Aqua Clinic Oplægsholdere

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aqua Clinic 2014 - Oplægsholdere"

Transkript

1 - Oplægsholdere Jon Rudd Bag en af de mest bemærkelsesværdige svømmere gennem de sidste to sæsoner og bag et af Europas stærkeste klubmiljøer står Jon Rudd og ham får vi fornøjelsen af at møde på årets clinic. Jon Rudd er cheftræner for Plymouth Leander Swimming og han har i sin trup af svømmere 4 olympiske svømmere, heriblandt Ruta Meilutyte regerende olympisk- og verdensmester i 100 bryst og verdensrekordholder i 50 og 100 bryst på langbane. Jon Rudd vil på Clinic holde flere oplæg og kommer naturligvis omkring sit arbejde med Ruta Meilutyte og hendes udvikling. Herudover vil han også tale om det mere langtidsudviklende arbejde omkring sammenhængen mellem årgangs-, junior- og seniorsvømning. I kan læse meget mere om Jon Rudd og hans arbejde på Rikke Møller Pedersen Rikke Møller Pedersen satte i 2013 den første danske langbanerekord i moderne tid. 200 Bryst i tiden 2.19,11 og med imponerende 64 armtag. Rikke svømmer til dagligt på det Nationale Træningscenter i Bellahøj og læser Leisure Management på Roskilde Universitet. Hvordan det lykkedes Rikke at kombinere studie og svømning, hvad det egentligt er, der motiverer hende til konstant at forbedre sig, og hvordan det går med at holde sig fra de søde sager det er helt sikkert nogle af de spørgsmål, vi kommer tættere på at kunne besvare til september, når Rikke lader os udsætte hende for en Q&A, styret af Michael Stærke, TV2s velkendte journalist med enormt tætte bånd til svømningen. I kan læse mere om Rikke Møller Pedersen på hendes hjemmeside

2 BS Christiansen Sådan skaber man elite på alle planer B S vil på Aquakonferencen og Aquaclinic øse af sine 40 års viden og erfaring med at udvikle elite. I Jægerkorpset var BS med til at udvælge, udvikle og træne de få heldige talenter, som slap gennem nåleøjet, fordi de havde potentialet til at kunne stå distancen i et af verdens dygtigste militære specialkorps. Siden 2000 har BS brugt sin viden og erfaring om menneskelig udvikling til at arbejde med elite indenfor erhvervslivet og i sportsverdenen. Både i forhold til at udvikle topledere og internationale sportsstjerner og hjælpe dem til at opnå og indfri deres målsætninger, ligesom han også arbejder målrettet med organisationsudvikling. BS er mentaltræner for flere elitesportsudøvere inden for vidt forskellige sportsgrene og har senest hjulpet superligaklubben FC Midtjylland med at lave et decideret sportsligt u-turn væk fra bundlinjen til en absolut topplacering i den danske superliga. Arbejdet har både været på leder- og spillerplan, ligesom BS har arbejdet intensivt med klubbens organisation. Igennem 10 år var BS mentaltræner i Riis Cycling og var med til at føre stjerneryttere til store sejre, både på individ og teamplan i Tour de France, Vuelta en, Giro D Italia og en række af de store forårsklassikere. BS ved om nogen, at risikovillighed er lig med frihed, og det at turde er en afgørende faktor for udvikling. Han har lært, at man kun kan flytte grænser ved først at overskride dem, og at platformen er afgørende for at nå de mål, man sætter sig. Ligesom han ved, at det at tage ansvar er en forudsætning for succes, både for individet, teamet og organisationen. BS har ligeledes meget på hjerte i forhold de menneskelige ressourcer og værdier, samt hvorledes man sikrer, at man konstant har overskuddet til at udvikle sporten, klubberne og talenterne. Han har en række klare budskaber til lederne, som skal udstikke kursen og stå på broen, også når der er krise og stormvejr. Glæd dig til et tankevækkende indlæg, hvor BS med spændende anekdoter fra sit eget liv, stor entusiasme og glimt i øjet kommer med kvalificerede bud på, hvordan vi bibeholder motivationen og holder snuden i sporet, i forhold til de mål vi som ledere, instruktører og udøvere sætter os i foreningerne. Fakta om B.S. Christiansen BS har 28 års operativ tjeneste i Jægerkorpset bag sig og har deltaget i missioner herhjemme og i udlandet, ligesom han har arbejdet og trænet med nogle af verdens bedste eliteenheder. BS har selv dyrket elitesport igennem en årrække. Bl.a. på det militære landshold i femkamp, det civile og militære faldskærmslandshold og det militære landshold i orienteringsløb. BS er som en af ganske få danskere uddannet Ranger på den amerikanske militære lederuddannelse, Ranger School, Fort Benning, Georgia i USA. BS er desuden forfatter til den selvbiografiske bestseller Et liv på kanten. På visitkortet står også elektriker, dykker, pilot og fotograf. BS er gift og far til fire børn i alderen 6 til 21 år.

3 Kenneth Aggerholm Kenneth Aggerholm er postdoc ved Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet og afsluttede sidste år sit Ph.D.-projekt om talentudvikling i elitesport. Han har selv tidligere spillet fodbold på eliteniveau og i sin forskning har han undersøgt værdien af at se udvikling i elitesport som et spørgsmål om dannelse, nærmere bestemt elite-dannelse. Med udgangspunkt i dette vil Kenneth komme med bud på hvad et dannelsesperspektiv betyder for måden vi ser på og arbejder med talentfulde udøvere, bland andet indenfor svømning. Oplægget vil især kredse om den pædagogiske relation mellem træner og talent, og hvordan man som træner kan arbejde aktivt med at engagere og stimulere talenter på meningsfulde måder. Nick Juba Danmarks landstræner vil på årets Clinic berige os med masser af den erfaring har fra en lang karriere som toptræner i blandt andet Storbritannien. Nicks primære indlæg er omkring sprint træning for mænd. Men mon ikke han også kommer lidt ind på projekt "Great Danes" med mere. Nick Juba har været britisk juniorlandsholdstræner i 90 erne, han sidder med i britisk svømnings OL-evalueringsgruppe og er i bestyrelsen for briternes trænerforening. Nick har leveret klubsvømmere på højt internationalt niveau i mange år. Har blandt andet haft svømmere med ved OL i henholdsvis Beijing og London. Klubprogrammet i Hatfield Swim Club er blandt de mest succesfulde på både talentudvikling og seniorniveau gennem de seneste mange år. Mia Duedahl og Michael Hye Mia og Michael har som en del af deres studier i idræt ved Aalborg Universitet gennem de seneste to år udarbejdet to spændende projekter. De vil på fortælle om dem begge på årets clinic. Herunder kan I læse kort om de to projekter. Mentaltræning og miljøets påvirkning på en præstation: Hvad sker der, hvis et individ ikke er i stand til at opretholde det tilstrækkelige fokus, der er nødvendig i en konkurrencesituation og derfor ikke er i den optimale mentale tilstand for at kunne yde sit bedste?

4 I dette projekt var formålet at undersøge, hvilken indflydelse svømmeklubbers miljø har på udøvernes mentale tilstand, og hvordan præstationen blev påvirket heraf. Ernæring, søvn og væskens betydning for yngre elitesvømmeres restitution og præstation: Kravene til eliteatleter er store. Hvad hvis udøveren ikke indtager nok væske eller mad? Hvad hvis søvnen ikke er optimal? Formålet med undersøgelsen var at finde ud af om testpersonerne levede op til anbefalingerne for eliteatleter, i forhold til parametrene ernæring, søvn og væske og hertil om dette havde en indflydelse på restitutionen og præstationen. Michael Andersen Michael Andersen har været direktør i Team Danmark siden 2006, og har i denne egenskab nogle holdninger til dansk svømning og til hvordan trænere bliver til dygtige trænere. Michael Andersen vil i sit oplæg komme ind på de forventninger Team DK har til den udvikling, som sker i danske svømmeklubber, og på de udfordringer, styrker og svagheder som findes i forhold til at udvikle internationale svømmere i danske klubmiljøer set i forhold til NTC og til udlandet. Før Michael Andersen blev ansat i Team Danmark har han blandt andet stået bag udviklingen af elitetræneruddannelsen indenfor dansk håndbold, undervist på Idrættens Træner Akademi og været forstander på Nordjyllands Idrætshøjskole. Særligt på Årgangssporet Paneldiskussion om årgangssvømning På dette års Aqua Clinic prøver vi et nyt koncept af, nemlig en paneldebat. Her sætter vi nogle erfarne cheftrænere sammen med nogle årgangstrænere og lader dem debattere om bla. fysiurgiske parametre ved træning af årgangssvømmere, hvordan man måler succes og hvilke udfordringer der er i træning af årgangssvømmere på både kort og lang sigt. I panelet vil sidde følgende trænere: Michael Hinge (tidligere Talentudvikler i DSU nu cheftræner i Herning), Niels-Jørgen Jørgensen (cheftræner i Kvik Kastrup), Rasmus Vilsgaard (årgangstræner i Gladsaxe), Christoffer Jørgensen (Talentudvikler i Hovedstadens Svømmeklub) samt Talentudvikleren i Dansk Svømmeunion. Michael Stærke fra TV2 sporten vil styre debatten.

5 Kim Dietrichsen Kim har 15 års erfaring med elitesport på alle niveauer. Hans styrke er, at jeg han arbejdet i forskellige funktioner og job i sportens verden, som bl.a. konsulent, træner og leder på alle niveauer fra talent til verdenselite. Som supplement til hans erfaring er han kandidat i idræt fra Københavns Universitet og har en Master fra FEPSAC (Den europæiske idrætspsykologi sammenslutning) i coaching, sports og præstations psykologi. Kim vil på årets Aqua Clinic holde et oplæg for Talenttrænerne om hvordan man bedst håndterer de unge store talenter. Lars Bo Larsen Lars Bo Larsen har haft en karriere som fuldtidstræner i to klubber i Dansk Svømning i perioden fra Sideløbende har han været ansat som underviser ved sektion for Idræt ved Aarhus universitet siden I dag er Lars Bo ansat som udviklingskonsulent i Dansk Svømmeunion og blandt andet SVØMs tovholder på Clinic i samarbejde med DSTS og den øvrige clinicgruppe. Lars Bo vil på årets Clinic have et indlæg på årgangsporet i forhold til, hvordan man kan gøre svømning til sin karrierevej på forskellige niveauer og blandt andet komme med sit bud på, hvordan man agerer som professionel ansat i en verden af styret frivillige ledere og folkevalgte politikere i klubberne. Ligeledes hvordan man kan planlægge sin karrierevej og hvilke uddannelsesmuligheder man har som ung talentfuld træner i dansk svømning i dag og hvordan han gerne ser uddannelsesmulighederne i fremtiden.

Karriereplanlægnin g. Mads Bjørn Hansen, NTC træner, Dansk svømmeunion

Karriereplanlægnin g. Mads Bjørn Hansen, NTC træner, Dansk svømmeunion Karriereplanlægnin g Mads Bjørn Hansen, NTC træner, Dansk svømmeunion Hvad er vejen til en succesfuld karriere ` som svømmetræner? Oversigt Karrierevalg Mål og ambitioner Job og klubvalg Job i svømning

Læs mere

Aqua Clinic Dansk Svømmeunion Billund 13.9.2014. Michael Andersen, direktør mian@teamdanmark.dk Tlf: 51 26 60 62

Aqua Clinic Dansk Svømmeunion Billund 13.9.2014. Michael Andersen, direktør mian@teamdanmark.dk Tlf: 51 26 60 62 Aqua Clinic Dansk Svømmeunion Billund 13.9.2014 Michael Andersen, direktør mian@teamdanmark.dk Tlf: 51 26 60 62 Team Danmarks hovedopgave Team Danmark har til formål at udvikle dansk eliteidræt på en socialt

Læs mere

Talentudvikling i sportens verden

Talentudvikling i sportens verden Talentudvikling i sportens verden Konference 22.9.2008 Michael Andersen, direktør man@teamdanmark.dk tlf: 43 26 25 00 eller 51 26 60 62 Kort præsentation - MA Cand. mag. (samfundsfag idræt) Adjunkt og

Læs mere

Samarbejde mellem Dansk Svømmeunion, klubber og kommuner om international high performance og talentudvikling i dansk svømmesport

Samarbejde mellem Dansk Svømmeunion, klubber og kommuner om international high performance og talentudvikling i dansk svømmesport Partnerskabsmodel Samarbejde mellem Dansk Svømmeunion, klubber og kommuner om international high performance og talentudvikling i dansk svømmesport Informations- og inspirationsmøde, 7. januar 2017 i Herning

Læs mere

Agenda. Velkommen Kontaktmuligheder Præsentation af holdet Landstræner Nick Juba Individuelle interviews Tak for i dag ca. 16.30

Agenda. Velkommen Kontaktmuligheder Præsentation af holdet Landstræner Nick Juba Individuelle interviews Tak for i dag ca. 16.30 Velkommen Agenda Velkommen Kontaktmuligheder Præsentation af holdet Landstræner Nick Juba Individuelle interviews Tak for i dag ca. 16.30 Agenda Velkommen Kontaktmuligheder Præsentation af holdet Landstræner

Læs mere

CARSTEN HVID LARSEN. Tre perspektiver på talentudvikling i elitesport

CARSTEN HVID LARSEN. Tre perspektiver på talentudvikling i elitesport CARSTEN HVID LARSEN Tre perspektiver på talentudvikling i elitesport PROGRAM 1. Sektion Tre perspektiver på talentudvikling 2. sektion 3 oplæg fra trænere i Ålborg 3. sektion. Vidensdeling og erfaringsudveksling

Læs mere

Målsætninger og retningslinier for elite- og talentudviklingen i DSqF

Målsætninger og retningslinier for elite- og talentudviklingen i DSqF 2007-10-28 1 af 7 ver.3 Nedenfor er beskrevet målsætninger og retningslinier for elite- og talentudviklingen i DSqF. Aktuelle mål DSqF har et internationalt eliteperspektiv og vil være blandt de bedste

Læs mere

DUAL CAREER I DANMARK OPLÆG OM DUAL CAREER FOR DANSK SVØMMEUNION, DEN 10. JANUAR 2018

DUAL CAREER I DANMARK OPLÆG OM DUAL CAREER FOR DANSK SVØMMEUNION, DEN 10. JANUAR 2018 DUAL CAREER I DANMARK OPLÆG OM DUAL CAREER FOR DANSK SVØMMEUNION, DEN 10. JANUAR 2018 HANDLER DUAL CAREER OM? 38% af de aktive mandlige professionelle fodboldspillere, og 35% af de pensionerede fodboldspillere

Læs mere

Seminar i fodboldpsykologi. Institut for idræt og Biomekanik Learning and talent in sport LET S d

Seminar i fodboldpsykologi. Institut for idræt og Biomekanik Learning and talent in sport LET S d Seminar i fodboldpsykologi Institut for idræt og Biomekanik Learning and talent in sport LET S d. 5.5.2017 Program Tid Format Beskrivelse Kommentarer 9.00 Ankomst Ankomst, registrering og morgenmad 9.30

Læs mere

Kan Danmark fordoble talentmassen med et trylleslag?

Kan Danmark fordoble talentmassen med et trylleslag? Jesper von Seelen Oktober, 2009 Danmark går glip af medaljer: Kan Danmark fordoble talentmassen med et trylleslag? I en tid hvor trænere og ledere fra eliteidrætsklubberne og specialforbundene står i kø

Læs mere

20. NOVEMBER 2017 FINANSSEKTORENS LEDERDAG SKAB SUCCESFULDE TALENTMILJØER MED LEDELSESFOKUS

20. NOVEMBER 2017 FINANSSEKTORENS LEDERDAG SKAB SUCCESFULDE TALENTMILJØER MED LEDELSESFOKUS 20. NOVEMBER 2017 FINANSSEKTORENS LEDERDAG SKAB SUCCESFULDE TALENTMILJØER MED LEDELSESFOKUS VELKOMMEN TIL FINANSSEKTORENS LEDERDAG 2017 Talentudvikling skab succesfulde talentmiljøer med ledelsesfokus!

Læs mere

TALENTUDVIKLINGSMILJØER I VERDENSKLASSE. 26.01.15 Norsk Friidrett - kompetansehelg

TALENTUDVIKLINGSMILJØER I VERDENSKLASSE. 26.01.15 Norsk Friidrett - kompetansehelg TALENTUDVIKLINGSMILJØER I VERDENSKLASSE Talentudvikling er en kerneudfordring Idrettsklub Talent-identifikation Sætter potentialet i centrum Talent i biologisk perspektiv Sætter potentialet i centrum

Læs mere

Seminar om forskningsog udviklingsprojekter. Onsdag den 31. oktober 2012 Idrættens Hus Brøndby

Seminar om forskningsog udviklingsprojekter. Onsdag den 31. oktober 2012 Idrættens Hus Brøndby Seminar om forskningsog udviklingsprojekter Onsdag den 31. oktober 2012 Idrættens Hus Brøndby 1 Målsætninger for 2013-2016 Bedre sportslige resultater ved EM, VM og OL - samtidigt med at Danmark som minimum

Læs mere

Europa Mesterskaber på kortbane i svømning

Europa Mesterskaber på kortbane i svømning Europa Mesterskaber på kortbane i svømning 2007 Debrecen, Ungarn 13. - 16. december Europa Mesterskaber på kortbane i svømning 2007 Stærkt dansk hold klar til EM i svømning på kortbane i Ungarn De seks

Læs mere

EMPOWERMENT AF KVINDELIGE TRÆNERE

EMPOWERMENT AF KVINDELIGE TRÆNERE EMPOWERMENT AF KVINDELIGE TRÆNERE 2 3 EMPOWERMENT AF KVINDELIGE TRÆNERE DIF tilbyder i samarbejde med Dansk Svømmeunion(SVØM), Dansk Tennis Forbund(DTF) og Dansk Håndbold Forbund (DHF) et treårigt udviklingsforløb

Læs mere

Talenternes forældre

Talenternes forældre ernes forældre DJGA Hjarbæk 2008 Martin Thomsen Langagergaard Cand.scient. idræt og psykologi Driver Learn2improve Specialiseret i psykologiske tilgange til præstation i sportens verden, erhvervslivet

Læs mere

Elite Sports Akademi Aarhus

Elite Sports Akademi Aarhus Elite Sports Akademi Aarhus fra talentklasse til verdensklasse Oplæg Eliteidrætsgymnasier.dk Esbjerg, den 15.11.2012 Struktur 1. Overordnet omkring talentmiljøer 2. ESAA organisation og indhold. 3. Udfordringer

Læs mere

BREDDE. Velkommen til. Breddesektionens områdemøde. Søndag d. 26. april 2015 kl. 11.00

BREDDE. Velkommen til. Breddesektionens områdemøde. Søndag d. 26. april 2015 kl. 11.00 BREDDE Velkommen til Breddesektionens områdemøde Søndag d. 26. april 2015 kl. 11.00 Dagsorden for områdemødet er: 1. Valg af dirigent 2. Sektionslederens beretning 3. Drøftelse af mål med tilhørende handleplaner

Læs mere

MÅLSÆTNINGER FOR K- AFDELINGEN STABIL TALENTUDVIKLING ELITE MILJØ

MÅLSÆTNINGER FOR K- AFDELINGEN STABIL TALENTUDVIKLING ELITE MILJØ MÅLSÆTNINGER FOR K- AFDELINGEN Følgende er de overordnet målsætninger for en samlet K- afdeling. Perioden er sat til 4 år og følger en olympisk periode. Målsætninger for de enkelte hold findes under beskrivelsen

Læs mere

AIF Royal Fonden Uddeling november 2016.

AIF Royal Fonden Uddeling november 2016. # Klub/foreni ng Formål Ansøgt tilskud Idrætssamvirkets indstilling. Beslutning 1 Tailgate Talentudvikling er en væsentlig faktor i klubbernes daglige virke, hvorfor talentudvikling vil have et særligt

Læs mere

Coaches Journey. Mia Duedahl 10/1-2019

Coaches Journey. Mia Duedahl 10/1-2019 Coaches Journey Mia Duedahl 10/1-2019 Holstebro Svømmeklub 2000-2002: Assisterende træner i undervisningsafdelingen 2002-2006: Ansvarlig træner i undervisningsafdelingen 2006-2008: Ansvarlig talentholdstræner

Læs mere

ESAA Code of Conduct for ESAA talenter på ungdomsuddannelser

ESAA Code of Conduct for ESAA talenter på ungdomsuddannelser 1 ESAA Code of Conduct for ESAA talenter på ungdomsuddannelser Som ESAA udøver indgår du ikke blot i et program, der understøtter og optimerer din egen sportslige og uddannelsesmæssige udvikling. Ved at

Læs mere

Træningsfaciliteter for talentudvikling og elitetræning kommunale, nationale og internationale perspektiver

Træningsfaciliteter for talentudvikling og elitetræning kommunale, nationale og internationale perspektiver Træningsfaciliteter for talentudvikling og elitetræning kommunale, nationale og internationale perspektiver Fredericia 5. november 2014 Michael Andersen, direktør mian@teamdanmark.dk 51 26 60 62 Team Danmarks

Læs mere

DTriF elitesetup 2014 =>

DTriF elitesetup 2014 => DTriF elitesetup 2014 => Version 20. december 2013 Indhold Vision:... 1 Strategi: Miljø, miljø og atter miljø... 1 Tri Team SDU... 1 Organisatorisk Elitesetup:... 2 Ad.1. Talent rekruttering og udvikling

Læs mere

Ungdomsuddannelse og elitesport 2015/2016. Aalborg 23. november Herning 24. november. Aarhus 25. november Odense 26. november. Roskilde 2.

Ungdomsuddannelse og elitesport 2015/2016. Aalborg 23. november Herning 24. november. Aarhus 25. november Odense 26. november. Roskilde 2. Ungdomsuddannelse og elitesport 2015/2016 Aalborg 23. november Herning 24. november Aarhus 25. november Odense 26. november Roskilde 2. december Et af livets store valg TITEL / 27. november 2015 VI KÆMPER

Læs mere

ELITEIDRÆTSKLASSER 7.-9. KLASSE. olen.indd 1 06/11/13 12.03

ELITEIDRÆTSKLASSER 7.-9. KLASSE. olen.indd 1 06/11/13 12.03 ELITEIDRÆTSKLASSER 76 81 37 00 7.-9. KLASSE olen.indd 1 06/11/13 12.03 VEJLE ER ELITEKOMMUNE1 VELKOMMEN: Velkommen som ny elev og forælder på NOVAskolen. Vi glæder os til at have jer på holdet, der vægter

Læs mere

IDRÆTSTALENTER I DEN DANSKE FOLKESKOLE

IDRÆTSTALENTER I DEN DANSKE FOLKESKOLE TEAM DANMARK - IDRÆTSPOLITISK KONFERENCE 18. NOVEMBER 2015 IDRÆTSTALENTER I DEN DANSKE FOLKESKOLE JESPER STILLING OLESEN & DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE EMAIL: JEO@EDU.AU.DK & JCN@EDU.AU.DK

Læs mere

Life Skills Hvordan kan uddannelse bruges på fodboldbanen? Carsten Hvid Larsen

Life Skills Hvordan kan uddannelse bruges på fodboldbanen? Carsten Hvid Larsen Life Skills Hvordan kan uddannelse bruges på fodboldbanen? Carsten Hvid Larsen Carsten Hvid Larsen! Sportspsykologisk konsulent, Team Danmark! PhD. indenfor talentudvikling og sportspsykologi! Cand. Scient.

Læs mere

KURSUSKATALOG. Cheerleading DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG. Cheerleading DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG Cheerleading 2014 DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND CHEERLEADING TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor cheerleading. Uddannelserne ligger i slutningen

Læs mere

Sportsafdelingen indstillede Jes Gydensen Da der ikke var modkandidater Blev JG valgt.

Sportsafdelingen indstillede Jes Gydensen Da der ikke var modkandidater Blev JG valgt. Referat: Sportsafdelingen i Dansk Svømmeunion, 2014 Dato: 27. april 2014 Tidspunkt: 9.00 12.00 Mødested: Hotel Scandic, Kolding Referent: Margit Beckmann Nr. Punkt 1. Valg af dirigent Referat Mikkel von

Læs mere

FRAFALD I DANSK SVØMNING. Mads N Andersen

FRAFALD I DANSK SVØMNING. Mads N Andersen FRAFALD I DANSK SVØMNING Mads N Andersen FRA STOLTE RESULTATER TIL NYE FÆLLES AMBITIONER Game Changer: FORØGET ANDEL AF KONKURRENCESVØMMERE I DANMARK ved rekruttering og fastholdelse af svømmere i længere

Læs mere

SVØMMESPORTENS DIALOGMØDE LØRDAG DEN 27. APRIL 2019, IDRÆTTENS HUS, BRØNDBY

SVØMMESPORTENS DIALOGMØDE LØRDAG DEN 27. APRIL 2019, IDRÆTTENS HUS, BRØNDBY SVØMMESPORTENS DIALOGMØDE LØRDAG DEN 27. APRIL 2019, IDRÆTTENS HUS, BRØNDBY DAGSORDEN 1. Valg af mødeleder 2. Valg af udvalgsmedlemmer a) Stævneudvalg To udvalgsmedlemmer for en toårig periode. b) Dommerudvalg

Læs mere

Morten Marstrand. Træningsmiljø Triton Ballerup

Morten Marstrand. Træningsmiljø Triton Ballerup Morten Marstrand Træningsmiljø Triton Ballerup Morten Marstrand Elitechef Triton Ballerup siden August 2013. Tidligere cheftræner Hillerød Svømmeklub i 6 år. Uddannet pædagog 2003 Arbejdet i flere år med

Læs mere

Skoleidræt, elitekommuner og Team Danmark

Skoleidræt, elitekommuner og Team Danmark Skoleidræt, elitekommuner og Team Danmark Dansk Skoleidræt Fredericia 16. marts 2007 Michael Andersen, direktør man@teamdanmark.dk Team Danmarks mission Team Danmark har til formål at udvikle dansk eliteidræt

Læs mere

Sportscollege. Sportscollege Ballerup

Sportscollege. Sportscollege Ballerup Sportscollege Ballerup 1 2 er for dig, der ønsker at kombinere udviklingen af dit idrætstalent med gennemførelsen af en ungdomsuddannelse. Du vil blive tilbudt udvikling af dit idrætstalent gennem træning

Læs mere

Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk SÆT FART PÅ UDVIKLINGEN I DIN SVØMMEKLUB. Boost din forening med en målrettet indsats for voksne

Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk SÆT FART PÅ UDVIKLINGEN I DIN SVØMMEKLUB. Boost din forening med en målrettet indsats for voksne Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk SÆT FART PÅ UDVIKLINGEN I DIN SVØMMEKLUB Boost din forening med en målrettet indsats for voksne FÅ DE VOKSNE I VANDET og skab udvikling og vækst i din svømmeklub

Læs mere

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG Amerikansk Fodbold 2014 DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND DAFF TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER DAFF tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor amerikansk fodbold. Uddannelserne

Læs mere

KØBENHAVNS IDRÆTSSKOLE IDRÆTSLINJEN - FOR DIG, DER VIL DYRKE DIN IDRÆT PÅ HØJT NIVEAU BELLAHØJ SKOLE KØBENHAVNS IDRÆTSSKOLE

KØBENHAVNS IDRÆTSSKOLE IDRÆTSLINJEN - FOR DIG, DER VIL DYRKE DIN IDRÆT PÅ HØJT NIVEAU BELLAHØJ SKOLE KØBENHAVNS IDRÆTSSKOLE IDRÆTSLINJEN - FOR DIG, DER VIL DYRKE DIN IDRÆT PÅ HØJT NIVEAU BELLAHØJ SKOLE IDRÆTSTALENT? DYRKER DU IDRÆT PÅ HØJT NIVEAU? Ønsker du at dyrke dit idrætstalent endnu mere? Dyrker du; basketball, fodbold,

Læs mere

Svendborg Mentaliteten

Svendborg Mentaliteten Svendborg Mentaliteten Sportspsykologien har i dette årti gået igennem et paradigmeskift i tilgangen til talentudvikling. Med Kristoffer Henriksen, Lektor ved Syddansk Universitet og sportspsykolog ved

Læs mere

Bilag 4.1: Sekretariatets indstilling om henholdsvis tilsagn og afslag på de fremkomne ansøgninger

Bilag 4.1: Sekretariatets indstilling om henholdsvis tilsagn og afslag på de fremkomne ansøgninger Bilag 4.1: Sekretariatets indstilling om henholdsvis tilsagn og afslag på de fremkomne ansøgninger Indstillingsnr.: 1 Indstilling: Tilsagn Indstillet beløb: 140.000 kr. Ajax København Håndbold 140.000

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 27. februar 19. april Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 27. februar 19. april Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 27. februar 19. april 2017 Ledelsesresumé NEC Team Danmark har været i dialog med Danmarks Idrætsforbund om forberedelsen af det fælles bestyrelsesmøde vedr. NEC 19. april

Læs mere

Strategiplan Helsingør Svømmeklub

Strategiplan Helsingør Svømmeklub Strategiplan Helsingør Svømmeklub 2016 2024 Forord: Helsingør Svømmeklub fylder 90 år i 2016 og er således en af Danmarks ældste svømmeklubber med mange stolte traditioner, og en klub med mange nye og

Læs mere

Tør vi gøre det? Tør vi lade være?

Tør vi gøre det? Tør vi lade være? Tør vi gøre det? Tør vi lade være? Competition review and restructuring Forandring er altid svær og det føles ofte som om, at det jo går meget godt, så hvorfor skal vi gøre noget anderledes? Hvis alting

Læs mere

HHX ELITESPORT HHX - KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE WWW.HHXAALBORG.DK FOR DIG, DER DYRKER SPORT PÅ ELITENIVEAU

HHX ELITESPORT HHX - KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE WWW.HHXAALBORG.DK FOR DIG, DER DYRKER SPORT PÅ ELITENIVEAU HHX ELITESPORT HHX - KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE FOR DIG, DER DYRKER SPORT PÅ ELITENIVEAU WWW.HHXAALBORG.DK KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE ELITESPORT PÅ HANDELSGYMNASIET På Handelsgymnasiet Aalborg kan

Læs mere

Ernæring, væske og søvns betydning for unge elitesvømmere Af: Mia Duedahl Pedersen

Ernæring, væske og søvns betydning for unge elitesvømmere Af: Mia Duedahl Pedersen Ernæring, væske og søvns betydning for unge elitesvømmere Af: Mia Duedahl Pedersen Uddannelse: STX, Holstebro: Naturvidenskabelig: Student i 2008 Aalborg Universitet Idræt: Start 2010 Cand. Scient Idræt,

Læs mere

Talentudvikling i Sønderjylland

Talentudvikling i Sønderjylland Talentudvikling i Sønderjylland tirsdag den 26. april 2011 Michael Andersen, direktør man@teamdanmark.dk Tlf: 43 26 25 00 51 26 60 62 Team Danmarks mission Team Danmark har til formål at udvikle dansk

Læs mere

Martin Thomsen Langagergaard. Talenternes forældre.

Martin Thomsen Langagergaard. Talenternes forældre. Talenternes forældre Martin Thomsen Langagergaard Cand.scient. idræt og psykologi Driver rådgivningsvirksomheden Learn2improve Specialiseret i psykologiske tilgange til præstation i sportens verden, erhvervslivet

Læs mere

VK Det bedste fundament for uddannelse

VK Det bedste fundament for uddannelse 2014 VK Det bedste fundament for uddannelse 1 Stephanie, 2.g og rytter Dét at være Team Danmark elev på VK, gør at jeg ikke er nødsaget til at gå på kompromis med min sport pga. min uddannelse, eller omvendt.

Læs mere

Vi udvikler nye standarder for individuel udvikling af ungdomselitehåndboldspillere!

Vi udvikler nye standarder for individuel udvikling af ungdomselitehåndboldspillere! Vi udvikler nye standarder for individuel udvikling af ungdomselitehåndboldspillere! ELITESPORT HANDLER OM: AT DRØMME ELITESPORT HANDLER OM: AT TURDE GÅ EFTER MÅLET ELITESPORT HANDLER OM: AT VÆLGE DET

Læs mere

Hovedstaden Svømmeklubs langsigtede udviklingsplan for konkurrencesvømmere

Hovedstaden Svømmeklubs langsigtede udviklingsplan for konkurrencesvømmere Hovedstaden Svømmeklubs langsigtede udviklingsplan for konkurrencesvømmere Introduktion I Hovedstadens Svømmeklub har vi nordens bedste potentiale for at skabe konkurrencesvømmere på højt internationalt

Læs mere

Din rolle som forælder

Din rolle som forælder For mig er dét at kombinere rollen som mentalcoach og forældrerollen rigtigt svært, netop på grund af de mange følelser som vi vækker, når vi opererer i det mentale univers. Samtidig føler jeg egentlig

Læs mere

- FOR DIG, DER VIL DYRKE DIN IDRÆT PÅ HØJT NIVEAU BELLAHØJ SKOLE KØBENHAVNS IDRÆTSSKOLE IDRÆTSLINJEN

- FOR DIG, DER VIL DYRKE DIN IDRÆT PÅ HØJT NIVEAU BELLAHØJ SKOLE KØBENHAVNS IDRÆTSSKOLE IDRÆTSLINJEN - FOR DIG, DER VIL DYRKE DIN IDRÆT PÅ HØJT NIVEAU BELLAHØJ SKOLE IDRÆTSLINJEN IDRÆTSTALENT? DANMARKS FØRSTE IDRÆTSSKOLE Bellahøj Skole - Københavns Idrætsskole blev i skoleåret 2007/08 den første offentlige

Læs mere

Nordsjællands foretrukne elitesvømmeklub Strategi 2012 2020

Nordsjællands foretrukne elitesvømmeklub Strategi 2012 2020 Nordsjællands foretrukne elitesvømmeklub Strategi 2012 2020 Opsummering af samlet strategidokument HILLERØD SVØMMEKLUB December 1, 2012 HDP Vision Nordsjællands foretrukne elitesvømmeklub Visionen for

Læs mere

Hvilke life skills er vigtige i et succesfuldt fodboldmiljø? Carsten Hvid Larsen, Institut for idræt og biomekanik, Syddansk Universitet, Odense.

Hvilke life skills er vigtige i et succesfuldt fodboldmiljø? Carsten Hvid Larsen, Institut for idræt og biomekanik, Syddansk Universitet, Odense. Hvilke life skills er vigtige i et succesfuldt fodboldmiljø? Carsten Hvid Larsen, Institut for idræt og biomekanik, Syddansk Universitet, Odense. Formål Skabe ny viden om relationelle læreprocesser og

Læs mere

FRA STOLTE RESULTATER TIL NYE FÆLLES AMBITIONER. På vej mod ny sportslig strategi og handleplan for dansk svømmesport

FRA STOLTE RESULTATER TIL NYE FÆLLES AMBITIONER. På vej mod ny sportslig strategi og handleplan for dansk svømmesport FRA STOLTE RESULTATER TIL NYE FÆLLES AMBITIONER På vej mod ny sportslig strategi og handleplan for dansk svømmesport 2 3 VORES STRATEGI ER VORES PEJLEMÆRKE, VORES FYRTÅRN OG VORES FÆLLES LANDKORT Hvordan

Læs mere

Idrætsklasser for talenter i 7. til 9. klasse - oversigt over optagelsesprocedure for skoleåret 2010/11 -

Idrætsklasser for talenter i 7. til 9. klasse - oversigt over optagelsesprocedure for skoleåret 2010/11 - Uddannelsesudvalget 2010-11 UDU alm. del Svar på Spørgsmål 97 Offentligt Elitekommune Struktur/organisering Hvilke elever/behov er idrætsklasserne rettet mod? Aalborg Ballerup Esbjerg Pt. ingen folkeskoletilbud

Læs mere

Martin Thomsen Langagergaard. Agenda. Introduktion. Talent anno 2012 ATK, trivsel og miljø Forældrerollen Forældre i konkurrence Anbefalinger

Martin Thomsen Langagergaard. Agenda. Introduktion. Talent anno 2012 ATK, trivsel og miljø Forældrerollen Forældre i konkurrence Anbefalinger Driver virksomheden Learn2improve med base i Aalborg. Gennem 15 år specialiseret i præstationspsykologi og sportspsykologi Cand.scient. Idræt og Psykologi Løser pt. opgaver for: Dansk Golf Union, Dansk

Læs mere

KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole

KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole Talentklassen giver dig optimale muligheder for at kombinere din skolegang med din sportslige udvikling!

Læs mere

Eliteidrætsgymnasier.dk Falconergårdens Gymnasium 4. december 2014 3. DECEMBER 2013. Michael Andersen, direktør ELITEIDRÆTSRÅDET BALLERUP

Eliteidrætsgymnasier.dk Falconergårdens Gymnasium 4. december 2014 3. DECEMBER 2013. Michael Andersen, direktør ELITEIDRÆTSRÅDET BALLERUP Værdisæt for talentudvikling i dansk idræt Eliteidrætsgymnasier.dk Falconergårdens Gymnasium 4. december 2014 3. DECEMBER 2013 Michael Andersen, direktør ELITEIDRÆTSRÅDET BALLERUP Team Danmarks hovedopgave

Læs mere

Kompetenceprofiler og certificering

Kompetenceprofiler og certificering Kompetenceprofiler og certificering Lørdag 10.01.2019 Certificering og kompetenceprofiler på programmet 2020 Fra stolte resultater til nye fælles ambitioner: Beskrive kompetenceprofiler for danske konkurrencesvømmetrænere

Læs mere

Eliteidrætssamrådet møde med Kultur & Fritidsudvalget d. 12. august 2014

Eliteidrætssamrådet møde med Kultur & Fritidsudvalget d. 12. august 2014 Eliteidrætssamrådet møde med Kultur & Fritidsudvalget d. 12. august 2014 Tip en 7 er Hjemmeside http://b.socrative.com/login/student/ Indtast følgende Room Name: 147b2230 Højdepunkter fra året der gik

Læs mere

Mission. KVIK i fremtiden. Identifikation. Svømmer i KVIK 24-06-2011. Engang KVIK Altid KVIK. Napoleon:

Mission. KVIK i fremtiden. Identifikation. Svømmer i KVIK 24-06-2011. Engang KVIK Altid KVIK. Napoleon: Mission Sikre identifikation af svømmere KVIK i fremtiden Engang KVIK Altid KVIK International standard for talent udvikling og high performance svømning Stor talent masse i begge køn med synlige udviklings

Læs mere

Talentets motivation. Rasmus Henning, Europamester Lars Smith, TRI4 elite team. Viljen til at vinde kommer indefra

Talentets motivation. Rasmus Henning, Europamester Lars Smith, TRI4 elite team. Viljen til at vinde kommer indefra Talentets motivation Rasmus Henning, Europamester 2004 Lars Smith, TRI4 elite team Page 1 Marts-06 Author Lars Smith Disposition TRI4 baggrund Hvordan bliver et ungt talent motiveret til at give sig i

Læs mere

Partnerskabsmodel Sportsafdelingen

Partnerskabsmodel Sportsafdelingen Partnerskabsmodel Sportsafdelingen Side 1 af 19 Indhold 1. Indledning og baggrund... 3 2. Partnerskabstype: High performancemiljø... 6 3. Partnerskabstype: Performancemiljø... 9 4. Partnerskabstype: Talentudviklingsmiljø...

Læs mere

Idrætsskoler, elitekommuner og Team Danmark

Idrætsskoler, elitekommuner og Team Danmark Idrætsskoler, elitekommuner og Team Danmark TOPMØDE om PROJEKT SKOLESPORT 15. april 2008 Idrættens Hus, Brøndby Michael Andersen, direktør man@teamdanmark.dk Tlf: 43 26 25 00 eller 51 26 60 62 (mobil)

Læs mere

//NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/

//NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/ //NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/ ELITEIDRÆTSKLASSER // VELKOMMEN TIL ELITEIDRÆTSKLASSERNE!/ Jeg er rigtig glad for, at vi kan give unge idrætstalenter i Slagelse Kommune mulighed for at søge om optagelse

Læs mere

BULLETIN 2013 / 07. Medlemsorganisationerne og jeres klubber. Til. Dato: 07-02-2013 ---/HH. Emne: Lederuddannelse

BULLETIN 2013 / 07. Medlemsorganisationerne og jeres klubber. Til. Dato: 07-02-2013 ---/HH. Emne: Lederuddannelse BULLETIN 2013 / 07 Til Kongelig Dansk Aeroklub Danmarks Luftsports-Forbund Protektor: H. K. H. Prinsgemalen Medlemsorganisationerne og jeres klubber Dato: 07-02-2013 ---/HH Emne: Lederuddannelse KDA har

Læs mere

Dansk Svømmeunion. - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark

Dansk Svømmeunion. - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark Dansk Svømmeunion - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark Vores fokus er på udviklingen, værdierne, glæden, motivationen og drivkraften i DIN svømmeklub.

Læs mere

Elitestrategi for TTC 2014-2015

Elitestrategi for TTC 2014-2015 Elitestrategi for TTC 2014-2015 Vision TTC ønsker at være det foretrukne træningsfællesskab for københavnske elitetriatleter baseret på et stærkt fællesskab, der løfter det enkelte individs niveau og sikrer

Læs mere

Det mentale aspekt i DGU ATK

Det mentale aspekt i DGU ATK Det mentale aspekt i DGU ATK v/ Martin Langagergaard Workshop Golfpsykologi for børn og unge Trivsel, miljø og mental styrke Præsentation Martin Langagergaard Driver virksomheden Learn2improve med base

Læs mere

Eliteidrætsklasser på Nymarkskolen et unikt samarbejde mellem idrætstalenter og skole. www.slagelse.dk

Eliteidrætsklasser på Nymarkskolen et unikt samarbejde mellem idrætstalenter og skole. www.slagelse.dk Eliteidrætsklasser på Nymarkskolen et unikt samarbejde mellem idrætstalenter og skole Hvorfor? Den nye skolereform giver mulighed for at tilgodese talentudviklingen inden for idræt ved at skabe rum til

Læs mere

Mad Nærmere information følger kort efter tilmeldingsfristen. Der vil være egenbetaling.

Mad Nærmere information følger kort efter tilmeldingsfristen. Der vil være egenbetaling. Åben invitation Aarhus, 29. november 2013 Drømmer du om at komme på landsholdet? Har du ambitioner om at være en del af landsholdet? Vil du være den bedste bueskytte, du kan blive? Nu har du muligheden

Læs mere

DANSK GOLF UNION. Vejen til landsholdet

DANSK GOLF UNION. Vejen til landsholdet DANSK GOLF UNION Vejen til landsholdet H O V E D S P O N S O R DGUs eliteudvikling juli 2008 1 Fra drøm til virkelighed Langt og kort spil Dansk Golf Union (DGU) har som vision at skabe golfspillere amatører

Læs mere

Kan du holde om en riffel, og

Kan du holde om en riffel, og 2013 BI-A-LIVE Er du mellem 18-30 år og elsker du udfordringer, så deltag i årest BIATLON-event Kan du holde om en riffel, og kan du flytte fødderne i raskt tempo? Og tænder du på sportslige udfordringer?

Læs mere

NATIONALT TRÆNINGSCENTER (NTC) BELLAHØJ SVØMMESTADION KØBENHAVN

NATIONALT TRÆNINGSCENTER (NTC) BELLAHØJ SVØMMESTADION KØBENHAVN NATIONALT TRÆNINGSCENTER (NTC) BELLAHØJ SVØMMESTADION KØBENHAVN Her kan du læse mere om NTC og om: Bolig Spiseordning Skole, job og uddannelse Træningstider Økonomi Procedure for optagelse Kommunikation

Læs mere

Sådan rykker vi svømmere op. - konkurrenceafdelingen -

Sådan rykker vi svømmere op. - konkurrenceafdelingen - Sådan rykker vi svømmere op - konkurrenceafdelingen - Opdateret: januar 2019 Oprykninger i Hovedstadens Svømmeklubs konkurrenceafdeling I Hovedstadens Svømmeklub arbejder vi struktureret med en langsigtet

Læs mere

Partnerskabsmodel Sportsafdelingen

Partnerskabsmodel Sportsafdelingen Partnerskabsmodel Sportsafdelingen Side 1 af 20 Indhold 1. Indledning og baggrund... 3 2. Partnerskabstype: High performancemiljø... 6 3. Partnerskabstype: Performancemiljø... 9 4. Partnerskabstype: Talentudviklingsmiljø...

Læs mere

//NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/

//NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/ //NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/ ELITEIDRÆTSKLASSER // VELKOMMEN TIL ELITEIDRÆTSKLASSERNE!/ Jeg er rigtig glad for, at vi kan give unge idrætstalenter i Slagelse Kommune mulighed for at søge om optagelse

Læs mere

FOREDRAG & KURSER ERIK ØSTENKJÆR. Dipl.Psych. MFCC. Viljen starter, hvor lysten holder op! SPORTS PSYCHOLOGY INSTITUTE

FOREDRAG & KURSER ERIK ØSTENKJÆR. Dipl.Psych. MFCC. Viljen starter, hvor lysten holder op! SPORTS PSYCHOLOGY INSTITUTE FOREDRAG & KURSER ERIK ØSTENKJÆR Dipl.Psych. MFCC Viljen starter, hvor lysten holder op! HVEM ER? ERIK ØSTENKJÆR Dipl.Psych. MFCC Erik Østenkjær, Dipl.Psych. MFCC, har været coach og sparringspartner for

Læs mere

Bilag 3.3: Ansøgning om forlængelse af 4-årig bevilling med udløb 31/

Bilag 3.3: Ansøgning om forlængelse af 4-årig bevilling med udløb 31/ Bilag 3.3: Ansøgning om forlængelse af 4-årig bevilling med udløb 31/12-215 Til forberedelse for en ansøgning om forlængelse har vi udarbejdet en redegørelse for Team Copenhagen Eliteidrætsakademis virke

Læs mere

LEVEL Academy Ansøgningsskema 2018/19

LEVEL Academy Ansøgningsskema 2018/19 LEVEL Academy Ansøgningsskema 2018/19 I LEVEL Academy skaber vi rammer og muligheder for, at du kan få mest muligt ud af dit potentiale som bordtennisspiller. Via vores samarbejde med Københavns BTK og

Læs mere

Partnerskabsmodel Sportsafdelingen

Partnerskabsmodel Sportsafdelingen Partnerskabsmodel Sportsafdelingen Side 1 af 20 Indhold 1. Indledning og baggrund... 3 2. Partnerskabstype: High performancemiljø... 6 3. Partnerskabstype: Performancemiljø... 9 4. Partnerskabstype: Talentudviklingsmiljø...

Læs mere

Et særligt tilbud til unge talenter Skoleåret 2009-2010. Eliteidrætsklasser for 7., 8. og 9. årgang i Aalborg

Et særligt tilbud til unge talenter Skoleåret 2009-2010. Eliteidrætsklasser for 7., 8. og 9. årgang i Aalborg Et særligt tilbud til unge talenter Skoleåret 2009-2010 Eliteidrætsklasser for 7., 8. og 9. årgang i Aalborg 2 Velkommen i eliteidrætsklassen! I august 2008 tog Sønderbroskolen i Aalborg for første gang

Læs mere

Talenternes Forældre. Gigantium Aalborg, d. 20.1.2015. Martin Langagergaard

Talenternes Forældre. Gigantium Aalborg, d. 20.1.2015. Martin Langagergaard Talenternes Forældre Gigantium Aalborg, d. 20.1.2015 Martin Langagergaard Driver virksomheden Learn2improve med base i Aalborg. Cand.scient. Idræt og Psykologi Gennem 15 år specialiseret i præstationspsykologi

Læs mere

Åldersrelatered träning inom dansk idrott

Åldersrelatered träning inom dansk idrott Åldersrelatered träning inom dansk idrott Forum for barn- og ungdomsidrott 14. oktober 2011 Michael Andersen, direktør man@teamdanmark.dk 0045 51266062 Team Danmarks mission Team Danmark har til formål

Læs mere

KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole

KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole Talentklassen giver dig optimale muligheder for at kombinere din skolegang med din sportslige udvikling!

Læs mere

Det hele menneske? En samtidsdiagnostisk analyse af uddannelsestænkning og praksis i danske fodboldakademier

Det hele menneske? En samtidsdiagnostisk analyse af uddannelsestænkning og praksis i danske fodboldakademier Det hele menneske? En samtidsdiagnostisk analyse af uddannelsestænkning og praksis i danske fodboldakademier Uddannelsesseminar 26.11.2015 Martin Treumer Gregersen, ekstern lektor Sektion for Idræt, Aarhus

Læs mere

M a rtin Langagergaard

M a rtin Langagergaard Cand.scient. Idræt og psykologi Driver virksomheden Learn2improve med base i Aalborg Gennem 15 år specialiseret i præstationspsykologi arbejder som mental træner, konsulent og rådgiver Løser pt. opgaver

Læs mere

Marts Kære medlemmer,

Marts Kære medlemmer, 2017 Marts 2018 Kære medlemmer, Så gik endnu et år i svømmeafdelingen på hæld og jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige tusind tak for et super spændende år i Tune IF, Svømmeafdeling. Det har på

Læs mere

Bilag 4.1: Sekretariatets indstilling om henholdsvis tilsagn og afslag på de fremkomne ansøgninger

Bilag 4.1: Sekretariatets indstilling om henholdsvis tilsagn og afslag på de fremkomne ansøgninger Bilag 4.1: Sekretariatets indstilling om henholdsvis tilsagn og afslag på de fremkomne ansøgninger Indstillingsnr.: 1 Indstilling: Tilsagn Indstillet beløb: 160.000 kr. Ajax København Håndbold 190.000

Læs mere

KOMBINéR DIN SPORT & UDDANNELSE

KOMBINéR DIN SPORT & UDDANNELSE KOMBINéR DIN SPORT & UDDANNELSE Du ved en masse om... din egen sport Hos os dyrker du din egen sportsgren, men du lærer også om andre sportsgrene. Desuden bliver du undervist i vigtige emner som fysik,

Læs mere

Strategi 2015-18 20/01/15 1

Strategi 2015-18 20/01/15 1 Strategi 2015-18 20/01/15 1 SWOT model 2014 Strengths Stærk organisa-on Veluddannet og erfarent trænerteam særligt i K- afdelingen Klar og etableret klubånd baseret på gensidig respekt og anerkendende

Læs mere

O l y m p i s k P a r t n e r s k a b. Dansk Svømmeunion Eliteklubleder-netværket 12. November, Sponsorarbejde I SÆRKLASSE

O l y m p i s k P a r t n e r s k a b. Dansk Svømmeunion Eliteklubleder-netværket 12. November, Sponsorarbejde I SÆRKLASSE O l y m p i s k P a r t n e r s k a b Dansk Svømmeunion Eliteklubleder-netværket 12. November, 2016 Sponsorarbejde I SÆRKLASSE 1 Tendenser Kæmpe medieudbud Mange tv-vinduer Sportskanaler Internettet =

Læs mere

Sådan rykker vi svømmere op. - konkurrenceafdelingen -

Sådan rykker vi svømmere op. - konkurrenceafdelingen - Sådan rykker vi svømmere op - konkurrenceafdelingen - Oprykninger i Hovedstadens Svømmeklubs konkurrenceafdeling I Hovedstadens Svømmeklub arbejder vi struktureret med en langsigtet udvikling af vores

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017

HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017 HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017 FORORD Hvidovre Kommune har stolte idrætstraditioner. Sådan skal det også være i fremtiden, fordi eliteidræt skaber sammenhængskraft, stolthed og gode oplevelser.

Læs mere

1Unge sportudøveres prioritering og planlægning

1Unge sportudøveres prioritering og planlægning 1Unge sportudøveres prioritering og planlægning UNGE SPORTUDØVERES PRIORITERING OG PLANLÆGNING Oldengaard.dk har foretaget en spørgeskemaundersøgelse over nettet for at afdække unge sportudøveres prioriteringer

Læs mere

Oprykningskriterier i Vejle Svømmeklub

Oprykningskriterier i Vejle Svømmeklub Svømmerne i Vejle Svømmeklub vil blive vurderet på nedenstående parametre, for at sikre de rigtige oprykninger og et konstant flow i konkurrenceafdelingen. OBJEKTIVE KRITERIER Konkurrence niveau Trænings

Læs mere

Et særligt tilbud til unge talenter Skoleåret 2010-2011. Eliteidrætsklasser for 7., 8. og 9. årgang i Aalborg

Et særligt tilbud til unge talenter Skoleåret 2010-2011. Eliteidrætsklasser for 7., 8. og 9. årgang i Aalborg Et særligt tilbud til unge talenter Skoleåret 2010-2011 Eliteidrætsklasser for 7., 8. og 9. årgang i Aalborg 2 Velkommen i eliteidrætsklasserne! I august 2008 tog Sønderbroskolen i Aalborg for første gang

Læs mere

Ernæringspolitik for Dansk Svømmeunion

Ernæringspolitik for Dansk Svømmeunion Ernæringspolitik for Dansk Svømmeunion Baggrund Svømning på eliteniveau fordrer stor træningsmængde hvilket stiller krav til mad og drikke med hensyn til mængde, variation, sammensætning og timing. Der

Læs mere

Fokus på trænere og instruktører. lokale spotkurser

Fokus på trænere og instruktører. lokale spotkurser Fokus på trænere og instruktører lokale spotkurser Idrætsskader & forebyggelse Torsdag den 14. oktober 2010 kl. 18.30-22.00 Snekkerstenhallen, Agnetevej 2, Snekkersten Kursisten vil få et overordnet indblik

Læs mere