for alle os andre! IT Håndbog LO Faglige Seniorer 1 Udgiver LO Faglige Seniorer Islands Brygge 32D Postboks 340

Læs mere

Jeg gjorde det du kan også! - NETVÆRKSRÅDSLAGNING FOR HJEMLØSE

Jeg gjorde det du kan også! - NETVÆRKSRÅDSLAGNING FOR HJEMLØSE Jeg gjorde det du kan også! - NETVÆRKSRÅDSLAGNING FOR HJEMLØSE 1 Jeg gjorde det du kan også! Netværksrådslagning for hjemløse Socialt Udviklingscenter SUS og KFUM s Sociale Arbejde i Danmark, 2006 Tekst:

Læs mere

KVALITATIV DELEVALUERING AF STOFRÅDGIVNINGEN

KVALITATIV DELEVALUERING AF STOFRÅDGIVNINGEN KVALITATIV DELEVALUERING AF STOFRÅDGIVNINGEN 2012 Signe Ravn AARHUS UNIVERSITET Business and Social Sciences Center for Rusmiddelforskning Kvalitativ delevaluering af Stofrådgivningen Signe Ravn Center

Læs mere

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ

DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ 1 DE MENTALE LOVE MÅDEN SINDET FUNGERER PÅ af Barbara Berger (Copyright Barbara Berger 2000/2009) 2 Indhold Introduktion 3 De Mentale Love / Måden sindet fungerer på - Loven om at tanker opstår 4 - Loven

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

Konflikt- håndtering

Konflikt- håndtering Konflikthåndtering Forord 2 Denne pjece er fra BAR Kontor til medarbejdere og ledere i kontorog administrative virksomheder. Pjecen er en del af et større undervisningsmateriale, som du finder på BAR Kontors

Læs mere

DE PRØVER AT GØRE DET SÅ NORMALT SOM MULIGT ET INDBLIK I 113 ANBRAGTE BØRN OG UNGES LIV

DE PRØVER AT GØRE DET SÅ NORMALT SOM MULIGT ET INDBLIK I 113 ANBRAGTE BØRN OG UNGES LIV DE PRØVER AT GØRE DET SÅ NORMALT SOM MULIGT ET INDBLIK I 113 ANBRAGTE BØRN OG UNGES LIV 2 FORORD 4 INDDRAGELSE, MEDBESTEMMELSE OG RETTIGHEDER 8 SAGSBEHANDLERE OG TILSYN 14 PÆDAGOGER OG INSTITUTIONER 20

Læs mere

du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom

du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom du er ikke alene Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom Du er ikke alene Hjerteforeningen. 2009 Tekst: Helle Spindler, cand. psych., ph.d, Psykologisk Institut, Aarhus Universitet Grafisk

Læs mere

Det er altså vores sygdom! En undersøgelse af 12 15-åriges oplevelser af deres liv med astma, diabetes eller epilepsi

Det er altså vores sygdom! En undersøgelse af 12 15-åriges oplevelser af deres liv med astma, diabetes eller epilepsi Kolofon Det er altså vores sygdom! En undersøgelse af 12 15-åriges oplevelser af deres liv med astma, diabetes eller epilepsi Udarbejdet af Enheden for Brugerundersøgelser Chefkonsulent Rikke Gut Evalueringskonsulent

Læs mere

Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Arbejder min hest korrekt? Af Henrik Johansen Denne test af, hvordan din hest arbejder, tager ca. tre minutter og bør indgå i opvarmningen hver dag. Du må vide, nøjagtig hvad der

Læs mere

BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR. Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder

BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR. Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder 2 3 Indholdsfortegnelse KAPITEL 1 Få styr på TripAdvisor 11 KAPITEL 2 Lær at håndtere anmeldelser

Læs mere

Bilag 2. Transkribtion af interview med Jens Kofoed, trykker på Eks-Skolens Trykkeri. d. 14.05.2013

Bilag 2. Transkribtion af interview med Jens Kofoed, trykker på Eks-Skolens Trykkeri. d. 14.05.2013 Bilag 2 Transkribtion af interview med Jens Kofoed, trykker på Eks-Skolens Trykkeri. d. 14.05.2013 R (respondent) = Jens Kofoed I (interviewer) = Mikkel Andersen I2 (interviewer 2) = Simon Schonenberg.

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 JO ÆLDRE DU ER, JO FLERE RETTTIGHEDER 8 SAGSBEHANDLERE, PÆDAGOGER OG ANDRE VOKSNE 14

Læs mere

DU ER IKKE ALENE. Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom

DU ER IKKE ALENE. Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom DU ER IKKE ALENE Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom Indhold DEL 1 Reaktioner 4 Nye tanker og følelser 4 Om oplevelser, tanker og følelser ved hjertekarsygdom At huske alt det praktiske

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelser man selv står for

Spørgeskemaundersøgelser man selv står for 2 Spørgeskemaundersøgelser man selv står for Hvorfor? Man kan vælge at gennemføre en mindre spørgeskemaundersøgelse hvis man ønsker at få et overblik over forældrenes mere overordnede holdning til forskellige

Læs mere

Bliv effektiv med TODOIST

Bliv effektiv med TODOIST Strukturkonsulenten anbefaler: Bliv effektiv med TODOIST og få tingene ud af hovedet! Mie Münster-Swendsen 0Strukturkonsulent Bliv effektiv med TODOIST Strukturkonsulenten 2015 1. udgave 2015 ISBN: 978-87-998188-0-8

Læs mere

Inspirationskatalog Det gode arbejde på den attraktive arbejdsplads. For sagsbehandlere på området for udsatte børn og unge

Inspirationskatalog Det gode arbejde på den attraktive arbejdsplads. For sagsbehandlere på området for udsatte børn og unge Inspirationskatalog Det gode arbejde på den attraktive arbejdsplads For sagsbehandlere på området for udsatte børn og unge Indholdsfortegnelse Forord 3 Indledning 4 Arbebjdet skal organiseres målrettet

Læs mere

EVALUERING AF "NYE KLASSEDANNELSER" I UDSKOLINGEN

EVALUERING AF NYE KLASSEDANNELSER I UDSKOLINGEN Til Skovgårdsskolen Skovgårdsvej 56 2920 Charlottenlund Dokumenttype Evalueringsnotat Dato juli 2012 EVALUERING AF "NYE KLASSEDANNELSER" I UDSKOLINGEN 0-1 Dato 08.06.2012 Udarbejdet af Tobias Dam Hede,

Læs mere

SELVHJÆLPSGUIDE HJÆLP TIL AT FINDE EN VEJ UD AF SPILLEAFHÆNGIGHED

SELVHJÆLPSGUIDE HJÆLP TIL AT FINDE EN VEJ UD AF SPILLEAFHÆNGIGHED SELVHJÆLPSGUIDE HJÆLP TIL AT FINDE EN VEJ UD AF SPILLEAFHÆNGIGHED CENTER FOR LUDOMANI // ODENSE, KØBENHAVN & ÅRHUS // TLF. 7011 1810 // INFO@LUDOMANI.DK // LUDOMANI.DK INTRODUKTION Selvhjælpsguiden er

Læs mere

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE Guide til jul - med et barn med autisme af Janni Pilgaard Guide til jul med et barn med autisme Janni Pilgaard Forside og layout: Marie Olofsen Forsideillustration: Jeppe Pilgaard Sørensen KÆRE LÆSER Du

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

BLIV DIN EGEN OMSORGSFULDE FORÆLDER

BLIV DIN EGEN OMSORGSFULDE FORÆLDER BLIV DIN EGEN OMSORGSFULDE FORÆLDER BEHOV FOR SELVREALISERING At opnå sine mål. Realisere og udvikle specielle potentiale og kompetencer. Højdepunktsoplevelser, spiritualitet. BEHOV FOR ANERKENDELSE Alle

Læs mere