Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Jan Eske Schmidt) 15. marts 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032685 (Kirsten Thorup, Jan Eske Schmidt) 15. marts 2013"

Transkript

1 Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Jan Eske Schmidt) 15. marts 2013 K E N D E L S E Cowi A/S (advokat Liv Helth Lauersen, København) mod Statens og Kommunernes Indkøbs Service A/S (advokat Jens Bødtcher-Hansen og advokat Marianne Trojahn Kølle, København) Ved udbudsbekendtgørelse nr. 211/S af 15. september 2011 udbød indklagede, Statens og Kommunernes Indkøbs Service A/S, som begrænset udbud efter direktiv 2004/18/EF (udbudsdirektivet) rammeaftale 17.05, Bygherrerådgivning, med flere aktører omfattende bygherrerådgivning i forbindelse med bygge- og anlægsprojekter. Rammeaftalen er opdelt i 6 delaftaler fordelt på 3 geografiske områder og 2 ydelsesområder. Ydelsesområde 1, Bygherrerådgivning i forbindelse med byggeprojekter, består af delaftale 1A, 1B og 1C dækkende hvert sit geografiske område, mens Ydelsesområde 2, Bygherrerådgivning i forbindelse med anlægsprojekter, består af delaftale 2A, 2B og 2C dækkende hvert sit geografiske område. Rammeaftalens anslåede værdi er 550 mio. kr. Denne klagesag vedrører ydelsesområde 1, delaftale 1A, 1B og 1C. Fristen for anmodning om prækvalifikation var fastsat til den 18. oktober Ved udløbet af fristen havde en række virksomheder anmodet om prækvalifikation, deriblandt COWI A/S.

2 2. Ved af 19. december 2011 meddelte indklagede, hvilke virksomheder der var blevet prækvalificeret til delaftalerne 1A, 1B og 1C. COWI A/S blev prækvalificeret til delaftale 1B og 1C. Indklagede genoptog prækvalifikationen vedrørende delaftale 1A som følge af indsigelser fra afviste ansøgere, heriblandt COWI A/S. Ved af 13. januar 2012 udsendte indklagede en ny prækvalifikationsbeslutning vedrørende delaftale 1A. COWI A/S blev også prækvalificeret til delaftale 1A. Den 10. april 2012 afholdt indklagede et møde med de prækvalificerede virksomheder/konsortier, og den 23. maj 2012 blev udbudsbetingelserne sendt til de prækvalificerede. Ved udløbet af fristen for afgivelse af tilbud den 3. juli 2012 havde 15 prækvalificerede virksomheder afgivet tilbud. Ved af 3. september 2012 til tilbudsgiverne meddelte indklagede, at indklagede havde besluttet at indgå kontrakt med følgende 7 tilbudsgivere pr. delaftale vedrørende ydelsesområde 1: Delaftale 1A Delaftale 1B Delaftale 1C Albæk og Co. Bygherrerådgivning Albæk og Co. Bygherrerådgivning Albæk og Co. Bygherrerådgivning Arkitema K/S ALECTIA A/S Arkitektfirmaet NORD as Bascon A/S Arkitema K/S Arkitema K/S Emcon/Signal Bascon A/S Bascon A/S Henneby Nielsen Rådgivende ingeniørfirma A/S Henneby Nielsen Rådgivende ingeniørfirma A/S MidtNord Ingeniørerne NIRAS A/S NIRAS A/S NIRAS A/S Rambøll Danmark A/S Rambøll Danmark A/S Rambøll Danmark A/S Den 13. september 2012 indgav klageren, Cowi A/S, klage til Klagenævnet for Udbud over indklagede. Klageren fremsatte ved klagens indgivelse anmodning om, at klagenævnet i medfør af lov om håndhævelse af udbudsreglerne m.v. 12, stk. 2, skulle beslutte at tillægge klagen opsættende virkning. Den 2. oktober 2012 besluttede klagenævnet ikke at tillægge klagen opsættende virkning. Klagenævnet begrundede afgørelsen med, at betingelsen om»uopsættelighed«ikke var opfyldt. Klagen har været behandlet på et møde den 18. januar Klageren har nedlagt følgende påstande:

3 3. Påstand 1 Klagenævnet skal konstatere, at indklagede har handlet i strid med principperne om ligebehandling og gennemsigtighed i udbudsdirektivets artikel 2 ved i evalueringen af tilbuddene i relation til underkriteriet»kvalitet«ikke at følge den i udbudsbetingelserne opstillede pointmodel for evalueringen af dette kriterium, men i stedet en ikke-offentliggjort»individuel standardmodel«. Påstand 1a (subsidiær til påstand 1) Klagenævnet skal konstatere, at indklagede har handlet i strid med håndhævelseslovens 2, stk. 2, ved i sin begrundelse i afslagsbrevet af 3. september 2012 til klageren at angive en begrundelse vedrørende evalueringen af klagerens tilbud i relation til underkriteriet»kvalitet«, der ikke var fuldt ud i overensstemmelse med den opstillede pointmodel for evalueringen af dette kriterium. Påstand 2 Klagenævnet skal konstatere, at indklagede har handlet i strid med principperne om ligebehandling og gennemsigtighed i udbudsdirektivets artikel 2 ved i evalueringen af tilbuddene i relation til underkriteriet»kvalitet«at have lagt vægt på forhold, der ikke fremgik af de delkriterier og vægtninger, der fremgik af udbudsbetingelserne. Påstand 3 Klagenævnet skal konstatere, at indklagede har handlet i strid med principperne om ligebehandling og gennemsigtighed i udbudsdirektivets artikel 2 ved i evalueringen af underkriteriet»kvalitet«, der vægtede 60 %, at anvende en evalueringsprocedure, der ikke sikrer tilstrækkelig kompetence og kvalitetskontrol, idet tilbuddene alene blev vurderet af én person. Påstand 4 Klagenævnet skal konstatere, at indklagede har handlet i strid med principperne om ligebehandling og gennemsigtighed i udbudsdirektivets artikel 2 ved i evalueringen af underkriteriet»kvalitet«at foretage op- eller nedrunding af den samlede gennemsnitlige karakter for delkriterierne til underkriteriet, før karakteren blev vægtet med 60 %, idet en tilsvarende op- eller nedrunding ikke skete ved underkriteriet»pris«, hvor der blev anvendt decimaler.

4 4. Påstand 5 Klagenævnet skal konstatere, at indklagede har handlet i strid med principperne om ligebehandling og gennemsigtighed i udbudsdirektivets artikel 2 ved i evalueringen af tilbuddene i relation til underkriteriet»kvalitet«at have foretaget en åbenbar urigtig bedømmelse. Påstand 6 Klagenævnet skal konstatere, at indklagede har handlet i strid med principperne om ligebehandling og gennemsigtighed i udbudsdirektivets artikel 2 ved i forbindelse med evalueringen af tilbuddene i relation til underkriteriet»pris«at tildele de laveste tilbud i de tre delaftaler 1A, 1B og 1C, maksimumpoint i relation til underkriteriet»pris«og tildele 0 point til tilbuddene med den højeste pris, der viste sig at ligge henholdsvis ca. 49 %, ca. 38 % og ca. 34 % over den laveste tilbudte pris i de tre delaftaler, idet en sådan model dels er vilkårlig og uigennemskuelig, dels er egnet til at forrykke den fastlagte vægtning mellem de fastsatte underkriterier»pris«og»kvalitet«. Påstand 7 Klagenævnet skal annullere indklagedes tildelingsbeslutning af 3. september 2012, der er gentaget den 26. oktober 2012 vedrørende rammeaftale 17.05, Bygherrerådgivning, Ydelsesområde 1, delaftale 1A, 1B og 1C. Klageren har tilkendegivet senere at ville nedlægge påstand om erstatning. Indklagede har erkendt overtrædelsen ad påstand 1a, men har i øvrigt nedlagt påstand om, at klagen ikke tages til følge. Sagens nærmere omstændigheder Udbudsbekendtgørelsen og udbudsbetingelserne I udbudsbekendtgørelsen er den udbudte tjenesteydelseskontrakt beskrevet således:»rammeaftalen er opdelt i 6 delaftaler som anført nedenfor: 1. Ydelsesområde Bygherrerådgivning i forbindelse med byggeprojekter består af:

5 5. Delaftale 1A: Bygherrerådgivning i forbindelse med byggeprojekter Region Hovedstaden. Delaftale 1B: Bygherrerådgivning i forbindelse med byggeprojekter Region Syddanmark Delaftale 1C: Bygherrerådgivning i forbindelse med byggeprojekter Region Midtjylland og Region Nordjylland 2. Ydelsesområde Bygherreherrerådgivning i forbindelse med anlægsprojekter består af: Delaftale 2A: Bygherrerådgivning i forbindelse med anlægsprojekter Region Hovedstaden og Region Sjælland Delaftale 2B: Bygherrerådgivning i forbindelse med anlægsprojekter Region Syddanmark Delaftale 2C: Bygherrerådgivning i forbindelse med anlægsprojekter Region Midtjylland og Region Nordjylland«Udbudsbekendtgørelsen indeholder endvidere oplysning om, at udbuddet angår udarbejdelse af en rammeaftale med flere aktører med et maksimum i de 6 delaftaler på i alt 42 deltagere. Kontraktens varighed er angivet til 36 måneder med mulighed for forlængelse én gang i op til 12 måneder. Der kunne afgives tilbud på en eller flere delaftaler. Ifølge udbudsbekendtgørelsens afsnit IV.2.1 og udbudsbetingelsernes afsnit 6 var tildelingskriteriet fastsat til»det økonomisk mest fordelagtige tilbud«med følgende vægtede kriterier: Kvalitet (60 %) Pris (40 %) I udbudsbetingelsernes punkt anføres det uddybende om underkriteriet»kvalitet«:»rådgiver skal for hvert af de Ydelsesområder, hvortil Rådgiver er prækvalificeret til en eller flere delaftaler, besvare casen og de tilhørende spørgsmål. Beskrivelsen af casen fremgår af bilag G. Besvarelsen af case spørgsmålene skal ske i bilag H Rådgivernes besvarelser af case spørgsmål (spørgeskema).

6 6. Til besvarelse må der maksimalt anvendes: Opgavens organisering og gennemførelse: tegn inkl. mellemrum. Økonomistyring: tegn inkl. mellemrum. Det bemærkes, at tekstfelterne i bilag H (spørgeskemaerne) er begrænset til de ovenfor nævnte tegn. Det bemærkes, at der kun er mulighed for at besvare casespørgsmål i bilag H (spørgeskema) dvs., at der ikke er mulighed for at vedhæfte yderligere dokumentation i forbindelse med besvarelse af underkriteriet Kvalitet Der skal ligeledes ikke redegøres for konkrete medarbejdere eller indsendes CV er. Såfremt Rådgiver i sin casebesvarelse vedhæfter supplerende bilag, vil disse ikke indgå i bedømmelsen. Såfremt Rådgiver ikke besvarer alle de spørgsmål tilhørende de Ydelsesområder, hvor Rådgiver er prækvalificeret til en eller flere delaftaler, vil dette afspejle sig i evalueringen af Rådgivers besvarelser. «I udbudsbetingelsernes punkt anføres det uddybende om underkriteriet»pris«:»teamprisen beregnes på baggrund af Timepriser for de 7 Rådgiverkategorier. Rådgiverkategorier er nærmere beskrevet i bilag J. Rådgiver skal oplyse en Timepris for hver af de 7 Rådgiverkategorier, og denne Timepris vil herefter være den maksimale Timepris, Rådgiver kan anvende, når Rådgiver efterfølgende beregner en samlet tilbudspris i forbindelse med besvarelse af Klientens miniudbud. Angående indekseringen i Rammeaftalens varighed af de tilbudte maksimale Timepriser henvises til bilag J. På baggrund af de oplyste Timepriser for hver af de 7 Rådgiverkategorier, vil SKI efterfølgende for hver Rådgiver beregne en sammenlignelig Teampris på følgende vis: Rådgiverkategori Vægt Tilbudt Timepris Vægtet timepris Rådgiverkategori 7 10 % P 1 P 1 x 0,10 Rådgiverkategori 6 40 % P 2 P 2 x 0,40 Rådgiverkategori 5 25 % P 3 P 3 x 0,25 Rådgiverkategori 4 15 % P 4 P 4 x 0,15 Rådgiverkategori 3 5 % P 5 P 5 x 0,05 Rådgiverkategori 2 2,5 % P 6 P 6 x 0,025 Rådgiverkategori 1 2,5 % P 7 P 7 x 0,025 Samlet Teampris

7 7. Såfremt Rådgiver i sin organisation ikke opererer med alle 7 Rådgiverkategorier, skal Rådgiver for de Rådgiverkategorier, der ikke rådes over på tidspunktet for afgivelse af tilbuddet, anføre den Timepris, som vil være gældende og som Rådgiver har pligt til at efterleve, hvis kategorien på et senere tidspunkt kommer til at eksistere i Rådgivers organisation. Såfremt Rådgiver ikke oplyser en maksimal Timepris for hver af de 7 Rådgiverkategorier, er Rådgivers samlede tilbud for delaftalen ikke konditionsmæssigt. Ved tilbudsvurdering benyttes en karakterskala fra Den nærmere fordeling af point sker på baggrund af en beregningsmodel, der fastlægges efter modtagelse af de indkomne tilbud, bl.a. under hensyntagen til spredning i pris.«om evalueringen af tilbuddene i relation til underkriteriet»kvalitet«er i udbudsbetingelsernes afsnit 6.4. indledningsvis henvist til bilag G, punkt 3. Om pointskalaen er i udbudsbetingelsernes punkt anført:»følgende punkter på pointskalaen er pejlemærker for niveauet af besvarelsen af underkriteriet Kvalitet: Point 10 Rådgivers besvarelse vurderes som værende fremragende beskrivelser, der demonstrerer udtømmende opfyldelse af ovenstående punkter 9 Rådgivers besvarelse vurderes som værende fortrinlige beskrivelser, der med enkelte undtagelser opfylder ovenstående punkter 8 Rådgivers besvarelse vurderes som værende meget tilfredsstillende beskrivelser, der med få undtagelser opfylder ovenstående punkter 7 Rådgivers besvarelser vurderes som værende tilfredsstillende beskrivelser, der i nogen grad opfylder ovenstående punkter 6 Rådgivers besvarelser vurderes som værende nogenlunde tilfredsstillende beskrivelser, der demonstrerer en vis grad af opfyldelse af ovenstående punkter 5 Rådgivers besvarelser vurderes som værende nogenlunde tilfredsstillende beskrivelser, men med en række mangler i opfyldelsen af ovenstående punkter 4 Rådgivers besvarelser vurderes som værende mindre tilfredsstillende beskrivelser, der i begrænset omfang opfylder ovenstående punkter 3 Rådgivers besvarelser vurderes som værende mindre tilfredsstillende beskrivelser, der demonstrerer en række mangler i opfyldelsen af ovenstående punkter 2 Rådgivers besvarelser vurderes som værende utilstrækkelige beskrivelser, der demonstrerer sporadisk opfyldelse af ovenstående punkter. 1 Rådgivers besvarelser vurderes som værende utilstrækkelige be-

8 8. skrivelser, der demonstrerer minimal acceptabel grad af opfyldelse af ovenstående punkter. 0 Karakteren 0 gives for den helt uacceptable besvarelse Der står endvidere i udbudsbetingelserne:» 2. Udbudsmaterialets bestanddele Ud over udbudsbekendtgørelsen består det samlede udbudsmateriale for alle delaftaler og Ydelsesområder af følgende: Bilag F Rammeaftalens anvendelsesområde Bilag G Case Bilag H Rådgiverens besvarelse af casespørgsmål Bilag J Rådgiverens priser (maksimale Timepriser) og prisindeksering. 3. Udbuddets indhold... Der påtænkes indgået Rammeaftale med 7 Rådgivningsfirmaer på hver delaftale.... Ydelsesområde Ydelsesområde 1: Delaftale Delaftale 1A: Delaftale 1B: Delaftale 1C: Anvendelsesområdet for Ydelsesområde 1 Bygherrerådgivning i forbindelse med byggeprojekter vedrører bygherrerådgivning i forbindelse med byggeprojekter, som kan omfatte nybyggeri, udvidelse, tilbygning, ombygning og/eller renovering, herunder energirenovering. Ved ydelser for bygherrerådgivning i forbindelse med byggeprojekter forstås alle bygherrerådgivningsydelser som skal udføres i forbindelse med alle typer byggeprojekter uanset byggeriets anvendelse. Ved energirenovering i forbindelse med udvidelse, tilbygning, ombygning og/eller renovering forstås f.eks. udskiftning af facader, tag, tekniske installationer m.v. Bygherrerådgivning i forbindelse med byggeprojekter omfatter rådgivning inden for byggeri som eksempelvis organisering, programmering, udbud og kontrahering, risikovurderinger, tidsplanlægning/styring og budgettering. Delaftale 2A: Ydelsesområde 2: Delaftale 2B: Delaftale 2C: Anvendelsesområdet for Ydelsesområde 2 Bygherrerådgivning i forbindelse med anlægsprojekter vedrører bygherrerådgivning i forbindelse med anlægspro-

9 9. jekter, som kan omfatte etablering af nye anlæg, udvidelse, renovering og/eller omlægning af eksisterende anlæg samt energirenovering. Ved ydelser inden for bygherrerådgivning i forbindelse med anlægsprojekter forstås alle bygherrerådgivningsydelser som skal udføres i forbindelse med alle typer anlægsprojekter uanset anlæggets funktion. Ved energirenovering i forbindelse med udvidelse, renovering og/eller omlægning af eksisterende anlæg forstås f.eks. udskiftning af pumper eller styresystemer m.v. Bygherrerådgivning i forbindelse med anlægsprojekter omfatter inden for anlæg som eksempelvis organisering, programmering, udbud og kontrahering, risikovurderinger, tidsplanlægning/styring og budgettering Evaluering og tildeling Der vil ske evaluering og tildeling for hver af de 6 delaftaler for sig (3 geografiske delaftaler pr. Ydelsesområde), det vil sige en separat tildeling for hver delaftale. «Bilag G til udbudsbetingelserne indeholder den»case«, som tilbudsgiverne skulle besvare i bilag H til udbudsbetingelserne, og som indgik i evalueringen af tilbuddene i relation til underkriteriet»kvalitet«. Casen drejede sig om bygherrerådgivning i forbindelse med et udbud af en bygningsrenoveringsopgave omfattende renovering og ombygning af eksisterende lokaler fordelt i fire bygninger med et samlet etageareal på m 2 til et fremtidigt kontorformål. Afslutningsvis er i bilagets punkt 3»Spørgsmål til casen«anført:»3.1. Opgavens organisering og gennemførelse Ved vurderingen af delkriteriet Opgavens organisering og gennemførelse vil der blive lagt vægt på, om Rådgiver er i stand til at demonstrere, hvordan Rådgiver i forbindelse med: Organisering vil allokere ressourcer til opgaven, herunder hvilke faglige kompetencer rådgivervirksomheden vil tilknytte således at der sikres relevante kompetencer for løsning af opgaven. Byggeprogram vil sikre, at byggeprogrammet lever op til de i casen beskrevne forudsætninger for opgaven, således at Klientens behov sikres bedst muligt og at den efterfølgende entreprise kan gennemføres med færrest mulige afvigelser fra byggeprogrammet.

10 10. Bygherrerådgivning i forbindelse med projektering og udførelse vil sikre den overordnede styring af byggesagen, herunder den overordnede styring af tid, således at bygningerne kan tages i brug, som angivet under Hovedtidsplan for projektet Rådgiver skal udarbejde en redegørelse for ovennævnte forhold Økonomistyring Ved vurderingen af delkriteriet Økonomistyring vil der blive lagt vægt på, om Rådgiver er i stand til at demonstrere, hvordan Rådgiver vil: Anvende et system/økonomiværktøj til løbende økonomiopfølgning således at Klienten modtager overskuelige, opdaterede oplysninger om afholdte udgifter i alle faser af opgaven. Sikre at alle relevante poster identificeres og medtages i det samlede anlægsbudget samt sikre at Klienten løbende involveres i forbindelse med ændringer i anlægsbudgettet. Rådgiver skal nedenfor udarbejde en redegørelse for ovennævnte forhold.«de modtagne tilbud Ved udløbet af fristen for afgivelse af tilbud den 3. juli 2012 havde indklagede modtaget i alt 13 tilbud pr. Delaftale, og der var i alt 15 individuelle tilbudsgivere. Klageren havde afgivet tilbud på delaftalerne 1A, 1B og 1C (og tillige delaftale 2A, 2B og 2C). Evalueringen af tilbuddene Af indklagedes evalueringsnotat»tilbudsevaluering, Bygherrerådgivning«af 4. juli 2012 fremgår, hvorledes indklagede agtede at gennemføre evalueringen af tilbuddene på hver delaftale. I evalueringsnotatet er bl.a. anført:»vurdering Tilbudsgiverne vil blive vurderet på baggrund af, hvilken samlet score de opnår i forbindelse med de opstillede underkriterier. SKI bruger i forbindelse hermed en pointskala fra 0 til 10 til at bedømme svarene på spørgsmålene i udbudsmaterialet.

11 11. Evaluering af casebeskrivelser Ved evaluering af underkriteriet Kvalitet henvises der til bilag G, punkt 3, for det ydelsesområde () der afgives tilbud på. (Herefter gengives pointskalaen fra udbudsbetingelserne punkt ) Evaluering af teampris (Herefter gengives skemaet fra udbudsbetingelsernes punkt ) Samlet evaluering Den samlede evaluering pr. tilbudsgiver sker på følgende vis: SC = (PO c x 0,6) + (PO T x 0,4) SC = Samlet score PO c = Point opnået i forbindelse med besvarelse af casespørgsmål PO T = Point opnået i forbindelse med teamprisen (beregnet på baggrund af de tilbudte maksimale timepriser pr. konsulentkategori)«indklagede gennemførte evalueringen af tilbudsgivernes case-besvarelser ved hjælp af to eksterne tekniske rådgivere, der tog sig af hver sit ydelsesområde. CV for de tekniske rådgivere er alene sendt til klagenævnet. Indklagede havde desuden til brug for evalueringen at tilbuddene udarbejdet»evalueringsmanual, Rammeaftale Bygherrerådgivning«dateret den 5. juli 2012, som den tekniske rådgiver skulle anvende i forbindelse med evalueringen, men som ikke indgik i udbudsbetingelserne. I evalueringsmanualen er bl.a. anført:»pointskala ved bedømmelse af Kvalitet Følgende punkter på pointskalaen er pejlemærker for niveauet af besvarelsen af underkriteriet Kvalitet: (Herefter gengives pointskalaen fra udbudsbetingelsernes punkt 6.4.1) Kvalitetsmæssig vurdering I forbindelse med gennemgang af de indkomne case beskrivelser skal der skrives bemærkninger til de enkelte delkriterier i forholdt til case besvarelsen. Det skal være prosa-tekst, forstået således, at det ikke er tilstrækkeligt at skrive ja/nej i de angivne felter, ligesom det er vigtigt, at kommentarer-

12 12. ne knytter sig til det specifikke delkriterium. Der må således ikke fremgå kommentarer, som ikke kan relateres til det konkrete delkriterium. Når de afsluttende/opsamlende kommentarer angives er det vigtigt at holde sig for øje, at denne begrundelse skal kunne anvendes overfor tilbudsgiveren. De opsamlende kommentarer skal derfor indeholde dels de positive elementer og dels de negative elementer i den konkrete case besvarelse. Den opsamlende kommentar skal anvendes til at redegøre for tilbuddets karakteristika og til den relative begrundelse, «I evalueringsmanualen er imidlertid tillige anført»individuelle standardbegrundelser«således:» Point: Begrundelse: #: 10 Besvarelsen af spørgsmålet vurderes som værende en fremragende beskrivelse, der er udtømmende besvarer det i casen stillede spørgsmål. Tilbudsgiver har således medtaget alle de for besvarelsen relevante forhold. 9 Besvarelsen af spørgsmålet vurderes som værende en fortræffelig beskrivelse, der med få og absolut mindre undtagelser udtømmende medtager de for besvarelsen af casen relevante forhold. 8 Bevarelsen af spørgsmålet vurderes som værende en fortrinlig besvarelse, der med enkelte og mindre undtagelser medtager de for besvarelsen af casen relevante forhold. Besvarelsen af spørgsmålet vurderes som værende meget tilfredsstillende beskrivelse, der med få undtagelser medtager de for besvarelsen A af casen relevante forhold. Besvarelsen af spørgsmålet vurderes som værende en meget tilfredsstillende beskrivelse, der med få undtagelser medtager de for besvarelsen af casen relevante forhold. Det er samtidig vurderingen, B 7 at besvarelsen overvejende behandler de relevante forhold, herunder en tydelig stillingstagen til de relevante kompetencer og de konkrete elementer i besvarelsen af casen. Besvarelsen af spørgsmålene vurderes som værende en meget tilfredsstillende besvarelse, der med få undtagelser medtager de for besvarelsen af casen relevante forhold. Det er samtidig vurderingen, C at besvarelsen overvejende behandler de relevante forhold, herunder en klar stillingstagen til de relevante kompetencer og de konkrete elementer i besvarelsen af casen Besvarelsen af spørgsmålet vurderes som værende en tilfredsstillende beskrivelse, der medtager betydelige dele af de for besvarelsen A af casen relevante forhold. 6 Besvarelsen af spørgsmålet vurderes som værende en tilfredsstillende beskrivelse, der medtager betydelige dele af de for besvarelsen af casen relevante forhold. Vi vurderer således, at besvarelsen i nogen grad behandler de relevante forhold, herunder indeholder besvarelsen en tydelig stilling til de relevante kompetencer og konkrete elementer i besvarelsen af casen B

13 Besvarelsen af spørgsmålet vurderes som værende en tilfredsstillende beskrivelse, der medtager betydelige dele af de relevante forhold ved besvarelsen af de i casen stillede spørgsmål, Vi vurderer således, at besvarelsen i nogen grad behandler de relevante forhold, herunder indeholder besvarelsen en klar stillingtagen til de relevante kompetencer og konkrete elementer i besvarelsen af casen. Besvarelsen af spørgsmålet vurderes som værende en tilfredsstillende beskrivelse, der med få undtagelser medtager de relevante forhold af det stillede spørgsmål i casen. Besvarelsen af spørgsmålet vurderes som værende en tilfredsstillende beskrivelse, der med få undtagelser medtager de relevante forhold af det stillede spørgsmål i casen. Det er i forbindelse hermed vores vurdering, at besvarelsen i nogen grad behandler de relevante forhold, herunder indeholder besvarelsen en tydelig stilling til de konkrete elementer i besvarelsen af casen Besvarelsen af spørgsmålet vurderes som værende en tilfredsstillende beskrivelse, der med få undtagelser medtager de relevante forhold af det stillede spørgsmål i casen. Det er i forbindelse hermed vores vurdering, at besvarelsen i nogen grad behandler de relevante forhold, herunder indeholder besvarelsen en klar stillingstagen til de konkrete elementer i besvarelsen af casen Besvarelsen vurderes som værende en jævnt tilfredsstillende besvarelse, der viser, at tilbudsgiver med en række mangler har forholdt sig til de for besvarelsen af casen relevante forhold. Besvarelsen vurderes som værende en jævnt tilfredsstillende besvarelse, der viser, at tilbudsgiver med en række mangler har forholdt sig til de for besvarelsen af casen relevante forhold. Det er samtidigt vores vurdering, at besvarelsen i nogen grad behandler de relevante forhold, herunder indeholder besvarelsen en klar stillingtagen til de konkrete elementer i besvarelsen af casen Besvarelsen vurderes som værende en jævnt tilfredsstillende besvarelse, der viser, at tilbudsgiver med en række mangler har forholdt sig til de for besvarelsen af casen relevante forhold. Det er samtidigt vores vurdering, at besvarelsen i nogen grad behandler de relevante forhold, herunder indeholder besvarelsen stillingtagen til de konkrete elementer i besvarelsen af casen Case besvarelsen vurderes som værende nogenlunde tilfredsstillende beskrivelser, der viser, at tilbudsgiver i et begrænset omfang har forholdt sig til de for besvarelsen af casen relevante forhold. Case besvarelsen vurderes som værende nogenlunde tilfredsstillende beskrivelser, der viser, at tilbudsgiver i et begrænset omfang har forholdt sig til de for besvarelsen af casen relevante forhold. Det er i forbindelse med vores vurdering, at besvarelsen i mindre grad behandler de relevante forhold, herunder de konkrete elementer i besvarelsen af casen Case besvarelsen vurderes som værende nogenlunde tilfredsstillende beskrivelser, der viser, at tilbudsgiver i et begrænset omfang har forholdt sig til de for besvarelsen af casen relevante forhold. Det er i forbindelse hermed vores vurdering, at besvarelsen i mindre grad behandler de relevante forhold, herunder de relevante kompetencer og konkrete elementer i besvarelsen af casen Case besvarelsen vurderes som værende mindre tilfredsstillende besvarelse, idet vi finder, at tilbudsgivers besvarelse har en række mangler i besvarelsen; således de for besvarelsen af relevante for- C A B C A B C A B C A

14 14. «2 1 0 hold kun medtaget i et begrænset omfang. Case besvarelsen vurderes som værende mindre tilfredsstillende besvarelse, idet vi finder, at tilbudsgivers besvarelse har en række mangler i besvarelsen; således de for besvarelsen af relevante forhold kun medtaget i et begrænset omfang. Det er SKI s vurdering, at besvarelsen afspejler en mindre grad af konkret stilling tagen til de relevante forhold, herunder de konkrete elementer i besvarelsen af casen Case besvarelsen vurderes som værende mindre tilfredsstillende besvarelse, idet vi finder, at tilbudsgivers besvarelse har en række mangler i besvarelsen; således de for besvarelsen af relevante forhold kun medtaget i et begrænset omfang. Det er SKI s vurdering, at besvarelsen afspejler en mindre grad af konkret stilling tagen til de relevante forhold, herunder herunder relevante kompetencer og konkrete elementer i besvarelsen af casen Case besvarelsen vurderes som værende utilstrækkelige, idet besvarelsen kun sporadisk berører de for besvarelsen af casen relevante forhold. Case besvarelsen vurderes som værende utilstrækkelige, idet besvarelsen kun minimalt berører de for besvarelsen af casen relevante forhold. B C Som erkendt af indklagede er der ikke fuld overensstemmelse mellem den terminologi, som anvendes i modellen med de»individuelle standardbegrundelser«, og den terminologi, som anvendes i modellen angivet i udbudsbetingelsernes punkt Forskellene er af klageren illustreret således:» Offentliggjort pointmodel ift. begrundelser 10 Fremragende Udtømmende 9 Fortrinlig Enkelte undtagelser 8 Meget tilfredsstillende Med få undtagelser 7 Tilfredsstillende I nogen grad 6 Nogenlunde tilfredsstillende Vis grad af 5 Nogenlunde tilfredsstillende En række mangler 4 Mindre tilfredsstillende Begrænset omfang 3 Mindre tilfredsstillende En række mangler 2 Utilstrækkelig Sporadisk Anvendt pointmodel ift. begrundelser Fremragende Udtømmende Fortræffelig Absolut mindre undtagelser Fortrinlig Enkelte og mindre undtagelser Meget tilfredsstillende Få undtagelser Tilfredsstillende Medtager betydelige dele Tilfredsstillende Få undtagelser Jævnt tilfredsstillende En række mangler Nogenlunde tilfredsstillende I begrænset omfang Mindre tilfredsstillende En række mangler

15 15. Relevante forhold er kun medtaget i begrænset omfang 1 Utilstrækkelig Minimal acceptabel grad Utilstrækkelig Sporadisk 0 Helt uacceptabel Utilstrækkelig Minimalt «I evalueringsmanualen er det endvidere anført:» Underkriterium: Opgavens organisering og gennemførelse. Delkriterier: (Herefter gengives spørgsmålene om organisering, byggeprogram og bygherrerådgivning fra bilag G, punkt 3 til udbudsbetingelserne) 1) Organisering: Angivelse af positive og negative i forhold til underkriteriet Kommentarer i nedenstående felter skal være i prosa, og det er ikke tilstrækkeligt at skrive ja/nej. Dvs. ved f.eks. relevante kompetencer anføres de kompetencer, som tilbydes. Hvilke kompetencer allokeres til opgaven? Positiv: (evt. mangler) Hvordan bidrager kompetencerne til løsning af opgaven Andet Point Individuel standard begrundelse Negativ: Positiv: Negativ: [Angivelse af hvilke karakteristika tilbuddet har] 2) Byggeprogram Angivelse af positive og negative i forhold til underkriteriet Kommentarer i nedenstående felter skal være i prosa, og det er ikke tilstrækkeligt at skrive ja/nej. Der skal skrives både positive og negative kommentarer i forhold til case besvarelsen. Konkrete forslag til indholdet af byggeprogram- Positiv: met, jf. casen som opfylder kundens behov. Negativ: Hvordan bidrager de konkrete tiltag til sikring af at Positiv: den efterfølgende entreprise kan gennemføres Negativ: Andet Point Individuel begrundelse

16 16. 3) Projektering og udførelse Konkrete forslag til styring af de projekterende rådgivere og efterfølgende entreprenør, herunder ændringer og kvalitetssikring. Hvordan sikres den overordnede styring af tiden/overholdelse af hovedtidsplanen for byggeriet Andet Point Individuel begrundelse Angivelse af positive og negative i forhold til underkriteriet Kommentarer i nedenstående felter skal være i prosa, og det er ikke tilstrækkeligt at skrive ja/nej. Der skal skrives både positive og negative kommentarer i forhold til case besvarelsen. Positiv: Negativ: Positiv: Negativ: Underkriterium: Økonomistyring Delkriterier: (Herefter gengives spørgsmålene fra bilag G, punkt 3, til udbudsbetingelserne) 1) Beskrivelse af system: Angivelse af positive og negative i forhold til underkriteriet Kommentarer i nedenstående felter skal være i prosa, og det er ikke tilstrækkeligt at skrive ja/nej. Der skal skrives både positive og negative kommentarer i forhold til casebesvarelsen. Hvordan bidrager systemet Positiv: til at sikre overskuelige oplysninger til klienten (samt Negativ: kendskab til relevante regler)? Hyppigheden og metoden Positiv: ved rapportering til Klienten Negativ: Andet Point Individuel begrundelse 2) Identifikation af relevante poster og Klientens løbende involvering ved ændringer Konkrete forslag til rele- Angivelse af positive og negative i forhold til underkriteriet Kommentarer i nedenstående felter skal være i prosa, og det er ikke tilstrækkeligt at skrive ja/nej. Der skal skrives både positive og negative kommentarer i forhold til casebesvarelsen. Positiv:

17 17. vante poster i anlægsbudgettet. Hyppigheden og metoden ved involvering af Klienten f.eks. prokura til rådgiver, løbende møder m.v. (beskrivelse af de konkrete punkter). Andet Point Individuel begrundelse Negativ: Positiv: Negativ: Samet vurdering af case besvarelse for YD1 Karakteristika Positive forhold [] [] Negative forhold [] [] Samlet point for casebesvarelsen «I det evalueringsnotat, som den tekniske rådgiver udarbejdede vedrørende evalueringen af klagerens tilbud i relation til underkriteriet»kvalitet«, er det bl.a. anført:» 1) Organisering: Angivelse af positive og negative i forhold til underkriteriet Kommentarer i nedenstående felter skal være i prosa, og det er ikke tilstrækkeligt at skrive ja/nej. Dvs. ved f.eks. relevante kompetencer anføres de kompetencer, som tilbydes. Hvilke kompetencer allokeres til opgaven? (evt. mangler) Hvordan bidrager kompetencerne til løsning af opgaven Der skal skrives både positive og negative kommentarer i forhold til case besvarelsen Positiv: Projektleder med erfaring i renoverings- og ombygningssager, risikostyring og udbudsrådgivning, ajourføring af fremdrift, tid, økonomi og kvalitet. Negativ: Kendskab til det regelsæt, der skal anvendes ved statslige opgaver er ikke nævnt fx IKT bekendtgørelsen. Positiv: Gennemgående projektleder med mange kompetencer. Vægt på samarbejdsklima og personlige egenskaber. (Af de tre valgte medarbejdere må det forventes, at der er en substitut for projektleder ved ferie mv.) Relevante fagspecialister er angivet. Negativ:

18 18. Andet Point 9 Individuel standard begrundelse Konkrete medarbejdere er tilbudt Projektleders prokura er ikke angivet eksplicit. [Angivelse af hvilke karakteristika tilbuddet har] 9 2) Byggeprogram Angivelse af positive og negative i forhold til underkriteriet Kommentarer i nedenstående felter skal være i prosa, og det er ikke tilstrækkeligt at skrive ja/nej. Der skal skrives både positive og negative kommentarer i forhold til case besvarelsen. Konkrete forslag til indholdet af byggeprogrammet, jf. casen som opfylder kundens behov. Hvordan bidrager de konkrete tiltag til sikring af at den efterfølgende entreprise kan gennemføres Positiv: Forundersøgelser om eksist. tegninger og dokumentation for bygningsmasse, forsyningskapacitet, arealforhold, resultat om forundersøgelser (skimmel, bly, asbest, PCB) og grænseflade til bygherreleverancer (AV og IT) er angivet. Udkast til funktionskrav og fordeling af funktioner i de 4 bygninger illustreres på etageplaner på baggrund af bygherrens ønske om %-andel cellekontorer og mere åbne arealer, succeskriterier, multifunktionalitet, adgang for eksterne aktører, udlejning, konference- og mødefaciliteter samt supportfunktioner. Bygherren nedsætter en/flere brugergrupper fra forskellige afdelinger. Her drøftes funktionskrav, sammenhænge, afhængigheder, der kvalificeres i dialog med medarbejderne der har viden om arbejdsgange og behov i hverdagen. Herefter fremlægges det samlede byggeprogram for bygherren med COWI s vurdering af økonomi. Negativ: Det fremgår ikke direkte at det er COWI, der under brugerinddragelsen samler op på emnerne til et endeligt byggeprogram. Bygherreleverancer kan omfatte andet end AV og IT som fx inventar og andre delleverancer. Ingen af de i casen beskrevne forudsætninger bortset fra skimmelsvamp er angivet eller hvordan klientens behov sikres. Positiv: Andet Point 5 Individuel begrundelse 5B 3) Projektering og udførelse Negativ: Ingen tiltag er beskrevet. Det foreslås, at der udbydes inden byggeprogrammet foreligger, arbejdet vil derfor næppe kunne gennemføres med færrest mulige afvigelser til byggeprogrammet. Angivelse af positive og negative i forhold til underkriteriet Kommentarer i nedenstående felter skal være i prosa,

19 19. Konkrete forslag til styring af de projekterende rådgivere og efterfølgende entreprenør, herunder ændringer og kvalitetssikring. og det er ikke tilstrækkeligt at skrive ja/nej. Der skal skrives både positive og negative kommentarer i forhold til case besvarelsen. Positiv: Der lægges vægt på korrekt overdragelse af information og byggeprogram til totalrådgiver og der holdes bygherremøder med status på fremdrift, projektafklaringer, og ændringer, kritiske forhold (risikovurdering), myndighedsforhold og økonomi samt fremdrift i udførelsesfasen. Hvordan sikres den overordnede styring af tiden/ overholdelse af hovedtidsplanen for byggeriet Negativ: Projektering: Ressourceallokering under projektering forstås som rådgiverens. Den rette ressourceallokering er det vel næppe muligt at sikre, med mindre der arbejdes efter medgået tid. Interval for bygherremøder er ikke angivet. Styringsmetode for projektafklaringer er ikke angivet. Kritiske forhold er nævnt, men ikke hvem der definerer disse. Omfang af stikprøvekontrol af rådgiverens kvalitetssikring er ikke angivet. Udførelse: Ressourceallokering er det vel næppe muligt at sikre, med mindre der arbejdes efter medgået tid. Interval for bygherremøder er ikke angivet. Projektafklaringer og risikovurderinger burde være afklaret inden udbud af entreprisen. Omfang/metode ifm. entreprenørens egenkontrol og kvalitetssikring er ikke angivet. Positiv: At tidsplanen synes stram er angivet indledningsvist. Der etableres tidsplan for alle aktiviteter inkl. planer for brugerinddragelse, forundersøgelser og bygherregodkendelser. (beskrevet under ressourceallokering) Negativ: Egentlig styring af tiden er ikke angivet, herunder registreringer og korrigerede handlinger. Konkrete forslag til tidsstyring er ikke angivet. Andet Point 4 Individuel begrundelse 4B 1) Beskrivelse af system: Angivelse af positive og negative i forhold til underkriteriet Kommentarer i nedenstående felter skal være i prosa, og det er ikke tilstrækkeligt at skrive ja/nej. Der skal skrives både positive og negative kommentarer i forhold til casebesvarelsen. Hvordan bidrager systemet til at sikre overskuelige oplysninger til klien- Positiv: Systemet angiver: Godkendt budget, forbrugt (menes vel anvisning), for-

20 20. ten (samt kendskab til relevante regler)? Hyppigheden og metoden ved rapportering til Klienten Andet Point 2 Individuel begrundelse 2B ventet restforbrug (menes budget minus anvisning eller en konkret vurdering er uklart), forventet totalforbrug, afvigelsesrapport, fremdrift, ændringer og risikohåndtering ift. sidste økonomirapport, indgåede claims (menes vel disponeringer) og status. Der anvendes successiv kalkulation. Ved faseskift samles op inkl. bygherregodkendelse før næste fase igangsættes. Negativ: Økonomistyringssystemet er ikke egentlig beskrevet, blot at det findes og er et COWI har udarbejdet. Det fremgår ikke, om det kan anvendes ifm. krav jf. bekendtgørelse om gennemførelse af statslige byggesager (Byggesagsrapporten) Det fremgår ikke, at der er krav om elektronisk fakturering eller at cirkulære om kunstnerisk udsmykning er gældende. Positiv: Økonomirapporter gennemgås månedligt på bygherremøder. Identificerer og vurderer desuden løbende risikoelementer samt drifts- og totaløkonomi og udarbejder prioriteret liste med delelementer, der kan til- og frakøbes. Negativ: Bygherrens involvering i risikoelementer er ikke beskrevet. Bygherrens involvering i liste med til- og frakøb er ikke beskrevet eller det tidsmæssige aspekt således, at bygherren kan træffe beslutninger i god tid. Det fremgår ikke, om der arbejdes med vurdering af mulige kommende udgifter og dermed en vurdering af worst case. 2) identifikation af relevante poster og Klientens løbende involvering ved ændringer Konkrete forslag til relevante poster i anlægsbudgettet. Angivelse af positive og negative i forhold til underkriteriet Kommentarer i nedenstående felter skal være i prosa, og det er ikke tilstrækkeligt at skrive ja/nej. Der skal skrives både positive og negative kommentarer i forhold til case besvarelsen. Positiv: Baseres på bygherrens beregninger, fra referencebyggeri og COWI s omfattende prisdatabase. Analyse af bygningernes tilstand, arealer, og grænseflader til bygherreleverancer, tilgængelighed, energioptimering og forundersøgelser vedr. skimmelsvamp. Opdeles i en håndværkmæssig del og en administrativ del. Rådighedsbeløb fordeles på alle poster ift. aktuelle riskoprofiler. Negativ:

21 21. Hyppigheden og metoden ved involvering af Klienten f.eks. prokura til rådgiver, løbende møder m.v. (beskrivelse af de konkrete punkter). Andet Point 2 Individuel begrundelse 2C Byggesagsrapportens opdeling skal følges. Cirkulære om kunstnerisk udsmykning ikke nævnt. Rådighedsbeløb fordeles på alle poster. Dette forudsættes, at der hermed menes uforudseelige udgifter, angives indledningsvist til %. Dette er i strid med Byggesagsrapporten, hvor UF er limiteret iht. opgavetype (Ombygning/nybygning/totalentreprise) og må aldrig andrage så stort et beløb. Ved bygherrens beregninger menes vel budgetposter, såfremt bygherren har opdelt budgetter i poster. Posterne identificeres også efter COWI s omfattende prisdatabase. Det synes umiddelbart noget uoverskuelig, med mindre der kan udtrækkes nogle checklister eller lignende. Positiv: Negativ: Håndtering af ændringer ikke beskrevet, bortset fra, at der etableres ændringslog. Under udførelsen har entreprenøren ansvaret for entrepriseøkonomien. Dvs. hverken rådgiver eller COWI fører et egentligt anvisningsredskab herfor/kontrol af entreprenøren. Samlet vurdering af case besvarelse for YD1 Karakteristika Positive forhold Projektleder med stor erfaring. [] [] Negative forhold [] Samlet point for casebesvarelsen «Der afholdes bygherremøder med status på fremdrift, projektafklaringer, -ændringer, kritiske forhold mv. Konkrete medarbejdere er angivet. Det forudsættes dog at disse er repræsentative for de medarbejdere, der allokeres. Projektleders prokura er ikke angivet eksplicit. Det fremgår ingen steder, om COWI kender det regelsæt, der regulerer en statslig byggesag. For byggeprogrammet er stor set ingen af de i casen beskrevne forudsætninger angivet eller hvordan klientens behov sikres. Bygherremøder er angivet, men styringen af de enkelte emner er ikke beskrevet. Styring af tidsplanen er ikke angivet. Økonomistyring meget overordnet beskrevet, bygherrens involvering eller håndtering af ændringer er ikke beskrevet = 4,4

22 22. Gennemsnittet af de tildelte point på 4,4 point blev nedrundet til 4 point. Klageren havde også afgivet tilbud vedrørende Ydelsesområde 2. Den tekniske rådgiver, som evaluerede de indkomne tilbud vedrørende Ydelsesområde 2, evaluerede klagerens tilbud i relation til underkriteriet»kvalitet«således:» Underkriterium : Opgavens organisering og gennemførelse. 1) Organisering: Angivelse af positive og negative i forhold til underkriteriet Hvilke kompetencer allokeres til opgaven? (evt. mangler) Hvordan bidrager kompetencerne til løsning af opgaven Andet Point 9 Individuel standard begrundelse Positiv: Negativ: Positiv: Negativ: God beskrivelse af organisering og samspil med klienten. Tilbudsgiver udviser stort kendskab til løsning af casen. 2) Byggeprogram Angivelse af positive og negative i forhold til underkriteriet Konkrete forslag til indholdet Positiv: af byggeprogrammet, jf. casen som opfylder kundens behov. Hvordan bidrager de konkrete tiltag til sikring af at den efterfølgende entreprise kan gennemføres Negativ: Positiv: Negativ: Andet Point 8 Individuel begrundelse Generelt set et uddybende forslag. 3) Projektering og udførelse Angivelse af positive og negative i forhold til underkriteriet Konkrete forslag til styring af Positiv: de projekterende rådgivere og efterfølgende entreprenør, herunder ændringer og kvalitetssikring. Negativ: Hvordan sikres den overordnede styring af tiden/over- Positiv: holdelse af hovedtidsplanen for byggeriet Negativ: Andet

23 23. Point Individuel begrundelse 7A Fin beskrivelse, dog med lidt mangler vedr. styring af hovedtidsplanen. Underkriterium: Økonomistyring 1) Beskrivelse af system: Angivelse af positive og negative i forhold til underkriteriet Hvordan bidrager systemet til Positiv: at sikre overskuelige oplysninger til klienten (samt kendskab Negativ: til relevante regler)? Hyppigheden og metoden ved Positiv: rapportering til Klienten Negativ: Andet Point 8 Individuel begrundelse 2) identifikation af relevante poster og Klientens løbende involvering ved ændringer Konkrete forslag til relevante poster i anlægsbudgettet. Hyppigheden og metoden ved involvering af Klienten f.eks. prokura til rådgiver, løbende møder m.v. (beskrivelse af de konkrete punkter). Andet Point 8 Individuel begrundelse Tilbudsgiver udviser fint overblik over anvendelsen af økonomistyringssystem. Angivelse af positive og negative i forhold til underkriteriet Positiv: Negativ: Positiv: Negativ: Samet vurdering af case besvarelse for YD2 Karakteristika Positive forhold Tilbudsgiver udviser overblik over elementer i en anlægsopgave, men det fremgår ikke tydeligt i hvilket omfang klienten involveres og hvor ofte. Negative forhold Samlet point for casebesvarelsen 8 (8,0) «Da klagerens case-besvarelser angående delkriteriet»økonomistyring«til underkriterium»kvalitet«vedrørende Ydelsesområde 1 og Ydelsesområde 2 havde opnået henholdsvis 2 og 8 point, foranledigede indklagede, at den

24 24. tekniske rådgiver, der evaluerede ydelsesområde 2, tillige vurderede klagerens tilbud vedrørende ydelsesområde 1. Den tekniske rådgiver, der havde evalueret ydelsesområde 1, evaluerede ligeledes tillige klagerens tilbud vedrørende ydelsesområde 2. Disse evalueringer gav efter det oplyste ikke indklagede anledning til at justere de point, som klagerens besvarelser var blevet tildelt. I indklagedes indstillingsnotat er det bl.a. anført:»5.1. Evaluering af det objektive kriterium kvalitet Ved evalueringen af casebesvarelserne er følgende pointskala anvendt. Gældende for pointene 2 7 er der 3 individuelle standardbegrundelser, og i hvert tilfælde er der valgt én som grundlag for den orientering tilbudsgiver modtager. (Herefter gengives pointskalaen»individuelle standardbegrundelser«fra evalueringsmanualen) Det skal bemærkes, at SKI i forbindelse med evalueringen af casebesvarelserne har anvendt hele skalaen som angivet oven for grundet en stor spredning i casebesvarelsernes dybde Evaluering af det objektive kriterium pris Ved tilbudsvurdering benyttes en karakterskala fra Pointmodellen, der danner grundlag for tildeling af point til tilbudsgiverne ifm. underkriteriet pris, er konstrueret således, at tilbudsgiver med laveste teampris tildeles 10 point, og tilbudsgiver med højeste teampris tildeles 0 point. Den lineære funktion mellem disse to punkter anvendes til beregning af point som øvrige tilbudsgivere skal tildeles. (Herefter illustreres beskrivelsen grafisk)«tildelingsbeslutningen Ved af 3. september 2012 meddelte indklagede, at klagerens tilbud ikke var fundet konkurrencedygtigt i relation til tildelingskriteriet»det økonomisk mest fordelagtige tilbud«, og at klageren derfor ikke var blandt de virksomheder, der ville blive tildelt kontrakt efter udløb af standstillperioden. Om evalueringen af klagerens tilbud i relation til underkriteriet»kvalitet«anføres i en:

25 25.»Evaluering af underkriteriet Kvalitet Følgende punkter på pointskalaen er pejlemærker for niveauet af tilbudsevalueringen af besvarelsen af case spørgsmålene, jf. i øvrigt udbudsbetingelsernes punkt 6.3. (Herefter gengives pointskalaen fra udbudsbetingelsernes punkt 6.4.1) I forhold til underkriteriet Kvalitet er Deres case besvarelse af casen for ydelsesområde 1 evalueret som følger: Ved vurderingen af delkriteriet Opgavens organisering og gennemførelse vil der blive lagt vægt på, om Rådgiver er i stand til at demonstrere, hvordan Rådgiver i forbindelse med: Organisering vil allokere ressourcer til opgaven, herunder hvilke faglige kompetencer rådgivervirksomheden vil tilknytte således at der sikres relevante kompetencer for løsning af opgaven. Besvarelsen af spørgsmålet vurderes som værende en fortræffelig beskrivelse, der med få og absolut mindre undtagelser udtømmende medtager de for besvarelsen af casen relevante forhold. Byggeprogram vil sikre, at byggeprogrammet lever op til de i casen beskrevne forudsætninger for opgaven, således at Klientens behov sikres bedst muligt og at den efterfølgende entreprise kan gennemføres med færrest mulige afvigelser fra byggeprogrammet. Bygherrerådgivning i forbindelse med projektering og udførelse vil sikre at den overordnede styring af byggesagen, herunder den overordnede styring af tid, således at bygningerne kan tages i brug som angivet under Hovedtidsplan for projektet. Bevarelsen af spørgsmålet vurderes som værende en tilfredsstillende beskrivelse, der med få undtagelser medtager de relevante forhold af det stillede spørgsmål i casen. Det er i forbindelse hermed vores vurdering, at besvarelsen i nogen grad behandler de relevante forhold, herunder indeholder besvarelsen en tydelig stilling til de konkrete elementer i besvarelsen af casen Besvarelsen vurderes som jævnt tilfredsstillende besvarelse, der viser, at tilbudsgiver med en række mangler har forholdt sig til de for besvarelsen af casen relevante forhold. Det er samtidigt vores vurdering, at besvarelsen i nogen grad behandler de relevante forhold, herunder indeholder besvarelsen en klar stillingtagen til de konkrete elementer i besvarelsen af casen Ved vurderingen af delkriteriet Økonomistyring vil der blive lagt vægt på, om Rådgiver er i stand til at demonstrere, hvordan Rådgiver vil: Anvende et system/økonomiværktøj til Case besvarelsen vurderes som værende løbende økonomiopfølgning således at mindre tilfredsstillende besvarelse, idet Klienten modtager overskuelige, opdaterede oplysninger om afholdte udgifter en række mangler i besvarelsen; således vi finder, at tilbudsgivers besvarelse har i alle faser af opgaven. de for besvarelsen relevante forhold kun medtaget i et begrænset omfang. Det er SKI s vurdering, at besvarelsen afspejler en mindre grad af konkret stilling tagen til de relevante forhold, herunder de kon-

26 26. Sikre at alle relevante poster identificeres og medtages i det samlede anlægsbudget samt sikre at Klienten løbende involveres i forbindelse med ændringer i anlægsbudgettet. krete elementer i besvarelsen af casen Case besvarelsen vurderes som værende mindre tilfredsstillende besvarelse, idet vi finder, at tilbudsgivers besvarelse har en række mangler i besvarelsen; således de for besvarelsen relevante forhold kun medtaget i et begrænset omfang. Det er SKI s vurdering, at besvarelsen afspejler en mindre grad af konkret stilling tagen til de relevante forhold, herunder de relevante kompetencer og konkrete elementer i besvarelsen af casen Evalueringen af Deres tilbud i forhold til underkriteriet Kvalitet har jf. ovennævnte beskrivelse medført, at Deres tilbud har fået 4 point, svarende til Rådgivers besvarelser vurderes som værende mindre tilfredsstillende beskrivelser, der i begrænset omfang opfylder ovenstående punkter. «Indklagede anførte yderligere i sin begrundelse til klageren om, hvorfor klageren ikke var blandt de virksomheder, med hvem der ville blive indgået kontrakt:»delaftale 1A: Det vurderes, at jeres besvarelse af spørgsmålene vedrørende»organisering«og»økonomistyring«er på niveau med tilbud # 7. I forhold til tilbud # 7 fremgår det ikke direkte af jeres besvarelse af spørgsmålet vedrørende»byggeprogrammet«, hvorledes byggeprogrammet lever op til de i casen beskrevne forudsætninger for opgaven, idet besvarelsen, bortset fra skimmelsvamp, ikke tager hensyn til, hvorledes klientens behov sikres bedst muligt. Det vurderes på den baggrund, at besvarelsen er overordnet beskrevet. Jeres besvarelse af delkriteriet»bygherrerådgivning i forbindelse med projektering og udførelse«ses ikke i tilstrækkelig grad at beskrive hvorledes den overordnede styring af byggesagen sikres. Det bemærkes positivt, at kritiske forhold er nævnt, men besvarelsen vurderes ikke at beskrive, hvorledes de kritiske forhold defineres, ligesom egentlig styring af tiden, herunder registreringer og korrigerende handlinger ikke vurderes at være tilstrækkelig beskrevet. Delaftale 1B og 1C: For besvarelsen af»organisering«har jeres besvarelse opnået en højre vurdering end tilbud # 7. Det bemærkes positivt, at besvarelsen udviser god forståelse for casens sammensætning og klientens behov for bemanding, ligesom besvarelsen fint forholder sig til be-

Udbudsbetingelser. Rammeaftale 17.05 Bygherrerådgivning

Udbudsbetingelser. Rammeaftale 17.05 Bygherrerådgivning Udbudsbetingelser Rammeaftale 17.05 Bygherrerådgivning Indholdsfortegnelse 1. Den ordregivende myndighed... 3 2. Udbudsmaterialets bestanddele... 4 3. Udbuddets indhold... 5 4. Tidsplan for udbudsforretningen...

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026753

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026753 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026753 (Kirsten Thorup, Pernille Hollerup) 4. juni 2012 K E N D E L S E Kuben Management (advokat Tina Braad, Aarhus) mod Statens og Kommunernes Indkøbsservice A/S (selv

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020204 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 12. februar 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020204 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 12. februar 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020204 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 12. februar 2010 K E N D E L S E Nøhr & Sigsgaard Arkitektfirma A/S mod Direktoratet for Kriminalforsorgen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024620 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Kaj Kjærsgaard) 23. april 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024620 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Kaj Kjærsgaard) 23. april 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024620 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Kaj Kjærsgaard) 23. april 2012 K E N D E L S E Forenede Service A/S (selv) mod Egedal Kommune (advokat Andreas Christensen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud

Klagenævnet for Udbud Klagenævnet for Udbud J.nr.:2010-0023440 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Niels Sørensen) 27. juni 2011 K E N D E L S E Hotel Maritime ApS (selv) mod Økonimistyrelsen (Kammeradvokaten ved advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-8415 (Kirsten Thorup) 21. januar 2015

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-8415 (Kirsten Thorup) 21. januar 2015 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-8415 (Kirsten Thorup) 21. januar 2015 K E N D E L S E Kinnarps A/S (advokat Torkil Høg, København) mod Sjælland (advokat Tina Braad, Aarhus) Ved udbudsbekendtgørelse nr.

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033163 (Poul Holm, Erik Bøgward Christiansen) 10. juni 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033163 (Poul Holm, Erik Bøgward Christiansen) 10. juni 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033163 (Poul Holm, Erik Bøgward Christiansen) 10. juni 2013 K E N D E L S E Berotech A/S (advokat Tina Braad, Aarhus) mod Provas Haderslev Spildevand A/S (advokat Lars

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023282 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Niels Sørensen) 23. juni 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023282 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Niels Sørensen) 23. juni 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023282 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Niels Sørensen) 23. juni 2011 K E N D E L S E Best Western Hotel Prinds Frederik A/S (selv) mod Økonimistyrelsen (Kammeradvokaten

Læs mere

Udbudsbetingelser. Rammeaftale 17.05 Bygherrerådgivning i forbindelse med byggeprojekter

Udbudsbetingelser. Rammeaftale 17.05 Bygherrerådgivning i forbindelse med byggeprojekter Udbudsbetingelser Rammeaftale 17.05 Bygherrerådgivning i forbindelse med byggeprojekter Indholdsfortegnelse 1. Den ordregivende myndighed... 3 2. Udbudsmaterialets bestanddele... 4 3. Udbuddets indhold...

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025209 (Poul Holm, Trine H. Garde) 24. juli 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025209 (Poul Holm, Trine H. Garde) 24. juli 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025209 (Poul Holm, Trine H. Garde) 24. juli 2012 K E N D E L S E cbrain A/S (selv) mod Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling (Kammeradvokaten ved advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022945 (Kirsten Thorup, Kent Petersen, Melitta Keldebæk) 19. november 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022945 (Kirsten Thorup, Kent Petersen, Melitta Keldebæk) 19. november 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022945 (Kirsten Thorup, Kent Petersen, Melitta Keldebæk) 19. november 2010 K E N D E L S E ISS Facility Services A/S (advokat Mette Willemoe Wang, København) mod Skive

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024546 (Kirsten Thorup) 3. august 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024546 (Kirsten Thorup) 3. august 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024546 (Kirsten Thorup) 3. august 2011 K E N D E L S E Isoplus Fjernvarmeteknik A/S (advokat Michael Baruah, Kolding) mod Guldborgsund Varme A/S (advokat Andreas Christensen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021892 (Niels Feilberg Jørgensen, Niels Sørensen, Jørgen Egholm) 26. oktober 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021892 (Niels Feilberg Jørgensen, Niels Sørensen, Jørgen Egholm) 26. oktober 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021892 (Niels Feilberg Jørgensen, Niels Sørensen, Jørgen Egholm) 26. oktober 2010 K E N D E L S E Hounisens Laboratorieudstyr A/S (advokat Niels Lomborg, Århus) mod Region

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Niels Sørensen) 9. juli 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Niels Sørensen) 9. juli 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016028 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Niels Sørensen) 9. juli 2008 K E N D E L S E Informi GIS A/S (advokat Vagn Blindkilde, København) mod Kulturarvsstyrelsen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024431 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Lars Tolstrup) 4. november 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024431 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Lars Tolstrup) 4. november 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024431 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Lars Tolstrup) 4. november 2011 K E N D E L S E Telenor A/S (selv) mod Region Nordjylland (advokat Tina Braad, Aarhus) Ved

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022788 (Michael Ellehauge, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 30. maj 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022788 (Michael Ellehauge, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 30. maj 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022788 (Michael Ellehauge, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 30. maj 2011 K E N D E L S E Konsortiet Rosendahls, Schultz Grafisk A/S og Rosendahls A/S print-design-media

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0026086 (Kirsten Thorup, Trine Heidemann Garde) 7. juni 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0026086 (Kirsten Thorup, Trine Heidemann Garde) 7. juni 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0026086 (Kirsten Thorup, Trine Heidemann Garde) 7. juni 2012 K E N D E L S E Dubex A/S (cand. merc. jur. Peter Dann Jørgensen, København) mod Danske Spil A/S (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022258 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Melitta Keldebæk) 14. april 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022258 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Melitta Keldebæk) 14. april 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022258 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Melitta Keldebæk) 14. april 2011 K E N D E L S E Axiell Bibliotek A/S (advokat Rikke Søgaard Berth, Hellerup) mod Aalborg kommune,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022557 (Michael Kistrup, Jørgen Egholm, Thomas Grønkær) 27. januar 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022557 (Michael Kistrup, Jørgen Egholm, Thomas Grønkær) 27. januar 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022557 (Michael Kistrup, Jørgen Egholm, Thomas Grønkær) 27. januar 2011 K E N D E L S E Skandinavisk Parykcenter ApS (advokat David Frølich, København) mod 1. Hillerød

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025720 (Niels Feilberg Jørgensen, Lars Peter Tolstrup) 9. oktober 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025720 (Niels Feilberg Jørgensen, Lars Peter Tolstrup) 9. oktober 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025720 (Niels Feilberg Jørgensen, Lars Peter Tolstrup) 9. oktober 2012 K E N D E L S E Krüger A/S (advokat John Adamsen, Surrey, England) mod Sorø Vand A/S (advokat Martin

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-10258 (Kirsten Thorup) 7. januar 2015

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-10258 (Kirsten Thorup) 7. januar 2015 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-10258 (Kirsten Thorup) 7. januar 2015 K E N D E L S E Rengoering.com A/S (advokat Jesper Køppen Mieritz, Køge) mod Ringsted Kommune (cand. merc. jur. Peter Dann Jørgensen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-032327 (N. Feilberg Jørgensen, Trine Heidemann Garde) 18. januar 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-032327 (N. Feilberg Jørgensen, Trine Heidemann Garde) 18. januar 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-032327 (N. Feilberg Jørgensen, Trine Heidemann Garde) 18. januar 2013 K E N D E L S E Pedersen & Nielsen Automobilforretning A/S (advokat Torsten Viborg Pedersen, Randers)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025378 (Kirsten Thorup) 24. januar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025378 (Kirsten Thorup) 24. januar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025378 (Kirsten Thorup) 24. januar 2012 Dansk Scanning A/S (selv) mod Helsingør Kommune (selv) Ved udbudsbekendtgørelse nr. 2011/S 131-217701 af 7. juli 2011 udbød indklagede,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024946 (Katja Høegh, Jørgen Egholm) 6. marts 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024946 (Katja Høegh, Jørgen Egholm) 6. marts 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024946 (Katja Høegh, Jørgen Egholm) 6. marts 2012 K E N D E L S E RenoNorden A/S (advokat René Offersen, v/advokat Torkil Høg København) mod Skive Kommune (Skive Renovation

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023305 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Niels Sørensen) 24. juni 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023305 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Niels Sørensen) 24. juni 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023305 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Niels Sørensen) 24. juni 2011 K E N D E L S E Hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers A/S (advokat Kenneth Gudmundsson, Kastrup)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01369 (Michael Ellehauge) 22. september 2017

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01369 (Michael Ellehauge) 22. september 2017 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01369 (Michael Ellehauge) 22. september 2017 K E N D E L S E Simonsen & Weel A/S (cand.jur. Martin Stæhr, Kgs. Lyngby) mod Region Midtjylland (advokat Tina Braad, Aarhus)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014007 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Thomas Facklamm Jensen) 18. januar 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014007 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Thomas Facklamm Jensen) 18. januar 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014007 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Thomas Facklamm Jensen) 18. januar 2008 K E N D E L S E Eurofins Miljø A/S (advokat Henrik Holtse, Århus) mod Aalborg Kommune (advokat

Læs mere

Udbudsbetingelser. Rammeaftale 17.09 Arkitektydelser 2

Udbudsbetingelser. Rammeaftale 17.09 Arkitektydelser 2 Udbudsbetingelser Rammeaftale 17.09 Arkitektydelser 2 Indholdsfortegnelse 1. Den ordregivende myndighed... 3 2. Udbudsmaterialets bestanddele... 4 3. Udbuddets indhold... 5 4. Tidsplan for udbudsforretningen...

Læs mere

Udbudsbetingelser. Rammeaftale 17.08 Rådgivende ingeniørydelser 2

Udbudsbetingelser. Rammeaftale 17.08 Rådgivende ingeniørydelser 2 Udbudsbetingelser Rammeaftale 17.08 Rådgivende ingeniørydelser 2 Indholdsfortegnelse 1. Den ordregivende myndighed... 3 2. Udbudsmaterialets bestanddele... 4 3. Udbuddets indhold... 5 4. Tidsplan for udbudsforretningen...

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023254 (Erik P. Bentzen, Thomas Grønkær, Allan Åge Christensen) 24. august 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023254 (Erik P. Bentzen, Thomas Grønkær, Allan Åge Christensen) 24. august 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023254 (Erik P. Bentzen, Thomas Grønkær, Allan Åge Christensen) 24. august 2011 K E N D E L S E Kongsvang Rengøringsservice A/S (advokat Per Q. Ovesen, Aarhus) mod Skive

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0018451 (Michael Ellehauge, Gorm K. Elikofer, Niels Henriksen) 10. juli 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0018451 (Michael Ellehauge, Gorm K. Elikofer, Niels Henriksen) 10. juli 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0018451 (Michael Ellehauge, Gorm K. Elikofer, Niels Henriksen) 10. juli 2009 K E N D E L S E NCC Construction Danmark A/S (advokat Holger Schöer, Århus) mod Billund Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033162 (Kirsten Thorup) 20. december 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033162 (Kirsten Thorup) 20. december 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033162 (Kirsten Thorup) 20. december 2012 K E N D E L S E Joca A/S (Steen Jensen, Fredericia) mod Rødovre Kommune (advokat Anders Birkelund Nielsen, København) Ved udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023266 (Søren Holm Seerup, Vibeke Steenberg, Niels Henriksen) 20. december 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023266 (Søren Holm Seerup, Vibeke Steenberg, Niels Henriksen) 20. december 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023266 (Søren Holm Seerup, Vibeke Steenberg, Niels Henriksen) 20. december 2011 K E N D E L S E Tabulex ApS (advokat Jesper Fabricius, København) mod Odense Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 01-183.699 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Michael Jacobsen) 2. april 2002

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 01-183.699 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Michael Jacobsen) 2. april 2002 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 01-183.699 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Michael Jacobsen) 2. april 2002 K E N D E L S E ISS Danmark A/S (advokat Henning Aasmul-Olsen, København) mod H:S Rigshospitalet

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024983 (Kirsten Thorup, Melitta Keldebæk) 9. november 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024983 (Kirsten Thorup, Melitta Keldebæk) 9. november 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024983 (Kirsten Thorup, Melitta Keldebæk) 9. november 2011 K E N D E L S E Landsorganisationen i Danmark (selv) mod Københavns Universitet (advokat Kurt Bardeleben, København)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024913 (Kirsten Thorup, Michael Jacobsen, Pernille Hollerup) 5. oktober 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024913 (Kirsten Thorup, Michael Jacobsen, Pernille Hollerup) 5. oktober 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024913 (Kirsten Thorup, Michael Jacobsen, Pernille Hollerup) 5. oktober 2011 K E N D E L S E Køge Taxa mod Køge Kommune (advokat Povl Nick Bronstein, København) Ved udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0010866 (Kirsten Thorup, Jørgen Egholm, Gorm Kildahl Elikofer) 6. juni 2007

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0010866 (Kirsten Thorup, Jørgen Egholm, Gorm Kildahl Elikofer) 6. juni 2007 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0010866 (Kirsten Thorup, Jørgen Egholm, Gorm Kildahl Elikofer) 6. juni 2007 K E N D E L S E Rengøringsgrossisten ved Erik Mortensen (advokat H.P.Grønborg-Pedersen, Skive)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020782 (Kirsten Thorup, Thomas Grønkær, Lars Tolstrup) 28. maj 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020782 (Kirsten Thorup, Thomas Grønkær, Lars Tolstrup) 28. maj 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020782 (Kirsten Thorup, Thomas Grønkær, Lars Tolstrup) 28. maj 2010 K E N D E L S E Clear Channel Danmark A/S (advokat Dan Terkildsen, København) mod Odense Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024823 (Michael Ellehauge, Helle Bøjen Larsen, Allan Åge Christensen)

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024823 (Michael Ellehauge, Helle Bøjen Larsen, Allan Åge Christensen) Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024823 (Michael Ellehauge, Helle Bøjen Larsen, Allan Åge Christensen) 3. oktober 2011 K E N D E L S E ØGT ApS Økologisk Grønne Torv (selv) mod Ishøj Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Lars Tolstrup) 29. november 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Lars Tolstrup) 29. november 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022255 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Lars Tolstrup) 29. november 2010 K E N D E L S E HMN A/S (selv) mod K-17 Indkøbsfællesskabet (advokat Peter Lund Meyer, København)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0037546 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen) 26. juni 2014

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0037546 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen) 26. juni 2014 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0037546 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen) 26. juni 2014 K E N D E L S E AV Form A/S (advokat Torkil Høg, København) mod Kalundborg Kommune (advokat Michael Lund Nørgaard,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-6679 (Michael Ellehauge, Pernille Hollerup) 7. december 2015

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-6679 (Michael Ellehauge, Pernille Hollerup) 7. december 2015 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-6679 (Michael Ellehauge, Pernille Hollerup) 7. december 2015 K E N D E L S E IBM Danmark ApS (advokat Martin Stæhr, Hellerup) mod Aarhus Kommune (cand.merc.jur. Peter

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013949 (Kirsten Thorup, Michael Jacobsen, Vibeke Steenberg) 16. oktober 2007

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013949 (Kirsten Thorup, Michael Jacobsen, Vibeke Steenberg) 16. oktober 2007 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013949 (Kirsten Thorup, Michael Jacobsen, Vibeke Steenberg) 16. oktober 2007 K E N D E L S E Kuwait Petroleum A/S (advokat Gitte Holtsø, København) mod Sønderborg Kommune

Læs mere

Evalueringsmodeller. v/ Peter Dann Jørgensen, Partner

Evalueringsmodeller. v/ Peter Dann Jørgensen, Partner Evalueringsmodeller v/ Peter Dann Jørgensen, Partner Den 21. juni 2016 Evalueringsmetode og tildelingskriteriet Evalueringsmetoden sker med udgangspunkt i tildelingskriteriet; "Det økonomisk mest fordelagtige

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026813 (Poul Holm) 13. september 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026813 (Poul Holm) 13. september 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026813 (Poul Holm) 13. september 2012 K E N D E L S E Kardex Danmark AB (advokat Jens Peter Henriksen, Odense) mod Region Syddanmark, (advokat Tina Braad, Aarhus) Ved

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019364 (Niels Feilberg Jørgensen, Knud Erik Busk, Jørgen Egholm) 8. december 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019364 (Niels Feilberg Jørgensen, Knud Erik Busk, Jørgen Egholm) 8. december 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019364 (Niels Feilberg Jørgensen, Knud Erik Busk, Jørgen Egholm) 8. december 2009 K E N D E L S E Ricoh Danmark A/S (advokat Troels Wenzel Østergaard, Lyngby) mod Statens

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032537 (Poul Holm, Henrik Fausing) 9. januar 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032537 (Poul Holm, Henrik Fausing) 9. januar 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032537 (Poul Holm, Henrik Fausing) 9. januar 2013 K E N D E L S E Yding Gruppen A/S (advokat Jesper Håkonsson, Horsens) mod Aarhus Kommune (advokat Christian Nielsen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032239 (Kirsten Thorup, Pernille Hollerup) 16. april 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032239 (Kirsten Thorup, Pernille Hollerup) 16. april 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032239 (Kirsten Thorup, Pernille Hollerup) 16. april 2013 K E N D E L S E LiteCom A/S og Thomas Kristensen ApS (advokat Peter Lund Meyer, København) mod Danmarks Radio

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022534 (Søren Holm Seerup, Michael Jacobsen, Melitta Keldebæk) 8. marts 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022534 (Søren Holm Seerup, Michael Jacobsen, Melitta Keldebæk) 8. marts 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022534 (Søren Holm Seerup, Michael Jacobsen, Melitta Keldebæk) 8. marts 2011 K E N D E L S E HSS Engineering ApS med konsortium (advokat Henrik Holtse, Aarhus) mod Beredskabsstyrelsen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Carsten Haubek, Kaj Kjærsgaard, Niels Henriksen) 19. december 2005

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Carsten Haubek, Kaj Kjærsgaard, Niels Henriksen) 19. december 2005 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2005-0003146 (Carsten Haubek, Kaj Kjærsgaard, Niels Henriksen) 19. december 2005 K E N D E L S E Kirkebjerg A/S (selv) mod Hovedstadens Sygehusfælleskab (selv) Ved udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0015784 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Trine H. Garde) 10. april 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0015784 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Trine H. Garde) 10. april 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0015784 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Trine H. Garde) 10. april 2008 MT Højgaard A/S (advokat Tina Braad, Århus) mod K E N D E L S E 1. Slots- og Ejendomsstyrelsen 2. Helsingør

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022898 (Søren Holm Serup, Niels Sørensen, Thomas Grønkjær) 15. november 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022898 (Søren Holm Serup, Niels Sørensen, Thomas Grønkjær) 15. november 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022898 (Søren Holm Serup, Niels Sørensen, Thomas Grønkjær) 15. november 2011 K E N D E L S E W. Lynggaard Petersen A/S (advokat Jesper Petersen Bach, Århus) mod Den Selvejende

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0007516 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Trine H. Garde) 12. juli 2007

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0007516 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Trine H. Garde) 12. juli 2007 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0007516 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Trine H. Garde) 12. juli 2007 K E N D E L S E Dansk Høreteknik A/S (advokat Roberto Panada, København) mod Københavns Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0023805 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Kaj Kjærsgaard) 1. februar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0023805 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Kaj Kjærsgaard) 1. februar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0023805 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Kaj Kjærsgaard) 1. februar 2012 K E N D E L S E Tensid Danmark ApS (advokat Nicolai A. Clausen, Aarhus) mod Aarhus Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Niels Feilberg Jørgensen, Trine H. Garde, Michael Jacobsen) 2. maj 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Niels Feilberg Jørgensen, Trine H. Garde, Michael Jacobsen) 2. maj 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023326 (Niels Feilberg Jørgensen, Trine H. Garde, Michael Jacobsen) 2. maj 2011 K E N D E L S E V. Løwener A/S (selv) mod Frederiksberg Kommune (advokat Anders Birkelund

Læs mere

Nyhedsbrev Udbud

Nyhedsbrev Udbud Nyhedsbrev Udbud 30.11.2015 UDBUDSKALENDER: NU ÅBNES DEN FØRSTE LÅGE 30.11.2015 I anledningen af vedtagelsen af udbudsloven udsender vi en udbudskalender med fire låger. Denne gang stiller vi skarpt på

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022303 (Michael Kistrup, Michael Jacobsen, Kaj Kjærsgaard) 8. april 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022303 (Michael Kistrup, Michael Jacobsen, Kaj Kjærsgaard) 8. april 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022303 (Michael Kistrup, Michael Jacobsen, Kaj Kjærsgaard) 8. april 2011 K E N D E L S E IBM Danmark ApS (selv) mod Statens og Kommunernes Indkøbsservice A/S (cand. merc.

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Kaj Kjærsgaard) 23. januar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Kaj Kjærsgaard) 23. januar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025749 (Kirsten Thorup, Kaj Kjærsgaard) 23. januar 2012 K E N D E L S E Proffice A/S (selv) mod Statens & Kommunernes Indkøbs Service A/S (selv) Statens & Kommunernes

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033160 (Mette Langborg, Erik B. Christiansen) 6. juni 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033160 (Mette Langborg, Erik B. Christiansen) 6. juni 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0033160 (Mette Langborg, Erik B. Christiansen) 6. juni 2013 K E N D E L S E OSK Konsortiet: OSK-SHIPTECH A/S, BK Engineering A/S og Logimatic Engineering A/S (advokat

Læs mere

Nærværende dokument beskriver udbudsbetingelser vedrørende deltagelse i et begrænset udbud om afholdelse af konferencen ENAV underway.

Nærværende dokument beskriver udbudsbetingelser vedrørende deltagelse i et begrænset udbud om afholdelse af konferencen ENAV underway. Udbudsbetingelser Nærværende dokument beskriver udbudsbetingelser vedrørende deltagelse i et begrænset udbud om afholdelse af konferencen ENAV underway. Opgaven udbydes formelt af: Søfartsstyrelsen Fjordvænget

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016965 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Kaj Kjærsgaard) 15. december 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016965 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Kaj Kjærsgaard) 15. december 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016965 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Kaj Kjærsgaard) 15. december 2009 K E N D E L S E Sahva A/S (advokat Tina Braad, Århus) mod Odense Kommune (advokat Peter

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032463 (Poul Holm, Stephan Falsner) 12. juni 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032463 (Poul Holm, Stephan Falsner) 12. juni 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032463 (Poul Holm, Stephan Falsner) 12. juni 2013 K E N D E L S E Køge Boglade v/ Erik Nielsen (advokat Kåre Wanscher, København) mod Køge Kommune (advokat Povl Nick

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Holm) 3. oktober 2016

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Holm) 3. oktober 2016 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-9778 (Poul Holm) 3. oktober 2016 K E N D E L S E (sagsomkostninger) Henrik Tofteng A/S (advokat Anders Birkelund Nielsen, København) mod Københavns Universitet (advokat

Læs mere

Dansk Forening for Udbudsret Medlemsmøde den 14. september 2010. Advokat Andreas Christensen

Dansk Forening for Udbudsret Medlemsmøde den 14. september 2010. Advokat Andreas Christensen Dansk Forening for Udbudsret Medlemsmøde den 14. september 2010 Advokat Andreas Christensen side 2 Prækvalifikation Prækvalifikation Underretning af ansøgere Ordregivers begrundelse vedrørende manglende

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022052 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Niels Sørensen) Den 15. november 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022052 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Niels Sørensen) Den 15. november 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022052 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Niels Sørensen) Den 15. november 2010 K E N D E L S E KEN Storkøkken A/S (selv) mod Statens og Kommunernes Indkøbsservice A/S. (cand.

Læs mere

Præsentation af rammeaftalerne. Bygherrerådgivning Rådgivende ingeniørydelser Arkitektydelser

Præsentation af rammeaftalerne. Bygherrerådgivning Rådgivende ingeniørydelser Arkitektydelser Præsentation af rammeaftalerne Bygherrerådgivning Rådgivende ingeniørydelser Arkitektydelser 2 Hvem kan bruge aftalen Frivillige rammeaftaler Rammer bredt alle SKI s kunder Ingen forpligtende aftale for

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017108 (Carsten Haubek, Michael Jacobsen, Jørgen Egholm) 5. november 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017108 (Carsten Haubek, Michael Jacobsen, Jørgen Egholm) 5. november 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017108 (Carsten Haubek, Michael Jacobsen, Jørgen Egholm) 5. november 2008 K E N D E L S E Brøndum A/S (Advokatfirmaet Bender, von Haller og Dragsted ved cand. merc. jur.

Læs mere

Udbudsbetingelser. Rammeaftale 17.07 Arkitektydelser

Udbudsbetingelser. Rammeaftale 17.07 Arkitektydelser Udbudsbetingelser Rammeaftale 17.07 Arkitektydelser Indholdsfortegnelse 1. Den ordregivende myndighed... 3 2. Udbudsmaterialets bestanddele... 4 3. Udbuddets indhold... 5 4. Tidsplan for udbudsforretningen...

Læs mere

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor Udbudsbetingelser Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor November 2014 1 af 8 UDBUD ANALYSE AF MULIGHEDER FOR ØGET KAPACITET PÅ MOTORRING 3, HERUNDER KØRSEL

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025100 (Katja Høegh, Lars Tolstrup) 24. oktober 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025100 (Katja Høegh, Lars Tolstrup) 24. oktober 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025100 (Katja Høegh, Lars Tolstrup) 24. oktober 2011 K E N D E L S E Kinnarps A/S (advokat Povl Nick Bronstein, København) mod VUC Sønderjylland (advokat Erik Hørlyck,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021424 (Erik P. Bentzen, Niels Sørensen, Jørgen Egholm) 5. november 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021424 (Erik P. Bentzen, Niels Sørensen, Jørgen Egholm) 5. november 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021424 (Erik P. Bentzen, Niels Sørensen, Jørgen Egholm) 5. november 2010 K E N D E L S E Hospitech A/S (selv) mod Region Syddanmark (advokat Laila Barslund Pedersen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Holm, Michael Jacobsen, Melitta Keldebæk) 10. maj 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Holm, Michael Jacobsen, Melitta Keldebæk) 10. maj 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0023658 (Poul Holm, Michael Jacobsen, Melitta Keldebæk) 10. maj 2011 K E N D E L S E Finn Frogne A/S (advokat Camilla Bonde, København) mod Region Nordjylland, Region

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-3192 (Kirsten Thorup, Helle Carlsen) 14. april 2015

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-3192 (Kirsten Thorup, Helle Carlsen) 14. april 2015 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-3192 (Kirsten Thorup, Helle Carlsen) 14. april 2015 K E N D E L S E Mathis Værft A/S (advokat Emil Sepstrup Reventlow, København) mod Forsvarsministeriets Materiel- og

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023540 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen, Helle Bøjen Larsen) 25. august 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023540 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen, Helle Bøjen Larsen) 25. august 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023540 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen, Helle Bøjen Larsen) 25. august 2011 K E N D E L S E WelMed Scanbio ApS (advokat Steen Hellmann, København) mod Gentofte Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Knud Erik Busk) 6. april 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Knud Erik Busk) 6. april 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0018394 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Knud Erik Busk) 6. april 2009 K E N D E L S E Danacare A/S (selv) mod Brøndby Kommune, Høje-Taastrup Kommune og Ishøj Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0035456 (Mette Langborg, Birgitte Dam Kræmmergaard) 21. maj 2014

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0035456 (Mette Langborg, Birgitte Dam Kræmmergaard) 21. maj 2014 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0035456 (Mette Langborg, Birgitte Dam Kræmmergaard) 21. maj 2014 K E N D E L S E Svenningsens Maskinforretning A/S (advokat Lotte Hummelshøj, København) mod Forsvarets

Læs mere

Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgiving Delaftale 5 Kontraktbilag 2

Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgiving Delaftale 5 Kontraktbilag 2 Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgiving Delaftale 5 Kontraktbilag 2 Tilbudte medarbejdere Vejledning til Tilbudsgivere: I nærværende Kontraktbilag skal Tilbudsgiver

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Helle Bøjen Larsen, Wayne Jensen) 27. april 2001

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Helle Bøjen Larsen, Wayne Jensen) 27. april 2001 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 00-179.957 (H.P. Rosenmeier, Helle Bøjen Larsen, Wayne Jensen) 27. april 2001 K E N D E L S E Dansk Transport og Logistik (selv) mod Nykøbing Falster Kommune (advokat Klaus

Læs mere

Indstilling. Valg af totalrådgiver. Rebild Kommune. Ny Materielgård samt beredskabscenter i Haverslev. 17. december 2015

Indstilling. Valg af totalrådgiver. Rebild Kommune. Ny Materielgård samt beredskabscenter i Haverslev. 17. december 2015 Indstilling Valg af totalrådgiver Rebild Kommune Ny Materielgård samt beredskabscenter i Haverslev 17. december 2015 Side 2 af 10 Forord I forbindelse med indgåelse af totalrådgivningsaftale vedrørende

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026525 (Katja Høegh, Pernille Hollerup) 16. maj 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026525 (Katja Høegh, Pernille Hollerup) 16. maj 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026525 (Katja Høegh, Pernille Hollerup) 16. maj 2012 K E N D E L S E EKJ Rådgivende Ingeniører A/S (advokat Karsten Havkrog Pedersen, København) mod Statens og Kommunernes

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Ellehauge, Thomas Grønkær, Knud Erik Busk) 12. april 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Ellehauge, Thomas Grønkær, Knud Erik Busk) 12. april 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-020465 (Michael Ellehauge, Thomas Grønkær, Knud Erik Busk) 12. april 2010 K E N D E L S E KMD A/S (advokat Martin André Dittmer, København) mod Odense Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032761

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032761 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032761 (Mette Langborg, Sidse Buch) 15. januar 2013 K E N D E L S E Kongsvang Rengøringsservice A/S (advokat Per Q. Ovesen, Århus) mod Vejen Kommune (selv) Ved udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0026368 (Michael Kistrup, Stephan Falsner) 12. oktober 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0026368 (Michael Kistrup, Stephan Falsner) 12. oktober 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0026368 (Michael Kistrup, Stephan Falsner) 12. oktober 2012 K E N D E L S E Møbeltransport Danmark (advokat Gorm Himmer, Aarhus) mod Udenrigsministeriet (Kammeradvokaten

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026978 (Mette Langborg) 28. marts 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026978 (Mette Langborg) 28. marts 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026978 (Mette Langborg) 28. marts 2012 K E N D E L S E Merrild Coffee Systems ApS (advokat Jesper Fabricius, København) mod Region Sjælland (advokat Claus Berg, København)

Læs mere

Udbudsbetingelser. Rammeaftale 17.04 Totalrådgivning trafik og transport

Udbudsbetingelser. Rammeaftale 17.04 Totalrådgivning trafik og transport Udbudsbetingelser Rammeaftale 17.04 Totalrådgivning trafik og transport Indholdsfortegnelse 1. Den ordregivende myndighed... 3 2. Udbudsmaterialets bestanddele... 4 3. Udbuddets indhold... 5 4. Tidsplan

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026374 (Niels Feilberg Jørgensen, Erik Poulsen) 31. august 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026374 (Niels Feilberg Jørgensen, Erik Poulsen) 31. august 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026374 (Niels Feilberg Jørgensen, Erik Poulsen) 31. august 2012 K E N D E L S E Invacare A/S (advokat Mogens Aarestrup Vind, København) mod Viborg Kommune (advokat Henrik

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/08971 (Niels Feilberg Jørgensen) 17. december 2018

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/08971 (Niels Feilberg Jørgensen) 17. december 2018 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/08971 (Niels Feilberg Jørgensen) 17. december 2018 K E N D E L S E Joca Trading A/S (Steen Jensen, Fredericia) mod SamAqua A/S (advokat Andreas Christensen, Hellerup) Ved

Læs mere

Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser

Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser Miljøstyrelsens Rammeaftale på affaldsfaglige konsulentydelser og -bistand Bilag 3a: Miniudbudsbetingelser Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024941 (Kirsten Thorup) 22. september 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024941 (Kirsten Thorup) 22. september 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024941 (Kirsten Thorup) 22. september 2011 K E N D E L S E Kirkebjerg A/S (advokat Emil Baumann Geist, Roskilde) mod Universitets- og Bygningsstyrelsen (Kammeradvokaten

Læs mere

Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgiving Delaftale 1-4 Kontraktbilag 2

Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgiving Delaftale 1-4 Kontraktbilag 2 Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgiving 1-4 Kontraktbilag 2 Tilbudte medarbejdere Vejledning til Tilbudsgivere: I nærværende Kontraktbilag skal Tilbudsgiver

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/03689 (Michael Ellehauge, Lene Ravnholt) 25. marts 2019

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/03689 (Michael Ellehauge, Lene Ravnholt) 25. marts 2019 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/03689 (Michael Ellehauge, Lene Ravnholt) 25. marts 2019 K E N D E L S E Uggerly Installation A/S (advokat Per Nielsen, Aalborg) mod Region Nordjylland Nyt Aalborg Universitetshospital

Læs mere

Ordregivers beskrivelse af evalueringsmetoden hvad gør man nu?

Ordregivers beskrivelse af evalueringsmetoden hvad gør man nu? Ordregivers beskrivelse af evalueringsmetoden hvad gør man nu? Anders Birkelund Nielsen Overblik Kort om tildeling og evalueringsmetode Eksempler på evalueringsmodeller Kort om C-6/15 TNS Dimarso NV KFST

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025762 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen) 9. marts 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025762 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen) 9. marts 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025762 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen) 9. marts 2012 K E N D E L S E Delfin Vask A/S (advokat Bent Sommer, Kastrup) mod Gentofte Kommune (selv) Gentofte Kommune iværksatte

Læs mere

Dragør Kommune. Udbygning af Dragør Skole Nord. Evalueringsrapport Valg af totalentreprenør

Dragør Kommune. Udbygning af Dragør Skole Nord. Evalueringsrapport Valg af totalentreprenør Dragør Kommune Udbygning af Dragør Skole Nord Evalueringsrapport Valg af totalentreprenør Dato 20.03.2015 Evalueringsrapport, valg af totalentreprenør Side: 2 af 6 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Ordregivende myndighed...

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-4029 (Katja Høegh, Stephan Falsner) 30. juni 2015

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-4029 (Katja Høegh, Stephan Falsner) 30. juni 2015 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2015-4029 (Katja Høegh, Stephan Falsner) 30. juni 2015 K E N D E L S E ScanPipe A/S (selv) mod Nordvand A/S (advokat Thomas Grønkjær, Hellerup) Ved udbudsbekendtgørelse nr.

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017059 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Jørgen Egholm) 2. februar 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017059 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Jørgen Egholm) 2. februar 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017059 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Jørgen Egholm) 2. februar 2009 K E N D E L S E Konsortiet Damm Cellular A/S og Pallas Informatik A/S (advokat Niels Christian Ellegaard,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Trine Heidemann Garde, Niels Sørensen) 21. december 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Trine Heidemann Garde, Niels Sørensen) 21. december 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022391 (Kirsten Thorup, Trine Heidemann Garde, Niels Sørensen) 21. december 2010 K E N D E L S E Tegnestuen T plus ApS (advokat Malene Lystoft Zabel, København) mod Københavns

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020242 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 1. december 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020242 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 1. december 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020242 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 1. december 2009 K E N D E L S E Løgten Murer- og Entreprenørforretning A/S (advokat Hans Erik Steffensen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032659 (Erik P. Bentzen, Knud Erik Busk) 22. februar 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032659 (Erik P. Bentzen, Knud Erik Busk) 22. februar 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032659 (Erik P. Bentzen, Knud Erik Busk) 22. februar 2013 K E N D E L S E Marius Pedersen A/S (Steen Jensen, Fredericia) mod Hvidovre Kommune (advokat Annelouise Dalgaard

Læs mere

Evalueringsmodeller v/advokat Henrik Holtse

Evalueringsmodeller v/advokat Henrik Holtse Evalueringsmodeller v/advokat Henrik Holtse Den nemme løsning Brug altid laveste pris Hvis du vælger denne løsning, behøver du ikke læse videre. Hvis du absolut vil gøre det svært, så vælg det økonomisk

Læs mere